Maar dit is iets wat wij nooit zullen weten. Want rauwe asperges hebben nog veel minder smaak.quote:Op zondag 10 mei 2015 19:31 schreef Isegrim het volgende:
Asperges koken is zo zonde. Aspergesmaak lost op in water dus gekookte asperges zijn de helft van hun smaak kwijt.
!quote:Op zondag 10 mei 2015 19:36 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Maar dit is iets wat wij nooit zullen weten. Want rauwe asperges hebben nog veel minder smaak.
Dus wat je zegt over de helft is denk ik niet zo. Het valt ook niet te meten, dus we moeten maar gewoon genieten van hoe ze in de praktijk smaken, nietwaar?
Dat is zonder meer waar.quote:Op zondag 10 mei 2015 19:38 schreef Isegrim het volgende:
[..]
!
Er zijn andere bereidingswijzen dan koken. Smoren in boter bijvoorbeeld. 1000x lekkerder, I guarantee it.
Een groot deel van de smaak spoelt weg. Dat kun je enigzins tegengaan door de schillen mee te koken. Een andere truc is garen in olie. De belangrijkste smaakstoffen in asperges lossen in vet niet op.quote:Op zondag 10 mei 2015 19:36 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Maar dit is iets wat wij nooit zullen weten. Want rauwe asperges hebben nog veel minder smaak.
Dus wat je zegt over de helft is denk ik niet zo. Het valt ook niet te meten, dus we moeten maar gewoon genieten van hoe ze in de praktijk smaken, nietwaar?
!quote:Op zondag 10 mei 2015 19:40 schreef ..-._---_-.- het volgende:
[..]
Een groot deel van de smaak spoelt weg. Dat kun je enigzins tegengaan door de schillen mee te koken. Een andere truc is garen in olie. De belangrijkste smaakstoffen in asperges lossen in vet niet op.
Zelf vacumeer ik ze zodat ze wel gaar worden maar niet direct in water liggen. Het verschil in smaak met normaal gekookte asperges is enorm.
Uitstekend. De aspergekoning hier (volgens mijn vrouw, dus dan is het waar).quote:Op zondag 10 mei 2015 19:40 schreef ..-._---_-.- het volgende:
[..]
Een groot deel van de smaak spoelt weg. Dat kun je enigzins tegengaan door de schillen mee te koken. Een andere truc is garen in olie. De belangrijkste smaakstoffen in asperges lossen in vet niet op.
Zelf vacumeer ik ze zodat ze wel gaar worden maar niet direct in water liggen. Het verschil in smaak met normaal gekookte asperges is enorm.
Bij nader inzien ben ik wel een beetje (sterk) aan het overdrijven. Sorry hiervoor.quote:Op zondag 10 mei 2015 19:31 schreef Isegrim het volgende:
Asperges koken is zo zonde. Aspergesmaak lost op in water dus gekookte asperges zijn de helft van hun smaak kwijt.
Yep, langer knedenquote:Op zondag 10 mei 2015 10:49 schreef Heaven7 het volgende:
[..]
Nee tis vrij klef altijd Ik begin met een mixer met deeghaken maar maak het altijd af met de hand, heb altijd een mooi deeg.. moet ik dan nog extra doorgaan?
Ik ben lui, ik heb een Kitchenaid.quote:Op maandag 11 mei 2015 10:32 schreef Heaven7 het volgende:
Bedankt weer Piet! Ohja, maakt het dan nog uit of je dan met de hand doet of met een machine?
Pasta met groene saus? Of blauwe saus?quote:Op maandag 11 mei 2015 20:48 schreef Thommez het volgende:
Ik moet overmorgen koken voor +/- 8 studenten, zijn er makkelijke doch lekkere recepten? Graag geen pasta met rode saus, dat hebben we te vaak gegeten.
Wil ik ook wel weten! Misschien staat er iets op de site van Robin?quote:Op maandag 11 mei 2015 21:31 schreef Sjaam het volgende:
Piet, of iemand anders, weet je toevallig een goed recept voor sambal of een andere leuke, pittige, saus? Wil 't maken als kado voor iemand die overal hete saus of sambal bij eet. En hoelang is zoiets houdbaar?
Ik vond daar een link naar een recept voor sriracha saus, maar die bleek dood te zijn... Helaas...quote:Op maandag 11 mei 2015 21:54 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Wil ik ook wel weten! Misschien staat er iets op de site van Robin?
Ziet er erg leuk uit en lijkt me ook wel wat! Maar.. 'T is een beetje een last minute idee en ik denk dat ik sichuan peper niet bij de AH of Lidl vind of wel?quote:Op maandag 11 mei 2015 22:24 schreef RobinOok het volgende:
Ik zou Sichuan Chili Olie maken.
[ link | afbeelding ]
Dat kun je tenminste niet kopen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |