abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  maandag 13 oktober 2014 @ 17:01:26 #1
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_145497223
registreer om deze reclame te verbergen
Vervolg van F&F / Cayok & Chester, Diesel & Pepe.

Februari vorig jaar moest ik ook mijn 2e Burmees laten inslapen. Met leeftijden van 17,5 (Caesar) en 20,5 (Julius) voor raskatten met een stamboom had ik daar vrede mee.

Na wat onderhoud-werk aan mijn huis ben ik eind maart naar het asiel gegaan, met het idee om nu een groep samen te stellen waar ik, bij het wegvallen van eentje, een andere aan kon toevoegen zonder dat dat tot moord en doodslag zou leiden (wat met Julius niet gelukt zou zijn).

Het idee was om twee middelbare (5-10 jaar) en een bejaarde (10-15) te nemen, en als er dan nog een hoogbejaarde (15+) zou zijn die erbij zou passen, die ook te nemen.

Mijn eerste aankondiging "dus nu wil ik er 3, of 4" leverde aanvankelijk bij de asiel-medewerkster het gevoel dat ik niet wist waar ik aan zou willen beginnen, maar mijn uitleg van de beoogde groeps-opbouw, en mijn lijst van hun beschikbare asiel-katten met overwegingen waarom die wel of niet zouden passen, overtuigde ze dat ik meer dan de gemiddelde bezoeker wist wat een kat is. Echter, de twee middelbare katten die ik had geselecteerd als mogelijke kern van mijn nieuw op te bouwen groep bleken niet geschikt, de ene zat ondertussen in quarantaine met medische problemen, en de andere bleek veel minder sociaal naar andere katten dan ze aanvankelijk hadden geoordeeld.

Omdat ondertussen duidelijk was dat ik wist waar ik aan begon, zagen ze in mij een oplossing van een groot probleem waar ze mee zaten : twee losse katers die via een uitwisseling met het asiel van Geleen waren binnengekomen, waren met twee katers die uit een grote Rotterdamse groep kwamen tot een zeer hechte groep vergroeid, en ze wilden ze eigenlijk niet meer uit elkaar halen. Maar ja, wie neemt er in een keer 4 katers op, die ook nog eens heel erg schichtig naar mensen toe zijn ? Na meer dan een uur bestuderen van het kwartet, en praten met de vrijwilligsters die zich over ze ontfermd hadden, heb ik ze toen ingeladen.

Het was zeker geen makkelijke klus, het duurde bijna 2 maanden voordat de eerste echt over zijn angst heen was, en 8 maanden voordat de laatste mijn aanraking kon waarderen. Het hele proces is uitgebreid in het vorige topic beschreven.

Tegen het einde van vorig jaar ging een buurman verhuizen naar een flat op een 9e verdieping, en hij had een poesje onder zijn hoede genomen dat heel veel buitenliep. Ondanks haar weerzin tegen alle katten (ze was gevlucht uit een zeer dysfunctionele groep van weer een andere buurman), hebben we de gok genomen en haar ook bij mijn groep laten intrekken, mijn katers zien elke andere kat als een nieuw vriendje of vriendinnetje. Dat ging aanvankelijk goed, maar liep na een half jaar even fout door haar onhebbelijke reacties op elke toenadering, en nu ben ik voor de tweede keer bezig haar in mijn groep te integreren. Ze lijkt nu (door de tolerantie van mijn jongens) een stukje volwassen-wording te hebben doorgemaakt wat ze in haar jeugd heeft moeten missen en ik heb er nu vertrouwen in dat het gaat lukken.

Ik ga hier zo snel mogelijk een voorstel-rondje neerzetten, met verse foto's.

[ Bericht 44% gewijzigd door mvdejong op 16-10-2014 19:42:39 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
pi_145497300
Leuk ben benieuwd :)
I solemnly swear i'm up to no good
pi_145525462
Blackie in de TT O+
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  dinsdag 14 oktober 2014 @ 13:38:03 #4
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_145528853
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
14s.gif Op dinsdag 14 oktober 2014 11:47 schreef Cat22 het volgende:
Blackie in de TT O+
Dat had ik toegezegd !
Ik zorg dat ik thuis steeds de camera bij de hand heb, zodra ik van alle 5 weer een goede recente foto heb, komt de hernieuwde voorstel-ronde. Blackie en Chester heb ik al.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  donderdag 16 oktober 2014 @ 15:34:48 #5
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_145605630
Een nieuw topic, een nieuwe voorstel-ronde :

Diesel

Diesel-201410.jpg
Een grote en stevige, maar ook mollig tot dikke kater (hij is nu 6,5 kg, maar een tijdje was hij 7,5 kg). Op zich heel zachtaardig, en de leider van het kwartet katers, altijd bereid om te kijken wat er aan de hand als er een begint te piepen, maar buiten ook degene die indien nodig voor de rest gaat staan als er een dreiging is. Alleen vuurwerk, daar is hij heel, heel erg bang van. Hij was de eerste die zich, na een kleine twee maanden, door me liet aanhalen, eigenlijk vooral omdat de angst voor me een te grote last voor hem was.

Leeftijd : 4-5 jaar.
Aanhalen : Bij voorkeur op een plek waar hij een tijd rondjes om me heen kan lopen, om uiteindelijk op zijn rug te belanden om ook zijn buikje aandacht te laten krijgen.
Territorium : Voor zover ik weet blijft hij in en om het blok huizen waar ik woon.
Jagen : Hij is er goed in muizen.

Pepe
Pepe-201410.jpg
Pepe komt uit dezelfde groep van 9-10 katten als Diesel. Hij is net zo groot en stevig, maar iets lichter (eerder 5,5-6 kg). Hij heeft was ADHD-trekjes, of hij gedraagt zich heel zenuwachtig en druk, of hij is heel relaxed. Volgens het asiel was hij een jaartje jonger dan Diesel, maar mijn inschatting is dat ze uit hetzelfde nest komen.

Leeftijd : 4-5 jaar.
Aanhalen : Waar hij maar neer kan ploffen, hij wil liggen. Als ik niet snel genoeg ben, dan begint hij te piepen.
Territorium : Voor zover ik weet blijft hij in en om het blok huizen waar ik woon.
Jagen : Grote vogels, zoals duiven en meerkoeten, vermoedelijk omdat hij niet subtiel genoeg is voor het kleinere spul. Hij is ook al eens gesignaleerd terwijl hij op topsnelheid voor een grote gans wegvluchtte, die de kuikens beschermde.

Chester

Chester-201410b.jpg

Chester-201410a.jpg
Chester is ook groot, maar wat lichter gebouwd dan Diesel en Pepe. Met ook een soms wat loensende blik, en een staart die tot in zijn nek komt, hou ik het erop dat hij een kwart Siamees in zich heeft. Hij gedraagt zich af en toe wat erg "klef" naar de andere katten toe, maar naar mensen is hij "slaafs", je kunt heel ver gaan voordat hij zelfs maar begint tegen te spartelen. Ik vermoed dat hij eigenlijk wat te vroeg uit zijn nestje is gehaald, en toen als enige kat bij te jonge kinderen is geplaatst, die veel te veel met hem zeulden.

Leeftijd : 3-4 jaar.
Aanhalen : Als ik hem aanhaal, dan begint hij onmiddelijk luid te spinnen, en draait zodat zijn buikje goed bereikbaar is, maar ik heb hem in de afgelopen anderhalf jaar maar een paar keer het initiatief tot aanhalen zien nemen, en dan nog heel subtiel.
Territorium : Hij is vaak uren en uren van huis, en hij is ook wel eens achter de flat aan de overkant gesignaleerd, samen met Cayok. Hoever hij 's nachts omzwerft weet ik niet.
Jagen : Kleinere vogels, de kauw en de specht waren volgens mij zijn prooi.

Cayok

Cayok-201410.jpg
Een slag kleiner dan de drie jongeheren, licht gebouwd, en ook slank. Hoewel hij als eerste iets uit mijn hand durfde te pakken, liet hij zich pas als laatste, na een maand of 8, aanhalen. Hij was niet zozeer bang, maar erg argwanend. Hij is wat meer dan de andere jongens gefocust op eten. Ik vermoed dat hij dikke 7 jaar van zijn leven bij een ouder iemand heeft doorgebracht, en daarna op straat is beland en een tijd voor zichzelf heeft moeten zorgen.

Leeftijd : 10 jaar.
Aanhalen : Hij vraagt er heel vaak om, en klimt onmiddelijk van het dak van de berging als ik thuiskom, met een hoop piepende en tsjilpende geluiden. Maar hij gaat van wel een eindje van me af staan, met zijn kontje naar me toe, zodat hij het idee heeft zo snel mogelijk weg te kunnen. Als hij zich echter helemaal veilig voelt, dan zakt hij door zijn poten en rolt op zijn zij, en de laatste tijd gaat ook een achterpoot opzij om zijn buikje zo goed mogelijk aan te bieden.
Territorium : Hij vertrekt vaak na het avondeten, en is dan pas de volgende ochtend rond 7 uur weer thuis, uitgehongerd, dus ik denk dat hij wel een aardig eind ronddoolt.
Jagen : Ik heb hem nog niet met een prooi betrapt.

Blackie

Blackie-201410.jpg
Net toen het kwartet heren tot rust begon te komen, voegden we deze dame aan de groep toe. Ze is nog iets kleiner dan Cayok, maar veel robuuster, en waar de jongens, als echte binnenkatten, een zacht vachtje hebben, is haar vacht vol, dik en stug, omdat ze veel buiten leeft. Geboren in een dysfunctionele groep met een stuk of zes andere katten, gevlucht toen ze voor de tweede keer zwanger was, liefdevol opgevangen bij iemand die een paar jaar later ging verhuizen naar een 9e verdieping, toen overgehaald bij mij in te trekken, weer gevlucht na een incident met Cayok, maar ik ben erin geslaagd om haar weer terug te laten keren. Ze houdt niet van andere katten, maar vindt menselijke aandacht, met mate, wel prettig. Het zal nog wel wat tijd kosten voordat alle spanning verdwenen is en ze echt in de groep leeft.

Leeftijd : 5-6 jaar.
Aanhalen : 't Is nooit een echte knuffelkat geweest, meestal is een enkel krabbeltje op haar kop voldoende als begroeting, maar af en toe heeft ze wel een kroelbui.
Territorium : Ze komt wel wat verder dan alleen het blok, maar het lijkt erop dat ze niet veel verder gaat dan de brug over om aan de andere kant van de singel rond te struinen.
Jagen : Ze heeft een reputatie dat ze in haar jeugd alles wat leeft en groeit ving, bij haar vorige eigenaar is ze gestopt met jagen (of liet zich niet met prooi betrappen), bij mij levert ze regelmatig een muis af.

[ Bericht 12% gewijzigd door mvdejong op 16-10-2014 19:46:51 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
pi_145607107
Wat een leuke voorstel ronde :D

Ik mis favoriete slaaphouding en plek nog lol
I solemnly swear i'm up to no good
  donderdag 16 oktober 2014 @ 16:45:33 #7
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_145607753
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 16 oktober 2014 16:23 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ik mis favoriete slaaphouding en plek nog lol
Ze hebben allemaal wel slaap-plekken en -houdingen, maar die veranderen elke paar weken. Ongeveer het enige is dat Diesel graag ruimte om zich heen heeft, i.t.t. de meeste katten zijn nauwe plekjes niet favoriet. Hij sliep tot voor kort graag midden op mijn bed, maar de laatste twee weken is het kozijn in mijn zolderkamer weer eventje de standaard-plek.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  dinsdag 21 oktober 2014 @ 09:42:36 #8
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_145766695
Blackie is echt heel gevoelig voor de geur van haar slaapplaatsje. Boven mijn TV is een plank, waarop ook een schapenvacht-mandje ligt. In zijn eerste maanden hier heeft Cayok er een tijdje regelmatig ingelegen, en Chester soms, maar daarna werd het nauwelijks gebruikt. Blackie vond het aanvankelijk een uitstekend plekje, ver verwijderd van de katers, en ze konden haar ook niet echt besluipen zonder dat ze het merkte. Alleen, Chester vond het plotseling ook weer interessant omdat het naar haar rook, en daardoor was het voor haar toen weer een stuk minder interessant : als ze op het kozijn sprong, zette ze altijd even een pootje op de plank om te ruiken, maar trok zich dan weer teleurgesteld terug. Gisterenavond had ik een verrassing voor haar, dit weekeinde heb ik het mandje gewassen (zonder wasverzachter), en zodra ze dat rook, sprong ze direct erin, snuffelde nog wat rond, rolde zich op en vertrok naar dromenland.

Dat duurde maar een dik uur, toen werd het wat onrustig omdat Diesel met een nog levende muis binnenkwam, Pepe zich daarmee ging bemoeien; daar moest ze toch ook voor omlaag komen. Diesel vond de bemoeienis van de anderen maar niets, pakte zijn muis en verdween, waarna Blackie nog wat at en ook naar buiten ging. Toen ik vannacht/vanochtend vroeg even wat wilde drinken, lag ze er echter weer in.

Bij het ontbijt ging ze er ook even in liggen, maar was toch wat onrustig, uiteindelijk ging ze op haar eigen kussentje liggen; daar ligt momenteel een schone handdoek op, en ondanks dat Pepe er vanochtend wel even op lag om zich door mij te laten aanhalen, ging ze daar toch liggen. Ik kreeg echt het idee dat ze even heel dicht bij mij wilde liggen, want toen ik mijn ontbijt-spul naar de keuken bracht, liep ze ook die kant op, at weer wat en vertrok door het kattenluik.

[ Bericht 0% gewijzigd door mvdejong op 21-10-2014 19:23:10 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  woensdag 22 oktober 2014 @ 22:16:09 #9
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_145834904
Blackie is de laatste dagen niet veel binnen geweest, zelfs niet op dinsdag, met alle stortregen. Maar goed, zolang ze maar regelmatig eet blijft ze in voldoende conditie om het buitenleven aan te kunnen.

Zojuist kwam ze ook weer binnen, mooi op tijd voor een rondje snoepjes, en op dat moment lag Diesel al een uurtje op haar kussentje. Na de snoepjes ging ze eerst op het kozijn een wasbeurtje doen, overwoog daarna even het schapenvachtmandje boven de TV, maar sprong toch terug naar het tafeltje, en twijfelde en snuffelde eigenlijk weinig voordat ze op het kussentje ging liggen. Dat is een positieve ontwikkeling, want hoe meer zij de geur van de heren aanvaardt, en zeker ook op deze manier zelf die geur aanneemt, hoe meer ze ook een onderdeel van de groep gaat uitmaken.

Ik weet niet echt waarom ze het kussentje met de geur van alle drie de jonge katers prefereerde boven het schapenvachtmandje dat alleen haar eigen geur heeft. Het zou kunnen zijn dat ze het mandje toch te hard vindt liggen, dat is maar een dikke cm tegenover meer dan 5 cm voor haar kussentje, of ze voelt zich in mijn nabijheid (<50 cm tegenover >150 cm) meer thuis, of veiliger naar de heren toe.

Interessant is ook dat momenteel de meest negatieve gedragingen van Diesel afkomen. Terwijl Blackie zich nu eerder terughoudend dan agressief opstelt, vertrouwt Diesel haar niet meer, en haalt soms uit als zij te dicht in zijn buurt komt. En, om de ommekeer van de situatie compleet te maken, reageert zij er op door hem dan maar te mijden.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
pi_145835044
Dus al met al zit er wel wat progressie in.
I solemnly swear i'm up to no good
  zondag 26 oktober 2014 @ 10:20:32 #11
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_145951411
Ik ging vannacht om 4 uur nog even wat drinken, en controleerde ook even bemanning van de huiskamer, resulterend in 4 katers die een krabbeltje van me kregen.

Om kwart voor zes werd ik wakker omdat ik bij het verliggen mijn benen strekte en iets raakte. Tot mijn genoegen had ik vrouwelijk gezelschap op bed gekregen. Blijkbaar had Blackie door de dalende temperatuur buiten (<10o) toch besloten wat warmer te willen liggen, maar voelde ze zich niet prettig in de huiskamer met het complete kwartet, en was mij dan maar op komen zoeken. Lekker rustig voor haar, maar zoals ik eerder al schreef, 's nachts komen de katers niet in mijn slaapkamer, omdat ik vannochtend tot na negenen uitsliep, sprong op een gegeven moment Diesel op mijn bed, door naar het kozijn, keek even rond en weer terug. Dit alles zonder dat de beide beestjes op elkaar reageerden (de afstand was groot genoeg). Later kwam Pepe er ook bij, maar die sprong dicht bij mijn voeteneinde, en dat leverde toch wat geluiden van de dame op, dat was te dichtbij. Pepe sprong toen maar weer terug, en we lagen nog een tijdje zo. Toen ik later uit de douche kwam, was wel iedereen weer weg, het lijkt erop dat Blackie zich tegenover het heren-genootschap veel veiliger voelt als ik erbij ben.

En een verandering in Chester : hij komt de laatste tijd al wat makkelijker naar me toe om zich te laten aanhalen. Vanochtend had hij het rondje vleeswaar bij mijn ontbijt gemist, en wat later kwam hij toch even kijken of er wat te halen viel. Toen heb ik nog speciaal voor hem een reepje gehaald, en toen hij dat doorkreeg gaf hij een miauwtje, volgens mij de eerste keer dat hij echt direct naar me communiceert.

Wat vaste slaapplaatsen betreft blijft het verschuiven : Diesel slaapt de laatste tijd soms weer op het zitblok, dat maanden ongebruikt heeft gestaan, waar dan met name Chester, en af en toe Pepe, erbij komen liggen. Er is ook een verandering die ik uitgelokt heb : op wat lage kastjes in de huiskamer, dicht bij de keuken, staat een baby-weegschaal. Die stamt nog uit de tijd toen Julius en Caesar de 15 jaar waren gepasseerd en problemen met nieren en schildklier kregen, een snelle verandering in gewicht betekende een bezoekje aan de DA. Cayok vond de schaal daarvan een fantastische plek om zich te wassen als hij van buiten kwam, en lag er soms ook wel kort te slapen; wel iets te hard, de lange slaap overdag deed hij wel in het kozijn op zolder. Dat veranderde toen ik er een kussentje naast legde, dat is nu zijn slaapplekje voor korte en lange slaapjes (voorlopig tenminste), hij is al weer een paar weken niet op zolder geweest.

[ Bericht 0% gewijzigd door mvdejong op 26-10-2014 18:39:53 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  woensdag 29 oktober 2014 @ 09:51:28 #12
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_146064112
Terwijl ik aangaf dat Blackie tot onder de vorstgrens wel buiten zou kunnen overnachten, lijkt zij daar toch andere ideeen over te hebben. De afgelopen twee nachten heeft ze zich tussen 2 en 3 op het voeteneinde van mijn bed genesteld, om daar blijven liggen totdat de wekker ging. Warm, kater-vrij en mijn aanwezigheid, ik weet niet precies welke het belangrijkste is, maar ik vind het fantastisch. De dinsdag-ochtend schrok ze wel erg van de wekker en was direct het huis uit, vandaag bleef ze zelfs hangen totdat ik onder de douche vandaan kwam, en ik denk dat ze ondertussen zelfs op de eerste verdieping op de kattenbak is geweest.

Ze gaat nu ook elke avond na het eten snel naar buiten, maar komt ergens na negenen weer binnen, om een paar uurtjes op het kussentje aan mijn voeten te slapen. Ze had afgelopen weekeinde wel weer wat problemen met de geur van Chester, die daar de hele middag op had liggen slapen, dus ik heb nu een handdoek klaarliggen die ik over het kussentje drapeer zodra zij aanstalten maakt om daar te willen gaan liggen, en anders ergens parkeer waar de heren er niet op zullen gaan liggen. Een beetje jammer dat de geur-vermenging zo weer wat vertraagt, maar het aantal uurtjes dat ze binnen doorbrengt is belangrijker.

[ Bericht 0% gewijzigd door mvdejong op 29-10-2014 13:13:11 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  dinsdag 4 november 2014 @ 16:43:53 #13
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_146296186
Er is nu een hele erge vaste slaapplek : Cayok op dat kussentje naast de baby-weegschaal. Als Cayok binnen is en niet met eten of kroelen bezig is, dan ligt hij daar. De jongere heren slapen door de dag heen op verschillende plaatsen in de huiskamer, soms gewoon midden op het tapijt. Diesel slaapt nog steeds regelmatig op mijn bed, en slaapt alleen nog op zolder als hij bij mij even was komen kroelen.

En het was toch vandaag geen slecht weer, maar ik ben twee keer naar beneden gelopen om daar Blackie aan te treffen in een huiskamer met 3 katers, de eerste keer lag ze op het kussentje op het tafeltje bij de bank, zonder de handdoek met haar geur, de tweede keer op de leuning van de bank, op het plekje waar Diesel ook regelmatig ligt (zie zijn foto in het voorstelrondje hierboven). Binnen liggen slapen zonder slecht weer buiten, zonder directe verwachting van eten, en zonder mijn aanwezigheid, het is weer een behoorlijke stap voorwaarts.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  maandag 10 november 2014 @ 11:57:15 #14
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_146493885
Blackie heeft maar een weekje op mijn bed geslapen, dat doet ze niet meer, maar ze is nu 's ochtends wel regelmatig al binnen als ik beneden kom. Ze had wat probleempjes om echt te slapen op de leuning van de bank, omdat die wat te smal was, dus ik heb de bank een paar cm naar voren getrokken en haar handdoek opgevouwen daarop gelegd, en ze is nu gek op dat plekje. Omdat ik ook zondag, toen ik om half vijf na het werk thuiskwam, haar daar aantrof, denk ik dat ze daar nu zo graag ligt dat zelfs de aanwezigheid van wat katers in de huiskamer haar niet meer verhindert daar 's nachts te gaan liggen doezelen.

[ Bericht 0% gewijzigd door mvdejong op 10-11-2014 14:09:56 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
pi_146496729
Het komt allemaal steeds meer tot rust zo te lezen, fijn O+
pi_146496919
Wat apart dat geschuif van slaap plekken zo steeds
I solemnly swear i'm up to no good
  maandag 10 november 2014 @ 14:17:11 #17
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_146497349
quote:
0s.gif Op maandag 10 november 2014 14:03 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Wat apart dat geschuif van slaap plekken zo steeds
Ja, voor de 3 jonge heren is het zozeer hun huis dat het ze niet echt uitmaakt waar ze slapen. Zoals het nu is :
- Cayok op het kussentje naast de weegschaal; dat zou wel eens permanent kunnen zijn.
- Blackie op de handdoek op de rugleuning van de bank; dat lijkt ook vast.
- Pepe op het plankje bij de tuindeur, of op het schaapsvacht-mandje in de leunstoel.
- Diesel op het plankje bij de tuindeur, of op het zitblok, of op mijn bed.
- Chester op mijn rugzak, of het tomatendoosje daarnaast, of boven de TV, of op het zitblok (dat laatste met name als Diesel daar al ligt).
En de drie jonge heren kunnen ook gewoon midden op het tapijt een tukje doen, of op de klim-constructie tussen huiskamer en keuken.

Omdat Diesel en Pepe in een groep van 9 of 10 katten geleefd hebben, denk ik dat ze in hun jeugd nooit een eigen slaapplaatsje hebben kunnen bemachtigen, ze moesten slapen waar er plek was, en hebben nu ook niet meer de behoefte aan een eigen plekje. Chester wil regelmatig bij Diesel liggen, en blijft daar nog wel eens plakken als Diesel er genoeg van krijgt.

[ Bericht 0% gewijzigd door mvdejong op 11-11-2014 10:43:30 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  dinsdag 11 november 2014 @ 09:37:03 #18
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_146524679
Om het bovenstaande te illustreren gingen ze gisteren eventje op hun (huidige) standaard-plekje liggen :

DieselChesterZitblok.jpg

PepeStoel.jpg

BlackieBank1.jpg
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
pi_146524926
Koningen O+

Hier wordt ook regelmatig gewisseld van slaapplek. Niet altijd een duidelijke reden, maar dat met dit weer de verwarmingshangmatjes populair zijn is natuurlijk wel logisch.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  dinsdag 11 november 2014 @ 09:55:26 #20
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_146525143
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 november 2014 09:47 schreef Cat22 het volgende:
Koningen O+

Hier wordt ook regelmatig gewisseld van slaapplek. Niet altijd een duidelijke reden, maar dat met dit weer de verwarmingshangmatjes populair zijn is natuurlijk wel logisch.
Ik heb ook zo'n ding (of liever : 2, zodat er altijd eentje beschikbaar is als de andere in de was is), mijn Burmezen waren er gek op, maar het huidige vijftal heeft nog niet eens geprobeerd erin te liggen, ze hebben het concept waarschijnlijk nog niet door.

Trouwens : ik wil vorst. Gisteren ging ik Chester even aanhalen, en haalde direct 3 teken uit hem : eentje die net ingegraven was, eentje die er al een dagje zat, en een volgezogen exemplaar van meer dan een cm die losliet voordat ik de pincet op de juiste plaats had.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  dinsdag 11 november 2014 @ 10:19:01 #21
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_146525724
Blackie is duidelijk weer een stuk relaxeder geworden.

Toen ik gisterenavond rond half acht thuiskwam, stond ze me op te wachten, en na het rondje zachtvoer heeft ze zich op de leuning van de bank genesteld en is daar pas afgekomen toen ik rond half een snoepjes uitdeelde, waarna ze naar buiten ging (en ik naar bed).

Toen ik vanochtend beneden kwam zat ze op het tuinhek te wachten om door de voordeur binnengelaten te worden, en na het rondje vleeswaar bij mijn ontbijt was ze vertrokken zodra ze haar wasbeurtje afgerond had. Ik liep zojuist de huiskamer in, en ze lag diep in slaap op de leuning van de bank, met ook nog Pepe, Chester en Cayok in de kamer (Diesel ligt bij mij in het kozijn op zolder). Echt diep in slaap, want ze merkte pas dat ik er was toen ik de kamer weer uitliep. Ze bleef ook liggen, ze vertrok pas toen ik later in de huiskamer ging lunchen.

[ Bericht 2% gewijzigd door mvdejong op 12-11-2014 20:25:14 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  woensdag 12 november 2014 @ 20:25:00 #22
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_146586038
Vanochtend : ik kom voor het ontbijt beneden, en ze kijkt me al om het hoekje aan. Ze was warm en droog, ze was duidelijk al een tijdje binnen.

Vanavond : ik kom thuis, en ze komt me niet tegemoet lopen. Dat kwam omdat ze binnen op het kozijn naar me uit zat te kijken, met 3 van de 4 katers ook binnen. De kans is groot dat ze binnen lag te slapen en op het kozijn sprong toen ze mijn auto hoorde.

Ze gaat nu blijkbaar zonder veel aarzeling naar binnen, ook al is het weer waarbij zij zich makkelijk buiten kan handhaven, en ook als ik er niet ben.

[ Bericht 4% gewijzigd door mvdejong op 12-11-2014 20:37:24 ]
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  vrijdag 14 november 2014 @ 08:18:27 #23
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_146636762
Gisterenavond een kwestie van slechte timing van de beestjes.

Ik ging naar bed, en lag nog even te lezen, toen plotseling een luid ronkende Diesel op mijn bed sprong voor wat kroelen, en zich lekker tussen mijn benen nestelde toen ik onderuit schoof om te gaan slapen. Pepe kwam ook naar mijn slaapkamer en ging op een oude broek onder de stoel liggen. Pepe was duidelijk zijn broertje achterna gelopen, maar of Diesel nu doelbewust naar me toegekomen was, of op zolder wilde gaan liggen en onderweg een beter idee kreeg, dat weet ik niet.

Alleen, een paar minuten later hoorde ik nog een kat de trap op komen, en het was duidelijk dat dat Blackie was, die blijkbaar ook op mijn bed wilde. Zoals gebruikelijk ging ze eerst even op de trap naar zolder zitten om het even aan te kijken. Hoewel zij een paar weken geleden wel bleef liggen toen Diesel bij haar op bed sprong, verwachtte ik niet dat zij uit eigen beweging bij hem in de buurt zou gaan liggen. En ik was toch niet van plan om Diesel weg te zetten voor Blackie.

Het probleem loste zichzelf op doordat Diesel haar ook had gehoord, en van het bed afsprong en naar haar toe ging - blaas, grom, enz. Toen kwam ik ook maar even uit bed, kroelde Diesel nog een beetje, maar de beide broertjes besloten toch naar de huiskamer te verkassen. Ik heb toen Blackie maar opgepakt en op mijn bed gedeponeerd, waar ze is blijven liggen totdat ik er vanochtend uitging.

Zo heb je weken geen kat op je bed, zo willen er twee tegelijk.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
  vrijdag 14 november 2014 @ 08:44:26 #24
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_146637082
Het wordt zeker kouder? ;)
  maandag 17 november 2014 @ 10:05:05 #25
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_146735800
Als ik momenteel van werk thuis kom, dan zit Blackie gewoonlijk in het kozijn naar me uit te kijken, als ik thuis werk en de huiskamer inloop zie ik gewoonlijk al haar kopje om de hoek. Gisteren ben ik bijna de hele dag thuis geweest, en zij was ook bijna de hele dag binnen, net zoals de 4 heren (beestenweer). Ze is nu echt binnen als ze niet iets specifieks buiten te doen heeft.

Ze heeft vannacht ook nog een deel van de tijd op mijn bed geslapen. Wat ook opvalt is dat ze aanhaliger wordt, en haar spinnen luider.

Hierbij concludeer ik dat de tweede poging tot acclimatisatie toch wel gelukt is.

Nu hoop ik dat ze langzamerhand nog wat rustiger gaat reageren op de heren, maar dat is eigenlijk wel onvermijdelijk.
It's just the beasts under your bed, in your closet, inside your head.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')