abonnement Unibet Coolblue
pi_161336609
Nog bedankt voor de adviezen. Hij begint ook echt angst te begrijpen dus dat zal er vast mee te maken hebben. Op z'n luiers tekenen vond hij maar gek "nee joh mama, doe niet zo raar :') " maar die ga ik een paar keer proberen.

Ik heb voor Ow vleugeltjes, dat gaat nu heel goed, ik heb ze toen in het zwembad gekocht, omdat ik nergens ff kleinste maat kon vinden. Hij zit nu in een maat groter, ondanks dat hij nog lang geen 15 kg weegt. Er hebben drie badmeesters meegekeken, dus ik heb er wel vertrouwen. Een hesje vond hij verschrikkelijk, maar ja t is Ow ;)

Verder heb ik nog geen fietshelm, die komt wel als hij zonder zijwieltjes fietst... :)

Ow moest gisteren voor het eerst als peuter overgeven. Hij had nu pas bewust door wat er gebeurde. Hij vond het op het bewuste moment verschrikkelijk natuurlijk, maar daarna ook heel nieuwsgierig. "Mam, hoe heet dat, waarom moest ik overgeven, waarom is mijn smaak nu zo vies, moet ik altijd overgeven na meloen?" Echt, ik kan er niet over uit hoe 'slim' hij nu wordt!
  zondag 10 april 2016 @ 21:31:21 #77
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_161338443
Slimme peuters O+ Hier ook af en toe verbanden die gelegd worden door J waar ik zelf nooit op zou zijn gekomen.

Wij hebben vandaag een heerlijke dag gehad, naar de dierentuin geweest, Dierenrijk in Nuenen (bij Eindhoven). Ze profileren zichzelf als kinderdierentuin, en dat klopt ook echt. J vond t super, genoeg dieren, en heel heel veel speeltuintjes, ik denk na elke 5-10 minuten lopen. We hebben onszelf prima vermaakt van 11.30 tot 16.30, zo lang redden we het in het Safaripark bijna nooit :o
pi_161338687
Juist met zijwieltjes heeft de fietshelm hier een functie. Hij blijft nogal eens hangen in een put ofzo :')
pi_161341696
Qua zwembandjes zou ik als je alleen bandjes nog weinig vind, gaan voor een puddle jumper. Lijkt een beetje op het geen je eerder postte maar past beter. De versie van de decathlon uit je post is veel groter en past vaak erg slecht (ik werk in een zwembad en zie veel voorbij komen qua drijfmiddelen en ben van die echt geen fan)

Verder zag ik voorbij komen dat niet alle kinderen met drijfmiddelen het water in gaan als ze al kunnen lopen. Wanneer een kind kan lopen vind ik bandjes echt een must. Hoe vaak je wel niet ziet dat de ouders even een seconde de andere kant in kijken en het kind is verdwenen tussen de mensen.. Ook al ben je er zelf bij en let je heel goed op, het kan echt in een seconde gebeuren. Mijn advies is dan ook (en zo doe ik het zelf met mijn eigen kinderen ook) bandjes aan in het kleedhok en bandjes pas uit ook weer in het kleedhok. Mijn kinderen eten dus met bandjes aan bij het zwembad, en douchen na het zwemmen ook nog steeds mer bandjes aan.
Het kan zo snel fout gaan. En als gasten dat melden bij ons dat ze hun kind uit het oog zijn verloren ben ik altijd blij te horen als ie bandjes aan heeft, dat is toch een klein gevoel van veiligheid extra.

Fietsen hier geleerd op een 12 inch fiets (wilde pas met 4,5 oefenen, eerder vond ie het totaal niet interessant), toen hij kon fietsen (twee weken na beginnen met oefenen) zijn we overgestapt naar een 16 inch fiets. Maar om het daar op te leren zou echt een stap te ver geweest zijn hoor. Qua op en afstappen ed. Mijn advies is, een tweede hands 12 inch en die weer verkopen zodra hij klaar is voor een 16 inch.

Fietshelm hebben we hier trouwens niet. Heb ook niet het idee dat dat hier in het dorp überhaupt gedaan wordt, zie er nooit iemand mee. Verder eigenlijk niet over nagedacht trouwens.

De jongste durft nu net ook een loopfiets met twee wielen (de kleinste maat puky 10 inch denk ik) die is echt nog te klein voor 12 inch. Al hoop ik dat zij wel wil leren trappen op een driewieler want dat had de oudste dus nooit gedaan en die kon dus (naar eigen zeggen) niet op een trapperfiets fietsen.. ;)

[ Bericht 10% gewijzigd door hilliebillie op 10-04-2016 23:11:40 ]
pi_161342288
Bedankt voor de tips. :)
We hebben net vanavond een 12 inch via het prikbord van Zeelandnet gekocht. Een Batavus van 2013, ¤75. Zitten wel wat plekken op maar dat is met een likje verf zo gefixt. Qua fiets is is zo goed als nieuw. :)
Helm ben ik nog niet over uit. :P
pi_161344062
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2016 21:36 schreef L-E het volgende:
Juist met zijwieltjes heeft de fietshelm hier een functie. Hij blijft nogal eens hangen in een put ofzo :')
hier het zelfde + hij os me toch snel :o
pi_161344261
O mm die is mooi en leuk he :o :Y .. geloof gelijk dat je een toffe dag hebt gehad. En die mega glijbaan aan het begin/eind :o
pi_161344390
Leuk MM!

In ons zwembad moeten ook alle kinderen zwemvleugels of zwemband om. Vanaf 3 maanden ongeveer. Toen A 6 maanden was en net kon zitten, maar echt nog nergens heen ging, was hij mee in de swimtrainer. Vlak voor we weggingen ging ik nog even met hem opwarmen in het bubbelbad. Swimtrainer even af, want dat knuffelt zo lastig. Nou, toen stond de badjuf er direct naast. Mocht absoluut niet!!! Dat vond ik wel een beetje doorschieten hoor...

Zwemvleugels gaan op gewicht, ze zijn er vanaf 8 of 10 kg dacht ik. Er bestaan zeker ook wel kleine/smallere. Peuter heeft nu wel grotere, die kreeg hij van een vriendin en er stond Cars op. Tja, dan moeten die dus om :P.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_161344442
Bij ons ins het zwembad zijn ze niet zo heel streng qua bandjes. Kaylee heeft ze met normaal zwemmen wel om. Tijdens de peuterles hoeft het niet maar doe ik het wel, ondanks dat ze niet zomaar het water in gaat je weet het maar nooit!

Fiets heeft ze een 12 inch. Alleen het trappen wil nog niet echt. Ze word liever geduwd door mij haha!
In het zitje heeft ze trouwens wel een helm op.
pi_161344909
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2016 20:10 schreef Goitske het volgende:

[..]

Zoiets heet marktplaats.nl en dan een 12 inch op de kop tikken.. heb ik ook gedaan zeer goede keuze geweest. Teun zit nu op de 12 inch pogingen te doen om te fietsen lukt bijna als hij staat krijgt hij hem een keer rond...
Ben nu op zoek naar een 16 inch voor Jan
Even wachten tot koningsdag is ook een optie! Staan ook altijd veel kinderfietsjes te koop dan..
pi_161344930
Bij ons is he niet verplicht om drijfmiddelen om te hebben (behalve in de glijbanen wildwaterbaan en in het diepe) maar we raden het wel aan vanaf dat ze kunnen lopen. Daarvoor heeft bandjes geen nut (dan kunnen ze er vaak nog niet op blijven drijven, of het heeft een behoorlijke impact op de schouderspieren/banden om echt op bandjes te drijven).

Ik ben inderdaad ook wel eens in een zwembad geweest waar alle kinderen drijfmiddelen aan moesten. Eline was toen nog geen jaar en kon nog niet lopen. Heb toen toch maar een veel te groot zwemvestje aangedaan die ze daar hadden. Daar bleef ze ook niet op drijven maar was het wel goed. Vind ik vreemde logica.
Babyfloat ben ik zelf niet zon fan van. Kind hangt alleen met de beentjes in het water, kan er met z'n handjes amper bij. En de afstand tussen ouder en kind is vrij groot, je kunt niet fijn huid op huid contact hebben en lekker knuffelen in het water. Swimtrainer vind ik dan wel weer prettig in gebruik, maar die zou ik dan weer niet in een grotere maat kopen omdat ik het op een behaalde leeftijd toch wel weer beperkend vind. Maar dat is persoonlijk. Puddlejumper bij de oudste best lang gebruikt, die bleef ook niet lekker drijven op vleugels (bewoog niet met z'n benen..) bij de jongste al snel over gestapt op vleugels. Die dreef daar juist weer lekkerder op
pi_161344942
Heerlijk, het mooie weer O+
Zijn constant buiten in de speeltuin en T. is dol op fietsen op z'n wishbonebike. Vind het zo leuk om te zien hoe behendig hij ermee is.
Ik merkte dat het zadeltje wel bijgesteld kon worden en ja hoor, 2 pinnetjes omhoog sinds vorig jaar herfst :D.
  maandag 11 april 2016 @ 09:40:28 #88
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_161344953
Is de puddlejumper niet onprettig bij de armpjes? Ik zoek ook een alternatief voor bandjes/vleugeltjes, heb afgelopen vakantie gezien dat die dingen enorm schuren op de rug. Sommige kinderen hadden er flinke schaafwonden van -O-.
KuikenGuppy
pi_161344986
Echt? :o Nog nooit gezien. Waren die bandjes niet te groot oid?
pi_161345040
Mijn dame is nog geen peuter qua leeftijd maar qua grootte wel, zij heeft tegenwoordig idd vleugeltjes.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
S. 2014
J. 2016
  maandag 11 april 2016 @ 11:20:40 #91
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_161346487
quote:
0s.gif Op maandag 11 april 2016 09:43 schreef GotC het volgende:
Echt? :o Nog nooit gezien. Waren die bandjes niet te groot oid?
Volgens mij niet... Bij kuiken schuurden ze trouwens ook. En ik kan me ook niet herinneren dat ik ze lekker vond zitten vroeger ;). Ik denk dat we voor die puddle jumpers gaan, als die er in kuikens maat zijn (hij is nog geen 14 kilo).
KuikenGuppy
pi_161346596
W heeft ook wel eens schuurplekjes idd. Maar meestal gaan we zonder bandjes bij het guppyzwemmen.. Hoef dan ook niets drijverigs, want ik hou haar de hele tijd in de gaten, ze is niet wegloperig en het is er ook nooit druk..
pi_161346641
Wat vervelend, hier echt nog niet gemerkt. Was eerst van plan om naar andere bandjes te kijken maar ik wacht maar even :+.

Puddle jumpers vind ik er zo grappig uit zien :D Als ze maar hun werk doen ^O^
pi_161346664
bij ons kan t ook aan de bandjes liggen (van cars)..
pi_161346670
mijn oudste heeft ook schuurplekken, ze heeft t bij bandjes en ze heeft t bij zwemschijven.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Daarmee zwemmen ze op zwemles. Daar heeft ze gelukkig geen last omdat ze daar al wat ouder zijn en wat soepeler in materiaal. Ze heeft nu een badpakje aan wat hooggesloten is en daarmee heeft ze geen last. Hopelijk snel dr zwemdiploma dan kan ze zonder hulpmiddelen.
*poef* nu is het weg
pi_161346877
Wat is volgens jullie het beste drijfhulpmiddel voor in het zwembad? En waarom?
pi_161347029
ik ben fan van die schijven, beginnen met 3 en steeds 1 eraf halen. T reguliere zwembad hier in de stad zei dat ze niet mochten, maar ze zijn goedgekeurd volgens de normen die zij willen, dus wij gebruiken ze gewoon.
*poef* nu is het weg
pi_161347034
Hier altijd vleugeltjes, en omdat die hun werk goed doen is er nooit de behoefte geweest een ander hulpmiddel te gebruiken.
  maandag 11 april 2016 @ 11:49:17 #99
347468 Tante_Soesa
Nu met Sassefras
pi_161347109
quote:
0s.gif Op maandag 11 april 2016 11:45 schreef L-E het volgende:
Hier altijd vleugeltjes, en omdat die hun werk goed doen is er nooit de behoefte geweest een ander hulpmiddel te gebruiken.
+1. Mijn beide meiden dragen vleugeltjes. S. is 1,5 en draagt de kleinste maat, die heeft noooit in zo'n band willen zitten, ook niet in zo'n swimtrainer. E. is ruim 3,5 en gaat als een speer met die vleugetjes. Ik zou niet zo goed weten waarom er iets anders zou moeten komen..
pi_161347143
Hier hadden we ook tot alle tevredenheid de vleugels. Bij zwemles hadden ze de schijven en ik merkte aan oudste dat ze niet zo goed kon switchen. Ze gaf aan dat t met schijven zo anders voelde dan met de vleugels. Vandaar dat we de schijven aangeschaft hebben.
*poef* nu is het weg
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')