abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 14 juli 2016 @ 17:00:48 #76
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163736669
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juli 2016 16:02 schreef MutedFaith het volgende:
Wijn proeven heeft alleen nu en zin als t een nieuw geopende fles is. Anders is t een pure gimmick en voegt t niks toe.
Tuurlijk niet. Ik maak het ook wel eens mee dat ze een wijntje voor je uitkiezen en met de fles aankomen zodat je eerst kun proeven. Als het dan niet jouw smaak is, dan krijg je iets anders. Leuk juist. Heb wel eens meegemaakt, bij Zinc bijvoorbeeld dat ze met 3 flessen aan komen zetten. Kun je er 3 proeven en 1tje kiezen. Gezellig toch?
  donderdag 14 juli 2016 @ 19:00:27 #77
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_163739448
Dat met die drie verschillende wijnen vind ik dan weer wel grappig. Zolang ze alledrie een aanvulling zijn op de gekozen gerechten.

Maar verder elke wijn uit een arrangement eerst laten proeven blijf ik raar vinden.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_163759763
Gisteren bij die "bolle" gegeten. Zal dit weekend even een verslagje posten met foto's. Maar ik snap wel dat Iwanius daar zo vaak komt. :s)
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zaterdag 16 juli 2016 @ 09:54:47 #79
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163779547

Spaghettata Rotterdam


Waar?
Spaghettata in Rotterdam

Wanneer?
Van de week

Wat at je?
Insalata di Spinaci e Cicoria ¤ 11,-
Salade van spinazie, witlof, topinamboer, parmezaan en truffel

Tonno al Salmoriglio ¤ 12,-
Verse tonijn van de grill met salmoriglio

Spaghetti alle Vongole ¤ 14,50 (klein)
Tapijtschelpen, knoflook, tomaat en peperoncino

Pappardelle sull’Anatra ¤ 17,50 (groot)
Gekonfijte eend, boter, salie en parmezaan

1 Fles Montepulciano d’Abruzzo, Abruzze ¤ 24,25

Impressie?
Kutakoestiek, maar toch gezellig. Eten is altijd hetzelfde. Lekker als je er zin in hebt en soms heb ik er zin in.

Cijfer?
8
pi_163779572
Ik had daar een tijdje geleden een pizza genomen met een of andere bijzondere salami. Bij het serveren hadden ze de salami vergeten :')
  zaterdag 16 juli 2016 @ 09:58:37 #81
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163779579
Haha, geloof het meteen. :-)
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 16 juli 2016 @ 14:17:53 #82
414785 sirdanilot
pi_163784341
Dat gerecht met eend zou ik zo bestellen, klinkt superlekker.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_163785763
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juli 2016 09:58 schreef RobinOok het volgende:
Haha, geloof het meteen. :-)
Wat voor camera deed je dat ook alweer mee? Echt prachtig. Maar als je gaat "pixel peepen" dan is het eigenlijk niet zo best. Een bewijs dat het niet om de megapixels gaat.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 16 juli 2016 @ 17:20:36 #84
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163788648
Pixel peepen? Wasda?
Mijn camera is een olympus Stylus. Ik vond deze foto's trouwens erg slecht en had bijna overwogen ze niet te plaatsen. Bij de Jong was beter licht.
pi_163789868
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juli 2016 09:54 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Spaghettata Rotterdam


Waar?
Spaghettata in Rotterdam

Wanneer?
Van de week

Wat at je?
Insalata di Spinaci e Cicoria ¤ 11,-
Salade van spinazie, witlof, topinamboer, parmezaan en truffel

Tonno al Salmoriglio ¤ 12,-
Verse tonijn van de grill met salmoriglio

Spaghetti alle Vongole ¤ 14,50 (klein)
Tapijtschelpen, knoflook, tomaat en peperoncino

Pappardelle sull’Anatra ¤ 17,50 (groot)
Gekonfijte eend, boter, salie en parmezaan

1 Fles Montepulciano d’Abruzzo, Abruzze ¤ 24,25

Impressie?
Kutakoestiek, maar toch gezellig. Eten is altijd hetzelfde. Lekker als je er zin in hebt en soms heb ik er zin in.

Cijfer?
8
ziet er goed uit! spag alle vongole is wel 1 van mijn favorieten, en ook de anatra/eend is erg lekker.
Moet zeggen dat de eend wel aardig aan de prijs is, toevallig in april nog gegeten in Italie en toen 4 euro betaald (op het platteland ;) ).

Dat is trouwens ook terug te zien in de montepulciano de abruzzo, die gaan doorgaans ook voor minder over de tafel ( over de toonbank zeker).

[ Bericht 2% gewijzigd door mytec op 16-07-2016 18:58:06 ]
pi_163790012
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juli 2016 17:20 schreef RobinOok het volgende:
Pixel peepen? Wasda?
Dat je gaat inzoomen om het detail te bekijken. Maar het is duidelijk dat deze camera de essentie der dingen zeer goed kan weergeven ondanks dat gebrek aan megapixels. Het zijn uitstekende foto's m.i. Een vaste hand, dat is zeer belangrijk.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 17 juli 2016 @ 12:00:13 #87
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163803780
Nah, hij staat op automatisch en wordt vanzelf groffer als er weinig licht is. Dat vind ik wel jammer. Heb wel eens geprobeerd handmatig in te stellen, maar ik vergeet het gewoon keihard elke keer, hoe dat ook alweer moest. Dus dan maar zo. En ik shop ze best bij he, thuis. Maar goed, ik ben toch wel blij met mijn cameraatje! Zo gauw het licht goed is zijn de foto's ook gewoon naar wens.
  zondag 17 juli 2016 @ 12:08:27 #88
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163803911

Viergangenmenu bij Restaurant Monarh in Tilburg
(<= klikken voor uitgebreider verslag)

Beetje een mixed feelings, omdat het zo achterlijk lang duurde (4 uur!), ik twee wegzakkende bejaarden voor me had die met het half uur grumpier werden en de wijn natuurlijk ook gewoon opraakt als het 4 uur moet duren. Maar je gaat ze toch niet belonen met nog maar een fles open trekken. Moest ook nog een keer naar huis rijden.

Afijn, het eten was erg lekker. (op de rare rund-geitenkaas-gember combinatie in het hoofdgerecht na) Met liefde en zorg bereid, leuk om 3 amuses te krijgen ook. Bediening jong en vriendelijk, ook al voelden we ons nogal genegeerd op het laatst. Ik denk dat we nog wel eens gaan, maar dan van tevoren aangeven dat we maar 2 uur de tijd hebben en anders geen 4 gangen blieven.
pi_163804532
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2016 12:08 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Viergangenmenu bij Restaurant Monarh in Tilburg
(<= klikken voor uitgebreider verslag)

Beetje een mixed feelings, omdat het zo achterlijk lang duurde (4 uur!), ik twee wegzakkende bejaarden voor me had die met het half uur grumpier werden en de wijn natuurlijk ook gewoon opraakt als het 4 uur moet duren. Maar je gaat ze toch niet belonen met nog maar een fles open trekken. Moest ook nog een keer naar huis rijden.

Afijn, het eten was erg lekker. (op de rare rund-geitenkaas-gember combinatie in het hoofdgerecht na) Met liefde en zorg bereid, leuk om 3 amuses te krijgen ook. Bediening jong en vriendelijk, ook al voelden we ons nogal genegeerd op het laatst. Ik denk dat we nog wel eens gaan, maar dan van tevoren aangeven dat we maar 2 uur de tijd hebben en anders geen 4 gangen blieven.
Ziet er zeker leuk uit, maar 4 uur is inderdaad wel erg lang, en Cava van 7,50 per glas :6 . Toch vind ik de gerechten wel goed klinken en de moeite waard om te proeven!
  zondag 17 juli 2016 @ 15:39:10 #90
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163808533
Yup, ik vond het ook de moeite waard, alleen het wachten niet zo. :-)
Ietsiepietsie te prijzig, maar ja, dat is het al vaak als er zoveel aandacht aan besteed wordt. Dus ik vond het nog net te doen. Moet ook echt niet veel duurder worden.
  zondag 17 juli 2016 @ 20:17:09 #91
62913 Blik
The one and Only!
pi_163813573
4u is toch niet zo lang? Of was het voor lunch?
  zondag 17 juli 2016 @ 20:29:36 #92
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163813870
Nope.
En je bent vandaag de eerste die 4 uur best okay vindt voor 4 gangen. Verder alleen reacties van mensen die 4 uur ook belachelijk vinden.
pi_163813899
4 uur is echt wel lang hoor.
  zondag 17 juli 2016 @ 20:36:28 #94
62913 Blik
The one and Only!
pi_163814018
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2016 20:29 schreef RobinOok het volgende:
Nope.
En je bent vandaag de eerste die 4 uur best okay vindt voor 4 gangen. Verder alleen reacties van mensen die 4 uur ook belachelijk vinden.
Zover ik het lees was er 1 iemand voor mij die het lang vond...

Maar goed, voor 4 gangen heb je verder wel een punt, dan zit er wel veel tijd tussen de gerechten en kan het lang aanvoelen. Dat is al anders als je meer gangen hebt. Achterlijk lang vind ik het dan overigens nog steeds niet, maar wel aan de lange kant

Heb bij de Librije wel eens 6 uur gezeten, maar dan heb je ook een 9-gangen menu ofzo, dan lijkt het allemaal iets korter.
  zondag 17 juli 2016 @ 21:47:27 #95
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163815675
quote:
1s.gif Op zondag 17 juli 2016 20:36 schreef Blik het volgende:

[..]

Zover ik het lees was er 1 iemand voor mij die het lang vond...
Ja, sorry, dat was elders op facebook en gister in de slowchat enzo.
Heb ook wel eens langer gezeten, maar dan zeker meer gangen en koffie na. Dat hebben we nu overgeslagen. En ook niet met twee hoogbejaarden die niet lang kunnen/willen zitten.
pi_163826934
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2016 15:21 schreef habitue het volgende:
Gisteren bij die "bolle" gegeten.

Zal dit weekend even een verslagje posten met foto's. Maar ik snap wel dat Iwanius daar zo vaak komt. :s)
^O^ Ben benieuwd naar jouw eet ervaring. Laat maar komen.

quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juli 2016 09:54 schreef RobinOok het volgende:
[ link | ]
Spaghettata Rotterdam


Waar?
Spaghettata in Rotterdam

Wanneer?
Van de week

Wat at je?
Insalata di Spinaci e Cicoria ¤ 11,-
Salade van spinazie, witlof, topinamboer, parmezaan en truffel

Tonno al Salmoriglio ¤ 12,-
Verse tonijn van de grill met salmoriglio

Spaghetti alle Vongole ¤ 14,50 (klein)
Tapijtschelpen, knoflook, tomaat en peperoncino

Pappardelle sull’Anatra ¤ 17,50 (groot)
Gekonfijte eend, boter, salie en parmezaan

1 Fles Montepulciano d’Abruzzo, Abruzze ¤ 24,25

Impressie?
Kutakoestiek, maar toch gezellig. Eten is altijd hetzelfde. Lekker als je er zin in hebt en soms heb ik er zin in.

Cijfer?
8
Mjah...ziet er wel oké uit.

quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2016 12:08 schreef RobinOok het volgende:
[ link |
Viergangenmenu bij Restaurant Monarh in Tilburg
(<= klikken voor uitgebreider verslag)

Beetje een mixed feelings, omdat het zo achterlijk lang duurde (4 uur!), ik twee wegzakkende bejaarden voor me had die met het half uur grumpier werden en de wijn natuurlijk ook gewoon opraakt als het 4 uur moet duren. Maar je gaat ze toch niet belonen met nog maar een fles open trekken. Moest ook nog een keer naar huis rijden.

Afijn, het eten was erg lekker. (op de rare rund-geitenkaas-gember combinatie in het hoofdgerecht na) Met liefde en zorg bereid, leuk om 3 amuses te krijgen ook. Bediening jong en vriendelijk, ook al voelden we ons nogal genegeerd op het laatst. Ik denk dat we nog wel eens gaan, maar dan van tevoren aangeven dat we maar 2 uur de tijd hebben en anders geen 4 gangen blieven.
Ziet er goed uit. Beetje Jonge de Jong meets Francois Geurds combo Noted! Alleen 4 uur zitten voor je eten met zulke lange tussenpozen waardoor de drank sneller op is dan dat een gerecht wordt uitgeserveerd, gaat er bij mij niet in.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 18-07-2016 12:51:17 ]
  dinsdag 19 juli 2016 @ 13:20:52 #97
130803 Gripper
Get a grip
pi_163854027
quote:
2s.gif Op maandag 18 juli 2016 12:49 schreef Iwanius het volgende:

[..]
Ziet er goed uit. Beetje Jonge de Jong meets Francois Geurds combo Noted! Alleen 4 uur zitten voor je eten met zulke lange tussenpozen waardoor de drank sneller op is dan dat een gerecht wordt uitgeserveerd, gaat er bij mij niet in.
Ik weet niet hoe jullie dat doen, maar ik vraag dan gewoon of het tempo omhoog dan wel omlaag mag hoor.
Bij veel restaurants komen gang 1 & 2 me altijd te snel achter elkaar, en dan vraag ik vaak of het vanaf nu wat langzamer mag. Dan heb je toch alvast het bodempje erin, en kun je rustig genieten van gang 3,4,etc...
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  dinsdag 19 juli 2016 @ 14:15:20 #98
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_163855379
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2016 13:20 schreef Gripper het volgende:

Ik weet niet hoe jullie dat doen, maar ik vraag dan gewoon of het tempo omhoog dan wel omlaag mag hoor.
Bij veel restaurants komen gang 1 & 2 me altijd te snel achter elkaar, en dan vraag ik vaak of het vanaf nu wat langzamer mag. Dan heb je toch alvast het bodempje erin, en kun je rustig genieten van gang 3,4,etc...
Je kunt het inderdaad zelf wel een beetje sturen door er naar te vragen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 20 juli 2016 @ 01:49:36 #99
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_163872186
Saigon, Rotterdam

Saigon is een Vietnamees All you can eat / A la carte restaurant. Wij kozen voor dat laatste.

Voorgerechten

Go Cuon Bo
Gevulde rijstvelrolletjes met gegrilde biefstuk, verse groenten, Hoisinsaus en vissaus

Goi Cuon Tom
Gevulde rijstvelrolletjes met garnalen, vevrse groenten, Hoisinsaus en vissaus




Bo Nuong La Lot
Gegrilde biefstuk met wijndruifblad (2 st.)

Rode curry kip soep
Licht pikante soep met kokosmelk, champignons, citroengras, koriander en lenteui

Goi ga
Vietnamese kip salade

De voorgerechten lieten we gewoon op tafel zetten, zodat we allemaal een beetje van alles konden pakken en proeven.

Hoofdgerecht

Vit dau bo
Krokant gegrilde eend met diverse groenten op een warme plaat geserveerd

-----

Het eten was gewoon erg goed, kan niet anders zeggen. :) Beter dan bij Little V en misschien ook wel Pho. Waar je bij Little V misschien wel voor het hele pakket komt, kom je bij Saigon gewoon écht voor het eten. Want heel aantrekkelijk ziet het er niet uit.



Het is dat mijn ouders het zeiden, maar hier had ik nooit uit mezelf naar binnen gegaan. :D Maar zo zie je maar weer dat juist dit soort zaken misschien wel het lekkerste eten hebben.

8/10
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
  donderdag 21 juli 2016 @ 22:32:25 #100
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163917027

De Machinist in Rotterdam


* Macarons met bloedworst en rode uiencompote. ¤ 12,-
* Dungesneden diamanthaas met pulled beef kroket en piccalilymayonaise. ¤ 12,50
* Machinistenburger (van kalf) met kaas en spek. ¤ 16,75
* Twee halve kreeften met bearnaisesaus (dagschotel). ¤ 15,-

We waren er een tijdje klaar mee, maar tegenwoordig gaan we weer vaker eten bij De Machinist.
Er is altijd plaats, ze hebben vaak een goede dagschotel (deze keer kreeft! Met bearnaisesaus), lekkere frietjes en redelijke prijzen. Ik vond de bloedworst macarons enigzins belachelijk, maar wel erg lekker!
In de zomer kun je achter op hun balkon zitten. In de schaduw met uitzicht op Viskantine aan de Cool. (Uberhip, ziet er altijd druk uit, maar waar we dan niet zo'n zin hebben om aan te sluiten)

Cijfer : 8

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')