quote:
quote:
Zeker geen cake, echt een brood:
Ingrediënten:
• 500 gram bloem
• 10 gram zout
• 8 gram droge gist
• 3 deciliter lauwwarm water
• 20 gram roomboter op kamertemperatuur (ik gebruik lactosevrije margarine)
• olijfolie (ongeveer 3 theelepels)
• 100 gram chocoladedruppels of gewoon stukgeslagen extra pure chocolade.
Werkwijze:
• Doe de bloem in een kom, strooi het zout langs de rand.
• Maak een kuiltje in het midden en doe daarin water, gist en boter.
• Kneed met de deeghaken of je keukenmachine of met de hand ongeveer een kwartier. Er is tijd nodig om gluten te vormen.
• Smeer een grote kom in met olie en doe daar de deegbal in, draai hem een keertje om zodat er overal een dun laagje olie op zit. Bedek met folie of een vochtige theedoek en laat 1 uur rijzen op ongeveer 40 graden (ik heb hem op de laagste stand in de oven gezet).
• Smeer in de tussentijd een cakevorm, broodblik of ovenschaal in met een klein beetje olie.
• Druk het deeg met je vingertoppen plat tot alle lucht eruit is en het ongeveer 1-2 cm dik is. Strooi chocolade erover/duw erin en rol het deeg op.
• Leg de rol in de broodvorm, bedek met folie of vochtige theedoel en laat weer een uur rijzen.
• Verwarm de oven voor op 220 °C.
• Bak het brood 40 minuten af. Het is gaar als het hol klinkt als je erop klopt.
• Laat helemaal afkoelen voor je het aansnijdt.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....maandag 30 september 2013 07:58 schreef
Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)