abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 28 maart 2015 @ 16:04:45 #251
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151127358
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2015 15:32 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Dat wist ik dan weer niet. Ik ging ervan uit dat je eerste keer maar wat over of ondergaring moet accepteren omdat je het eerst gedaan moet hebben om het te leren zien. Maar het klinkt heel logisch. Geklaarde boter is dat omdat je ze hard bakt of omdat je de botersmaak niet wil?
Omdat de boter dan minder snel verbrand.
Zelf eet ik geen forel, de gronderige smaak staat me tegen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151127588
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 maart 2015 16:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Omdat de boter dan minder snel verbrand.
Zelf eet ik geen forel, de gronderige smaak staat me tegen.
Dat hoor ik wel meer over zoetwatervis, ik herken de smaak die je bedoelt wel, maar voor mij hoort het gewoon bij de vis. Ik zou zeggen gewoon de boter niet laten verbranden, het is geen biefstuk, het hoeft niet maximaal heet.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_151129254
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 maart 2015 16:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Omdat de boter dan minder snel verbrand.
Zelf eet ik geen forel, de gronderige smaak staat me tegen.
Dan ben jij vast fan van panfasius ;)

Ik vind forel nog wel lekker...
Whatever...
  zaterdag 28 maart 2015 @ 17:26:10 #254
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151129341
Vies is teveel gezegd, vind de grondsmaak gewoon niet lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 zondag 29 maart 2015 @ 17:59:11 #255
414785 sirdanilot
pi_151162128
Gisteren was hij lekker. Wel ga ik hem vandaag op hoger vuur bakken (ja ik had er nog 2 over, kregen het niet op haha). Ik vind het velletje namelijk lekkerder als het krokant is, de andere kant van de vis had ik wat lager gebakken en toen deed ik het velletje eraf omdat deze niet krokant geworden was en dus niet lekker. Dus ik denk op maximaal vuur even aan beide kanten in de pan en dan verder op lager vuur tot het goed is. Ik vind het nl zonde om het velletje weg te gooien want bij de wat krokantere was dat wel erg lekker.

Ik probeerde vandaag de vis te fileren met behulp van Youtube maar dat is helaas falikant mislukt, ging te diep het visvlees in. Bovendien heb ik geen vlijmscherpe messen dus dan lukt het ook al niet, en ik heb nog nooit vis gefileerd. Dan maar doen alsof er niks gebeurd is en gewoon op de graat haha :D Een keer proberen met een grote vis zoals Schelvis (ook heel erg ondergewaardeerd maar heel lekkere vis).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 zondag 29 maart 2015 @ 18:00:25 #256
414785 sirdanilot
pi_151162166
Wat betreft de grondsmaak: ik houd inderdaad niet van grondsmaak bij bijvoorbeeld karper (ja, dat eten ze in oost-europa...) en tilapiafilet (dat is echt heel goor). Maar bij de forel vind ik de smaak zo subtiel dat ik het wél lekker vind :)

Maar qua prijs-qualiteit verhouding koop ik denk ik liever vis uit de zee, is ook meer typisch voor ons land denk ik.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_151164715
quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2015 18:00 schreef sirdanilot het volgende:
Wat betreft de grondsmaak: ik houd inderdaad niet van grondsmaak bij bijvoorbeeld karper (ja, dat eten ze in oost-europa...) en tilapiafilet (dat is echt heel goor). Maar bij de forel vind ik de smaak zo subtiel dat ik het wél lekker vind :)

Maar qua prijs-qualiteit verhouding koop ik denk ik liever vis uit de zee, is ook meer typisch voor ons land denk ik.
Karper ligt hier ook regelmatig in de groothandel :Y
hardcoholic
  User die het meest klaagt 2022 zondag 29 maart 2015 @ 19:39:41 #258
414785 sirdanilot
pi_151165292
quote:
1s.gif Op zondag 29 maart 2015 19:24 schreef Ferdii het volgende:

[..]

Karper ligt hier ook regelmatig in de groothandel :Y
Mwah ik ben niet zo een fan. De vis is wat te 'grof' , vind ik: te vet, te veel grondsmaak.
Vind paling dan lekkerder Maar goed paling is natuurlijk veel duurder, en ik snap wel waarom men in oost-europa dan karper eet.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 29 maart 2015 @ 20:04:47 #259
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151166316
Net kabeljauw gegeten, erg lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 zondag 29 maart 2015 @ 21:36:44 #260
414785 sirdanilot
pi_151171286
Kabeljauw is inderdaad heerlijk. Zeker gezouten+gedroogde bakkeljauw (bacalhau/bakjauw). Maar ook vers heerlijk.

Weet jij of het doenbaar is om in een studentenkeukentje (met dus niet heel erg goede keukenmessen) een vis te fileren of heb je gewoon echt een vlijmscherp mes nodig?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 29 maart 2015 @ 21:58:38 #261
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_151172503
Een forel wordt bijna nooit vooraf gefileerd. Is een ongelofelijk kutbeest om te fileren. Ik begin er niet meet aan. En voor fileren heb je geen bijzonder materiaal nodig, maar een scherp mes is altijd handig.







[ Bericht 34% gewijzigd door RobinOok op 29-03-2015 22:35:54 ]
  zondag 29 maart 2015 @ 22:24:33 #262
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151173939
quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2015 21:36 schreef sirdanilot het volgende:
Kabeljauw is inderdaad heerlijk. Zeker gezouten+gedroogde bakkeljauw (bacalhau/bakjauw). Maar ook vers heerlijk.

Weet jij of het doenbaar is om in een studentenkeukentje (met dus niet heel erg goede keukenmessen) een vis te fileren of heb je gewoon echt een vlijmscherp mes nodig?
Koop een molenmesje, vlijmscherp en niet duur!

Verder is filleteren een kwestie van oefenen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 29 maart 2015 @ 22:25:47 #263
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151173995
quote:
1s.gif Op zondag 29 maart 2015 21:58 schreef RobinOok het volgende:
Een forel wordt bijna nooit vooraf gefileerd. Is een ongelofelijk kutbeest om te fileren. Ik begin er niet meet aan. En voor fileren heb je geen bijzonder materiaal nodig, maar een scherp mes is altijd handig.
Forel wordt vaak na de bereiding gefiletteerd
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 29 maart 2015 @ 22:34:00 #264
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_151174356
Achteraf gaat een stuk makkelijker ja.

Two Smoked Trouts
  User die het meest klaagt 2022 zondag 29 maart 2015 @ 22:43:47 #265
414785 sirdanilot
pi_151174761
Ok, goeie tip, eens proberen.

Beest op de bovenste foto is een zalmforel geen forel toch?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 29 maart 2015 @ 22:48:43 #266
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151174980
Zalmforel bestaat niet, das een marketingnaam voor doorgekweekte regenboogforel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 29 maart 2015 @ 23:04:38 #267
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_151175712
quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2015 22:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Zalmforel bestaat niet, das een marketingnaam voor doorgekweekte regenboogforel
daar is nog eens een TV programma over geweest, zal wel Keuringsdienst van Waarde geweest zijn.
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
  zondag 29 maart 2015 @ 23:10:03 #268
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_151175914
quote:
1s.gif Op zondag 29 maart 2015 22:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Koop een molenmesje, vlijmscherp en niet duur!

Verder is filleteren een kwestie van oefenen
Molenmesjes zijn top! Ik met mijn onhandigheid kan er uitstekend mee overweg. Heb hem van mijn vrouw cadeau gekregen, een van de beste cadeaus de afgelopen 15 jaar :)
En fileren is oefenen inderdaad.Als kind mocht ik de zeetong voor mijn vader fileren, en dan kreeg ik ook een flink stuk van de vis van hem ;) Dat is een makkelijke vis, maar zo zijn we verder gegaan met andere vissen. Erg leuk, zeker met kinderen die je wat kan leren.
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
pi_151182980
quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2015 22:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Zalmforel bestaat niet, das een marketingnaam voor doorgekweekte regenboogforel
Die zoveel kleurstoffen gevoerd is dat hij 'mooi' roze is en voor geen meter smaakt. Trap er niet in.
quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2015 22:34 schreef RobinOok het volgende:
Achteraf gaat een stuk makkelijker ja.

[ link | afbeelding ]Two Smoked Trouts
Ik zie niet in waarom je hem vooraf zou willen fileren. Op het bord schuif je het vlees zo van de graat met een bot mes. Volgens mij is het ook gewoon lekkerder, net zoals Makreel aan de graat moet worden gerookt. Bij kip zit de smaak ook bij het bot. Makreel is pas lastig fileren, maar het is het waard, die gerookte fileetjes missen een heleboel smaak.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 30 maart 2015 @ 10:39:52 #270
111571 klaarover
klaar? over!
pi_151183197
quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2015 21:58 schreef RobinOok het volgende:
Een forel wordt bijna nooit vooraf gefileerd. Is een ongelofelijk kutbeest om te fileren. Ik begin er niet meet aan. En voor fileren heb je geen bijzonder materiaal nodig, maar een scherp mes is altijd handig.

De foto's tonen geen standaard wijze van fileren. Standaard is toch je snijdt de filets van de graat af.
De foto's tonen eerder het uitbenen van de forel - de graten uit de vis snijden.
Ja dat lijkt mij ook een bijzonder ingewikkelde klus.
  maandag 30 maart 2015 @ 11:44:35 #271
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_151184429
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2015 10:30 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Die zoveel kleurstoffen gevoerd is dat hij 'mooi' roze is en voor geen meter smaakt. Trap er niet in.

Waarom zou die opeens niet meer smaken omdat de kleur anders is? :?
  maandag 30 maart 2015 @ 11:46:08 #272
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_151184464
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2015 10:39 schreef klaarover het volgende:

[..]

De foto's tonen geen standaard wijze van fileren. Standaard is toch je snijdt de filets van de graat af.
De foto's tonen eerder het uitbenen van de forel - de graten uit de vis snijden.
Ja dat lijkt mij ook een bijzonder ingewikkelde klus.
Ja, dat is ook zo. Op de foto's werd ie uitgebeend. Filetjes snijden is iets makkelijker, maar bij forel nog steeds kut. Ik zou dat echt gewoon niet doen. Als ik perse filets zou willen hebben zou ik een andere vis kiezen.
pi_151184645
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2015 11:44 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Waarom zou die opeens niet meer smaken omdat de kleur anders is? :?
Geen idee, ik stel vast dat zalmforel niet lekker is en verkocht wordt vanwege zijn kleur en bijbehorende naam. Hoe het een het ander zou kunnen bewerkstelligen is weliswaar interessant, maar niet in relatie tot de aankoopbeslissing.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 30 maart 2015 @ 11:58:25 #274
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151184757
Vriend van mij vertelde zijn dochter dat er in de dierentuin een ijsbeer was, dit vond de 4 jarige geweldig, want ijs is erg lekker en beer is zacht en knuffel, een ijsbeer moest dus wel helemaal geweldig zijn.
Daar moet ik aan denken bij zalmforel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 30 maart 2015 @ 12:00:07 #275
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151184795
Noemen we bokking palingharing, zouden we daar ook meer voor kunnen vragen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')