Ah, ik had even random 5 sambals opgezocht en daar zat louter azijnzuur inquote:Op zaterdag 29 oktober 2016 11:19 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik heb het over kaliumsorbaat, niet over azijnzuur.
In de sambal die ik heb zit geen 'azijnzuur' (wel biologisch natuurazijn) èn geen kaliumsorbaat.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 12:09 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Ah, ik had even random 5 sambals opgezocht en daar zat louter azijnzuur in
Maargoed, kaliumsorbaat mag je echt veel van hebben, daar kom je heel moeilijk aan als je gewoon normaal eet.
Daar gaat het niet om, het is een additief dat totaal niet nodig is, waarom zou je niet gewoon een kleiner potje sambal halen wat gewoon in de koelkast bewaard kan worden. Dan heeft het geen 18 maanden houdbaarheid nee, maar dat moet je eigenlijk ook helemaal niet willen.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 12:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Enummers zijn vreselijk eng natuurlijk
Koop dan sambal bij de biowinkelquote:Op zaterdag 29 oktober 2016 12:38 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
In de sambal die ik heb zit geen 'azijnzuur' (wel biologisch natuurazijn) èn geen kaliumsorbaat.
[..]
Daar gaat het niet om, het is een additief dat totaal niet nodig is, waarom zou je niet gewoon een kleiner potje sambal halen wat gewoon in de koelkast bewaard kan worden. Dan heeft het geen 18 maanden houdbaarheid nee, maar dat moet je eigenlijk ook helemaal niet willen.
Kaliumsorbaat wordt door de een als onschuldig gezien, door de ander als puur gif. Als de waarheid in het midden ligt dan is het voor mij voldoende reden om geen producten met kaliumsorbaat te kopen.
Ik koop mijn sambal ook in de biowinkel.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 15:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Koop dan sambal bij de biowinkel
Je had het eerder over kleurstoffen en zoetstoffen die niet meer goedgekeurd zouden worden, toen ik je vroeg welke kwam je niet met een antwoord.
De waarheid is dat bederf veel ongezonder is dan conserveermiddelen.
Waarom zouden aspertaam en tartazine niet worden goedgekeurd?quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 16:00 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik koop mijn sambal ook in de biowinkel.
Aspartaam zou nu nooit worden goedgekeurd. Tartrazine is een voorbeeld van een kleurstof die nu niet zou worden toegelaten.
Bedorven sambal heb je niet zo snel, het gaat hooguit schimmelen als je het te lang laat staan. Kan ook vrij weinig kwaad trouwens.
quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 10:34 schreef Curiosity het volgende:
Oké, genoeg nu over de tieten van Marijn. Jezus zeg, zijn jullie niks gewend ofzo?
Zulke voorgevels noem je smaballen.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 10:36 schreef FANN het volgende:
[..]
ik kwam hier ook even om te kijken hoe het met de sambal ging want ik had het programma gemis
maar ik les alleenmaar tetten tetten en nog eens tetten
Ja, laat de jouwe eens zien ter vergelijking met die van Marijn?quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 10:36 schreef FANN het volgende:
ik kwam hier ook even om te kijken hoe het met de sambal ging want ik had het programma gemis
maar ik les alleenmaar tetten tetten en nog eens tetten
daar maak ik geen vrienden mee hoorquote:Op zaterdag 29 oktober 2016 18:17 schreef golfer het volgende:
[..]
Ja, laat de jouwe eens zien ter vergelijking met die van Marijn?
Ik vermoed van niet nee. Een boel eenzame jongetjes hier hoor.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 10:34 schreef Curiosity het volgende:
Oké, genoeg nu over de tieten van Marijn. Jezus zeg, zijn jullie niks gewend ofzo?
Wetenschap is alles natuurlijk.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 18:09 schreef McNulty het volgende:
Aspartaam is al meerdere keren veilig bevonden in wetenschappelijke studies. Het "voelt" goed om tegen bepaalde stoffen te zijn, maar zeker bij aspartaam ontbreekt een wetenschappelijke grondslag.
Het weegt wel zwaarder dan je onderbuikgevoelens.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 19:11 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Wetenschap is alles natuurlijk.
Bij voedingswetenschap vraag ik me dat weleens af.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 19:13 schreef McNulty het volgende:
[..]
Het weegt wel zwaarder dan je onderbuikgevoelens.
+1quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 19:15 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Bij voedingswetenschap vraag ik me dat weleens af.
Klopt. Daarom laat ik het weerleggen van wetenschappelijke onderzoeken liever over aan mensen die zelf een wetenschappelijk basis hebben en de literatuur bijhouden.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 19:15 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Bij voedingswetenschap vraag ik me dat weleens af.
Maar dat wil niet zeggen dat jij het automatisch bij het rechte eind hebt.quote:
Een wetenschappelijke basis is een onafhankelijjke basis, die vind je bijna niet meer als het om voeding gaat. Ook niet bij de EU.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 19:29 schreef McNulty het volgende:
[..]
Klopt. Daarom laat ik het weerleggen van wetenschappelijke onderzoeken liever over aan mensen die zelf een wetenschappelijk basis hebben en de literatuur bijhouden.
Ik heb het over hoog opgeleide individuen met een opleiding met verwante opleidingen, die beter een mening kunnen vormen vanwege hun kennis die verder gaat dan oppervlakkigheden zoals synthetisch=slecht. Deze kunnen gewoon onafhankelijk zijn.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 19:37 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Een wetenschappelijke basis is een onafhankelijjke basis, die vind je bijna niet meer als het om voeding gaat. Ook niet bij de EU.
Ik kan zelf ook wel een onderzoek lezen en tot op zekere hoogte beoordelen wat het nou eigenlijk zegt, maar als de onderzoeksopzet niet onafhankelijk is wordt dat lastig. Studies naar bestaande onderzoeken zijn ook lastig, als je niet weet welke onderzoeken er waarom niet worden meegenomen.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 19:44 schreef McNulty het volgende:
[..]
Ik heb het over hoog opgeleide individuen met een opleiding met verwante opleidingen, die beter een mening kunnen vormen vanwege hun kennis die verder gaat dan oppervlakkigheden zoals synthetisch=slecht. Deze kunnen gewoon onafhankelijk zijn.
Wetenschap poogt het komen tot zo objectief mogelijke kennis.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 19:11 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Wetenschap is alles natuurlijk.
Nou dan toch liever azijnzuur; natuurazijn kan allemaal meuk in zitten wat niet gedeclareerd wordt op het etiket.quote:Op zaterdag 29 oktober 2016 12:38 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
In de sambal die ik heb zit geen 'azijnzuur' (wel biologisch natuurazijn) èn geen kaliumsorbaat.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |