abonnement Unibet Coolblue
  maandag 4 mei 2015 @ 11:23:22 #26
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_152257492
Jammer dat er niet duidelijk werd bij die Nieuw-Zeelandse chef waarom hij in Melbourne (Australië) terecht is gekomen en ook bleef het een beetje vaag of z'n ouders nog in leven waren. Hij sprak met veel liefde steeds over ze in de verleden tijd.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 6 mei 2015 @ 14:54:13 #27
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_152331757
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2015 11:23 schreef golfer het volgende:
Jammer dat er niet duidelijk werd bij die Nieuw-Zeelandse chef waarom hij in Melbourne (Australië) terecht is gekomen en ook bleef het een beetje vaag of z'n ouders nog in leven waren. Hij sprak met veel liefde steeds over ze in de verleden tijd.
Ik las een review van de serie op eater.com waarin de afleveringen van Mallman, Shewry en Nakayama werden besproken en hoe hun persoonlijke credo duidelijk naar voren kwam in de afleveringen.

quote:
"No matter what you do, don't ever change and stay true to yourself," Shewry says. For Niki Nakayama, her credo is more what Japanese buddhism calls shoshin, beginner's mind: "The best advice I've been given is never stop learning. Because the moment you give up and think you know everything, you're already done as a chef." And Gelb's cameras capture Francis Mallman saying: "My big draw in life since I was very young is believing only in myself and not letting myself be led by anybody. I want to be my own. I wanted to do whatever I wanted."

[...]

Absent any substantive exposition of the food each serves, N/Naka, to me, is by far the most compelling. Nakayama alone speaks of an obligation to her clientele, whereas the duty owed by Mallmann is to himself and for Shewry, the customer seems simply a necessary cog in the money machine to keep Attica rolling. Nakayama alone keeps a neat row of thick binders recording every detail of every customer so she can best please them. And it is clear, this entails no diminishment of herself or her creative vision.
http://www.eater.com/2015(...)wry-nakayama-mallman

En de recensie van afleveringen 1,2 en 6:
http://www.eater.com/2015(...)rber-bottura-nilssen

Magnus Nilssen is wel een enorme perfectionist zeg :o
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
  vrijdag 8 mei 2015 @ 21:43:33 #28
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_152415550
Magnus Nilsson vond ik erg interessant. (Je kunt al voor ca. 450 euro excl. overnachting van 270 euro bij hem terecht....).
Alleen iedereen in de keuken had netjes (koks)mutsen op en hij stond met z'n onbedekte lange haar gewoon boven de borden en gerechten. :{
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_152427298
Ik zou wel eens in Osteria Francescana willen eten ( aflevering 1) echter kwam ik net een menu tegen en dat schrikt me toch iets te veel af.
http://www.osteriafrancescana.it/menu_en.pdf
Het gaat hier niet om 100 euro voor een avond pp maar om honderden. Jammer misschien in de toekomst dan maar.
  zaterdag 9 mei 2015 @ 12:33:50 #30
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_152427920
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2015 12:04 schreef mytec het volgende:
Ik zou wel eens in Osteria Francescana willen eten ( aflevering 1) echter kwam ik net een menu tegen en dat schrikt me toch iets te veel af.
http://www.osteriafrancescana.it/menu_en.pdf
Het gaat hier niet om 100 euro voor een avond pp maar om honderden. Jammer misschien in de toekomst dan maar.
Dat is helemaal niet zo overdreven duur voor een 3-sterrentent die in de top-3 van de allerbeste restaurants ter wereld staat. Ik zou er graag een keertje willen eten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_152451797
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2015 21:43 schreef golfer het volgende:
Magnus Nilsson vond ik erg interessant. (Je kunt al voor ca. 450 euro excl. overnachting van 270 euro bij hem terecht....).
Alleen iedereen in de keuken had netjes (koks)mutsen op en hij stond met z'n onbedekte lange haar gewoon boven de borden en gerechten. :{
Ja :D Dat viel mij ook al op _O-
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  zondag 10 mei 2015 @ 12:33:05 #32
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_152455569
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2015 12:04 schreef mytec het volgende:
Ik zou wel eens in Osteria Francescana willen eten ( aflevering 1) echter kwam ik net een menu tegen en dat schrikt me toch iets te veel af.
http://www.osteriafrancescana.it/menu_en.pdf
Het gaat hier niet om 100 euro voor een avond pp maar om honderden. Jammer misschien in de toekomst dan maar.
Acht gangen met acht bijpassende, goede glazen wijn voor nog geen 300 euro in het nummer drie restaurant ter wereld is verhoudingsgewijs niet duur.
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
pi_152455588
Ziet er leuk uit!
pi_152481407
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2015 12:33 schreef golfer het volgende:

[..]

Dat is helemaal niet zo overdreven duur voor een 3-sterrentent die in de top-3 van de allerbeste restaurants ter wereld staat. Ik zou er graag een keertje willen eten.
quote:
2s.gif Op zondag 10 mei 2015 12:33 schreef Dagonet het volgende:

[..]

Acht gangen met acht bijpassende, goede glazen wijn voor nog geen 300 euro in het nummer drie restaurant ter wereld is verhoudingsgewijs niet duur.
Dat is waar maar helaas kan ik zulke bedragen nu nog niet missen. In zon'n menu valt het trouwens nog enigszins mee. Maar 50 euro aftikken voor een klein beetje tagliatelle al ragu is wel heel erg veel naar mijn mening.
pi_152483156
Prachtige serie, en dat restaurant in Modena leek me echt geweldig. Maar inderdaad, een menu voor 195 euro :') Ik moet wel héél veel gaan verdienen wil ik dat er ooit voor over hebben.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  dinsdag 12 mei 2015 @ 07:17:33 #36
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_152513883
*Zoekt naar vliegtickets richting Modena
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 12 mei 2015 @ 09:37:20 #37
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_152515472
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 07:17 schreef Isegrim het volgende:
*Zoekt naar vliegtickets richting Modena
Bologna en dan de taxi.
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
  dinsdag 19 mei 2015 @ 14:22:06 #38
62913 Blik
The one and Only!
pi_152748224
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2015 12:04 schreef mytec het volgende:
Ik zou wel eens in Osteria Francescana willen eten ( aflevering 1) echter kwam ik net een menu tegen en dat schrikt me toch iets te veel af.
http://www.osteriafrancescana.it/menu_en.pdf
Het gaat hier niet om 100 euro voor een avond pp maar om honderden. Jammer misschien in de toekomst dan maar.
Tsja, wat verwacht je dan? In Nederland kun je ook al 100 euro p.p. kwijt zijn voor een etentje in een goed restaurant zonder ster.

Ben 2x in de Librije geweest en 1x in Oud-Sluis, beide keren waren we (lees: schoonmoeder) 300 euro p.p. kwijt voor het meest uitgebreide menu incl. aperitief, koffie, wijn, water
  dinsdag 19 mei 2015 @ 14:50:54 #39
18322 jackson
Jackson Claxon
pi_152749339
quote:
2s.gif Op zondag 10 mei 2015 12:33 schreef Dagonet het volgende:

[..]

Acht gangen met acht bijpassende, goede glazen wijn voor nog geen 300 euro in het nummer drie restaurant ter wereld is verhoudingsgewijs niet duur.
Dit inderdaad :).

quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2015 07:17 schreef Isegrim het volgende:
*Zoekt naar vliegtickets richting Modena
Gewoon lekker heenrijden... Is goed te doen, lekker onderweg om je heen kijken. Dat gedeelte van Italie is schitterend ook nog eens.
They always leave the best 'till last -- Have understanding, no questions asked -- You find yourself in what you see -- You found yourself in me....
-- YOU FOUND YOURSELF --
  dinsdag 19 mei 2015 @ 14:59:56 #40
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_152749579
Geen auto. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 19 mei 2015 @ 16:24:27 #41
18322 jackson
Jackson Claxon
pi_152752329
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2015 14:59 schreef Isegrim het volgende:
Geen auto. :P
Stap dan bij mij maar in *O*
They always leave the best 'till last -- Have understanding, no questions asked -- You find yourself in what you see -- You found yourself in me....
-- YOU FOUND YOURSELF --
pi_152752851
KLM blijft mij nu spammen met banners voor tickets naar Bologna :D
pi_152758395
quote:
2s.gif Op dinsdag 19 mei 2015 16:40 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
KLM blijft mij nu spammen met banners voor tickets naar Bologna :D
Haha tip vlieg niet met KLM maar met Transavia vanaf eindhoven op Bologna ;-) veel goedkoper. Tenzij je geld zat hebt en graag 3x meer betaald.
pi_152758427
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2015 14:22 schreef Blik het volgende:

[..]

Tsja, wat verwacht je dan? In Nederland kun je ook al 100 euro p.p. kwijt zijn voor een etentje in een goed restaurant zonder ster.

Ben 2x in de Librije geweest en 1x in Oud-Sluis, beide keren waren we (lees: schoonmoeder) 300 euro p.p. kwijt voor het meest uitgebreide menu incl. aperitief, koffie, wijn, water
Het is meer dat ik het nu niet kan missen ;-) ben wel erg benieuwd dat wel.
pi_152758595
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2015 19:10 schreef mytec het volgende:

[..]

Haha tip vlieg niet met KLM maar met Transavia vanaf eindhoven op Bologna ;-) veel goedkoper. Tenzij je geld zat hebt en graag 3x meer betaald.
:s)

Transavia is 200 euro, KLM 290.

KLM vanaf Schiphol (20 minuten trein), Transavia Eindhoven, wat toch echt een teringeind verder is vanaf Rotterdam (een uur en drie kwartier, waaronder een stuk met de bus). Met Transavia dus 2x langer onderweg.

KLM is inclusief bagage ,Transavia is enkel handbagage.

Bij KLM is de wijn aan boord gratis :7
pi_152794181
Hij heeft nog een restaurant in Istanbul? Goedkoper!
http://ristoranteitalia.com.tr/menu.php
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_152943836
Ik vond de aflevering met Niki Nakayama erg interessant, schrok ook wel van de opmerkingen dat mensen neerbuigend doen als ze er achter komen dat ze vrouw is. Ze heeft een restaurant in Amerika, daar had ik het niet verwacht.

Vond het ook wel indrukwekkend dat ze alle klanten bijhoudt wat ze eten, zodat ze nooit hetzelfde eten. En die discussie over het eten van een 6 jarige (dacht ik), maar dan krijgt hij zoet zoet. En die andere "Dat vind hij vast niet erg, hij is 6" :P
  maandag 25 mei 2015 @ 14:17:01 #48
18322 jackson
Jackson Claxon
pi_152944861
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2015 13:44 schreef Michellee het volgende:
Ik vond de aflevering met Niki Nakayama erg interessant, schrok ook wel van de opmerkingen dat mensen neerbuigend doen als ze er achter komen dat ze vrouw is. Ze heeft een restaurant in Amerika, daar had ik het niet verwacht.

Vond het ook wel indrukwekkend dat ze alle klanten bijhoudt wat ze eten, zodat ze nooit hetzelfde eten. En die discussie over het eten van een 6 jarige (dacht ik), maar dan krijgt hij zoet zoet. En die andere "Dat vind hij vast niet erg, hij is 6" :P
Absoluut een mooie aflevering ja! Bizar wat een passie daar vanaf straalt.
They always leave the best 'till last -- Have understanding, no questions asked -- You find yourself in what you see -- You found yourself in me....
-- YOU FOUND YOURSELF --
  maandag 25 mei 2015 @ 17:01:44 #49
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_152948878
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2015 13:44 schreef Michellee het volgende:
Ik vond de aflevering met Niki Nakayama erg interessant, schrok ook wel van de opmerkingen dat mensen neerbuigend doen als ze er achter komen dat ze vrouw is. Ze heeft een restaurant in Amerika, daar had ik het niet verwacht.

Vond het ook wel indrukwekkend dat ze alle klanten bijhoudt wat ze eten, zodat ze nooit hetzelfde eten. En die discussie over het eten van een 6 jarige (dacht ik), maar dan krijgt hij zoet zoet. En die andere "Dat vind hij vast niet erg, hij is 6" :P
Mooie aflevering idd. :Y Seksisme verbaast me niets helaas. -O-
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 27 mei 2015 @ 15:20:02 #50
18322 jackson
Jackson Claxon
pi_153009246
Ook een aardige tip, misschien issie al gevallen hier, maar toch: Somm

Gaat over een aantal gasten die de hoogste graad in het sommeliersvak proberen te halen. Echt zwaar genoten van deze docu die ook op Netflix staat _O_
They always leave the best 'till last -- Have understanding, no questions asked -- You find yourself in what you see -- You found yourself in me....
-- YOU FOUND YOURSELF --
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')