abonnement Unibet Coolblue
pi_166262346
quote:
Merel Wijninga (26) is alles kwijt na brand in New York: Een nachtmerrie

Een brand die vannacht woedde in New York heeft tientallen appartementen in as gelegd. In een van die woningen verbleef de Nederlandse Merel Wijninga (26). Zij zag al haar bezittingen in vlammen opgaan, schrijft haar zus Emma. Die startte een inzamelingsactie, zodat Merel ,,haar droom in New York voort kan zetten."

Merel had vijf jaar hard gewerkt en gespaard om naar New York te kunnen verhuizen. Daar ging ze in augustus een master vastgoed studeren aan de New York University (NYU). De afgelopen twee maanden genoot ze van haar tijd in 'The Big Apple', maar afgelopen nacht ging het ineens flink verkeerd.

,,Het noodlot sloeg toe", vertelt haar zus. Aan de linkerzijde van het gebouw waarin Merel in de Upper East Side in New York woont, brak rond 03.20 uur brand uit. ,,Ze nam met mij contact op via Facetime", zegt Emma. ,,Ze was in alle staten en via haar iPhone kon ik zien dat het gebouw achter haar in lichterlaaie stond."

,,Merel was wakker geworden van gebel aan de intercom. Toen zag ze dat het appartement al voor een groot deel vol met rook stond", gaat haar zus verder. ,,Ze heeft zich aangekleed, haar Macbook en telefoon gepakt en is samen met haar huisgenoot via de brandtrap naar buiten gegaan. De kat hebben ze niet meer mee naar buiten kunnen krijgen."

Nachtmerrie
Er moesten uiteindelijk 250 brandweerlieden aan te pas komen om de brand onder controle te krijgen. Een van die brandweermannen wist met een heldhaftige actie een New Yorker te redden via een raam.

In totaal raakten drie gebouwen zwaar beschadigd. Een inwoner kwam om het leven. De vijfde verdieping, waar het appartement van Merel was, is volledig verwoest. Daardoor heeft Merel niet eens meer de kans kreeg om te kijken of er nog iets uit haar appartement te redden viel.

De enige spullen die ze nu nog heeft zijn haar kleren, haar telefoon en haar Macbook, zegt Emma. ,,En haar spaargeld is op. Een nachtmerrie." Gelukkig is er veel aandacht voor de nare situatie van Merel, zo laat ze weten. Zo heeft de Nederlandse ambassade in New York de vrouw opgevangen en nieuwe papieren voor haar geregeld, waar ze overigens wel gewoon voor moest betalen.

Vastberaden
Ook het doneren verloopt voorspoedig. Er is inmiddels al meer dan duizend euro opgehaald. Met dat geld hoopt de familie van de Nederlandse zo snel mogelijk een nieuwe plek te vinden voor Merel, zodat ze in New York kan blijven studeren.

Want Emma weet zeker dat haar zusje haar droom wil verwezenlijken. ,,Die gaat zeker weten door. Ze is zo vastberaden."

www.ad.nl/buitenland/mere(...)achtmerrie~a65b5405/

www.dreamordonate.nl/8280-inzameling-voor-merel
quote:
'Drie jaar gespaard, alles kwijt'
Volgens haar zus is Merel behoorlijk geschrokken, maar is ze er fysiek ongeschonden vanaf gekomen. "Maar het is zo cru. Ze heeft drie jaar gespaard en gewerkt om in New York te kunnen studeren. Dat was haar droom. Ze had alles verkocht: ze had alleen twee koffers met spullen, dat is haar afgenomen."

Om haar zus te helpen, heeft Emma haar Twitternetwerk ingeschakeld. Ze vroeg Nederlandse mensen in New York om hulp, en die kreeg ze. "Twitter, I love it. Tweepcare bestaat nog." Zo kreeg ze een logeerplek aangeboden.

www.rtlnieuws.nl/nederlan(...)rk-zus-haalt-geld-op
Allereerst naar voor het meisje. Echter als je kijk naar de achtergrond blijkt dat ze uit een vermogend milieu komt. Waarom dan nog geld inzamelen als de familie dat ook kan opbrengen.

Gek genoeg wel ¤1000 euro in the pocket. :D Al ¤1500 binnen! :o
spems twitterde op donderdag 27-10-2016 om 16:33:26 Mijn zusje is vannacht alles kwijtgeraakt in een brand. Ze heeft hulp nodig! Wie helpt? https://t.co/YdjVlNRIRR - @dreamordonate reageer retweet
spems twitterde op donderdag 27-10-2016 om 19:42:58 Het is hartverwarmend hoeveel mensen in de bres springen voor m'n zus! Zoveel donaties, we zijn er bijna! Bijna! - https://t.co/YdjVlNRIRR reageer retweet
alexanderwij twitterde op donderdag 27-10-2016 om 16:55:53 Mijn zus heeft hulp nodig, staat in New York zonder appartement. Alles is vanochtend afgebrand... https://t.co/baXQTSIY2S reageer retweet
Broer Alexander Wijninga blijkt een bekende en succesvol ondernemer te zijn. Hoezo geen geld? :')

https://www.duic.nl/onder(...)nge-ondernemer-jaar/
Hij is dus een CTO zonder geld? :D

Doneer hier!
www.dreamordonate.nl/8280-inzameling-voor-merel


edit: Zie dat er massaal gedoneerd wordt, hebben deze mensen echt niet door dat ze opgelicht worden? 8)7
pi_166262392
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2016 14:12 schreef 0906 het volgende:

[..]

Als je in zo'n dure buurt kan wonen ben je echt niet arm.
In zo'n dure buurt wonen betekent ook hoge maandlasten hebben. Wat weet jij nu over hoeveel geld die familie heeft rondslingeren? Het gaat er niet om wat voor inkomen mensen hebben maar om wat daarvan overblijft. Daar kun je niets zinnigs over zeggen.

Ook dat die broer succesvol ondernemer is.. Wat zegt dat nu helemaal? Startende ondernemers hebben vaak meer schulden dan wat anders.
  Moderator vrijdag 28 oktober 2016 @ 14:16:25 #4
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_166262397
Wat wil je nou precies bereiken met deze onzin? De jaloezie en frustratie druipt er aan alle kanten van af bij je.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_166262423
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2016 13:43 schreef Valerie. het volgende:
Verder vind ik dit hele crowdfundinggebeuren met verhalen zoals dit inderdaad te achterlijk voor woorden. Ik zou me de ogen uit de kop schamen en zou zoiets dan ook nooit kunnen plaatsen.
je moet je persoonlijke lat echt verlagen, met een hoge moraal schop je het minder ver in de huidige maatschappij.
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
  vrijdag 28 oktober 2016 @ 14:18:25 #6
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_166262445
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2016 14:17 schreef Boris_Karloff het volgende:

[..]

je moet je persoonlijke lat echt verlagen, met een hoge moraal schop je het minder ver in de huidige maatschappij.
Eigenwaarde is ook maar overgewaardeerd.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_166262454
quote:
15s.gif Op vrijdag 28 oktober 2016 14:18 schreef Perrin het volgende:

[..]

Eigenwaarde is ook maar overgewaardeerd.
Daar lijkt het wel steeds meer op.
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
pi_166262476
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2016 14:16 schreef CoolGuy het volgende:
Wat wil je nou precies bereiken met deze onzin? De jaloezie en frustratie druipt er aan alle kanten van af bij je.
Bij mij is het geen jaloezie. Staat mij gewoon tegen dat er door deze tekst net wordt gedaan als ze in verschrikkelijke financiële nood zit. Dat is niet zo. Prima als je zo'n actie op touw zet maar wees dan gewoon eerlijk.
  vrijdag 28 oktober 2016 @ 14:20:30 #9
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_166262494
Ik gun haar alles hoor,
maar een beetje gênant vind ik het wel, bedelen om geld terwijl je zo upperclass bent.
Ik zou me schamen en het lekker onderling oplossen. Kom op zeg, 1000 euro is helemaal niks.
  Moderator vrijdag 28 oktober 2016 @ 14:20:37 #10
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_166262500
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2016 14:19 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Bij mij is het geen jaloezie. Staat mij gewoon tegen dat er door deze tekst net wordt gedaan als ze in verschrikkelijke financiële nood zit. Dat is niet zo. Prima als je zo'n actie op touw zet maar wees dan gewoon eerlijk.
Die vraag was dan ook aan TS :) De motieven van TS zijn heel anders dan jouw motieven.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_166262523
quote:
Geachte landgenoten,

Per abuis ben ik met mijn auto tegen een paaltje aan gereden voor mijn huis. U begrijpt een grote ramp. Helaas was mijn auto gloednieuw en nog niet verzekerd. Ik had net mijn oude auto weg gedaan dus nu heb ik, zoals men dat zo mooi zegt: "Pech".

Als wat oudere dame die niet meer goed ter been is. Is een auto voor mij erg belangrijk. De dagelijkse boodschappen, het bezoek aan mijn kleinkinderen in wassenaar. Het valt al met al allemaal niet mee voor een oma om hier mee om te gaan.

Daarom lieve landgenoten, Bij deze een oproep aan een ieder die een aelmoes kan missen. Wij zijn een crowdfund actie gestart om geld in te zamelen voor een nieuw automobiel. Ons doel is om 300 000 euro op te halen, zodat ik weer veilig de weg op kan met een nieuw voertuig.

Bedankt voor uw aandacht,

Beatrix
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  vrijdag 28 oktober 2016 @ 14:23:01 #12
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_166262550
Aelmoes hahahaaa
pi_166262551
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 oktober 2016 14:11 schreef Tamabralski het volgende:

[..]

Ik vind dat wel heel opportunistisch mensen zoals Merel. Beetje zielig doen en dan geld krijgen van nietsvermoedende sukkels met een lager dan gemiddeld begrip van de realiteit. Uh IQ..
Ik vraag me af hoeveel mensen al hebben gedoneerd die zelf krap bij kas zitten maar graag iemand in nood willen helpen. Sympathiek gebaar, alleen vind ik het wel wrang dat het geld nu bij iemand terecht komt die het eigenlijk helemaal niet nodig heeft.

Beter helpen ze mensen aan de onderkant van de samenleving die echt in nood zitten, die noodgedwongen in de daklozenopvang zitten geen sociaal vangnet hebben. Er zijn genoeg mensen in Nederland die de huur niet kunnen betalen en op straat belanden. Niemand kijkt naar deze mensen om.
pi_166262578
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2016 14:20 schreef CoolGuy het volgende:

[..]

Die vraag was dan ook aan TS :) De motieven van TS zijn heel anders dan jouw motieven.
Ja maar was beetje algemeen bedoeld :P Zijn meerdere reacties dat het jaloezie zou zijn.
pi_166262674
quote:
René Veen · Marcus Verbeek
Ik vraag me wel serieus af hoeveel inboedel een student met mede bewoner kan hebben. Brand is natuurlijk altijd klote en erg voor haar kat, maar voor de rest vind ik het onnodig aandacht trekken. Er zijn mensen in Nederland die het absoluut harder nodig hebben! Wel wens ik haar sterkte, want het is natuurlijk waardeloos!
Vind ik leuk · Beantwoorden · 1 · 4 uur

Emma Wijninga · Owner and Blogger bij Wattedoeninberlijn
Hallo René, ze had niet heel veel spullen. Eigenlijk de basics die in een studentenkamer staan: bed, bureau en stoel, kledingkast, opbergkast en natuurlijk nog haar kleding en persoonlijke spullen die ze had meegenomen uit Nederland. Met name die laatste zaken zijn onvervangbaar. Echter betaal je in Amerika (en dan al helemaal niet in New York) niet dezelfde prijzen voor meubels en dergelijke dingen als in Nederland. Het leven is daar gewoon heel anders dan hier en vooral een stuk duurder, ook vanwege de inkomensverschillen. Daarom hebben wij vrienden, familie en kennissen om hulp gevraagd.

U heeft natuurlijk gelijk dat er nog zoveel andere mensen zijn die hulp nodig hebben en dat is vreselijk, dat meen ik oprecht. Maar ik kan niet de hele wereld helpen, zelfs al zou ik het willen. Merel kan ik wél helpen en gelukkig denken vele andere mensen daar ook zo over, zodat Merel nu ook daadwerkelijk geholpen is. Daarnaast kan ik u verzekeren dat mijn gedachten de afgelopen dagen niet alleen bij mijn eigen zus zijn, maar ook bij de andere mensen in haar gebouw die hun huis zijn kwijtgeraakt in dezelfde brand en de familie wiens man/vader/zoon/broer is overleden. Veel dank voor uw sterktewens, dat is ook zeer gewaardeerd.
Zet dan niet in op duizend euro :')
  vrijdag 28 oktober 2016 @ 14:29:55 #16
134944 Hi_flyer
Van alles te melden
pi_166262689
Met alle respect en heel vervelend enzo, maar wat heeft een student nou helemaal voor bezittingen? Een bed/kast/bureau en wat kleding, dan heb je 90% al gehad....
  vrijdag 28 oktober 2016 @ 14:31:40 #17
444350 broccoli.
Here stops reality
pi_166262723
Ik vind het zielig voor de kat ;(
Giechelend van de pret reed de bus volgeladen met meiden de afgrond in.
pi_166262765
Het bedrijf van haar broer is trouwens failliet. Hoezo succesvol?
Uitvinder van de biersmiley.
pi_166262790
Ach ergens is ze ook wel eerlijk, ze had ook ¤ 5000,- kunnen vragen voor de crematie van die kat.
  vrijdag 28 oktober 2016 @ 14:35:44 #20
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_166262799
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2016 14:21 schreef Nintex het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Episch.
pi_166262806
quote:
7s.gif Op vrijdag 28 oktober 2016 14:35 schreef ootjekatootje het volgende:
Ach ergens is ze ook wel eerlijk, ze had ook ¤ 5000,- kunnen vragen voor de crematie van die kat.
Die had ze denk ik zo gekregen :P
pi_166262840
quote:
7s.gif Op vrijdag 28 oktober 2016 14:35 schreef ootjekatootje het volgende:
Ach ergens is ze ook wel eerlijk, ze had ook ¤ 5000,- kunnen vragen voor de crematie van die kat.
Die is toch al gecremeerd?
Ja doei.
  vrijdag 28 oktober 2016 @ 14:38:32 #23
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_166262849
quote:
9s.gif Op vrijdag 28 oktober 2016 14:38 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Die is toch al gecremeerd?
Idd. :X
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_166262853
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2016 14:29 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Zet dan niet in op duizend euro :')
Als je op Newark landt is het eerste dat je ziet de ikea _O- Makkelijk zat dus om goedkoop meubels te halen :')
pi_166262857
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2016 14:36 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Die had ze denk ik zo gekregen :P
en dan nog ¤ 10 000,- om mogelijke katresten uit het puin te vinden... Voor die crematie.
Best dom eigenlijk dat ze maar ¤ 1000,- vraagt voor nieuwe kleren.
pi_166262868
quote:
9s.gif Op vrijdag 28 oktober 2016 14:38 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Die is toch al gecremeerd?
Joh, valt het kwartje?
pi_166262869
quote:
7s.gif Op vrijdag 28 oktober 2016 14:39 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

en dan nog ¤ 10 000,- om mogelijke katresten uit het puin te vinden... Voor die crematie.
Best dom eigenlijk dat ze maar ¤ 1000,- vraagt voor nieuwe kleren.
Helemaal verkeerd aangepakt.
  vrijdag 28 oktober 2016 @ 14:40:28 #28
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_166262884
Hopelijk voor Merel Wijninga googlen toekomstige werkgevers niet te veel naar haar.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  Forum Admin vrijdag 28 oktober 2016 @ 14:40:44 #29
35723 crew  GGMM
pi_166262888
Jammer voor de katten, maar ze heeft haar notebook kunnen redden dat is het belangrijkste.
Alweer zo'n prachtige post van mij.
Nicki Minaj en ik
Mijn vissen in actie.
  vrijdag 28 oktober 2016 @ 14:40:54 #30
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_166262892
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2016 14:20 schreef BasEnAad het volgende:
Ik gun haar alles hoor,
maar een beetje gênant vind ik het wel, bedelen om geld terwijl je zo upperclass bent.
Ik zou me schamen en het lekker onderling oplossen. Kom op zeg, 1000 euro is helemaal niks.
De facebook van haar pa staat in ieder geval vol met reisfoto's. Maar ja, elke Euro die je zelf niet uit hoeft te geven is er een hé _O_

Op zich wel slim. Ik ben verbaast over de animo, 3200+ ekkies nu :D
pi_166262894
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2016 14:29 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Zet dan niet in op duizend euro :')
Ook daar hebben ze ikea met waarschijnlijk lagere prijzen dan hier. Man, Man, Man.
Ik geloof best dat ze oprecht is maar ik vraag mij af wat het doel is.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_166262895
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 oktober 2016 14:38 schreef Frits_Teddy het volgende:

[..]

Als je op Newark landt is het eerste dat je ziet de ikea _O- Makkelijk zat dus om goedkoop meubels te halen :')
Is de Ikea nog goedkoop dan?
Ik vind ze steeds duurder worden eigenlijk.. op de echte prullen na dan.
pi_166262906
Als je zoveel te verliezen hebt moet je je maar verzekeren.

Naiviteit straalt er weer vanaf.
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
pi_166262912
quote:
15s.gif Op vrijdag 28 oktober 2016 14:40 schreef Perrin het volgende:
Hopelijk voor Merel Wijninga googlen toekomstige werkgevers niet te veel naar haar.
Gwen is d'r naam...

Daar begint het al, in de VS heet ze Gwen
  vrijdag 28 oktober 2016 @ 14:42:21 #35
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_166262918
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2016 14:41 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Is de Ikea nog goedkoop dan?
Ik vind ze steeds duurder worden eigenlijk.. op de echte prullen na dan.
Ik heb het idee dat alles in de States een pak goedkoper is dan in Nederland.
  vrijdag 28 oktober 2016 @ 14:42:26 #36
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_166262921
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2016 14:40 schreef GGMM het volgende:
Jammer voor de katten, maar ze heeft haar notebook kunnen redden dat is het belangrijkste.
_O-
pi_166262923
Waarom doneren mensen geld? Leuk ziet ze er iig niet uit dus dat is het niet
pi_166262929
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2016 14:41 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Is de Ikea nog goedkoop dan?
Ik vind ze steeds duurder worden eigenlijk.. op de echte prullen na dan.
Vergelijk die prijzen met een echte meubelzaak. Ja ze zijn nog steeds goedkoop, ja de kwaliteit is minder en inderdaad met 1000,- richt je ook bij de IKEA geen woonkamer in.
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
pi_166262936
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2016 14:42 schreef Voetstappen het volgende:
Waarom doneren mensen geld? Leuk ziet ze er iig niet uit dus dat is het niet
Die teller staat op ¤ 3000,- waarom men 2 uur geleden dan nog geld geeft geen idee
  vrijdag 28 oktober 2016 @ 14:43:38 #40
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_166262949
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2016 14:42 schreef hottentot het volgende:

[..]

Vergelijk die prijzen met een echte meubelzaak. Ja ze zijn nog steeds goedkoop, ja de kwaliteit is minder en inderdaad met 1000,- richt je ook bij de IKEA geen woonkamer in.
Dat is meer een Leenbakker-budget inderdaad. M'n studentenkamer ingericht met dat spul, wat een rommel. :')
  vrijdag 28 oktober 2016 @ 14:43:44 #41
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_166262954
Goed, het was dus de bedoeling om familie, vrienden een kennissen om een donatie te vragen.
quote:
Daarom hebben wij vrienden, familie en kennissen om hulp gevraagd.
Een krant pikt het op en ineens is daar de verontwaardiging....

Het is allemaal wat, en een deel 2 van dit topic betekent nog meer aandacht voor Merel, en nog meer kans op donaties.
Beetje jammer dat LIF / Individual's strijd tegen MS en FHF / Een rolstoelbus voor Lenthe, doneer en/of deel aub niet zoveel reacties genereren.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_166262962
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2016 14:42 schreef hottentot het volgende:

[..]

Vergelijk die prijzen met een echte meubelzaak. Ja ze zijn nog steeds goedkoop, ja de kwaliteit is minder en inderdaad met 1000,- richt je ook bij de IKEA geen woonkamer in.
De rest via crowdfunding doen?
pi_166262976
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2016 14:40 schreef GGMM het volgende:
Jammer voor de katten, maar ze heeft haar notebook kunnen redden dat is het belangrijkste.
*kuch* Macbook *kuch*

Op die kat na best een vermakelijk verhaal verder :Y
pi_166262978
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2016 14:43 schreef Leandra het volgende:
Goed, het was dus de bedoeling om familie, vrienden een kennissen om een donatie te vragen.

[..]

Een krant pikt het op en ineens is daar de verontwaardiging....

Het is allemaal wat, en een deel 2 van dit topic betekent nog meer aandacht voor Merel, en nog meer kans op donaties.
Beetje jammer dat LIF / Individual's strijd tegen MS en FHF / Een rolstoelbus voor Lenthe, doneer en/of deel aub niet zoveel reacties genereren.
Het is gewoon schaamteloos om een fooitje bedelen terwijl de familie dat best kan missen.
  vrijdag 28 oktober 2016 @ 14:45:31 #45
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_166262996
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2016 14:43 schreef Leandra het volgende:
Goed, het was dus de bedoeling om familie, vrienden een kennissen om een donatie te vragen.
Via een publieke website? Een mailtje sturen of ff rondbellen was geen optie?
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  Moderator vrijdag 28 oktober 2016 @ 14:45:40 #46
16180 crew  CoolGuy
Money makes the world go round
pi_166263000
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2016 14:43 schreef Leandra het volgende:
Goed, het was dus de bedoeling om familie, vrienden een kennissen om een donatie te vragen.

[..]

Een krant pikt het op en ineens is daar de verontwaardiging....

Het is allemaal wat, en een deel 2 van dit topic betekent nog meer aandacht voor Merel, en nog meer kans op donaties.
Beetje jammer dat LIF / Individual's strijd tegen MS en FHF / Een rolstoelbus voor Lenthe, doneer en/of deel aub niet zoveel reacties genereren.
Dat komt omdat bij de meeste mensen die hier zo tegen ageren een onderbuikgevoeletje mee speelt.
Breitling - Instruments for Professionals
pi_166263002
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2016 14:43 schreef Leandra het volgende:
Goed, het was dus de bedoeling om familie, vrienden een kennissen om een donatie te vragen.

[..]

Een krant pikt het op en ineens is daar de verontwaardiging....

Het is allemaal wat, en een deel 2 van dit topic betekent nog meer aandacht voor Merel, en nog meer kans op donaties.
Beetje jammer dat LIF / Individual's strijd tegen MS en FHF / Een rolstoelbus voor Lenthe, doneer en/of deel aub niet zoveel reacties genereren.
Das toch logisch, op Mereltje kunnen we lekker los.

Lenthe's verhaal is gewoon intens triest en heftig. Daar kun je geen woorden aan vuil maken, maar gewoon doneren!
pi_166263014
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2016 14:43 schreef Leandra het volgende:
Goed, het was dus de bedoeling om familie, vrienden een kennissen om een donatie te vragen.

[..]

Een krant pikt het op en ineens is daar de verontwaardiging....

Het is allemaal wat, en een deel 2 van dit topic betekent nog meer aandacht voor Merel, en nog meer kans op donaties.
Beetje jammer dat LIF / Individual's strijd tegen MS en FHF / Een rolstoelbus voor Lenthe, doneer en/of deel aub niet zoveel reacties genereren.
Ze hebben er zelf voor gezorgd dat een krant het oppikt lees ik. Dus so far alleen voot vrienden en familie.
pi_166263032
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2016 14:41 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Is de Ikea nog goedkoop dan?
Ik vind ze steeds duurder worden eigenlijk.. op de echte prullen na dan.
Duurder wel ja. Maar goedkoper dan de meubelspecialist. Verder kan ze natuurlijk ook gewoon naar de Thriftshop gaan, zoals iedere andere student dat doet wanneer iets hoognodig is.
pi_166263051
quote:
Emma Wijninga · Owner and Blogger bij Wattedoeninberlijn
Hallo René, ze had niet heel veel spullen. Eigenlijk de basics die in een studentenkamer staan: bed, bureau en stoel, kledingkast, opbergkast en natuurlijk nog haar kleding en persoonlijke spullen die ze had meegenomen uit Nederland. Met name die laatste zaken zijn onvervangbaar. Echter betaal je in Amerika (en dan al helemaal niet in New York) niet dezelfde prijzen voor meubels en dergelijke dingen als in Nederland. Het leven is daar gewoon heel anders dan hier en vooral een stuk duurder, ook vanwege de inkomensverschillen. Daarom hebben wij vrienden, familie en kennissen om hulp gevraagd.
Tja, als je gaat shoppen aan de upper east side dan is het leven een stuk duurder. Maar Amerika is het land van uitersten en je kunt er ook juist vrij goedkoop dingen kopen. Alleen moet je dan naar wijken waar madame liever niet komt waarschijnlijk.

Ik vond bijvoorbeeld de merk kleding van de oude collecties echt veel goedkoper als in nederland. De collecties van het jaar daarvoor hangen bij sommige malls voor 40-70% korting in de rekken. En als je naar de pandjeshuizen gaat kun je vast een hele inboedel voor weinig krijgen
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')