Nog geen 30 jaar geleden! Maar ja, seksistisch en die kapselsquote:Op donderdag 9 oktober 2014 14:55 schreef golfer het volgende:
Ik keek voornamelijk naar die kapsels. Wat takelden de vrouwen zich toch toe in de jaren 80.
En ik tel al niet mee, want ik heb dat spul nog nooit gebruikt. Maar hoeveel gebruik je dan wel niet als je zo'n fles hebt? Toch geen fles per week neem ik aan Kwart fles? omg, dat is 10 miljoen mensen die dat gebruikenquote:Op donderdag 9 oktober 2014 15:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Een kwart miljoen flessen per dag..
2,5 miljoen per week
Gebruiken zoveel mensen die zuut?
Volgens mij gebruikt het grootste deel van Nederland dat spul wel. Zie het echt enorm vaak staan bij mensen. Volgens mij doe je met dagelijks gebruik wel langer dan een week met een fles, ongeveer 8 miljoen huishoudens in Nederland. En dan heb je de pakjes Bak en braad die niet in flesjes zit ook nog. Dus dat is echt heeul veul.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 15:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Een kwart miljoen flessen per dag..
2,5 miljoen per week
Gebruiken zoveel mensen die zuut?
Er gaat misschien ook een deel naar het buitenland? Maar ik denk echt dat meer dan 90% van de mensen dat spul gebruikt. Ze denken namelijk dat het beter voor je is dan boter of olie.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 15:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Een kwart miljoen flessen per dag..
2,5 miljoen per week
Gebruiken zoveel mensen die zuut?
Tja, ik verbaas me ook over de hoeveelheden meuk die er in blik, pot en enveloppe wordt verkocht aan soep, saus, bak en braad producten, houdbare hamburgers in foliepack, groenten.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:10 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Volgens mij gebruikt het grootste deel van Nederland dat spul wel. Zie het echt enorm vaak staan bij mensen. Volgens mij doe je met dagelijks gebruik wel langer dan een week met een fles, ongeveer 8 miljoen huishoudens in Nederland. En dan heb je de pakjes Bak en braad die niet in flesjes zit ook nog. Dus dat is echt heeul veul.
Triest niet, en als je dan bedenkt dat in NL veel gezonder en beter wordt gegeten (gemiddeld) dan in UK en speciaal schotland.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:15 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Er gaat misschien ook een deel naar het buitenland? Maar ik denk echt dat meer dan 90% van de mensen dat spul gebruikt. Ze denken namelijk dat het beter voor je is dan boter of olie.
Die lunchen met chocoladebruin (geverfd) brood met speciale margarine.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:21 schreef Isegrim het volgende:
!
Bij ons hetzelfde qua vriendenkring, maar als ik de eetgewoontes van collega's zie en hoor...
Ja, UK is écht drama. Maar die lijken gewoon op de VS qua slechte gewoonten. Ik werd echt depressief van dat programma van Jamie Oliver over die school lunches.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Triest niet, en als je dan bedenkt dat in NL veel gezonder en beter wordt gegeten (gemiddeld) dan in UK en speciaal schotland.
De gemiddelde brit eet 12 afhaalmaaltijden per maand, 3 per week, zijn er bosjes die nooit kookt en alleen maar afhaal en kant en klaar eet.
Komt omdat het vaak ook helemaal aan snot gekookt is en vaak ook nog vol met zout.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:24 schreef Bosbeetle het volgende:
Het probleem met groenten uit pot of blik vind ik vaak dat het niet meer smaakt naar het product wat erin zit....
Somige dingen verkopen ze niet eens meer gewoon valt me op, ik was laatst bij de jumbo kun je alleen nog maar gesneden rode kool kopen in een zakje... wat een onzin ik wil gewoon een rode koolquote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:26 schreef CrashO het volgende:
[..]
Komt omdat het vaak ook helemaal aan snot gekookt is en vaak ook nog vol met zout.
Ben meer liefhebber (als het dan toch niet vers moet ) van diepvries groenten Altijd handig om wat zakken in de vriezer te hebben liggen voor als ik geen zin/tijd heb om vers te kopen.
Gooi wat spek in de pan en bak dan je eitje in het vet wat daaruit komtquote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:28 schreef Dragonberry het volgende:
Ik heb ook zo'n fles staan Lekker makkelijk voor een eitje bakken.
Ik maak een uitzondering voor tomaten en perzikken uit blikquote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:24 schreef Bosbeetle het volgende:
Het probleem met groenten uit pot of blik vind ik vaak dat het niet meer smaakt naar het product wat erin zit....
Was voor mij ook wel een hele ontdekking toen ik op mijzelf ging dat olijven, champignons, parmezaanse kaas e.d. best lekker kunnen zijn.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, ik verbaas me ook over de hoeveelheden meuk die er in blik, pot en enveloppe wordt verkocht aan soep, saus, bak en braad producten, houdbare hamburgers in foliepack, groenten.
Vrees dat ik en mijn sociale omgeving niet representatief zijn voor wat Nederland eet en drinkt. Heb wel eens bij een collega meegegeten, zijn zoontje luste niet wat mama gemaakt had, ik dacht, gelijk heb je knul. Het is ranzig.
Heb vanmiddag vetspek gekocht, ga ik uitsmelten en heb dan weer heerlijk vetquote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:29 schreef CrashO het volgende:
[..]
Gooi wat spek in de pan en bak dan je eitje in het vet wat daaruit komt
Ik ben niet zo'n grote perzik eter maar perzikken zijn inderdaad wel lekker uit blik. Tomaten alleen als puree nog wel eens uit een blikje...quote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik maak een uitzondering voor tomaten en perzikken uit blik
Och hou op, mijn moeder was een ramp in de keuken, met haar eeuwige zeeuws meisje.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:30 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Was voor mij ook wel een hele ontdekking toen ik op mijzelf ging dat olijven, champignons, parmezaanse kaas e.d. best lekker kunnen zijn.
Voor sauzen heb ik liever goed blik dan supermarkt tomaten. Eigen tomaten zijn weer wat anders.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:31 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Ik ben niet zo'n grote perzik eter maar perzikken zijn inderdaad wel lekker uit blik. Tomaten alleen als puree nog wel eens uit een blikje...
Jumbo heeft speklappen met zwoerd. Maar alleen plofvarkens.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:32 schreef Bosbeetle het volgende:
Sowieso supermarkten worden steeds matiger, je kunt tegenwoordig niet eens meer een fatsoenlijke speklap met zwoerd kopen, daarvoor moet je dan weer naar een slager. Ik snap dat echt niet heb ik dan zo'n rare smaak dat ik een zwoerd lekker vind.
Oh dat moet ik dan eens checken.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:46 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Jumbo heeft speklappen met zwoerd. Maar alleen plofvarkens.
Idem hier. Trouwens ook stukken tomaat uit blik vind ik lekkerder dan ze zelf ontvellen en verwerken.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Voor sauzen heb ik liever goed blik dan supermarkt tomaten. Eigen tomaten zijn weer wat anders.
Hoezo is het makkelijker dan wat boter of olie of beiden in een pannetje te doen?quote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:28 schreef Dragonberry het volgende:
Ik heb ook zo'n fles staan Lekker makkelijk voor een eitje bakken.
Het is voor vlees gekkie, niet voor eiquote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:28 schreef Dragonberry het volgende:
Ik heb ook zo'n fles staan Lekker makkelijk voor een eitje bakken.
nee, geen vloeibare cromaquote:Op donderdag 9 oktober 2014 17:43 schreef Ties02 het volgende:
[..]
Het is voor vlees gekkie, niet voor ei
goede vraag, geen idee eigenlijk het is meer dat ik het gewend ben denk ikquote:Op donderdag 9 oktober 2014 17:13 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Hoezo is het makkelijker dan wat boter of olie of beiden in een pannetje te doen?
Ja sugar snaps haal ik nu maar altijd uit de diepvries, nog nooit gezien in de winkel sinds ik verhuisd benquote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:26 schreef CrashO het volgende:
[..]
Komt omdat het vaak ook helemaal aan snot gekookt is en vaak ook nog vol met zout.
Ben meer liefhebber (als het dan toch niet vers moet ) van diepvries groenten Altijd handig om wat zakken in de vriezer te hebben liggen voor als ik geen zin/tijd heb om vers te kopen.
En ananas! Verse kan ik niet tegen maar uit blik is het heerlijk.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 16:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik maak een uitzondering voor tomaten en perzikken uit blik
hij is gewend om ermee te bakken, van huis uit. Ik niet; ik ken niet anders dan roomboter, eventueel gemengd met olie (ik neem meestal arachide). Gelukkig kook ik meestalquote:
Ja, gelukkig.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 20:36 schreef Aventura het volgende:
[..]
hij is gewend om ermee te bakken, van huis uit. Ik niet; ik ken niet anders dan roomboter, eventueel gemengd met olie (ik neem meestal arachide). Gelukkig kook ik meestal
dat zit al in de cromaquote:Op donderdag 9 oktober 2014 20:48 schreef Van_Poppel het volgende:
Vreemd dat dat croma-biefstukje niet is bestrooid met zout en peper. Dat doe ik altijd wel
Toch maar even terugkijken dan vanavond.quote:
Doet er nu wat dingetjes naast, boeken schrijven en zo. Bij schrijvers gebeurt dat al snel.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 20:52 schreef NoCigar het volgende:
Van der Keuken vind ik steeds meer een opdringerige gelijkhebberig worden.
Bovendien is het een stuk gezonder dan je vlees bakken in half pakje roomboter.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 20:52 schreef Sheepcidus het volgende:
Eigenlijk wel een reclame voor croma dat ze zo dichtbij een chef zitten qua score
Bron?quote:Op donderdag 9 oktober 2014 20:54 schreef Van_Poppel het volgende:
[..]
Bovendien is het een stuk gezonder dan je vlees bakken in half pakje roomboter.
voedingscentrum.nlquote:
Roomboter stikt van de ongezonde verzadigde vetten.quote:
Wat is er zo ongezond aan? Als je ze vervangt door bijv. omega-3-vetzuren, dan heb je minder kans op hartziekten (al is zelfs dat geloof ik omstreden) maar juist weer meer kans op prostaatkanker.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 20:57 schreef Van_Poppel het volgende:
[..]
Roomboter stikt van de ongezonde verzadigde vetten.
Kijk even de andere discussie CUL / Margarine: een chemische cocktail die ziekte bevordert na?quote:Op donderdag 9 oktober 2014 20:57 schreef Van_Poppel het volgende:
Roomboter stikt van de ongezonde verzadigde vetten.
kokosolie ook goed te doenquote:Op donderdag 9 oktober 2014 21:22 schreef ddx het volgende:
Beetje jammer dat er zoveel info in 1 aflevering gestopt moest worden.
Had dat item met Erik of Pierre wat langer gemaakt, maar niet beide.
Ik koop nooit van die vage troep, wat is er mis met gewoon roomboter of olie. (en dan gebrui ik pindaolie)
En als het gezond moet zijn kan je ook geklaarde boter gebruiken, gek eigenlijk dat ze dat niet in supermarkt verkopen.
Ik was altijd in de veronderstelling dat verzadigd vet verkeerd is en onverzadigd vet ok...blijkbaar is dit niet zo zwart/wit. Ga me hier zeker in verdiepen.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 21:14 schreef Igen het volgende:
[..]
Wat is er zo ongezond aan? Als je ze vervangt door bijv. omega-3-vetzuren, dan heb je minder kans op hartziekten (al is zelfs dat geloof ik omstreden) maar juist weer meer kans op prostaatkanker.
Lees je ook maar eens in op de franse paradox.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 21:57 schreef Van_Poppel het volgende:
[..]
Ik was altijd in de veronderstelling dat verzadigd vet verkeerd is en onverzadigd vet ok...blijkbaar is dit niet zo zwart/wit. Ga me hier zeker in verdiepen.
Die schijnt in de praktijk wat tegen te vallen, verdomme: http://www.volkskrant.nl/(...)-naam-kwam~a3751866/quote:Op donderdag 9 oktober 2014 22:28 schreef Isegrim het volgende:
Ik ben bij deze fan van de Franse paradox!
Je loopt best achter nu qua voedingsinformatie.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 20:57 schreef Van_Poppel het volgende:
[..]
Roomboter stikt van de ongezonde verzadigde vetten.
Kokosolie geeft een erg lekkere smaak af, maar is wel stervensduur. Een erg fijne en neutrale olie vind ik rijstolie. Schijnt ook best gezond te zijn, en het heeft een ontzagwekkend hoog verbrandingspunt dus ook voor wokken en frituren geschikt.quote:
Smaak afgeven zou het juist zo min mogelijk moeten doen imo.quote:Op vrijdag 10 oktober 2014 00:44 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
[..]
Kokosolie geeft een erg lekkere smaak af, maar is wel stervensduur. Een erg fijne en neutrale olie vind ik rijstolie. Schijnt ook best gezond te zijn, en het heeft een ontzagwekkend hoog verbrandingspunt dus ook voor wokken en frituren geschikt.
Roomboter geeft toch ook een bepaalde smaak aan het vlees die je bij een neutrale olie niet proeft? Een schnitzel gebakken in kokosolie vind ik gewoon net iets anders en lekkerder smaken dan in rijstolie bijvoorbeeld.quote:Op vrijdag 10 oktober 2014 01:10 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Smaak afgeven zou het juist zo min mogelijk moeten doen imo.
Precies, het enige dat rookboter doet is het vlees vette maken en voller van smaak. Maar wel met de smaakmaker 'vet' dus.quote:Op vrijdag 10 oktober 2014 02:14 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
[..]
Roomboter geeft toch ook een bepaalde smaak aan het vlees die je bij een neutrale olie niet proeft? Een schnitzel gebakken in kokosolie vind ik gewoon net iets anders en lekkerder smaken dan in rijstolie bijvoorbeeld.
Verzadigd vet is niet ongezond.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 20:57 schreef Van_Poppel het volgende:
[..]
Roomboter stikt van de ongezonde verzadigde vetten.
Ach ja, dat is marketing. Het klopt nooit helemaal, maar geheel gelogen is het ook niet.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 22:33 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Die schijnt in de praktijk wat tegen te vallen, verdomme: http://www.volkskrant.nl/(...)-naam-kwam~a3751866/
Niet minder ongezond, gewoon gezond. Hier zitten natuurlijk allemaal haken en ogen aan, maar onder de streep is vet essentieel voor optimaal functioneren en verzadigd vet kan een prima bron zijn.quote:Op vrijdag 10 oktober 2014 08:10 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
vet is natuurlijk nooit "gezond". Minder ongezond bedoel je?
Onzin, vetten zijn heel gezond, je hebt vetten nodigquote:Op vrijdag 10 oktober 2014 08:10 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
vet is natuurlijk nooit "gezond". Minder ongezond bedoel je?
weet ik wel maar met mate.quote:Op vrijdag 10 oktober 2014 08:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Onzin, vetten zijn heel gezond, je hebt vetten nodig
Rode wijn verklaard niet de franse paradox, das wat anders dan dat de franse paradox niet kloptquote:Op donderdag 9 oktober 2014 22:33 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Die schijnt in de praktijk wat tegen te vallen, verdomme: http://www.volkskrant.nl/(...)-naam-kwam~a3751866/
Dat is wat anders, als je alleen maar groenten eet leef je ook ongezond.quote:
en er zit verschil in, zoals al besproken.quote:Op vrijdag 10 oktober 2014 09:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is wat anders, als je alleen maar groenten eet leef je ook ongezond.
Ik reageer nog steeds op je beweringquote:Op vrijdag 10 oktober 2014 09:10 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
en er zit verschil in, zoals al besproken.
Dat is complete onzinquote:"vet is natuurlijk nooit "gezond" "
Half pakje roomboterquote:Op donderdag 9 oktober 2014 20:54 schreef Van_Poppel het volgende:
[..]
Bovendien is het een stuk gezonder dan je vlees bakken in half pakje roomboter.
Droom lekker verderquote:Op donderdag 9 oktober 2014 20:54 schreef Van_Poppel het volgende:
[..]
Bovendien is het een stuk gezonder dan je vlees bakken in half pakje roomboter.
Het zou beter zijn als ze bepaalde dingen gewoon compleet online zouden zetten. Dat zou tegenwoordig geen probleem meer moeten zijn.quote:Op donderdag 9 oktober 2014 21:22 schreef ddx het volgende:
Beetje jammer dat er zoveel info in 1 aflevering gestopt moest worden.
Had dat item met Erik of Pierre wat langer gemaakt, maar niet beide.
Ach, mensen volgen altijd liever marketing dan wetenschap.quote:Op zaterdag 11 oktober 2014 09:34 schreef ietjefietje het volgende:
Jammer dat er in de uitzending niet werd ingegaan waarom iedereen die croma is gaan gebruiken, het tij keert nu een beetje, maar een paar jaar geleden kreeg roomboter overal de schuld van, vet was puur vergif.
Dat is natuurlijk ook weer onzin vet is gewoon een bouwstof en een gezond onderdeel van ons voedsel. Bijna alles wat je eet bevat vet en dat is echt niet ongezond....quote:Op vrijdag 10 oktober 2014 08:10 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
vet is natuurlijk nooit "gezond". Minder ongezond bedoel je?
weet ik maar het argument "bijna alles wat je eet" is alleen geen sterke.quote:Op zaterdag 11 oktober 2014 11:01 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Dat is natuurlijk ook weer onzin vet is gewoon een bouwstof en een gezond onderdeel van ons voedsel. Bijna alles wat je eet bevat vet en dat is echt niet ongezond....
mensen leren op school hun proefwerken en examens te halen, de meesten maken geen koppeling tussen wat ze op school krijgen en wat ze in hun leven tegenkomen.quote:Op zaterdag 11 oktober 2014 11:05 schreef Bosbeetle het volgende:
Het grappige aan dit soort discussie is dat het voornamelijk om toegevoegde producten gaat, ik heb wel eens iemand gehoord die glashard beweerde een suikervrij dieet te volgen. Daarmee bedoelde ze dat ze geen suikers aan haar eten toevoegde (of probeerde toegevoegde suikers te ontwijken) maar dat maakt je dieet natuurlijk niet suikervrij, maar ze bleef maar zeggen "ik eet geen grammetje suiker meer, ik hoef dat spul niet meer in mijn lijf"
Ik geef de schuld aan het niveau van biologie op de middelbare school van tegenwoordig
Lees jij wat er allemaal in melk zit voordat je het koopt?quote:Op zaterdag 11 oktober 2014 12:04 schreef Isegrim het volgende:
Lees je dan niet de ingrediënten van iets wat je koopt? Of koop je het zelf niet en dacht je dat gewoon?
De melk die ik (zeer zelden) koop bevat enkel melk.quote:Op zaterdag 11 oktober 2014 12:40 schreef Chewie het volgende:
[..]
Lees jij wat er allemaal in melk zit voordat je het koopt?
Waar haal jij je melk dan?quote:Op zaterdag 11 oktober 2014 12:41 schreef Isegrim het volgende:
[..]
De melk die ik (zeer zelden) koop bevat enkel melk.
Zoals ik al aangaf, ik koop vrijwel nooit melk. Ik drink het namelijk niet; ik gebruik het hooguit af en toe in brood.quote:Op zaterdag 11 oktober 2014 12:44 schreef Chewie het volgende:
[..]
Waar haal jij je melk dan?
De enige suikervrije melk die ik af en toe heb, krijg ik rechtstreeks van de boer. In de supermarkt heb ik nog nooit helemaal suikervrije melk gezien, volle melk komt dan nog het dichtst in de buurt.
Karnemelk zit nog minder lactose in, geloof ikquote:Op zaterdag 11 oktober 2014 12:44 schreef Chewie het volgende:
[..]
Waar haal jij je melk dan?
De enige suikervrije melk die ik af en toe heb, krijg ik rechtstreeks van de boer. In de supermarkt heb ik nog nooit helemaal suikervrije melk gezien, volle melk komt dan nog het dichtst in de buurt.
Als ik deze bron moet geloven doen ze het in NL ook in (biologische) karnemelkquote:Op zaterdag 11 oktober 2014 13:07 schreef Isegrim het volgende:
You're thinking USA. Daar flikkeren ze wel echt óveral suiker in. Of eigenlijk 'high fructose corn syrup'. Want dat klinkt een stuk gezonder dan suiker.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |