Waar?Restaurant Oker in Den Haag
Wanneer?Zondag 31 augustus
Wat at je?De kaart bestaat uit voor- en hoofdgerechten, maar alles wordt als een klein gerechtje geserveerd. De prijzen zijn dan ook voor kleine gerechten.
Uitzicht op de open keuken:
Voorgerechtje:
Vriendin en ik namen allebei de truffelrisotto met paddenstoelen, parmezaan en rucola. Dit op aanraden van vriendin want is ze helemaal weg van (ze was al 2x eerder geweest). Was wel echt een heel klein gerecht maar ook best zwaar. Ik geloof dat iemand anders het gerecht niet wilde want minuut na bestelling zagen we 2 borden op de uitgifte en ik zei nog tegen vriendin dat dat absoluut niet voor ons kon zijn. Nadat de kok 2x op de bel had gedrukt (personeel had het niet door geloof ik) kregen wij het... Desondanks was het toch nog gelukkig op een goede temperatuur.
Vriendin's 2e gerecht: Pannenkoekjes met gekonfijte eend, komkommer, bosui en hoisin saus.
Nadat ik een hapje van haar gerecht nam merkte ik op dat het gewoon zowat koud was
. Gerecht werd teruggestuurd en we kregen een snel excuus. Nieuw gerecht was gelukkig wel warm. Lekker veel gekonfijte eend voor in de pannenkoekjes en het sausje zijn we allebei fan van
.
Mijn 2e gerecht: Gebakken noordzeetong met frietjes, spinazie en warme remoulade.
Lekker gerecht, niet bijzonder. Spinazie was jammergenoeg niet op smaak. Zat geen peper, zout of kruiden (of heeeel weinig) in. Remoulade was ook niet warm maar dat vond ik niet erg. Die paar frietjes waren erg lekker. Volgens mij in eenden- of varkensvet gebakken. Daar had ik wel een kom van gewild maar dat kun je daar vast niet vragen
.
Omdat we daarvoor ergens anders al een lekkere kop tomatensoep ophadden besloten we alleen nog voor een dessert te gaan.
Vriendin's dessert: Taartje van pure chocolade met mokka crème en pure chocolade-hazelnootroomijs.
Ze heeft gesmuld. Ik vond em machtig maar ik ben ook niet zo'n fan van chocoladetaart of mokka.
Mijn toetje! Cheesecake met frambozencoulis en chocolade-hazelnootroomijs. Was eigenlijk met champagneijs maar ik vroeg of ik een ander bolletje ijs mocht. Cheesecake was zacht, lekkere bodem en coulis. Ik hou van cheesecake
. Om het ijs lagen lekkere krokante koekkruimels.
Impressie?Heel gezellig restaurant en om 21u helemaal vol. Dat is best bijzonder voor een restaurant in Den Haag want ben daar vaak op zondag maar dan is alles snel leeg. Oker is een populair restaurant en de verlichting is precies goed. Collega's van mij zijn er helemaal lyrisch over en vriendin ook maar vandaag hadden ze geloof ik een mindere dag in de keuken en bediening. Ik dacht; zal wel een culisnob zijn maar vriendin vond het dit keer ook minder. Was niet zo erg dat we hebben geklaagd behalve die eend, want die was gewoon lauw tot koud, maar ik had hoge verwachtingen. Ook op Iens komen ze heel goed uit. Heb helaas net een mindere dag gehad denk ik. Desondanks was het zeker niet slecht en heb ik lekker gegeten. Risotto en cheesecake waren het lekkerst.
Kosten?¤ 80,- incl. 2x Merlot, 3x fris en een kleine fooi.
Cijfer?7