abonnement Unibet Coolblue
pi_166224168
Kinderen moeten toch ook lekker uitproberen? Niet alleen de grenzen van wat mag van de ouders maar ook hun fysieke grenzen. Tenminste zo probeer ik te denken (en dat gaat soms makkelijker en soms moeilijker). Ik heb mezelf geleerd steeds te denken 'waarom mag het van mij niet' (lees: mijn vrouw heeft me geleerd zo te denken)
B is net zijn andere moeder, een enorme klimgeit, die is niet bang voor hoogtes en klimt het liefst overal op. En ik zit tegen hoogtevrees aan zeg maar, erg handig.....
pi_166227269
Gelukkig klimt B dan nog niet zo hoog dat je hoogtevrees inkickt of wel dan? :P

Helemaal voor zelf laten uitproberen. Daarin ben ik (veel te) makkelijk en eigenlijk heb ik gewoon heel veel vertrouwen dat ze het kan of anders wel goed terecht komt. Indien niet gaan we wel naar de SEH :')
pi_166229216
Ik ben erg voorzichtig en betrap mezelf er regelmatig op dat ik de hele dag loop te 'pas oppen'! Vooral Boaz is een echte brokkenpiloot. Maar ben me er ook van bewust dat je leert door vallen en opstaan. Dus ik vind van mezelf dat ik het echt een stukje los moet laten. Ik zie overal gevaar in en dat is soms echt vermoeiend. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor D en B denk ik :{ ... Ben gewoon bang dat er iets ergs met ze gebeurt ofzo denk ik.

Zaterdag hielden we het kraamfeest/verjaardag Djenna bij mijn schoonouders. Die wonen ergens achteraf op de boerderie en hebben ik weet niet hoeveel hectare grond erbij. Hoewel er ook veel kinderen uitgenodigd waren, hebben we die dag geen kind gezien want die waren allemaal buiten aan het spelen. Kwam er op een gegeven moment een kindje naar binnen met de boodschap dat Boaz een eikel had gegeten. Nou mijn hart ging gelijk 200 want stel dat die eikel in zijn keelgat schoot? Maar ja wat wil je dan? Je kind maar binnen houden terwijl de rest leuk buiten aan het spelen is? Ik vind het maar lastig, zeker omdat ik weet dat hij tot zoiets in staat is. Djenna is wat dat betreft toch een tikkie voorzichtiger.

Loslaten .. loslaten .. loslaten. Wat Exode en Skittles ook al zo mooi beschrijven.

En wat Buda zegt ook heel waardevol!

Razz _O-

Verbieden heeft hier opzich wel zin, als ik er consequent in blijf en erop blijf toezien dat het dan ook echt niet gebeurt. Iets met 1 vinger en hele hand enzo. En ik denk juist dat als je iets verbiedt, dat het dan machtig interessant is om het juist wel te doen .. Tenminste, zo lijkt het hier te werken ooit.

T & J op boevenpad O+

Room gefelicitaart met je nieuwbakken gezinnetje!! Mooie naam ook! Hoop dat alles goed gaat met jullie.

Morgen is de echte verjaardag van Djenna. Mijn man staat per a.s. dinsdag op straat (en dan begint mijn nieuwe baan :+ ). Hij heeft al zijn vrije uren opgenomen dus morgen was ie ineens vrij. Dus we gaan morgen naar indoor Plopsaland in Coevorden om er een toffe dag van te maken voordat het grote mensen leven voor mij en school voor Djenna begint. Vanmiddag is ze nog weer even wezen wennen op de BSO en wederom kreeg ik haar met geen 10 olifanten mee naar huis, dus ook zit wel goed ^O^

Hoewel ik echt wel genoten heb van de kraamweek en de weken die erop volgden, ben ik blij als dinsdag weer het 'normale' leven weer begint met structuur ook voor de kinderen enzo. Vanaf juli tot maandag was het 'niets moet alles mag'. Ook wel lekker natuurlijk, maar structuur heeft ook zo zijn voordelen. Zal wennen zijn voor iedereen :o . Ook voor Boaz, want die hangt best aan Djenna en Djenna moedert graag over hem. Ze hebben een beetje een kat/hond verhouding :+ . Al die tijd had hij Djenna om zich heen en vanaf dinsdag staat hij er ineens 'alleen' voor. Het is een totaal ander kind als grote zus niet in de buurt is, dus ik denk zeker dat het hem ten goede zal komen. Maar dan nog .. het zal wennen zijn.

We gaan het meemaken ^O^
  donderdag 27 oktober 2016 @ 08:23:05 #254
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_166235392
Spannend Twink! Misschien gaat boaz nu wel vaderen :D

Vanochtend grote paniek bij Lucas toen hij op het potje zat. Hij had gepoept :D _O_ misschien moeten we dit weekend toch eens proberen wat er gebeurt als hij zonder luier loopt. Hij houdt namelijk absoluut niet van natte kleren en bewust plassen op het potje doet hij al (als hij daar zin in heeft).
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
  donderdag 27 oktober 2016 @ 08:50:34 #255
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_166235671
Voor wie het nog niet gelezen had:
19 november OUD meet in Utrecht!
Vanaf 10.30 tot ca. 15.00 uur in Eilandsteede, park Transwijk.
http://www.utrechtnatuurlijk.nl/locaties/eilandsteede/

Voorpret hier:
OUD / (mini)meet topic!

Komt allen met uw kinders *O* *O*
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_166235959
Skittles, onderschat mijn hoogtevrees niet :P Jaren geleden in Amerika heeft mijn vrouw heel wat hikes zonder mij af moeten maken, ze heeft in B duidelijk een partner gevonden voor dat klim gedrag :D

Ah nee Saskia, wat leuk! Maar ik ben dan een weekend weg :'(

Wow wat goed Chanty!

Gisteren was echt een hele leuke en gezellige dag met B. Totdat mijn vrouw thuiskwam, de ene drama bui naar de andere. Hij heeft meer in de gang gezeten dan in de woonkamer :@
pi_166237602
Waarom zet je hem op de gang dan, als het niet helpt?

:@
Kwak
pi_166237765
Herkenbare verhalen. Hier is mijn man de neuroot oplettende ouder, ik vind het vooral belangrijk dat ze leren waar hun fysieke grenzen liggen. Binnen redelijke grenzen uiteraard. Maar als mijn man minder goed in zijn vel zit vertaalt dat zich onmiddellijk naar een toename van PAS OP KIJK UIT NIET ZO SNEL NIET ZO HOOG. Het is geloof ik het opvoedgebied waar we elkaar het minst kunnen vinden, maar dat lijkt niet zo erg.

Sticker begon zijn dag om 4:15 vandaag. Ik was vergeten hoe moe je dan bent :')
pi_166238520
Twinkle. Gefeliciteerd met je kleuter *O*

Ik ben ook voorzichtig. Maar probeer Riley echt los te laten met veel dingen, omdat ik het belangrijk vind dat ze die vrijheid heeft.

Exode, niet fijn zulke dagen. :*

L-e, dat is wel erg vroeg zeg. :*

Ik moest laatst lachen om mijn dochter
We waren even een boodschap aan het doen en Riley begint te vertellen dat zij als baby bij mij in de buik zat
Vrouw achter de kassa:"Oh? Ben jij dan niet gebracht door de ooievaar"
Riley kijkt die mevrouw aan of ze gek is en antwoordt: "Nee. Ik zat bij mama in de buik. Met mijn oogjes dicht" :D
pi_166238572
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 11:16 schreef kwakz0r het volgende:
Waarom zet je hem op de gang dan, als het niet helpt?

:@
Hij mag terugkomen als hij kan luisteren en dat duurt soms wat langer :@ dus geen 10x maar 2 lange keren. En niet om me te verdedigen maar het werkt hier wel, zeker omdat we het niet vaak doen. Alleen als het echt niet anders kan. Gisteren ging het eten door lucht, hij sloeg etc etc. Gang is dan de uiterste mogelijkheid na eerst 10 andere dingen te hebben geprobeerd.
pi_166240885
Ja, soms is het lastig he, als er geen land met ze te bezeilen is.

Toen ik gisteren thuis kwam na mijn werk, was het in ons huis echt een groot speelfestijn. I had drie buurmeisjes mee naar binnen genomen. Echt grappig om te zien hoe ze met elkaar spelen, maar na een half uur zoveel kabaal vond ik het ook prima dat het etenstijd was voor iedereen. :+ .

Omen, goed van Riley. O+ .

I is zo bezig met mijn zwangerschap. Ik vind het echt verbazingwekkend wat er nu allemaal door haar hoofdje gaat. Gisteren in bed had ze een heel verhaal: dat de baby dan in haar oude babybedje mag slapen, maar ook wel in haar grote bed. En dat ze dan de baby een lekker dekentje geeft, voor warme voetjes. En dat de baby ook wel haar knuffelhaas mag hebben. Dat zij de baby een flesje zal geven, maar dat de baby ook aan de borst mag. Ik vind het zo aandoenlijk, zo zorgzaam en liefdevol.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_166242630
B heeft het eigenlijk altijd na een hele dag met mij en dat mijn vrouw thuiskomt. Wij laten het altijd een beetje, omdat hij blijkbaar ff moet ontladen of zo. Maar op een gegeven moment is het wel klaar.
pi_166243726
O jee vanaf vandaag mag ik legaal doorschuiven naar het kleutertopic. Dat was altijd zo'n vervanmijnbedshow :+

Plopsa Coevoorden .. tja .. de kindjes vonden het super en lagen in de eerste bocht op weg naar huis al op apegapen. Wij gaan er in de toekomst geen 2 uur meer voor rijden. Maar we hebben een toffe dag gehad, dat telt O+

Nu nog even door naar opa en oma want die wilden perse op DE dag ook nog een cadeau geven na al die andere cadeautjes :+
pi_166249069
Gefeliciteerd Twinkle! *O*
Het kleutertopic is ook best leuk hoor ;)

Mijn peuter stuiterde vanavond van de trap. Nou ja, ze stuiterde niet maar ging op haar buik met een soort handstand flikflak naar beneden. Ruzie maken boven aan de trap om wie het eerst naar de badkamer mag en dan ook nog met een groot knuffelbeest in je handen is geen goed idee. :N

Verder niks aan de hand, alledrie wel heel erg geschrokken. Vooral ik want ik stond er achter, greep net mis en zag haar gaan :'(
pi_166249938
Gefeliciteerd Twink!

Eng Kyara, :*

En om terug te komen op de "alleen in slaap val" angsten van m'n oudste. Het was vanavond weer drama. Toen ik vroeg hoe ik hem weer blij kon krijgen zei hij: deur open en mij wakker maken als Js slaapt. Dus dat deed ik en Ow z'n reactie toen: dank je mama O+ :'( O+ En hij sliep daarna weer..

Wat ik me verder afvroeg: zijner nog veel peutermama's die met hun kind slapen in een bed?
  donderdag 27 oktober 2016 @ 21:55:19 #266
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_166250410
Klinkt als een geslaagde dag, Twinkle!

Kyara dat is schrikken zeg :X Gelukkig is het goed afgelopen.

Awwh Ow. Zou fijn zijn als dat de oplossing is, Loj. Even een extra incheck en dan weer verder slapen.

Wat betreft je vraag; ik lig meestal de halve nacht tot aan de ochtend bij Nora. Soms slaapt ze door, soms komt ze pas om 5uur en lig ik er nog maar een uurtje bij en soms komt ze al om 01.00u. Ik neem me wel altijd voor om terug naar mijn eigen bed te gaan als ze vroeg komt, maar meestal val ik in slaap en worden we pas tegen de ochtend wakker.
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_166250420
Agos, wel fijn dat hij het zo duidelijk kon aangeven.

Wij slapen niet met de kinderen samen. Dat hoefde ook nooit (wel een keer s nachts na het voeden samen verder slapen maar dat was meer omdat dat zo uit kwam).

Nou ja, toen kleuter nog peuter was kroop hij s ochtends altijd bij ons in bed. Soms om 7 uur, soms al rond middernacht. Als ik wakker genoeg was om op te staan bracht ik hem in dat geval terug naar zijn eigen bed maar meestal vond ik het wel prima. De meiden durven sowieso hun kamer niet af :D
pi_166250502
Gefeliciteerd Twinkle! En tot over een paar dagen. ;)

Brrr Kyara, gelukkig liep alles goed af. De trap is hier ook echt een van mijn angsten, aan een kant geen leuning met stenen vloer. :X

Als het aan Otje lag zou ze regelmatig bij mij in bed slapen denk ik. Vriend slaapt dan alleen niet en ik zou het ook niet handig vinden met Flo die nog 's nachts wakker wordt. Dus in de praktijk ligt ze regelmatig een uur of twee bij me bij verdriet of pijn (of ik log bij haar) maar verder niet.
En ze komt 's morgens rond een uur of zeven altijd knuffelen, O+ maar dan is ze echt wakker.
pi_166250577
quote:
1s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 21:42 schreef Loj het volgende:
Gefeliciteerd Twink!

Eng Kyara, :*

En om terug te komen op de "alleen in slaap val" angsten van m'n oudste. Het was vanavond weer drama. Toen ik vroeg hoe ik hem weer blij kon krijgen zei hij: deur open en mij wakker maken als Js slaapt. Dus dat deed ik en Ow z'n reactie toen: dank je mama O+ :'( O+ En hij sliep daarna weer..

Wat ik me verder afvroeg: zijner nog veel peutermama's die met hun kind slapen in een bed?
Lou heeft nog geen nacht in dr eigen bed geslapen :')
Weg van minste weerstand = meer slaap voor mij en Lou *O*

Jeetje Kyara wat een schrik zeg :* gelukkig is het met een sisser afgelopen!
pi_166252897
Kyara, wat schrikken zeg :*

Hier begint ze altijd in eigen bed. Soms slaapt ze weken daar. Soms wordt ze wakker en slaapt ze verder bij mij.
pi_166253433
Hier slapen we ook nog samen Loj. Hij begint in z'n eigen bed en komt bij ons liggen als wij ook gaan slapen.
pi_166256442
Jeetje wat een schrik Kyara, gelukkig niets aan het handje :)

Wij hadden vanochtend toevallig weer een peuter in bed. Hij wordt dan 'te vroeg' wakker en is duidelijk nog moe. Ik ga dan naar hem toe, klets zachtjes of zing even en hij valt dan meestal wel weer in slaap. Mijn vrouw haalt hem uit bed en legt hem tussen ons ons. Dat is 9 van de 10 keer het startsein voor keten in bed. En dat terwijl hij dan echt nog moe is....dus we hebben nu een mannetje die enorm moe is en die zo voor de eerste keer naar peutergym gaat.
(En 2 vermoeide mama's, maar mijn vrouw heeft net plechtig beloofd dat ze mijn methode gaat proberen....)
pi_166256539
Ik heb net m'n peuter naar school gebracht....
*poef* nu is het weg
pi_166257789
Ik moet zeggen die ochtenden alleen met Teun vind ik wel heerlijk hoor. Even volle aandacht voor hem O+
pi_166257834
Oei kyara gelukkig niks aan de hand.

Hier nog een dag vakantie. Alles opruimen van 4 dagen euro disney.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')