Dankjewel djkoelkast. Ik zag in de commentaren, dat een iemand deel gewoon bloem en deel speisestärke heeft gebruikt.quote:Op vrijdag 15 augustus 2014 16:36 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat is maizena (maiszetmeel). Is het een glutenvrij recept of wordt het gebruikt om een vulling in te dikken? Hoe dan ook, je kunt dus gewoon maizena pakken
Alternatieven: tapiocameel en aardappelzetmeel.
Ja, dat is het ook wel een beetje denk ik. Ik ken ook mensen die weten een pan water nog aan te laten branden.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 17:37 schreef djkoelkast het volgende:
Soufflé gemaakt laatst, vond het niet moeilijk en hij zakte niet in. Maar ik denk dat er een verschil is tussen mensen die de techniek onder de knie hebben en gevoel hebben voor koken en bakken en mensen die 'wel eens een appeltaart uit een pakje' maken, maar er eigenlijk totaal geen aanleg voor hebben.
Koken en bakken dat gaat voor een groot deel op gevoel, de rest zijn natuurlijk je recepten (en vooral de verhoudingen tussen ingrediënten, je kunt als je een bepaalde uitkomst wil niet kloten aan verhoudingen, want dan wordt de uitkomst anders) en ingrediënten.
Je moet ook een beetje gevoel voor timing hebben: wanneer stop je met kneden/mixen/kloppen etc.
Als je dat hebt zijn volgens mij al die dingen goed te doen, als je dat niet hebt dan is alles strontmoeilijk als het niet uit een pakje komt.
als je een pakje koopt is er te weinig kennis. Die pakjes zijn over het algemeen niet goedkoper als alle losse ingredienten die nodig zijn voor de maaltijd die je maakt met het pakje. En het maakt je leven over het algemeen niet zo veel makkelijker dat het prijsverschil te rechtvaardigen is.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 19:05 schreef loecje het volgende:
als je een recept van een pakje kan lezen, kan je ook een gewoon recept lezen.
ligt eraan welke kennis je bedoeld. qua kook kennis is er evenveel kennis nodig voor een pakje als een simpel recept. namelijk de stappen lezen en dat kunnen uitvoeren.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 19:08 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
als je een pakje koopt is er te weinig kennis. Die pakjes zijn over het algemeen niet goedkoper als alle losse ingredienten die nodig zijn voor de maaltijd die je maakt met het pakje. En het maakt je leven over het algemeen niet zo veel makkelijker dat het prijsverschil te rechtvaardigen is.
Ik ook! Ik ben nu op dieet en dan verbaas ik me echt voor hoe weinig kcal zij roomsausjes kunnen maken.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 19:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Toch kan ik de technologie van sommige pakjespoeders en wat daar uit komt erg bewonderen, sommige producten zijn gewoon knap.
Poeder waar je slechts water of melk bij doet en schudt en in een bakblik, oven in, een cake.quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 19:24 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik ook! Ik ben nu op dieet en dan verbaas ik me echt voor hoe weinig kcal zij roomsausjes kunnen maken.
Cup-a-soup tomatensmaakquote:Op vrijdag 22 augustus 2014 19:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Toch kan ik de technologie van sommige pakjespoeders en wat daar uit komt erg bewonderen, sommige producten zijn gewoon knap.
Oh, dat van de niet-anti-aanbakpan (gewoon een aanbakpan?) wist ik ook niet. Maar ik maakte dus hopjesvla en maakte de caramel gewoon in mijn enorme pan, waar ik dan later ook de melk bij deed, dus daarom ging het goed. Ik deed het trouwens ook zonder water erbij (dat maakt alleen dat het langer duurt, heeft verder geen nut).quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 17:15 schreef djkoelkast het volgende:
Moeilijkheid in caramel is dat mensen er geen gevoel voor hebben of het niet snappen.
Je moet een pan met een dikke bodem hebben
Geen anti-aanbakpan
Niet meer roeren zodra de suiker is opgelost
Vuur in bedwang houden en geduld hebben en goed opletten
Daar gaat het meestal wel ergens fout
Zo heb ik het ook gedaan, alleen dan met peer En denk te weinig karamel in verhouding met de rest waardoor het niet zo tarte tartin lijkt...quote:Op vrijdag 22 augustus 2014 11:44 schreef djkoelkast het volgende:
Het ziet er uit als een leuke appeltaart, maar dit is lijkt geen tarte tatin te zijn, of hij is niet gelukt
Je bakt de appels met de suiker in een koekenpan op het vuur, dus gecarameliseerde appels. Dan doe je het deeg er op en gaat het zo 'op de kop' dus met pan en al de oven in.
Daarna draai je hem om op een bord en dan heb je dus appels met caramel bovenop.
Meer zoiets:
[ afbeelding ]
Deze lijkt in deze vorm, met de appels aan de bovenkant gebakken. Dan is het meer een "gewone" Franse appeltaart.
Wat ligt er op de taart?quote:Op zondag 24 augustus 2014 08:37 schreef Tinuviel het volgende:
Dank vor de tips Myraela en taartje.
Ik heb de zijkanten glad gesmeerd en daar amandelschaafsel op gedaan. De taart viel zeer in de smaak:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |