abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 28 mei 2016 @ 23:37:51 #1
399518 Shadowkid053
I'm tiny Rick!
pi_162579851


Zaterdag 28 mei 2016 is de dag van het Europese voetbalwalhalla. De finale van de Champions League wordt gespeeld. Dit seizoen in San Siro. Daar waar AC Milan en Inter nog haar wedstrijden spelen. Vroeger waren ze nog wel eens goed. De tijden van Mourinho bij Inter. Toen Ancelotti mooie dingen neerzette met AC Milan. Allang weer voorbij, die tijden, maar dit weekend zijn ze weer eens Mekka.

Dit jaar gaat de finale tussen de nummers twee en drie van de Spaanse Liga. Real Madrid neemt het op tegen Atlético Madrid. Dit is een herhaling van de finale in 2014. Twee jaar geleden was dat: toen Ancelotti nog niet door treurwilg Fiorentino Perez ontslagen was en de mannen van Simeone net landskampioen waren. De finale leek lang een prooi voor Atlético te worden maar in de 93e minuut scoorde Sergio Ramos de 1-1. Toen was Atlético gebroken en liepen de mensen van het Maagdelijk Wit uit naar 4-1.

De finales in de historie
2015: FC Barcelona 3-1 Juventus (Olympia Stadion, Berlijn)
2014: Real Madrid 1-1 (4-1 nv) Atlético Madrid (Estádio da Luz, Lissabon)
2013: Bayern München 2-1 Borussia Dortmund (Wembley, Londen)
2012: Chelsea 1-1 (5-4 ns) Bayern München (Allianz Arena, München)
2011: FC Barcelona 3-1 Manchester United (Wembley, Londen)
2010: Internazionale 2-0 Bayern München (Santiago Bernabéu, Madrid)
2009: FC Barcelona 2-0 Manchester United (Stadio Olimpico, Rome)
2008: Manchester United 1-1 (6-5 ns) Chelsea (Loezjniki, Moskou)
2007: AC Milan 2-1 Liverpool (Olympisch Stadion, Athene)
2006: FC Barcelona 2-1 Arsenal (Stade de France, Parijs)



Atlético Madrid kende een bewonderenswaardige koers richting Milaan. De groepsfase werd gestart in Turkije. Galatasaray werd met 0-2 aan de kant geschoven door twee goals van Antoine Griezmann. De eerste thuiswedstrijd resulteerde in een zeldzame nederlaag: de mannen van Simeone verslikten zich met 1-2 in Benfica. Deze thuisnederlaag werd drie weken later verzacht met een 4-0 zege op Astana. Alleen besloten ze in Kazachstan met 0-0 gelijk te spelen.

Dan weer naar de Tempel aan de Manzanares. De laatste thuiswedstrijd in de groepsfase werd met 2-0 gewonnen van Galatasaray. En jazeker: net als in Turkije scoorde Griezmann twee keer. De zesde groepswedstrijd ging dan alleen nog om wie er als nummer één doorging. Uit bij Benfica werd de groepswinst veiliggesteld met een 1-2 zege dankzij goals van Saúl en Vietto.

In de achtste finales stuitten de Madrilenen op niemand minder dan PSV! De landskampioen van Nederland verraste door als nummer twee door te bekeren in de poule met CSKA Moskou, Wolfsburg en Manchester United. En ook bleken ze een geduchte tegenstander voor PSV. Waar ze in het Philips Stadion weinig in de melk te brokkelen hadden, imponeerde PSV in Vicente Calderon maar gingen ze er na penalty's met 8-7 uit.

Tsja, dan weer de kwartfinaleloting. En jazeker: er rolde een kraker uit. FC Barcelona was de tegenstander. Waar in de competitie twee keer werd verloren van de kampioen, lukte Atlético het om ze uit te schakelen. In Camp Nou kwamen ze op voorsprong door een doelpunt van een sterk spelende Fernando Torres maar die kreeg niet veel later zijn tweede geel waardoor Barcelona alsnog met 2-1 kon winnen. In Madrid was Atlético echter de heersende macht en werd opnieuw dankzij twee goals van Griezmann gewonnen. Griezie, die zien we ook weer in de halve finale.

De halve finale is een schaakspel tussen mogelijk twee van de beste managers in de wereld. Josep Guardiola van Bayern München versus Diego Simeone van Atlético Madrid. De eerste afspraak was in Vicente Calderon. Vroeg kwam Atlético door een sublieme goal van Saúl Niguez op voorsprong en daar bleef het ook bij: 1-0. Dan de afspraak in Allianz Arena München. Guardiola moest alles uit de kast halen om nog kans te maken op de kroon op zijn werk in München. Alonso scoorde de 1-0 in de 31 minuut, maar uit het niets scoorde Griezmann de 1-1 waardoor Bayern er weer twee moest scoren. Lewandowski maakte de 2-1 maar de 3-1 bleef uit en zo staat Atlético in de finale.



Dan Real Madrid. Die hebben om eerlijk te zijn een veel grijzer Champions League-jaar achter de rug. En dat in het jaar dat je een finale haalt: knap hé? De groepsfase werd afgewerkt onder leiding van Rafael Benitéz. De reis begon in Santiago Bernabéu. Vrij zorgeloos werd Sjachtar Donetsk met 4-0 aan de kant gezet: mede door een hattrick van Cristiano Ronaldo. De reis naar het buitenland begon in Malmö waar Cristiano Ronaldo zijn vierde en vijfde goal van het jachtseizoen maakte.

Daarna kwam er een tweeluik met de Franse Miljoenenploeg: Paris Saint-Germain. In Frankrijk bleef het bij 0-0. In eigen huis hadden ze eigenlijk ook weinig te vertellen maar een goal van Nacho was genoeg om door te bekeren naar de achtste finales. Er moesten nog twee wedstrijden worden afgewerkt waaronder de uitwedstrijd tegen Sjachtar Donetsk. Wegens oorlog in Donetsk maar lekker in Lviv. Het werd in een doelpuntrijke wedstrijd 3-4 voor de mannen van Benitez. De laatste groepswedstrijd was nog doelpuntrijker: een doelpuntje meer. Er werd met 8-0 gewonnen van Malmö FF.

In de achtste finales begon de reis naar Milaan. Niet met Benitéz maar dit keer met Zinedine Zidane. De loting wees uit dat de achtste finales naar AS Roma leiden. Ook daar heibel in de zomer gezien het feit dat Rudi Garcia tussentijds werd ontslagen. Spalletti volgde hem op. In Stadio Olimpico won Real Madrid met 0-2 waardoor AS Roma veel konijnen te voorschijn moest toveren om de kwartfinales te halen. Die konijnen kwamen er niet: Roma had veel kansen maar Real Madrid won gewoon met 2-0.

De kwartfinales dan: de nummer twee van Duitsland VfL Wolfsburg. Die draaiden een dramatisch seizoen in de Bundesliga, mazzelaars die van Real. Iedereen verwachtte een makkie maar de mensen uit Wolfsburg verrasten in de heenwedstrijd: het werd 2-0 voor de selectie van Dieter Hecking. Ze hadden uit kunnen lopen, maar lieten dat na waardoor Real weer in eigen huis met 3-0 eroverheen walst.

Je kan in de halve finales Atlético, Bayern of Manchester City loten. Kiest u maar de makkelijkste en die loot Real ook: jazeker het is Manchester City. In een dodelijk saai tweeluik lukte het Real Madrid om boven te komen. In het Etihad Stadium werd er niet gescoord, maar in Madrid wel: een goal van Bale (of was het een e.d van Fernando?) was genoeg om de finale te halen.


quote:
Atlético wil dromen verwezenlijken in Milaan

Dertigers Fernando Torres en Gabi leven toe naar de wedstrijd van hun leven. De door Atlético Madrid opgeleide routiniers willen zaterdagavond in de Champions League-finale tegen stadgenoot Real de kroon op hun werk bij de Madrileense club zetten.

In het shirt van AC Milan was Torres geen schim van de spits die met Spanje twee keer Europees kampioen werd en een keer de wereldtitel greep. El Nińo is op zijn 32ste aan zijn tweede jeugd bezig bij Atlético, de club waar het voor hem allemaal begon. 'Atlético en Diego Simeone hebben me de kans gegeven. Het was lastig. Ik heb gevochten om een plaats in het team te veroveren en heb hard gewerkt om de weg naar het doel weer te vinden, maar nu heb ik de kans mijn droom uit te laten komen.'

Dat Torres in Estadio Vicente Calderón zijn vorm heeft hervonden is geen toeval. Als kind van de club voelt hij zich goed bij de manier van doen bij de Champions League-finalist. Combinatievoetbal is van ondergeschikt belang, strijd leveren heeft prioriteit. 'Er is niet één manier om je doel te behalen. Wij maken optimaal gebruik van onze mogelijkheden en doen dat met de normen en waarden van de club. Het is belangrijk om buitenlandse spelers te laten zien wat er bij komt kijken om voor Atlético te spelen', legt Torres uit op de UEFA-site.

Samen met Gabi fungeert Torres bij het huidige Atlético als cultuurbewaker. Waar Torres voor dreiging zorgt in de aanval, bewaakt Gabi de balans op het middenveld. Laatstgenoemde was er in 2014 bij toen stadgenoot Real in de Champions League-finale te sterk was voor Los Colchoneros. 'We hebben Real vaak genoeg verslagen, dus die nederlaag speelt niet meer mee. We hebben een nieuwe kans afgedwongen, niet gekregen. We hebben dit volledig aan onszelf te danken.'

De Cup met de Grote Oren in de lucht houden als aanvoerder van Atlético, dat is waar Gabi van droomt. 'Niet alleen nu, maar dat deed ik al als kleine jongen. Dit is de wedstrijd van ons leven. Er is niets beter dan de Champions League winnen door de beste tegenstander te verslaan, en dat is zeker het geval met Real is opponent.'
SBS6
• Voorbeschouwing vanaf 20:00.
• Live om 20:45.

ZDF
• Voorbeschouwing om 20:20.
• Live om 20:45

Tot slot..
Sierd over de finale: http://www.vi.nl/vivideo/(...)t-weer-niet-wint.htm
pi_162579858
Rob Geus man man man
pi_162579862
quote:
6s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 23:37 schreef George_Zina het volgende:
Als Zidane in september 2015 was begonnen als coach dan hadden ze ook de landstitel gewonnen. Hij is pas in januari aangesteld en toen hard Barca een voorsprong van 10 punten. Hij heeft het gereduceerd tot 1 punt.
Hij mag het komend seizoen bewijzen. :)

Zal niet gebeuren.
★★★
  Redactie Sport zaterdag 28 mei 2016 @ 23:38:18 #4
274204 crew  Mexicanobakker
pi_162579866
Waar is Koffieplanter?
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_162579871
quote:
7s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 23:37 schreef Ahmad1nejad het volgende:

[..]

ja of 7 weet ik veel
:')
  zaterdag 28 mei 2016 @ 23:38:28 #6
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_162579873
Al die mensen die huilen :') snap ik echt niet
pi_162579875
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 23:38 schreef ajacied4lf het volgende:

[..]

Hij mag het komend seizoen bewijzen. :)

Zal niet gebeuren.
Haha, gaat zeker wel gebeuren. Zidane is VoetbalGod! Ga dan lekker huilen.
pi_162579876
en toch vind ik ronaldo alles behalve aantrekkelijk
  zaterdag 28 mei 2016 @ 23:38:41 #10
189430 Anonymousz
Bedankt Voor Het Nieuwtje Hans
pi_162579879
:|W
Een Fokker Tijdens Oud & Nieuw: http://nl.tinypic.com/m/jsyaom/4
Een Fokker Tijdens Een Meteoroďd: http://nl.tinypic.com/m/fy3nth/4
Een Fokker Tijdens Het Warme Weer: http://nl.tinypic.com/m/ioiw5e/4
pi_162579880
Al die huilies om CR7....

Gewoon met een blessure 120min spelen en de beslissende penal erin knallen _O_



HALA MADRID!!

WIJ ZIJN DE BESTE!!
pi_162579881
Topic nummer 7

CR7

Illuminati Confirmed
pi_162579883
Lekker de belangrijkste prijs ter waarde van honderden miljoenen winnen op basis van een buitenspelgoal, wat is het toch een fantastische sport.
pi_162579890
quote:
13s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 23:38 schreef Donnis het volgende:
Lekker de belangrijkste prijs ter waarde van honderden miljoenen winnen op basis van een buitenspelgoal, wat is het toch een fantastische sport.
That's football
  zaterdag 28 mei 2016 @ 23:39:20 #15
399518 Shadowkid053
I'm tiny Rick!
pi_162579894
quote:
13s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 23:38 schreef Donnis het volgende:
Lekker de belangrijkste prijs ter waarde van honderden miljoenen winnen op basis van een buitenspelgoal, wat is het toch een fantastische sport.
GENOT
pi_162579899
quote:
13s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 23:38 schreef Donnis het volgende:
Lekker de belangrijkste prijs ter waarde van honderden miljoenen winnen op basis van een buitenspelgoal, wat is het toch een fantastische sport.
Charme van het spel!

:')
pi_162579901
quote:
13s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 23:38 schreef Donnis het volgende:
Lekker de belangrijkste prijs ter waarde van honderden miljoenen winnen op basis van een buitenspelgoal, wat is het toch een fantastische sport.
MAD
pi_162579902
quote:
11s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 23:38 schreef isax het volgende:
en toch vind ik ronaldo alles behalve aantrekkelijk
Hij heeft geen tekort aan vrouwen. Jij mag achteraan in de rij aansluiten. En die rij is langgggggggggggggg.
  zaterdag 28 mei 2016 @ 23:39:45 #19
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_162579904
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 23:38 schreef ajacied4lf het volgende:

Zal niet gebeuren.
Nieuwe glazen bol?
  Moderator zaterdag 28 mei 2016 @ 23:39:49 #20
198720 crew  Coco
dat vind je leuk hč
pi_162579908
quote:
13s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 23:38 schreef Donnis het volgende:
Lekker de belangrijkste prijs ter waarde van honderden miljoenen winnen op basis van een buitenspelgoal, wat is het toch een fantastische sport.
Let's make football great again.
What can change the nature of a man?
  Redactie Sport zaterdag 28 mei 2016 @ 23:39:51 #21
274204 crew  Mexicanobakker
pi_162579909
Johee johoo
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_162579910
pi_162579915
RAMOSGOD
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_162579916
Mad:

Hoeveel miljoen schuld heeft Real?

en Atletico?
pi_162579919
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 23:39 schreef Anoonumos het volgende:

[..]

That's football
Ook alleen maar omdat wij het geaccepteerd hebben, ik kom wel weer terug als voetbal gemoderniseerd is.

Ben overigens neutraal, geen butthurt Atletico fanboy ofzo.
pi_162579922
IEDEREEN IS MAD
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  zaterdag 28 mei 2016 @ 23:40:22 #27
399518 Shadowkid053
I'm tiny Rick!
pi_162579924
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 23:40 schreef Syntix het volgende:
Mad:

Hoeveel miljoen schuld heeft Real?

en Atletico?
en Barca

en twente
  zaterdag 28 mei 2016 @ 23:40:24 #28
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_162579929
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 23:38 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Die WC what the fak :r
welke?
pi_162579930
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 23:39 schreef Doublepain het volgende:

[..]

MAD
Ik ben neutraal kneus.
pi_162579932
HART VAN NEDERLANDGOD
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_162579934
TONI WELTMEISTER KROOS
  zaterdag 28 mei 2016 @ 23:40:40 #32
343486 KingRoland
#TEAMJOHANNES
pi_162579940
HvNLgod
  zaterdag 28 mei 2016 @ 23:40:41 #33
189430 Anonymousz
Bedankt Voor Het Nieuwtje Hans
pi_162579941
Een Fokker Tijdens Oud & Nieuw: http://nl.tinypic.com/m/jsyaom/4
Een Fokker Tijdens Een Meteoroďd: http://nl.tinypic.com/m/fy3nth/4
Een Fokker Tijdens Het Warme Weer: http://nl.tinypic.com/m/ioiw5e/4
pi_162579942
quote:
11s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 23:38 schreef isax het volgende:
en toch vind ik ronaldo alles behalve aantrekkelijk
Daar zal ie wakker van liggen vannacht
pi_162579943
Balen dit. :{

Pepe. :')

Die reactie van Clattenburg. :') _O-
Feyenoord Rotterdam
pi_162579944
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 23:40 schreef Shadowkid053 het volgende:

[..]

en Barca

en twente
Barca en Real naar de jupiler league.
  zaterdag 28 mei 2016 @ 23:40:46 #37
103590 dvdfreak
geen dvdfreak maar kc27
pi_162579945
hvnl :r :r
  zaterdag 28 mei 2016 @ 23:40:52 #38
343486 KingRoland
#TEAMJOHANNES
pi_162579949
Nu de CL klaar is gaan we JUICHEN voor Die Mannschaft
  zaterdag 28 mei 2016 @ 23:41:05 #39
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_162579956
quote:
11s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 23:38 schreef isax het volgende:
en toch vind ik ronaldo alles behalve aantrekkelijk
ik krijg er ook geen instant boner van
pi_162579963
Nou welterusten he
  zaterdag 28 mei 2016 @ 23:41:19 #41
399518 Shadowkid053
I'm tiny Rick!
pi_162579964
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 23:40 schreef Vasion het volgende:

[..]

Barca en Real naar de jupiler league.
ALLEMAAL NAAR ZEIST OP MAANDAG!
  Redactie Sport zaterdag 28 mei 2016 @ 23:41:23 #42
274204 crew  Mexicanobakker
pi_162579965

[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_162579967
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 23:41 schreef Shadowkid053 het volgende:

[..]

ALLEMAAL NAAR ZEIST OP MAANDAG!
Oke Kramerinho
pi_162579970
2014 was epischer
fuck penals
pi_162579973
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 23:40 schreef Anonymousz het volgende:
[ afbeelding ]
Mooi wel, dat hij de winnende neemt :D
pi_162579975
Juanfran een echte galactico. Schrnkt zijn jeugdclub even de CL. HELD!!!
pi_162579980
quote:
6s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 23:39 schreef George_Zina het volgende:

[..]

Hij heeft geen tekort aan vrouwen. Jij mag achteraan in de rij aansluiten. En die rij is langgggggggggggggg.
ik zou er toch niet warm van worden.
pi_162579982
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 23:40 schreef Donnis het volgende:

[..]

Ik ben neutraal kneus.
Kneus :o

Zo daar zat je even kracht bij je mad post

Jelly beetje
  zaterdag 28 mei 2016 @ 23:42:06 #49
103590 dvdfreak
geen dvdfreak maar kc27
pi_162579983
quote:
Nu de CL klaar is gaan we JUICHEN voor Die MannschaftRode Duivels
pi_162579990
CL 11 voor de Koninklijke. Masters. Op naar de 15.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')