abonnementen ibood.com bol.com
pi_169280484
registreer om deze reclame te verbergen
Piet ik heb 4 kwartels bij de Sligro meegenomen,Ik wou ze vanavond met peper en zout aanbakken.Dan omwikkelen met pancetta en dan de oven in voor 15 minuten.Maar jij hebt vast nog wel een ander recept in je hoofd.
  zaterdag 4 maart 2017 @ 11:34:36 #177
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169280529
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 11:31 schreef ausweiss het volgende:
Piet ik heb 4 kwartels bij de Sligro meegenomen,Ik wou ze vanavond met peper en zout aanbakken.Dan omwikkelen met pancetta en dan de oven in voor 15 minuten.Maar jij hebt vast nog wel een ander recept in je hoofd.
Klinkt prima, let wel goed op hoe goed ze schoongemaakt zijn van binnen, anders is het een bittere ervaring.
Zal ff kijken naar recepten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169282238
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 11:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Klinkt prima, let wel goed op hoe goed ze schoongemaakt zijn van binnen, anders is het een bittere ervaring.
Zal ff kijken naar recepten
Bedankt voor de tip,Zal ze even goed napluizen en schoonspoelen.
  zaterdag 4 maart 2017 @ 13:54:23 #179
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169282632
registreer om deze reclame te verbergen
Ga je je kwartels vullen? Het is idd goed ze met panchetta of spek te omwikkelen. Een kwartier in een voorverwarmde oven is aan de korte kant. Prik er even in met een sate prikker, sap moet licht roze van kleur zijn en dan zijn ze nog rose aan de binnenkant. Wil je ze helemaal gaar hebben dan moet het sap meer gelig zijn.
Je kan ze ook in de pan braden in ruim boter. Verder verschillen de recepten die ik heb vooral in de saus en de vulling, bereiden heeft men het alleen over roosteren in de oven of braden in de pan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169284501
Ze vullen dat doe ik de volgende keer,Wou ze nu eerst aanbraden en dan de oven in doen.En ja idd ff met de prikker.Maak er wel een dragonsaus bij,Aardappel kroketjes(volgende keer weer eens zelf maken,Die gepaneerde zijn bijna nergens meer te krijgen),Zuurkool en aangemaakte andijvie.
pi_169321324
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 maart 2017 21:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoe meer chocolade, hoe lekkerer. Wel pure gebruiken
Ik heb uiteindelijk op een recept van 8 bananen/8 eieren/180gr havermout 200 gram 85% pure chocolade gebruikt. En ze zijn heerlijk geworden :)
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_169357246
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 november 2016 11:33 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, dat is zo. Raar dat je daar niks van gemerkt hebt...
Ik merk het al 19 jaar niet. heb hier zelf al 19 jaar lang ongeveer 100 kippen rondlopen van het zelfde ras.
Al jaren hetzelfde voer, en doe niets anders dan anders.
De ene keer zijn ze goed te pellen, en de andere keer trek je het halve ei kapot. Dus hoe het komt, ik weet het niet, en volgens mij komen we er nooit achter want het hele internet staat vol met van alles en nog wat. Kwestie van geluk :) of het ligt zoals eerder gezegd aan de kip
  zondag 26 maart 2017 @ 13:44:50 #183
160841 ausweiss
Weist aus
pi_169789454
Piet ik heb van de week scharrel varkenswang gekocht,Van de kinder/stadsboerderij.Hier van ga ik lekker stoofvlees maken,Maar heb er ook een schijf van de hiel bij gekregen.Jij hebt vast nog wel een leuk en smakelijk idee.
9bi0sk.jpg

2nhlto5.jpg
  zondag 26 maart 2017 @ 13:51:02 #184
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169789587
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 13:44 schreef ausweiss het volgende:
Piet ik heb van de week scharrel varkenswang gekocht,Van de kinder/stadsboerderij.Hier van ga ik lekker stoofvlees maken,Maar heb er ook een schijf van de hiel bij gekregen.Jij hebt vast nog wel een leuk en smakelijk idee.
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
De wangen stoof ik altijd in rode wijn, daar gaat dan bij mij zeekraal bij, maakt het meer umami.
Een varkershiel, die zou ik een paar dagen pekelen en dan braden. Zit de zwoerd er nog aan? Die wordt heerlijk als je heb nadat hij gaar is nog even onder de grill legt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 maart 2017 @ 14:02:35 #185
160841 ausweiss
Weist aus
pi_169789806
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 13:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De wangen stoof ik altijd in rode wijn, daar gaat dan bij mij zeekraal bij, maakt het meer umami.
Een varkershiel, die zou ik een paar dagen pekelen en dan braden. Zit de zwoerd er nog aan? Die wordt heerlijk als je heb nadat hij gaar is nog even onder de grill legt.
Bedankt,Ja het zwoerd zit er nog aan.Jij hebt vast wel een goed recept voor pekel.
  zondag 26 maart 2017 @ 14:36:28 #186
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169790502
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 13:44 schreef ausweiss het volgende:
Piet ik heb van de week scharrel varkenswang gekocht

2nhlto5.jpg
Ik kan me vergissen, maar volgens mij moeten de wangen er nog uitgesneden worden.
  zondag 26 maart 2017 @ 14:51:38 #187
160841 ausweiss
Weist aus
pi_169790825
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 14:36 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik kan me vergissen, maar volgens mij moeten de wangen er nog uitgesneden worden.
Klopt ik ga er zo mee aan de slag
  zondag 26 maart 2017 @ 15:32:20 #188
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169791604
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 14:02 schreef ausweiss het volgende:

[..]

Bedankt,Ja het zwoerd zit er nog aan.Jij hebt vast wel een goed recept voor pekel.
Water, zout (zoveel dat het smaakt als zoute soep) Jeneverbes, peperkorrel en laurierblad, azijn of citroensap zodat het wat is voorkomt ongewensde bacteriŽn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 maart 2017 @ 23:43:57 #189
160841 ausweiss
Weist aus
pi_169804821
quote:
1s.gif Op zondag 26 maart 2017 15:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Water, zout (zoveel dat het smaakt als zoute soep) Jeneverbes, peperkorrel en laurierblad, azijn of citroensap zodat het wat is voorkomt ongewensde bacteriŽn.
Dank!,Maar wat een crime is dat zeg het uitsnijden en ontvliezen van die wangen.Koop ze volgende keer wel schoon,Er bleef ook niet erg veel vlees over.Dus heb ik de overgebleven huid met vet ook meer in de pekel gelegd.Wil niks verspillen,Die rooster ik van de week wel
  zondag 26 maart 2017 @ 23:46:17 #190
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169804882
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:43 schreef ausweiss het volgende:

[..]

Dank!,Maar wat een crime is dat zeg het uitsnijden en ontvliezen van die wangen.Koop ze volgende keer wel schoon,Er bleef ook niet erg veel vlees over.Dus heb ik de overgebleven huid met vet ook meer in de pekel gelegd.Wil niks verspillen,Die rooster ik van de week wel
Lekker
Het vet uitsmelten en daar aardappels in bakken, jum
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169805563
Roodbaars Piet?
  maandag 27 maart 2017 @ 00:25:28 #192
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169805573
quote:
0s.gif Op zondag 26 maart 2017 23:43 schreef ausweiss het volgende:

[..]

Maar wat een crime is dat zeg het uitsnijden en ontvliezen van die wangen.
Ja, dat had ik al eens gehoord ja. :P
Daarom verschilt de prijs ook nogal van schoongemaakte of niet. :)
  maandag 27 maart 2017 @ 00:27:50 #193
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169805610
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 00:24 schreef yue het volgende:
Roodbaars Piet?
Wat is er met roodbaars?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169805645
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 00:25 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, dat had ik al eens gehoord ja. :P
Daarom verschilt de prijs ook nogal van schoongemaakte of niet. :)
haha ja dat zal vast wel,deze waren 9 euro de kg.Heb er van de kilo iets van 350 gram maar af gekregen.Morgen eens bij mijn slager vragen wat schoongemaakte kosten.
  maandag 27 maart 2017 @ 08:23:08 #195
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_169807663
Dure wangetjes! :)
pi_169811795
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 00:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat is er met roodbaars?
Hoe zou jij het klaarmaken
  maandag 27 maart 2017 @ 13:19:33 #197
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_169811899
quote:
1s.gif Op maandag 27 maart 2017 13:14 schreef yue het volgende:

[..]

Hoe zou jij het klaarmaken
Ontschubben, vinnen eraf knippen, de ingewanden verwijderen en goed uitspoelen, droogdeppen met keukenpapier, vullen met groene kruiden, stuk citroen, knoflook, huid insnijden en inwrijven met wat zout en peper, grillen op de BBQ
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_169812490
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 13:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ontschubben, vinnen eraf knippen, de ingewanden verwijderen en goed uitspoelen, droogdeppen met keukenpapier, vullen met groene kruiden, stuk citroen, knoflook, huid insnijden en inwrijven met wat zout en peper, grillen op de BBQ
Zo dan! O+ :Y)
Lend me your eyes I can change what you see, but your soul you must keep totally free.
pi_169820142
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 08:23 schreef RobinOok het volgende:
Dure wangetjes! :)
Ja maar ze waren super zacht,en vond een verstopte speekselklier die mee gestoofd was.Heb hem gewoon opgegeten,smaakte niet slecht. 1sigpc.jpg
pi_169843697
quote:
0s.gif Op maandag 27 maart 2017 13:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ontschubben, vinnen eraf knippen, de ingewanden verwijderen en goed uitspoelen, droogdeppen met keukenpapier, vullen met groene kruiden, stuk citroen, knoflook, huid insnijden en inwrijven met wat zout en peper, grillen op de BBQ
Dat klinkt lekker. Het weer wordt nu gelukkig perfect hiervoor. Dankje
abonnementen ibood.com bol.com
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')