Patatkruiden heeft AH ook gewoonquote:Op maandag 21 december 2015 18:00 schreef -Wereld- het volgende:
Hoe maak je dat spul wat ze bij Wunderland Kalkar op de friet doen (of waar kan je dat oranje spul kopen)?
Mijn moeder bewaarde de boter altijd buiten de koelkast, ranzig is echt ies, maar dat was het in mijn herinnering nooit. Ik moet zeggen dat ik tegenwoordig de boter in de koelkast bewaar.quote:Op maandag 21 december 2015 12:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als ik een pakje boter bij kamertemp open een week laat liggen is die echt ranzig aan het worden
Ik heb het ook niet in de koelkast liggen, maar wel in de folie of in een vloot, jouw moeder waarschijnlijk ook.quote:Op maandag 21 december 2015 19:46 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Mijn moeder bewaarde de boter altijd buiten de koelkast, ranzig is echt ies, maar dat was het in mijn herinnering nooit. Ik moet zeggen dat ik tegenwoordig de boter in de koelkast bewaar.
Oh, dat wist ik niet. Thanxquote:Op maandag 21 december 2015 19:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Patatkruiden heeft AH ook gewoon
Ja darmkanaal eruit halen. Ik vind het zelf overigens veel fijner als ik alleen het staartje eraan laat zitten.quote:Op maandag 21 december 2015 21:45 schreef Fokpop het volgende:
Hey Piet, ik wil met kerst scampi's/reuzengarnalen maken, en die door de gasten zelf laten pellen, maar moet ik zelf vantevoren al het darmkanaaltje er uit halen of zo?
Qua bereiding dacht ik aan gewoon bakken met knoflook, peterselie en een heet pepertjein hete olie, goed idee?
Zou ze van te voren helemaal schoonmaken en pellen, veel mensen vinden het niet fijn daar mee te prutsen.quote:Op maandag 21 december 2015 21:45 schreef Fokpop het volgende:
Hey Piet, ik wil met kerst scampi's/reuzengarnalen maken, en die door de gasten zelf laten pellen, maar moet ik zelf vantevoren al het darmkanaaltje er uit halen of zo?
Qua bereiding dacht ik aan gewoon bakken met knoflook, peterselie en een heet pepertjein hete olie, goed idee?
Ik vind ze wel smakelijker als ze in het geheel zijn gebakken... Maa rmisschien is dat psychologie.quote:Op maandag 21 december 2015 21:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou ze van te voren helemaal schoonmaken en pellen, veel mensen vinden het niet fijn daar mee te prutsen.
Als je ze heel wilt bakken en serveren moet je inderdaad wel eerst het darmkanaaltje eruit halen. Ik doe dat wel eens met een naald. Die steek je halverwege tussen twee secties in zijn ruggetje en dan "schep/vis/hefboom" je zo het darmkanaal eruit. Voorzichtig trekken en klaar is kees.quote:Op maandag 21 december 2015 21:45 schreef Fokpop het volgende:
Hey Piet, ik wil met kerst scampi's/reuzengarnalen maken, en die door de gasten zelf laten pellen, maar moet ik zelf vantevoren al het darmkanaaltje er uit halen of zo?
Qua bereiding dacht ik aan gewoon bakken met knoflook, peterselie en een heet pepertjein hete olie, goed idee?
Ik vind van wel. Het hangt alleen wel een beetje van het gezelschap af, sommige mensen zijn gewoon niet zo op hun gemak met vette vingers en met de handen eten en dan ook nog het beest ontmantelen. Je moet sowieso zorgen voor water met citroen of limoen om je vingers in te wassen, servetjes en een fatsoenlijk opbergmogelijkheid voor de kadavers.quote:Op maandag 21 december 2015 21:45 schreef Fokpop het volgende:
Hey Piet, ik wil met kerst scampi's/reuzengarnalen maken, en die door de gasten zelf laten pellen, maar moet ik zelf vantevoren al het darmkanaaltje er uit halen of zo?
Qua bereiding dacht ik aan gewoon bakken met knoflook, peterselie en een heet pepertjein hete olie, goed idee?
slager?quote:Op zaterdag 31 oktober 2015 21:11 schreef bloempje-moi het volgende:
Hallo! Waar kan ik eigenlijk reuzel kopen?
Invriezen en ontdooien doet het ook geen goed. Zou hem goed koud in de koelkast leggen (mijn koelkast staat altijd op 2 graden)quote:Op dinsdag 22 december 2015 11:59 schreef Myraela het volgende:
Ik heb runderbavette gekocht waar ik 2e kerstdag tartaar van wil snijden. Zou jij aanraden om dat nu eerst nog even in de vriezer te leggen tot 2e kerstdag of kan het in de koelkast blijven? De houdbaarheidsdatum red het wel, maar met tartaar ben ik toch een beetje voorzichtig.
Zet hem desnoods wat kouderquote:Op dinsdag 22 december 2015 12:03 schreef Myraela het volgende:
Daar was ik inderdaad ook bang voor. Dan laat ik hem gewoon in de koelkast liggen. Thanks!
Nou het is een tussengerechtje dat alleen uit dat bestaat, en anders is het ook zo hap slik weg. Plus dat een paar mensen denk ik nog nooit zo een garnaal hebben gegeten dus dat is ook wel mooi voor de beleving van 'iets bijzonders', en ik denk dat ze het wel kunnen hebben dus ik ga het lekker eigenwijs toch doen mbv tips robin en weltschmerz.quote:Op maandag 21 december 2015 21:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou ze van te voren helemaal schoonmaken en pellen, veel mensen vinden het niet fijn daar mee te prutsen.
Gewoon bakken en op een salade serveren vind ik erg lekker.quote:Op dinsdag 22 december 2015 13:38 schreef Zo-is-dat het volgende:
Piet, en andere, mooie tips voor een kerst voorgerecht met coquilles?
Owh en met een zwangere aan tafel
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |