abonnement Unibet Coolblue
pi_165000421
Syri

Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syri opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.

Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten

Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165000458
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2016 23:54 schreef Koskesh het volgende:
[ afbeelding ]

Pre-botox was beter imo.
botox is ie gewoon dikker geworden?

[ Bericht % gewijzigd door Frutsel op 02-09-2016 10:08:26 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 31 augustus 2016 @ 23:59:01 #3
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165000473
Anyway, een deel van de Tigers dus maar naar Hama. Dan zal de rest 'mokerslagen' uit blijven delen in Zuid-Aleppo.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165000814
quote:
1s.gif Op donderdag 1 september 2016 00:08 schreef Koskesh het volgende:

[..]

Weet niet wat ze met hem gedaan hebben in de geheime chemische laboratoria van assad maar hij ziet eruit als een nieuw persoon. Misschien is het ook een nieuw persoon. Niemand weet het. De tiger is een interessante man.
zou wat wezen als het iemand anders zou zijn. sovjet praktijken je weetz :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165000867
http://www.hurriyet.com.t(...)sla-vuruldu-40212971

bij jarablus vandaag 25 doelen met artillerie beschoten. tegen 19 uur werden 4 gebouwen door turkse vliegtuigen beschoten en de coalitie heeft een gewapend voertuig uitgeschakeld.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165000915
markito0171 twitterde op donderdag 01-09-2016 om 00:14:30 #Syria #IS retook Wesiy & Umm Qurah from #SDF/#YPG in orthern #Aleppohttps://t.co/Cpclc1Q2DH reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165001117
Echelon_Defense twitterde op woensdag 31-08-2016 om 20:33:42 Additional Turkish reinforcements at #Karkamis, bordering town with #Jarablus. #Syria. #Turkey #FSA #ISIS #SDF https://t.co/3aS0QDN3G3 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 1 september 2016 @ 07:33:35 #8
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165003080
pepperm4n twitterde op donderdag 01-09-2016 om 00:07:14 Hundreds of Arabs in Manbij protested against Turkish invasion and their proxies. https://t.co/TPmd8K4NhD reageer retweet
Also, this:
US Will Continue to Back Kurdish Group Opposed by Turkey: Votel
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_165003221
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 07:33 schreef DustPuppy het volgende:
pepperm4n twitterde op donderdag 01-09-2016 om 00:07:14 Hundreds of Arabs in Manbij protested against Turkish invasion and their proxies. https://t.co/TPmd8K4NhD reageer retweet
Also, this:
US Will Continue to Back Kurdish Group Opposed by Turkey: Votel
Turkije moet gaan oppassen. Straks krijgen ze een mokerslag van de VS.
  donderdag 1 september 2016 @ 08:16:05 #10
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165003342
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 08:01 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Turkije moet gaan oppassen. Straks krijgen ze een mokerslag van de VS.
Nee man, Turkije's power is over 9000!!! Je weetz!
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  donderdag 1 september 2016 @ 08:57:06 #11
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165003719
Interessant artikel voor de genteresseerden (conclusie van het best lange artikel toegevoegd):

quote:
THE DECAY OF THE SYRIAN REGIME IS MUCH WORSE THAN YOU THINK

Conclusions

Over the past three years, despite foreign military aid and support, the regime under Assad has continued to atrophy at an ever increasing pace. If these trends continue, the Syrian president will soon find himself little more than a primus inter pares, a symbolic common denominator around which a loose coalition of thieves and fiefdoms can rally. Thus, with the slow decay of the once powerful state, military, and party establishment, the person of Bashar al-Assad himself has increasingly come to embody the last remaining pillar not of a state but of "the regime" and its brutal war against its own citizens.

The great majority of forces in Syria today, particularly among the regime's minority supporters, fight an increasingly localized war for the protection of their particular communities. It is only through the continued existence of the regime -- personified in Assad -- that these defensive goals have been tied to an aggressive, national vision which we know to be unacceptable to a great majority of Syrians, disastrous to its supporters, and militarily unrealistic. While removing the tyrant may spark in-fighting among the surviving warlords, it would likely not mean a collapse of their forces and the slaughter of their villages. Latakia is being protected not by Assad's largely imaginary "4th Corps" of the Syrian Arab Army, but by Mohamed Jaber and his merry men of the Desert Hawks. If indeed there is no strong bureaucratic and military class left that could salvage and revive the state and if loyalist militants have developed an increasing degree of self-reliance, then the situation is not as Western policymakers assume. Syria's president has become not only perfectly expendable as guarantor of the state, but ought to be considered the last remaining obstacle to a peace process based on local ceasefires and return to displaced peoples to their home communities.

This makes those calls heard in Western capitals, as well as Moscow, that Syria's state institutions must be preserved ring hollow. All this suffering -- to preserve what precisely?

It is the fiction of a national regime upheld by Assad that drives the worst abuses of this war, that obliges Alawite kids from the coastal mountains and the plains of Hama to fight their own countrymen in distant corners of a country long fractured into smaller fiefdoms beyond the reach of the state. The United States should not be complicit in this pretension. The Syrian state is gone for good. At this point, a quick decapitation might be preferable to a drawn-out implosion.

When Syrians first rose up, they demanded not just the downfall of Bashar al-Assad, but of the "nizam." Commonly translated as "regime", it more closely means "system". Humanitarian suffering, state failure and -- yes -- terrorism in Syria are not competing concerns that need to be balanced, but symptoms of a singular disease: The mis-rule of Bashar al-Assad and his clients, cronies, and the petty criminals it has elevated to power.


[ Bericht 44% gewijzigd door DustPuppy op 01-09-2016 09:20:43 ]
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  donderdag 1 september 2016 @ 09:35:07 #12
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165004329
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 08:57 schreef DustPuppy het volgende:
Interessant artikel voor de genteresseerden (conclusie van het best lange artikel toegevoegd):

[..]

Dit artikel is ook best interessant (wordt naar verwezen):

https://warisboring.com/w(...)39485df43#.hdbps7f5r
pi_165004534
It's the same old shit again over hue hue je mag geeen Islamisten proberen te bevechten.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_165004940
Het FSA moet propaganda veel effectiever gebruiken. Droppen van leaflets in steden zoals Manbij en Tal Abyad met het bericht dat ze bezet worden door goddeloze communisten zou het spel zo omkeren. Het FSA zou nog geen eens iets moeten innemen. De bewoners zouden met hun eigen handen die apen lynchen en als dat niet lukt zouden ze op z'n minst een handje helpen als het FSA aan de poorten loopt de bonken.
pi_165005010
Maar eeeh Turkije en ISIS werkt samen. Ze hebben zo juist twee dorpen aan hen overhandigd. :')
taylieli twitterde op donderdag 01-09-2016 om 09:54:48 💥#Isil attacked/captured Yaqoubiyah and Arab Hassan villages from #Turkish Army /#fsa, south of #Jarablus. reageer retweet


IS heeft dus zijn eerste tegenslag kunnen maken terwijl YPG/SDF ondanks al die groot praat nog helemaal niks heeft kunnen doen. Dit is wel interessant om te zien omdat je ook gelijk kunt zie hoe sterk/zwak de acteurs om de grond zijn. Zonder luchtondersteuning is de YPG dus goed voor niks terwijl IS zonder luchtondersteuning (die hebben ze trouwens nooit gehad) best veel kan flikken. Als ik een ranking zou moeten maken zou ik het zo maken:

Discipline:
IS: 8/10
FSA: 7/10
YPG: 5/10
Assad's strijdkrachten: 5/10

[ Bericht 2% gewijzigd door Atak op 01-09-2016 10:24:44 ]
  donderdag 1 september 2016 @ 10:37:40 #16
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165005452
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 10:13 schreef Atak het volgende:
Maar eeeh Turkije en ISIS werkt samen. Ze hebben zo juist twee dorpen aan hen overhandigd. :')
taylieli twitterde op donderdag 01-09-2016 om 09:54:48 💥#Isil attacked/captured Yaqoubiyah and Arab Hassan villages from #Turkish Army /#fsa, south of #Jarablus. reageer retweet
[ afbeelding ]

IS heeft dus zijn eerste tegenslag kunnen maken terwijl YPG/SDF ondanks al die groot praat nog helemaal niks heeft kunnen doen. Dit is wel interessant om te zien omdat je ook gelijk kunt zie hoe sterk/zwak de acteurs om de grond zijn. Zonder luchtondersteuning is de YPG dus goed voor niks terwijl IS zonder luchtondersteuning (die hebben ze trouwens nooit gehad) best veel kan flikken. Als ik een ranking zou moeten maken zou ik het zo maken:

Discipline:
IS: 8/10
FSA: 7/10
YPG: 5/10
Assad's strijdkrachten: 5/10

SDF heeft het enige verstandige gedaan, terugtrekken en Manbij verstevigen.

De VS blijft volhouden dat de YPG elementen van de SDF zich teruggetrokken hebben naar het oosten van de Eufraat. Turkije heeft weinig andere keus dan die uitspraak te accepteren (of het waar is of niet), willen ze verzekerd blijven van luchtsteun van de coalitie: US top commander: SDF is the most capable anti-ISIS force

De wapenstilstand lijkt ondanks de Turkse ontkenning toch echt van kracht; Er wordt door de FSA niet voorbij de Sajur getrokken, maar richting het Westen.

[ Bericht 0% gewijzigd door DustPuppy op 01-09-2016 10:50:48 ]
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  donderdag 1 september 2016 @ 10:45:41 #17
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165005614
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 10:09 schreef Atak het volgende:
Het FSA moet propaganda veel effectiever gebruiken. Droppen van leaflets in steden zoals Manbij en Tal Abyad met het bericht dat ze bezet worden door goddeloze communisten zou het spel zo omkeren. Het FSA zou nog geen eens iets moeten innemen. De bewoners zouden met hun eigen handen die apen lynchen en als dat niet lukt zouden ze op z'n minst een handje helpen als het FSA aan de poorten loopt de bonken.
Want mensen in die gebieden zijn oliedom en geloven alles wat ze op een pamfletje lezen.

True story :|W
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_165005865
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 10:37 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

SDF heeft het enige verstandige gedaan, terugtrekken en Manbij verstevigen.

De VS blijft volhouden dat de YPG elementen van de SDF zich teruggetrokken hebben naar het oosten van de Eufraat. Turkije heeft weinig andere keus dan die uitspraak te accepteren (of het waar is of niet), willen ze verzekerd blijven van luchtsteun van de coalitie: US top commander: SDF is the most capable anti-ISIS force

De wapenstilstand lijkt ondanks de Turkse ontkenning toch echt van kracht; Er wordt door de FSA niet voorbij de Sajur getrokken, maar richting het Westen.
Ik ben bang voor je dat de YPG niks te kiezen heeft. De VS heeft zich duidelijk uitgelaten dat de YPG zich niet aan zijn woorden heeft gehouden en weigert terug te trekken dus VS-support heeft verloren. Wapenstilstand zal er alleen komen als de YPG eruit gemept is. De wat betere tanks worden nu boven de Sanjur gepositioneerd en als het eenmaal begint zou de YPG moeten terugtrekken voor zijn eigen bestwil.
  donderdag 1 september 2016 @ 11:03:13 #19
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165005965
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 10:57 schreef Atak het volgende:

[..]

Ik ben bang voor je dat de YPG niks te kiezen heeft. De VS heeft zich duidelijk uitgelaten dat de YPG zich niet aan zijn woorden heeft gehouden en weigert terug te trekken dus VS-support heeft verloren. Wapenstilstand zal er alleen komen als de YPG eruit gemept is. De wat betere tanks worden nu boven de Sanjur gepositioneerd en als het eenmaal begint zou de YPG moeten terugtrekken voor zijn eigen bestwil.
Gast, de VS zegt letterlijk in dat artikel dat de YPG zich WEL aan haar woord heeft gehouden en dat ze hun zullen blijven ondersteunen.
quote:
"The Kurds, for the most part, the portion of the Kurds that are part of the SDF, are on the east side on the Euphrates River at this time. They have lived up to their commitment to us," he added.
Ik snap dat lezen moeilijk is, maar doe alsjeblieft een beetje beter je best.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_165006141
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 07:33 schreef DustPuppy het volgende:
pepperm4n twitterde op donderdag 01-09-2016 om 00:07:14 Hundreds of Arabs in Manbij protested against Turkish invasion and their proxies. https://t.co/TPmd8K4NhD reageer retweet
Also, this:
US Will Continue to Back Kurdish Group Opposed by Turkey: Votel
had niet anders verwacht. huichelaars...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165006199
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 11:03 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Gast, de VS zegt letterlijk in dat artikel dat de YPG zich WEL aan haar woord heeft gehouden en dat ze hun zullen blijven ondersteunen.

[..]

Ik snap dat lezen moeilijk is, maar doe alsjeblieft een beetje beter je best.
Wel raar dat er tot nu toe het FSA alleen tegen YPG heeft gevochten. De ID's die op de lichamen zijn gevonden zijn duidelijk YPG. De VS moet er nog aan wennen maar de nieuwe anti-IS force is het FSA. Daar is het iedereen mee eens.
pi_165006209
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 08:57 schreef DustPuppy het volgende:
Interessant artikel voor de genteresseerden (conclusie van het best lange artikel toegevoegd):

[..]

we zijn nog niet eens begonnen aan de endgame in syrie. ergens halverwege zitten we volgens sommigen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165006362
quote:
15s.gif Op donderdag 1 september 2016 11:17 schreef Slayage het volgende:

[..]

we zijn nog niet eens begonnen aan de endgame in syrie. ergens halverwege zitten we volgens sommigen.
Precies. De echte spelers zijn pas begonnen. Volgens mij zal de situatie over 1 jaar helemaal anders zijn en paar spelers die we nu kennen zal er waarschijnlijk niet meer zijn.

[ Bericht 0% gewijzigd door Atak op 01-09-2016 11:42:05 ]
  donderdag 1 september 2016 @ 11:31:36 #24
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165006473
quote:
1s.gif Op donderdag 1 september 2016 11:17 schreef Atak het volgende:

[..]

Wel raar dat er tot nu toe het FSA alleen tegen YPG heeft gevochten. De ID's die op de lichamen zijn gevonden zijn duidelijk YPG. De VS moet er nog aan wennen maar de nieuwe anti-IS force is het FSA. Daar is het iedereen mee eens.
De VS duidelijk niet. De Russen ook niet.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_165006580
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 10:37 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

SDF heeft het enige verstandige gedaan, terugtrekken en Manbij verstevigen.

De VS blijft volhouden dat de YPG elementen van de SDF zich teruggetrokken hebben naar het oosten van de Eufraat. Turkije heeft weinig andere keus dan die uitspraak te accepteren (of het waar is of niet), willen ze verzekerd blijven van luchtsteun van de coalitie: US top commander: SDF is the most capable anti-ISIS force

De wapenstilstand lijkt ondanks de Turkse ontkenning toch echt van kracht; Er wordt door de FSA niet voorbij de Sajur getrokken, maar richting het Westen.
Turkije heeft geen luchtsteun nodig en bovendien kunnen ze Incirlik dichtgooien mocht de coalitie stoer doen.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_165006726
Ik denk dat de VS nu nog een beetje in de war is. Ze maken uitspraken die de andere uitspraak tegenspreekt. Over een tijdje zullen ze de nieuwe realiteit accepteren die Poetin/Erdogan/Assad op tafel legt. Ik denk dat erachter zullen komen dat de YPG toch niet zo gehoorzaam is als ze dachten. Ze moeten een exit vinden om de YPG/SDF helemaal te droppen zodat iedereen verder kan.
pi_165006869
isis slaat terug

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 1 september 2016 @ 12:25:59 #28
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165007608
quote:
99s.gif Op donderdag 1 september 2016 11:51 schreef Slayage het volgende:
isis slaat terug

[ afbeelding ]
Wat brokkelt die FSA linie snel af, zeg?

Hold the fucking line, people. Veroveren ok, maar verdedigen, ho maar?

[ Bericht 6% gewijzigd door DustPuppy op 01-09-2016 12:49:49 ]
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_165007987
quote:
99s.gif Op donderdag 1 september 2016 11:51 schreef Slayage het volgende:
isis slaat terug

[ afbeelding ]
Wat een mokerslag. Die worden even hard weggemept, zeg. Niet verwacht.
pi_165008191
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 12:25 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Wat brokkelt die FSA linie snel af, zeg?

Hold the fucking line, people. Veroveren ok, maar verdedigen, ho maar?
IS heeft wel de betere posities op de bergen verlaten. Ze zitten nu op vlak(ker) grond. FSA zit nu op een beter verdedigbaar grond.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  donderdag 1 september 2016 @ 12:55:08 #31
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165008243
Maar het almachtige Turkije zou de twee gebieden toch wel in een dag of 2 verbinden?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165008300
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 12:55 schreef Szura het volgende:
Maar het almachtige Turkije zou de twee gebieden toch wel in een dag of 2 verbinden?
Het is intens onduidelijk was Turkije nu aan het uitvreten is. :P
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_165008432
Er is geen punt tot haast. Verliezen van manschappen minimaliseren is belangrijker dan even alles vlug vlug te doen maar slordig doen en veel manschappen kwijtraken.

Strategisch is het beter nu op materieel te stashen op de Sajur rivier en hopen dat IS en YPG gaan clashen zodat ze elkaar verzwakken.

Oorlogvoeren is 90% juist observeren. 10% vechten. De afgelopen dagen heeft de YPG ook heel veel manschappen en vrouwenschappen kwijtgeraakt. Dat ze nog wat land bezetten is minder belangrijk. Kwestie van tijd dat de push begint maar timing is belangrijk.
  donderdag 1 september 2016 @ 13:04:38 #34
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165008436
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 12:57 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Het is intens onduidelijk was Turkije nu aan het uitvreten is. :P
Het ziet er naar uit dat ze de YPG aan het wegmeppen zijn.
pi_165008509
quote:
1s.gif Op donderdag 1 september 2016 13:04 schreef Atak het volgende:
Er is geen punt tot haast. Verliezen van manschappen minimaliseren is belangrijker dan even alles vlug vlug te doen maar slordig doen en veel manschappen kwijtraken.

Strategisch is het beter nu op materieel te stashen op de Sajur rivier en hopen dat IS en YPG gaan clashen zodat ze elkaar verzwakken.

Oorlogvoeren is 90% juist observeren. 10% vechten. De afgelopen dagen heeft de YPG ook heel veel manschappen en vrouwenschappen kwijtgeraakt. Dat ze nog wat land bezetten is minder belangrijk. Kwestie van tijd dat de push begint maar timing is belangrijk.
Turkije heeft anders de afgelopen jaren genoeg tijd gehad om te observeren :P
pi_165008656
quote:
1s.gif Op donderdag 1 september 2016 13:08 schreef xaban06 het volgende:

[..]

Turkije heeft anders de afgelopen jaren genoeg tijd gehad om te observeren :P
Azerbeidzjan heeft dat ook met de Karabakh kwestie gedaan. Nog niet zo lang geleden zijn ze een offensief begonnen en hebben met heel weinig verliezen de strategische plekken overgenomen. In Jarablus is nu dezelfde aan de gang. Het is een goeie zaak om nu te kijken wat de ander doet. Als je de ander op een foute move betrapt kan je als het waren met een rits van mokerslagen de vijand in een beweging buitenspel zetten.
pi_165008946
pi_165009654
gaan de sjia milities eindelijk een graf beschermen? _O- _O- _O-

markito0171 twitterde op donderdag 01-09-2016 om 13:26:45 #Syria Rebels shelling fortification on Mount Zayn al-Abdeen -protecting #Hama city behindnote Shiite Shrine on top https://t.co/Yq2E88Slmm reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165009730
Maar even serieus, ik dacht dat Turkije + FSA zo wel zou doorstoten. Het valt me een beetje 'tegen'.
  donderdag 1 september 2016 @ 13:56:59 #40
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165009785
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 13:54 schreef TheJanitor het volgende:
Maar even serieus, ik dacht dat Turkije + FSA zo wel zou doorstoten. Het valt me een beetje 'tegen'.
Ja, mij ook eerlijk gezegd. Zeker gezien het taalgebruik van sommige users hier.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_165009814
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 13:54 schreef TheJanitor het volgende:
Maar even serieus, ik dacht dat Turkije + FSA zo wel zou doorstoten. Het valt me een beetje 'tegen'.
ik denk dat we dat allemaal zon beetje dachten omdat omdat het leek alsof isis zich had teruggetrokken of dat er misschien een deal was.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 1 september 2016 @ 14:00:04 #42
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165009879
quote:
99s.gif Op donderdag 1 september 2016 13:57 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik denk dat we dat allemaal zon beetje dachten omdat omdat het leek alsof isis zich had teruggetrokken of dat er misschien een deal was.
Ik denk eerder dat IS gedacht had dat de SDF en de Turken elkaar wel zouden gaan bevechten (wat ze in eerste instantie ook deden).

Nu tussen die 2 een soort wapenstilstand tot stand is gekomen, hebben ze opnieuw de aanval ingezet, zo lijkt het.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  donderdag 1 september 2016 @ 14:02:10 #43
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165009936
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 14:00 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Ik denk eerder dat IS gedacht had dat de SDF en de Turken elkaar wel zouden gaan bevechten (wat ze in eerste instantie ook deden).

Nu tussen die 2 een soort wapenstilstand tot stand is gekomen, hebben ze opnieuw de aanval ingezet, zo lijkt het.
Alsnog had ik niet verwacht dat ze daar nog toe in staat waren. De mannen zijn toch een keertje op. Ze moeten veel meer dan de geschatte 20k strijders hebben als je hun territorium bekijkt en waar ze allemaal vechten en dagelijks mannen verliezen.
pi_165009938
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 14:00 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Ik denk eerder dat IS gedacht had dat de SDF en de Turken elkaar wel zouden gaan bevechten (wat ze in eerste instantie ook deden).

Nu tussen die 2 een soort wapenstilstand tot stand is gekomen, hebben ze opnieuw de aanval ingezet, zo lijkt het.
dat is ook zeker mogelijk.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165009976
asjemenou! ging iemands geweer per ongeluk af ofzo? :P

markito0171 twitterde op donderdag 01-09-2016 om 14:02:20 #Syria Failed regime attempt to storm rebel held parts in #Daraa Mahatta (city center) reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165010499
quote:
99s.gif Op donderdag 1 september 2016 14:03 schreef Slayage het volgende:
asjemenou! ging iemands geweer per ongeluk af ofzo? :P

markito0171 twitterde op donderdag 01-09-2016 om 14:02:20 #Syria Failed regime attempt to storm rebel held parts in #Daraa Mahatta (city center) reageer retweet
of juist niet, ze bestormden en op het moment supreme blokkeerde hun wapens
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_165010590
de flower power militie vindt kennelijk tribale / etnische zuiveringen normaal.

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 1 september 2016 @ 14:37:44 #48
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165010631
quote:
99s.gif Op donderdag 1 september 2016 14:35 schreef Slayage het volgende:
de flower power militie vindt kennelijk tribale / etnische zuiveringen normaal.

[ afbeelding ]
Leuk dat ze een tribale cultuur hebben waarin ze gebruik x hebben, maar ze wonen in een seculier Syri. Bovendien waren ze toch zelf zo seculier _O-
pi_165010742
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 14:37 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Leuk dat ze een tribale cultuur hebben waarin ze gebruik x hebben, maar ze wonen in een seculier Syri. Bovendien waren ze toch zelf zo seculier _O-
het doel heiligt de middelen uiteraard ;)

als het je uitkomt ben je "the people protection front" als het je uitkomt ben je onderdeel de "syrian democratic forces" en als het je uitkomt ben je dus " onderdeel van een tribale maatschappij".

ze weten iig wat flexibiliteit is, dat moet ik ze wel geven.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165010802
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 14:02 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Alsnog had ik niet verwacht dat ze daar nog toe in staat waren. De mannen zijn toch een keertje op. Ze moeten veel meer dan de geschatte 20k strijders hebben als je hun territorium bekijkt en waar ze allemaal vechten en dagelijks mannen verliezen.
Deze oorlog toont wel keer op keer aan dat je je niet enkel op nummers moet focussen. Kijk maar wat Jund al Aqsa al een paar dagen uitvreet in het noorden van Hama met een paar honderd man.
NEE!
pi_165010841
isis strikes back

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 1 september 2016 @ 14:49:22 #52
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165010890
quote:
1s.gif Op donderdag 1 september 2016 14:45 schreef HexHunter het volgende:

[..]

Deze oorlog toont wel keer op keer aan dat je je niet enkel op nummers moet focussen. Kijk maar wat Jund al Aqsa al een paar dagen uitvreet in het noorden van Hama met een paar honderd man.
Dat is zo, maar je kan mij niet wijsmaken dat IS met een paar honderd man het Turkse leger plus duizenden rebellen even terugdringt.

Overigens lijkt het aantal jihadisten in Hama mij sterk onderschat. Ze hebben ook gemobiliseerd vanuit Idlib.
pi_165011021
Er zijn genoeg Syrirs in Turkije. Ik vraag me af waarom ze zich niet aanmelden. De Arabieren zijn echt geen cent waard. Volgens mij zitten de meesten aan het strand te chillen met een cocktail in hun hand hoe een ander hun land bevrijd zodat ze weer terug kunnen trekken. Die Syrirs moet je gewoon forceren om zich aan te sluiten bij FSA of Assad (als ze dat willen) en dan gewoon human wave aanvallen doen. Verliezen zullen wel hoog zijn maar dan is het conflict ook binnen paar maanden klaar.
pi_165011036
als je bekijkt dat ze alles en iedereen een bomgordel omdoen of in een svbied plaatst kan ik me wel voorstellen dat ze het zo lang volhouden.

quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 14:02 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Alsnog had ik niet verwacht dat ze daar nog toe in staat waren. De mannen zijn toch een keertje op. Ze moeten veel meer dan de geschatte 20k strijders hebben als je hun territorium bekijkt en waar ze allemaal vechten en dagelijks mannen verliezen.


[ Bericht 51% gewijzigd door Slayage op 01-09-2016 15:02:04 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165011111

"Arabische inwoner van Jarablus: We willen niet de Koerden bevechten, we willen slechts de Syrische PKK bevechten."
pi_165011204
QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 01-09-2016 om 15:00:45 #EuphratesShield: #FSA backed by TR airstrikes stopped #ISIS assault & clashing in Shaynah. https://t.co/THvMHPh1Kf https://t.co/lDVIrJZGb5 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165011278
Nu is het ook duidelijk dat ISIS en Turkije/FSA niet samenwerken zoals YPG en SDF keer op keer beweren.
pi_165011641
quote:
99s.gif Op donderdag 1 september 2016 14:56 schreef Slayage het volgende:
als je bekijkt dat ze alles en iedereen een bomgordel omdoen of in een svbied plaatst kan ik me wel voorstellen dat ze het zo lang volhouden.

[..]

FSA heeft meer propaganda als dit nodig. Het zou handig zijn als de coalitie nu duizenden leaflets dropt in Noord-Syri een een opstand te beginnen tegen de PKK/YPG.
pi_165011834
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165012311
quote:
Nou, dit moet toch wel de ergste vorm van "child abuse" zijn die ee in Syri zien.
pi_165012441
quote:
Kurdistan Democratic Party Accuses PYD of Forcibly Conscripting Kurdish Youths

KDPS member claims PYD is forcing young men to join its militias to meet needs amid ongoing clashes in Jarablus and Manbij
Kurdistan Democratic Party Accuses PYD of Forcibly Conscripting Kurdish Youths

The Syrian Kurdistan Democratic Party announced that the fighters of the PYD organization (the Syrian branch of the terrorist PKK) are arresting dozens of the party’s sympathizers in Afrin in Syria and forcing them to join their ranks by destroying their homes with heavy weapons in the northern Aleppo countryside.

The party said in a statement issued on Monday that the PYD was putting pressure on the party’s members in the city of Afrin.

The party directed a call to global public opinion in a statement, saying: “The policy of the organization does not serve the interests of the Kurdish people, and so we call on international forces and human rights organizations and the concerned bodies to pressure the group to stop their practices.”

The statement said that the organization’s fighters had surrounded villages in the Rajo and Sharran sides of Afrin, and added: “We strongly condemn this pressure and call on the organization to stop the monstrous practices and respect the will of our people.”

Ibrahim Barou, head of the Kurdish National Council in Syria said in a statement published on his official page of the Kurdistan Democratic Party in Iraq that the PYD was putting pressure against members of the council in areas under its control in northern Syria.

He said the group had released Islamic State fighters and regime militants but continued to detain 30 of its members, and accused them of not taking any steps to find a solution in this regard.

Nouri Breemou, member of the central committee of the Kurdistan Democratic Party in Syria told Turkey’s Anadolu agency that the PYD was arresting dozens of young men in Afrin daily who opposed conscription. He said the young men were not about to leave Afrin because of the siege imposed on them by the PYD.

Breemou said that the PYD was in a difficult position militarily, saying: “The group needs militias to cover its needs in the ongoing clashes in Jarablus, Manbij and other areas and is trying to meet these needs by conscripting young men here (Afrin).”

This article was translated and edited by The Syrian Observer. Responsibility for the information and views set out in this article lies entirely with the author.

http://syrianobserver.com(...)ting_Kurdish_Youths/
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165012452
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 16:00 schreef Charleville het volgende:

[..]

Turken zijn over het algemeen zelden negatief over Turkije of Erdogan
ter info: helft van de turken kotst erdogan uit. just sayin'
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165012518
joshua_landis twitterde op donderdag 01-09-2016 om 16:00:51 Brigade 51 & other FSA groups declared the start of a counterattack against ISIS along the Turkish border https://t.co/yUguVjwh7s reageer retweet
markito0171 twitterde op donderdag 01-09-2016 om 16:00:32 #Syria Rebels took silos near Mare' town in northern #Aleppo from #IShttps://t.co/buNrJV6B0U reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165013909
YPG is wel full retard gegaan zeg. "EU help!" "KRG help!" Etc.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_165013968
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 17:15 schreef IPA35 het volgende:
YPG is wel full retard gegaan zeg. "EU help!" "KRG help!" Etc.
Ja wat moeten ze dan? Ik vind het niet verkeerd. Ook best op een correcte manier.
"It's like my swag just rubbed off on everybody. It was unbelievable."
pi_165013995
quote:
1s.gif Op donderdag 1 september 2016 17:18 schreef mrstylo het volgende:

[..]

Ja wat moeten ze dan? Ik vind het niet verkeerd. Ook best op een correcte manier.
Hmmmm, hl snel aan tafel gaan met Damascus en Rusland. Sorry zeggen m.b.t. Hasakah.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_165014068
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 17:20 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Hmmmm, hl snel aan tafel gaan met Damascus en Rusland. Sorry zeggen m.b.t. Hasakah.
Naar mijn idee ook het beste.
"It's like my swag just rubbed off on everybody. It was unbelievable."
pi_165014365
RamiAILoIah twitterde op donderdag 01-09-2016 om 17:35:43 Sinjar Judicial Council: PKK kidnaps Yazidi girls from their families. PKK must leave Sinjar now #Iraq #TwitterKurds https://t.co/e738r8tu16 reageer retweet
Kan niet Rami, alleen ISIS is barbaars _O-
pi_165014571
BREAKING: U.S. Treasury Department expands sanctions against Russia, adds companies including Mostotrest and SGM-Most
https://twitter.com/reutersbiz/status/771370719716450304

Interessant dit. Helemaal voor Syri. Blijkbaar gaan USA en Rusland steeds verder van elkaar staan. Terwijl erop leek dat ze dichter bij elkaar kwamen.
"It's like my swag just rubbed off on everybody. It was unbelievable."
pi_165015591
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 17:20 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Hmmmm, hl snel aan tafel gaan met Damascus en Rusland. Sorry zeggen m.b.t. Hasakah.
Volgens mij is het voor Rusland veel voordeliger om Turkije van NAVO los te weken. Voor Assad om zoiets te doen is ook klein. Assad en Erdogan willen eigenlijk hetzelfde: een unitair land in Syri. Enige die nog bij de Koerden staan is de VS en ik heb mijn twijfels of die hun hand in het vuur gaan steken voor paar apen uit de Zagros.
pi_165015859
Kwaliteit van de video is slecht though. Waarom kunnen ze geen 4k camera kopen zoals ISIS?
worldonalert twitterde op donderdag 01-09-2016 om 18:15:14 #Aleppo: #FSA rebels and Turkish tanks advancing against #ISIS east of #Sajur Dam.#Jarabulus https://t.co/uy4fV1VOAv reageer retweet
pi_165016849
sayed_ridha twitterde op donderdag 01-09-2016 om 17:59:31 Syrian Army capture Tell Sawan and repel Jaish al-Islam counter towards al-Ishara base in East Ghouta, Damascus reageer retweet
sayed_ridha twitterde op donderdag 01-09-2016 om 18:44:15 SAA/NDF regain al-Iskandariah & Ma'radas towns north of Hama reageer retweet
TheArabSource twitterde op donderdag 01-09-2016 om 17:53:04 Prominent Syrian Army commander arrives in northern #Hama https://t.co/jEBF6WUhzq #Aleppo #Syria reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165016862
Niet elke salafimoskee staat synoniem voor jihadisme, de meeste moskeen hebben duidelijk afstand genomen van jihadies in Syri en elders in de wereld.
pi_165017346


De Turken krijgen klappen van ISIS
Say what?
pi_165017382
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 19:41 schreef UpsideDown het volgende:
[ afbeelding ]

De Turken krijgen klappen van ISIS
Ik dacht dat Turkije ondertussen al mokerslagen had uitgedeeld? :')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165017433
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 19:41 schreef UpsideDown het volgende:
[ afbeelding ]

De Turken krijgen klappen van ISIS
Huh hoe kan dat toch? IS werkt toch samen met Erdogan? :')
pi_165017493
Status quo:



ISIS is uit Saboonia, Aghbar Hill & Shaine gemept.
  donderdag 1 september 2016 @ 19:47:05 #79
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165017511
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 19:41 schreef UpsideDown het volgende:
[ afbeelding ]

De Turken krijgen klappen van ISIS
Ik dacht dat ze wel even aan gingen tonen dat het helemaal niet zo uniek is wat de YPG in gevechten met ISIS laat zien?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165020612
MIG29_ twitterde op donderdag 01-09-2016 om 18:33:42 Breaking #Hama update: SAA Tiger Forces recapture Ma`ardes village north Hama after burning Jihadists from Jund al-Aqsa . reageer retweet
sayed_ridha twitterde op donderdag 01-09-2016 om 18:44:15 SAA/NDF regain al-Iskandariah & Ma'radas towns north of Hama reageer retweet
ahlalsham3 twitterde op donderdag 01-09-2016 om 20:18:01 Iskandariah secured by rebels.Checkpoint South of Iskandariah recaptured by rebels. reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 01-09-2016 om 19:38:32 @QalaatAlMudiq Reports Rebels repelled a Regime counter-attack on Maardas. reageer retweet
Tja....We zullen wel zien wat daar gebeurt in de komende uren/dagen.
NEE!
pi_165023292
EuphratesShield twitterde op donderdag 01-09-2016 om 19:53:42 TAF deployed 11 km away from Manbij where PYD/YPG terrorists are supposed to evacuate. #EuphratesShield #Jarablus https://t.co/8zyhX8F4YE reageer retweet




pi_165024692
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 22:23 schreef JubaUrbicus het volgende:
EuphratesShield twitterde op donderdag 01-09-2016 om 19:53:42 TAF deployed 11 km away from Manbij where PYD/YPG terrorists are supposed to evacuate. #EuphratesShield #Jarablus https://t.co/8zyhX8F4YE reageer retweet
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Haha, de tanks kregen gewoon een nieuw laagje de afgelopen dagen XD
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_165027286
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 22:23 schreef JubaUrbicus het volgende:
EuphratesShield twitterde op donderdag 01-09-2016 om 19:53:42 TAF deployed 11 km away from Manbij where PYD/YPG terrorists are supposed to evacuate. #EuphratesShield #Jarablus https://t.co/8zyhX8F4YE reageer retweet
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
We zien een armored vehicle iets wat we voorheen niet zagen. Is dat een Leopard wat we zien(die twee tanks aan de linkerkant)?
pi_165027557
sjia jihadis laten in darayya zien dat "ali akbar" is...



abu_summiyah twitterde op donderdag 01-09-2016 om 18:56:15 This is the leader of 'Liwa Al Hussein', an Iraqi Shiite militia, after the residents of Daraya were expelled https://t.co/v2xXAY24CN reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165027581
quote:
99s.gif Op vrijdag 2 september 2016 00:25 schreef Slayage het volgende:
sjia jihadis laten in darayya zien dat "ali akbar" is...

[ afbeelding ]
? Ze zijn aan het bidden?
pi_165027609
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 september 2016 00:27 schreef Peunage het volgende:

[..]

? Ze zijn aan het bidden?
klopt ja, ze starten het gebed. de imam tilt zijn handen op bij zijn oren om vervolgens "allahu ekber" (ten minste zo gaat de sunni gebed, ik weet niet hoe zij het doen. geen sjias in de house?) te zeggen waarop de mensen op de achtergrond hem volgen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165027620
quote:
99s.gif Op vrijdag 2 september 2016 00:25 schreef Slayage het volgende:
sjia jihadis laten in darayya zien dat "ali akbar" is...

[ afbeelding ]

abu_summiyah twitterde op donderdag 01-09-2016 om 18:56:15 This is the leader of 'Liwa Al Hussein', an Iraqi Shiite militia, after the residents of Daraya were expelled https://t.co/v2xXAY24CN reageer retweet
_O- _O-

Salafisten worden eruit geknikkerd en er komen extremistische sjiieten ervoor in de plaats. Asad gaat dit niet leuk vinden en ik weet zeker dat Asad liever geen zaken doet met Iran, maar de arme man heeft geen keus. Een ieder die weet waar de Baath voor staat weet dat wat ik zeg klopt. De Baath is zo seculier als de pest, en papa Hafed zou zich in zijn graf omdraaien als hij zag hoe deze sjjieten langzaam de macht overnemen in bepaalde gebieden.
pi_165027641
deze beelden gaan de hele sunni wereld over...

QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 01-09-2016 om 18:30:36 #Daraya after evacuation of Rebels & civilians. Photo speaks for itself. #Damascus https://t.co/D8lJZadp2I reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 2 september 2016 @ 00:34:59 #89
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165027661
quote:
99s.gif Op vrijdag 2 september 2016 00:33 schreef Slayage het volgende:
deze beelden gaan de hele sunni wereld over...

QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 01-09-2016 om 18:30:36 #Daraya after evacuation of Rebels & civilians. Photo speaks for itself. #Damascus https://t.co/D8lJZadp2I reageer retweet
Ik las op diverse Twitters dat het om een sjiitische moskee ging daar?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165027679
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165027702
quote:
99s.gif Op vrijdag 2 september 2016 00:36 schreef Slayage het volgende:
YPG: "Is nep! Kan niet! FSA en Turkije werken samen met ISIS!"
pi_165027720
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 september 2016 00:34 schreef Szura het volgende:

[..]

Ik las op diverse Twitters dat het om een sjiitische moskee ging daar?
zou kunnen weet ik niet. het gaat om de foto. het is de foto dat meer dan 1000 woorden zegt niet het verhaal er omheen.

de foto laat zien hoe "de sjias triomfantelijk hun gebed doen nadat ze de sunni bevolking hebben verdreven"

dat is het beeld en dat beeld schept nog meer jihadis die sjias dood willen hebben. zo simpel is het.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165027726
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 00:38 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

YPG: "Is nep! Kan niet! FSA en Turkije werken samen met ISIS!"
ik zag idd de comments van sommigen bij dit filmpje oa nog steeds afgeven op de turken :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 2 september 2016 @ 00:43:15 #94
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165027744
quote:
99s.gif Op vrijdag 2 september 2016 00:40 schreef Slayage het volgende:

[..]

zou kunnen weet ik niet. het gaat om de foto. het is de foto dat meer dan 1000 woorden zegt niet het verhaal er omheen.

de foto laat zien hoe "de sjias triomfantelijk hun gebed doen nadat ze de sunni bevolking hebben verdreven"

dat is het beeld en dat beeld schept nog meer jihadis die sjias dood willen hebben. zo simpel is het.
Precies waar het bij Pauw over ging, hoe foto's en beelden gebruikt/ingezet worden in dit conflict.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165027751
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 00:31 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

_O- _O-

Salafisten worden eruit geknikkerd en er komen extremistische sjiieten ervoor in de plaats. Asad gaat dit niet leuk vinden en ik weet zeker dat Asad liever geen zaken doet met Iran, maar de arme man heeft geen keus. Een ieder die weet waar de Baath voor staat weet dat wat ik zeg klopt. De Baath is zo seculier als de pest, en papa Hafed zou zich in zijn graf omdraaien als hij zag hoe deze sjjieten langzaam de macht overnemen in bepaalde gebieden.
tuurlijk vindt bashar en baath dit soort dingen vreselijk. ik bedoel hun soldaten mogen niet eens "allahu akbar" zeggen in het leger, laat staan dat ze zo openlijk voor de show gaan bidden. feit is dat assad niks meer in te brengen heeft in het land, tegenwoordig is hij niet meer dan een marionet, iran en de russen houden hem op de been op alle fronten. wie betaald die bepaald.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165027819
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 september 2016 00:43 schreef Szura het volgende:

[..]

Precies waar het bij Pauw over ging, hoe foto's en beelden gebruikt/ingezet worden in dit conflict.
geen enkele conflict is zo veel over de media gespeeld als dit conflict. dat is ook de reden waarom het zoveel jihadis heeft getrokken. deels omdat aan het begin van het conflict de assadisten hun filmpjes doodleuk op internet gingen zetten waardoor het duidelijk werd hoe bruut het regime bezig was tegen voornamelijk sunnis en heel veel sunnis die achter hun pc's alle verschrikkingen konden zien wisten meteen wat hun mission in life was. namelijk hun sunni broeders helpen in syrie tegen een verwerpelijk regime. de professionele jihadis/takfiris hoefden helemaal niks te doen om de sunnis te mobiliseren, dat ging gewoon vanzelf mede door social media.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165027894
het rommelt ook binnen het SDF kennelijk

markito0171 twitterde op donderdag 01-09-2016 om 23:32:19 #Syria Tahrir Brigade threatens with the withdrawal from #SDF.Now #YPG besiege them inside Al Qantari /northern #Raqqa.Reports of clashes reageer retweet
muhsayni die afgeeft op isis, nsfw stukjes ook.



[ Bericht 15% gewijzigd door Slayage op 02-09-2016 01:01:00 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165028588
quote:
99s.gif Op vrijdag 2 september 2016 00:30 schreef Slayage het volgende:

[..]

klopt ja, ze starten het gebed. de imam tilt zijn handen op bij zijn oren om vervolgens "allahu ekber" (ten minste zo gaat de sunni gebed, ik weet niet hoe zij het doen. geen sjias in de house?) te zeggen waarop de mensen op de achtergrond hem volgen.
Shia zeggen ook Allahu Akbar. Bijna hetzelfde als het sunni gebed, alleen sunnis vouwen hun handen, shia laten het chill hangen.
pi_165028637
quote:
99s.gif Op vrijdag 2 september 2016 00:40 schreef Slayage het volgende:

[..]

zou kunnen weet ik niet. het gaat om de foto. het is de foto dat meer dan 1000 woorden zegt niet het verhaal er omheen.

de foto laat zien hoe "de sjias triomfantelijk hun gebed doen nadat ze de sunni bevolking hebben verdreven"

dat is het beeld en dat beeld schept nog meer jihadis die sjias dood willen hebben. zo simpel is het.
En daarom zal de sunni wereld voor altijd achterlijk blijven. Zo makkelijk om mensen met plaatjes en foto's zonder context de wreedste dingen te laten doen die mogelijk zijn.

Het is een plaatje van een groep soldaten die bidden in Syrie, wat is hier raar of vreemd aan? Wat ik begrepen heb is dat het in Daraya om een evacuatie ging, een deal tussen Syrie en de rebellen. Nu wordt gedaan alsof dat handjevol soldaten alle inwoners van Daraya eigenhandig een kopje kleiner hebben gemaakt of weggejaagd.

Hier nog zo'n voorbeeld.

Dit is in Iran.
Wat te zien is: Iraniers die op Hajj naar Mekka gaan krijgen les in wat ze precies moeten doen, en hoe ze het moeten doen. Hajj for Dummies zeg maar. Voor veel mensen is dit een reis die ze maar 1 keer in hun leven maken, dus willen ze zeker weten dat het ze het op de "juiste manier"/"volgens de tradities" doen.

Wat anderen ervan maken: Shia hebben hun eigen mekka gebouwd in iran. Kaffirs, ongelovigen!

Zo krijg je dus duizenden urban myths over shia, en de daarbij behorende hetzes.
pi_165029037
quote:
8s.gif Op vrijdag 2 september 2016 04:09 schreef Peunage het volgende:

[..]

En daarom zal de sunni wereld voor altijd achterlijk blijven. Zo makkelijk om mensen met plaatjes en foto's zonder context de wreedste dingen te laten doen die mogelijk zijn.

Het is een plaatje van een groep soldaten die bidden in Syrie, wat is hier raar of vreemd aan? Wat ik begrepen heb is dat het in Daraya om een evacuatie ging, een deal tussen Syrie en de rebellen. Nu wordt gedaan alsof dat handjevol soldaten alle inwoners van Daraya eigenhandig een kopje kleiner hebben gemaakt of weggejaagd.

Hier nog zo'n voorbeeld.
[ afbeelding ]
Dit is in Iran.
Wat te zien is: Iraniers die op Hajj naar Mekka gaan krijgen les in wat ze precies moeten doen, en hoe ze het moeten doen. Hajj for Dummies zeg maar. Voor veel mensen is dit een reis die ze maar 1 keer in hun leven maken, dus willen ze zeker weten dat het ze het op de "juiste manier"/"volgens de tradities" doen.

Wat anderen ervan maken: Shia hebben hun eigen mekka gebouwd in iran. Kaffirs, ongelovigen!

Zo krijg je dus duizenden urban myths over shia, en de daarbij behorende hetzes.
Daarom hoort de islam (nog) niet thuis in de westerse samenleving. Het is nog te jong, om het goed netjes te zeggen.
mon citoyens vous serez unis.
pi_165029240
quote:
8s.gif Op vrijdag 2 september 2016 04:09 schreef Peunage het volgende:

[..]

En daarom zal de sunni wereld voor altijd achterlijk blijven. Zo makkelijk om mensen met plaatjes en foto's zonder context de wreedste dingen te laten doen die mogelijk zijn.
Soooow he. Jij laat hier gelijk het goede voorbeeld zien. :)
"It's like my swag just rubbed off on everybody. It was unbelievable."
  vrijdag 2 september 2016 @ 08:22:20 #102
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165029402
quote:
8s.gif Op vrijdag 2 september 2016 04:09 schreef Peunage het volgende:

[..]

En daarom zal de sunni wereld voor altijd achterlijk blijven. Zo makkelijk om mensen met plaatjes en foto's zonder context de wreedste dingen te laten doen die mogelijk zijn.

Het is een plaatje van een groep soldaten die bidden in Syrie, wat is hier raar of vreemd aan? Wat ik begrepen heb is dat het in Daraya om een evacuatie ging, een deal tussen Syrie en de rebellen. Nu wordt gedaan alsof dat handjevol soldaten alle inwoners van Daraya eigenhandig een kopje kleiner hebben gemaakt of weggejaagd.

Hier nog zo'n voorbeeld.
[ afbeelding ]
Dit is in Iran.
Wat te zien is: Iraniers die op Hajj naar Mekka gaan krijgen les in wat ze precies moeten doen, en hoe ze het moeten doen. Hajj for Dummies zeg maar. Voor veel mensen is dit een reis die ze maar 1 keer in hun leven maken, dus willen ze zeker weten dat het ze het op de "juiste manier"/"volgens de tradities" doen.

Wat anderen ervan maken: Shia hebben hun eigen mekka gebouwd in iran. Kaffirs, ongelovigen!

Zo krijg je dus duizenden urban myths over shia, en de daarbij behorende hetzes.
Wat een stel kinderen bij elkaar zeg. Het Christendom is ook door deze fasen gegaan, maar gelukkig is het militante Christendom ingedamd. Bij de Islam zie ik dat helaas in deze eeuw nog niet gebeuren, zeker gezien veel Islamitische landen er in welvaart alleen maar op achteruit gaan en ze geen enkele verantwoordelijkheid nemen qua gezinsplanning.
  vrijdag 2 september 2016 @ 09:00:53 #103
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165029868
Het wachten is tot de Turken een Westerse vrijwilliger kapot schieten:
British volunteers in Syrian Kurd forces are 'terrorists', Turkey says

Dan nog dit:
ragipsoylu twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 00:01:07 #BREAKING Erdogan says PYD didn't leave West of Euphrates. "We don't believe what US says. It is us who will decide whether they left" reageer retweet
Denk voornamelijk voor binnenlands gebruik, maar toch.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_165029879
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 22:32 schreef Charleville het volgende:

[..]

Ik volg geregeld vlogs van salafisten via facebook filmpjes, maar ik kan zeggen dat er een enorm wij / zij gevoel word gecreerd. De haat die je in de filmpjes en reacties tegenkomt is soms echt schokkend..

Ze roepen in de filmpjes vaak ook niet direct op om geweld te gebruiken maar ze vergelijken de behandeling van moslims in Europa het zelfde als met de Joden van vroeger, en dat de moslims als leeuwen tot het einde strijden om de kuffar te vernederen e.d....

Hoe meer aanhang ze krijgen, hoe meer moslims zich gaan verzetten tegen het westen, en zo krijg je een steeds grotere scheiding.. Maar je mag gerust vinden dat deze stromingen geen probleem is,daar heeft iedereen een anderen kijk op.
Ik zeg dat niet alle volgelingen van deze stroming een probleem zijn, niet dat geen enkele dat is. Er zijn dus nog steeds duizenden die dit wel zijn. Maar ik vind het te kort door de bocht om salafist=probleem te zeggen.

Het is gewoon niet de gemene deler die voorspelt of iemand een gewelddadige jihadist is. Die vind je in een heleboel stromingen. Ik denk dus dat het geen zoden aan de dijk zet om salafisme te verbieden, of welke stroming dan ook. Dat is n gat in de dijk stoppen.

Het probleem is ook niet de islam als geheel, want het gros van de moslims gedraagt zich normaal. De islam verbieden of neerzetten als het probleem zien dekt de lading ook niet. Het probleem is het gebrek aan integratie, een set geschifte normen en waarden en gebrek aan respect voor de onze bij een deel van de immigranten.

Ik heb het boek "Vrouw in het blauw" gelezen van Tania Kambouri. Deze legt goed uit wat ik bedoel: pak het deel aan dat zich niet gedraagt, alleen al omdat het schijt op het naamkaartje van het deel dat wl gentegreerd is. Zij legt ook heel precies de link tussen de culturele achtergrond en het soort asociale gedrag dat eruit voortkomt.

Maar goed, dat was even een zijstapje in het kader van het grote aandeel van salafistische Marokkaanse strijders in Syri.
If you have a problem... if no one else can help... and if you can find them... maybe you can hire... The A- Team.
  vrijdag 2 september 2016 @ 09:18:03 #105
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165030096
Wat kan oorlog toch triest zijn. Ze weten dat ze afgeslacht gaan worden door de terroristen als ze niet met man en macht zich gaan verdedigen.

Overigens zijn diverse gebieden alweer terug veroverd.
  vrijdag 2 september 2016 @ 09:24:04 #106
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165030170
Souria4Syrians twitterde op donderdag 01-09-2016 om 21:15:37 Massacre in #Souran. Syrian "rebels" execute 90 civilians including town mayorNorth #Hama https://t.co/T96WC4mkvg reageer retweet
  vrijdag 2 september 2016 @ 09:27:50 #107
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165030230
http://www.latimes.com/wo(...)-snap-htmlstory.html

Goed artikel dat de gigantische hypocrisie van de media in deze oorlog aantoont.
pi_165030231
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 09:00 schreef DustPuppy het volgende:
Het wachten is tot de Turken een Westerse vrijwilliger kapot schieten:
British volunteers in Syrian Kurd forces are 'terrorists', Turkey says

Dan nog dit:
ragipsoylu twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 00:01:07 #BREAKING Erdogan says PYD didn't leave West of Euphrates. "We don't believe what US says. It is us who will decide whether they left" reageer retweet
Denk voornamelijk voor binnenlands gebruik, maar toch.
Volgens mij willen de Turken zo snel mogelijk de klus klaren en weer terugtrekken. Klinkt plausibel dat ze op een gegeven moment de knoop door hakken en totaal apeshit gaan op de SDF.
pi_165030383
quote:
8s.gif Op vrijdag 2 september 2016 04:09 schreef Peunage het volgende:

[..]

En daarom zal de sunni wereld voor altijd achterlijk blijven. Zo makkelijk om mensen met plaatjes en foto's zonder context de wreedste dingen te laten doen die mogelijk zijn.

Het is een plaatje van een groep soldaten die bidden in Syrie, wat is hier raar of vreemd aan? Wat ik begrepen heb is dat het in Daraya om een evacuatie ging, een deal tussen Syrie en de rebellen. Nu wordt gedaan alsof dat handjevol soldaten alle inwoners van Daraya eigenhandig een kopje kleiner hebben gemaakt of weggejaagd.

dat heeft helemaal niks met "achterlijke sunnis" of wat dan ook te maken. dat is gewoon de kracht van een foto of kan zijn, kan naar dat kindje dat in turkije op het strand lag. het was niks geks/nieuws/bijzonders, maar iedereen in de wereld had het over dat kindje en het heeft er zelf voor gezorgd dat merkel zei, wit schaffen das...

quote:
Hier nog zo'n voorbeeld.
[ afbeelding ]
Dit is in Iran.
Wat te zien is: Iraniers die op Hajj naar Mekka gaan krijgen les in wat ze precies moeten doen, en hoe ze het moeten doen. Hajj for Dummies zeg maar. Voor veel mensen is dit een reis die ze maar 1 keer in hun leven maken, dus willen ze zeker weten dat het ze het op de "juiste manier"/"volgens de tradities" doen.

Wat anderen ervan maken: Shia hebben hun eigen mekka gebouwd in iran. Kaffirs, ongelovigen!

Zo krijg je dus duizenden urban myths over shia, en de daarbij behorende hetzes.
tuurlijk zijn er urban myths over shias vanuit sunnis maar dat is nu eenmaal wat je krijgt in groepsdynamieken, iemand die niet tot jouw groep behoort is meteen anders/gek/vijandig en wordt zwart neergezet.

de hac "oefeningen" ken ik en ongetwijfeld de meeste sunnis wel :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165030437
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 09:00 schreef DustPuppy het volgende:
Het wachten is tot de Turken een Westerse vrijwilliger kapot schieten:
British volunteers in Syrian Kurd forces are 'terrorists', Turkey says
als je zij aan zij met de pkk vecht kan je van de turken geen special treatment verwachten...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165030632
QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 09:25:15 N. #Hama: Regime opened dam to flood #Orontes in an attempt to protect Khattab & isolate Rebel-held #Helfaya. https://t.co/TpsX8diPa7 reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 09:35:47 @QalaatAlMudiq Clear defensive move trying to halt any further Rebel advance & showing Regime not ready to start a real counter-offensive. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 2 september 2016 @ 09:58:39 #112
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165030707
quote:
99s.gif Op vrijdag 2 september 2016 09:51 schreef Slayage het volgende:

[..]

optie A. fort europa, niets erin, een hele grote muur om het continent, elk bootje wat illegaal over zee probeert te komen kapot schieten.
optie B. het tweede Romeinse rijk, door ook Noord-Afrika in te lijven.

:P

hoe je het ook bekijkt, het probleem van het midden oosten wordt ons probleem.

zoiets dus :P

[ afbeelding ]
Voor beide opties hebben we politici met lef, visie en daadkracht nodig. Wat dat betreft heb ik wel enig respect voor Erdogan.
  vrijdag 2 september 2016 @ 09:59:39 #113
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165030724
quote:
99s.gif Op vrijdag 2 september 2016 09:54 schreef Slayage het volgende:
QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 09:25:15 N. #Hama: Regime opened dam to flood #Orontes in an attempt to protect Khattab & isolate Rebel-held #Helfaya. https://t.co/TpsX8diPa7 reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 09:35:47 @QalaatAlMudiq Clear defensive move trying to halt any further Rebel advance & showing Regime not ready to start a real counter-offensive. reageer retweet
Is in 2014 ook gebeurd. Bovendien geeft dat niets aan. Het geeft aan dat je gebruik maakt van de mogelijkheden die het terrein je biedt.
pi_165030777
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 09:58 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Voor beide opties hebben we politici met lef, visie en daadkracht nodig. Wat dat betreft heb ik wel enig respect voor Erdogan.
europa kennende (verdeeldheid/geen daadkracht) zal het pappen en nathouden zijn, vasthouden aan een vorm van fort europa, iets wat er nu al staat, check dit artikel bv gaat echt nergens over, schengen is een onderdeel van het fort, http://www.dailysabah.com(...)ck-in-vienna-airport maar het fort blijft lek aan alle kanten wat dus impliceert dat de migranten stromen zullen blijven komen alleen dan ongecontroleerd.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165030789
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 09:59 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Is in 2014 ook gebeurd. Bovendien geeft dat niets aan. Het geeft aan dat je gebruik maakt van de mogelijkheden die het terrein je biedt.
geeft aan dat je op dit moment geen andere optie tot je beschikking hebt.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 2 september 2016 @ 10:04:00 #116
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165030800
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 september 2016 09:52 schreef Atak het volgende:
[ afbeelding ]
Binnenkort voer voor de honden. Wel zielig voor ze wat hen te wachten staat.
Wat zijn dit toch voor een sociopathische opmerkingen iedere keer?

Deze mensen vechten tegen IS, niet tegen de Turkse staat. Plus dat slachten zou ik niet zo zeker van zijn. De FSA heeft zelf nogal wat moeite om IS fatsoenlijk te beteugelen.

Iedere ervaren commandant weet dat je geen oorlog op 2 fronten moet gaan voeren als je het kunt voorkomen.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_165030814
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 2 september 2016 @ 10:05:30 #118
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165030830
quote:
99s.gif Op vrijdag 2 september 2016 10:03 schreef Slayage het volgende:

[..]

geeft aan dat je op dit moment geen andere optie tot je beschikking hebt.
Mwah, ben ik het niet mee eens. Het is een vrij veel gebruikte tactiek, net als het opblazen van bruggen. Het is gewoonweg heel effectief. Je koopt als het ware tijd om daarna een goed opgezette aanval op te zetten. Vergeet niet dat de terroristen (zo mag je Jund wel noemen) dit offensief hebben gepland en het incompetente regime een tegenaanval moet voorbereiden. Dan is dit gewoon een handig middel om tijd te kopen.
pi_165030898
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 10:05 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Mwah, ben ik het niet mee eens. Het is een vrij veel gebruikte tactiek, net als het opblazen van bruggen. Het is gewoonweg heel effectief. Je koopt als het ware tijd om daarna een goed opgezette aanval op te zetten. Vergeet niet dat de terroristen (zo mag je Jund wel noemen) dit offensief hebben gepland en het incompetente regime een tegenaanval moet voorbereiden. Dan is dit gewoon een handig middel om tijd te kopen.
klopt ja, tijd kopen omdat je op dit moment geen andere optie tot je beschikking hebt hebt ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 2 september 2016 @ 10:09:21 #120
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165030913
quote:
99s.gif Op vrijdag 2 september 2016 10:08 schreef Slayage het volgende:

[..]

klopt ja, tijd kopen omdat je op dit moment geen andere optie tot je beschikking hebt hebt ;)
Dat klopt, maar dat is toch niet ongebruikelijk? Als jouw posities worden overlopen moet je soms drastische maatregelen nemen. Rusland deed dat met de verschroeide aarde.
pi_165031065
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 10:09 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Dat klopt, maar dat is toch niet ongebruikelijk? Als jouw posities worden overlopen moet je soms drastische maatregelen nemen. Rusland deed dat met de verschroeide aarde.
niet ongebruikelijk maar laat maar weer eens zien wat een prutsers het zijn. maar das ook niks nieuws uiteraard.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 2 september 2016 @ 10:19:01 #122
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165031092
quote:
99s.gif Op vrijdag 2 september 2016 10:17 schreef Slayage het volgende:

[..]

niet ongebruikelijk maar laat maar weer eens zien wat een prutsers het zijn. maar das ook niks nieuws uiteraard.
Uiteraard zijn het prutsers. Maar ik denk dat bijvoorbeeld Amerikaanse generaals ook wel een dergelijke optie hadden gebruikt als ze die voorhanden hadden toen ze bijna in een tangbeweging werden genomen door de Duitsers tijdens het Ardennenoffensief (wat dan weer faalde omdat Hitler te dom was om naar zijn zeer competente generaals te luisteren).
  Moderator vrijdag 2 september 2016 @ 10:20:44 #123
8781 crew  Frutsel
pi_165031121
Kan het weer ontopic? Ik gok anders dat we deel 400 niet gaan halen en dan ga ik hem ook niet meer heropenen. Dan maar geen "nieuws" meer uit dat deel van de wereld.
pi_165031131
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 10:20 schreef Frutsel het volgende:
Kan het weer ontopic? Ik gok anders dat we deel 400 niet gaan halen en dan ga ik hem ook niet meer heropenen. Dan maar geen "nieuws" meer uit dat deel van de wereld.
we hebben het over tactiek dat toegepast wordt door assadisten vandaag geplaatst in historisch perspectief...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 2 september 2016 @ 10:22:49 #125
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165031156
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 10:20 schreef Frutsel het volgende:
Kan het weer ontopic? Ik gok anders dat we deel 400 niet gaan halen en dan ga ik hem ook niet meer heropenen. Dan maar geen "nieuws" meer uit dat deel van de wereld.
Het is ontopic man. We praten over historische voorbeelden in de context van het huidige gepruts van het Syrische leger.
  Moderator vrijdag 2 september 2016 @ 10:23:18 #126
8781 crew  Frutsel
pi_165031164
quote:
99s.gif Op vrijdag 2 september 2016 10:21 schreef Slayage het volgende:

[..]

we hebben het over tactiek dat toegepast wordt door assadisten vandaag geplaatst in historisch perspectief...
Het gaat met name over het geheel...zowel in delen van 394 - 395 en 396... waarbij ik geen namen ga noemen. Men is slim genoeg.
  vrijdag 2 september 2016 @ 10:25:31 #127
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165031200
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 10:23 schreef Frutsel het volgende:

[..]

Het gaat met name over het geheel...zowel in delen van 394 - 395 en 396... waarbij ik geen namen ga noemen. Men is slim genoeg.
Verbied die "namen" dan om in het topic te posten. Wij kunnen er toch niets aan doen?
  vrijdag 2 september 2016 @ 10:27:01 #128
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165031229
Het is n van de langstlopende reeksen op Fok!, waar doorgaans heel netjes wordt gepost en er af en toe wat geflame en getroll plaatsvindt. Nou, lekker boeiend. De nieuwswaarde zie je er elke dag in terug.
  vrijdag 2 september 2016 @ 10:28:04 #129
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165031255
sayed_ridha twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 09:47:00 Evacuation begins of al-Mo'adimyah; 62 men, 79 women, 162 children will be moved to al-Harjalah 10km SE of Daraya https://t.co/iVactfsyOM reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165031260
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 10:23 schreef Frutsel het volgende:

[..]

Het gaat met name over het geheel...zowel in delen van 394 - 395 en 396... waarbij ik geen namen ga noemen. Men is slim genoeg.
noem de namen en dan moeten die mensen zich maar schikken.

of stuur ze een pm/dm wmb. daarnaast is feedback pas effectief direct wanneer het gebeurt. het is zeer zeker niet nuttig zoals je dat nu doet door te refereren naar topics in het verleden en naar users wiens naam je niet zegt. op deze manier is feedback weinig nuttig. dit is feedback regels 101 dude.

maar ik hoop dat de mensen waar je het over hebt zich aangesproken voelen iig.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 2 september 2016 @ 10:30:04 #131
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165031301
quote:
99s.gif Op vrijdag 2 september 2016 10:28 schreef Slayage het volgende:

[..]

noem de namen en dan moeten die mensen zich maar schikken.

of stuur ze een pm/dm wmb. daarnaast is feedback pas effectief direct wanneer het gebeurt. het is zeer zeker niet nuttig zoals je dat nu doet door te refereren naar topics in het verleden en naar users wiens naam je niet zegt. op deze manier is feedback weinig nuttig. dit is feedback regels 101 dude.

maar ik hoop dat de mensen waar je het over hebt zich aangesproken voelen iig.
Exact. Nu is het gewoon toekijken, tijden niks zeggen en ineens gaan dreigen met sluiting zonder te zeggen wie daarvoor verantwoordelijk is of maatregelen tegen diegenen te nemen. Wij kunnen diegenen er niet toe bewegen zich te gedragen, een mod kan dat wel.
pi_165031315
het is alweer een jaar terug lees ik, dat ventje op het strand

http://www.volkskrant.nl/foto/alan-kurdi-een-jaar-later~p4368578/
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 2 september 2016 @ 10:31:38 #133
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165031329
Ze gaan toch geen front openen in het Zuiden? :')

sayed_ridha twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 09:50:27 Syrian Army capture the Air Defence Base (al-Mahjourah) east of Ibtaa in Daraa countryside reageer retweet
sayed_ridha twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 09:51:23 Shelling reported on Ibtaa with clashes in outskirts reageer retweet
sayed_ridha twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 10:14:28 Syrian Army shelling al-Harra in west Daraa countryside reageer retweet
sayed_ridha twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 10:15:21 Kafr Nasej & other areas in the "Triangle of Death" are also being shelled by Syrian Army artillery reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  Moderator vrijdag 2 september 2016 @ 10:32:10 #134
8781 crew  Frutsel
pi_165031343
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 10:27 schreef Richestorags het volgende:
Het is n van de langstlopende reeksen op Fok!, waar doorgaans heel netjes wordt gepost en er af en toe wat geflame en getroll plaatsvindt. Nou, lekker boeiend. De nieuwswaarde zie je er elke dag in terug.
Dat af en toe is nogal zwak uitgedrukt en er verdwijnt meer uit dat topic dan jij denkt. Als je ziet hoeveel uur mod-werk alleen al in deze reeks zit... dan kunnen we er beter mee kappen en misschien gewoon af een toe een apart topic.

quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 10:25 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Verbied die "namen" dan om in het topic te posten. Wij kunnen er toch niets aan doen?
Tis jammer dat ik die rechten zelf niet heb dan was dat misshcien een prima oplossing, maar met het huidige beleid verdwijnen users een dag en komen een dag later terug.

Maar dat is een hele andere discussie dan waar dit topic voor bedoeld is. Nogmaals: Ik zie het in het algemeen, deed ik deze week al eerder maar ik blijf niet aan de gang en ook de andere mods niet.

Het is niet persoonlijk bedoeld maar meer een statement aan een ieder die daar post om ontopic te blijven. En dan zullen uiteindelijk mensen wel weer (een dag) verdwijnen.
pi_165031385
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 10:31 schreef Zahreddine het volgende:
Ze gaan toch geen front openen in het Zuiden? :')

sayed_ridha twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 09:50:27 Syrian Army capture the Air Defence Base (al-Mahjourah) east of Ibtaa in Daraa countryside reageer retweet
sayed_ridha twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 09:51:23 Shelling reported on Ibtaa with clashes in outskirts reageer retweet
sayed_ridha twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 10:14:28 Syrian Army shelling al-Harra in west Daraa countryside reageer retweet
sayed_ridha twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 10:15:21 Kafr Nasej & other areas in the "Triangle of Death" are also being shelled by Syrian Army artillery reageer retweet
dit zijn wel rare bewegingen idd, als je bekijkt dat dat front zo lang stil heeft gezeten.

zou het komen doordat ze bepaalde signalen hebben gekregen dat de rebellen op dat front eindelijk wakker worden en dat dit voorzorgsmaatregelen zijn?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 2 september 2016 @ 10:35:14 #136
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165031395
quote:
99s.gif Op vrijdag 2 september 2016 10:34 schreef Slayage het volgende:

[..]

dit zijn wel rare bewegingen idd, als je bekijkt dat dat front zo lang stil heeft gezeten.

zou het komen doordat ze bepaalde signalen hebben gekregen dat de rebellen op dat front eindelijk wakker worden en dat dit voorzorgsmaatregelen zijn?
Of het is gewoon opportunisme.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 2 september 2016 @ 10:35:29 #137
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165031399
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 10:32 schreef Frutsel het volgende:

[..]

Dat af en toe is nogal zwak uitgedrukt en er verdwijnt meer uit dat topic dan jij denkt. Als je ziet hoeveel uur mod-werk alleen al in deze reeks zit... dan kunnen we er beter mee kappen en misschien gewoon af een toe een apart topic.

[..]

Tis jammer dat ik die rechten zelf niet heb dan was dat misshcien een prima oplossing, maar met het huidige beleid verdwijnen users een dag en komen een dag later terug.

Maar dat is een hele andere discussie dan waar dit topic voor bedoeld is. Nogmaals: Ik zie het in het algemeen, deed ik deze week al eerder maar ik blijf niet aan de gang en ook de andere mods niet.

Het is niet persoonlijk bedoeld maar meer een statement aan een ieder die daar post om ontopic te blijven. En dan zullen uiteindelijk mensen wel weer (een dag) verdwijnen.
Kan je niet een balletje opgooien dat iemand met meer rechten dat wel kan? Jij weet over welke users je het hebt, je geeft ze een waarschuwing en anders krijgen ze gelijk een maand een verbod om in dit topic te posten.
  vrijdag 2 september 2016 @ 10:36:37 #138
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165031416
sayed_ridha twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 10:33:34 Clashes in north & east outskirts of Ibtaa after arrival of rebel reinforcements reageer retweet
sayed_ridha twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 10:31:35 Reports of clashes/shelling between Jabhat Fateh al-Sham & the Syrian Army in the "Triangle of Death" reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165031421
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 10:32 schreef Frutsel het volgende:

Het is niet persoonlijk bedoeld maar meer een statement aan een ieder die daar post om ontopic te blijven. En dan zullen uiteindelijk mensen wel weer (een dag) verdwijnen.
laat als MOD je gezicht vaker zien, dat zal een hoop schelen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 2 september 2016 @ 10:38:12 #140
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165031439
Deraa aanvallen :') Dat terwijl er echt wel balngrijkere fronten zijn.

watanisy twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 10:24:14 @watanisy After SAA control Abandoned Battalion (Air Defense Base) , now heavy clashes ongoing eastern and northern outskirts of Ibta reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_165031452
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 10:35 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Of het is gewoon opportunisme.
definitief afrekenen met het zuidelijk front? dan loop je de risico dat er een andere dynamiek gaat spelen en dat dat front full blown oplaait weer.
ik vond dit wel een (tijdelijk) passende oplossing voor het zuidelijk front waardoor de assadisten mensen vrij kregen om elders in te zetten.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165031466
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 10:36 schreef Zahreddine het volgende:

sayed_ridha twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 10:31:35 Reports of clashes/shelling between Jabhat Fateh al-Sham & the Syrian Army in the "Triangle of Death" reageer retweet
is dat triangle of death ramoesseh en omgeving?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 2 september 2016 @ 10:41:30 #143
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_165031481
quote:
99s.gif Op vrijdag 2 september 2016 10:39 schreef Slayage het volgende:

[..]

is dat triangle of death ramoesseh en omgeving?
Deraa. Kafr Nasejj, Kafr Shams, Al harra
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  Moderator vrijdag 2 september 2016 @ 10:41:32 #144
8781 crew  Frutsel
pi_165031482
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 10:35 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Kan je niet een balletje opgooien dat iemand met meer rechten dat wel kan? Jij weet over welke users je het hebt, je geeft ze een waarschuwing en anders krijgen ze gelijk een maand een verbod om in dit topic te posten.
hehehe..dat balletje wordt wel opgegooid en misschien krijgen ze ook wel een post maar ik zet dat er ook zo neer dat men wel ziet dat we meekijken en willen sturen. Maar vaak wordt dit door iedereen persoonlijk genomen wat niet nodig is. Maar dat wil niet zeggen dat we sommigen ook niet een DM sturen.
  vrijdag 2 september 2016 @ 10:43:18 #145
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165031504
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 10:38 schreef Zahreddine het volgende:
Deraa aanvallen :') Dat terwijl er echt wel balngrijkere fronten zijn.

watanisy twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 10:24:14 @watanisy After SAA control Abandoned Battalion (Air Defense Base) , now heavy clashes ongoing eastern and northern outskirts of Ibta reageer retweet
Tsja, de SAA staat niet bekend om haar competentie hier. Maar het kan inderdaad zijn dat ze wisten dat een aanval voorhanden was ofzo. Dat weten wij niet. In ieder geval hebben ze niet de mankracht om de rebellie daar even in een maand voor eens en voor altijd uit te schakelen, daarvoor zijn er veel te veel rebellen daar. Hoewel die wel verzwakt zijn, maar dat is de SAA ook.
  vrijdag 2 september 2016 @ 10:44:13 #146
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165031514
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 10:41 schreef Frutsel het volgende:

[..]

hehehe..dat balletje wordt wel opgegooid en misschien krijgen ze ook wel een post maar ik zet dat er ook zo neer dat men wel ziet dat we meekijken en willen sturen. Maar vaak wordt dit door iedereen persoonlijk genomen wat niet nodig is. Maar dat wil niet zeggen dat we sommigen ook niet een DM sturen.
Nou ik voel me niet aangesproken zijnde een user die zich daaraan schuldig maakt, maar ik vind het jammer als dit topic zou sluiten, vandaar dat ik mijn mening erover geef.
pi_165031566
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 10:38 schreef Zahreddine het volgende:
Deraa aanvallen :') Dat terwijl er echt wel balngrijkere fronten zijn.

watanisy twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 10:24:14 @watanisy After SAA control Abandoned Battalion (Air Defense Base) , now heavy clashes ongoing eastern and northern outskirts of Ibta reageer retweet
deze risico loop je dus
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165031591
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 10:44 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Nou ik voel me niet aangesproken zijnde een user die zich daaraan schuldig maakt, maar ik vind het jammer als dit topic zou sluiten, vandaar dat ik mijn mening erover geef.
QFT

en Fok is er ook niet bij gebaat bij het sluiten van dit topic uiteraard
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165031638
QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 10:51:47 SW. #Aleppo: Rebels fended off another attempt by pro-Regime forces to control Technical College in Artillery Base. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 2 september 2016 @ 10:55:08 #150
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165031655
quote:
99s.gif Op vrijdag 2 september 2016 10:53 schreef Slayage het volgende:
QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 10:51:47 SW. #Aleppo: Rebels fended off another attempt by pro-Regime forces to control Technical College in Artillery Base. reageer retweet
Ik denk dat beide kanten geen mankracht meer over hebben na dit slagveld. Mijn voorspelling is dat de SAA door de aanhoudende Russische bombardementen het gat weer gaat dichten maar dat de rebellen de mankracht niet hebben om het nog een keer te proberen.
pi_165031763
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 10:55 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ik denk dat beide kanten geen mankracht meer over hebben na dit slagveld. Mijn voorspelling is dat de SAA door de aanhoudende Russische bombardementen het gat weer gaat dichten maar dat de rebellen de mankracht niet hebben om het nog een keer te proberen.
aleppo in het bijzonder maar ook syrie breed ziet de lange termijn dynamiek er atm iig niet best uit voor de rebellen, das duidelijk, maar zoals we al tijden zeggen is het de grote vraag wat gaat de nieuwe amerikaanse president voor stelling nemen in syrie. hoewel obama er alles aan lijkt te doen om het syrie debacle goed af te sluiten door oa de samenwerking met de russen op te zoeken, kan een volgende president het volledig over een andere boeg gooien. als dat niet gebeurt zal de rebellie doodbloeden.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165032850
YPG is sinds gisteren al aan het knokken tegen de Arabieren binnen SDF? Leest niemand mee?
pi_165032875
markito0171 twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 12:00:57 #Syria 50+ fighters from Liwa al-Tahrir (arab part of #SDF) arrived in #Jarablus + gear & now part of #Turkey's "Operation Euphrates Shield" reageer retweet
...
pi_165032886
sayed_ridha twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 11:11:59 pt Following this statement, clashes ensued between Liwa al-Tahrir & YPG in Suluk countryside south-east of Tell Abyad (Girsp) reageer retweet
sayed_ridha twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 11:12:51 pt Liwa al-Tahrir's commander "Abo Mohamad Kafrzita" is now reportedly in Turkey after 'defecting' reageer retweet
sayed_ridha twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 11:36:41 YPG currently encircles checkpoints near Qunaitra village north-east of Suluk which are under Liwa al-Tahrir control reageer retweet
sayed_ridha twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 11:41:23 Opp sources claim Arab-Kurd tension in Ayn Issa forcing YPG to dispatch units to take over checkpoints under Liwa Ahrar Raqqa control reageer retweet
sayed_ridha twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 11:44:59 50 militants from Liwa al-Tahrir are reportedly in Jarablus after defecting from SDF https://t.co/1rugS3AkPV reageer retweet
sayed_ridha twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 11:49:33 Liwa Ahrar Raqqa claim to have expelled YPG from 5 villages around Ayn Issa; al-Qadriyah, al-Hamdanat, Kardushan, al-Duraybiyah & Abo Tabat reageer retweet
Steeds meer problemen voor YPG, misschien zijn het toch niet zulke vredesvogels.
pi_165033071
markito0171 twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 08:57:08 #Syria #Assad forces opened #Rastan dam & flooting Orontes river to cut off rebelheld towns in #Hama -old tactic used also in 2014 reageer retweet
pi_165033222
worldonalert twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 11:55:04 #Raqqa: Arab fighters of #SDF captured 12+ #YPG militias near #Ayn_Issa. reageer retweet
worldonalert twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 12:13:23 #Raqqa: Arab #SDF fighters captured 5 villages at #Ayn_Issa from #YPG: al-Qadriyah, al-Hamdanat, Kardushan, al-Duraybiyah & Abo Tabat. reageer retweet
SDF valt uit elkaar?
  vrijdag 2 september 2016 @ 12:23:54 #158
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165033279
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 12:20 schreef zarGon het volgende:
worldonalert twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 11:55:04 #Raqqa: Arab fighters of #SDF captured 12+ #YPG militias near #Ayn_Issa. reageer retweet
worldonalert twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 12:13:23 #Raqqa: Arab #SDF fighters captured 5 villages at #Ayn_Issa from #YPG: al-Qadriyah, al-Hamdanat, Kardushan, al-Duraybiyah & Abo Tabat. reageer retweet
SDF valt uit elkaar?
Of ie compleet uit elkaar valt weet ik niet, maar de SDF was natuurlijk altijd al een beetje een kunstmatige constructie enigszins opgelegd door de VS. Bij tegenslagen zul je altijd opportunisten hebben die dan snel van kant wisselen.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_165033333
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 12:23 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Of ie compleet uit elkaar valt weet ik niet, maar de SDF was natuurlijk altijd al een beetje een kunstmatige constructie enigszins opgelegd door de VS. Bij tegenslagen zul je altijd opportunisten hebben die dan snel van kant wisselen.
Weinig opportunisme aan. De Arabieren werden gedwongen een kant te kiezen, of YPG of IS. Ze moesten YPG kiezen of gebomardeerd worden. Nu is er een derde optie :s)
  vrijdag 2 september 2016 @ 12:26:49 #160
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165033349
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 12:26 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Weinig opportunisme aan. De Arabieren werden gedwongen een kant te kiezen, of YPG of IS. Ze moesten YPG kiezen of gebomardeerd worden. Nu is er een derde optie :s)
Exact wat ik zeg. Dat is precies opportunisme. Zodra er zich een betere optie voordoet zijn ze weg. Er is geen diepere ideologische band met andere onderdelen van de SDF die ze eventueel bij elkaar zou kunnen houden.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_165033404
sayed_ridha twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 12:28:14 Hazm Movement, Jabhat Thuwar Syria and Jabhat al-Haq join "Euphrates Shield" in Jarablus https://t.co/Cpx8DrzG9k reageer retweet
  vrijdag 2 september 2016 @ 12:30:48 #162
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165033439
Ben benieuwd hoe de VS erop gaan reageren nu blijkt dat hun zoveelste luchtballon uit elkaar is geklapt dankzij Turkije. Misschien gaan ze wel gewoon ineens weer een andere partij bewapenen in het conflict, IS ofzo.
pi_165033467
Tja Turkije heeft al vaker gewaarschuwd voor de YPG, iedereen weet wat ze van plan zijn maar sommige mensen doen alsof ze van niks weten. :s)
pi_165033548
Bij Aleppo hebben de strijdende partijen nu elkaars aanvoerroute veroverd:

https://www.almasdarnews.(...)ppo-city-map-update/

SAA heeft een nieuwe gevonden, maar die is heel smal en niet echt levensvatbaar op de lange termijn hierdoor. Blijft dus een zootje daar...
If you have a problem... if no one else can help... and if you can find them... maybe you can hire... The A- Team.
pi_165033809
arabthomness twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 12:24:58 #Syria: tensions between Liwa al-Tahrir (#FSA) & #YPG escalated into clashes in N #Raqqa, source withing LT speaks of a 'large offensive' reageer retweet
  vrijdag 2 september 2016 @ 12:49:13 #166
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165033810
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 12:36 schreef Jihawti het volgende:
Bij Aleppo hebben de strijdende partijen nu elkaars aanvoerroute veroverd:

https://www.almasdarnews.(...)ppo-city-map-update/

SAA heeft een nieuwe gevonden, maar die is heel smal en niet echt levensvatbaar op de lange termijn hierdoor. Blijft dus een zootje daar...
Dit artikel is al een maand oud
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165033849
sayed_ridha twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 12:48:20 Euphrates Shield announce a number of villages west of Jarablus that are under IS control as 'military zones' https://t.co/DM2Yuqm3oX reageer retweet
pi_165033883
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 september 2016 12:49 schreef Szura het volgende:

[..]

Dit artikel is al een maand oud
Wtf? Net stond er dat het van vandaag was :?
If you have a problem... if no one else can help... and if you can find them... maybe you can hire... The A- Team.
  vrijdag 2 september 2016 @ 12:52:38 #169
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165033884
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 12:51 schreef ClapClapYourHands het volgende:
sayed_ridha twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 12:48:20 Euphrates Shield announce a number of villages west of Jarablus that are under IS control as 'military zones' https://t.co/DM2Yuqm3oX reageer retweet
What does that mean?
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_165033910
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 12:52 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

What does that mean?
Nieuw offensief binnenkort? Het is al een paar dagen rustig.

e:
sayed_ridha twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 12:52:04 pt Turkish backed FSA stopped their march on Manbij due to:1. US pressure on Turkey and 2. Anticipated IS counteroffensive towards Jarablus reageer retweet
  vrijdag 2 september 2016 @ 12:57:49 #171
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165033981
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 12:53 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Nieuw offensief binnenkort? Het is al een paar dagen rustig.

e:
sayed_ridha twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 12:52:04 pt Turkish backed FSA stopped their march on Manbij due to:1. US pressure on Turkey and 2. Anticipated IS counteroffensive towards Jarablus reageer retweet
Reden 1 is een beetje dom. De enige druk die de VS op Turkije zet is om hun aanvallen richten de SDF te stoppen. Niet die tegen IS.

Tenzij ze het natuurlijk heel cynisch spelen, zo van: "Als wij de SDF niet aan mogen vallen, gaan we IS ook niet aanvallen."
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_165034007
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 12:57 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Reden 1 is een beetje dom. De enige druk die de VS op Turkije zet is om hun aanvallen richten de SDF te stoppen. Niet die tegen IS.
Het beste wat Turkije kan doen mbt SDF is lekker stoken bij Arabieren. Beetje propaganda hier en daar, bakkerij hier, beetje theedrinken daar.
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 vrijdag 2 september 2016 @ 12:59:54 #173
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_165034012
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 12:59 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

bakkerij hier, beetje theedrinken daar.
_O-
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_165034066
markito0171 twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 12:56:10 #Syria Heavy clashes south of Ma'ardas 10km north of #Hama city continues reageer retweet
pi_165034076
sayed_ridha twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 13:02:38 pt Turkish forces have entered atleast 20m into Syrian territory and have begun construction of a concrete wall https://t.co/nPDVnYzzYB reageer retweet
  vrijdag 2 september 2016 @ 13:08:00 #177
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165034133
Toch spijtig dat ze die muur een paar jaar geleden niet bouwden toen er onbezorgd ISIS-strijders naar Syri konden.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165034147
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 13:08 schreef Szura het volgende:
Toch spijtig dat ze die muur een paar jaar geleden niet bouwden toen er onbezorgd ISIS-strijders naar Syri konden.
Ja ook niet toen de PKK-ers heen en weer vlogen.
pi_165034168
quote:
7s.gif Op vrijdag 2 september 2016 13:04 schreef ClapClapYourHands het volgende:
sayed_ridha twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 13:02:38 pt Turkish forces have entered atleast 20m into Syrian territory and have begun construction of a concrete wall https://t.co/nPDVnYzzYB reageer retweet
[ afbeelding ]
Nadat deze operatie klaar is zou het een goeie zaak zijn om de Arabische inwoners van Ayn Al-Arab terug te sturen om hun buurten terug te eisen.
pi_165034177
yunuspaksoy twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 12:53:48 Aldığım bilgilere gre Gaziantep sınırındaki askeri yoğunluk Kilis'e kayıyor. Buradan sınır tesi operasyon bekleniyorKilis'teyiz.. reageer retweet
Het leger trekt van Gaziantep naar de grensstad Kilis. Men verwacht dat vanuit daar een nieuw offensief gestart zal worden.
pi_165034247
Zoals ik eerder zei heeft Manbij niet de hoogste prioriteit. ISIS wacht totdat FSA met YPG clasht zodat ze er gebruik van kunnen maken. Voor de coalitie zou het beter zijn als ISIS met de YPG clasht maar het ziet er naar uit dat ze dat niet gaan doen:

sayed_ridha twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 12:52:04 pt Turkish backed FSA stopped their march on Manbij due to:1. US pressure on Turkey and 2. Anticipated IS counteroffensive towards Jarablus reageer retweet
Het beste is dat de Azaz-lijn geconsolideert wordt en van daar kan er een push gemaakt worden naar het zuiden.
pi_165034258
Raqqa_SL twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 13:01:43 Liberation brigade "FSA with SDF" & #YPG in Ein Essa had a fightnews talking that some FSA fighters escaped to Turkey&the some got arrested reageer retweet
Raqqa_SL twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 13:04:38 #YPG Militias spreads checkpoints in #TellABYAD city north #Raqqa city after clashes between Liwa Ahrar #Raqqa and #YPG in the city . reageer retweet
pi_165034285
Turkije moet hier inspringen:
sayed_ridha twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 11:12:51 pt Liwa al-Tahrir's commander "Abo Mohamad Kafrzita" is now reportedly in Turkey after 'defecting' reageer retweet
sayed_ridha twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 11:36:41 YPG currently encircles checkpoints near Qunaitra village north-east of Suluk which are under Liwa al-Tahrir control reageer retweet
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 13:14 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Raqqa_SL twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 13:01:43 Liberation brigade "FSA with SDF" & #YPG in Ein Essa had a fightnews talking that some FSA fighters escaped to Turkey&the some got arrested reageer retweet
Raqqa_SL twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 13:04:38 #YPG Militias spreads checkpoints in #TellABYAD city north #Raqqa city after clashes between Liwa Ahrar #Raqqa and #YPG in the city . reageer retweet
Is SDF aan het disintegreren of wat? Als TalAbyad overgenomen kan worden zou dat een mokerslag zijn in verband YPG-bevoorradingslijnen.
  vrijdag 2 september 2016 @ 13:23:27 #185
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165034408
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 13:16 schreef Atak het volgende:
Turkije moet hier inspringen:
sayed_ridha twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 11:12:51 pt Liwa al-Tahrir's commander "Abo Mohamad Kafrzita" is now reportedly in Turkey after 'defecting' reageer retweet
sayed_ridha twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 11:36:41 YPG currently encircles checkpoints near Qunaitra village north-east of Suluk which are under Liwa al-Tahrir control reageer retweet
[..]

Is SDF aan het disintegreren of wat? Als TalAbyad overgenomen kan worden zou dat een mokerslag zijn in verband YPG-bevoorradingslijnen.
800 vs. 50.000

Mwoah...

Puur naar de SDF kijkend, wordt de mankracht nu op 40.000 geschat. (waaronder 30.000 YPG'ers), ook daar wil ik bij 800 man niet van een desintegratie praten.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  vrijdag 2 september 2016 @ 13:26:47 #186
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165034478
The redcoats are coming!
GissiSim twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 13:04:16 UK foreign fighters of the @bobcrowbrigade heading to re-enforce Manbij front against Turkish invasion. https://t.co/PIYwHSnMj7 reageer retweet
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_165034480
quote:
7s.gif Op vrijdag 2 september 2016 13:04 schreef ClapClapYourHands het volgende:
sayed_ridha twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 13:02:38 pt Turkish forces have entered atleast 20m into Syrian territory and have begun construction of a concrete wall https://t.co/nPDVnYzzYB reageer retweet
[ afbeelding ]
Betaald Mexico ook voor deze? Trump is vast niet blij dat zijn ideetjes gejat worden.
pi_165034519
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 13:23 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

800 vs. 50.000

Mwoah...

Puur naar de SDF kijkend, wordt de mankracht nu op 40.000 geschat. (waaronder 30.000 YPG'ers), ook daar wil ik bij 800 man niet van een desintegratie praten.
Het balletje begint te rollen, als Turkije inspeelt op de gevoelens op wat meer groeperingen kan men een nieuwe front openboren.

Dit soort dingen scoren ook niet goed bij Arabieren.

In some villages, Sunni Arab residents who fled as the YPG pushed out the Sunni extremists of Islamic State have been banned from returning to their homes, according to some former residents and Syrian Kurdish officials.

Officials defend the ban on the grounds that Rojava is vulnerable to continuing attacks from Islamic State sleeper cells and sympathizers. Mass expulsions also are justified under tribal customs if one or two people in a family are members of Islamic State, say some Kurdish administration officials.

“No matter what, we are a tribal culture. So if there are problems that happen between my tribe and another family, the family at the very least is expelled,” says Takoshar Tulhildaan, a commanding officer in the Kurdish administration’s security force.

http://www.wsj.com/articl(...)ex-region-1472661321
pi_165034524
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 13:23 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

800 vs. 50.000

Mwoah...

Puur naar de SDF kijkend, wordt de mankracht nu op 40.000 geschat. (waaronder 30.000 YPG'ers), ook daar wil ik bij 800 man niet van een desintegratie praten.
Liwa Al-Tahrir en FSA zijn niet alleen he. Dit zal escaleren totdat de oorspronkelijke Arabische bewoners hun zin krijgen.

TalAbyad is merendeel Arabisch. Als die plaats weer onder het FSA is gewoon die vluchtelingen terugsturen en iedereen een ak47 geven. Kijken of die minderheid nog steeds een grote mond heeft.
  vrijdag 2 september 2016 @ 13:32:37 #190
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165034619
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 13:29 schreef Atak het volgende:

[..]

Liwa Al-Tahrir en FSA zijn niet alleen he. Dit zal escaleren totdat de oorspronkelijke Arabische bewoners hun zin krijgen.
Which is what? Terug naar IS? Dat is namelijk waar ze waren voordat de YPG met hulp van de Coalitie de gebieden veroverden op IS.

Ze hebben elkaar voor nu iig gewoon nodig.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_165034649
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 13:32 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Which is what? Terug naar IS? Dat is namelijk waar ze waren voordat de YPG met hulp van de Coalitie de gebieden veroverden op IS.

Ze hebben elkaar voor nu iig gewoon nodig.
Nieuw front, Tel Abyad + Ayn Issa veroveren met FSA. Dat is voor Turkije nog beter dan YPG ten oosten van de Eufraat houden. Dan hebben ze "rojava" in 2 stukken :s)
pi_165034824
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 10:32 schreef Frutsel het volgende:

[..]

Dat af en toe is nogal zwak uitgedrukt en er verdwijnt meer uit dat topic dan jij denkt. Als je ziet hoeveel uur mod-werk alleen al in deze reeks zit... dan kunnen we er beter mee kappen en misschien gewoon af een toe een apart topic.

[..]

Tis jammer dat ik die rechten zelf niet heb dan was dat misshcien een prima oplossing, maar met het huidige beleid verdwijnen users een dag en komen een dag later terug.

Maar dat is een hele andere discussie dan waar dit topic voor bedoeld is. Nogmaals: Ik zie het in het algemeen, deed ik deze week al eerder maar ik blijf niet aan de gang en ook de andere mods niet.

Het is niet persoonlijk bedoeld maar meer een statement aan een ieder die daar post om ontopic te blijven. En dan zullen uiteindelijk mensen wel weer (een dag) verdwijnen.
^O^
pi_165035173
quote:
7s.gif Op vrijdag 2 september 2016 13:04 schreef ClapClapYourHands het volgende:
sayed_ridha twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 13:02:38 pt Turkish forces have entered atleast 20m into Syrian territory and have begun construction of a concrete wall https://t.co/nPDVnYzzYB reageer retweet
[ afbeelding ]
WTF doen ze toch? :')
  vrijdag 2 september 2016 @ 13:55:21 #195
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165035239
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 13:53 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:

[..]

WTF doen ze toch? :')
quote:
"We will build a wall and have the Kurds pay for it! They don't know it yet, but they will!"
:P
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  vrijdag 2 september 2016 @ 13:56:15 #197
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165035267
IvanSidorenko1 twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 05:08:29 #Syria #Daria #Darayya - Tomorrow the militants (from Darayya) Will Leave #Moadimiya #Maadamiyeh #Moadamiyah #Moadimiyya W/ their families reageer retweet
Zo die zijn ff flink weggemept door de mokerslagen van de SAA zeg.
  vrijdag 2 september 2016 @ 13:56:18 #198
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165035270
quote:
Maar die muur staat dus eigenlijk op Syrisch gebied als ik het goed lees.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_165035293
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 13:56 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Maar die muur staat dus eigenlijk op Syrisch gebied als ik het goed lees.
Ik denk niet dat de lokale bevolking weet wat de echt grens is of niet. Als Assad langs wilt komen om te kijken of het op de goede plek staat hoor ik het wel.
pi_165035311
IraqiSecurity twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 13:48:03 Pics of the blast that rocked E. #Baghdad this morning. Weapons facility exploded. Showered nearby areas w/ rockets. https://t.co/O3EJV0zgNm reageer retweet
pi_165035335
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 13:55 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

[..]

:P
:')
  vrijdag 2 september 2016 @ 13:59:57 #202
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165035367
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 13:56 schreef Richestorags het volgende:
IvanSidorenko1 twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 05:08:29 #Syria #Daria #Darayya - Tomorrow the militants (from Darayya) Will Leave #Moadimiya #Maadamiyeh #Moadamiyah #Moadimiyya W/ their families reageer retweet
Zo die zijn ff flink weggemept door de mokerslagen van de SAA zeg.
Adios
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165035698
Shit is aan.
JulianRoepcke twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 13:59:58 There seems to be full-scale war between #US-armed/educated Arab and Kurdish #SDF forces in #Raqqa province now.Arabs captured 5 villages. reageer retweet
  vrijdag 2 september 2016 @ 14:21:48 #204
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_165035790
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 14:16 schreef Atak het volgende:
Shit is aan.
JulianRoepcke twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 13:59:58 There seems to be full-scale war between #US-armed/educated Arab and Kurdish #SDF forces in #Raqqa province now.Arabs captured 5 villages. reageer retweet
Ideale situatie voor Turkije.
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  vrijdag 2 september 2016 @ 14:26:06 #205
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165035861
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 september 2016 14:21 schreef Perrin het volgende:

[..]

Ideale situatie voor Turkije.
Die kan nu echt een mokerslag uit gaan delen!
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_165035920
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 september 2016 14:21 schreef Perrin het volgende:

[..]

Ideale situatie voor Turkije.
Het is nu ook duidelijk dat het niet YPG gaat worden die Raqqa gaat bevrijden van ISIS. Als de VS serieus is over de bestrijding van ISIS dan moet het overstappen naar het FSA-kamp. Het wordt tijd voor de VS om kleur te bekennen.
pi_165036350
3 PKK terroristen gedood met anti-tank wapens die ze alleen van YPG hebben kunnen krijgen.

http://www.milliyet.com.t(...)uldu-gundem-2305146/
pi_165036788
archicivilians twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 14:58:32 Liwaa al-Tahrir leader (SDF/#FSA): "We fought with #YPG 3 years to liberate North #Syria, now they want to end us". https://t.co/S8DIp58MwP reageer retweet
archicivilians twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 15:00:39 Liwaa al-Tahrir leader (SDF/#FSA): "#YPG ended the food supply to Sanadid group, and now trying to end us and Liwaa Thuwar al-Raqqah". reageer retweet
archicivilians twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 15:04:19 Liwaa al-Tahrir leader (SDF/#FSA): "Syrian Democratic Forces (#SDF) is supposed to be for all Syrians, but it seems #YPG is against this". reageer retweet
pi_165037151
archicivilians twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 15:24:02 After 2 days of tensions, Liwaa al-Tahrir defected from #SDF and joined #FSA's Euphrates Shield in #Jarablus. https://t.co/1qeJizXusD reageer retweet
pi_165037202
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 15:30 schreef ClapClapYourHands het volgende:
archicivilians twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 15:24:02 After 2 days of tensions, Liwaa al-Tahrir defected from #SDF and joined #FSA's Euphrates Shield in #Jarablus. https://t.co/1qeJizXusD reageer retweet
_O_ _O-

Nu zien de Arabieren eindelijk in hoe fucked up YPG is.
pi_165037217
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 12:03 schreef ClapClapYourHands het volgende:
YPG is sinds gisteren al aan het knokken tegen de Arabieren binnen SDF? Leest niemand mee?
goed nieuws voor iedereen die de pkk vervloekt ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165037311
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 12:29 schreef ClapClapYourHands het volgende:
sayed_ridha twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 12:28:14 Hazm Movement, Jabhat Thuwar Syria and Jabhat al-Haq join "Euphrates Shield" in Jarablus https://t.co/Cpx8DrzG9k reageer retweet
dit zou huge zijn. ik weet niet hoe groot die milities tegenwoordig zijn, maar harakat hazzm was voordat nusra hen de nek omdraaide vetted en was een aardige speler in idlib aleppo
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165037321
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 12:30 schreef Richestorags het volgende:
Ben benieuwd hoe de VS erop gaan reageren nu blijkt dat hun zoveelste luchtballon uit elkaar is geklapt dankzij Turkije. Misschien gaan ze wel gewoon ineens weer een andere partij bewapenen in het conflict, IS ofzo.
_O- _O- _O-
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165037369
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 12:32 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Tja Turkije heeft al vaker gewaarschuwd voor de YPG, iedereen weet wat ze van plan zijn maar sommige mensen doen alsof ze van niks weten. :s)
als de pkk hetzelfde scenario uitvoert als in turkije is het zo dat ze met mooie praatjes komen om je over te halen hen te joinen, als ze de conclusie trekken dat je niet over te halen bent ben je meteen een vijand en dien je vernietigd te worden.

niks flower power militie, gewoon power politics...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165037397
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 12:59 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Beetje propaganda hier en daar, bakkerij hier, beetje theedrinken daar.
quote:
10s.gif Op vrijdag 2 september 2016 12:59 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

_O-
zo werkt het wel. dat noemen politiek :Y
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165037409
quote:
7s.gif Op vrijdag 2 september 2016 13:04 schreef ClapClapYourHands het volgende:
sayed_ridha twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 13:02:38 pt Turkish forces have entered atleast 20m into Syrian territory and have begun construction of a concrete wall https://t.co/nPDVnYzzYB reageer retweet
[ afbeelding ]
doet me denken aan israelische praktijken :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165037431
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 13:08 schreef Szura het volgende:
Toch spijtig dat ze die muur een paar jaar geleden niet bouwden toen er onbezorgd ISIS-strijders naar Syri konden.
toen zagen ze in isis als een handige tool die ze wel onder controle konden houden. niks bleek minder waar.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165037460
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 13:26 schreef Nintex het volgende:

[..]

Betaald Mexico ook voor deze? Trump is vast niet blij dat zijn ideetjes gejat worden.
moest ik ook aan denk, Trump would be proud :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165037519
ach gossie

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 2 september 2016 @ 15:54:32 #220
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_165037580
quote:
99s.gif Op vrijdag 2 september 2016 15:50 schreef Slayage het volgende:
ach gossie

[ afbeelding ]
Denk aan de Ummah, jongens.
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_165037595
Als de SDF zich afgescheiden heeft van YPG, dan wil dat zeggen dat er geen SDF of YPG meer is in Manbij toch?
pi_165037630
kennelijk zit de pkk mensen op te trommelen om "hun stem te laten horen"

mutludc twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 14:45:09 Exclusive footage from Kobane border where deaths and injuries have been reported @bali_mahmoud https://t.co/5Q4oF8Z1cq reageer retweet
CNNTURK_ENG twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 14:05:05 #BREAKING Turkish military: 3 #ISIS buildings destroyed in air strikes on Qunduriyah, Arab Azzah #Syria https://t.co/fhdLA7TMu9 reageer retweet
sayed_ridha twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 12:24:37 Head of "Interim Syrian Government" Jawad Abo Hatab meets with local council of Jarablus https://t.co/IG9ko66bJx reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165037692
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 15:55 schreef polderturk het volgende:
Als de SDF zich afgescheiden heeft van YPG, dan wil dat zeggen dat er geen SDF of YPG meer is in Manbij toch?
das kort door de bocht, maar het SDF moet je zien als een paraplu waar de aanwezigen 90% YPG is en 10% overige milities een deel daarvan zijn de arabische milities zoals eerder genoemd in deze reeks, maar ook die zijn weer meerdere verschillende deels lokale facties.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165037747
quote:
99s.gif Op vrijdag 2 september 2016 15:50 schreef Slayage het volgende:
ach gossie

[ afbeelding ]
Wat is 'Polat' in het Arabisch, eigenlijk?

In dat Arabische naast zijn naam met Latijnse letters herken ik de be, waw, lamelif en de te. De waw wordt niet (letterlijk) uitgesproken, dus hou je iets van 'b l t' over. Het Arabisch heeft geen 'o', dus welke klinker komt er dan na de ''b'?
pi_165037761
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 16:04 schreef zarGon het volgende:

[..]

Wat is 'Polat' in het Arabisch, eigenlijk?

In dat Arabische naast zijn naam met Latijnse letters herken ik de be, waw, lamelif en de te. De waw wordt niet (letterlijk) uitgesproken, dus hou je iets van 'b l t' over. Het Arabisch heeft geen 'o', dus welke klinker komt er dan na de ''b'?
heeft ook geen "p" ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165037794
quote:
99s.gif Op vrijdag 2 september 2016 16:04 schreef Slayage het volgende:

[..]

heeft ook geen "p" ;)
Ja, dat weet ik; daarom die 'be'. Maar hoe wordt er omgegaan met de 'o'?

Edit: bij 'Omar' wordt er blijkbaar de 'ayn' gebruikt. :P.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 02-09-2016 16:09:25 ]
pi_165037801
ik wits niet dat ze in iran nog steeds oud perzische namen gebruikten :P
archicivilians twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 16:02:25 #Syria: #Iran's Gen. Dariush Dorosti & Gen. Ahmad Gholami killed by Opposition forces in #Aleppo. via @warreports https://t.co/9y6tRotymN reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165037814
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 16:06 schreef zarGon het volgende:

[..]

Ja, dat weet ik; daarom die 'be'. Maar hoe wordt er omgegaan met de 'o'?
meestal een "oe" klank meen ik, maar dat zullen de arabischtaligen beter weten denk ik
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165037833
quote:
99s.gif Op vrijdag 2 september 2016 15:57 schreef Slayage het volgende:
kennelijk zit de pkk mensen op te trommelen om "hun stem te laten horen"

mutludc twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 14:45:09 Exclusive footage from Kobane border where deaths and injuries have been reported @bali_mahmoud https://t.co/5Q4oF8Z1cq reageer retweet
Doen ze in Palestina ook altijd.
pi_165037847
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 16:04 schreef zarGon het volgende:

[..]

Wat is 'Polat' in het Arabisch, eigenlijk?

In dat Arabische naast zijn naam met Latijnse letters herken ik de be, waw, lamelif en de te. De waw wordt niet (letterlijk) uitgesproken, dus hou je iets van 'b l t' over. Het Arabisch heeft geen 'o', dus welke klinker komt er dan na de ''b'?
Er staat Bolat of Bulat. Polat is een Pasho-naam dacht ik, ik ken m iig van Afghanen.
If you have a problem... if no one else can help... and if you can find them... maybe you can hire... The A- Team.
pi_165037855
quote:
99s.gif Op vrijdag 2 september 2016 16:01 schreef Slayage het volgende:

[..]

das kort door de bocht, maar het SDF moet je zien als een paraplu waar de aanwezigen 90% YPG is en 10% overige milities een deel daarvan zijn de arabische milities zoals eerder genoemd in deze reeks, maar ook die zijn weer meerdere verschillende deels lokale facties.
Dat is niet zo belangrijk. Dat weet iedereen. Het punt is dat als die Arabieren hem smeren dan kan de SDF de Arabische kaart niet meer gebruiken.
pi_165037925
quote:
99s.gif Op vrijdag 2 september 2016 16:06 schreef Slayage het volgende:
ik wits niet dat ze in iran nog steeds oud perzische namen gebruikten :P
archicivilians twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 16:02:25 #Syria: #Iran's Gen. Dariush Dorosti & Gen. Ahmad Gholami killed by Opposition forces in #Aleppo. via @warreports https://t.co/9y6tRotymN reageer retweet
[ afbeelding ]
Jezus. Die Iraanse hoge officieren gaan als warme broodjes over de toonbank. Volgens mij hebben ze niemand meer over en moeten deze hoge officieren zelf het hand-tot-hand-gevechten doen want het is echt onbegrijpelijk hoe dit kan.
pi_165037935
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 16:09 schreef Jihawti het volgende:

[..]

Er staat Bolat of Bulat. Polat is een Pasho-naam dacht ik, ik ken m iig van Afghanen.
is turks LAN! wat pasho? wat is pasho?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165037957
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 september 2016 16:14 schreef Atak het volgende:

[..]

Jezus. Die Iraanse hoge officieren gaan als warme broodjes over de toonbank. Volgens mij hebben ze niemand meer over en moeten deze hoge officieren zelf het hand-tot-hand-gevechten doen want het is echt onbegrijpelijk hoe dit kan.
het is niet ongebruikelijk dat generaals meevechten aan het front, maar dit zijn natuurlijk wel zware jongens. tevens een mokerslag op de IRGC *)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165037974
quote:
10s.gif Op vrijdag 2 september 2016 16:14 schreef Slayage het volgende:

[..]

is turks LAN! wat pasho? wat is pasho?
Pashto, vermoed ik.

'Polat' is volgens TDK (Turkse equivalent van de Nederlandse Taalunie) geleend uit het Perzisch.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 02-09-2016 16:17:21 ]
pi_165037975
quote:
10s.gif Op vrijdag 2 september 2016 16:14 schreef Slayage het volgende:

[..]

is turks LAN! wat pasho? wat is pasho?
Oe typo, sorry. Ik bedoelde Pashto, met een t. Oftwel de Pathanen, Pashtuni, Pasto, de grootste etnische groepering van Afghanistan, die lui van de Taliban. Is het ook een Turkse naam?
If you have a problem... if no one else can help... and if you can find them... maybe you can hire... The A- Team.
pi_165037984
Volgende buffer in Hasaka?
markito0171 twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 16:15:49 #Syria New founded #FSA group called "Sons of #Hasaka" declare to free province from #YPG & #IslamicState https://t.co/DUqcnzJqw0 reageer retweet
pi_165037991
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 16:17 schreef Jihawti het volgende:

[..]

Oe typo, sorry. Ik bedoelde Pashto, met een t. Oftwel de Pathanen, Pashtuni, Pasto, de grootste etnische groepering van Afghanistan, die lui van de Taliban. Is het ook een Turkse naam?
Jeps.
Betekent 'staal'. (Of 'sterk'.)

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 02-09-2016 16:18:19 ]
pi_165037994
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 16:16 schreef zarGon het volgende:

[..]

Pashto, vermoed ik.

'Polat' is volgens TDK (Turkse equivalent van de Nederlandse Taalunie) geleend uit het Perzisch.
En Perzisch en Afghaans zijn enorm nauw verwant dus ik gok dat het toch echt uit die regio komt :)

Edit: de naam dan he, oorspronkelijk, niet deze specifieke Polat.
If you have a problem... if no one else can help... and if you can find them... maybe you can hire... The A- Team.
pi_165038003
quote:
99s.gif Op vrijdag 2 september 2016 16:15 schreef Slayage het volgende:

[..]

het is niet ongebruikelijk dat generaals meevechten aan het front, maar dit zijn natuurlijk wel zware jongens. tevens een mokerslag op de IRGC *)
Dat is niet gebruikelijk. Bij een normaal leger is een generaal veel te waardevol om hem door de vleesmolen te halen.
pi_165038004
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 16:17 schreef Atak het volgende:
Volgende buffer in Hasaka?
markito0171 twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 16:15:49 #Syria New founded #FSA group called "Sons of #Hasaka" declare to free province from #YPG & #IslamicState https://t.co/DUqcnzJqw0 reageer retweet
Dagen niets en dan opeens dit allemaal. :').
pi_165038005
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 16:16 schreef zarGon het volgende:

[..]

Pashto, vermoed ik.

'Polat' is volgens TDK (Turkse equivalent van de Nederlandse Taalunie) geleend uit het Perzisch.
zou kunnen idd. het wemelt in het turks van perzische woorden namen
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 16:17 schreef Jihawti het volgende:

[..]

Oe typo, sorry. Ik bedoelde Pashto, met een t. Oftwel de Pathanen, Pashtuni, Pasto, de grootste etnische groepering van Afghanistan, die lui van de Taliban. Is het ook een Turkse naam?
ook turks idd. zowel afghanen als turken zijn enorm beinvloed door de perzische taal
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165038011
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 16:17 schreef Atak het volgende:
Volgende buffer in Hasaka?
markito0171 twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 16:15:49 #Syria New founded #FSA group called "Sons of #Hasaka" declare to free province from #YPG & #IslamicState https://t.co/DUqcnzJqw0 reageer retweet
die durven...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165038038
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 16:19 schreef zarGon het volgende:

[..]

Dagen niets en dan opeens dit allemaal. :').
Die muur bij Ayn Al-Arab wordt nu gebouwd om straks de langzame wurg te beginnen. Als zeg maar de middelste canton uit is gewurgd dan zijn die andere twee cantons makkelijker te happen.
pi_165038039
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 16:19 schreef Atak het volgende:

[..]

Dat is niet gebruikelijk. Bij een normaal leger is een generaal veel te waardevol om hem door de vleesmolen te halen.
ja maar in iran is het een veel grotere eer om shahid te zijn itt sunni islam lijkt het wel. hele cultus er omheen gebouwd ja toch
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165038040
quote:
99s.gif Op vrijdag 2 september 2016 16:19 schreef Slayage het volgende:

[..]

zou kunnen idd. het wemelt in het turks van perzische woorden namen

[..]

ook turks idd. zowel afghanen als turken zijn enorm beinvloed door de perzische taal
Azeri's al helemaal. Prachtige taal!
Het is zelfs een Armeense naam (Bolat) zie ik. Armeens heeft ook boel veel Perzische leenwoorden.
If you have a problem... if no one else can help... and if you can find them... maybe you can hire... The A- Team.
pi_165038059
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 16:21 schreef Jihawti het volgende:

[..]

Azeri's al helemaal. Prachtige taal!
Het is zelfs een Armeense naam (Bolat) zie ik. Armeens heeft ook boel veel Perzische leenwoorden.
lachen.

(was jij in een vorige leven mwanatubu origens?)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165038072
ook ahrar heeft zich kennelijk aangesloten bij het hama offensief

QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 16:20:25 N. #Hama: Mount Zayn Al-Abdeen heavily shelled with Grad rockets by Rebels, now incl. Ahrar Al-Sham, for a 2nd day. https://t.co/9i4AJLjMXZ reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165038080
quote:
99s.gif Op vrijdag 2 september 2016 16:21 schreef Slayage het volgende:

[..]

ja maar in iran is het een veel grotere eer om shahid te zijn itt sunni islam lijkt het wel. hele cultus er omheen gebouwd ja toch
Ja iedereen zijn fetisj. Sommige mensen vinden het leuk om leuke dingen te doen met meisjes en een ander geilt om zichzelf dood te laten bloeden in een woestijn. Darwin's wet. _O_
pi_165038093
BRATISLAVA - Turkije moet zijn militaire acties in het noorden van Syri beperkt houden. Die waarschuwing gaf de Duitse minister van Buitenlandse Zaken vrijdag.

,,We hebben er allemaal belang bij om langdurige militaire confrontaties op Syrische bodem te voorkomen’’, zei Frank-Walter Steinmeier in Bratislava, waar hij vergadert met zijn Europese collega’s. ,,Vanzelfsprekend respecteren we het recht van Turkije zijn grenzen te beschermen, maar we moeten ervoor zorgen dat de situatie niet nog onoverzichtelijker wordt.''

Turkse troepen staken vorige week de grens over om Islamitische Staat en de door de VS gesteunde Syrisch-Koerdische militie YPG te bestrijden. Steinmeier riep Ankara in navolging van de Amerikanen op zich terughoudend op te stellen.
http://www.telegraaf.nl/b(...)_acties_Syrie__.html
pi_165038111
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 16:24 schreef Loekie1 het volgende:
BRATISLAVA - Turkije moet zijn militaire acties in het noorden van Syri beperkt houden. Die waarschuwing gaf de Duitse minister van Buitenlandse Zaken vrijdag.

,,We hebben er allemaal belang bij om langdurige militaire confrontaties op Syrische bodem te voorkomen’’, zei Frank-Walter Steinmeier in Bratislava, waar hij vergadert met zijn Europese collega’s. ,,Vanzelfsprekend respecteren we het recht van Turkije zijn grenzen te beschermen, maar we moeten ervoor zorgen dat de situatie niet nog onoverzichtelijker wordt.''

Turkse troepen staken vorige week de grens over om Islamitische Staat en de door de VS gesteunde Syrisch-Koerdische militie YPG te bestrijden. Steinmeier riep Ankara in navolging van de Amerikanen op zich terughoudend op te stellen.
http://www.telegraaf.nl/b(...)_acties_Syrie__.html
Ik hoor de voetstappen al van die 3 miljoen vluchtelingen. :')
pi_165038119
quote:
99s.gif Op vrijdag 2 september 2016 16:22 schreef Slayage het volgende:

[..]

lachen.

(was jij in een vorige leven mwanatubu origens?)
Nee. Ik was Mwanatabu ;)
If you have a problem... if no one else can help... and if you can find them... maybe you can hire... The A- Team.
pi_165038164
Het ziet er naar uit dat het hele kaartenhuis binnenkort uit elkaar gaat vallen.

SDF’s first defection: Liwa al-Tahrir fights YPG, refuses fighting FSA in Manbij
quote:
Zaman Al Wasl)- Clashes between Liwa al-Tahrir, one of the components of Syrian Democratic Forces (SDF) and the Kurdish militias People Protection Units (YPG), the a military arm of the Kurdish Democratic Union Party and the main component of SDF in the village of Qunaitera of the Solok town in the countryside of Northern countryside of Raqqa, resulted in more than 10 deaths of both sides.

In his talk to Zaman Al Wasl, Abo Ali, the military commander of Liwaa al-Tahrir denied the news about arresting the military commander Abdul-Karim al-Obaid known as Abo Mohammed Kafer-Zita, and confirmed that he is fighting at front.
The military commander explained that clashes were erupted because Liwa al-Tahrir rejected participating in fighting against the Free Syrian Army in Manbij, besides the Liwa protested against displacing Arabs from areas controlled by the Kurdish militias.

Abo Ali detailed that heavy clashes started at 5:00 local time Thursday and sill on in the village of Qunaitera , resulted in casualties among the Kurdish units. He mentioned that till now the Free Syrian Army has not support the Liwa yet.

A military source reported to Zaman al-Wasl that clashes were broken out between Liwa al-Tahrir from one side and the military and security wings of PYD Thursday afternoon in the village of Qunaitera that Liwa had withdrawn to due to conflict with PYD, the Kurdish party that formed the main component of SDF, mentioning that 3 fighters from the Liwa and 6 from the Kurdish party were killed.

The commander of Liwa al-Tahrir appeared in a short video record explained that reason of their attitude is that PYD has dominated SDF’s decision and excluding most other formations. “pressure was put on most brigades by YPG, it cut supplies of food and water meant to reach to Liwa al-Sanadid, Liwa Thowar al-Raqqa and Liwa al-Tahrir”.

The commander demanded re-structuring Syrian Democratic Forces under supervision of USA, he gave them two days notice to withdraw from forces in YPG continued to dominate the decision of SDF.

The Syrian Democratic Forces (SDF) were formed from both the operation rooms of Ras al-Ain and Burkan al-Furat, besides Liwa al-Tahrir, Liwa Thowar al-Raqqa an militias of PYD. SDF have since June 2015 controlled most cities and towns of Northern countryside of al-Raqqa supported with air strikes of US-led alliance.
https://en.zamanalwsl.net/news/17763.html
pi_165038178
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 16:24 schreef Loekie1 het volgende:
BRATISLAVA - Turkije moet zijn militaire acties in het noorden van Syri beperkt houden. Die waarschuwing gaf de Duitse minister van Buitenlandse Zaken vrijdag.

,,We hebben er allemaal belang bij om langdurige militaire confrontaties op Syrische bodem te voorkomen’’, zei Frank-Walter Steinmeier in Bratislava, waar hij vergadert met zijn Europese collega’s. ,,Vanzelfsprekend respecteren we het recht van Turkije zijn grenzen te beschermen, maar we moeten ervoor zorgen dat de situatie niet nog onoverzichtelijker wordt.''

Turkse troepen staken vorige week de grens over om Islamitische Staat en de door de VS gesteunde Syrisch-Koerdische militie YPG te bestrijden. Steinmeier riep Ankara in navolging van de Amerikanen op zich terughoudend op te stellen.
http://www.telegraaf.nl/b(...)_acties_Syrie__.html
Duitsland heeft begin dit jaar zelf 1200 man naar de regio toe gestuurd. De pot verwijt de ketel, net als Iran.
If you have a problem... if no one else can help... and if you can find them... maybe you can hire... The A- Team.
pi_165038208
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 16:24 schreef Loekie1 het volgende:
BRATISLAVA - Turkije moet zijn militaire acties in het noorden van Syri beperkt houden. Die waarschuwing gaf de Duitse minister van Buitenlandse Zaken vrijdag.

,,We hebben er allemaal belang bij om langdurige militaire confrontaties op Syrische bodem te voorkomen’’, zei Frank-Walter Steinmeier in Bratislava, waar hij vergadert met zijn Europese collega’s. ,,Vanzelfsprekend respecteren we het recht van Turkije zijn grenzen te beschermen, maar we moeten ervoor zorgen dat de situatie niet nog onoverzichtelijker wordt.''

Turkse troepen staken vorige week de grens over om Islamitische Staat en de door de VS gesteunde Syrisch-Koerdische militie YPG te bestrijden. Steinmeier riep Ankara in navolging van de Amerikanen op zich terughoudend op te stellen.
http://www.telegraaf.nl/b(...)_acties_Syrie__.html
terughoudend tegenover een organisatie dat het afgelopen jaar ik weet niet hoeveel slachtoffers heeft geeist. geloofwaardigheid van het verhaal over dat de turken zich mogen verdedigen is uiteraard 0,0...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165038221
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 16:26 schreef Jihawti het volgende:

[..]

Nee. Ik was Mwanatabu ;)
had al een vermoeden :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165038245
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 16:29 schreef Atak het volgende:
Het ziet er naar uit dat het hele kaartenhuis binnenkort uit elkaar gaat vallen.

SDF’s first defection: Liwa al-Tahrir fights YPG, refuses fighting FSA in Manbij

[..]

https://en.zamanalwsl.net/news/17763.html
ALLAHU AKBAR!!!

van mij mag het SDF wel in elkaar storten maar of we zover zijn betwijfel ik.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 2 september 2016 @ 16:36:56 #258
450453 Charleville
Wat 'n wereld.
pi_165038286
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 16:24 schreef Loekie1 het volgende:
BRATISLAVA - Turkije moet zijn militaire acties in het noorden van Syri beperkt houden. Die waarschuwing gaf de Duitse minister van Buitenlandse Zaken vrijdag.

,,We hebben er allemaal belang bij om langdurige militaire confrontaties op Syrische bodem te voorkomen’’, zei Frank-Walter Steinmeier in Bratislava, waar hij vergadert met zijn Europese collega’s. ,,Vanzelfsprekend respecteren we het recht van Turkije zijn grenzen te beschermen, maar we moeten ervoor zorgen dat de situatie niet nog onoverzichtelijker wordt.''

Turkse troepen staken vorige week de grens over om Islamitische Staat en de door de VS gesteunde Syrisch-Koerdische militie YPG te bestrijden. Steinmeier riep Ankara in navolging van de Amerikanen op zich terughoudend op te stellen.
http://www.telegraaf.nl/b(...)_acties_Syrie__.html
Het hypocrieten westen moet zijn mond houden en zelf terugtrekken uit dat gebied.
  vrijdag 2 september 2016 @ 16:39:25 #259
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_165038323
quote:
99s.gif Op vrijdag 2 september 2016 16:33 schreef Slayage het volgende:

[..]

ALLAHU AKBAR!!!

van mij mag het SDF wel in elkaar storten maar of we zover zijn betwijfel ik.
Mwaah. Ze mogen eerst nog wel wat terrein van IS afsnoepen.
pi_165038358
quote:
99s.gif Op vrijdag 2 september 2016 16:33 schreef Slayage het volgende:

[..]

ALLAHU AKBAR!!!

van mij mag het SDF wel in elkaar storten maar of we zover zijn betwijfel ik.
Nee, gebeurt ook niet. Ze zijn 90% YPG dus dat ook ook niet. Zoals ik eerder zei: de SDF zal de Arabische kaart niet meer kunnen gebruiken en ze zullen dan Arabische gebieden kwijtraken. Het beste zou zijn dat de Arabische inwoners tot opstand komen.
pi_165038605
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 september 2016 16:39 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Mwaah. Ze mogen eerst nog wel wat terrein van IS afsnoepen.
ja ik zit daar idd dubbel in. maar dan loop je risico dat hun macht nog groter wordt en je weet macht corrumpeert en dan zijn ze helemaal niet meer weg te slaan.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_165038782
AhmadAlkhtiib twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 17:01:33 According to #Ahrar_Alsham they've shutdown #Russian helicopter above Alsheer town in the countryside of #Hama reageer retweet
pi_165038976
QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 16:54:14 Breaking. #TOW strike confirmed by Jaish Al-Izza claiming it was a Russian helicopter. https://t.co/SRM0X4WfET reageer retweet
pi_165039071
QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 17:19:13 N. #Hama: Rebels foiled Regime attemps to recapture Maardas & are again heavily shelling Maan. https://t.co/WUUjMSF80D reageer retweet
pi_165039123
quote:
99s.gif Op vrijdag 2 september 2016 16:33 schreef Slayage het volgende:

[..]

ALLAHU AKBAR!!!

van mij mag het SDF wel in elkaar storten maar of we zover zijn betwijfel ik.
Geloof je ook nog in sprookjes?
mon citoyens vous serez unis.
pi_165039322
Kwam ik net op m'n feed tegen, tering!

pi_165039360
sayed_ridha twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 17:38:14 FSA capture Qundarah reageer retweet
Ten westen van Jarablus

QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 17:38:44 #EuphratesShield: #FSA seized over Qundarah from #ISIS. Only 2 villages left before reaching Sajur Lake. https://t.co/gx5MtEhe9k reageer retweet
pi_165039389
Bij Cukurca (op de grens bij Irak) zijn vandaag 33 PKK-ers afgemaakt. 30 PKK-ers zijn opgepakt. Operatie is nog gaande. Ze blijven maar manschappen er tegenaan gooien :s)
  vrijdag 2 september 2016 @ 17:52:47 #270
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165039580
Is het niet slim Turkije uit de NAVO de gooien? Ontstaan nu alleen maar botsingen tussen VS die eigenlijk voor de Koerden is, maar dan toch ook voor Turkije.
pi_165039792
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 17:52 schreef Roffa123 het volgende:
Is het niet slim Turkije uit de NAVO de gooien? Ontstaan nu alleen maar botsingen tussen VS die eigenlijk voor de Koerden is, maar dan toch ook voor Turkije.
Wat denk je daarmee te bereiken?
pi_165039984
Tikt lekker aan:

worldonalert twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 17:59:06 #Raqqa: Groups that defected from #SDF so far:Liwa Ahrar Raqqa : 30 fightersLiwa al-Tahrir : 50 fightersLiwa Thuwar Raqqa : 250 fighters reageer retweet
Als er 10k soldaten van de SDF zich aansluiten bij het FSA kan het gezelschap zo doorstomen naar Raqqa.
  vrijdag 2 september 2016 @ 18:17:26 #273
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165040041
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 18:15 schreef Atak het volgende:
Tikt lekker aan:

worldonalert twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 17:59:06 #Raqqa: Groups that defected from #SDF so far:Liwa Ahrar Raqqa : 30 fightersLiwa al-Tahrir : 50 fightersLiwa Thuwar Raqqa : 250 fighters reageer retweet
Als er 10k soldaten van de SDF zich aansluiten bij het FSA kan het gezelschap zo doorstomen naar Raqqa.
En dan weer vervolgens tegen Syri zelf. Word een lange oorlog daar.
pi_165040233
Gerucht dat er een VIP zat in de helikopter die vandaag werd neergeschoten.
  vrijdag 2 september 2016 @ 18:31:50 #275
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_165040350
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 september 2016 18:25 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Gerucht dat er een VIP zat in de helikopter die vandaag werd neergeschoten.
RamiAILoIah twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 18:15:42 Some pro SAA accounts claim (unconfirmed) Suheil Hassan (Tiger) was onboard the downed helicopter north Hama #Syria https://t.co/rHyf7CENe3 reageer retweet
The man himself.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_165040377
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 18:31 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

RamiAILoIah twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 18:15:42 Some pro SAA accounts claim (unconfirmed) Suheil Hassan (Tiger) was onboard the downed helicopter north Hama #Syria https://t.co/rHyf7CENe3 reageer retweet
The man himself.
Mr. Lego? Damn.
  vrijdag 2 september 2016 @ 18:38:04 #277
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165040475
Ik vind het moeilijk om te kiezen tussen de Rojava, SAF, en FSA
pi_165040537
RamiAILoIah twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 18:29:31 Suheil Hassan (Tiger) used to fly using a similar type of helicopter downed north Hama. Photo via @DrAhraar #Syria https://t.co/HgdEhF21lt reageer retweet
  vrijdag 2 september 2016 @ 18:55:59 #279
458213 Roffa123
Feyenoord 4 ever!
pi_165040792
Syrie, was een land met een bevolkingsgroei. In 2004 had het land 17miljoen inwoners. In 2011 22miljoen, 2014 17miljoen (Deels gevlucht deels vermoord.)
pi_165040850
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 18:31 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

RamiAILoIah twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 18:15:42 Some pro SAA accounts claim (unconfirmed) Suheil Hassan (Tiger) was onboard the downed helicopter north Hama #Syria https://t.co/rHyf7CENe3 reageer retweet
The man himself.
Moet hij iemand belangrijks voorstellen dan? Sorry ik ken hem niet.
pi_165040909
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 18:59 schreef Atak het volgende:

[..]

Moet hij iemand belangrijks voorstellen dan? Sorry ik ken hem niet.
We gaan z'n baardjes missen:

pi_165041102
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 19:02 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

We gaan z'n baardjes missen:

[ afbeelding ]
Voor mij zien ze er allemaal hetzelfde uit. Hoe is het met selfie-king Suleimani dan die altijd half-gaar naar de camera keek?
pi_165041182
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 19:13 schreef Atak het volgende:

[..]

Voor mij zien ze er allemaal hetzelfde uit. Hoe is het met selfie-king Suleimani dan die altijd half-gaar naar de camera keek?
Hij zit nu in Irak, Irakese troepen voorbereiden op het grote Mosul offensief.
  vrijdag 2 september 2016 @ 19:17:56 #284
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165041187
@MIG29_
The Tiger is ok , Tiger Forces advance now north #Hama
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165041223
Ja eerst een nieuwe foto van Mr. Lego aub. Die MIG29 is niet echt te vertrouwen
  vrijdag 2 september 2016 @ 19:22:58 #286
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165041275
En dan weer zeggen dat hij gekloond is zeker :') :P
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 2 september 2016 @ 19:26:40 #287
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165041350
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165041554
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 19:22 schreef Szura het volgende:
En dan weer zeggen dat hij gekloond is zeker :') :P
Gekloond? Nee.
Nieuwe uit de legofabriek? Mogelijk.
pi_165041587
24Aleppo twitterde op donderdag 01-09-2016 om 23:49:01 #SDF told civilians in GharaSaghira town S #Manbij they will take one person from each family to fight with them #A24 reageer retweet
24Aleppo twitterde op donderdag 01-09-2016 om 23:49:24 @24Aleppo who will refuse it should leave town before Saturday reageer retweet
  vrijdag 2 september 2016 @ 19:43:25 #292
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_165041676
MIG29 met bronnen bij de Tiger Forces is niet te vertrouwen, maar wat zijn dat dan voor vage Twitters die jij post dan?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_165041708
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 19:43 schreef Szura het volgende:
MIG29 met bronnen bij de Tiger Forces is niet te vertrouwen, maar wat zijn dat dan voor vage Twitters die jij post dan?

https://www.reddit.com/r/(...)s_advance_now_north/
pi_165041815
QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 02-09-2016 om 19:43:54 S. #Aleppo: aftermath of latest attempt by pro-Regime forces to progress towards Tell Jamaiyat . T-72 knocked out. https://t.co/p4pBMFOpTK reageer retweet
pi_165041863
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 16:26 schreef Atak het volgende:

[..]

Ik hoor de voetstappen al van die 3 miljoen vluchtelingen. :')
Ik zie de geldkraan al dichtdraaien, het visumvrij reizen steeds verder weg en het lidmaatschap van de EU nog veeeeeeel verder weg raken.

Hmm goede zaak.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_165041905
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 september 2016 19:51 schreef marsan het volgende:

[..]

Ik zie de geldkraan al dichtdraaien, het visumvrij reizen steeds verder weg en het lidmaatschap van de EU nog veeeeeeel verder weg raken.

Hmm goede zaak.
Als je druk op wilt voeren zorg dan dat de dingen die je wilt wegnemen er uberhaupt zijn. Het wegnemen van iets wat er al niet is schiet niet op.
pi_165041949
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 19:52 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Als je druk op wilt voeren zorg dan dat de dingen die je wilt wegnemen er uberhaupt zijn. Het wegnemen van iets wat er al niet is schiet niet op.
Zoiets als die 3 mln vluchtelingen die al op weg zijn bedoel je?
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_165041961
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 september 2016 19:54 schreef marsan het volgende:

[..]

Zoiets als die 3 mln vluchtelingen die al op weg zijn bedoel je?
Ze zitten iig niet in Syri. Dus op weg zou je kunnen zeggen ja :s)
pi_165042007
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2016 19:55 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Ze zitten iig niet in Syri. Dus op weg zou je kunnen zeggen ja :s)
Ja voorlopig zitten ze ook niet europa. Even relevant dus om de zogenaamde druk mee ook te voeren als de zaken die ik aanhaalde.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_165042042
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 september 2016 19:57 schreef marsan het volgende:

[..]

Ja voorlopig zitten ze ook niet europa. Even relevant dus om de zogenaamde druk mee ook te voeren als de zaken die ik aanhaalde.
Ik zou zeggen kijk gerust naar het aantal vluchtelingen dat voor de gesprekken naar Europa kwam en het aantal vluchtelingen daarna. Er zijn genoeg topics hierover, lees die maar terug :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')