abonnement Unibet Coolblue
pi_144052521
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 augustus 2014 18:40 schreef Poolhond39 het volgende:
Het valt me op dat in Nederland zowel de 'rechtse media' als de 'linkse media' zich vaak aan hun vaste stokpaardjes vasthouden. Bij beide vormen van media zijn dit ook vaak dezelfde stokpaardjes. Men staat alleen recht tegen over elkaar wat betreft hun standpunten over die zaken. Vaak worden die meningsverschillen dan ook nog een beetje extra smeuïg aangezet om de verkoopcijfers en pagehits te vergroten.

Een beetje gechargeerd, is de linkse media:

- Erg (vaak te) voorzichtig met de multi-culturele samenleving, en beschermd men graag de zogenaamde ´zwakkeren´ (etnische minderheden, mensen in de bijstand) in de samenleving. Volgens de linkse media zijn er wel problemen in de multi-culturele samenleving, maar is deze nog in ontwikkeling, en kan deze zeker niet nog afgeschreven worden.

- Erg kien op het aankaarten van zogenaamde discriminatie. Joop vooral, met die hele uitgekauwde zwarte pieten-discussie. Men slaat daarin vaak door, door allerlei zaken er bij te halen uit de Amerikaanse samenleving ('white privilege', 'institutionalised racism') die hier in Nederland helemaal niet, of in veel mindere mate, van toepassing zijn

- Men gelooft erg in 'alternatieve energie' als oplossing voor het milieu-problemen en volgens hen worden deze problemen ook grotendeels door de mens veroorzaakt, iets wat helemaal nog niet vaststaat.

- Instanties met macht (of het grote bedrijven zijn, de amerikaanse overheid, de Israelische lobby) zijn vaak automatisch de grote boosdoener.

Wat mij in algemene zin opvalt bij de linkse media is dat de zogeheten 'zieligheid' van bepaalde mensen vaak teveel wordt benadrukt. Er wordt gauw over mensen in de vorm van 'slachtoffers' gedacht en erg weinig in termen van zelfverantwoordelijkheid / zelfredzaamheid.

In de rechtse media zie je vaak het tegenovergestelde:

- Zeker sinds 11 september en de moord op Fortuin en Van Gogh, zie je heel harde bewoordingen over de multi-culturele samenleving. Deze is volgens de rechtse media totaal mislukt, niet meer te redden en de zogenaamde ´zwakkeren´ hebben ook deels aan zichzelf te danken dat ze het niet redden: volgens hen heeft iedereen dezelfde kansen in ons land.

- Discriminatie is volgens hen een zwaar overdreven issue: het is hier volgens hen toch veel beter dan de 'derde wereldlanden' waar de klagers vandaan komen. Je past je maar aan de gebruiken van dit land, zwarte piet blijft zwart, en als je dat niet zint, ga je maar terug naar je eigen land (dat veel 'klagers' hier gewoon geboren zijn, daar wordt simpelweg vaak voorbij aan gegaan...).
De rechtse media zit er trouwens wel opvallend gauw bovenop als zij vinden dat één bepaalde groep, namelijk de Joden, gediscrimineerd (zouden) worden. De antisemitisme kaart wordt te pas en te onpas getrokken.

- Het milieuprobleem bestaat volgens de rechtse media eigenlijk niet: opwarming van de zon, natuurlijke klimaatwisselingen, en opwarming van de zee zijn volgens hen de oorzaak van temperatuurstijgingen. Opwarming door de mens is een fabel, en een middel van de grote, boze EU om meer belastingen binnen te halen. Kernenergie is volgens hen de oplossing. Vooral de Dagelijke Standaard verdedigd echt consequent deze nogal rigide kijk op het milieuprobleem.

- In de rechtse media zie je juist veel meer waardering voor instanties met macht: grote ondernemers hebben het volgens hen gemaakt door 'hard te werken'. Obama is helaas te veel een 'pussy' op het gebied van internationale politiek, men ziet liever weer een rouwdouwer a la Reagan als president van de Verenigde Staten.
Men ziet er ook vaak een soort nostalgie naar conservatieve vormen van autoriteit: men is veelal koningshuis gezind, en de werkgever ('de baas') zou juist weer meer te zeggen moeten hebben en minder 'betutteling' moeten ondervinden van de EU en de vakbeweging.
Eén grote instantie is echter 'de vijand' van de rechtse media: de EU. Volgens hen is het een links gedrocht, dat teveel gelooft in 'multi-culti, regelzucht en onzinnige milieubescherming'.

Wat me in algemene zin opvalt aan de rechtse media (met Geen Stijl als trendsetter) is vaak het plagende toontje en het op de man/vrouw spelen in hun berichtgeving ('naming en shaming'). Vaak worden hierbij kinderachtige plattitudes gebruikt als: "huilie huilie", "D66 rechters" en "Zandapen".

Je ziet eigenlijk dat de 'linkse' en 'rechtse' media hiermee op nogal rigide wijze hun eigen niche blijven bedienen: als je je 'links' voelt, kom je al gauw op sites als Sargasso, Krapuul en Joop terecht en worden je eigen standpunten vaak alleen maar bevestigd en misschien ook wel versterkt.
Hetzelfde gebeurt aan de andere zijde: mensen die zich 'rechts' voelen kijken misschien vooral op sites als Elsevier, Geen Stijl en de Dagelijkse Standaard en worden simpelweg in hun (voor)oordelen bevestigd, en lopen al gauw bij iedere discussie 'het is de schuld van de linkse kerk / D66-rechters / haatbaarden' te brullen ;)

Wat mooi zou zijn is dat je in Nederland meer kranten, TV-programma's, maar vooral websites komen die dat starre niche-denken loslaten en juist plaats bieden aan columns / columnisten en nieuws-artikelen (met reageermogelijkheid natuurlijk!) die het hele scala aan standpunten reflecteren: van extreem-linkse meningen tot aan ouderwets-conservatieve standpunten, en natuurlijk voor het hele scala daar tussenin. Dan krijg je misschien echt inhoudelijke en constructieve discussies, waarbij de standaard 'that is racist!'-roepers en de mensen die het altijd maar over 'huilie huilie' hebben er geleidelijk aan vanzelf 'uitgefilterd' worden.
Openstaand voor alle media kun je het beste tot een goede analyse komen.
  maandag 1 september 2014 @ 09:35:05 #127
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_144053432
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 20:43 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Hoe beter het onderwijs is hoe meer kansen de mensen uit de lagere klasses hebben om zichzelf te bevrijden, alleen profiteren mensen uit de hogere klasses altijd meer van onderwijs dan mensen uit de lagere sociale klasses, dit zowel omwille van genetische verschillen als milieuverschillen. Een financiëel toegankelijk - het liefst 'gratis' qua inschrijvingsgeld - onderwijs wat kwalitatief goed is zorgt voor de kleinste verschillen in functie van het milieu waarin je bent geboren en opgegroeid maar het is niet zaligmakend, dat is waar.
quote:
0s.gif Op zondag 31 augustus 2014 23:51 schreef Kees22 het volgende:

[..]

In mijn generatie hebben veel studenten uit de lagere klassen geprofiteerd van goede studiefinanciering en geen collegegeld. Waaronder ikzelf. Niet dat daarmee het klasseverschil helemaal opgelost was, maar het hielp wel.

Overigens is media het meervoud van medium.
Maar in vergelijking met andere landen doet Nederland het dus niet zo best (de media is er goed in om dat te verzwijgen trouwens!). En zal er zeker niet beter op worden met de recente 'hervormingen'.

http://www.economist.com/(...)ca/2010/03/born_well
http://www.economist.com/(...)sthash.ZGTKRY9M.dpbs

Klaarblijkelijk doet speelt de CITO toets ook een kwalijke rol.

Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_144054284
quote:
0s.gif Op maandag 1 september 2014 09:35 schreef Klopkoek het volgende:

[..]


[..]

Maar in vergelijking met andere landen doet Nederland het dus niet zo best (de media is er goed in om dat te verzwijgen trouwens!). En zal er zeker niet beter op worden met de recente 'hervormingen'.

http://www.economist.com/(...)ca/2010/03/born_well
http://www.economist.com/(...)sthash.ZGTKRY9M.dpbs

Klaarblijkelijk doet speelt de CITO toets ook een kwalijke rol.

[ afbeelding ]
Eigenlijk verdient dit wel een apart topic in mijn ogen. Wellicht dat ik die vandaag nog maak. :)
pi_144059536
quote:
0s.gif Op donderdag 21 augustus 2014 18:00 schreef Dingflofbips het volgende:
Fascinerend hoe zo een oppervlakkige en eenzijdig belichte OP het voor elkaar krijgt om vervolgtopics te krijgen. De Groene Amsterdammer als kwaliteitspapier neerzetten is ronduit lachwekkend. Tendentieus blaadje is het. En vooral Trouw, NRC of FD niet meenemen in de overweging. Om maar niet te spreken van de enige zogenaamde wel (volgens emo-monopolie-maatstaven van TS 'goed') blaadje is dan direct ook sociaal-liberaal...en niet rechts te noemen :')

Ja, laten we daar eens beginnen. Wat is 'rechts' nu helemaal voor aftands en kortzichtig onderbuikbegrip? Wat is rechts dan precies? Om maar eerst eens te bepalen langs welke meetlat we de krantjes cq media van vandaag gaan leggen. En hoe gaan we bepalen wat een signatuur is? En hoe dit rechts kan zijn?

...
quote:
0s.gif Op donderdag 21 augustus 2014 18:03 schreef Life2.0 het volgende:
links vs rechts :')
Dit dus.

Het maakt ook niet uit of het nu 'Links' of 'Rechts' of 'liberaal' of 'conservatief' is. Het is namelijk een redelijk wijdverspreid trucje.

Iedereen die niet tot het stereotype behoort maakt niet 'echt' deel uit van de groep die wordt bekritiseert.

Bijv. Eerlijk joden zijn niet echt 'joden', moslims die geweld plegen zijn niet echt 'moslims', grote bedrijven die hun werknemers uitknijpen behoren eigenlijk niet echt tot de 'vrije markt' ('Big Business'), 'socialistisch' staten die zich schuldig maken aan mensenrechtenschendingen zijn niet echt 'socialistisch', etc.

Terwijl de 'uitwassen' wel aangedikt en afschildert worden als 'de norm'.

Daarnaast worden er dan ook weer aardig wat stromannen en andere drogredeneringen gebruikt die de positie en het denkbeeld van de predikende ideoloog dienen te 'versterken'.

tl;dr: De post van robin007bond is gewoon dom populistisch gelul. :W
  maandag 1 september 2014 @ 14:49:11 #130
392000 Reconquista.
A Proud Infidel
pi_144062495
Ik vind nou juist dat de linkse media haar ziel heeft verkocht aan de elite. Leugens en manipulatie zijn schering en inslag bij bv de NOS of bv de Volkertkrant. Antisemitisme, anti-Amerikanisme en de gebruikelijke hetze tegen alles wat rechts is, dat is wat je bij de linkse media ziet. Ik heb het zelf meegemaakt tijdens een demo van de rechtse actiegroep Voorpost. Aan de andere kant van de stad houdt links een tegendemonstratie waarbij ze de boel kort en klein slaan. In het NOS avondnieuws worden die rellen ineens in de schoenen van Voorpost geschoven. Dit linkse media bedient zich continu van dit soort praktijken.
Ik ben ook de bekende politiek correcte multikul riedeltjes meer dan zat. Nee dan geef mij toch maar de Telegraaf en Elsevier. Links mag ze dan graag 'dommig' noemen maar ze vertegenwoordigen veel meer de stem van het volk dan die linkse manipulators.
“Guardians of Western Civilization”
Someone has to stand up and defend the world
pi_144062769
quote:
0s.gif Op maandag 1 september 2014 09:35 schreef Klopkoek het volgende:
Klaarblijkelijk doet speelt de CITO toets ook een kwalijke rol.
De CITO helpt niet maar volgens mij is het vooral in combinatie met het slechte lager onderwijs (middelmatig opgeleide leraren (de PABO wordt als een van de gemakkelijkere HBO-opleidingen gezien), vergelijk bijv. maar met Finland)) wat de tweedeling sterk in de hand helpt. Immers, hoe beter het onderwijs op de lage school hoe meer het kind leert tijdens de schooluren en hoe minder afhankelijk het kind is van wat het thuis (en in zijn omgeving) toevallig leert. Hoe slechter het onderwijs hoe meer het kind afhankelijk is van wat het thuis toevallig leert en dan krijg je dus een uitvergroting van de milieufactoren aangezien verreweg de meeste kinderen op die leeftijd nog niet zelfstandig gaan leren maar dit spelenderwijs doen. Die CITO is een halve intelligentietoets - maar dan erg eenzijdig - en een halve kennistoets. Je kan gemakkelijk leren hoe je woorden vervoegt of hoe je rekentechnieken toepast, al die tekstverklaarachtige vraagjes waarbij je je in het perspectief van de schrijver of in het verhaaltje van de schrijver (zogenaamd een kind) moet verplaatsen zijn een intelligentietest waarop kinderen die zich op dat moment beter ontwikkeld hebben beter voor scoren. Iemands vocabulaire hangt hier ook mee samen, je leert op school immers niet rijtjes woordjes dus als je omgeving thuis meer 'moeilijke' woorden gebruikt dan krijg je een betere woordenschat.

Dat plaatje klopt trouwens wel aardig. Voor die kinderen die worden uitgeselecteerd voor het VWO worden de treden van de ladder kapot gemaakt, zij moeten via een andere weg omhoog zien te komen. Nu ben ik een voorstander van gedifferentiëerd onderwijs waar het kan en mag hier van mij op de lage school mee worden gestart, het is de wijze waarop het vorm wordt gegeven waardoor het verkeerd gaat.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_144063211
http://www.economist.com/(...)sthash.ZGTKRY9M.dpbs

This is happening throughout the rich world, where elites have proved remarkably adept at passing on privilege down the generations (see article). But it is most acute in America. Back in its Horatio Alger days, America was more fluid than Europe. Now it is not. Using one-generation measures of social mobility—how much a father’s relative income influences that of his adult son—America does half as well as Nordic countries, and about the same as Britain and Italy, Europe’s least-mobile places. America is particularly exposed to the virtuous-meritocracy paradox because its poor are getting married in ever smaller numbers, leaving more children with single mothers short of time and money. One study suggests that the gap in test scores between the children of America’s richest 10% and its poorest has risen by 30-40% over the past 25 years.
...
Whereas most OECD countries spend more on the education of poor children than rich ones, in America the opposite is true. It is especially bad at early-childhood education, which can have a big influence on results later (see article): only one four-year-old in six in America is in a public pre-school programme.
...
Because the school system is organised at the local level, and funded mainly through property taxes, affluent areas spend more. And thanks to the teachers’ unions, America has been far less willing than, say, Sweden to open its schools to choice through vouchers.
...
For instance, standardised tests were supposed to favour the brainy, but the $4.5 billion test-prep industry, which disproportionately caters to the rich, indicates that this is being gamed.


Duidelijk een geval van grotere verschillen door uitvergroting van de invloed van milieufactoren.
Merk op dat we in Nederland inmiddels ook een aardige sector hebben die geld verdient met het voorbereiden op de CITO-toets. In Nederland gaan de meeste kinderen naar de dichtstbijzijnde lage school. Wij financieren het gelukkig op een betere manier doordat wij landelijk 1 systeem hebben (geen extra geld vanuit de overheid naar scholen in de rijkere wijken) maar als je in een klas zit met vooral veel kinderen wiens vader chirurg, rechter, hoogleraar, ... is dan zal dat beter voor je ontwikkeling zijn dan wanneer je in een klas zit met vooral veel kinderen wiens ouder schoonmaker, verpleegkundige en stratenmaker is. De meeste buurten zijn een middenklassebuurt maar we hebben wel degelijk ook arme en zeer welvarende wijken met hun eigen school of scholen.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_144063355
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 augustus 2014 18:32 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Uitwerking waarvan?

Idd, en het najagen van het eigenbelang (wat dat ook mag zijn) wordt door cato en mises tot deugd verheven.
De uitwerking van strategieën. Een bedrijf zal andere paden bewandelen dan een regering.
The problem is not the occupation, but how people deal with it.
pi_144063725


http://www.economist.com/(...)ca/2010/03/born_well

Wij staan duidelijk veel dichter bij de USA dan bij de 'Scandinavische' landen, wij hebben dus relatief weinig sociale mobiliteit via het onderwijs (ons onderwijs zorgt er relatief weinig voor dat kinderen van arme ouders zich omhoog kunnen werken).
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  maandag 1 september 2014 @ 15:48:23 #135
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_144064643
quote:
0s.gif Op maandag 1 september 2014 14:49 schreef Reconquista. het volgende:
Ik vind nou juist dat de linkse media haar ziel heeft verkocht aan de elite. Leugens en manipulatie zijn schering en inslag bij bv de NOS of bv de Volkertkrant. Antisemitisme, anti-Amerikanisme en de gebruikelijke hetze tegen alles wat rechts is, dat is wat je bij de linkse media ziet. Ik heb het zelf meegemaakt tijdens een demo van de rechtse actiegroep Voorpost. Aan de andere kant van de stad houdt links een tegendemonstratie waarbij ze de boel kort en klein slaan. In het NOS avondnieuws worden die rellen ineens in de schoenen van Voorpost geschoven. Dit linkse media bedient zich continu van dit soort praktijken.
Ik ben ook de bekende politiek correcte multikul riedeltjes meer dan zat. Nee dan geef mij toch maar de Telegraaf en Elsevier. Links mag ze dan graag 'dommig' noemen maar ze vertegenwoordigen veel meer de stem van het volk dan die linkse manipulators.
Ik heb even naar je postgeschiedenis gekeken :N Post hier wat vaker en je pakt de trofee van Voorschrift af.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  maandag 1 september 2014 @ 15:52:34 #136
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_144064780
quote:
10s.gif Op maandag 1 september 2014 13:26 schreef FFlorus het volgende:

[..]

[..]

Dit dus.

Het maakt ook niet uit of het nu 'Links' of 'Rechts' of 'liberaal' of 'conservatief' is. Het is namelijk een redelijk wijdverspreid trucje.

Iedereen die niet tot het stereotype behoort maakt niet 'echt' deel uit van de groep die wordt bekritiseert.

Bijv. Eerlijk joden zijn niet echt 'joden', moslims die geweld plegen zijn niet echt 'moslims', grote bedrijven die hun werknemers uitknijpen behoren eigenlijk niet echt tot de 'vrije markt' ('Big Business'), 'socialistisch' staten die zich schuldig maken aan mensenrechtenschendingen zijn niet echt 'socialistisch', etc.

Terwijl de 'uitwassen' wel aangedikt en afschildert worden als 'de norm'.

Daarnaast worden er dan ook weer aardig wat stromannen en andere drogredeneringen gebruikt die de positie en het denkbeeld van de predikende ideoloog dienen te 'versterken'.

tl;dr: De post van robin007bond is gewoon dom populistisch gelul. :W
Punt is wel een beetje dat o.a. Telegraaf zichzelf graag een labeltje op plakken. FoxNews in de VS beweert onafhankelijk en onpartijdig te zijn, maar in Nederland stamt zowat elk journalistiek medium nog uit de verzuiling dus kunnen ze er moeilijk onderuit.

Elke categorisering kent beperkingen en problemen, dat klopt, maar toch is de 'links-rechts' scheidslijn nog steeds actueel.

Jort Kelder (van de avatar) is ook niet vies van een beetje demagogie en populisme. De 'nieuw geld' yup met dadendrang uithangen.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  maandag 1 september 2014 @ 15:53:00 #137
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144064792
quote:
0s.gif Op maandag 1 september 2014 15:21 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[ afbeelding ]

http://www.economist.com/(...)ca/2010/03/born_well

Wij staan duidelijk veel dichter bij de USA dan bij de 'Scandinavische' landen, wij hebben dus relatief weinig sociale mobiliteit via het onderwijs (ons onderwijs zorgt er relatief weinig voor dat kinderen van arme ouders zich omhoog kunnen werken).
Ligt natuurlijk niet alleen aan het onderwijs maar ook aan opvoeding en sociaal milieu. Als je ouders alleen maar voor sbs hangen en bier drinken is dat niet perse een stimulerend milieu om wat te gaan maken van je leven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 1 september 2014 @ 15:56:48 #138
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_144064925
quote:
0s.gif Op maandag 1 september 2014 14:57 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

De CITO helpt niet maar volgens mij is het vooral in combinatie met het slechte lager onderwijs (middelmatig opgeleide leraren (de PABO wordt als een van de gemakkelijkere HBO-opleidingen gezien), vergelijk bijv. maar met Finland)) wat de tweedeling sterk in de hand helpt. Immers, hoe beter het onderwijs op de lage school hoe meer het kind leert tijdens de schooluren en hoe minder afhankelijk het kind is van wat het thuis (en in zijn omgeving) toevallig leert. Hoe slechter het onderwijs hoe meer het kind afhankelijk is van wat het thuis toevallig leert en dan krijg je dus een uitvergroting van de milieufactoren aangezien verreweg de meeste kinderen op die leeftijd nog niet zelfstandig gaan leren maar dit spelenderwijs doen. Die CITO is een halve intelligentietoets - maar dan erg eenzijdig - en een halve kennistoets. Je kan gemakkelijk leren hoe je woorden vervoegt of hoe je rekentechnieken toepast, al die tekstverklaarachtige vraagjes waarbij je je in het perspectief van de schrijver of in het verhaaltje van de schrijver (zogenaamd een kind) moet verplaatsen zijn een intelligentietest waarop kinderen die zich op dat moment beter ontwikkeld hebben beter voor scoren. Iemands vocabulaire hangt hier ook mee samen, je leert op school immers niet rijtjes woordjes dus als je omgeving thuis meer 'moeilijke' woorden gebruikt dan krijg je een betere woordenschat.

Dat plaatje klopt trouwens wel aardig. Voor die kinderen die worden uitgeselecteerd voor het VWO worden de treden van de ladder kapot gemaakt, zij moeten via een andere weg omhoog zien te komen. Nu ben ik een voorstander van gedifferentiëerd onderwijs waar het kan en mag hier van mij op de lage school mee worden gestart, het is de wijze waarop het vorm wordt gegeven waardoor het verkeerd gaat.
Ben het met je eens.

In Nederland is het ook relatief populair om buiten de schooltijden aan huiswerkklassen e.d. te doen. Huiswerkbegeleiding en noem maar op. Je moet dat maar kunnen betalen, en dat is ook een kwestie van netwerk en contacten.

Dat zou ook anders kunnen want het aantal effectieve lesuren dat kinderen in het reguliere onderwijs krijgen is niet zo bijster groot (meer).
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  maandag 1 september 2014 @ 15:57:33 #139
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_144064948
quote:
1s.gif Op maandag 1 september 2014 15:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ligt natuurlijk niet alleen aan het onderwijs maar ook aan opvoeding en sociaal milieu. Als je ouders alleen maar voor sbs hangen en bier drinken is dat niet perse een stimulerend milieu om wat te gaan maken van je leven
Heeft nederland dat soort volk meer dan bijv. zweden, en waarom?
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  maandag 1 september 2014 @ 15:58:35 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144064992
quote:
0s.gif Op maandag 1 september 2014 15:57 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Heeft nederland dat soort volk meer dan bijv. zweden, en waarom?
Doe er onderzoek naar zou ik zeggen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 1 september 2014 @ 15:59:37 #141
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_144065028
quote:
1s.gif Op maandag 1 september 2014 15:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Doe er onderzoek naar zou ik zeggen
Ik stel gewoon maar een vraag... of dit het verschil verklaart tussen de landen.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_144065882
quote:
0s.gif Op maandag 1 september 2014 15:21 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[ afbeelding ]

http://www.economist.com/(...)ca/2010/03/born_well

Wij staan duidelijk veel dichter bij de USA dan bij de 'Scandinavische' landen, wij hebben dus relatief weinig sociale mobiliteit via het onderwijs (ons onderwijs zorgt er relatief weinig voor dat kinderen van arme ouders zich omhoog kunnen werken).
Gezien de verschillen in kosten van een universitaire opleiding tussen de VS en Nederland spreekt dat niet echt voor ons volk.
The problem is not the occupation, but how people deal with it.
pi_144065914
quote:
0s.gif Op maandag 1 september 2014 15:57 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Heeft nederland dat soort volk meer dan bijv. zweden, en waarom?
Dat wil ik ook graag weten, geen flauw idee waarom.
The problem is not the occupation, but how people deal with it.
pi_144068059
quote:
1s.gif Op maandag 1 september 2014 15:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ligt natuurlijk niet alleen aan het onderwijs maar ook aan opvoeding en sociaal milieu. Als je ouders alleen maar voor sbs hangen en bier drinken is dat niet perse een stimulerend milieu om wat te gaan maken van je leven
Natuurlijk, juist daarom is het zo belangrijk dat die kinderen de uren die ze op school doorbrengen optimaal benutten en dat is in Nederland niet het geval. Dat was heel mijn punt, wat er thuis gebeurt (thuismilieu) daar kan je toch niets aan doen, hoe beter de kwaliteit van het onderwijs hoe minder determinerend de rol van het thuismilieu. Ik denk dat het niet eens zo zeer een geldkwestie is, meer een cultuurkwestie, zowel wat betreft de insteek van wie er voor de klas staan als de insteek van de mensen die die PABO-opleiding organiseren. Het mag allemaal best wat meer inhoudelijk (hoger niveau) en zakelijker.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_144068146
quote:
2s.gif Op maandag 1 september 2014 16:20 schreef waht het volgende:

[..]

Gezien de verschillen in kosten van een universitaire opleiding tussen de VS en Nederland spreekt dat niet echt voor ons volk.
Eens, hoewel die publieke investeringen minder groot zijn dan dat veel mensen denken, Nederland staat op dat vlak slechts ergens in het midden op het lijstje van welvarende landen, een te lage plaats naar mijn mening voor een relatief welvarend land (binnen dat lijstje) wat jaarlijks een paar miljard Euro extra heeft dankzij de gaswinning.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_144068175
quote:
0s.gif Op maandag 1 september 2014 17:26 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Eens, hoewel die publieke investeringen minder groot zijn dan dat veel mensen denken, Nederland staat op dat vlak slechts ergens in het midden op het lijstje van welvarende landen, een te lage plaats naar mijn mening voor een relatief welvarend land (binnen dat lijstje) wat jaarlijks een paar miljard Euro extra heeft dankzij de gaswinning.
Tja, we weten allemaal waar die gasbaten aan zijn en worden besteed.
The problem is not the occupation, but how people deal with it.
pi_144068241
quote:
0s.gif Op maandag 1 september 2014 15:57 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Heeft nederland dat soort volk meer dan bijv. zweden, en waarom?
Ook ik weet dat natuurlijk niet maar het volgende ligt erg voor de hand:

- de grootte van de 'lage' klasse hangt samen met de grootte van de tweedeling

- aan hoe die kinderen in die lage klasse opgroeien kan je als samenleving erg weinig doen, je hebt er weinig invloed op dus op dat vlak moet je vooral niet al te hoog mikken. Wat je wel kan doen is ervoor zorgen dat die mensen mogelijkheden krijgen, in het geval van kinderen houdt dat in dat je ervoor zorgt dat ze goed onderwijs krijgen.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_144068292
quote:
0s.gif Op maandag 1 september 2014 17:27 schreef waht het volgende:

[..]

Tja, we weten allemaal waar die gasbaten aan zijn en worden besteed.
Het probleem is in mijn ogen niet dat we wat extra middelen naar de lagere klasse laten gaan, het probleem is meer dat Nederland van alle walletjes tegelijkertijd wilde eten. Je had bijvoorbeeld ook veel eerder die HRA kunnen afbouwen en in plaats van die VUT en soortgelijke maatregelen te financieren extra werk kunnen financieren (commerciële projecten en onderzoeksinstituten opstarten). De Noren hebben verstandiger gehandeld dan wij Nederlanders maar ik zou het probleem niet zo zeer eenzijdig bij het bestrijden van armoede leggen.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_144068396
quote:
0s.gif Op maandag 1 september 2014 15:56 schreef Klopkoek het volgende:
In Nederland is het ook relatief populair om buiten de schooltijden aan huiswerkklassen e.d. te doen. Huiswerkbegeleiding en noem maar op. Je moet dat maar kunnen betalen, en dat is ook een kwestie van netwerk en contacten.

Dat zou ook anders kunnen want het aantal effectieve lesuren dat kinderen in het reguliere onderwijs krijgen is niet zo bijster groot (meer).
Wanneer startte die ontwikkeling van huiswerkbegeleiding? Ik heb de indruk dat dat iets van de laatste 10-15 jaar is. Klopt dat? Het zou interessant zijn als er eens goed geanalyseerd wordt waardoor die ontwikkeling startte. Mijn vermoeden: omdat we meer een afrekencultuur hebben gekregen. Hoe dan ook moet er meer op het spel zijn komen te staan voor de ouders op wat voor manier dan ook. Dat geld speelt zeker een rol maar het is ook erg handig als je een vader/moeder hebt aan wie je wat kan vragen, ook dat verschil zal invloed hebben. Het is ook erg handig als er thuis goede gesprekken worden gevoerd en als inderdaad thuis eens een goede discussie op tv wordt aangezet in plaats van een of ander spelletjesprogramma/realityprogramma van SBS.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_144070869
quote:
0s.gif Op maandag 1 september 2014 17:22 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Natuurlijk, juist daarom is het zo belangrijk dat die kinderen de uren die ze op school doorbrengen optimaal benutten en dat is in Nederland niet het geval. Dat was heel mijn punt, wat er thuis gebeurt (thuismilieu) daar kan je toch niets aan doen, hoe beter de kwaliteit van het onderwijs hoe minder determinerend de rol van het thuismilieu.
Helemaal mee eens. In de VS is er wel eens onderzoek naar gedaan en daar kwam naar voren dat tijdens het schooljaar de kinderen van arme ouders zelfs wat beter presteerden dan die van rijke ouders. Maar dat vooral de vakanties enorm veel roet in het eten gooien. In die periodes kwam duidelijk het verschil tussen de thuissituaties naar voren in schoolprestaties.

Zie http://content.time.com/t(...)9171,2005863,00.html
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')