bf?quote:Op donderdag 28 januari 2016 13:15 schreef Gummiebeer het volgende:
[..]
Hoeveel rondes BF heeft dat geduurd?
c&cquote:
Donders...quote:Op donderdag 28 januari 2016 14:01 schreef Studeur het volgende:
Sinds kort weet ik pas waar de nummertjes achter een kaas voor staan. ik dacht altijd voor het aantal jaren oud. dus dat 48+ 48 jaar of ouder was. blijkt het dus voor de hoeveelheid vet te staan
48 jaar oude kaas...quote:Op donderdag 28 januari 2016 14:01 schreef Studeur het volgende:
Sinds kort weet ik pas waar de nummertjes achter een kaas voor staan. ik dacht altijd voor het aantal jaren oud. dus dat 48+ 48 jaar of ouder was. blijkt het dus voor de hoeveelheid vet te staan
Ben jij 12 ofzo? Dat je niet weet van het vet, ok kan ik begrijpen. Maar dat je denkt dat kaas 48 jaar op een plank heeft lopen rotten, daar kan ik echt met mijn hoofd niet bijkomen. Wist je ook dat koeien niet paars zijn en dat Milka er hun chocolade niet vandaan haalt?quote:Op donderdag 28 januari 2016 14:01 schreef Studeur het volgende:
Sinds kort weet ik pas waar de nummertjes achter een kaas voor staan. ik dacht altijd voor het aantal jaren oud. dus dat 48+ 48 jaar of ouder was. blijkt het dus voor de hoeveelheid vet te staan
Het is ook een rare maat want het staat ook niet voor 48% vet dus...quote:Op donderdag 28 januari 2016 14:21 schreef Pizzahut het volgende:
Haha wist wel dat het geen 48 jaar oude kaas was.. Wist alleen niet dat het voor de hoeveelheid vet stond.
Met andere woorden volgens deze berekening bestaat 48+ kaas voor 29% uit vet.quote:Kaas bestaat voor een groot deel uit water. Als je 100 gram kaas koopt, is 40 gram van die kaas water. Dan blijft er dus 60 gram kaas over. Als er 48+ op de kaas staat, betekent dit dat die 60 gram overgebleven kaas voor 48% uit vet bestaat. Je moet dus nog eventjes doorrekenen: 48% van die 60 gram is 29 gram. Van de 100 gram 48+-kaas die je koopt, is dus 29 gram vet.
Ben wel benieuwd hoe je deze logica rijmde met het feit dat er zowel jonge als oude 48+ kaas bestaat.quote:Op donderdag 28 januari 2016 14:01 schreef Studeur het volgende:
Sinds kort weet ik pas waar de nummertjes achter een kaas voor staan. ik dacht altijd voor het aantal jaren oud. dus dat 48+ 48 jaar of ouder was. blijkt het dus voor de hoeveelheid vet te staan
ik dacht ook dat er alleen 20+ jonge kaas bestond, vandaarquote:Op donderdag 28 januari 2016 14:30 schreef Bart het volgende:
[..]
Ben wel benieuwd hoe je deze logica rijmde met het feit dat er zowel jonge als oude 48+ kaas bestaat.
Best knap, jarenlang iets in je winkelwagen gegooid maar eigenlijk nooit gelezen wat precies.quote:Op donderdag 28 januari 2016 14:40 schreef Studeur het volgende:
[..]
ik dacht ook dat er alleen 20+ jonge kaas bestond, vandaar
kloptquote:Op donderdag 28 januari 2016 14:43 schreef Bart het volgende:
[..]
Best knap, jarenlang iets in je winkelwagen gegooid maar eigenlijk nooit gelezen wat precies.
Duur kaasje men, 48+ danquote:Op donderdag 28 januari 2016 14:01 schreef Studeur het volgende:
Sinds kort weet ik pas waar de nummertjes achter een kaas voor staan. ik dacht altijd voor het aantal jaren oud. dus dat 48+ 48 jaar of ouder was. blijkt het dus voor de hoeveelheid vet te staan
Hoe ouder de kaas hoe minder water lijkt me.quote:Op donderdag 28 januari 2016 14:23 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Het is ook een rare maat want het staat ook niet voor 48% vet dus...
[..]
Met andere woorden volgens deze berekening bestaat 48+ kaas voor 29% uit vet.
Kaas moet natuurlijk wel vet zijn, anders is het niet te eten.quote:Op donderdag 28 januari 2016 15:52 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Hoe ouder de kaas hoe minder water lijkt me.
Ik heb ook wel eens gedacht dat het maanden waren, toen ik hoorde dat het om vet ging heb ik er alle interesse in verloren. In het getalletje dan, het vetgehalte moet wel een van de meest oninteressante dingen aan kaas zijn.
Is ook harstikke gezond. Het lijkt me zinniger om op verpakkingen te zetten of er meer of minder dan 48 suikerklontjes zijn toegevoegd aan het product.quote:Op donderdag 28 januari 2016 15:58 schreef Hallojo het volgende:
[..]
Kaas moet natuurlijk wel vet zijn, anders is het niet te eten.
Nou ja, er bestaan ook "100 jaar oude eieren".quote:
Ooit een stukje magere kaas gekocht. Echt smerig was dat. Eet maar liever roomkaas.quote:Op donderdag 28 januari 2016 15:52 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Hoe ouder de kaas hoe minder water lijkt me.
Ik heb ook wel eens gedacht dat het maanden waren, toen ik hoorde dat het om vet ging heb ik er alle interesse in verloren. In het getalletje dan, het vetgehalte moet wel een van de meest oninteressante dingen aan kaas zijn.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |