abonnement Unibet Coolblue
pi_150523911
Edit: dubbel
Let me see you stripped down to the bone
pi_150523920
quote:
17s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 20:02 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]

Quasedilas van ottolenghi
Die zijn vast heel lekker! :Y :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_150523954
Van vanmorgen:


Tempura van balletjes zachte geitenkaas + negen jaar gerijpte balsamico + vers uit de vensterbank weggeknipte erwtenscheuten :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_150534792
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2015 22:44 schreef NoralyZ het volgende:
onde-onde :9

Zeg, heb je hier misschien ook een receptje van?
Ik blijf steeds maar naar die pluizige kokosballetjes kijken en denken: dat wil ik maken! *)
Let me see you stripped down to the bone
pi_150536925


Shakshuka :)
  woensdag 11 maart 2015 @ 20:09:13 #131
63722 z80
I fink you freaky
pi_150540707
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 16:54 schreef minilot het volgende:

[..]

Zeg, heb je hier misschien ook een receptje van?
Ik blijf steeds maar naar die pluizige kokosballetjes kijken en denken: dat wil ik maken! *)
onde-onde zijn dus de bruin gekleurde bollen. kleefrijst met vulling. in Vietnam is de vulling vaak groenbonen pasta.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_150559634
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 18:13 schreef ElDinosaur het volgende:
[ afbeelding ]

Shakshuka :)
Bazenontbijt! :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_150559657
Hier nog een ontbijtje:



Karnemelkcrêpes met viooltjes en acaciahoning *O*
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 12 maart 2015 @ 11:30:36 #134
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_150559687
quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2015 11:29 schreef minilot het volgende:
Hier nog een ontbijtje:

[ afbeelding ]

Karnemelkcrêpes met viooltjes en acaciahoning *O*
Dat ziet er leuk uit zeg :D.
pi_150559717
Ja! Voortuin oogt wat minder gezellig nu, maar dat groeit wel weer aan. :7
Let me see you stripped down to the bone
pi_150559831
quote:
0s.gif Op woensdag 11 maart 2015 20:09 schreef z80 het volgende:

[..]

onde-onde zijn dus de bruin gekleurde bollen. kleefrijst met vulling. in Vietnam is de vulling vaak groenbonen pasta.
nouja, daar bestaat dus wat twijfel over.. 't ligt er geloof ik net aan waar je vandaan komt :). in maleisie noemen ze deze balletjes ook onde onde. ik kan me niet zo goed voorstellen dat een oud maleis vrouwtje dat al jaren kooklessen geeft ze stiekem een andere naam heeft gegeven, ;).

minilot! het is doodsimpel.
100 gram glutinous rice flour (kleefrijstebloem)
60 g palmsuiker / gula jawa in brokjes
100 ml pandanbladsap
gemalen kokos

over het pandanbladsap: dat kan je zelf maken, als je pandanbladeren hebt, maar je kan ze hier in NL niet zo goed krijgen. er zijn busjes pandanpasta, als je dat met een beetje water mixt kan je dat ook prima gebruiken :). gebruik in elk geval niet het pandanextract van jo-la, da's supervies.

eerst: breng een pannetje water aan de kook
dan: doe de rijstebloem in een kom en voeg er wat pandanbladsap aan toe. blijf roeren met een lepel. voeg stukje bij beetje het sap toe, tot je een structuur krijgt die je met je handen kan kneden (de structuur deed me wat denken aan speelgoedklei). rol van dat deeg kleine balletjes, ongeveer zo groot als een kleine bonk, stop er een stukje gula jawa in en rol 'm goed dicht. gooi de balletjes in je pan kokend water - ze zijn klaar als ze gaan drijven (ik laat ze dan nog even doorkoken, zodat je zeker weet dat de suiker helemaal gesmolten is :9 ). vis ze eruit en rol ze meteen door de kokos!

that's all. je kan ze niet zo heel lang bewaren, ze zijn heerlijk als ze vers zijn :)
pi_150559915
quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2015 11:29 schreef minilot het volgende:
Hier nog een ontbijtje:

[ afbeelding ]

Karnemelkcrêpes met viooltjes en acaciahoning *O*
Wow die zien er mooi uit!
pi_150560071
quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2015 11:36 schreef NoralyZ het volgende:

-recept-
O, dat klinkt inderdaad loeisimpel! Thanks! ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_150633622
Omdat Tau Pi 0wnt, maar een héél kleintje voor Pi-dag.. Chocolade en toffee:



http://en.wikipedia.org/wiki/Pi_Day
Let me see you stripped down to the bone
pi_150633723
quote:
0s.gif Op donderdag 12 maart 2015 11:29 schreef minilot het volgende:
Hier nog een ontbijtje:

[ afbeelding ]

Karnemelkcrêpes met viooltjes en acaciahoning *O*
Wauw O+
  zaterdag 14 maart 2015 @ 16:03:32 #141
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_150634476
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 maart 2015 15:20 schreef minilot het volgende:
Omdat Tau Pi 0wnt, maar een héél kleintje voor Pi-dag.. Chocolade en toffee:

[ afbeelding ]

http://en.wikipedia.org/wiki/Pi_Day
Hij is leuk O+
  zondag 15 maart 2015 @ 19:21:15 #142
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_150672677
Het ziet er niet uit, maar ja, zo hoort dat. Hoi Thawt, Thaise pannenkoek met mosselen.
Makkelijk te maken en lekkerder dan je misschien zou denken.

Zonder:


Hoi Thawt

En met sriracha

Hoi Thawt met Sriracha

(eigenlijk hadden ze een ietsiepietsie bruiner/krokanter gekund)
  zondag 15 maart 2015 @ 19:56:36 #143
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_150673759
Met is een mooiere foto. En met saus is alles lekkerder. :9~
pi_150692438
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 15:32 schreef Southern het volgende:
[ link | afbeelding ]

Saté en saus zelfgemaakt, fritten niet.Ideaal katergerecht voor een zondag :)
beste gerecht in dit topic :9~ recept van de satésaus?
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
  maandag 16 maart 2015 @ 16:24:03 #145
221912 minilot
Nancy boy
pi_150701819


Loeipittige ceviche van mango, naar dit recept:
http://www.seriouseats.co(...)eruvian-kitchen.html
Let me see you stripped down to the bone
pi_150703215
quote:
0s.gif Op maandag 16 maart 2015 16:24 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]

Loeipittige ceviche van mango, naar dit recept:
http://www.seriouseats.co(...)eruvian-kitchen.html
Heb daar in december gegeten, ze houden inderdaad wel van een beetje pit :D
  maandag 16 maart 2015 @ 17:13:23 #147
221912 minilot
Nancy boy
pi_150703594
quote:
0s.gif Op maandag 16 maart 2015 17:04 schreef nijenhuisjeroen het volgende:

[..]

Heb daar in december gegeten, ze houden inderdaad wel van een beetje pit :D
Dat blijkt! Wel een lekker soort peper hoor, die Peruaanse limo-peper. Erg heet (vind ik dan), maar toch ook flink fruitig :9
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 17 maart 2015 @ 10:24:19 #148
221912 minilot
Nancy boy
pi_150727883
Ik gooi 'm ook nog even hier, de gumbo van gisteren:



Met krab, grote garnalen, okra en bourbon. :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_150728621
quote:
0s.gif Op maandag 16 maart 2015 12:19 schreef voederbietel het volgende:

[..]

beste gerecht in dit topic :9~ recept van de satésaus?
1 ui
Half teentje knoflook
Pindakaas, water of kokosmelk
2 limoenen, 2 raspen en 1 ook uitpersen
Scheutje sojasaus
Scheutje ketjap
Komijn
Gember
Sambal

Ui en knoflook eerst fruiten dan de rest erbij.
Hoeveelheden op gevoel
pi_150731454
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 10:24 schreef minilot het volgende:
Ik gooi 'm ook nog even hier, de gumbo van gisteren:

[ afbeelding ]

Met krab, grote garnalen, okra en bourbon. :9
Wat voor rijst is dat?
TARDIS. † 22-7-2015 *22-1-2016
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')