Top, dank je! Die laatste gaat hier op het menu van deze week!quote:Op maandag 7 augustus 2017 10:41 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Ik heb uiteindelijk een marinade gemaakt die niet Surinaams te noemen was, maar wel lekker. De kip kwam er inderdaad wel kleverig uit en heerlijk mals.
Voor 750 gram kip heb ik het volgende gebruikt voor de marinade:
- 1 sjalot (fijngesneden)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 6 eetlepels ketjap manis
- 3 eetlepels honing
- olie
- gemberpoeder
- zout
- zwarte peper
- chili
De kippendijen heb ik een hele middag laten marineren en vervolgens 50 minuten op 200 graden (hetelucht) in de oven gedaan.
Het originele recept staat hier en daarvoor gebruik je 5 kruiden poeder en sesamzaadjes maar dat had ik niet in huis (en ik hou niet van nootmuskaat). Denk dat sambal in de marinade ook lekker is, dit was best wel zoet ondanks de chili. Ik was lui en heb de kip gewoon in de oven gedaan met de marinade die al in de schaal zat, zodat de kip lekker ondergedompeld was. Halverwege de baktijd heb ik de kip even omgedraaid.
Heb er los nog een bosuitje overheen gedaan, smaakte prima. Uiteindelijk heb ik er basmatirijst bij gegeten met gegrilde cherrytomaten.
Wil deze ook nog maken. Dat was eigenlijk het plan, maar ik had geen rijstazijn, sesamolie en bruine basterdsuiker in huis.
Graag gedaan, kun je laten weten hoe die laatste (ik neem aan dat je de Koreaanse kip van Paulines keuken bedoelt) was ? Wil die ook nog maken binnenkort.quote:Op dinsdag 8 augustus 2017 10:30 schreef Burdie het volgende:
[..]
Top, dank je! Die laatste gaat hier op het menu van deze week!
Die bedoel ik ja . Staat voor komend weekend op de planning (maar dat zag je zelf ook al ) ik laat het weten!quote:Op dinsdag 8 augustus 2017 13:46 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Graag gedaan, kun je laten weten hoe die laatste (ik neem aan dat je de Koreaanse kip van Paulines keuken bedoelt) was ? Wil die ook nog maken binnenkort.
Gisteren gegeten en ik zal je zeggen... ik heb TIJDENS het eten nog meer staan koken omdat het zo lekker was dat alles op ging .quote:Op dinsdag 8 augustus 2017 13:46 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Graag gedaan, kun je laten weten hoe die laatste (ik neem aan dat je de Koreaanse kip van Paulines keuken bedoelt) was ? Wil die ook nog maken binnenkort.
Hahahaha, duidelijk !quote:Op zondag 13 augustus 2017 08:23 schreef Burdie het volgende:
[..]
Gisteren gegeten en ik zal je zeggen... ik heb TIJDENS het eten nog meer staan koken omdat het zo lekker was dat alles op ging .
quote:Op zondag 13 augustus 2017 18:09 schreef nectarientje het volgende:
Dinsdag: de hierboven genoemde Koreaanse kip
Oh my oh my oh my.. wat was dat lekker zegquote:
Heb je geen vriezer?quote:Op zondag 8 oktober 2017 10:04 schreef Ewelina het volgende:
Nadeel van alleen wonen is dat je vaak dezelfde dingen eet... van een pan curry eet je toch 2-3 dagen.
Alleen een klein vriesvakje waar 1 brood in kan en nog 2 doosjes saus oid.quote:
Scotch eggs wil ik altijd nog eens maken, hoe maak jij ze? Gewoon gehakt of? Want ze gebruiken normaal worstvlees er voor toch?quote:Op zondag 8 oktober 2017 11:11 schreef Lucky_Strike het volgende:
Zo: friet, frikandellen van de boer, scotch eggs, witlofsalade
Ma: wortel, venkel, champignon, chorizo, ricotta uit de oven met rosti
Di: gevulde pasta met champignons, blauwe kaas, rauwe ham, cherrytomaat, walnoot, rucola en roomsaus
Wo: rozemarijnkrieltjes, bloemkool, vriezervlees, kaassaus
Do: boerenkoolquiche
Hoi, wat is kleefkip?quote:Op zaterdag 7 oktober 2017 07:39 schreef Burdie het volgende:
Zaterdag: kipblokjes met noedels
Zondag: feestje, dus ws Chinees halen
Maandag: kleefkip met rijst (vorige week niet gegeten)
Dinsdag: gevulde paprika's
Woensdag: bietenstamppot met falafel
Donderdag: penne
Vrijdag: uit eten
Euh, gekocht bij Marks & Spencer.quote:Op zondag 8 oktober 2017 13:07 schreef anndb het volgende:
[..]
Scotch eggs wil ik altijd nog eens maken, hoe maak jij ze? Gewoon gehakt of? Want ze gebruiken normaal worstvlees er voor toch?
Ziet er wel lekker uit, ga ik een keer proberen.quote:Op zondag 8 oktober 2017 14:47 schreef Burdie het volgende:
[..]
Een recept uit Paulines keuken, maar ik maak 'm zelf zo .
Een andere saus ipv de kaassaus?quote:Op vrijdag 20 oktober 2017 08:42 schreef Burdie het volgende:
Ik ben het nieuwe weekmenu in elkaar aan het puzzelen, en wil graag kaasfondue eten. Mijn man lust dat niet (en van de kinderen weet ik het niet), wat zal ik dan voor hem maken? Iemand suggesties?
Maar dat is toch een compleet ander gerecht dan .quote:Op vrijdag 20 oktober 2017 08:48 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Een andere saus ipv de kaassaus?
Tomatensaus en wat pasta, of pindasaus en wat rijst?
Dat is wel een makkelijke combinatie denk ikquote:Op vrijdag 20 oktober 2017 09:56 schreef Burdie het volgende:
[..]
Maar dat is toch een compleet ander gerecht dan .
Ik denk dat ik er kruidenboter bij ga maken, misschien wat soep en een maaltijdsalade. Kunnen we iig het stokbrood delen .
Ik heb nog nooit kaasfondue gegeten, maar ik meende dat dat inhield dat je allerlei dingen in kaassaus stopte. Dus dacht ik, dan kan hij dezelfde dingen in een andere saus stoppenquote:Op vrijdag 20 oktober 2017 09:56 schreef Burdie het volgende:
[..]
Maar dat is toch een compleet ander gerecht dan .
Ik denk dat ik er kruidenboter bij ga maken, misschien wat soep en een maaltijdsalade. Kunnen we iig het stokbrood delen .
Kaasfondue is brood in gesmolten kaas dippen .quote:Op vrijdag 20 oktober 2017 13:09 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Ik heb nog nooit kaasfondue gegeten, maar ik meende dat dat inhield dat je allerlei dingen in kaassaus stopte. Dus dacht ik, dan kan hij dezelfde dingen in een andere saus stoppen
Oh, dan. Dan is een ander beleg voor het brood inderdaad een slimmer idee.quote:Op vrijdag 20 oktober 2017 13:21 schreef Burdie het volgende:
[..]
Kaasfondue is brood in gesmolten kaas dippen .
Afgelopen week ging een beetje anders een aantal maaltijden schuiven dus doorquote:Op vrijdag 16 februari 2018 13:18 schreef Burdie het volgende:
Schopje .
Vrijdag: ovenschotel met prei
Zaterdag: chili
Zondag: pasta bolognese
Maandag: pompoen-bataatstamppot
Dinsdag: risotto met paddestoelen
Woensdag: Italiaanse kip marsala
Donderdag: schnitzels met gebakken aardappeltjes en erwtjes
Heb je een recept van de mexicaanse salade? Klinkt lekker!quote:Op dinsdag 13 maart 2018 10:49 schreef Lonaa het volgende:
Ma: Hongaarse champignonsoep
Di: stamppot zuurkool met speklap
Wo: mexicaanse salade
Do: Rendang met plat brood en groenterestjes
Vrij: Lotusbroodjes met buikspek
Klinkt zeker lekker, en die Hongaarse champignonsoep ook!!quote:Op woensdag 14 maart 2018 16:12 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Heb je een recept van de mexicaanse salade? Klinkt lekker!
Uhh. Hij is hoe ik mijn wraps maak, maar dan zonder wraps.quote:Op woensdag 14 maart 2018 16:12 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Heb je een recept van de mexicaanse salade? Klinkt lekker!
http://www.closetcooking.com/2007/05/hungarian-mushroom-soup.htmlquote:Op woensdag 14 maart 2018 16:32 schreef soapie het volgende:
[..]
Klinkt zeker lekker, en die Hongaarse champignonsoep ook!!
Welk recept gebruikt voor die smoor djawa?quote:Op zondag 11 maart 2018 18:36 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ma: Kip, witlof en patat
Di; Smoor Djawa
Wo: Boerenkool met worst
Do: Mie met broccoli, champignons en varkensvlees
Vrij; KFC of pizza
Za: uit eten
Zo: Macaroni
Ga ik eens uitproberen, dank je wel!!quote:Op woensdag 14 maart 2018 17:05 schreef Lonaa het volgende:
[..]
http://www.closetcooking.com/2007/05/hungarian-mushroom-soup.html
Eentje die ik gepersonaliseerd heb naar eigen smaakquote:Op woensdag 14 maart 2018 17:18 schreef Friday12 het volgende:
[..]
Welk recept gebruikt voor die smoor djawa?
Da's 2 keer kokenquote:Op maandag 26 maart 2018 11:11 schreef borisz het volgende:
Ma: Rode kool met krieltjes en worst
Di: Pasta, venkel en krab jamie 5 ingredienten
Wo: Restant ma
Do: Restant Di
Vr: Thuisbezorgd
Za: in IJmuiden
Zo: in IJmuiden
De verbouwing duurt minimaal 2quote:Op zaterdag 28 april 2018 05:41 schreef dodoria het volgende:
Dan eet je nog goed Lucky Strike, als je dat op tafel krijgt zonder kookplaat en aanrecht. Menigeen zou de hele week afhaal eten denk ik.
Hier, in willekeurige volgorde:
Shepherd’s pie (2x waarschijnlijk)
Gnocchi met zalm, kappertjes, broccoli en crème fraîche
Kip-noodle salade met mango, wortel, koriander en sesam
Steak tartare met friet en sla
Geroosterde kip met geroosterde groenten
Wat een lijdenswegquote:Op vrijdag 8 juni 2018 02:24 schreef dodoria het volgende:
Ik ben even bezig de vriezer leeg te maken, dus we hebben wat veel zelfgeschoten wild gebruikt de afgelopen week.
In willekeurige volgorde:
-eendenragu met rozijnen en pasta
-pompoensoep (van eendenbouillon ) en stokbrood met eendenrilette
-bolognese van gestoofde hertenschouder met macaroni (2x)
-shakshuka met zuurdesembrood
-risotto met vis
-geroosterde eend met sinaasappelsaus en geroosterde groenten
En dan heb ik nog steeds niet alle eend uit de vriezer en nog veel herten- en eendenbouillon om in sauzen te gebruiken de komende tijd....
Jouw vriezer wil ik ook wel leegmaken. :pquote:Op vrijdag 8 juni 2018 02:24 schreef dodoria het volgende:
Ik ben even bezig de vriezer leeg te maken, dus we hebben wat veel zelfgeschoten wild gebruikt de afgelopen week.
In willekeurige volgorde:
-eendenragu met rozijnen en pasta
-pompoensoep (van eendenbouillon ) en stokbrood met eendenrilette
-bolognese van gestoofde hertenschouder met macaroni (2x)
-shakshuka met zuurdesembrood
-risotto met vis
-geroosterde eend met sinaasappelsaus en geroosterde groenten
En dan heb ik nog steeds niet alle eend uit de vriezer en nog veel herten- en eendenbouillon om in sauzen te gebruiken de komende tijd....
Je mag ook even mijn man lenen, dan kan hij jouw vriezer vullen met eens en hertquote:Op zaterdag 16 juni 2018 20:31 schreef NewBalance het volgende:
[..]
Jouw vriezer wil ik ook wel leegmaken. :p
Het komt voornamelijk omdat ik enorm hamster. Ik doe niet de boodschappen die ik nu of volgende week nodig heb, ik koop wat ik ooit nodig zou kunnen hebben. Zo heb ik altijd afgeladen voorraadkasten en vriezers. En er zijn altijd dingen aan de datum die op moeten. Ik heb ook altijd wel wat over van de week er voor. Dan gaat er ineens blauwe kaas en spinazie door de lasagne en dan is hij weer heel anders dan de laatste keer dat ik het maakte.quote:Op maandag 18 juni 2018 02:28 schreef dodoria het volgende:
Lucky strike, ik vind dat jij altijd zo lekker en gevarieerd eet! Haal jij ergens inpsiratie vandaan als je moet bedenken wat je gaat eten? Want als ik even niks meer kan bedenken dan wordt het toch altijd gewoon weer spaghetti bolognese of lasagne... Dus als je wat tips hebt over waar je jouw inspiratie vandaan haalt zou dat welkom zijn!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |