Nee, ik niet.quote:Op woensdag 17 december 2014 16:44 schreef Bleie het volgende:
Het ging hier laatst over koekjesdeeg een paar dagen in de koelkast laten liggen, maar doen jullie dat ook met deeg waar ei doorheen zit?
Appeltaartdeeg wel, altijd minimaal 24u.quote:Op woensdag 17 december 2014 16:44 schreef Bleie het volgende:
Het ging hier laatst over koekjesdeeg een paar dagen in de koelkast laten liggen, maar doen jullie dat ook met deeg waar ei doorheen zit?
Gebruik je een tooltje voor de patronen in de fondant?quote:Op zaterdag 20 december 2014 21:50 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik heb deze kersthangers (koekjes) gebakken en met fondant gedecoreerd. Nog een lintje erdoor en ze kunnen de boom in!
[ link | afbeelding ]
Op deze foto zie je beter hoe groot de koekjes zijn:
[ link | afbeelding ]
Mocht ik ooit gaan scheiden en weer trouwen, mag jij de taart maken hoor!quote:Op zaterdag 20 december 2014 22:05 schreef Spuuglokje het volgende:
Haha Molo, ik ben gevleid! Ik neem trouwens wel af en toe taartopdrachten aan. En computergirl, ik heb verschillende reliëfmatjes gebruikt.
Dank je wel Isegrim!
Wel, ben ik ook benieuwd naarquote:Op zaterdag 20 december 2014 22:11 schreef Bleie het volgende:
Wow, wat mooi! Nou durf ik mijn doodeenvoudige zandkoekjes in kerstvormpjes niet meer te laten zien.
Leuk!quote:Op zaterdag 20 december 2014 22:10 schreef Molo het volgende:
[..]
Mocht ik ooit gaan scheiden en weer trouwen, mag jij de taart maken hoor!
Jullie zijn in de war met het karameliseren van suiker! Dan mag je inderdaad niet roeren. Bij babbelaars en borstplaat moet je absoluut 100% zeker veel roeren! Als je niet roert zal je suiker zeker verbranden. Geduld hebben tot het mengsel precies genoeg is ingekookt is wat de bedoeling is. Ik doe dat door regelmatig een druppel in een glas koud water te laten vallen. Als die zijn vorm behoudt, dan is het tijd om te storten.quote:Op maandag 15 december 2014 18:50 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Al roerende verwarmen klopt, maar zodra de suiker kookt mag je niet meer roeren.
Vandaag heb ik het weer gemaakt en is het wel gelukt. Ik denk dat het recept dat ik eerst gebruikte, te veel water bevatte. Ik heb nu maar een heel klein beetje water gebruikt.quote:Op zondag 21 december 2014 04:34 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Jullie zijn in de war met het karameliseren van suiker! Dan mag je inderdaad niet roeren. Bij babbelaars en borstplaat moet je absoluut 100% zeker veel roeren! Als je niet roert zal je suiker zeker verbranden. Geduld hebben tot het mengsel precies genoeg is ingekookt is wat de bedoeling is. Ik doe dat door regelmatig een druppel in een glas koud water te laten vallen. Als die zijn vorm behoudt, dan is het tijd om te storten.
Dat babbelaars mislukken is me nog nooit gebeurd. Had je het mengsel kort of lang verwarmd? Zat er wel boter in?
het koek bedoel je of de botercreme? :s. deze koekjes worden lekkerder als ze even liggenquote:Op zondag 21 december 2014 16:21 schreef kwakz0r het volgende:
Worden ze dan niet al veel eeeder zacht?
Nee hoor.quote:Op zondag 21 december 2014 18:56 schreef madeliefff het volgende:
wat gebeurd er eigenlijk als je chocoladekoekjes maakt zonder chocolade toe te voegen en alleen maar cacaopoeder toe voegt? Word het dan te bitter?
zie pmquote:Op zondag 21 december 2014 19:43 schreef Isegrim het volgende:
@madeliefff: Recept? Ik ben internationale recepten voor brood en koekjes aan het verzamelen voor onze bakkerij in oprichting.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |