Omdat de boter dan minder snel verbrand.quote:Op zaterdag 28 maart 2015 15:32 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Dat wist ik dan weer niet. Ik ging ervan uit dat je eerste keer maar wat over of ondergaring moet accepteren omdat je het eerst gedaan moet hebben om het te leren zien. Maar het klinkt heel logisch. Geklaarde boter is dat omdat je ze hard bakt of omdat je de botersmaak niet wil?
Dat hoor ik wel meer over zoetwatervis, ik herken de smaak die je bedoelt wel, maar voor mij hoort het gewoon bij de vis. Ik zou zeggen gewoon de boter niet laten verbranden, het is geen biefstuk, het hoeft niet maximaal heet.quote:Op zaterdag 28 maart 2015 16:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Omdat de boter dan minder snel verbrand.
Zelf eet ik geen forel, de gronderige smaak staat me tegen.
Dan ben jij vast fan van panfasiusquote:Op zaterdag 28 maart 2015 16:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Omdat de boter dan minder snel verbrand.
Zelf eet ik geen forel, de gronderige smaak staat me tegen.
Karper ligt hier ook regelmatig in de groothandelquote:Op zondag 29 maart 2015 18:00 schreef sirdanilot het volgende:
Wat betreft de grondsmaak: ik houd inderdaad niet van grondsmaak bij bijvoorbeeld karper (ja, dat eten ze in oost-europa...) en tilapiafilet (dat is echt heel goor). Maar bij de forel vind ik de smaak zo subtiel dat ik het wél lekker vind
Maar qua prijs-qualiteit verhouding koop ik denk ik liever vis uit de zee, is ook meer typisch voor ons land denk ik.
Mwah ik ben niet zo een fan. De vis is wat te 'grof' , vind ik: te vet, te veel grondsmaak.quote:Op zondag 29 maart 2015 19:24 schreef Ferdii het volgende:
[..]
Karper ligt hier ook regelmatig in de groothandel
Koop een molenmesje, vlijmscherp en niet duur!quote:Op zondag 29 maart 2015 21:36 schreef sirdanilot het volgende:
Kabeljauw is inderdaad heerlijk. Zeker gezouten+gedroogde bakkeljauw (bacalhau/bakjauw). Maar ook vers heerlijk.
Weet jij of het doenbaar is om in een studentenkeukentje (met dus niet heel erg goede keukenmessen) een vis te fileren of heb je gewoon echt een vlijmscherp mes nodig?
Forel wordt vaak na de bereiding gefiletteerdquote:Op zondag 29 maart 2015 21:58 schreef RobinOok het volgende:
Een forel wordt bijna nooit vooraf gefileerd. Is een ongelofelijk kutbeest om te fileren. Ik begin er niet meet aan. En voor fileren heb je geen bijzonder materiaal nodig, maar een scherp mes is altijd handig.
daar is nog eens een TV programma over geweest, zal wel Keuringsdienst van Waarde geweest zijn.quote:Op zondag 29 maart 2015 22:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Zalmforel bestaat niet, das een marketingnaam voor doorgekweekte regenboogforel
Molenmesjes zijn top! Ik met mijn onhandigheid kan er uitstekend mee overweg. Heb hem van mijn vrouw cadeau gekregen, een van de beste cadeaus de afgelopen 15 jaarquote:Op zondag 29 maart 2015 22:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Koop een molenmesje, vlijmscherp en niet duur!
Verder is filleteren een kwestie van oefenen
Die zoveel kleurstoffen gevoerd is dat hij 'mooi' roze is en voor geen meter smaakt. Trap er niet in.quote:Op zondag 29 maart 2015 22:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Zalmforel bestaat niet, das een marketingnaam voor doorgekweekte regenboogforel
Ik zie niet in waarom je hem vooraf zou willen fileren. Op het bord schuif je het vlees zo van de graat met een bot mes. Volgens mij is het ook gewoon lekkerder, net zoals Makreel aan de graat moet worden gerookt. Bij kip zit de smaak ook bij het bot. Makreel is pas lastig fileren, maar het is het waard, die gerookte fileetjes missen een heleboel smaak.quote:Op zondag 29 maart 2015 22:34 schreef RobinOok het volgende:
Achteraf gaat een stuk makkelijker ja.
[ link | afbeelding ]Two Smoked Trouts
De foto's tonen geen standaard wijze van fileren. Standaard is toch je snijdt de filets van de graat af.quote:Op zondag 29 maart 2015 21:58 schreef RobinOok het volgende:
Een forel wordt bijna nooit vooraf gefileerd. Is een ongelofelijk kutbeest om te fileren. Ik begin er niet meet aan. En voor fileren heb je geen bijzonder materiaal nodig, maar een scherp mes is altijd handig.
Waarom zou die opeens niet meer smaken omdat de kleur anders is?quote:Op maandag 30 maart 2015 10:30 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Die zoveel kleurstoffen gevoerd is dat hij 'mooi' roze is en voor geen meter smaakt. Trap er niet in.
Ja, dat is ook zo. Op de foto's werd ie uitgebeend. Filetjes snijden is iets makkelijker, maar bij forel nog steeds kut. Ik zou dat echt gewoon niet doen. Als ik perse filets zou willen hebben zou ik een andere vis kiezen.quote:Op maandag 30 maart 2015 10:39 schreef klaarover het volgende:
[..]
De foto's tonen geen standaard wijze van fileren. Standaard is toch je snijdt de filets van de graat af.
De foto's tonen eerder het uitbenen van de forel - de graten uit de vis snijden.
Ja dat lijkt mij ook een bijzonder ingewikkelde klus.
Geen idee, ik stel vast dat zalmforel niet lekker is en verkocht wordt vanwege zijn kleur en bijbehorende naam. Hoe het een het ander zou kunnen bewerkstelligen is weliswaar interessant, maar niet in relatie tot de aankoopbeslissing.quote:Op maandag 30 maart 2015 11:44 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Waarom zou die opeens niet meer smaken omdat de kleur anders is?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |