abonnement Unibet Coolblue
pi_165042051
Syri

Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syri opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.

Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten

Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity
  vrijdag 2 september 2016 @ 20:03:30 #2
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_165042111
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 19:26 schreef Szura het volgende:
[ afbeelding ]
Toch wel gains van de SAA hier
Say what?
pi_165042137
Kan mobiel niet quoten uit een gesloten topic zie ik.


"Ik zou zeggen kijk gerust naar het aantal vluchtelingen dat voor de gesprekken naar Europa kwam en het aantal vluchtelingen daarna. Er zijn genoeg topics hierover, lees die maar terug"

ja,en dat is voor er ook ander maatregelen waren. Als ze nu komen zitten ze gewoon vast in het niemandsland.
Als turkije denkt dat ze 3 mln vluchtelingen los kunnen laten richting europa moeten ze het vooral doen. Veel succes.

Verder wijs ik er nog steeds op dat je nog steeds de druk op lijkt te willen voeren met zaken die nu nog steeds niet relevant zijn.
Op het moment dat ze relevant zijn, zijn de dingen die ik noemde even relevant.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_165042170
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 20:05 schreef marsan het volgende:
Kan mobiel niet quoten uit een gesloten topic zie ik.

"Ik zou zeggen kijk gerust naar het aantal vluchtelingen dat voor de gesprekken naar Europa kwam en het aantal vluchtelingen daarna. Er zijn genoeg topics hierover, lees die maar terug"

ja,en dat is voor er ook ander maatregelen waren. Als ze nu komen zitten ze gewoon vast in het niemandsland.
Als turkije denkt dat ze 3 mln vluchtelingen los kunnen laten richting europa moeten ze het vooral doen. Veel succes.

Verder wijs ik er nog steeds op dat je nog steeds de druk op lijkt te willen voeren met zaken die nu nog steeds niet relevant zijn.
Op het moment dat ze relevant zijn, zijn de dingen die ik noemde even relevant.
NWS / Visumvrij reizen voor Turken niet in gevaar door terreurwetten

Ga daar lekker over vluchtelingen praten ^O^
Kan je zelf ook direct de knieval van de EU zien.
  vrijdag 2 september 2016 @ 20:07:43 #5
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165042197
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 20:03 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Toch wel gains van de SAA hier
Echt een aflopende zaak voor de 'rebellen' hier. Tal Kurdi zal niet lang meer duren, als je die ontwikkelingen ziet.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165042231
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 20:06 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

NWS / Visumvrij reizen voor Turken niet in gevaar door terreurwetten

Ga daar lekker over vluchtelingen praten ^O^
Kan je zelf ook direct de knieval van de EU zien.
Je broeder atak kwam met de vluchtelingen in dit topic.

En knieval? Hoeveel mld heeft turkije al ontvangen? Is er al iets al visumvrij reizen?
Ken je dat van die worst die voor de neus wordt gehangen?
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
  vrijdag 2 september 2016 @ 20:09:48 #7
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165042254
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 september 2016 20:09 schreef marsan het volgende:

[..]

Je broeder atak kwam met de vluchtelingen in dit topic.

En knieval? Hoeveel mld heeft turkije al ontvangen? Is er al iets al visumvrij reizen?
Ken je dat van die worst die voor de neus wordt gehangen?
Turkije ontvangt sowieso geen cent. Dat geld is niet over de overheid.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 2 september 2016 @ 20:10:26 #8
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165042268
Denken jullie dat IS ooit die kaart met die landen zoal Spanje en de Balkan ooit gaat bereiken?
pi_165042297
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 september 2016 20:09 schreef Szura het volgende:

[..]

Turkije ontvangt sowieso geen cent. Dat geld is niet over de overheid.
Is niet voor dit topic, maar het geld stroomt deels indirect de economie in. Niet via de overheid, maar via de instanties vanuit europa die daar van alles inhuren en ed.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_165042303
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 20:10 schreef Roffa123 het volgende:
Denken jullie dat IS ooit die kaart met die landen zoal Spanje en de Balkan ooit gaat bereiken?
Eh nee. Dat kaartje was wss sowieso nep.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_165042355
badly_xeroxed twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 20:09:43 #FSA Fastaqem Union report #ATGM strike destroying a BMP & damageing another, many regime KIA #Ramouseh S #Aleppo https://t.co/vQqvNTPZ5X reageer retweet
pi_165042372
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 20:10 schreef Roffa123 het volgende:
Denken jullie dat IS ooit die kaart met die landen zoal Spanje en de Balkan ooit gaat bereiken?
In Spanje wonen nauwelijks moslims, de kans dat Belgi een kalifaat word lijkt me een stuk groter in de toekomst dan pakweg Spanje.
Net zoals Gulen in Turkije zit IS verspreid in het hele belgische systeem, van militairen tot aan schoolgemeenschappen.
pi_165042390
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 20:10 schreef Roffa123 het volgende:
Denken jullie dat IS ooit die kaart met die landen zoal Spanje en de Balkan ooit gaat bereiken?
Nee natuurlijk niet.
  vrijdag 2 september 2016 @ 20:20:36 #14
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165042464
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 20:15 schreef Charleville het volgende:

[..]

In Spanje wonen nauwelijks moslims, de kans dat Belgi een kalifaat word lijkt me een stuk groter in de toekomst dan pakweg Spanje.
Net zoals Gulen in Turkije zit IS verspreid in het hele belgische systeem, van militairen tot aan schoolgemeenschappen.
Dat in Spanje nauwelijks moslims wonen is geen feit. In Barcelona zijn er genoeg Marokkanen. En op vakantie naar Mallorca liep het op Manacor helemaal vol met moslims.
pi_165042730
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 20:20 schreef Roffa123 het volgende:

[..]

Dat in Spanje nauwelijks moslims wonen is geen feit. In Barcelona zijn er genoeg Marokkanen. En op vakantie naar Mallorca liep het op Manacor helemaal vol met moslims.
Spanje telt zo'n 2 miljoen moslims en Frankrijk 10 miljoen uit m'n hoofd, het aantal moslims per inwoner is dus wat lager als in Frankrijk / Belgi / Nederland. Maar je hebt dus gelijk!
pi_165042847
taylieli twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 20:33:12 💥#ypg captured Jaysh Al Thuwar Raqqa HQ (newly defected Sdf), killed some of militants and captured its leader, south of #TalAbyad. reageer retweet
})
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  vrijdag 2 september 2016 @ 20:35:48 #17
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165042858
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 20:30 schreef Charleville het volgende:

[..]

Spanje telt zo'n 2 miljoen moslims en Frankrijk 10 miljoen uit m'n hoofd, het aantal moslims per inwoner is dus wat lager als in Frankrijk / Belgi / Nederland. Maar je hebt dus gelijk!
Gelukkig voor hun geen 10 miljoen, maar wel een groot aantal: A Pew Forum study, published in January 2011, estimated 4.7 million Muslims in France in 2010 (and forecasted 6.9 million in 2030).
pi_165042893
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 20:35 schreef Roffa123 het volgende:

[..]

Gelukkig voor hun geen 10 miljoen, maar wel een groot aantal: A Pew Forum study, published in January 2011, estimated 4.7 million Muslims in France in 2010 (and forecasted 6.9 million in 2030).
Ieww
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  vrijdag 2 september 2016 @ 20:38:08 #19
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_165042926
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 20:35 schreef IPA35 het volgende:
taylieli twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 20:33:12 💥#ypg captured Jaysh Al Thuwar Raqqa HQ (newly defected Sdf), killed some of militants and captured its leader, south of #TalAbyad. reageer retweet
})
Ze hadden sws nooit met die ex-salafi's in zee moeten gaan, eens een salafist altijd een salafist
Say what?
pi_165042982
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 20:35 schreef Roffa123 het volgende:

[..]

Gelukkig voor hun geen 10 miljoen, maar wel een groot aantal: A Pew Forum study, published in January 2011, estimated 4.7 million Muslims in France in 2010 (and forecasted 6.9 million in 2030).
Oh inderdaad, verkeerd gezien, geen 10 miljoen moslims maar 10 procent van de Franse bevolking.
Frankrijk 60.700.000 inwoners percentage moslims 10% 5.980.00 inwoners
  vrijdag 2 september 2016 @ 20:41:21 #21
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165043020
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 20:39 schreef Charleville het volgende:

[..]

Oh inderdaad, verkeerd gezien, geen 10 miljoen moslims maar 10 procent van de Franse bevolking.
Frankrijk 60.700.000 inwoners percentage moslims 10% 5.980.00 inwoners
Wel een groot aantal, gezien steden als Rotterdam (13%) waar het toch aardig vol zit meer is als het gemiddelde van Frankrijk.
pi_165043108
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 20:41 schreef Roffa123 het volgende:

[..]

Wel een groot aantal, gezien steden als Rotterdam (13%) waar het toch aardig vol zit meer is als het gemiddelde van Frankrijk.
Ja inderdaad, in Marseille zag ik eigenlijk alleen maar moslims buiten het stadscentrum om, en gezien ze vaak veel kinderen krijgen hoop ik dat ze hun plek in de samenleving vinden, want anders hebben we toch wel een probleem in de toekomst. :{
  vrijdag 2 september 2016 @ 20:46:56 #23
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165043186
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 20:44 schreef Charleville het volgende:

[..]

Ja inderdaad, in Marseille zag ik eigenlijk alleen maar moslims buiten het stadscentrum om, en gezien ze vaak veel kinderen krijgen hoop ik dat ze hun plek in de samenleving vinden, want anders hebben we toch wel een probleem in de toekomst. :{
Ja, hopen dat de mensen daar in 2017 FN stemmen, anders zie ik het somber voor ze in.
pi_165043322
Het begint al te borrelen in het Arabisch hartland Hasakah. :9 https://twitter.com/taylieli/status/771752365779214336
  vrijdag 2 september 2016 @ 20:56:07 #25
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_165043451
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 20:51 schreef Atak het volgende:
Het begint al te borrelen in het Arabisch hartland Hasakah. :9 https://twitter.com/taylieli/status/771752365779214336
Niet Hasakah, Tal Abyad
Syria_Rebel_Obs twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 17:34:42 Liwa Ahrar #Raqqa (former Liwa al-Jihad) : 30 fighters Liwa al-Tahrir : 50 fighters Liwa Thuwar Raqqa : 250 fighters Great loss... reageer retweet
Syria_Rebel_Obs twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 17:35:25 Note that most arab fighters inside #SDF fighting under #SDF banner or inside #YPG : Sarrin battalion (150 fighters, all arabs) are #YPG. reageer retweet
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Syria_Rebel_Obs twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 17:41:03 Remember this fact : most of the arab fighters inside #SDF are already fighting inside #YPG as in Yarubiyah, al-Hawl or Djelebeh. (2) reageer retweet
Syria_Rebel_Obs twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 17:42:09 But important to note that most of all inside #YPG arab battalions weren't part of #FSA before contrary to small units who defected. (3) reageer retweet
Say what?
  vrijdag 2 september 2016 @ 21:00:24 #26
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165043609
Paradoxy13 twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 20:30:33 The crew onboard that were killed reportedly include Pilot Brigadier General Mohammed Ali Habib & Lieutenant Colonel Alaa Ahmad Deeb reageer retweet
Mr Lego leeft dus misschien nog.

Helikopter is 5-zits.
  vrijdag 2 september 2016 @ 21:02:00 #27
398339 Atak
pi_165043668
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 20:56 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Niet Hasakah, Tal Abyad
Syria_Rebel_Obs twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 17:34:42 Liwa Ahrar #Raqqa (former Liwa al-Jihad) : 30 fighters Liwa al-Tahrir : 50 fighters Liwa Thuwar Raqqa : 250 fighters Great loss... reageer retweet
Syria_Rebel_Obs twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 17:35:25 Note that most arab fighters inside #SDF fighting under #SDF banner or inside #YPG : Sarrin battalion (150 fighters, all arabs) are #YPG. reageer retweet
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Syria_Rebel_Obs twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 17:41:03 Remember this fact : most of the arab fighters inside #SDF are already fighting inside #YPG as in Yarubiyah, al-Hawl or Djelebeh. (2) reageer retweet
Syria_Rebel_Obs twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 17:42:09 But important to note that most of all inside #YPG arab battalions weren't part of #FSA before contrary to small units who defected. (3) reageer retweet
Ze noemen zich Hasakah falcons of zoiets dus hun ambities hoef je niet te raden. Als ze TalAbyad kunnen krijgen is dat genoeg om de cantons te isoleren. En zonder steun zullen die cantons heel snel zichzelf oplossen voor de zon.
  vrijdag 2 september 2016 @ 21:13:19 #28
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165044061
Ik snap niet zo goed waarom een deel van die deserterende SDF-facties in de (voor hun) middle of nowhere rotzooi gaat trappen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 2 september 2016 @ 21:19:58 #29
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165044251
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 21:13 schreef Szura het volgende:
Ik snap niet zo goed waarom een deel van die deserterende SDF-facties in de (voor hun) middle of nowhere rotzooi gaat trappen.
De meeste zullen richting Turkije vluchten. Ik gok dat ze of vanuit Jarablus of Tel Abyad zich terug zullen knokken in Syri.
  vrijdag 2 september 2016 @ 21:28:57 #30
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165044495
Volgens CNN Trk zijn er air strikes geweest op IS in Arab Aza wat direct ten oosten ligt van de Sajur rivier.
  vrijdag 2 september 2016 @ 21:31:58 #31
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165044588
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 21:28 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Volgens CNN Trk zijn er air strikes geweest op IS in Arab Aza wat direct ten oosten ligt van de Sajur rivier.
Wie heeft de luchtaanvallen gepleegd?
  vrijdag 2 september 2016 @ 21:32:45 #32
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165044625
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 21:31 schreef Roffa123 het volgende:

[..]

Wie heeft de luchtaanvallen gepleegd?
Turkije natuurlijk. Amerikanen zijn nog aan het huilen en die helpen dus niet mee.
  vrijdag 2 september 2016 @ 21:33:49 #33
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165044652
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 21:32 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Turkije natuurlijk. Amerikanen zijn nog aan het huilen en die helpen dus niet mee.
Huilen? Als Amerika zou willen komen ze met 700,000 man, (7/10 van het gehele leger) net als in de Golfoorlog.
  vrijdag 2 september 2016 @ 21:34:00 #34
398339 Atak
pi_165044664
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 21:28 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Volgens CNN Trk zijn er air strikes geweest op IS in Arab Aza wat direct ten oosten ligt van de Sajur rivier.
Je bedoelt Sajur-meer denk ik.
  vrijdag 2 september 2016 @ 21:34:30 #35
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165044680
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 21:33 schreef Roffa123 het volgende:

[..]

Huilen? Als Amerika zou willen komen ze met 700,000 man, (7/10 van het gehele leger) net als in de Golfoorlog.
Ja tuurlijk komen ze ff met 700.000 man naar Syri.
  vrijdag 2 september 2016 @ 21:35:00 #36
398339 Atak
pi_165044690
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 21:33 schreef Roffa123 het volgende:

[..]

Huilen? Als Amerika zou willen komen ze met 700,000 man, (7/10 van het gehele leger) net als in de Golfoorlog.
Daar is geen politieke wil voor. Vandaag kan dat ook niet omdat Rusland daar zit.
  vrijdag 2 september 2016 @ 21:36:02 #37
448885 George_Zina
pi_165044715
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 21:33 schreef Roffa123 het volgende:

[..]

Huilen? Als Amerika zou willen komen ze met 700,000 man, (7/10 van het gehele leger) net als in de Golfoorlog.
Amerikaanse leger telt 2 miljoen militairen. Dus 3,5/10 bedoel je. Alleen manschappen is nog het minst erg. De huidige techniek en speeltjes van het Amerikaanse leger zijn nog veel erger.
  vrijdag 2 september 2016 @ 21:36:48 #38
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165044736
quote:
10s.gif Op vrijdag 2 september 2016 21:34 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Ja tuurlijk komen ze ff met 700.000 man naar Syri.
Geloof je niet dat ze het kunnen? https://en.wikipedia.org/wiki/Gulf_War daar staat toch duidelijk 700.000troops
  vrijdag 2 september 2016 @ 21:37:26 #39
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165044762
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 21:36 schreef Roffa123 het volgende:

[..]

Geloof je niet dat ze het kunnen? https://en.wikipedia.org/wiki/Gulf_War daar staat toch duidelijk 700.000troops
Een oorlog starten draait om wel meer dan hoeveel man je kan optrommelen.
  vrijdag 2 september 2016 @ 21:37:38 #40
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165044773
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 21:36 schreef George_Zina het volgende:

[..]

Amerikaanse leger telt 2 miljoen militairen. Dus 3,5/10 bedoel je. Alleen manschappen is nog het minst erg. De huidige techniek en speeltjes van het Amerikaanse leger zijn nog veel erger.
475,000 Active personnel (2016)
540,000 Reserve and National Guard personnel (2016)
1,015,000 total (2016)
  vrijdag 2 september 2016 @ 21:38:02 #41
448885 George_Zina
pi_165044787
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 21:37 schreef Roffa123 het volgende:

[..]

475,000 Active personnel (2016)
540,000 Reserve and National Guard personnel (2016)
1,015,000 total (2016)
quote:
Ongeveer 1,4 miljoen militairen zijn op het ogenblik in actieve dienst, en er zijn een extra 860.000 reservisten.
https://nl.wikipedia.org/wiki/United_States_Armed_Forces
  vrijdag 2 september 2016 @ 21:38:27 #42
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165044802
quote:
7s.gif Op vrijdag 2 september 2016 21:37 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Een oorlog starten draait om wel meer dan hoeveel man je kan optrommelen.
Nou denk ik dat 700.000 Amerikanen met alle troep die ze hebben binnen een jaar Turkije hebben veroverd.
  vrijdag 2 september 2016 @ 21:39:10 #43
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165044826
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 21:38 schreef Roffa123 het volgende:

[..]

Nou denk ik dat 700.000 Amerikanen met alle troep die ze hebben binnen een jaar Turkije hebben veroverd.
Ja tuurlijk.

Zoiets dachten de Engelsen ook, maar leuke poging om het topic te derailen, BNW is een deur verder op.
  vrijdag 2 september 2016 @ 21:39:35 #44
448885 George_Zina
pi_165044844
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 21:38 schreef Roffa123 het volgende:

[..]

Nou denk ik dat 700.000 Amerikanen met alle troep die ze hebben binnen een jaar Turkije hebben veroverd.
Mwah, paar maanden. Niet meer.
  vrijdag 2 september 2016 @ 21:39:47 #45
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165044850
quote:
Sorry was fout. Ik keek bij USA Army. Wat dus alleen de landmacht is.
  vrijdag 2 september 2016 @ 21:40:45 #46
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165044879
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 21:39 schreef George_Zina het volgende:

[..]

Mwah, paar maanden. Niet meer.
Tja, een keer Istanbul en Ankara bomberen op de belangrijke plaatsen en je hebt het in je hand.
  vrijdag 2 september 2016 @ 21:41:13 #47
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165044897
Kunnen de mensen die offtopic posten ff weg gaan? We willen dit topic graag openhouden, trollen doen jullie maar ergens anders.
  vrijdag 2 september 2016 @ 21:41:49 #48
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165044912
Fastaqem Union disables a BMP and infantry with an ATGM inside Technical College.
  vrijdag 2 september 2016 @ 21:41:51 #49
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165044915
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 21:41 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Kunnen de mensen die offtopic posten ff weg gaan? We willen dit topic graag openhouden, trollen doen jullie maar ergens anders.
Link naar ander forum please.
  vrijdag 2 september 2016 @ 21:42:31 #50
220444 HSG
pi_165044930
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 september 2016 21:02 schreef Atak het volgende:

[..]

Ze noemen zich Hasakah falcons of zoiets dus hun ambities hoef je niet te raden. Als ze TalAbyad kunnen krijgen is dat genoeg om de cantons te isoleren. En zonder steun zullen die cantons heel snel zichzelf oplossen voor de zon.
Wat zijn hun ambities dan? Zaken zoals democratie, liberalisme, vrijheid en gelijkheid voor iedereen ect die jij zo vreselijk vindt?
mon citoyens vous serez unis.
  vrijdag 2 september 2016 @ 21:43:13 #51
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165044956
FSAPlatform twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 20:07:56 #Breaking#FSA forces @alaza_army kill IRGC Commander Darwish Darsati in Naasria Hill in #Hama. They also have his corps#Syria reageer retweet
  vrijdag 2 september 2016 @ 21:49:24 #52
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165045132
JohnArterbury twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 21:13:35 Loyalist: Suheil Hassan continues to "crush the skulls of the kuffar" https://t.co/zSOjQ9MgsW reageer retweet
Seculiere jongens die Assadisten.
  vrijdag 2 september 2016 @ 21:51:04 #53
450681 JubaUrbicus
pi_165045188
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 21:49 schreef ClapClapYourHands het volgende:
JohnArterbury twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 21:13:35 Loyalist: Suheil Hassan continues to "crush the skulls of the kuffar" https://t.co/zSOjQ9MgsW reageer retweet
Seculiere jongens die Assadisten.
Haha zoals ik gister al zei:

Papa Hafez zou zich duizend keer omdraaien in zijn graf.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 vrijdag 2 september 2016 @ 21:52:58 #54
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_165045267
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 21:49 schreef ClapClapYourHands het volgende:
JohnArterbury twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 21:13:35 Loyalist: Suheil Hassan continues to "crush the skulls of the kuffar" https://t.co/zSOjQ9MgsW reageer retweet
Seculiere jongens die Assadisten.
Weinig verrassend natuurlijk. Mensen die dat echt denken. Of denken dat dat allemaal Samaritanen zijn die netjes de correcte leer van "de" islam volgen :')
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  vrijdag 2 september 2016 @ 22:23:04 #55
398339 Atak
pi_165046214
Ik weet dat sommige mensen gerriteerd zijn maar graag on-topic houden.
  vrijdag 2 september 2016 @ 22:49:13 #56
398339 Atak
pi_165046833
  vrijdag 2 september 2016 @ 22:55:08 #57
240480 Slaro
pi_165047004
Koerden mogen nu toch wel eens flink bewapend door het Westen zeg schandalig dit.
  vrijdag 2 september 2016 @ 22:58:22 #58
371080 Blue_Panther_Ninja
FOSS ftw
pi_165047077
Hoe meer ISIL in pan wordt gehakt,hoe beter voor iedereen. :Y
  vrijdag 2 september 2016 @ 23:00:26 #59
128271 Slayage
INFP
pi_165047134
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 22:58 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:
Hoe meer ISIL in pan wordt gehakt,hoe beter voor iedereen. :Y
idd, maar nog beter is als ze ook nog wat PKK shit meenemen in hun ondergang :Y
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 2 september 2016 @ 23:21:26 #60
450681 JubaUrbicus
pi_165047759
SDF is nu dus 100% Koerdisch?
  vrijdag 2 september 2016 @ 23:23:33 #61
437010 W.H.I.S.T.L.E
ILLUMINATI
pi_165047810
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 23:21 schreef JubaUrbicus het volgende:
SDF is nu dus 100% Koerdisch terroristisch?
Ja
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  vrijdag 2 september 2016 @ 23:24:18 #62
128271 Slayage
INFP
pi_165047833
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 23:21 schreef JubaUrbicus het volgende:
SDF is nu dus 100% Koerdisch?
lijkt me niet dat het zo snel kan gaan, maar ik heb geen cijfers gezien
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 2 september 2016 @ 23:25:52 #63
220444 HSG
pi_165047865
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 23:23 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

Ja
Goh zomaar ineens. Typisch het westen en Turkije.
mon citoyens vous serez unis.
  vrijdag 2 september 2016 @ 23:29:06 #64
437010 W.H.I.S.T.L.E
ILLUMINATI
pi_165047944
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 september 2016 23:25 schreef HSG het volgende:

[..]

Goh zomaar ineens. Typisch het westen en Turkije.
Niet ineens , al tientallen jaren.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  vrijdag 2 september 2016 @ 23:29:56 #65
398339 Atak
pi_165047968
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 23:21 schreef JubaUrbicus het volgende:
SDF is nu dus 100% Koerdisch?
Enige Arabische regiment is overgestapt naar het FSA dus het antwoord is ja.
  vrijdag 2 september 2016 @ 23:31:00 #66
437010 W.H.I.S.T.L.E
ILLUMINATI
pi_165047987
Eigenlijk noemt de ypg zich nu sdf? Begrijp ik dit nu goed?
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  vrijdag 2 september 2016 @ 23:38:12 #67
128271 Slayage
INFP
pi_165048126
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 2 september 2016 @ 23:46:31 #68
371563 Nintex
pi_165048314
quote:
De schrijver maakt 3 fouten.

1) Obama heeft 0 interesse wat er in Syrie gebeurd.

2) De Amerikanen geven de Turken luchtsteun

3) Ze willen juist niet dat het allemaal afgelopen is bij de verkiezingen. Het hele idee is dat Trump niet geschikt is, omdat je je hoofd koel moet houden en je kennis van zaken moet hebben. Als Trump ISIS en het Midden Oosten uit zijn campagneplan kan doorstrepen is Hillary haar voorsprong op foreign policy ervaring kwijt.
  vrijdag 2 september 2016 @ 23:48:22 #69
128271 Slayage
INFP
pi_165048357
jund al aksa heeft gewapende drones

bm27_uragan twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 23:26:05 Wow, Jund al Aqsa using a drone to drop explosives on government forces https://t.co/spfpb0luwr reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 2 september 2016 @ 23:50:32 #70
128271 Slayage
INFP
pi_165048385
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 23:46 schreef Nintex het volgende:

[..]

De schrijver maakt 3 fouten.

1) Obama heeft 0 interesse wat er in Syrie gebeurd.

2) De Amerikanen geven de Turken luchtsteun

3) Ze willen juist niet dat het allemaal afgelopen is bij de verkiezingen. Het hele idee is dat Trump niet geschikt is, omdat je je hoofd koel moet houden en je kennis van zaken moet hebben. Als Trump ISIS en het Midden Oosten uit zijn campagneplan kan doorstrepen is Hillary haar voorsprong op foreign policy ervaring kwijt.
het falen in syrie is onderdeel van zijn legacy. hij wil er zo min mogelijk over praten omdat het een zwarte pagina is, dat betekent niet dat het hem geen moer kan schelen.

amerikaanse steun aan de turken is nihil. de turken geven zelfs aan dat ze toen ze om steun vroegen ze het laat/niet kregen.

afgelopen is syrie nog lang niet. de end game is niet eens in zicht nog.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 2 september 2016 @ 23:56:18 #71
371563 Nintex
pi_165048522
quote:
99s.gif Op vrijdag 2 september 2016 23:50 schreef Slayage het volgende:

[..]

het falen in syrie is onderdeel van zijn legacy. hij wil er zo min mogelijk over praten omdat het een zwarte pagina is, dat betekent niet dat het hem geen moer kan schelen.

amerikaanse steun aan de turken is nihil. de turken geven zelfs aan dat ze toen ze om steun vroegen ze het laat/niet kregen.

afgelopen is syrie nog lang niet. de end game is niet eens in zicht nog.
Het is eigenlijk al voorbij. Die rebellen hebben niet de steun die ze nodig hebben om legitiem de macht over het land over te nemen, de Amerikanen zullen het land niet gaan invaseren en Assad kan rekenen op de steun van Rusland.
  zaterdag 3 september 2016 @ 01:01:32 #72
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165049899
150 PKK-ers afgemaakt bij het grensgebied tussen Irak en Turkije (Rond Cukurca). Men denk dat er nog 150 PKK-ers in de buurt zijn.

wtf? Ff pics afwachten, schijnt dat ze info hebben gekregen over pkk kampen en dat ze flink zijn gaan bombarderen etc.
  zaterdag 3 september 2016 @ 01:20:55 #73
450681 JubaUrbicus
pi_165050258
quote:
99s.gif Op vrijdag 2 september 2016 23:48 schreef Slayage het volgende:
jund al aksa heeft gewapende drones

bm27_uragan twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 23:26:05 Wow, Jund al Aqsa using a drone to drop explosives on government forces https://t.co/spfpb0luwr reageer retweet
Dat gaat leuk worden in de toekomst, met drones oorlog voeren.
  zaterdag 3 september 2016 @ 07:22:30 #74
220444 HSG
pi_165051955
quote:
99s.gif Op vrijdag 2 september 2016 23:50 schreef Slayage het volgende:

[..]

het falen in syrie is onderdeel van zijn legacy. hij wil er zo min mogelijk over praten omdat het een zwarte pagina is, dat betekent niet dat het hem geen moer kan schelen.

amerikaanse steun aan de turken is nihil. de turken geven zelfs aan dat ze toen ze om steun vroegen ze het laat/niet kregen.

afgelopen is syrie nog lang niet. de end game is niet eens in zicht nog.
Het wordt straks nog veel erger, o.a. door die nazi Erdogan.
mon citoyens vous serez unis.
  zaterdag 3 september 2016 @ 08:18:23 #75
347821 Bilge
pi_165052133
Goed artikel over de levensvatbaarheid van een onafhankelijke Koerdische staat:
http://www.washingtoninst(...)ks-regional-strategy

Het door de YPG gecontroleerde gebied bestaat momenteel voor 60% uit Koerden; als ze het gebied tussen Azez en Jerablus in handen krijgen, daalt dit zelfs naar 30%. Uit namen van dorpen en steden op oude plattegronden blijkt echter dat een aantal 'Arabieren' eigenlijk gearabiseerde Koerden zijn. Zij zouden kunnen worden overtuigd om terug te keren naar hun roots. Etnische zuivering en selectieve terugname van vluchtelingen (alleen Koerden) zijn ook opties voor een meer homogene samenleving.

Een onafhankelijke Koerdische staat is landlocked tussen vijandige gebieden (Turkije, Arabisch Syri en Koerdisch Irak), wat een doodsteek vormt voor de toch al onderontwikkelde economie (zelfs naar Syrische maatstaven). Er ligt wat olie, maar de export vereist medewerking van buren. Water en irrigatie zijn schaars. Toegang tot de Middellandse Zee zou het mogelijk maken om olie uit zowel zowel Koerdisch-Syrisch als Koerdisch-Irakees gebied zelfstanding te exporteren, en anderzins handel te drijven met de buitenwereld. Het is daarom cruciaal voor een levensvatbare staat, maar ook heel lastig te realiseren omdat ten westen van Afrin vrijwel geen Koerd woont en zowel Arabieren als Turken er belang bij hebben om de toegang tot de Middellandse Zee koste wat het kost te beletten.
  zaterdag 3 september 2016 @ 10:46:49 #76
398339 Atak
pi_165053510
Nieuw spul om mee te paffen.
  zaterdag 3 september 2016 @ 10:52:12 #77
422750 Jihawti
Fool!
pi_165053583
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 september 2016 08:18 schreef Bilge het volgende:
Goed artikel over de levensvatbaarheid van een onafhankelijke Koerdische staat:
http://www.washingtoninst(...)ks-regional-strategy

Het door de YPG gecontroleerde gebied bestaat momenteel voor 60% uit Koerden; als ze het gebied tussen Azez en Jerablus in handen krijgen, daalt dit zelfs naar 30%. Uit namen van dorpen en steden op oude plattegronden blijkt echter dat een aantal 'Arabieren' eigenlijk gearabiseerde Koerden zijn. Zij zouden kunnen worden overtuigd om terug te keren naar hun roots. Etnische zuivering en selectieve terugname van vluchtelingen (alleen Koerden) zijn ook opties voor een meer homogene samenleving.

Een onafhankelijke Koerdische staat is landlocked tussen vijandige gebieden (Turkije, Arabisch Syri en Koerdisch Irak), wat een doodsteek vormt voor de toch al onderontwikkelde economie (zelfs naar Syrische maatstaven). Er ligt wat olie, maar de export vereist medewerking van buren. Water en irrigatie zijn schaars. Toegang tot de Middellandse Zee zou het mogelijk maken om olie uit zowel zowel Koerdisch-Syrisch als Koerdisch-Irakees gebied zelfstanding te exporteren, en anderzins handel te drijven met de buitenwereld. Het is daarom cruciaal voor een levensvatbare staat, maar ook heel lastig te realiseren omdat ten westen van Afrin vrijwel geen Koerd woont en zowel Arabieren als Turken er belang bij hebben om de toegang tot de Middellandse Zee koste wat het kost te beletten.
Nou ja, dan kunnen we een hoop landen meteen opheffen gezien het feit dat het economisch gezien in de buurt van kansloos komt. Lesotho, Djibouti, Afghanistan. Marokko heeft de Westelijke Sahara alvast even geholpen door het te annexeren, want dat is ook zo'n kansloos gebied, en gelukkig heeft Isral zich ontfermd over de Palestijnse gebieden, ook al zo'n ellende.

Met andere woorden: als we dat als maatstaf gaan nemen of een volk wel zefbeschikkingsrecht mag hebben, dan kunnen we de halve derde wereld op gaan heffen.

Wat wl hout snijdt is het argument dat er in sommige gebieden bijna geen Koerden meer wonen. Maar goed, als Turkije een buffer mag veroveren in een gebied waar geen meerderheid van etnische Turken is, waarom zou Koerdistan dit dan niet mogen?
If you have a problem... if no one else can help... and if you can find them... maybe you can hire... The A- Team.
  zaterdag 3 september 2016 @ 11:27:09 #78
398339 Atak
pi_165054040
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 10:52 schreef Jihawti het volgende:

[..]

Nou ja, dan kunnen we een hoop landen meteen opheffen gezien het feit dat het economisch gezien in de buurt van kansloos komt. Lesotho, Djibouti, Afghanistan. Marokko heeft de Westelijke Sahara alvast even geholpen door het te annexeren, want dat is ook zo'n kansloos gebied, en gelukkig heeft Isral zich ontfermd over de Palestijnse gebieden, ook al zo'n ellende.

Met andere woorden: als we dat als maatstaf gaan nemen of een volk wel zefbeschikkingsrecht mag hebben, dan kunnen we de halve derde wereld op gaan heffen.

Wat wl hout snijdt is het argument dat er in sommige gebieden bijna geen Koerden meer wonen. Maar goed, als Turkije een buffer mag veroveren in een gebied waar geen meerderheid van etnische Turken is, waarom zou Koerdistan dit dan niet mogen?
Mogen ze ook proberen en doen ze ook maar de tegenpartij mag dan ook een tegenreactie geven. Trouwens iets mogen of kunnen betekent niet dat je het ook moet doen omdat je veel slechter uit kunt komen dan je voorheen was.
  zaterdag 3 september 2016 @ 13:21:16 #79
128271 Slayage
INFP
pi_165055560
turken zojuist over de grens bij ar rai ongeveer als ik dit zo zie



http://www.sabah.com.tr/gundem/2016/09/03/tsk-cobanbeye-girdi
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 13:29:00 #80
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165055667
quote:
99s.gif Op zaterdag 3 september 2016 13:21 schreef Slayage het volgende:
turken zojuist over de grens bij ar rai ongeveer als ik dit zo zie

[ afbeelding ]

http://www.sabah.com.tr/gundem/2016/09/03/tsk-cobanbeye-girdi
ragipsoylu twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 13:06:50 #BREAKING Turkish military says Turkish armoured vehicles entered Syria's Al-Rai (obanbey) to aid FSA against ISIS reageer retweet
:Y
  zaterdag 3 september 2016 @ 13:33:43 #81
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165055712
QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 13:30:18 Breaking. On 10th day of #EuphratesShield #FSA reached Sajur Lake after takeover of Arab Azah from #ISIS. https://t.co/JZT5Ehx8Si reageer retweet
*O*
  zaterdag 3 september 2016 @ 13:33:58 #82
128271 Slayage
INFP
pi_165055714
-wat aantallen pantsers betreft lees ik iets van verschillende bronnen van 5 tot 25
-tot aan sajur lake aan de turkse grens ook overgenomen
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 13:34:57 #83
128271 Slayage
INFP
pi_165055726
plaatjes ook

sayed_ridha twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 12:57:22 Turkish tanks enter al-Ra'i as #EuohratesShield begins push to meet with Jarablus pocket, Aleppo https://t.co/aqq08OTOWT reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 13:36:08 #84
223814 theNull
pi_165055742
Ottomaanse rijk in wording.
  zaterdag 3 september 2016 @ 13:36:45 #85
128271 Slayage
INFP
pi_165055749
pics or it didnt happen

QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 13:30:18 Breaking. On 10th day of #EuphratesShield #FSA reached Sajur Lake after takeover of Arab Azah from #ISIS. https://t.co/JZT5Ehx8Si reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 13:37:14 #86
128271 Slayage
INFP
pi_165055759
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 13:36 schreef theNull het volgende:
Ottomaanse rijk in wording.
ruski/turki/irani deal in uitwerking ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 13:37:21 #87
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165055761
sayed_ridha twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 13:15:51 FSA capture Fursan & Arab Azah west of Jarablus after IS withdraw to the west bank of Sajur river reageer retweet
  zaterdag 3 september 2016 @ 13:38:41 #88
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165055780
quote:
99s.gif Op zaterdag 3 september 2016 13:36 schreef Slayage het volgende:
pics or it didnt happen

QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 13:30:18 Breaking. On 10th day of #EuphratesShield #FSA reached Sajur Lake after takeover of Arab Azah from #ISIS. https://t.co/JZT5Ehx8Si reageer retweet
[ afbeelding ]
  zaterdag 3 september 2016 @ 13:51:02 #89
398339 Atak
pi_165055965
quote:
Is dat niet die Turkmeen die die Russische piloot uit de lucht blafte?
  zaterdag 3 september 2016 @ 13:51:34 #90
128271 Slayage
INFP
pi_165055975
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 13:52:42 #91
128271 Slayage
INFP
pi_165055996
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 13:51 schreef Atak het volgende:

[..]

Is dat niet die Turkmeen die die Russische piloot uit de lucht blafte?
die kneus die beweert dat te hebben gedaan is in turkije meen ik en us geen turkmeen gewoon een turk uit turkije
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 13:53:48 #92
398339 Atak
pi_165056014
YPG en ISIS verzwakken elkaar wat goed nieuws is voor de coalitie. Straks als de grensdorpjes bevrijd zijn wordt de klus makkelijk.

sayed_ridha twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 13:27:03 IS say they repelled YPG attack on Tell Farah, Wahshieh & Tell Sawsyan in north Aleppo countryside https://t.co/Ao7QemcgJT reageer retweet
Er waren 2 opties op tafel:
1. FSA clasht met YPG en ISIS wordt er beter van.
2. Of YPG clasht met ISIS en het FSA wordt er beter van.

Het FSA heeft heel goed gehandeld en de YPG naar het zuiden getieft. Nu kan de YPG nog alleen tegen ISIS. Dit geeft genoeg tijd voor FSA om de klus te klaren om de grens en dan naar het zuiden te stormen.
  zaterdag 3 september 2016 @ 13:57:54 #93
398339 Atak
pi_165056078
Hoeveel tanks heeft de YPG eigenlijk?
  zaterdag 3 september 2016 @ 14:00:16 #94
398339 Atak
pi_165056126
Operatie Desertfox. :7

  zaterdag 3 september 2016 @ 14:16:16 #95
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165056422
markito0171 twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 14:01:45 #Syria #FSA backed by #Turkey tanks took Khirbat al-Turkman (Lilwa) at Sajur Lake damhttps://t.co/Tse2uH4VGO reageer retweet
  zaterdag 3 september 2016 @ 14:23:54 #96
128271 Slayage
INFP
pi_165056587
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 14:31:10 #97
398339 Atak
pi_165056763
Turkmenen:


SPOILER: soundtrack
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zaterdag 3 september 2016 @ 14:40:00 #98
128271 Slayage
INFP
pi_165056930
picas

NorthernStork twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 14:38:46 #FSA and Turkish army forces massing forces in al-Ra'i to push east to link with #Jarablus pocket - @baladinetwork https://t.co/ILwRPUayjV reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 14:43:48 #99
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165056989
Joyce_Karam twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 15:49:19 Report quoting "Russian &Western sources": Erdogan-Putin-Assad summit in #Russia sometime between 18-22 Sep. #Turkey https://t.co/bQ1b7VShVp reageer retweet
Onbevestigd maar het zou zomaar kunnen.
  zaterdag 3 september 2016 @ 14:44:48 #100
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165057007
sayed_ridha twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 14:38:16 FSA in control of Kano village & farms west of Jarablus https://t.co/Rn1Om0Eczl reageer retweet
Geen idee waar het ligt, kan het niet op de map vinden.
  zaterdag 3 september 2016 @ 14:46:29 #101
128271 Slayage
INFP
pi_165057034
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 14:43 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Joyce_Karam twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 15:49:19 Report quoting "Russian &Western sources": Erdogan-Putin-Assad summit in #Russia sometime between 18-22 Sep. #Turkey https://t.co/bQ1b7VShVp reageer retweet
Onbevestigd maar het zou zomaar kunnen.
zozo. als dat waar blijkt zou dat een enorme draai voor erdo zijn en een enorme fuck you richting obama.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 14:47:03 #102
128271 Slayage
INFP
pi_165057044
de tanks die vandaag de grens over zijn gegaan https://en.wikipedia.org/wiki/Sabra_(tank)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 14:47:28 #103
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165057055
quote:
99s.gif Op zaterdag 3 september 2016 14:47 schreef Slayage het volgende:
de tanks die vandaag de grens over zijn gegaan https://en.wikipedia.org/wiki/Sabra_(tank)
Jodenarmor :Y
  zaterdag 3 september 2016 @ 14:50:44 #104
128271 Slayage
INFP
pi_165057087
lame duck obama is aan het zweten, het is overigens veel zeggend dat hij nu opeens weer met erdo wil meeten :')

quote:
Obama says no diminishing effect on Turkey-US security relations

There is no diminishment in the security relations between the United States and Turkey, U.S. President Barack Obama has said, commenting on the growing rift between Turkey and the U.S. especially over the latest developments in northern Syria after Turkey launched an offensive to take a town on its border.

“We haven’t seen a diminishing effect on our security relations. Turkey continues to be a strong NATO ally. They are working with us to defeat ISIL [the Islamic State of Iraq and the Levant],” Obama told CNN International’s Fareed Zakaria in an interview, which will be aired on Sept. 4.

“And they are an important partner on a whole range of security issues in the region,” Obama added.

Turkey and the U.S. differ on the designation of the Syrian Kurdish Democratic Union Party (PYD) and their military wing, the People’s Protection Unit (YPG). While Turkey sees them as terrorist organizations due to them being offshoots of the outlawed Kurdistan Workers’ Party (PKK), the U.S. sees the PYD and YPG as reliable partners in the fight against ISIL.

The U.S. had asked Turkey to focus on ISIL targets rather than PYD forces after Turkey started targeting PYD forces in northern Syria following the capturing of Jarablus from ISIL in an operation late August.

“But no doubt what is true is that they’ve gone through a political and civil earthquake in the country. And they’ve got to rebuild. And how they rebuild is going to be important what we want to do is indicate to them that we support the Turkish people but like any good friend, we want to give them honest feedback if we think the steps they are taking are going to be contrary to their long-term interests and our partnership,” Obama said in reference to the July 15 failed coup attempt, which was thwarted by Turkish President Recep Tayyip Erdoğan’s call on civilians to take to the streets to “defend democracy.”

September/02/2016
quote:
No re-launch of PKK peace process but normalization with Syria, Egypt on agenda: Turkish

Prime Minister Binali Y?ld?r?m has dismissed expectations for the re-launch of a peace process to resolve Turkey's Kurdish question, but he has signaled moves to put ties with Syria and Egypt back on track.

"The government will not make concessions on maintaining internal security. There is no settlement. The settlement is in the hands of citizens. They [the outlawed Kurdistan Workers' Party (PKK)] missed that chance. We will save the Kurdish people from terror. The terror organization has no Kurdish problem; but the Kurdish people have a PKK problem,"
Y?ld?r?m said, speaking at a meeting to mark the first 100 days of his government on Sept. 2.

The struggle against terror has been continuing with a different understanding since July 24, 2015, he also said, vowing to push ahead with security operations "until the end of PKK attacks against citizens."

The prime minister said he would visit the east and southeast province of Turkey over the weekend in order to restart an economic development program amounting to around $1.4 billion. The government will conclude building of new housings in one year, he added.

He stated that the PKK had caused damage amounting to 10 billion Turkish Liras to civilians and the security forces, but pledged that the government aimed to "eliminate this damage within three years."

Security forces have seized 40 tons of narcotics in Diyarbak?r, Siirt, S?rnak provinces, while drugs seized over one month amount to 4 million Turkish Liras, Y?ld?r?m also said, adding that 8,561 people had been detained on charges of drug smuggling.

The PKK not only "poisons" the children of Turkey but it also transfers narcotics to Europe, he said. "I don't know when Europe will become wiser," he added, recalling that some EU countries continue to allow the PKK to open exhibitions in Europe.

Y?ld?r?m also vowed that the government would appoint trustees to replace municipal mayors with connections to terrorist acts.

Turkey would continue to "resolutely" fight against terrorism, he stated, noting that 52,000 suspected people from 145 countries had been banned from entering the country and 3,800 others have been deported.

The southeast has in recent months been hit by the worst violence in years, after the fragile peace process and two-and-a-half-year de facto cease-fire shattered in July 2015. Thousands of militants and hundreds of civilians and soldiers have been killed since then.

A government-led initiative between the government and the PKK, dubbed the "resolution process" by officials, had placed the jailed PKK leader Abdullah calan as a central player in the negotiations, which began in late 2012. calan had been in dialogue with state officials, the Peoples' Democratic Party (HDP) and its predecessor, the Peace and Democracy Party (BDP).

Turkish President Recep Tayyip Erdogan has publicly ruled out a return to negotiations and vowed to crush the outlawed group.

Meanwhile Y?ld?r?m said that Turkey, which recently patched up strained diplomatic ties with Israel and Russia, now aims to normalize relations with Egypt and even rebuild ties in the future with Syria.

"Turkey has started a serious attempt for normalization of relations with Syria and Egypt. In foreign policy, our principle is to increase our friendships while reducing hostilities," Y?ld?r?m stated.

He did not give a timeline for restoring ties with either of the Arab nations, but any improvement would mark a further shift in Ankara's regional policy.

It is not the first time Y?ld?r?m has expressed hope for improved relations with Egypt. In June, he said he did not want to see "permanent enmity" between Turkey and countries such as Egypt and Syria.

On Aug. 20, he again suggested that Ankara wants to repair its ties with Egypt.

"We think we need to develop economic and cultural ties with Egypt as countries that use the two sides of the Mediterranean," Y?ld?r?m said, while warning that high-level relations would not be repaired overnight. "But we think we need to start from somewhere," he said.

Relations between Ankara and Cairo ruptured in 2013 after the military, led by then defense minister and now president Abdel-Fattah el-Sisi, ousted the elected President Mohamed Morsi, a move heavily by criticized by Turkey's ruling Justice and Development Party (AKP).

September/02/2016
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 14:53:33 #105
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165057130
QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 14:53:15 E. #Ghouta: Jaish Al-Islam seized several Regime positions around Hawsh Al-Farah. https://t.co/ei6Ipkhf73 https://t.co/Y0jvV6a6i4 reageer retweet
  zaterdag 3 september 2016 @ 14:56:56 #106
128271 Slayage
INFP
pi_165057194
zozo

bm27_uragan twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 14:50:46 Russian Special Forces in Aleppo? https://t.co/74SmQNUYWq reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 15:02:40 #107
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165057304
quote:
99s.gif Op zaterdag 3 september 2016 14:56 schreef Slayage het volgende:
zozo

bm27_uragan twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 14:50:46 Russian Special Forces in Aleppo? https://t.co/74SmQNUYWq reageer retweet
[ afbeelding ]
SF zullen er in kleine aantallen sowieso zijn toch? Denk niet dat het er super veel zijn.
  zaterdag 3 september 2016 @ 15:06:41 #108
128271 Slayage
INFP
pi_165057392
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 15:02 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

SF zullen er in kleine aantallen sowieso zijn toch? Denk niet dat het er super veel zijn.
deze zijn recent ingevlogen en niet eerder gespot in aleppo
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 15:08:14 #109
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165057420
sayed_ridha twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 15:04:03 FSA regain Madabat east of al-Ra'i reageer retweet
  zaterdag 3 september 2016 @ 15:09:55 #110
128271 Slayage
INFP
pi_165057438
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 15:12:23 #111
398339 Atak
pi_165057469
Beauty pic genomen in de Rojava eehhh Ik bedoel Syrische Turkmeense Republiek. _O-

  zaterdag 3 september 2016 @ 15:16:10 #112
128271 Slayage
INFP
pi_165057509
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 15:12 schreef Atak het volgende:
Beauty pic genomen in de Rojava eehhh Ik bedoel Syrische Turkmeense Republiek. _O-

[ afbeelding ]
:') :D

overgenomen gebieden van isis, inc lijken in ontbinding.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 15:19:34 #113
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165057556
Nidalgazaui twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 15:17:45 IS Claims Advance in Huwaysis Area in Eastern #Homs. Claims to have Captured 5 Checkpoints so far. #Palmyra https://t.co/qVVKEBF0GF reageer retweet
Ff afwachten wat er waar van is.
  zaterdag 3 september 2016 @ 15:28:19 #114
128271 Slayage
INFP
pi_165057642
counter bij hama begonnen

sayed_ridha twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 15:20:52 Large build up of SAA/NDF at Rahbet Khattab in north Hama countryside in preparation for (eventual) counteroffensive reageer retweet
en een counter in de ghouta

Paradoxy13 twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 15:26:44 #Damascus JaI advances in E. Ghouta & captures Fidaiya battalion & parts of Hawsh Nasri & Rihan fields from regime https://t.co/jrIvHT82wi reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 15:34:09 #115
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165057707
quote:
99s.gif Op zaterdag 3 september 2016 15:28 schreef Slayage het volgende:
counter bij hama begonnen

sayed_ridha twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 15:20:52 Large build up of SAA/NDF at Rahbet Khattab in north Hama countryside in preparation for (eventual) counteroffensive reageer retweet
Ben benieuwd of het de SAA lukt ze terug te pushen, tot nu toe is FSA succesvol op het Hama front. Misschien omdat NDF niet op zat te letten.
  zaterdag 3 september 2016 @ 15:35:06 #116
398339 Atak
pi_165057715
Wtf is die soundtrack onder die filmpje? lol

M3t4_tr0n twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 15:07:16 🎥: Turkish tanks that crossed in #Syria from Kilis province are mainly M60Ts 'Sabra' - #Turkey - 09/03/16 https://t.co/kWaurPQxnM reageer retweet
  zaterdag 3 september 2016 @ 15:36:17 #117
398339 Atak
pi_165057728
Volgens mij is het Daft Punk maar ik snap niet waarom hij voor die sountrack heeft gekozen.
  zaterdag 3 september 2016 @ 15:37:43 #118
128271 Slayage
INFP
pi_165057739
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 15:34 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Ben benieuwd of het de SAA lukt ze terug te pushen, tot nu toe is FSA succesvol op het Hama front. Misschien omdat NDF niet op zat te letten.
dat verwacht ik wel omdat hama veel te belangrijk is voor assad/russen om onder dreiging te laten komen. daarnaast is de kunst niet zozeer dat je bieden veroverd, maar dat je veroverde gebieden can consolideren. daar zit pas de echte uitdaging. kijk bv naar de belegering van aleppo, binnen twee weken was de belegering ten einde, omdat crappy shia milities die lijnen zaten te verdedigen, maar nu de tegenaanval wordt ingezet is het een totaal andere spelletje.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 15:38:55 #119
128271 Slayage
INFP
pi_165057746
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 15:36 schreef Atak het volgende:
Volgens mij is het Daft Punk maar ik snap niet waarom hij voor die sountrack heeft gekozen.
around the world, geziyoz je weetz :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 15:41:09 #120
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165057764
quote:
99s.gif Op zaterdag 3 september 2016 15:38 schreef Slayage het volgende:

[..]

around the world, geziyoz je weetz :P
_O-
  zaterdag 3 september 2016 @ 15:48:40 #121
128271 Slayage
INFP
pi_165057832
vanuit jarablus is de sajur bereikt, waardoor de grens op dat stuk afgesloten is voor isis. en vanuit arrai gaan ze dan kennelijk oostwaarts richting sajur om de rest van de grens van dat stuk af te sluiten.

sayed_ridha twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 15:42:56 Sultan Murad says that it is still phase 2 and goal is to connect Jarablus - Azaz pockets https://t.co/tI6HRULOoC reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 15:49:35 #122
128271 Slayage
INFP
pi_165057838
de tanks met reactive armour dat vandaag over grens ging heeft overigens eerder een atgm inslag van isis overleefd

https://tankandafvnews.co(...)isis-kornet-missile/

dat hele stuk van de grens krijgt kennelijk artillerie dekking

Conflicts twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 11:58:02 TURKEY: More howitzers arrive to border between Turkey & Syria on 11th day of Euphrates Shield. - @EuphratesShield https://t.co/RGa6uI4CSH reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 16:21:37 #123
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165058279
  zaterdag 3 september 2016 @ 16:24:21 #124
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165058317
VivaRevolt twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 16:19:21 FSA has captured Athariyah from ISIS east of Al-Raii reageer retweet
  zaterdag 3 september 2016 @ 16:26:07 #125
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165058347
sayed_ridha twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 16:09:12 Several Pro SAA sources claim that Ma'radas is back under SAA/NDF control reageer retweet
  zaterdag 3 september 2016 @ 16:27:50 #126
398339 Atak
pi_165058370
Een deel van de tanks op de Jarablus-flank gaan richting noord-Aleppo dus de volgende target is duidelijk Al-Bab:

  zaterdag 3 september 2016 @ 16:28:12 #127
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165058373
Turkish army tanks advancing towards the village of khaliliya (Khalil)

https://twitter.com/alraialan1/status/772074537487917057
  zaterdag 3 september 2016 @ 16:28:24 #128
450681 JubaUrbicus
pi_165058376


AhmadAlkhtiib twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 16:19:20 #FSA and Jund alaqsa away 6km from the center of #Hama and 9,5km from Hama military airport https://t.co/VUlmqv0Esh reageer retweet
  zaterdag 3 september 2016 @ 16:32:26 #129
128271 Slayage
INFP
pi_165058435
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 16:28 schreef JubaUrbicus het volgende:
[ afbeelding ]

AhmadAlkhtiib twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 16:19:20 #FSA and Jund alaqsa away 6km from the center of #Hama and 9,5km from Hama military airport https://t.co/VUlmqv0Esh reageer retweet
das nog een lange weg te gaan. het zou me verbazen als ze zover komen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 16:51:46 #130
128271 Slayage
INFP
pi_165058786
als het ff meezit is alles ten oosten van de sajur vandaag ingelijfd door T-FSA

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 17:01:59 #131
128271 Slayage
INFP
pi_165058980
die hassan is echt boos dat de Turken in syrie zitten tegenwoordig

sayed_ridha twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 16:52:26 Left - In al-Ra'iRight - In al-Athriyah Despite heavy clashes with ISIS, brave VSO/FSA have great parking skills https://t.co/xv2RH32Yv4 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 17:11:12 #132
398339 Atak
pi_165059198
quote:
10s.gif Op zaterdag 3 september 2016 17:01 schreef Slayage het volgende:
die hassan is echt boos dat de Turken in syrie zitten tegenwoordig

sayed_ridha twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 16:52:26 Left - In al-Ra'iRight - In al-Athriyah Despite heavy clashes with ISIS, brave VSO/FSA have great parking skills https://t.co/xv2RH32Yv4 reageer retweet
Wat is zijn achtergrond? Assadist? Ik vind hem moeilijk om hem in een hokje te plaatsen. Hij klinkt als een Arabische nationalist dus tegen YPG maar hij is ook tegen de Turken. Waarschijnlijk zit die lafaard ergens in Turkije.
  zaterdag 3 september 2016 @ 17:14:27 #133
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165059252
quote:
10s.gif Op zaterdag 3 september 2016 17:01 schreef Slayage het volgende:
die hassan is echt boos dat de Turken in syrie zitten tegenwoordig

sayed_ridha twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 16:52:26 Left - In al-Ra'iRight - In al-Athriyah Despite heavy clashes with ISIS, brave VSO/FSA have great parking skills https://t.co/xv2RH32Yv4 reageer retweet
Tsja, ik kan het mensen niet kwalijk nemen dat ze anti FSA zijn. Dat blijft ook gewoon een jihadi clubje.
  zaterdag 3 september 2016 @ 17:14:56 #134
128271 Slayage
INFP
pi_165059260
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 september 2016 17:11 schreef Atak het volgende:

[..]

Wat is zijn achtergrond? Assadist? Ik vind hem moeilijk om hem in een hokje te plaatsen. Hij klinkt als een Arabische nationalist dus tegen YPG maar hij is ook tegen de Turken. Waarschijnlijk zit die lafaard ergens in Turkije.
een assadist meen ik, maar hij stelt zich professioneel op, daarom vind ik hem een prettige twitteraar.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 17:16:03 #135
128271 Slayage
INFP
pi_165059286
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 september 2016 17:14 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Tsja, ik kan het mensen niet kwalijk nemen dat ze anti FSA zijn. Dat blijft ook gewoon een jihadi clubje.
ik snap het ook wel, maar ik vind het gewoon grappig hoe hij elke keer met steekjes richting T-FSA komt en nu dus over het parkeren van de voertuigen :D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 17:19:25 #136
128271 Slayage
INFP
pi_165059354
nieuw in syrie deze infanterie pantsers, ik vraag me af of FSA ze gaan gebruiken of dat ook turkse infanteristen deel zullen nemen aan de gevechten. of misschien voorbereidingen voor al bab?

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 17:20:40 #137
398339 Atak
pi_165059376
quote:
99s.gif Op zaterdag 3 september 2016 17:14 schreef Slayage het volgende:

[..]

een assadist meen ik, maar hij stelt zich professioneel op, daarom vind ik hem een prettige twitteraar.
Volgens mij claimen die Assadisten ook delen van Turkije. In de jaren 90 steunde Assad de PKK ook openlijk zodat de Arabische nationalisten dan Hatay, Adana, etc zouden kunnen claimen als de Turkse staat uit elkaar valt. Best wel tragikomedisch dat Assad nu zelf in die situatie zit.
  zaterdag 3 september 2016 @ 17:21:36 #138
128271 Slayage
INFP
pi_165059392
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 september 2016 17:20 schreef Atak het volgende:

[..]

Volgens mij claimen die Assadisten ook delen van Turkije. In de jaren 90 steunde Assad de PKK ook openlijk zodat de Arabische nationalisten dan Hatay, Adana, etc wilden claimen. Best wel tragikomedisch dat Assad nu zelf in die situatie zit.
veel syriers zijn nog steeds boos mbt hatay idd, maar ik weet niet of er nog steeds een officiele claim is
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 17:24:18 #139
398339 Atak
pi_165059438
Interessant om te lezen: Adana agreement 1998

https://m.reddit.com/r/sy(...)ement_between_syria/
  zaterdag 3 september 2016 @ 17:29:14 #140
450681 JubaUrbicus
pi_165059514
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 september 2016 17:14 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Tsja, ik kan het mensen niet kwalijk nemen dat ze anti FSA zijn. Dat blijft ook gewoon een jihadi clubje.
Het is te kort door de bocht om FSA als geheel te omschrijven als een jihadi groepje. Ja er zitten jihadisten tussen maar je vindt er net zo goed baathisten, nationalisten, democraten, liberalen en andere niet-jihadis.
  zaterdag 3 september 2016 @ 17:31:00 #141
128271 Slayage
INFP
pi_165059546
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 17:29 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Het is te kort door de bocht om FSA als geheel te omschrijven als een jihadi groepje. Ja er zitten jihadisten tussen maar je vindt er net zo goed baathisten, nationalisten, democraten, liberalen en andere niet-jihadis.
als je allahu akbar zegt ben je jihadi, ja toch ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 17:32:20 #142
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165059576
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 17:29 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Het is te kort door de bocht om FSA als geheel te omschrijven als een jihadi groepje. Ja er zitten jihadisten tussen maar je vindt er net zo goed baathisten, nationalisten, democraten, liberalen en andere niet-jihadis.
Klopt, het is niet n groepering. "De" FSA bestaat niet. Maar aangezien je per groep niet weet waar ze precies voor staan is het gezond om enigszins sceptisch tegenover ze te staan. Aanwijzingen dat ze geen radicaal gedachtegoed hebben is als ze niet samenwerken met Ahrar en Al Qaeda.
  zaterdag 3 september 2016 @ 17:32:45 #143
450681 JubaUrbicus
pi_165059588
quote:
99s.gif Op zaterdag 3 september 2016 17:31 schreef Slayage het volgende:

[..]

als je allahu akbar zegt ben je jihadi, ja toch ;)
Dat is onzin, dan is SAA ook jihadi, dan zijn de Sjia milities ook jihadi, dan is hezbollah ook jihadi?
  zaterdag 3 september 2016 @ 17:33:17 #144
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165059598
quote:
99s.gif Op zaterdag 3 september 2016 17:31 schreef Slayage het volgende:

[..]

als je allahu akbar zegt ben je jihadi, ja toch ;)
Ik heb het jou ook meerdere malen zien zeggen hier, wanneer ga jij nou eens een aanslag plegen?
  zaterdag 3 september 2016 @ 17:34:02 #145
128271 Slayage
INFP
pi_165059617
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 17:32 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Dat is onzin, dan is SAA ook jihadi
saa mogen officieel geen allahu akbar zeggen, meen ik

quote:
, dan zijn de Sjia milities ook jihadi, dan is hezbollah ook jihadi?
dat zijn "goede" jihadis :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 17:35:26 #146
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165059657
http://www.haberturk.com/(...)kisiz-hale-getirildi

Sinds gisternacht meer dan 100 PKK-ers afdgemaakt op de grens bij Turkije en Irak _O_ Turks leger bevestigt het :Y

A Haber meldt 147 :Y NICE
  zaterdag 3 september 2016 @ 17:36:57 #147
128271 Slayage
INFP
pi_165059702
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 september 2016 17:33 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ik heb het jou ook meerdere malen zien zeggen hier, wanneer ga jij nou eens een aanslag plegen?
wanneer het nuttig is :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 17:37:07 #148
450681 JubaUrbicus
pi_165059705
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 september 2016 17:32 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Klopt, het is niet n groepering. "De" FSA bestaat niet. Maar aangezien je per groep niet weet waar ze precies voor staan is het gezond om enigszins sceptisch tegenover ze te staan. Aanwijzingen dat ze geen radicaal gedachtegoed hebben is als ze niet samenwerken met Ahrar en Al Qaeda.
"De" FSA werkt samen met alles en iedereen die Asad wilt verstoten, zelfs IS had kans gemaakt als zij niet zo extreem waren in hun gedachtegoed. Nusra en Ahrar spelen het gewoon slim, ze komen er openlijk vooruit om een theocratie te willen stichten, alleen is dat op dit moment niet hun eerste doel. Zij moeten eerst Asad zien te verdrijven en daarna ziet men wel. "FSA" kan alle steun gebruiken en ook van jihadis uiteraard en daarnaast, zo gek is het nog niet om jihadis te gebruiken in warfare, ze zijn handig, gemotiveerd en gaan tot het bittere einde. Amerika gebruikte ze ook in Afghanisten tegen Rusland en elders in de wereld. En je hebt wel een ander probleem, het jihadistische gedachtegoed is heel aantrekkelijk in oorlog en dan zie je dat er bijvoorbeeld veel Syriers die een aantal jaren geleden nog in democratie geloofden nu totaal veranderd zijn en 'geradicaliseerd' zijn.
  zaterdag 3 september 2016 @ 17:38:26 #149
398339 Atak
pi_165059741
quote:
99s.gif Op zaterdag 3 september 2016 17:19 schreef Slayage het volgende:
nieuw in syrie deze infanterie pantsers, ik vraag me af of FSA ze gaan gebruiken of dat ook turkse infanteristen deel zullen nemen aan de gevechten. of misschien voorbereidingen voor al bab?

[ afbeelding ]
Hoeveel stuks dan? Misschien worden die gebruikt om de belangrijke elementen in het FSA te beschermen tegen guerrillaaanvallen.
  zaterdag 3 september 2016 @ 17:39:50 #150
450681 JubaUrbicus
pi_165059802
quote:
99s.gif Op zaterdag 3 september 2016 17:34 schreef Slayage het volgende:

[..]

saa mogen officieel geen allahu akbar zeggen, meen ik

[..]

dat zijn "goede" jihadis :P
Dat zal best kloppen, maar ik heb hier en daar videobeelden gezien waarin ze gewoon Allahu Akbar roepen. Ook het Irakese leger heb ik vaker betrapt op Allahu Akbar geroep en zelfs de YPG heb ik hierop betrapt!
  zaterdag 3 september 2016 @ 17:40:18 #151
128271 Slayage
INFP
pi_165059820
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 september 2016 17:38 schreef Atak het volgende:

[..]

Hoeveel stuks dan? Misschien worden die gebruikt om de belangrijke elementen in het FSA te beschermen tegen guerrillaaanvallen.
een enkele aantal zag ik ergens niet zo veel
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 17:40:25 #152
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165059822
sayed_ridha twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 17:29:55 FSA capture al-Waqf south of al-Ra'i reageer retweet
  zaterdag 3 september 2016 @ 17:41:08 #153
128271 Slayage
INFP
pi_165059847
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 17:39 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Dat zal best kloppen, maar ik heb hier en daar videobeelden gezien waarin ze gewoon Allahu Akbar roepen. Ook het Irakese leger heb ik vaker betrapt op Allahu Akbar geroep en zelfs de YPG heb ik hierop betrapt!
uiteindelijk zijn ze (bijna) allemaal moslim en is het ge allahu akbar niks geks ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 17:42:27 #154
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165059880
quote:
99s.gif Op zaterdag 3 september 2016 17:41 schreef Slayage het volgende:

[..]

uiteindelijk zijn ze (bijna) allemaal moslim en is het ge allahu akbar niks geks ;)
Allah is groot, Allah is machtig, Allah heeft een jeweetwel van 1meter80
  zaterdag 3 september 2016 @ 17:43:15 #155
450681 JubaUrbicus
pi_165059900
quote:
99s.gif Op zaterdag 3 september 2016 17:41 schreef Slayage het volgende:

[..]

uiteindelijk zijn ze (bijna) allemaal moslim en is het ge allahu akbar niks geks ;)
klopt, maar het Allahu Akbar geroep wordt systematisch vermijdt bij veel groepen omdat ze dan bang zijn dat westerlingen een verkeerd beeld over hun krijgen. In het westen is namelijk alles en iedereen die Allahu Akbar roept een jihadi en zelfmoord terrorist terwijl een doorsnee moslim elke dag Allahu Akbar roept in in het gebed. Ook veel Asadisten zijn gewoon moslims die ook gewoon bidden...
  zaterdag 3 september 2016 @ 17:45:10 #156
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165059942
https://en.wikipedia.org/wiki/Western_al-Bab_offensive_%282016%29

SDF al 4 dorpen veroverd sinds het begin op 30 augustus.
  zaterdag 3 september 2016 @ 17:52:01 #157
128271 Slayage
INFP
pi_165060109
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 17:43 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

In het westen is namelijk alles en iedereen die Allahu Akbar roept een jihadi en zelfmoord terrorist terwijl een doorsnee moslim elke dag Allahu Akbar roept in in het gebed.
klopt en dat is ook 1 van de grootste misvattingen mbt dit conflict, want dan is nagenoeg iedereen een jihadist
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 17:59:10 #158
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165060305
QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 17:42:11 #EuphratesShield: some pics of villages seized today by #FSA & Turkish tanks from #ISIS near Al-Rai (6 so far). https://t.co/jfFg42DM6F reageer retweet
  zaterdag 3 september 2016 @ 18:12:33 #159
398339 Atak
pi_165060725
FSA loopt flink door te stoten terwijl de YPG stil staat. Zoals gedacht bakken ze er niks zonder VS-luchtondersteuning. Die apen zitten zich in te graven om vervolgens door howitzers uit hun loopgraven geblazen te worden.



Paar Britse milities zeggen dat ze zullen blijven om met de YPG te vechten. Ik hoop dat ze niet liegen en ook werkelijk blijven.
  zaterdag 3 september 2016 @ 18:19:41 #160
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165060894
QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 18:03:05 N. #Hama: Rebels seized a new position ("Point 50") NW of Qomhana, somewhere here: https://t.co/ZbDPhh9zzu reageer retweet
  zaterdag 3 september 2016 @ 18:21:05 #161
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165060931
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 18:12 schreef Atak het volgende:
FSA loopt flink door te stoten terwijl de YPG stil staat. Zoals gedacht bakken ze er niks zonder VS-luchtondersteuning. Die apen zitten zich in te graven om vervolgens door howitzers uit hun loopgraven geblazen te worden.

[ afbeelding ]

Paar Britse milities zeggen dat ze zullen blijven om met de YPG te vechten. Ik hoop dat ze niet liegen en ook werkelijk blijven.
Waar zouden die milities dan heen moeten volgens jou? Ik bedoel, waar verwacht jij dat ze naar op weg zouden gaan als ze zich niet in hadden gegraven?
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  zaterdag 3 september 2016 @ 18:22:42 #162
450681 JubaUrbicus
pi_165060966
Ik hoop dat we binnenkort dode lichamen van die Britse militia kunnen waarnemen, wat heb ik een hekel aan dat linkse tuig dat moraalriddertje komt spelen in de YPG.
  zaterdag 3 september 2016 @ 18:22:43 #163
398339 Atak
pi_165060967
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 18:21 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Waar zouden die milities dan heen moeten volgens jou? Ik bedoel, waar verwacht jij dat ze naar op weg zouden gaan als ze zich niet in hadden gegraven?
Overgeven. Ze hebben niks te zoeken in Arabische en Turkmeense dorpjes en steden.
  zaterdag 3 september 2016 @ 18:24:04 #164
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165060996
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 18:22 schreef Atak het volgende:

[..]

Overgeven. Ze hebben niks te zoeken in Arabische en Turkmeense dorpjes en steden.
Dat was niet mijn vraag. Je presenteert het alsof de SDF naar iets anders op weg was maar ze nu door de Turkse interventie iets anders moeten doen.

Mijn vraag is dus, waar waren ze naar op weg volgens jou?
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  zaterdag 3 september 2016 @ 18:24:56 #165
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165061017
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 18:24 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Dat was niet mijn vraag. Je presenteert het alsof de SDF naar iets anders op weg was maar ze nu door de Turkse interventie iets anders moeten doen.

Mijn vraag is dus, waar waren ze naar op weg volgens jou?
Ze waren op weg naar Afrin.
  zaterdag 3 september 2016 @ 18:58:47 #166
128271 Slayage
INFP
pi_165061814
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 18:24 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Dat was niet mijn vraag. Je presenteert het alsof de SDF naar iets anders op weg was maar ze nu door de Turkse interventie iets anders moeten doen.

Mijn vraag is dus, waar waren ze naar op weg volgens jou?
al bab en daarna afrin denk ik. cantons verbinden en rojava stichten hebben ze nooit een geheim van gemaakt.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 19:02:48 #167
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165061907
QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 18:31:40 E. #Ghouta: some spoils made by Jaish Al-Islam today during its (counter-)offensive, including a BREM-1. https://t.co/b1vLnB6Ifl reageer retweet
  zaterdag 3 september 2016 @ 19:34:08 #168
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165062832


Nog een klein stukje (~10km)
  zaterdag 3 september 2016 @ 20:06:59 #169
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165063836
  zaterdag 3 september 2016 @ 20:14:58 #170
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165064116
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 19:02 schreef ClapClapYourHands het volgende:
QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 18:31:40 E. #Ghouta: some spoils made by Jaish Al-Islam today during its (counter-)offensive, including a BREM-1. https://t.co/b1vLnB6Ifl reageer retweet
Ondertussen worden ze geslacht.
  zaterdag 3 september 2016 @ 20:28:17 #171
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_165064554
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 september 2016 23:29 schreef Atak het volgende:

[..]

Enige Arabische regiment is overgestapt naar het FSA dus het antwoord is ja.
Fout
sayed_ridha twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 09:26:59 Liwa Ahrar Raqqa leader releases video denying reports of clashes/defections from SDF https://t.co/mM30byqmeR reageer retweet
Dan nog vertegenwoordigen zij nog geen vijfde van de Arabieren binnen de SDF
Say what?
  zaterdag 3 september 2016 @ 20:28:30 #172
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165064564
ahlalsham3 twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 20:22:56 Qumhana city now bombed with artillery and mortars by rebels. reageer retweet
ahlalsham3 twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 20:21:47 Qumhana is getting attacked. Qumhana HQ requested backup and assistance. reageer retweet
  zaterdag 3 september 2016 @ 20:34:53 #173
19194 Oversight
◢◤
pi_165064748
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 september 2016 20:14 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ondertussen worden ze geslacht.
_O- De turken rennen hard weer weg.
◢◤
  zaterdag 3 september 2016 @ 20:37:32 #174
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165064823
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 20:34 schreef Oversight het volgende:

[..]

_O- De turken rennen hard weer weg.
Bedankt dat je weer bewijst dat je er helemaal niks van snapt.
  zaterdag 3 september 2016 @ 20:41:50 #175
450295 skysherrif
14
pi_165064930
Misdadigers die Turken.
  zaterdag 3 september 2016 @ 20:42:32 #176
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165064946
KenanRahmani twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 20:36:24 Reports of big explosion, possibly pilot killed, in Hama Military Airport after FSA Jaish Al-Ezza targeted with Grad Rockets. #Syria reageer retweet
Ff afwachten.
  zaterdag 3 september 2016 @ 20:43:51 #177
19194 Oversight
◢◤
pi_165064988
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 20:37 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Bedankt dat je weer bewijst dat je er helemaal niks van snapt.
:') Of je kijkt even naar het journaal... die turken zijn zich kapot geschrokken, een paar raketten erop en ze renden allemaal terug naar marmaris
◢◤
  zaterdag 3 september 2016 @ 20:45:32 #178
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165065033
Turken pussys.
  zaterdag 3 september 2016 @ 20:46:12 #179
450295 skysherrif
14
pi_165065054
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 20:43 schreef Oversight het volgende:

[..]

:') Of je kijkt even naar het journaal... die turken zijn zich kapot geschrokken, een paar raketten erop en ze renden allemaal terug naar marmaris
  zaterdag 3 september 2016 @ 20:46:42 #180
19194 Oversight
◢◤
pi_165065070
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 20:45 schreef Roffa123 het volgende:
Turken pussys.
:{w Eens.
◢◤
  zaterdag 3 september 2016 @ 20:47:31 #181
19194 Oversight
◢◤
pi_165065092
:{w irakezen ook trouwens, syriers weet ik niet, wat hebben die voor bekende vleesgerechten?
◢◤
  zaterdag 3 september 2016 @ 20:52:25 #182
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165065249
DreamF4ll twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 20:43:36 #Regime sources report raining down rockets & airstrikes on #Qumhana after JaishalIzzah pushed in. #Hama #حماه #حمص https://t.co/uhApsRrs2e reageer retweet
  zaterdag 3 september 2016 @ 20:52:51 #183
19194 Oversight
◢◤
pi_165065264
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 20:46 schreef skysherrif het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
:D Goeie foto, het mes is scherp in ieder geval.
◢◤
  zaterdag 3 september 2016 @ 20:54:02 #184
19194 Oversight
◢◤
pi_165065289
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 20:52 schreef ClapClapYourHands het volgende:
#Regime sources report
_O-

◢◤
  zaterdag 3 september 2016 @ 20:57:23 #185
450295 skysherrif
14
pi_165065371
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 20:52 schreef ClapClapYourHands het volgende:
DreamF4ll twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 20:43:36 #Regime sources report raining down rockets & airstrikes on #Qumhana after JaishalIzzah pushed in. #Hama #حماه #حمص https://t.co/uhApsRrs2e reageer retweet
[ afbeelding ]
Nu even zonder grappen.

Die groep waar het in deze tweet om gaat is een Rebelgroep gesteund door Amerikanen, die strijden vooral ook tegen Russen of? Lijkt haast op een koude oorlog weer, of zie ik dat verkeerd en spelen er heel andere belangen.
  zaterdag 3 september 2016 @ 20:57:57 #186
19194 Oversight
◢◤
pi_165065384
:{ Dilek Dndar, de vrouw van de Turkse journalist Can Dndar, mag Turkije niet verlaten.
◢◤
  zaterdag 3 september 2016 @ 20:59:06 #187
19194 Oversight
◢◤
pi_165065410
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 20:57 schreef skysherrif het volgende:

[..]

Nu even zonder grappen.
:') Turken die hard wegrennen, en dan zonder grappen?

_O- echt niet.
◢◤
  zaterdag 3 september 2016 @ 20:59:23 #188
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165065418
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 20:57 schreef skysherrif het volgende:

[..]

Nu even zonder grappen.

Die groep waar het in deze tweet om gaat is een Rebelgroep gesteund door Amerikanen, die strijden vooral ook tegen Russen of? Lijkt haast op een koude oorlog weer, of zie ik dat verkeerd en spelen er heel andere belangen.
Nee, maar Amerika doet minder dan Rusland.
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:01:39 #189
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165065472
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:02:19 #190
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165065488
NoorNahas1 twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 20:57:16 Jund al Aqsa repels a second attempt by regime forces to advance on the village of #Mardis in n. #Hama https://t.co/UewlcEDvGO reageer retweet
Gaat nog niet echt lekker daar voor SAA
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:03:12 #191
398339 Atak
pi_165065514
_O-



Volgens mij is dit van vandaag.
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:06:32 #192
128271 Slayage
INFP
pi_165065575
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 20:28 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Fout
sayed_ridha twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 09:26:59 Liwa Ahrar Raqqa leader releases video denying reports of clashes/defections from SDF https://t.co/mM30byqmeR reageer retweet
Dan nog vertegenwoordigen zij nog geen vijfde van de Arabieren binnen de SDF
geduld is een schone zaak. dat de arabische milities ypg gingen joinen was gewoon een gelegenheidscoalitie, omdat er simpelweg geen ander alternatief was.
ik betwijfel of ze ook maar enige liefde hebben voor de ypg zaak. wat dus zou impliceren dat wanneer er een andere beter alternatief zich voordient, ze niet zullen schromen om over te stappen. dat is gewoon de realiteit van dit conflict. geen enkele samenwerkingsverband is heilig.

maar dat is vooralsnog koffiedik kijken uiteraard.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:07:09 #193
128271 Slayage
INFP
pi_165065584
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 20:41 schreef skysherrif het volgende:
Misdadigers die Turken.
echt heh!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:08:11 #194
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165065604
abu_summiyah twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 20:37:19 Unconfirmed reports of a coup in the southern Front / Dara ... reageer retweet
Wtf? :')

En hoe werkt een coup daar dan :')

JohnArterbury twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 20:59:54 Comes following leaked recording of a SF commander violently threatening others to reactivate the Daraa front https://t.co/pjJfy0iw1S reageer retweet
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:08:30 #195
128271 Slayage
INFP
pi_165065613
quote:
11s.gif Op zaterdag 3 september 2016 20:57 schreef Oversight het volgende:
:{ Dilek Dndar, de vrouw van de Turkse journalist Can Dndar, mag Turkije niet verlaten.
staatsgreep topic is verderop...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:09:01 #196
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165065627
quote:
99s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:08 schreef Slayage het volgende:

[..]

staatsgreep topic is verderop...
Er is nu ook een coup aan de gang in Syri blijkbaar :+ _O-
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:09:59 #197
128271 Slayage
INFP
pi_165065649
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:08 schreef ClapClapYourHands het volgende:
abu_summiyah twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 20:37:19 Unconfirmed reports of a coup in the southern Front / Dara ... reageer retweet
Wtf? :')

En hoe werkt een coup daar dan :')

JohnArterbury twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 20:59:54 Comes following leaked recording of a SF commander violently threatening others to reactivate the Daraa front https://t.co/pjJfy0iw1S reageer retweet
het "zuidelijk front". wat een grap die gasten...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:10:03 #198
19194 Oversight
◢◤
pi_165065653
quote:
99s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:08 schreef Slayage het volgende:

[..]

staatsgreep topic is verderop...
:') Dit is de centrale, hier mag alles, en aangezien de turken nu syrie binnen zijn gevallen mogen de turken ook hier.
◢◤
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:10:40 #199
128271 Slayage
INFP
pi_165065671
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:09 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Er is nu ook een coup aan de gang in Syri blijkbaar :+ _O-
dat de ene militie probeert de andere militie in te lijven is niks nieuws in syrie :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:10:45 #200
19194 Oversight
◢◤
pi_165065673
_O- Turken in Syrie, dat is wel Crisis.
◢◤
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:11:04 #201
19194 Oversight
◢◤
pi_165065686
quote:
99s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:10 schreef Slayage het volgende:

[..]

dat de ene militie probeert de andere militie in te lijven is niks nieuws in syrie :P
:{w in turkije ook niet
◢◤
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:11:11 #202
128271 Slayage
INFP
pi_165065691
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:10 schreef Oversight het volgende:

[..]

:') Dit is de centrale, hier mag alles, en aangezien de turken nu syrie binnen zijn gevallen mogen de turken ook hier.
dit is de centrale wat?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:11:17 #203
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165065698
quote:
99s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:10 schreef Slayage het volgende:

[..]

dat de ene militie probeert de andere militie in te lijven is niks nieuws in syrie :P
Hopelijk komt Southern front van hun luie reet af.
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:11:28 #204
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165065703
quote:
99s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:11 schreef Slayage het volgende:

[..]

dit is de centrale wat?
Gewoon negeren die idioot, dan verdwijnt hij vanzelf.
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:11:41 #205
425888 StaceySinger
pi_165065707
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:11:50 #206
19194 Oversight
◢◤
pi_165065710
quote:
99s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:11 schreef Slayage het volgende:

[..]

dit is de centrale wat?
^O^ centraal topic.
◢◤
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:12:02 #207
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165065714
quote:
99s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:10 schreef Slayage het volgende:

[..]

dat de ene militie probeert de andere militie in te lijven is niks nieuws in syrie :P
Jep.
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:12:02 #208
19194 Oversight
◢◤
pi_165065715
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:11 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Gewoon negeren die idioot, dan verdwijnt hij vanzelf.
O+ newbies
◢◤
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:12:52 #209
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165065745
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:12 schreef Oversight het volgende:

[..]

O+ newbies
Is een Turk die ClapClap, wachten tot de geit komt
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:12:52 #210
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165065746
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:11 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

kan je uitleggen wat dit is ?
Rebellen bombardementen in Ghouta vs SAA/Loyalisten. SAA/Loyalisten gaan er vandoor :+
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:13:29 #211
19194 Oversight
◢◤
pi_165065757
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:12 schreef Roffa123 het volgende:

[..]

Is een Turk die ClapClap, wachten tot de geit komt
:') arme geit.
◢◤
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:13:51 #212
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165065772
JohnArterbury twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 21:12:37 Jaish al-Izzah claims control of Point 30 northwest of Qamhana city in Hama https://t.co/v7sYrGqme4 reageer retweet
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:13:56 #213
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165065774
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:12 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Rebellen bombardementen in Ghouta vs SAA/Loyalisten.
Wat is SAA? Schiphol Amsterdam Almere? (Snelweg) South African Airways?
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:14:07 #214
19194 Oversight
◢◤
pi_165065779
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:12 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Rebellen bombardementen in Ghouta vs SAA/Loyalisten. SAA/Loyalisten gaan er vandoor :+
;( Waar is de duidelijke tijd van land tegen land gebleven.
◢◤
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:14:25 #215
128271 Slayage
INFP
pi_165065788
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:11 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Hopelijk komt Southern front van hun luie reet af.
ik betwijfel het. ze zijn zoals alle lokale spelers in syrie afhankelijk van het buitenland en in dit geval jordanie en de VS die simpelweg moe zijn van dit conflict. ik denk niet dat ze veel steun zullen ontvangen mochten ze iets willen doen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:14:42 #216
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165065793
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:14 schreef Oversight het volgende:

[..]

;( Waar is de duidelijke tijd van land tegen land gebleven.
Tja die komt nog, over een paar is turkije in puin.
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:15:02 #217
450295 skysherrif
14
pi_165065802
quote:
99s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:14 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik betwijfel het. ze zijn zoals alle lokale spelers in syrie afhankelijk van het buitenland en in dit geval jordanie en de VS die simpelweg moe zijn van dit conflict. ik denk niet dat ze veel steun zullen ontvangen mochten ze iets willen doen.
Afhankelijk buitenland is zoveel als afhankelijk air support?
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:15:08 #218
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165065804
quote:
99s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:14 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik betwijfel het. ze zijn zoals alle lokale spelers in syrie afhankelijk van het buitenland en in dit geval jordanie en de VS die simpelweg moe zijn van dit conflict. ik denk niet dat ze veel steun zullen ontvangen mochten ze iets willen doen.
Zegt iemand achter zn pctje.
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:15:09 #219
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165065805
abu_summiyah twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 20:43:29 Reports of an uprising against Abu Usamah Al Jawlani, leader in Southern front, with roads cut off and checkpoints spread out... reageer retweet
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:15:19 #220
19194 Oversight
◢◤
pi_165065810
quote:
99s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:14 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik betwijfel het. ze zijn zoals alle lokale spelers in syrie afhankelijk van het buitenland en in dit geval jordanie en de VS die simpelweg moe zijn van dit conflict. ik denk niet dat ze veel steun zullen ontvangen mochten ze iets willen doen.
:{w misschien beter vast de ypg scholen sluiten dan.
◢◤
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:16:03 #221
19194 Oversight
◢◤
pi_165065828
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:15 schreef ClapClapYourHands het volgende:
abu_summiyah twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 20:43:29 Reports of an uprising against Abu Usamah Al Jawlani, leader in Southern front, with roads cut off and checkpoints spread out... reageer retweet
:o Oh iemand in Twente twittert er iets over.
◢◤
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:16:24 #222
128271 Slayage
INFP
pi_165065841
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:11 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

kan je uitleggen wat dit is ?
assadisten krijgen mortier inslagen te verwerken en smeren em.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:16:53 #223
19194 Oversight
◢◤
pi_165065851
:{w Er zijn ook goede tweets over deze crisis in Limburg, die gasten snappen het wel
◢◤
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:17:14 #224
398339 Atak
pi_165065861
De Koerdenhunter gaat vanaf morgen gebruikt worden. :7

  zaterdag 3 september 2016 @ 21:17:36 #225
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165065872
http://www.hurriyetdailyn(...)103541&NewsCatID=352

Sufferds, over een paar jaar keert Amerika zich tegen Turkije en is het gebeurt.
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:18:10 #226
450295 skysherrif
14
pi_165065888
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:17 schreef Atak het volgende:
De Koerdenhunter gaat vanaf morgen gebruikt worden. :7

[ afbeelding ]
Lekker kleine kindertjes afknallen ja, leuk?
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:18:23 #227
128271 Slayage
INFP
pi_165065892
geo location techniek :P

finriswolf twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 20:20:45 Location of geo-tagged Russian SF pics from #Aleppo https://t.co/5PwGVHj5hU Arrow shows loc of soldier in pic https://t.co/miGgIsWA1y reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:19:15 #228
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165065911
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:17 schreef Atak het volgende:
De Koerdenhunter gaat vanaf morgen gebruikt worden. :7

[ afbeelding ]
De koerden vechten met succes tegen IS. En nu gaat Turkije de koerden pakken?
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:19:37 #229
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165065916
quote:
99s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:18 schreef Slayage het volgende:
geo location techniek :P

finriswolf twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 20:20:45 Location of geo-tagged Russian SF pics from #Aleppo https://t.co/5PwGVHj5hU Arrow shows loc of soldier in pic https://t.co/miGgIsWA1y reageer retweet
_O-

Blijft leuk zulke dingen. Laatst had Ivanko een trainingskamp van Ahrar geolocated, die vroeg aan de Russen of die een airstrike wilde doen daar _O-

e:

IvanSidorenko1 twitterde op zaterdag 27-08-2016 om 00:14:33 @mod_russia Ahrar al Sham Terrorist training camp in #Homs Please Bombard this position 3453'15"N 3652'27"E - https://t.co/C0C97KJdQR reageer retweet
_O-
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:20:29 #230
398339 Atak
pi_165065928
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:19 schreef Roffa123 het volgende:

[..]

De koerden vechten met succes tegen IS. En nu gaat Turkije de koerden pakken?
Het FSA vecht met IS. De YPG moet niet in de weg staan.
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:20:55 #231
450295 skysherrif
14
pi_165065935
quote:
De vroege periode na de Tweede Wereldoorlog wordt vooral gekenmerkt door het hardhandig neerslaan van de Koerdische opmars, traditioneel met de steun van de landen die de grenzen hebben bepaald en hun machtige opvolgers: de Sovjet-Unie en de VS. Een nieuw hoofdstuk, en mogelijk het meest interessante voor de situatie van vandaag, is de periode van 1972-1975. Onder president Nixon kwam Henry Kissinger aan het roer te staan van de State Department. Om de Iraakse militaire hegemonie in het Midden-Oosten op te breken, leek het Nixon en Kissinger wel een goed idee om de Koerdische opmars in Irak te steunen. In samenwerking met de Shah van Iran werd er daarom tussen 1972 en 1975 zo'n 18 miljoen militaire steun aan de Koerden verschaft in Irak. De leider van de gewapende Koerdische strijd raakte overtuigd van het idee dat de Britten en Amerikanen werkelijk de Koerdische onafhankelijkheidsstrijd steunden. In 1975 sloot de Shah van Iran echter een overeenkomst met Saddam Hoessein waardoor de Iraanse (en Amerikaanse) steun aan de Koerden per direct stopgezet zou worden. De congressionele Pike Committee concludeerde dat Nixon en Kissinger niet wilden dat de Koerden hun gewapende strijd zouden winnen, maar dat de strijd Irak vooral zou verzwakken. Niet geheel onverwachts besloot Saddam Hoessein direct na het stopzetten van de militaire steun, de Koerden volledig te slopen. De Koerdische leider Mustafa Barzani besloot daarop een brief te schrijven aan Henry Kissinger om hem op zijn morele en politieke verantwoordelijkheid te wijzen om de Koerden te beschermen, maar een reactie van de meesterdiplomaat bleef uit. In 1975 moest Kissinger zich verantwoorden voor de Intelligence Committee en sprak daar de beroemde woorden uit: 'Covert action should not be confused with missionary work'. Dit was de eerste keer dat de Koerden zich verraden voelden door hun vermeende bondgenoten, maar het zou nog vele malen erger worden in de daaropvolgende decennia.

Nu er enige tijd gepasseerd is, en daarmee veel officile documenten zijn vrijgekomen, is er over de jaren '80 veel bekend. Na de val van de Shah tijdens de Iraanse revolutie in 1979 besloot Irak Iran binnen te vallen. Om regionale hegemonie te beschermen, werd door westerse beleidsmakers pragmatisch naar de situatie gekeken. Iran draaide 180 graden van een 'twin pillar' in het Midden-Oosten naar een vijandige theocratie. Daarnaast werd Saddam erg close met de Sovjet-Unie, dus zou het strategisch niet verkeerd zijn om wat 'leverage' te krijgen over Irak en tegelijkertijd zowel Irak als Iran militair te vermoeien door de tweestrijd een beetje op te hitsen, redeneerden beleidsmakers. Daarom kwam Saddam op het lijstje te staan van bevriende klootzakken en werd er probleemloos wapens naar Saddam gestuurd, inclusief middelen die bruikbaar zijn om gifgas en andere chemische wapens mee te produceren, ook toen bekend was dat Saddam deze middelen gebruikte tegen de Koerden en Iran. Ook Nederland deed hier vrolijk aan mee. Vooral VVD-kopstuk Frits Bolkestein vond het wel moreel verdedigbaar om bij twijfelgevallen (of er al dan niet sprake was van het gebruik van chemische wapens) vooral niet op te treden tegen de Nederlandse verkoop van middelen die hiervoor gebruikt kunnen worden. Zodoende hebben wij met onze bondgenoten een mooi verleden waarin we een tiran hebben gefaciliteerd om een groep te vergassen die nu klaarblijkelijk de meest redelijke groep is in Irak en Syri. Enkele jaren later toen Saddam definitief van het lijstje van bevriende klootzakken verdween, werd opeens moord en brand geschreeuwd over hoe hij de Koerden behandelt in Irak. Terwijl de situatie enkele jaren eerder veel erger was en dat met onze betrokkenheid gebeurde n terwijl de Koerden in Turkije het op datzelfde moment niet beter hadden, wat gemakshalve even werd vergeten.

In de jaren '90 was opnieuw een piek waarin onze liefdevolle relatie met de Koerden zichtbaar werd, toen wij samen met de andere bondgenoten van de Koerden, hoofdzakelijk de VS, Duitsland en het VK, de Turken hielpen om de Koerden hun 72 maagden te bezorgen. Terwijl de westerse wereld aanzag hoe de NAVO in eerste instantie slechts toekeek hoe Milosevic zo repressief te werk kon gaan in een land dat grenst aan de NAVO, werd er niet bij stilgestaan dat binnen de grenzen van de NAVO vergelijkbare gruweldaden werden begaan met ons materieel en door sommige landen met zeer actieve en bewuste militaire steun, training en inlichtingenuitwisseling.

Dit is helaas een tragische realiteit die al decennialang voortduurt. Het kan natuurlijk zo zijn dat Koerdische onafhankelijkheid nu wel serieus op een prioriteitenlijstje staat van westerse beleidsmakers, maar dat lijkt mij nogal onwaarschijnlijk. Zoals Kissinger immers al zei: covert action should not be confused with missionary work. Zodra de nuttige functie van de Koerden in deze strijd vervaagt of verdwijnt, zou het zomaar kunnen dat de Koerden teruggeduwd worden in hun traditionele rol: als ondergeschikte minderheid in bestaande staten met uitgelijnde grenzen.
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:21:00 #232
398339 Atak
pi_165065938
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:18 schreef skysherrif het volgende:

[..]

Lekker kleine kindertjes afknallen ja, leuk?
Dus YPG gebruikt menselijke schilden?
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:21:36 #233
450295 skysherrif
14
pi_165065951
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:21 schreef Atak het volgende:

[..]

Alleen terroristen.
De fotos van burgers die omgekomen zijn de laatste dagen door turkse airstrikes zijn propaganda of?
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:21:44 #234
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165065956
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:20 schreef Atak het volgende:

[..]

Het FSA vecht met IS. De YPG moet niet in de weg staan.
FSA zijn ook koerden.
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:22:14 #235
398339 Atak
pi_165065962
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:21 schreef skysherrif het volgende:

[..]

De fotos van burgers die omgekomen zijn de laatste dagen door turkse airstrikes zijn propaganda of?
De YPG gebruikt menselijke schilden maar daar heb jij geen problemen mee?
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:22:29 #236
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165065969
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:21 schreef skysherrif het volgende:

[..]

De fotos van burgers die omgekomen zijn de laatste dagen door turkse airstrikes zijn propaganda of?
Word tijd dat we Istanboel aanvallen als ze zo door gaan.
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:22:35 #237
398339 Atak
pi_165065971
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:21 schreef Roffa123 het volgende:

[..]

FSA zijn ook koerden.
Assad is ook Koerdisch.
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:22:51 #238
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165065975
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:22 schreef Atak het volgende:

[..]

De YPG gebruikt menselijke schilden maar daar heb jij geen problemen mee?
Dus dan bombardeer je ze alsnog?
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:23:02 #239
128271 Slayage
INFP
pi_165065978
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:19 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

_O-

Blijft leuk zulke dingen. Laatst had Ivanko een trainingskamp van Ahrar geolocated, die vroeg aan de Russen of die een airstrike wilde doen daar _O-

e:

IvanSidorenko1 twitterde op zaterdag 27-08-2016 om 00:14:33 @mod_russia Ahrar al Sham Terrorist training camp in #Homs Please Bombard this position 3453'15"N 3652'27"E - https://t.co/C0C97KJdQR reageer retweet
_O-
:D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:23:05 #240
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165065981
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:22 schreef Atak het volgende:

[..]

Assad is ook Koerdisch.
Niet.
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:23:47 #241
280189 xaban06
pi_165065998
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:22 schreef Roffa123 het volgende:

[..]

Dus dan bombardeer je ze alsnog?
duuuuh
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:24:06 #242
450295 skysherrif
14
pi_165066005
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:22 schreef Atak het volgende:

[..]

De YPG gebruikt menselijke schilden maar daar heb jij geen problemen mee?
Bron? Natuurlijk heb ik daar problemen mee, zou hetzelfde zijn als wat Hamas doet.
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:24:22 #243
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165066017
https://www.theguardian.c(...)kill-civilians-syria

Dit was een week geleden. Aantal is dus wss al meer.
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:24:49 #244
398339 Atak
pi_165066025
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:22 schreef Roffa123 het volgende:

[..]

Dus dan bombardeer je ze alsnog?
Maar geef antwoord op mijn vraag. Jij staat dus achter het concept menselijke schilden?
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:25:11 #245
425888 StaceySinger
pi_165066037
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:22 schreef Atak het volgende:

[..]

De YPG gebruikt menselijke schilden maar daar heb jij geen problemen mee?
is daar bewijs van dan ?
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:25:31 #246
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165066044
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:24 schreef Atak het volgende:

[..]

Maar geef antwoord op mijn vraag. Jij staat dus achter het concept menselijke schilden?
Nee. Maar als je weet dat er mensen schilden zijn en je bombardeert ze alsnog?
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:27:07 #247
437010 W.H.I.S.T.L.E
ILLUMINATI
pi_165066073
:'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:27:20 #248
450295 skysherrif
14
pi_165066082
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:25 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

is daar bewijs van dan ?
Ik wacht er ook op.

En dan nog steeds als je weet dat er bij die bombardementen veel onschuldige burgers omkomt en toch verlekkert zit te kijken naar een bommenwerper en blij post, straks gaat dit wapen in actie komen. Dan zit er toch een steekje bij je los?
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:29:23 #249
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165066121



Deze vliegt boven Syri nu :)
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:30:15 #250
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165066143
Conflicts twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 19:45:00 MAP: Military situation in N. Aleppo province in #Syria. ISIS has almost lost entire #Turkey border. - @Nrg8000 https://t.co/e6g4PLxPct reageer retweet
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:30:33 #251
128271 Slayage
INFP
pi_165066152
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:29 schreef ClapClapYourHands het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Deze vliegt boven Syri nu :)
deze waarschijnlijk

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:30:56 #252
128271 Slayage
INFP
pi_165066162
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:30 schreef Roffa123 het volgende:
Conflicts twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 19:45:00 MAP: Military situation in N. Aleppo province in #Syria. ISIS has almost lost entire #Turkey border. - @Nrg8000 https://t.co/e6g4PLxPct reageer retweet
ALLAHU AKBAR!!!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:31:08 #253
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165066168
Conflicts twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 16:46:36 TURKEY: @USEmbassyTurkey claims the US has begun using HIMARS rocket artillery against ISIS targets in N. #Syria. https://t.co/7l8rGchoV4 reageer retweet
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:31:14 #254
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165066169
quote:
99s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:30 schreef Slayage het volgende:

[..]

deze waarschijnlijk

[ afbeelding ]
Zou goed kunnen :Y

MODE-S CODE 001453
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:31:30 #255
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165066173
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:29 schreef ClapClapYourHands het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Deze vliegt boven Syri nu :)
Hoeveel dooien met 1 bom?
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:33:35 #256
425888 StaceySinger
pi_165066210
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:29 schreef ClapClapYourHands het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Deze vliegt boven Syri nu :)
staat 7/24 op ? oud bommetje dus :)
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:33:39 #257
128271 Slayage
INFP
pi_165066212
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:31 schreef Roffa123 het volgende:
Conflicts twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 16:46:36 TURKEY: @USEmbassyTurkey claims the US has begun using HIMARS rocket artillery against ISIS targets in N. #Syria. https://t.co/7l8rGchoV4 reageer retweet
werd tijd... op dit wapensysteem zitten we al maanden op te wachten
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:34:08 #258
128271 Slayage
INFP
pi_165066219
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:31 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Zou goed kunnen :Y

MODE-S CODE 001453
dat was me ontgaan _O- _O- _O-
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:34:18 #259
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165066222
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:33 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

staat 24/7 op ? oud bommetje dus :)
7/24

7 dagen per week, 24 uur per dag :s)
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:35:11 #260
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165066240
Beelden van een stad in Syrie
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:35:43 #261
425888 StaceySinger
pi_165066252
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:35:51 #262
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165066261
quote:
99s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:33 schreef Slayage het volgende:

[..]

werd tijd... op dit wapensysteem zitten we al maanden op te wachten
Mooi om te zien die trucks vind ik. Zo'n raket afweer boven op een vrachtauto. Mooi.
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:39:03 #263
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165066326
https://twitter.com/EuphratesShield

Vrij actuele (Laatste post 5 minuten geleden) twitter over Jarablus Offensive (Turkije)
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:40:48 #264
425888 StaceySinger
pi_165066365
wat zijn dat voor geweertjes die de turken gebruiken ? vanaf 0.31

"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:42:00 #265
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165066384
quote:
Is een AK.

FSA heeft een hoop AK's van Turkije gekregen toen ze Jarablus gingen binnenvallen.
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:46:34 #266
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165066481
Prime minister Boyko Borisov of Bulgary on 26 August said: "The Turkish Armed Forces have probably prevented a probable new migration wave of 2 million people with the Euphrates Shield operation in Syria’s Jarablus with the coalition.”
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:47:47 #267
128271 Slayage
INFP
pi_165066508
quote:
die amerikaanse a-10s zijn echt mooi :Y
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:49:10 #268
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165066539
quote:
99s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:47 schreef Slayage het volgende:

[..]

die amerikaanse a-10s zijn echt mooi :Y
Deze? https://en.wikipedia.org/(...)_A-10_Thunderbolt_II
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:49:58 #269
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165066562
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:50:48 #270
128271 Slayage
INFP
pi_165066576
quote:
ja die gaan BRRRRRRRRT _O- :7
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:52:51 #271
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165066628
quote:
99s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:50 schreef Slayage het volgende:

[..]

ja die gaan BRRRRRRRRT _O- :7


Deze vind ik wel bruut qua bommen.
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:54:23 #272
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165066659
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:52 schreef Roffa123 het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Deze vind ik wel bruut qua bommen.
Ik weet alleen niet hoe die heet.
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:54:43 #273
128271 Slayage
INFP
pi_165066667
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:52 schreef Roffa123 het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Deze vind ik wel bruut qua bommen.
maar die vliegt mega hoog waardoor je die niet in actie ziet.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:55:01 #274
128271 Slayage
INFP
pi_165066673
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:54 schreef Roffa123 het volgende:

[..]

Ik weet alleen niet hoe die heet.
b-52 meen ik
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 21:56:18 #275
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165066711
quote:
99s.gif Op zaterdag 3 september 2016 21:54 schreef Slayage het volgende:

[..]

maar die vliegt mega hoog waardoor je die niet in actie ziet.
Dat wel maar als je die bommen op je stad krijgt...
  zaterdag 3 september 2016 @ 22:02:17 #276
128271 Slayage
INFP
pi_165066843
ALLAHU AKBAR!!!

Paradoxy13 twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 19:34:45 Liberated from #ISIS today by FSA/TAF:al-Rai: Aathriya, Muthmina, Nahda, WaqfJarablus: Fursan, Lilwa, Ras al-Joz, Arab Azza, Fursan, Kino reageer retweet
ik dacht dat de assadisten bezig waren met een counter.

ahlalsham3 twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 21:55:50 Regime forces are fleeing their positions in Qumhana - Jaish Al-Farouq https://t.co/ApptLZKiA4 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 22:05:40 #277
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165066905
quote:
10s.gif Op zaterdag 3 september 2016 22:02 schreef Slayage het volgende:
ALLAHU AKBAR!!!

Paradoxy13 twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 19:34:45 Liberated from #ISIS today by FSA/TAF:al-Rai: Aathriya, Muthmina, Nahda, WaqfJarablus: Fursan, Lilwa, Ras al-Joz, Arab Azza, Fursan, Kino reageer retweet
ik dacht dat de assadisten bezig waren met een counter.

ahlalsham3 twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 21:55:50 Regime forces are fleeing their positions in Qumhana - Jaish Al-Farouq https://t.co/ApptLZKiA4 reageer retweet
Als de rebellen Qumhana innemen kunnen ze richting Hama gaan. Qumhana is laatste stad tussen rebellen en Hama
  zaterdag 3 september 2016 @ 22:08:21 #278
128271 Slayage
INFP
pi_165066966
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 22:05 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Als de rebellen Qumhana innemen kunnen ze richting Hama gaan. Qumhana is laatste stad tussen rebellen en Hama
ze waren toch bezig met een counter bij hama? was dat geneuzel?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 22:08:32 #279
128271 Slayage
INFP
pi_165066972
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 22:11:04 #280
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165067032
quote:
Volgens die map is FSA ook ten zuiden van de rivier getrokken?
  zaterdag 3 september 2016 @ 22:11:27 #281
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165067039
quote:
99s.gif Op zaterdag 3 september 2016 22:08 schreef Slayage het volgende:

[..]

ze waren toch bezig met een counter bij hama? was dat geneuzel?
Dat was bij Qumhana

ahlalsham3 twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 21:55:50 Regime forces are fleeing their positions in Qumhana - Jaish Al-Farouq https://t.co/ApptLZKiA4 reageer retweet
  zaterdag 3 september 2016 @ 22:12:05 #282
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165067057
quote:
Als ik het zo zie duurt het nog even voordat IS is verslagen.
  zaterdag 3 september 2016 @ 22:13:06 #283
128271 Slayage
INFP
pi_165067076
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 22:11 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Volgens die map is FSA ook ten zuiden van de rivier getrokken?
ze waren aan het begin van het offensief nog voordat de VS begon te huilen op een aantal punten over de rivier getrokken meen ik, maar ik weet niet of die map echt secuur is.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 22:14:02 #284
128271 Slayage
INFP
pi_165067096
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 22:11 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Dat was bij Qumhana

ahlalsham3 twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 21:55:50 Regime forces are fleeing their positions in Qumhana - Jaish Al-Farouq https://t.co/ApptLZKiA4 reageer retweet
nee ik bedoel de assadisten bezig met een couter bij hama.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 22:14:16 #285
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165067101
quote:
99s.gif Op zaterdag 3 september 2016 22:13 schreef Slayage het volgende:

[..]

ze waren aan het begin van het offensief nog voordat de VS begon te huilen op een aantal punten over de rivier getrokken meen ik, maar ik weet niet of die map echt secuur is.
VS heeft nooit gehuild. Als ze zouden willen hebben ze het Irak en Syrie binnen twee maanden veroverd.
  zaterdag 3 september 2016 @ 22:23:24 #286
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165067293
abu_summiyah twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 20:53:27 1. JFS has sent fighters to aide in Hama including a technical specialist after a Jund Technical specialist was martyred in a car accident reageer retweet
  zaterdag 3 september 2016 @ 22:33:06 #287
19194 Oversight
◢◤
pi_165067575
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 22:23 schreef ClapClapYourHands het volgende:
abu_summiyah twitterde op zaterdag 03-09-2016 om 20:53:27 1. JFS has sent fighters to aide in Hama including a technical specialist after a Jund Technical specialist was martyred in a car accident reageer retweet
:') Deze twitter account is volgens mij van een dikke dronken troll in een kroeg in belgie
◢◤
  zaterdag 3 september 2016 @ 22:33:16 #288
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_165067580
quote:
99s.gif Op zaterdag 3 september 2016 22:13 schreef Slayage het volgende:

[..]

ze waren aan het begin van het offensief nog voordat de VS begon te huilen op een aantal punten over de rivier getrokken meen ik, maar ik weet niet of die map echt secuur is.
De Sujur is de grens

Say what?
  zaterdag 3 september 2016 @ 22:34:14 #289
19194 Oversight
◢◤
pi_165067612
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 22:33 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

De Sujur is de grens

[ afbeelding ]
:{w niet lang meer.
◢◤
  zaterdag 3 september 2016 @ 22:35:59 #290
128271 Slayage
INFP
pi_165067671
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 22:33 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

De Sujur is de grens

[ afbeelding ]
rechts beneden is groen aan de andere kant van de sujur. aldus deze map als het secuur is. toen begonnen de amerikanen te huilen waarschijnlijk.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 22:36:50 #291
128271 Slayage
INFP
pi_165067710
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 22:34 schreef Oversight het volgende:

[..]

:{w niet lang meer.
:Y)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 22:37:17 #292
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_165067730
quote:
99s.gif Op zaterdag 3 september 2016 22:35 schreef Slayage het volgende:

[..]

rechts beneden is groen aan de andere kant van de sujur. aldus deze map als het secuur is. toen begonnen de amerikanen te huilen waarschijnlijk.
De VS heeft gesteld dat de rivier voorlopig de grens is
Say what?
  zaterdag 3 september 2016 @ 22:37:23 #293
19194 Oversight
◢◤
pi_165067737
quote:
99s.gif Op zaterdag 3 september 2016 22:35 schreef Slayage het volgende:
toen begonnen de amerikanen te huilen waarschijnlijk.
_O-
◢◤
  zaterdag 3 september 2016 @ 22:37:53 #294
19194 Oversight
◢◤
pi_165067752
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 22:37 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

De VS heeft gesteld dat de rivier voorlopig de grens is
:{w oew beter luisteren dan, je weet hoe het met saddam ging
◢◤
  zaterdag 3 september 2016 @ 22:38:04 #295
128271 Slayage
INFP
pi_165067764
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 22:37 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

De VS heeft gesteld dat de rivier voorlopig de grens is
dat zeg ik, toen begon de VS te huilen waarschijnlijk.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 3 september 2016 @ 22:38:10 #296
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_165067769
De SDF zal daar waarschijnlijk stellingen opbouwen en de bruggen opblazen
Say what?
  zaterdag 3 september 2016 @ 22:38:41 #297
19194 Oversight
◢◤
pi_165067796
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 22:38 schreef UpsideDown het volgende:
De SDF zal daar waarschijnlijk stellingen opbouwen en de bruggen opblazen
:') zijn ze ff zoet.
◢◤
  zaterdag 3 september 2016 @ 22:39:21 #298
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_165067833
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2016 22:38 schreef UpsideDown het volgende:
De SDF zal daar waarschijnlijk stellingen opbouwen en de bruggen opblazen
Daarom lekker porren bij de Arabieren en de oorlog van binnenuit laten starten B-)
  zaterdag 3 september 2016 @ 22:39:41 #299
425888 StaceySinger
pi_165067845
oh vol
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')