quote:
Voor de ossobuco heb ik het recept gebruikt uit
dit boek van Ferran Adria. Ik kan daar desgewenst wel een samenvatting van schrijven. Overigens is dat hele boek de moeite waard. Geen moleculaire trukendoos, maar de receptuur van de maaltijden die het personeel van El Bulli kreeg voorgeschoteld, heel mooi gepresenteerd als een soort fotostrip.
Voor de risotto heb ik 3 ons in plakken gesneden pied de mouton gebakken, en los daarvan 3 ons oesterzwammen, ook in plakken, totdat het vocht er grotendeels uit was. Na het bakken mogen ze bij elkaar en even opzij worden gezet. Daarna een pan met twee liter bouillon klaargezet. Vier grote sjalotten zeer fijn gesnipperd en in de pan voor de risotto op matig vuur glazig gebakken. Vervolgens vier brunoise gesneden stengels bleekselderij er bij en nog even doorgebakken. 500 gram Arborio rijst erbij en twee minuten meebakken. Twee glazen droge witte wijn er bij en omroeren met een houten lepel tot de rijst 'm heeft opgenomen. Daarna steeds omscheppend de bouillon er per lepel bij en door de rijst laten opnemen. Afhankelijk van de rijst ben je daar 20 tot 30 minuten mee bezig. De pan bouillon hoeft niet per se leeg. De risotto moet beetgaar zijn, fluwelig van structuur en glanzend, vochtig maar niet nat. Af en toe een hard puntje in de korrels is prima, want hij gaart nog even na. Dan van het vuur af, de paddenstoelen snel opwarmen en door de risotto scheppen samen met een paar handen fijngesneden kervel.
Ik heb er geraspte parmezaan (reggiano) los bijgegeven omdat ik dat lekkerder vind dan er door geroerd, maar die hoort er wel echt bij.
Deze hoeveelheid was goed voor 6 volwassenen en 2 kinderen, maar het ging wel op.
[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 12-03-2016 19:31:06 ]