abonnement Unibet Coolblue
  zondag 14 februari 2016 @ 11:57:58 #251
37887 Dauthi
Progressive
pi_159904682
quote:
1s.gif Op zondag 14 februari 2016 11:52 schreef Trusten het volgende:

[..]

Klinkt lekker, hoe ga je om met de 'heavy cream'?
Gewone slagroom gebruiken is prima, en zorgt voor al het vocht in het deeg. Glutenopbouw is belangrijk, dus veel kneden, of S&F, of zoals het recept meldt magimix.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_159907987
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 11:47 schreef Dauthi het volgende:

[..]

Ja, meer stretch en folds dus.
bekijk het recept eens ;)
  zondag 14 februari 2016 @ 14:19:58 #253
37887 Dauthi
Progressive
pi_159908652
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 13:59 schreef Elleska het volgende:

[..]

bekijk het recept eens ;)
Waarom zou ik het recept bekijken, het resultaat spreekt boekdelen. Het deeg is onderontwikkeld in gluten, daarom is er een grote bel midden in het brood waar al het lucht is samen gekomen omdat het glutennetwerk niet sterk genoeg was om het in kleinere belletjes vast te houden. Daarnaast het is het deeg underproofed dat zie je door het scheuren van de korst en de dichtheid van de crumbtexture.
Je kan ook een beetje zelf nadenken ipv klakkeloos receptjes over te nemen...
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_159909686
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 14:19 schreef Dauthi het volgende:

[..]

Waarom zou ik het recept bekijken, het resultaat spreekt boekdelen. Het deeg is onderontwikkeld in gluten, daarom is er een grote bel midden in het brood waar al het lucht is samen gekomen omdat het glutennetwerk niet sterk genoeg was om het in kleinere belletjes vast te houden. Daarnaast het is het deeg underproofed dat zie je door het scheuren van de korst en de dichtheid van de crumbtexture.
Je kan ook een beetje zelf nadenken ipv klakkeloos receptjes over te nemen...
Evengoed blijft 'meer kneden' gekke feedback op een 'no knead' recept
pi_159909798
quote:
1s.gif Op zondag 14 februari 2016 14:49 schreef Trusten het volgende:

[..]

Evengoed blijft 'meer kneden' gekke feedback op een 'no knead' recept
vooral wanneer zelfde recept (met 1 vouwsessie) bij anderen een prima resultaat geeft. Maar goed, we hebben een echte expert in huis blijkbaar :7
  zondag 14 februari 2016 @ 14:59:40 #256
37887 Dauthi
Progressive
pi_159910001
quote:
1s.gif Op zondag 14 februari 2016 14:49 schreef Trusten het volgende:

[..]

Evengoed blijft 'meer kneden' gekke feedback op een 'no knead' recept
quote:
1s.gif Op zondag 14 februari 2016 14:52 schreef computergirl het volgende:

[..]

vooral wanneer zelfde recept (met 1 vouwsessie) bij anderen een prima resultaat geeft. Maar goed, we hebben een echte expert in huis blijkbaar :7
Tja, in dezelfde zin achter de komma staat gewoon het woord glutenontwikkeling. Maar, laten we vooral mierenneuken op het feit dat ik woord kneden gebruik, "want hahahahaha hij gebruik het woord kneden bij een no-knead recept, hahahahaha".
wat je ook gewoon als metafoor kan lezen voor glutenontwikkeling, gezien glutenontwikkeling op zoveel verschillende manieren kan plaatsvinden...

@computergirl: er zijn een legio aan mogelijke oorzaken waarom het recept bij de betreffende persoon niet heeft gewerkt, de gevolgen blijven echter hetzelfde: gebrek aan gluten, gebrek aan proofing. Maar laten we vooral pedant doen over een woordje...
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_159910620
je kan het nu heel leuk proberen recht te praten door te zeggen dat je eigenlijk glutenontwikkeling bedoelde ipv kneden en stretch en folds maar daar red je het nu niet meer mee.
Daarom is het voor passend advies handig om te lezen welke techniek iemand heeft gebruikt.

Waterdrinker melde eerder al dat het deeg na 12 uur amper was gerezen, de meest logische verklaring is dan ook dat daar iets fout is gegaan. dan kom je al snel uit bij slecht gist want verder kan er amper iets mis gaan met deze broodjes. zoveel legio aan mogelijke oorzaken zijn er niet. maargoed dat kon je niet weten wanneer je niet eens het recept wil bekijken om te zien welke techniek iemand heeft gebruikt.
pi_159911371
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 15:19 schreef Elleska het volgende:
je kan het nu heel leuk proberen recht te praten door te zeggen dat je eigenlijk glutenontwikkeling bedoelde ipv kneden en stretch en folds maar daar red je het nu niet meer mee.
Daarom is het voor passend advies handig om te lezen welke techniek iemand heeft gebruikt.

Waterdrinker melde eerder al dat het deeg na 12 uur amper was gerezen, de meest logische verklaring is dan ook dat daar iets fout is gegaan. dan kom je al snel uit bij slecht gist want verder kan er amper iets mis gaan met deze broodjes. zoveel legio aan mogelijke oorzaken zijn er niet. maargoed dat kon je niet weten wanneer je niet eens het recept wil bekijken om te zien welke techniek iemand heeft gebruikt.
bij no knead bread zijn het de gistbubbels die voor mini-kneed beweging zorgen las ik gisteren, en als je gist er geen zin in heeft wordt er dus ook minder gluten gevormd. Dus eigenlijk heeft iedereen een beetje gelijk alleen wordt het nogal betweterig gebracht door deze of gene :P
  zondag 14 februari 2016 @ 15:50:41 #259
37887 Dauthi
Progressive
pi_159911660
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 15:19 schreef Elleska het volgende:
je kan het nu heel leuk proberen recht te praten door te zeggen dat je eigenlijk glutenontwikkeling bedoelde ipv kneden en stretch en folds maar daar red je het nu niet meer mee.
Daarom is het voor passend advies handig om te lezen welke techniek iemand heeft gebruikt.

Waterdrinker melde eerder al dat het deeg na 12 uur amper was gerezen, de meest logische verklaring is dan ook dat daar iets fout is gegaan. dan kom je al snel uit bij slecht gist want verder kan er amper iets mis gaan met deze broodjes. zoveel legio aan mogelijke oorzaken zijn er niet. maargoed dat kon je niet weten wanneer je niet eens het recept wil bekijken om te zien welke techniek iemand heeft gebruikt.
:O
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_159912868
quote:
1s.gif Op zondag 14 februari 2016 15:42 schreef computergirl het volgende:

[..]

bij no knead bread zijn het de gistbubbels die voor mini-kneed beweging zorgen las ik gisteren, en als je gist er geen zin in heeft wordt er dus ook minder gluten gevormd. Dus eigenlijk heeft iedereen een beetje gelijk alleen wordt het nogal betweterig gebracht door deze of gene :P
Ik weet niet hoeveel gist je had gebruikt maar ik had mij zelf de eerste keer nogal vergist in het verschil tussen een gram en 'a pinch'. Heb laatst een gram afgewogen (met een lepelweegschaal) en das meer dan je zou denken :)

Maar goed, weet ook eigenlijk niet hoe nauw het luistert..
pi_159916005
Mijn tweede rijs komt niet echt omhoog -O- Al 45 minuten nu en nog net zo plat als na het advies de bolletjes plat te slaan.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_159916072
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 18:29 schreef Isabeau het volgende:
Mijn tweede rijs komt niet echt omhoog -O- Al 45 minuten nu en nog net zo plat als na het advies de bolletjes plat te slaan.
Brioche, wat ik uit je eerste post haalde (burgerbroodjes)? Kan zijn dat het deeg stijf is door het koelen. Iets langer laten staan, eventueel oven op 50 graden zetten, zodra warm oven uit en bolletjes er in.
pi_159916100
quote:
3s.gif Op zondag 14 februari 2016 18:32 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

Brioche, wat ik uit je eerste post haalde (burgerbroodjes)? Kan zijn dat het deeg stijf is door het koelen. Iets langer laten staan, eventueel oven op 50 graden zetten, zodra warm oven uit en bolletjes er in.
Doe ik dat even :Y (mijn laagste stand is echter 140, is dat erg?)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_159916183
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 18:34 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Doe ik dat even :Y (mijn laagste stand is echter 140, is dat erg?)
:D

Heel kort aanzetten, tot'ie lichtjes warm is.

Je wilt je deeg nog niet te warm hebben, maar door het koelen is je boter stijf, en je gist minder actief geworden.

Door 'm even op koortsige temperaturen te houden wordt de boter weer zacht en het gist weer actiever :)
pi_159916238
Staat in de lauwe oven, ben benieuwd. Ik kijk over een kwartiertje wel weer.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 14 februari 2016 @ 18:52:35 #266
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_159916409
Ik gebruik voor dat soort brood tegenwoordig een rijskast. :) Die warmte helpt echt.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_159916426
quote:
1s.gif Op zondag 14 februari 2016 18:52 schreef Isegrim het volgende:
Ik gebruik voor dat soort brood tegenwoordig een rijskast. :) Die warmte helpt echt.
Een rijskast! Dat hebben normale mensen toch helemaal niet :P
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 14 februari 2016 @ 18:56:38 #268
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_159916492
Nee, maar een lauwe oven doet precies hetzelfde. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_159916843
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 18:42 schreef Isabeau het volgende:
Staat in de lauwe oven, ben benieuwd. Ik kijk over een kwartiertje wel weer.
Half uurtje verder nu, zit er al wat beweging in? :)
pi_159918262
quote:
2s.gif Op zondag 14 februari 2016 19:11 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

Half uurtje verder nu, zit er al wat beweging in? :)
:Y kwamen nu prachtig omhoog, net afgebakken en nu mijn broodje hamburger (ziet er uit alsof het gemaakt is in zo'n hipster hamburgerrestaurant) aan het verorberen :9
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_159918581
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 20:00 schreef Isabeau het volgende:

[..]

:Y kwamen nu prachtig omhoog, net afgebakken en nu mijn broodje hamburger (ziet er uit alsof het gemaakt is in zo'n hipster hamburgerrestaurant) aan het verorberen :9
duurt even, maar dan heb je ook wat :Y)
  zondag 14 februari 2016 @ 20:13:33 #272
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_159918610
Pics *O*
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_159919009
quote:
1s.gif Op zondag 14 februari 2016 20:12 schreef computergirl het volgende:
duurt even, maar dan heb je ook wat :Y)
Ja, super lekker, maar ik vind het wel veel werk en lang wachten en zo :X
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_159919045
quote:
1s.gif Op zondag 14 februari 2016 20:13 schreef Molo het volgende:
Pics *O*
Dan moet ik eerst mijn fotocamera zoeken en het kabeltje om up te loaden. Dan op photobucket zetten en dan hier linken. Ik ben daar veel te lui voor vandaag :P Alhoewel mijn lemon bars er ook erg yummie uitzagen voor een foto :9
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_159983827
quote:
0s.gif Op zondag 14 februari 2016 11:38 schreef Dauthi het volgende:

[..]

http://www.seriouseats.co(...)food-lab-recipe.html
Maak die, en je maakt nooit van je leven nog een ander recept.
Die zijn héél, héél goed! :Y O+

Sowieso kun je altijd wel rekenen op de recepten van Food Lab van Serious Eats en ook dit is echt een fantastisch recept. ^O^
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')