Nu naar Duitsland dan. Hot Salsa Big Tasty. Salsasaus met veel Jalapenoringetjes.quote:Op vrijdag 26 augustus 2016 10:08 schreef Killerjas het volgende:
Wil graag weer iets pittigs. Jalapenos, tabasco, pepertjes etc. etc. Mc Donald's innoveert niet op dit gebied. Blijkbaar wil het volk kleffen, droge broodjes zonder pittigheid.
Omdat het twee keer wordt gebruikt.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 23:36 schreef Platina het volgende:
[..]
Dit valt echt niet serieus te nemen. Sowieso wordt de helft al twee keer genoemd.
Van mij mogen ze het eten maar mij niet gezien en ik vind het wel prettig als mensen in ieder geval weten wat ze eten. Als ze er dan nog voor kiezen om dat in te nemen dan is dat uiteraard hun recht.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 23:22 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Er zitten 2 conserveermiddelen in.
In de burgersauzen zit glucose-fructosestroop (high fructose corn syrup/HFCS)
En transvet is helemaal niet nodig, als je gewoon in palmolie en/of ossewit frituurt.
Allergenen my ass, bepaalde ingrediënten zijn gewoon niet nodig.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Wat betreft die mais: daar zijn ze in de USA nogal gek op omdat de overheid daar decennia geleden een forse subsidie voor invoerde om de export van de landbouw te stimuleren. Wat ze daar nu doen met de maisproductie is gestoord, zie Food, Inc..Sta me toe om nog wat nadere uitleg te geven. Het hydrogeneren van vetten is een andere benaming voor het verzadigen van vetten. Zoals je weet hebben verzadigde vetten een slechte reputatie (waarbij opgemerkt moet worden dat het ene verzadigde vet niet het andere is). Aangezien bedrijven dat weten zijn ze gaan spreken over gehydrogeneerde vetten in plaats van verzadigde vetten. Etiketteringgedrag en spinning.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 12:31 schreef djkoelkast het volgende:
Hydrogenated ofwel gehard vet heeft niet voor niets Heart Attack Fat als bijnaam. Dat is de grootste bron van transvet. Het zijn kunstmatig hard gemaakte vloeibare vetten.Half correct, het gaat niet zo zeer om het al dan niet verzadigd zijn, het gaat erom om welk (on)verzadigd vet het gaat. Er bestaan prima verzadigde vetten maar er bestaan ook (zeer) schadelijke verzadigde vetten en er bestaan natuurlijk hele slechte onverzadigde vetten (transvetten).quote:Op vrijdag 19 augustus 2016 10:14 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Verzadigd vet is juist goed, de theorie dat verzadigd slecht is is zo achterhaald. En er is ook verantwoorde palmolie.
[ Bericht 8% gewijzigd door Bram_van_Loon op 28-08-2016 19:43:15 ]ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
Het is het hard maken van vloeibare vetten en daar komen veel transvetten bij vrij.quote:Op zondag 28 augustus 2016 19:34 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Sta me toe om nog wat nadere uitleg te geven. Het hydrogeneren van vetten is een andere benaming voor het verzadigen van vetten. Zoals je weet hebben verzadigde vetten een slechte reputatie (waarbij opgemerkt moet worden dat het ene verzadigde vet niet het andere is). Aangezien bedrijven dat weten zijn ze gaan spreken over gehydrogeneerde vetten in plaats van verzadigde vetten. Etiketteringgedrag en spinning.
Daarvoor moet ik eens in de artikelen duiken (een deel van mijn kennis dateert van een te groot aantal jaren geleden). Hoe dan ook ga ik er in het algemeen van uit - een vuistregel, geen absolute wet - dat datgene wat wij al (tien)duizenden jaren lang of langer eten beter werkt voor ons lichaam dan iets wat we de laatste tientallen jaren hebben gefabriceerd, simpelweg omdat ons lichaam hierop is aangepast dankzij natuurlijke selectie. Wellicht verklaart dat ook waarom het niet zo gezond is voor ons om veel vlees te eten, dat is een luxe die we nog maar sinds heel erg kort hebben.quote:Op zondag 28 augustus 2016 19:52 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Het is het hard maken van vloeibare vetten en daar komen veel transvetten bij vrij.
Heet in het VK niet voor niets Heart Attack Fat.
McDonald's is hoe dan ook fabrieksvoer vol met rommel om het "lekkerder", langer houdbaar en zoeter te maken, dus ik pas in z'n algeheel.quote:Op zondag 28 augustus 2016 20:08 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Daarvoor moet ik eens in de artikelen duiken (een deel van mijn kennis dateert van een te groot aantal jaren geleden). Hoe dan ook ga ik er in het algemeen van uit - een vuistregel, geen absolute wet - dat datgene wat wij al (tien)duizenden jaren lang of langer eten beter werkt voor ons lichaam dan iets wat we de laatste tientallen jaren hebben gefabriceerd, simpelweg omdat ons lichaam hierop is aangepast dankzij natuurlijke selectie. Wellicht verklaart dat ook waarom het niet zo gezond is voor ons om veel vlees te eten, dat is een luxe die we nog maar sinds heel erg kort hebben.
Een medestander +1quote:Op zondag 28 augustus 2016 19:27 schreef MutedFaith het volgende:
Zowel de mad sauce als de AH versie ervan zijn t echt net niet.
Verstandig.quote:Op zondag 28 augustus 2016 20:21 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
McDonald's is hoe dan ook fabrieksvoer vol met rommel om het "lekkerder", langer houdbaar en zoeter te maken, dus ik pas in z'n algeheel.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
Mwah, ik heb zat tenten gezien die gezond voedsel verkopen voor een redelijk lage prijs die het prima deden, bijvoorbeeld in België. Het probleem is dat het aanbod te gering is, de mensen denken dat dit is wat het volk wil dus is dit wat ze aanbieden. Ik ben er heilig van overtuigd dat er een gat in de markt zit voor gezond, gemakkelijk en betaalbaar voedsel. Mensen die zo'n tent starten in een middelgrote of grote plaats boeren goed. Wie durft?quote:Op vrijdag 26 augustus 2016 10:08 schreef Killerjas het volgende:
Wil graag weer iets pittigs. Jalapenos, tabasco, pepertjes etc. etc. Mc Donald's innoveert niet op dit gebied. Blijkbaar wil het volk kleffen, droge broodjes zonder pittigheid.
quote:Op zondag 28 augustus 2016 20:34 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Verstandig.
Ik ben er wel eens met een groep geweest (niet enkel de McDonalds, ook een soortgelijke junkfoodtent), ik at er niets, in plaats daarvan at ik iets wat ik zelf had meegenomen. Je hebt altijd een keuze, zelfs als je met een groep ernaar toe gaat. Goed, voor kinderen die onverstandige ouders hebben is het lastig, zij kunnen hooguit niets eten maar die kinderen kunnen waarschijnlijk niet autonoom kiezen aangezien hun ouders hen weinig over voeding zullen hebben geleerd.Alsof er iets mis is met 1x per week friet of iets soortgelijks en af en toe mcdonalds.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
Eh, ja, 1 keer per week is best wel veel. Als jij nu 1 keer per maand zou stellen, misschien, maar 1 keer per week zou ik toch wel afraden.quote:Op zondag 28 augustus 2016 20:59 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Alsof er iets mis is met 1x per week friet of iets soortgelijks en af en toe mcdonalds.
Is weer "zo'n figuur" die met een klein beetje relevantie zich geroepen voelt van alles neer te plempen.quote:Op maandag 29 augustus 2016 11:45 schreef Killerjas het volgende:
Bram van Loon, je monoloog heeft niks te maken met mijn citaat, dat er weinig pittigheid te vinden is bij de Mac...
quote:Op maandag 29 augustus 2016 17:24 schreef Zelfscanner het volgende:
Mmm, zal ik dan maar eens iets leuks melden vanavond?
Ik ben trouwens vergeten te zeggen; vrijdag uitgetest met de app die je stuurde. Lukte niet om te scannen. Weet niet of t aan mijn skills lag maar de paal reageerde nietquote:Op maandag 29 augustus 2016 17:24 schreef Zelfscanner het volgende:
Mmm, zal ik dan maar eens iets leuks melden vanavond?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |