En dat zijn niet gewoon je dode gist cells?quote:Op zondag 20 december 2015 14:23 schreef tailfox het volgende:
Nou helemaal geweldig.
oke ik heb een vraagje tijdens het gisten kwam er een witte laag onderaan het vat.
er uit gefiltert voor het bottelen. maar nu heb ik het in mijn flesjes.(ik heb dus aardig wat bier weg gegooit om het al et verwijderen
geen idee maar ik had het er helemaal uitgefiltert.quote:Op maandag 21 december 2015 14:46 schreef devzero het volgende:
[..]
En dat zijn niet gewoon je dode gist cells?
die van de hema zijn een dikke prima.quote:Op maandag 21 december 2015 15:16 schreef KremlinCardinal het volgende:
Na dit topic gelezen te hebben (en er eerder ergens ook al eens wat over gelezen te hebben) zelf ook zin hiermee te beginnen. Heb alleen het gevoel dat de goedkopere startsets van brouwmarkt niet helemaal adequaat zijn, of zie ik dit verkeerd?
Hmm, zal er eens eentje ophalen.quote:Op maandag 21 december 2015 15:19 schreef tailfox het volgende:
[..]
die van de hema zijn een dikke prima.
Dat soort startsets zijn een makkelijke en goedkope manier om met bierbrouwen te beginnen. Bierbrouwen kan namenlijk best wel een dure hobby worden.quote:Op maandag 21 december 2015 15:23 schreef KremlinCardinal het volgende:
[..]
Hmm, zal er eens eentje ophalen.
Nog tips voor de absolute beginner?
nope onder.quote:Op maandag 21 december 2015 17:53 schreef devzero het volgende:
[..]
Drijft het op het bier of zit het onder in je vat?
Zoals dit?
[ afbeelding ]
niet naar mij luisterenquote:Op maandag 21 december 2015 15:23 schreef KremlinCardinal het volgende:
[..]
Hmm, zal er eens eentje ophalen.
Nog tips voor de absolute beginner?
Dat is door destillatie.quote:Op maandag 21 december 2015 19:18 schreef LangeJan het volgende:
Klopt het dat als je het verkeerd doet, je giftig bier kan krijgen? Iets met de alcohol ofzo.
je kunt bier nooit giftig krijgen.quote:Op maandag 21 december 2015 19:18 schreef LangeJan het volgende:
Klopt het dat als je het verkeerd doet, je giftig bier kan krijgen? Iets met de alcohol ofzo.
http://www.homebrewtalk.c(...)_or_make_me_blind%3Fquote:Op maandag 21 december 2015 19:18 schreef LangeJan het volgende:
Klopt het dat als je het verkeerd doet, je giftig bier kan krijgen? Iets met de alcohol ofzo.
en zelfs dan moet je het nog heel bont maken, door bv. een vol glas voorloop leeg te drinken (aldehyden, aceton, methanol.)quote:
Voor het het brouwen op zich maakt de temperatuur in de garage weinig uit, voor het gisten is het van belang om een constante temperatuur te hebben.quote:Op dinsdag 22 december 2015 13:01 schreef motorbloempje het volgende:
Even een hele snelle/korte vraag:
Wij hebben een vrij grote garage waar ik in theorie genoeg ruimte heb om te brouwen, máár, hoe zit het temperatuursgewijs? Ben je beter af met huistemperatuur? De garage is namelijk niet verwarmd (en dat gaan we ook niet doen )
een deken om het gistvat kan helpen.quote:Op dinsdag 22 december 2015 13:01 schreef motorbloempje het volgende:
Even een hele snelle/korte vraag:
Wij hebben een vrij grote garage waar ik in theorie genoeg ruimte heb om te brouwen, máár, hoe zit het temperatuursgewijs? Ben je beter af met huistemperatuur? De garage is namelijk niet verwarmd (en dat gaan we ook niet doen )
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |