abonnement Unibet Coolblue
pi_167122954
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2016 16:32 schreef deelnemer het volgende:
@TomLuny

Wil je nu eens ingaan op het argument dat een globale vrije markt alle grenzen (en politieke sturing) sowieso teniet doet. Foetsie eigen cultuur.
dat heb ik al een paar keer gedaan, bv bij de 020x2 agenda
http://www.parool.nl/amst(...)sche-groei~a4078703/
bv bij de eu-octopus, zie gister.
bv bij de opmerking links en rechts slaan de handen ineen met de open borders
bv vorige post met dat vvd niet staat te springen om de onderhandelingen met turkije af te breken - en evenzo koenders pvda
dat linkse partijen de eu niet willen uitstappen, het bolwerk van de megacorporaties en dat zij juist voorop staan om andere landen eu-strafexpeditiemaatregelen wil opleggen bij asielquotaweigering , en kan daar milieu aan toe voegen :

quote:
Milieuorganisaties vinden de plannen niet ambitieus genoeg. Ook vinden ze het jammer dat de Europese Commissie geen maatregelen kan afdwingen bij de lidstaten. De critici zouden willen dat Brussel lidstaten straffen oplegt als ze niet meewerken aan de doelstellingen.
http://nos.nl/artikel/214(...)oor-de-economie.html
dus vraag me af hoe jij dan verklaart dat als links zo tegen neo-liberalisme is, waarom het dan wel blijft vastplakken aan het eu-politburo ?

quote:
Je lijkt ook te denken dat ik dat toejuich. Dat is niet zo. Het enige verschil tussen jouw standpunt en de mijne, is dat ik het niet nodig vindt om te brullen dat andere culturen achterlijk, slecht, walgelijk en rot zijn. Het draagt nergens toe bij (in tegendeel), en het mist de kern van de zaak.
toch heb je dan volgens mij opnieuw een stukje gemist uit mijn reacties _die grotendeels aan jou gericht waren.
ik schreef namelijk, ik zie bepaalde andere culturen niet als achterlijk als het op een andere planeet zou plaatsvinden of als er een groot hek omheen geplant wordt en waar zij hun eigen stelsel hebben ingevoerd zonder dit aan anderen op te willen of kunnen dringen.
en ik schreef erbij dat volgens cm en het daardoor gepropageerde cultuurrelativisme er geen referentiepunt zou zijn van welke cultuur nu beter uitpakt voor de meeste mensen. (waar ik het dus niet mee eens ben, heb al twee keer die link herhaald van bigthink)
typerend overigens dat zelfs maar het willen vergelijken welk stelsel beter uitpakt al leidt tot ruwe plakkaatjes zoals walgelijk, rot en achterlijk.
en dit leidt tot botsingen
niet enkel op straat :
https://www.theguardian.c(...)rom-london-transport
waar het zogenaamd het (feministische) zelfbeeld van jonge vrouwen zou aantasten - terwijl je juist over atleten via de ministeries hoort dat ze zo'n groot rolmodel kunnen spelen voor de jeugd - dus zal andere reden hebben om deze affiches door ene Sadiq Khan te laten verwijderen.
(mede mogelijk gemaakt door de rood-groene-alliantie dus)
maar ook op wereldschaal in de VN :
https://nl.wikipedia.org/(...)nrechten_in_de_islam
quote:
Door de Sharia als kader te stellen voor mensenrechten en deze prevalent te laten zijn boven de mensenrechten-artikelen worden de in de Caïro-verklaring bedoelde mensenrechten strijdig met fundamentele Westerse principes. Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg stelde hierover, in een arrest van 13 februari 2003 over de rechtmatigheid van een verbod voor de Turks-islamitische Refah partij op, "dat de sharia niet verenigbaar is met de fundamentele principes van de democratie".
teugkomend op vorige post, toevoeging migratiebeleid nederland
links zie je er ook alles aan doem om de rest vd wereld als onveilig land te bestempelen
grote kritiek op terugzenden naar marokko, egypte, turkije, pakistan, algerije etc. omdat er ergens weer een regeltje staat wat niet aan hun normen voldoet.
het beleid is dus dat west-europa het enige reddingsbootje moet worden van de titanic waar makkelijk 1500 drenkelingen in zouden passen die nog in de ijswateren liggen te spartelen.
zelfs die vergelijking gaat niet op, die drenkelingen zitten op een vlot, vinden de roeiboot echter aangenamer.
shift-knop defekt
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')