abonnement Unibet Coolblue
pi_156720361
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2015 19:53 schreef Hallojo het volgende:

[..]

Dus als ik mezelf een stad noem ben ik ook een stad? :o
Als jij dat wilt, hou ik je niet tegen.

En als je selectief wilt zijn in materie waar geen harde definitie voor bestaat (alles meegewogen) dan is dat ook prima.

A city is a large and permanent human settlement.[1][2] Although there is no agreement on how a city is distinguished from a town in general English language meanings, many cities have a particular administrative, legal, or historical status based on local law.

Als je alleen het verkrijgen van stadsrechten als maatstaaf neemt dan is dat een vrij gedateerde methode. Die ook situaties als deze oplevert:

Hum (Italiaans: Colmo) is een gehucht op 400 meter hoogte op het Kroatische schiereiland Istrië. Met minder dan 30 inwoners en 12 huizen, maar wel met officieel de status van stad, wordt het genoemd als de kleinste stad ter wereld. Hum ligt vlak bij Roč; tussen Hum en Roč ligt een wandelroute met als onderwerp de geschiedenis van het Glagolitisch schrift.

Bronkhorst is een stadje gelegen aan de IJssel in de gemeente Bronckhorst in de Nederlandse provincie Gelderland. De in 2005 gevormde uitgestrekte Achterhoekse fusiegemeente heeft de naam aangenomen van dit stadje, dat slechts 157 inwoners telt.


Als ik alles opnieuw zou moeten doen in Nederland, zou ik de bestaande stadjes hun stadsrechten afnemen en gaan voor plaatsen met een nog te bepalen ondergrens aan inwoners. Volgens modernere "standaarden".

[ Bericht 1% gewijzigd door Beathoven op 09-10-2015 22:26:48 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')