abonnement Unibet Coolblue
  Moderator donderdag 2 juni 2016 @ 14:17:48 #26
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_162691841
quote:
5s.gif Op donderdag 2 juni 2016 13:48 schreef Quir het volgende:
Piet, ik heb een Wüsthof koksmes welke bot begint te worden, wat is de beste manier om hem weer scherp te krijgen? Aanzetstaal of een messenslijper?
Wetsteen. Een aanzetstaal is om hem scherp te houden niet om scherp te maken
Kranplätze müssen verdichtet sein
  donderdag 2 juni 2016 @ 15:37:17 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_162693903
quote:
5s.gif Op donderdag 2 juni 2016 13:48 schreef Quir het volgende:
Piet, ik heb een Wüsthof koksmes welke bot begint te worden, wat is de beste manier om hem weer scherp te krijgen? Aanzetstaal of een messenslijper?
Een keer goed laten slijpen door iemand die weet wat ie doet, daarna bijhouden met aanzetstaal
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_162694359
quote:
1s.gif Op donderdag 2 juni 2016 14:17 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Wetsteen. Een aanzetstaal is om hem scherp te houden niet om scherp te maken
quote:
1s.gif Op donderdag 2 juni 2016 15:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een keer goed laten slijpen door iemand die weet wat ie doet, daarna bijhouden met aanzetstaal
En als ik me avontuurlijk voel, kan ik hem zelf slijpen met een wetsteen? Zoja, met welke grit? En kan ik gewoon een aanzetstaal van het internet plukken of moet ik nog specifiek ergens op letten?
"Social order at the expense of liberty is hardly a bargain."
  donderdag 2 juni 2016 @ 21:24:32 #29
63722 z80
I fink you freaky
pi_162702367
quote:
14s.gif Op donderdag 2 juni 2016 15:54 schreef Quir het volgende:

[..]

[..]

En als ik me avontuurlijk voel, kan ik hem zelf slijpen met een wetsteen? Zoja, met welke grit? En kan ik gewoon een aanzetstaal van het internet plukken of moet ik nog specifiek ergens op letten?
Zelf een mes wetten is een kunst. Als je het goed doet kun je er zonder problemen mee scheren. Maar een mes compleet vernaggelen is makkelijker.
Als je wilt leren wetten van een mes begin dan met een molenmesje.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_162702694
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 april 2016 15:35 schreef Knuck-les het volgende:
Over asperges gesproken. Mooi filmpje over hoe je ze klaar maakt:

:9~ :9~ :9~
Somebody that I used to know
  donderdag 2 juni 2016 @ 21:40:23 #31
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_162702826
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2016 21:24 schreef z80 het volgende:

[..]

Als je wilt leren wetten van een mes begin dan met een molenmesje.
Dat is wel een goede. Heb zelf wat molenmesjes liggen, waarvan eentje al heel oud die nog best scherp is, maar die veel scherper kan. Misschien eens die oude gebruiken om te oefenen. Mocht ik het verkloten is er geen man over boord.
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
pi_162704735
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2016 21:24 schreef z80 het volgende:

[..]

Zelf een mes wetten is een kunst. Als je het goed doet kun je er zonder problemen mee scheren. Maar een mes compleet vernaggelen is makkelijker.
Als je wilt leren wetten van een mes begin dan met een molenmesje.
Dan doe ik dat een keer, laat ik hem voor nu door iemand slijpen. Als iemand nog iets te zeggen heeft over het aanzetstaal lees ik dat vanzelf wel. Bedankt voor de reacties!
"Social order at the expense of liberty is hardly a bargain."
pi_162898232
Piet, mijn vriend is ontzettend gek op mijn bief/paddenstoelen/bier stoof. Ik wilde eigenlijk eens proberen of ik daar kroketten van kan maken. Kan ik van mijn stoof dan een salpicon/een soort van krokettenvulling maken of gaat dat niet werken denk je?
  Moderator vrijdag 10 juni 2016 @ 20:07:37 #34
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_162898384
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 20:02 schreef emmyemmy het volgende:
Piet, mijn vriend is ontzettend gek op mijn bief/paddenstoelen/bier stoof. Ik wilde eigenlijk eens proberen of ik daar kroketten van kan maken. Kan ik van mijn stoof dan een salpicon/een soort van krokettenvulling maken of gaat dat niet werken denk je?
De snackbar bij mijn ouders in het dorp maakt ze met alleen paddenstoelen en room.

Ik zou denken, vervang een deel van de room door bier? En neem extra vet rundvlees, zodat dat het binden van de Room overneemt? :?

Verder geen idee, nog nooit zelf gemaakt. Ben er niet zo dol op en een snackbar die ze zelf maakt :+
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_162898468
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 20:07 schreef derLudolf het volgende:

[..]

De snackbar bij mijn ouders in het dorp maakt ze met alleen paddenstoelen en room.

Ik zou denken, vervang een deel van de room door bier? En neem extra vet rundvlees, zodat dat het binden van de Room overneemt? :?

Verder geen idee, nog nooit zelf gemaakt. Ben er niet zo dol op en een snackbar die ze zelf maakt :+
Ja zoiets dacht ik idd ook aan. Wist alleen niet of ik echt een salpicon zou willen maken of gewoon het heel stevig maken en die in vormpjes invriezen ofzo :P
  vrijdag 10 juni 2016 @ 20:58:17 #36
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_162900331
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 20:02 schreef emmyemmy het volgende:
Piet, mijn vriend is ontzettend gek op mijn bief/paddenstoelen/bier stoof. Ik wilde eigenlijk eens proberen of ik daar kroketten van kan maken. Kan ik van mijn stoof dan een salpicon/een soort van krokettenvulling maken of gaat dat niet werken denk je?
Ik denk dat dat prima kan. Zo maak ik kroketten van Sichuan stoofvlees. Dat lijkt me best vergelijkbaar. Recept hier: http://www.aziatische-ingredienten.nl/bitterballen/
pi_162900425
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 20:58 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik denk dat dat prima kan. Zo maak ik kroketten van Sichuan stoofvlees. Dat lijkt me best vergelijkbaar. Recept hier: http://www.aziatische-ingredienten.nl/bitterballen/
Dat is inderdaad een van de inspiraties geweest! Thanks :)
  vrijdag 10 juni 2016 @ 21:01:33 #38
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_162900499
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 20:02 schreef emmyemmy het volgende:
Piet, mijn vriend is ontzettend gek op mijn bief/paddenstoelen/bier stoof. Ik wilde eigenlijk eens proberen of ik daar kroketten van kan maken. Kan ik van mijn stoof dan een salpicon/een soort van krokettenvulling maken of gaat dat niet werken denk je?
Ja, gaat prima, vergeet de gelatine niet, dan is het stevig als je het koud verwerkt, maar dikvloeibaar als je het eet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_162900550
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 20:02 schreef emmyemmy het volgende:
Piet, mijn vriend is ontzettend gek op mijn bief/paddenstoelen/bier stoof. Ik wilde eigenlijk eens proberen of ik daar kroketten van kan maken. Kan ik van mijn stoof dan een salpicon/een soort van krokettenvulling maken of gaat dat niet werken denk je?
Dat kan zeker, is erg lekker. Let wel op dat vanwege de wat steviger textuur je misschien iets steviger smaak wilt hebben aan je vulling. Vooral omdat je met een deel zetmeel bindt kan dat de smaak wat dempen.
Whatever...
pi_162900552
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 21:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, gaat prima, vergeet de gelatine niet, dan is het stevig als je het koud verwerkt, maar dikvloeibaar als je het eet.
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 21:02 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Dat kan zeker, is erg lekker. Let wel op dat vanwege de wat steviger textuur je misschien iets steviger smaak wilt hebben aan je vulling. Zeker als je met zetmeel bindt kan dat de smaak wat dempen.
Top, ga het binnenkort maar eens proberen dan :)
pi_162900651
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 21:02 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

[..]

Top, ga het binnenkort maar eens proberen dan :)
Ik heb geloof ik eens een boeuf bourguinonnekroket gegeten als amuse ergens... Was best lekker.

Zelf kroketten maken is dankbaar en ze worden bijna altijd heel lekker. Ook lekker met restjes kaas of rauwe ham etcetc.
Whatever...
pi_162900714
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 21:04 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik heb geloof ik eens een boeuf bourguinonnekroket gegeten als amuse ergens... Was best lekker.
Als dit lukt ga ik denk ik lekker veel experimenteren met het idee :9
  vrijdag 10 juni 2016 @ 21:18:27 #43
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_162901248
Het is alleen kutveel werk en valt altijd weer tegen. :)
Maar eenmaal een paar batches in de vriezer is het juist weer fastfood en enkel genieten.
pi_162902329
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 21:18 schreef RobinOok het volgende:
Het is alleen kutveel werk en valt altijd weer tegen. :)
Maar eenmaal een paar batches in de vriezer is het juist weer fastfood en enkel genieten.
Heb toch zomervakantie
pi_162902829
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 21:18 schreef RobinOok het volgende:
Het is alleen kutveel werk en valt altijd weer tegen. :)
Maar eenmaal een paar batches in de vriezer is het juist weer fastfood en enkel genieten.
Wat vind je er dan zo veel werk aan?

Je maakt een ragout (salpicon als je een snob bent), je spreidt het uit op wat folie en laat afkoelen. Oprollen tot worst en laten opstijven, dan bloem, ei paneer... Ik vind het echt best meevallen? 1 pan, alleen het paneren is een beetje een trucje met de juist hand werken enzo :)

Als je veel maakt heb je er nog een paar keer plezier van ook!
Whatever...
pi_162903597
Panko of gewone kruim? :9
  vrijdag 10 juni 2016 @ 22:22:20 #47
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_162903724
Dubbel paneren. Eerst met fijngestampte paneer, dan nog een keer door het eimengsel en dan door de grove paneer.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 10 juni 2016 @ 22:22:37 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_162903736
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 22:00 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Wat vind je er dan zo veel werk aan?

Je maakt een ragout (salpicon als je een snob bent), je spreidt het uit op wat folie en laat afkoelen. Oprollen tot worst en laten opstijven, dan bloem, ei paneer... Ik vind het echt best meevallen? 1 pan, alleen het paneren is een beetje een trucje met de juist hand werken enzo :)

Als je veel maakt heb je er nog een paar keer plezier van ook!
De salpicon in een spuitzak en een lange worst spuiten op het werkblad
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_162903765
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 22:19 schreef emmyemmy het volgende:
Panko of gewone kruim? :9
Wat je lekker vindt, panko is wat knapperiger.
Whatever...
pi_162903959
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 22:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De salpicon in een spuitzak en een lange worst spuiten op het werkblad
Dat kan ook, ik draai de boel graag in vershoudfolie, kan ik ze mooi portioneren zoals worstjes en de avond vooraf bijna kant en klaar hebben :). Ook mooi in te vriezen zonder frostbite.
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')