FOK!forum / Lifestyle / [CZT #32] Chronisch Ziek Topic
carorodonderdag 16 juni 2016 @ 14:30
Een algemeen topic voor mensen die Chronisch ziek zijn. Je kunt hier zowel je positieve als negatieve ervaringen kwijt en we proberen elkaar zoveel mogelijk als kan te steunen. Het maakt niet uit welke Chronische ziekte je hebt, iedereen is welkom!

Ben je zelf ziek, ken je iemand die ziek is of ben je chronisch nieuwsgierig met brandende vragen? Aarzel vooral niet om mee te posten!

Er is ook een topic voor chronisch psychische zieken: R&P / Chronisch Psychische Klachten Topic In dit topic kan je spuien over de problemen of issues die jij hebt omtrent je psyche (al dan niet door een chronische ziekte). Zo houden we elk topic gescheiden qua onderwerp en voelt iedereen zich op haar/zijn gemak om te posten.

Om het voor iedereen wat overzichtelijker te houden, zodat je je eventuele vragen gericht kan stellen en om onze soms warrige medicijnhoofdjes wat rust te geven vind je hieronder onze awesome vaste gasten incluis een korte medische samenvatting.

Wil je ook een plekje in het lijstje? Stuur de TS dan even een PM of meldt het in het topic :)

SPOILER
Sylvana
Ik ben Sylvana, 29 jaar en ik heb verschillende chronische ziektes.
Ik heb sinds 2011 Diabetes type1. De eerste jaren spoot ik insuline en lukte het me omdat ik ook psychische problemen heb niet goed om mijn Diabetes te reguleren. Daardoor ben ik een aantal keren in het ziekenhuis beland. De laatste 2 jaar gaat het gelukkig beter en heb ik het goed onder controle. Sinds november 2015 heb ik een insulinepomp, wat het leven een stuk makkelijker maakt omdat ik mijn Diabetes nu veel flexibeler kan reguleren. Naast Diabetes heb ik ook nog Scoliose en de ziekte van Crohn. Voor mijn psychische problematiek volg ik therapie. Ik ben volledig arbeidsongeschikt en krijg een Wajong-uitkering.

LPFAN

Ik ben LPFAN, 27 jaar en mijn nieren werken niet meer. (Of nah ja misschien nog 5%) Hierdoor moet ik 3 keer in de week 3.5 uur aan de dialyse om te overleven. Hierdoor zit ik werkloos thuis.

vannelle

Ik ben vannelle (alhoewel de meeste mensen mij gewoon Richard noemen) en ben 47 jaar oud.
Sinds 1998 heb ik rugproblemen waar het volgende aan gedaan is:
1999 hernia operatie
2003 2 discusprotheses (L4-L5/L5-S1)
2013 dezelfde niveau's vastgezet, artrose verwijderd en zenuwkanalen wijder gemaakt.

Momenteel zenuwschade doordat de artrose de zenuwen te lang klem heeft gehouden en 10 februari begin ik weer met revalidatie met als doe de belangrijkste pijnpunten er uit te pakken waardoor gerichte pijnbestrijding wellicht mogelijk is.

Wat ik ook heb maar verder geen pijn doet is osteoporose, botontkalking dus.
Ook ik zit 100% in de WAO en dat is eerlijk gezegd best wel rustgevend, geen sollicitatieplicht en zo.
Ik zou graag wíllen werken maar UWV snapt gelukkig ook dat dat niet kan.

caroro

Ik ben caroro en ik ben 41 jaar jong.
Ik heb sinds 1995 rugklachten,het begon met 2 hernia's, en nu ben ik 10 operaties een klapvoet en blijvende zenuwschade verder. Ik heb een neurostimulator om pijn te bestrijden.
Ook de rest van mijn lijf heeft me nogal eens in de steek gelaten, dat heeft me ook nog eens 8x op de operatietafel opgeleverd.
Ik ben moeder van 3(18,13 en 3 jaar) en al 24 jaar samen met mijn jeugdvriendje.
O en ik was al nooit echt in de wieg gelegd om te werken :P en daar is het UWV het nu ook 100% mee eens :(

Disana
Ik was gezond en aan het werk tot ik in 2010 stopte met roken waardoor zich Colitis Ulcerosa openbaarde.
In het ziekenhuis liet mijn lichaam me totaal in de steek en lag ik vijf maanden in bed.
Mijn nieren werken nog maar voor eenderde, mijn hart dat twee keer stil bleef staan en een infarct meemaakte werkt ook nog maar voor eenderde. Tevens zijn mijn benen niet ongeschonden het ziekenhuis uitgekomen: ik loop slecht.
Ik heb nog meer, maar deze zaken maken het onmogelijk nog te werken of überhaupt veel te doen.

houdjemond

In september 2015 heeft deze 26-jarige de stempel "Chronische Pancreatitis" gekregen, beter bekend als chronische alvleesklierontsteking.
In totaal was ik meer dan 15 kilo afgevallen, woog ik nog maar 39 kilo en kon ik behalve pijnstillers eten niet veel meer.
Aangezien dit niet langer ging ben ik begin januari 2016 geopereerd en deze operatie, te weten de longitudinale pancreaticojejunostomie :') ,is succesvol geweest!
Nu volgt een lange tijd van revalideren en hopen dat de ontstekingen door de operatie rustig blijven en mij geen verdere pijn meer bezorgen, hoewel ik natuurlijk altijd een chronische ontsteking zou blijven houden.
Verder ben ik een grootverbruiker van Oxycodon en Pancreatine.

poesopstokje

Vrouw, 24 jaar, naast de diagnoses Asperger en (nog niet behandelde) PTSS heb ik ook een ''slaapstoornis NAO'' in m'n dossier staan.

Al sinds ik me kan herinneren heb ik hele levendige en heftige nachtmerries, gedurende de hele nacht (of middag, ligt eraan wanneer ik slaap :+ ). In combinatie met Hypnagogische hallucinaties en verlammingen.

Meerdere onderzoeken, medicijnen en andere ''middeltjes'' gebruikt, maar tot op heden geen oorzaak/genezing.

Ik ben dus chronisch ziek. Erg weinig energie, altijd moe. Maar ook altijd bang, voor de nacht en het slapen.
Opleiding heb ik niet kunnen doen, ik ben gestrand met een VMBO-TL diploma.
Werken zit er ook niet in. Ik krijg een bijstandsuitkering zonder sollicitatieplicht

Superkimmi
Vrouw, geboren in 1990. Ik heb al sinds de basisschool astma en in de eerste periode vaak last gehad van longontstekingen. Na de puberteit ben ik een aantal jaar vrij stabiel geweest. Maar de laatste paar jaar ben ik onwijs vaak verkouden voor een langere periode. Dit heeft erg veel invloed op mijn energielevel, conditie en algehele lichamelijke toestand, omdat verkouden zijn voor mij echt een ramp is. In maart 2016 is na een nieuwe longontsteking bij mij longfibrose geconstateerd. Omdat mijn longen nog niet onwijs beschadigd zijn zullen de extra gevolgen voorlopig nog wel te overzien zijn. Gedurende 2016 zal ik vaak bij de longarts te vinden zijn om verder te onderzoeken wat mijn baseline scenario is (hoe gaat het met mijn longen als ik niet verkouden ben), wat er precies gebeurt wanneer ik wel verkouden ben en of er verdere medicatie nodig is (en werkt) in de nabije toekomst..

Sararaats
36 jaar.
Ik heb de ziekte van Hashimoto. Dit betekent dat mijn afweersysteem van mijn lichaam mijn schildklier aanvalt.

Heel kort: De ziekte van Hashimoto is een vaak voorkomende vorm van hypothyreoïdie. Het is een auto-immuunziekte, waarbij het afweersysteem van het lichaam de schildklier aanvalt. Hierdoor ontstaan steeds terugkerende ontstekingen, en laat de klier het afweten. De gevolgen daarvan zijn voelbaar over het hele lichaam.

Ik was altijd maar moe en mijn schildklier zwol op.

Ik kreeg L-Thyroxine® 25mcg maar als die niet helpt: radio-actief jodium. Laatste optie is een operatie.

Jaimy_Luca
32 jaar inmiddels.
Ik heb diabetes type 2. Nog niet kunnen accepteren, daarom moet ik sinds een poosje insuline spuiten. Begon met 8EH, zit inmiddels op 60EH... Daarnaast nog 2 tabletjes Metformine.
Ik heb daarnaast autisme/contactstoornis en psychische problemen (en heel vroeger nog gediagnosticeerd met Schizoaffectieve stoornis).
Ik slaap vaak slecht wat m'n psyche zwak maakt en ik rare dingen kan denken/doen.
En ik heb PDS. Wat ervoor zorgt dat ik soms 6 keer per dag naar de wc kan, soms gelijk a la seconde moet als ik buikpijn heb. En dat ik soms lang weg ben.

PrisTheShiz
29 jaar, vrouw (in tegenstelling tot wat mijn profiel zegt,fulltime werkzaam bij de overheid, hts studie afgerond, woon samen met partner. Heb 1 huisdier, ook gelijk mijn lust en leven.

Ik mag leven met de volgende diagnoses:
-Prikkelbare darm syndroom
-Migraine
-Traag werkende schildklier sinds 2016
-Galblaas verwijderd in 2015 vanwege galstenen en kolieken
-Burnout gehad in 2015

Toto69
21 jaar

- Chronische open wond zitvlak sedert eind 2011, acht operaties aan gehad. Aandoening heet Sinus Pilonidalis.
2bd28f75dad7d6fa22a5004b22102daf.jpg
carorodonderdag 16 juni 2016 @ 14:32
Fok!
forum caroro
IndexActiefMyATNieuwTopic
lifCZT #31 Chronisch Ziek Topic

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
donderdag 16 juni 2016 @ 14:30 • 301
caroro
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 12:23 schreef Disana het volgende:

[..]

En ben jij ook zo'n pechvogel? Bij mij zijn er altijd complicaties.
Hou op schei uit, 1e neurostim in april 2013, pijnlijk maar ging goed, toen in november batterij stuk dus vervangen en nog extra lead erbij( normaal zou het zo'n 10 jaar meegaan). Toen april 2015, hele systeem stuk doordat er littekenweefel aan was gaan kleven, weer OK in en ja hoor, alles zat zo vast dat het verwijderen erg naar was, toen direct nieuw spul erin maar door al het littekenweefsel kwamen ze er niet in. Wel hersenvloeistoflekkage door het wroeten. Na 4,5 uur zijn ze gestopt en had ik dus geen stimulator. Wel 5 maanden hoofdpijn door de lekkage. Heb een jaar rust genomen en afgelopen april weer een poging, en dat ging op zijn zachtst gezegd moeizaam, 2 leads waarvan 1 er al direct niet werkte en hoera! hersenvloeistoflekkage!! Dus het zit weleens tegen ja -O-

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
lifCZT #31 Chronisch Ziek Topic open nieuw deel
Reageer op dit topic:

IndexActiefMyATNieuwVersturen
carorodonderdag 16 juni 2016 @ 14:33
Hmmm post overnemen lukte niet helemaal, maar had geen zin om het nogmaals te typen!
#ANONIEMdonderdag 16 juni 2016 @ 14:37
Ik begrijp de helft van de termen niet caroro, maar een :{ is wel op z'n plek.. da's niet mis!
carorodonderdag 16 juni 2016 @ 14:41
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 14:37 schreef Poesopstokje het volgende:
Ik begrijp de helft van de termen niet caroro, maar een :{ is wel op z'n plek.. da's niet mis!
ik heb 2 draden langs mijn wervelkolom(leads) die gaan naar een neurostimulator(batterij) het pijnsignaal word door dit systeem omgezet naar een tintelende sensatie( lijkt op Spa marie henriette hihi).
#ANONIEMdonderdag 16 juni 2016 @ 14:43
quote:
1s.gif Op donderdag 16 juni 2016 14:41 schreef caroro het volgende:

[..]

ik heb 2 draden langs mijn wervelkolom(leads) die gaan naar een neurostimulator(batterij) het pijnsignaal word door dit systeem omgezet naar een tintelende sensatie( lijkt op Spa marie henriette hihi).
Oh wat goed dat zoiets bestaat!
Jammer van alle complicaties..
Adrianedonderdag 16 juni 2016 @ 14:52
quote:
1s.gif Op donderdag 16 juni 2016 11:39 schreef caroro het volgende:

[..]

Is onder algehele narcose, ze maken een incisie van ongeveer 10cm en leggen hem dieper, maar er zitten kabeltjes aan vast die ook onderhuids naar de electroden in mijn rug lopen en hopelijk zitten die nog wel goed! Duurt 45minuten als alles meezit(mijn ervaring is dat het niet zo vaak meezit bij mij).
Laten we hopen dat het nu wel meezit!

quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 14:08 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Niet k*t voelen, is niet anders. Begrijpen hun vast ook wel :*

Ik ben net thuis. Ik blijk psoriasis te hebben... chronische huidziekte. Kan er ook nog wel bij. Moet nu mijn plekjes insmeren en dan hopen dat het een tijdje wegblijft. Maar kom er nooit meer vanaf.
pff, ook dat nog. Hoe kom je eraan? of ontstaat dat spontaan?
Disanadonderdag 16 juni 2016 @ 15:00
quote:
1s.gif Op donderdag 16 juni 2016 14:30 schreef caroro het volgende:

[..]

Hou op schei uit, 1e neurostim in april 2013, pijnlijk maar ging goed, toen in november batterij stuk dus vervangen en nog extra lead erbij( normaal zou het zo'n 10 jaar meegaan). Toen april 2015, hele systeem stuk doordat er littekenweefel aan was gaan kleven, weer OK in en ja hoor, alles zat zo vast dat het verwijderen erg naar was, toen direct nieuw spul erin maar door al het littekenweefsel kwamen ze er niet in. Wel hersenvloeistoflekkage door het wroeten. Na 4,5 uur zijn ze gestopt en had ik dus geen stimulator. Wel 5 maanden hoofdpijn door de lekkage. Heb een jaar rust genomen en afgelopen april weer een poging, en dat ging op zijn zachtst gezegd moeizaam, 2 leads waarvan 1 er al direct niet werkte en hoera! hersenvloeistoflekkage!! Dus het zit weleens tegen ja -O-
Dat klinkt inderdaad niet als een feest. Ik hoop dat het de komende keer, als de batterij dieper geplaatst moet worden, zonder problemen gaat.
Jaimy_Lucadonderdag 16 juni 2016 @ 15:00
@LPFAN: kan de psoriasis nog uitbreiden? En is dat chronisch? Zal je dat vanaf nu altijd hebben? Net zoals herpes zegmaar: af en toe een uitbraak? Of kan het ook jarenlang wegblijven?
Disanadonderdag 16 juni 2016 @ 15:00
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 14:08 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Niet k*t voelen, is niet anders. Begrijpen hun vast ook wel :*

Ik ben net thuis. Ik blijk psoriasis te hebben... chronische huidziekte. Kan er ook nog wel bij. Moet nu mijn plekjes insmeren en dan hopen dat het een tijdje wegblijft. Maar kom er nooit meer vanaf.
Hoeveel pech kan een mens hebben. Het zit je niet mee.
Jaimy_Lucadonderdag 16 juni 2016 @ 15:01
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 14:32 schreef caroro het volgende:
Hou op schei uit, 1e neurostim in april 2013, pijnlijk maar ging goed, toen in november batterij stuk dus vervangen en nog extra lead erbij( normaal zou het zo'n 10 jaar meegaan). Toen april 2015, hele systeem stuk doordat er littekenweefel aan was gaan kleven, weer OK in en ja hoor, alles zat zo vast dat het verwijderen erg naar was, toen direct nieuw spul erin maar door al het littekenweefsel kwamen ze er niet in. Wel hersenvloeistoflekkage door het wroeten. Na 4,5 uur zijn ze gestopt en had ik dus geen stimulator. Wel 5 maanden hoofdpijn door de lekkage. Heb een jaar rust genomen en afgelopen april weer een poging, en dat ging op zijn zachtst gezegd moeizaam, 2 leads waarvan 1 er al direct niet werkte en hoera! hersenvloeistoflekkage!! Dus het zit weleens tegen ja -O-
Wat een ellende heb je ermee zeg. :{
carorodonderdag 16 juni 2016 @ 15:10
O crap LPFan! Sterkte!!
superkimmidonderdag 16 juni 2016 @ 15:19
ik zal straks wat dieper op iedereen reageren, maar ik sta nu even te stuiteren hier:

IK HEB DIE BAAN!!!!! *O* *O* *O* *O* *O* *O*

ik ben volgens mij nog nooit zo trots geweest.. van 250 mensen voor 27 plekken naar 1 concurrent voor 1 specifieke positie.. naar.. die baan is van mij!!
Disanadonderdag 16 juni 2016 @ 15:22
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 15:19 schreef superkimmi het volgende:
ik zal straks wat dieper op iedereen reageren, maar ik sta nu even te stuiteren hier:

IK HEB DIE BAAN!!!!! *O* *O* *O* *O* *O* *O*

ik ben volgens mij nog nooit zo trots geweest.. van 250 mensen voor 27 plekken naar 1 concurrent voor 1 specifieke positie.. naar.. die baan is van mij!!
Gefeliciteerd!
vannelledonderdag 16 juni 2016 @ 15:37
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 15:19 schreef superkimmi het volgende:
ik zal straks wat dieper op iedereen reageren, maar ik sta nu even te stuiteren hier:

IK HEB DIE BAAN!!!!! *O* *O* *O* *O* *O* *O*

ik ben volgens mij nog nooit zo trots geweest.. van 250 mensen voor 27 plekken naar 1 concurrent voor 1 specifieke positie.. naar.. die baan is van mij!!
Stuiter maar gerust even verder, dit is echt een goede reden om dat te doen. :)
Gefeliciteerd!!!

Wanneer mag je beginnen?
LPFANdonderdag 16 juni 2016 @ 15:42
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 14:29 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Ik heb gezegd dat m'n zoon ziek is :@ Schaam me dood.. verdorie 1 dagdeel per week en zelfs dat lukt me nu niet. ;(

En rot dat je psoriasis hebt, hopelijk werkt de zalf wat! Heb je er veel last van?
Nergens voor nodig dat je je schaamt! Kan gebeuren.

Veel last van jeuk op die plekken.

quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 14:52 schreef Adriane het volgende:

[..]

Laten we hopen dat het nu wel meezit!

[..]

pff, ook dat nog. Hoe kom je eraan? of ontstaat dat spontaan?
Hoe kom je er weer af ;p geen idee, normaal is het een erfelijk iets, maar niemand in de familie heeft het, maar het komt nu tot uiting omdat ik natuurlijk een verminderd immuunsysteem heb.

quote:
1s.gif Op donderdag 16 juni 2016 15:00 schreef Jaimy_Luca het volgende:
@LPFAN: kan de psoriasis nog uitbreiden? En is dat chronisch? Zal je dat vanaf nu altijd hebben? Net zoals herpes zegmaar: af en toe een uitbraak? Of kan het ook jarenlang wegblijven?
Ja is chronisch en gaat nooit meer weg, Kan enorm uitbreiden, of bij kleine plekjes blijven zoals ik nu heb, maar kom er iig nooit meer van af. Het kan jaren wegblijven ja maar die kans zit er bij mij niet zo heel erg in omdat mijn immuunsysteem verminderd is natuurlijk.

quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 15:00 schreef Disana het volgende:

[..]

Hoeveel pech kan een mens hebben. Het zit je niet mee.
Nee idd. maar ik had het al verwacht.

quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 15:10 schreef caroro het volgende:
O crap LPFan! Sterkte!!
Thanks!

quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 15:19 schreef superkimmi het volgende:
ik zal straks wat dieper op iedereen reageren, maar ik sta nu even te stuiteren hier:

IK HEB DIE BAAN!!!!! *O* *O* *O* *O* *O* *O*

ik ben volgens mij nog nooit zo trots geweest.. van 250 mensen voor 27 plekken naar 1 concurrent voor 1 specifieke positie.. naar.. die baan is van mij!!
Gefeliciteerd!!!!
superkimmidonderdag 16 juni 2016 @ 15:44
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 15:37 schreef vannelle het volgende:

[..]

Stuiter maar gerust even verder, dit is echt een goede reden om dat te doen. :)
Gefeliciteerd!!!

Wanneer mag je beginnen?
Dankjulliewel!!

September. En in augustus is de laatste keer studiefinanciering en verwacht afstuderen dus kon niet beter!
Adrianedonderdag 16 juni 2016 @ 15:55
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 15:19 schreef superkimmi het volgende:
ik zal straks wat dieper op iedereen reageren, maar ik sta nu even te stuiteren hier:

IK HEB DIE BAAN!!!!! *O* *O* *O* *O* *O* *O*

ik ben volgens mij nog nooit zo trots geweest.. van 250 mensen voor 27 plekken naar 1 concurrent voor 1 specifieke positie.. naar.. die baan is van mij!!
*O* *O* *O* gefeliciteerd!
LPFANdonderdag 16 juni 2016 @ 15:56
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 15:44 schreef superkimmi het volgende:

[..]

Dankjulliewel!!

September. En in augustus is de laatste keer studiefinanciering en verwacht afstuderen dus kon niet beter!
Goed getimed ja *O*
#ANONIEMdonderdag 16 juni 2016 @ 16:20
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 15:19 schreef superkimmi het volgende:
ik zal straks wat dieper op iedereen reageren, maar ik sta nu even te stuiteren hier:

IK HEB DIE BAAN!!!!! *O* *O* *O* *O* *O* *O*

ik ben volgens mij nog nooit zo trots geweest.. van 250 mensen voor 27 plekken naar 1 concurrent voor 1 specifieke positie.. naar.. die baan is van mij!!
GEFELICITEEEEEERRRRD!!!! *O*
(Wat ga je doen?)
carorodonderdag 16 juni 2016 @ 16:22
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 15:19 schreef superkimmi het volgende:
ik zal straks wat dieper op iedereen reageren, maar ik sta nu even te stuiteren hier:

IK HEB DIE BAAN!!!!! *O* *O* *O* *O* *O* *O*

ik ben volgens mij nog nooit zo trots geweest.. van 250 mensen voor 27 plekken naar 1 concurrent voor 1 specifieke positie.. naar.. die baan is van mij!!
Hoera *O* *O* *O* van harte!!!
_Hestia_donderdag 16 juni 2016 @ 16:33
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 15:19 schreef superkimmi het volgende:
ik zal straks wat dieper op iedereen reageren, maar ik sta nu even te stuiteren hier:

IK HEB DIE BAAN!!!!! *O* *O* *O* *O* *O* *O*

ik ben volgens mij nog nooit zo trots geweest.. van 250 mensen voor 27 plekken naar 1 concurrent voor 1 specifieke positie.. naar.. die baan is van mij!!
Gefeliciteerd! *O* *O* *O* *O* *O* *O*
superkimmidonderdag 16 juni 2016 @ 16:36
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 16:20 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

GEFELICITEEEEEERRRRD!!!! *O*
(Wat ga je doen?)
Ik word financial trainee bij de rijksoverheid. Dat houdt in dat je gaat werken op De afdeling financieel economische zaken (begroting e.d.) van een ministerie (in mijn geval sociale zaken en werkgelegenheid) in het eerste jaar, daarna een halfjaar op een ander ministerie voor nieuwe ervaringen en dan weer een halfjaar bij sociale zaken. Intussen word je dan echt opgeleid voor het werken bij de rijksoverheid op financieel gebied. (En krijg je gewoon een universitair afgestudeerden salaris, ook niet onbelangrijk) De kans op een vaste baan daarna bij de overheid is de laatste jaren rond de 90%.
#ANONIEMdonderdag 16 juni 2016 @ 16:38
quote:
1s.gif Op donderdag 16 juni 2016 16:36 schreef superkimmi het volgende:

[..]

Ik word financial trainee bij de rijksoverheid. Dat houdt in dat je gaat werken op De afdeling financieel economische zaken (begroting e.d.) van een ministerie (in mijn geval sociale zaken en werkgelegenheid) in het eerste jaar, daarna een halfjaar op een ander ministerie voor nieuwe ervaringen en dan weer een halfjaar bij sociale zaken. Intussen word je dan echt opgeleid voor het werken bij de rijksoverheid op financieel gebied. (En krijg je gewoon een universitair afgestudeerden salaris, ook niet onbelangrijk) De kans op een vaste baan daarna bij de overheid is de laatste jaren rond de 90%.
Damn woman, dat doe je goed! _O_
Adrianedonderdag 16 juni 2016 @ 16:41
quote:
1s.gif Op donderdag 16 juni 2016 16:36 schreef superkimmi het volgende:

[..]

Ik word financial trainee bij de rijksoverheid. Dat houdt in dat je gaat werken op De afdeling financieel economische zaken (begroting e.d.) van een ministerie (in mijn geval sociale zaken en werkgelegenheid) in het eerste jaar, daarna een halfjaar op een ander ministerie voor nieuwe ervaringen en dan weer een halfjaar bij sociale zaken. Intussen word je dan echt opgeleid voor het werken bij de rijksoverheid op financieel gebied. (En krijg je gewoon een universitair afgestudeerden salaris, ook niet onbelangrijk) De kans op een vaste baan daarna bij de overheid is de laatste jaren rond de 90%.
Dat heb je goed geregeld!
LPFANdonderdag 16 juni 2016 @ 16:42
quote:
1s.gif Op donderdag 16 juni 2016 16:36 schreef superkimmi het volgende:

[..]

Ik word financial trainee bij de rijksoverheid. Dat houdt in dat je gaat werken op De afdeling financieel economische zaken (begroting e.d.) van een ministerie (in mijn geval sociale zaken en werkgelegenheid) in het eerste jaar, daarna een halfjaar op een ander ministerie voor nieuwe ervaringen en dan weer een halfjaar bij sociale zaken. Intussen word je dan echt opgeleid voor het werken bij de rijksoverheid op financieel gebied. (En krijg je gewoon een universitair afgestudeerden salaris, ook niet onbelangrijk) De kans op een vaste baan daarna bij de overheid is de laatste jaren rond de 90%.
Wow gaaf!
superkimmidonderdag 16 juni 2016 @ 16:47
Dankjewel allemaal! Dit is echt mijn droombaan! Ik heb mn master (die heel interessant maar ook echt heel zwaar is) regelmatig vervloekt maar ik ben nu zó blij dat ik heb doorgezet
Jaimy_Lucadonderdag 16 juni 2016 @ 17:58
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 15:19 schreef superkimmi het volgende:
ik zal straks wat dieper op iedereen reageren, maar ik sta nu even te stuiteren hier:

IK HEB DIE BAAN!!!!! *O* *O* *O* *O* *O* *O*

ik ben volgens mij nog nooit zo trots geweest.. van 250 mensen voor 27 plekken naar 1 concurrent voor 1 specifieke positie.. naar.. die baan is van mij!!
Gefeliciteerd! *O* *O* *O*

SPOILER
Klinkt alsof je echt heul veul gaat verdienen. :o
superkimmidonderdag 16 juni 2016 @ 18:36
quote:
1s.gif Op donderdag 16 juni 2016 17:58 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Gefeliciteerd! *O* *O* *O*

SPOILER
Klinkt alsof je echt heul veul gaat verdienen. :o
Voor ik die uit een bijstandsgezin komt is bijna alle heul veul haha. Maar ik mag niet klagen vind ik nee :). Prima perspectieven
LPFANdonderdag 16 juni 2016 @ 19:46
quote:
1s.gif Op donderdag 16 juni 2016 18:36 schreef superkimmi het volgende:

[..]

Voor ik die uit een bijstandsgezin komt is bijna alle heul veul haha. Maar ik mag niet klagen vind ik nee :). Prima perspectieven
*O*
KapiteinIglodonderdag 16 juni 2016 @ 20:57
quote:
1s.gif Op donderdag 16 juni 2016 18:36 schreef superkimmi het volgende:

[..]

Voor ik die uit een bijstandsgezin komt is bijna alle heul veul haha. Maar ik mag niet klagen vind ik nee :). Prima perspectieven
Welkom collega :-)
Ik werk voor het ministerie van infrastructuur en milieu ^O^
superkimmidonderdag 16 juni 2016 @ 21:06
quote:
1s.gif Op donderdag 16 juni 2016 20:57 schreef PrisTheShiz het volgende:

[..]

Welkom collega :-)
Ik werk voor het ministerie van infrastructuur en milieu ^O^
Ow wat tof! Wat voor soort werk? :) Dat is het enige ministerie waarvan ik zei dat ze me er beter niet konden indelen (mocht een voorkeur opgeven). Neit omdat het me niet leuk lijkt, maar mijn man is verkeersdeskundige voor de gemeente Rotterdam en ik wilde verstrengeling in de toekomst voorkomen.

Zit nu in de trein naar huis vanaf een etentje en heel de dag natuurlijk stijf gestaan vd adrenaline. Veel te druk gedaan en zal morgen vast wat voelen, maar t was het uiteraard enorm waard!!!
KapiteinIglodonderdag 16 juni 2016 @ 21:44
Ik vroeg me af of hier mensen zijn die problemen met libido ervaren door chronische Ziekte. En hoe hiermee om te gaan in relatie?

:{
carorodonderdag 16 juni 2016 @ 21:57
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 21:44 schreef PrisTheShiz het volgende:
Ik vroeg me af of hier mensen zijn die problemen met libido ervaren door chronische Ziekte. En hoe hiermee om te gaan in relatie?

:{
Lastig is dat hé! Ik lig vaak allang te slapen wanneer mijn man naar bed gaat, gewoon doodmoe. En dankzij mn medicijnen heb ik al niet zoveel zin, maar ik maak eigenlijk soms maar gewoon zin en dan denk ik waarom doe ik dit niet vaker, maar de slaap wint vaker. Mijn man klaagt soms wel, maar hij weet ook wel dat ik er weinig aan kan veranderen.
carorodonderdag 16 juni 2016 @ 21:58
Kun je lezen dat ik moe ben :O
KapiteinIglodonderdag 16 juni 2016 @ 21:59
quote:
1s.gif Op donderdag 16 juni 2016 21:57 schreef caroro het volgende:

[..]

Lastig is dat hé! Ik lig vaak allang te slapen wanneer mijn man naar bed gaat, gewoon doodmoe. En dankzij mn medicijnen heb ik al niet zoveel zin, maar ik maak eigenlijk soms maar gewoon zin en dan denk ik waarom doe ik dit niet vaker, maar de slaap wint vaker. Mijn man klaagt soms wel, maar hij weet ook wel dat ik er weinig aan kan veranderen.
SPOILER
Ik dacht dat ik de enige was... Baal ook dat de vermoeidheid wint.
KapiteinIglodonderdag 16 juni 2016 @ 21:59
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 21:58 schreef caroro het volgende:
Kun je lezen dat ik moe ben :O
Ik ben altijd moe helaas
Jaimy_Lucadonderdag 16 juni 2016 @ 22:17
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 21:44 schreef PrisTheShiz het volgende:
Ik vroeg me af of hier mensen zijn die problemen met libido ervaren door chronische Ziekte. En hoe hiermee om te gaan in relatie?

:{
Mijn libido is gewoon 0. Niks nakkes nada niente. Hij kan me ook totaal niet in the mood krijgen door voorspel, ik denk alleen maar: "Ga weg met dat irritante gefriemel!"

Met of zonder (prik)pil maakt niet uit.

Geen idee waar het aan ligt. 22 maart was de laatste keer...
superkimmidonderdag 16 juni 2016 @ 22:22
Vermoeidheid wint hier ook vrij vaak. Ik heb wel een hoog libido, maar juist overdag en dan werkt mn man natuurlijk. Maar in weekenden of vrije dagen komt het er toch nog best geregeld van.
_Hestia_donderdag 16 juni 2016 @ 22:40
Ik heb juist een hoog libido en mijn vriend heeft juist weinig zin vaak. Maar het is in mijn geval wel lastig als ik hoog of laag zit qua bloedsuikerwaarde. En juist van seks daal ik vaak. Ik ken het dus vooral van de andere kant en ondanks dat ik het snap (hij heeft het altijd al gehad, niet pas na zijn ongeluk) is het soms wel erg frustrerend, ook omdat hij geen zin kan "maken".

Morgen naar de huisarts voor die spuit in mn voet. Ik hoop echt dat dat gaat helpen want ik ben er nu al helemaal klaar mee -O-
superkimmidonderdag 16 juni 2016 @ 22:42
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 22:40 schreef Sylvana het volgende:
Ik heb juist een hoog libido en mijn vriend heeft juist weinig zin vaak. Maar het is in mijn geval wel lastig als ik hoog of laag zit qua bloedsuikerwaarde. En juist van seks daal ik vaak. Ik ken het dus vooral van de andere kant en ondanks dat ik het snap (hij heeft het altijd al gehad, niet pas na zijn ongeluk) is het soms wel erg frustrerend, ook omdat hij geen zin kan "maken".
Mijn man dacht dat hij met zn suikers nooit last had dus hebben we t een keer getest. Een keer meette hij zijn bloedsuiker en toen zat ie op 12. Aangezien we wisten dat we die avond niet stil zouden blijven zitten besloot hij niet bij te spuiten. Daarna zat ie op 7.1. Sindsdien houdt hij het toch maar in de gaten naderhand :P
-sabine-donderdag 16 juni 2016 @ 22:44
Goedzo Kimmie.
Knus voor LPFfan En alle anderen.
KapiteinIglodonderdag 16 juni 2016 @ 22:50
Lieverds, ik ga slapen. Morgen nog 1 dag werken en dan weekend. Dan nog 4 dagen werken en dan vakantie *O*
Hallo Dominicaanse Republiek ( aftellen is begonnen)
O+
superkimmidonderdag 16 juni 2016 @ 22:51
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 22:50 schreef PrisTheShiz het volgende:
Lieverds, ik ga slapen. Morgen nog 1 dag werken en dan weekend. Dan nog 4 dagen werken en dan vakantie *O*
Hallo Dominicaanse Republiek ( aftellen is begonnen)
O+
Ooooh wat gaaf! Alvast heel veel plezier! Slaap lekker
twiFightdonderdag 16 juni 2016 @ 23:33
Een libido (goed/slecht) is nog altijd een luxeprobleem :P
vannellevrijdag 17 juni 2016 @ 00:56
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 21:44 schreef PrisTheShiz het volgende:
Ik vroeg me af of hier mensen zijn die problemen met libido ervaren door chronische Ziekte. En hoe hiermee om te gaan in relatie?

:{
Ik ga hier niet op antwoorden.
Dit topic voelt wel besloten maar de hele wereld kan meelezen, voel niet echt behoefte om ons seksleven met de wereld te delen.
Misschien lezen mijn dochter, mijn moeder en mijn broer en zus wel mee?
-sabine-vrijdag 17 juni 2016 @ 03:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 00:56 schreef vannelle het volgende:

[..]

Ik ga hier niet op antwoorden.
Dit topic voelt wel besloten maar de hele wereld kan meelezen, voel niet echt behoefte om ons seksleven met de wereld te delen.
Misschien lezen mijn dochter, mijn moeder en mijn broer en zus wel mee?
Dito.
Ik vind het prettig te zien dat de mogelijkheid gevoeld wordt, maar omdat ik met mijn eigen naam enz post en docent ben, laat ik dit onderwerp voor wat het is.

Liefde en goede gesprekken overwinnen alles.

[ Bericht 0% gewijzigd door -sabine- op 17-06-2016 12:01:02 ]
KapiteinIglovrijdag 17 juni 2016 @ 07:33
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 00:56 schreef vannelle het volgende:

[..]

Ik ga hier niet op antwoorden.
Dit topic voelt wel besloten maar de hele wereld kan meelezen, voel niet echt behoefte om ons seksleven met de wereld te delen.
Misschien lezen mijn dochter, mijn moeder en mijn broer en zus wel mee?
Nou ik treed ook niet in details :-). Maar ik vroeg het me dus gewoon af. Wilde er ook verder niet inhoudelijk op verdergaan.
Maar ik snap je overweging hoor :@
#ANONIEMvrijdag 17 juni 2016 @ 07:53
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 21:44 schreef PrisTheShiz het volgende:
Ik vroeg me af of hier mensen zijn die problemen met libido ervaren door chronische Ziekte. En hoe hiermee om te gaan in relatie?

:{
Ik ben al tweeënhalf jaar alleen en heb absoluut geen libido. Vermaak me zelf wel hoor, daar niet van :+ Maar seks is gewoon too much, vreselijk uitputtend. Iets met ''de moeite niet waard'' :')

quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 22:50 schreef PrisTheShiz het volgende:
Lieverds, ik ga slapen. Morgen nog 1 dag werken en dan weekend. Dan nog 4 dagen werken en dan vakantie *O*
Hallo Dominicaanse Republiek ( aftellen is begonnen)
O+
Heuyyy have fun!! *O* Met aftellen dan ;)
Jaimy_Lucavrijdag 17 juni 2016 @ 10:16
Mijn vriend zou wel vaker willen, maar als dit echt een probleem voor hem zou worden dan mag ie een minnares gaan zoeken, bij mij gaat ie het namelijk niet krijgen... (We vinden beide dat tegen de zin in doen not done is.) Of hij moet maar eens gaan beginnen met het zelf doen...

Maar tot nu toe "zeurt" hij niet echt over de weinige aantal keren per jaar.
Jaroonvrijdag 17 juni 2016 @ 10:18
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 10:16 schreef Jaimy_Luca het volgende:
Mijn vriend zou wel vaker willen, maar als dit echt een probleem voor hem zou worden dan mag ie een minnares gaan zoeken, bij mij gaat ie het namelijk niet krijgen... (We vinden beide dat tegen de zin in doen not done is.) Of hij moet maar eens gaan beginnen met het zelf doen...

Maar tot nu toe "zeurt" hij niet echt over de weinige aantal keren per jaar.
Zou je het accepteren dat hij buitens huis gaat zoeken? Werkelijk?
Jaimy_Lucavrijdag 17 juni 2016 @ 10:19
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 22:50 schreef PrisTheShiz het volgende:
Lieverds, ik ga slapen. Morgen nog 1 dag werken en dan weekend. Dan nog 4 dagen werken en dan vakantie *O*
Hallo Dominicaanse Republiek ( aftellen is begonnen)
O+
Alvast fijne vakantie. *O*
Jaimy_Lucavrijdag 17 juni 2016 @ 10:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 10:18 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Zou je het accepteren dat hij buitens huis gaat zoeken? Werkelijk?
Ik kan hem moeilijk z'n hele leven lang seks onthouden...
Jaroonvrijdag 17 juni 2016 @ 10:22
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 10:20 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Ik kan hem moeilijk z'n hele leven lang seks onthouden...
Nee. Maar je wil dus nooit sex?
houdjemondvrijdag 17 juni 2016 @ 10:25
Gefeliciteerd Kimmi! O+ _O_ *O* *O* *O* *O* *O* ^O^
houdjemondvrijdag 17 juni 2016 @ 10:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 00:56 schreef vannelle het volgende:

[..]

Ik ga hier niet op antwoorden.
Dit topic voelt wel besloten maar de hele wereld kan meelezen, voel niet echt behoefte om ons seksleven met de wereld te delen.
Misschien lezen mijn dochter, mijn moeder en mijn broer en zus wel mee?
Dit.. you never know.
Jaimy_Lucavrijdag 17 juni 2016 @ 10:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 10:22 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Nee. Maar je wil dus nooit sex?
Ik heb iig nooit inene spontaan zin, zoals vrijwel alle normale mensen. :P Voorspel helpt geen reet, de zin komt niet. Ik vind het voornamelijk irritant. :@ Ik doe het ook nooit zelf, ook geen behoefte aan. Ik vind seks in een(/deze) relatie gewoon niet leuk. Het is zo'n gedoe.
Jaroonvrijdag 17 juni 2016 @ 10:31
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 10:28 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Ik heb iig nooit inene spontaan zin, zoals vrijwel alle normale mensen. :P Voorspel helpt geen reet, de zin komt niet. Ik vind het voornamelijk irritant. :@ Ik doe het ook nooit zelf, ook geen behoefte aan. Ik vind seks in een(/deze) relatie gewoon niet leuk. Het is zo'n gedoe.
Dat kan. Mijn ex hield ook niet zo van sex. Blijft de vraag over of jij het totaal okay vindt dat hij het ergens anders gaat zoeken. Lijkt mij moeilijk.
Jaimy_Lucavrijdag 17 juni 2016 @ 10:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 10:31 schreef Jaroon het volgende:

[..]

Blijft de vraag over of jij het totaal okay vindt dat hij het ergens anders gaat zoeken. Lijkt mij moeilijk.
Ik moet wel (als hij het ooit aan zou geven). Dan schakel ik gewoon m'n gevoel uit.

Als hij maar bij mij blijft vind ik het best.
Jaroonvrijdag 17 juni 2016 @ 10:39
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 10:38 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Ik moet wel (als hij het ooit aan zou geven). Dan schakel ik gewoon m'n gevoel uit.

Als hij maar bij mij blijft vind ik het best.
Mooi als je dat kan. En je hebt geen optie. Liefde staat soms los van sex.
LPFANvrijdag 17 juni 2016 @ 10:56
Ik zal nooit kunnen meepraten over sex, zoals ik laatst al had aangegeven helaas maar vind het wel knap van je Jaimy dat je je gevoel zou kunnen uitschakelen als hij het ergens anders zou zoeken.
_Hestia_vrijdag 17 juni 2016 @ 11:53
Pfftt ik begin hem nu echt te knijpen voor die corticoïden injectie -O-
Ik hoop echt zo dat mn bloedsuikerwaardes niet ontregeld raken. Omdat ik zo goed ben ingesteld voel ik me al heel snel kut als ik een hyper heb.
LPFANvrijdag 17 juni 2016 @ 11:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 11:53 schreef Sylvana het volgende:
Pfftt ik begin hem nu echt te knijpen voor die corticoïden injectie -O-
Ik hoop echt zo dat mn bloedsuikerwaardes niet ontregeld raken. Omdat ik zo goed ben ingesteld voel ik me al heel snel kut als ik een hyper heb.
Hoop het ook voor je! Sterkte straks :*
Jaimy_Lucavrijdag 17 juni 2016 @ 12:00
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 11:53 schreef Sylvana het volgende:
Pfftt ik begin hem nu echt te knijpen voor die corticoïden injectie -O-
Ik hoop echt zo dat mn bloedsuikerwaardes niet ontregeld raken. Omdat ik zo goed ben ingesteld voel ik me al heel snel kut als ik een hyper heb.
Misschien valt het (heel erg) mee?

Ik voel het overigens nooit als ik een hyper heb. Zelfs laatst toen ik 21 had niet. :o
Jaimy_Lucavrijdag 17 juni 2016 @ 12:01
Ik had vanmorgen ff geen zin om te spuiten, dus even uitgesteld. Uiteindelijk wel gedaan hoor. Maar mehn wat had ik daarna last van de spuitplek. :{ Dat kan echt goed zeer doen.
Adrianevrijdag 17 juni 2016 @ 12:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 11:53 schreef Sylvana het volgende:
Pfftt ik begin hem nu echt te knijpen voor die corticoïden injectie -O-
Ik hoop echt zo dat mn bloedsuikerwaardes niet ontregeld raken. Omdat ik zo goed ben ingesteld voel ik me al heel snel kut als ik een hyper heb.
Het is voor een goed doel. Sterkte!
:*
Adrianevrijdag 17 juni 2016 @ 12:10
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 12:01 schreef Jaimy_Luca het volgende:
Ik had vanmorgen ff geen zin om te spuiten, dus even uitgesteld. Uiteindelijk wel gedaan hoor. Maar mehn wat had ik daarna last van de spuitplek. :{ Dat kan echt goed zeer doen.
Waarom stel je hem uit? Daar krijg je toch alleen maar last van?
Geen zin is volgens mij niet het goede antwoord. Heb je voor jezelf wel het goede antwoord?
_Hestia_vrijdag 17 juni 2016 @ 12:13
Dankjulliewel LPFAN, Jaimy en Adriane :*

quote:
1s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 12:00 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Misschien valt het (heel erg) mee?

Ik voel het overigens nooit als ik een hyper heb. Zelfs laatst toen ik 21 had niet. :o
Ik hoop idd dat het meevalt. En wauw! Ik voel het al boven de 10...
superkimmivrijdag 17 juni 2016 @ 12:16
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 12:13 schreef Sylvana het volgende:
Dankjulliewel LPFAN, Jaimy en Adriane :*

[..]

Ik hoop idd dat het meevalt. En wauw! Ik voel het al boven de 10...
sterkte vandaag! hopelijk helpt het snel, dan weet je waar je het voor doet!

En dat zal dan inderdaad wel komen omdat je goed bent ingesteld. Mijn man heeft een tijd lang veel te vaak heel hoog gezeten (20+) en had dan bijna een hypo gevoel als die 'slechts' op 12 zat. inmiddels voelt hij het ook prima aan als hij te hoog zit.
Pinnenmutskevrijdag 17 juni 2016 @ 13:27
ik heb toch weer last van de schildklier. ik ben steeds moe.

verder alles oké hier.
_Hestia_vrijdag 17 juni 2016 @ 13:34
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 12:16 schreef superkimmi het volgende:

[..]

sterkte vandaag! hopelijk helpt het snel, dan weet je waar je het voor doet!

En dat zal dan inderdaad wel komen omdat je goed bent ingesteld. Mijn man heeft een tijd lang veel te vaak heel hoog gezeten (20+) en had dan bijna een hypo gevoel als die 'slechts' op 12 zat. inmiddels voelt hij het ook prima aan als hij te hoog zit.
Dankje :*
Ja als je lang te hoog zit went je lichaam eraan helaas en krijg je dat. Had in de FB-groep gevraagd naar ervaring en iemand heeft gewoon dagenlang boven de 30 gezeten erna :o :o :o
Jaimy_Lucavrijdag 17 juni 2016 @ 13:38
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 12:10 schreef Adriane het volgende:

[..]

Waarom stel je hem uit? Daar krijg je toch alleen maar last van?
Geen zin is volgens mij niet het goede antwoord. Heb je voor jezelf wel het goede antwoord?
Gewoon even geen zin (om op te staan en naar de keuken te lopen waar het spul ligt). En bij de insuline die ik nu heb maakt het niet zoveel uit of je ietsiepietsie later spuit. Daarom heb ik deze (Tresiba) ook gekregen, omdat mijn opsta-tijden nogal kunnen verschillen. Voorheen had ik Lantus, dan mag het maar een uur verschillen met de vorige dag en dat was dus niet zo handig voor mij.
Jaimy_Lucavrijdag 17 juni 2016 @ 13:39
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 12:13 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Ik hoop idd dat het meevalt. En wauw! Ik voel het al boven de 10...
Wat voel je dan?
_Hestia_vrijdag 17 juni 2016 @ 14:43
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 13:39 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Wat voel je dan?
Moe, lusteloos, droge mond, veel plassen (blijf lopen!), als echt hoog is wazig zien.

Nou ik ben bij de huisarts geweest maar moest eerst nog bloed laten prikken met vingerprik om te kijken of ontstekingswaarde niet te hoog was om spuit te geven. Maar dat was hij dus wel :(
Dus nu eerst een week antibiotica (en diclofenac blijven slikken) en dan volgende week vrijdag wéér terugkomen. En dan dus weer verder kijken. Zucht -O-
LPFANvrijdag 17 juni 2016 @ 14:54
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 14:43 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Moe, lusteloos, droge mond, veel plassen (blijf lopen!), als echt hoog is wazig zien.

Nou ik ben bij de huisarts geweest maar moest eerst nog bloed laten prikken met vingerprik om te kijken of ontstekingswaarde niet te hoog was om spuit te geven. Maar dat was hij dus wel :(
Dus nu eerst een week antibiotica (en diclofenac blijven slikken) en dan volgende week vrijdag wéér terugkomen. En dan dus weer verder kijken. Zucht -O-
Maar die spuit was toch om de ontsteking weg te krijgen? :{ Wat een gedoe zeg bah!
BlauwePhloxvrijdag 17 juni 2016 @ 14:56
Heb de mensen die dialyseren een paar keer over vocht(beperking) zien schrijven. Maar hoe werkt dat technisch gezien eigenlijk? Waarom kan vocht gevaarlijk zijn als je dialyseert?

Heb sinds gisteren pijn op mijn borst aan de linkerkant, vooral als ik lig. Super irritant, want zo krijg ik niet echt rust als ik pijn heb wanneer ik lig. Herinnerde me ineens dat ik dit een paar jaar geleden ook gehad heb. Duurde een dag of vijf. Dus dan heb ik een soort prognose. ;) Huisartsassistente al gebeld en ik mag in ieder geval pijnstilling nemen (zit normaal gesproken op een limiet vanwege de migraine). Dat helpt wel. Het liefst zou ik exact weten wat het is en wat ik moet doen, zodat het zo snel mogelijk over gaat, maarja, ik weet inmiddels dat je dat meestal niet te weten komt. Ik ga er vanuit dat het maandag weer over is en anders bel ik wel weer (dat moest ook als het maandag nog niet over is).
_Hestia_vrijdag 17 juni 2016 @ 15:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 14:54 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Maar die spuit was toch om de ontsteking weg te krijgen? :{ Wat een gedoe zeg bah!
Ja het is heel krom maar daarvoor is de ontsteking dus te groot :(
Ontstekingswaarde moest onder 20 zijn en hij was 22...
#ANONIEMvrijdag 17 juni 2016 @ 15:07
Ben je mooi klaar mee Sylvana :(

Beterschap Asperger!

Ik heb van 10.00 tot 14.30 geslapen, heerlijk.. voel me een heel stuk fitter nu, kom het weekend zo wel door denk ik. ^O^
Jaimy_Lucavrijdag 17 juni 2016 @ 16:02
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 14:43 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Moe, lusteloos, droge mond, veel plassen (blijf lopen!), als echt hoog is wazig zien.
Vreemd dat ik dat allemaal niet voel. Nu moet ik zeggen dat ik ook geen last had van de typische symptomen van te hoge bloedsuiker (veel dorst hebben, veel plassen), voordat het ontdekt werd. Het is bij mij echt heel toevallig (gelukkig) ontdekt.

Maar ik heb wel vaker met dingen dat ik geen last heb van normale symptomen zoals de meeste mensen met hetzelfde hebben, bij mij moet het altijd net anders zijn.

SPOILER
Zo heb ik van de autisme geen last bij veranderingen, ik heb geen fieps, ik maak gewoon oogcontact, ik fladder niet met m'n handen, ik praat niet monotoom, ik heb wel emotie in m'n gezicht/ik herken emotie bij anderen, ik neem niet alles letterlijk, enz.
En bij bijvoorbeeld overgeven voel ik niks in mijn buik, geen buikpijn of een naar gevoel daar, nee: ik weet in mijn hoofd dat ik zometeen ga overgeven.

Dat laatste klinkt heel bizar, ik weet het.
BlauwePhloxvrijdag 17 juni 2016 @ 16:27
@Jaimy_Luca, dat op zich is natuurlijk wel een symptoom van autisme (dat je lichaamssignalen anders ervaart of niet voelt). :P

Omdat ik nooit pijn had bij een blaasontsteking heb ik nooit urine in hoeven leveren. Pas op mijn 20e kwam ik erachter dat elke vijf minuten moeten plassen niet normaal is en dat ik een fikse blaasontsteking had.

Maar het kan ook andersom. Na verstandskiezen laten trekken heb ik drie weken lang ondraaglijke pijn gehad. Niemand die wist waar het aan lag en op een gegeven moment kreeg ik ook geen pijnstillers meer. Pas na drie weken was het over. Dan denk je: toeval, of toch een ontsteking ofzo. Maar de volgende twee die getrokken moesten worden: zelfde verhaal.
LPFANvrijdag 17 juni 2016 @ 16:30
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 15:02 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Ja het is heel krom maar daarvoor is de ontsteking dus te groot :(
Ontstekingswaarde moest onder 20 zijn en hij was 22...
Lekker dan :(
LPFANvrijdag 17 juni 2016 @ 16:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 14:56 schreef Aspergermeisje het volgende:
Heb de mensen die dialyseren een paar keer over vocht(beperking) zien schrijven. Maar hoe werkt dat technisch gezien eigenlijk? Waarom kan vocht gevaarlijk zijn als je dialyseert?
Omdat je nieren als ze het niet meer doen geen urine meer aanmaken en je het dus niet kwijtraakt. En teveel vocht in je lichaam is erg gevaarlijk voor je hart en bloedvaten.
_Hestia_vrijdag 17 juni 2016 @ 17:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 15:07 schreef Poesopstokje het volgende:
Ben je mooi klaar mee Sylvana :(



Ik heb van 10.00 tot 14.30 geslapen, heerlijk.. voel me een heel stuk fitter nu, kom het weekend zo wel door denk ik. ^O^
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 16:30 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Lekker dan :(
Nou idd :(

Fijn dat je lekker even hebt kunnen bijtanken Pos! :*

quote:
1s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 16:02 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Vreemd dat ik dat allemaal niet voel. Nu moet ik zeggen dat ik ook geen last had van de typische symptomen van te hoge bloedsuiker (veel dorst hebben, veel plassen), voordat het ontdekt werd. Het is bij mij echt heel toevallig (gelukkig) ontdekt.

Maar ik heb wel vaker met dingen dat ik geen last heb van normale symptomen zoals de meeste mensen met hetzelfde hebben, bij mij moet het altijd net anders zijn.

SPOILER
Zo heb ik van de autisme geen last bij veranderingen, ik heb geen fieps, ik maak gewoon oogcontact, ik fladder niet met m'n handen, ik praat niet monotoom, ik heb wel emotie in m'n gezicht/ik herken emotie bij anderen, ik neem niet alles letterlijk, enz.
En bij bijvoorbeeld overgeven voel ik niks in mijn buik, geen buikpijn of een naar gevoel daar, nee: ik weet in mijn hoofd dat ik zometeen ga overgeven.

Dat laatste klinkt heel bizar, ik weet het.
Het verschilt ook per persoon, en als je al vaak hoge waardes hebt dan went je lichaam er ook aan en heb je minder klachten. Bij mij is het ook per toeval ontdekt, toen had ik ook die klachten niet zoals droge mond en veel plassen. Wel enorm moe, maar dat weet ik gewoon aan mn depressie. Maar toen ik daarvoor werd opgenomen en standaard bloedonderzoek moest laten doen werd het dus bij toeval ontdekt.
BlauwePhloxvrijdag 17 juni 2016 @ 17:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 16:32 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Omdat je nieren als ze het niet meer doen geen urine meer aanmaken en je het dus niet kwijtraakt. En teveel vocht in je lichaam is erg gevaarlijk voor je hart en bloedvaten.
Ah ok, dus vocht kan zich dan ophopen. En door de dialyse wordt dat gedeeltelijk hersteld, maar niet helemaal? Of per persoon verschillend misschien hoe goed dat werkt? Dus daarom mag de ene persoon gewoon drinken en de ander maar 500ml per dag ofzo... Begrijp ik het dan goed?

Heb een vriend die sinds kort moet dialyseren dus ik probeer het te snappen hoe het allemaal werkt.
LPFANvrijdag 17 juni 2016 @ 17:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 17:32 schreef Aspergermeisje het volgende:

[..]

Ah ok, dus vocht kan zich dan ophopen. En door de dialyse wordt dat gedeeltelijk hersteld, maar niet helemaal? Of per persoon verschillend misschien hoe goed dat werkt? Dus daarom mag de ene persoon gewoon drinken en de ander maar 500ml per dag ofzo... Begrijp ik het dan goed?

Heb een vriend die sinds kort moet dialyseren dus ik probeer het te snappen hoe het allemaal werkt.
Heftig voor je vriend! Als hij vragen heeft mag hij me altijd mailen, ( als je je me dan ff een dm stuurt krijg je mijn emailadres)

Het hangt er heel erg vanaf of je nog plast hoeveel vocht er uit gaat per dialyse. In mijn geval gaat er 100 ml per dialyse uit omdat ik nog veel plas. Maar bijvoorbeeld bij mijn overbuurman gaat er 2 liter per dialyse uit en die plast niks meer. De vochtbeperking hangt er ook dus heel erg vanaf wat je nieren nog doen en hoeveel vocht je vast houdt. De machine kan per dialyse maar zoveel vocht er uithalen, maximaal 4 liter geloof ik dus vandaar de vochtbeperking. Er zijn zelfs mensen die eerst een half uur tot een uur aan de machine liggen puur om vocht te onttrekken en daarna pas de afvalstoffen. Ook hangt het er vanaf hoe de persoon er last van heeft, Of de enkels dik zijn, of degene erg benauwd is.
BlauwePhloxvrijdag 17 juni 2016 @ 18:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 17:38 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Heftig voor je vriend! Als hij vragen heeft mag hij me altijd mailen, ( als je je me dan ff een dm stuurt krijg je mijn emailadres)

Het hangt er heel erg vanaf of je nog plast hoeveel vocht er uit gaat per dialyse. In mijn geval gaat er 100 ml per dialyse uit omdat ik nog veel plas. Maar bijvoorbeeld bij mijn overbuurman gaat er 2 liter per dialyse uit en die plast niks meer. De vochtbeperking hangt er ook dus heel erg vanaf wat je nieren nog doen en hoeveel vocht je vast houdt. De machine kan per dialyse maar zoveel vocht er uithalen, maximaal 4 liter geloof ik dus vandaar de vochtbeperking. Er zijn zelfs mensen die eerst een half uur tot een uur aan de machine liggen puur om vocht te onttrekken en daarna pas de afvalstoffen. Ook hangt het er vanaf hoe de persoon er last van heeft, Of de enkels dik zijn, of degene erg benauwd is.
Dank voor je uitleg! :* Hoe oud ben jij? Misschien kan ik 'm daarmee 'lokken', want hij zegt dat hij in het ziekenhuis alleen maar ouderen tegenkomt.

SPOILER
Verder is hij nog best in de ontkenningsfase qua acceptatie en ligt hij momenteel vrij slecht in het ziekenhuis, dus weet niet of hij behoefte heeft aan contact.
LPFANvrijdag 17 juni 2016 @ 18:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 18:03 schreef Aspergermeisje het volgende:

[..]

Dank voor je uitleg! :* Hoe oud ben jij? Misschien kan ik 'm daarmee 'lokken', want hij zegt dat hij in het ziekenhuis alleen maar ouderen tegenkomt.

SPOILER
Verder is hij nog best in de ontkenningsfase qua acceptatie en ligt hij momenteel vrij slecht in het ziekenhuis, dus weet niet of hij behoefte heeft aan contact.
Ik ben 27. ( Over precies een week 28)
Die ontkenningsfase ken ik helaas maar al te goed! En ook dat slecht liggen in het ziekenhuis, dus als hij behoefte heeft aan iemand met ervaring moet je het maar zeggen ;)

En als ik dat zo lees is het bij hem acuut begonnen? Ook daar heb ik helaas ervaring mee.

[ Bericht 3% gewijzigd door LPFAN op 17-06-2016 18:33:26 ]
-sabine-vrijdag 17 juni 2016 @ 18:44
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 14:43 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Moe, lusteloos, droge mond, veel plassen (blijf lopen!), als echt hoog is wazig zien.

Nou ik ben bij de huisarts geweest maar moest eerst nog bloed laten prikken met vingerprik om te kijken of ontstekingswaarde niet te hoog was om spuit te geven. Maar dat was hij dus wel :(
Dus nu eerst een week antibiotica (en diclofenac blijven slikken) en dan volgende week vrijdag wéér terugkomen. En dan dus weer verder kijken. Zucht -O-
Jeetje, wat een ellende weer. Heb je een wankel evenwicht ook he met je gezondheid. Het gaat zoals het gaat, maar er moet niets veranderen, sterkte.
-sabine-vrijdag 17 juni 2016 @ 18:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 15:07 schreef Poesopstokje het volgende:
Ben je mooi klaar mee Sylvana :(

Beterschap Asperger!

Ik heb van 10.00 tot 14.30 geslapen, heerlijk.. voel me een heel stuk fitter nu, kom het weekend zo wel door denk ik. ^O^
Ook namens mij Asperger.
Lekker als je even een powernap doet. Doe je goed.
-sabine-vrijdag 17 juni 2016 @ 18:51
Adriane, WHENM, HJM, LPFfan, Jaimy, Sara, Poes, Disana, caroro, Pris en Twifight, Toto en vannelle een knus voor het weekend.
En ook de namen die ik nu vergeet! :@

[ Bericht 19% gewijzigd door -sabine- op 18-06-2016 04:57:10 ]
Disanavrijdag 17 juni 2016 @ 19:19
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 18:51 schreef -sabine- het volgende:
Adriane, WHENM, HJM, LPFfan, Jaimy, Sara, Poes, Disana, caroro, Pris en Twifight, Toto en vannelle een knus voor het weekend.
Ja, iedereen een goed weekend gewenst. Ik kan niet wachten tot de temperaturen weer gaan stijgen. Dat is ons voor dit weekend beloofd.
_Hestia_vrijdag 17 juni 2016 @ 19:32
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 18:44 schreef -sabine- het volgende:

[..]

Jeetje, wat een ellende weer. Heb je een wankel evenwicht ook he met je gezondheid. Het gaat zoals het gaat, maar er moet niets veranderen, sterkte.
Dankjewel :*
Ja precies als je al chronisch lichamelijk én psychisch ziek bent is zoiets nog lastiger om mee om te gaan.
BlauwePhloxvrijdag 17 juni 2016 @ 19:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 18:05 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Ik ben 27. ( Over precies een week 28)
Die ontkenningsfase ken ik helaas maar al te goed! En ook dat slecht liggen in het ziekenhuis, dus als hij behoefte heeft aan iemand met ervaring moet je het maar zeggen ;)

En als ik dat zo lees is het bij hem acuut begonnen? Ook daar heb ik helaas ervaring mee.
Klopt. In één keer: paf, met spoed naar het ziekenhuis en aan de dialyse. Door diabetes, dat heb jij ook toch?
BlauwePhloxvrijdag 17 juni 2016 @ 19:43
Dank jullie voor de beterschapswensen. Ik zie mezelf niet als ziek, maar misschien ben ik dat wel. Chronisch ziek ben ik sowieso natuurlijk, hoewel sommige mensen met migraine dat niet zo zullen zien. :P Maar het lukt me slecht om alle input buiten te sluiten. Op één of andere manier moet ook iedereen me hebben deze week. Maar misschien lijkt dat zo, omdat ik het op andere momenten beter kan verwerken. Zondag heb ik heeeele lange dag, dus ik moet vandaag en morgen goed rusten.
LPFANvrijdag 17 juni 2016 @ 19:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 19:37 schreef Aspergermeisje het volgende:

[..]

Klopt. In één keer: paf, met spoed naar het ziekenhuis en aan de dialyse. Door diabetes, dat heb jij ook toch?
Nee, bij mij is de oorzaak onbekend.
BlauwePhloxvrijdag 17 juni 2016 @ 20:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 19:55 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Nee, bij mij is de oorzaak onbekend.
Ah ok, dan haal ik je door de war met iemand anders.

Poeh, dat lijkt me lastig (tenminste, ik wil altijd graag de oorzaak ergens van weten).
LPFANvrijdag 17 juni 2016 @ 20:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 20:05 schreef Aspergermeisje het volgende:

[..]

Ah ok, dan haal ik je door de war met iemand anders.

Poeh, dat lijkt me lastig (tenminste, ik wil altijd graag de oorzaak ergens van weten).
Ja is ook erg lastig, Heb het nu wel geaccepteerd maar het is soms nog wel irritant. Omdat ik ook altijd een reden wil weten.
Jaimy_Lucavrijdag 17 juni 2016 @ 20:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 16:27 schreef Aspergermeisje het volgende:
@Jaimy_Luca, dat op zich is natuurlijk wel een symptoom van autisme (dat je lichaamssignalen anders ervaart of niet voelt). :P

Omdat ik nooit pijn had bij een blaasontsteking heb ik nooit urine in hoeven leveren. Pas op mijn 20e kwam ik erachter dat elke vijf minuten moeten plassen niet normaal is en dat ik een fikse blaasontsteking had.

Maar het kan ook andersom. Na verstandskiezen laten trekken heb ik drie weken lang ondraaglijke pijn gehad. Niemand die wist waar het aan lag en op een gegeven moment kreeg ik ook geen pijnstillers meer. Pas na drie weken was het over. Dan denk je: toeval, of toch een ontsteking ofzo. Maar de volgende twee die getrokken moesten worden: zelfde verhaal.
Oh dat 1e wist ik niet. :o

Vandaar dat ik vrijwel nooit een dorstprikkel krijg? Of het niet in mijn buik voel als ik over moet geven?
Jaimy_Lucavrijdag 17 juni 2016 @ 20:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 17:38 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Heftig voor je vriend! Als hij vragen heeft mag hij me altijd mailen, ( als je je me dan ff een dm stuurt krijg je mijn emailadres)

Het hangt er heel erg vanaf of je nog plast hoeveel vocht er uit gaat per dialyse. In mijn geval gaat er 100 ml per dialyse uit omdat ik nog veel plas. Maar bijvoorbeeld bij mijn overbuurman gaat er 2 liter per dialyse uit en die plast niks meer. De vochtbeperking hangt er ook dus heel erg vanaf wat je nieren nog doen en hoeveel vocht je vast houdt. De machine kan per dialyse maar zoveel vocht er uithalen, maximaal 4 liter geloof ik dus vandaar de vochtbeperking. Er zijn zelfs mensen die eerst een half uur tot een uur aan de machine liggen puur om vocht te onttrekken en daarna pas de afvalstoffen. Ook hangt het er vanaf hoe de persoon er last van heeft, Of de enkels dik zijn, of degene erg benauwd is.
Die man plast tussen de dialyses door helemaal niet thuis meer?
Jaimy_Lucavrijdag 17 juni 2016 @ 20:23
Iedereen een fijn weekend alvast.
LPFANvrijdag 17 juni 2016 @ 20:41
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 20:22 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Die man plast tussen de dialyses door helemaal niet thuis meer?
Nee en tijdens dialyse ook niet, de machine trekt het vocht uit hem en spoelt het weg ;)
LPFANvrijdag 17 juni 2016 @ 20:41
Fijn weekend alvast allemaal!
_Hestia_vrijdag 17 juni 2016 @ 21:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 20:41 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Nee en tijdens dialyse ook niet, de machine trekt het vocht uit hem en spoelt het weg ;)
Jeetje dat lijkt me echt heel apart!

Jullie ook allemaal een fijn weekend :*
LPFANvrijdag 17 juni 2016 @ 21:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 21:20 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Jeetje dat lijkt me echt heel apart!

Jullie ook allemaal een fijn weekend :*
Je voelt er niks van ;) Alleen als ze teveel vocht onttrekken dan kan je er niet lekker van worden, komt vaak voor.
Daarom moeten we ons ook elke keer wegen, om te kijken hoeveel vocht er zit.
_Hestia_vrijdag 17 juni 2016 @ 21:33
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 21:27 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Je voelt er niks van ;) Alleen als ze teveel vocht onttrekken dan kan je er niet lekker van worden, komt vaak voor.
Daarom moeten we ons ook elke keer wegen, om te kijken hoeveel vocht er zit.
Nee ik bedoelde meer dat hij dus nooit hoeft te plassen. Dat lijkt mij raar! ;)
LPFANvrijdag 17 juni 2016 @ 21:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 21:33 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Nee ik bedoelde meer dat hij dus nooit hoeft te plassen. Dat lijkt mij raar! ;)
Ohh :P Lijkt mij ook raar idd, het gevoel is er namelijk nog wel, maar er komt dan niks uit. hooguit 2 of 3 druppels. Je blaas gaat dan ook helemaal verschrompelen. Veel mensen hebben daar ook last van na een transplantatie want die blaas is niks meer gewend. Mag in mijn handen knijpen dat ik dat niet heb.
_Hestia_vrijdag 17 juni 2016 @ 21:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 21:37 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Ohh :P Lijkt mij ook raar idd, het gevoel is er namelijk nog wel, maar er komt dan niks uit. hooguit 2 of 3 druppels. Je blaas gaat dan ook helemaal verschrompelen. Veel mensen hebben daar ook last van na een transplantatie want die blaas is niks meer gewend. Mag in mijn handen knijpen dat ik dat niet heb.
Hmm ja apart hoor. En daar mag je idd blij mee zijn :)
LPFANvrijdag 17 juni 2016 @ 21:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 21:41 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Hmm ja apart hoor. En daar mag je idd blij mee zijn :)
Ja ben ik ook, het is wel raar iets dat het bij mij nog werkt maar ik mag ook wel eens wat positiefs hebben :P
superkimmivrijdag 17 juni 2016 @ 23:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 21:44 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Ja ben ik ook, het is wel raar iets dat het bij mij nog werkt maar ik mag ook wel eens wat positiefs hebben :P
Vind ik ook!!
superkimmivrijdag 17 juni 2016 @ 23:50
Even de energie niet om overal op te reageren. Na de adrenaline van gister en de spanning die wegebt van de laatste periode ben ik even totaal uitgeblust. Fijn weekend, hoop dat iedereen iets leuks of fijns meemaakt!
twiFightzaterdag 18 juni 2016 @ 04:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 20:05 schreef Aspergermeisje het volgende:

[..]

Ah ok, dan haal ik je door de war met iemand anders.
Misschien met mij. Ik heb diabetes en nierfalen. De oorzaak is niet officieel vastgesteld maar de artsen gaan er de facto vanuit dat de diabetes er aan bijgedragen heeft. Maar ik zit (nog) niet aan de dialyse.

quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 20:11 schreef LPFAN het volgende:
Je had het een tijdje geleden geloof ik over een katheter en een pleister. Zou je daar eens een plaatje/foto van kunnen posten? Ik bedoel niet per se van jezelf, maar bv een foto op het internet. Ik vraag me heel erg af waar dat precies zit, hoe groot het is en hoe het er uit ziet.
LPFANzaterdag 18 juni 2016 @ 07:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 04:53 schreef twiFight het volgende:

[..]

Misschien met mij. Ik heb diabetes en nierfalen. De oorzaak is niet officieel vastgesteld maar de artsen gaan er de facto vanuit dat de diabetes er aan bijgedragen heeft. Maar ik zit (nog) niet aan de dialyse.

[..]

Je had het een tijdje geleden geloof ik over een katheter en een pleister. Zou je daar eens een plaatje/foto van kunnen posten? Ik bedoel niet per se van jezelf, maar bv een foto op het internet. Ik vraag me heel erg af waar dat precies zit, hoe groot het is en hoe het er uit ziet.
Ik doe wel foto's van mezelf omdat ik er 2 gehad heb op 2 verschillende plekken.
Het zijn absoluut geen flatteuze foto's want ik was doodziek in die periode ;p en was 20 kilo zwaarder ;p maar dan heb je een idee.

Katheter nummer 1. ( Met deze ging alles mis wat mis kon gaan echt vreselijk. Was zo blij toen ik die andere kreeg)
SPOILER
10544788_10204785227296228_7013947268016773386_n.jpg?oh=eebe57bd6ce4a58845227eaf42cf0649&oe=57DFED09
Katheter nummer 2. (hier was hij net gezet, onder een roesje vandaar mijn ogen ;p)
SPOILER
1979502_10205245280797278_8429978905838195722_n.jpg?oh=f0d2c7695a11897d120362ce57ceac62&oe=57DF8ED7
Dit heeft totaal 7 maand geduurd, normaal een paar weken. Wat was en ben ik blij dat ik daar vanaf ben.
#ANONIEMzaterdag 18 juni 2016 @ 09:54
Bhwuuu LP, dat ziet er eng uit :X
Wat was de precieze functie van die katheters?
LPFANzaterdag 18 juni 2016 @ 09:57
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 09:54 schreef Poesopstokje het volgende:
Bhwuuu LP, dat ziet er eng uit :X
Wat was de precieze functie van die katheters?
Om te kunnen dialyseren. Omdat ik acuut moest en een katheter is gelijk klaar voor gebruik. Een shunt duurt 6 week minimaal voor die gebruikt kan worden
#ANONIEMzaterdag 18 juni 2016 @ 09:58
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 09:57 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Om te kunnen dialyseren. Omdat ik acuut moest en een katheter is gelijk klaar voor gebruik. Een shunt duurt 6 week minimaal voor die gebruikt kan worden
Pfoe heavy hoor..
En waarom duurt het zolang voordat een shunt werkt?
LPFANzaterdag 18 juni 2016 @ 10:06
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 09:58 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Pfoe heavy hoor..
En waarom duurt het zolang voordat een shunt werkt?
Bij een shunt wordt er een ader en slagader met elkaar verbonden zodat de ader stevig en groot wordt om bloed aan te kunnen. Het duurt ongeveer 6 weken tot hij stevig is.
LPFANzaterdag 18 juni 2016 @ 10:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 09:58 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Pfoe heavy hoor..
En waarom duurt het zolang voordat een shunt werkt?
Ik laat het je vrijdag wel zien en voelen :P
LPFANzaterdag 18 juni 2016 @ 11:48
Weer koppijn ondanks boullion en extra vocht. Denk dat ik er maar mee moet leven :'(
#ANONIEMzaterdag 18 juni 2016 @ 12:38
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 10:06 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Bij een shunt wordt er een ader en slagader met elkaar verbonden zodat de ader stevig en groot wordt om bloed aan te kunnen. Het duurt ongeveer 6 weken tot hij stevig is.
Aha, klinkt logisch :Y
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 10:08 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Ik laat het je vrijdag wel zien en voelen :P
Ben benieuwd :o :D
LPFANzaterdag 18 juni 2016 @ 13:02
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 12:38 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Aha, klinkt logisch :Y

[..]

Ben benieuwd :o :D
Ik zeg alvast, het voelt en ziet er enger uit dan het is :P

Pfff ik denk dat ik ff een klacht ga indienen over mijn taxichauffeur vandaag, Had hem om half 1 bestelt, Kwam om half 1 keurig binnen wandelen, maar zegt niks en loopt weer naar buiten, gaat een sigarettje roken, staat ff te kletsen, komt weer naar binnen en gaat zuchtend zitten. Gaat daarna weer naar buiten en komt weer naar binnen als ze iemand anders ziet zitten, en vraagt of hij degene is die ze moet hebben, bleek ik dus te zijn. En krijg niet eens een excuses :{ Die snapt niet dat ik graag snel naar huis wil. Daardoor 20 minuten later thuis nu. Bah!
#ANONIEMzaterdag 18 juni 2016 @ 13:12
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 13:02 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Ik zeg alvast, het voelt en ziet er enger uit dan het is :P

Pfff ik denk dat ik ff een klacht ga indienen over mijn taxichauffeur vandaag, Had hem om half 1 bestelt, Kwam om half 1 keurig binnen wandelen, maar zegt niks en loopt weer naar buiten, gaat een sigarettje roken, staat ff te kletsen, komt weer naar binnen en gaat zuchtend zitten. Gaat daarna weer naar buiten en komt weer naar binnen als ze iemand anders ziet zitten, en vraagt of hij degene is die ze moet hebben, bleek ik dus te zijn. En krijg niet eens een excuses :{ Die snapt niet dat ik graag snel naar huis wil. Daardoor 20 minuten later thuis nu. Bah!
Tjong, lekker professioneel.. Kun je contact opnemen met de vervoerder? Dit hoort niet natuurlijk!
LPFANzaterdag 18 juni 2016 @ 13:14
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 13:12 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Tjong, lekker professioneel.. Kun je contact opnemen met de vervoerder? Dit hoort niet natuurlijk!
Ja, ze hebben een klachtenformulier op hun website, heb hem al ingevuld.
_Hestia_zaterdag 18 juni 2016 @ 13:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 13:02 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Ik zeg alvast, het voelt en ziet er enger uit dan het is :P

Pfff ik denk dat ik ff een klacht ga indienen over mijn taxichauffeur vandaag, Had hem om half 1 bestelt, Kwam om half 1 keurig binnen wandelen, maar zegt niks en loopt weer naar buiten, gaat een sigarettje roken, staat ff te kletsen, komt weer naar binnen en gaat zuchtend zitten. Gaat daarna weer naar buiten en komt weer naar binnen als ze iemand anders ziet zitten, en vraagt of hij degene is die ze moet hebben, bleek ik dus te zijn. En krijg niet eens een excuses :{ Die snapt niet dat ik graag snel naar huis wil. Daardoor 20 minuten later thuis nu. Bah!
Jeetje vraag dat dan meteen zeg. Maarja ze verwachtte natuurlijk geen jong iemand ofzo. Goed dat je een klacht hebt ingediend! Hoe gaat het met je hoofdpijn vandaag? :*
LPFANzaterdag 18 juni 2016 @ 13:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 13:25 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Jeetje vraag dat dan meteen zeg. Maarja ze verwachtte natuurlijk geen jong iemand ofzo. Goed dat je een klacht hebt ingediend! Hoe gaat het met je hoofdpijn vandaag? :*
Jah, ze dacht dat ik een man was, dus vandaar dat ze niet vroeg. Als je me nog nooit hebt opgehaald hoe kun je dat dan weten?

Met mijn hoofdpijn gaat het slecht helaas :( Kan amper mijn hoofd omhoog houden.
_Hestia_zaterdag 18 juni 2016 @ 13:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 13:26 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Jah, ze dacht dat ik een man was, dus vandaar dat ze niet vroeg. Als je me nog nooit hebt opgehaald hoe kun je dat dan weten?

Met mijn hoofdpijn gaat het slecht helaas :( Kan amper mijn hoofd omhoog houden.
Ja precies, dan vraag je toch meteen bij de balie naar die persoon? Balen van je hoofdpijn ( Nu maar ff rustig aan doen dan :*

Ik heb net boodschappen gedaan, kwam mn buurvrouw in de winkel tegen. Dus die heeft mijn boodschappen met de auto naar huis gebracht zodat ik niet moeilijk hoefde te doen op de fiets ^O^
Hoefde het niet eens echt te vragen. Ik vroeg "ben je met de auto?" en toen bood ze zelf al aan om mijn boodschappen mee te nemen O+
LPFANzaterdag 18 juni 2016 @ 13:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 13:31 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Ja precies, dan vraag je toch meteen bij de balie naar die persoon? Balen van je hoofdpijn ( Nu maar ff rustig aan doen dan :*

Ik heb net boodschappen gedaan, kwam mn buurvrouw in de winkel tegen. Dus die heeft mijn boodschappen met de auto naar huis gebracht zodat ik niet moeilijk hoefde te doen op de fiets ^O^
Hoefde het niet eens echt te vragen. Ik vroeg "ben je met de auto?" en toen bood ze zelf al aan om mijn boodschappen mee te nemen O+
Wat lief!
_Hestia_zaterdag 18 juni 2016 @ 13:39
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 13:36 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Wat lief!
Ja O+
Het is dat ze zelf met een slijmbeursontsteking in dr heup zit waardoor ze zelf ook niet echt het huishouden kan doen. Anders had ze hier van de week echt wel een keer willen stofzuigen ( want dat kan ik nu echt niet zelf) Maar ja dat houdt helaas op. Dus toch maar hopen dat het met die antibiotica beter gaat en ik van de week iig weer een beetje op mn voet kan staan en ff voor het oog kan stofzuigen.Want vorige week toen we weekendje weggingen was het eigenlijk al nodig maar had ik er geen tijd meer voor. Dus nu is het helemaal nodig eigenlijk :@
De kaboutertjes doen het helaas niet :') En verder ken ik hier dus niet echt veel mensen. Een groter netwerk zou niet alleen sociaal fijn zijn, maar ook met dit soort dingen als ik zelf even iets niet kan.
LPFANzaterdag 18 juni 2016 @ 13:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 13:39 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Ja O+
Het is dat ze zelf met een slijmbeursontsteking in dr heup zit waardoor ze zelf ook niet echt het huishouden kan doen. Anders had ze hier van de week echt wel een keer willen stofzuigen ( want dat kan ik nu echt niet zelf) Maar ja dat houdt helaas op. Dus toch maar hopen dat het met die antibiotica beter gaat en ik van de week iig weer een beetje op mn voet kan staan en ff voor het oog kan stofzuigen.Want vorige week toen we weekendje weggingen was het eigenlijk al nodig maar had ik er geen tijd meer voor. Dus nu is het helemaal nodig eigenlijk :@
Jammer dat je niet dicht bij woont, anders wou ik het wel ff voor je doen ;) maar hoop dat de antibiotica gauw aanslaat.
_Hestia_zaterdag 18 juni 2016 @ 13:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 13:40 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Jammer dat je niet dicht bij woont, anders wou ik het wel ff voor je doen ;) maar hoop dat de antibiotica gauw aanslaat.
Ah lief! Ja dat is echt jammer dat ik weinig mensen in de buurt heb. Dankje :*
LPFANzaterdag 18 juni 2016 @ 13:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 13:41 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Ah lief! Ja dat is echt jammer dat ik weinig mensen in de buurt heb. Dankje :*
Jah, ik ken het helaas :(
vannellezaterdag 18 juni 2016 @ 13:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 07:08 schreef LPFAN het volgende:

Katheter nummer 2. (hier was hij net gezet, onder een roesje vandaar mijn ogen ;p)
SPOILER
Dit heeft totaal 7 maand geduurd, normaal een paar weken. Wat was en ben ik blij dat ik daar vanaf ben.
Wat zie je heerlijk vredig en berustend uit! :D
LPFANzaterdag 18 juni 2016 @ 13:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 13:44 schreef vannelle het volgende:

[..]

Wat zie je heerlijk vredig en berustend uit! :D
Hahah ja he :P Heerlijk zo'n roesje :P
vannellezaterdag 18 juni 2016 @ 13:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 13:44 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Hahah ja he :P Heerlijk zo'n roesje :P
Een roesje van 7 maand, wauw!! :+
Disanazaterdag 18 juni 2016 @ 13:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 07:08 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Ik doe wel foto's van mezelf omdat ik er 2 gehad heb op 2 verschillende plekken.
Het zijn absoluut geen flatteuze foto's want ik was doodziek in die periode ;p en was 20 kilo zwaarder ;p maar dan heb je een idee.

Katheter nummer 1. ( Met deze ging alles mis wat mis kon gaan echt vreselijk. Was zo blij toen ik die andere kreeg)
SPOILER
Katheter nummer 2. (hier was hij net gezet, onder een roesje vandaar mijn ogen ;p)
SPOILER
Dit heeft totaal 7 maand geduurd, normaal een paar weken. Wat was en ben ik blij dat ik daar vanaf ben.
Die lijn in de hals heb ik ook een paar maanden gehad. Toen hij verstopt raakte was het dialyseren gelukkig al niet meer nodig.

Maar wat zul jij blij zijn met een nieuwe nier. Dan is dit alles hopelijk niet meer nodig.
LPFANzaterdag 18 juni 2016 @ 13:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 13:50 schreef vannelle het volgende:

[..]

Een roesje van 7 maand, wauw!! :+
Hahaha dat helaas niet ;p dat was alleen bij het zetten ;p

quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 13:52 schreef Disana het volgende:

[..]

Die lijn in de hals heb ik ook een paar maanden gehad. Toen hij verstopt raakte was het dialyseren gelukkig al niet meer nodig.

Maar wat zul jij blij zijn met een nieuwe nier. Dan is dit alles hopelijk niet meer nodig.
Nee idd, was geen pretje, zeker niet die 1e katheter, heeft vreselijk veel gelekt, waaronder bloed, gutste er gewoon uit.
SPOILER
heel heel misschien heb ik een donornier. Vriend van mijn beste vriendin wil graag doneren en gaat naar de huisarts volgende week. ( We hebben het er al sinds ik ziek ben er over, want hij wou doneren aan een vreemde voor ik ziek werd)
_Hestia_zaterdag 18 juni 2016 @ 13:59
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 13:58 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Hahaha dat helaas niet ;p dat was alleen bij het zetten ;p

[..]

Nee idd, was geen pretje, zeker niet die 1e katheter, heeft vreselijk veel gelekt, waaronder bloed, gutste er gewoon uit.
SPOILER
heel heel misschien heb ik een donornier. Vriend van mijn beste vriendin wil graag doneren en gaat naar de huisarts volgende week. ( We hebben het er al sinds ik ziek ben er over, want hij wou doneren aan een vreemde voor ik ziek werd)
Wauw dat zou echt super zijn als dat zou kunnen! Spannend hoor! :o
Disanazaterdag 18 juni 2016 @ 14:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 13:58 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Hahaha dat helaas niet ;p dat was alleen bij het zetten ;p

[..]

Nee idd, was geen pretje, zeker niet die 1e katheter, heeft vreselijk veel gelekt, waaronder bloed, gutste er gewoon uit.
SPOILER
heel heel misschien heb ik een donornier. Vriend van mijn beste vriendin wil graag doneren en gaat naar de huisarts volgende week. ( We hebben het er al sinds ik ziek ben er over, want hij wou doneren aan een vreemde voor ik ziek werd)
Oh, dat zou schitterend zijn. Hou ons op de hoogte.
#ANONIEMzaterdag 18 juni 2016 @ 14:01
Wauw LP :o Duimen!!
LPFANzaterdag 18 juni 2016 @ 14:02
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 13:59 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Wauw dat zou echt super zijn als dat zou kunnen! Spannend hoor! :o
Jah, we hebben de zelfde bloedgroep dus dat is al een voordeel.

quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 14:00 schreef Disana het volgende:

[..]

Oh, dat zou schitterend zijn. Hou ons op de hoogte.
Doe ik zeker!

quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 14:01 schreef Poesopstokje het volgende:
Wauw LP :o Duimen!!
Thanks!
_Hestia_zaterdag 18 juni 2016 @ 14:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 14:02 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Jah, we hebben de zelfde bloedgroep dus dat is al een voordeel.

[..]

Doe ik zeker!

[..]

Thanks!
Mocht dit niet lukken en je een andere donornier nodig hebben, hoop ik dat je niet al te vast slaapt zoals deze man ;)

Politie maakt Alblasserdammer wakker voor donornier
LPFANzaterdag 18 juni 2016 @ 14:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 14:28 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Mocht dit niet lukken en je een andere donornier nodig hebben, hoop ik dat je niet al te vast slaapt zoals deze man ;)

Politie maakt Alblasserdammer wakker voor donornier
Hahah hoop het ook niet idd :P
superkimmizaterdag 18 juni 2016 @ 14:34
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 14:02 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Jah, we hebben de zelfde bloedgroep dus dat is al een voordeel.

[..]

Doe ik zeker!

[..]

Thanks!
Wat een goed en ontzettend lief nieuws!! Is het niet zo als hij toch al aan een vreemde wilde doneren dat dat alsnog kan mocht de nier niet matchen bij jou? Want ik dacht dat hij er daarmee voor kan zorgen dat jij bovenaan de wachtlijst komt.

Ik hou namelijk zelf ook rekening met dat scenario ondat mijn man al zo lang diabetes heeft en die kans dus bij ons ook reeel is
LPFANzaterdag 18 juni 2016 @ 14:41
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 14:34 schreef superkimmi het volgende:

[..]

Wat een goed en ontzettend lief nieuws!! Is het niet zo als hij toch al aan een vreemde wilde doneren dat dat alsnog kan mocht de nier niet matchen bij jou? Want ik dacht dat hij er daarmee voor kan zorgen dat jij bovenaan de wachtlijst komt.

Ik hou namelijk zelf ook rekening met dat scenario ondat mijn man al zo lang diabetes heeft en die kans dus bij ons ook reeel is
:Y Als wij niet direct matchen, is er ook nog crossover, Dan doneert hij aan iemand anders en van diegene krijg ik dan weer een nier.
mootiezaterdag 18 juni 2016 @ 14:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 13:58 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Hahaha dat helaas niet ;p dat was alleen bij het zetten ;p

[..]

Nee idd, was geen pretje, zeker niet die 1e katheter, heeft vreselijk veel gelekt, waaronder bloed, gutste er gewoon uit.
SPOILER
heel heel misschien heb ik een donornier. Vriend van mijn beste vriendin wil graag doneren en gaat naar de huisarts volgende week. ( We hebben het er al sinds ik ziek ben er over, want hij wou doneren aan een vreemde voor ik ziek werd)
Oh! Dat is spannend! Dat zou wel heel tof zijn!
LPFANzaterdag 18 juni 2016 @ 14:50
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 14:50 schreef mootie het volgende:

[..]

Oh! Dat is spannend! Dat zou wel heel tof zijn!
Ja idd!
mootiezaterdag 18 juni 2016 @ 14:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 14:50 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Ja idd!
Hoe lang zou zo'n traject eventueel duren? Mits hij een match is?
LPFANzaterdag 18 juni 2016 @ 14:57
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 14:56 schreef mootie het volgende:

[..]

Hoe lang zou zo'n traject eventueel duren? Mits hij een match is?
Minimaal een half jaar.
mootiezaterdag 18 juni 2016 @ 15:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 14:57 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Minimaal een half jaar.
Hmm aan de ene kant lang, maar er gaat natuurlijk een enorme reeks onderzoeken aan vooraf. En 6 maanden vliegen soms om zo voorbij.
We gaan dan maar voor februari 2017
:P
LPFANzaterdag 18 juni 2016 @ 15:01
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 15:00 schreef mootie het volgende:

[..]

Hmm aan de ene kant lang, maar er gaat natuurlijk een enorme reeks onderzoeken aan vooraf. En 6 maanden vliegen soms om zo voorbij.
We gaan dan maar voor februari 2017
:P
Haha :P we gaan het zien.
LPFANzaterdag 18 juni 2016 @ 15:03
Ik had het er vandaag ook met een verpleegster over. Een levend donor is natuurlijk veel beter maar blijkbaar zit er ook een enorm verschil in hoe lang die het volhoudt. :o Gemiddeld houdt een post mortem donornier het 12 jaar vol, en een nier van een levend iemand, 20 jaar!
_Hestia_zaterdag 18 juni 2016 @ 15:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 15:03 schreef LPFAN het volgende:
Ik had het er vandaag ook met een verpleegster over. Een levend donor is natuurlijk veel beter maar blijkbaar zit er ook een enorm verschil in hoe lang die het volhoudt. :o Gemiddeld houdt een post mortem donornier het 12 jaar vol, en een nier van een levend iemand, 20 jaar!
Wauw dat is wel een heel verschil zeg! Maar dat betekent dus dat je meerdere keren een nieuwe nier nodig hebt in je leven? Of is het je krijgt er 1x 1 en daarna is het jammer als hij er mee ophoudt? :{
LPFANzaterdag 18 juni 2016 @ 15:17
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 15:08 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Wauw dat is wel een heel verschil zeg! Maar dat betekent dus dat je meerdere keren een nieuwe nier nodig hebt in je leven? Of is het je krijgt er 1x 1 en daarna is het jammer als hij er mee ophoudt? :{
Ja helaas wel idd, en het nadeel is dat het steeds moeilijker wordt, omdat je antistoffen opbouwt in je lichaam.
_Hestia_zaterdag 18 juni 2016 @ 15:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 15:17 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Ja helaas wel idd, en het nadeel is dat het steeds moeilijker wordt, omdat je antistoffen opbouwt in je lichaam.
Oh dan is het dus extra kut eigenlijk dat je pas zo jong bent ;(
LPFANzaterdag 18 juni 2016 @ 15:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 15:20 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Oh dan is het dus extra kut eigenlijk dat je pas zo jong bent ;(
Ja, wat dat betreft zit mijn leeftijd niet mee.
-sabine-zaterdag 18 juni 2016 @ 15:51
Wat een ontwikkeling LPFfan. Dit bewijst eens te meer hoe belangrijk een donorcodicil en doneren is. De mijne is een oud vodje uit de negentiger jaren. Als ik jouw verhalen lees, dat dialyseren iedere keer weer,
Respect.

Fijne van ontwikkelingen is dat de tijd sneller gaat. Mooi zo.
LPFANzaterdag 18 juni 2016 @ 16:07
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 15:51 schreef -sabine- het volgende:
Wat een ontwikkeling LPFfan. Dit bewijst eens te meer hoe belangrijk een donorcodicil en doneren is. De mijne is een oud vodje uit de negentiger jaren. Als ik jouw verhalen lees, dat dialyseren iedere keer weer,
Respect.

Fijne van ontwikkelingen is dat de tijd sneller gaat. Mooi zo.
Thanks! :* Maar ik heb geen keus ;) Als ik het niet doe dan loopt het snel slecht af.
#ANONIEMzaterdag 18 juni 2016 @ 16:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 16:07 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Thanks! :* Maar ik heb geen keus ;) Als ik het niet doe dan loopt het snel slecht af.
Stel hè, je nieuwe nier gaat 20 jaar mee. Hoe komt het dan als je een jaar of 50 bent?
Moet je dan de rest van je leven dialyseren? Er kan geen nieuwe nier komen tzt?
LPFANzaterdag 18 juni 2016 @ 16:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 16:29 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Stel hè, je nieuwe nier gaat 20 jaar mee. Hoe komt het dan als je een jaar of 50 bent?
Moet je dan de rest van je leven dialyseren? Er kan geen nieuwe nier komen tzt?
Ik moet dan weer gaan dialyseren idd, maar kom wel weer gelijk op de wachtlijst.
#ANONIEMzaterdag 18 juni 2016 @ 16:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 16:30 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Ik moet dan weer gaan dialyseren idd, maar kom wel weer gelijk op de wachtlijst.
Oh er is dus wel kans op een nieuwe nier dan?
LPFANzaterdag 18 juni 2016 @ 16:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 16:32 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Oh er is dus wel kans op een nieuwe nier dan?
Ja, alleen is de kans erg groot dat die dan afgestoten wordt, omdat je antistoffen opbouwt in je bloed die dan die nieuwe nier aanvallen.
LPFANzaterdag 18 juni 2016 @ 16:33
Maar het kan ook gewoon goed gaan.
#ANONIEMzaterdag 18 juni 2016 @ 16:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 16:33 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Ja, alleen is de kans erg groot dat die dan afgestoten wordt, omdat je antistoffen opbouwt in je bloed die dan die nieuwe nier aanvallen.
Euhw.. ja dat kan natuurlijk ook..
We hopen natuurlijk dat er zsm een nier voor je komt en dat die minstens 20 jaar meegaat ;)
LPFANzaterdag 18 juni 2016 @ 16:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 16:35 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Euhw.. ja dat kan natuurlijk ook..
We hopen natuurlijk dat er zsm een nier voor je komt en dat die minstens 20 jaar meegaat ;)
Idd positief blijven :P
#ANONIEMzaterdag 18 juni 2016 @ 16:36
Even zeuren hoor;

Ik ben weer kapot :')
Vannacht goed geslapen (lees; lang). Vanmorgen met peuter wezen winkelen, vanmiddag het huishouden gedaan en zonet een blok om op z'n nieuwe fiets.
M'n rug is killing me en ik ben dood op. Vanavond maar weer vroeg op bed en morgenmiddag ook maar weer gaan liggen.
Ik heb wéér een drukke week voor de boeg, bijslapen zit er waarschijnlijk niet in.
mootiezaterdag 18 juni 2016 @ 16:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 16:35 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Idd positief blijven :P
Plus, wie weet hoe ver ze al weer niet zijn met kunstnieren etc. na 20 jaar.
LPFANzaterdag 18 juni 2016 @ 16:36
Kijk, afstoten is natuurlijk altijd mogelijk maar door die antistoffen ( omdat er iets vreemds in het lichaam heeft gezeten maakt je lichaam dat aan) is de kans vele maler groter.
LPFANzaterdag 18 juni 2016 @ 16:37
quote:
14s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 16:36 schreef mootie het volgende:

[..]

Plus, wie weet hoe ver ze al weer niet zijn met kunstnieren etc. na 20 jaar.
Idd! Vast een heel stuk verder, bedoel ze zijn nu al bezig met een draagbare kunstnier.
LPFANzaterdag 18 juni 2016 @ 16:37
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 16:36 schreef Poesopstokje het volgende:
Even zeuren hoor;

Ik ben weer kapot :')
Vannacht goed geslapen (lees; lang). Vanmorgen met peuter wezen winkelen, vanmiddag het huishouden gedaan en zonet een blok om op z'n nieuwe fiets.
M'n rug is killing me en ik ben dood op. Vanavond maar weer vroeg op bed en morgenmiddag ook maar weer gaan liggen.
Ik heb wéér een drukke week voor de boeg, bijslapen zit er waarschijnlijk niet in.
Lekker rustig aan doen dan idd
Pinnenmutskezaterdag 18 juni 2016 @ 18:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 16:36 schreef Poesopstokje het volgende:
Even zeuren hoor;

Ik ben weer kapot :')
Vannacht goed geslapen (lees; lang). Vanmorgen met peuter wezen winkelen, vanmiddag het huishouden gedaan en zonet een blok om op z'n nieuwe fiets.
M'n rug is killing me en ik ben dood op. Vanavond maar weer vroeg op bed en morgenmiddag ook maar weer gaan liggen.
Ik heb wéér een drukke week voor de boeg, bijslapen zit er waarschijnlijk niet in.
Knuffel.

Ik heb het weer moeilijk, kan alleen nog maar slapen.

Ik denk dat mijn Hashimoto weer de bovenhand heeft.

Slecht moment want morgen werken.
mootiezaterdag 18 juni 2016 @ 19:37
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 18:50 schreef sararaats het volgende:

[..]

Knuffel.

Ik heb het weer moeilijk, kan alleen nog maar slapen.

Ik denk dat mijn Hashimoto weer de bovenhand heeft.

Slecht moment want morgen werken.
Ben je inmiddels al goed ingesteld op je medicatie?

Ik zat net een beetje te lezen, en voeding lijkt ook invloed te kunnen hebben. Maar ik heb geen idee of dat echt zo is of een hype.
http://www.nogsteedshypo.nl/gluten/
twiFightzaterdag 18 juni 2016 @ 19:43
Niet handig dat af te korten met "hypo", dat betekent simpelweg "onder" en wordt bij heel veel ziektes gebruikt.

Maar bij mij gaan wel wat alarmbellen af bij die site. Maar je kan het altijd proberen natuurlijk, baat het niet dan schaadt het niet (in dit geval).
mootiezaterdag 18 juni 2016 @ 19:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 19:43 schreef twiFight het volgende:
Niet handig dat af te korten met "hypo", dat betekent simpelweg "onder" en wordt bij heel veel ziektes gebruikt.

Maar bij mij gaan wel wat alarmbellen af bij die site. Maar je kan het altijd proberen natuurlijk, baat het niet dan schaadt het niet (in dit geval).
Ja, dat bedoelde ik ook een beetje, misschien kan Sara nog wat info vinden die relevant is. Google levert me wel veel hits over de link tussen voeding en Hashimoto.
Pinnenmutskezaterdag 18 juni 2016 @ 21:31
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 19:37 schreef mootie het volgende:

[..]

Ben je inmiddels al goed ingesteld op je medicatie?

Ik zat net een beetje te lezen, en voeding lijkt ook invloed te kunnen hebben. Maar ik heb geen idee of dat echt zo is of een hype.
http://www.nogsteedshypo.nl/gluten/
Ik zit nu aan 75 microgram. Het kan ook aan het weer liggen.

Zo deprimerend.

Ik probeer op mijn voeding te letten maar soms gewoon geen eetlust.
mootiezaterdag 18 juni 2016 @ 21:43
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 21:31 schreef sararaats het volgende:

[..]

Ik zit nu aan 75 microgram. Het kan ook aan het weer liggen.

Zo deprimerend.

Ik probeer op mijn voeding te letten maar soms gewoon geen eetlust.
Gaat niet zozeer om je voeding in de link, maar om bijv. gluten.
Pinnenmutskezaterdag 18 juni 2016 @ 21:46
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 21:43 schreef mootie het volgende:

[..]

Gaat niet zozeer om je voeding in de link, maar om bijv. gluten.
Om heel eerlijk te zijn, dit is nooit getest.
BlauwePhloxzaterdag 18 juni 2016 @ 21:48
Had gisteravond al vrij veel last van de pijn op mijn borst. Op vrijdagavond doe ik altijd sociale dingen dus heb heel veel gepraat. Toen had ik zelfs het idee dat ik buiten adem was. Moest af en toe echt even een diepe teug adem nemen. Vandaag tot nu toe nauwelijks ergens last van. :? Ik snap er weinig van, maargoed, we zullen het wel zien.

Morgen heb ik een heeele lange dag. 9.45 uur vertrekken en pas tegen 19.00 uur thuis. Zo'n dag heb ik in een jaar niet gehad denk ik. Niet eens iets wat in de buurt kwam. Door de weeks ben ik maximaal 3 uur van huis. Dus ik ben heel benieuwd hoe dat gaat en of ik écht kapot ga, of dat ik voor de buitenwereld nog kan doen alsof het allemaal prima gaat. Dan is de enige last voor mijzelf de dagen daarna. ;)
mootiezaterdag 18 juni 2016 @ 21:49
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 21:46 schreef sararaats het volgende:

[..]

Om heel eerlijk te zijn, dit is nooit getest.
Of je Hashimoto hebt?
Pinnenmutskezaterdag 18 juni 2016 @ 21:58
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 21:49 schreef mootie het volgende:

[..]

Of je Hashimoto hebt?
Dat wel maar de gluten-dinges.

Anyway, :O
mootiezaterdag 18 juni 2016 @ 22:07
Dan niet.
Pinnenmutskezaterdag 18 juni 2016 @ 22:08
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 22:07 schreef mootie het volgende:
Dan niet.
Ik ben gewoon moe en ga slapen. Vandaar die smiley :)
mootiezaterdag 18 juni 2016 @ 22:09
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 22:08 schreef sararaats het volgende:

[..]

Ik ben gewoon moe en ga slapen. Vandaar die smiley :)
Ik probeer je een tip te geven. Het gaat niet om glutenallergie, en of je daar al dan niet op getest bent.
LPFANzaterdag 18 juni 2016 @ 22:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 21:48 schreef Aspergermeisje het volgende:
Had gisteravond al vrij veel last van de pijn op mijn borst. Op vrijdagavond doe ik altijd sociale dingen dus heb heel veel gepraat. Toen had ik zelfs het idee dat ik buiten adem was. Moest af en toe echt even een diepe teug adem nemen. Vandaag tot nu toe nauwelijks ergens last van. :? Ik snap er weinig van, maargoed, we zullen het wel zien.

Morgen heb ik een heeele lange dag. 9.45 uur vertrekken en pas tegen 19.00 uur thuis. Zo'n dag heb ik in een jaar niet gehad denk ik. Niet eens iets wat in de buurt kwam. Door de weeks ben ik maximaal 3 uur van huis. Dus ik ben heel benieuwd hoe dat gaat en of ik écht kapot ga, of dat ik voor de buitenwereld nog kan doen alsof het allemaal prima gaat. Dan is de enige last voor mijzelf de dagen daarna. ;)
Succes morgen!
mootiezaterdag 18 juni 2016 @ 22:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 21:48 schreef Aspergermeisje het volgende:
Had gisteravond al vrij veel last van de pijn op mijn borst. Op vrijdagavond doe ik altijd sociale dingen dus heb heel veel gepraat. Toen had ik zelfs het idee dat ik buiten adem was. Moest af en toe echt even een diepe teug adem nemen. Vandaag tot nu toe nauwelijks ergens last van. :? Ik snap er weinig van, maargoed, we zullen het wel zien.

Morgen heb ik een heeele lange dag. 9.45 uur vertrekken en pas tegen 19.00 uur thuis. Zo'n dag heb ik in een jaar niet gehad denk ik. Niet eens iets wat in de buurt kwam. Door de weeks ben ik maximaal 3 uur van huis. Dus ik ben heel benieuwd hoe dat gaat en of ik écht kapot ga, of dat ik voor de buitenwereld nog kan doen alsof het allemaal prima gaat. Dan is de enige last voor mijzelf de dagen daarna. ;)
En anders, als het kan, een tukje in de auto doen?
KapiteinIglozaterdag 18 juni 2016 @ 23:14
Fucking hell, de hele dag al hartkloppingen en ik ben strontbenauwd. En waarom? Geen idee.
MsMessyzaterdag 18 juni 2016 @ 23:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 23:14 schreef PrisTheShiz het volgende:
Fucking hell, de hele dag al hartkloppingen en ik ben strontbenauwd. En waarom? Geen idee.
Is je schildkliermedicatie aangepast of veranderd? Dit gebeurd vaak als de medicatie iets te hoog is. Had er zelf met het instellen veel last van en binnenkort met overzetten van Thyrax naar Euthyrox zal ik het wel weer krijgen.
KapiteinIglozaterdag 18 juni 2016 @ 23:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 23:20 schreef MsMessy het volgende:

[..]

Is je schildkliermedicatie aangepast of veranderd? Dit gebeurd vaak als de medicatie iets te hoog is. Had er zelf met het instellen veel last van en binnenkort met overzetten van Thyrax naar Euthyrox zal ik het wel weer krijgen.
Twee Weken geleden van 25 naar 50 :@
LPFANzaterdag 18 juni 2016 @ 23:25
Kan dan idd met je medicatie te maken hebben. Sterkte, hopelijk kan je een beetje slapen zometeen :*
KapiteinIglozaterdag 18 juni 2016 @ 23:27
Komt wel goed. Mn hartslag is 100 nu haha en ik lig al drie uur op de bank.
LPFANzaterdag 18 juni 2016 @ 23:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 23:27 schreef PrisTheShiz het volgende:
Komt wel goed. Mn hartslag is 100 nu haha en ik lig al drie uur op de bank.
Hmm das hoog ja als die normaal rustiger is.
KapiteinIglozaterdag 18 juni 2016 @ 23:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 23:28 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Hmm das hoog ja als die normaal rustiger is.
Agh er zijn ergere dingen!
LPFANzaterdag 18 juni 2016 @ 23:30
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 23:29 schreef PrisTheShiz het volgende:

[..]

Agh er zijn ergere dingen!
True maar een verhoogde hartslag voelt niet fijn.
MsMessyzaterdag 18 juni 2016 @ 23:31
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 23:22 schreef PrisTheShiz het volgende:

[..]

Twee Weken geleden van 25 naar 50 :@
Dan is het niet vreemd dat je lichaam even zo reageert. Misschien trekt het snel weer bij, maar het kan dus ook zijn dat het iets teveel zal blijken te zijn. Je went er wel aan moet ik zeggen. Na een paar dagen deden de hartkloppingen me niet meer zoveel. Dan trekt de benauwdheid ook wat weg.
#ANONIEMzaterdag 18 juni 2016 @ 23:32
Nou joepie, afgelopen nacht mocht ik weer aan de zware pijnmedicatie.. *zucht stom lijf :'(. Hopelijk gaat het vannacht beter O-)
superkimmizaterdag 18 juni 2016 @ 23:32
Sterkte aspergermeisje! Heb je ergens een momentje dat je een rustpunt kan pakken?

Vervelend pris! Maar misschien is die medicatie idd de reden? Dan weet je iig waarom

Sterkte WHENM.. Hoop met je mee

Hier net langs geweest bij de grootouders van mn man. Die zijn vandaag 67 jaar getrouwd. Werd erg klein gehouden nu hun dochter op sterven ligt (dat je dat nog moet meemaken als je 92 en 88 bent..) morgen is het hele gezin even bij mn schoonmoeder, dan zijn wij er ook on even drinken in te schenken enzo. Merk dat het mij persoonlijk nogal zwaar begint te vallen, we zijn daar bijna elke dag (en dat wil ik ook), dan help je automatisch mee, maar naast mn scriptie en alle anderw dingen heb ik eigenlijk nergens echt een rustpunt. Sociale leven staat nu op een laag pitje want op de spaarzame vrije tijd ga ik liever een rondje met dw hond doen of gewoon heel veel slapen :O
LPFANzaterdag 18 juni 2016 @ 23:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 23:32 schreef weethetevennietmeer het volgende:
Nou joepie, afgelopen nacht mocht ik weer aan de zware pijnmedicatie.. *zucht stom lijf :'(. Hopelijk gaat het vannacht beter O-)
Sterkte :*

Ik duik mijn bedje in, slaap lekker allemaal! :* :W
KapiteinIglozaterdag 18 juni 2016 @ 23:59
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 23:33 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Sterkte :*

Ik duik mijn bedje in, slaap lekker allemaal! :* :W
Slaap lekker. Ik ga ook :@
Adrianezondag 19 juni 2016 @ 08:28
Multiquoten :( ik heb er altijd ruzie mee.

Ik ben bijgelezen en een dikke knuf voor jullie.
Ik reageer niet op iedereen apart. Ik wil niemand per ongeluk overslaan.

Maar een vraag kan ik in het algemeen stellen:
Heeft iedereen goed geslapen vannacht? Wat ik wel hoop.

@LPFAN Spannend! Het is inderdaad wel een heel traject.
SPOILER
Mijn schoonzus wilde haar nier doneren aan haar zus en zij zijn echt lang bezig geweest met testen, psychologische gesprekken e.d.
Uiteindelijk is het (nog) niet nodig geweest. Vorig jaar heeft zij een donornier (van een onbekende) ontvangen en dat gaat tot op heden goed.
#ANONIEMzondag 19 juni 2016 @ 10:35
@Kimmi; Wat moeilijk.. ;( Is het mogelijk om in overeenstemming met je man eens een dagje over te slaan? Zodat jij ook kunt bijtanken? Mantelzorg is verschrikkelijk zwaar!

@Pris, WHENM en Asperger; Sterkte! En kalm aan :*
Pinnenmutskezondag 19 juni 2016 @ 10:41
Dankzij het kutwijf van nummer 14 niet goed geslapen.

De eerstvolgende keer zorg ik ervoor dat de woonmaatschappij dat mens eruit kegelt.

Haar rommel staat bijna aan mijn voordeur

:(

Maar soit, knuffies voor iedereen :*
superkimmizondag 19 juni 2016 @ 10:42
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 10:35 schreef Poesopstokje het volgende:
@Kimmi; Wat moeilijk.. ;( Is het mogelijk om in overeenstemming met je man eens een dagje over te slaan? Zodat jij ook kunt bijtanken? Mantelzorg is verschrikkelijk zwaar!

@Pris, WHENM en Asperger; Sterkte! En kalm aan :*
Gelukkig hebben we het hier gisteren over gehad en dinsdag blijf ik inderdaad een avondje thuis. Hij gaat dan wel, zodat ik ook echt ff een avondje voor mezelf heb. :)
Adrianezondag 19 juni 2016 @ 10:47
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 23:32 schreef superkimmi het volgende:
Sterkte aspergermeisje! Heb je ergens een momentje dat je een rustpunt kan pakken?

Vervelend pris! Maar misschien is die medicatie idd de reden? Dan weet je iig waarom

Sterkte WHENM.. Hoop met je mee

Hier net langs geweest bij de grootouders van mn man. Die zijn vandaag 67 jaar getrouwd. Werd erg klein gehouden nu hun dochter op sterven ligt (dat je dat nog moet meemaken als je 92 en 88 bent..) morgen is het hele gezin even bij mn schoonmoeder, dan zijn wij er ook on even drinken in te schenken enzo. Merk dat het mij persoonlijk nogal zwaar begint te vallen, we zijn daar bijna elke dag (en dat wil ik ook), dan help je automatisch mee, maar naast mn scriptie en alle anderw dingen heb ik eigenlijk nergens echt een rustpunt. Sociale leven staat nu op een laag pitje want op de spaarzame vrije tijd ga ik liever een rondje met dw hond doen of gewoon heel veel slapen :O
Ik begrijp dat je er zoveel mogelijk wilt zijn, ook al is het heel zwaar. Ik hoop dat het je lukt om af en toe rust te nemen. :*
Adrianezondag 19 juni 2016 @ 10:49
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 10:42 schreef superkimmi het volgende:

[..]

Gelukkig hebben we het hier gisteren over gehad en dinsdag blijf ik inderdaad een avondje thuis. Hij gaat dan wel, zodat ik ook echt ff een avondje voor mezelf heb. :)
Goed zo.
LPFANzondag 19 juni 2016 @ 11:34
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 08:28 schreef Adriane het volgende:
Multiquoten :( ik heb er altijd ruzie mee.

Ik ben bijgelezen en een dikke knuf voor jullie.
Ik reageer niet op iedereen apart. Ik wil niemand per ongeluk overslaan.

Maar een vraag kan ik in het algemeen stellen:
Heeft iedereen goed geslapen vannacht? Wat ik wel hoop.

@LPFAN Spannend! Het is inderdaad wel een heel traject.
SPOILER
Mijn schoonzus wilde haar nier doneren aan haar zus en zij zijn echt lang bezig geweest met testen, psychologische gesprekken e.d.
Uiteindelijk is het (nog) niet nodig geweest. Vorig jaar heeft zij een donornier (van een onbekende) ontvangen en dat gaat tot op heden goed.
SPOILER
Ja het duurt lang idd! Wel fijn dat zij een donornier heeft ontvangen!
#ANONIEMzondag 19 juni 2016 @ 11:47
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 10:42 schreef superkimmi het volgende:

[..]

Gelukkig hebben we het hier gisteren over gehad en dinsdag blijf ik inderdaad een avondje thuis. Hij gaat dan wel, zodat ik ook echt ff een avondje voor mezelf heb. :)
Verstandig besluit :Y
Hoe gaat het nu met je schoonmoeder?
superkimmizondag 19 juni 2016 @ 12:05
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 11:47 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Verstandig besluit :Y
Hoe gaat het nu met je schoonmoeder?
Ups en downs, maar de trend gaat duidelijk naar beneden. Ze kan inmiddels ook niet meer zonder medicatie naar de wc. Alle pillen en drankjes doen dusver hun werk maar ze kan steeds minder. Krijgt bijv ook hulp bij het douchen nu.
LPFANzondag 19 juni 2016 @ 12:23
quote:
1s.gif Op zondag 19 juni 2016 12:05 schreef superkimmi het volgende:

[..]

Ups en downs, maar de trend gaat duidelijk naar beneden. Ze kan inmiddels ook niet meer zonder medicatie naar de wc. Alle pillen en drankjes doen dusver hun werk maar ze kan steeds minder. Krijgt bijv ook hulp bij het douchen nu.
Bah ;(
#ANONIEMzondag 19 juni 2016 @ 12:35
quote:
1s.gif Op zondag 19 juni 2016 12:05 schreef superkimmi het volgende:

[..]

Ups en downs, maar de trend gaat duidelijk naar beneden. Ze kan inmiddels ook niet meer zonder medicatie naar de wc. Alle pillen en drankjes doen dusver hun werk maar ze kan steeds minder. Krijgt bijv ook hulp bij het douchen nu.
Vreselijk om te horen.. ;( Sterkte :*
_Hestia_zondag 19 juni 2016 @ 14:01
quote:
1s.gif Op zondag 19 juni 2016 12:05 schreef superkimmi het volgende:

[..]

Ups en downs, maar de trend gaat duidelijk naar beneden. Ze kan inmiddels ook niet meer zonder medicatie naar de wc. Alle pillen en drankjes doen dusver hun werk maar ze kan steeds minder. Krijgt bijv ook hulp bij het douchen nu.
Wat verdrietig ;(
Wel goed dat je dinsdagavond even tijd voor jezelf neemt :*

Ik ga finaal over mn eigen grenzen heen de laatste dagen qua huishouden en omdat een vriendin gesloten opgenomen is vrijdag ben ik daar gisteren spontaan heen geweest om haar te steunen. Maar omdat ik nog steeds op krukken loop was dat een hele onderneming (moest met trein en bus) en ik was doodop toen ik gisteravond weer thuiskwam. Maar ik weet ook ff niet hoe ik het anders moet doen :{
Gewoon maar doorbijten denk ik.
LPFANzondag 19 juni 2016 @ 14:17
quote:
1s.gif Op zondag 19 juni 2016 14:01 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Wat verdrietig ;(
Wel goed dat je dinsdagavond even tijd voor jezelf neemt :*

Ik ga finaal over mn eigen grenzen heen de laatste dagen qua huishouden en omdat een vriendin gesloten opgenomen is vrijdag ben ik daar gisteren spontaan heen geweest om haar te steunen. Maar omdat ik nog steeds op krukken loop was dat een hele onderneming (moest met trein en bus) en ik was doodop toen ik gisteravond weer thuiskwam. Maar ik weet ook ff niet hoe ik het anders moet doen :{
Gewoon maar doorbijten denk ik.
Hoop dat die ontsteking snel weg is bij je, dat je weer je dingen normaal kunt doen. Wel lief van je dat je spontaan ff bent langsgeweest! Zal haar vast goed hebben gedaan.

Mijn psoriasis plekjes worden rustiger *O* Die gel helpt dus goed!
_Hestia_zondag 19 juni 2016 @ 14:38
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 14:17 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Hoop dat die ontsteking snel weg is bij je, dat je weer je dingen normaal kunt doen. Wel lief van je dat je spontaan ff bent langsgeweest! Zal haar vast goed hebben gedaan.

Mijn psoriasis plekjes worden rustiger *O* Die gel helpt dus goed!
Dankjewel ik hoop het ook. En ik ben haar contactpersoon ook dus moest ook wel ff gaan om dingen voor te bereiden en te regelen enzo. Van de week heeft ze zorgafstemmingsgesprek dus als dat niet op 1 van mijn therapiedagen is er nog een keer heen. En anders zet ik gewoon wat dingen op de mail zodat ze dat kan voorlezen.

Fijn dat je gel helpt! *O*
superkimmizondag 19 juni 2016 @ 14:53
Sterkte Sylvana! Jij ook ergens je rust pakken he! :*
LPFANzondag 19 juni 2016 @ 15:33
quote:
1s.gif Op zondag 19 juni 2016 14:38 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Dankjewel ik hoop het ook. En ik ben haar contactpersoon ook dus moest ook wel ff gaan om dingen voor te bereiden en te regelen enzo. Van de week heeft ze zorgafstemmingsgesprek dus als dat niet op 1 van mijn therapiedagen is er nog een keer heen. En anders zet ik gewoon wat dingen op de mail zodat ze dat kan voorlezen.

Fijn dat je gel helpt! *O*
Wel om jezelf denken he :*
Celestienzondag 19 juni 2016 @ 16:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 19:55 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Nee, bij mij is de oorzaak onbekend.
Dat is zuur. Dus ze hebben geen idee hoe het zo gekomen is? Ook geen vermoeden?
#ANONIEMzondag 19 juni 2016 @ 16:15
Wat lief van je Sylvana! O+
En ook van mijn kant; hol jezelf niet voorbij :*
superkimmizondag 19 juni 2016 @ 16:37
Ook een leuke manier om aan jezelf te denken: cadeautje voor mezelf gekocht voor het krijgen van die baan. Ik ga naar Lowlands!!
Adrianezondag 19 juni 2016 @ 17:04
Sylvana, hoop dat de ontstekinfswaarden snel dalen en dat je die spuit kunt krijgen. Lief dat je er zo bent voor je vriendin. Ik zou zeggen, laat het huishouden maar even. Een schone wc en keuken is voldoende. :*

Ook een *O* van mij LPFAN, dat de gel zijn werkt doet.

Superkimmi, super! Die afleiding zal je goed doen. :Y
-sabine-zondag 19 juni 2016 @ 17:07
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 16:37 schreef superkimmi het volgende:
Ook een leuke manier om aan jezelf te denken: cadeautje voor mezelf gekocht voor het krijgen van die baan. Ik ga naar Lowlands!!
Lekker *O* *O* misschien lukt het mij dit jaar ook. Ik lig dan alle dagen voor pampus bij de alpha. Ik moet mooi weer hebben. En geen school. Tentamen gehaald. 5,5

Neem rust he allemaal. Mijn fysio zei het ook nog deze week. Rust heb je nodig! :D
Adrianezondag 19 juni 2016 @ 17:24
quote:
1s.gif Op zondag 19 juni 2016 17:07 schreef -sabine- het volgende:

[..]

Lekker *O* *O* misschien lukt het mij dit jaar ook. Ik lig dan alle dagen voor pampus bij de alpha. Ik moet mooi weer hebben. En geen school. Tentamen gehaald. 5,5

Neem rust he allemaal. Mijn fysio zei het ook nog deze week. Rust heb je nodig! :D
Zou fijn zijn als het gaat lukken!

Mijn pubers zouden tevreden zijn met dat punt, want het wordt afgerond naar een 6.
Ben jij tevreden?

Ik neem op dit moment mijn rust. Vanmiddag een verjaardag gehad en nu plat op de bank de Ronde van Zwitserland kijken.
#ANONIEMzondag 19 juni 2016 @ 17:48
Vannacht gelukkig beter geslapen O+. En ja, rust pakken is zó belangrijk, heb ik straks ook gedaan, op de bank de Formule 1 gekeken :)
KapiteinIglozondag 19 juni 2016 @ 18:15
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 17:48 schreef weethetevennietmeer het volgende:
Vannacht gelukkig beter geslapen O+. En ja, rust pakken is zó belangrijk, heb ik straks ook gedaan, op de bank de Formule 1 gekeken :)
Ik heb vandaag vanaf 11u prison break gekeken op de bank. Deze serie is ook weer klaar.
#ANONIEMzondag 19 juni 2016 @ 18:46
Mooi dat het helpt LP!

Cool Kimmi, zeker verdiend! ^O^

Gefeliciteerd Sabine *O*

En ^O^ voor alle rustpakkerts.

Ik ga ook weer vroeg, ben vandaag enorm moe en lamlendig. Vanmiddag al even gelegen maar kan nu wel weer.
Heb er spijt van dat ik aan vrijwilligerswerk ben begonnen, ik zie er nu al tegenop ;( Ik trek het allemaal niet..
LPFANzondag 19 juni 2016 @ 19:15
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 16:08 schreef Natalie het volgende:

[..]

Dat is zuur. Dus ze hebben geen idee hoe het zo gekomen is? Ook geen vermoeden?
Nee helaas niet. Waarschijnlijk heeft mijn hoge bloeddruk er iets mee te maken gehad maar zeker weten zal ik het nooit.
LPFANzondag 19 juni 2016 @ 19:16
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 16:37 schreef superkimmi het volgende:
Ook een leuke manier om aan jezelf te denken: cadeautje voor mezelf gekocht voor het krijgen van die baan. Ik ga naar Lowlands!!
Gaaaf! Veel plezier!
LPFANzondag 19 juni 2016 @ 19:16
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 18:46 schreef Poesopstokje het volgende:
Mooi dat het helpt LP!

Cool Kimmi, zeker verdiend! ^O^

Gefeliciteerd Sabine *O*

En ^O^ voor alle rustpakkerts.

Ik ga ook weer vroeg, ben vandaag enorm moe en lamlendig. Vanmiddag al even gelegen maar kan nu wel weer.
Heb er spijt van dat ik aan vrijwilligerswerk ben begonnen, ik zie er nu al tegenop ;( Ik trek het allemaal niet..
Wat balen dat je er zo tegen op ziet ;( Dan is het ook niet leuk meer. Kan je daar niet met iemand praten?
Disanazondag 19 juni 2016 @ 19:23
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 18:46 schreef Poesopstokje het volgende:
Mooi dat het helpt LP!

Cool Kimmi, zeker verdiend! ^O^

Gefeliciteerd Sabine *O*

En ^O^ voor alle rustpakkerts.

Ik ga ook weer vroeg, ben vandaag enorm moe en lamlendig. Vanmiddag al even gelegen maar kan nu wel weer.
Heb er spijt van dat ik aan vrijwilligerswerk ben begonnen, ik zie er nu al tegenop ;( Ik trek het allemaal niet..
Ach jee, kom op, je had er zoveel zin in en je eerste werkdag ging toch goed? Niet te veel nadenken over wat er mis kan gaan hoor.
#ANONIEMzondag 19 juni 2016 @ 19:31
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 19:23 schreef Disana het volgende:

[..]

Ach jee, kom op, je had er zoveel zin in en je eerste werkdag ging toch goed? Niet te veel nadenken over wat er mis kan gaan hoor.
Ik ben gewoon zo stervens moe ;(
Ik heb die 2 dagen dat Billy naar de opvang gaat gewoon écht nodig om bij te slapen.
Disanazondag 19 juni 2016 @ 19:31
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 19:31 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Ik ben gewoon zo stervens moe ;(
Ik heb die 2 dagen dat Billy naar de opvang gaat gewoon écht nodig om bij te slapen.
Is dat baantje een hele dag? Dat lijkt mij ook wel zwaar.
#ANONIEMzondag 19 juni 2016 @ 19:32
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 19:31 schreef Disana het volgende:

[..]

Is dat baantje een hele dag? Dat lijkt mij ook wel zwaar.
Nee een halve dag maar, deste frustrerender is het, dat ik dát niet eens kan!
Disanazondag 19 juni 2016 @ 19:33
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 19:32 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Nee een halve dag maar, deste frustrerender is het, dat ik dát niet eens kan!
Je bent op dit moment moe, maar ik heb je ook zien schrijven dat je het leuk werk vond. Het zou heel jammer zijn als je het op moet geven.
#ANONIEMzondag 19 juni 2016 @ 19:35
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 19:33 schreef Disana het volgende:

[..]

Je bent op dit moment moe, maar ik heb je ook zien schrijven dat je het leuk werk vond. Het zou heel jammer zijn als je het op moet geven.
Klopt, vorige keer zat ik nog in die buzz.
Vorige week alweer te moe om er heen te gaan, ben zo bang dat ik weer in die spiraal terecht kom ;(
Disanazondag 19 juni 2016 @ 19:36
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 19:35 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Klopt, vorige keer zat ik nog in die buzz.
Vorige week alweer te moe om er heen te gaan, ben zo bang dat ik weer in die spiraal terecht kom ;(
Ja dat kan ik me voorstellen. Het zou een hele teleurstelling voor je zijn.
#ANONIEMzondag 19 juni 2016 @ 19:37
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 19:36 schreef Disana het volgende:

[..]

Ja dat kan ik me voorstellen. Het zou een hele teleurstelling voor je zijn.
Wéér een faal, het houdt niet op, bah :X

Ik drink m'n koffie op en dan ga ik weer richting bed, ben er klaar mee.
LPFANzondag 19 juni 2016 @ 19:41
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 19:37 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Wéér een faal, het houdt niet op, bah :X

Ik drink m'n koffie op en dan ga ik weer richting bed, ben er klaar mee.
Knuffel :* *;
#ANONIEMzondag 19 juni 2016 @ 19:41
*;
-sabine-zondag 19 juni 2016 @ 19:43
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 19:37 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Wéér een faal, het houdt niet op, bah :X

Ik drink m'n koffie op en dan ga ik weer richting bed, ben er klaar mee.
Knus en neem je rust. Piekerstand uit! Misschien is morgen alles een beetje lichter.

Ik ben blij met de 5,5. Ik moet alles voldoende scoren en dat is dit. Het is geen stof die later terugkomt, dus. Op naar de laatste verslagen dit jaar, dan kan ik komend jaar afstuderen. Na 35 jaar 😜
superkimmizondag 19 juni 2016 @ 19:44
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 19:37 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Wéér een faal, het houdt niet op, bah :X

Ik drink m'n koffie op en dan ga ik weer richting bed, ben er klaar mee.
Ik hoop dat je beetje lekker kan slapen. Knuffel!
Adrianezondag 19 juni 2016 @ 20:00
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 19:37 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Wéér een faal, het houdt niet op, bah :X

Ik drink m'n koffie op en dan ga ik weer richting bed, ben er klaar mee.
*;
Ik begrijp je teleurstelling. Onthoud dat alle begin vermoeiend is. Je bent nog niet gewend en dat kost veel energie. Kun je niet opbouwen? Dus beginnen met één of twee uurtjes per keer? :*
Adrianezondag 19 juni 2016 @ 20:01
quote:
1s.gif Op zondag 19 juni 2016 19:43 schreef -sabine- het volgende:

[..]

Knus en neem je rust. Piekerstand uit! Misschien is morgen alles een beetje lichter.

Ik ben blij met de 5,5. Ik moet alles voldoende scoren en dat is dit. Het is geen stof die later terugkomt, dus. Op naar de laatste verslagen dit jaar, dan kan ik komend jaar afstuderen. Na 35 jaar 😜
Typisch gevalletje van beter later dan nooit ;)
#ANONIEMzondag 19 juni 2016 @ 20:13
quote:
1s.gif Op zondag 19 juni 2016 20:00 schreef Adriane het volgende:

[..]

*;
Ik begrijp je teleurstelling. Onthoud dat alle begin vermoeiend is. Je bent nog niet gewend en dat kost veel energie. Kun je niet opbouwen? Dus beginnen met één of twee uurtjes per keer? :*
Ja dat kan vast wel.
Het is alles bij elkaar; moeten plannen wanneer ik kan slapen, de paniek wanneer het niet lukt.
Het is zo overheersend aanwezig, de moeheid.. En ook zo tegenstrijdig, aan de ene kant niet durven slapen ivm de nachtmerries, maar aan de andere kant 12 uur per nacht moeten slapen om overdag te kunnen functioneren.

M'n dagen zijn vrij 'simpel'; huishouden, kind verzorgen/opvoeden en af en toe eens bij vrienden op de koffie. En dat DAT al teveel is.. Hoe moet ik ooit in de toekomst een relatie opbouwen, werken, mezelf kunnen onderhouden?!

Mental breakdown hier ;(
vannellezondag 19 juni 2016 @ 20:17
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 17:48 schreef weethetevennietmeer het volgende:
Vannacht gelukkig beter geslapen O+. En ja, rust pakken is zó belangrijk, heb ik straks ook gedaan, op de bank de Formule 1 gekeken :)
Ik heb het vanuit mijn luie stoel gezien, was gewoon genieten!
Had eerlijk gezegd op dat circuit een grote crash verwacht maar die kwam gelukkig niet. :)
En die Sergio Perez gun ik het helemaal, met zo'n budgetauto zo'n resultaat halen.....Fantastisch! :)

quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 19:37 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Wéér een faal, het houdt niet op, bah :X

Ik drink m'n koffie op en dan ga ik weer richting bed, ben er klaar mee.
Een faal? Waar zie jij die dan?
Ik zie alleen maar iemand die iets probeert ipv lui achterover te hangen en daar heb ik respect voor.
Je bent te streng voor jezelf, wat je hebt gedaan is juist enorm positief!!
* vannelle maakt een diepe buiging voor je inzet.
#ANONIEMzondag 19 juni 2016 @ 20:19
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 20:17 schreef vannelle het volgende:

[..]

Ik heb het vanuit mijn luie stoel gezien, was gewoon genieten!
Had eerlijk gezegd op dat circuit een grote crash verwacht maar die kwam gelukkig niet. :)
En die Sergio Perez gun ik het helemaal, met zo'n budgetauto zo'n resultaat halen.....Fantastisch! :)

[..]

Een faal? Waar zie jij die dan?
Ik zie alleen maar iemand die iets probeert ipv lui achterover te hangen en daar heb ik respect voor.
Je bent te streng voor jezelf, wat je hebt gedaan is juist enorm positief!!
* vannelle maakt een diepe buiging voor je inzet.
Hou toch op ;(
Ik ben 25, alleenstaande moeder, geen opleiding, geen werk, een slecht sociaal netwerk/vangnet.

Ik faal in alles wat ik doe, terwijl m'n hoofd wel wil. Ik ben intelligent genoeg, dat mag ik heus zeggen. Maar m'n lichaam wil niet meewerken, omdat er waarschijnlijk iets stuk is in m'n hoofd én dat de artsen mij niet willen/kunnen helpen.
#ANONIEMzondag 19 juni 2016 @ 20:20
Ik ga op bed, ben gesloopt.

Bedankt iedereen voor de knuffels :*
LPFANzondag 19 juni 2016 @ 20:29
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 20:19 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Hou toch op ;(
Ik ben 25, alleenstaande moeder, geen opleiding, geen werk, een slecht sociaal netwerk/vangnet.

Ik faal in alles wat ik doe, terwijl m'n hoofd wel wil. Ik ben intelligent genoeg, dat mag ik heus zeggen. Maar m'n lichaam wil niet meewerken, omdat er waarschijnlijk iets stuk is in m'n hoofd én dat de artsen mij niet willen/kunnen helpen.
Dat betekend niet dat je hebt gefaald. Je doet wat je kan en je doet het goed!, en het is erg moedig dat je vrijwilligerswerk bent gaan doen.

Nogmaals dikke knuffel en hopelijk kan je wat slapen :*
superkimmizondag 19 juni 2016 @ 20:32
Je voed een kind op. Iedereen dje een kind opvoed verdient al respect! En dan probeer jij er ook nog dingen bij te doen terwijl je lichaam tegenwerkt. Niet te streng voor jezelf mop, als iedereen t hier zegt zal er echt wel waarheid in liggen. Rust lekker uit nu :*
twiFightzondag 19 juni 2016 @ 20:47
Aan de nierfalers en de mensen die er mee te maken hebben: zouden jullie wel een donornier van een bekende willen hebben? LPFAN (hoe spreek je dat uberhaupt uit?) blijkbaar wel.

En ik denk dat mijn eerste reactie ook opluchting zou zijn. Maar ik zou er ook een probleem mee hebben. De druk van de sociale verwachtingen en bemoeienis. Je kunt voor mijn gevoel nooit "nee" zeggen tegen die persoon; hij heeft je verdomme een nier gegeven! Ook al komt het echt even niet uit. Of dat zo'n naaste dan opmerkingen gaat maken over wat je doet en hoe je leeft. Ik verval helemaal in een doemscenario van sociale druk :P Ik zou me persoonlijk veel fijner voelen als een donororgaan van een vreemde komt...
LPFANzondag 19 juni 2016 @ 20:58
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 20:47 schreef twiFight het volgende:
Aan de nierfalers en de mensen die er mee te maken hebben: zouden jullie wel een donornier van een bekende willen hebben? LPFAN (hoe spreek je dat uberhaupt uit?) blijkbaar wel.

En ik denk dat mijn eerste reactie ook opluchting zou zijn. Maar ik zou er ook een probleem mee hebben. De druk van de sociale verwachtingen en bemoeienis. Je kunt voor mijn gevoel nooit "nee" zeggen tegen die persoon; hij heeft je verdomme een nier gegeven! Ook al komt het echt even niet uit. Of dat zo'n naaste dan opmerkingen gaat maken over wat je doet en hoe je leeft. Ik verval helemaal in een doemscenario van sociale druk :P Ik zou me persoonlijk veel fijner voelen als een donororgaan van een vreemde komt...
Oh daar heb ik helemaal geen moeite mee. We hebben het er uitgebreid over gehad,( praten er ook al 2 jaar over) en ik wil wel graag nog jaren leven dus ben gek als ik nee zeg.

En mijn nickname is niet moeilijk hoor ;p gewoon L P FAN op zijn engels.

Had je mijn post met de katheters nog gezien?

[ Bericht 1% gewijzigd door LPFAN op 19-06-2016 21:04:14 ]
twiFightzondag 19 juni 2016 @ 21:05
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 20:58 schreef LPFAN het volgende:

[..]
En mijn nickname is niet moeilijk hoor ;p gewoon L P FAN op zijn engels.
Het zijn allemaal hoofdletters dus ik was bang dat we echt el-pee-ef-aa-en moesten zeggen ;(

quote:
Had je mijn post met de katheters nog gezien?
Ja, dank daarvoor! Het was in een klap duidelijk :) Is allemaal wel een stuk groter en duidelijker zichtbaar dan ik dacht :{
LPFANzondag 19 juni 2016 @ 21:06
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 21:05 schreef twiFight het volgende:

[..]

Het zijn allemaal hoofdletters dus ik was bang dat we echt el-pee-ef-aa-en moesten zeggen ;(

Hahaha nee hoor ;p

[..]

Ja, dank daarvoor! Het was in een klap duidelijk :) Is allemaal wel een stuk groter en duidelijker zichtbaar dan ik dacht :{
Ja helaas wel. Je wilt ook niet weten hoeveel mensen me ook hebben aangestaard Vooral met die eerste, ( vooral toen die bloed lekte,) die 2e kon ik nog een beetje verbergen onder kleding.

Het irritantste was nog dat het niet nat mag worden dus heb toen 7 maand niet kunnen douchen :(
twiFightzondag 19 juni 2016 @ 21:47
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 21:06 schreef LPFAN het volgende:
Het irritantste was nog dat het niet nat mag worden dus heb toen 7 maand niet kunnen douchen :(
Urgh dat is een hel! Ik kon een maand niet douchen en dat vond ik zo kut dat ik sinds ik wel weer mag douchen vaker douch dan ooit :P (1,5-2 keer vaker dan eerst). Gewoon omdat het lekker is.

Met andere plekken kun je zelf nog wel wat knutselen, maar op zo'n rare plek fix je er niet even een waterdichte afsluiting omheen.
LPFANzondag 19 juni 2016 @ 21:50
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 21:47 schreef twiFight het volgende:

[..]

Urgh dat is een hel! Ik kon een maand niet douchen en dat vond ik zo kut dat ik sinds ik wel weer mag douchen vaker douch dan ooit :P (1,5-2 keer vaker dan eerst). Gewoon omdat het lekker is.

Met andere plekken kun je zelf nog wel wat knutselen, maar op zo'n rare plek fix je er niet even een waterdichte afsluiting omheen.
Nee klopt idd. Wat was ik blij toen het weer kon :P Je voelt je ook zo vies steeds.
twiFightzondag 19 juni 2016 @ 21:54
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 21:50 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Nee klopt idd. Wat was ik blij toen het weer kon :P Je voelt je ook zo vies steeds.
Klopt, ik twijfelde steeds of ik nog wel OK rook of dat ik ondertussen gewoon gewend was aan mijn eigen stank :{

Nou ja, toont wel weer aan waar chronisch zieken allemaal mee te maken krijgen. De ziekte zelf is vaak nog maar het halve verhaal.
LPFANzondag 19 juni 2016 @ 21:55
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 21:54 schreef twiFight het volgende:

[..]

Klopt, ik twijfelde steeds of ik nog wel OK rook of dat ik ondertussen gewoon gewend was aan mijn eigen stank :{

Nou ja, toont wel weer aan waar chronisch zieken allemaal mee te maken krijgen. De ziekte zelf is vaak nog maar het halve verhaal.
Ja idd.
MarieAlicezondag 19 juni 2016 @ 22:53
Sorry ik ga even niet alles teruglezen.
SPOILER
Ik ben donderdag zo ongelofelijk lomp geweest om met de wagen uit te wijken voor een duif (denk ik, ik herinner het me niet meer) en daardoor mezelf een haagje aan de op/afritscheiding van een rotonde te lanceren en daardoor twee paaltjes te raken.
Auto perte totale, ik een gebroken rib, whiplash, hersenschudding (weer maar es). En ergste van alles: iedereen reed gewoon door. Ik zat in de auto, verdwaasd te zijn, te janken van de pijn en van het feit dat mijn auto dood was, en iedereen reed gewoon verder de rotonde op en af. tot er dan iemand stopte, een gele fluovest aantrok en zei 'ik ben ambulancier van het witgele kruis, ik ben niet van dienst, maar hoe heet je? heb je pijn? je mag je nek absoluut niet bewegen. ik ga nu de 112 bellen, maar ik sta hier naast je en ik ga niet weg.
Nu ga ik alleen die man nog proberen op te sporen om hem te bedanken, want zijn naam heb ik niet onthouden.
soms denk ik echt dat ik ongeluk breng
Jaimy_Lucazondag 19 juni 2016 @ 22:59
Zo, was even weekendje bij m'n ouders. Heb niet bijgelezen. Doe ik morgen.

Ik wil gewoon even wat kwijt. :{

Ik ga morgen de dokter bellen, want ik kan (verdomme) niet eens meer trampolinespringen of touwtjespringen zonder urineverlies (en niet niezen zonder...)! :( En daar baal ik van, ik ben pas 32!

Vanmiddag riep m'n moeder: "Jaimy doe ook ff mee met touwtjespringen." Dus ik: ja leuk! Gevolg: natte onderbroek, gelukkig niet te zien in mijn broek. Overigens niet zeiknat, maar paar plekken wat vochtig. (Al was het in mijn beleving wel alsof ik alles nat zou hebben qua gevoel, zoveel leek eruit te komen.)

Later wilde ik trampolinespringen, dus ik ging vlak daarvoor nog even naar de wc. En tóch weer een klein beetje verlies. (Dat je denkt: HOE kan dat?!) Grrrrrrrr.
LPFANzondag 19 juni 2016 @ 23:04
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 22:53 schreef MarieAlice het volgende:
Sorry ik ga even niet alles teruglezen.
SPOILER
Ik ben donderdag zo ongelofelijk lomp geweest om met de wagen uit te wijken voor een duif (denk ik, ik herinner het me niet meer) en daardoor mezelf een haagje aan de op/afritscheiding van een rotonde te lanceren en daardoor twee paaltjes te raken.
Auto perte totale, ik een gebroken rib, whiplash, hersenschudding (weer maar es). En ergste van alles: iedereen reed gewoon door. Ik zat in de auto, verdwaasd te zijn, te janken van de pijn en van het feit dat mijn auto dood was, en iedereen reed gewoon verder de rotonde op en af. tot er dan iemand stopte, een gele fluovest aantrok en zei 'ik ben ambulancier van het witgele kruis, ik ben niet van dienst, maar hoe heet je? heb je pijn? je mag je nek absoluut niet bewegen. ik ga nu de 112 bellen, maar ik sta hier naast je en ik ga niet weg.
Nu ga ik alleen die man nog proberen op te sporen om hem te bedanken, want zijn naam heb ik niet onthouden.
soms denk ik echt dat ik ongeluk breng
SPOILER
Jeetje :{ Beterschap en sterkte! Wat aso van die mensen zeg jeetje... :{


[ Bericht 2% gewijzigd door LPFAN op 19-06-2016 23:11:14 ]
LPFANzondag 19 juni 2016 @ 23:06
quote:
15s.gif Op zondag 19 juni 2016 22:59 schreef Jaimy_Luca het volgende:
Zo, was even weekendje bij m'n ouders. Heb niet bijgelezen. Doe ik morgen.

Ik wil gewoon even wat kwijt. :{

Ik ga morgen de dokter bellen, want ik kan (verdomme) niet eens meer trampolinespringen of touwtjespringen zonder urineverlies (en niet niezen zonder...)! :( En daar baal ik van, ik ben pas 32!

Vanmiddag riep m'n moeder: "Jaimy doe ook ff mee met touwtjespringen." Dus ik: ja leuk! Gevolg: natte onderbroek, gelukkig niet te zien in mijn broek. Overigens niet zeiknat, maar paar plekken wat vochtig. (Al was het in mijn beleving wel alsof ik alles nat zou hebben qua gevoel, zoveel leek eruit te komen.)

Later wilde ik trampolinespringen, dus ik ging vlak daarvoor nog even naar de wc. En tóch weer een klein beetje verlies. (Dat je denkt: HOE kan dat?!) Grrrrrrrr.
Hmm goed iets idd om ff naar de dokter te gaan! Hopelijk is het niks ernstigs.

Ik heb ook regelmatig urineverlies, komt door dat ongeluk. Is niet leuk idd!
MarieAlicezondag 19 juni 2016 @ 23:10
quote:
15s.gif Op zondag 19 juni 2016 22:59 schreef Jaimy_Luca het volgende:
Zo, was even weekendje bij m'n ouders. Heb niet bijgelezen. Doe ik morgen.

Ik wil gewoon even wat kwijt. :{

Ik ga morgen de dokter bellen, want ik kan (verdomme) niet eens meer trampolinespringen of touwtjespringen zonder urineverlies (en niet niezen zonder...)! :( En daar baal ik van, ik ben pas 32!

Vanmiddag riep m'n moeder: "Jaimy doe ook ff mee met touwtjespringen." Dus ik: ja leuk! Gevolg: natte onderbroek, gelukkig niet te zien in mijn broek. Overigens niet zeiknat, maar paar plekken wat vochtig. (Al was het in mijn beleving wel alsof ik alles nat zou hebben qua gevoel, zoveel leek eruit te komen.)

Later wilde ik trampolinespringen, dus ik ging vlak daarvoor nog even naar de wc. En tóch weer een klein beetje verlies. (Dat je denkt: HOE kan dat?!) Grrrrrrrr.
Denk dat naar de dokter gaan wel een goed idee is...
Vriendin van me moest daarvoor naar de kine om bekkenbodemspieroefeningen (wat een woord) te doen. En neen, het was niet nadat ze bevallen was of zo. Blijkbaar helpt dat soms.

Maar wat een rot gevoel voor je...Snap dat je er compleet van baalt...
vannellemaandag 20 juni 2016 @ 01:01
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 20:19 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Hou toch op ;(
Ik ben 25, alleenstaande moeder, geen opleiding, geen werk, een slecht sociaal netwerk/vangnet.

Ik faal in alles wat ik doe, terwijl m'n hoofd wel wil. Ik ben intelligent genoeg, dat mag ik heus zeggen. Maar m'n lichaam wil niet meewerken, omdat er waarschijnlijk iets stuk is in m'n hoofd én dat de artsen mij niet willen/kunnen helpen.
Helaas pindakaas maar ik hou niet op, ik geef je zelfs bij deze een schop onder je kont.
Het zit je niet mee, net als iedereen die in dit topic post.
Maar dat heeft niks met falen te maken, het gaat om omgaan met de beperkingen die je buiten jouw schuld nou eenmaal hebt.
Denk je dat andere mensen wel helemaal gelukkig zijn en dat jij de enige bent die er zo over denkt?
Dan heb ik nieuws voor je en ik kan nu alleen maar voor mezelf spreken:

Ik ben ook niet gelukkig met de situatie, ik heb ook het idee dat ik anderen tot last ben.
Maar ik ben gelukkig wel zo slim om te beseffen dat ik er niks aan kan doen, het is gewoon zo.
En dat besef moet jij nog krijgen zo te lezen.

Ik zie voor mezelf ook geen werkende toekomst maar er zijn dingen die ik, en jij ook, wél kan.
Je moet niet blijven hangen op je beperkingen, kijk naar je mogelijkheden.

Tot zover de schop onder de kont, indien nodig komen er nog een paar. ;)
Wel allemaal goed bedoelt uiteraard maar dat iemand de slachtofferrol pakt bevalt me niet zo goed.
Echt totaal onnodig.

Ik snap je gevoel wel hoor, daar wil ik ook niet aan voorbij gaan maar ik vind je instelling gewoon zo jammer, je maakt het jezelf onnodig moeilijk.
twiFightmaandag 20 juni 2016 @ 01:28
Ik voel me ook regelmatig als een grote faalhaas hoor (dit helpt niet he? :P) En ondanks dat lang niet alles mijn schuld is, verandert dat er ook niet altijd iets aan. En voor de rest doe je 'gewoon' je best er nog zoveel mogelijk van te maken.

Dat je een kleine opvoedt, poesopstokje, vind ik dan weer superknap, want dat zou ik dan dus weer absoluut niet kunnen he. Nog los van veel van mijn ziektes/aandoeningen.

SPOILER
Om een of andere reden noem ik je in mijn hoofd steeds "poepopsokje". Niet puberaal bedoeld, maar ik verspreek me daar gewoon steeds in :@
vannellemaandag 20 juni 2016 @ 01:36
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 01:28 schreef twiFight het volgende:

Dat je een kleine opvoedt, poesopstokje, vind ik dan weer superknap, want dat zou ik dan dus weer absoluut niet kunnen he. Nog los van veel van mijn ziektes/aandoeningen.
Precies, dát bedoel ik dus met mogelijkheden.
Waarom aan jezelf twijfelen als je het rete goed doet?
Als je kijkt naar wat je wel kan, dat is elke dag bijzonder dichtbij.

quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 01:28 schreef twiFight het volgende:
SPOILER
Om een of andere reden noem ik je in mijn hoofd steeds "poepopsokje". Niet puberaal bedoeld, maar ik verspreek me daar gewoon steeds in :@
Ik vind het ook een aparte naam, net als mijn eigen nick.
Maar hé. het is internet en dan mag dat gewoon. :)
Jouw nick vind ik namelijk ook apart, hoe ben je daar aan gekomen? Is er een reden voor of is het alleen maar een nick?
twiFightmaandag 20 juni 2016 @ 02:41
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 01:36 schreef vannelle het volgende:
Jouw nick vind ik namelijk ook apart, hoe ben je daar aan gekomen? Is er een reden voor of is het alleen maar een nick?
Spoilertag, want offtopic.
SPOILER
Niet zo'n spannend verhaal. Ik had een leuke nick, maar toen kwam een hele populaire film uit met een karakter met maar één letter verschil en prompt stond het hele internet er vol mee, incl. alle verbasteringen. Toen ben ik op zoek gegaan naar een andere nick. Kon niet echt wat bedenken, maar wilde wel een unieke, omdat je anders weer zit met dat een emailadres al in gebruik is en zo. Dus het is een wat nietszeggende verbastering van twilight geworden. Dat ik het, wat is het..., 12 jaar later nog zou gebruiken wist ik ook niet, maar ik ben te lui om het te veranderen, omdat ik nicks en inlognamen en emailadressen graag gelijk hou.
#ANONIEMmaandag 20 juni 2016 @ 07:08
Quote wil niet; iedereen bedankt voor de lieve en bemoedigende (en soms strenge ;) ) woorden :* Doet me goed.
Nieuwe week, nieuwe kansen :Y

@Marie; wat verschrikkelijk! :o Ik hoop dat je er gauw weer bovenop bent *;

@Twifight; Twilight is stiekem een guilty pleasure van mij O+ ;)
MarieAlicemaandag 20 juni 2016 @ 07:38
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 07:08 schreef Poesopstokje het volgende:
Quote wil niet; iedereen bedankt voor de lieve en bemoedigende (en soms strenge ;) ) woorden :* Doet me goed.
Nieuwe week, nieuwe kansen :Y

@Marie; wat verschrikkelijk! :o Ik hoop dat je er gauw weer bovenop bent *;

@Twifight; Twilight is stiekem een guilty pleasure van mij O+ ;)
Ik heb het hele verhaal niet gevolgd, en sorry, teruglezen zit er niet helemaal in nu, maar als ik bekijk wat je wel allemaal doet, wat je allemaal voor dat bengeltje van je doet, hoever je jezelf pusht om hem alles te geven, om ook nog dingen te doen in de maatschappij en hoe je dat dan nog weet te combineren, ben je gewoon een kanjer.

Weet je. Toen mijn moeder nog 40 uren per week werkte en ik nog thuis woonde, was het hele huis spik en span, de was werd drie keer per week gedaan, alles gestreken, je kent het wel. Nu ben ik al een jaar of 7 uit huis, werkt moeder maar 4 dagen meer en ligt er telkens een berg was, staat er nog afwas, moet er dringend gestofzuigd worden en bladiela. Dat soort dingen zijn voor een heel groot stuk een ritme en gewoonte opbouwen en dat doe je niet in een week. Je hebt het gedaan. Het is je zelfs gelukt. Je voedt verdorie een kind op nen alles wijst erop dat je dat super doet. En dat vrijwilligerswerk wist van je beperkingen en toch zien ze iets in je. Je doet heel veel waardevols in je leven. En daarvoor verdien je alle lof.

En nu een heel lief bedoelde schop onder je kont : *schopje*. Je kan alleen maar proberen. Maar al op voorhand gaan zeggen dat het niet gaat lukken is alleen maar een goeie strategie bij studenten die dat zeggen terwijl ze zeker zijn dat het wel zal lukken (serieus, mensen eoen daar onderzoek naar). Dus *schopje*

:*
Adrianemaandag 20 juni 2016 @ 07:45
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 22:53 schreef MarieAlice het volgende:
Sorry ik ga even niet alles teruglezen.
SPOILER
Ik ben donderdag zo ongelofelijk lomp geweest om met de wagen uit te wijken voor een duif (denk ik, ik herinner het me niet meer) en daardoor mezelf een haagje aan de op/afritscheiding van een rotonde te lanceren en daardoor twee paaltjes te raken.
Auto perte totale, ik een gebroken rib, whiplash, hersenschudding (weer maar es). En ergste van alles: iedereen reed gewoon door. Ik zat in de auto, verdwaasd te zijn, te janken van de pijn en van het feit dat mijn auto dood was, en iedereen reed gewoon verder de rotonde op en af. tot er dan iemand stopte, een gele fluovest aantrok en zei 'ik ben ambulancier van het witgele kruis, ik ben niet van dienst, maar hoe heet je? heb je pijn? je mag je nek absoluut niet bewegen. ik ga nu de 112 bellen, maar ik sta hier naast je en ik ga niet weg.
Nu ga ik alleen die man nog proberen op te sporen om hem te bedanken, want zijn naam heb ik niet onthouden.
soms denk ik echt dat ik ongeluk breng
SPOILER
Jeetje. Beterschap! Dat is schrikken. En ik vind het niet lomp. Het klinkt meer alsof je door alles afgeleid bent in je hoofd
:*
#ANONIEMmaandag 20 juni 2016 @ 07:56
quote:
1s.gif Op maandag 20 juni 2016 07:38 schreef MarieAlice het volgende:

[..]

Ik heb het hele verhaal niet gevolgd, en sorry, teruglezen zit er niet helemaal in nu, maar als ik bekijk wat je wel allemaal doet, wat je allemaal voor dat bengeltje van je doet, hoever je jezelf pusht om hem alles te geven, om ook nog dingen te doen in de maatschappij en hoe je dat dan nog weet te combineren, ben je gewoon een kanjer.

Weet je. Toen mijn moeder nog 40 uren per week werkte en ik nog thuis woonde, was het hele huis spik en span, de was werd drie keer per week gedaan, alles gestreken, je kent het wel. Nu ben ik al een jaar of 7 uit huis, werkt moeder maar 4 dagen meer en ligt er telkens een berg was, staat er nog afwas, moet er dringend gestofzuigd worden en bladiela. Dat soort dingen zijn voor een heel groot stuk een ritme en gewoonte opbouwen en dat doe je niet in een week. Je hebt het gedaan. Het is je zelfs gelukt. Je voedt verdorie een kind op nen alles wijst erop dat je dat super doet. En dat vrijwilligerswerk wist van je beperkingen en toch zien ze iets in je. Je doet heel veel waardevols in je leven. En daarvoor verdien je alle lof.

En nu een heel lief bedoelde schop onder je kont : *schopje*. Je kan alleen maar proberen. Maar al op voorhand gaan zeggen dat het niet gaat lukken is alleen maar een goeie strategie bij studenten die dat zeggen terwijl ze zeker zijn dat het wel zal lukken (serieus, mensen eoen daar onderzoek naar). Dus *schopje*

:*
:@
Dat je na je eigen ellende de moeite neemt om dit voor mij te schrijven.. Dankje, wordt gewaardeerd! O+

Ik zal het knopje vandaag gaan zoeken en hem omgooien, het komt ooit wel weer eens goed. Zat er gisteren alleen enorm doorheen, dan is het fijn dat ik dat hier van me kan afschrijven. En dat daar dan ook nog lieve en bemoedigde berichten op komen is helemaal fijn!

Echt waar, ik zit al 10 jaar op FOK! maar het is voor het eerst dat ik me zo begrepen en gesteund voel, jullie zijn allemaal stuk voor stuk toppers! :*
-sabine-maandag 20 juni 2016 @ 08:02
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 22:53 schreef MarieAlice het volgende:
Sorry ik ga even niet alles teruglezen.
SPOILER
Ik ben donderdag zo ongelofelijk lomp geweest om met de wagen uit te wijken voor een duif (denk ik, ik herinner het me niet meer) en daardoor mezelf een haagje aan de op/afritscheiding van een rotonde te lanceren en daardoor twee paaltjes te raken.
Auto perte totale, ik een gebroken rib, whiplash, hersenschudding (weer maar es). En ergste van alles: iedereen reed gewoon door. Ik zat in de auto, verdwaasd te zijn, te janken van de pijn en van het feit dat mijn auto dood was, en iedereen reed gewoon verder de rotonde op en af. tot er dan iemand stopte, een gele fluovest aantrok en zei 'ik ben ambulancier van het witgele kruis, ik ben niet van dienst, maar hoe heet je? heb je pijn? je mag je nek absoluut niet bewegen. ik ga nu de 112 bellen, maar ik sta hier naast je en ik ga niet weg.
Nu ga ik alleen die man nog proberen op te sporen om hem te bedanken, want zijn naam heb ik niet onthouden.
soms denk ik echt dat ik ongeluk breng
Wat een heftig verhaal. Je zit niet echt in je beste periode. Kop op.

Jaimy, de bekkenbodem is goed en simpel te trainen, maar je moet wel weten of dat is wat je moet doen. Naar de huisarts dus, goedzo.

POS weet het wel.
KapiteinIglomaandag 20 juni 2016 @ 08:10
Sterkte voor iedereen die het nodig heeft! En voor de rest een fijne dag.

Ik ga weer een dagje bikkelen op het werk :D.
superkimmimaandag 20 juni 2016 @ 09:23
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 22:53 schreef MarieAlice het volgende:
Sorry ik ga even niet alles teruglezen.
SPOILER
Ik ben donderdag zo ongelofelijk lomp geweest om met de wagen uit te wijken voor een duif (denk ik, ik herinner het me niet meer) en daardoor mezelf een haagje aan de op/afritscheiding van een rotonde te lanceren en daardoor twee paaltjes te raken.
Auto perte totale, ik een gebroken rib, whiplash, hersenschudding (weer maar es). En ergste van alles: iedereen reed gewoon door. Ik zat in de auto, verdwaasd te zijn, te janken van de pijn en van het feit dat mijn auto dood was, en iedereen reed gewoon verder de rotonde op en af. tot er dan iemand stopte, een gele fluovest aantrok en zei 'ik ben ambulancier van het witgele kruis, ik ben niet van dienst, maar hoe heet je? heb je pijn? je mag je nek absoluut niet bewegen. ik ga nu de 112 bellen, maar ik sta hier naast je en ik ga niet weg.
Nu ga ik alleen die man nog proberen op te sporen om hem te bedanken, want zijn naam heb ik niet onthouden.
soms denk ik echt dat ik ongeluk breng
He jakkes, het zit ook niet mee. en wat vreselijk dat mensen je eerst gewoon compleet negeren! ik hoop dat je snel opknapt!

quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 07:56 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

:@
Dat je na je eigen ellende de moeite neemt om dit voor mij te schrijven.. Dankje, wordt gewaardeerd! O+

Ik zal het knopje vandaag gaan zoeken en hem omgooien, het komt ooit wel weer eens goed. Zat er gisteren alleen enorm doorheen, dan is het fijn dat ik dat hier van me kan afschrijven. En dat daar dan ook nog lieve en bemoedigde berichten op komen is helemaal fijn!

Echt waar, ik zit al 10 jaar op FOK! maar het is voor het eerst dat ik me zo begrepen en gesteund voel, jullie zijn allemaal stuk voor stuk toppers! :*
Dat gevoel heb ik hier ook. de liefde doet zoveel goeds O+ Fijn dat we een beetje kunnen helpen :*

Gisteren uiteindelijk de hele dag bij mijn schoonouders geweest en het was eigenlijk best gezellig. Mn schoonmoeder was in goede doen en al haar broers, zussen, aanhang en haar ouders waren er (volle bak want groot gezin). Daarna was ze uiteraard uitgeput maar dat kan niemand har kwalijk nemen.

's avonds hebben we nog gebarbecued voor vaderdag (zonder schoonmoeder uiteraard, die lag gewoon binnen) en je kan merken dat schoonvader dit wel even nodig had.

Daarna thuis ging het wel mis met mij, dus ik ben blij dat ik aan de bel heb getrokken dat het een beetje veel werd. WAs ineens heel duizelig en enorme druk op de borst. Hoest vandaag ook heel veel slijm en ben nog steeds erg benauwd. Kan natuurlijk ook deels komen door de vuurkorf die gisteren buiten stond. Ze vroegen nog heel lief of ik er last van had, maar ik dacht op dat moment dat het wel meeviel. :{
Jaimy_Lucamaandag 20 juni 2016 @ 10:10
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 22:53 schreef MarieAlice het volgende:
Sorry ik ga even niet alles teruglezen.
SPOILER
Ik ben donderdag zo ongelofelijk lomp geweest om met de wagen uit te wijken voor een duif (denk ik, ik herinner het me niet meer) en daardoor mezelf een haagje aan de op/afritscheiding van een rotonde te lanceren en daardoor twee paaltjes te raken.
Auto perte totale, ik een gebroken rib, whiplash, hersenschudding (weer maar es). En ergste van alles: iedereen reed gewoon door. Ik zat in de auto, verdwaasd te zijn, te janken van de pijn en van het feit dat mijn auto dood was, en iedereen reed gewoon verder de rotonde op en af. tot er dan iemand stopte, een gele fluovest aantrok en zei 'ik ben ambulancier van het witgele kruis, ik ben niet van dienst, maar hoe heet je? heb je pijn? je mag je nek absoluut niet bewegen. ik ga nu de 112 bellen, maar ik sta hier naast je en ik ga niet weg.
Nu ga ik alleen die man nog proberen op te sporen om hem te bedanken, want zijn naam heb ik niet onthouden.
soms denk ik echt dat ik ongeluk breng
Sterkte en beterschap.
Jaimy_Lucamaandag 20 juni 2016 @ 10:21
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 18:46 schreef Poesopstokje het volgende:
Ik ga ook weer vroeg, ben vandaag enorm moe en lamlendig. Vanmiddag al even gelegen maar kan nu wel weer.
Heb er spijt van dat ik aan vrijwilligerswerk ben begonnen, ik zie er nu al tegenop ;( Ik trek het allemaal niet..
Als het niet gaat, dan gaat het niet hè. Kun jij niks aan doen dus niet rot over voelen. Ze weten - neem ik aan - waar je mee worstelt? Dan begrijpen ze het vast dat het niet zo goed lukt.
Pinnenmutskemaandag 20 juni 2016 @ 11:35
Mag ik even iets zeggen?

Ik bewonder jullie. Ondanks chronisch ziek maken jullie iets van het leven.

Ik ook natuurlijk maar voor mij is het moeilijker. Handicap en weinig zelfvertrouwen.

Jullie zijn schatten. Dikke knuffel vanuit nummer 13 in Belgie :*
LPFANmaandag 20 juni 2016 @ 12:43
Ik vertelde gister mijn ouders ook dat die vriend van mij wil doneren. Kreeg een hele lauwe reactie van mijn vader. :{ Baal daar behoorlijk van. Hij maakte afgelopen vrijdag ook al een stomme opmerking, hij was mijn schuur aan het verven en ik zeg zo ja ik moet ff zitten, Hij: Ja en ik sta ook al de hele dag hoor. Heb hem toen ff gevraagd of ie wou ruilen. Wou hij toch niet.

En ik weet het is niet helemaal zijn schuld want hij heeft maanden geleden een klein herseninfarct gehad en sindsdien is hij veranderd maar bah. -O-
Jaimy_Lucamaandag 20 juni 2016 @ 12:52
En dan krijg je weer suïcidale gedachtes omdat je voor dom wordt uitgemaakt op dit forum. :{

En het kan me ff niks schelen dat dit niet lichamelijk chronisch is. Ik ben verdrietig, punt!
LPFANmaandag 20 juni 2016 @ 13:01
quote:
1s.gif Op maandag 20 juni 2016 12:52 schreef Jaimy_Luca het volgende:
En dan krijg je weer suïcidale gedachtes omdat je voor dom wordt uitgemaakt op dit forum. :{

En het kan me ff niks schelen dat dit niet lichamelijk chronisch is. Ik ben verdrietig, punt!
Klinkt makkelijker dan het is, ik weet het, maar trek je er alsjeblieft niks van aan. Dan hebben ze je precies waar ze je hebben willen.
Disanamaandag 20 juni 2016 @ 13:06
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 12:43 schreef LPFAN het volgende:
Ik vertelde gister mijn ouders ook dat die vriend van mij wil doneren. Kreeg een hele lauwe reactie van mijn vader. :{ Baal daar behoorlijk van. Hij maakte afgelopen vrijdag ook al een stomme opmerking, hij was mijn schuur aan het verven en ik zeg zo ja ik moet ff zitten, Hij: Ja en ik sta ook al de hele dag hoor. Heb hem toen ff gevraagd of ie wou ruilen. Wou hij toch niet.

En ik weet het is niet helemaal zijn schuld want hij heeft maanden geleden een klein herseninfarct gehad en sindsdien is hij veranderd maar bah. -O-
Ik kan me voorstellen dat je liever begrip en blijdschap van je vader krijgt, maar het is een feit dat mensen vaak veranderen na een herseninfarct. Misschien moet hij er even wat langer over nadenken? Ik vind het jammer voor je, maar laat je vreugde er niet door ontnemen, het is geweldig dat je met iemand in gesprek bent over een nier.
LPFANmaandag 20 juni 2016 @ 13:12
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 13:06 schreef Disana het volgende:

[..]

Ik kan me voorstellen dat je liever begrip en blijdschap van je vader krijgt, maar het is een feit dat mensen vaak veranderen na een herseninfarct. Misschien moet hij er even wat langer over nadenken? Ik vind het jammer voor je, maar laat je vreugde er niet door ontnemen, het is geweldig dat je met iemand in gesprek bent over een nier.
Nee doe ik ook niet. Het is ook gewoon het feit dat hij heel nuchter is en zich niet te blij wil maken en dat snap ik ook wel. Maar het is gewoon ook nog erg wennen soms hoe hij reageert op dingen.
Disanamaandag 20 juni 2016 @ 13:12
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 13:12 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Nee doe ik ook niet. Het is ook gewoon het feit dat hij heel nuchter is en zich niet te blij wil maken en dat snap ik ook wel. Maar het is gewoon ook nog erg wennen soms hoe hij reageert op dingen.
Dat lijkt me ook moeilijk voor je.
LPFANmaandag 20 juni 2016 @ 13:19
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 13:12 schreef Disana het volgende:

[..]

Dat lijkt me ook moeilijk voor je.
Ja is het ook. Hij was bijvoorbeeld vroeger heel kalm en werd nooit boos. En nu kan hij zomaar ontploffen om niks.
Disanamaandag 20 juni 2016 @ 13:22
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 13:19 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Ja is het ook. Hij was bijvoorbeeld vroeger heel kalm en werd nooit boos. En nu kan hij zomaar ontploffen om niks.
Dat komt vaker voor na hersenproblemen, voor hemzelf zal dat niet leuk zijn maar voor zijn omgeving al helemaal niet. Ik hoop dat jullie er wel hulp bij hebben, in de vorm van revalidatie ofzo.
LPFANmaandag 20 juni 2016 @ 13:25
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 13:22 schreef Disana het volgende:

[..]

Dat komt vaker voor na hersenproblemen, voor hemzelf zal dat niet leuk zijn maar voor zijn omgeving al helemaal niet. Ik hoop dat jullie er wel hulp bij hebben, in de vorm van revalidatie ofzo.
Nee hebben we niet. Het is gelukkig ook het enige wat hij er aan over heeft gehouden.
_Ingrid_maandag 20 juni 2016 @ 13:58
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 13:19 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Ja is het ook. Hij was bijvoorbeeld vroeger heel kalm en werd nooit boos. En nu kan hij zomaar ontploffen om niks.
Zo herkenbaar! Mijn vader reageert sinds zijn herseninfarcten en bloedingen ook anders dan voorheen. Ookal weet je waar het van komt, het is niet makkelijk. Voor iedereen niet. :*
LPFANmaandag 20 juni 2016 @ 14:05
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 13:58 schreef _Ingrid_ het volgende:

[..]

Zo herkenbaar! Mijn vader reageert sinds zijn herseninfarcten en bloedingen ook anders dan voorheen. Ookal weet je waar het van komt, het is niet makkelijk. Voor iedereen niet. :*
Nee idd. Blijft een lastig iets. :*
vannellemaandag 20 juni 2016 @ 15:15
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 13:58 schreef _Ingrid_ het volgende:

[..]

Zo herkenbaar! Mijn vader reageert sinds zijn herseninfarcten en bloedingen ook anders dan voorheen. Ookal weet je waar het van komt, het is niet makkelijk. Voor iedereen niet. :*
Maar ons gevoel voor humor begint steeds meer op elkaar te lijken, komt helemaal goed met hem. :)
_Ingrid_maandag 20 juni 2016 @ 15:17
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 15:15 schreef vannelle het volgende:

[..]

Maar ons gevoel voor humor begint steeds meer op elkaar te lijken, komt helemaal goed met hem. :)
Is er nog iets positiefs :)
twiFightmaandag 20 juni 2016 @ 16:10
Mijn familie is ook wel blij met mijn 'veranderde' gedrag na mijn herseninfarct. Ik heb veel meer contact met ze. Ik ben niet echt veranderd, maar heb meer contact omdat ik hulp nodig heb, maar ik haaaaaaaat dat contact. Nou ja, voor mijn familie is het dan toch een gelukje bij een ongeluk.

@LPFan: hoe moeilijk het ook (aan) te voelen is, ga er maar vanuit dat hij superblij is. Het komt op mij meer over alsof hij pas feest durft te vieren als jij een nieuwe nier hebt welke je lichaam niet afstoot. Tot die tijd niet blij durven zijn omdat er nog zoveel mis kan gaan. Maar die angst komt ook voort uit liefde voor zijn dochter. Het is gewoon een andere manier van anticiperen. Ik ben zelf ook zo en ik stuit regelmatig op onbegrip en boosheid en wordt met regelmaat een negatieve lompe klootzak genoemd. Terwijl het enige verschil is dat je pas blij durft te zijn als 'de buit binnen is'.
Disclaimer: zo interpreteer ik het gedrag van je vader. Ik ken hem niet en was er niet bij, maar ik geef slechts mijn licht op de zaak.
twiFightmaandag 20 juni 2016 @ 16:14
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 07:08 schreef Poesopstokje het volgende:
@Twifight; Twilight is stiekem een guilty pleasure van mij O+ ;)
SPOILER
Nou moet je niet denken dat het van die films komt hoor :o Twilight was vroegah de naam van warez CDs en nogal populair rond die tijd. Volgens mij lag er zo'n ceedeetje op mijn bureau toen ik een nick zocht.
#ANONIEMmaandag 20 juni 2016 @ 16:29
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 09:23 schreef superkimmi het volgende:

Jammer dat je zoveel last had, komende dagen worden ook weer beroerd voor je denk ik.. Donderdag weer 27 graden, oftewel; benauwd! :X

quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 12:43 schreef LPFAN het volgende:

Wat naar van je vader.. jammer dat hij is veranderd, ik denk (hoop..) dat hij anders niet zo'n opmerking zou maken toch? *Knuff*

quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 16:14 schreef twiFight het volgende:

[..]

SPOILER
Nou moet je niet denken dat het van die films komt hoor :o Twilight was vroegah de naam van warez CDs en nogal populair rond die tijd. Volgens mij lag er zo'n ceedeetje op mijn bureau toen ik een nick zocht.
Oooh dus geen #TeamEdward? ;(
:D Hehe, sorry!
LPFANmaandag 20 juni 2016 @ 16:31
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 16:10 schreef twiFight het volgende:
Mijn familie is ook wel blij met mijn 'veranderde' gedrag na mijn herseninfarct. Ik heb veel meer contact met ze. Ik ben niet echt veranderd, maar heb meer contact omdat ik hulp nodig heb, maar ik haaaaaaaat dat contact. Nou ja, voor mijn familie is het dan toch een gelukje bij een ongeluk.

@LPFan: hoe moeilijk het ook (aan) te voelen is, ga er maar vanuit dat hij superblij is. Het komt op mij meer over alsof hij pas feest durft te vieren als jij een nieuwe nier hebt welke je lichaam niet afstoot. Tot die tijd niet blij durven zijn omdat er nog zoveel mis kan gaan. Maar die angst komt ook voort uit liefde voor zijn dochter. Het is gewoon een andere manier van anticiperen. Ik ben zelf ook zo en ik stuit regelmatig op onbegrip en boosheid en wordt met regelmaat een negatieve lompe klootzak genoemd. Terwijl het enige verschil is dat je pas blij durft te zijn als 'de buit binnen is'.
Disclaimer: zo interpreteer ik het gedrag van je vader. Ik ken hem niet en was er niet bij, maar ik geef slechts mijn licht op de zaak.
Ja ik weet wel zeker dat hij er zo over denkt :Y Hij maakt zich niet blij met een dode mus, en zo is hij altijd geweest, En dat heb ik ook van hem maar het wel ff rauw op mijn dak omdat ik er zelf zo blij mee ben. Er is nu iig een kans. Misschien is het ook wel omdat hij eerst de molen in zou voor mij alleen dat door die herseninfarct dat niet meer mogelijk was.
Jaimy_Lucamaandag 20 juni 2016 @ 16:33
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 13:01 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Klinkt makkelijker dan het is, ik weet het, maar trek je er alsjeblieft niks van aan. Dan hebben ze je precies waar ze je hebben willen.
Je hebt helemaal gelijk. Soms kan ik er goed tegen en lach ik erom, soms zit ik blijkbaar niet lekker in mijn vel - zoals vandaag, al dacht ik van wel - en trekt het me mee in een neerwaartse spiraal. Ga ik erover nadenken...

Ik weet namelijk dat ik niet de slimste ben, maar dat hoeft niet nog extra gezegd te worden, door mensen die me bij zowat alles wat ik daar post dom noemen, maar zelf ook duidelijk niet de slimste zijn.

Ik wou dat niemand me meer zó zou kunnen raken met een paar woordjes. :{
LPFANmaandag 20 juni 2016 @ 16:35
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 16:29 schreef Poesopstokje het volgende:

Wat naar van je vader.. jammer dat hij is veranderd, ik denk (hoop..) dat hij anders niet zo'n opmerking zou maken toch? *Knuff*
Nee normaal niet, das echt een gevolg van. 2 week terug kreeg ik ook een nare opmerking, toen heb ik daarna wel een sorry en een knuffel gehad dat hij het niet zo bedoelde. Dus hij heeft het gelukkig wel gelijk door dat hij iets verkeerds heeft gezegd.
LPFANmaandag 20 juni 2016 @ 16:36
quote:
1s.gif Op maandag 20 juni 2016 16:33 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Je hebt helemaal gelijk. Soms kan ik er goed tegen en lach ik erom, soms zit ik blijkbaar niet lekker in mijn vel - zoals vandaag, al dacht ik van wel - en trekt het me mee in een neerwaartse spiraal. Ga ik erover nadenken...

Ik weet namelijk dat ik niet de slimste ben, maar dat hoeft niet nog extra gezegd te worden, door mensen die me bij zowat alles wat ik daar post dom noemen, maar zelf ook duidelijk niet de slimste zijn.

Ik wou dat niemand me meer zó zou kunnen raken met een paar woordjes. :{
Ik weet hoe je je voelt helaas, maar bedenk maar zo, het zijn meestal mensen met kleine hartjes die achter het toetsenbord zitten en zich heel stoer voelen, maar irl niks voorstellen.
vannellemaandag 20 juni 2016 @ 16:40
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 16:10 schreef twiFight het volgende:
Mijn familie is ook wel blij met mijn 'veranderde' gedrag na mijn herseninfarct. Ik heb veel meer contact met ze. Ik ben niet echt veranderd, maar heb meer contact omdat ik hulp nodig heb, maar ik haaaaaaaat dat contact. Nou ja, voor mijn familie is het dan toch een gelukje bij een ongeluk.

@LPFan: hoe moeilijk het ook (aan) te voelen is, ga er maar vanuit dat hij superblij is. Het komt op mij meer over alsof hij pas feest durft te vieren als jij een nieuwe nier hebt welke je lichaam niet afstoot. Tot die tijd niet blij durven zijn omdat er nog zoveel mis kan gaan. Maar die angst komt ook voort uit liefde voor zijn dochter. Het is gewoon een andere manier van anticiperen. Ik ben zelf ook zo en ik stuit regelmatig op onbegrip en boosheid en wordt met regelmaat een negatieve lompe klootzak genoemd. Terwijl het enige verschil is dat je pas blij durft te zijn als 'de buit binnen is'.
Disclaimer: zo interpreteer ik het gedrag van je vader. Ik ken hem niet en was er niet bij, maar ik geef slechts mijn licht op de zaak.
Ik denk dat we qua karakter erg op elkaar lijken, ook ik kom wel eens met nuchtere uitspraken tegen iemand die juist iets emotioneels nodig heeft.
Maar je kunt nou eenmaal niet met iedereen rekening houden, het is gewoon wat het is en dat mag best genoemd worden vind ik.

Wat ik wel graag van je wil weten: Waarom haat je het contact met je familie?
Je geeft zelf aan dat je hulp nodig hebt en zij bieden dat.
Goed geregeld denk ik dan.
Zijn er onderliggende problemen waardoor je er zo over denkt?
Jaimy_Lucamaandag 20 juni 2016 @ 17:30
Ik zit wel goed laag vandaag! Net 4,9 gemeten. *O*
#ANONIEMmaandag 20 juni 2016 @ 17:35
quote:
14s.gif Op maandag 20 juni 2016 17:30 schreef Jaimy_Luca het volgende:
Ik zit wel goed laag vandaag! Net 4,9 gemeten. *O*
Wat is eigenlijk een normale waarde? 5 t/m 8.5 toch? Of?
twiFightmaandag 20 juni 2016 @ 17:53
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 16:40 schreef vannelle het volgende:
Wat ik wel graag van je wil weten: Waarom haat je het contact met je familie?
Spoiler, want meer R&P dan somatisch:
SPOILER
Ik hou gewoon niet van veel contact. Ik ben zo introvert als maar zijn kan. Het is gewoon meer last dan het me aan lusten oplevert. Voorheen, toen ik in een ander deel van NL woonde zag ik ze zo'n 3-4 keer per jaar en dat vond ik vaak zat. Ik heb gewoon niet veel te melden en praten terwijl je niets te zeggen hebt vind ik nutteloos. Zij zijn dan weer juist wel zo en horen het liefst twee keer per week dat er helemaal niets gebeurd is in de afgelopen dagen.

Daarnaast is de band met mijn moeder sowieso wat meh. Het ging al fout toen ik nog thuis woonde. Uiteindelijk heeft ze een diagnose gekregen en ook medicatie, maar ik heb het idee dat ze die niet meer neemt. Het resultaat is dat ze in de omgang precies zo'n persoon is waar ik heel slecht tegen kan.

Ik wil best contact maar dan op de momenten dat het nut heeft en je echt wat te melden hebt en het gezellig is. Niet contact elke paar dagen simpelweg om het contact hebben.
superkimmimaandag 20 juni 2016 @ 18:11
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 17:35 schreef Toto69 het volgende:

[..]

Wat is eigenlijk een normale waarde? 5 t/m 8.5 toch? Of?
4 tot 8 is normaal, diabetici mogen tussen de 4 en 10 zitten
Jaimy_Lucamaandag 20 juni 2016 @ 18:14
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 17:53 schreef twiFight het volgende:

[..]

Spoiler, want meer R&P dan somatisch:
SPOILER
Ik hou gewoon niet van veel contact. Ik ben zo introvert als maar zijn kan. Het is gewoon meer last dan het me aan lusten oplevert. Voorheen, toen ik in een ander deel van NL woonde zag ik ze zo'n 3-4 keer per jaar en dat vond ik vaak zat. Ik heb gewoon niet veel te melden en praten terwijl je niets te zeggen hebt vind ik nutteloos. Zij zijn dan weer juist wel zo en horen het liefst twee keer per week dat er helemaal niets gebeurd is in de afgelopen dagen.
Dit gedeelte is zó herkenbaar!
Jaimy_Lucamaandag 20 juni 2016 @ 18:17
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 17:35 schreef Toto69 het volgende:

[..]

Wat is eigenlijk een normale waarde? 5 t/m 8.5 toch? Of?
Wat Superkimmi zegt dus.
LPFANmaandag 20 juni 2016 @ 18:26
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 17:53 schreef twiFight het volgende:

[..]

Spoiler, want meer R&P dan somatisch:
SPOILER
Ik hou gewoon niet van veel contact. Ik ben zo introvert als maar zijn kan. Het is gewoon meer last dan het me aan lusten oplevert. Voorheen, toen ik in een ander deel van NL woonde zag ik ze zo'n 3-4 keer per jaar en dat vond ik vaak zat. Ik heb gewoon niet veel te melden en praten terwijl je niets te zeggen hebt vind ik nutteloos. Zij zijn dan weer juist wel zo en horen het liefst twee keer per week dat er helemaal niets gebeurd is in de afgelopen dagen.

Daarnaast is de band met mijn moeder sowieso wat meh. Het ging al fout toen ik nog thuis woonde. Uiteindelijk heeft ze een diagnose gekregen en ook medicatie, maar ik heb het idee dat ze die niet meer neemt. Het resultaat is dat ze in de omgang precies zo'n persoon is waar ik heel slecht tegen kan.

Ik wil best contact maar dan op de momenten dat het nut heeft en je echt wat te melden hebt en het gezellig is. Niet contact elke paar dagen simpelweg om het contact hebben.
Herkenbaar! Ik hou er enorm van om alleen te zijn. Ik heb sowieso een hekel aan mijn familie. Enige waarmee ik contact heb zijn mijn ouders.
vannellemaandag 20 juni 2016 @ 18:52
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 17:53 schreef twiFight het volgende:

[..]

Spoiler, want meer R&P dan somatisch:
SPOILER
Ik hou gewoon niet van veel contact. Ik ben zo introvert als maar zijn kan. Het is gewoon meer last dan het me aan lusten oplevert. Voorheen, toen ik in een ander deel van NL woonde zag ik ze zo'n 3-4 keer per jaar en dat vond ik vaak zat. Ik heb gewoon niet veel te melden en praten terwijl je niets te zeggen hebt vind ik nutteloos. Zij zijn dan weer juist wel zo en horen het liefst twee keer per week dat er helemaal niets gebeurd is in de afgelopen dagen.

Daarnaast is de band met mijn moeder sowieso wat meh. Het ging al fout toen ik nog thuis woonde. Uiteindelijk heeft ze een diagnose gekregen en ook medicatie, maar ik heb het idee dat ze die niet meer neemt. Het resultaat is dat ze in de omgang precies zo'n persoon is waar ik heel slecht tegen kan.

Ik wil best contact maar dan op de momenten dat het nut heeft en je echt wat te melden hebt en het gezellig is. Niet contact elke paar dagen simpelweg om het contact hebben.
Kee, duidelijk en dank je voor je eerlijk antwoord. :)
Heb er niks tegenin te brengen want het is hoe JIJ het voelt en alleen jij bent de baas over je eigen gevoelens.
En ik snap eigenlijk ook wel wat je bedoelt, soms heb ik dat zelf ook.

Ik hoop alleen wel dat je dan een andere manier hebt om gevoelens te uiten, opkroppen gaat nooit lang goed.
LPFANmaandag 20 juni 2016 @ 19:02
Opkroppen is idd niet goed, Het komt er altijd wel een keer uit en dan 100 keer zo erg. Geld voor iedereen in dit topic trouwens maar twiFight mijn PM staat altijd open dus als je een keer wat kwijt wil stuur me gerust een DM/PM.