abonnement Unibet Coolblue
pi_142856634
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 juli 2014 18:43 schreef SiGNe het volgende:
Kan je ipv zo'n knijper ook een microplane rasp gebruiken?
Of moet het echt geperst worden?

De rasp heb ik namelijk al in huis, de knijper niet :P
Wordt lijm. Ik rasp wel eens gekookte aardappelen voor tortilla's met een hele grove rasp. Dat wordt al een plakkerige bende van jewelste, laat staan met een microplane.
  Spellchecker woensdag 30 juli 2014 @ 13:01:24 #227
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_142880247
Ik heb gisteren gnocchi van Granditalia gegeten.
Gelukkig met tomatenbasilicumsaus en knoflook en geraspte kaas ....

Het leken wel kauwgomballen .... :o
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 30 juli 2014 @ 13:22:26 #228
414785 sirdanilot
pi_142880946
quote:
0s.gif Op woensdag 30 juli 2014 13:01 schreef maily het volgende:
Ik heb gisteren gnocchi van Granditalia gegeten.
Gelukkig met tomatenbasilicumsaus en knoflook en geraspte kaas ....

Het leken wel kauwgomballen .... :o
Is helemaal niet moeilijk zelf te maken van een restje gekookte aardappelen, beetje meel, ei etc. Maar het duurt natuurlijk altijd net wat langer dan een normale snelle hap en geeft net wat meer troep, dat wel.

Mijn salieplantje is lekker aan het groeien, wil nog een keer gnocchi met salieboter doen als ie wat groter is, schijnt lekker te zijn?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 30 juli 2014 @ 13:25:21 #229
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142881024
Idd, gewoon een keer zelf maken, is dan ineens een feestje.
Die Salie, staat ie in potten of in de volle grond? Dat kan verschrikkelijk woekeren namelijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Spellchecker woensdag 30 juli 2014 @ 13:34:24 #230
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_142881267
quote:
0s.gif Op woensdag 30 juli 2014 13:22 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Is helemaal niet moeilijk zelf te maken van een restje gekookte aardappelen, beetje meel, ei etc. Maar het duurt natuurlijk altijd net wat langer dan een normale snelle hap en geeft net wat meer troep, dat wel.

Mijn salieplantje is lekker aan het groeien, wil nog een keer gnocchi met salieboter doen als ie wat groter is, schijnt lekker te zijn?
quote:
0s.gif Op woensdag 30 juli 2014 13:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Idd, gewoon een keer zelf maken, is dan ineens een feestje.
Die Salie, staat ie in potten of in de volle grond? Dat kan verschrikkelijk woekeren namelijk
Maar is dan de structuur niet meer kauwgombalachtig?
  woensdag 30 juli 2014 @ 14:08:50 #231
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142882287
quote:
0s.gif Op woensdag 30 juli 2014 13:34 schreef maily het volgende:

Maar is dan de structuur niet meer kauwgombalachtig?
Nee, het wordt kauwgombal achtig als je te veel bloem gebruikt, lang kneed en weinig ei en aardappel gebruikt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Spellchecker woensdag 30 juli 2014 @ 14:17:50 #232
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_142882627
quote:
0s.gif Op woensdag 30 juli 2014 14:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, het wordt kauwgombal achtig als je te veel bloem gebruikt, lang kneed en weinig ei en aardappel gebruikt.
Ik ga het binnenkort eens proberen!
  woensdag 30 juli 2014 @ 14:35:37 #233
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142883229
Staan op youtube veel filmpjes over hoe je het moet doen.

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142884345
Misschien een stomme vraag, maar als ik cake bak, maakt het dan uit of ik grote of gemiddelde eieren gebruik?
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
  woensdag 30 juli 2014 @ 15:10:31 #235
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142884491
quote:
1s.gif Op woensdag 30 juli 2014 15:05 schreef robuust89 het volgende:
Misschien een stomme vraag, maar als ik cake bak, maakt het dan uit of ik grote of gemiddelde eieren gebruik?
Nee, dat is een hele goede vraag. Een recept wat bakkers gebruiken spreekt dan ook van gewicht aan ei. Een S ei en en een XLei verschillen nogal qua volume. Het is een van de dingen die zeker bij gebak nogal nauw luistert en wat me ergert bij recepten.
Geloof me, de meeste recepten die je in kookboeken leest zijn nooit goed of geheel niet uitgeprobeerd. Ze zijn overgeschreven en aangepast. Er wordt meer aandacht besteed aan de fotos dan aan het recept.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142885453
quote:
0s.gif Op woensdag 30 juli 2014 15:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, dat is een hele goede vraag. Een recept wat bakkers gebruiken spreekt dan ook van gewicht aan ei. Een S ei en en een XLei verschillen nogal qua volume. Het is een van de dingen die zeker bij gebak nogal nauw luistert en wat me ergert bij recepten.
Geloof me, de meeste recepten die je in kookboeken leest zijn nooit goed of geheel niet uitgeprobeerd. Ze zijn overgeschreven en aangepast. Er wordt meer aandacht besteed aan de fotos dan aan het recept.
aha! Maar een S ei heeft naar verhouding minder eiwit dan een XL, maakt dat ook uit?
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_142885907
Volgens mij wordt er meestal uitgegaan van een maat L ei, die hoort ongeveer 50 gram te wegen in totaal.
  woensdag 30 juli 2014 @ 16:46:00 #238
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142888191
quote:
1s.gif Op woensdag 30 juli 2014 15:38 schreef robuust89 het volgende:

[..]

aha! Maar een S ei heeft naar verhouding minder eiwit dan een XL, maakt dat ook uit?
Als dat zo is, ja, afhankelijk van wat je maakt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Spellchecker woensdag 30 juli 2014 @ 19:09:18 #239
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
  woensdag 30 juli 2014 @ 19:31:35 #240
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142893291
quote:
0s.gif Op woensdag 30 juli 2014 19:09 schreef maily het volgende:

[..]

^O^
Nam deze omdat het zo heerlijk italiaanse mama is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Spellchecker woensdag 30 juli 2014 @ 19:35:55 #241
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_142893463
quote:
1s.gif Op woensdag 30 juli 2014 19:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nam deze omdat het zo heerlijk italiaanse mama is.
Zo mooi ook bij het kaasraspen: "what you buy in a sack are leftovers" :D
pi_142894004
quote:
1s.gif Op woensdag 30 juli 2014 15:05 schreef robuust89 het volgende:
Misschien een stomme vraag, maar als ik cake bak, maakt het dan uit of ik grote of gemiddelde eieren gebruik?
zomaar wat info over eieren:

wegen van eieren:
gewichtsklassen eieren:


Klasse 1 -- 70gr of meer
Klasse 2 -- 65-70gr
Klasse 3 -- 60-65gr
Klasse 4 -- 55-60gr
Klasse 5 -- 50-55gr
Klasse 6 -- 45-50gr
Klasse 7 -- minder dan 45gr

* Een gemiddeld ei van 60gr bevat ongeveer 30gr eiwit, 20gr eierdooier en 10 gr schil

* 20 hele eieren - 1 liter
* 32 eiwitten - 1 liter
* 52 eierdooiers - 1 liter

Eiwitten invriezen:
Eiwitten kunnen zo ingevroren worden en zijn enkele weken houdbaar

Eierdooiers invriezen:
Klop ze licht op met 5-10% suiker, vries ze in bij -25 °C en bewaar ze niet
langer dan 4 weken

en het ligt eraan, voor het ene cake recept staat er gewoon 2 eieren op kamertemperatuur,
bij 'n ander cake recept staat er bv 2 eieren, klasse 1 of 3 eieren klasse 5 of 6 eieren klasse 5

lekker simpel allemaal :D

:Y)
  woensdag 30 juli 2014 @ 19:52:51 #243
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142894057
quote:
14s.gif Op woensdag 30 juli 2014 19:50 schreef killerkip69 het volgende:

,
bij 'n ander cake recept staat er bv 2 eieren, klasse 1 of 3 eieren klasse 5 of 6 eieren klasse 5
Heb dat nog nooit in een recept zien staan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142894274
ik wel, het is ook wel 'n speciaal boek, dat dan weer wel...maar awesome recepten.. ^O^
en hetgeen je quote is trouwens bij 3 verschillende recepten, koken is makkelijker ;)
  woensdag 30 juli 2014 @ 19:59:49 #245
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142894323
quote:
10s.gif Op woensdag 30 juli 2014 19:58 schreef killerkip69 het volgende:
ik wel, het is ook wel 'n speciaal boek, dat dan weer wel...maar awesome recepten.. ^O^
en hetgeen je quote is trouwens bij 3 verschillende recepten, koken is makkelijker ;)
1 boek dus
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142894405
quote:
1s.gif Op woensdag 30 juli 2014 19:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

1 boek dus
yup, iets mis mee?
  woensdag 30 juli 2014 @ 20:03:31 #247
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142894466
quote:
15s.gif Op woensdag 30 juli 2014 20:01 schreef killerkip69 het volgende:

[..]

yup, iets mis mee?
Nee, maar het is dus zeker geen algemeen gebruik en niet verwonderlijk dat je het verder nooit in recepten ziet staan. Goed dat dit boek die uitzondering maakt, beter nog, gewoon gewicht gebruiken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142894687
quote:
1s.gif Op woensdag 30 juli 2014 20:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, maar het is dus zeker geen algemeen gebruik en niet verwonderlijk dat je het verder nooit in recepten ziet staan. Goed dat dit boek die uitzondering maakt, beter nog, gewoon gewicht gebruiken
inderdaad, daar heb je wel 'n punt :)
gewoon simpel houden, vind het ook maar vreemd, maar weet zeker als je die recepten niet goed aanhoudt, dat het gegarandeerd zal mislukken, echte patisserie is gewoon niet zo makkelijk...
  woensdag 30 juli 2014 @ 21:36:45 #249
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_142899165
quote:
0s.gif Op maandag 28 juli 2014 22:45 schreef uniekhoorn het volgende:
LIeve reddende engel.

Ik ga morgen http://allrecipes.nl/rece(...)&o_is=RecentlyViewed
maken... tja ben niet van het zoete bakken maar enfin.

Pruimen, ze zijn wat droog/melig. Is dat dan te merken met zo'n cake? En wat kan ik er anders mee doen om het wat minder melig te maken?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Van de melig/droogheid van de pruimen was geen sprake meer.
Voor de rest vond ik er niks aan maar met slagroom is alles goed te maken :')
Collega's waren wel een soort van heel erg enthousiast maar dat zijn lompe boeren.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 31 juli 2014 @ 12:03:12 #250
414785 sirdanilot
pi_142916939
Ik maak vaak Portugese zoete recepten, en die lui gebruiken zo ontzettend veel ei (6 eieren in een cake :') ) dat een beetje meer of minder niet meer uitmaakt volgens mij.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')