abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 12 maart 2016 @ 15:52:05 #251
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_160613439
Worteltaart met thee c_/


pi_160613488
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2016 15:52 schreef Zo-is-dat het volgende:
Worteltaart met thee c_/


[ afbeelding ]
Ken ik een leuke mop over met een konijn die bij de bakker komt ;(
pi_160614298
Zelfgemaakte dumplings! Althans, nu maken en als dat klaar is bakken/stomen. Simpele vulling met gehakt en Chinese bieslook.
Ga je mee buiten spelen?
Soms verdwaal ik in een draak
101 doelen omdat het kan
en iets met een loodgieter..
pi_160616709
Turks brood gevuld met sla en shoarma, en natuurlijk een klodder knoflooksaus.
pi_160617060
Een klassieke combinatie: ossobuco met gremolata en een paddenstoelenrisotto (pied de mouton en oesterzwammen). Afgesloten met wat kaas en een glas goede port.
pi_160617165
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 maart 2016 18:41 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Een klassieke combinatie: ossobuco met gremolata en een paddenstoelenrisotto (pied de mouton en oesterzwammen). Afgesloten met wat kaas en een glas goede port.
Nice, heb je het volledige recept?
pi_160617599
Gisteren,vrijdag:

Gistermiddag deze aloude combinatie maar weer eens besteld en genuttigd. Avondeten staat hierr als recensie.

Vandaag, zaterdag:

Deze aloude combo van weleer maar weer eens genuttigd en daarna was het met de stralende zon heerlijk acclimatiseren.

Zojuist als avondhap deze aloude combo maar weer eens uitgevraagd bij mijn favoriete Thai in de Maasstad.
pi_160618046
Prakkie bloemkool met een tartaartje.

Toe een cake lollypop
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 12 maart 2016 @ 19:22:32 #259
318211 hemarookworst
Man bijt worst
pi_160618065
Pizza in de vroege middag, later op de middag Big King XXL
Uw ADH vitamine Worst
Met vriendelijke groenten
pi_160618214
quote:
14s.gif Op zaterdag 12 maart 2016 18:46 schreef Tem het volgende:

[..]

Nice, heb je het volledige recept?
Voor de ossobuco heb ik het recept gebruikt uit dit boek van Ferran Adria. Ik kan daar desgewenst wel een samenvatting van schrijven. Overigens is dat hele boek de moeite waard. Geen moleculaire trukendoos, maar de receptuur van de maaltijden die het personeel van El Bulli kreeg voorgeschoteld, heel mooi gepresenteerd als een soort fotostrip.

Voor de risotto heb ik 3 ons in plakken gesneden pied de mouton gebakken, en los daarvan 3 ons oesterzwammen, ook in plakken, totdat het vocht er grotendeels uit was. Na het bakken mogen ze bij elkaar en even opzij worden gezet. Daarna een pan met twee liter bouillon klaargezet. Vier grote sjalotten zeer fijn gesnipperd en in de pan voor de risotto op matig vuur glazig gebakken. Vervolgens vier brunoise gesneden stengels bleekselderij er bij en nog even doorgebakken. 500 gram Arborio rijst erbij en twee minuten meebakken. Twee glazen droge witte wijn er bij en omroeren met een houten lepel tot de rijst 'm heeft opgenomen. Daarna steeds omscheppend de bouillon er per lepel bij en door de rijst laten opnemen. Afhankelijk van de rijst ben je daar 20 tot 30 minuten mee bezig. De pan bouillon hoeft niet per se leeg. De risotto moet beetgaar zijn, fluwelig van structuur en glanzend, vochtig maar niet nat. Af en toe een hard puntje in de korrels is prima, want hij gaart nog even na. Dan van het vuur af, de paddenstoelen snel opwarmen en door de risotto scheppen samen met een paar handen fijngesneden kervel.

Ik heb er geraspte parmezaan (reggiano) los bijgegeven omdat ik dat lekkerder vind dan er door geroerd, maar die hoort er wel echt bij.

Deze hoeveelheid was goed voor 6 volwassenen en 2 kinderen, maar het ging wel op.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 12-03-2016 19:31:06 ]
pi_160618261
Rendang, babi ketjap, rijst en boontjes :9
Ja doei.
  zaterdag 12 maart 2016 @ 19:45:14 #262
250728 banaantjeEE
We zien wel !
pi_160618704
Verse prei met aardappelen en hamburger
Net ook smoutebollen :9
Op zaterdag 28 juni 2014 @ 18:18 schreef Marie30 het volgende: Zo lief. :) Kusje :*
Op donderdag 14 juli 2016 @ 23:45 schreef GGMM het volgende: Het is altijd bijzonder gezellig als banaantje er is. :)
pi_160618885
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2016 19:27 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Voor de ossobuco heb ik het recept gebruikt uit dit boek van Ferran Adria. Ik kan daar desgewenst wel een samenvatting van schrijven. Overigens is dat hele boek de moeite waard. Geen moleculaire trukendoos, maar de receptuur van de maaltijden die het personeel van El Bulli kreeg voorgeschoteld, heel mooi gepresenteerd als een soort fotostrip.

Voor de risotto heb ik 3 ons in plakken gesneden pied de mouton gebakken, en los daarvan 3 ons oesterzwammen, ook in plakken, totdat het vocht er grotendeels uit was. Na het bakken mogen ze bij elkaar en even opzij worden gezet. Daarna een pan met twee liter bouillon klaargezet. Vier grote sjalotten zeer fijn gesnipperd en in de pan voor de risotto op matig vuur glazig gebakken. Vervolgens vier brunoise gesneden stengels bleekselderij er bij en nog even doorgebakken. 500 gram Arborio rijst erbij en twee minuten meebakken. Twee glazen droge witte wijn er bij en omroeren met een houten lepel tot de rijst 'm heeft opgenomen. Daarna steeds omscheppend de bouillon er per lepel bij en door de rijst laten opnemen. Afhankelijk van de rijst ben je daar 20 tot 30 minuten mee bezig. De pan bouillon hoeft niet per se leeg. De risotto moet beetgaar zijn, fluwelig van structuur en glanzend, vochtig maar niet nat. Af en toe een hard puntje in de korrels is prima, want hij gaart nog even na. Dan van het vuur af, de paddenstoelen snel opwarmen en door de risotto scheppen samen met een paar handen fijngesneden kervel.

Ik heb er geraspte parmezaan (reggiano) los bijgegeven omdat ik dat lekkerder vind dan er door geroerd, maar die hoort er wel echt bij.

Deze hoeveelheid was goed voor 6 volwassenen en 2 kinderen, maar het ging wel op.
Cool, ik doe zelf wel altijd de parmezaan erdoor op het laatst . Maar dit is ook wel een idee om je tafelgasten zelf de hoeveelheid te laten beslissen. Daarnaast maak ik eigenlijk de ossobuco altijd uit het The River Cafe Cookbook maar die is niet heel traditioneel. Goede tip om het kookboek van Ferran Adrian ook eens aan te schaffen, zeker omdat je zegt het geen moleculaire trukendoos te zijn want dat is niet echt aan mij besteed.

Thanks.
  zaterdag 12 maart 2016 @ 20:21:34 #264
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_160619780
Zuurkoolstamp. Zuurkool verwarmd met 2 stengels citroengras. Dat was niet vies, maar wel teveel. Later nog eens proberen met 1 stengel. Verder een paar fenegriekzaadjes (dat doe ik altijd). Spekjes en rookworst van kip. Weet niet of ik die nog eens wil.
pi_160621671
"Tapas" van geroosterd pompoenpitbrood. Erop kruidenbrie-snoeptomaat, peperzalm-Philadelphia bieslook-snoeptomaat, haring-Philadelphia bieslook-uitjes, gerookte palingfilet-Philadelphia bieslook-snoeptomaat, gerookte zalm-Philadelphia bieslook-snoeptomaat. Nog eat snoeptomaatjes erbij, banaan en een peer.

pi_160622109
Naturel ribbelchips
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_160623619
Oeh die gerookte zalm :9

Wij hebben toastjes met tonijnsalade, brie en gatenkaas. Rood wijntje erbij om het weg te spoelen.
pi_160625538
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 maart 2016 22:19 schreef Dragonberry het volgende:
Oeh die gerookte zalm :9

Wij hebben toastjes met tonijnsalade, brie en gatenkaas. Rood wijntje erbij om het weg te spoelen.
Love tonijnsalade! En brie! En gatenkaas :D ! Tonijnsalade van eigen hand?
pi_160629690
Tosti schapenkaas-gerookte kipfilet en de gebruikelijke groente-entourage. Ajvar, tomaat en dubbeldooierei erbij.
pi_160630178
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2016 23:17 schreef Skeletor. het volgende:

[..]

Love tonijnsalade! En brie! En gatenkaas :D ! Tonijnsalade van eigen hand?
Ja, zelf door elkaar geroerd :P Blikje tonijn, sjalotje, peper, zout, mayo, ketchup. Deze keer ook wat yoghurt omdat de mayo blijkbaar bijna op was, maar dat was verrassend lekker.
Straks maar het restje opeten als ontbijt denk ik.
pi_160631112
Kwark met crunchy amaranth
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_160631676
jodekoeken en chocolademelk voor ontbijt
  zondag 13 maart 2016 @ 11:39:59 #273
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_160631704
Vanavond beenhammetje, opgebakken aardappeltjes en broccoli. Zometeen een schaaltje fruit :).
pi_160632799
Nu eerst een bakje verse tomatensoep, en vanavond maak ik vegetarische Cannelloni gevuld met een tomaat-paprika-spinaziesaus, daarop bechamelsaus, met geraspte kaas.
  zondag 13 maart 2016 @ 12:51:23 #275
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_160633116
Vanavond eters dus
amuse: gekarameliseerde coquilles met uitgebakken pancetta op een puree van tuinerwten en avocado.
Pittige (met currypasta) soep van winterpeen en spinazie.
Op de huid gebakken skrei met nog wat pancetta met een tuinbonenpuree, aardappelwaaiers uit de oven en een witte-wijnroomsaus.
Limoncello/slagroomdessert.

:9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')