abonnement Unibet Coolblue
pi_151355935
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 april 2015 13:22 schreef Arcee het volgende:

[..]

Richt Spacey zich nog steeds rechtstreeks tot de kijker door recht in de camera te spreken?
Uiteraard.
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  zaterdag 4 april 2015 @ 13:49:16 #277
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_151356414
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 april 2015 23:59 schreef Michie_ het volgende:
The Rock had het te druk met Hercules. Deel 8 en 9 staan al in de planning.
Hopelijk komen ze met een waardige vervanger voor Paul Walker.

Jason had ook een grotere rol mogen hebben.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Een grotere rol?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_151357062
Whiplash

Het heeft een tijdje geduurd voor ik deze film daadwerkelijk ging kijken. Stond al even op mijn to watch lijst, maar besloot iedere keer een andere film te gaan kijken. Uiteindelijk toch gekeken en zeer zeker niet teleurgesteld. De trailer kon mij in eerste instantie niet erg boeien en wilde vrij weinig verder lezen over het verhaal van de film om mijzelf niet te spoileren, wat als gevolg had dat ik met vrij lage verwachtingen de film ging kijken.
Simmons speelt echt de rol van zijn leven, de film verveelt geen seconde en heeft me een aantal keer op het puntje van m'n stoel gehad. Iets wat ik totaal niet had verwacht van een film over een drummer die het probeert te maken. Ik heb helemaal niets met jazz, maar de editing, de beelden, de muzikanten en het geluid zorgen ervoor dat je hier helemaal in op gaat en ook in de laatste scene met open mond zit te kijken.
Ik vond het de Full Metal Jacket onder de muziekfilms.

Absoluut bekijken met een goede headset of home cinema set!

IMDB: 8,6
Ik: 9
(Y)
  zaterdag 4 april 2015 @ 20:08:07 #279
8369 speknek
Another day another slay
pi_151367253
The Imitation Game (2014)

Mooie productie en goed acteerwerk redden deze film over Alan Turing en het kraken van de Duitse Enigma-machine. Het grootste probleem, zoals wel vaker met zulke producties over de helden van de wetenschap, is dat het de kijker totaal niet serieus neemt. Het verhaal wijkt op punten af van de werkelijkheid om een meer gedramatiseerd beeld te geven van het oplossen van een puzzel (terwijl dat helemaal niet nodig is, het echte verhaal is spannend genoeg), maar we moeten dan als kijker slikken dat de beste wiskundigen ter wereld en de grondlegger van de moderne computer er twee jaar over doen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
. En voor de rest maar een beetje naar een mechanische computer zitten staren zonder uitleg. Maar ach, het ziet er gelikt uit, en iets is beter dan niets. De hints naar de Turing Test e.d. worden wel gewaardeerd.

Een krappe 7.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  zaterdag 4 april 2015 @ 21:48:10 #280
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_151371059
Maze Runner, The (2014)
Ik word een beetje moe van dit soort films die mee proberen te liften op The Hunger Games, Divergent en al die andere matig geschreven avonturenverhalen voor jongvolwassenen. Nog vermoeiender is het dat er nog delen volgen op The Maze Runner, dat belooft niet veel goeds vrees ik. Anyway de film loopt netjes alle cliche's af met eerst veel uitleg, wat sociale dynamiek tussen wat jongeren en tot slot ook nog wat actie met gevaarlijke spinmachines. Die zagen er nog wel jofel uit, maar dat kan het broddelwerkje wat The Maze Runner verder is, niet verhullen. Cijfer: 5,5

Happy Feet (2006)
Hmm, niet echt denderend deze animatie over een tapdansende pinguïn die de mensheid vermanend toespreekt om eens op te houden met alle vis voor hun pinguinsnavels weg te vangen. Zeker op het einde vliegt de film uit de bocht met die boodschap. Maar overall wel een aardig avontuur met nog heel wat educatieve wetenswaardigheden over de dierenwereld rond Antarctica. Ook dat is weer wat belerend allemaal, maar vooruit... Cijfer: 5,5

Lilo & Stitch (2002)
In het begin werd ik wel verrast door een voor Disney-begrippen donkere introductie van gemene aliens. Leuk hoor, maar je weet ook wel dat er daarna er zich toch een zwak verhaaltje ontwikkelt, waarbij een kleine alien als hond gezien wordt door een jonge blaag. Alles loopt in de soep door dat mormel! Ongelooflijk trouwens weer, die 'grap' wordt weer ellenlang doorgezet. Animatie was bij vlagen trouwens heel matig en ook aan de saaie kant. Cijfer: 6
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  zondag 5 april 2015 @ 09:02:40 #281
357885 isildur25
isildur25
pi_151379979
That awkward moment,

Was Well ok. In de tweede helft van de film werd het wat boeiender.6.5
Ik zou dr geen plannen voor opzeggen iig.

Ghostbusters,

Op tv , leuke klassieker. Ik heb toch weer geboeid zitten kijken. Ik hou dr van. Hoop dat ze 2 ook weer uitzenden. Deze film heeft wat mij betreft de tijd zeker overleefd.

Love actually,

Ook op tv, wat mij betreft ook een klassieker. Met al die verschillende verhaal lijnen. Typische feelgood film. Erg goed gemaakt.
I'm not saying it's aliens, But it was aliens
  zondag 5 april 2015 @ 11:40:38 #282
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_151382487
Relatos salvajes (2014) - IMDb

Hele grappige film bestaande uit 6 op zichzelf staande korte verhalen die allemaal een ongemakkelijk gevoel geven. Vooral omdat het scenes uit het dagelijks leven zijn die door kleine incidenten ernstig ontsporen.
Met name het eerste verhaal was erg bizar, zo kort na de tragedie met German Wings.

IMDB:8,2
Ik: 8,5
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 5 april 2015 @ 12:00:25 #283
8369 speknek
Another day another slay
pi_151383051
Net zoals Chiren ook gezien

Whiplash

De drummer is altijd een beetje de vreemde eend in de band. In de vrouwenpickupvolgorde misschien nog net boven de basgitaar, maar vaak een wat gekke loner achterin wiens doel het is om de rest van de muziek te dienen. Deze film gaat over zo iemand en zijn zelfvernietigende drang om de absolute top te bereiken. Er is veel gezegd over de rol van JK Simmons als tirannieke conservatoriumdocent en wat mij betreft maakt hij zijn tientallen prijzen (waaronder Oscar, Golden Globe en SAG) meer dan waar. Maar meer nog dan de bewonderenswaardige acteerprestaties vat de film de essentie van het drumstel. De film is ontzettend kinetisch en het ritme van de drums kruipt als een hartslag onder je huid om zo langzaam maar zeker naar een denderende apotheose te knallen.

De beste muziekfilm die ik heb gezien, vandaar

10
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_151399622
quote:
99s.gif Op vrijdag 3 april 2015 22:43 schreef SaintOfKillers het volgende:
Furious 7
OK, deze film geeft wel een nieuwe betekenis aan de termen over-the-top en hersenloos vermaak, maar het is allemaal dikke fun, dus who cares? Toch vond ik het plot soms echt wel té dom. Nee, dan bedoel ik niet de spectaculaire stunts en crashes die ieders disbelief zwaar suspensionen, maar eerder wat stompzinnigheden in het verhaal. Die zijn zo eenvoudig te vermijden, maar helaas.... Het "afscheid" van Walker werd wel netjes geregeld, past mooi binnen het verhaal. Grootste punt van kritiek: véél te weinig The Rock in deze film :(, dat was voor mij de hoofdreden om hem te kijken, het is net die kerel die de hele franchise heeft gered. Al bij al hoop ik wel dat dit de laatste uit de reeks is, al zal dat ongetwijfeld niet het geval zijn.
Kippenvel bij die laatste scene, erg mooi geregeld en gedaan. de rest van de film vond ik matig, maar ik vind het dan ook niet leuke genre, het is dat mijn schoonbroertjes erheen wilde en ik een abbonement heb, wel meer humor dan in deel 6, dacht ik.

Ik dacht trouwens dat dit wel de laatste film zou zijn, ook ivm de dood van Walker?
  zondag 5 april 2015 @ 23:02:15 #285
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_151405829
Gisteren op Canvas uitgezonden en nooit eerder gezien, deze ouwe:
Monster (2003) - IMDb

Het waar gebeurde verhaal van een vrouwelijke seriemoordenares. Indrukwekkend verhaal en prima rol van de hoofdrolspeelster. Terechte Oscar voor haar.

IMDb: 7,3
Ik: 7,5
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_151410472
Relatos salvajes (2014) - IMDb

De Argentijnse Oscar inzending met 6 losse verhalen over de diverse soorten van wraak. Aangezien in dit topic de reviews positief waren was ik toch erg benieuwd hoe deze film zou zijn.

De film begint erg goed, de verhalen zijn leuk, aangrijpend en spannend. Na elk verhaal vraag je jezelf af hoe het nieuwe verhaal zou af- / mislopen. Maaaarrrr...dan komen we bij het 5de verhaal. Het is net alsof de scriptschrijver een tukkie is gaan doen en zijn depressieve broertje de laatste twee verhalen heeft laten schrijven. De afsluitende verhalen laten zo'n nare smaak achter dat het helaas de hele film naar beneden haalt. Zonde, zonde, zonde!

Als je hem ga kijken, doe jezelf dan een plezier en zet de film na het 4de verhaal uit (tenzij je met een beroerd gevoel in je maag wil zitten).

IMDb cijfer: 8,2
Mijn cijfer: 6+ (eerste verhalen 7,2)
  maandag 6 april 2015 @ 10:53:42 #287
161275 Smash-it
Zelfs m'n naam is mooi
pi_151412193
Gister Cake (2014) - IMDb gekeken. Jennifer Aniston in voor mij een oscarwaardige rol. Het wordt gaande de film duidelijk waarom ze is zoals ze is; onder de littekens, gescheiden, behoorlijk rijk, vreselijk eenzaam en een mega bitch. Zodra je dat eenmaal begrijpt, krijgt ze alle sympathie.

Sterk verhaal, zeer goed geacteerd en een leuke rol voor haar Mexicaanse schoonmaakster Silvana.

Aanrader!!

9/10
  maandag 6 april 2015 @ 14:28:34 #288
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_151417032
It Follows

Yep, het is weer zover. Er is weer een horrorfilm die de beste horrorfilm van de laatste jaren wordt genoemd. Haalde zelfs de top 5 in box-office in de VS en heeft maar liefst 95% op Rotten Tomatoes. Ik had dus iets van "Ja, het zal wel", maar soms, ja soms, is een hype gewoon terecht. Ik vond 'm echt super.

Eindelijk nog eens een film die op de juiste manier de sfeer van de klassieke jaren '80 horror oproept, op 1 detail na zou de hele film zich ook gewoon in de jaren '70, '80 of '90 kunnen afspelen, de hele look van de film heeft iets tijdloos. Goed geregisseerd met hier en daar erg creatief camerawerk, fijn geacteerd en een heel sterke soundtrack. Personages die niet oerdom zijn, een opgejaagd hoofdpersonage met een vriendenkring die het niet nodig vindt om een hele film sceptisch te blijven, maar gewoon wil helpen. Geen overvloedige gore, geen overdaad aan jump-scares. Wel een eenvoudig basisgegeven waarbij geen halve film wordt gebruikt om alles uit te leggen, nee, het is gewoon zo, shit happens, deal with it. De hele film is niet echt eng, maar bevat wel een constant aanwezige dreiging, alsof je geen seconde "veilig" bent.

Het plot is simpel maar elegant. Je wordt gevolgd door "iets" en als het je te pakken krijgt, dan ga je dood, maar het gaat ook traag en stapvoets, dus je kan eigenlijk gemakkelijk ontsnappen, zolang je een uitweg hebt. Het geeft echter nooit op en telkens er iemand naar je toe komt gewandeld, zou het dus "it" kunnen zijn. Ik vind dat een heel slimme manier om heel eenvoudig dreiging op te bouwen zonder allerlei spectaculaire monsters te moeten in elkaar flansen. Wat mij betreft is de hele hype niet meer dan terecht.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_151419370
Stretch,

Vermakelijke film met een verassend einde. (Voor mij verrassend)
7,0

[ Bericht 40% gewijzigd door isildur25 op 06-04-2015 16:26:33 ]
I'm not saying it's aliens, But it was aliens
  maandag 6 april 2015 @ 19:02:49 #290
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_151425828
Still Alice (2014) - IMDb

Over een vrouwelijke professor die altijd met taal bezig is en op haar 50ste de diagnose vroege Alzheimer te horen krijgt en de aftakeling die daarna geleidelijk volgt. Mooi in beeld gebracht hoe zij zelf en haar familie daarmee omgaat. Prachtige hoofdrol van Julianne Moore, die haar een Oscar opleverde.

IMDb: 7,5
Ik: 7,9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_151425889
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2015 19:02 schreef golfer het volgende:
Still Alice (2014) - IMDb

Over een vrouwelijke professor die altijd met taal bezig is en op haar 50ste de diagnose vroege Alzheimer te horen krijgt en de aftakeling die daarna geleidelijk volgt. Mooi in beeld gebracht hoe zij zelf en haar familie daarmee omgaat. Prachtige hoofdrol van Julianne Moore, die haar een Oscar opleverde.

IMDb: 7,5
Ik: 7,9
Waarom geen 7,8?
  maandag 6 april 2015 @ 19:05:54 #292
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_151425946
quote:
1s.gif Op maandag 6 april 2015 19:04 schreef Beaudelaire het volgende:

Waarom geen 7,8?
Omdat ik het een 7,9 waard vond. :6
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_151429334
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2015 05:33 schreef JayHovah het volgende:
Relatos salvajes (2014) - IMDb

De Argentijnse Oscar inzending met 6 losse verhalen over de diverse soorten van wraak. Aangezien in dit topic de reviews positief waren was ik toch erg benieuwd hoe deze film zou zijn.

De film begint erg goed, de verhalen zijn leuk, aangrijpend en spannend. Na elk verhaal vraag je jezelf af hoe het nieuwe verhaal zou af- / mislopen. Maaaarrrr...dan komen we bij het 5de verhaal. Het is net alsof de scriptschrijver een tukkie is gaan doen en zijn depressieve broertje de laatste twee verhalen heeft laten schrijven. De afsluitende verhalen laten zo'n nare smaak achter dat het helaas de hele film naar beneden haalt. Zonde, zonde, zonde!

Als je hem ga kijken, doe jezelf dan een plezier en zet de film na het 4de verhaal uit (tenzij je met een beroerd gevoel in je maag wil zitten).

IMDb cijfer: 8,2
Mijn cijfer: 6+ (eerste verhalen 7,2)
Ik heb juist helemaal dubbel gelegen om het laatste verhaal. Dit weekend weer (herkijk; 9,2).

Ook een herkijk van Dark City, wat een fantastische film is dat toch. _O_ _O_

9,5.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_151432037
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2015 05:33 schreef JayHovah het volgende:
Relatos salvajes (2014) - IMDb

De Argentijnse Oscar inzending met 6 losse verhalen over de diverse soorten van wraak. Aangezien in dit topic de reviews positief waren was ik toch erg benieuwd hoe deze film zou zijn.

De film begint erg goed, de verhalen zijn leuk, aangrijpend en spannend. Na elk verhaal vraag je jezelf af hoe het nieuwe verhaal zou af- / mislopen. Maaaarrrr...dan komen we bij het 5de verhaal. Het is net alsof de scriptschrijver een tukkie is gaan doen en zijn depressieve broertje de laatste twee verhalen heeft laten schrijven. De afsluitende verhalen laten zo'n nare smaak achter dat het helaas de hele film naar beneden haalt. Zonde, zonde, zonde!

Als je hem ga kijken, doe jezelf dan een plezier en zet de film na het 4de verhaal uit (tenzij je met een beroerd gevoel in je maag wil zitten).

IMDb cijfer: 8,2
Mijn cijfer: 6+ (eerste verhalen 7,2)
Jij vond het bruiloft verhaaltje slecht?!? Dat was de beste (of misschien bombita..... of El más fuerte)!, ik lag in ieder geval helemaal dubbel bij het laatste filmpje! Ik moet wel zeggen dat 5 en 1 minder waren, maar zeker niet slecht.. |:( . Meningen verschillen I guess. Al moet ik zeggen dat ik 1 misschien beter had gevonden als ik deze film niet 3 maanden geleden op het Gentse filmfestival had gezien en dus de connectie kon maken met GermaWings zoals iemand hier boven mij al aangaf..
Veni, vidi, vodka.
pi_151440073
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2015 21:34 schreef dumble het volgende:

[..]

Jij vond het bruiloft verhaaltje slecht?!? Dat was de beste (of misschien bombita..... of El más fuerte)!, ik lag in ieder geval helemaal dubbel bij het laatste filmpje! Ik moet wel zeggen dat 5 en 1 minder waren, maar zeker niet slecht.. |:( . Meningen verschillen I guess. Al moet ik zeggen dat ik 1 misschien beter had gevonden als ik deze film niet 3 maanden geleden op het Gentse filmfestival had gezien en dus de connectie kon maken met GermaWings zoals iemand hier boven mij al aangaf..
Vooral door de herkenning van hoe latina's kunnen zijn. Geweldig.

En die Germanwings-link was wel opvallend inderdaad. En ben het met je eens, niet het sterkste verhaal.

Die van die man in de auto (verhaal 3) is ook geniaal.

Laat allen die het topic volgen de film kijken, je verveelt je geen seconde, zoveel is zeker. _O_
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_151441488
Still Alice (2014) - IMDb : Drama over een vrouw die op relatief jonge leeftijd Alzheimer krijgt en de impact die dat op haar en haar familie heeft.

Mooi uitgesponnen rustig verteld verhaal over het progressieve karakter van deze vreselijke ziekte. Julianne Moore speelt haar hoofdrol werkelijk fantastisch, Alec Baldwin overtuigt wat minder als (al dan niet) begrijpende echtgenoot. Kristen Stewart probeert tevens een beetje menselijkheid in haar rol als jongste dochter te tonen en dat valt haar niet mee. Jammer dat de film een beetje als een nachtkaars uitgaat, een dramatisch einde had wat meer schokeffect teweeg gebracht (de ingrediënten daarvoor zitten er namelijk wel in, verder lastig om hierop in te gaan zonder spoiler). Een 7+

Redirected (2014) - IMDb : Echte Britse gangster/comedy/actie/thriller in de stijl van Guy Ritchie (Snatch, RocknRolla, Revolver, Lock stock etc). Stel gelegenheidscriminelen besluit een groep keiharde criminelen te rippen en slaan vervolgens op de vlucht waar ze in Litouwen belandden. De keiharde criminelen gaan achter ze aan wat de meest idiote situaties met de lokale bewoners daar oplevert.

Vinnie Jones speelt hier weer zijn alom bekende rol. De film is wat dat betreft typerend voor dit genre. Doorlopend actie, allerlei geschifte figuren en dialogen, rampzalige toevallige gebeurtenissen die weer andere gebeurtenissen tot gevolg heeft. De film begint goed maar zakt halverwege behoorlijk in. De inwoners van Litouwen maken zich schuldig aan overacting wat op een gegeven moment behoorlijk irriteert. Ook wordt de verhaallijn op een gegeven moment erg onlogisch. De relatief hoge IMDB rating voor een dergelijke comedy (op dit moment 7) vind ik te hoog: een 6.

[ Bericht 1% gewijzigd door mister_white op 07-04-2015 09:37:46 ]
Newton is dood, Einstein is overleden en ik voel me ook niet lekker..
pi_151454214


Heaven is for real
Colton, de zoon van Todd en Sonja Burpo, beweert dat hij de hemel heeft bezocht na een bijna dood ervaring. Colton vertelt in detail, en met kinderlijke onschuld, over zijn wonderbaarlijke reis. Hij spreekt nuchter over gebeurtenissen die plaatsvonden voor zijn geboorte. Dingen die hij onmogelijk kan weten. Todd en zijn familie proberen vervolgens uit te zoeken wat de betekenis is van deze opmerkelijke gebeurtenis.

Voor ik een recensie schrijf
Ik vind een film goed wanneer je er (ver) na de film nog mee bezig bent. Het gaat in je hoofd zitten. Dat je na een goede horrorfilm toch maar je slaapkamerlicht aanlaat voor je gaat slapen enzo ;)
Zo ook met deze film.
Laat ik eerst zeggen: Het is een 'zwaar' onderwerp qua stof. Hoe ziet de Hemel er uit (als je er in geloofd). Dat zet wel aan tot een aardig moment waar je filosofeert en er even mee bezig bent.
Zo ook in mijn geval. Na het kijken van de film zat ik behoorlijk flabbergasted achter de pc en heb ik een beetje lomp voor me uit zitten staren en een paar peuken gerookt zonder verder iets te doen. Daar hou ik wel van als filmliefhebber. Daarna gelijk het boek maar besteld, gekocht, gedownload en in één klap uitgelezen. Daar ging mijn middag :)

Recensie
De jongen die de hoofdrol vertolkt zijn rol voor een kleine jongen wonderbaarlijk goed. Klasse. Met kinderlijke onschuld maar ook dus gezien de pittige materie waar het over gaat.
Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal (goed, dat is gezien de stof lastig te bewijzen, maar laten we het maar even aanhouden), en dat maakt het toch een stuk dieper.
Het hoogtepunt van de film is natuurlijk het daadwerkelijke bezoek aan de Hemel, en dat is zeer fraai gemaakt.
Op IMDB heeft de film een cijfer van 5,8 wat ik persoonlijk te laag vind.

Deze film krijgt van mij een dikke 8. Een aanrader om in je ééntje te kijken, of met een goede vriend/vriendin/partner whatever, om er daarna over te discussiëren. Erg fraai deze film.

Trailer van de film


[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 07-04-2015 17:35:13 ]
pi_151454634


Bonnie and Clyde (1967) - IMDb

Na de Bonnie en Clyde tour van Miss Molly & Me bezocht te hebben maar eens deze klassieker gezien.

De cast, setting nemen je meteen terug de tijd in. Ik zou de film plaatsen in het genre: slapstick/komedie. Het is er eentje die het verhaal op ludieke wijze uit de doeken doet, onverschrokken het resultaat van een shootout laat zien. Maar de manier waarop de vuurgevechten gefilmd zijn of de achtervolgingen, het doet me echt denken aan het Blues Brothers idee. Ik kon zelfs bij menig headshot niet anders dan in lachen uitbarsten zo slecht is het. (categorie: zo slecht dat het leuk wordt)

Het alom bekende verhaal van dit duo hebben ze goed weten te verfilmen, het is recht toe, recht aan. Weinig opsmuk, veel (zwartgallige) humor. Warren Beaty en Faye Dunaway zetten het duo overtuigend neer, allicht iets te geromantiseerd. Maar een verhaal aandikken gebeurt wel vaker voordat het op het witte doek verschijnt. De film dendert op normale snelheid door en in krap 2 uur tijd krijg je het verhaal van begin tot eind mee.

Ik heb mij er dan ook goed mee weten te vermaken, hence: een 8. Een komische film die het Western sfeertje op het platteland van Amerika goed weet neer te zetten en geen moment mij verveelde.

IMDB: 7,9 gemiddeld
Ik: 8
mag het weten
pi_151459925
The Dead Lands (2014) - IMDb



Wow, deze was onverwachts best wel goed eigenlijk. Beetje vergelijkbaar met Apocalypto (2006) - IMDb (wat één van mijn favoriete films is). Maar in dit geval dus over de Maori people. Het gaat over een jongen die wraak wil nemen op een andere stam die net zijn stam om heeft gebracht, hij vraagt daarbij hulp aan het 'mensetende monster' dat rond dwaalt on 'The Dead Lands'.

De vecht scenes zijn echt goed, en de koppen die ze trekken voordat ze gaan vechten zijn echt fuckin geniaal! :o :6

Ik; 8
Imdb; 6,7
Veni, vidi, vodka.
pi_151500277
Focus

Film over zakkenrollers met will Smith.
Ik vond het eerste deel van de film erg vermakelijk en daarna wat minder. Erg toffe muziek. Best geinige stukken erin. Die romance vond ik niet zo indrukwekkend. 7.2
I'm not saying it's aliens, But it was aliens
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')