de koekjes met botercreme zijn nog steeds lekker. De koekjes zijn nog steeds hardquote:Op vrijdag 25 december 2015 09:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb de liefde voor de rollade nooit zo begrepen. Vraag je slager om één kilo of twee kilo schouderkarbonade aan één stuk zonder bot. Braad dat, veel lekkerder
Geen mosterd, hert heeft een fijne smaak van zichzelf, zout en peper, eventueel wat speculaaskruiden (niet teveel)quote:Op vrijdag 25 december 2015 14:03 schreef BasEnAad het volgende:
Ik heb een ribstuk van hert op de kop getikt voor morgen. Ik lees over het maken van een kroon door het vlees in te snijden, te buigen tot een rondje en vast te binden. Eventueel met vulling er in.
Is dat een goed idee en hoe is hert het lekkerst? Gewoon besmeuren met mosterd, knoflook, zout peper?
Goed te horen!quote:Op vrijdag 25 december 2015 13:50 schreef madeliefff het volgende:
[..]
de koekjes met botercreme zijn nog steeds lekker. De koekjes zijn nog steeds hard
Wow, was dat biologisch knuffelvarken?quote:Op vrijdag 25 december 2015 13:23 schreef fespo het volgende:
dat heb ik van de week gedaan. wel duur (17 euro / kg met bot) maar lekker.
de rollade was een "wat moeten we doen met kerst" en dan kopen ze (ons ma) dit maar, maar geen idee hebben wat het is en een saus vergeten etc.
dus ik ga het er beste maar van maken.
Wolharig varken / krulvarken.quote:Op vrijdag 25 december 2015 15:42 schreef fespo het volgende:
aha, en dat verklaart die hoge prijs en daar slaat die "krul" op? ik kan het nergens terug vinden op internet.
volgende keer maar even goed opletten
Voor de foie gras pate heb ik wel een recept voor je, maar dat moet je van te voren maken.quote:Op zaterdag 26 december 2015 21:28 schreef RobinOok het volgende:
Pieeeet, hellup. Ik ga maandag ergens eten waar we boeuf bourguignon gaan krijgen en nu vroegen zo of ik (eventueel) het voorgerecht zou willen verzorgen. Nu had ik zelf gedacht dat foie gras mi-cuit te maken. En dan met sichuanpeper in het midden, zoals we dit jaar in Frankrijk aten:
[ afbeelding ]
Maar ik weet niet, ik heb het nooit eerder gedaan en als het niet lekker wordt ga ik wel af. Misschien toch beter eerst een keertje uitproberen?
Dus, en, want, wat zal ik dan maken? Ik wil daar niet in de keuken staan, qua bakken of opwarmen. Zelfs niks in de oven. Dus wat oh wat past er bij boeuf bourguignon? En is koud. En zelfgemaakt...
Je kookt ze toch tijdens het bakken van fe falafel?quote:Op zaterdag 26 december 2015 20:22 schreef Maraca het volgende:
Lieve Piet, ik heb ook een vraag.
Ik wil falafel maken Alleen loop ik tegen een praktisch probleem aan. De kikkererwten zijn nu bijna 24 uur aan het wellen en ik laat ze nog een dagje staan. Op internet kom ik recepten tegen waarbij ik gewelde, maar ongekookte kikkererwten moet gebruiken voor falafel. Als je ze kookt vallen ze namelijk uit elkaar. Alleen maak ik ook hummus en daarbij staat weer dat je kikkererwten moet koken omdat rauwe kikkererwten een giftige stof bevat (lectine). Die kook je eruit.
Lieve Piet, hoe maak ik falafel zonder dat ze uit elkaar vallen, maar ook zodat ik niet dood ga?
Heb weinig tot nul ervaring met kikkererwten, maar als ik het zo lees, maak je falafel met ongekookte en je humus met gekookte?quote:Op zaterdag 26 december 2015 20:22 schreef Maraca het volgende:
Lieve Piet, ik heb ook een vraag.
Ik wil falafel maken Alleen loop ik tegen een praktisch probleem aan. De kikkererwten zijn nu bijna 24 uur aan het wellen en ik laat ze nog een dagje staan. Op internet kom ik recepten tegen waarbij ik gewelde, maar ongekookte kikkererwten moet gebruiken voor falafel. Als je ze kookt vallen ze namelijk uit elkaar. Alleen maak ik ook hummus en daarbij staat weer dat je kikkererwten moet koken omdat rauwe kikkererwten een giftige stof bevat (lectine). Die kook je eruit.
Lieve Piet, hoe maak ik falafel zonder dat ze uit elkaar vallen, maar ook zodat ik niet dood ga?
Kikkererwtenmeel bind prima, doe dat door gehakt ipv paneermeel of een broodjequote:Op zaterdag 26 december 2015 22:47 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Je kookt ze toch tijdens het bakken van fe falafel?
Je kunt trouwens prima falafel maken van erwten uit een pot of blik. Beetje bloem toevoegen voor de binding.
Ja, neehee, geen foie gras dus. Je moet iets anders voor me bedenken. Nu!quote:Op zaterdag 26 december 2015 22:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Voor de foie gras pate heb ik wel een recept voor je, maar dat moet je van te voren maken.
Neem een foie gras en maak hem schoon, snij hem in stukken. Vermeng een paar daarvan met een ei, peper en zout, wat foelie of nootmuskaat. Vul een langwerpige ( pate) vorm met de andere stukken en giet het ei mengsel erover. Dek het af het.
Gaar het in de oven bij 120 graden in een waterbad tot een kerntemperatuur van 68 graden.
Afkoelen en koud zetten zodat het opstijft.
Mes in een bakje heet water en een plak snijden, herhalen.
Goddelijk lekker in al zijn eenvoud.
Nou ja, het is wel even bakken vs echt lange tijd koken. Maar je hebt een punt.quote:Op zaterdag 26 december 2015 22:47 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Je kookt ze toch tijdens het bakken van fe falafel?
Je kunt trouwens prima falafel maken van erwten uit een pot of blik. Beetje bloem toevoegen voor de binding.
Dat is wat het grote internet zegtquote:Op zaterdag 26 december 2015 22:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb weinig tot nul ervaring met kikkererwten, maar als ik het zo lees, maak je falafel met ongekookte en je humus met gekookte?
Bedankt! Ik ga ze dan even kort kokenquote:Op zaterdag 26 december 2015 23:55 schreef kuifje_fok het volgende:
Het kan met allebei. Dat uit elkaar vallen komt omdat het vocht verdampt en zo de de kikkererwtenkorrels losmaakt van de buitenkant. Het lijkt net sterretjes. je falafelballetjes worden steeds kleiner en je vet zit vol gruis op het laatst.
Kikkererwten uit pot of blik zijn vochtiger maar met een beetje bloem gaat het prima. Teveel bloem beinvloedt echter wel de smaak.
Met ongekookte gewelde gaat het zonder bloem ook, maar werd niet goed gaar niet zo lekker, maar ik leef wel nog. Dus, de oplossing was om de gewelde kikkererwten te voor te koken maar niet helemaal gaar.Dat ging perfect.
Dus gewoon uitproberen. Als ze uit elkaar vallen, gewoon een beetje bloem erbij.
Hummus met ongekookte is gewoon echt niet lekker.
Watermeloen met gekookte ham?quote:Op zondag 27 december 2015 00:17 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, neehee, geen foie gras dus. Je moet iets anders voor me bedenken. Nu!
Frans voorgerecht, bij boeuf bourguignon. Kom, help!
Gezien de randvoorwaarden neig ik ook naar de rilettes, pate's en terrines. Je kunt natuurlijk van alles kiezen van varken tot eend tot konijn, maar je kunt het ook combineren. Zo weet ik bijvoorbeeld dat eend en ham fantastisch kunnen combineren. Geen idee hoe trouwens, ik heb er aanzienlijk meer gegeten dan gemaakt.quote:
Dat is het beste, maar ik kan het nergens vinden.quote:Op zaterdag 26 december 2015 22:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kikkererwtenmeel bind prima, doe dat door gehakt ipv paneermeel of een broodje
Bij de toko. Of zelf maken, kikkererwtenmeel is niks meer dan gemalen, gedroogde kikkererwt.quote:Op zondag 27 december 2015 16:06 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Dat is het beste, maar ik kan het nergens vinden.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |