abonnement Unibet Coolblue
pi_158414963
Hoe maak je dat spul wat ze bij Wunderland Kalkar op de friet doen (of waar kan je dat oranje spul kopen)?
  maandag 21 december 2015 @ 19:18:30 #252
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158416934
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2015 18:00 schreef -Wereld- het volgende:
Hoe maak je dat spul wat ze bij Wunderland Kalkar op de friet doen (of waar kan je dat oranje spul kopen)?
Patatkruiden heeft AH ook gewoon
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158417900
quote:
1s.gif Op maandag 21 december 2015 12:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als ik een pakje boter bij kamertemp open een week laat liggen is die echt ranzig aan het worden
Mijn moeder bewaarde de boter altijd buiten de koelkast, ranzig is echt ies, maar dat was het in mijn herinnering nooit. Ik moet zeggen dat ik tegenwoordig de boter in de koelkast bewaar.
Whatever...
  maandag 21 december 2015 @ 19:49:20 #254
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158418001
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2015 19:46 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Mijn moeder bewaarde de boter altijd buiten de koelkast, ranzig is echt ies, maar dat was het in mijn herinnering nooit. Ik moet zeggen dat ik tegenwoordig de boter in de koelkast bewaar.
Ik heb het ook niet in de koelkast liggen, maar wel in de folie of in een vloot, jouw moeder waarschijnlijk ook.
Pakje boter gaat hier gewoon op voor de week om is, op brood, is sauzen, door de puree, over de groenten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 21 december 2015 @ 19:51:00 #255
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158418063
Boter :9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_158420430
quote:
1s.gif Op maandag 21 december 2015 19:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Patatkruiden heeft AH ook gewoon
Oh, dat wist ik niet. Thanx :)
pi_158422904
Hey Piet, ik wil met kerst scampi's/reuzengarnalen maken, en die door de gasten zelf laten pellen, maar moet ik zelf vantevoren al het darmkanaaltje er uit halen of zo?

Qua bereiding dacht ik aan gewoon bakken met knoflook, peterselie en een heet pepertjein hete olie, goed idee?
pi_158423009
-edit-
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
pi_158423249
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2015 21:45 schreef Fokpop het volgende:
Hey Piet, ik wil met kerst scampi's/reuzengarnalen maken, en die door de gasten zelf laten pellen, maar moet ik zelf vantevoren al het darmkanaaltje er uit halen of zo?

Qua bereiding dacht ik aan gewoon bakken met knoflook, peterselie en een heet pepertjein hete olie, goed idee?
Ja darmkanaal eruit halen. Ik vind het zelf overigens veel fijner als ik alleen het staartje eraan laat zitten.
  maandag 21 december 2015 @ 21:55:37 #260
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158423381
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2015 21:45 schreef Fokpop het volgende:
Hey Piet, ik wil met kerst scampi's/reuzengarnalen maken, en die door de gasten zelf laten pellen, maar moet ik zelf vantevoren al het darmkanaaltje er uit halen of zo?

Qua bereiding dacht ik aan gewoon bakken met knoflook, peterselie en een heet pepertjein hete olie, goed idee?
Zou ze van te voren helemaal schoonmaken en pellen, veel mensen vinden het niet fijn daar mee te prutsen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158424716
quote:
1s.gif Op maandag 21 december 2015 21:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou ze van te voren helemaal schoonmaken en pellen, veel mensen vinden het niet fijn daar mee te prutsen.
Ik vind ze wel smakelijker als ze in het geheel zijn gebakken... Maa rmisschien is dat psychologie.

Het shceelt wel een hoop gepiel als ze al zijn schoongemaakt.
Whatever...
pi_158428022
Ik wil eierpunch maken, ik heb nu diverse recepten gelezen, maar allemaal laten ze het een dag staan in de koelkast. Prima, maar op kerstmarkten drink je het warm. Kun je het dan voor serveren weer opwarmen, zonder dat het alsnog roerei wordt?
  dinsdag 22 december 2015 @ 05:25:53 #263
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158432498
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2015 21:45 schreef Fokpop het volgende:
Hey Piet, ik wil met kerst scampi's/reuzengarnalen maken, en die door de gasten zelf laten pellen, maar moet ik zelf vantevoren al het darmkanaaltje er uit halen of zo?

Qua bereiding dacht ik aan gewoon bakken met knoflook, peterselie en een heet pepertjein hete olie, goed idee?
Als je ze heel wilt bakken en serveren moet je inderdaad wel eerst het darmkanaaltje eruit halen. Ik doe dat wel eens met een naald. Die steek je halverwege tussen twee secties in zijn ruggetje en dan "schep/vis/hefboom" je zo het darmkanaal eruit. Voorzichtig trekken en klaar is kees.

Dat kan met gepelde en ongepelde. Ik vind zo'n opengesneden rug namelijk niks.
pi_158434749
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2015 21:45 schreef Fokpop het volgende:
Hey Piet, ik wil met kerst scampi's/reuzengarnalen maken, en die door de gasten zelf laten pellen, maar moet ik zelf vantevoren al het darmkanaaltje er uit halen of zo?

Qua bereiding dacht ik aan gewoon bakken met knoflook, peterselie en een heet pepertjein hete olie, goed idee?
Ik vind van wel. Het hangt alleen wel een beetje van het gezelschap af, sommige mensen zijn gewoon niet zo op hun gemak met vette vingers en met de handen eten en dan ook nog het beest ontmantelen. Je moet sowieso zorgen voor water met citroen of limoen om je vingers in te wassen, servetjes en een fatsoenlijk opbergmogelijkheid voor de kadavers.

Ik raad zeer heet en kort bakken aan, volgens mij kun je dan het beste op een laag vuurtje de peper en de knoflook de smaak laten afgeven aan de olie, en dus extra veel gebruiken, en daarna de olie zeven zodat je niet de bittere smaak van verbrande knoflook krijgt. Niet teveel tegelijk bakken, want dan koelt de pan af. Citroen/limoen en de zest is ook er ook lekker bij, en je zou ook nog citroengras in de olie kunnen laten trekken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_158435828
Ik heb runderbavette gekocht waar ik 2e kerstdag tartaar van wil snijden. Zou jij aanraden om dat nu eerst nog even in de vriezer te leggen tot 2e kerstdag of kan het in de koelkast blijven? De houdbaarheidsdatum red het wel, maar met tartaar ben ik toch een beetje voorzichtig.
  dinsdag 22 december 2015 @ 11:59:59 #266
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158435843
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 oktober 2015 21:11 schreef bloempje-moi het volgende:
Hallo! Waar kan ik eigenlijk reuzel kopen? :)
slager?
Anders zelf maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 22 december 2015 @ 12:01:46 #267
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158435873
quote:
14s.gif Op dinsdag 22 december 2015 11:59 schreef Myraela het volgende:
Ik heb runderbavette gekocht waar ik 2e kerstdag tartaar van wil snijden. Zou jij aanraden om dat nu eerst nog even in de vriezer te leggen tot 2e kerstdag of kan het in de koelkast blijven? De houdbaarheidsdatum red het wel, maar met tartaar ben ik toch een beetje voorzichtig.
Invriezen en ontdooien doet het ook geen goed. Zou hem goed koud in de koelkast leggen (mijn koelkast staat altijd op 2 graden)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158435903
Daar was ik inderdaad ook bang voor. Dan laat ik hem gewoon in de koelkast liggen. Thanks!
  dinsdag 22 december 2015 @ 12:14:17 #269
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158436083
quote:
14s.gif Op dinsdag 22 december 2015 12:03 schreef Myraela het volgende:
Daar was ik inderdaad ook bang voor. Dan laat ik hem gewoon in de koelkast liggen. Thanks!
Zet hem desnoods wat kouder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158436132
quote:
1s.gif Op maandag 21 december 2015 21:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou ze van te voren helemaal schoonmaken en pellen, veel mensen vinden het niet fijn daar mee te prutsen.
Nou het is een tussengerechtje dat alleen uit dat bestaat, en anders is het ook zo hap slik weg. Plus dat een paar mensen denk ik nog nooit zo een garnaal hebben gegeten dus dat is ook wel mooi voor de beleving van 'iets bijzonders', en ik denk dat ze het wel kunnen hebben dus ik ga het lekker eigenwijs toch doen mbv tips robin en weltschmerz.

Maar bedankt alle vijf! Wordt de 5e kerst op rij met hulp van _O_ Piet _O_ :) en deze keer ook culinaire medefoklegendes _O_ weltschmerz _O_ en _O_ robinook _O_
  dinsdag 22 december 2015 @ 12:21:42 #271
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_158436203
Mocht je citroengras door de olie willen doen, maaaaatig hiermee. Het overheerst snel.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 22 december 2015 @ 12:22:38 #272
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158436218
Ik heb wat mensen in mijn familie die dat echt niet trekken, die jammeren al bij een graatje in de vis.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 22 december 2015 @ 12:30:44 #273
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_158436343
Gamba's pil pil. :9~ Zo borrelend op tafel met een stukje brood.
pi_158437582
Piet, en andere, mooie tips voor een kerst voorgerecht met coquilles?
Owh en met een zwangere aan tafel

[ Bericht 22% gewijzigd door Zo-is-dat op 22-12-2015 13:43:53 ]
  dinsdag 22 december 2015 @ 14:04:23 #275
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158438179
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 december 2015 13:38 schreef Zo-is-dat het volgende:
Piet, en andere, mooie tips voor een kerst voorgerecht met coquilles?
Owh en met een zwangere aan tafel
Gewoon bakken en op een salade serveren vind ik erg lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')