abonnement Unibet Coolblue
  zondag 5 juni 2016 @ 20:59:27 #1
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_162770481
Syri

Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syri opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.

Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten

Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity
Say what?
pi_162770779
TT klopt niet falluujah is on hold ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162770820
Fallujah is on hold gezet omdat ze pak slaag kregen.
  zondag 5 juni 2016 @ 21:07:50 #4
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_162770825
quote:
99s.gif Op zondag 5 juni 2016 21:06 schreef Slayage het volgende:
TT klopt niet falluujah is on hold ;)
Lees nog steeds dagelijks vorderingen
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_162770905
quote:
1s.gif Op zondag 5 juni 2016 21:07 schreef Szura het volgende:

[..]

Lees nog steeds dagelijks vorderingen
is het niet on hold gezet?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 5 juni 2016 @ 21:42:49 #6
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_162772243
In het zuiden van de stad wordt nog zwaar gevochten iig
Say what?
  zondag 5 juni 2016 @ 21:54:59 #7
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_162772754
LizSly twitterde op zondag 05-06-2016 om 08:45:44 Hezbollah have redeployed nearly all their forces to the Damascus area, especially Qalamoun. No longer in Aleppo https://t.co/IJch0ZFT8J reageer retweet
  zondag 5 juni 2016 @ 22:04:20 #8
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_162773218


Omsingeling van Manbij is bijna gereed
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Say what?
  zondag 5 juni 2016 @ 22:06:10 #9
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_162773310
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2016 21:54 schreef ClapClapYourHands het volgende:
LizSly twitterde op zondag 05-06-2016 om 08:45:44 Hezbollah have redeployed nearly all their forces to the Damascus area, especially Qalamoun. No longer in Aleppo https://t.co/IJch0ZFT8J reageer retweet
Oud nieuws
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 5 juni 2016 @ 22:08:56 #10
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_162773450
Bewoners rond Manbij lijken redelijk blij met het verslaan van ISIS

Say what?
pi_162774403
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2016 21:54 schreef ClapClapYourHands het volgende:
LizSly twitterde op zondag 05-06-2016 om 08:45:44 Hezbollah have redeployed nearly all their forces to the Damascus area, especially Qalamoun. No longer in Aleppo https://t.co/IJch0ZFT8J reageer retweet
Even op adem komen, werd ze te veel. Te veel casualties.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_162775130
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2016 22:30 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Even op adem komen, werd ze te veel. Te veel casualties.
Ze zijn al 1/3 van hun totale leger kwijt.
mon citoyens vous serez unis.
pi_162775839
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2016 22:08 schreef UpsideDown het volgende:
Bewoners rond Manbij lijken redelijk blij met het verslaan van ISIS

Dat eerste filmpje de laatste minuut, ik heb op de grond gelegen van het lachen! _O_
  zondag 5 juni 2016 @ 23:28:17 #14
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_162776868
BosnjoBoy twitterde op zondag 05-06-2016 om 22:55:44 @BosnjoBoy HUGE advances at this moment. After taking 14 locations, Bir Qassab #IS stronghold about to fall. #Syria https://t.co/JP4aafpkr9 reageer retweet
  zondag 5 juni 2016 @ 23:33:11 #15
452665 proxyservies
viva argentina
pi_162777045
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2016 23:04 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Dat eerste filmpje de laatste minuut, ik heb op de grond gelegen van het lachen! _O_
Wat een volk, je zou inderdaad denken dat ze vrijwillig afstand er van hebben genomen.
  maandag 6 juni 2016 @ 00:06:01 #16
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_162780055
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2016 22:08 schreef UpsideDown het volgende:
Bewoners rond Manbij lijken redelijk blij met het verslaan van ISIS

"redelijk"
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 6 juni 2016 @ 04:48:04 #18
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_162780699
pi_162780707
Hoe groot is het huidige totale kalifaat eigenlijk vergeleken met het hoogtepunt?

valt dat ergens te monitoren?
  maandag 6 juni 2016 @ 04:57:29 #20
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_162780711
quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2016 04:54 schreef Beathoven het volgende:
Hoe groot is het huidige totale kalifaat eigenlijk vergeleken met het hoogtepunt?

valt dat ergens te monitoren?
Je kan oude kaarten vergelijken maar het is zeker 30 procent kleiner vergeleken met het hoogtepunt. Tevens is IS nergens meer in staat overwinningen te boeken behalve wat gebieden in Deir-Ezzor. Heel even leek het erop dat ze nog in staat waren Mare'a en Azaz in te nemen maar er gaan nu ook al geruchten dat ze vechters van dat front hebben gehaald om richting Manbij te gaan. Aan de andere kant schijnen ze toch weer dichter bij Azaz te zijn gekomen:

pi_162780730
quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2016 04:57 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Je kan oude kaarten vergelijken maar het is zeker 30 procent kleiner vergeleken met het hoogtepunt. Tevens is IS nergens meer in staat overwinningen te boeken behalve wat gebieden in Deir-Ezzor. Heel even leek het erop dat ze nog in staat waren Mare'a en Azaz in te nemen maar er gaan nu ook al geruchten dat ze vechters van dat front hebben gehaald om richting Manbij te gaan. Aan de andere kant schijnen ze toch weer dichter bij Azaz te zijn gekomen:

[ afbeelding ]
Interessant, 30% is een behoorlijk gat

Worden groeperingen als Nusra e.a. ook tot IS gerekend op dit vlak? (ze hangen min of meer dezelfde filosofie aan) of staan die apart?
  maandag 6 juni 2016 @ 06:48:30 #23
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_162780824
quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2016 05:19 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Interessant, 30% is een behoorlijk gat

Worden groeperingen als Nusra e.a. ook tot IS gerekend op dit vlak? (ze hangen min of meer dezelfde filosofie aan) of staan die apart?
Nee, die worden niet bij het oppervlak van het Kalifaat opgeteld. Nusra heeft nog steeds vrij weinig terrein verloren helaas. Hun invloed op de overige rebellen blijft ook erg groot gezien geen n groep afstand van ze neemt in het noorden.
pi_162780891
quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2016 05:19 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Interessant, 30% is een behoorlijk gat

Worden groeperingen als Nusra e.a. ook tot IS gerekend op dit vlak? (ze hangen min of meer dezelfde filosofie aan) of staan die apart?
Het voordeel van Nusra is, dat ze samenwerken met anderen partijen, en een stuk gematigder zijn, ze voeren geen executies uit, christen respecteren ze over het algemeen, en boerka's e.d zijn niet nodig, maar het blijft een groep met een islamitisch randje.
  maandag 6 juni 2016 @ 08:27:31 #25
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_162781238
quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2016 07:21 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Het voordeel van Nusra is, dat ze samenwerken met anderen partijen, en een stuk gematigder zijn, ze voeren geen executies uit, christen respecteren ze over het algemeen, en boerka's e.d zijn niet nodig, maar het blijft een groep met een islamitisch randje.
Sorry maar dat is echt nonsens. Nusra is ultraradicaal.
  maandag 6 juni 2016 @ 08:36:27 #26
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_162781299
Geen executies en geen boerka's? Wat? :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 6 juni 2016 @ 11:25:11 #27
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162784070
ISIS krijgt klappen.

Syria_Protector twitterde op zondag 05-06-2016 om 20:09:35 #SAA soldiers, T72 B, technical, MRLS, on the way to #Raqqa. https://t.co/MjPkZN7GjU reageer retweet
Syria_Protector twitterde op maandag 06-06-2016 om 01:15:31 #SAA #Tiger_Forces soldier with T-90A tank on the battlefield in #Aleppo, "battle is about to begin !" https://t.co/Pf7fzA2xnu reageer retweet
Syria_Protector twitterde op maandag 06-06-2016 om 11:17:46 #BREAKING: #SAA #Tiger_Forces have made new advance towards #Arak oilfield, almost 4 km left. https://t.co/P9FY9ph4Tu reageer retweet
sayed_ridha twitterde op zondag 05-06-2016 om 19:39:20 #SAA capture Bīr Ambaj east of Abo al-'Alaj #Raqqa reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  maandag 6 juni 2016 @ 11:47:13 #28
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_162784632
Ja leuk dat Arak, maar ze hebben Shaer nog steeds niet terug toch?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 6 juni 2016 @ 11:54:56 #29
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162784780
quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2016 11:47 schreef Szura het volgende:
Ja leuk dat Arak, maar ze hebben Shaer nog steeds niet terug toch?
Ik geloof van niet.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_162784856
quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2016 07:21 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Het voordeel van Nusra is, dat ze samenwerken met anderen partijen, en een stuk gematigder zijn, ze voeren geen executies uit, christen respecteren ze over het algemeen, en boerka's e.d zijn niet nodig, maar het blijft een groep met een islamitisch randje.
nusra scheelt in ideologie niet gek veel van isis. het grootste verschil tussen beide groepen is de toegepaste tactiek. daar waar isis tegen de mede rebellen zegt, "wij hebben de waarheid in pacht en als je niet schikt naar mij verklaar ik jou de oorlog" zegt nusra tegen de mede rebellen, "wij hebben de waarheid in pacht en ik zal vooralsnog je proberen jou daarvan in woorden te overtuigen, ondertussen kunnen we wel samenwerken tegen een gezamenlijke vijand, maar je moet me niet dwarsbomen, want dan ruim ik je op"

deze stellingname van beide groepen heeft ervoor gezorgd dat isis alleen maar vijanden heeft onder de rebellen en met nusra iedereen samenwerkt. het is dan ook niet reeel dat rebellen die op alle fronten belegerd worden afstand nemen van een van de belangrijkste spelers op het front tegen assad. dit terwijl de rebellen donders goed weten dat nusra heel sluw bezig is om hun denkbeelden verder te verspreiden.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162785248
palmyra is kennelijk een pr paradepaard geworden voor de russen :s) manhattan overigens

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 6 juni 2016 @ 12:13:07 #32
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162785266
quote:
99s.gif Op maandag 6 juni 2016 12:12 schreef Slayage het volgende:
palmyra is kennelijk een pr paradepaard geworden voor de russen :s) manhattan overigens

[ afbeelding ]
_O_ _O_
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_162786825
quote:
99s.gif Op maandag 6 juni 2016 11:59 schreef Slayage het volgende:

[..]

nusra scheelt in ideologie niet gek veel van isis. het grootste verschil tussen beide groepen is de toegepaste tactiek. daar waar isis tegen de mede rebellen zegt, "wij hebben de waarheid in pacht en als je niet schikt naar mij verklaar ik jou de oorlog" zegt nusra tegen de mede rebellen, "wij hebben de waarheid in pacht en ik zal vooralsnog je proberen jou daarvan in woorden te overtuigen, ondertussen kunnen we wel samenwerken tegen een gezamenlijke vijand, maar je moet me niet dwarsbomen, want dan ruim ik je op"

deze stellingname van beide groepen heeft ervoor gezorgd dat isis alleen maar vijanden heeft onder de rebellen en met nusra iedereen samenwerkt. het is dan ook niet reeel dat rebellen die op alle fronten belegerd worden afstand nemen van een van de belangrijkste spelers op het front tegen assad. dit terwijl de rebellen donders goed weten dat nusra heel sluw bezig is om hun denkbeelden verder te verspreiden.
En als ISIS verslagen is zeggen ze: "zo nu gaan wij lekker de rest of afmaken".
mon citoyens vous serez unis.
pi_162786841
quote:
99s.gif Op maandag 6 juni 2016 11:59 schreef Slayage het volgende:

[..]

nusra scheelt in ideologie niet gek veel van isis. het grootste verschil tussen beide groepen is de toegepaste tactiek. daar waar isis tegen de mede rebellen zegt, "wij hebben de waarheid in pacht en als je niet schikt naar mij verklaar ik jou de oorlog" zegt nusra tegen de mede rebellen, "wij hebben de waarheid in pacht en ik zal vooralsnog je proberen jou daarvan in woorden te overtuigen, ondertussen kunnen we wel samenwerken tegen een gezamenlijke vijand, maar je moet me niet dwarsbomen, want dan ruim ik je op"

deze stellingname van beide groepen heeft ervoor gezorgd dat isis alleen maar vijanden heeft onder de rebellen en met nusra iedereen samenwerkt. het is dan ook niet reeel dat rebellen die op alle fronten belegerd worden afstand nemen van een van de belangrijkste spelers op het front tegen assad. dit terwijl de rebellen donders goed weten dat nusra heel sluw bezig is om hun denkbeelden verder te verspreiden.
Zoland Nusrah tegen Assad vecht kunnen ze hun ideologie verbloemen en zieltjes winnen. Soms komt het wel naar boven zoals paar maanden geleden toen ze Hadi abdallah oppakten. Iemand die al zijn strepen meer dan heeft verdiend en als oorlogsjournalist in Aleppo zit. Zo ook toen ergens in en rond Idlib een demonstratie tegen Nusrah was paar maanden geleden en men met FSA vlaggen liep en de demo werd neergeslagen en tonen van de vlag verboden. Vooral een probleem met die vlag hebben gaat tegen de pro-revolutie Syriers in. Daarnaast heeft Nusrah ook een ideologisch probleem met hoe Syriers de Islam voor de revolutie aanhingen en vorm gaven. Dat komt pas aan de orde als Assad is verdreven en dat men wakker wordt.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_162787000
quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2016 04:57 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Je kan oude kaarten vergelijken maar het is zeker 30 procent kleiner vergeleken met het hoogtepunt. Tevens is IS nergens meer in staat overwinningen te boeken behalve wat gebieden in Deir-Ezzor. Heel even leek het erop dat ze nog in staat waren Mare'a en Azaz in te nemen maar er gaan nu ook al geruchten dat ze vechters van dat front hebben gehaald om richting Manbij te gaan. Aan de andere kant schijnen ze toch weer dichter bij Azaz te zijn gekomen:

[ afbeelding ]
De vechters kregen er dus even wat man bij :7
pi_162787042
quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2016 04:57 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Je kan oude kaarten vergelijken maar het is zeker 30 procent kleiner vergeleken met het hoogtepunt. Tevens is IS nergens meer in staat overwinningen te boeken behalve wat gebieden in Deir-Ezzor. Heel even leek het erop dat ze nog in staat waren Mare'a en Azaz in te nemen maar er gaan nu ook al geruchten dat ze vechters van dat front hebben gehaald om richting Manbij te gaan. Aan de andere kant schijnen ze toch weer dichter bij Azaz te zijn gekomen:

[ afbeelding ]
Ja lekker doorgaan met proberen Deir-Ezzor te veroveren terwijl je twee belangrijkste steden (Raqqa en Mosul) omsingeld en onder vuur worden genomen.
mon citoyens vous serez unis.
pi_162788951
quote:
1s.gif Op maandag 6 juni 2016 13:26 schreef Aloulu het volgende:

Zoland Nusrah tegen Assad vecht kunnen ze hun ideologie verbloemen en zieltjes winnen. Soms komt het wel naar boven zoals paar maanden geleden toen ze Hadi abdallah oppakten. Iemand die al zijn strepen meer dan heeft verdiend en als oorlogsjournalist in Aleppo zit. Zo ook toen ergens in en rond Idlib een demonstratie tegen Nusrah was paar maanden geleden en men met FSA vlaggen liep en de demo werd neergeslagen en tonen van de vlag verboden. Vooral een probleem met die vlag hebben gaat tegen de pro-revolutie Syriers in. Daarnaast heeft Nusrah ook een ideologisch probleem met hoe Syriers de Islam voor de revolutie aanhingen en vorm gaven. Dat komt pas aan de orde als Assad is verdreven en dat men wakker wordt.
ik denk dat heel veel syriers hen zien als een noodzakelijk kwaad, een gelegenheidscoalitie, ik denk dat weinig syriers liefde hebben voor hun ideologie.

goed verslag van hoe sneaky nusra bezig is

http://warontherocks.com/(...)is-winning-in-syria/

[ Bericht 8% gewijzigd door Slayage op 06-06-2016 15:50:11 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162790748
quote:
1s.gif Op maandag 6 juni 2016 13:26 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Zoland Nusrah tegen Assad vecht kunnen ze hun ideologie verbloemen en zieltjes winnen. Soms komt het wel naar boven zoals paar maanden geleden toen ze Hadi abdallah oppakten. Iemand die al zijn strepen meer dan heeft verdiend en als oorlogsjournalist in Aleppo zit. Zo ook toen ergens in en rond Idlib een demonstratie tegen Nusrah was paar maanden geleden en men met FSA vlaggen liep en de demo werd neergeslagen en tonen van de vlag verboden. Vooral een probleem met die vlag hebben gaat tegen de pro-revolutie Syriers in. Daarnaast heeft Nusrah ook een ideologisch probleem met hoe Syriers de Islam voor de revolutie aanhingen en vorm gaven. Dat komt pas aan de orde als Assad is verdreven en dat men wakker wordt.
Ik heb van Nusra wel eens een filmpje gezien dat ze fel tegen IS zijn, omdat ze te gewelddadig zijn, en ze vinden dat ze moslims laten bloeden, en gruwelijkheden plegen waar kinderen bij zijn.

Ik denk dat je Nusra meer kan plaatsen in een groep als ''taliban'', Nusra richt zich volgens mij ook niet echt op aanslagen, de meeste aanslagen in Syri worden gepleegd door IS

Al denk ik dat als Nusra echt het land voor zich heeft, ze geen handel willen doen met het Westen en toerisme verboden word voor Westerlingen
Verder is dit allemaal een overgang denk in het Midden Oosten, feit blijft dat Tunesi een democratie heeft gekregen, Libi krijgt eindelijk een regering, Irak heeft een democratie, alleen Syri laat even op zich wachten, ik ben toch gematigd positief op de lange termijn over het Midden Oosten :)
pi_162791844
quote:
1s.gif Op zondag 5 juni 2016 22:45 schreef HSG het volgende:

[..]

Ze zijn al 1/3 van hun totale leger kwijt.
Tja dat is oorlog h, je kan geen omelet maken zonder eieren te breken.
Ура для россии
pi_162792585
green_lemonnn twitterde op maandag 06-06-2016 om 16:49:39 #Syria Gloves off? Russian FM Lavrov says Russia will provide air support in Aleppo following JN/AQ led offensive. https://t.co/rPgIRcBaLr reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162792748
Gloves off? Als in, nu wordt het echt menens!?
pi_162794386
quote:
99s.gif Op maandag 6 juni 2016 15:07 schreef Slayage het volgende:
ik denk dat heel veel syriers hen zien als een noodzakelijk kwaad, een gelegenheidscoalitie, ik denk dat weinig syriers liefde hebben voor hun ideologie.
Hun clash met de ideologie is nog niet groots aan het licht gekomen omdat het dikke oorlog is en overleven tussen de puinhopen. Dan ben je met elke vorm van gezag snel tevreden of geneigd te accepteren
Overlevingsinstict. Daarom kunnen ze de strijd tegen Assad zo goed misbruiken (IS en Nusrah).
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_162794498
quote:
1s.gif Op maandag 6 juni 2016 18:43 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Hun clash met de ideologie is nog niet groots aan het licht gekomen omdat het dikke oorlog is en overleven tussen de puinhopen. Dan ben je met elke vorm van gezag snel tevreden of geneigd te accepteren
Overlevingsinstict. Daarom kunnen ze de strijd tegen Assad zo goed misbruiken (IS en Nusrah).
klopt dat is ook zo. ik las een keer interview van een syrier in ik meen douma die zei, "ik zou isis met open armen verwelkomen als dat zou betekenen dat de bombardementen zouden stoppen". gewoon als beeld hoe hopeloos ze zijn voor welke vorm van hulp dan ook
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162794507
quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2016 17:36 schreef Adrie072 het volgende:
Gloves off? Als in, nu wordt het echt menens!?
ja dat is wat ie ermee bedoelt
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 6 juni 2016 @ 19:03:42 #46
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162794960
EjmAlrai twitterde op maandag 06-06-2016 om 12:16:47 #SAA and allies, supported by #Russia Air Force are at 20km from Tabqa military airport, advancing in #ISIS controlled area. #Syria. reageer retweet
Blijkbaar gaat het goed naar Tabqa

http://www.dailystar.com.(...).V1V4ROmfP3h.twitter
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_162795534
quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2016 16:17 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Verder is dit allemaal een overgang denk in het Midden Oosten, feit blijft dat Tunesi een democratie heeft gekregen, Libi krijgt eindelijk een regering, Irak heeft een democratie, alleen Syri laat even op zich wachten, ik ben toch gematigd positief op de lange termijn over het Midden Oosten :)
De Maghreb-landen inclusief Libie blijven wel bijeen. Maar de Levant plus Irak is de natie-staat volledig gevallen in de praktijk. Vergelijkbaar met ex-Joegoslavie. Enkel op papier en een papieren paspoortje ben je Irakees, maar al die groepen hebben totaal geen binding die hun verschillen achter zich laten of een "sociaal contract" waardoor ze toch kunnen samenleven vreedzaam en ieder zijn eigen ding kan doen. Nu regeren de "alawieten/sjieten" over de soennieten. Als de verhoudingen anders liggen meoten de alawieten zich uit een wurggreep worstelen. Zodra Assad's regime valt zullen de Alawieten hun gebied verdedigen tot op de laatste man. Feitelijk zijn de soennieten in het Noorden en het Oosten van Syrie de baas en hebben een eigen defacto staat. En de centrale alawi-regering heeft de grootste steden nog in handen hoewel het in sommige gebieden niet een monopolie op het geweld heeft of de veiligheid kan garanderen. Denk aan Zuid-Syrie waar ook de regering in delen de macht kwijt is. Irak idemdito, nu gaat IS verjaagd worden maar denk maar niet dat de soennitische minderheid door een deur kan met de centrale regering (meerendeels sjia).
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
  maandag 6 juni 2016 @ 19:26:58 #48
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_162795657
quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2016 19:03 schreef Zahreddine het volgende:
EjmAlrai twitterde op maandag 06-06-2016 om 12:16:47 #SAA and allies, supported by #Russia Air Force are at 20km from Tabqa military airport, advancing in #ISIS controlled area. #Syria. reageer retweet
Blijkbaar gaat het goed naar Tabqa

http://www.dailystar.com.(...).V1V4ROmfP3h.twitter
Die claim van Elaijah wordt in elk geval erg hard bestreden door Sidorenko:

@EjmAlrai @supportingassad @LegitCFCPundit Operations have NOT resumed at all today. Still 40 KM.

@EjmAlrai How is Bir Abu al `Allaj 20 KM from the Airport?

#Syria #Raqqa #To_Raqqa #To_Tabqah #Tabqah #SAA are still 40KM from #Taqba Airport.

@EjmAlrai Haha That Al Mayadeen Report was completely bullshit and Syrian Reporter on the ground @AboZain6 Called them out on there LIES.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 6 juni 2016 @ 19:32:29 #49
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162795821
quote:
1s.gif Op maandag 6 juni 2016 19:26 schreef Szura het volgende:

[..]

Die claim van Elaijah wordt in elk geval erg hard bestreden door Sidorenko:

@EjmAlrai @supportingassad @LegitCFCPundit Operations have NOT resumed at all today. Still 40 KM.

@EjmAlrai How is Bir Abu al `Allaj 20 KM from the Airport?

#Syria #Raqqa #To_Raqqa #To_Tabqah #Tabqah #SAA are still 40KM from #Taqba Airport.

@EjmAlrai Haha That Al Mayadeen Report was completely bullshit and Syrian Reporter on the ground @AboZain6 Called them out on there LIES.
Klopt.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  maandag 6 juni 2016 @ 20:10:06 #50
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162797043
Vandaar is het nog maar 10km ofzo naar Tabqa Airbase. RIP aan de martelaren die daar zijn gestorven.

One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_162798866
AJABreaking twitterde op maandag 06-06-2016 om 20:41:10 عاجل | مصادر للجزيرة: مقتل 12 من القوات العراقية خلال محاولتها التقدم باتجاه #الفلوجة reageer retweet
Irakees leger wordt weer zoals gewoonlijk afgeslacht in Falujah. Falujah wordt nog een grotere faal dan Tikrit!
  maandag 6 juni 2016 @ 20:56:40 #52
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_162798974
quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2016 20:53 schreef JubaUrbicus het volgende:
AJABreaking twitterde op maandag 06-06-2016 om 20:41:10 عاجل | مصادر للجزيرة: مقتل 12 من القوات العراقية خلال محاولتها التقدم باتجاه #الفلوجة reageer retweet
Irakees leger wordt weer zoals gewoonlijk afgeslacht in Falujah. Falujah wordt nog een grotere faal dan Tikrit!
Ah je zit nog in de ontkenningsfase
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 6 juni 2016 @ 20:58:32 #53
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_162799064
@IvanSidorenko1
#Syria #Raqqa #To_Raqqa #To_Taqbah #Taqbah #SAA OFFICIALLY TAKE CONTROL OF #Khirbet_Zidane wikimapia.org/#lang=en&lat=3…

#Syria #Raqqa #To_Raqqa #To_Taqbah #Taqbah @AboZain6 Just Reported #SAA ARE NOW 5 KM away from #Taqbah_Crossroads/Sfaiyeh oil field

#Syria #Raqqa #To_Raqqa #To_Taqbah #Taqbah @AboZain6 LATEST REPORT #SAA 30 KM from #Taqbah 5 Km from #Tabqa junction

Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 6 juni 2016 @ 21:00:14 #54
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162799143
quote:
1s.gif Op maandag 6 juni 2016 20:58 schreef Szura het volgende:
@IvanSidorenko1
#Syria #Raqqa #To_Raqqa #To_Taqbah #Taqbah #SAA OFFICIALLY TAKE CONTROL OF #Khirbet_Zidane wikimapia.org/#lang=en&lat=3…

#Syria #Raqqa #To_Raqqa #To_Taqbah #Taqbah @AboZain6 Just Reported #SAA ARE NOW 5 KM away from #Taqbah_Crossroads/Sfaiyeh oil field
Takbir
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  maandag 6 juni 2016 @ 21:03:33 #55
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162799305
quote:
1s.gif Op maandag 6 juni 2016 20:58 schreef Szura het volgende:
@IvanSidorenko1
#Syria #Raqqa #To_Raqqa #To_Taqbah #Taqbah #SAA OFFICIALLY TAKE CONTROL OF #Khirbet_Zidane wikimapia.org/#lang=en&lat=3…

#Syria #Raqqa #To_Raqqa #To_Taqbah #Taqbah @AboZain6 Just Reported #SAA ARE NOW 5 KM away from #Taqbah_Crossroads/Sfaiyeh oil field

#Syria #Raqqa #To_Raqqa #To_Taqbah #Taqbah @AboZain6 LATEST REPORT #SAA 30 KM from #Taqbah 5 Km from #Tabqa junction

[ afbeelding ]
Binnen enkele dagen staan ze misschien aan de poorten van Tabqa als ze zo verder gaan.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  maandag 6 juni 2016 @ 21:16:21 #56
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_162805036
quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2016 20:53 schreef JubaUrbicus het volgende:
AJABreaking twitterde op maandag 06-06-2016 om 20:41:10 عاجل | مصادر للجزيرة: مقتل 12 من القوات العراقية خلال محاولتها التقدم باتجاه #الفلوجة reageer retweet
Irakees leger wordt weer zoals gewoonlijk afgeslacht in Falujah. Falujah wordt nog een grotere faal dan Tikrit!
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2016 21:07 schreef JubaUrbicus het volgende:
Fallujah is on hold gezet omdat ze pak slaag kregen.
Lol
  dinsdag 7 juni 2016 @ 06:01:38 #58
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_162807234
Nieuwste map richting Tabqa, nu maar 30 km verwijderd:



Ook het Deir-Ezzor front zit weer schot in:

4km van Arak verwijderd.
pi_162815438
zozo. assad doet een concessie naar de koerden lijkt het.

joshua_landis twitterde op dinsdag 07-06-2016 om 14:21:26 Assad in speech 2 parliament says Syrian national unity isn't bound to geographic unity. New. Kurdistan here we come https://t.co/wINUxuEaLu reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 7 juni 2016 @ 15:08:21 #60
365082 IPA35
Patriarch
pi_162816520
Nog nog even Aleppo-Oost front heropenen...
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  dinsdag 7 juni 2016 @ 18:28:05 #61
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162821341
Reuters twitterde op dinsdag 07-06-2016 om 16:35:03 Assad vows to fight on, says Aleppo to be Erdogan's graveyard https://t.co/MdXqLC6BAD https://t.co/MZPaZfzaQp reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_162822295
Ben weer back. Da's lang geleden.
#freefrederike
pi_162822373
quote:
99s.gif Op dinsdag 7 juni 2016 14:27 schreef Slayage het volgende:
zozo. assad doet een concessie naar de koerden lijkt het.

joshua_landis twitterde op dinsdag 07-06-2016 om 14:21:26 Assad in speech 2 parliament says Syrian national unity isn't bound to geographic unity. New. Kurdistan here we come https://t.co/wINUxuEaLu reageer retweet
Ik denk dat hij meer bedoelt dat Groter Syrie eraan zal komen.
#freefrederike
pi_162822417
mon citoyens vous serez unis.
  dinsdag 7 juni 2016 @ 19:14:24 #66
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162822495
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_162823618
Waarschijnlijk is rami gebanned van twitter: https://twitter.com/RamiAlLolah

Z'n pagina doet het niet meer, wel jammer :(
  dinsdag 7 juni 2016 @ 19:56:59 #70
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162823663
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2016 19:55 schreef JubaUrbicus het volgende:
Waarschijnlijk is rami gebanned van twitter: https://twitter.com/RamiAlLolah

Z'n pagina doet het niet meer, wel jammer :(
Kan hij geen propaganda en zijn liefde voor ISIS meer verspreiden : )
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_162823703
quote:
4s.gif Op dinsdag 7 juni 2016 19:09 schreef PizzaMizza het volgende:

[..]

Ik denk dat hij meer bedoelt dat Groter Syrie eraan zal komen.
sjiaistan part deux samen met oud irak?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162823748
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2016 19:56 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Kan hij geen propaganda en zijn liefde voor ISIS meer verspreiden : )
Arabieren en censuur :')
pi_162823874
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2016 19:53 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Thx die ga ik gelijk bekijken.
Deze speciale eenheid maakt een aardig professionele en gedisciplineerde indruk.
pi_162824254
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2016 20:04 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Deze speciale eenheid maakt een aardig professionele en gedisciplineerde indruk.
Inderdaad dit ziet er een stukken beter uit, veel beter dan die sjiitische militias. Als het gehele Irakese leger zich gedroeg zoals deze gasten had ik gelijk al wat meer sympathie voor hun kunnen kweken. Maar de werkelijkheid is dat zo'n speciale eenheid in de minderheid is en dat de meeste die vechten in Falujah en andere plekken sektarische bloodhounds zijn. Ik ga hem afkijken nu.
pi_162825061
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2016 20:16 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Inderdaad dit ziet er een stukken beter uit, veel beter dan die sjiitische militias. Als het gehele Irakese leger zich gedroeg zoals deze gasten had ik gelijk al wat meer sympathie voor hun kunnen kweken. Maar de werkelijkheid is dat zo'n speciale eenheid in de minderheid is en dat de meeste die vechten in Falujah en andere plekken sektarische bloodhounds zijn. Ik ga hem afkijken nu.
In de docu is ook te zien dat als deze speciale eenheid verder optrekt hun plaats ingenomen wordt door een sjiitische (?) militie en er direct problemen zijn met de plaatselijke bevolking.
  dinsdag 7 juni 2016 @ 21:39:27 #76
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_162827016
VivaRevolt twitterde op dinsdag 07-06-2016 om 20:08:48 Jubb Thawr and Jubb Kalb is under YPG control,with clashes at Qanat Gharrah reageer retweet
UniteKurdistan twitterde op dinsdag 07-06-2016 om 20:15:43 #SDF is surrounding the last ISIS Headquarters in the eastern countryside of #Manbij, Karsan village. https://t.co/Jdnr0w2IL3 reageer retweet

SPOILER: Actuele HD map
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Say what?
  dinsdag 7 juni 2016 @ 21:56:45 #77
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162827558
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 7 juni 2016 @ 22:01:48 #78
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_162827708
ISIS front ten noordoosten van Manbij is geklapt
VivaRevolt twitterde op dinsdag 07-06-2016 om 19:26:43 ISIS has withdrawn to Tal Yasti the last village before Manbij City from the Northeast reageer retweet
VivaRevolt twitterde op dinsdag 07-06-2016 om 19:38:58 ISIS has withdrawn from Tal Yasti to Manbij City reageer retweet
VivaRevolt twitterde op dinsdag 07-06-2016 om 21:56:18 YPG has captured Al-Mankubah,and has now entered Manbij City from the Northeast reageer retweet
Say what?
  dinsdag 7 juni 2016 @ 22:07:48 #79
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162827887
leithfadel twitterde op dinsdag 07-06-2016 om 21:01:49 ISIS should start packing because they're never going to see Tabaqa again. https://t.co/roVosW3YdC reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 7 juni 2016 @ 22:19:59 #80
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_162828330


Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 7 juni 2016 @ 23:05:04 #81
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_162830135
VivaRevolt twitterde op dinsdag 07-06-2016 om 22:01:35 Confirmed:Clashes are occurring inside Manbij City in the Northeast of it reageer retweet
Say what?
  dinsdag 7 juni 2016 @ 23:05:55 #82
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162830168
Zo snel al?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 7 juni 2016 @ 23:08:30 #83
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_162830239
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juni 2016 23:05 schreef Zahreddine het volgende:
Zo snel al?
YPG is van de blitzkrieg, net als bij Tal Abyad en Shadadi
Say what?
  woensdag 8 juni 2016 @ 00:45:53 #84
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_162832548
Sidorenko


Andere bronnen spreken weer tegen, maar zou een goede zet zijn in ieder geval.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_162832836
fosfor bommen op anadan oa move van de assadisten op aleppo voorbereidend



functionele russische bombardementen

Malcolmite twitterde op dinsdag 07-06-2016 om 23:42:07 Graphic: I usually steer clear of posting these vids but everyone must see war crimes Russia is committing in Syria! https://t.co/R2xuN6mRcx reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162833272
Ik zie dat het woord ''oorlogsmisdaden'' ook weer aan hevige inflatie onderhevig is.
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
pi_162833523
SAA & YPG _O_
pi_162834048
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juni 2016 02:36 schreef Montana_ir het volgende:
SAA & YPG _O_
Zijn lekker bezig inderdaad. Hopelijk bevrijden ze snel Manbij.
pi_162835522
vraagje naar aanleiding van de kaarten op syria.liveuamap.com en syriancivilwarmap.com:
hoe komt het dat kleine gebieden niet worden overgenomen?

en dan doel ik bijv op:
- kafarya en foua noord-oosten van idlib
- yarmuk (camp) in het zuiden van damascus; waarom wordt is daar niet weggeruimd?
- gebieden onder de truce: zabadani, madaya, al-kiswah etc etc

wat is de reden dat de koerden in irak mosul niet aanvallen/innemen? komt dat omdat mosul niet valt in het gebied van krg, en ze het dus eigenlijk overlaten aan de irakezen?
pi_162836627
het is wel duidelijk waar de assadisten aleppo gaan proberen af te knijpen

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162836798
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2016 10:00 schreef PENISPENISPENIS het volgende:
vraagje naar aanleiding van de kaarten op syria.liveuamap.com en syriancivilwarmap.com:
hoe komt het dat kleine gebieden niet worden overgenomen?

en dan doel ik bijv op:
- kafarya en foua noord-oosten van idlib
- yarmuk (camp) in het zuiden van damascus; waarom wordt is daar niet weggeruimd?
- gebieden onder de truce: zabadani, madaya, al-kiswah etc etc

wat is de reden dat de koerden in irak mosul niet aanvallen/innemen? komt dat omdat mosul niet valt in het gebied van krg, en ze het dus eigenlijk overlaten aan de irakezen?
omdat het niet makkelijk is om zwaar gefortificeerde plaatsen in te nemen (fuah kafraya zadani oa), zo heeft wel elk locatie zijn eigen verhaal, yarmuk ligt in stedelijk gebied, stedelijk gebieden veroveren is pijnlijk zwaar werk, daarnaast zit isis ook daar wat het een extra dimensie geeft, assadisten zijn bv niet eens in staat om bepaalde buitenwijken van damascus in te nemen, om maar aan te geven hoe moeilijk het is. uiteraard speelt hierbij ook de corruptie in syrie een grote rol, een belegering betekent niet per definitie dat er niks binnenkomt, mosul valt idd buiten krg en is gewoon arabisch gebied, de koerden zouden gezien worden als een "externe" mogendheid en de koerden hebben uiteraard de wil/middelen niet voor, ze kunnen ondanks internationale steun met pijn en moeite hun linies verdedigen
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162837032
gaat het dan nergens goed met isis? ;(

quote:
Islamic State withdraws from northwest Syria frontlines

Islamic State fighters withdrew from frontlines with Syrian rebel forces north of Aleppo on Wednesday as they mounted a counter attack against the jihadist group near the Turkish border, an opposition source and monitoring group said.

The sudden withdrawal from villages around the rebel-held town of Marea points to the pressure Islamic State is feeling from offensives being waged by other enemies further east, the Syrian Observatory for Human Rights monitoring group said.

Islamic State had managed to besiege the rebel-held town of Marea in a significant advance late last month, stranding thousands of civilians there and prompting a U.S.-led coalition to air drop weapons to rebels, rebel sources said.

Rebel fighters in Marea broke the siege on Wednesday when they captured the village of Kafr Kalbin on the road linking Marea with Azaz, 20 km (12 miles) to the northwest at the border with Turkey. The advance was preceded by a rebel statement saying they were uniting their ranks.

"It seems they (IS) can't keep several fronts open at the same time. It is a strategic area, they were on the verge of entering Azaz," Observatory Director Rami Abdulrahman said. The opposition source said Islamic State had withdrawn from the area quickly, and Free Syrian Army factions had filled the void.

FSA rebels fighting Islamic State north of Aleppo have received military assistance from states opposed to President Bashar al-Assad.

Their battle with Islamic State is separate to one being waged further east by a U.S.-backed group, the Syria Democratic Forces, which includes the Kurdish YPG militia. The Syrian army, backed by Russian air strikes, has also advanced against Islamic State since last week.

The FSA rebels are fighting separate conflicts with both the SDF and Assad, their main enemy.
terug naar de status quo



[ Bericht 3% gewijzigd door Slayage op 08-06-2016 11:28:24 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 8 juni 2016 @ 11:21:31 #93
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_162837078
quote:
99s.gif Op woensdag 8 juni 2016 11:19 schreef Slayage het volgende:
gaat het dan nergens goed met isis? ;(

[..]

Bij Mosul rijden ze wat rond met bulldozers, ook belangrijk....
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_162837168
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juni 2016 11:21 schreef Szura het volgende:

[..]

Bij Mosul rijden ze wat rond met bulldozers, ook belangrijk....
the last stand?

ik hoop niet dat de stad platgegooid hoeft te worden iig, maar het heeft er vooralsnog wel alle schijn van. isis lijkt al hun onderdanen strak in het gareel te hebben
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162837230
quote:
99s.gif Op woensdag 8 juni 2016 11:10 schreef Slayage het volgende:
omdat het niet makkelijk is om zwaar gefortificeerde plaatsen in te nemen (fuah kafraya zadani oa), zo heeft wel elk locatie zijn eigen verhaal, yarmuk ligt in stedelijk gebied, stedelijk gebieden veroveren is pijnlijk zwaar werk, daarnaast zit isis ook daar wat het een extra dimensie geeft, assadisten zijn bv niet eens in staat om bepaalde buitenwijken van damascus in te nemen, om maar aan te geven hoe moeilijk het is. uiteraard speelt hierbij ook de corruptie in syrie een grote rol, een belegering betekent niet per definitie dat er niks binnenkomt, mosul valt idd buiten krg en is gewoon arabisch gebied, de koerden zouden gezien worden als een "externe" mogendheid en de koerden hebben uiteraard de wil/middelen niet voor, ze kunnen ondanks internationale steun met pijn en moeite hun linies verdedigen
thanks
pi_162837723
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162838448
verrassend, ypg had dit recent ingenomen, vraag me af of de turken indirect zaken doen met de ypg, vond het al verrassend dat ze vrij positief waren over de oversteek van de sdf ten westen van rivier, verrassend was ook dat de rebellen opeens vanuit de lucht bevoorraad werden en nu deze move van de ypg.

JulianRoepcke twitterde op woensdag 08-06-2016 om 12:27:45 So ya ... looks like SDF/YPG withdrew from Sheikh Issa without a fight.Politics politics politics ... https://t.co/VU8C45UNb7 reageer retweet


kennelijk is de terugtrekking van isis uit west aleppo grootschaliger, redeployment richting manbij/tabqa?

JulianRoepcke twitterde op woensdag 08-06-2016 om 12:07:56 Here we go.Rebels just retook 3 villages with minimal force.+ hundreds of fresh rebel forces arriving fr. Turkey. https://t.co/0ftfIBcgzY reageer retweet


[ Bericht 34% gewijzigd door Slayage op 08-06-2016 12:37:10 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162838910
mooi om te zien dat isis grond blijft verliezen aan alle kanten!

hoop dat de fsa het aanval van sdf in/rond manbij goed kan benutten en dat saa de opmars richting tabqah vol kan houden
  woensdag 8 juni 2016 @ 12:57:38 #99
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_162839075
quote:
99s.gif Op woensdag 8 juni 2016 12:26 schreef Slayage het volgende:
verrassend, ypg had dit recent ingenomen, vraag me af of de turken indirect zaken doen met de ypg, vond het al verrassend dat ze vrij positief waren over de oversteek van de sdf ten westen van rivier, verrassend was ook dat de rebellen opeens vanuit de lucht bevoorraad werden en nu deze move van de ypg.

JulianRoepcke twitterde op woensdag 08-06-2016 om 12:27:45 So ya ... looks like SDF/YPG withdrew from Sheikh Issa without a fight.Politics politics politics ... https://t.co/VU8C45UNb7 reageer retweet
[ afbeelding ]

kennelijk is de terugtrekking van isis uit west aleppo grootschaliger, redeployment richting manbij/tabqa?

JulianRoepcke twitterde op woensdag 08-06-2016 om 12:07:56 Here we go.Rebels just retook 3 villages with minimal force.+ hundreds of fresh rebel forces arriving fr. Turkey. https://t.co/0ftfIBcgzY reageer retweet
[ afbeelding ]
Volgens mij was dat recent ook meer overgedragen aan YPG in plaats van echt ingenomen
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_162839176
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juni 2016 12:57 schreef Szura het volgende:

[..]

Volgens mij was dat recent ook meer overgedragen aan YPG in plaats van echt ingenomen
klopt, ook weer politiek aan het werk
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162839623
if true. moeten we wel bang zijn omdat het eerstvolgende stadje dabiq is, volgens de isis zal daar de eindstrijd ingeluid worden waardoor het einde der tijden zal volgen c_/

QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 08-06-2016 om 13:14:47 Breaking. Acc. to activists, Rebels are for the first time at the gate of major #ISIS town of Ihtimalat, N. #Aleppo. https://t.co/GHTSPN0wc4 reageer retweet
goed stuk over de felxibiliteit van isis door de jaren, hoe ze ondanks alle tegenslagen toch weer terug kunnen komen

Is the Islamic State about to kill itself?

...

The speech by Taha Falaha (Abu Muhammad al-Adnani) on 21 May asked:

"Were you victorious when you killed Abu Musab [al-Zarqawi], Abu Hamza [al-Muhajir], Abu Umar [al-Baghdadi], or Usama [bin Ladin]? ... No. ... Or do you, O America, consider defeat to be the loss of a city or the loss of land? Were we defeated when we lost the cities in Iraq and were in the desert without any city or land? And would we be defeated and you be victorious if you were to take Mosul or Sirte or Raqqa or even take all the cities and we were to return to our initial condition? Certainly not!"


de citaat deed me denken aan deze bruce lee quote :P



[ Bericht 15% gewijzigd door Slayage op 08-06-2016 13:38:26 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 8 juni 2016 @ 13:48:44 #102
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_162840154
quote:
Rethorical nonsense.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_162843305
kaart na de redeployment van isis

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162843391
Ze laten zich wel heel erg makkelijk inmaken de laatste tijd IS
Heb een vermoeden dat ze zich binnenkort volledig overgeven
Pas dan kunnen we eindelijk praten over een oplossing in Syri Samen met Assad, de koerden en de rebellen.
pi_162843451
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2016 16:16 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Ze laten zich wel heel erg makkelijk inmaken de laatste tijd IS
Heb een vermoeden dat ze zich binnenkort volledig overgeven
Pas dan kunnen we eindelijk praten over een oplossing in Syri Samen met Assad, de koerden en de rebellen.
onkruid vergaat niet isis heeft laten zien dat ze behoorlijk flexibel zijn.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 8 juni 2016 @ 16:20:45 #106
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_162843475
Berichtgeving over die militaire academie die SAA op ISIS aan het heroveren zou zijn, noord-Aleppo, helaas toch niet waar.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 8 juni 2016 @ 16:23:37 #107
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_162843542
quote:
99s.gif Op woensdag 8 juni 2016 16:13 schreef Slayage het volgende:
kaart na de redeployment van isis

[ afbeelding ]
Ze mogen SDF en SAA danken voor hun offensieven van de laatste twee weken.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_162844086
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juni 2016 16:23 schreef Szura het volgende:

[..]

Ze mogen SDF en SAA danken voor hun offensieven van de laatste twee weken.
tja zo wordt het spelletje al jaren gespeeld
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162844286
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162845812
Vandaag weer een bomaanslag in Turkije, gaat slecht daar.
_O-
pi_162849956
NorthernStork twitterde op woensdag 08-06-2016 om 17:55:15 Allegedly Israel distributed humanitarian aid to civilians in rebel-held parts of Quneitra south #Syria in #Ramadan https://t.co/DIyC6H5Y3L reageer retweet
NorthernStork twitterde op woensdag 08-06-2016 om 18:01:45 Meanwhile #Assad regime continue blocking UN humanitarian food and medical supplies to thousands of civilians in rebel areas across Syria. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162849997
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juni 2016 18:13 schreef Montana_ir het volgende:
Vandaag weer een bomaanslag in Turkije, gaat slecht daar.
_O-
:{
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162851861
quote:
99s.gif Op woensdag 8 juni 2016 20:36 schreef Slayage het volgende:

[..]

:{
Dit is nog maar het begin, Turkije wordt Irak 2.0 ;)
  woensdag 8 juni 2016 @ 21:32:44 #114
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_162852763
quote:
0s.gif Op maandag 6 juni 2016 20:53 schreef JubaUrbicus het volgende:
AJABreaking twitterde op maandag 06-06-2016 om 20:41:10 عاجل | مصادر للجزيرة: مقتل 12 من القوات العراقية خلال محاولتها التقدم باتجاه #الفلوجة reageer retweet
Irakees leger wordt weer zoals gewoonlijk afgeslacht in Falujah. Falujah wordt nog een grotere faal dan Tikrit!
Je Salafi broeders in Falujaa worden op dit moment afgeslacht. Als je vanavond Tarawih gaat doen vergeet je broeders niet, ze hebben jou dua'a nodig _O- _O- _O-
pi_162852990
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juni 2016 21:52 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

Je Salafi broeders in Falujaa worden op dit moment afgeslacht. Als je vanavond Tarawih gaat doen vergeet je broeders niet, ze hebben jou dua'a nodig _O- _O- _O-
AJABreaking twitterde op woensdag 08-06-2016 om 16:39:10 عاجل | مصادر للجزيرة: 25 قتيلا من الأمن العراقي والحشد الشعبي جنوب شرق #الفلوجة reageer retweet
AJABreaking twitterde op woensdag 08-06-2016 om 11:52:45 عاجل | وكالة أعماق: أكثر من 50 قتيلا من القوات العراقية في معارك شمال #بيجي reageer retweet
Ja het gaat heel goed uhm. _O- _O- _O- _O- _O- :W :W
pi_162853248
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2016 21:57 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

AJABreaking twitterde op woensdag 08-06-2016 om 16:39:10 عاجل | مصادر للجزيرة: 25 قتيلا من الأمن العراقي والحشد الشعبي جنوب شرق #الفلوجة reageer retweet
AJABreaking twitterde op woensdag 08-06-2016 om 11:52:45 عاجل | وكالة أعماق: أكثر من 50 قتيلا من القوات العراقية في معارك شمال #بيجي reageer retweet
Ja het gaat heel goed uhm. _O- _O- _O- _O- _O- :W :W
Mocro's & al-Jazeera _O- _O- _O-
pi_162853259
Om de zoveel tijd kijk ik weer eens in dit topic en de hoeveelheid triestheid in de comments is over 9000.
pi_162853406
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2016 21:57 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

AJABreaking twitterde op woensdag 08-06-2016 om 16:39:10 عاجل | مصادر للجزيرة: 25 قتيلا من الأمن العراقي والحشد الشعبي جنوب شرق #الفلوجة reageer retweet
AJABreaking twitterde op woensdag 08-06-2016 om 11:52:45 عاجل | وكالة أعماق: أكثر من 50 قتيلا من القوات العراقية في معارك شمال #بيجي reageer retweet
Ja het gaat heel goed uhm. _O- _O- _O- _O- _O- :W :W
Ik dacht dat het strafbaar was in Nederland om IS te supporten?
pi_162853613
Raqqa is bijna volledig bevrijd?
  woensdag 8 juni 2016 @ 22:14:02 #122
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_162853673
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2016 22:12 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:
Raqqa is bijna volledig bevrijd?
Huh? Nee.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_162853690
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juni 2016 22:14 schreef Szura het volgende:

[..]

Huh? Nee.
Jammer!!
pi_162854574
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2016 22:07 schreef badschaap het volgende:

[..]

Ik dacht dat het strafbaar was in Nederland om IS te supporten?
Dat kan best kloppen, maar wat heb ik daar mee te maken? :')
pi_162854609
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juni 2016 22:04 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

Mocro's & al-Jazeera _O- _O- _O-
*O* *O* _O_ _O_ _O- _O-

Geniet van je eten :)
pi_162854633
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2016 21:57 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

AJABreaking twitterde op woensdag 08-06-2016 om 16:39:10 عاجل | مصادر للجزيرة: 25 قتيلا من الأمن العراقي والحشد الشعبي جنوب شرق #الفلوجة reageer retweet
AJABreaking twitterde op woensdag 08-06-2016 om 11:52:45 عاجل | وكالة أعماق: أكثر من 50 قتيلا من القوات العراقية في معارك شمال #بيجي reageer retweet
Ja het gaat heel goed uhm. _O- _O- _O- _O- _O- :W :W
Vertaling?!
pi_162854800
quote:
2s.gif Op woensdag 8 juni 2016 22:39 schreef no1uknow het volgende:

[..]

Vertaling?!
"Breaking: Bronnen van Al-Jazeera melden 25 doden aan de kant van de Irakese veiligheidsdiensten en de Hash Asabie (groep van sjiitische militias) in het zuid-oosten van Falujah."

en

"Breaking: Wakalat Amaq (officile IS news agency): Meer dan 50 doden aan de kant van de Irakese krachten in een gevecht oosten te Biji (dit gebied zit vol olie en daar wordt altijd om gevochten)."
  woensdag 8 juni 2016 @ 22:45:31 #128
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_162854902


Alleen de weg naar Al-Bab moet nog ingenomen worden, dan zitten ze ingesloten
Say what?
  woensdag 8 juni 2016 @ 22:45:46 #129
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_162854909
Al Jazeera is totaal niet serieus te nemen. Zijn niet voor niets uit Irak geflikkerd.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_162855012
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2016 22:45 schreef Szura het volgende:
Al Jazeera is totaal niet serieus te nemen. Zijn niet voor niets uit Irak geflikkerd.
Dat kan je over elke news agency roepen...
pi_162855198
Voor degene die geen Arabisch begrijpen, jammer dat jullie een mening klaar hebben liggen over Al Jazeera. Al Jazeera maakt goede tv en is gewoonweg veel interessanter dan de meeste kanalen die er bestaan. Voor degene die begrijpen wat ik bedoel:
Wat mij betreft, een van de beste programma's op tv en soms gaat het echt hard. Itjiaah al ma3akes is een programma dat gepresenteerd wordt door Faisel Qasim (een Druze van Arabische afkomst).
pi_162855649
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2016 22:43 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

"Breaking: Bronnen van Al-Jazeera melden 25 doden aan de kant van de Irakese veiligheidsdiensten en de Hash Asabie (groep van sjiitische militias) in het zuid-oosten van Falujah."

en

"Breaking: Wakalat Amaq (officile IS news agency): Meer dan 50 doden aan de kant van de Irakese krachten in een gevecht oosten te Biji (dit gebied zit vol olie en daar wordt altijd om gevochten)."
Zegt niet zoveel als je niets weet aan de schade aan de andere kant.
Dat dit al breaking moet zijn...
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_162856540
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2016 22:52 schreef JubaUrbicus het volgende:
Voor degene die geen Arabisch begrijpen, jammer dat jullie een mening klaar hebben liggen over Al Jazeera. Al Jazeera maakt goede tv en is gewoonweg veel interessanter dan de meeste kanalen die er bestaan.
Als je dit na de Arabische revoluties en hoe hard Al Jazeera door de mand is gevallen echt gelooft ben je niet goed wijs. Al Jazeera = Qatar TV. Niets meer en minder. Je zal die Faisal al-Qassami die zogenaamd de Arabische media van censuur wil bevrijden nooit 1 woord horen zeggen over de dictatuur in zijn land van verblijf; Qatar. Omdat de Emir zijn salaris maandelijks betaald. Een simpele loonslaaf is het, maar dan met veel geld in een strakke studio gezet.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_162857112
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2016 23:39 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Als je dit na de Arabische revoluties en hoe hard Al Jazeera door de mand is gevallen echt gelooft ben je niet goed wijs. Al Jazeera = Qatar TV. Niets meer en minder. Je zal die Faisal al-Qassami die zogenaamd de Arabische media van censuur wil bevrijden nooit 1 woord horen zeggen over de dictatuur in zijn land van verblijf; Qatar. Omdat de Emir zijn salaris maandelijks betaald. Een simpele loonslaaf is het, maar dan met veel geld in een strakke studio gezet.
Daar heb je gelijk in. Je deed me trouwens aan deze gast denken:


_O- _O-
pi_162857663
IS regroup in Dabiq.

Bijna apocalypse dus? Of telt het niet als de vijand ook moslim is?

http://isis.liveuamap.com(...)ts-forces-in-dabiq--
pi_162857805
quote:
Iran, Russia, Syria defense chiefs to meet in Tehran

Defense ministers from Iran, Russia and Syria are scheduled to meet in Tehran on Thurday to discuss the campaign against terrorism as well the recent developments in the Middle East.

Russian Defense Minister Sergey Shoygu and his Syrian counterpart Fahd Jassem al-Freij will participate in the meeting on the official invitation of their Iranian counterpart Hossein Dehqan.

The defense ministers are to exchange viewpoints on the latest regional developments and ways to strengthen and extend the fight against terrorism during the trilateral meeting, the IRNA news agency reported.

In a speech to the newly-elected parliament in Syria on Tuesday, Syrian President Bashar al-Assad expressed gratitude for Russia, China, and Iran for the support they have provided to the Damascus government.
http://www.presstv.ir/Det(...)-antiterrorism-fight
pi_162857828
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2016 22:43 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

"Breaking: Bronnen van Al-Jazeera melden 25 doden aan de kant van de Irakese veiligheidsdiensten en de Hash Asabie (groep van sjiitische militias) in het zuid-oosten van Falujah."

en

"Breaking: Wakalat Amaq (officile IS news agency): Meer dan 50 doden aan de kant van de Irakese krachten in een gevecht oosten te Biji (dit gebied zit vol olie en daar wordt altijd om gevochten)."
dank!
pi_162857962
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juni 2016 21:30 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

Dit is nog maar het begin, Turkije wordt Irak 2.0 ;)
je zieke geest zou dat misschien willen, maar is niet echt realistisch ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162857971
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juni 2016 21:52 schreef Montana_ir het volgende:

[..]

Je Salafi broeders in Falujaa worden op dit moment afgeslacht. Als je vanavond Tarawih gaat doen vergeet je broeders niet, ze hebben jou dua'a nodig _O- _O- _O-
je bent echt ziek heh :{
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162857979
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juni 2016 00:40 schreef Koskesh het volgende:
IS regroup in Dabiq.

Bijna apocalypse dus? Of telt het niet als de vijand ook moslim is?

http://isis.liveuamap.com(...)ts-forces-in-dabiq--
alleen isis lui zijn moslim ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162858132
quote:
99s.gif Op donderdag 9 juni 2016 01:13 schreef Slayage het volgende:

[..]

je zieke geest zou dat misschien willen, maar is niet echt realistisch ;)
Bijna elke dag een aanslag, het leger inzetten tegen eigen bevolking........

quote:
99s.gif Op donderdag 9 juni 2016 01:14 schreef Slayage het volgende:

[..]

je bent echt ziek heh :{
:*
pi_162858150
quote:
1s.gif Op donderdag 9 juni 2016 01:49 schreef Montana_ir het volgende:

Bijna elke dag een aanslag, het leger inzetten tegen eigen bevolking........
irak part deux zou betekenen een autonoom gebied waar de centrale overheid nagenoeg niets te zeggen heeft. zou betekenen dat een organisatie de tweede grootste stad en een derde van het land zou innemen.

een paar aanslagen maakt het geen irak. het leger doet waar ze voor zijn: defensie tegen externe als interne vijanden.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162858156
interessant if true

archicivilians twitterde op donderdag 09-06-2016 om 01:38:19 For the first time since they reached the area in February; #SDF attacking #ISIS positions around Harbel village in South of #Marea. #Aleppo reageer retweet
archicivilians twitterde op donderdag 09-06-2016 om 01:39:11 At the same time, reports saying #FSA trying to secure #Marea by attacking #ISIS positions in Tall Malid villages, East of #Marea. #Aleppo reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 9 juni 2016 @ 08:53:49 #144
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_162859325
@sayed_ridha
#SDF have cut the highway leading to al-Bab -> #Aleppo. #Manbij is now encircled
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 9 juni 2016 @ 09:09:37 #145
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_162859556
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juni 2016 08:53 schreef Szura het volgende:
@sayed_ridha
#SDF have cut the highway leading to al-Bab -> #Aleppo. #Manbij is now encircled
Let the siege begin.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_162863740
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juni 2016 09:09 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Let the siege begin.
Ssssst dat vindt Fokuser Clapclapyourhands niet leuk.
mon citoyens vous serez unis.
pi_162867193
loopt niet zo lekker voor de assadisten in aleppo, aanval afgeslagen door de rebellen, zelfs een dorp ingenomen met de counter aanval

QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 09-06-2016 om 09:35:52 Big assault from pro-Regime militias trying to retake Humayra & intense shelling. 2 tanks destroyed so far. Heavy clashes ongoing. S. Aleppo reageer retweet
markito0171 twitterde op donderdag 09-06-2016 om 10:19:40 #Syria #JaF claim repelled #IRGC-militia assault on Humera in southern #Aleppo - destroyed 2 tanks & 1 BMP & killed 2 dozens reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 09-06-2016 om 10:30:56 In parallel with assault in S. #Aleppo, pro-Regime forces also attacking further North (from Sheikh Najar & Mallah). Without success so far. reageer retweet
markito0171 twitterde op donderdag 09-06-2016 om 13:59:17 #Syria Pics from #JaF counter assault in southern #AleppoAl-Qarassi area https://t.co/P96BOVHG7X reageer retweet
markito0171 twitterde op donderdag 09-06-2016 om 15:14:57 #Syria Pics from Al-Qarassi in southern outskirts of #Aleppo#Iran'is left behind Safir jeep https://t.co/x99oY5APQC reageer retweet
arabthomness twitterde op donderdag 09-06-2016 om 14:19:13 #Syria: Jaysh al-Fatah has captured the village of al-Qarassi, located just south of #Aleppo city https://t.co/TzpwfMquaZ reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162867313
mutludc twitterde op donderdag 09-06-2016 om 16:13:08 Hapiness of Manbij Military Council (MMC) Fighter Meeting Family After Long Years. Fighters Remember #AbuLayla Toohttps://t.co/LMVw5er2Pd reageer retweet
DrPartizan_ twitterde op donderdag 09-06-2016 om 16:57:57 #Manbij ISIS Emir of Manbij, Usama al-Tunisi, has been killed. https://t.co/ivYjHaiTp5 reageer retweet
VivaRevolt twitterde op donderdag 09-06-2016 om 16:43:02 ISIS has repelled YPG attacks on Harbul and Umm Hawsh,with ISIS amassing forces there reageer retweet


[ Bericht 94% gewijzigd door Slayage op 09-06-2016 19:33:04 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162872155
assadisten nog verder in het nauw...



archicivilians twitterde op donderdag 09-06-2016 om 16:55:32 Most of Regime fighters who were killed/captured in Qarassi are #Iraq|is from #HashdShaabi militias. #Aleppo #Syria https://t.co/pUDMx4Zayk reageer retweet
geen hasd shabi maar Haraket Al Nujaba lees ik

NorthernStork twitterde op donderdag 09-06-2016 om 18:47:05 Faylaq al-Sham drone footage shows IRGC troops retreating from al-Humayra south Aleppo.https://t.co/vQTFFh4X2k https://t.co/zLOU0HzOs0 reageer retweet
Syrian_view321 twitterde op donderdag 09-06-2016 om 18:48:17 JaF (Ajnad) pounded Zaytan with heavy artillery https://t.co/GldDJyzvxs reageer retweet
NorthernStork twitterde op donderdag 09-06-2016 om 19:10:58 IRGC and Assad troops started retreating from Zytan village south Aleppo. https://t.co/SxNRHFBfgh reageer retweet
NorthernStork twitterde op donderdag 09-06-2016 om 18:53:20 Jaish al-Fath now trying to storm Khalsa village after expelled IRGC from al-Qarasi today south #Aleppo.https://t.co/W0ijK4u9dI reageer retweet
NorthernStork twitterde op donderdag 09-06-2016 om 19:16:45 SVBIED hit IRGC positions in Khalsa village south Aleppo today. Jaish al-Fath forces advancing to Khalsa & Zaytan. https://t.co/h3h3eudfS2 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 9 juni 2016 @ 19:55:16 #151
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_162872427
In noord-Aleppo zijn de Tiger Forces ook begonnen
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_162873442
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juni 2016 19:55 schreef Szura het volgende:
In noord-Aleppo zijn de Tiger Forces ook begonnen
Dat zeg je al elke dag voor de laatste paar weken. Is het misschien niet beter als je naar Syri reist in plaats van elke dag dezelfde post te typen? Post tenminste een bron of zo. _O-
pi_162874051
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juni 2016 19:55 schreef Szura het volgende:
In noord-Aleppo zijn de Tiger Forces ook begonnen
waar?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 9 juni 2016 @ 21:04:43 #154
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_162874163
quote:
99s.gif Op donderdag 9 juni 2016 21:00 schreef Slayage het volgende:

[..]

waar?
Al-Mallah
Say what?
pi_162874539
leave no man behind doen deze gasten kennelijk niet aan


NorthernStork twitterde op donderdag 09-06-2016 om 20:30:08 Jaish al-Fath capture Zaytan village south Aleppo.https://t.co/5ZdgYUnLbU reageer retweet
Syria_Rebel_Obs twitterde op donderdag 09-06-2016 om 20:29:50 #SRO - After taking over al-Qarassi and area near Huwayz, Jaysh al-Fateh & #FSA allies now turning offensive toward Zitan in South-#Aleppo. reageer retweet
iraakse speciale eenheden patch



Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162874607
Berichten stromen binnen dat Hashd burgers van Fallujah aan het doden zijn. :o

:{
pi_162874634
quote:
99s.gif Op donderdag 9 juni 2016 21:20 schreef Slayage het volgende:
leave no man behind doen deze gasten kennelijk niet aan


NorthernStork twitterde op donderdag 09-06-2016 om 20:30:08 Jaish al-Fath capture Zaytan village south Aleppo.https://t.co/5ZdgYUnLbU reageer retweet
Syria_Rebel_Obs twitterde op donderdag 09-06-2016 om 20:29:50 #SRO - After taking over al-Qarassi and area near Huwayz, Jaysh al-Fateh & #FSA allies now turning offensive toward Zitan in South-#Aleppo. reageer retweet
iraakse speciale eenheden patch

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
That FPS though. Maar ff serieus, dit zijn vieze terroristen. :r
pi_162874681
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juni 2016 21:23 schreef vigen98 het volgende:
Berichten stromen binnen dat Hashd burgers van Fallujah aan het doden zijn. :o

:{
heb die berichten ook gezien. hoop niet dat het waar is. :{
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162874694
quote:
99s.gif Op donderdag 9 juni 2016 21:25 schreef Slayage het volgende:

[..]

heb die berichten ook gezien. hoop niet dat het waar is. :{
Ik ook niet.
pi_162874705
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juni 2016 21:24 schreef vigen98 het volgende:

[..]

That FPS though. Maar ff serieus, dit zijn vieze terroristen. :r
die fps is :')

_O_ Ahrar AsSham _O_
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162874782
quote:
99s.gif Op donderdag 9 juni 2016 21:26 schreef Slayage het volgende:

[..]

die fps is :')

_O_ Ahrar AsSham _O_
Dan heb jij een kut pc :6
pi_162874922
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juni 2016 21:04 schreef UpsideDown het volgende:

[..]

Al-Mallah
markito0171 twitterde op donderdag 09-06-2016 om 19:11:41 #Syria Rebels regain all lost positions in al-Mallah farms in northern #Aleppo reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 9 juni 2016 @ 21:34:43 #163
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_162874956
Wat voor prutsers zijn daar gestationeerd in Zuid-Aleppo
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 9 juni 2016 @ 21:35:21 #164
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_162874970
quote:
99s.gif Op donderdag 9 juni 2016 21:33 schreef Slayage het volgende:

[..]

markito0171 twitterde op donderdag 09-06-2016 om 19:11:41 #Syria Rebels regain all lost positions in al-Mallah farms in northern #Aleppo reageer retweet
Dat gaat nog over de NDF-aanval die voor de aanval van de Tiger Forces was
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_162875009
quote:
1s.gif Op donderdag 9 juni 2016 21:35 schreef Szura het volgende:

[..]

Dat gaat nog over de NDF-aanval die voor de aanval van de Tiger Forces was
de shit is aan in aleppo iig :Y)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162875037
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juni 2016 21:34 schreef Szura het volgende:
Wat voor prutsers zijn daar gestationeerd in Zuid-Aleppo
met Iran vs Israel weet ik waar ik mijn geld moet inzetten :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162875075
isis heeft killer drones _O-

green_lemonnn twitterde op donderdag 09-06-2016 om 18:29:47 #Syria Sayed Hakim, Fatemiyoun deputy in Palmyra KIA in Palmyra days ago. Reportedly hit by an IS suicide drone. https://t.co/KlahA9s00d reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162875117
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162875303
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juni 2016 21:29 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Dan heb jij een kut pc :6
ben een console gamer 8}
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 9 juni 2016 @ 21:52:23 #170
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_162875443
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juni 2016 20:37 schreef Atak het volgende:

[..]

Dat zeg je al elke dag voor de laatste paar weken. Is het misschien niet beter als je naar Syri reist in plaats van elke dag dezelfde post te typen? Post tenminste een bron of zo. _O-
1. Ik heb nooit gepost dat ze aan hun offensief begonnen waren
2. Hypocriet stuk vreten
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_162875741
quote:
1s.gif Op donderdag 9 juni 2016 21:52 schreef Szura het volgende:

[..]

1. Ik heb nooit gepost dat ze aan hun offensief begonnen waren
2. Hypocriet stuk vreten
Geef dan een bron. Dat zijn de regels.
  donderdag 9 juni 2016 @ 22:05:20 #172
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_162875871
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juni 2016 22:02 schreef Atak het volgende:

[..]

Geef dan een bron. Dat zijn de regels.
Hierboven en

@sayed_ridha
#SAA Tiger Forces have launched an assault on al-Mallah moments ago

@leithfadel
Breaking: Tiger Forces launch northern Aleppo offensive :)

En de hele timeline van Sidorenko
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_162876341
Gaat lekker:
markito0171 twitterde op donderdag 09-06-2016 om 21:37:18 #Syria #FSA blow up tank at Humera in southern #Aleppoammo exploding -crew killedhttps://t.co/TJecxG2SZk https://t.co/zRoksYk9Q6 reageer retweet
quote:
1s.gif Op donderdag 9 juni 2016 22:05 schreef Szura het volgende:

[..]

Hierboven en

@sayed_ridha
#SAA Tiger Forces have launched an assault on al-Mallah moments ago

@leithfadel
Breaking: Tiger Forces launch northern Aleppo offensive :)

En de hele timeline van Sidorenko
Thanks
pi_162877615
AJABreaking twitterde op donderdag 09-06-2016 om 22:46:14 عاجل | مصادر للجزيرة: متظاهرون يهاجمون مقر #حزب_الدعوة في #النجف وسط إطلاق نار من الحرس reageer retweet
Wow! Demonstraties uitgebroken in Najaf (heilige sjitische stad in het zuiden van Irak) en er is ook geschoten.
pi_162877784
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162877888
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juni 2016 22:51 schreef JubaUrbicus het volgende:
AJABreaking twitterde op donderdag 09-06-2016 om 22:46:14 عاجل | مصادر للجزيرة: متظاهرون يهاجمون مقر #حزب_الدعوة في #النجف وسط إطلاق نار من الحرس reageer retweet
Wow! Demonstraties uitgebroken in Najaf (heilige sjitische stad in het zuiden van Irak) en er is ook geschoten.
zitten de sadristen weer te stoken...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162877909
AJABreaking twitterde op donderdag 09-06-2016 om 22:54:36 عاجل | مصادر للجزيرة: مقاتلو #تنظيم_الدولة يستعيدون عدة قرى شمال غرب #منبج reageer retweet
Al-Jazeera meldt dat ISIS weer een aantal dorpen aan het overnemen zijn in noord west manbij.
pi_162877944
quote:
99s.gif Op donderdag 9 juni 2016 22:56 schreef Slayage het volgende:

[..]

zitten de sadristen weer te stoken...
Ja dat denk ik ook, het afgelopen half jaar is het vaker bijna misgegaan tussen sadr aanhangers en regering aanhangers.
pi_162881786
archicivilians twitterde op vrijdag 10-06-2016 om 01:16:35 Turkish artillery attacking #ISIS positions in Sheikh Rih and Tilalyan villages in North #Aleppo. #Syria reageer retweet


[ Bericht 83% gewijzigd door Slayage op 10-06-2016 02:08:35 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162882154

quote:
Latest reports from Saqlawiyah confirm the torture of thousands of Sunni men at the hands of militia's, days after the city's liberation. FRB investigated these claims, and caught up with residents who safely escaped only to recount the horrors others did not survive.
pi_162884234
2016-06-09 Syria territorial changes.

Aleppo
quote:
Rebels vs IS

IS has withdrawn from several villages in northern Aleppo and has greatly relieved pressure on the northern Aleppo pocket. The villages of Sandaf, Kafr Kalbin and Kal Jibreen were emptied by IS which enabled the rebels in the northern Aleppo pocket, aided by Ahrar Al Sham, to capture these villages and relieve the siege on Marea, the town had withstood several attacks by IS and wasn't captured despite the big effort. After this IS withdrew from Dudiyan, Qarah Kubri and Barishah. It was reported that IS had to withdraw from these villages in order to defend Manbij which is under heavy pressure by the SDF. IS did not retreat from the other villages however and it was reported that they have reinforced Dabiq and settled part of their fighting force there.


quote:
SDF vs IS

The SDF is still progressing against IS and has kettled them inside Manbij, allowing a road for the fighters of IS to flee out of Manbij, this tactic has been used succesfully before by other belligerents. They had previously tried to attack the northern city outskirts but this attempt was repelled by IS, however the fighting is getting closer and closer to the city. The road leading to Al-Bab has also been cut, reinforcements for were reportedly bombed by the coalition on this road. The SDF is involved in an operation (Abu Layla operation) to capture Manbij city, the operation is supported by French and American special forces, airstrikes and supplies. This offensive has been ongoing since the first of June and has been very much in favor of the SDF. Furthermore the SDF is also advancing northbound in the direction of Jarabulus, which is where the bulk of supplies and fighters come from. The Qurret Qawaqez bridge has also been repaired and can be used to bring supplies, it was previously destroyed by IS.


quote:
Rebels vs Pro-government

The village of Al-Qarassi has been taken by Jaish Al-Fatah who was aided by other FSA factions, this village witnessed some clashes in the last rebel offensives but only the hills north of the village were briefly captured. Jaish Al-Fateh is a coalition of rebel groups ranging from Islamists to extreme Jihadists, Jabhat Al-Nusra is also part of this coalition. The defending force were militias linked to Iran and Iraq, these forces seem to be the majority of forces in southern Aleppo. The troops in the government held village of Zaytan retreated from it and left it to be captured, however Jaish al-Fateh was forced to retreat from this village after heavy shelling and bombardments.


Raqqah
quote:
Government vs IS

The SAA is advancing in Raqqah province and have taken Bir Nabaj
from IS, along with Harbiyat. The government forces are trying to approach the Sfaiyeh crossroads that is held by IS. They are only 5 kilometers from this crossroad at this moment and they have not tried to advance further since their last advances along the highway. The offensive has the Tabqa airbase and town as a target. Government forces were originally 100 kilometers from the airbase and are now only 30-35 kilometers removed from it.


Deir-Ezzor
quote:
Government against IS

The government forces reportedly reinstated control over Tel Thardah and Tel Kroum after having lost the positions to an IS attack and being forced to retreat earlier this week. This position overlooks the airport and puts it under additional pressure, it is one of the bases that keeps the Deir-Ezzor pocket from collapsing.
pi_162885030
markito0171 twitterde op vrijdag 10-06-2016 om 09:41:53 #Syria #Manbij now under fully siege- #IS-fighters did not retreat from the city-so #SDF now is forced to urban warfare reageer retweet
manbij gaat tegen de vlakte

markito0171 twitterde op vrijdag 10-06-2016 om 09:29:35 #Syria #Aleppo Zenki brigade with their new #Russian T-90 tank- delivered to Mallah farms yd. by #SAA Tiger forces https://t.co/IwC9xuY1gy reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 10 juni 2016 @ 10:50:04 #184
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_162885207
Franse en Amerikaanse speciale eenheden vechten daar ook mee.
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_162885328
quote:
14s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 10:50 schreef Perrin het volgende:
Franse en Amerikaanse speciale eenheden vechten daar ook mee.
no boots on the ground :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162885435
British ex-ambassador: "loss of all morality, USA are in Syria allied with al-Qaeda" Rating: Parental Guidance British ex-ambassador: "loss of all morality, USA are in Syria allied with al-Qaeda"



[ Bericht 35% gewijzigd door Mytho op 10-06-2016 11:29:05 ]
  vrijdag 10 juni 2016 @ 11:02:20 #187
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_162885523
quote:
99s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 10:54 schreef Slayage het volgende:

[..]

no boots on the ground :')
Hier iig een Nederlandse bron:

quote:
Frankrijk bevestigt inzet militairen bij strijd om IS-bolwerk Manbij

De SDF krijgt van meerdere kanten militaire steun uit het westen. Niet alleen de Fransen vechten aan hun zijde, maar ook de Amerikanen, van wie al sinds eind mei bekend was dat ze met 300 speciale eenheden zij aan zij strijden met de SDF. Officieel hebben deze Amerikaanse special forces overigens alleen een adviserende taak.
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_162885529
quote:
13s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 10:58 schreef Mytho het volgende:
British ex-ambassador: "loss of all morality, USA are in Syria allied with al-Qaeda" Rating: Parental Guidance British ex-ambassador: "loss of all morality, USA are in Syria allied with al-Qaeda"
RT :7

_O_ assad propaganda kanaal _O_
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 10 juni 2016 @ 11:03:48 #189
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_162885564
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 11:02 schreef Perrin het volgende:

[..]

Hier iig een Nederlandse bron:

[..]

Ja, dit was vorige week toch al bekend, na dat akkefietje met US special forces die YPG unit-tags droegen?
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  vrijdag 10 juni 2016 @ 11:06:27 #190
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_162885629
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 11:03 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Ja, dit was vorige week toch al bekend, na dat akkefietje met US special forces die YPG unit-tags droegen?
Min of meer wel ja..
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_162885690
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 11:02 schreef Perrin het volgende:

[..]

Hier iig een Nederlandse bron:

[..]

de fransen zijn al geruime tijd bezig in syrie, er waren zelfs berichten van fransen troepen in de straten van syrie toen het nog geen burgeroorlog was, maar nu hebben de fransen na de aanslagen in parijs geen enkel excuus om niet all in te gaan in syrie
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162886306
quote:
99s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 11:02 schreef Slayage het volgende:

[..]

RT :7

_O_ assad propaganda kanaal _O_
dan doet RT het wel goed om een britse staatsburger te gebruiken voor propaganda. wie laat zich nou misbruiken, reputatie schaden,

iemand die in syrie heeft gewoont Peter Ford UK ambassador to Syria (2003-2006)

geloof ik eerder dan iemand achter een zolder kamer PC die wat roept
8-)
pi_162886758
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 11:35 schreef Mytho het volgende:

[..]

dan doet RT het wel goed om een britse staatsburger te gebruiken voor propaganda. wie laat zich nou misbruiken, reputatie schaden,

iemand die in syrie heeft gewoont Peter Ford UK ambassador to Syria (2003-2006)

geloof ik eerder dan iemand achter een zolder kamer PC die wat roept
8-)
het gaat er voor RT niet zo zeer om wie welke verhaal vertelt, maar om wat de mening is van de persoon die wordt uitgenodigd. dat deze man brits is of in syrrie heeft is gewoon niet relevant. RT heeft hem uitgenodigd om het verhaal wat de assadisten sinds 2011 al roepen te herhalen, de opstandelingen zijn terroristen. "de opstandelingen zijn jihadis. de op opstandelingen zijn al qaida." het is gewoon zuivere assad propaganda van het eerste uur. niks nieuws.

denk jij dat RT iemand zou uitnodigen die een mening heeft die niet de Russische / Assadistische lijn verkondigt? dacht het niet.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162886821
zwaar overleg vandaag :s)



Ald_Aba twitterde op vrijdag 10-06-2016 om 11:45:12 BIG IF TRUE #Iran Airforce commander Hassan Shah Safi: Asks for permission to cross 16 warplanes through #Iraq airspace into #Syria reageer retweet


[ Bericht 62% gewijzigd door Slayage op 10-06-2016 12:31:57 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162888159
Wat een afgang voor Iran weer. Best wel knap van de oppositie. Ze hebben zoveel tegen en ze stoten steeds maar door. Laat weer zien dat ze gewoon het volk met zich hebben.
https://twitter.com/archicivilians/status/741223176135430148
pi_162888696
Die Syrische troepen laten meer achter dan Iraakse... manmanman....

Maar geen zorgen, ISIS wordt van beiden kanten gepakt. SDF en Iraakse troepen pakt meer land :Y Dan kan SDF wel die andere terroristen afmaken zoals Nusra

[ Bericht 66% gewijzigd door #ANONIEM op 10-06-2016 13:27:00 ]
pi_162889903


^O^
pi_162889988
quote:
Ziet er goed uit.
  vrijdag 10 juni 2016 @ 14:54:34 #199
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_162890930
quote:
Is it me, or are they trying to connect the cantons?

Clashes bij Arima en Harbul.

Ben benieuwd. Het front bij Manbij trekt verder westwaarts dan nodig is.
Volgens mij ziet het YPG zijn kans schoon en gaan ze er gewoon voor.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  vrijdag 10 juni 2016 @ 15:10:50 #200
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162891275
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 13:02 schreef Atak het volgende:
Wat een afgang voor Iran weer. Best wel knap van de oppositie. Ze hebben zoveel tegen en ze stoten steeds maar door. Laat weer zien dat ze gewoon het volk met zich hebben.
https://twitter.com/archicivilians/status/741223176135430148
Ze hebben het volk niet achter zich. Waarom moeten ze dan Oezbeken, Tsjestjenen, Chinezen en ander gespuis nodig hebben tijdens hun offensief?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_162891485
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 15:10 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Ze hebben het volk niet achter zich. Waarom moeten ze dan Oezbeken, Tsjestjenen, Chinezen en ander gespuis nodig hebben tijdens hun offensief?
Achter Assad staat geen hond meer. Zonder Iranezen en ander gespuis was die al lang van zijn troon. De oppositie en dan heb ik het niet over IS maar FSA bestaat voornamelijk uit inheemse volkeren. Zonder die volkeren uit te moorden zal Assad ook nooit zegevieren.
  vrijdag 10 juni 2016 @ 15:19:38 #202
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162891493
''Rebellen'' denken dat ze hun vrienden van ISIS kunnen ontzetten met hun offensief, nope.

sayed_ridha twitterde op vrijdag 10-06-2016 om 14:23:06 #SAA, Suqur al-Sahra & SSNP have liberated Sfaiyah gas field & junction and are now 20km from Tabqa Airbase reageer retweet
sayed_ridha twitterde op vrijdag 10-06-2016 om 14:54:35 #SAA have reached al-Telaylah east of #Tadmor amidst clashes with #IS reageer retweet
sukkeltjes
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 10 juni 2016 @ 15:21:57 #203
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162891555
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 15:19 schreef Atak het volgende:

[..]

Achter Assad staat geen hond meer. Zonder Iranezen en ander gespuis was die al lang van zijn troon. De oppositie en dan heb ik het niet over IS maar FSA bestaat voornamelijk uit inheemse volkeren. Zonder die volkeren uit te moorden zal Assad ook nooit zegevieren.
Hoezo weet je dat niemand achter Assad staat? Omdat erdolf het zegt? Zonder het buitenlands gespuis van de ''rebellen'' waren zij al lang van de kaart geveegd. Alleen de sektarische boertjes van het platteland van Idlib, Daraa Aleppo staan aan de kant van de 'rebellen'' de rest steunt assad;
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 10 juni 2016 @ 15:23:05 #204
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162891570
watanisy twitterde op vrijdag 10-06-2016 om 14:16:56 #SAA captured Rusafa junction and #SAA 20 km away from Tabqa Airbase / Raqqa reageer retweet
watanisy twitterde op vrijdag 10-06-2016 om 14:21:52 @watanisy #SAA also captured gas fields and electricity company reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_162891646
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 15:21 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Hoezo weet je dat niemand achter Assad staat? Omdat erdolf het zegt? Zonder het buitenlands gespuis van de ''rebellen'' waren zij al lang van de kaart geveegd. Alleen de sektarische boertjes van het platteland van Idlib, Daraa Aleppo staan aan de kant van de 'rebellen'' de rest steunt assad;
Ik denk eerder dat zo'n 80% niet achter Assad staat. Zelfs voor IS was dat al bekend. Assad in stand houden is ook een verloren zaak. Alleen geld en tijd verspilling zoals Afghanistan.
  vrijdag 10 juni 2016 @ 15:29:15 #206
365082 IPA35
Patriarch
pi_162891681
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 15:19 schreef Zahreddine het volgende:
''Rebellen'' denken dat ze hun vrienden van ISIS kunnen ontzetten met hun offensief, nope.

sayed_ridha twitterde op vrijdag 10-06-2016 om 14:23:06 #SAA, Suqur al-Sahra & SSNP have liberated Sfaiyah gas field & junction and are now 20km from Tabqa Airbase reageer retweet
sayed_ridha twitterde op vrijdag 10-06-2016 om 14:54:35 #SAA have reached al-Telaylah east of #Tadmor amidst clashes with #IS reageer retweet
sukkeltjes
We hebben een kruispunt midden in de woestijn gepakt. Meanwhile pakken de Koerden alles terwijl de Tijger zich stukbijt op een paar boerderijtjes.

Straks pakken de PKK en hun mede-"Democraten" Al-Bab nog...
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  vrijdag 10 juni 2016 @ 15:31:35 #207
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_162891738
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 15:29 schreef IPA35 het volgende:

[..]

We hebben een kruispunt midden in de woestijn gepakt. Meanwhile pakken de Koerden alles terwijl de Tijger zich stukbijt op een paar boerderijtjes.

Straks pakken de PKK en hun mede-"Democraten" Al-Bab nog...
YPG en zou kunnen, maar niet zonder luchtsteun. En ik denk niet dat de Amerikanen ze gaan helpen bij verder westwaarts trekken i.v.m. afspraken met de Turken.
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  vrijdag 10 juni 2016 @ 15:36:01 #208
365082 IPA35
Patriarch
pi_162891833
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 15:31 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

YPG en zou kunnen, maar niet zonder luchtsteun. En ik denk niet dat de Amerikanen ze gaan helpen bij verder westwaarts trekken i.v.m. afspraken met de Turken.
Tiger forces hadden de ideale kans om terreinwinst te maken in Oost-Aleppo nu... Dit offensief richting Taqba heeft alleen maar zin als SAA Deir Hafer en Jirah AFB inneemt. Dan kunnen ze namelijk de Maskaneh vlakte innemen van twee kanten waardoor je ISIS territorium in twee stukken splitst, en bovendien Khannasir min of meer veilig stelt. Dan is Raqqa binnen handbereik en is de route naar Aleppo bovendien veilig. Maar ja...

Men gaat eerst Nusra maanden de kans geven om zich te bewapenen (nota bene met Saoedische special forces uniformen!) om ze alvorens op hun sterkste front, frontaal aan te vallen. Gratiezz T-90 voor Nusra & Co. Lekker hoor.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  vrijdag 10 juni 2016 @ 15:38:09 #209
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162891892
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 15:29 schreef IPA35 het volgende:

[..]

We hebben een kruispunt midden in de woestijn gepakt. Meanwhile pakken de Koerden alles terwijl de Tijger zich stukbijt op een paar boerderijtjes.

Straks pakken de PKK en hun mede-"Democraten" Al-Bab nog...
Ja, Al-Bab is belangrijker. In plaats van in de woestijn te gaan had suqour al sahara beter naar al bab gegaan, zo kan Tiger forces als nog naar Anadan gaan. Ik snap niet waarom ze Mallah aanvallen want dat front is veel te veel gefortificeerd.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 10 juni 2016 @ 15:39:08 #210
365082 IPA35
Patriarch
pi_162891917
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 15:38 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Ja, Al-Bab is belangrijker. In plaats van in de woestijn te gaan had suqour al sahara beter naar al bab gegaan, zo kan Tiger forces als nog naar Anadan gaan. Ik snap niet waarom ze Mallah aanvallen want dat front is veel te veel gefortificeerd.
Anadan is het Douma van het Noorden. Zinloos om aan te vallen. Tiger had terug naar Kweiris moeten gaan. Souran flanken en Al-Bab benaderen.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  vrijdag 10 juni 2016 @ 15:41:51 #211
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162891971
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 15:39 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Anadan is het Douma van het Noorden. Zinloos om aan te vallen. Tiger had terug naar Kweiris moeten gaan. Souran flanken en Al-Bab benaderen.
In februari was het zeker mogelijk om Anadan te pakken. Maar ja die 'ceasefire' was gewoon een excuus van de amerikanen om de 'rebellen' te herbewapenen en te hergroeperen. Zonder die ceasefire zaten ze nu al met knikkende benen op de grond.

Ja Tiger Forces Oost aleppo en Suqour al sahara Tabqa om ze in de tang te nemen. Maar dan zit je nu wel met die nusratjes in Zuid aleppo.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 10 juni 2016 @ 15:43:28 #212
365082 IPA35
Patriarch
pi_162892002
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 15:41 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

In februari was het zeker mogelijk om Anadan te pakken. Maar ja die 'ceasefire' was gewoon een excuus van de amerikanen om de 'rebellen' te herbewapenen en te hergroeperen. Zonder die ceasefire zaten ze nu al met knikkende benen op de grond.

Ja Tiger Forces Oost aleppo en Suqour al sahara Tabqa om ze in de tang te nemen. Maar dan zit je nu wel met die nusratjes in Zuid aleppo.
Zuid-Aleppo is afwachten tot Iran zijn shit bij elkaar heeft. Blijkbaar botert het niet met de Russen en willen die laatsten gaan air support geven. Gerucht is nu dat Iran toestemming heeft gevraagd aan Irak om vliegtuigen naar Syri te sturen.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  vrijdag 10 juni 2016 @ 15:44:56 #213
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162892023
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 15:43 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Zuid-Aleppo is afwachten tot Iran zijn shit bij elkaar heeft. Blijkbaar botert het niet met de Russen en willen die laatsten gaan air support geven. Gerucht is nu dat Iran toestemming heeft gevraagd aan Irak om vliegtuigen naar Syri te sturen.
bwah, wat kan Iran's luchtmacht bijbrengen? Wat zijn hun modernste vliegtuigen en bommen?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 10 juni 2016 @ 15:46:36 #214
365082 IPA35
Patriarch
pi_162892049
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 15:44 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

bwah, wat kan Iran's luchtmacht bijbrengen? Wat zijn hun modernste vliegtuigen en bommen?
Meer is beter...

Hoe dan ook, de Russen leggen heel Zuid-Aleppo in as nu. Maar helpt niet veel. Maar goed, als de Irakezen Hadher maar weten te behouden maakt het niet heel veel uit.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  vrijdag 10 juni 2016 @ 15:47:15 #215
365082 IPA35
Patriarch
pi_162892059
Het probleem is dat Iran al die manschappen had geregeld om door te stoten naar Fua/Kefrya, en Rusland wil dat juist niet. Dus zijn blijkbaar veel Irakese strijders weer naar huis gegaan...
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  vrijdag 10 juni 2016 @ 15:48:10 #216
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162892076
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 15:46 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Meer is beter...

Hoe dan ook, de Russen leggen heel Zuid-Aleppo in as nu. Maar helpt niet veel. Maar goed, als de Irakezen Hadher maar weten te behouden maakt het niet heel veel uit.
Er zijn ook veel Irakezen naar huis gegaan h. Blijkbaar was de bedoeling in November om tot in Fuah door te stoten maar is dat niet gelukt en hebben ze dan maar Nubl/Zahraa gedaan en dan naar huis gedaan.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 10 juni 2016 @ 15:49:11 #217
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162892095
Die ceasefire was gewoon bedoeld van de amerikanen om de ''rebellen'' te laten hergroeperen en te herbewapenen. Goed gespeeld muricah
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_162892097
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 15:44 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

bwah, wat kan Iran's luchtmacht bijbrengen? Wat zijn hun modernste vliegtuigen en bommen?
Als je het een luchtmacht kan noemen. :')

Ze hebben maar een moderne jet en daar hebben ze geen onderdelen voor.

Enige bijdrage dat er is dat ze zouden dienen als extra schietschijven voor de rebellen.
  vrijdag 10 juni 2016 @ 15:49:32 #219
365082 IPA35
Patriarch
pi_162892101
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 15:48 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Er zijn ook veel Irakezen naar huis gegaan h. Blijkbaar was de bedoeling in November om tot in Fuah door te stoten maar is dat niet gelukt en hebben ze dan maar Nubl/Zahraa gedaan en dan naar huis gedaan.
Ze zouden nu van de situatie gebruik moeten maken om de frontlinies met ISIS te verkorten... Daarna pas focussen op Nusra.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  vrijdag 10 juni 2016 @ 15:50:48 #220
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162892125
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 15:49 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Ze zouden nu van de situatie gebruik moeten maken om de frontlinies met ISIS te verkorten... Daarna pas focussen op Nusra.
Gewoon zoveel mogelijk van Oost Aleppo pakken.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 10 juni 2016 @ 15:51:50 #221
365082 IPA35
Patriarch
pi_162892145
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 15:50 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Gewoon zoveel mogelijk van Oost Aleppo pakken.
Exact. Al-Bab, Deir Hafer, Babinnis. Ik zou daar nu aanvallen omdat ISIS druk is met de Nusratten en PKK.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  vrijdag 10 juni 2016 @ 15:52:19 #222
365082 IPA35
Patriarch
pi_162892150
Laatste gerucht, SAA en """"Het Verzet"""" heroveren Qarrasi in Zuid-Aleppo.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  vrijdag 10 juni 2016 @ 15:53:33 #223
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162892175
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 15:51 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Exact. Al-Bab, Deir Hafer, Babinnis. Ik zou daar nu aanvallen omdat ISIS druk is met de Nusratten en PKK.
Ja eerste prioriteit is Al Bab, daarna Dayr Hafir waarna men gemakkelijk Jirah kan pakken
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 10 juni 2016 @ 15:53:43 #224
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162892178
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 15:52 schreef IPA35 het volgende:
Laatste gerucht, SAA en """"Het Verzet"""" heroveren Qarrasi in Zuid-Aleppo.
bron?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 10 juni 2016 @ 15:54:40 #225
365082 IPA35
Patriarch
pi_162892202
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 15:53 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Ja eerste prioriteit is Al Bab, daarna Dayr Hafir waarna men gemakkelijk Jirah kan pakken
Beetje lastige kwestie. Deir Hafir zou prioriteit moeten hebben vanwege het offensief richting Tabqa. Maar Al-Bab is een grotere plaats en als je Deir Hafer eerst aanvalt ben je te laat en wappert de "Democraten" PKK vlag boven die stad.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  vrijdag 10 juni 2016 @ 15:54:57 #226
365082 IPA35
Patriarch
pi_162892211
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 15:53 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

bron?
A7_Mirza twitterde op vrijdag 10-06-2016 om 15:50:17 Some trusted sources confirmed SAA/Resistance forces regained #Qarrasi #القراصي control https://t.co/Kud9QolJdy reageer retweet
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  vrijdag 10 juni 2016 @ 15:56:04 #227
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162892237
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 15:54 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Beetje lastige kwestie. Deir Hafir zou prioriteit moeten hebben vanwege het offensief richting Tabqa. Maar Al-Bab is een grotere plaats en als je Deir Hafer eerst aanvalt ben je te laat en wappert de "Democraten" PKK vlag boven die stad.
Ja, dat is wel.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 10 juni 2016 @ 15:57:18 #228
365082 IPA35
Patriarch
pi_162892266
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 15:56 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Ja, dat is wel.
Die plaatsen wonen veel arme Soennieten. Die gaat de CIA dan weer keihard bewapenen h. Is ook niet handig...
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  vrijdag 10 juni 2016 @ 15:59:07 #229
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162892312
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 15:57 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Die plaatsen wonen veel arme Soennieten. Die gaat de CIA dan weer keihard bewapenen h. Is ook niet handig...
Dan praten we niet eens over Turkije en de Saudis. Waarschijnlijk ook veel grijze wolfjes omdat er daar vroeger veel turkmenen woonden.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 10 juni 2016 @ 15:59:47 #230
365082 IPA35
Patriarch
pi_162892331
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 15:59 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Dan praten we niet eens over Turkije en de Saudis. Waarschijnlijk ook veel grijze wolfjes omdat er daar vroeger veel turkmenen woonden.
Nah. Turkije is niet echt pro-SDF denk ik.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  vrijdag 10 juni 2016 @ 16:01:01 #232
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162892356
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 15:59 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Nah. Turkije is niet echt pro-SDF denk ik.
Ah ja. Ik dacht dat je de facties bedoelde die Turkije steunt. Wat zit ik hier zelfs over die sukkels te praten? die kunnen Dudiyan niet eens houden :')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 10 juni 2016 @ 16:26:00 #233
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162892879
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 10 juni 2016 @ 16:26:46 #234
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_162892905
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 16:26 schreef Zahreddine het volgende:
[ afbeelding ]
Ziet er tactisch enigszins kwetsbaar uit, zo'n uitstulping.
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  vrijdag 10 juni 2016 @ 16:28:01 #235
365082 IPA35
Patriarch
pi_162892928
todayinsyria twitterde op vrijdag 10-06-2016 om 16:12:38 Arab #SDF fighter sees his father for the first time since #IS took over #Manbij in 2014 https://t.co/SqXjzfnRt0 reageer retweet
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  vrijdag 10 juni 2016 @ 16:29:00 #236
365082 IPA35
Patriarch
pi_162892949
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 16:26 schreef Perrin het volgende:

[..]

Ziet er tactisch enigszins kwetsbaar uit, zo'n uitstulping.
Vandaar dat het ook niet slim is hiermee verder te gaan. De dorpjes tussen het kruispunt en Khanassir zouden ze nu eerst moeten veiligstellen...
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  vrijdag 10 juni 2016 @ 16:29:27 #237
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162892956
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 16:26 schreef Perrin het volgende:

[..]

Ziet er tactisch enigszins kwetsbaar uit, zo'n uitstulping.
Bwah, ja en nee, op zich kan je het wel gemakkelijk doorsnijden maar dat landshap is maar vlakke woestijn h, ideaal als schietschijf voor syrische en russische luchtmacht.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 10 juni 2016 @ 16:31:48 #238
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162892989
Ideaal is dat ze vanuit Oost Aleppo naar Masaknah een offensief opzetten maar dan zit je weer met Al-Bab dat je moet laten schieten aan de koerden.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 10 juni 2016 @ 16:40:56 #239
365082 IPA35
Patriarch
pi_162893219
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 16:31 schreef Zahreddine het volgende:
Ideaal is dat ze vanuit Oost Aleppo naar Masaknah een offensief opzetten maar dan zit je weer met Al-Bab dat je moet laten schieten aan de koerden.
Beter iets dan niets...
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  vrijdag 10 juni 2016 @ 17:03:28 #240
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_162893804
Geloof er niks van dat de Amerikanen het toestaan dat de SDF naar Al-Bab gaan. Zullen wel afspraken over zijn met Rusland.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 10 juni 2016 @ 17:10:00 #241
365082 IPA35
Patriarch
pi_162893954
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_162895833
Voor de eerste keer (?) een Russische T90 in handen van rebellen (fsa):

pi_162896577
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 18:42 schreef JubaUrbicus het volgende:
Voor de eerste keer (?) een Russische T90 in handen van rebellen (fsa):

[ afbeelding ]
Transporteren naar een NAVO land for R&D. Tank lijkt me in goeie toestand voor onderzoek.
pi_162896745
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 19:10 schreef Atak het volgende:

[..]

Transporteren naar een NAVO land for R&D. Tank lijkt me in goeie toestand voor onderzoek.
_O- _O- _O- _O-
  vrijdag 10 juni 2016 @ 19:19:24 #245
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_162896862
Say what?
pi_162897239
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 19:19 schreef UpsideDown het volgende:
[ afbeelding ]
Och och, dat zullen sommige hier niet leuk vinden.
pi_162897317
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 19:19 schreef UpsideDown het volgende:
[ afbeelding ]
:o Dat ging snel.
pi_162898749
Doorsturen naar Turkije. :D Zeker geschikt voor onderzoek. NAVO zou het niet erg vinden om een onderzoek te doen waar de zwakke plekken zijn. Misschien zelfs reverse engineering?

todayinsyria twitterde op vrijdag 10-06-2016 om 19:01:49 #FSA in #Aleppo with the Russian T-90 tank that they captured from #SAA Tiger forces https://t.co/gZon5m4Z8M reageer retweet
pi_162898980
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 19:19 schreef UpsideDown het volgende:
[ afbeelding ]
_O_ _O_ _O- ~O>
  vrijdag 10 juni 2016 @ 20:27:04 #250
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162899033
TheArabSource twitterde op vrijdag 10-06-2016 om 17:10:55 NDF, Iranian paramilitary fighters recapture al-Qarassi village in southern #Aleppo https://t.co/tNWZnSS8IA https://t.co/AuvDSIctrv reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 10 juni 2016 @ 20:29:13 #251
365082 IPA35
Patriarch
pi_162899120
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  vrijdag 10 juni 2016 @ 20:34:56 #252
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162899309
watanisy twitterde op vrijdag 10-06-2016 om 16:55:56 @watanisy #SAA also captured Bir Qulayb reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_162901565
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 14:54 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Is it me, or are they trying to connect the cantons?

Clashes bij Arima en Harbul.

Ben benieuwd. Het front bij Manbij trekt verder westwaarts dan nodig is.
Volgens mij ziet het YPG zijn kans schoon en gaan ze er gewoon voor.
hangt er van af wat het doel is. volgens mij is dat nooit echt duidelijk gemaakt.

arabthomness twitterde op vrijdag 10-06-2016 om 13:22:39 #Syria: #Daesh militants are back in control of Dudiyan, seems they're still capable to take on #FSA rebels in northern #Aleppo reageer retweet


[ Bericht 44% gewijzigd door Slayage op 10-06-2016 21:34:42 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162902277
het regime is zo uitgekiend :') :') :')

"om good will te tonen laten we een paar gevangen vrij, maar die moeten wel direct naar front, als ze omkomen is het winst. je hebt dan niet meer de onkosten voor het gevangenschap, daarnaast vul je ook nog wat gaten aan het front en om de kans op overlopen te minimaliseren moeten ze naar het front met isis. oh en het zijn dan niet de politieke gevangenen vrouwen en kinderen, maar drugs delinquenten" _O- _O- _O-

eigenlijk een beetje vergelijkbaar met de fatemiyoun die met de belofte van een verblijfsvergunning (beloning) richting syrie gaan (de tol). deze gasten worden vrijgelaten (eerst beloond) en dan moeten ze de tol betalen

quote:
Exclusive: Syria requiring released prisoners to join army, opposition says

GENEVA | By Tom Miles

Syria's government has freed prisoners on condition that they join the army upon their release, the president of the opposition Syrian National Coalition told Reuters on Friday, citing reports from Adra Central Prison near Damascus.

"Preliminary reports indicate that between 100-150 prisoners have been released under this arrangement but taken directly to the front lines in Aleppo and Qamishli. It is believed the regime is inclined to take those released to the front lines with ISIS in particular to minimize chances of defection," Anas al-Abdah said.

On Thursday, U.N. Syria envoy Staffan de Mistura said he had information from Russia and Syria that "some substantial number of fighters appeared to have been released".

He suggested the release could be timed to coincide with the holy month of Ramadan or as a unilateral gesture by the government, but he was seeking more information to confirm that those released were "genuine fighters, political prisoners".

His office had no more information 24 hours later, and referred Reuters back to his previous statement.

Al-Abdah said those reportedly released were not political prisoners but mostly criminal convicts, especially those jailed for drug crimes.

"The Syrian National Coalition is deeply concerned by those reports and calls on the international community, particularly the U.N. Special Envoy and his team, to take a firm stance of the regime’s hideous manoeuvres and blackmail tactics it typically uses with regards to the issue of detainees," he said.

The Syrian opposition has long demanded the release of detainees, especially women and children, and de Mistura has appointed a former Red Cross official, Eva Svoboda, to take charge of the issue.

The main opposition negotiating group, the High Negotiations Committee, has a list of 150,000 detainees, its spokesman, Salim al-Muslat, told Reuters in April.

(Reporting by Tom Miles, editing by Larry King)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 10 juni 2016 @ 21:56:43 #255
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162902682
quote:
99s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 21:46 schreef Slayage het volgende:
het regime is zo uitgekiend :') :') :')

"om good will te tonen laten we een paar gevangen vrij, maar die moeten wel direct naar front, als ze omkomen is het winst. je hebt dan niet meer de onkosten voor het gevangenschap, daarnaast vul je ook nog wat gaten aan het front en om de kans op overlopen te minimaliseren moeten ze naar het front met isis. oh en het zijn dan niet de politieke gevangenen vrouwen en kinderen, maar drugs delinquenten" _O- _O- _O-

eigenlijk een beetje vergelijkbaar met de fatemiyoun die met de belofte van een verblijfsvergunning (beloning) richting syrie gaan (de tol). deze gasten worden vrijgelaten (eerst beloond) en dan moeten ze de tol betalen

[..]

SNC :')

Is dat niet die vijfsterren hotel coalitie ergens in Ankara?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_162902866
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 21:56 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

SNC :')

Is dat niet die vijfsterren hotel coalitie ergens in Ankara?
het regime heeft laten zien dat het bijna alles weet te manipuleren dus dit zie ik hen echt wel doen. volledig in de lijn der verwachting.

net als dat de belegerde gebieden hulp zouden krijgen volgens de wapenstilstand afspraken, hoeveel hulpkonvooien zijn er uiteindelijk geleverd aan al de gebieden?

rekken en traineren. gewoon mensen dood laten gaan en doodleuk ontkennen dat het gebeurt. ziek regime :r :r :r
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  vrijdag 10 juni 2016 @ 22:02:09 #257
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162902877
Syrian government, U.S.-backed fighters advance against IS

http://www.reuters.com/ar(...)a-army-idUSKCN0YW1QJ
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 10 juni 2016 @ 22:02:54 #258
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162902904
quote:
99s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 22:01 schreef Slayage het volgende:

[..]

het regime heeft laten zien dat het bijna alles weet te manipuleren dus dit zie ik hen echt wel doen. volledig in de lijn der verwachting.

net als dat de belegerde gebieden hulp zouden krijgen volgens de wapenstilstand afspraken, hoeveel hulpkonvooien zijn er uiteindelijk geleverd aan al de gebieden?

rekken en traineren. gewoon mensen dood laten gaan en doodleuk ontkennen dat het gebeurt. ziek regime :r :r :r
En? Dat wilt nog altijd niet zeggen dat de SNC het juist heeft.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 10 juni 2016 @ 22:13:04 #259
365082 IPA35
Patriarch
pi_162903326
joshua_landis twitterde op vrijdag 10-06-2016 om 21:35:14 Syrian Army has taken Tabqa Air field. ISIS has retreated to base houses in the compound. Russian rockets are pounding it accord to sources reageer retweet
Lijkt me erg voorbarig.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  vrijdag 10 juni 2016 @ 22:36:50 #260
365082 IPA35
Patriarch
pi_162904398
Alex_de_M twitterde op vrijdag 10-06-2016 om 22:31:32 .@AbraxasSpa @AfarinMamosta MC-130 GAU-23 Bushmaster fireworks :)) https://t.co/2CB31ronUa reageer retweet
Lekker in het donker met zo'n gunship rondvliegen. Infrarood optics aan. Hoppa.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  vrijdag 10 juni 2016 @ 23:46:52 #261
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_162906681
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 22:13 schreef IPA35 het volgende:
joshua_landis twitterde op vrijdag 10-06-2016 om 21:35:14 Syrian Army has taken Tabqa Air field. ISIS has retreated to base houses in the compound. Russian rockets are pounding it accord to sources reageer retweet
Lijkt me erg voorbarig.
Ze waren een paar uur geleden nog op 20 km, dit lijkt me onmogelijk.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 10 juni 2016 @ 23:51:49 #262
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162906838
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 23:46 schreef Szura het volgende:

[..]

Ze waren een paar uur geleden nog op 20 km, dit lijkt me onmogelijk.
Airnborne operatie?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  vrijdag 10 juni 2016 @ 23:55:05 #263
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_162906927
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 23:51 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Airnborne operatie?
Zie het nergens anders terug ook, lijkt me gewoon fout.

Nog een apart bericht, even afwachten

@TheDaneChris
Reading reports that the SAA just captured Arak and the T3 Airbase!! Mental, we're trying to confirm with frontline sources.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 11 juni 2016 @ 00:02:35 #264
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162907104
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 23:55 schreef Szura het volgende:

[..]

Zie het nergens anders terug ook, lijkt me gewoon fout.

Nog een apart bericht, even afwachten

@TheDaneChris
Reading reports that the SAA just captured Arak and the T3 Airbase!! Mental, we're trying to confirm with frontline sources.
Lijkt me idd vals.

Hopelijk is T3 en Arak juist. En hopelijk gaan ze eindelijk Shaer pakken.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_162908424
Je blijft je elke keer verbazen over de tactusche vaardigheid van de SA en TR leiderschap of het gebrek hiervan. Door de rebellen en IS te steunen hebben ze er meer of min ervoor gezorgd dat alle sunni steden zijn vernietigd. Ze worden door iedereen uitgekotst, etnische kaart za er totaal snders uitzien over 5 jaar.
pi_162908745
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 11 juni 2016 @ 08:58:56 #267
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_162909659
@TheDaneChris
Arak 100% captured, not entirely sure about T3. Probably gonna fall soon, if it hasn't already (some reported it so)

@sayed_ridha
#SAA liberate Telaylah crossing, Arak valley & Arak gas field/plant. T3 is currently under fire control

@leithfadel
'Arak is important, but ISIS is going to be tough at Sukhanah. ISIS is backed by tribal forces there.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 11 juni 2016 @ 10:42:06 #268
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_162910674
quote:
99s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 02:04 schreef Slayage het volgende:
[ afbeelding ]
Nog maar even en IS is afgesneden van de rest van Syri in Aleppo.
  zaterdag 11 juni 2016 @ 10:46:33 #269
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_162910732
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 10:42 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Nog maar even en IS is afgesneden van de rest van Syri in Aleppo.
Alles west van de Euphraat en het Assadmeer is een krimpende IS-pocket, zo te zien.
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_162911845
het gaat weer hard de laatste tijd
  zaterdag 11 juni 2016 @ 12:03:58 #271
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162912280
Zouden ze ook voor Al-Thawrah gaan?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zaterdag 11 juni 2016 @ 12:09:19 #272
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162912399
12 km!

sayed_ridha twitterde op zaterdag 11-06-2016 om 11:06:55 #SAA liberate Bīr Qulayb & 2 hills after taking Sfaiyah junction y'day, they have repelled #IS counterattack & are now ~12km from Tabqa AB reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_162913253
green_lemonnn twitterde op zaterdag 11-06-2016 om 12:23:58 #Syria Russian airstrikes reported in Urem Al Kubra (W- Aleppo) & Kaljibrin (N- Aleppo). reageer retweet
green_lemonnn twitterde op zaterdag 11-06-2016 om 12:47:42 #PT Russian airstrikes also reported in Khan Tuman, Hamira & Al Qarrassi (S - Aleppo). reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 11 juni 2016 @ 13:21:10 #274
365082 IPA35
Patriarch
pi_162913790
Gjoene twitterde op zaterdag 11-06-2016 om 00:35:23 Huge if true: #Syria-n gov has reached a settlement with militants inside #Daraya to transfer them to #Idlib. City soon under #SAA control reageer retweet
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_162913920
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 13:21 schreef IPA35 het volgende:
Gjoene twitterde op zaterdag 11-06-2016 om 00:35:23 Huge if true: #Syria-n gov has reached a settlement with militants inside #Daraya to transfer them to #Idlib. City soon under #SAA control reageer retweet
de tweet is 12 uur oud. tot op heden niks over vernomen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 11 juni 2016 @ 15:00:36 #276
365082 IPA35
Patriarch
pi_162916000
watanisy twitterde op zaterdag 11-06-2016 om 14:58:16 @watanisy #SAA make significant progress and captured number of strategic hills in the vicinity of the Kabanah acc. to pro SAA source reageer retweet
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_162916832
zijn de assadisten door hun vatten en metalen pijpen heen ofzo? een tuinslang met explosieven :{


bdrhmnhrk twitterde op zaterdag 11-06-2016 om 17:15:22 Regime helicopters dropped hosepipes stuffed with tnt on Aleppo. This one did not explode https://t.co/w1XTzmLbiZ reageer retweet
green_lemonnn twitterde op zaterdag 11-06-2016 om 17:23:19 Mine-clearing line charges used in Aleppo by SyAAF helicopters. https://t.co/CjbceUFSiU reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 11-06-2016 om 14:27:26 Jaish Al-Fateh says it has repelled assault from pro-Regime militias in Al-Qarassi, S. #Aleppo. https://t.co/1X9wOQRx10 reageer retweet
quote:
Time for Turkey to take strategic maneuvers on Syria?

At the beginning of the Syria war, the main trouble was Bashar al-Assad. It was not only Turkey, but also the U.S. arguing that he would and should be toppled.

But in the due course the Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL) advanced massively, even though the U.S. formed an anti-ISIL coalition back in September 2014. Washington turned a deaf ear to Turkey's insistence on building a safe zone and no-fly zone in northern Syria, and also it did not pursue Ankara's bid for the train-equip program in a serious spirit. Meanwhile, the Syrian opposition groups backed by Turkey, Qatar and Saudi Arabia have split among themselves.

This has all, in turn, paved the way for ISIL and shifted the U.S.'s attention from al-Assad to this terrorist organization. Washington came to accept the continuation of al-Assad, on the grounds that his removal would most benefit ISIL. In the words of David Ignatius, "The U.S. strategy had an unstated theme: Destroy the Islamic State now; worry about the future of Syria later." Turkey, on the other hand, continued to insist that al-Assad should go. In short, the gap between Turkey and U.S. widened.

The U.S. has also shut its eyes to Iran's increasing role and influence in both Iraq and Syria through its Shia militia. What's more, it signed the nuclear deal with Tehran, which further brought Iran in from the cold.
Russia's unexpected intervention in Syria in October 2015 further changed the balance of power. Moscow moved along the Iran-Assad axis, taking Syria's airspace under its control and securing two military bases in the country. Over time, the Russia-Iran-Assad axis became further consolidated.

The U.S. also increasingly enhanced its coordination with Russia. With the Geneva talks gaining speed from last January onward, dialogue intensified to the extent that - as Kremlin Spokesperson Dmitry Peskov stated last week - Moscow and Washington are currently talking twice daily.

Today, the Syrian Democratic Forces (SDF), which are dominated by the People's Protection Units (YPG) and backed by the U.S., are launching an offensive in Raqqa, ISIL's capital in Syria, from the north. The Russia-Iran-Assad forces, on the other hand, are fighting for Raqqa from the south of the city. This is widely considered a fight between the U.S. and Russia, but in fact Washington's foremost priority today is for ISIL to be expelled from Raqqa. Moreover, the direction of developments to date indicates that the indirect cooperation between the U.S. and the Russia-Iran-Assad axis is likely to evolve into a direct and transparent one.

Meanwhile, just as the U.S. has relied on the Shiite militia in Iraq that are currently launching the biggest operation in the country (Fallujah), it has started to rely on the Democratic Union Party (PYD) and its military wing the YPG in Syria. However, the PYD and the YPG are considered by Turkey to be the Syrian affiliate of the outlawed Kurdistan Workers' Party (PKK).

Despite this, Washington has enhanced its cooperation with the PYD, paying no attention to Turkey's warnings that "the PYD must not move to the west of the Euphrates." This had been declared a red line by Turkey, as it might pave the way for an autonomous Kurdish entity along Turkey's southern borders. Furthermore, the U.S. has even rejected Ankara's offer that it should "abandon the PYD and let Turkey fight together with the opposition groups in Syria."

In short, the military force representing the U.S. in Syria today is Turkey's foremost enemy. As a result, the two countries have become the two opposite ends of the pendulum.

In the meantime, the PYD's bid to found a federation has become much more concrete and realistic. Under the roof of the SDF and coupled with the U.S. air support, the PYD is just about to seize from ISIL Manbij, a crucial swathe of northern Syria. If the PYD does not withdraw from Manbij afterward, this might end up in the unification of the cantons of Afrin and Kobane, i.e. the formation of a federation. On top of this, the PYD might also integrate Raqqa with Rojava (northern Syria) if it is able to seize the city from ISIL.

Beyond all this, U.S. President Barack Obama's special envoy for ISIL, Brett McGurk, just wrote on his Twitter account that "the border between the Iraqi Kurdistan Region and northern Syria is opened for humanitarian trade and commerce." The extent of the threat has thus grown massively in the eyes of Turkey.

There is only one actor who will be as bothered as Ankara by the "uncontrollable rise" of the PYD: Al-Assad. This will soon expose Ankara to a strategic junction: Will Turkey slowly start to side with the Syrian regime against the PYD? Will it indirectly coordinate with and engage in dialogue with the al-Assad regime? Secondly, will it try to minimize the side effects of its "strategic disconnect" with the U.S. by trying to meet the Russia-Iran-Assad axis halfway? Last but not least, will it try to decrease the "PYD gap" with the U.S.?

Rockets are being fired by ISIL across Turkey's southern border every day. ISIL blows up bombs within the country. Iraq and Syria are dissolving right across from Turkey's borders. And the PKK is being fed by the Kurds' success in Rojava. The only way to deal with all these existential threats is to find and create partners in the countries where these threats are coming from.

The gap between the U.S.'s stance five years ago and now is more than clear. Moreover, over the course of the war in Syria, Washington has succesfully turned its "enemies" such as Russia and Iran into "partners." Great states are certainly the ones that manage to make strategic maneuvers in the face of changing balances of power on the ground.

June/11/2016
quote:
US-Russia tension rises in Black Sea and Mediterranean

The Russian Foreign Ministry warned on June 10 that the country would "respond" to the arrival of the U.S. Navy's missile guided destroyer USS Porter to the Black Sea "with measures," but did not give details.

The destroyer passed through the Turkish straits on June 6 northbound into the Black Sea on a "routine deployment." The statement is the latest indication of the rising tension between Russia and NATO, whose leading force is the United States. And it is not particular to the Black Sea, which is one of the main stages of the Ukraine-Russia crisis theater that has been dominated by Russia's annexation of Crimea. The tension in the Black Sea is actually part of bigger problems in the Mediterranean Sea because of the Syrian civil war.

On June 9, it was reported that a second U.S. aircraft carrier, the USS Eisenhower, would be deployed to the Mediterranean Sea to replace the already deployed USS Truman of the 6th Fleet there, but both aircraft carrier groups will be there throughout the month of June. The Wall Street Journal quoted a U.S. official as saying: "It provides some needed presence in the Mediterranean to check the Russians. The unpredictability of what we did with Truman kind of makes them think twice."

What Truman did was hit the positions of the Islamic State of Iraq and Levant (ISIL) around Aleppo in Syria with jets and guided missiles from the sea for the first time on June 3. So far, American planes have generally used the Turkish air base of Incirlik to hit ISIL in Syria. The next day on June 4, it was reported that a Tu-142 naval reconnaissance plane was observed in the Syrian and Mediterranean skies for the first time in the Syrian theater.

Despite the fact that both the U.S. and Russia are fighting ISIL in Syria, the tension between the two is rising as the ground forces they support (Russia's being the regime forces of Bashar al-Assad) get closer to each other around cities like Aleppo and Raqqa, the latter being the headquarters of ISIL.

Russia has a naval task force (of at least 13 warships) with their base in Syria's Tartus port, an air force unit based in Latakia and special forces in Syria. In addition to that, Russia recently announced that the aircraft carrier Admiral Kuznetsov would soon be deployed to the Mediterranean.

The defense ministers of Russia, Syria and Iran had a meeting in Tehran on June 10, reiterating their continued support for the al-Assad regime.

The military escalation in the Black Sea and the Mediterranean Sea, which means the northern and southern shores of Turkey, is due to the ongoing crisis in Ukraine and Syria. The situation was inflamed by the downing of a Russian jet by a Turkish jet in November 2015 for violating the Syria-Turkey border. The recent escalation and mutual warnings have come at a time when NATO has been conducting its biggest military exercise, Anaconda, in Poland since June 6 - which coincides with the USS Porter's entry to the Black Sea.

The exercise (in which the Turkish Armed Forces is also participating) alarmed Russia, which deployed extra troops near the Polish border. Poland is going to station missiles for the NATO-operated U.S. missile shield project within the next two years. Romania, which also has a Black Sea coast, has already deployed missiles, with the related early-warning radar site stationed in Turkey.

And all this is taking place as NATO is heading for a summit in Warsaw on July 8-9 during which relations with Russia will be a hot item on the agenda, along with the struggle against terrorism as triggered by the civil wars in Syria and Iraq. Those developments have put Turkey in a more delicate situation as a NATO country bordering Syria, Iraq and Iran and conducting two anti-terror fights at the same time against both ISIL and the outlawed Kurdistan Workers' Party (PKK).

June/11/2016


[ Bericht 40% gewijzigd door Slayage op 11-06-2016 17:38:31 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162918301
:r :r :r

syriahr twitterde op zaterdag 11-06-2016 om 16:20:59 #SOHR Counterattack by infiltrates of the "caliphate cubs" on countryside #Tabaqa ®ime awaiting for reinforcement https://t.co/9Vv9uKBo4H reageer retweet
quote:
Laat soenni's voor IS alternatief vinden

Pas als de soennitische gebieden in handen van IS zich onder gematigde leiding organiseren, kan de molen van radicalisering tot stilstand komen.


Door: Marcel Kurpershoek 11 juni 2016, 02:00

In Syri en Irak zijn troepen met luchtsteun van de Coalitie in opmars tegen IS. Licht aan het einde van de tunnel? Eerst een blik op het rapport Exploiting Disorder: al-Qaeda and the Islamic State van de International Crisis Group (ICG). Dat verbindt de puntjes van Afghanistan en Pakistan tot Mali en Nigeria via het Midden-Oosten, Jemen, de Sina en Libi. Te midden van staten in ontbinding en crisis woekeren IS, Al Qaida, de Taliban, de Somalische al-Shabab, Boko Haram en andere extremisten met islamitische ideologie. Het beschrijft omstandigheden die ultra-radicalen de wind in de zeilen gaven. En de westerse acties die dat niet hebben kunnen voorkomen of die dat hebben verergerd.

De ICG ziet IS in de brede samenhang. Hoe te voorkomen dat een eenzijdige focus op IS nieuwe risico's oplevert. Het rapport waarschuwt tegen overhaasting. De voorkeur heeft geleidelijk terugdringen en fondsen afsnijden. Want het gaat om de dag erna. Dan moeten Arabische soennieten die nu onder de IS-knoet leven het bestuur en de veiligheid overnemen. En dat vraagt voorbereiding.

Iedereen vecht tegen IS, maar vooral om zichzelf te positioneren. Alleen voor het Westen is IS eerste prioriteit. Niet voor de Koerden in Syri en Irak, het Assad-regime, Hezbollah, de sjiitische milities in Irak, en diverse soennitische rebellen in Syri en de Al Qaida-facties. Evenmin voor Iran, Rusland, Turkije en de Arabische Golfstaten. Deze spelers houden elkaar in de gaten. Als de een (terrein)winst maakt, ziet een ander dat als verlies. Het doel is te voorkomen dat een andere partij meer strategisch voordeel behaalt.

Zowel in Syri als Irak heeft Iran op de grond de sterkste troeven: het Assad-regime, Hezbollah en sjiitische milities in Irak. De Iraanse Lawrence of Arabia, generaal Qasim Soleimani van de Revolutionaire Garde, stuurt operaties tegen IS aan bij het Iraakse Fallujah. Ook in Syri duikt hij op aan het front. De 'adviseur' van Soleimani bij Falluja, de Irakees Abu Mahdi al-Muhandis staat op de Amerikaanse terreurlijst. De zwakke regering van Abadi in Bagdad betaalt de pro-Iraanse milities uit het Iraakse oliegeld. De VS steunen het reguliere Iraakse leger dat zonder de sjiitische milities niet veel uitricht.
Explosief voorbeeld

In Syri is het vergelijkbaar. De voornaamste VS-partner tegen IS is de Syrische tak van de Turkse PKK die in een nieuwe oorlog met Ankara is gewikkeld. De VS beschouwen deze tak, de PYD, anders dan de PKK, niet als 'terroristisch'. Amerikaanse topcommandanten zijn net zo zichtbaar bij de Syrische PKK als de 'terrorist' al-Muhandis dat is aan het Iraakse front. Daardoor zijn de spanningen over Syri tussen de VS en NAVO-bondgenoot Turkije meer in het nieuws dan die tussen de VS en Iran. Ook met een andere tegenstrever, Rusland, zoeken de VS in Syri samenwerking om IS te verslaan. Het massamoordende Assad-regime blijft zo buiten schot. IS heeft een mijnenveld aan paradoxen in het leven geroepen.

De behoedzaamheid waarvoor ICG pleit komt hieruit voort. In Syri kan het conflict tussen Turkije en PKK zich uitbreiden. Er zijn in Syri militairen van de VS, Rusland en Iran. Een race naar IS in Raqqa kan een brisante situatie opleveren. In Irak is IS-hoofdstad Mosul een explosief voorbeeld. De Barzani-Koerden van Noord-Irak laten weten dat zij geen sjiitische milities in Mosul willen. Dat betekent voor hen ook: geen 'centraal gezag' vanuit Bagdad. Turkije, dat oude aanspraken op Mosul heeft, denkt er net zo over. Iran en Rusland zijn oppermachtig in Damascus. En Iran heeft de meeste invloed in Bagdad. Tegelijk zijn de regeringen in Damascus en Bagdad niet in staat het hele land onder controle te krijgen. Nieuwe conflictstof te over.

Het tweede gevaar is verdere radicalisering binnen Arabische soenni-gemeenschappen. De Arabische soennieten zijn zich in eeuwen van soennitisch Turks-Ottomaans oppergezag gaan beschouwen als toonaangevend. Onder Saddam Hussein was dat nog steeds zo. De Amerikaase invasie van Irak in 2003 heeft die bakens verzet.

Het regime van Assad heeft met hulp van Poetin in overwegend soennitische wijken van Aleppo, Homs en rond Damascus zware verwoestingen aangericht. In de soennitische Iraakse steden Tikrit en Ramadi gebeurde hetzelfde door Iraakse eenheden bestaande uit sjiieten. Het soennitische Fallujah is nu aan de beurt; de stad werd ook al onder de eerdere Amerikaanse bezetting zwaar getroffen. De spiraal van wraak en weerwraak kan versterkt worden als bij de herovering van Raqqa en Mosul op IS veel burgers het slachtoffer worden en zij nieuwe bezetters krijgen.

Een soennitisch alternatief voor IS is daarom essentieel. Dat staat niet direct klaar. In Irak ontsloegen de VS eerst de soennitische oude aanhang van Saddam Hussein. Andere soennitische groepen werden door de Amerikanen omgesmeed tot bondgenoten maar vervolgens overgelaten aan de genade van de sjiitische premier Maliki. In Syri heeft westerse passiviteit tegenover het Assad-regime ultra-radicalen als IS en Al Qaida in de kaart gespeeld. Koerden of sjiitische milities worden niet als bevrijders ingehaald in verwoeste soennitische steden en dorpen. De staten Irak en Syri bieden geen veilig onderdak meer aan grote groepen soennieten.

Pas als de soennitische gebieden in handen van IS of andere extremisten zich onder gematigde leiding organiseren, en ook voor het Westen een aanvaardbare gesprekspartner worden, komt de molen van radicalisering tot stilstand. En dan pas komt er zicht op een vreedzame regeling.


[ Bericht 67% gewijzigd door Slayage op 11-06-2016 17:12:04 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 11 juni 2016 @ 17:49:25 #279
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_162920369
Bijna bij Al-Bab nu


Say what?
pi_162920560
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 17:49 schreef UpsideDown het volgende:
Bijna bij Al-Bab nu

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
race richting afrin?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 11 juni 2016 @ 20:21:10 #281
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162925101
Na de bevrijding van Arak (lol voor die naam alleen al) wacht as Suknah, dat gaat heel moeilijk worden.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zaterdag 11 juni 2016 @ 20:25:26 #282
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_162925235
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 20:21 schreef Zahreddine het volgende:
Na de bevrijding van Arak (lol voor die naam alleen al) wacht as Suknah, dat gaat heel moeilijk worden.
Betekent 'zweet'? Of die alcoholische drank?
Vr het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  zaterdag 11 juni 2016 @ 20:26:10 #283
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162925256
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 20:25 schreef Perrin het volgende:

[..]

Betekent 'zweet'? Of die alcoholische drank?
Alcoholische drank.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_162925750
gaan de assadisten ook richting deir?



DarayaCouncil twitterde op zaterdag 11-06-2016 om 03:18:44 68 barrel bombs dropped by Assad Helicopters after U.N. food supplies entry to #Daraya https://t.co/RFQ1jOcuhL reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zaterdag 11 juni 2016 @ 20:43:39 #285
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162925837
quote:
99s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 20:40 schreef Slayage het volgende:
gaan de assadisten ook richting deir?

[ afbeelding ]

DarayaCouncil twitterde op zaterdag 11-06-2016 om 03:18:44 68 barrel bombs dropped by Assad Helicopters after U.N. food supplies entry to #Daraya https://t.co/RFQ1jOcuhL reageer retweet
Lijkt erop. Suknah gaat een hel worden.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_162926089
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 20:25 schreef Perrin het volgende:

[..]

Betekent 'zweet'? Of die alcoholische drank?
Zweet en alcohol :Y
pi_162926295
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 20:43 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Lijkt erop. Suknah gaat een hel worden.
dit ziet er dan gewoon uit als een soort gecoordineerde move van de russen en amerikanen om isis zwaar te ontwrichten. misschien is dit een onderdeel van de deal tussen de twee kampen?

de amerikanen met de sdf ten westen van de eufraat. lucht droppingen aan de rebellen bij mare.

assadisten die richting, tabqa/raqqa/deir gaan.

en de strijd met de rebellen rondom aleppo op een lagere prio plaatsen. ervan uitgaande dat die gebieden toch wel heroverd kunnen worden.

de russen zitten al geruime tijd te piepen dat ze met de amerikanen willen samenwerken tegen "de terroristen" maar het zou zomaar kunnen dat de amerikanen hebben gezegd dat ze eerst isis willen aanpakken en dat dit dan een onderdeel is van bredere samenwerking met de russen?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162928889
IS word letterlijk met de week kleiner en kleiner, in Libi stelt het haast niets meer voor, in Irak hebben ze ook nog maar kleine gebieden in in Syri leveren ze ook in sneltrein vaart in.

Wel ben ik bang dat ze zich meer op vergeldingen gaan richten en aanslagen, als ze straks bijna alles kwijt zijn.
pi_162929775
quote:
99s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 20:40 schreef Slayage het volgende:
gaan de assadisten ook richting deir?

[ afbeelding ]

DarayaCouncil twitterde op zaterdag 11-06-2016 om 03:18:44 68 barrel bombs dropped by Assad Helicopters after U.N. food supplies entry to #Daraya https://t.co/RFQ1jOcuhL reageer retweet
De wie? :+
  zaterdag 11 juni 2016 @ 23:05:14 #291
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162931389
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_162936323
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 22:03 schreef Zalmplaat010 het volgende:
IS word letterlijk met de week kleiner en kleiner, in Libi stelt het haast niets meer voor, in Irak hebben ze ook nog maar kleine gebieden in in Syri leveren ze ook in sneltrein vaart in.

Wel ben ik bang dat ze zich meer op vergeldingen gaan richten en aanslagen, als ze straks bijna alles kwijt zijn.
Dat deden ze al vanaf 2004 in Irak totdat ze hun naamswijziging naar ISIS/ISIL en vervolgens IS doorvoerden. In dat opzicht verandert er weinig vergeleken met 10 jaar geleden behalve dat de 'insurgency' dit keer ook buiten Irak gaat plaatsvinden.
NEE!
  zondag 12 juni 2016 @ 10:39:36 #293
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_162937668
@EjmAlrai
#Russia/n special forces r participating with #SAA & allies with the attack against #ISIS and are at less than 5km from #Tabqah mil airport.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 12 juni 2016 @ 12:20:31 #294
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_162939954
sayed_ridha twitterde op zondag 12-06-2016 om 11:45:23 T3 Pumping Station which is 35km east of #Tadmor is under #SAA control reageer retweet
Say what?
  zondag 12 juni 2016 @ 14:19:11 #295
365082 IPA35
Patriarch
pi_162942710
HKX07 twitterde op zondag 12-06-2016 om 14:07:58 Sickening propagandaSunni "rebels" killing Alawites in Hama #Syria turned into Shia in Iraq killing Sunni in Tikrit https://t.co/qEcevYwmRI reageer retweet
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_162945581
hebben de rebellen zelf gedaan, als je het aan de russen vraagt...

walgelijk dit soort acties, maar ze komen ermee weg, dus gaat het gewoon door...

sakirkhader twitterde op zondag 12-06-2016 om 13:08:19 #Syria: A short while ago, multiple heavy airstrikes targeted a vegetables market in the rebel-held city of #Idlib. https://t.co/vWU0YggEpW reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162948098
goede BBC docu over afghaanse huurlingen in Syrie. het laat voornamelijk via getuigenverklaringen zien hoe de iraniers de rechteloze afghanen in iran uitbuit en soms dwingt om naar syrie af te reizen in ruil voor geld en een verblijfsvergunning. een van de getuigen verklaart dat hij een jaar in syrie had gevochten en terug kwam in iran waar hem een verblijfsvergunning van een maand werd gegeven. hem werd gezegd dat ie nog een keer naar syrie zou moeten om een volwaardige vergunning te krijgen.



[ Bericht 31% gewijzigd door Slayage op 12-06-2016 17:52:15 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 12 juni 2016 @ 19:07:15 #298
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_162951715
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_162977558


archicivilians twitterde op maandag 13-06-2016 om 14:02:01 Heavy battles ongoing in #Mallah, and heavy artillery attacks by #YPG in Sheikh Maqsud & Regime in #Handarat targeting Castello Rd. #Aleppo reageer retweet
archicivilians twitterde op maandag 13-06-2016 om 14:04:10 Main purpose of all the #RuAF deadly bombing + #YPG artillery + Regime/allies attempts advance is to besiege Opposition inside #Aleppo city. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162977742
deSyracuse twitterde op maandag 13-06-2016 om 14:35:34 East #Aleppo : #IS continues its counter offensive and regain control on Jaqal and Masraniyah villages West of #Manbij reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_162977746
:s)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')