Dan doe je het iig niet voor niks, dat is fijn!quote:Op dinsdag 5 juli 2016 10:23 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Ja, ik voel me wel echt een stuk beter, da's het voordeel Nog niet helemaal jofel, dus ga alsnog in overleg met de MDL-arts over wat we verder nog kunnen.
En ik woon in de buurt van Breda, maar geen probleem hoor. We hebben vast ook wel iemand met een Makropas in de buurt. Wel echt heel erg lief dat je het aanbiedt
Ik weet dat ik een beetje zeur hoor, ik baal er vandaag gewoon van. Ik heb wel wat aan je tips, al zijn ze in de praktijk niet allemaal uitvoerbaar. Ik kookte overigens al een heleboel from scratch hoor, het is meer dat ik producten mis die ik voorheen heel veel gebruikte en waar ik echt geen vervanger voor kan bedenken. Bovendien is alles vers kopen ook gewoon duur en ons budget voor de boodschappen is niet zo grootquote:Op dinsdag 5 juli 2016 11:04 schreef La_Tramposa het volgende:
Wat betreft koude pasta kun je natuurlijk pastasalade maken.
En zelf taartdeeg maken? Is niet heel moeilijk toch?
Het is nu waarschijnlijk wel vervelend om overal op te letten, maar als je nieuwe gewoontes ontwikkelt wordt het steeds makkelijker. Je kookt nu in ieder geval wel alles from scratch, dat moet wel gezondheidsvoordelen opleveren!
Boter mag ook niet? Ik maak hartige-taart deeg gewoon met witte bloem, (plantaardige) boter en ei, en een beetje zout?quote:Op dinsdag 5 juli 2016 11:11 schreef Tink89 het volgende:
Koude pasta kan bijvoorbeeld wel, dat wordt dan bijvoorbeeld pasta, komkommer, blokjes gebakken kip (in rijstolie, dat mag wel), paprika en andere groente, maar zonder sla en spinazie en kikkererwten en kaas enzo. Met een beetje zelfgemaakte dressing van rijstolie, azijn en kruiden ofzo. Zou dat te doen zijn? Het voelt een beetje als een bak rauwkost.
Nee, boter die geen melk bevat (en dus lactosevrij is) staat stijf van de zonnebloemolie, lijnzaadolie of soja. En die zijn alledrie no-go's.quote:Op dinsdag 5 juli 2016 11:18 schreef La_Tramposa het volgende:
[..]
Boter mag ook niet? Ik maak hartige-taart deeg gewoon met witte bloem, (plantaardige) boter en ei, en een beetje zout?
En die pastasalade mist misschien wel een beetje smaak ja, alles met olijfolie mag dus niet? Misschien kun je een bepaalde soort pesto vinden die met andere olie gemaakt is? Gerookte kip vind ik sowieso lekkerder in pastasalade dan gebakken kip. Of blokjes chorizo? Sla kun je misschien vervangen door rode kool en wortel?
Sperzieboontjes, ham en ei zijn ook lekker door een (pasta)salade. En inderdaad bananenbrood kun je makkelijk meenemen, of groentemuffins! Ik heb ook een keer lekkere courgettemuffins gemaakt met rode peper.
En wat betreft kosten, ik weet niet wat je allemaal in de buurt hebt, maar ik haal één keer per week een IKEA-tas vol met groenten en fruit voor zo'n 20 euro bij de Turkse supermarkt. Of de gewone markt kan natuurlijk ook, en inderdaad bij de Makro grote hoeveelheden dingen halen. Als dit echt je toekomstige voedingspatroon moet worden, is investeren in een grote vriezer misschien op den duur goedkoper?
Maarja het is makkelijk praten voor mij, het lijkt mij ook heel moeilijk om één ding totaal uit je voedingspatroon te moeten bannen, zeker als het niet duidelijk is waar het allemaal in zit..
goed hoor!quote:Op dinsdag 5 juli 2016 11:18 schreef Negentiendertig het volgende:
SQ gespot! Hoe gaat 't met jou? Je bent nog maar weinig in dit topic te vinden?
Cacaoboter? Bij de appie in het bio schap (relatief duur), bij de Makro verkopen ze het van Callebaut, een grote verpakking is een euro of 11-12. Ook lekker om vlees in te bakken.quote:Op dinsdag 5 juli 2016 11:40 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Nee, boter die geen melk bevat (en dus lactosevrij is) staat stijf van de zonnebloemolie, lijnzaadolie of soja. En die zijn alledrie no-go's.
Wat lief dat je zo meedenkt! Ik mag alleen geen melkproducten. Kaas is een melkproduct...quote:Op dinsdag 5 juli 2016 11:55 schreef La_Tramposa het volgende:
Tink, wat misschien ook nog een lekker lunch-ideetje is; pompoen of zoete aardappel uit de oven met geitenkaas? Lijkt me ook koud best lekker!
Ik mag geen chocolade. Zal eens navragen of cacaoboter wel mag. Rijstolie werkt voor de dagelijkse dingen prima, maar niet voor gebak.quote:Op dinsdag 5 juli 2016 12:20 schreef loveli het volgende:
[..]
Cacaoboter? Bij de appie in het bio schap (relatief duur), bij de Makro verkopen ze het van Callebaut, een grote verpakking is een euro of 11-12. Ook lekker om vlees in te bakken.
Bloemkoolpap? Is dat ook maar enigszins te eten?quote:Op dinsdag 5 juli 2016 16:09 schreef Artoo het volgende:
Lijstje afgelopen weekend:
Voer: Alles, darn it
Lijstje vandaag:
O: Bloemkoolpap met whey en banaan
S: Zware skwots, deadlift, beetje accessoires
L: 2 volkoren brood met gekookt ei
T: 200g kabeljauwfilet, 300g groentemix
D: Gestoofde kip met cannellinibonen, ui, sperziebonen, light cream cheese, veul kruiden
T: Havermout met appel en nootjes
Ja, vind ik wel Ik doe er whey-met-een-smaakje door, het smaakt naar mijn mening sowieso naar die whey en niet naar bloemkool. En die banaan geeft er ook een lekkere smaak aan. Het doet mij in ieder geval niet aan bloemkool denken, want ik vind bloemkool eigenlijk helemaal niet zo lekkerquote:Op dinsdag 5 juli 2016 16:23 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Bloemkoolpap? Is dat ook maar enigszins te eten?
Herkenbaar Hoe minder ik hier ben, hoe 'slechter' het dieetwijs gaat.quote:Op dinsdag 5 juli 2016 11:48 schreef Stormqueen het volgende:
goed hoor!
Ja klopt, ben een beetje uit de flow en dan verlies ik ook de motivatie om mee te posten
Van mij. Maar daar proef je niet zoveel van hoor! Zorgt gewoon dat je met 20g havermout een volle bak hebt ipv met 60g.. Wortel proef je wel een beetje, maar dat is best lekker zoet zoals in carrot cake.quote:Op dinsdag 5 juli 2016 16:25 schreef DancingPhoebe het volgende:
Sommige gerechten die ik hier voorbij zie komen fascineren me zo mateloos
Zo ook de havermout met groenten van of Deluna of La_Tramposa
quote:Op dinsdag 5 juli 2016 16:28 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Herkenbaar Hoe minder ik hier ben, hoe 'slechter' het dieetwijs gaat.
Hoe maak je het? Misschien eens proberen...quote:Op dinsdag 5 juli 2016 16:29 schreef La_Tramposa het volgende:
[..]
Van mij. Maar daar proef je niet zoveel van hoor! Zorgt gewoon dat je met 20g havermout een volle bak hebt ipv met 60g.. Wortel proef je wel een beetje, maar dat is best lekker zoet zoals in carrot cake.
Ik rasp een beetje courgette en een beetje wortel in mijn bakje, en dan wat dingen erbij die het lekker maken (zoals blokjes peer of appel, rozijnen, muesli, kaneel, honing of stevia) en natuurlijk havermout en melk en water om het aan te lengen. Ik laat het dan een nachtje staan en warm het op in de magnetron, maar je kunt het ook 's ochtends maken en meteen opwarmen.quote:Op dinsdag 5 juli 2016 16:30 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
Hoe maak je het? Misschien eens proberen...
Ga ik ook eens proberen! Ik ben dol op havermoutpap, dus variaties proberen is leukquote:Op dinsdag 5 juli 2016 16:32 schreef La_Tramposa het volgende:
Ik rasp een beetje courgette en een beetje wortel in mijn bakje, en dan wat dingen erbij die het lekker maken (zoals blokjes peer of appel, rozijnen, muesli, kaneel, honing of stevia) en natuurlijk havermout en melk en water om het aan te lengen. Ik laat het dan een nachtje staan en warm het op in de magnetron, maar je kunt het ook 's ochtends maken en meteen opwarmen.
http://www.beaubewust.com(...)ntbijt-met-courgettequote:Op dinsdag 5 juli 2016 16:33 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ga ik ook eens proberen! Ik ben dol op havermoutpap, dus variaties proberen is leuk
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |