abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_165911688
registreer om deze reclame te verbergen
Franny, bij Riley is het het besef dat ze andere jufjes krijgt het moeilijkste.
En ik vraag mezelf ook af hoe de lange dagen gaan zijn voor haar.
Boekentip sla ik op. Leuk voor Sinterklaas :D

Loj, wat een nare ervaring zeg :*
Arme Js

Fazz, O+

Exode. Irritant zijn zulke mensen. Dat ze zelf fout zijn zien ze dan gewoon niet
pi_165912366
quote:
2s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 12:47 schreef Franny_G het volgende:
Maar als een kind aangeeft niet naar school te willen, begrijpt het dan wel echt goed wat het is? Wat willen ze dan precies niet? De verandering? Weg van huis zijn? Angstig voor iets nieuws/vreemds?
Als een kind aangeeft graag naar school te willen, begrijpt het dan echt goed wat het is? ;) Ik vind eigenlijk dat (veel) kinderen vanaf dat ze vier worden in een stroomversnelling komen: school, bso, zwemles, sportclubjes, afspreken met klasgenootjes, etc etc. Ik veroordeel dat overigens niet, maar ik heb het effect ervan op Oudste gezien en wij willen het niet nog een keer op die manier doen. De chaos en het effect daarvan op mijn kind is niet perse iets waarvan ik denk dat het goed voor hem is. Dus zolang hij aangeeft het nog rustig aan te willen doen, doen we wat we het liefst doen: we volgen hem in zijn tempo. (Maar ik geef toe dat ik heel soms wel een tikje jaloers ben op de ouders met kinderen waarvan alles 'makkelijk' lijkt te gaan. Kinderen die naar de bso of andere opvang kunnen, zo af en toe lijkt het me prettig om wat meer speelruimte te hebben, dat je gewoon een kind hebt dat zegt: OKE LEUK DOEI als je vertelt dat hij morgen naar school gaat/naar de bso/door de oppas uit school wordt gehaald, oid. Als die van mij zo makkelijk waren had ik ze zonder enig schuldgevoel bij de poorten van school gedropt op de eerste dag, OKE LEUK DOEI O+ )
  woensdag 12 oktober 2016 @ 15:02:16 #103
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_165912552
Nah ja L-E, aan de andere kant ben ik ook wel eens jaloers op jouw aanpak. V vindt niet vooraf niet altijd leuk om te gaan, maar ik moet (en zou ook niet zonder willen) werken.

We hebben hem rustig laten wennen door een maand lang hem zelf uit school te halen en op dagen dat het kon thuis te houden, maar op een gegeven moment is het ook: sorry dat je het niet perse leuk vindt maar zo is het nou eenmaal even, doei.

Achteraf kan ik aan zn gedrag merken dat hij het wel tof vindt, maar dat is bij het kdv echt niet altijd zo geweest.
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_165912741
registreer om deze reclame te verbergen
Ik denk dat ze hier wel een beetje een beeld kunnen vormen van school. Ze komen er natuurlijk ook vaak. Ze staan er hier een beetje dubbel in. Enerzijds vinden ze het heel erg leuk en kijken ze er naar uit maar aan de andere kant ook spannend want nieuw. Gelukkig hebben ze een heel groot voordeel, ze hebben elkaar.

Ik ben wel nog een beetje in dubio wat betreft bso. M zit nu bij de bso bij het kdv. Er is ook een bso bij school en op termijn wil ik ze daar hebben. Het is makkelijker omdat het veel meer afgestemd is op school dus met uitjes en studiedagen gaat dat altijd heel soepel.

Twijfel nu of ik in januari meteen ook bso bij school ga afnemen (en ook M daar dus heen) of dat ik ze eerst naar de bso bij het kdv laat gaan tot de zomervakantie en daarna pas naar die bij school. Ben beetje bang dat het anders misschien teveel nieuws zal zijn? Aan de andere kant is het maar 1 dagdeel per week.
  woensdag 12 oktober 2016 @ 15:15:33 #105
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_165912814
Ik zou zelf eerder kiezen voor 1 keer alles nieuw dan 2 keer iets nieuws. Heb het idee dat het logischer aan elkaar linkt dus minder problemen geeft om in een flow van nieuwigheid te verkeren.

aldus mijn onderbuikgevoel :')
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_165912843
Ja, ik denk ook dat dat het meeste logische is. Maar iets met vertrouwde omgeving en zo. M komt er al vanaf dat ie 3 maanden is.... dus meer mijn *slik* gevoel :')
pi_165913143
registreer om deze reclame te verbergen
Exode jeetje zeg wat een maniereb zeg van die vrouw! Beide trouwens!

L-E ik heb dus zo'n kind ja daag doei tot 12 uur! Hij zag school en mocht naar binnen en was hem al kwijt! Hij ziet alle tassen in een bak bij de deur dus hop tas er in. Juf vertelde ook net dat hij het super had gedaan, heel zelfstandig en zijn maatje waarschijnlijk al heel snel niet meer echt nodig zal hebben. Was zelf naar de wc geweest en kwam aangekleed terug, eten rond 10 uur was super gegaan netjes alles opgegeten etc
En hij is nu knockout op de bank.

Hij blijft nog even na schooltijd bij de gastouder tzt waarschijnlijk bso

Zwemmen wacht ik nog een half jaar mee zodat hij zeker gewend is aan school en alles en dan na zwemmen sport
pi_165913156
Dat zou ik ook hebben hoor Kyara :)

Ow zegt dat hij graag naar school wil, wat hij wil met de grote spelen. Hij zit vooral niet meer op z'n plekje bij het Kdv, hij is bijna een jaar ouder dan de rest, dus ik snap t.

Verder ben ik ook wel van plan om het rustig aan te doen in het begin (hij kleutert toch 2,5 jaar) en denk ik dat ik hem regelmatig thuis ga houden. Behalve dan de maandag, dat wordt gewoon zijn "ik moet naar school" dag :)
pi_165913230
Leukste opmerking van Jan vandaag.

Jan goe was het? Ja leuk maar we hebben niet gewandeld _O-

Bij de gastouder wandelen ze elke dag wel naar een speeltuintje of supermarkt of wat dan ook
pi_165913375
Goitske, wat een stoere knul heb jij toch!
pi_165913591
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 15:31 schreef Loj het volgende:
Dat zou ik ook hebben hoor Kyara :)

Ow zegt dat hij graag naar school wil, wat hij wil met de grote spelen. Hij zit vooral niet meer op z'n plekje bij het Kdv, hij is bijna een jaar ouder dan de rest, dus ik snap t.

Verder ben ik ook wel van plan om het rustig aan te doen in het begin (hij kleutert toch 2,5 jaar) en denk ik dat ik hem regelmatig thuis ga houden. Behalve dan de maandag, dat wordt gewoon zijn "ik moet naar school" dag :)
Het scheelt dat ze hier op het kdv wel redelijk wat leeftijdsgenootjes hebben. Bij de 3+ groep komen ze samen en ze spelen ook buiten samen met de kleuters van school (niet de school waar ze zelf naar toe gaan dus).

Ik heb M in het begin halve dagen laten gaan. Maar goed, ik had die mogelijkheid ook omdat ik zelf thuis was. Echt thuis houden heb ik eigenlijk weinig gedaan. Eigenlijk hd ik nu pas bedacht om hem een keer thuis te houden om een dagje weg te gaan, omdat het nu nog kan.
pi_165913664
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 15:40 schreef exode het volgende:
Goitske, wat een stoere knul heb jij toch!
soms gaat het mij iets te snel hoor! Fietst ook ff zelf naar school, rugtasje op en gaan met die banaan :o heel fijn maar soms ook wel ff oke doe je dat ook al
  woensdag 12 oktober 2016 @ 16:04:16 #113
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_165913830
Argg exode zo irritant, mensen die boos worden terwijl zij fout zijn. had gisteren nog een aanvaring met een mevrouw die meende dat ze voorrang had, wat niet zo was. Zit ze mij vervolgens de les te lezen. Kan me daar zo over ergeren :')

Loj niet fijn zeg ;( arme Js. Welke monkeytown was je? Ik was vanochtend in Gouda met een vriendin. Lucas en haar zoontje hadden echt de grootste lol O+ En het was heerlijk rustig zonder kinderen met helm.

Fazz stylisch hoor, hij denkt tenminste ook aan se accessoires :D Lucas liep laatst met Zijn zonnebril op in de Hema _O- met grote winkelmand om zijn arm. Hij stal wel de show.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_165913985
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 14:51 schreef L-E het volgende:

[..]

Als een kind aangeeft graag naar school te willen, begrijpt het dan echt goed wat het is? ;)
Nee, dat denk ik niet, daarom gaf ik ook het voorbeeld van I, die naar mijn idee gewoon andere kindjes napraat. Het is daarom volgens mij erg moeilijk van tevoren goed te weten of je kind echt 'toe' is aan school, tenminste: op basis van wat je kind daar zelf over zegt. Het is meer het totaalplaatje van hoe je kind is, en het is volgens mij hoe dan ook van belang je kind hier goed in te begeleiden ook als het gaat om verwachtingen. Een kind heeft misschien een totaal andere/verkeerde voorstelling van wat school is.

quote:
Ik vind eigenlijk dat (veel) kinderen vanaf dat ze vier worden in een stroomversnelling komen: school, bso, zwemles, sportclubjes, afspreken met klasgenootjes, etc etc. Ik veroordeel dat overigens niet, maar ik heb het effect ervan op Oudste gezien en wij willen het niet nog een keer op die manier doen. De chaos en het effect daarvan op mijn kind is niet perse iets waarvan ik denk dat het goed voor hem is. Dus zolang hij aangeeft het nog rustig aan te willen doen, doen we wat we het liefst doen: we volgen hem in zijn tempo. (Maar ik geef toe dat ik heel soms wel een tikje jaloers ben op de ouders met kinderen waarvan alles 'makkelijk' lijkt te gaan. Kinderen die naar de bso of andere opvang kunnen, zo af en toe lijkt het me prettig om wat meer speelruimte te hebben, dat je gewoon een kind hebt dat zegt: OKE LEUK DOEI als je vertelt dat hij morgen naar school gaat/naar de bso/door de oppas uit school wordt gehaald, oid. Als die van mij zo makkelijk waren had ik ze zonder enig schuldgevoel bij de poorten van school gedropt op de eerste dag, OKE LEUK DOEI O+ )
Ja he, kinderen krijgen echt een hoop voor hun kiezen, niet alleen met school maar ook alle dingen erom heen. Een buurmeisje van I is net vier en dat is een kind dat vrij makkelijk in alles meegaat en dingen oppakt, maar ook aan haar zie ik wat een indruk het allemaal maakt en dat het niet makkelijk is. Ik zie ook de zorg bij haar ouders daarover, bijv of de BSO wel goed is, en of het niet teveel is etc. Het is niet niks allemaal.

Je pakt het toch gewoon goed aan bij jouw kinderen? Ik kan me wel voorstellen dat je soms zou willen dat het wat makkelijker zou gaan. Het scheelt een boel zorg dat I bijvoorbeeld altijd met veel plezier naar het kdv gaat. Ik weet echt niet hoe het zou zijn en wat ik zou doen als dat niet zo was.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_165914234
LE, ik snap je. Lijkt me ook soms wel even moeilijk. Maar ik vind het zo mooi om te zien hoe jullie het aanpakken en hoe zeer jullie de behoeften van de kinderen volgen en daar op in spelen. O+
pi_165915274
quote:
2s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 16:26 schreef Kyara het volgende:
LE, ik snap je. Lijkt me ook soms wel even moeilijk. Maar ik vind het zo mooi om te zien hoe jullie het aanpakken en hoe zeer jullie de behoeften van de kinderen volgen en daar op in spelen. O+
Nou dit! Ik wil heel vaak wel gigantisch meeveren maar kan het gewoonweg niet altijd. Ik bewonder mensen die dat wel kunnen soms echt hoor.

M. weet nu vooral waar 'zijn' school zit en dat het er leuk is. Maar echt weten wat... nee uiteraard niet. Ik vraag hem weleens wat hij er gaat doen als hij het weer eens noemt. Dan antwoord hij vaak: spelen in de klas met water of zand. Dat heeft hij daar gezien tijdens de rondleiding. Ik reageer dan vaak bevestigend en een enkele keer vul ik aan:... en boekjes lezen of bijv. liedjes zingen. Tuurlijk is het veel meer dan dat en zal er veel gaat moeten (nohhh mn kleine jongen :'( ) maar ik zie geen noodzaak om zijn hoofd daar nu mee te vermoeien. Daar groeit hij vanzelf in.

M is vrij makkelijk dus ik verwacht geen moeilijkheden bij het naar school gaan. Maar goed, nog ruim een jaar dus wie weet is het tegen die tijd wel anders. Ik zit er wel al mee hoe ik dat tegen die tijd ga doen met werken, omdat ik echt wil proberen om hem in de begintijd zoveel mogelijk op te halen. Uiteindelijk zal de bso wel een must zijn (helaas).

Wat fijn Goitske dat Jan zo heeft genoten! Wat lijkt hij ineens groot zo.

Omg Exode, echt pfff sommige mensen.
pi_165915770
Ik heb toevallig Femke gister ingeschreven voor de bso voor volgend jaar... :X
Ik verwacht niet dat ze er heel veel moeite mee zal hebben met de combinatie school/bso. Ten eerste krijg ik ze nu 's ochtends vaak al amper mee de klas uit als we Lars naar school hebben gebracht, en verder is ze idolaat van de bso-begeleider. Peutercrush O+ En nu met het kdv is ze ook al gewend hele dagen van huis te zijn, dus in dat opzicht verandert er niet zoveel straks...
pi_165916647
Fazz een echte dame die op stap gaat! Beter dan mijn jongens die al mopperen dat ik hun haar wil doen _O-

LE het belangrijkste is dat je kind happy is en op welke manier dat is weet je als ouder het beste.

Mawaba hij is in zo'n korte tijd verandert zo bizar. In alles doen en laten, figuur niet langer ofzo maar anders peuter af zeg maar

Zijn uitnodiging voor zijn verjaardag is ook binnen *O*
IMG-20161012-WA0057_zpsiiqcegls.jpeg
pi_165916660
quote:
2s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 16:26 schreef Kyara het volgende:
LE, ik snap je. Lijkt me ook soms wel even moeilijk. Maar ik vind het zo mooi om te zien hoe jullie het aanpakken en hoe zeer jullie de behoeften van de kinderen volgen en daar op in spelen. O+
Wat lief O+ Het is wel veel geregel en gepuzzel. Ik werk ook weer buiten de deur nu, naast het schrijven voor Ook Ik Schrijf, dus wij besteden vooral veel tijd aan plannen en agenda's synchroniseren en vaak ook langs elkaar heen leven (waar ik dan weer slecht tegen kan ;( ). En minstens zevenentwintig keer per week roep ik dat ik volledig stop met werken want 'dat is zo veel rustiger voor de kindjes' maar ik denk vooral dat ik dat rustiger voor mezelf vind omdat we dan kunnen stoppen met die idiote planning :')

En Away, ik besef hoe luxe wij het hebben hoor. Wij hebben de financiele vrijheid om daarin keuzes te maken en toegegeven, daar laten we ook wel wat dingen om, maar als alleenstaande ouder bijvoorbeeld zijn deze kwesties er niet. Dan is niet werken ook gewoon geen geld. Ik tel mijn zegeningen :) Mijn man werkt voor een hogeschool en zit in de onderwijs-cao en heeft enorm veel verlof per jaar. Dat zetten we in waar nodig (zoals deze week, als de vaste juf van Oudste op vakantie is en hij het hele weekend moet huilen omdat hij zo opziet tegen de vervangjuf, dan werkt mijn man halve dagen zodat hij hem elke dag naar school kan brengen en ook weer kan ophalen. Hem zomaar thuis houden als het lastig wordt kan niet - willen we ook niet - maar we kunnen wel zijn gevoel van veiligheid daar omheen vergroten, hem laten weten dat we er zijn als hij het zwaar heeft, dat is denk ik ook veel waard).
pi_165916758
quote:
2s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 16:13 schreef Franny_G het volgende:

[..]

Nee, dat denk ik niet, daarom gaf ik ook het voorbeeld van I, die naar mijn idee gewoon andere kindjes napraat. Het is daarom volgens mij erg moeilijk van tevoren goed te weten of je kind echt 'toe' is aan school, tenminste: op basis van wat je kind daar zelf over zegt. Het is meer het totaalplaatje van hoe je kind is, en het is volgens mij hoe dan ook van belang je kind hier goed in te begeleiden ook als het gaat om verwachtingen. Een kind heeft misschien een totaal andere/verkeerde voorstelling van wat school is.

Ik merk inderdaad ook dat 'vier-worden' een dingetje is voor veel volwassenen, logisch ook, want school is dan de meest logische stap en dat is niet alleen voor de kindjes maar zeker ook voor de ouders een mijlpaal. Als maatschappij geven we alle peuters het idee dat vier en naar school mogen de shit is, het is ook moeilijk om er niet enthousiast van te worden als driejarige :D

Sticker komt met regelmaat in de klas bij Oudste, hij vindt het allemaal wel gezellig en alles, maar zonder mij/ons wil hij (nog) niet. Oudste had dat ook, toen hij bijna 4 was en we zijn eerste schooldag doorspraken zei ik: 'Nou, en dan breng ik je en geef je de juf een handje en als je dan op je stoel zit ga ik zwaaien bij het raam en dan ga ik weg en..' 'HOEZO WAT WAAROM GA JIJ WEG DAN??!' Complete paniek, in alle leuke verhalen over school had NIEMAND hem ooit verteld dat de mama's niet mee gaan naar school :'( ;( :')
pi_165917603
quote:
0s.gif Op woensdag 12 oktober 2016 18:39 schreef L-E het volgende:

[..]
Oudste had dat ook, toen hij bijna 4 was en we zijn eerste schooldag doorspraken zei ik: 'Nou, en dan breng ik je en geef je de juf een handje en als je dan op je stoel zit ga ik zwaaien bij het raam en dan ga ik weg en..' 'HOEZO WAT WAAROM GA JIJ WEG DAN??!' Complete paniek, in alle leuke verhalen over school had NIEMAND hem ooit verteld dat de mama's niet mee gaan naar school :'( ;( :')
Dit exact ja, heel herkenbaar! Het hielp ook niet dat mama wel mee mocht bij de peuterspeelochtend die de school eens in het half jaar houdt.
Venus in pocketformaat
loveli
pi_165917877
W wilde liever ook niet naar school, tot 2 wk van te voren, toen wilde ze ineens wel. Maar was wel lastig dat iedereen dan steeds begon met: oh bijna 4 dan ga je naar school, heb je er zin in? En dat W dan ongelukkig keek en nee zei.
Ze vind het wel leuk trouwens al wordt ze er erg moe van.

L vind het wel wennen. Wel lekker af en toe zonder zus, maar als we op woensdag samen W brengen wil hij liever dat ze ook weer mee terug gaat. Hij is ook dolblij als we haar weer gaan halen..

Oh en hij is net 2. om dat te vieren heeft hij voor t eerst op t potje geplast (en op de vloer omdat hij heel enthousiast opstond om te laten zien dat t lukte)
pi_165918364
Ik ben alleenstaand en werkeloos. Helaas al een hele tijd. Ik red het nu nog wel allemaal.
En Riley geniet er echt van het veel thuis zijn. KDV vond ze nooit erg, maar toch zie ik haar nu veel rustiger zijn. Wat het weer gaan werken (buiten totaal geen uitnodigingen voor gesprekken) nog moeilijker maak. Want eerlijk, ik geniet er ook van dat ik zoveel bij haar kan zijn :@

Ik ben blij om te lezen dat er meer (bijna)peuters zijn die er tegenop zagen om vier te worden.
Ik ben benieuwd wanneer bij haar de zin kom. Jarig zijn wil ze trouwens wel, want taart en slingers :D
pi_165919283
Mijn meiden hebben enorm veel problemen gehad met afscheid nemen bij de psz. Achteraf gezien zaten ze daa gewoon niet op hun plek. Op het kdv hebben ze echt wel stappen gemaakt. Het enige wat ze vervelend vinden is vroeg opstaan. Maar ja, dat moet ook als we grote broer naar school moeten brengen.

Vorig jaar had ik een gesprek met juf onder schooltijd. Dat kwam even zo uit. Er kwam een vervanger voor de klas en mijn meiden heb ik daar ook achtergelaten. Het viel niet eens op dat e 2 peuters tussen de kleuters zaten :D En ze hebben het er nu nog wel eens over.
pi_165920822
Net Jan zijn verjaardagscadeau besteld. Nav tip van een vriendin tiptoi starterset
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')