abonnement Unibet Coolblue
pi_143452431
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 16:36 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Dat is maizena (maiszetmeel). Is het een glutenvrij recept of wordt het gebruikt om een vulling in te dikken? Hoe dan ook, je kunt dus gewoon maizena pakken ;)
Alternatieven: tapiocameel en aardappelzetmeel.
Dankjewel djkoelkast. Ik zag in de commentaren, dat een iemand deel gewoon bloem en deel speisestärke heeft gebruikt.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_143697663
Vandaag voor het eerst een tarte tartin met peer gemaakt! Visite vond hem in ieder geval geslaagd :)

Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
  Moderator vrijdag 22 augustus 2014 @ 11:44:40 #153
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_143697879
Het ziet er uit als een leuke appeltaart, maar dit is lijkt geen tarte tatin te zijn, of hij is niet gelukt :P

Je bakt de appels met de suiker in een koekenpan op het vuur, dus gecarameliseerde appels. Dan doe je het deeg er op en gaat het zo 'op de kop' dus met pan en al de oven in.
Daarna draai je hem om op een bord en dan heb je dus appels met caramel bovenop.

Meer zoiets:



Deze lijkt in deze vorm, met de appels aan de bovenkant gebakken. Dan is het meer een "gewone" Franse appeltaart.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_143702149
Ziet er mooi en lekker uit _Liek :)
Spin the wheel of fortune or learn to navigate.
pi_143702701
Vandaag weer eens wijncreme taart gemaakt. Hopelijk is hij net zo lekker als de vorige keer:


Zouden jullie hem nog decoreren en zo ja hoe?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_143702813
Op een schoon bord leggen, zijkanten in één beweging helemaal glad smeren en dan de bovenkant helemaal volgooien met een laagje gebroken pistache nootjes.

Dat zou ik doen.
pi_143705801
Krijg je de zijkanten nog mooi glad als de chocolade al hard is geworden? Zijn daar misschien truucjes voor?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_143708472
Je zou het kunnen proberen met een heet (palet)mes, bijv. boven het gasfornuis houden en dan over de zijkanten strijken.
A balanced diet is a cookie in each hand
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 22 augustus 2014 @ 17:07:49 #159
414785 sirdanilot
pi_143709242
De tarte tatin wil ik ook nog wel een keer proberen :D

Karamel maken kan ik al, had ik een keer gedaan voor hopjesvla. Echt ik weet niet waarom mensen dat moeilijk vinden in van die kookprogrammas? De suiker doe je gewoon eerst op hoog vuur en roeren, zodra het vloeibaar begint te worden vuur laag en stoppen met roeren, en de pan een beetje 'swirlen'. Kan toch niks fout bij gaan (als je niet wegloopt tenminste :') )??!
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  Moderator vrijdag 22 augustus 2014 @ 17:15:57 #160
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_143709480
Moeilijkheid in caramel is dat mensen er geen gevoel voor hebben of het niet snappen.

Je moet een pan met een dikke bodem hebben
Geen anti-aanbakpan
Niet meer roeren zodra de suiker is opgelost
Vuur in bedwang houden en geduld hebben en goed opletten

Daar gaat het meestal wel ergens fout ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 17:34:26 #161
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_143709975
Ik vraag me dat af bij alles waarvan mensen roepen dat ze het zo moeilijk vinden. Gewoon een kwestie van aandacht en weten wat je doet.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  Moderator vrijdag 22 augustus 2014 @ 17:37:25 #162
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_143710059
Soufflé gemaakt laatst, vond het niet moeilijk en hij zakte niet in. Maar ik denk dat er een verschil is tussen mensen die de techniek onder de knie hebben en gevoel hebben voor koken en bakken en mensen die 'wel eens een appeltaart uit een pakje' maken, maar er eigenlijk totaal geen aanleg voor hebben.
Koken en bakken dat gaat voor een groot deel op gevoel, de rest zijn natuurlijk je recepten (en vooral de verhoudingen tussen ingrediënten, je kunt als je een bepaalde uitkomst wil niet kloten aan verhoudingen, want dan wordt de uitkomst anders) en ingrediënten.
Je moet ook een beetje gevoel voor timing hebben: wanneer stop je met kneden/mixen/kloppen etc.

Als je dat hebt zijn volgens mij al die dingen goed te doen, als je dat niet hebt dan is alles strontmoeilijk als het niet uit een pakje komt.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 17:39:05 #163
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_143710108
Je kunt een hoop leren door te (blijven) proberen.
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 17:56:28 #164
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_143710607
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 17:37 schreef djkoelkast het volgende:
Soufflé gemaakt laatst, vond het niet moeilijk en hij zakte niet in. Maar ik denk dat er een verschil is tussen mensen die de techniek onder de knie hebben en gevoel hebben voor koken en bakken en mensen die 'wel eens een appeltaart uit een pakje' maken, maar er eigenlijk totaal geen aanleg voor hebben.
Koken en bakken dat gaat voor een groot deel op gevoel, de rest zijn natuurlijk je recepten (en vooral de verhoudingen tussen ingrediënten, je kunt als je een bepaalde uitkomst wil niet kloten aan verhoudingen, want dan wordt de uitkomst anders) en ingrediënten.
Je moet ook een beetje gevoel voor timing hebben: wanneer stop je met kneden/mixen/kloppen etc.

Als je dat hebt zijn volgens mij al die dingen goed te doen, als je dat niet hebt dan is alles strontmoeilijk als het niet uit een pakje komt.
Ja, dat is het ook wel een beetje denk ik. :Y Ik ken ook mensen die weten een pan water nog aan te laten branden. :+
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_143712969
als je een recept van een pakje kan lezen, kan je ook een gewoon recept lezen.
pi_143713109
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 19:05 schreef loecje het volgende:
als je een recept van een pakje kan lezen, kan je ook een gewoon recept lezen.
als je een pakje koopt is er te weinig kennis. Die pakjes zijn over het algemeen niet goedkoper als alle losse ingredienten die nodig zijn voor de maaltijd die je maakt met het pakje. En het maakt je leven over het algemeen niet zo veel makkelijker dat het prijsverschil te rechtvaardigen is.
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 19:12:34 #167
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_143713251
Volgens mij is dat het punt niet.
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 19:13:00 #168
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143713267
Toch kan ik de technologie van sommige pakjespoeders en wat daar uit komt erg bewonderen, sommige producten zijn gewoon knap.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143713509
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 19:08 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

als je een pakje koopt is er te weinig kennis. Die pakjes zijn over het algemeen niet goedkoper als alle losse ingredienten die nodig zijn voor de maaltijd die je maakt met het pakje. En het maakt je leven over het algemeen niet zo veel makkelijker dat het prijsverschil te rechtvaardigen is.
ligt eraan welke kennis je bedoeld. qua kook kennis is er evenveel kennis nodig voor een pakje als een simpel recept. namelijk de stappen lezen en dat kunnen uitvoeren.

de kennis die ontbreekt is misschien dat een normaal recept net zo gemakkelijk is. anderen noemen het gemak of luiheid.
pi_143713753
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 19:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Toch kan ik de technologie van sommige pakjespoeders en wat daar uit komt erg bewonderen, sommige producten zijn gewoon knap.
Ik ook! Ik ben nu op dieet en dan verbaas ik me echt voor hoe weinig kcal zij roomsausjes kunnen maken. :D
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 19:30:58 #171
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143714059
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 19:24 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik ook! Ik ben nu op dieet en dan verbaas ik me echt voor hoe weinig kcal zij roomsausjes kunnen maken. :D
Poeder waar je slechts water of melk bij doet en schudt en in een bakblik, oven in, een cake.
Das best een lastige
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 22 augustus 2014 @ 20:13:55 #172
414785 sirdanilot
pi_143716114
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 19:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Toch kan ik de technologie van sommige pakjespoeders en wat daar uit komt erg bewonderen, sommige producten zijn gewoon knap.
Cup-a-soup tomatensmaak *O*

quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 17:15 schreef djkoelkast het volgende:
Moeilijkheid in caramel is dat mensen er geen gevoel voor hebben of het niet snappen.

Je moet een pan met een dikke bodem hebben
Geen anti-aanbakpan
Niet meer roeren zodra de suiker is opgelost
Vuur in bedwang houden en geduld hebben en goed opletten

Daar gaat het meestal wel ergens fout ;)
Oh, dat van de niet-anti-aanbakpan (gewoon een aanbakpan?) wist ik ook niet. Maar ik maakte dus hopjesvla en maakte de caramel gewoon in mijn enorme pan, waar ik dan later ook de melk bij deed, dus daarom ging het goed. Ik deed het trouwens ook zonder water erbij (dat maakt alleen dat het langer duurt, heeft verder geen nut).

Ik ga denk ik vaker dingen met caramel maken, veel lekkerder dan gewoon suiker ! :D
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_143751484
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 11:44 schreef djkoelkast het volgende:
Het ziet er uit als een leuke appeltaart, maar dit is lijkt geen tarte tatin te zijn, of hij is niet gelukt :P

Je bakt de appels met de suiker in een koekenpan op het vuur, dus gecarameliseerde appels. Dan doe je het deeg er op en gaat het zo 'op de kop' dus met pan en al de oven in.
Daarna draai je hem om op een bord en dan heb je dus appels met caramel bovenop.

Meer zoiets:

[ afbeelding ]

Deze lijkt in deze vorm, met de appels aan de bovenkant gebakken. Dan is het meer een "gewone" Franse appeltaart.
Zo heb ik het ook gedaan, alleen dan met peer ;) En denk te weinig karamel in verhouding met de rest waardoor het niet zo tarte tartin lijkt...
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_143763853
Dank vor de tips Myraela en taartje.

Ik heb de zijkanten glad gesmeerd en daar amandelschaafsel op gedaan. De taart viel zeer in de smaak:


Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_143765002
quote:
0s.gif Op zondag 24 augustus 2014 08:37 schreef Tinuviel het volgende:
Dank vor de tips Myraela en taartje.

Ik heb de zijkanten glad gesmeerd en daar amandelschaafsel op gedaan. De taart viel zeer in de smaak:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Wat ligt er op de taart? :@
Mokkel met stuntstok
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')