abonnement Unibet Coolblue
pi_167178555


Mn misvormdbaksel.

En ik heb een pizzabaksteen/broodbak steen gekregen O+ werkt best tof.
pi_167178682
_O- :D wat had dit moeten zijn? Lijkt vorm van Römertopf
pi_167178775
Een no-knead :') maar ik was ongeduldig en mn deeg zat vastgeplakt en gedoe en honger. Maar het smaakt goed, dat wel
pi_167178892
quote:
0s.gif Op woensdag 7 december 2016 22:41 schreef douche-eendje het volgende:
Een no-knead :') maar ik was ongeduldig en mn deeg zat vastgeplakt en gedoe en honger. Maar het smaakt goed, dat wel
prima toch ;)
pi_167219502


Vandaag zag het er beter uit :)
  Moderator / FOK!Fotograaf vrijdag 9 december 2016 @ 20:16:15 #156
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_167219740
Ziet er prima uit zelfs! Smaakt vast ook erg goed.
pi_167240407
Mooi douche-eendje! Vind de streepjes van het rijsmandje elke keer weer mooi O+

Ik heb vanavond pita broodjes gemaakt:



Alle 8 prachtig op gepoft! *O* leuk bakken dit O+
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 10 december 2016 @ 22:20:37 #158
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_167243685
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 december 2016 20:28 schreef Zo-is-dat het volgende:
Ik heb vanavond pita broodjes gemaakt:

[ afbeelding ]

Alle 8 prachtig op gepoft! *O* leuk bakken dit O+
Welk recept heb je daarvoor gebruikt? Ik lees nl allerlei verschillende methoden om ze te maken en ben benieuwd welke goed is.
pi_167244519
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 december 2016 22:20 schreef qltel het volgende:

[..]

Welk recept heb je daarvoor gebruikt? Ik lees nl allerlei verschillende methoden om ze te maken en ben benieuwd welke goed is.
Recept uit "meer brood uit eigen oven" van levine van doorne. Aanrader!

Klein deel volkoren meel, beetje olijfolie, gist, eerste rijs, verdelen, opbollen, rusten, uitrollen, tweede rijs, omdraaien en op een hete steen bakken 240 C
pi_167252923
Ik heb gister weer een een volkoren gemaakt, maar door timing issue moest deel van 2e rijs in koelkast.
Heb toch de indruk dat midden van brood daardoor minder heet geworden is dan rest want leek gister beetje minder gaar
Ik heb ook alles in huis voor kerststol, en/of panettone, maar gisteravond te lui om de krenten en rozijnen in de week te zetten :')
pi_167254729
Leuk een kerststol maken! En de berg vulling er doorheen werken :D

Ik had nog een klein busbroodje gebakken
O+



[ Bericht 0% gewijzigd door Zo-is-dat op 11-12-2016 14:19:19 ]
pi_167254767
Oh die ziet er veel mooierder uit :'(
  zondag 11 december 2016 @ 13:44:36 #163
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_167255371
quote:
1s.gif Op zondag 11 december 2016 13:04 schreef Zo-is-dat het volgende:
Leuk een kerstol maken! En de berg vulling er doorheen werken :D

Ik had nog een klein busbroodje gebakken
O+

[ afbeelding ]
hoe smaakt dat eigenllijk?
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_167255997
quote:
0s.gif Op zondag 11 december 2016 13:44 schreef sararaats het volgende:

[..]

hoe smaakt dat eigenllijk?
Lekker! Dit is een deels volkoren brood met zaadjes en pitjes.

Gewoon zoals brood smaakt dus, wel iets vaster dan bijvoorbeeld supermarkt brood, lekkerder vooral vind ik :)
pi_167287269
Mn valsspeelbrood :+



Afgelopen zaterdag hadden we kerstmarkt in het dorp waar wij met onze scoutinggroep helpen & een kraampje hebben staan met wat promo-materiaal, maar vooral kampvuur en brood bakken op stokken. De lokale bakker levert dan het deeg en er was nog een bak over, dus daarvan wat meegenomen om thuis te bakken :')
Links gewoon, rechts wat rozijnen door het deeg gekneed.
pi_167377304
:s)
pi_167377974
quote:
Zelfs rauw al om te likkebaarden :9~
Somebody that I used to know
pi_167378076
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 december 2016 20:03 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Zelfs rauw al om te likkebaarden :9~
volgens mij meer vulling dan deeg, en bijna klaar voor de oven :Y)
pi_167378383
quote:
10s.gif Op vrijdag 16 december 2016 20:06 schreef computergirl het volgende:

[..]

volgens mij meer vulling dan deeg, en bijna klaar voor de oven :Y)
Waar woon je? O-)
Somebody that I used to know
pi_167378469
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 december 2016 20:17 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Waar woon je? O-)
:D Amsterdam !
Maar hij is voor de collega's maandag. :o
Ik wil ook nog panettone bakken binnenkort, wel eens gemaakt?
pi_167378575
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 december 2016 20:20 schreef computergirl het volgende:

[..]

:D Amsterdam !
Maar hij is voor de collega's maandag. :o
Ik wil ook nog panettone bakken binnenkort, wel eens gemaakt?
Waar werk je :+

Panettone? Nee, ook nooit van gehoord. Wat is het?

Trouwens, hoe heb je de vulling erdoorheen weten te kneden? Heb je daar een speciale techniek voor?
Somebody that I used to know
pi_167378707
quote:
2s.gif Op vrijdag 16 december 2016 20:23 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Panettone? Nee, ook nooit van gehoord. Wat is het?
Google is gewillig. Denk dat ik het wel een keer heb gegeten zonder dat ik wist dat het zo heette. Ik liep vorig jaar rond deze tijd met mijn moeder door Utrecht toen we op de hoek van de Oudegracht langs een (blijkbaar Italiaanse) winkel liepen die buiten liepen te leuren met een stukje cake. Was een typische specialiteit van dat land en lijkt verdacht veel op de gegoogelde plaatjes. Dus zal wel een Panettone zijn geweest.
Somebody that I used to know
pi_167378918
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 december 2016 20:20 schreef computergirl het volgende:

[..]

:D Amsterdam !
Maar hij is voor de collega's maandag. :o
Ik wil ook nog panettone bakken binnenkort, wel eens gemaakt?
Verder googelend vind ik een aardig recept voor de Panettone:

http://www.dolcevia.com/n(...)089-panettone-recept
Somebody that I used to know
pi_167378957
quote:
2s.gif Op vrijdag 16 december 2016 20:23 schreef Postbus100 het volgende:

Trouwens, hoe heb je de vulling erdoorheen weten te kneden? Heb je daar een speciale techniek voor?
filmpje!
Werkt heel goed
pi_167381298
_O- hij is echt giga! Maar wat langer in de oven gelaten want 40 minuten leek me wat kort voor dit bakbeest
recept Levine1
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')