Afgelopen vrijdag gemaakt in mijn slowcooker en vond het tegenvallen. Althans, het is niet mijn ding (en dat als half chinees zijnde). Steranijs laat een te nadrukkelijke smaak achter. Gebruikte premium dark soy en chinese kook wijn (shaoxing). Vlees was wel mals en was kwa structuur wel ok. Wellicht vinden anderen het wel erg lekker. Toch thanks voor de link/tip!quote:Op donderdag 5 februari 2015 14:38 schreef minilot het volgende:
Ik heb zelf geen slowcooker, maar ik kwam net dit recept tegen en ik dacht: als ik een slwocooker had, zou ik dit vanavond gaan maken.
http://www.supergoldenbak(...)ese-pulled-beef.html
Je ziet grijzige smurrie bovenop drijven. Die schep je er vanaf.quote:Op zondag 8 februari 2015 22:59 schreef bl_henkie2 het volgende:
Soms staat er bij een erwtensoep recept dat je de schuim af moet scheppen. Is dat nodig en waarom doe je dat sowieso?
Zucht.. ja, dat weet ik, maar waarom?quote:Op zondag 8 februari 2015 23:20 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Je ziet grijzige smurrie bovenop drijven. Die schep je er vanaf.
Omdat het smerige meuk is.quote:Op dinsdag 10 februari 2015 21:13 schreef bl_henkie2 het volgende:
[..]
Zucht.. ja, dat weet ik, maar waarom?
Ik bedoel dat je het in je haar kunt smeren.quote:Op dinsdag 10 februari 2015 21:23 schreef bl_henkie2 het volgende:
[..]
Je bedoel dat het vies smaakt?
Het smaakt wat bitter. Je zult er zeker niet ziek van worden, zijn eiwitten (vlg google). Maar in de slowcooker zie ik t na 10 uur niet meer terug zoals in een normale pan.quote:Op dinsdag 10 februari 2015 21:23 schreef bl_henkie2 het volgende:
[..]
Je bedoel dat het vies smaakt?
Dank je, dat was het antwoord dat ik zocht, want in Lienekien's recept wordt het ook niet opgeschept.quote:Op dinsdag 10 februari 2015 22:07 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Het smaakt wat bitter. Je zult er zeker niet ziek van worden, zijn eiwitten (vlg google). Maar in de slowcooker zie ik t na 10 uur niet meer terug zoals in een normale pan.
Ik heb hem inmiddels binnen en ga er zaterdag mee aan de slag. De eerste keer wil ik er wel even bijzijn voordat hij door de weeks in zijn eentje aan de slag moet.quote:Op zondag 8 februari 2015 15:43 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Je zult er geen spijt van krijgen 👍 hier staan nu kippenpoten/water/kruiden op om daar morgen kippensoep van te maken. Mocht de griep alsnog toeslaan heb ik dat klaar 😉
Vwb de erwtensoep, daarvoor heb ik mijn eigen vertrouwde recept gebruikt, vandaar dat er wat aanpassingen nodig zijn, zoal vocht dat niet/nauwelijks verdampt.
Het zijn gestolde eiwitten uit het vlees, die vooral vrijkomen in kokend water. Met de slowcooker heb je daar nauwelijks last van schat ik zo.quote:Op dinsdag 10 februari 2015 22:22 schreef bl_henkie2 het volgende:
[..]
Dank je, dat was het antwoord dat ik zocht, want in Lienekien's recept wordt het ook niet opgeschept.
https://marksprikbord.wor(...)p-uit-de-slowcooker/
Ik had het een klein beetje. Heb het er wel afgeschept.quote:Op donderdag 12 februari 2015 18:32 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Het zijn gestolde eiwitten uit het vlees, die vooral vrijkomen in kokend water. Met de slowcooker heb je daar nauwelijks last van schat ik zo.
Nee, niet gedaan omdat t eigenlijk op gevoel is gegaan zoals ik altijd pastasaus maak. Sucadelappen in de cooker, ui, blikjes met stukjes tomaat (omdat de verse nu niet zo vol van smaak zijn), flink wat knoflook, oregano, stuk spek (dat later weer eruitgehaald) laurier, gedroogde chilipepers, stukje wortel peperkorrels en nog wat kruiden en een pakje passata en ik geloof zo'n 8 uur op laag gezet. Daarna nog wat bouillonpoeder en kruiden voor iets meer pit. Niets vooraf aangebraden of zo en alleen het vlees later fijngsneden.quote:Op donderdag 12 februari 2015 19:27 schreef Lienekien het volgende:
Ik heb tot nu toe recepten nog maar één keer gemaakt. Ze zijn alle goed gelukt. Deze vond ik het lekkerst: http://www.aziatische-ingredienten.nl/rendang-recept/, al is dat ook gewoon dankzij het recept met alle verse ingrediënten. Heeft goed vijf uur in de slow cooker gezeten, daarna nog wel in de braadpan op het vuur om de saus in te koken.
Kaatje, heb jij al een linkje gepost naar jouw pastarecept?
quote:Op donderdag 12 februari 2015 19:40 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Nee, niet gedaan omdat t eigenlijk op gevoel is gegaan zoals ik altijd pastasaus maak. Sucadelappen in de cooker, ui, blikjes met stukjes tomaat (omdat de verse nu niet zo vol van smaak zijn), flink wat knoflook, oregano, stuk spek (dat later weer eruitgehaald) laurier, gedroogde chilipepers, stukje wortel peperkorrels en nog wat kruiden en een pakje passata en ik geloof zo'n 8 uur op laag gezet. Daarna nog wat bouillonpoeder en kruiden voor iets meer pit. Niets vooraf aangebraden of zo en alleen het vlees later fijngsneden.
Heel erg ja 😉 en ik had ook nog eens ruim 2 liter, kan nog even vooruit 😄quote:
Ik heb hem ook en ben als eerste gerecht (as we speak) stoofvlees aan het maken.quote:Op woensdag 4 februari 2015 23:14 schreef Knitorian het volgende:
[..]
Ik gebruik mijn slow cooker (ook de 5.7 l crock pot met timer) minimaal een keer per week voor peulvruchten. Gaat perfect. Kieper ze er in, niet naar kijken voor 6+ uur en klaar.
Brandgevaar is hetzelfde als met andere elektrische apparaten (hoop ik)..quote:Op zondag 15 februari 2015 17:27 schreef Maria2.0 het volgende:
Zijn er hier mensen die hem wel aanzetten als ze gaan werken? Dat zou de enige reden zijn om er eentje te kopen voor me. Ik wil er graag een hebben om 2 keer per week eens aan te zetten tijdens mijn werkdag, omdat ik niet altijd zin heb erna nog te koken.
Als ik vrij ben dan kook ik liever zelf uitgebreid, dus dan zou ik hem niet gebruiken. Ik weet dat het aanzetten als je werken bent moet kunnen, maar hoe zit het met brandgevaar oid? Ik heb 3 honden en ik zou natuurlijk niet willen dat ze iets overkomt door een slowcooker
dquote:Op zondag 15 februari 2015 17:27 schreef Maria2.0 het volgende:
Zijn er hier mensen die hem wel aanzetten als ze gaan werken? Dat zou de enige reden zijn om er eentje te kopen voor me. Ik wil er graag een hebben om 2 keer per week eens aan te zetten tijdens mijn werkdag, omdat ik niet altijd zin heb erna nog te koken.
Als ik vrij ben dan kook ik liever zelf uitgebreid, dus dan zou ik hem niet gebruiken. Ik weet dat het aanzetten als je werken bent moet kunnen, maar hoe zit het met brandgevaar oid? Ik heb 3 honden en ik zou natuurlijk niet willen dat ze iets overkomt door een slowcooker
Dit heb ik ook geconstateerd en het is rete-irritant.quote:Op zondag 8 februari 2015 14:12 schreef KillerBee4ever het volgende:
Nu, na een kleine 6 uur in gebruik, vind ik het 'bubbelen' toch ook wel wat heftig gaan.
Toch maar eens op gegoogled en vond (o.a.) dit: http://chowhound.chow.com/topics/927379?page=3 (in Engels, lees ook vooral alle reacties eronder).
Het blijkt dus dat de temperaturen van nieuwere slowcookers (gefabriceerd vanaf ± 2010) zijn aangepast (verhoogd) aan nieuwe regels omtrent voedselveiligheid. Mja, hierdoor gaan ze wel compleet voorbij aan het nut van het concept slow cooken... .
Bij mij op het toilet. Maar serieus?quote:Op zondag 15 februari 2015 20:23 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
d
Ik ga wel even de deur uit maar aanzetten en 10 uur later pas thuiskomen durf ik (nog) niet aan.
De buitenkant is best heet en ik heb twee katten die ook wel, al mogen ze t niet, op het aanrecht springen. Bij mij staat hij vaak 's nachts aan en dan op de stenen vloer in de badkamer.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |