abonnement Unibet Coolblue
pi_163926190
Welkom in het babytopic!

Een lijst met de verjaardagen van veel OUD-users en hun kindjes vind je op de Fok!wiki:
http://wiki.fok.nl/index.php/Ouder%28s%29_Kalender

De baby wiki-lijst vind je hier:
http://wiki.fok.nl/index.php/BabyTopic

Voel je vrij je gegevens in dit lijstje toe te voegen/aan te passen.



Game on! *O*
pi_163926446
Oh Molo dat klinkt wel eng zeg... Voel je je verder niet ziek of koortsig ofzo?

Iemand tips voor lekkere hapjes om te koken als avondmaaltijd... L. houdt heel erg van pompoen, zoete aardappel en paprika, dus dat maak ik regelmatig, maar een beetje afwisseling lijkt me ook wel lekker! Ze lust tot nu toe de meeste groentes wel en pasta, risotto, quinoa, couscous... Vlees hebben we nog niet geprobeerd. Wel kip en vis. Ik wil vanmiddag weer wat voorraad maken voor in de vriezer, maar wat... Iig pompoen met erwtjes :).. Jullie nog tips?!
  vrijdag 22 juli 2016 @ 13:17:00 #3
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_163926624
Verzekering had ik al geraadpleegd, die wilden akkoord van specialist hebben en die krijg dus niet, dus daar leg ik me maar bij neer ;)
Is ook geen ramp hoor, had alleen extra leuk geweest om er op uit te kunnen.

Voel me verder niet echt ziek en geen koorts, heb wel last, maar meer last van de hitte op het moment.

Vieve6, op www.bbcgoodfood.com staan 'weaning recipes' (http://www.bbcgoodfood.com/recipes/collection/weaning-recipes) en daar staan leuke tips tussen voor baby's die net beetje gaan eten. Sowieso leuke site dat voor inspiratie voor eten vind ik :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_163926937
Emmy is vandaag 55,5 cm en 4600 gram. Iets aan de bovenkant, maar prima.
pi_163927211
IMA en Mariposas, gefeliciteerd met jullie dreumessen! *O*

LuDann, hoera voor de twee nachten doorslaap, ik hoop dat het doorzet voor jullie! En +1 op alles wat al gezegd is over schuldgevoel.. Hoop dat je dat gauw een beetje los kan laten :*

Madivi, over doorslapen en borstvoeding: als de stuwing pijn doet, kolf ik inderdaad, maar anders niet. Ik leg ook weleens op verzoek aan (vanochtend lag mijn dochter om 6.25 nog steeds te slapen, laatste voeding was gister rond 21.00, eerste keer zo lang :o), mijn baby slaapt vrolijk verder terwijl ze drinkt. Over het achteruit lopen van de productie, bij mij heeft ’s nachts minder voeden eigenlijk geen effect op de productie. Maar ik voed overdag regelmatig (minimaal om de 3, vaak om de 2 en met het warme weer zelfs elk uur een beetje soms) en kolf 3x tijdens een werkdag, vermoed dat dat het ook wel op peil houdt.. Fijn iig dat je nu wat langere nachten kan maken (?) :)

Molo, brrr wat naar van je wond :X Hopelijk gaat het snel de goede kant op zeg, gelukkig voel je je niet echt ziek..

Verder las ik veel over de eerste maanden, wat fijn dat daar ook ruimte voor is hier :) Ik moet zeggen dat ik mezelf erg verbaasd heb in het relaxed mee kunnen veren met wat mijn baby nodig heeft, het gaat me makkelijker af dan ik vooraf verwacht had. Maar, ik heb een erg makkelijke baby O+ die makkelijk slaapt enz, en veel geluk dat mijn man de afgelopen 4 maanden veel thuis kon werken, waardoor het ook allemaal minder zwaar is. Ik maak me juist meer zorgen over straks, als ze groter is, richting dreumes/peuter, kan ik dat wel? Het piepkleine (en onderhand niet meer zo piep btw) lijkt me tot nu toe makkelijker dan bijv omgaan met heftige peuterbuien.. Maar goed, dat zijn zorgen voor later ;) , hopelijk groei ik er gewoon in. Ik bedoel, bij de eerste luiers/huiltjes/enz voelde ik me zo onbeholpen en liep het zweet me over de rug.. Raar eigenlijk, hoe snel het eigen wordt allemaal :)
pi_163931246
Dat wordt een chauffeur regelen Molo... Of misschien een heel klein beetje rustiger aan doen?? :P

Over meeveren met baby's, dat kan ik best goed, maar met een peuter erbij vind ik een stuk lastiger. Eigenlijk vooral als ze heel erg naar mijn man toe trekt, ons tegen elkaar uit speelt (met succes :( ) en zich van mij afkeert. Gisteren een goed gesprek met man erover gehad. Als ik alleen met verder ben gaat het eigenlijk best heel goed. Het continue gevoel dat ik haar tekort doe (omdat ze gewoon naar het kdv gaat 1,5 dag, omdat ik uitslaap als man thuis is, omdat ik de boeman ben vergeleken met man, omdat ik tegen haar uitval na een lange zeurdag, omdat ik niet met haar kan spelen als baby onrustig is etc) moet slijten denk ik.
Vandaag met beide meiden ging super gelukkig!

Ik las ook over het gevoel te 'moeten' genieten, daar heb ik ook veel last van. Vooral als we met het hele gezin zijn, terwijl dat nog het minst lekker loopt. Ik moet het ook maar gewoon loslaten.

LuDann gaat ze nu gewoon doorslapen, wauw. Jezelf niets kwalijk nemen. Je bent er wel altijd voor haar geweest! En misschien is het ook vooral de extra energie die de benauwdheid haar nu kost die het slapen zo verbeterd? Mis is dit wel de reset die je nodig had?

Groofs, ik kan het me zo voorstellen. Ik kan er ook moeilijk met man over praten, dat ligt meer aan mij dan aan gemaakt vrees ik. Maar ik heb tenminste die mogelijkheid, jij niet. Maar een super mama ben je zeker!

Arja, wat goed gegroeid!

Hebben de juni baby's al last van hormoonpukkels? Volgens mij begint get hier te komen namelijk
-O-
pi_163932008
Sull, met een peuter erbij lijkt me best pittig inderdaad.

Hier zijn de pukkels net weer weg. Ik vond ze maar stom op mijn mooie, gave baby
pi_163932935
Hier beginnen de pukkels minder te worden, hij zat echt compleet onder }:| je zag mensen schrikken in het openbaar. :+ nu nog steeds best wat pukkels vermengd met warmtebultjes, echt een hunk. Maar het wordt wel met de dag minder.

Mooie stats Arja!

Hier vind ik een baby stiekem wel makkelijker dan een peuter. Nouja, vooral al dat gedebatteer van dochter is soms wel vermoeiend met al wat slaapgebrek. Ze wordt echt politica vermoed ik. :') nee, ze is superzoet hoor, maar ik mis soms wel een echt rustmomentje op de dag. Al is ze vooral ook zo gezellig, en lief en kan ze veel helpen. Maar ze is dus ook een soort real live commentator die alles wat gebeurt verslaat en opinieert.

En het scheelt ook wel dat baby heel tevree is over het algemeen. Zo handig dat je zo'n kleintje nog kan optillen en meenemen. Al kijk ik vooral ook uit naar meer interactie. O+ Ik ben zo benieuwd hoe hij gaat zijn qua karakter, en waar hij graag mee speelt en of hij introvert of extravert is!
pi_163932953
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 16:31 schreef Sull het volgende:
Ik las ook over het gevoel te 'moeten' genieten, daar heb ik ook veel last van. Vooral als we met het hele gezin zijn, terwijl dat nog het minst lekker loopt. Ik moet het ook maar gewoon loslaten.

Zo, die komt even binnen hier. Wat herkenbaar. In m'n eentje met dreumes en baby gaat mij een stuk makkelijker af dan samen, gek genoeg. Ik weet niet goed waar dat 'm in zit, maar onze weekenden voelen soms 'zwaarder' dan de gewone weekdagen dat ik alleen voor ze zorg. En daar baal ik best van :@ .
pi_163933429
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 17:31 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]

Zo, die komt even binnen hier. Wat herkenbaar. In m'n eentje met dreumes en baby gaat mij een stuk makkelijker af dan samen, gek genoeg. Ik weet niet goed waar dat 'm in zit, maar onze weekenden voelen soms 'zwaarder' dan de gewone weekdagen dat ik alleen voor ze zorg. En daar baal ik best van :@ .
Hier merken we aan oudste dat zodra we met z'n allen thuis zijn zonder directe activiteit ze soms plots 'vergeet' dat ze ook zelf kan spelen zeg maar. Ik vind op stap met z'n vieren echt heel fijn en relaxt, maar thuis 'niksen' is met z'n vieren juist zwaarder soms ja.

Dat ervaar ik nu minder nu we al een tijdje met z'n allen thuis zijn, maar als het echt na een paar werkdagen van de één is, gaat dat wel zo.
  vrijdag 22 juli 2016 @ 17:53:50 #11
423656 Moppert
omgwtfbbqroflwouters
pi_163933610
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 17:31 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]

Zo, die komt even binnen hier. Wat herkenbaar. In m'n eentje met dreumes en baby gaat mij een stuk makkelijker af dan samen, gek genoeg. Ik weet niet goed waar dat 'm in zit, maar onze weekenden voelen soms 'zwaarder' dan de gewone weekdagen dat ik alleen voor ze zorg. En daar baal ik best van :@ .
Bij mij zat hem dat vooral in geluid enzo, als je alleen bent stommelt er niet iemand net wat harder de trap af, en als je alleen voor eten moet zorgen loopt er niemand in de weg.
Ik heb bij vooral nummer 3 echt ontdekt hoe erg kleine dingen mij uit balans kunnen rukken.
Dat als de baby slaapt er niet iemand op de bank komt zitten met een hoestbui.
schaatsen niet aan hoefde op de tv etc etc etc.

de normale dingen des levens vind ik storend met een baby en een slecht slapende peuter.
Toen onze mop een mopje was,
Was ze aardig om te zien;
Nu bromt zij alle dagen
En bijt nog bovendien.
  vrijdag 22 juli 2016 @ 17:56:57 #12
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_163933683
Herkenbaar hoor. Je bent vaak gewend om dingen op een bepaalde manier zelf te doen, je hebt je routine. En dan kan een partner best wel in de weg lopen. Je wordt uit cadans gebracht.
pi_163933978
Lekker op Fok, die herkenbaarheid O+ . Het is dus niks geks.. Ik worstel er echt een beetje mee.

Inderdaad als we op stap zijn met z'n vieren is het heel leuk, gezellig zelfs. Maar thuis.. Poeh. Het botst nogal eens tussen mijn gevoel van "Hoera, lief is weer thuis, dus er is weer iemand die dreumes kan vermaken / ook eens kan koken / baby kan voeden / nog1000dingendienogliggen kan afmaken *O* " en zijn gevoel van "Ha, weekend, rust :O " .

Ik merk ook dat ik, als ik alleen ben, er ook op ingesteld ben dat ik alles zelf doe. Dus ogen voor en achter, dreumes corrigeren, baby in de gaten houden qua moeheid en op bed leggen, fruit maken, eten maken, etc. Dan ben ik juffrouw Mier ;)

Als we dan samen thuiszijn en Annie is weer eens zand op alle planten aan het strooien / haar broer aan het bekogelen met duplo / de tuinsproeier stiekem aan het uitrollen en aanzetten, dan verwacht ik sneller dat lief wel even inspringt. Terwijl die dat soort dingen niet eens doorheeft :') . Of in de weekendstand staat en roept 'Ach, dat zand waait toch wel weer weg' .

Dus ja. Hallo irritaties }:| .
pi_163933995
Ik moet gewoon weer aan het werk, als ik mezelf zo teruglees :') .
pi_163935614
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 17:31 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]

Zo, die komt even binnen hier. Wat herkenbaar. In m'n eentje met dreumes en baby gaat mij een stuk makkelijker af dan samen, gek genoeg. Ik weet niet goed waar dat 'm in zit, maar onze weekenden voelen soms 'zwaarder' dan de gewone weekdagen dat ik alleen voor ze zorg. En daar baal ik best van :@ .
Hier is het hetzelfde, maar dan zonder baby. Ik vind het nu zo fijn om alleen te zijn met Sjaak, ik snap hem, hij snapt mij en dan is het leuk. Maar met vrouw erbij is het toch een andere dynamiek. En eerst had zij haar vrije dag waarop ik werkte, dan had zij ook zo'n dag. Nu is ze altijd thuis. En dat botst wel eens.
pi_163936498
Wat fijn die herkenning! Blij dat meer mensen dezelfde ervaring hebben. Thanx O+
pi_163937323
Ik herken me er ook in. In mijn eentje met M is vermoeiend, maar met vriend er bij is nog vermoeiender. Ik denk dat het ook een beetje komt doordat ik me voor mijn gevoel dan nog steeds meer verantwoordelijk voel dan mijn vriend. Dat hij M rustig een hele tijd laat huilen helpt dan niet mee. Ik ben toch altijd de eerste die zal gaan kijken wat er aan de hand is.
pi_163939998
Ik herken dat ook! Dat het alleen met twee kinderen prima gaat maar met man erbij juist zwaarder voelt, want ander evenwicht en andere handelwijze. En oudste die zich er met man erbij ook anders gedraagt en opeens niks meer zelf kan :(

Ik vond de 'logische' verdeling van baby bij mij en peuter bij man (want bv en dragen en oudste was altijd al papa fan dus iedereen tevreden daarmee) trouwens ook best zwaar soms, dan leek de zorg voor peuter ipv baby aanlokkelijker omdat peuter al zelfstandiger is. Hoewel altijd rustig kunnen zitten/blijven liggen want het baby-excuus ook wel fijn is! :D Maar goed, achteraf bezien hadden wij in het begin vaker bewust van kind moeten wisselen ipv altijd het 'standaard' kind te pakken. Nu is dat heel anders overigens, die logische verdeling was blijkbaar echt iets van de eerste maanden.
  vrijdag 22 juli 2016 @ 21:42:17 #19
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163940333
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 13:31 schreef Arja het volgende:
Emmy is vandaag 55,5 cm en 4600 gram. Iets aan de bovenkant, maar prima.
Haha onze dames schelen nauwelijks O+

Ik ben net twee uur in de primark (ik typte deprimark... depri werd ik er wel van ja :')) geweest wanhopig op zoek naar iets van kleding dat past -O- hoe je van maat 34/36 naar maat 40/42 kunt gaan -O- En de dingen die ik nu heb gekocht zitten ook maar mat. Mja... Vorige keer kwam t ook goed maar vrolijk word ik er niet van
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
  vrijdag 22 juli 2016 @ 21:43:12 #20
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_163940362
Ik herken het zelfs, met slechts 1 kind. Hij let niet goed genoeg op, pakt haar niet snel genoeg, moet veel dingen uitleggen (dat vind ik wél logisch overigens) maar ook met de fles geven zit hij vaak blind naar de tv te staren terwijl zij de fles weigert. En dat dan niet door hebben. Ook merk ik dat hij nog niet helemaal rekening met haar kan houden, trekt z'n eigen plan terwijl zij nu bepaalt hoe en wat. Veel dingen vind ik ook logisch, en ik kijk wel vaak uit naar de weekenden, in de hoop zelf meer rust te hebben. Ik krijg het alleen niet echt, want ik loop vaak 3x zoveel achter z'n reet op te ruimen dan dat ik doordeweeks moet doen..
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
  vrijdag 22 juli 2016 @ 21:43:44 #21
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_163940386
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 13:31 schreef Arja het volgende:
Emmy is vandaag 55,5 cm en 4600 gram. Iets aan de bovenkant, maar prima.
Goed spek dat, kan heul geen kwaad *O*
En ze is best lang ook natuurlijk hè :)

Sull: vandaag chauffeur gehad in de vorm van man O+
Voor het eerst met zijn drieën echt op pad geweest. Ergens lekker buiten geluncht, daarna gewinkeld, heerlijk O+
Mevrouw had ondertussen wel honger, dus op een bankje een flesje gemaakt en gegeven (was in centrum van Delft). Wel tof om al die vertederde blikken van mensen te zien die langs liepen. Proud mom over here *O*

Wel van een baby die helemaal onder de babypukkels zit, ziet er niet uit, maar gaat vast wel weer over :')

Morgen een bruiloft, dan mag ze voor het eerst in een net jurkje O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 22 juli 2016 @ 21:46:03 #22
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_163940463
Goede stats idd Arja!
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
pi_163940620
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 21:42 schreef Chanty het volgende:

[..]

Haha onze dames schelen nauwelijks O+

Ik ben net twee uur in de primark (ik typte deprimark... depri werd ik er wel van ja :')) geweest wanhopig op zoek naar iets van kleding dat past -O- hoe je van maat 34/36 naar maat 40/42 kunt gaan -O- En de dingen die ik nu heb gekocht zitten ook maar mat. Mja... Vorige keer kwam t ook goed maar vrolijk word ik er niet van
Onze meiden zijn dan ook datumtweeling O+

Ik pas ook niks en voel me nergens lekker in, maar vind het ook zonde om nieuwe kleren te kopen terwijl ik nog verder af zal vallen.
Ik was in eerste instantie al een hoop gewicht kwijt, maar daarna is er niks meer af gegaan. Denk dat ik daarvoor moet sporten, maar dat kan ik fysiek nog niet.

Ik vind het heerlijk als mijn man ook thuis is. Al is hij dan ook nog veel aan het klussen.
Wat ik wel lastig vind, is dat hij minder geduld heeft en sneller geirriteerd is als Emmy een dag heeft waarop ze veel huilt en daarmee irriteert hij me weer.

Molo leuk he al die reacties op straat en mensen die in de kinderwagen kijken en gewoon smelten van jouw kind O+
Hoe groot is L. nu?
pi_163940782
Mogen er wat nieuwe en iets minder nieuwe baby's bij in de babywiki (zie OP) O-) Ik ben nu al kwijt hoe oud alle baby's zijn is en namen zijn al helemaal een raadsel! O+
pi_163941445
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 13:17 schreef Molo het volgende:
Verzekering had ik al geraadpleegd, die wilden akkoord van specialist hebben en die krijg dus niet, dus daar leg ik me maar bij neer ;)
Is ook geen ramp hoor, had alleen extra leuk geweest om er op uit te kunnen.

Voel me verder niet echt ziek en geen koorts, heb wel last, maar meer last van de hitte op het moment.

Vieve6, op www.bbcgoodfood.com staan 'weaning recipes' (http://www.bbcgoodfood.com/recipes/collection/weaning-recipes) en daar staan leuke tips tussen voor baby's die net beetje gaan eten. Sowieso leuke site dat voor inspiratie voor eten vind ik :)
Thnx voor de tip! :) Dat is inderdaad een leuke site... Heb ik vroeger wel eens lekkere taartrecepten vandaan gehaald...

Gelukkig voel je je verder niet ziek, maar wel vervelend dat je minder kan... Altijd lastig om zoiets te accepteren..
  vrijdag 22 juli 2016 @ 22:30:26 #26
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163941738
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 21:51 schreef Arja het volgende:

[..]

Onze meiden zijn dan ook datumtweeling O+

Ik pas ook niks en voel me nergens lekker in, maar vind het ook zonde om nieuwe kleren te kopen terwijl ik nog verder af zal vallen.
Ik was in eerste instantie al een hoop gewicht kwijt, maar daarna is er niks meer af gegaan. Denk dat ik daarvoor moet sporten, maar dat kan ik fysiek nog niet.

Ik vind het heerlijk als mijn man ook thuis is. Al is hij dan ook nog veel aan het klussen.
Wat ik wel lastig vind, is dat hij minder geduld heeft en sneller geirriteerd is als Emmy een dag heeft waarop ze veel huilt en daarmee irriteert hij me weer.

Molo leuk he al die reacties op straat en mensen die in de kinderwagen kijken en gewoon smelten van jouw kind O+
Hoe groot is L. nu?
Ik voelde me zo ongelukkig en het is ook gewoon irritant dat dingen afzakken en je met dit warme weer 1 jurkje hebt. Ik ben bijna 10 kg kwijt maar de laatste 10 dagen niks meer afgevallen. Herinner me wel dat dat bij Lucas ook zo ging en daarna ging het ineens hard en kreeg ik zelfs ondergewicht. Hard hoeft het niet te gaan maar er mag wel wat beweging in zitten. Moet namelijk nog 10 kg voor mijn ideale gewicht.

Amélie mag in de wiki hoor op 22 juni.

En al die aandacht voor de baby is leuk ja. Hier echt zoveel aanspraak met baby in doek O+
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
  vrijdag 22 juli 2016 @ 22:37:40 #27
426379 elamanilo
elämänilo
pi_163941997
Ik herken er ook wel dingen in, dat het soms moeizamer is met z'n tweeën omdat je ook dingen van de ander verwacht, terwijl die er weer andere ideeën op nahoudt. Als je alleen bent, dan is daar geen misverstand over en dan pak je de dingen aan op je eigen manier, het is ook rustiger en je grote kind heeft het vaker zelf uit te zoeken inderdaad. :)
Maar als je veel samen bent, dan heb je ook wel weer een verdeling en weet je weer beter wat je aan elkaar hebt/van elkaar moet en kunt verwachten. En dat is juist ook wel weer heel fijn. Hier is de peuter er ook aan gewend en zoekt ook dingen zelf uit als we er beiden zijn omdat we dan soms zelfs allebei tegelijk aan het werk zijn terwijl zij rondloopt. Sterker nog, ik heb zelf wel eens het idee dat ik soms juist echt bewust tijd voor haar vrij wil maken omdat ik op bepaalde dagen de neiging heb om telkens maar met een half oog naar haar te kijken en op geen enkel moment echt bewust met haar bezig te zijn. En dat vind ik dan ook niet leuk, ze verdient ook momenten van volle aandacht, van minstens 1 van ons. O+

Het 'moeten genieten' herken ik ook, dat lukte mij de eerste keer ook absoluut niet. Maar dit keer zomaar opeens (geheel onverwacht) wel! O+ Ik geniet op en top. Dit keer ging ik er wel met hele andere verwachtingen in, ik stelde me in op wederom een minder makkelijke eerste periode, en dat was dus opeens ook helemaal anders (tot nu toe in ieder geval).

quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 21:57 schreef Mineola het volgende:
Mogen er wat nieuwe en iets minder nieuwe baby's bij in de babywiki (zie OP) O-) Ik ben nu al kwijt hoe oud alle baby's zijn is en namen zijn al helemaal een raadsel! O+
^O^
pi_163942056
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 21:42 schreef Chanty het volgende:

[..]

Haha onze dames schelen nauwelijks O+

Ik ben net twee uur in de primark (ik typte deprimark... depri werd ik er wel van ja :')) geweest wanhopig op zoek naar iets van kleding dat past -O- hoe je van maat 34/36 naar maat 40/42 kunt gaan -O- En de dingen die ik nu heb gekocht zitten ook maar mat. Mja... Vorige keer kwam t ook goed maar vrolijk word ik er niet van
De pasvorm van de Primark valt bij sommige kledingstukken ook gewoon erg klein. De ene keer pas ik in 36, de andere keer in 40
pi_163942465
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 18:10 schreef Razztwizzle het volgende:
Ik moet gewoon weer aan het werk, als ik mezelf zo teruglees :') .
Ja, nou, als ik werk heb ik die irritaties juist nog meer, want dan denk ik: hallo, ík heb ook weekend en ben ook moe van mijn drukke werkweek en waarom ben ik dan 9 van de 10 keer degene die achter I aanrent?
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_163942760
"Emmy" mag ook in de wiki op 22 juni.
Wie haar echte naam nog niet weet en dat wel wil, mag me pmen.
  vrijdag 22 juli 2016 @ 23:01:05 #31
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_163942852
Toegevoegd!
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
  vrijdag 22 juli 2016 @ 23:08:58 #32
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163943141
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 22:39 schreef Skittles het volgende:

[..]

De pasvorm van de Primark valt bij sommige kledingstukken ook gewoon erg klein. De ene keer pas ik in 36, de andere keer in 40
Mja ik heb bij de primark altijd juist 34/36 dus dit was even confronterend. T zit vooral op mijn billen, bovenbenen en buik.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_163943184
L. Mag ook in de wiki; 21 oktober :) oja en voor de echte naam mag je me ook pm'en..
  vrijdag 22 juli 2016 @ 23:20:16 #34
344469 Amsel
zonder t
pi_163943534
Jongens ik val even binnen met een snelle vraag: Wat zal ik onze kraamhulp geven als bedankje? Zondag is ze voor het laatst (help!) en ik wil graag iets geven, maar ik weet te weinig over haar om te bedenken wat. We zijn zo druk bezig geweest met mij en de baby dat ik nauwelijks een praatje heb gemaakt over haarzelf :@ Maar zonder haar zou ik er nu zwaar doorheen zitten (en omdat het zo intensief was, was er dus weinig tijd voor gezellige kletspraatjes) dus ze verdient echt wel iets leuks O+
  vrijdag 22 juli 2016 @ 23:22:05 #35
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_163943610
Ik heb een enorme doos gruwelijk lekkere bonbons van de super banketbakker hier gegeven.
Geef in ieder geval geen geld, want dat mogen ze niet aannemen en is ook vrij ongemakkelijk om danwel te krijgen, danwel af te wijzen ;)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_163944177
Zucht heel verhaal getikt loopt mn laptop vast :(

Ik zag twee jarigen O+ Gefeliciteerd! Wat een bijzondere dag is dat!

E.zra aan de lijst toegevoegd.. Ik noem hem hier E

Had dus een heel verhaal getikt over dat E het meest makkelijke jongetje ever is! Zo rustig als hij in mijn buik was (Voor wie het nog weet verschillende ctg's ivm weinig beweging) zo rustig is hij nu nog :) Kalm goedzakje dat het leven het liefst bekijkt en toe-gilt, kirt en schatterlacht
Draaien kan hij wel maar ach waarom? Drinken komt vanzelf wel erom vragen komt meestal niet in hem op.

O was ook makkelijk maar toen was alles nog zo nieuw dat ik zelf minder relaxt was. Bij haar ook meer opstart problemen door veel spugen, erg veel pijn met voeden, eczeem en door ks zelf minder op de been.

Ik heb helemaal ritme gevonden met O naar school brengen.. terwijl ze daar is tijd voor E en wanneer we haar ophalen tijd voor O of voor ze samen. Wanneer vriend thuis komt neemt hij 1 van de twee over en kan ik bv nog even iets met O doen en brengt hij haar naar bed of andersom ed.

Lastig vind ik dus de dagen zonder ritme! Nu O vakantie heeft bv.. Zij mist het bezig gehouden worden op school, ik mis de 1 op 1 momentjes met E waardoor de dagen net te lang zijn.
We'll have love aplenty
We'll have joys outnumberd
We'll share perfect moments
You and Me
pi_163944198
Amsel ik gaf ook chocolade :) Blauwe paaseitjes
We'll have love aplenty
We'll have joys outnumberd
We'll share perfect moments
You and Me
pi_163944604
Amsel wij gaven een bos bloemen, een hema bon en een kaart waarop stond waarvoor we haar allemaal bedanken en wat ze ons geleerd heeft.

Die van ons was ook goud waard.
pi_163945138
Oei, jullie verhalen maken mij verdrietig. Man is zo veel betere papa dan dat ik mama ben vind ik. Ik heb het gevoel dat alles in de soep loopt als ik er ben.
pi_163945822
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2016 00:14 schreef Adrian4 het volgende:
Oei, jullie verhalen maken mij verdrietig. Man is zo veel betere papa dan dat ik mama ben vind ik. Ik heb het gevoel dat alles in de soep loopt als ik er ben.
Oh, ik vind mezelf geen betere mama hoor! Hij is een supervader en ontzettend lief voor ze. Ik kan gerust een dag weg en dan maak ik me totaal geen zorgen over of het thuis wel loopt. Maar ik word soms gewoon een beetje kriegel van het feit dat ik, als we samen thuis zijn, toch degene ben die het meest bezig is met de kinderen. En het huis. En het eten. }:| . Maar dat ligt denk ik net zoveel aan mij als aan hem. Ik zou ook meer kunnen loslaten en vragen, bijvoorbeeld.

Laatst las ik dit artikel: http://www.netmums.com/children/are-you-the-go-to-parent en ik maakte me een beetje boos om hun conclusie dat het logisch is dat één van de twee ouders de 'default parent' is. Want dat zou in een gelijkwaardige relatie niet zo moeten zijn. En toen bedacht ik me dat ik dat dus wel ben en dat vind ik dan weer heel stom van mezelf :') .
  zaterdag 23 juli 2016 @ 04:18:57 #41
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_163947271
Hoe gaat t nu met de nachtvoedingen van Tas, Razz?
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
pi_163947317
Daar zeg ik i.v.m. de Fok-wet niks over.
pi_163947393
Goedemorgen! Ik had gisteren zo n goede dag. C kwam weer iets minder vaak voor een voeding s nachts, dus was zelf iets fitter. Kinderen hadden om 12 uur vakantie. We hebben een film gekeken, zijn naar een grote speeltuin geweest, en na het eten heb ik ook nog een half uur staan draaien (springtouw) voor een vijftal kinderen. Fijn!

Oh, en wat betreft tranen kwijt kunnen... Dat is gewoon iets waar ik zelf niet goed ben. Ik denk dat al mijn vrienden er graag voor me zouden zijn, daar gaat het niet om. En lief, Ela, je aanbod :-)
  zaterdag 23 juli 2016 @ 11:11:18 #44
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163949592
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 23:20 schreef Amsel het volgende:
Jongens ik val even binnen met een snelle vraag: Wat zal ik onze kraamhulp geven als bedankje? Zondag is ze voor het laatst (help!) en ik wil graag iets geven, maar ik weet te weinig over haar om te bedenken wat. We zijn zo druk bezig geweest met mij en de baby dat ik nauwelijks een praatje heb gemaakt over haarzelf :@ Maar zonder haar zou ik er nu zwaar doorheen zitten (en omdat het zo intensief was, was er dus weinig tijd voor gezellige kletspraatjes) dus ze verdient echt wel iets leuks O+
Hier ook chocolade en douchegel gegeven. Niet heel origineel maar ze vond het hartstikke leuk. Gaat om het gebaar natuurlijk. Anders een boek nog een optie? Meeste vrouwen houden wel van lezen.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_163949846
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 23:20 schreef Amsel het volgende:
Jongens ik val even binnen met een snelle vraag: Wat zal ik onze kraamhulp geven als bedankje? Zondag is ze voor het laatst (help!) en ik wil graag iets geven, maar ik weet te weinig over haar om te bedenken wat. We zijn zo druk bezig geweest met mij en de baby dat ik nauwelijks een praatje heb gemaakt over haarzelf :@ Maar zonder haar zou ik er nu zwaar doorheen zitten (en omdat het zo intensief was, was er dus weinig tijd voor gezellige kletspraatjes) dus ze verdient echt wel iets leuks O+
Bloemen, iets van Rituals, bonbons, een tijdschriftenbon?
pi_163950666
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 juli 2016 00:54 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]

Oh, ik vind mezelf geen betere mama hoor! Hij is een supervader en ontzettend lief voor ze. Ik kan gerust een dag weg en dan maak ik me totaal geen zorgen over of het thuis wel loopt. Maar ik word soms gewoon een beetje kriegel van het feit dat ik, als we samen thuis zijn, toch degene ben die het meest bezig is met de kinderen. En het huis. En het eten. }:| . Maar dat ligt denk ik net zoveel aan mij als aan hem. Ik zou ook meer kunnen loslaten en vragen, bijvoorbeeld.

Laatst las ik dit artikel: http://www.netmums.com/children/are-you-the-go-to-parent en ik maakte me een beetje boos om hun conclusie dat het logisch is dat één van de twee ouders de 'default parent' is. Want dat zou in een gelijkwaardige relatie niet zo moeten zijn. En toen bedacht ik me dat ik dat dus wel ben en dat vind ik dan weer heel stom van mezelf :') .
Interessant artikel. Ik geloof echt dat er bij ons alleen geen echte default parent is en als ik iemand moet aanwijzen dan ben ik het toch... :)

Ik bedoel eigenlijk meer dat als man en baby samen zijn er een soort synergie is die ik verstoor wanneer ik binnen kom. Man is ook wel vaker met baby alleen en hij maakt zich ook niet zo dik over dingen en alles loopt dan zoals het loopt, terwijl ik veel meer nadenk. Ik krijg het ook veel makkelijker en vaker voor elkaar om een boze baby te creeren, omdat hij dan net niet doet wat ik wil.

Mja, ik ben geen slechte moeder (dat deed de whiskey gisteren), alleen anders dan papa. En ik was vroeger ook altijd papa's kindje (nog steeds eigenlijk)... Die deed alles goed in mijn ogen, en als ik boos was, was dat op mam.
pi_163950676
Adrian, mijn lief is (ook) een betere ouder dan ik, supernatural dad <3. Ik zou niet weten waar ik zonder hem was, hij vangt mij op terwijl hij voor de kindjes, het huishouden en centjes zorgt! Oftewel, ik ben meer z'n derde kind.. 😂
Hij is veel zenner als de baby verdrietig is, ik stress meteen en hij blijft juist ontspannen waardoor de kindjes zich ook weer kunnen ontspannen.
Al gaat het mij ook wel steeds beter af, om m'n eigen rust te bewaren. Door heel erg te bedenken wat het met mij doet, op het moment suprême. Door die bewustwording kan ik daar beter mee omgaan/reageren en zo.
Nu ik energieker ben en beter in m'n vel zit, heb ik ook mijn momenten en worden we weer meer een team. <3

Razz, ik ga dat van jou straks op de computer lezen, ben benieuwd hor dat hier is! Ik heb het idee dat het heel gelijk is hier, omdat we allebei ook thuis zijn en de (werk)taken best gelijk hebben verdeeld en zo!
pi_163950708
Ja mijn man is ook een echte natural dad! Terwijl ik het idee heb dat ik moedertje aan het spelen ben ;)
pi_163950743
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2016 12:30 schreef Adrian4 het volgende:
Ja mijn man is ook een echte natural dad! Terwijl ik het idee heb dat ik moedertje aan het spelen ben ;)
Haha, ja herkenbaar! Zo voelt het voor mij ook vaak!
pi_163951033
Mijn man heeft de afgelopen dagen vrij genomen om voor W. te zorgen, want ziek dus kon niet naar het kdv.

Dus ik kwam gister thuis bij een zeer sneue W, met flinke koorts. Man had er met veel geduld zo'n 200 ml gekolfde bv in gekregen, maar das wel heel minimaal natuurlijk. Live drinken ging beter, dus ik heb (weer, nacht 3) de hele nacht met baby aan de melkbar gezeten. Om
6:30 viel hij eindelijk in slaap en werd om
10:30 wakker zonder koorts.
Hopelijk ist ergste nu achter de rug, arm kind.
pi_163952743
Sillie, dat klinkt niet als een leuke nacht. Ik hoop dat de koorts nu weg blijft.

M.ads is ook toegevoegd aan de wiki (17 mei). Ik noem hem hier M.

Een paar dagen geleden hebben we de nieuwe draagzak bezorgd gekregen en hij is echt fijn! Ik gebruik hem nu al vaker dan de kinderwagen (bahalve als het echt warm is, dan niet natuurlijk).

[ Bericht 0% gewijzigd door lunamatic op 23-07-2016 13:59:13 ]
pi_163954327
Agos Sillie, het is ook zo sneu om je kleine kindje zo te zien, dan wil je dat het liefst wel overnemen.. Ik hoop dat hij nu echt aan de beterende hand is en dat je zelf ook ergens wat mogelijkheid hebt om iets uit te rusten. :* In ieder geval superlief van je, dat ie de hele nacht (of zelfs al 3 nachten op rij!) op het meest vertrouwde plekje, in jouw armen aan de borst, mocht liggen. Jij supermama! O+ Je bent nu vast hartstikke moe, maar je verdient wel echt een award hiervoor! :*
pi_163957652
Beterschap voor W. Sillie! Fijn dat hij lekker bij jou kan en mag zijn, daar voelen ze zich meestal toch het prettigst.

Hier gaat 't z'n gangetje eigenlijk wel, 1 nachtvoeding waarna mevrouw direct in melkcoma valt, en T. Die het allemaal vrij goed oppakt, die houden we zoveel mogelijk in zijn eigen ritme. Wat dus betekend dat bezoek om 20.00 uur naar huis gebonjourd word, en dat vind ik stiekem wel lekker!

En omdat er véél te weinig foto's gemaakt worden in zo'n eerste jaar, deel ik er maar eentje 😊
Broer & Zus, allebei gemaakt op dag 4.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zaterdag 23 juli 2016 @ 17:47:02 #54
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_163958017
Oh die mondjes O+
Kwak
pi_163958530
Oh, niet!
Dat is gewoon dezelfde G :D

Hier een pittige dag met veel gehuil. Ik probeer al de hele dag een dutje te doen, maar dat mag niet van Emmy. En ik heb alles gedaan, gevoed, geknuffeld, verschoond, gewiegd, gezongen, een poosje laten huilen en repeat en repeat

:Z
pi_163958647
Mnoh Ggirl O+ Gefeliciteerd nog! (en wat lijken ze op elkaar!)
pi_163958886
Wat een schatjes, ggirl!

Anja, sterkte. En sillie, ik hoop dat de komende nacht beter wordt.

Wij hadden een fijne dag vandaag. Hebben de volgende autostoel gekocht. Duur man, maar hier kan hij totdat hij 25 kilo weegt in. En t viel op de terugweg prompt in slaap in zn nieuwe stoel, dus we zijn maar even de stad uitgetreden en hebben een leuk slotpark gevonden met babyschommels en waterdingen. Fijne dag!
pi_163959213
Oh Ggirl O+ Het is dat je zegt dat het twee verschillende kindjes zijn :D O+ Fijn dat het zo goed gaat, klinkt als een ontspannen kraamtijd :)

Arja, zwaar zo'n dag.. :*

Jagar, heerlijk dat T in slaap viel in z'n nieuwe stoel, die is alvast goed gekeurd! Klinkt als een fijne dag idd, leuk zo'n park!

Hier ook een fijne dag, alle verplichte dingen afgerond en eindelijk tijd voor al die klusjes die al tijden zijn blijven liggen, dacht ik.. Het werd een ontspannen lummelmiddag met z'n drietjes. Baby heeft zich eindeloos vermaakt met een hydrofiel en een spiegel (speelgoed? wasda? :+), manlief en ik met een drankje en een boek. Dit mag zo wel blijven duren van mij O+
  zaterdag 23 juli 2016 @ 19:16:45 #59
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163959543
Duidelijk familie Ggirl :D
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_163959642
Ggirl O+ Wat een mooie kindjes hebben jullie gemaakt O+
  zaterdag 23 juli 2016 @ 19:35:21 #61
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_163959852
Mooie kindjes Ggirl!! Je ziet nauwelijks verschil!

Arja; zware dag idd, hopelijk kun je morgen wel dutjes doen. Man niet in de buurt om het over te nemen? Of aan t klussen?

Jagar en ono; Jeej voor de fijne dagen!

Sillie; hopelijk gaat vannacht beter!!

Hier ook een fijne dag; Emma vannacht maar 1x geweest en t naar bed gaan gaat ook steeds beter.. Vanmorgen boodschappen en daarna nog ff naar de Makro geweest. Even de voorraad weer aangevuld. Verder allerlei klusjes in en om het huis gedaan, de tuin moest weer gebeuren bijv. Verder is alles in huis bijgewerkt dus ik ben een happy camper. :s)
Gisteren fotos laten maken van m'n meisje; heb er alvast 1 gekregen die ik zo even zal plaatsen.
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
  zaterdag 23 juli 2016 @ 19:36:53 #62
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_163959875
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
pi_163960006
Oh, Nouk en Ggirl O+ Ik ga alweer rammelen hoor!

Sillie, ik hoop heel erg voor je dat je komende nacht even heerlijk door kan slapen! Dat verdien je wel na zo'n nacht.

Ik heb vakantie vanaf vanavond :D
En toch maar besloten om nog weg te gaan, naar Hongarije (huis van schoonfamilie). We huren dan een reiswieg waar S. in kan liggen en we rijden 's nachts. Ik vind dat dus echt heel spannend allemaal, maar het wordt vast heerlijk!
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_163961080
Ggirl! Niet alleen een Ierse tweeling, maar haast een echte joh! Wat een snoesjes!

En Nouk, wat een mooi meisje! Ook al flink veranderd sinds de eerste foto, of niet?
O+
  zaterdag 23 juli 2016 @ 20:57:17 #65
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163961805
Wat lief O+
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_163961808
Sillie dat klinkt zwaar! Hopelijk is W. snel weer beter... Wat knap dat je dat zo al een aantal nachten hebt volgehouden en ook nog werken!

Wat een mooie foto's Ggirl! Ze lijken inderdaad op elkaar :)!

Dat klinkt inderdaad als een fijne dag Jagar! Dat park klinkt ook heel leuk!

Wat een lieve foto Nouk! Zo enthousiast hihi...

Ohhhh LeSage, vakaaaaantie!!! Heerlijk :)! Leuk dat jullie toch nog op reis gaan! Goede reis gewenst!
  zaterdag 23 juli 2016 @ 21:01:53 #67
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_163961931
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2016 20:26 schreef Svane het volgende:

En Nouk, wat een mooi meisje! Ook al flink veranderd sinds de eerste foto, of niet?
O+
Ja enorm veel! Ik zie het zelf pas als ik foto's ga vergelijken..

Heerlijk LeSage; toch even op vakantie. Geniet ervan! Wanneer gaan jullie weg?
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
pi_163962426
Wat een lieve babysnoetjes zie ik voorbij komen O+
pi_163962898
quote:
7s.gif Op zaterdag 23 juli 2016 21:01 schreef Nouk84 het volgende:

[..]

Ja enorm veel! Ik zie het zelf pas als ik foto's ga vergelijken..

Heerlijk LeSage; toch even op vakantie. Geniet ervan! Wanneer gaan jullie weg?
We gaan vrijdag pas. Eerst nog even het huis van buiten schilderen }:| Is sowieso nodig, zeker nu we het huis te koop gaan zetten..
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  zaterdag 23 juli 2016 @ 23:03:14 #70
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_163965210
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2016 21:40 schreef LeSage het volgende:

[..]

We gaan vrijdag pas. Eerst nog even het huis van buiten schilderen }:| Is sowieso nodig, zeker nu we het huis te koop gaan zetten..
Pff wat een klus. Doen jullie dat zelf? Succes iig. Zeker slim als je je huis wil verkopen..
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
pi_163965878
Nouk, wat een stralend toetje O+

Nee, mijn man komt morgenmiddag pas weer thuis. Maar dan ga ik hem wel vragen voor Emmy te zorgen en dan ga ik pitten. En wellicht daarna omgekeerd.
pi_163966007
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 juli 2016 23:03 schreef Nouk84 het volgende:

[..]

Pff wat een klus. Doen jullie dat zelf? Succes iig. Zeker slim als je je huis wil verkopen..
Dit is denk ik de kleinste klus tot nog toe. We kochten dit huis in 'authentieke staat'. Dat wil zeggen: al 50 jaar niets aan gedaan. Overal schrootjes, alles donkerbruin enz. En vriendlief heeft samen met schoonpapa alles verbouwd. We hikken er vooral gewoon tegenaan. Even de schouders eronder en het is weer gedaan.
Merk wel dat dit lastiger is met een baby, alleen vriend kan door klussen, ik ben toch veel bezig met de kleine (niet dat ik dat erg vind ;) )
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  zondag 24 juli 2016 @ 02:48:40 #73
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_163968650
Nachtvoeding ploeg present *O*

Vandaag bruiloft van goede vriendin gehad en tot 22 uur gebleven, was zo gaaf en L. deed het zo briljant de hele dag _O_ O+
Liefste en rustigste kind ever (ja dit is jinxen voor later, I know :+ )

Net toen ze wakker werd en honger had maar even een filmpje gemaakt en naar vriendenclub gewhatsappt om te bewijzen dat ze toch écht kan huilen ook _O-
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_163968665
Uitgaansploeg present :/... Nu al gaar... maar toch leuk even :)

Wat fijn Molo.. :)
  zondag 24 juli 2016 @ 03:40:35 #75
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_163968782
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2016 23:29 schreef Arja het volgende:
Nouk, wat een stralend toetje O+

Nee, mijn man komt morgenmiddag pas weer thuis. Maar dan ga ik hem wel vragen voor Emmy te zorgen en dan ga ik pitten. En wellicht daarna omgekeerd.
Ja, zeker doen hoor!

quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2016 23:34 schreef LeSage het volgende:

[..]

Dit is denk ik de kleinste klus tot nog toe. We kochten dit huis in 'authentieke staat'. Dat wil zeggen: al 50 jaar niets aan gedaan. Overal schrootjes, alles donkerbruin enz. En vriendlief heeft samen met schoonpapa alles verbouwd. We hikken er vooral gewoon tegenaan. Even de schouders eronder en het is weer gedaan.
Merk wel dat dit lastiger is met een baby, alleen vriend kan door klussen, ik ben toch veel bezig met de kleine (niet dat ik dat erg vind ;) )
Het is maar waar je zin in hebt ;) Maar logisch, iemand moet voor de baby zorgen O-)

Succes morgen ladies van uitgaansploeg ;)
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
pi_163969085
Nachtploeg present :Z

W. heeft geen koorts meer gehad sinds gister maar brulde vannacht echt zo hysterisch alles bij elkaar. Zetpil hielp niet, borst wilde hij niet, fles ook niet, rondlopen hielp niet. Uiteindelijk pakte hij mn borst alsnog en viel toen in slaap en 45
minuten later begon 't feestje opnieuw.
Ik ben kapot :O :Z En dan niet eens door het 4 nachten al niet slapen (nahjah dat helpt niet), maar dat huilen en dan niks voor je kleintje kunnen doen -O- .
pi_163969185
quote:
1s.gif Op zondag 24 juli 2016 08:03 schreef silliegirl het volgende:
Nachtploeg present :Z

W. heeft geen koorts meer gehad sinds gister maar brulde vannacht echt zo hysterisch alles bij elkaar. Zetpil hielp niet, borst wilde hij niet, fles ook niet, rondlopen hielp niet. Uiteindelijk pakte hij mn borst alsnog en viel toen in slaap en 45
minuten later begon 't feestje opnieuw.
Ik ben kapot :O :Z En dan niet eens door het 4 nachten al niet slapen (nahjah dat helpt niet), maar dat huilen en dan niks voor je kleintje kunnen doen -O- .
Ach Sillie, wat zielig voor W. En natuurlijk ook voor jou. Inderdaad zo erg als je zo machteloos bent. Misschien toch even langs de HAP?
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_163969193
LeSage, Ook hier moet nog geklust worden. Wij kochten een casco appartement en dat werd ongeveer een jaar gelede opgeleverd. Ik neem me al de hele week voor de kozijnen te gaan schuren maar kom er om een of andere reden nooit aan toe.

Sillie, vervelend om nog zo'n nacht te hebben. Hopelijk voelt W. zich snel beter! Anders idd misschien morgen even naar de HA?

Wj hadden een heerlijke nacht:
9.30 bv en aanvullend fv
10.30 werd M weer huilend wakker. Omdat troosten/ verschonen niet hielp zijn we gaan wandelen.
11.30 weer aangelegd en naar bed.
5.30 wakker en bv
8.20 wakker en bv en aanvullend kv.

Ik geloof dat dit telt als doorslapen *O* Zelf had ik ook niet meer zo'n lang stuk geslapen sinds de bevalling. Misschien moet M maar vaker een nachtelijke wandeling....
  zondag 24 juli 2016 @ 10:18:05 #79
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_163969668
Wat fijn luna!

Sillie; wat een nacht, die onmacht lijkt me slopender inderdaad dan het slaapgebrek.. Zou idd ook een tripje HA doen..

Ik werd vannacht eerder wakker dan m'n baby, dat was ook nog niet eerder gebeurd. Ze sliep van 11:30 tot 3:50, helaas bleef ze daarna spoken tot half 6. Toen nog ff 2,5u geslapen en weer wakker. Toch reken ik dit niet tot een slechte nacht.. Normaal slaapt ze na voeding altijd gelijk weer in, daar heb ik wel heel veel geluk mee..
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
  zondag 24 juli 2016 @ 11:57:51 #80
426379 elamanilo
elämänilo
pi_163971157
Sillie :* Dat huilen gaat zo door merg en been, ik reageer daar ook altijd heel heftig op, binnen no-time zit ik mee te huilen en ben ik verder tot weinig in staat. Mijn lief blijft daar vaak langer zen bij en weet de kindjes daardoor, in zijn ontspannenheid, vaak ook weer ontspannen te krijgen.

Luna, mooie nacht! Hier hebben we zo'n beetje dezelfde tijden. :)
pi_163975424
Wat een mooie babietjes O+! Nohh G-girl ze lijken echt heel veel op elkaar!

Sillie :* zo zielig voor W.. Ik hoop dat ie snel opknapt nu.

Volgens mij vind mijn dochter me saai, als ik thuis ben slaapt ze meer lijkt het wel. Na de hele nacht doorgeslapen te hebben heeft ze vanochtend nog 2,5u (!) geslapen, en net weer een uur. Terwijl de oppassen meestal klagen dat ze zo weinig geslapen heeft op een dag :').
  zondag 24 juli 2016 @ 15:30:36 #82
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_163975464
Kindje is gewoon heel vertrouwd bij jou :)

En die fotootjes O+
Suchs cuties O+

Mevrouwtje hier heeft ook zo'n in elkaar gefrummeld onderlipje wat naar binnen valt O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_163975639
Sillie sterkte, dat klinkt heel naar... Was je nou naar de huisarts geweest al?

Jongens, dat haaruitval, hoe lang duurt dat? Ik dacht dat het klaar was maar dat leek maar zo, het is geloof ik opnieuw begonnen, booh! Ik hou niks over zo :'(
pi_163976298
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2016 15:35 schreef Mineola het volgende:
Sillie sterkte, dat klinkt heel naar... Was je nou naar de huisarts geweest al?

Jongens, dat haaruitval, hoe lang duurt dat? Ik dacht dat het klaar was maar dat leek maar zo, het is geloof ik opnieuw begonnen, booh! Ik hou niks over zo :'(
Al 2 keer zelfs; maar er lijkt niks mis. Oortjes ok, keel ok.. We moesten het maar aanzien. Maar als vannacht weer zo'n krijsfestijn wordt ga ik morgen gewoon weer. 3x is scheepsrecht toch? :{

Haaruitval, herkenbaar: ik word er ook gek van. Vooral van de haren die overal slingeren..
  zondag 24 juli 2016 @ 16:02:27 #85
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_163976330
Mijn vent heeft zojuist alle bakjes voor poedermelk voeding uitgekookt, en daarmee dus allemaal gemold want daar kunnen ze niet tegen :') :') :')

Weet iemand waar die te koop zijn?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 24 juli 2016 @ 16:16:38 #86
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_163976668
quote:
1s.gif Op zondag 24 juli 2016 16:02 schreef Molo het volgende:
Mijn vent heeft zojuist alle bakjes voor poedermelk voeding uitgekookt, en daarmee dus allemaal gemold want daar kunnen ze niet tegen :') :') :')

Weet iemand waar die te koop zijn?
Etos en kruitvat :Y

En online bij difrax en etos en kruidvat etc.
Kwak
  zondag 24 juli 2016 @ 16:18:35 #87
56471 pinquit
oh my lama!
pi_163976715
Mijn haaruitval is thankgod al een tijd klaar! :o hele rand nieuw pluisbabyhaar O+
Geven jullie allebei nog BV? Misschien daardoor?
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  zondag 24 juli 2016 @ 16:19:09 #88
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_163976725
Hema zag ik ze ook gisteren.

Doe je deels bv/kv Molo? Ik ben inmiddels helemaal over op kv, bv 3 weken gedaan maar m'n meisje had er enorm veel last van ;(
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
  zondag 24 juli 2016 @ 16:21:30 #89
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_163976777
quote:
1s.gif Op zondag 24 juli 2016 16:16 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Etos en kruitvat :Y

En online bij difrax en etos en kruidvat etc.
^O^ thanks!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 24 juli 2016 @ 16:23:05 #90
56471 pinquit
oh my lama!
pi_163976818
Hier gaat alles goed! Alleen ook verbouwing en mensen in huis voor keukenverbouwing en daar kan ik niet zo goed tegen. Uit mijn cocon jullie! :(

A. is een lieverd! Het leven is heel gezellig en heerlijk afwisselend met hem erbij :) Er zit een boventand aan te komen en dat vindt hij minder grappig, maar hij houdt zich er heel goed onder eigenlijk. Bijna 10 maanden :o Ik ben daar nog lang niet klaar voor!
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  zondag 24 juli 2016 @ 16:23:47 #91
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_163976846
quote:
7s.gif Op zondag 24 juli 2016 16:19 schreef Nouk84 het volgende:
Hema zag ik ze ook gisteren.

Doe je deels bv/kv Molo? Ik ben inmiddels helemaal over op kv, bv 3 weken gedaan maar m'n meisje had er enorm veel last van ;(
Ja gemengd hier. De borst snapt ze geen hout van, vanaf begin dik drama, of hysterisch krijsen en tepel uit haar mond duwen of in slaap vallen. Ze viel toen meer dan 10% af en zag er slecht en geel uit, werd steeds suffer enzo, dus toen moest ze wel bijvoeding krijgen. Ik ben toen gaan kolven, doe dit nu voor zover het lukt, stuk of 5 voedingen per dag nu, rest is poedermelk. Ze vindt beide prima, dus dat is mooi.
Waar had jouw dochtertje last van met de moedermelk?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_163977545
Heeft er hier iemand tips hoe ik muggen bij mijn baby (en mezelf) weg hou? De afgelopen weken hebben we enorm veel muggen in huis. We hebben de afgelopen dagen horren geïnstalleerd, maar er lijken alleen maar meer muggen bij te komen. Gisternacht ook maar een klamboe opgehangen, wat nog best een gedoe is met cosleeper erbij, maar ik heb vandaag toch al weer een aantal bulten ontdekt, dus dat werkt ook niet. En M ligt ook niet de hele dag in de cosleeper natuurlijk. Bestaat er een babyvriendelijk alternatief voor deet?
pi_163977708
Mijn baby had gisteren en vandaag een huildag, wat betekend dat ik dinsdag ongesteld ga worden :')

Haaruitval was heel erg een tijdje geleden, maar nu gelukkig flink verminderd. Het nieuwe pluishaar is wel wit..

Hoop op een betere nacht voor jullie sillie. Wordt hij rustig van douchen/bad?
  zondag 24 juli 2016 @ 18:03:20 #94
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_163979400
quote:
1s.gif Op zondag 24 juli 2016 16:23 schreef Molo het volgende:

[..]

Ja gemengd hier. De borst snapt ze geen hout van, vanaf begin dik drama, of hysterisch krijsen en tepel uit haar mond duwen of in slaap vallen. Ze viel toen meer dan 10% af en zag er slecht en geel uit, werd steeds suffer enzo, dus toen moest ze wel bijvoeding krijgen. Ik ben toen gaan kolven, doe dit nu voor zover het lukt, stuk of 5 voedingen per dag nu, rest is poedermelk. Ze vindt beide prima, dus dat is mooi.
Waar had jouw dochtertje last van met de moedermelk?
Mooi dat ze beide prima vindt inderdaad, dat was hier ook. We merkten dat ze veel last had van krampjes na bv, maar echt veel en niet slapen enz. Na de fles viel ze vaak wel in coma. Ik werd er ook super onrustig en gestresst van. Toen gaan afbouwen, en toen bleek m'n melk heel snel terug te lopen dus vrij abrupt volledig over op kv en sindsdien eigenlijk nauwelijks krampjes meer, alleen aan het eind van de dag. Met knuffelen lost het grootste gedeelte daarvan ook op. Heel blij met deze overgang!
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
  zondag 24 juli 2016 @ 18:04:51 #95
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_163979445
quote:
1s.gif Op zondag 24 juli 2016 16:50 schreef Xanteh het volgende:
Mijn baby had gisteren en vandaag een huildag, wat betekend dat ik dinsdag ongesteld ga worden :')
Hoe dan?! :')

@luna; helaas geen tip, hier valt het op de babykamer nog mee gelukkig (ivm airco)
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
pi_163979667
Dat haaruitval vrees ik echt met grote vrezen. Ik heb echt vorige keer nog zo lang met een achterlijk kapsel gelopen met rare omhoogstaande plukjes, vooral bij m'n haargrens. }:|
pi_163979798
quote:
1s.gif Op zondag 24 juli 2016 16:50 schreef Xanteh het volgende:
Mijn baby had gisteren en vandaag een huildag, wat betekend dat ik dinsdag ongesteld ga worden :')

Intrigerend :D

Emmy is superzoet en zichzelf weer vandaag. Hetgeen ook weer lichtelijk irritant is, want mijn man denkt nu dat dat door zijn rustgevende energie komt.
Ik heb wel lekker kunnen tukken toen hij terugkwam.

Ik steek mijn kop in het zand voor jullie haaruitvalposts, want ik heb eindelijk wat voller haar
pi_163981363
Molo, dat is lekker dan! Je zou toch verwachten dat het daar tegen kan!

Arja, irritant, echt iets voor een man om dat te denken!

Sillie wat balen, hopelijk knapt je kleintje snel op!

Luna, klinkt als een heerlijke nacht!

Na mijn vorige zwangerschap verloor ik mijn krullen :'( Ik kreeg ze eindelijk een beetje terug (na het stoppen met bv) en toen werd ik weer zwanger en ik vrees nu het ergste...
Het haaruitval kan ik wel lijden, genoeg haar van mezelf en nu helemaal!

Wij konden uitslapen vannacht want peuter ging onverwacht uit logeren, jammer alleen dat je dat verleerd :')
pi_163982002
quote:
1s.gif Op zondag 24 juli 2016 18:04 schreef Nouk84 het volgende:

[..]

Hoe dan?! :')
Verlaagde melkproductie gok ik. Veel willen drinken, niet tevreden en na drie dagen word ik ongesteld. Al drie keer eerder gebeurt afgelopen zes maanden :) Ik werd zes weken na de bevalling weer ongesteld :'(
  zondag 24 juli 2016 @ 20:00:44 #100
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_163982559
quote:
1s.gif Op zondag 24 juli 2016 19:35 schreef Xanteh het volgende:

[..]

Verlaagde melkproductie gok ik. Veel willen drinken, niet tevreden en na drie dagen word ik ongesteld. Al drie keer eerder gebeurt afgelopen zes maanden :) Ik werd zes weken na de bevalling weer ongesteld :'(
Aah oké.. Grappig dat je dat zo merkt.

Pff, ik hoop het nog niet hoor, dan ben ik bijna aan de beurt :')

Mijn man vond dit weekend al dat ik een bitch was, we zullen zien of hij gelijk krijgt :')
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
  zondag 24 juli 2016 @ 20:25:26 #101
426379 elamanilo
elämänilo
pi_163983169
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2016 18:12 schreef Svane het volgende:
Dat haaruitval vrees ik echt met grote vrezen. Ik heb echt vorige keer nog zo lang met een achterlijk kapsel gelopen met rare omhoogstaande plukjes, vooral bij m'n haargrens. }:|
Ohhh ik ook! Tijdens de zwangerschap weer geen enkele haar verloren, dus nu een superdikke bos! Maar vorige keer had ik dat ook en toen mijn baby 4 maanden oud was, begon het opeens.. Na een poosje had ik inhammen en een scheiding van meer dan 3cm breed of zo.. :'( :'( :'(
Daarna is het wel terug gegroeid, maar toch, dat duurt dan weer even en inderdaad zo'n soort van halve pony op een gegeven moment.. :')
Ik merkte vandaag al dat er bij het douchen alweer een paar haren los kwamen, dus het 'normale' uitvallen is nu weer terug, hopen dat het hierbij blijft, zou wel tof zijn! ;)
pi_163984106
quote:
1s.gif Op zondag 24 juli 2016 19:35 schreef Xanteh het volgende:

[..]

Verlaagde melkproductie gok ik. Veel willen drinken, niet tevreden en na drie dagen word ik ongesteld. Al drie keer eerder gebeurt afgelopen zes maanden :) Ik werd zes weken na de bevalling weer ongesteld :'(
Maar maar dan ben je net een beetje klaar met vloeien en dan komt je oma alweer op bezoek
  zondag 24 juli 2016 @ 21:06:18 #103
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163984489
Niet bijgelezen. Hele dag in Plaswijckpark geweest met de kids om mijn 32e verjaardag te vieren ( :X :o). Was super leuk. Baby heeft lekker de hele tijd in de draagdoek geslapen. Avondeten was wel een grote ramp :') beide kinderen aan het huilen. Niks lekker rustig eten }:|

Anyway: verjaardagsseizoen zit er weer op: alle vier jarig geweest binnen 5 weken :D
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_163984644
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2016 21:06 schreef Chanty het volgende:
Niet bijgelezen. Hele dag in Plaswijckpark geweest met de kids om mijn 32e verjaardag te vieren ( :X :o). Was super leuk. Baby heeft lekker de hele tijd in de draagdoek geslapen. Avondeten was wel een grote ramp :') beide kinderen aan het huilen. Niks lekker rustig eten }:|

Anyway: verjaardagsseizoen zit er weer op: alle vier jarig geweest binnen 5 weken :D
Altijd onder het eten!

En gefeliciteerd met alle jarigen en jezelf!


Emmy is gefascineerd door de mobiel boven haar box O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zondag 24 juli 2016 @ 21:14:13 #105
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163984776
quote:
1s.gif Op zondag 24 juli 2016 21:10 schreef Arja het volgende:

[..]

Altijd onder het eten!

En gefeliciteerd met alle jarigen en jezelf!


Emmy is gefascineerd door de mobiel boven haar box O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Echt hé! :( maar vanavond was echt heeeel dramatisch.

Wat is ze al veranderd O+
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
  zondag 24 juli 2016 @ 21:19:42 #106
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_163984972
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2016 21:06 schreef Chanty het volgende:
Niet bijgelezen. Hele dag in Plaswijckpark geweest met de kids om mijn 32e verjaardag te vieren ( :X :o). Was super leuk. Baby heeft lekker de hele tijd in de draagdoek geslapen. Avondeten was wel een grote ramp :') beide kinderen aan het huilen. Niks lekker rustig eten }:|

Anyway: verjaardagsseizoen zit er weer op: alle vier jarig geweest binnen 5 weken :D
Gefeliciteerd! Ik blaas over precies een maand ook 32 kaarsjes uit!

En Rotterdam O+

En idd altijd onder het eten :') De keren dat ik rustig heb kunnen eten afgelopen 5,5 week zijn op één hand te tellen..

Arja; Emmy O+
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
  zondag 24 juli 2016 @ 21:23:13 #107
328503 Jagärtrut
ik ben moe
pi_163985074
#durftevragen:

Is er hier toevallig iemand in de omgeving rotterdam die een fiets (eventueel met voorzitje) te leen/ te huur heeft voor de periode 2-11 augustus, of ergens daar tussenin? Zou super tof zijn.
pi_163985092
Rustig eten aan tafel en met in elke hand bestek is een hoax met een kleine baby :P Tip van flip: maak eten dat niet gesneden hoeft te worden :Y)
  zondag 24 juli 2016 @ 21:24:38 #109
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163985116
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2016 20:25 schreef elamanilo het volgende:

[..]

Ohhh ik ook! Tijdens de zwangerschap weer geen enkele haar verloren, dus nu een superdikke bos! Maar vorige keer had ik dat ook en toen mijn baby 4 maanden oud was, begon het opeens.. Na een poosje had ik inhammen en een scheiding van meer dan 3cm breed of zo.. :'( :'( :'(
Daarna is het wel terug gegroeid, maar toch, dat duurt dan weer even en inderdaad zo'n soort van halve pony op een gegeven moment.. :')
Ik merkte vandaag al dat er bij het douchen alweer een paar haren los kwamen, dus het 'normale' uitvallen is nu weer terug, hopen dat het hierbij blijft, zou wel tof zijn! ;)
:X

Ik kijk er ook niet naar uit. Leek wel herfst de vorige keer. Maarja, veranderen doe je er niks aan...
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
  zondag 24 juli 2016 @ 21:26:18 #110
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163985168
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2016 21:23 schreef Mineola het volgende:
Rustig eten aan tafel en met in elke hand bestek is een hoax met een kleine baby :P Tip van flip: maak eten dat niet gesneden hoeft te worden :Y)
Spatelvoer idd :+
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_163985224
quote:
1s.gif Op zondag 24 juli 2016 21:14 schreef Chanty het volgende:

[..]

Echt hé! :( maar vanavond was echt heeeel dramatisch.

Wat is ze al veranderd O+
Ja he. Maar uit elke hoek weer anders.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_163985290
Och wat snoezig, zo'n minibaby met zo'n spaghettibandjesromper (heet dat zo?) O+ Echt een meisje O+
pi_163985508
Ik heb wel veel haaruitval gehad maar geen pluishaartjes gehad ofzo, het dunde gewoon gigantisch uit :P. Ik moet zeggen dat 6 maanden wel een soort van magische grens was, toen waren de meeste post-zwangerschap/post-bevallingskwaaltjes wel weg. Alleen dat huilen niet, ik ben nog steeds zo'n weekdier. Terwijl ik voorheen bijna nergens om huilde.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat een lieverdje Arja O+. En heel herkenbaar, E heeft heel lang gehad dat ze er op foto's heel anders uitzag, voornamelijk groot verschil als ze op haar rug lag of op haar buik.

Ho, edit; chanty nog van harte gefeliciteerd *O*. Klinkt als een hele leuke dag muv het avondeten :P.
pi_163985540
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2016 21:23 schreef Mineola het volgende:
Rustig eten aan tafel en met in elke hand bestek is een hoax met een kleine baby :P Tip van flip: maak eten dat niet gesneden hoeft te worden :Y)
Koken is ook een hoax
  zondag 24 juli 2016 @ 21:52:15 #115
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_163985967
quote:
10s.gif Op zondag 24 juli 2016 21:37 schreef Arja het volgende:

[..]

Koken is ook een hoax
Dat!

Op dagen dat ik 'moet' koken (als man thuis komt) doe ik het vaak s morgens al, als ik zeker weet dat ze slaapt. Maar zelfs dan lukt het niet altijd :') Ik vind mezelf wat minder belangrijk dus op dagen dat ik alleen ben eet ik wel een broodje ofzo :')
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
pi_163986135
Die angst vind ik heel herkenbaar zusje!

Nog even een uitzwaai-collage :) Bedankt voor een jaar ervaringen lezen en delen en tot later bij de dreumessen!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zondag 24 juli 2016 @ 22:04:31 #117
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_163986251
Ook zeker heel herkenbaar ja, die angst :{

Wat een mooie meid Arja!

En ook een mooie meid Ima, tot binnenkort!
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  zondag 24 juli 2016 @ 22:19:33 #118
360012 Shopaholic1984
Girls just wanna have fun!
pi_163986658
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2016 21:23 schreef Jagärtrut het volgende:
#durftevragen:

Is er hier toevallig iemand in de omgeving rotterdam die een fiets (eventueel met voorzitje) te leen/ te huur heeft voor de periode 2-11 augustus, of ergens daar tussenin? Zou super tof zijn.
Misschien kun je mijn fiets wel lenen. Even overleggen met J. Hij heeft die periode ook vakantie en misschien wil hij wel met de meiden fietsen in die periode. Kan ook zijn dat we dan nog weg gaan. Dan wordt het wat lastiger. Dus ik kan nog niks beloven.
  zondag 24 juli 2016 @ 22:27:09 #119
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_163986856
quote:
0s.gif Op zondag 24 juli 2016 21:23 schreef Jagärtrut het volgende:
#durftevragen:

Is er hier toevallig iemand in de omgeving rotterdam die een fiets (eventueel met voorzitje) te leen/ te huur heeft voor de periode 2-11 augustus, of ergens daar tussenin? Zou super tof zijn.
Misschien, wij zijn dan op vakantie en wonen in Delft. Fiets heeft voorzitje. Moet even met mn man overleggen en dan bedenken hoe jij hem kan krijgen. Denk je dat je 2 aug in Delft kan zijn?
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  zondag 24 juli 2016 @ 22:45:37 #120
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163987396
Wat een verschil IMA! O+

Zal ik ook nog even babyspammen dan O+
Heb het idee dat ik soms toch al bewuste kleine lachjes van haar krijg O+ Ze begint ook van die pretgeluidjes te maken.

Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_163989376
Mnoh, al die foto's van kleine en grotere baby's O+

Rustig koken komt hier gelukkig wel weer terug nu. Rustig eten ging hier ineens wel door de newborn-set op de Tripp Trapp. Onze man wil alles meemaken, dus in de box liggen tijdens het eten is stom. Vanuit zijn stoel kan hij alles meemaken. Sindsdien maar een paar keer lastig gehad tijdens etenstijd en dan was het vooral gewoon heel moe.

Wij zijn lekker uit eten geweest. Mijn zusje paste op en heeft meteen aangeboden om vaker op te passen :)
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  maandag 25 juli 2016 @ 04:18:59 #122
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_163992081
Chanty O+

LeSage; hier gaat het ook al beter met de newbornset, dan kan ik idd ook eten.. En kunnen we het van elkaar overnemen. Dat lukt alleen als ik alleen ben niet. Heerlijk zeg; uit eten en 'nieuwe' oppas.

Emma ging hier om 10u KO (zonder dat ik nog 3x moest troosten) en ligt nu pas voor het eerst te drinken. Gek om weer eens 'zomaar' wakker te worden, ipv babygehuil..
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
pi_163992375
Onomatopee, dat geeft hoop. Ik zal voorlopig overdag nog 4 keer kolven en tussendoor leg ik ze bij onrust ook aan, hopelijk gaat het niet teveel teruglopen. Vind het nog steeds jammer dat volledig bv niet lukt, hou weerzin bij elk flesje dat ik moet maken.

Herkenbaar Xanteh, hier ook na 6 weken ongesteld en sindsdien gewoon weer regelmatig :X Ik merk aan een dip met kolven en hormoonbultjes bij de grootste dat het weer tijd is.

Haaruitval ook vreselijk sinds 4mnd na de bevalling, hele plukken onder de douche en dan nog een borstel vol haar... Moederschap maakt je niet mooier fysiek gezien. :')

Is er iemand die ervaring heeft met chiropractie bij babies?
  maandag 25 juli 2016 @ 06:29:15 #124
327807 Mariposas
&#1497;&#1492;&#14
pi_163992409
Madivi, ik ben een keer geweest met huilbaby. Wat ik ervan heb gemerkt: hij heeft na de behandeling heerlijk geslapen in de maxi cosi.
Dat was het. :')
Ik was er al sceptisch over, misschien werkte het daarom niet. Maar ik hoor ook wel verhalen van mensen die er lyrisch over zijn.
No hay mal que dure cien años ni cuerpo que lo aguante
pi_163992416
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2016 05:47 schreef Madivi het volgende:
Is er iemand die ervaring heeft met chiropractie bij babies?
Ja, ik ben 5x geweest met mijn huilbaby, op aanraden van de vk. Hielp wel wat. Wil je nog iets specifieks weten?
pi_163992496
Dat je een foto wil maken op het tijdstip dat je baby geboren is en dat ze dan nog heerlijk ligt te knorren :'). Zo typisch :D.

Maar weer een mini mijlpaal hier dus: E is vandaag even lang uit de buik als ze in de buik gezeten heeft (veel te kort wmb :'( ) en tevens kan ik inmiddels zeggen dat ze al 8 mnd is :o.
pi_163992755
IMA wat een leuke spam en Chanty wat een lekker bekkie met een open blik O+

Hetzusjevan dat lijkt me ook zo'n mijlpaal.
pi_163992883
Zusjevan, dat even lang uit de buik als in de buik vond ik echt een :'( moment. Maar ook wel O+ want zo fijn en tof en bijzonder dat hij er is.

Leuke foto's van mooie, kleine baby's. Wat is mijn baby dan groot.

Luiers:
We zitten in de overstap van maat 3 naar maat 4. Maat 3 past mooi om zijn billen maar wordt wat kort op de rug dus regelmatig kakjepakje. Maar maat 4 gaapt gigantisch bij de liezen dus ook kakjepakje. Het is iedere keer ellende bij het wel/niet overstappen naar de volgende maat.
We gebruikten Pampers New Baby en heb nu in maat 4 Pampers Baby Dry want New Baby is er niet meer in maat 4.
Welke luiers vallen 'klein' rondom de benen? Iemand de gouden tip?
pi_163993001
Je zou ook eens Baby Dry 3 kunnen proberen. Die vallen net wat anders dan New Baby. Misschien past dat wel nog.
pi_163993019
Oh Arja en Chanty, jullie meisjes O+ O+ O+ O+
Leuk om te zien, zo ongeveer net zo oud als mijn kaboutervrouwtje.
  maandag 25 juli 2016 @ 09:04:34 #131
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_163993096
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2016 08:42 schreef Malteser het volgende:
Zusjevan, dat even lang uit de buik als in de buik vond ik echt een :'( moment. Maar ook wel O+ want zo fijn en tof en bijzonder dat hij er is.

Leuke foto's van mooie, kleine baby's. Wat is mijn baby dan groot.

Luiers:
We zitten in de overstap van maat 3 naar maat 4. Maat 3 past mooi om zijn billen maar wordt wat kort op de rug dus regelmatig kakjepakje. Maar maat 4 gaapt gigantisch bij de liezen dus ook kakjepakje. Het is iedere keer ellende bij het wel/niet overstappen naar de volgende maat.
We gebruikten Pampers New Baby en heb nu in maat 4 Pampers Baby Dry want New Baby is er niet meer in maat 4.
Welke luiers vallen 'klein' rondom de benen? Iemand de gouden tip?
Jumbo luiers!
Die vallen hier duidelijk kleiner dan pampers, J kan de maat 5 van de jumbo niet meer lekker aan, pampers en kruidvat maat 5 gaat nog prima. Bijkomend voordeel: ze zijn een stuk goedkoper!

(en voor de oplettende lezer, nee mijn baby zit niet in maat 5, J is de 3,5 jarige peuter ;) )
pi_163993112
Alweer acht maanden zusje, wauw.. Ik vond het echt heel raar dat jij zo ineens was bevallen voor mij aan.

Chanty O+

Pamper luiers heb ik geen goede ervaringen mee. Lekt altijd door hier. Wij gebruiken die van Jumbo.
pi_163993227
Mnoh, mini-baby's O+ O+

Mag ik mijn grote baby ook even spammen? Met een cadeautje voor papa.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hetzusjevan: ik herken die extra angsten ook heel goed. En ik had er al zo veel ;)
De mijlpaal van even lang uit de buik als er in is per ongeluk aan mij voorbij gegaan. Maar goed, ik heb ook geen fatsoenlijke foto van mijn buik, dus het past wel dat ik nu ook geen foto heb. Toch vind ik het inderdaad wel echt een mijlpaal.

Mijn ervaring met pamperluiers zijn ook niet zo goed. Wij gebruiken die van kruidvat, maar volgens mij vallen deze niet klein.

Sillie, ik hoop dat het vannacht iets beter ging met W. Heb je zelf een beetje geslapen?

Gisteren zijn we samen wezen spelen met twee vriendjes van ongeveer dezelfde leeftijd. Motorisch loopt Willem duidelijk achter op de andere twee en hij is ook veruit de kleinste, maar wat was ik trots. Hij blijft de mooiste hoor! :P O+
pi_163993244
Ik vond de lidl luiers klein vallen, zelf gebruik ik altijd kruidvat luiers.
S. 2014
J. 2016
pi_163993359
quote:
1s.gif Op zondag 24 juli 2016 22:27 schreef SaskiaR het volgende:

[..]

Misschien, wij zijn dan op vakantie en wonen in Delft. Fiets heeft voorzitje. Moet even met mn man overleggen en dan bedenken hoe jij hem kan krijgen. Denk je dat je 2 aug in Delft kan zijn?
ik dm je even! en shop heb ik ook gedm'ed!
pi_163993392
quote:
1s.gif Op maandag 25 juli 2016 09:04 schreef mousemicky het volgende:

[..]

Jumbo luiers!
Die vallen hier duidelijk kleiner dan pampers, J kan de maat 5 van de jumbo niet meer lekker aan, pampers en kruidvat maat 5 gaat nog prima. Bijkomend voordeel: ze zijn een stuk goedkoper!

(en voor de oplettende lezer, nee mijn baby zit niet in maat 5, J is de 3,5 jarige peuter ;) )
Mijn baby zit wel in maat 5 _O-

Malteser, de luiers van de hoogvliet vallen ook klein. Je zou ook nog van die up&go broekjes van pampers kunnen proberen, die vallen weer anders dan de gewone pampers :)

Ohh sillie, wat een mijlpaal O+ En dan lekker liggen te slapen _O- heerlijk

Ik zag allemaal knappe kindjes O+

Ik vond mijn baby vanochtend op mijn schouder in bed :o Was ze helemaal naartoe geklommen O+
pi_163993404
mijn baby draagt ook 4+. Dat zit beter dan 4, hoewel die ook nog wel passen.
  maandag 25 juli 2016 @ 09:38:21 #138
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_163993412
Het verschilt heel erg in pasvorm tussen merken en ligt echt aan de vorm van de billen van je baby.

Pampees baby dry zat altijs goed hier, en thuis hebben we een poos kruidvat gehad maar die waren te smal dus nu AH en die zitten bij ons perfect.
Kwak
pi_163993716
Wij hebben hetzelfde probleem sinds kort Malteser, ook s ochtends lekkage bij de liezen. Gelukkig zijn dat enkel wat druppels en is dat vele malen fijner dan een vieze rug, dus we doen het er maar mee. Is gewoon wat vaker wassen. Wel vreemd want eerder zat maat 4 perfect, lijkt wel of hij afgevallen is. Kreeg ook maar een halve stempel bij het cb donderdag.

Gisteren hadden we een bbq met familie, dus ook de drieling weer gezien. O scheelt nog maar een halve kilo met de grootste daarvan, en 1,5 met de kleinste. Die gaat binnenkort ingehaald worden denk ik, ondanks de drie maanden verschil en 1/3e van O's gewicht bij de geboorte. En ze hebben nu ook interesse in O, dus bij goed weer eind van de week een playdate!
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸&gt;&lt;(((º&gt;
pi_163993766
quote:
1s.gif Op maandag 25 juli 2016 09:36 schreef Bloesem. het volgende:

[..]

Mijn baby zit wel in maat 5 _O-

Malteser, de luiers van de hoogvliet vallen ook klein. Je zou ook nog van die up&go broekjes van pampers kunnen proberen, die vallen weer anders dan de gewone pampers :)

Ohh sillie, wat een mijlpaal O+ En dan lekker liggen te slapen _O- heerlijk

Ik zag allemaal knappe kindjes O+

Ik vond mijn baby vanochtend op mijn schouder in bed :o Was ze helemaal naartoe geklommen O+
Je bedoelt zusje denk ik! Mijn baby slaapt niet,
Like ever. Dus hè :')
pi_163993783
quote:
1s.gif Op maandag 25 juli 2016 10:13 schreef silliegirl het volgende:

[..]

Je bedoelt zusje denk ik! Mijn baby slaapt niet,
Like ever. Dus hè :')
Oeps :@ Sorry sillie! Ik bedoel zusje ja
pi_163993833
quote:
1s.gif Op maandag 25 juli 2016 10:13 schreef silliegirl het volgende:

[..]

Je bedoelt zusje denk ik! Mijn baby slaapt niet,
Like ever. Dus hè :')
:*

Een aantal weken geleden heeft jouw baby toch een paar keer doorgeslapen?
pi_163993857
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2016 10:18 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

:*

Een aantal weken geleden heeft jouw baby toch een paar keer doorgeslapen?
Hij sliep inderdaad braaf door hoor. Wel meer dan een paar keer ook. Maar toen kwamen er tandjes, dus nahjah.

En nu was 'ie dus ziek. Hoort er ook wel bij hoor. Maar ik heb nu dus al 5 nachten gewoon niet (echt niet) geslapen. Dat hakt er toch wel in, 5 maanden gebroken nachten trok ik beter :z
  maandag 25 juli 2016 @ 11:39:29 #144
409579 LuDann
All the way
pi_163995172
Even als tegenhanger: ik heb helemaal geen last gehad van haaruitval, dus dat kan kennelijk ook. :P

Wat een heerlijke foto's van kleinere en wat grotere baby's. O+

Malteser: wij hebben een zelfde formaat baby en zijn net overgestapt van maat 3 naar maat 4 van Kruitvat. Hier geen problemen tot nu toe.

Wij zijn een weekende wezen kamperen, het was echt fantastisch. O+ We hebben veel gewandeld en zijn uit eten geweest bij een barbecue restaurant waar je op je eigen tafel kunt grillen. Daar heeft ze het super gedaan, twee uur aan tafel gezeten zonder noemenswaardige problemen (wel blij schreeuwen, maar soit, dat hoort erbij. :P )

Wolk heeft prima geslapen in het geleende campingbedje, ondanks dat ik het matrasje was vergeten. :@ Ze werd beide nachten maar 1 keer wakker en was met max een half uurtje (na Ventolin en borstvoeding) weer in slaap. Ik heb niet alles teruggelezen maar ik zag nog wel iemand die zich afvroeg of ze nu beter slaapt vanwege de uitputting van de benauwdheid. Ik denk niet dat dat het is, ze is nu met medicatie niet erg benauwd meer en slaapt nog steeds goed. Ik heb zelfs de afspraak met het CB morgen afgezegd. *O* Ik kan natuurlijk prima leven met maar 1 keer wakker worden 's nachts!

Ik had het er met man nog over, dat ze nu opeens weer echt duidelijk vooruit lijkt te gaan in haar ontwikkeling. In dit weekend heeft ze geleerd hoe ze een trap moet beklimmen, ze loopt nu mee aan 1 hand, weet uit de Ikea stoel te klimmen (toch maar riempje vastdoen voortaan :P ) en heeft opeens een fascinatie voor dieren ontwikkeld (vooral hoe ze te voeren :') ). Misschien halen we er teveel bij, dat kan, maar de afgelopen 2 maanden ofzo leek ze niet zoveel nieuwe dingen te leren of te doen en misschien kwam dat door slaapgebrek en benauwdheid.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_163995308
Wat een mooi meisje heb jij LuDann. En je weekend lijkt erg fijn geweest te zijn.
En dat van enthousiasme gaan schreeuwen ken ik. Ik word daar altijd wel heel blij van, maar soms gaat het ook wel erg hard voor in een restaurant. DADADADADATA SSSSSST SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSST PRRRRRR
  maandag 25 juli 2016 @ 11:45:39 #146
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_163995333
Ooh Lu wat fijn :)

N. leert de laatste tijd ook heel veel bij, dus misschien is het ook de leeftijd? Idd trappen klimmen, überhaupt klimmen overal op :P , dingen in en uit elkaar doen (gisteren een sleutel in een slot :o ), klappen, zwaaien, handjes omhoog, de hele tijd staan etc etc.

Hier op vakantie ook, t is gezellig bij overgrootoma :) wel erg warm, dus we zitten veel binnen en N. verveelt zich dus... Maar wat meer dingen kopen / bedenken om haar bezig te houden.
Voor ons ook erg vermoeiend, want oma's huis is niet babyproof dus de heeeele tijd opletten.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  maandag 25 juli 2016 @ 12:05:49 #147
409579 LuDann
All the way
pi_163995768
Haha ja inderdaad Adrian4, lekker door het restaurant WAWAWAWAWA en dan zo hard mogelijk met het bestek dat je van je moeder gejat hebt, op de tafel rammen. :')

Oh ja Saskia, als die van jou het ook doet dan is het vast de leeftijd. :Y Leuk he, het gaat zo hard opeens met dingen leren!

Een niet babyproof huis lijkt me wel vermoeiend ja. Gaan jullie nog wat koels ondernemen, zwemmen ofzo?
  maandag 25 juli 2016 @ 12:07:42 #148
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_163995807
Nou we smelten al voordat we op het strand zijn, dus we zitten nu in het winkelcentrum met airco en een babyspeeltuintje :D
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  maandag 25 juli 2016 @ 12:07:52 #149
344469 Amsel
zonder t
pi_163995814
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2016 05:47 schreef Madivi het volgende:


Is er iemand die ervaring heeft met chiropractie bij babies?
Wel met een osteopaat, ivm baby die toen 3 maanden lang elke dag uuuuurenlang krampen had. Na 2 behandelingen was het over :o Ik geloof er eigenlijk helemaal niet in, maar desondanks werkte het voor ons.
pi_163996025
quote:
1s.gif Op maandag 25 juli 2016 06:33 schreef Hupje het volgende:

[..]

Ja, ik ben 5x geweest met mijn huilbaby, op aanraden van de vk. Hielp wel wat. Wil je nog iets specifieks weten?
Mariposas, ik ben wel sceptisch maar een chiropracter heeft iig een medische achtergrond, maar of het wat is... Voor 1 keer lekker slapen is t weer beetje prijzig :')

Hupje, hoe hebben ze je kindje behandeld? Ik ben geïnteresseerd ivm voorkeurshouding van m'n kindje (hij gaat ook soms in een C liggen) en las dat zij kunnen helpen. Morgen intake voor beide, ik ben benieuwd.

Amsel, wat mooi dat het zo snel heeft geholpen.

Iets anders, vriendin van mij komt net van het cb, haar kindje is ook 4 maand (2,5 gecorrigeerd) en mag al beginnen met groente en fruit hapjes, zijn er meer mensen al vroeg begonnen? Ik weet niet beter dan dat je moet wachten tot 6 maand?
pi_163996059
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2016 05:47 schreef Madivi het volgende:


Is er iemand die ervaring heeft met chiropractie bij babies?
Mijn oudste is geboren via vacuumextractie en die huilde echt hartverscheurend. Niet normaal voor ons gevoel. Daarnaast overstrekte zr zich naar een kant met haar nekje, kon niet naar de andere kant kijken. Ze was net een week uit toen we voor de eerste keer naar de osteopaat gingen. Ik was ook heel sceptisch want ik ben niet zo van dat vage abracadabra. Maar al na 1 cobsult leek het wel of ik een totaal andere baby in huis had. In de weken die erop volgde zijn we nog twee keer geweest. Ik ben om.

Met mijn jongste zijn we preventief gegaan een week na de geboorte, zonder daar een reden voor te hebben.

Bij buikbaby gaan we dat ook doen als die er eenmaal is :Y
pi_163996077
Mijn kind wil niet eten }:| . Alles wordt geweigerd, uitgespuugd. Ik raak er best wel gefrustreerd van.

Wat hij nu eet op een dag;
150/5 met fijn volkorenpap van een bord.
Hooguit 1/5 boterham met 150/5 fles
1-2 biscuitjes, broodkorstje, paar maisboogies of wortelknabbels
0-10 hapjes warm eten. Volledig glad gepureerd want anders weigert hij resoluut.
180-210cc melk voor de nacht.

Fruit was eerst zijn favo en wordt nu resoluut geweigerd. Brood krijgt hij nu zonder boter of beleg. Dat gaat nu met ook niet meer.

Bah hopelijk gaat hij snel beter en meer eten. Kan wel huilen.

Gepureerd, stukjes, rapley, niks werkt. Hij eet gewoon niet...
pi_163996095
Chiropactie bij babies zou ik niet aandurven. Voor mezelf zou ik het ook al niet graag doen eigenlijk.

Osteopaat wel ervaring mee maar hielp helaas niks.

Mijn baby wil bewegen! Ze draait druk rond d'r as om maar alles in de gaten te kunnen houden :+ Van buik naar rug rollen wil alleen niet zo, dus frustratie to the max een paar keer per dag.

Vakantie klinkt op zich wel lekker al is het hier warm genoeg :X en uit eten doen wij maar heel af en toe vanwege een stuiterpeuter en dan het liefste een stel opa's en oma's erbij zodat wij ook warm kunnen eten :+ Vind het altijd wel heel gezellig met die kleintjes aan tafel O+
  maandag 25 juli 2016 @ 12:30:45 #154
327807 Mariposas
&#1497;&#1492;&#14
pi_163996197
Edit, ik ben in de war met osteopathie. :+ sorry, voor de verwarring, geen ervaring met chiropractie!
No hay mal que dure cien años ni cuerpo que lo aguante
pi_163996225
LuDann! Als ik jouw baby zie heb ik echt zin in over een paar maanden. Een grote baby is zoooo leuk he! O+

En alle junimeisjesfotos! Snoesjes! Goed dat ik wat mannelijkheid in die maand heb geregeld. :P

Ik heb voor het eerst het idee dat ik een beetje met m'n baby kan spelen! Echt dingen volgen met z'n ogen en lekker met z'n armen wapperen erbij haha!
pi_163996330
quote:
1s.gif Op maandag 25 juli 2016 12:23 schreef coccinelle het volgende:
Mijn kind wil niet eten }:| . Alles wordt geweigerd, uitgespuugd. Ik raak er best wel gefrustreerd van.

Wat hij nu eet op een dag;
150/5 met fijn volkorenpap van een bord.
Hooguit 1/5 boterham met 150/5 fles
1-2 biscuitjes, broodkorstje, paar maisboogies of wortelknabbels
0-10 hapjes warm eten. Volledig glad gepureerd want anders weigert hij resoluut.
180-210cc melk voor de nacht.

Fruit was eerst zijn favo en wordt nu resoluut geweigerd. Brood krijgt hij nu zonder boter of beleg. Dat gaat nu met ook niet meer.

Bah hopelijk gaat hij snel beter en meer eten. Kan wel huilen.

Gepureerd, stukjes, rapley, niks werkt. Hij eet gewoon niet...
Ik ben bang dat ik moet zeggen dat ik denk dat het een fase is coccinelle. Hier gaat het nu langzaam weer ietsjes beter. Terwijl de appel zaterdag ook geweigerd werd, die hij eigenlijk heel erg lekker vind. Hoe oud is jouw kind?
Een vriendin van mij was gisteren ook aan het vechten om wat eten in haar baby te krijgen, terwijl ie normaal goed eet. Ikzelf eet ook altijd veel minder als ik het warm heb. Misschien is dat de reden?

Madivi, ik ben ook pas vanaf 6 maanden begonnen met vast voedsel. Vanaf 4 maanden zijn de richtlijnen inderdaad. Bij ons was er toen echter totale desinteresse in eten, behalve de fles.
pi_163996401
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2016 12:05 schreef LuDann het volgende:
Haha ja inderdaad Adrian4, lekker door het restaurant WAWAWAWAWA en dan zo hard mogelijk met het bestek dat je van je moeder gejat hebt, op de tafel rammen. :')

En dan heeeel erg boos worden als mama der bestek weer terug wil en de serveerster op zo'n manier aankijken: ik ben heel zielig, zie jij hoe stout mijn mama is?

Mijn baby O+
pi_163996586
http://www.npo.nl/zembla/17-01-2010/VARA_101221115

Zembla had ooit een uitzending over behandelaars als chiropractors, osteopaten en cranioscraal therapeuten. Het zijn onbeschermde beroepen en dat maakt het lastig om te weten hoe goed iemand is. Een cursus van een week of een opleiding scheelt natuurlijk erg veel.
  maandag 25 juli 2016 @ 12:55:16 #159
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163996606
6 maanden is idd wat veel cb's aanhouden zeker in geval van kv. Ikzelf begin op z'n vroegst met 6 maanden, maar ik geef dan ook borstvoeding. Zou hooguit eerder starten als ik echt het idee heb dat mijn kind eraan toe is en honger heeft.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
  maandag 25 juli 2016 @ 13:11:49 #160
409579 LuDann
All the way
pi_163996980
Het beleid van het CB is hier in Nederland om te starten met 4 maanden. In sommige andere landen is dat 6 maanden. Wij zijn met 6 maanden gestart.

quote:
1s.gif Op maandag 25 juli 2016 12:07 schreef SaskiaR het volgende:
Nou we smelten al voordat we op het strand zijn, dus we zitten nu in het winkelcentrum met airco en een babyspeeltuintje :D
Oh, dat lijkt me beter!
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2016 12:32 schreef Svane het volgende:
LuDann! Als ik jouw baby zie heb ik echt zin in over een paar maanden. Een grote baby is zoooo leuk he! O+

En alle junimeisjesfotos! Snoesjes! Goed dat ik wat mannelijkheid in die maand heb geregeld. :P

Ik heb voor het eerst het idee dat ik een beetje met m'n baby kan spelen! Echt dingen volgen met z'n ogen en lekker met z'n armen wapperen erbij haha!
Ik vind een grote baby echt stukken leuker dan een kleine, eerlijk gezegd. De interactie, het contact, zien hoe ze dingen leert, ik vind het erg leuk om te zien. Ik heb in ieder geval geen heimwee naar de dagen dat ik de hele dag met een mini op mij geplakt, doorbracht. Erop uitgaan is ook echt super nu dat ze sommige dingen ook interessant begint te vinden.

Wat leuk dat je al een beetje kan spelen met hem. O+

quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2016 12:44 schreef Adrian4 het volgende:

[..]

En dan heeeel erg boos worden als mama der bestek weer terug wil en de serveerster op zo'n manier aankijken: ik ben heel zielig, zie jij hoe stout mijn mama is?

Mijn baby O+
Ja, dat ja. Heel dramatisch hoofd in de nek werpen en schreeuwen. :P Gelukkig is ze in een fase dat ze het leuk vindt om dingen af te geven als we erom vragen. Dat werkt een heel stuk beter. :P
pi_163997013
N. heeft heel veel baat bij de osteopaat gehad. :Y Door zowel het CB (stiekem, officieel mogen ze het niet aanraden) als de fysio bij wie ik een zwanger herstel cursus volgde was deze osteopaat me aangeraden. N. is ook met de vacuüm gehaald en ze wilde absoluut niet op haar rug liggen. 's Nachts lag ze of met haar buik op mijn buik of op haar zij tegen me aan. Na 1 behandeling wilde ze alweer op haar rug liggen en kon ik haar af en toe wegleggen. Het gehuil heeft de osteopaat niet kunnen verhelpen, maar dat bleek ook een andere oorzaak te hebben (overgevoeligheid voor koemelk).

Onze tweede zou ik misschien net als Twinkle wel preventief meenemen. Bij deze osteopaat maakte ik me ook totaal geen zorgen over de behandeling, ze was heel voorzichtig aan het voelen en "kriebelen" en nooit had ik het idee dat ze iets forceerde.
pi_163997132
quote:
1s.gif Op maandag 25 juli 2016 12:19 schreef Madivi het volgende:

[..]

Mariposas, ik ben wel sceptisch maar een chiropracter heeft iig een medische achtergrond, maar of het wat is... Voor 1 keer lekker slapen is t weer beetje prijzig :')

Hupje, hoe hebben ze je kindje behandeld? Ik ben geïnteresseerd ivm voorkeurshouding van m'n kindje (hij gaat ook soms in een C liggen) en las dat zij kunnen helpen. Morgen intake voor beide, ik ben benieuwd.

Amsel, wat mooi dat het zo snel heeft geholpen.

Iets anders, vriendin van mij komt net van het cb, haar kindje is ook 4 maand (2,5 gecorrigeerd) en mag al beginnen met groente en fruit hapjes, zijn er meer mensen al vroeg begonnen? Ik weet niet beter dan dat je moet wachten tot 6 maand?
CB adviseerde hier dat beginnen mag vanaf 4 maand, maar dat je naar je kindje moet kijken of hij/zij er al aan toe is. Tas dronk veel te veel flessen, dus ben ik met 4 maand begonnen. Nu krijgy hij bijna elke dag een groente of fruithapje en drinkt hij keurig exact het maximum ( en geen cc minder :7 :') ) . Hij zit ook echt te smullen dus voor ons voelt dit goed.
  maandag 25 juli 2016 @ 13:28:52 #163
327807 Mariposas
&#1497;&#1492;&#14
pi_163997407
Mja, juist door dat voelen en vasthouden in verschillende houdingen en eigenlijk dus niets doen heb ik er sterk mijn twijfels over.
De meeste baby's gaan na 3 maanden minder huilen, waardoor het al snel lijkt alsof de behandeling heeft geholpen. Plus, het idee dat het helpt en jou meer zekerheid geeft, kan ook al helpen (bij een onrustige baby of huilbaby). En vaak proberen mensen gelijktijdig andere oplossingen zoals aangepaste voeding of inbakeren of meer regelmaat.
Persoonlijk denk ik dat je net zoveel, zo niet meer baat hebt bij een fysiotherapeut (in het geval van vermeende blokkades en problemen met lichaamsfunctionaliteiten en/of babymassage (bij onrustige en gespannen baby).
Ik sta er niet negatief tegenover, chiropractie en osteopathie, maar ik ben er wel erg sceptisch over. Ik las er destijds vooral veel hallelujah's over, dus het is jammer als je er al je hoop op vestigt. Maar als het effect heeft, of het nu echt door de behandeling komt of niet, dan is dat alleen maar super fijn. En je hebt het in elk geval geprobeerd (dat was onze overweging, om niet te denken 'hadden we het maar geprobeerd...'.
No hay mal que dure cien años ni cuerpo que lo aguante
  maandag 25 juli 2016 @ 14:01:25 #164
56471 pinquit
oh my lama!
pi_163998201
Hier heeft osteopathie ook niks uitgehaald hoor. Ik vond het wel bijzonder hoe ik mijn baby zag ontspannen tijdens de behandeling, maar verder, neuh.
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_163998254
Chiropractor zou ik niet willen voor een baby, maar een osteopaat die gespecialiseerd is in baby's zou ik zonder twijfel heen gaan, onder het motto baat het niet dan schaadt het niet. Ik heb ook even gedacht over zo'n onderhoudscheck' (zoals Twinkle noemt) maar uiteindelijk niet gedaan want niks aan de hand en teveel moeite :@). Maar ik hoor veel goede verhalen erover en zou het dus al snel overwegen als er aanleiding voor zou bestaan. Maar ik geloof ook wel in alternatieve geneeswijzen (naast de reguliere medische weg uiteraard! Echt alternatief dus echt :+).
  maandag 25 juli 2016 @ 14:13:08 #166
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_163998442
Mijn baby ligt nu in een dekentje gewikkeld op mijn schoot en ze is zo mooi en lief hè (ondanks baby acne) O+
Dat kan ik toch heul niet gemaakt hebben man :o

[ Bericht 19% gewijzigd door Molo op 25-07-2016 19:12:46 ]
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_163998453
quote:
1s.gif Op maandag 25 juli 2016 07:16 schreef hetzusjevan het volgende:
Dat je een foto wil maken op het tijdstip dat je baby geboren is en dat ze dan nog heerlijk ligt te knorren :'). Zo typisch :D.

Maar weer een mini mijlpaal hier dus: E is vandaag even lang uit de buik als ze in de buik gezeten heeft (veel te kort wmb :'( ) en tevens kan ik inmiddels zeggen dat ze al 8 mnd is :o.
^5 Voor de mijlpaal! Hier was A om 14.01 ook even lang uit de buik als ze erin heeft gezeten O+ (foto in buikentopic). Vandaag een fotoshoot gehad, maar A had er geen zin in en keek alleen maar boos. Zodra we thuis waren was het weer (schater)lachen :')
pi_163998817
Madivi, wij gingen op aanraden van de vk op dag 6 voor de eerste keer met J naar een chiropractor gespecialiseerd in jonge kinderen. J huilde veel en huilde extra hard bij het aankleden. Ik geloof er eigenlijk niet in en sta er wantrouwend in, maar met directe positieve aanbeveling van de vk ging ik net als Mariposas onder het mom van alles geprobeerd willen hebben.
Zij tikte en drukte met haar vingertoppen op een heleboel plekken zacht op zijn lijf en hoofd en draaide met zijn ledematen. Ik zat er als een havik bovenop om stop te zeggen als iets me te ver ging, maar dat hoefde niet, want het ging voorzichtig en rustig. J was erna altijd extra overstuur, maar na 4x hadden we wel het idee dat het aankleden hem minder pijn deed. De chiropractor had nog meer behandelingen willen doen, maar wij kregen toen ook onderzoek bij de kinderarts en ik zag weinig 'nut' in meer behandelingen, dus toen zijn we gestopt.
pi_164000376
beuh, net baby naar bed gebracht. 3 kwartier hardverscheurend huilen en krijsen, zich van me af duwen en gillen. Niet leuk. Nu slaapt hij gelukkig. Ik vind het zo sneu als hij zo overstuur is, en bijna niets kalmeert hem op dat moment..
  maandag 25 juli 2016 @ 15:47:41 #170
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_164000524
Ahwww Molo O+

Hoe doen andere mama's dat die een baby en dreumes / peuter hebben? Bv als je grote moet eten of uit bed gehaald moet worden/ verschoond en je baby alleen op je wil plakken/ wakker is en gaat huilen als je haar weglegt. Ik leg haar nu in de box en laat haar maar even krijsen voor die paar minuten dat ik met peuter bezig ben maar vrolijk word ik er niet van. Heb haar veel in de draagdoek maar dat is ook niet altijd ideaal.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_164000560
Wat een lieve foto, Molo!

Ik zou inderdaad zeggen draagdoek Chanty, maar kan me voorstellen dat dat niet altijd alles is, zeker niet als het warm is...Een wipstoeltje, zou dat wat zijn?
  maandag 25 juli 2016 @ 15:55:07 #172
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_164000727
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2016 15:48 schreef Jagärtrut het volgende:
Wat een lieve foto, Molo!

Ik zou inderdaad zeggen draagdoek Chanty, maar kan me voorstellen dat dat niet altijd alles is, zeker niet als het warm is...Een wipstoeltje, zou dat wat zijn?
Mja punt is dat ze nu gewoon op mij wil zijn en nog niet tevreden is in de box/ of een wipper. Als peuter wakker wordt moet ik zsm naar boven anders is hij overstuur. Dan heb ik geen tijd om haar in te knopen. Dus ik leg haar in de box (krijsen) of neem haar mee en leg haar op peuters bed terwijl ik hem aankleed ed. Maar dan huilt ze ook :') ik kan gewoon niet tegen huilen...
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_164001365
Draagzak Chanty? Sneller als knopen. Verder geen ervaring want maar een in huis.

Ik zag foto's van kleine baby's O+ En grote baby's.

Ima nog gefeliciteerd met je mooie dreumes! O+

LuDann ik wilde net typen, wat lijkt wolk op je man, en toen scrolde ik, en dacht ik, nee ze lijkt op jou! Dus dat hebben jullie goed gedaan O+ mooi meisje. Super fijn dat het nu goed gaat en snelle ontwikkeling!

Verder ben ik de rest alweer vergeten. Zit even wat minder in mijn vel, heb het idee dat ik helemaal niet zo'n leuk persoon ben of niet altijd even leuk reageer, probeer wat bewuster te zijn maar het gaat niet altijd even goed. Ben vandaag jarig en k heb nu geen Facebook meer, dus de felicitaties blijven erg veel uit waar ik ze wel verwacht, oa van schoonouders, beste vriendin, beste vriend, dus dat helpt niet mee :') maar de dag is nog niet om. op het werk wist eigenlijk ook niemand dat ik jarig was tot er taart stond. Dat past wel bij het plaatje dat ik niet zo leuk ben :') maar ik snap niet waar dat gevoel vandaan komt, ik dacht dat je negen maanden last van je hormonen kon hebben, niet ná 9 maanden. Maar vanavond gaan mijn man en ik uit eten en naar de film dus even genieten.

Verder ben ik stapel verliefd op mijn kind O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ohja Cocci, eten, hier in het begin muizen hapjes en niet eten, toen een periode bunkeren als een bootwerker. En vorige week even een dipje, enerzijds denk ik vanwege het warme weer, anderzijds vermoed ik pijn in zijn mondje? Maar S. Groeit goed? Dan zou ik gewoon blijven aanbieden en niet al te veel druk maken, komt vanzelf goed.
Hier heb ik ontdekt dat hij mijn eigen eten niet lekker vindt dus hij krijgt potjes. Rapley vindt hij ook niets hij walgt van stukjes. En ik heb heel lang vier maanden potjes gegeven omdat hij alleen vloeibaar at, iets dikkere structuur moest hij niet. Nu gaat het beter, ik ben gewoon blijven aanbieden en opeens viel het kwartje. Denk dat ze echt fases hierin hebben, gewoon lekker mee gaan voor zover dat gaat :*

[ Bericht 0% gewijzigd door Cassandra87 op 25-07-2016 21:06:11 ]
pi_164001427
Hier met 4 maanden begonnen met hapjes. Iedere hap die wij namen volgde hij met z'n mond open. Vanaf hapje 1 wordt er ook smakelijk gegeten :)

@dot: wij gaan op vakantie naar het huis van mijn schoonouders, waar ongeveer 20 familieleden in de buurt zijn, dus we zijn zeker niet alleen met eten ;)

Wij zijn naar de Ostheopaat geweest, gewoon uit voorzorg. Hij vond (voor zover hij kan zien) S. een ontspannen baby. Wel wat tips en oefeningen meegekregen toen voor huils.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  maandag 25 juli 2016 @ 16:33:12 #175
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_164001531
Gefeliciteerd Cassandra *O*
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_164001560
Draagdoek inderdaad Chanty, of box en snel snel snel. Niet fijn. Hoewel mijn grote helaas ook vaak de pineut was en moest wachten, omdat hij uitleg snapte, zodat dat de makkelijkste weg was. Niet eerlijk, voelde me daar best wel schuldig over. Maar ik trek babygehuil echt heel slecht, dus dat wilde ik altijd als eerste beëindigen.

Edit: wat ik ter compensatie wel deed, was als baby rustig in de box lag of zo en even een geluidje maakte zeggen: 'Nee baby, even wachten, ik ben nu met oudste bezig!' Mijn oudste reageerde daar heel goed op, die groeide dan echt even van het idee dat baby óók wel eens op hèm moest wachten. Inclusief herhalen uiteraard: nee baby eeeeeeeven wachten, mama is nu bij ik! :+

[ Bericht 41% gewijzigd door Mineola op 25-07-2016 17:04:28 ]
pi_164001570
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2016 16:26 schreef Cassandra87 het volgende:

Verder ben ik de rest alweer vergeten. Zit even wat minder in mijn vel, heb het idee dat ik helemaal niet zo'n leuk persoon ben of niet altijd even leuk reageer, probeer wat bewuster te zijn maar het gaat niet altijd even goed. Ben vandaag jarig en k heb nu geen Facebook meer, dus de felicitaties blijven erg veel uit waar ik ze wel verwacht, oa van schoonouders, beste vriendin, beste vriend, dus dat helpt niet mee :') maar de dag is nog niet om. op het werk wist eigenlijk ook niemand dat ik jarig was tot er taart stond. Dat past wel bij het plaatje dat ik niet zo leuk ben :') maar ik snap niet waar dat gevoel vandaan komt, ik dacht dat je negen maanden last van je hormonen kon hebben, niet ná 9 maanden. Maar vanavond gaan mijn man en ik uit eten en naar de film dus even genieten.

Verder ben ik stapel verliefd op mijn kind O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Als eerste: gefeliciteerd!!
Ik denk niet dat het gebrek aan felicitaties aan jou ligt, meer aan onattent zijn van anderen. Zeker als het om goede vrienden en schoonouders gaat. Ik hoop dat je toch een fijne verjaardag hebt vandaag.
En wat een leuke foto :)
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_164001979
Chanty lastig :*
toen Boaz nog een baby was ging hij voor ( :@ ) op Djenna. Ik probeerde haar wel altijd uit te leggen hoe de vork in de steel zat.. maja ze was toen 21 maanden toen Boaz erbij kwam dus wat ze er werkelijk van snapte :?

Het is even wennen en opnieuw de balans zoeken, voor iedereen. L zal moeten leren dat hij niet altijd meer op de eerste plaats staat en dat A soms gewoon even voorrang heeft. Babygehuil trok ik ook slecht idd.

Maar het komt goed :* . Djenna werd daarna ineens ook voor mijn gevoel heel snel een stuk zelfstandiger met dingen. En je zult zien dat over een paar maanden het al een stuk beter gaat. Tot die tijd.. hang on en geef het de tijd
pi_164002178
Cassandra, gefeliciteerd *O*!
Wat rot dat je even minder goed in je vel zit. En je bent juist zo'n lieverd O+ dus dat je denkt dat je niet zo'n leuk persoon bent, vind ik rot om te horen. Ik hoop dat de mensen dichtbij je nog aan je denken vandaag en voor vanavond wens ik je veel plezier. :*
  maandag 25 juli 2016 @ 17:13:53 #180
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_164002264
Goed om te lezen dat jullie ze ook wel eens hebben laten huilen, t voelt zo slecht. Vooral omdat mevrouw doet alsof ze gevierendeeld wordt. Was blij dat ik haar net toevallig slapend in de box heb kunnen leggen voordat meneer wakker werd. Weet ook dat ze zich over een paar maanden beter even zelf kan vermaken in de box of wipper.

En idd ik zeg ook wel eens dat de baby even moet wachten. Maarja in realiteit moet Lucas vaker wachten. Ik ben ook geneigd om dat babygehuil zo snel mogelijk te laten stoppen.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_164002323
Cassandra gefeliciteerd.

Molo, je meisje O+
Die romper en die speen heeft N. ook.
pi_164002327
chanty, hier precies hetzelfde hoor. wakker in de box is een no go en reden tot hysterisch gehuil (brandalarm, noemen wij dat). als ik bezig ben met de groten (verzorging) moet ze echt even wachten. en dan schreeuwt ze echt moord en brand.
pi_164002337
Molo, wat een lekker ding! mooi dametje met leuk haar O+
  maandag 25 juli 2016 @ 17:26:36 #184
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_164002436
Wat mijn angst een beetje is, is dat het haar schade toebrengt. Het zit zo in mijn hoofd over wat ik gelezen heb van een baby laten huilen en niet troosten dat dat niet goed is voor het kindje omdat het stress oplevert. Ehhmmm dat is precies wat er op dat moment gebeurt natuurlijk. Terwijl ik ook wel weet dat ze er niet stuk van gaat.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_164002454
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2016 05:47 schreef Madivi het volgende:
Onomatopee, dat geeft hoop. Ik zal voorlopig overdag nog 4 keer kolven en tussendoor leg ik ze bij onrust ook aan, hopelijk gaat het niet teveel teruglopen. Vind het nog steeds jammer dat volledig bv niet lukt, hou weerzin bij elk flesje dat ik moet maken.

Herkenbaar Xanteh, hier ook na 6 weken ongesteld en sindsdien gewoon weer regelmatig :X Ik merk aan een dip met kolven en hormoonbultjes bij de grootste dat het weer tijd is.

Haaruitval ook vreselijk sinds 4mnd na de bevalling, hele plukken onder de douche en dan nog een borstel vol haar... Moederschap maakt je niet mooier fysiek gezien. :')

Is er iemand die ervaring heeft met chiropractie bij babies?
Ik heb ervaring met chiropractie bij baby's. Wat wil je weten? (Evt via pm/dm, want ik kom zelden in het babytopic)

[ Bericht 0% gewijzigd door Cholula op 25-07-2016 17:34:14 ]
pi_164002652
Het gaat toch maar om een paar minuten ofzo? Ten minste dat is hier zo. Ik maak me geen zorgen, eigenlijk. Ik kan haar nou eenmaal niet 24/7 dragen (al kom ik een heel eind :o )

Mijn dame blijft dan trouwens echt schreeuwen totdat ik haar pak, troosten in de box is ook geen optie. En als ik haar pak, is ze in 1 sec tevreden en stil :D . ze is echt een hittepetit, veel feller dan haar broer en zus.
  maandag 25 juli 2016 @ 17:46:33 #187
426379 elamanilo
elämänilo
pi_164002751
Huilende baby kan ik ook niet tegen, dus die pak ik altijd op. De oudste begrijpt het ook en op momenten dat mijn lief er ook is/tijd heeft, dan kunnen we kindjes verdelen. Dan neem ik ook bewust tijd voor peuter, zonder baby op mn arm/in draagdoek. Als mijn lief er niet is of aan het werk is bijv. dan help ik peuter met de baby op m'n arm.
pi_164002768
Na, zo krijg ik alsnog een schuldgevoel.

Ik pak haar ook altijd, alleen soms na twee minuten pas, omdat ik net zoons tanden sta te poetsen... :'(
pi_164002807
En ik vind het zo mooi om voor de derde keer te ervaren dat de doek altijd goed is O+ . (behalve die dag dat het 35 graden was en windstil, toen vond ik het zelf niet relaxt)
  maandag 25 juli 2016 @ 17:57:43 #190
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_164002914
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2016 17:39 schreef groofskendezoveelste het volgende:
Het gaat toch maar om een paar minuten ofzo? Ten minste dat is hier zo. Ik maak me geen zorgen, eigenlijk. Ik kan haar nou eenmaal niet 24/7 dragen (al kom ik een heel eind :o )

Mijn dame blijft dan trouwens echt schreeuwen totdat ik haar pak, troosten in de box is ook geen optie. En als ik haar pak, is ze in 1 sec tevreden en stil :D . ze is echt een hittepetit, veel feller dan haar broer en zus.
Ja ik probeer natuurlijk zoveel mogelijk haast te maken. Als peuter een slechte bui heeft kan het wel een vijf a tien minuten worden. Hij wil wel eens niet uit bed bv. Vaak ga ik dan weer even terug naar beneden maar dan is het boven drama :')

En idd troosten in de box is kansloos.

Oh wat ook zo'n fijn moment is; dat ik me toch echt echt echt even moet aankleden en het hoognodige in de badkamer/wc moet doen. Ook drama dus dan ligt ze ook wel eens tien minuten te krijsen. Soms poep ik niet zolang is het op kan houden als ze wakker is. En als ik dan eindelijk kan gaan omdat ze slaapt dan hoef ik niet meer. Laatst twee dagen niet gepoept daardoor :')

[ Bericht 14% gewijzigd door Chanty op 25-07-2016 18:07:06 ]
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_164003286
Ja dat je je eigen poeperitus uot gaat stellen voor je kinderen is wel herkenbaar :X _O-
maar moet jr ook mee uitkijken natuurlijk :D

Ja en even laten huilen is niet leuk natuurlijk. Maar Boaz heeft ook weleens moeten wachten idd omdat ik druk met djenna was (of aan het poepen :+ ) en hij doet het nog steeds :Y

Probeer het te relativeren.. je laat ze echt niet de hele dag huilen of uren achtereen :*
leuk is het niet natuurlijk. Maar je hebt maar een paar handen.
  maandag 25 juli 2016 @ 18:28:06 #192
423656 Moppert
omgwtfbbqroflwouters
pi_164003509
Ik heb nummer 2 of 3 nooit laten huilen, altijd kind mee op de arm of kind mee in de doek
En dingen zo aanpassen dat het wel ging zonder huilen. het was even zoeken maar wel mogelijk.

En ze vooral ook veel zelf laten doen, ze kunnen vaak veel meer dan je denkt.
Maar ik vind elke minuut huilen als ze echt newborn zijn veel te veel voor mijn gezin

En lukt het niet is het idd geen ramp en voel je vooral niet schuldig.
Pas je eigen standaarden aan als je er niet aan kan voldoen :Y leer dingen loslaten, sla eens wat dingen over voor een dagje voor je eigen rust. Een keertje niet badderen is geen ramp als je baby een slechte dag heeft, washandjes maken ook schoon.
Toen onze mop een mopje was,
Was ze aardig om te zien;
Nu bromt zij alle dagen
En bijt nog bovendien.
  maandag 25 juli 2016 @ 18:31:42 #193
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_164003601
Dingen laten heb ik geen moeite mee getuige het huishouden :') maar soms moet je je aankleden en poepen. Plassen doe ik nog wel met baby in doek maar poepen wil ik toch even doen zonder.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_164003911
Nou, ik vind het eerlijk gezegd ook geen optie om steeds alles neer te leggen op het moment dat de kleine dame begint te huilen. Kijk, als ik net een spelletje zit te doen, of voor aan het lezen ben, vind ik het geen probleem om C op de arm te pakken of in de doek te doen en dan weer verder te lezen. Maar zoals ik al zei, als ik bezig ben met verzorgende taken dan zal ze even moeten wachten. Denk aan tandenpoetsen, haren wassen van de oudsten, naar boven (bed)brengen... Allemaal dingen van hooguit een paar minuten. Ik wil hen ook de boodschap geven dat ze belangrijk zijn en dat ik net zo goed voor hen wil en moet zorgen als voor de baby.

En daar sta ik toch echt wel helemaal achter. Sowieso zit ze elke dag uren en uren in de doek. Ik vind trouwens 'laten huilen' veel te naar klinken en losstaan van even iets afmaken en haar dan zo snel mogelijk pakken. Laten huilen is in mijn ogen bewust niet gaan troosten in de hoop dat ze iets afleren ofzo. Totaal niet aan de orde in dit soort voorbeelden (net zoals in de voorbeelden van chanty)...
pi_164004414
Ik heb geen andere kinderen, maar ik laat Emmy ook wel eens huilen, omdat ik toch echt moet poepen, douchen, of huishoudelijke taken moet doen. Zeker als ze een huildag heeft en ik alles al uit de kast heb getrokken.

Maar leuk vind ik het niet. Ik geniet minder van mijn douche en maak haast dan.

Een hechtingsstoornis zal ze er niet van krijgen. Verder ben ik altijd emotioneel beschikbaar.
pi_164004518
Zoals Groofsken het ziet, zo denk ik er ook over. Laten huilen is bewust een baby laten liggen die overstuur is. Je billen afvegen, afdrogen, handen leegmaken enz. vind ik echt iets heel anders. S. heb ik nog nooit 'laten huilen', maar het komt echt wel eens voor dat het door omstandigheden een minuut duurt voor hij getroost is.

Vandaag is overigens zo'n dag. Hij is moe, chagrijnig, ik ben moe, chagrijnig en zelfs de hond wilde niet meedoen vandaag. Dus nu zit ik bij z'n bedje totdat S. slaapt. Vanavond vroeg naar bed en morgen even helemaal anders.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_164004592
Douchen, koken en poepen zijn hier ook redenen om haar niet te dragen. Als ik moet koken, loop ik wel steeds heen en weer tussen haar en het eten als ze wakker is (en huilt), ik praat dan continu of zing liedjes, zodat ze me hoort. De box heeft wieltjes, dus ik zet haar ook in mijn zicht (zij kan mij dan ook zien (en horen)), maar ik neem haar niet op de arm en liever ook niet in de doek.
pi_164004642
Maar lastig vind ik het wel hoor. Mijn duo vindt het ook echt heel naar als ze huilt, het kost ze zichtbaar energie. Zelf kan ik het redelijk verdragen nu. Meestal, niet altijd.
  maandag 25 juli 2016 @ 19:16:03 #199
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_164004647
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2016 17:18 schreef Arja het volgende:
Cassandra gefeliciteerd.

Molo, je meisje O+
Die romper en die speen heeft N. ook.
Écht, wat toevallig :D
Nou ben ik sowieso fan van de kleertjes van de HEMA hoor _O_

Hier huilt L. ook weleens, is de enige manier waarop ze kan communiceren dus dat is logisch wel. Ik moet alleen ook weleens poepen of douchen, dus ja, so be it. Ik kom er gauw zat aan gewandeld met knuffels en kusjes dus ik zie het probleem voor mezelf in ieder geval niet :)
(Ik zoen dat kind nog eens plat hehehe :P )

[ Bericht 5% gewijzigd door Molo op 25-07-2016 19:21:44 ]
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 25 juli 2016 @ 19:19:55 #200
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_164004760
We hebben wel een hele toffe oude wieg van rotan geleend van vrienden, voor op onze slaapkamer. Alleen dat ding is hoog en ondoorzichtig.
Resultaat: janken als ze ons niet ziet 's nachts (denken we), dus slaapt ze als ze heel onrustig blijft vaak uiteindelijk tussen ons in.
We hebben net het ledikant met spijlen naast het bed gepropt, hopelijk helpt dat wat en slaapt ze dan beter, eens proberen vanavond :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 25 juli 2016 @ 19:27:14 #201
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_164004932
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2016 17:47 schreef groofskendezoveelste het volgende:
Na, zo krijg ik alsnog een schuldgevoel.

Ik pak haar ook altijd, alleen soms na twee minuten pas, omdat ik net zoons tanden sta te poetsen... :'(
Joh, je hebt maar 2 handen en 3 kinderen. Krijgen ze niks van hoor, af en toe even op elkaar wachten. T is niet alsof je ze opzettelijk een half uur laat huilen. F hullde ook wel eens als ik net J in bed aan het leggen was. Soms kwam ie er dan bij in de wipstoel (kon ie me iig zien tijdens t huilen ;)), en nu moet ie gewoon even wachten. Ik praat meestal wel tegen de ander als ik met de één bezig ben, zodat ze weten dat ik niet vergeten ben dat hij ook aandacht wil...

Edit: wat een hoop anderen hoven me al zeggen dus...

[ Bericht 2% gewijzigd door mousemicky op 25-07-2016 19:32:22 ]
pi_164005172
Molo wij hebben ook veeeel hema kleertjes en lakentjes, spuugdoekjes, sokjes etc. Ze kan zo in de catalogus staan.

Hoe laat je L tussen jullie in slapen? Hoe hoog en met welke lakens etc?
pi_164005516
Even een ander vraagje aan de pasbevallen moeders hier: Vloeien jullie ook nog zo? C is woe-avond 4 weken.
pi_164005541
Mijne slaapt ook vooral tussen ons in! Eerste stukje van de nacht in de wieg, na eerste nachtvoeding tussen ons in.

Hier pak ik baby eigenlijk meteen bij huilen, maar ook dat is weer de luxe van nu altijd met z'n allen thuis zijn zo ongeveer. Ik denk niet dat baby iets krijgt van 3 minuten wachten, maar zelf word ik echt na 10 seconden al neurotisch ervan. :')
pi_164005561
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2016 19:52 schreef groofskendezoveelste het volgende:
Even een ander vraagje aan de pasbevallen moeders hier: Vloeien jullie ook nog zo? C is woe-avond 4 weken.
Hier werd het na 3 weken al veel minder, maar dan opeens eens in de zoveel dagen weer echt eventjes veel. Nu met 5 weken nog echt minimaal (wel iets)
pi_164005884
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2016 19:52 schreef groofskendezoveelste het volgende:
Even een ander vraagje aan de pasbevallen moeders hier: Vloeien jullie ook nog zo? C is woe-avond 4 weken.
Minimaal nog en geen bloed meer (gelige afscheiding). Ik kan het al ruim een week af met inlegkruisjes van Tena. Vorige keer nog minder gevloeid, dus wellicht ben ik niet representatief. Ik denk dat ik misschien het meeste bloedverlies tijdens de bevalling al heb gehad (900 cc).

Over laten huilen. Ik heb tot nu toe alle echt onrustige momenten alleen gehad op dagen dat ik niet alleen was of peuter naar het kdv. Ik laat haar inderdaad ook wel eens enkele minuten huilen als het even niet uitkomt met de oudste.

Vanmiddag wel met een krijsende F. door de supermarkt gelopen, met de maxicosi op het karretje, waardoor echt iedereen mij (vol medelijden?) aankeek. Toen haar maar op de arm genomen en alle boodschappen in en uitgeladen met 1 hand :') Niemand die hielp overigens. Wel een heel oud vrouwtje die op de parkeerplaats naar mij toe kwam om te zeggen hoe "fier" ze mij vond dat ik "zo" boodschappen deed. Irritant dat iedereen dan suggereert dat ze vast honger heeft, terwijl dat niet zo was :(
pi_164006506
Groofs ik vloei sinds kort niet meer. Wel nog gelige afscheiding en inlegkruisjes.

Maar ik ben tijdens de bevalling 2 liter bloed verloren en ben op de OK inwendig schoongemaakt nog vanwege deels achterblijvende placenta .
  maandag 25 juli 2016 @ 20:43:19 #208
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_164006703
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2016 19:37 schreef Arja het volgende:
Molo wij hebben ook veeeel hema kleertjes en lakentjes, spuugdoekjes, sokjes etc. Ze kan zo in de catalogus staan.

Hoe laat je L tussen jullie in slapen? Hoe hoog en met welke lakens etc?
Ja hier ook, alleen veel ook gekregen van familie en vrienden, maar die waren zo te zien ook Hema fan :D

En heel onverantwoord gewoon in slaapzakje tussen ons in en dan leggen wij onze kussens ietsjes naar beneden, L. helemaal met haar hoofd bij het hoofeinde, zodat ze niet kan stikken onder onze dekens. Maar schijnt heel onveilig te zijn enzo geloof ik
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 25 juli 2016 @ 20:44:04 #209
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_164006719
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2016 19:52 schreef groofskendezoveelste het volgende:
Even een ander vraagje aan de pasbevallen moeders hier: Vloeien jullie ook nog zo? C is woe-avond 4 weken.
Mini beetje (L is nu 3,5 week) maar bij keizersnede is het vaak korter omdat ze de boel tijdens OK al deels schoon hebben gemaakt.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_164006812
Kan merken dat er een grote lichting bij is gekomen hier, niet bij te houden op een werkdag dit topic :D.

Maar thnx allemaal. Gewoon geen foto kunnen maken vandaag want toen ik thuiskwam zat ze onder het groentehapje en daarna vrij snel naar bed gegaan en niet meer aan gedacht. Tot dusver de bijzondere mijlpaal :'). Mnoh. Ik had er minder moeite mee dan dat ik van tevoren dacht.. drukke dag gehad vandaag, dat helpt ook wel, maar blijkbaar gaat het heel langzaam ook beter met alles een plekje geven :s).

Chanty, je meisje O+ wat een bos haar joh! En zo donker. Is je man/vriend ook niet blond of heb ik dat verkeerd? Jij bent toch wel keiblond, en je zoontje ook toch?

Osteopaat: hier ook gedaan onder het mom baadt het niet.. het leek te helpen tegen het spugen en ze had een lichte blokkade in d'r nekje die ik zelf al opgemerkt had en die was daarna weg, en sindsdien geen voorkeurshouding meer. Top. Als je het geld ervoor hebt, zou ik het altijd aanraden om te proberen.

Madivi, hier met 4 mnd (ongecorrigeerd) wel begonnen met hapjes maar dat bliefte mevrouw dus echt, echt niet. Pas na ca 7 maanden eet ze een beetje (gecorrigeerd 5,5 mnd) en nu gaat het goed. Ik merk dat ze daarin echt achterloopt op kindjes die wel op tijd zijn, eten is ze echt heel langzaam mee. Gewoon naar je kindjes kijken, je kan het eens aanbieden maar als ze niet willen zou ik mooi even wachten.

Cassandra :W lang niet gezien, gefeliciteerd met je verjaardag *O*! Lieve foto! Wat istie gegroeid zeg! En hm, ligt het aan je werkomgeving of aan je eigenbeeld dat je je zo voelt? Oh btw je hebt Wolk's echte naam neergezet, weet niet of Lu dat wil ;-).

Verdorie, babyfoto van molo gemist ;(. Hou een beetje rekening met de alweer werkende mama's wil je. Babyfoto's posten tussen 17u en 22u aub :+. Of misschien toch maar niet, straks ga ik nog denken dat ik nog een baby wil omdat jullie foto's te lief zijn :P.

Edit: Vergeet ik nog Wolk, wat een klein moppie is het toch O+. En klinkt als een heel fijn weekend Lu. Weer een beetje opgeladen dus?

[ Bericht 4% gewijzigd door hetzusjevan op 25-07-2016 20:52:57 ]
pi_164006854
Cassandra, gefeliciteerd! Ik hoop dat je lekker uit eten bent geweest met je man. Gaat het al beter met zijn werktijden?

Wat een mooie jongen heb je zeg, met zoveel haar! Leuk om je hier weer te zien na zo lang.
  maandag 25 juli 2016 @ 20:53:21 #212
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_164006959
quote:
1s.gif Op maandag 25 juli 2016 19:19 schreef Molo het volgende:
We hebben wel een hele toffe oude wieg van rotan geleend van vrienden, voor op onze slaapkamer. Alleen dat ding is hoog en ondoorzichtig.
Resultaat: janken als ze ons niet ziet 's nachts (denken we), dus slaapt ze als ze heel onrustig blijft vaak uiteindelijk tussen ons in.
We hebben net het ledikant met spijlen naast het bed gepropt, hopelijk helpt dat wat en slaapt ze dan beter, eens proberen vanavond :)
Slaap je met licht aan dan? Want een baby ziet de eerste weken nog niet zoveel (niet scherp) dus heb het vermoeden dat ze in het donker helemaal niks zien. Volgens mij wil ze gewoon bij jullie liggen O+ Amélie slaapt ook tussen ons in het grootste deel van de nacht. Heb het matrasje van de wandelwagen in het midden gelegd, nu ligt ze niet meer in de geul van twee matrassen. Had t wel opgevuld met handdoeken maar vond het nog niet lekker liggen voor dr. Nu komt die kinderwagen (althans een deel ervan) toch nog van pas :+

En koken doe ik ook liever niet met baby in doek. Althans niet op de buik, op de rug durf ik nog niet. Wel laatst groenten gesneden en water opgezet maar heb mijn man laten afgieten. Die was gelukkig mooi op tijd thuis.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
  maandag 25 juli 2016 @ 20:58:03 #213
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_164007111
quote:
1s.gif Op maandag 25 juli 2016 20:53 schreef Chanty het volgende:

[..]

Slaap je met licht aan dan? Want een baby ziet de eerste weken nog niet zoveel (niet scherp) dus heb het vermoeden dat ze in het donker helemaal niks zien. Volgens mij wil ze gewoon bij jullie liggen O+ Amélie slaapt ook tussen ons in het grootste deel van de nacht. Heb het matrasje van de wandelwagen in het midden gelegd, nu ligt ze niet meer in de geul van twee matrassen. Had t wel opgevuld met handdoeken maar vond het nog niet lekker liggen voor dr. Nu komt die kinderwagen (althans een deel ervan) toch nog van pas :+

En koken doe ik ook liever niet met baby in doek. Althans niet op de buik, op de rug durf ik nog niet. Wel laatst groenten gesneden en water opgezet maar heb mijn man laten afgieten. Die was gelukkig mooi op tijd thuis.
nee met licht uit, dus zou best kunnen dat ze gewoon bij ons wil liggen hoor, en dat vind ik niet zo'n punt, lief ook wel juist O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 25 juli 2016 @ 21:04:10 #214
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_164007324
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2016 19:52 schreef groofskendezoveelste het volgende:
Even een ander vraagje aan de pasbevallen moeders hier: Vloeien jullie ook nog zo? C is woe-avond 4 weken.
Hier wordt het nu eindelijk wat minder maar met afvegen nog steeds wat rood bloed, woensdag vijf weken. Vorige keer vloeide ik ook vrij lang.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
  maandag 25 juli 2016 @ 21:09:17 #215
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_164007449
In het ziekenhuis vroeg ik na de bevalling hoeveel dagen dat vloeien zou duren, waarop ik de dame voor me in een dijenkletsende verpleegkundige zag transformeren _O-
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 25 juli 2016 @ 21:14:21 #216
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_164007572
Sull niemand die hielp -O- bizar. Ik kreeg vorige week van zowel de vrouw voor als achter mij aan de kassa hulp aangeboden met uitladen. Had baby in draagdoek. Hulp afgeslagen want hey, al die kniebuigingen zijn goed om mijn zwangerschapskilos kwijt te raken :+

Zusje het haar lijkt nog wat donkerder op de foto door weinig licht. Het is nu bruin (Lucas was ook bruin de eerste maanden). Ik ben van origine peper en zout blond -O- net als mijn man en Lucas. Dus ik denk dat mevrouw straks dezelfde haarkleur krijgt (helaas voor haar).
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
  maandag 25 juli 2016 @ 21:15:52 #217
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_164007614
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2016 20:58 schreef Molo het volgende:

[..]

nee met licht uit, dus zou best kunnen dat ze gewoon bij ons wil liggen hoor, en dat vind ik niet zo'n punt, lief ook wel juist O+
Amélie valt vaak weer in coma zodra ze mijn tepel ruikt. Het is dan goed zolang ik heel dicht naast haar lig. Zodra ik wat opschuif begint ze te morrelen :')
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
  maandag 25 juli 2016 @ 21:24:19 #218
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_164007872
quote:
1s.gif Op maandag 25 juli 2016 21:15 schreef Chanty het volgende:

[..]

Amélie valt vaak weer in coma zodra ze mijn tepel ruikt. Het is dan goed zolang ik heel dicht naast haar lig. Zodra ik wat opschuif begint ze te morrelen :')
na al die maanden in je buik op zich natuurlijk niet gek, en ook wel echt bijzonder dat de meest innige band die je kunt hebben met zo'n minimensje er zo uit ziet. Zo heerlijk basaal en simpel, gewoon bij je willen zijn, heerlijk O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 25 juli 2016 @ 21:28:38 #219
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_164007971
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2016 21:24 schreef Molo het volgende:

[..]

na al die maanden in je buik op zich natuurlijk niet gek, en ook wel echt bijzonder dat de meest innige band die je kunt hebben met zo'n minimensje er zo uit ziet. Zo heerlijk basaal en simpel, gewoon bij je willen zijn, heerlijk O+
Ja want voedselbron :+
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_164007981
Wat fijn om te lezen dat er hier wel meer baby's bij hun ouders slapen, dan voel ik me niet zo schuldig dat ik de cb richtlijnen niet volg. M slaapt alleen niet tussen ons in omdat mijn vriend vast slaapt en de neiging heeft om bovenop mij te gaan liggen. Nu slaapt M in een cosleeper, maar ook vaak genoeg bij mij op het matras ten hoogte van de cosleeper. Ik zie nu l op tegen het moment dat hij daar te groot voor wordt.
  maandag 25 juli 2016 @ 21:34:17 #221
423656 Moppert
omgwtfbbqroflwouters
pi_164008137
Dan zijn er genoeg andere bredere cosleepers of zet je er een ledikant neer.
op fb heb je de veilig samen slapen groep waar je ook meer info kan vinden over hoe je veilig in een groot bed slaapt enzo.
Toen onze mop een mopje was,
Was ze aardig om te zien;
Nu bromt zij alle dagen
En bijt nog bovendien.
  maandag 25 juli 2016 @ 21:34:43 #222
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_164008149
quote:
1s.gif Op maandag 25 juli 2016 21:28 schreef Chanty het volgende:

[..]

Ja want voedselbron :+
ja die link wordt hier niet zo gelegd denk ik, aangezien moedermelk via fles naar binnen wordt gemikt bij haar :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 25 juli 2016 @ 21:49:24 #223
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_164008548
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2016 21:34 schreef Molo het volgende:

[..]

ja die link wordt hier niet zo gelegd denk ik, aangezien moedermelk via fles naar binnen wordt gemikt bij haar :D
Jij ruikt wel naar melk ;)
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
  maandag 25 juli 2016 @ 21:51:21 #224
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_164008589
quote:
1s.gif Op maandag 25 juli 2016 21:49 schreef Chanty het volgende:

[..]

Jij ruikt wel naar melk ;)
nietus, ze houdt gewoon van me om mijn karakter en mijn intellect :7
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 25 juli 2016 @ 21:52:58 #225
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_164008618
quote:
10s.gif Op maandag 25 juli 2016 21:51 schreef Molo het volgende:

[..]

nietus, ze houdt gewoon van me om mijn karakter en mijn intellect :7
Hou dat vast O+
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
  maandag 25 juli 2016 @ 22:26:45 #226
409579 LuDann
All the way
pi_164009561
Cassandra, nog gefeliciteerd met je verjaardag! Wat wordt G. toch groot. O+ Lekker ding is het. Lief dat je zegt dat Wolk op ons allebei lijkt, leuk om te lezen vind ik dat! Wat jammer dat zo weinig mensen je gefeliciteerd hebben. Je bent echt wel een leuk mens hoor en je collega's zullen het vast niet zo bedoelen. Ik hoop dat je genoten hebt van de film en het uit eten gaan.

Foto van molo nog gezien: wat een dropje!

@zusje: zo'n weekend is best vermoeiend, maar het was echt heerlijk. Het voelt alsof het een week was. O+ Hopelijk kunnen we deze zomer nog eens gaan.
  maandag 25 juli 2016 @ 22:48:47 #227
56471 pinquit
oh my lama!
pi_164010199
Al die kleine babies O+ aaah wat een geweldige foto's, ik ga zowaar weer rammelen :o

Mijn kleine lieve bol ook weer eens showen O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  maandag 25 juli 2016 @ 22:50:51 #228
426379 elamanilo
elämänilo
pi_164010276
Wat Svane zegt, ik kan gewoon zelf echt niet tegen een huilende baby, ik zou niet eens m'n billen meer af kunnen vegen omdat ik zelf zo'n beetje instant mee moet huilen.... Nu is deze baby wel heel chill en kan ie makkelijk ook eventjes alleen liggen tussendoor. Dus als ik naar het toilet moet, leg ik hem op het bed en dan vermaakt ie zich wel. Soms valt ie zelfs in slaap. Zelfde geldt voor douchen, dan geef ik hem eerst drinken en valt ie in slaap in het grote bed, ga ik douchen samen met de peuter. Of ik neem hem ook vaak mee onder de douche, krijgt ie daarna drinken en valt ie in diepe slaap voor een paar uren. :z

Baby slaapt hier ook gewoon bij ons in bed, tussen ons in. Zowel ik als lief zijn nog nooit bang geweest om op een kind te gaan liggen. Peuter slaapt ook in ons bed, we hebben dan ook een heel groot familiebed. :D Daar voelen we ons niet schuldig over, voor ons is het juist heel natuurlijk! :)
Baby #1 legden we trouwens nog tussen onze kussens in, kussens helemaal naar de zijkanten en dan was er een ruime plek tussen voor de baby. We deelden toen samen een dekbed en op die manier kon die nooit over het hoofd van de baby komen.
Nu hebben we twee grote losse dekbedden en ligt de baby ertussen. Ik vind het nu prettiger dat de baby iets lager ligt, want dan kan ik hem al slapend aanleggen 's nachts zonder iets te hoeven verschuiven!

Pinq, ik vind jouw baby zo tof altijd! O+
  maandag 25 juli 2016 @ 22:51:03 #229
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_164010283
ook al zo'n lekker blij en expressief koppie, tof!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_164010492
quote:
0s.gif Op maandag 25 juli 2016 22:50 schreef elamanilo het volgende:
Wat Svane zegt, ik kan gewoon zelf echt niet tegen een huilende baby, ik zou niet eens m'n billen meer af kunnen vegen omdat ik zelf zo'n beetje instant mee moet huilen.... Nu is deze baby wel heel chill en kan ie makkelijk ook eventjes alleen liggen tussendoor. Dus als ik naar het toilet moet, leg ik hem op het bed en dan vermaakt ie zich wel. Soms valt ie zelfs in slaap. Zelfde geldt voor douchen, dan geef ik hem eerst drinken en valt ie in slaap in het grote bed, ga ik douchen samen met de peuter. Of ik neem hem ook vaak mee onder de douche, krijgt ie daarna drinken en valt ie in diepe slaap voor een paar uren. :z

Baby slaapt hier ook gewoon bij ons in bed, tussen ons in. Zowel ik als lief zijn nog nooit bang geweest om op een kind te gaan liggen. Peuter slaapt ook in ons bed, we hebben dan ook een heel groot familiebed. :D Daar voelen we ons niet schuldig over, voor ons is het juist heel natuurlijk! :)

Pinq, ik vind jouw baby zo tof altijd! O+
Wat zij zegt, maar dan zonder peuter. Baby huilen is mama huilen hier :@ Okee, ik kan het nu ze een paar maanden ouder is iets langer volhouden, maar mijn hele lichaam reageert op haar huilen. Tegenwoordig kan ik gelukkig naar haar zwaaien vanaf de wc en begrijpt ze dat ook, haha.

Ze slaapt steeds vaker tussen ons in, al begint ze meestal in de cosleeper. Vanochtend was ze uit de cosleeper op mijn schouder getijgerd om me wakker te maken en ze kan nog geeneens tijgeren eigenlijk O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Piiiinq die bollie van jou ohhh O+ Wat een stout prethoofd!
pi_164013330
Te laat, maar alsnog gefeliciteerd Cassandra! En leuk je hier weer eens te zien! Groot is G al geworden! Hoe is het met de werkdruk van je man?

En een vrolijke A van Pinq! Die onderste foto O+

En N begint ook al een echt dametje te worden qua blik in de ogen! En dat is vrolijk wakker worden! Mijn man haalt O meestal uit bed s ochtends (ik slaap tegenwoordig vaak door de eerste geluiden heen dankzij de ventilator. Hebben zelfs de babyfoon maar weer aangesloten) en brengt hem dan naar mij, waar ik meestal wel wakker van word, en dan word ik ook opeens heel blij aangekeken, waar je zelf toch ook vrolijk van wordt.

Fijn dat het kamperen een succes was LuDann! Was dit oefenen voor later?

En ik liet O ook af en toe huilen als ik echt even iets moest doen (toilet valt daar zeker onder). Maar hij was ook niet van het dramatische huilen, dat maakt het misschien ook makkelijker!

Vanavond zijn de uitnodigingen voor O's verjaardag verstuurd. Wordt bij een scoutinggebouw met grasveld, kinderboerij en natuurspeelplaats ernaast, zodat de rest van de flat geen last heeft van gillende kinderen op de gang. Nu maar hopen dat niet iedereen op vakantie is.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸&gt;&lt;(((º&gt;
pi_164014314
Ik heb de eerste weken een keer zo'n obstipatie gehad omdat ik nooit ging poepen omdat baby me geen kans gaf. Niet leuk. Daarna heb ik geleerd dat ik ook even tijd nodig had soms..

T is al wakker vanaf 5.30. Niet zo leuk. Hij is wel gezellig, dat scheelt. En dit geeft ons een kans het huis van frisse, koele lucht te voorzien voordat het weer bloedheet wordt...
pi_164014971
Wat een heerlijke foto's weer!

S. wil bewegen, stilliggen was al voor baby's, maar nu wil hij ook vooruit. Een klein beetje draaien (op z'n buik) lukt, een klein beetje achteruit ook, maar vooruit nog niet. We hebben wel het ideale trainingsmaatje, want hij wil alleen maar naar de hond O+

Hoe lang duurde het bij jullie voor je weer een beetje jezelf werd na de bevalling? Ik voel me soms nog zo hormonaal. Fysiek ben ik echt nog niet de oude. Mijn buik blijft lelijk (meer sporten, ik weet het, maar toch), ben vaak duizelig/zwart zien. En ook mentaal voel ik me regelmatig niet mezelf. S. wordt deze week 6 maanden. Dat komt toch nog goed?
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_164015829
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 09:00 schreef LeSage het volgende:
Hoe lang duurde het bij jullie voor je weer een beetje jezelf werd na de bevalling? Ik voel me soms nog zo hormonaal. Fysiek ben ik echt nog niet de oude. Mijn buik blijft lelijk (meer sporten, ik weet het, maar toch), ben vaak duizelig/zwart zien. En ook mentaal voel ik me regelmatig niet mezelf. S. wordt deze week 6 maanden. Dat komt toch nog goed?
Herkenbaar! Ik denk dat het bij mij na 8-9 maanden pas helemaal over was en ik me weer helemaal 'mij' voelde (afgezien van de nog wat resterende zwangerschapskilo's ;) ) Het voelde hier alsof er een soort deken van me af viel. /vaag :')
  dinsdag 26 juli 2016 @ 10:12:19 #235
426379 elamanilo
elämänilo
pi_164015860
De eerste keer duurde het meer dan een jaar voordat ik me echt weer mezelf voelde LeSage. Het kwam goed! Meestal wordt er gezegd: negen maanden op, negen maanden af. Bij de een duurt het 6 maanden en bij de ander een jaar. Nu bij de tweede gaat het hier wel echt vloeiender vind ik. Ik kan het nu beter los zien van wie ik ben, dat het gewoon iets is dat ik meemaak en niet iets dat ik ben. Ik voel me dus nu echt ook alweer veel meer mezelf, maar dan post-bevalling zeg maar. De hormonen zijn er wel, maar ik ben ze niet.
pi_164015982
Bij de oudste A. ging ik naadloos over van ontzwangeren in weer-zwangeren :P dus na geboorte van de oudste heb ik nooit dat gevoel van 'weer jezelf' gehad. Na geboorte van E. hadden we met haar en haar extreme huilen onze handen vol. Pas na diagnose en dieet werd dat minder en konden wij beter slapen. Dat was toen ze bijna 2 was. Ik geloof 22 maanden ofzo. Het heeft nog bijna een jaar geduurd voordat ik het gevoel had van ohja daar ben ik weer.
Nu bij kleine A. begin ik nu weer zo af en toe gevoel te krijgen van heeeey daar ben ik weer. Keurig volgens boekje dus want hij is bijna 9 maanden. Ik denk dat het bij oudste ook zoiets zou zijn geweest als het niet was dat ik weer zwanger werd...

Hier was hier niet zo zeer hormonaliteit maar vooral een soort foggy gevoel in mn hoofd. Het gevoel dat je 1000 en 1 dingen tegelijk doet maar eigenlijk geen idee hebt wat je nou aan het doen bent en het idee hebt dat je overal wel íets vergeet :')
:)
pi_164015984
pinq O+ O+ O+ O+ hij is zó leuk <3
:)
  dinsdag 26 juli 2016 @ 10:22:04 #238
426379 elamanilo
elämänilo
pi_164015994
Tijd voor jezelf nemen moet je ook echt doen, zodra je man er is of je baby slaapt of zo!

Het (ontspannen) kan trouwens ook samen met je baby, ik deed het bij de eerste veel door de baby in de draagdoek te doen en dan langs het water te gaan wandelen. Daarvan kon ik echt fijn mijn hoofd leegmaken en een beetje stil mediteren en van alles overdenken. De baby sliep heerlijk, daar had ik geen last of belemmering van. Dan liep ik een uurtje of twee en was ik daarna helemaal zen en baby lekker even uitgerust (onze eerste was niet zo'n hele makkelijke slaper overdag, dus voor haar ook erg fijn).

Dit gezegd hebbende, moet ik dit ook eens proberen met baby #2 en dan dus kind #1 bij papa laten. Denk dat het heerlijk is! Nu heb ik telkens dat ik peuter dan meeneem, want die vindt buitenspelen zo leuk. Maar dan eindigen we vaak in het speeltuintje om de hoek ipv even fijn te wandelen. Ook op het strand wil ze dan graag spelen ipv een stukje te lopen natuurlijk. En ik mis die momentjes nu wel een beetje eigenlijk. Het bracht mij erg veel rust! <3

Nu voelt het sowieso trouwens al telkens heel ontspannend om iets met 1 kind te doen ipv 2. :D Dat kon ik me bij de eerste helemaal niet voorstellen haha!
  dinsdag 26 juli 2016 @ 10:25:41 #239
426379 elamanilo
elämänilo
pi_164016047
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 10:21 schreef mignonne het volgende:
Bij de oudste A. ging ik naadloos over van ontzwangeren in weer-zwangeren :P dus na geboorte van de oudste heb ik nooit dat gevoel van 'weer jezelf' gehad. Na geboorte van E. hadden we met haar en haar extreme huilen onze handen vol. Pas na diagnose en dieet werd dat minder en konden wij beter slapen. Dat was toen ze bijna 2 was. Ik geloof 22 maanden ofzo. Het heeft nog bijna een jaar geduurd voordat ik het gevoel had van ohja daar ben ik weer.
Nu bij kleine A. begin ik nu weer zo af en toe gevoel te krijgen van heeeey daar ben ik weer. Keurig volgens boekje dus want hij is bijna 9 maanden. Ik denk dat het bij oudste ook zoiets zou zijn geweest als het niet was dat ik weer zwanger werd...

Hier was hier niet zo zeer hormonaliteit maar vooral een soort foggy gevoel in mn hoofd. Het gevoel dat je 1000 en 1 dingen tegelijk doet maar eigenlijk geen idee hebt wat je nou aan het doen bent en het idee hebt dat je overal wel íets vergeet :')
En ga je nu weer naadloos over?! ;) :P

Het foggy gevoel herken ik ook wel, wat dat betreft voel ik me dit keer veel helderder dus! Ik onderga het niet meer zo, maar kan het los zien van wie ik zelf ben. Behalve als ik een dag erg moe ben of zo, dan soms onderga ik het heus wel weer even.. :')
pi_164016248
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 10:25 schreef elamanilo het volgende:

[..]

En ga je nu weer naadloos over?! ;) :P

Het foggy gevoel herken ik ook wel, wat dat betreft voel ik me dit keer veel helderder dus! Ik onderga het niet meer zo, maar kan het los zien van wie ik zelf ben. Behalve als ik een dag erg moe ben of zo, dan soms onderga ik het heus wel weer even.. :')
Nee helaasch. Als het aan mijn wederhelft ligt blijft het bij 3. En ik moet ook wel zeggen, ik zou heel graag een vierde willen, maar ik zou ook wel heel graag een garantie erbij krijgen dat die helemaal gezond is enz :') hoe meer kinderen hoe meer besef/bewustzijn over hoe gezegend je bent met 3 gezonde kinderen én 3 gezonde bevallingen/zwangerschappen en bij mij steeds meer de vraag of ik het wel moet willen om daar nog een keer doorheen te gaan. Ik sluit niets uit, zou zeker willen, maar toch hè.
:)
pi_164016284
Kazy, de deken vind ik juist zo herkenbaar, alsof die eraf zou moeten. Dat is voor mij juist ook wel dat foggy gevoel dat Mignonne omschrijft.

Het is behalve door de hormonen ook door laatste loodjes op het werk voor de vakantie en huizenstress. Aan de ene kant wil ik zo graag groter wonen en het huis dat we op het oog hebben is perfect, aan de andere kant zou ik het liefst alles cancellen en van het gedoe af zijn.

Mooi omschreven, Ela. Inderdaad, ooit lijkt het nu alsof je alleen nog maar moeder bent, terwijl ik ook vriendin, partner, collega, enz. ben. Vind dat ook raar bij mijn eigen moeder nu, het idee dat ik moeder én kind ben.

Genoeg emotioneel geweest nu, schouders eronder en genieten van het jongetje dat naast me ligt te slapen in zijn campingbedje O+
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_164016329
oh en over fysiek weer jezelf worden.

Mwuahahahaha.

Mwuahahahhahahaha.

Nee.

:+
:)
pi_164016564
Door het geven van borstvoeding blijf je volgens mij ook langer hormonaal. Ik denk dat ik me na anderhalf jaar/twee jaar weer echt als mezelf voelde. En dan gaat het over fysiek jezelf zijn (in de eerste anderhalf jaar was ik ook nog veel ziek, veel buikgriep gehad), maar ook wat betreft mijn werk, de balans in moeder zijn en tijd voor mezelf. Steeds beter kunnen loslaten. Het voelde als een storm die langzaam gaat liggen.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_164016577
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 10:41 schreef mignonne het volgende:
oh en over fysiek weer jezelf worden.

Mwuahahahaha.

Mwuahahahhahahaha.

Nee.

:+
:'(
Een mens mag toch hoop hebben :')
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  dinsdag 26 juli 2016 @ 10:59:54 #245
409579 LuDann
All the way
pi_164016694
Ik herken dat gevoel van niet-jezelf zijn niet echt, eigenlijk. Ik hoor het wel heel vaak, dus dat ligt eerder aan mij dan aan anderen denk ik. :P

Ik geloof wel dat ik erg ben veranderd. Voor mij is dat meer een soort nieuwe staat van zijn dan dat ik erop zit te wachten tot dat overgaat. Ik heb nu met 11 maanden ook niet het gevoel gehad dat er op een gegeven moment een deken van me af werd getrokken en echt foggy heb ik me nooit gevoeld. Misschien heeft dat ook wel te maken met het feit dat ik na 3 weken alweer aan de bak moest, dan word je toch even met beide benen in de realiteit gezet.
  dinsdag 26 juli 2016 @ 11:00:53 #246
409579 LuDann
All the way
pi_164016715
Pinq en Bloesem, wat een scheetjes hebben jullie toch ook! O+
pi_164017209
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 10:54 schreef LeSage het volgende:

[..]

:'(
Een mens mag toch hoop hebben :')
😁😁

Nee joh is flauw. Het meeste qua lichamelijk herstel kun je zelf een hoop voor/aan doen. Maar goed daar moet wel voor gewerkt worden idd, voor niets gaat de zon op zeg maar. Het "terugplooien" is een illusie wat mij betreft. Voor sommige vrouwen plooit de boel idd gewoon hops weer terug naar hoe het was. Maar de meeste vrouwen moeten er wel echt wat voor doen om weer een beetje fysiek terug te keren.

En in mijn geval ach ja, vergane glorie. Voor zover het al glorie was :')
3 kinderen verder is mn bekkenbodem enigzins aan gort, heb ik 3 littekens in mn onderwereld, heb ik striae op plaatsen waar heul geen baby zat (bedankt kuiten...). En een slappe buikwand en borsten. Als ik er voor zou werken kan ik best wat doen aan die buik en tot zekere hoogte die borsten. De rest heb ik wat moois voor terug. You know die 2 die net stampend de trap op gingen omdat ze niet naar de kermis mochten :+
:)
pi_164017235
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 10:59 schreef LuDann het volgende:
Ik herken dat gevoel van niet-jezelf zijn niet echt, eigenlijk. Ik hoor het wel heel vaak, dus dat ligt eerder aan mij dan aan anderen denk ik. :P

Ik geloof wel dat ik erg ben veranderd. Voor mij is dat meer een soort nieuwe staat van zijn dan dat ik erop zit te wachten tot dat overgaat. Ik heb nu met 11 maanden ook niet het gevoel gehad dat er op een gegeven moment een deken van me af werd getrokken en echt foggy heb ik me nooit gevoeld. Misschien heeft dat ook wel te maken met het feit dat ik na 3 weken alweer aan de bak moest, dan word je toch even met beide benen in de realiteit gezet.
Zowel bij grote als kleine A. studeerde ik nog en deed er veel naast en gaf bv en moest dus net zo rap weer aan de bak ;) Het verschilt gewoon per persoon :) Fijn dat je er niets van merkt!
:)
pi_164017288
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 10:21 schreef mignonne het volgende:
..
Hier was hier niet zo zeer hormonaliteit maar vooral een soort foggy gevoel in mn hoofd. Het gevoel dat je 1000 en 1 dingen tegelijk doet maar eigenlijk geen idee hebt wat je nou aan het doen bent en het idee hebt dat je overal wel íets vergeet :')
Dit ja! Vooral op mijn werk loop ik daar steeds tegen aan. Zo ben ik helemaal niet!! Maar ik heb het idee dat ik maar wat aanklooi.

[ Bericht 0% gewijzigd door Adrian4 op 26-07-2016 11:27:47 (Typo) ]
pi_164017386
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 11:26 schreef Adrian4 het volgende:

[..]

Dit ja! Vooral op mijn werk loop ik daar steeds tegen aan. Zo ben ik helemaal niet!! Maar ik heb het idee dat ik maar wat aanklooi.
Briefjes en schema's zijn je vriend! :* en je collega's inlichten en vragen of ze je er op willen wijzen als je iets vergeet ofzo. Dat hielp mij wel. Anders was ik echt all over the place :')
:)
  dinsdag 26 juli 2016 @ 11:35:53 #251
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_164017481
Wat gaan jullie allemaal snel opeens, veel nieuwe lieve baby'tjes O+ Vergeleken met al die kleine frummeltjes is F een reus. Wel een heel lieve reus, die gek is op water, en die gisteren geleerd heeft om te kruipen! Hoezee, geen vale shirts meer van het tijgeren over de tegels in de tuin, maar gewoon gaten in de knieëen O+
  dinsdag 26 juli 2016 @ 11:37:30 #252
149959 SQ
snelle trees
pi_164017530
ik wil wel even gezegd worden dat bij heel, héél veel vrouwen de buik nooit meer de oude wordt. Noch andere dingen aan je lichaam. Veel veranderingen zijn gewoon permanent. Laat dus alsjeblieft los dat je weer zo moet worden zoals je was voor je een kind kreeg, want de kans dat dat nooit gaat gebeuren is veel groter dan dat het wel gaat gebeuren. Daar kan geen sport je mee helpen. En dat mag ook, want je bént ook veranderd. :*
disclaimer
pi_164017588
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 11:37 schreef Stormqueen het volgende:
ik wil wel even gezegd worden dat bij heel, héél veel vrouwen de buik nooit meer de oude wordt. Noch andere dingen aan je lichaam. Veel veranderingen zijn gewoon permanent. Laat dus alsjeblieft los dat je weer zo moet worden zoals je was voor je een kind kreeg, want de kans dat dat nooit gaat gebeuren is veel groter dan dat het wel gaat gebeuren. Daar kan geen sport je mee helpen. En dat mag ook, want je bént ook veranderd. :*
dit ja :Y
:)
  dinsdag 26 juli 2016 @ 11:48:09 #254
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_164017786
Check :'(

Al vind ik het nog meevallen, kijkend naar voor- en na-foto's van mijn eigen moeder had ik erger verwacht... (Iets met theezakjes :X)
pi_164017873
SQ, dat wilde ik ook zeggen. Je wordt volgens mij nooit meer als voorheen en daar is imho niks mis mee. Je bent moeder geworden, dat vergt iets van je complete zelf (van conceptie tot ouderschap) Er zullen stukken van jezelf verdwijnen die je nooit meer terug krijgt, maar ook stukken van jezelf verschijnen die je nooit eerder zag en daar mag je wmb ontzettend trots op zijn O+ (en natuurlijk mag je sporten als je niet tevreden bent met je lijf, zo bedoel ik het niet, maar je mag het tegelijkertijd ook koesteren)

Ik heb het wel eens eerder verteld geloof ik, maar er bestaat een (antroposofische) theorie dat je tijdens het 'vormen' van je kindje zoveel vormkracht van jezelf inzet, dat dat nooit meer helemaal kan herstellen. Dat je nooit meer zoveel vormkracht zult hebben als daarvoor, omdat je hem of haar met alle kracht die je in je hebt gevormd hebt (en dat je daarom altijd wat vergeetachtiger blijft bijvoorbeeld) Vind ik mooi O+
  dinsdag 26 juli 2016 @ 11:59:36 #256
426379 elamanilo
elämänilo
pi_164018078
En soms heeft het ook meer tijd nodig. Mijn moeder heeft, zo'n 15 jaar na d'r laatste baby (van 4 in totaal), best wel weer echt een mooi lichaam. Haar buik was vroeger slap(per) en die is inmiddels gewoon weer slank. Maar daar is dus tijd overheen gegaan. ;) Haar borst zijn nooit uit vorm geraakt. Ze heeft wel lang gevoed, vooral haar jongste twee kinderen tot aan basisschoolleeftijd.
Maar ja, nu is ze ergens in de 50 en krijgt ze rimpeltjes en een pluk grijzig haar en zo.. ;)

Zag per ongeluk net mezelf in de spiegel en daar kan ik dan wel een beetje van huilen, maar dat heeft niet alleen met de zwangerschap te maken.. ;(
  dinsdag 26 juli 2016 @ 12:06:42 #257
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_164018226
Na de eerste ben ik wel weer helemaal terug geveerd zonder er iets voor te doen. Zelfs nog slanker dan voor de zwangerschap. Maar mijn heupen zijn altijd breder gebleven dus veel broeken zaten niet meer optimaal bij mijn heupen ook al was ik lichter. Maar realiseer me ook dat de kans dat ik weer zo makkelijk terug veer klein is. Laat staan dat ik ooit nog mijn oude broeken aan kan want volgens mij zijn mijn heupen nu nog breder. Ach ja... Ben 32, over 18 jaar gaat toch alles rimpelen :+
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
  dinsdag 26 juli 2016 @ 12:14:24 #258
149959 SQ
snelle trees
pi_164018408
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 12:06 schreef Chanty het volgende:
Na de eerste ben ik wel weer helemaal terug geveerd zonder er iets voor te doen. Zelfs nog slanker dan voor de zwangerschap. Maar mijn heupen zijn altijd breder gebleven dus veel broeken zaten niet meer optimaal bij mijn heupen ook al was ik lichter. Maar realiseer me ook dat de kans dat ik weer zo makkelijk terug veer klein is. Laat staan dat ik ooit nog mijn oude broeken aan kan want volgens mij zijn mijn heupen nu nog breder. Ach ja... Ben 32, over 3 jaar gaat toch alles rimpelen :+
Ftfy O+
disclaimer
pi_164018444
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 12:06 schreef Chanty het volgende:
Na de eerste ben ik wel weer helemaal terug geveerd zonder er iets voor te doen. Zelfs nog slanker dan voor de zwangerschap. Maar mijn heupen zijn altijd breder gebleven dus veel broeken zaten niet meer optimaal bij mijn heupen ook al was ik lichter. Maar realiseer me ook dat de kans dat ik weer zo makkelijk terug veer klein is. Laat staan dat ik ooit nog mijn oude broeken aan kan want volgens mij zijn mijn heupen nu nog breder. Ach ja... Ben 32, over 18 jaar gaat toch alles rimpelen :+
Over 18 jaar pas? Op m'n 50e pas rimpels zou ik voor tekenen!

Hier herken ik inderdaad dat ik qua heupen maar ook borstomtrek na kind 1 breder ben gebleven. En ik moet het al niet van m'n smalheid hebben :+ gevoelsmatig ben ik nu na de tweede niet nog breder, ik zit ook al op prebaby2gewicht (maar dat was een stukje hoger dan voor m'n eerste zwangerschap). Zelf vind ik het ook niet zo gek, dat ik na twee kinderen anders oog dan daarvoor. Maar ik ben ook niet heel ijdel (en te lui om te sporten :+ )

Die 'deken' herken ik niet zo, wel dat m'n prioriteiten gewoon niet zo bij de buitenwereld liggen. Bij dochter werd m'n blik denk ik bij iets van 15 maanden weer iets meer naar buiten gericht.
  dinsdag 26 juli 2016 @ 12:20:31 #260
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_164018537
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 12:14 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

Ftfy O+
Hmmmm geen idee wat daar staat :')

Svane als ik naar mijn moeder kijk dan duurt het nog wel even ja :Y En aangezien ik met 39 zwangerschap nog aangezien werd als "pas 18" denk ik dat de aftakeling nog even op zich laat wachten :')

[ Bericht 0% gewijzigd door Chanty op 26-07-2016 14:39:34 ]
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_164018545
Zo even handen vrij voor wat meer nuance.

Het is gewoon een beetje dubbel allemaal met dat fysiek weer terugkeren. Vind ik dan.

Je lijf is fysiek gewoon veranderd en dat is okay, dat is normaal en zou niet erg moeten zijn. Net zoals dat het niet erg is/zou moeten zijn dat je rimpels krijgt op een gegeven moment. Of "fijne lijntjes" :') Dus dat de vorm van je lijf veranderd, of dat je bekken of je ribbenkast gewoonweg wat breder blijft soit. Hetzelfde geldt voor dat je borsten nu eenmaal wat veranderen, je tepels niet meer zo klein en roze zijn als voor je eerste zwangerschap, striae en het feit dat sommige vrouwen gewoon zo'n soort buik-plooi overhouden. Ongeacht of ze een keizersnede hebben gehad of niet en of ze slank zijn of niet.

That having said zijn er zeker dingen die niet okay zijn en die echt wel weer zouden moeten verbeteren, en indien niet, die dan wat aandacht behoeven. Denk aan incontinentie, pijn bij het vrijen of bekkenpijn. Dat is geen normale situatie en niet iets wat je maar zou moeten accepteren.

En er zijn dingen waarvan ik denk van tsja als je er niet blij mee bent dan moet je er wat aan doen en daar vallen vooral de zwangerschapskilo's onder. Ik ben echt echt geen voorstander van binnen 6 maanden na je bevalling alweer retestraks in het vel zitten. Maar mensen die 5 jaar na geboorte van hun laatste kind nog steeds zeggen van ja zwangerschapskilo's zijn blijven plakken én die daar zelf aangeven een probleem mee te hebben dan denk ik bij mezelf, doe er dan iets aan.
:)
  dinsdag 26 juli 2016 @ 12:30:05 #262
426379 elamanilo
elämänilo
pi_164018724
Jaa, mijn ribbenkast is ook echt wijder!
  dinsdag 26 juli 2016 @ 12:32:56 #263
149959 SQ
snelle trees
pi_164018778
Ik ben juist slanker dan ik in tien jaar geweest ben. Zonder sporten trouwens, gewoon door verantwoord eten. Mijn buik is echter zooo reddeloos verloren :') ik moet ook lachen als mensen op een foto van mij reageren dat ze jaloers zijn op mijn strakke lijntje O+ strak :') er hangt vel over mijn navel en ik hou al twintig jaar mijn buik in O+
disclaimer
pi_164018873
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 12:32 schreef Stormqueen het volgende:
Ik ben juist slanker dan ik in tien jaar geweest ben. Zonder sporten trouwens, gewoon door verantwoord eten. Mijn buik is echter zooo reddeloos verloren :') ik moet ook lachen als mensen op een foto van mij reageren dat ze jaloers zijn op mijn strakke lijntje O+ strak :') er hangt vel over mijn navel en ik hou al twintig jaar mijn buik in O+
daar hebben ze hemdjes en bridget-jones onderbroeken voor toch? :+ :Y)
Hier ook 10 kilo kwijt (tov voor de zwangerschap van kleine A. dan). Idd ook vooral met gezonder eten, hoewel daar nog steeds wel wat winst te halen valt momenteel :') Maar goed, dat stukje heb ik echt zelf in de hand, daar kan ik de zwangerschappen wel de schuld van geven maar uiteindelijk stop ik het zelf in mn mik.

Hier is mn ribbenkast ook wijder geworden, met name na de eerste zwangerschap. Maar ik merkte wel nu bij de derde dat het toch weer breder werd/is. Dus blijkbaar is het ergens in de tussentijd wel weer een beetje soort van teruggeplooid. Waarschijnlijk niet helemaal maar toch ietsje bijgetrokken.
:)
pi_164019928
Nuance is inderdaad wel op z'n plaats. Ik zit als 41-jarige sowieso in een proces dat je onvermijdelijk merkt dat je verandert bij het ouder worden, zowel lichamelijk als geestelijk en dat je je bewust wordt van het feit dat het leven in fases verloopt en dat je als je eenmaal eind 30/begin 40 bent nu eenmaal niet meer piep bent. Op foto's van toen ik 25 - 30 was, zie ik nog zo'n glad gezichtje, dat is er nu niet meer, en had ik ook wat meer 'babyvet' in mijn gezicht. Het heeft niet alleen met kinderen krijgen te maken, ook als je geen kinderen krijgt ervaar je dat. Je lichaam blijft hoe dan ook niet hetzelfde. Daar is niets tragisch of ingewikkelds aan, dat hoort erbij. Ik merk hier op het forum dat er vaak een beetje apocalyptisch ( :P ;) ) wordt geschreven over uiterlijk als je oud(er) wordt, alsof je dan helemaal voorgoed verloren bent. o|O . Dat is ook echt onzin, natuurlijk.

De zwangerschap en wat dat met mijn lichaam heeft gedaan, speelt eigenlijk maar een kleine rol in dit alles. Het leven is wat mij betreft een ontwikkelproces waarin er continu veranderingen zijn, en waar je eigenlijk alleen maar door kunt groeien, als mens. Ik vind het idee van Bloesem, dat er 'stukken van jezelf verdwijnen' voor mezelf niet herkenbaar. Ik ben niets kwijt geraakt, niets wezenlijks in ieder geval, er is alleen maar bijgekomen.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_164020533
Nou, zo zwart-wit is het voor mij ook helemaal niet. Ben nooit de slankste geweest, na de bevalling redelijk terug naar waar ik vandaan kwam, behalve mijn buik. Ik denk dat het feit dat ik me daar nu ineens 'druk' over maak me meer doet. Vroeger kon het me echt niet schelen of ik een buik had, nu wel. En dat heeft alles te maken met alle vernieuwingen. Een baby waar ik voor moet zorgen en onzekerheden over heb, nog steeds vergeetachtig. Dan had ik me graag helemaal fijn in mijn lichaam willen voelen.

En sporten en ik... Na een jaar lang herniapijn en pijnbehandelingen kan ik de motivatie niet meer vinden, zo bang dat die ellende weer terug zou komen. Oh ja, en ik haat sporten ook }:|

Ouder worden vind ik dan weer helemaal niet erg. Er werd me laatst gevraagd of ik mijn ID kon laten zien bij het kopen van een fles wijn. Met m'n baby in de kinderwagen :')
En veel mensen vind ik, als ze natuurlijk oud worden, heel mooi.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_164020556
En even voor alle lurkende rammelaars: het is het allemaal waard O+
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  dinsdag 26 juli 2016 @ 15:03:39 #268
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_164022026
Fysiek en hormonaal merk ik niets eigenlijk, het was al gauw weer als vroeger. Hoogstens wat minder fit, want ik sport niet. Dat is het grootste verschil met vroeger, planning. Je komt gewoon niet meer aan alles toe wat je eerst deed. Daardoor heb ik soms wel het gevoel dat ik een ander mens ben. Alle tijd gaat op aan werken, baby en huishouden, en al die leuke en sociale dingen doe ik niet meer.
En mn man kom ik ook niet aan toe, dat vindt ik wel heel jammer... >:) het is nu alleen maar om de beurt baby/ werken, tijd voor relatieonderhoud is er niet echt.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_164022500
Dat van de wereld zijn en weer mezelf worden, heb ik eigenlijk alleen maar bij de eerste ervaren. Maar ik was zo apetrots dat het me verder niet zo kon boeien hoe ik het allemaal moest overleven :P . Bij nr 2 en nr 3 voelde ik me juist heel snel weer gewoon mezelf.

En ik voel me tot nu toe in het leven alleen maar beter en beter, dus voor mij is het moederschap alleen maar verrijkend geweest. De beperkingen vond ik daardoor ook niet zo erg, omdat ik me juist veel geborgener in het leven voelde. Minder onzeker (nogsteeds wel op sommige fronten, maar minder wezenlijk).
pi_164022509
Lichamelijk kom ik later op terug, er komt nu kraamvisite aan. ;)
pi_164022768
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 15:03 schreef SaskiaR het volgende:
Fysiek en hormonaal merk ik niets eigenlijk, het was al gauw weer als vroeger. Hoogstens wat minder fit, want ik sport niet. Dat is het grootste verschil met vroeger, planning. Je komt gewoon niet meer aan alles toe wat je eerst deed. Daardoor heb ik soms wel het gevoel dat ik een ander mens ben. Alle tijd gaat op aan werken, baby en huishouden, en al die leuke en sociale dingen doe ik niet meer.
En mn man kom ik ook niet aan toe, dat vindt ik wel heel jammer... >:) het is nu alleen maar om de beurt baby/ werken, tijd voor relatieonderhoud is er niet echt.
Ik ben sinds mn kinderen ook een beetje mn hobbies kwijt ofzo. Ik hang meestal maar wat op de bank en we kijken wat series, maar iets voor mezelf doen zit er gewoon niet in. Geen puf voor ook. Vannacht was weer zo'n heerlijke dramanacht met voedingen om de anderhalf uur zo ongeveer en vervolgens een peuter die om 5 uur wakker is omdat de kat aan zn deur krabt. Sja, dan ben ik gewoon dood na een werkdag. Die twee uurtjes dat ik in de trein zit zijn dan de enige me-time van de dag en dan nog niet echt, want ik zit altijd in een drukke trein.

We hebben wel de planning om straks als mini naar de opvang gaat af en toe allebei een vrije dag te nemen om samen iets te doen. Ik merk dat me dat echt oplaadt, om even niet waakzaam te zijn, maar gewoon even onze aandacht op elkaar richten. Alleen nu zit ik dan nog met kolven, dus hebben we nog maar 1 middagje samen doorgebracht. Ik geef mini ook niet makkelijk uit handen eigenlijk, terwijl ze toch heel relaxed is doorgaans.

En groofsken, voor jou heb ik alleen maar ontzag. Manmanman, wat vind ik twee kinderen en weinig slaap heftig en dan heb ik nog iemand die heel veel doet in huis. Alleen zou ik echt omgevallen zijn denk ik. Ik moet gewoon een armbandje met WWGD ipv WWJD ;)
  dinsdag 26 juli 2016 @ 16:04:06 #272
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_164023202
We zijn net beide gebadderd en ik zit nu aan mijn ontbijt, vandaag is geen topdag _O-
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_164023485
Ik ben tijdens de zwangerschap bijna niet aangekomen dus daar merk ik geen veranderingen. Mijn buik is wel behoorlijk slap, maar ik was al niet de dunste, dus het valt denk ik niet zo op. Een brede borstkas had ik altijd al, ook daar geen veranderingen gelukkig.

Geestelijk ben ik wel veranderd. Het lijkt sinds de bevalling wel of ik ineens adhd heb ofzo. Ik kan me slecht focussen en vergeet steeds waar ik mee bezig was of wat ik zou gaan doen. Als ik me voor een dag een klusje voor neem, heb ik aan het eind van de dag drie andere dingen half gedaan. Ik hoop dat dit tijdelijk is, want het lijkt me niet handig als ik weer aan het werk ga.
pi_164027254
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 16:04 schreef Molo het volgende:
We zijn net beide gebadderd en ik zit nu aan mijn ontbijt, vandaag is geen topdag _O-
Mag jij in bad dan?? Ik wou graag in bad, maar ik las net dat het niet verstandig is zolang je nog vloeit (en daarna zou het beter zijn nog enkele dagen wachten). Maar jij hebt ook nog een open wond toch?
  dinsdag 26 juli 2016 @ 19:09:21 #275
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_164027310
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 19:07 schreef Sull het volgende:

[..]

Mag jij in bad dan?? Ik wou graag in bad, maar ik las net dat het niet verstandig is zolang je nog vloeit (en daarna zou het beter zijn nog enkele dagen wachten). Maar jij hebt ook nog een open wond toch?
Klopt dat bad afgeraden wordt. Zij ging in badje, in onder de douche, ik bedoelde figuurlijk 'gebadderd' ;)
Verwarring alom, sorry ;)

Moet de wond drie keer per dag uitspoelen, dus zo schoon als nu ben ik nooit geweest :+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_164027531
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 19:09 schreef Molo het volgende:

[..]

Klopt dat bad afgeraden wordt. Zij ging in badje, in onder de douche, ik bedoelde figuurlijk 'gebadderd' ;)
Verwarring alom, sorry ;)

Moet de wond drie keer per dag uitspoelen, dus zo schoon als nu ben ik nooit geweest :+
Dat geloof ik dan graag ja. Ik hoopte eigenlijk dat het gewoon toch mocht, maar helaas dus.

De fokwet was hier nl ook van toepassing. Schreef ik gister dat het vloeien zo goed als over was, nam het vandaag weer toe:')
En dochter was nu dus ook maar gelijk flink onrustig, terwijl ik peuter ook moest vermaken 8-)
  dinsdag 26 juli 2016 @ 19:54:05 #277
409579 LuDann
All the way
pi_164028563
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 11:24 schreef mignonne het volgende:

[..]

Zowel bij grote als kleine A. studeerde ik nog en deed er veel naast en gaf bv en moest dus net zo rap weer aan de bak ;) Het verschilt gewoon per persoon :) Fijn dat je er niets van merkt!
Als het gewoon aan mij ligt dan vind ik het helemaal prima, dan is het een volgende keer misschien weer zo. :9
  dinsdag 26 juli 2016 @ 20:16:04 #278
409579 LuDann
All the way
pi_164029191
Wat Groofkens zegt, zo voel ik het ook ongeveer. Ik voel me nu beter dan voordat ik Wolk had, in ieder geval. Minder doelloos, stuurloos. Ik heb me vol overgave in het moederschap gestort en dat is natuurlijk omdat ik alles goed wil doen voor Wolk maar het is ook een stukje eigenbelang. Ik heb iets nodig om me vol overgave in te storten, om de volle honderd procent aan te geven. Goed zorgen voor Wolk heeft mij het gevoel dat ik ertoe doe, dat ik er mag zijn. Het geeft me kracht en stuwt me voort.

Soms vraag ik me wel eens af of dat wel de juiste beweegredenen zijn of dat het misschien toch een soort psychische flaw is. Eigenlijk hoor je niet van iemand anders afhankelijk te zijn voor het gevoel er te mogen zijn en ik wil ook zeker niet dat Wolk op deze manier verantwoordelijk wordt voor mijn geluk, want dat is een zware last om te dragen, lijkt me.

Zo vraag je je nog eens wat af. :P
  dinsdag 26 juli 2016 @ 20:19:47 #279
409579 LuDann
All the way
pi_164029278
Iets heel anders: op het KDV hebben ze volgens mij vandaag Wolk haar Ventolin gegeven met de dop er nog op. }:|

Ze heeft zo'n ouderwets metalen puffertje met een voorzetkamer waar je dat puffertje in moet doen. Nu vond ik hem dus terug in haar tas, puffertje in voorzetkamer geramd met de dop er nog op. Was nogal een gedoe om die dop vervolgens weer uit die voorzetkamer te peuteren en aan de binnenkant van de dop zat witte aanslag. Volgens mij hebben ze die dop er dus niet afgehaald. Wat ik best dom zou vinden, eigenlijk. Vrijdag maar even navragen en opnieuw uitleggen. Gelukkig is ze niet benauwd.
pi_164029566
Wowww, wat gaat het opeens snel!!! Ik kan het echt helemaal niet bijhouden, met klussen en werken...

Ik zag superveel leuke foto's voorbijkomen van allemaal lieve babys! Wat leuk om te zien! :)

Cassandra nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag (beetje erg verlaat) :* , maar dat wens ik je zeker toe! Was het uiteten en de film nog leuk?!

Ik ben na de bevalling ook nog best een tijdje emotioneler geweest, dan ik normaal van mezelf gewend ben, maar sinds het stoppen met borstvoeding heb ik dat wel minder. Misschien dat het inderdaad wel samen gaat met de borstvoeding Franny!
Verder had ik tijdens de zwangerschap al last van vergeetachtigheid en ik merk dat ik daar nu soms nog wel eens last van heb... Ik kon al heel slecht multi-tasken en dat is er niet echt beter op geworden. Ik heb ook vaker dat iemand me een vraag stelt & dat het dan veel langer duurt voordat de vraag echt doordringt...

Fysiek was ik qua gewicht en slankheid wel snel weer zoals het vroeger was, behalve dat alles slapper is... :@

[ Bericht 61% gewijzigd door Vieve6 op 26-07-2016 20:38:19 ]
pi_164030533
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 11:26 schreef Adrian4 het volgende:

[..]

Dit ja! Vooral op mijn werk loop ik daar steeds tegen aan. Zo ben ik helemaal niet!! Maar ik heb het idee dat ik maar wat aanklooi.
+1! Zo frustrerend! Mijn manager blijft zeggen dat het een jaar duurt voor je weer jezelf bent en up to speed.. blegh. Ik heb echt het gevoel dat ik zwaar onderpresteer ook.

Mignonne hoe is het met A? :)

Pinq O+ echt om op te vreten! En bloesem wat een dotje O+ leuke foto!

Sterkte molo, morgen weer een dag zullen we maar zeggen ;).
pi_164031573
Voor 35 euro een Yepp fietsstoeltje + windscherm (in doos) + Nieuwe nijntje slaaprol op de kop getikt! Van een expat die naar Brazilië ging verhuizen :D die slaaprol blijft hier, stoeltje gaat naar m'n ouders (hoef ik die van mij niet steeds mee te nemen) en windscherm gaat waarschijnlijk de doorverkoop in, want "die is overbodig" aldus mijn ouders.

En qua goed in je vel zitten, geestelijk al wel heel snel weer (maand of 3), maar ik zit nog steeds op de +8 kilo. Op vakantie hadden we een kapotte weegschaal in een hotelkamer, dat was wel even fijn, tot m'n man er op ging staan en mijn tevredenheid weer uiteen spatte :') en m'n hangbuik met lelijke strepen is ook jammer. En dan nog niet eens vanwege de kleur of de strepen, maar omdat ik echt scheuren kan zien en vooral voelen. Maar goed, je moet er iets voor over hebben he... O vindt het iig een fijne trommel/knuffelbuik en bij m'n ene zus is het uiteindelijk nog best oke geworden, dus ik houd hoop! En na baby 2 ga ik echt fanatiek sporten :')
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸&gt;&lt;(((º&gt;
pi_164031673
Ik herken het gevoel van meer angst duidelijk. Al die aanslagen helpen daar niet bij. Fysiek voelde ik me al vrij vlot na de bevalling weer net zo als daarvoor. Ik heb wel wat meer buik, maar dat heeft meer te maken met wat ik eet dan met de baby, geloof ik.

Mentaal ging bij mij na een maand of 6 de 'deken' van me af. Voor die tijd las ik bijvoorbeeld weinig nieuws en zat ik echt in een soort cocon. Daarna werd ik langzaam meer geinteresseerd in de wereld.

Waar ik/wij nog steeds moeite mee hebben is een balans vinden als gezin. We zijn heel goed in dingen doen buiten de deur, maar binnenshuis loopt het nog niet altijd soepeltjes. Veel klussen blijven liggen (de auto heeft vandaag zomerbanden gekregen, terwijl het al een paar keer 35 graden geweest is hier vandaag), omdat we er gewoon niet aan toe komen. In het weekend zijn we meestal zo moe dat we iets leuks buiten de deur doen en wat schoonmaken en that's it. En 's avonds ligt T om 8 uur in bed en ploffen we op de bank, want om 10 uur ga ik in ieder geval ook naar bed om me klaar te maken voor de 2 nachtvoedingen.

Ach ja, dat komt ook vanzelf...
pi_164031769
Oeh, baby2, FF? Jouw 1e is net een beetje ouder dan die van mij, toch?

Wij hebben het gister ook over nr 2 gehad. De duutser wil eigenlijk wel weer, maar het zou voor mij carrieretechnisch niet zo goed uitkomen. Wel zou ik weer Zweeds ouderschapverlof hebben, dat zou wel ideaal zijn.
  dinsdag 26 juli 2016 @ 22:05:06 #285
360012 Shopaholic1984
Girls just wanna have fun!
pi_164033124
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 21:26 schreef Jagärtrut het volgende:
Oeh, baby2, FF? Jouw 1e is net een beetje ouder dan die van mij, toch?

Wij hebben het gister ook over nr 2 gehad. De duutser wil eigenlijk wel weer, maar het zou voor mij carrieretechnisch niet zo goed uitkomen. Wel zou ik weer Zweeds ouderschapverlof hebben, dat zou wel ideaal zijn.
Hoi jagar, ik had je dm gehad, maar kon niet terug dmen. Ik heb je een Pm gestuurd. Heb je die gehad?
pi_164033239
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 22:05 schreef Shopaholic1984 het volgende:

[..]

Hoi jagar, ik had je dm gehad, maar kon niet terug dmen. Ik heb je een Pm gestuurd. Heb je die gehad?
:@ vergeten te antwoorden. Bedankt voor het aanbod! We lenen een fiets van saskiar!

Mijn username is zo onhandig met dm..
  dinsdag 26 juli 2016 @ 22:09:43 #287
360012 Shopaholic1984
Girls just wanna have fun!
pi_164033306
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 22:07 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

:@ vergeten te antwoorden. Bedankt voor het aanbod! We lenen een fiets van saskiar!

Mijn username is zo onhandig met dm..
Helemaal prima. Geeft niet dat je niet had geantwoord, maar ik wilde even checken of je die wel had gehad. Aangezien die dm niet lukte. Fijne vakantie alvast :)
pi_164033630
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 21:26 schreef Jagärtrut het volgende:
Oeh, baby2, FF? Jouw 1e is net een beetje ouder dan die van mij, toch?

Wij hebben het gister ook over nr 2 gehad. De duutser wil eigenlijk wel weer, maar het zou voor mij carrieretechnisch niet zo goed uitkomen. Wel zou ik weer Zweeds ouderschapverlof hebben, dat zou wel ideaal zijn.
Baby 2 is nog niet in de maak hoor :D O wordt over 2,5e week 1, iets ouder dan die van jou idd. Maar goed, Ggirl's baby 1 was net iets ouder dan O en die heeft baby 2 al :D Daar kan ik me echt niets bij voorstellen, ik word al moe bij de gedachte :')

En dat 's avonds weinig meer doen is hier ook zo. Ik sport gelukkig af en toe nog wel 's avonds (als de wedstrijden niet wéér verregenen), maar verder blijft het ook bij samen een serie of film kijken op de bank, of ieder apart wat doen. Maar we gaan binnenkort een paar dagen weg met zn tweeën, daar kijk ik wel echt enorm naar uit. Even weer man en vrouw ipv papa en mama, en kunnen eten en slapen zonder onderbrekingen. En vooralsnog vind ik het gelukkig ook geen probleem om O daarvoor bij zn opa en oma achter te laten... Maar dat is voor jullie wat lastiger met verre opa's en oma's.

edit: dit is FF dus :') Ik moet dit soort topics ook niet op mn laptop lezen waar ik onder mijn oude account ingelogd sta :D
RitseB: Dat leer je nog wel, koei heeft altijd gelijk
pi_164034464
Koei is wel echt een hele toffe username.
pi_164034521
Ohja en +1 op Dot.

Want in het kader van HOERA EINDELIJK VRIJE TIJD WAT ZAL IK EENS GAAN DOEN OMG ZHE OPTIONS ARE COUNTLESS zit ik nu al 2 uur te lamballen achter de laptop. Ik zou de administratie gaan doen. Bheheheheh. Goeie grap :+ .

En te bedenken of ik me al dan niet na de zomervakantie weer ga aanmelden bij een koor. Want zingen was ooit mijn hobby en ik het mis het. Maar ja, eigenlijk totaal kansloos met twee mini's en drie dagen lesgeven :') .
  dinsdag 26 juli 2016 @ 22:47:10 #291
56471 pinquit
oh my lama!
pi_164034637
Ik ben het tegengekomen hoor, een vacature voor functie in mijn vakgebied voor 1 dag p/w werken *O* would be nice voor erbij, dus ik heb snel gereageerd :P
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  dinsdag 26 juli 2016 @ 22:47:44 #292
56471 pinquit
oh my lama!
pi_164034651
lamballen achter mijn laptop is mijn hobby O+ O+
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  dinsdag 26 juli 2016 @ 22:54:14 #293
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_164034828
Volgens mij hebben we een regeldag hier.. Hele dag alleen hazeslaapjes en honger honger honger! Hopelijk gaat ze nu slapen...
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
pi_164035576
Ik speel nog bij een harmonie en ik ben heel blij dat ik dat nog vol kan houden als hobby. Ik heb daar altijd mezelf even kunnen bevrijden van alles en mijn hoofd leeg kunnen maken. Klinkt misschien zwaar, maar muziek maken maakt mij gewoon gelukkig.

Ik las nog iets over simpele vragen. Mijn collega's moeten lachen dat het antwoord op de vraag "wil je koffie?" meestal pas na een tijdje stilte volgt. Ik moet bewust even mijn gedachten over dat waar ik mee bezig ben stil zetten voordat ik daar antwoord op kan geven :p
pi_164037847
Bwaaah, ik lees wel, maar krijg het niet meer bijgereageerd!

Cass, hehe, ik miste je al! Wat een lieve foto van G!

Spekkie van Pinq! O+

Jagar, hier heeft mr. T. Soms ook van die bedkrijssessies. Lastig vind ik dat, moet ik dan ophouden met naar bed brengen omdat ie overstuur raakt? Maarja, hij is overstuur omdat ie zo moe is. Aaargh.

Hier eigenlijk -op een mooie rups op mijn onderbuik na- zonder schade en zelfs een paar kilo lichter uit de zwangerschap gekomen. :7
Verder wel foggy as hell, en ik was al zo'n chaoot... Ik voel me nu soms echt zwakzinnig. Krijg ook niets gedaan, en ben alleen maar de hele dag dingen aan het zoeken. Oh, en hormonaal? Eigenlijk ging het wel oké totdat ik stopte met de bv. Kolere, wat een dip was dat zeg. Ben zowat een maand depri geweest. Nog nooit iemand over gehoord, de meesten ervaren het omgekeerd zag ik.

En de beschrijving dat je jezelf een beetje kwijt bent (jaaaaaa ben het nou alweer vergeten wat er precies stond ;( ) is heel herkenbaar. Tijdens die dip voelde ik het zoooo sterk, heb dagen zitten janken dat ik zelf niemand meer was. Alleen nog iemand van iemand. Moeder van, partner van, etc. (Dat was ff een potje next-level-zwelgen, de afgelopen tijd. :+ ) Maar gelukkig wordt dat minder.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_164038123
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 20:16 schreef LuDann het volgende:
Wat Groofkens zegt, zo voel ik het ook ongeveer. Ik voel me nu beter dan voordat ik Wolk had, in ieder geval. Minder doelloos, stuurloos. Ik heb me vol overgave in het moederschap gestort en dat is natuurlijk omdat ik alles goed wil doen voor Wolk maar het is ook een stukje eigenbelang. Ik heb iets nodig om me vol overgave in te storten, om de volle honderd procent aan te geven. Goed zorgen voor Wolk heeft mij het gevoel dat ik ertoe doe, dat ik er mag zijn. Het geeft me kracht en stuwt me voort.

Soms vraag ik me wel eens af of dat wel de juiste beweegredenen zijn of dat het misschien toch een soort psychische flaw is. Eigenlijk hoor je niet van iemand anders afhankelijk te zijn voor het gevoel er te mogen zijn en ik wil ook zeker niet dat Wolk op deze manier verantwoordelijk wordt voor mijn geluk, want dat is een zware last om te dragen, lijkt me.

Zo vraag je je nog eens wat af. :P
Jawel. Je wordt ermee geboren en de mens is een groepswezen.
Je hoeft geen "strong independent woman" te zijn ofzo. Ookal voelt dat voor jezelf misschien beter. (Omdat dat over het algemeen geaccepteerd en gewaardeerd wordt en gezien als sterk. Waar ik het mee oneens ben omdat het je uit je natuur haalt - er mogen zijn zoals je bent, met hulp en aandacht voor elkaar.) Ik zie het als dat je als moeder samen met je kind een nieuw pad bewandelt, jij gidst en biedt een veilige basis met jouw ervaring en resources, om samen verder te groeien als persoon.

En is Wolk niet gewoon een uiting van je geluk?
Waarom zou je niet dat mogen doen wat in je natuur zit? Waar jij van groeit en bloeit en voor wil leven? Zijn wie je bent?

Maar ik snap je twijfels over de beweegredenen denk ik wel. Al denk ik ook dat je juist door dat bewustzijn ervan de intentie des te echter is, voorbij de twijfels. (Als ik nog te volgen ben hiermee.)

Iig nog wat vragen om jij je (en/of ik me) af te vragen.

[ Bericht 6% gewijzigd door Unihipili op 27-07-2016 02:48:03 ]
pi_164038636
:W Wij zijn er nog hoor, zij het als team zombie (W. hoort daar nu ook bij). :z :Z :')

Zwangerschapsschade, tsja. De zwaartekracht heeft her en der meer grip op mn lijf. En mn buik mag echt wel wat strakker. Maarja, daar moet ik voor aan de bak. Geen motivatie voor gevonden.
pi_164038737
Mosterd na de maaltijd reactie over schuldgevoel bij laten huilen. Met twee babies (vanzelfsprekend) ook last hiervan. Soms moeten ze wel even wachten (de één verschonen/in bad etc) of wordt aandacht weer onderbroken doordat de ander zich meldt. Ik probeer het dan altijd een beetje te verzachten (de één krijgt als eerste eten maar de ander wat langer geknuffel en dat wisselt gedurende de dagen af).

Tav hoe ik veranderd ben, ik was altijd wel snel emotioneel, maar het is net alsof er een diepere emotie-laag is ontstaan. Als ik een keer een zware dag heb hoef ik alleen maar even te denken aan hoe die kleintjes hebben geknokt om hier nu te zijn en ik vind toch ergens kracht.

Ik herken ook dat gevoel van zingeving en de angst om teveel te "claimen" (vooral omdat ik in mijn omgeving gezien heb hoe een moeder de zelfstandigheid en ontwikkeling van een kind zelfs als volwassene nog kan tegenwerken). Ik probeer erop te vertrouwen dat het bewust zijn ervan de "té" eraf zal halen als de kinderen met de tijd om ruimte en vrijheid zullen vragen. Heb overigens wel veel meer begrip voor het emptynestgevoel van oudere moeders gekregen.

Voor de geïnteresseerden, gisteren bij de chiropracter geweest. Heel fijne, voorzichtige dame die aantal heel goede inzichten tav de houdingen heeft gegeven.
pi_164038882
Over zwangerschapsschade, ik heb 2 knippen gehad, maar op dezelfde plek, dus maar 1 (lelijk) litteken. En de linkerkant van mijn buik striae. Op de een of andere manier is mijn striae wit en valt het niet eens zo op (ik zie ook vaak blauwe). Na zwangerschap 1 behoorlijk teruggeplooid, zowel qua gewicht als buik (borsten wat minder volgens man). En nu moet ik nog 2 kg, na 1 week was ik de overige 9 kg al kwijt. En de rest is afwachten ben ik bang...

Ohw vergeet steeds te reageren op jullie mooie baby's. Erg lieve foto's!
pi_164038967
Zwangerschapsschade hier: twee keer een knip, twee keer een scheur (één keer bijna totaalruptuur, een keer een grote maar wel oppervlakkige scheur; alleen in de huidlaag). Sinds de tweede bevalling last van verzakkingsklachten en behoorlijke bekkenproblemen tijdens de derde zwangerschap. Dat zijn de dingen waar ik me echt wel zorgen over heb gemaakt.

Op dit moment ben ik zo blij bijna volledig van de bekkenklachten af te zijn (laatst toen ik rende, voelde ik het nog, maar verder niet meer), mijn 'sterke' lichaam langzaamaan weer terug te vinden. Dat mijn lichaam verder verandert vind ik geen enkel probleem. Ik ben heel erg blij met hoe mijn buik terugplooit (kilo's ongeveer kwijt nu) en dat het vel losser is en ik mijn sterke buikspieren van toen ik 20 was kwijt ben, daar heb ik nog geen sec wakker van gelegen.

Oh, en ik wil er echt wel wat aan doen om de boel te houden hoe het nu is en eventueel nog wat verder af te vallen. het zijn hier nl niet de zwangerschapskilo's (die ben ik tot drie keer toe heel snel kwijt geweest), maar de veranderde levensstijl kilo's die me dwars zitten. Met de auto naar mijn werk, 's avonds snoepen als de kinderen in bed liggen, huiselijker leven en niet meer steeds onderweg zijn... En daar kan ik wel degelijk wat aan doen. :+

[ Bericht 6% gewijzigd door groofskendezoveelste op 27-07-2016 08:29:38 ]
pi_164039463
Zal ik 'm dan maar dichtgooien :P
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')