SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.TipsSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Poolish/Preferment WasdaSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Enkele recepten:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Internetsites voor broodrecepten en informatie:
Vooral de eerste twee zijn aanraders!
http://www.thefreshloaf.com/
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/
http://www.kookjij.nl/recepten/00011078/Brood_-_Bakken.html&1
http://www.broodbakken.startkabel.nl/
http://www.gratiskookboek.be/index.php?page=list&categorie=Broden
http://www.broodrecepten.nl/recepten/maisbrood.htm
De alom populaire no-knead-broodjes (minilot eet ze elke dag ):
http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/
Filmpje van Vincent Talleu :
Wat resultaten van uit het vorige topic
minilot:
Bleie:
Zo-is-dat:
Questular:
pmponer:
[ Bericht 3% gewijzigd door Isegrim op 24-01-2015 23:23:40 ]Nog even mijn vraag in de herhaling:quote:Op zaterdag 24 januari 2015 19:58 schreef Lot_1 het volgende:
Ik ben nu dit kaneelbrood aan het bakken. Het lijkt me lekker om dat morgen bij het ontbijt te eten. Hoe lang moet ik het in de oven doen zodat ik het morgenochtend nog even af kan bakken? En hoe moet ik het brood vannacht bewaren?freedom is just another word for nothing left to loseIsegrim
Rotterdam *O*Je kunt het ook gewoon helemaal bakken en morgen opwarmen? Zo doen wij het meestal.qltel
Meneer RewimoIsegrim, zou je deze site http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/ en het filmpje van Vincent ( ) in de OP willen zetten?-Mellow-
Hobo on the looseIk had vandaag voor het eerst brood met desem uit een zakje van de ekoplaza erdoor. De broodjes waren lekker, maar van het desem was nauwelijks wat te proeven.
Binnenkort toch maar weer zelf desem kweken.'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'Isegrim
Rotterdam *O*Die zakjes zijn dikke bullshit!quote:Op zaterdag 24 januari 2015 22:57 schreef -Mellow- het volgende:
Ik had vandaag voor het eerst brood met desem uit een zakje van de ekoplaza erdoor. De broodjes waren lekker, maar van het desem was nauwelijks wat te proeven.
Binnenkort toch maar weer zelf desem kweken.Isegrim
Rotterdam *O*Done!quote:Op zaterdag 24 januari 2015 21:56 schreef qltel het volgende:
Isegrim, zou je deze site http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/ en het filmpje van Vincent ( ) in de OP willen zetten?-Mellow-
Hobo on the loosequote:
hmm, jammer'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'Isegrim
Rotterdam *O*Ja, echt belachelijk is dat. Ik weet niet wat het is, maar desem is het niet. Wij kochten ze ooit ook, toen we met desem wilden beginnen. Gelukkig was MaximusTG toen bereid om ons zijn gedroogde desem toe te sturen.Isegrim
Rotterdam *O*Heeft er hier iemand wel eens van dat Aziatische brood gemaakt? Dat is witbrood dat er knuffelbaar zacht uitziet. Ik wil dat eens gaan proberen, maar moet even een goed recept zien te vinden.Heeft er iemand van jullie eens koolhydraatvrij/ glutenvrij brood gemaakt? Ik zit te denken aan amandelbrood of boekweitmeel brood? En heb je dan ook een recept voor mij?Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander nietIsegrim
Rotterdam *O*Wij hebben één keer op verzoek een boekweitbrood gemaakt. Niet te vreten. We hadden bakpoeder gebruikt voor luchtigheid.quote:Op zondag 25 januari 2015 07:30 schreef Tinuviel het volgende:
Heeft er iemand van jullie eens koolhydraatvrij/ glutenvrij brood gemaakt? Ik zit te denken aan amandelbrood of boekweitmeel brood? En heb je dan ook een recept voor mij?Isegrim, dankje. Dan weet ik dat ik het daarmee niet hoef te proberen.quote:Op zondag 25 januari 2015 08:00 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Wij hebben één keer op verzoek een boekweitbrood gemaakt. Niet te vreten. We hadden bakpoeder gebruikt voor luchtigheid.Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander nietIsegrim
Rotterdam *O*Ik zou inderdaad meer voor nootachtige dingen gaan. Boekweit wordt echt gortdroog. Misschien dat het in combinatie met andere ingrediënten wat wordt, maar als het 't voornaamste ingrediënt is...minilot
Nancy boyHoi! Ik weer precies wat je bedoelt! En 'knuffelbaar zacht' is de enige juiste omschrijving.quote:Op zaterdag 24 januari 2015 23:35 schreef Isegrim het volgende:
Heeft er hier iemand wel eens van dat Aziatische brood gemaakt? Dat is witbrood dat er knuffelbaar zacht uitziet. Ik wil dat eens gaan proberen, maar moet even een goed recept zien te vinden.
Ik heb dit recept nu een paar keer gebruikt, met knuffelzacht resultaat:
http://ladyandpups.com/20(...)eamy-milk-toast-eng/Let me see you stripped down to the boneminilot
Nancy boyZo'n hokkaido milk bread zit wel helemaal aan het andere eind van het broodspectrum dan stoer korstig zuurdesem met open kruim hè?quote:Let me see you stripped down to the boneminilot
Nancy boyHaar palmsuiker-brioche is ook fantastisch trouwens.
http://ladyandpups.com/20(...)-better-brioche-eng/
(Het recept voor de brioche is verder niet zo spannend, maat die 'goo' van kokosmelk en palmsuiker die er nog overheen gaat.. )Let me see you stripped down to the boneIsegrim
Rotterdam *O*Da's toch juist leuk?quote:Op zondag 25 januari 2015 08:57 schreef minilot het volgende:
[..]
Zo'n hokkaido milk bread zit wel helemaal aan het andere eind van het broodspectrum dan stoer korstig zuurdesem met open kruim hè?minilot
Nancy boyJa,, ik wist niet of LHO het als ruige zuurdesemert wel zou trekken, zo'n troetelbeertjesbrood in de oven.Let me see you stripped down to the boneminilot
Nancy boyIemand dan toevallig een recept voor notenbrood? Kan dat dan zonder gewoon meel erbij?quote:Op zondag 25 januari 2015 08:25 schreef Isegrim het volgende:
Ik zou inderdaad meer voor nootachtige dingen gaan. Boekweit wordt echt gortdroog. Misschien dat het in combinatie met andere ingrediënten wat wordt, maar als het 't voornaamste ingrediënt is...
Zijn boekweit pannenkoeken wel te doen? (Sorry voor de offtopic)Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander nietminilot
Nancy boyJe kunt hier eens een kijkje nemen voor inspiratie:quote:Op zondag 25 januari 2015 09:18 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Iemand dan toevallig een recept voor notenbrood? Kan dat dan zonder gewoon meel erbij?
Zijn boekweit pannenkoeken wel te doen? (Sorry voor de offtopic)
Glutenvrije broodachtigen op FoodgawkerLet me see you stripped down to the bone
Forum Opties Forumhop: Hop naar: