abonnement Unibet Coolblue
pi_150951995
quote:
14s.gif Op maandag 23 maart 2015 14:15 schreef fathank het volgende:

[..]

Vooral om de knopen in m'n rug/schouders eruit te rollen. Je kan jezelf aardig pijnigen met zo'n ding :X
Als je er zelf met je handen bijkan, of je hebt een lieve wederhelft moet je is fricties uitvoeren op de plek waar jouw knopen zitten.

zoiets als hier


Als ik fricties doe, pak ik altijd mijn duim, en die zet ik op het punt die ik wil masseren, en dan ga ik roteren en probeer ik dat zo te doen dat de huid amper mee beweegt, dus dat je echt flink drukt.
Mag best (heel veel) pijn doen, toen ik dat in de les deed droop de make-up bij sommige meisjes er spontaan van af.
pi_150952882
quote:
10s.gif Op zaterdag 21 maart 2015 18:10 schreef Deuce92 het volgende:
Klinkt meer als een eetlijstje van de dieetclub dan een onderbouwing voor waarom voeding zo belangrijk is.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
pi_150953816
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 maart 2015 17:52 schreef Helemaalwaar het volgende:
Hoe verdelen jullie je macronutrienten in de cut? ik ben eigenlijk gewoon op onderhoud gebleven 40/40/20% (eiwitten/kolhy/vetten) alleen 400kcal onder mijn onderhoud gaan zitten(2800kcal). Toch wel effectief, ik merk daling in vetpercentage :)
Ik volg deze regels (ongeacht cut of bulk).
2-2.5gr proteine per kg lichaamsgewicht
1-1.5gr vet per kg lichaamsgewicht.
De rest opvullen met carbs (afhankelijk dus van je kcal doel)
pi_150955250
Je kunt gedoseerd eten, maar kun je ook gedoseerd trainen.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
niet bang voor ban
I stand with (the) Netherlands. w/
  maandag 23 maart 2015 @ 18:24:40 #155
395013 Verbosity
Dies diem docet.
pi_150955906
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 18:29 schreef mtchel112 het volgende:

[..]

Kun je beter naar een manueel therapeut, heb t zelfde gehad afgelopen vrijdag, even een bezoekje aan de MT en het gaat al stukken beter. Fysio's kunnen niet heel erg veel, igg niet op korte termijn naar mijn idee.
Een manueel therapeut is een fysiotherapeut...

Het verschil is alleen dat een manueel therapeut een extra master heeft afgerond waardoor hij bepaalde manipulaties en andere handelingen mag uit voeren. Het kan zijn dat de algemeen fysiotherapeut deze manipulaties/handelingen ook kent en kan uitvoeren, maar deze is niet bekwaam(lees geen diploma dus niet bevoegd). De tijdsduur hangt ook af van de blessure en doel van de patient.

Maar over het algemeen weet een manueel therapeut inderdaad meer qua info, onderzoek- en behandeling-methodes.
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 18:50 schreef 1299 het volgende:

Dit is mijn form atm, de set hierna schoot het weer in mijn rug en kon ik de rest afblazen. Zet vooral het geluid uit, want dat lukte niet op youtube nadien :o

Het ziet er heel onstabiel uit, wat ook niet gek is aangezien ik had in mijn rug heb. Kan iemand wat pointers geven? :o Mind you ik ben een beginner en heb het mijzelf aangeleerd.
Je form is degelijk, maar op het eind leun je naar voren i.p.v. de heupen naar achteren te brengen. Hierdoor krijg je mee druk op de voorvoet, terwijl deze over de hele voet verspreid moet zijn. Lees nog eens Starting Strength. Staat ook wel een oplossing in voor dit probleem.
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 18:53 schreef mtchel112 het volgende:

[..]

Is het gewicht niet gewoon te zwaar? die indruk krijg ik namelijk als ik naar je video kijk.
Zit genoeg snelheid in als hij omhoog komt. Form is eerder het probleem. En onderin de squat is het nogal wild zoals Snakey al aangeeft.

quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 19:57 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

FYI; volgens Wiki is dry needling waarschijnlijk kwakzalverij.
Voor de lange duur is dan ook geen sluitend bewijs. Daar liggen de twijfels ook bij de vereniging tegen kwakzalverij. Echter is er op korte termijn wel degelijk bewijs dat het kan helpen. Op lange termijn zijn er geen goede studies uitgevoerd vandaar dat er nog twijfel is bij het effect van dry-needling therapie.
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 22:11 schreef mtchel112 het volgende:

[..]

Ligt eraan, zal inderdaad niet snel met een kuurtje te doen zijn. Alleen als je natty als gewoon jaren goed gaint, en dan een flinke kuur tren zetten, zieke cut erna moet je toch wel aardig in de buurt komen.

Alleen dat is appels met peren vergelijken, ieder lichaam is natuurlijk anders.
Zelfs met een flinke kuur+cut kom je niet in de buurt. Hier is wel wat meer voor nodig dan een half jaar kuren.
quote:
0s.gif Op woensdag 18 maart 2015 18:10 schreef Haikantje het volgende:
Lieve Fokkers,

Een lange tijd geleden heb ik hier eens een berichtje gepost met een vraagje en nu doe ik dat weer.

Sporten gaat goed de laatste tijd, veel progressie en dat is ook te zien (jeuj). Alleen nu loop ik weer tegen een zeurende pijn aan, dit keer in mijn linkerpols. De pijn zit aan de pinkzijde en loopt van mijn hand tot mijn pols. Ik voel dit bijvoorbeeld heel erg bij curls met een EZ bar, vrij erg bij curls met losse gewichten en bijna niet als ik Hammer Curls doe. Hier thuis beginnen ze meteen te roepen met 'je traint te intensief' 'neem is 2 weken rust', maargoed dat doe ik natuurlijk liever niet..

Hebben jullie tips? Ervaringsdeskundigen? Zal ik gewoon naar de fysio gaan? Moet ik echt even een weekje of wat er tussenuit stappen? Zal ik het intapen en doorgaan? etc etc

Alvast heel hartelijk bedankt!:)
Hoogstwaarschijnlijk een zenuw die geïrriteerd wordt of een tendinitis. Eventueel zou je inderdaad naar de fysio kunnen gaan als je aanvullend verzekerd bent en nog behandeling(en) over hebt.
quote:
7s.gif Op donderdag 19 maart 2015 13:40 schreef star_gazer het volgende:
Nog tips om de mind-muscle connection van kleine spieren te verbeteren? Ik vind het soms best moeilijk om bijvoorbeeld biceps te trainen; ik merk dat ik altijd mijn schouders erin gooi, ook met licht gewicht. Zelfs met focusen heb ik er soms best moeite mee echt te isoleren. Heb het gevoel dat mijn armen hierdoor behoorlijk achterlopen; gebrek aan echte focus op die ene spier tijdens de training.
Stang/dumbbells pakken en tegen een muur aan gaan staan. Ellebogen in de zij en tegen de muur aanhouden. Vervolgens curlen, zodra de ellebogen loslaten pak je de schouders mee.
quote:
0s.gif Op donderdag 19 maart 2015 21:16 schreef Lightweight het volgende:
Moet zeggen dat ik na m'n operatie (en nu weer die rare NL griep) compleet met alles m'n motivatie heb verloren. Infectie is gelukkig weg en het heelt als een trein, dus dat is wel positief. Netto 6 kg afgevallen, maar wel m'n macro's hoog in eiwitten gehouden (~2,8g/kg). Schijnt de wondheling goed te doen. :D

Wil de boel dadelijk weer rustig oppakken, zit nog te twijfelen of ik in een weekje of twee gewoon een kracht schema ga volgen zoals Beyond 531+FSL+Jokers+BBB , of een bodybuild schema (nog geen ervaring mee, PHUL of net iets meer BB misschien?). Eerst weer even mijn calorieën en overige macro's op orde brengen.

Iemand suggesties? Zit nu aan de 84kg @ 192cm. Moet echt wat massa gaan bouwen en met name op m'n bovenrug.
Vanwaar 5/3/1+FSL+Jokers+BBB? Dan krijg je het volgende voor één oefening:

Warming up,
Set 1 op 70% voor 3
Set 2 op 80% voor 3
Set 3 op 90% voor 3+
FSL op 70% voor zoveel mogelijk reps
Joker set op 95/100% van TM voor 1-3 reps.
Eventueel nog een joker set op 100/110% van TM.
BBB op 70% voor 5 sets van 10 herhalingen.

Dit zijn dan 10 á 11 sets op 1 oefening waarbij je op minstens 3 sets voluit moet.
quote:
0s.gif Op zondag 22 maart 2015 03:23 schreef Lightweight het volgende:

[..]

Wil graag dit doen: http://www.muscleandstrength.com/workouts/phul-workout maar dan een alternatief voor leg extensions, leg curls, leg presses en calf presses omdat ik daar op dit moment nog geen toegang toe heb.

Leg curl (pull) zou wellicht stiff-legged deadlifts, good mornings of romanian deadlifts kunnen worden.
Leg presses (push) en leg extensions (push) weet ik zo 1 2 3 niet. :D Hack squats?
Vanwaar een trainingsprogromma waarvan je een groot deel niet kan uitvoeren?
quote:
0s.gif Op zondag 22 maart 2015 18:10 schreef jeurse04 het volgende:
Beste mensen..

Nu bezig met een cut om zo droog mogelijk te worden. Me tricep begint wel tevoorschijn te komen, maar m'n bicep niet, ik mis de bicep 'peak'. M'n armen meten 43cm (flexed) maar ik ben totaal niet tevreden over m'n biceps. Ik probeer zoveel mogelijk nieuwe bicep oefeningen en ik doe wekelijks dumbbel concentration curls aangezien ik laatst een stukje heb gelezen waaruit blijkt dat dit de beste oefening is om de bicep peak te bevorderen. Ik ben me er bewust van dat wanneer je meer vet kwijtraakt dat je meer definitie krijgt maar ik heb nu echt het gevoel dat ik totaal geen definitie heb in me bicep terwijl ik wel steeds meer definitie in me abs, chest, schouders etc zie.. Ook begint de bicep vein tevoorschijn te komen nu in m'n cut maar echt definitie in m'n bicep is niet te zien. de bicep kant van m'n arm is meer één geheel lijkt t wel.

Ik hoop dat het een kwestie van nog leaner worden is maar ik ben bang dat het meer een geval van genetics is, dat kan toch?

Hebben jullie verder nog tips om meer peak in mn bicep te krijgen (naast nog leaner worden)?

Hieronder een paar recente foto's ter illustratie:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Een bicep peak komt het beste uit als je onderarm naar binnen staat geroteerd (bicep curl positie). Bij alle foto's die je maakt hou je de onderarm in niet deze houding (op de laatste na), maar in een neutrale/hammer curl houding. Daarnaast is het juist de borst dit in verhouding achter lijkt te lopen zoals sommige al aangaven.
quote:
0s.gif Op maandag 23 maart 2015 16:22 schreef mtchel112 het volgende:

[..]

Als je er zelf met je handen bijkan, of je hebt een lieve wederhelft moet je is fricties uitvoeren op de plek waar jouw knopen zitten.

zoiets als hier


Als ik fricties doe, pak ik altijd mijn duim, en die zet ik op het punt die ik wil masseren, en dan ga ik roteren en probeer ik dat zo te doen dat de huid amper mee beweegt, dus dat je echt flink drukt.
Mag best (heel veel) pijn doen, toen ik dat in de les deed droop de make-up bij sommige meisjes er spontaan van af.
Een frictie voer je uit op de pijngrens van een patient, niet tot huilen aan toe. En nog een kleine tip, Het is handiger om de middelvinger op de wijsvinger te plaatsen en hier de druk mee te geven. Qua handplaatsing is dat makkelijker en het is mogelijk om meer druk te geven met deze twee i.p.v alleen de duim.
Op vrijdag 27 januari 2017 17:02 schreef fathank het volgende:
Verbo is terug?
Hier moet ik gepost hebben.
pi_150956014
kwaliteitspost 10/10 ^O^
pi_150956869
Dankjewel verbosity :)
pi_150959801
quote:
0s.gif Op maandag 23 maart 2015 18:24 schreef Verbosity het volgende:
Vanwaar 5/3/1+FSL+Jokers+BBB? Dan krijg je het volgende voor één oefening:

Warming up,
Set 1 op 70% voor 3
Set 2 op 80% voor 3
Set 3 op 90% voor 3+
FSL op 70% voor zoveel mogelijk reps
Joker set op 95/100% van TM voor 1-3 reps.
Eventueel nog een joker set op 100/110% van TM.
BBB op 70% voor 5 sets van 10 herhalingen.

Dit zijn dan 10 á 11 sets op 1 oefening waarbij je op minstens 3 sets voluit moet.
De BBB zou dan bv deadlift op squat dag zijn en squat BBB op deadlift dag. :) Joker sets gewoonweg omdat je soms een dag hebt waar alles 'klikt' en je meer kan doen. Moet er wel bij zeggen dat ik meestal voor http://www.powerliftingtowin.com/beyond-531/ ga.
quote:
0s.gif Op maandag 23 maart 2015 18:24 schreef Verbosity het volgende:
Vanwaar een trainingsprogromma waarvan je een groot deel niet kan uitvoeren?
Je hebt idd gelijk. Kan nog even niet naar de sportschool vanwege m'n wond. Paar weekjes en dan kan ik weer knallen met apparaten waaronder de leg press en dergelijke.

Net klaar met de eerste twee dagen van PHUL, waarvan de legcurl en legpress iets anders zijn geworden. Goede workout geweest, maar ik mis toch die variabiliteit met percentages en de joker sets van 531. Even deze week af maken en dan beslissen. :D Ik was wel kapot na strength squatten ook nog is op relatief hoog gewicht te moeten deadliften. Morgen gaat leuk worden met trappen lopen. _O-

[ Bericht 6% gewijzigd door Lightweight op 23-03-2015 20:08:34 ]
pi_150960850
Woop 150x1 deadlift
  maandag 23 maart 2015 @ 20:33:56 #160
253447 Ethanolic
TOUCH UR FUKIN CHEST BRAH
pi_150961222
quote:
Nice filmpjes man. Je kan zo'n roller dus eigenlijk gewoon vrijwel overal gebruiken? :P
Deathlift or Die.
pi_150962624
Weet iemand nou wat een goede (dagelijke) dosis is voor vitamine D?
  maandag 23 maart 2015 @ 22:11:09 #162
395013 Verbosity
Dies diem docet.
pi_150966626
quote:
0s.gif Op maandag 23 maart 2015 21:02 schreef mtchel112 het volgende:
Weet iemand nou wat een goede (dagelijke) dosis is voor vitamine D?
Afhankelijk van het klimaat(uv-licht), gewicht etc.

Wellicht heb je al genoeg vitamine D van nature, maar 1000 UI per dag is genoeg voor 50% om de optimale hoeveelheid van 75nmol/L te behalen. 1700 UI is genoeg voor 95% van de bevolking
Op vrijdag 27 januari 2017 17:02 schreef fathank het volgende:
Verbo is terug?
Hier moet ik gepost hebben.
  maandag 23 maart 2015 @ 22:15:18 #163
58789 Snakey
-||||--------||||-
pi_150966802
IK neem vit D op gevoel. Ik koop het bij de apotheek waar het in 400 UI per pil komt. Als ik er 2 per dag neem voel ik me minder moe dus ik hou het op 800 UI voor mezelf.

Alleen als ik in NL ben trouwens. In Spanje heb ik niks extra´s nodig.
  maandag 23 maart 2015 @ 22:22:12 #164
395013 Verbosity
Dies diem docet.
pi_150967116
quote:
7s.gif Op maandag 23 maart 2015 22:15 schreef Snakey het volgende:
IK neem vit D op gevoel. Ik koop het bij de apotheek waar het in 400 UI per pil komt. Als ik er 2 per dag neem voel ik me minder moe dus ik hou het op 800 UI voor mezelf.

Alleen als ik in NL ben trouwens. In Spanje heb ik niks extra´s nodig.
Klopt, rond het zuiden van spanje is de zon fel genoeg om de benodigde vitamine D binnen te krijgen.
Op vrijdag 27 januari 2017 17:02 schreef fathank het volgende:
Verbo is terug?
Hier moet ik gepost hebben.
  maandag 23 maart 2015 @ 22:44:51 #165
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_150968301
quote:
0s.gif Op maandag 23 maart 2015 21:02 schreef mtchel112 het volgende:
Weet iemand nou wat een goede (dagelijke) dosis is voor vitamine D?
Lepeltje levertraan, net als vroeger.
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
  maandag 23 maart 2015 @ 23:06:37 #166
395013 Verbosity
Dies diem docet.
pi_150969204
quote:
0s.gif Op maandag 23 maart 2015 22:44 schreef hmmmz het volgende:

[..]

Lepeltje levertraan, net als vroeger.
Kan je beter voor losse vitamine D kiezen of visolie.
Op vrijdag 27 januari 2017 17:02 schreef fathank het volgende:
Verbo is terug?
Hier moet ik gepost hebben.
pi_150969668
Ik slik minimaal 5000 UI per dag, soms 10000. Ik laat het binnenkort nog een keer prikken ik had een tekort. Je hebt iig veel meer nodig dan wat de normale aanbeloven dagelijkse hoeveelheid.

http://www.newswise.com/a(...)d-and-is-far-too-low

Was 10x te laag ingeschat door een rekenfout.
  maandag 23 maart 2015 @ 23:44:13 #168
395013 Verbosity
Dies diem docet.
pi_150970849
quote:
0s.gif Op maandag 23 maart 2015 23:17 schreef 1299 het volgende:
Ik slik minimaal 5000 UI per dag, soms 10000. Ik laat het binnenkort nog een keer prikken ik had een tekort. Je hebt iig veel meer nodig dan wat de normale aanbeloven dagelijkse hoeveelheid.

http://www.newswise.com/a(...)d-and-is-far-too-low

Was 10x te laag ingeschat door een rekenfout.
Iedereen aan de 8900 UI vitamine D per dag :D

Hier hebben ze een extrapolatie gedaan van oude studies. Of dat nou een reëel beeld geeft....

Hoe laag zat je dan? Want over het algemeen volstaat 2000 UI om het van een deficiëntie naar meer dan 80 nmol/L te brengen.

Enkele studies:
http://www.direct-ms.org/(...)quirement%202005.pdf
http://ajcn.nutrition.org/content/85/3/649.long
http://ajcn.nutrition.org/content/84/1/18.long
Op vrijdag 27 januari 2017 17:02 schreef fathank het volgende:
Verbo is terug?
Hier moet ik gepost hebben.
pi_150971558
Ook maar eens proberen dan, om de kosten hoef je het niet te laten.
Geen referral hier.
  dinsdag 24 maart 2015 @ 00:21:08 #170
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_150971719
Is dat nodig dan? In de zon maakt je lichaam toch meer dan genoeg aan, zeker als je een lichte huid hebt.
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
  dinsdag 24 maart 2015 @ 00:34:31 #171
395013 Verbosity
Dies diem docet.
pi_150971900
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 maart 2015 00:21 schreef hmmmz het volgende:
Is dat nodig dan? In de zon maakt je lichaam toch meer dan genoeg aan, zeker als je een lichte huid hebt.
Gelukkig schijnt de zon hier de gehele dag :D
Op vrijdag 27 januari 2017 17:02 schreef fathank het volgende:
Verbo is terug?
Hier moet ik gepost hebben.
pi_150971909
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 maart 2015 00:34 schreef Verbosity het volgende:

[..]

Gelukkig schijnt de zon hier de gehele dag :D
Dat sowieso, je krijgt er alleen niet altijd wat van mee. :7
  dinsdag 24 maart 2015 @ 00:38:02 #173
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_150971931
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 maart 2015 00:34 schreef Verbosity het volgende:

[..]

Gelukkig schijnt de zon hier de gehele dag :D
Ik weet niet waar jij woont, maar op planeet aarde schijnt de zon de hele dag.
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_150971939
Hahahaha.
  dinsdag 24 maart 2015 @ 00:46:54 #175
395013 Verbosity
Dies diem docet.
pi_150972062
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 maart 2015 00:38 schreef hmmmz het volgende:

[..]

Ik weet niet waar jij woont, maar op planeet aarde schijnt de zon de hele dag.
In het derde dal universum op de planeet Erra. (8>
Op vrijdag 27 januari 2017 17:02 schreef fathank het volgende:
Verbo is terug?
Hier moet ik gepost hebben.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')