abonnement Unibet Coolblue
pi_158411126
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2015 15:16 schreef KremlinCardinal het volgende:
Na dit topic gelezen te hebben (en er eerder ergens ook al eens wat over gelezen te hebben) zelf ook zin hiermee te beginnen. Heb alleen het gevoel dat de goedkopere startsets van brouwmarkt niet helemaal adequaat zijn, of zie ik dit verkeerd?
die van de hema zijn een dikke prima.
pi_158411213
quote:
1s.gif Op maandag 21 december 2015 15:19 schreef tailfox het volgende:

[..]

die van de hema zijn een dikke prima.
Hmm, zal er eens eentje ophalen.

Nog tips voor de absolute beginner?
pi_158414854
quote:
1s.gif Op maandag 21 december 2015 15:07 schreef tailfox het volgende:
Zal wel kaam zijn denk ik
Drijft het op het bier of zit het onder in je vat?

Zoals dit?
pi_158414916
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2015 15:23 schreef KremlinCardinal het volgende:

[..]

Hmm, zal er eens eentje ophalen.

Nog tips voor de absolute beginner?
Dat soort startsets zijn een makkelijke en goedkope manier om met bierbrouwen te beginnen. Bierbrouwen kan namenlijk best wel een dure hobby worden.

Als tip? Hygiëne. Zorg dat alles goed schoon is.
pi_158414992
quote:
5s.gif Op maandag 21 december 2015 17:53 schreef devzero het volgende:

[..]

Drijft het op het bier of zit het onder in je vat?

Zoals dit?
[ afbeelding ]
nope onder.
Maar nu al gebotteld
pi_158415008
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2015 15:23 schreef KremlinCardinal het volgende:

[..]

Hmm, zal er eens eentje ophalen.

Nog tips voor de absolute beginner?
niet naar mij luisteren
pi_158416941
Klopt het dat als je het verkeerd doet, je giftig bier kan krijgen? Iets met de alcohol ofzo.
  maandag 21 december 2015 @ 19:19:19 #68
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_158416965
quote:
14s.gif Op maandag 21 december 2015 19:18 schreef LangeJan het volgende:
Klopt het dat als je het verkeerd doet, je giftig bier kan krijgen? Iets met de alcohol ofzo.
Dat is door destillatie.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_158417021
quote:
14s.gif Op maandag 21 december 2015 19:18 schreef LangeJan het volgende:
Klopt het dat als je het verkeerd doet, je giftig bier kan krijgen? Iets met de alcohol ofzo.
je kunt bier nooit giftig krijgen.
pi_158422164
quote:
14s.gif Op maandag 21 december 2015 19:18 schreef LangeJan het volgende:
Klopt het dat als je het verkeerd doet, je giftig bier kan krijgen? Iets met de alcohol ofzo.
http://www.homebrewtalk.c(...)_or_make_me_blind%3F

Maar het is natuurlijk wel makkelijk om iets te krijgen wat erg onsmakkelijk is.
pi_158423528
quote:
1s.gif Op maandag 21 december 2015 19:19 schreef Bart het volgende:

[..]

Dat is door destillatie.
en zelfs dan moet je het nog heel bont maken, door bv. een vol glas voorloop leeg te drinken (aldehyden, aceton, methanol.)
de meeste doden zijn nog gevallen doordat minder prettige personen industriele methanol aan drank hadden toegevoegd, om het sterker te laten lijken.

zelfs met slecht distilleren moet je zo veel drinken, dat een alcoholvergiftiging eerder op de loer ligt dan een methanolvergiftiging.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_158436938
Even een hele snelle/korte vraag:

Wij hebben een vrij grote garage waar ik in theorie genoeg ruimte heb om te brouwen, máár, hoe zit het temperatuursgewijs? Ben je beter af met huistemperatuur? De garage is namelijk niet verwarmd (en dat gaan we ook niet doen ;) )
Ja doei.
  Moderator dinsdag 22 december 2015 @ 13:11:25 #73
45833 crew  Fogel
pi_158437101
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 december 2015 13:01 schreef motorbloempje het volgende:
Even een hele snelle/korte vraag:

Wij hebben een vrij grote garage waar ik in theorie genoeg ruimte heb om te brouwen, máár, hoe zit het temperatuursgewijs? Ben je beter af met huistemperatuur? De garage is namelijk niet verwarmd (en dat gaan we ook niet doen ;) )
Voor het het brouwen op zich maakt de temperatuur in de garage weinig uit, voor het gisten is het van belang om een constante temperatuur te hebben.

Mijn buurman brouwt in zijn ongeisoleerde garage en heeft daar ook een gistkoelkast staan. Hij heeft die koelkast aan een controleunit (kost minder dan 20 euro) hangen die een temperatuursensor heeft (in de koelkast geplakt met duct tape) en twee stopcontacten aan en uit kan zetten. In die koelkast hangt een 40W lamp die ervoor zorgt dat de temperatuur omhoog gaat als het te koud is (zelfs bij -10 buiten is 40W genoeg om de temperatuur stabiel te houden) en als het te warm is, gaat de compressor van de koelkast aan.

Bij mij thuis staat de vloerverwarming gewoon aan en hangt er een extra temperatuursensor in de koelkast, als het te warm wordt gaat de stroom en daardoor de compressor gewoon aan.
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Nederland
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
pi_158444383
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 december 2015 13:01 schreef motorbloempje het volgende:
Even een hele snelle/korte vraag:

Wij hebben een vrij grote garage waar ik in theorie genoeg ruimte heb om te brouwen, máár, hoe zit het temperatuursgewijs? Ben je beter af met huistemperatuur? De garage is namelijk niet verwarmd (en dat gaan we ook niet doen ;) )
een deken om het gistvat kan helpen.
de fermentatie genereert zelf ook warmte, die je met het deken binnenhoudt.
moet het geen 10 graden vriezen, maar met deze temperaturen lijkt het mij een te proberen optie.
wel opletten dat het niet té warm wordt, want dat vind de gist niet leuk.

ik heb ook wel van mensen gehoord dat ze er een aquariumverwarming in hingen.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_158457298
Ik schud nu dagelijks de flesjes.
bubbles heel erg dan.
kan het misschien nog aan het gisten zijn?
Kaam is immers gist
pi_158496553
Hallo. Toen ik dit topic las werd ik gelijk enthousiast om ook zelf bier te gaan brouwen.

Ik heb een lijstje gemaakt van benodigdheden op brouwmarkt.nl. Dit is wat ik gevonden had. Is dit genoeg om te starten?

http://www.brouwmarkt.nl/(...)erbrouwen-basic.html
http://www.brouwmarkt.nl/(...)-kunath-225-pag.html
http://www.brouwmarkt.nl/(...)r-12-liter-bier.html
http://www.brouwmarkt.nl/(...)euro-fles-bruin.html
Hearing voices from afar, Join the madness when the curtain falls.
We are the ones, To ignite the darkened skies.
pi_158499957
quote:
10s.gif Op woensdag 23 december 2015 00:33 schreef tailfox het volgende:
Ik schud nu dagelijks de flesjes.
bubbles heel erg dan.
kan het misschien nog aan het gisten zijn?
Kaam is immers gist
Waarom zou je de flesjes schudden? Gewoon lekker laten liggen en na een paar weken proeven. En ja, als je bij het bottelen wat suiker er bij hebt gedaan om CO2 te krijgen, dan zal er zeker nog fermentatie plaats vinden. Hoeveelste batch is dit voor je?
pi_158500189
Ik ben maar langs de winkel geweest en heb mezelf als kerstcadeau een bierbrouwpakket gegeven :D. Ik zal straks een foto maken van alles wat ik heb. Ik heb er iig zin in. Leuke winkel ook de brouwmarkt. Aardige werkenemers met veel kennis van zaken.
Hearing voices from afar, Join the madness when the curtain falls.
We are the ones, To ignite the darkened skies.
pi_158503594
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 18:07 schreef pl4kkie het volgende:
Ik ben maar langs de winkel geweest en heb mezelf als kerstcadeau een bierbrouwpakket gegeven :D. Ik zal straks een foto maken van alles wat ik heb. Ik heb er iig zin in. Leuke winkel ook de brouwmarkt. Aardige werkenemers met veel kennis van zaken.
Veel plezier!
pi_158512761
quote:
14s.gif Op donderdag 24 december 2015 17:54 schreef devzero het volgende:

[..]

Waarom zou je de flesjes schudden? Gewoon lekker laten liggen en na een paar weken proeven. En ja, als je bij het bottelen wat suiker er bij hebt gedaan om CO2 te krijgen, dan zal er zeker nog fermentatie plaats vinden. Hoeveelste batch is dit voor je?
eerste.
maar ik had het ook al bij het fermiteren
pi_158518386
Binnenkort ga ik zelf beginnen met het brouwen van bier. Dit ga ik doen met een thuisbrouwset van de volgende site:
www.brouwmarkt.nl

Ik heb gekozen voor de beginners set:


En ik heb de volgende ingrediënten gekocht:


Ook heb ik een boek gekocht met daarin veel handleidingen en tips van de schrijvers.Nu heb ik natuurlijk een aantal vragen voor de meer ervaren bierbrouwers:

Hebben jullie tips voor mij om een hoge kwaliteit te halen?
Is mijn bierbrouwset compleet?
* Verwijderd *
pi_158518842
Net voor Kerst zo'n Hema setje gekregen :D
Ja doei.
pi_158519149
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 12:52 schreef zoekeenleven het volgende:
Binnenkort ga ik zelf beginnen met het brouwen van bier. Dit ga ik doen met een thuisbrouwset van de volgende site:
www.brouwmarkt.nl

Ik heb gekozen voor de beginners set:
[ afbeelding ]

En ik heb de volgende ingrediënten gekocht:
[ afbeelding ]

Ook heb ik een boek gekocht met daarin veel handleidingen en tips van de schrijvers.Nu heb ik natuurlijk een aantal vragen voor de meer ervaren bierbrouwers:

Hebben jullie tips voor mij om een hoge kwaliteit te halen?
Is mijn bierbrouwset compleet?

Ik heb dezelfde set alleen voor 10 euro meer heb je er een meten is weten set bij die los duurder is.
Hearing voices from afar, Join the madness when the curtain falls.
We are the ones, To ignite the darkened skies.
pi_158519335
quote:
10s.gif Op vrijdag 25 december 2015 13:31 schreef pl4kkie het volgende:

[..]

Ik heb dezelfde set alleen voor 10 euro meer heb je er een meten is weten set bij die los duurder is.
Ja ik heb die set voor sinterklaas gekregen, maar wat kan je daar dan mee?
* Verwijderd *
pi_158519404
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 13:39 schreef zoekeenleven het volgende:

[..]

Ja ik heb die set voor sinterklaas gekregen, maar wat kan je daar dan mee?
Ik heb een maatglas waar een hydrometer in past voor het meten van suiker/alcohol percentage en een termometer. Al heb ik aan het laaste nog niet veel omdat ik niet brouw in een ketel.
Hearing voices from afar, Join the madness when the curtain falls.
We are the ones, To ignite the darkened skies.
pi_158521538
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 12:52 schreef zoekeenleven het volgende:
Binnenkort ga ik zelf beginnen met het brouwen van bier. Dit ga ik doen met een thuisbrouwset van de volgende site:
www.brouwmarkt.nl

Ik heb gekozen voor de beginners set:
[ afbeelding ]

En ik heb de volgende ingrediënten gekocht:
[ afbeelding ]

Ook heb ik een boek gekocht met daarin veel handleidingen en tips van de schrijvers.Nu heb ik natuurlijk een aantal vragen voor de meer ervaren bierbrouwers:

Hebben jullie tips voor mij om een hoge kwaliteit te halen?
Is mijn bierbrouwset compleet?

Mag ik hier nog posten, is niet het meest vrouwvriendelijke deel van fok geworden... :X

Op zich is je set compleet. De kroonkurker is wat lastig te bedienen. Ik zou alleen willen weten hoeveel suiker er aan het begin in mijn wort zit zodat ik later kan uitrekenen hoeveel alcohol erin zit. En dus een hydrometer en maatcilinder aanschaffen.

Hier zit ook direct het goede desinfectiemiddel bij. Ik ben begonnen met sulfiet maar dat is echt niet aan te raden. (je hoest de longen uit je lijf).
pi_158522016
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 15:31 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

Mag ik hier nog posten, is niet het meest vrouwvriendelijke deel van fok geworden... :X

Op zich is je set compleet. De kroonkurker is wat lastig te bedienen. Ik zou alleen willen weten hoeveel suiker er aan het begin in mijn wort zit zodat ik later kan uitrekenen hoeveel alcohol erin zit. En dus een hydrometer en maatcilinder aanschaffen.

Hier zit ook direct het goede desinfectiemiddel bij. Ik ben begonnen met sulfiet maar dat is echt niet aan te raden. (je hoest de longen uit je lijf).
Ik heb hetzelfde desinfectiemiddel. Er staat bij dat na spoelen niet nodig is, is dat raadzaam? Je moet het 5 minuten weken in heet water maar dan is nog lang niet alles opgelost. Meestal roer ik er dan ff flink in zodat dat wel gebeurd.

Dat uitrekenen van hoeveelheid suiker/alcohol % is toch nog niet echt van belang als je prefab wort koopt? Op de verpakking die ik heb gekocht stond met verhouding 3 liter kokend water om het wort op te lossen - 20 liter koud water om te vullen een alcohol percentage van ~ 5%
Hearing voices from afar, Join the madness when the curtain falls.
We are the ones, To ignite the darkened skies.
pi_158522034
sjips.heb ik van dat oxi spul om alles schoon te maken, maar geen sulfiet om het te ontsmetten.
chloor lijkt mij geen optie.
puro beter? dan doe ik die.
en ik moet eigenlijk nog een hevel hebben.
mijn vader heeft er nog wel een paar uit zijn bierbrouw en wijnmaak tijd, maar ik denk dat ik liever fris begin.
ze liggen er al ruim 20 jaar.

kroonkurk apparaat ligt er ook nog wel.

verder heb ik 2 emmers van 25 en 30 liter. 1 met een waterslot gat.
waterslot.
spatel.
hydrometer met maatglas.
thermometer.
kroonkurken.
zeef en kaasdoeken voor als ik met graanbrouwen wil beginnen. maar ik denk dat ik daar mijn koelbox maar voor ga verbouwen.
straks ook nodig als ik mijn keteltje nog eens afmaak.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_158522370
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2015 15:59 schreef pl4kkie het volgende:

[..]

Ik heb hetzelfde desinfectiemiddel. Er staat bij dat na spoelen niet nodig is, is dat raadzaam? Je moet het 5 minuten weken in heet water maar dan is nog lang niet alles opgelost. Meestal roer ik er dan ff flink in zodat dat wel gebeurd.

Dat uitrekenen van hoeveelheid suiker/alcohol % is toch nog niet echt van belang als je prefab wort koopt? Op de verpakking die ik heb gekocht stond met verhouding 3 liter kokend water om het wort op te lossen - 20 liter koud water om te vullen een alcohol percentage van ~ 5%
dan begin je fout, je moet eerst alles oplossen anders heb je niet de juiste concentratie. Meten met dit soort pakketten is inderdaad minder nodig maar je weet niet precies wanneer je kunt gaan bottelen. En dat is op zich ook wel handig.

O, ja en voeg nooit een schepje suiker aan je flessen toe. Voeg liever een opgeloste hoeveelheid suiker aan je te bottelen bier toe. Anders heb je kans op ontploffingen. Been there, won't do it again..... :D
pi_158522382
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2015 16:00 schreef marc0871 het volgende:
sjips.heb ik van dat oxi spul om alles schoon te maken, maar geen sulfiet om het te ontsmetten.
chloor lijkt mij geen optie.
puro beter? dan doe ik die.
en ik moet eigenlijk nog een hevel hebben.
mijn vader heeft er nog wel een paar uit zijn bierbrouw en wijnmaak tijd, maar ik denk dat ik liever fris begin.
ze liggen er al ruim 20 jaar.

kroonkurk apparaat ligt er ook nog wel.

verder heb ik 2 emmers van 25 en 30 liter. 1 met een waterslot gat.
waterslot.
spatel.
hydrometer met maatglas.
thermometer.
kroonkurken.
zeef en kaasdoeken voor als ik met graanbrouwen wil beginnen. maar ik denk dat ik daar mijn koelbox maar voor ga verbouwen.
straks ook nodig als ik mijn keteltje nog eens afmaak.
ik gebruik alleen oxi, het is ook een desinfectiemiddel maar dat mogen ze niet op de verpakking zetten (wettelijk).
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')