FOK!forum / Lifestyle / Klassiek scheren #XVII
Diqiu-Longdinsdag 20 mei 2014 @ 15:10
ZjvMHvl.jpg

Steeds meer mannen gooien hun hypermoderne scheermesjes weg en bekeren zich tot het klassieke scheermes, ook wel het krabbertje genoemd. Een klassiek scheermes beschikt over een mesje, dat tussen twee metalen plaatjes zit geklemd. Een klassiek scheermes maakt het dagelijkse scheerritueel tot een waar genot, mits goed gedaan natuurlijk. Scheren met een klassiek scheermes vergt enige oefening en duurt iets langer dan het scheren met een modern scheermesje, maar de resultaten zijn het zeker waard.
Voordelen van een klassiek scheermes

Als er van die mooie, strak vormgegeven, moderne scheermessen van Gillette verkrijgbaar zijn, waarom zou je dan overstappen op een krabbertje? Het zal je nog verbazen hoeveel voordelen er zitten aan een klassiek scheermes!


• Een modern scheermesje bestaat uit 3, 4 of soms zelfs 5 kleine mesjes. Daardoor worden de baardharen eerst opgetild en vervolgens afgeschoren. De kans op ingegroeide baardharen is groter, dan wanneer je een scheermesje met een enkel mes gebruikt, zoals een krabbertje.

• Doordat het klassieke scheermesje maar één mesje heeft, is de kans op huidirritaties veel minder dan bij een modern scheermes waar er vijf mesjes tegelijk over de huid worden geschraapt.

• Losse scheermesjes voor een klassiek scheermes zijn een stuk goedkoper dan mesjes voor een modern scheermes. Je kunt dus heel wat kosten besparen!


Verschillende types klassiek scheermes

Er zijn twee types klassieke scheermessen.

Bij de meest traditionele versie moet je om het mesje te vervangen, eerst het handvat van de houder af draaien. Vervolgens plaats je een nieuw mesje tussen de metalen plaatjes, alvorens het handvat weer vast te draaien. Doe dit wel voorzichtig!

De andere is een vlindermesje, ook wel Twist To Open (TTO) genoemd. Door de vlindersluiting wordt het een stuk makkelijker om je mesje te vervangen. Je draait simpelweg aan de handgreep en de houder klapt vanzelf open, zodat je het mesje kunt vervangen.
Onderhoud klassiek scheermes

Ook bij een klassiek scheermesje is het van belang dat je regelmatig het mesje vervangt. Hoe vaak je dit moet doen, is afhankelijk van:


• hoe dik je baardgroei is

• hoe vaak je je scheert

• welk scheerproduct je gebruikt

Je kunt ervan uitgaan dat je gemiddeld vijf scheerbeurten met hetzelfde mesje kunt doen. Toch is het vanwege de hygiëne het beste om na elke scheerbeurt je mesje te vervangen. Gebruik hiervoor de Double Edge Scheermesjes van Derby of Merkur. Deze gangbare mesjes passen in ieder klassiek scheermes. Gelukkig zijn deze mesjes niet al te duur: je bent sowieso goedkoper uit dan wanneer je met een modern scheermesje scheert!

Gwt1cJ8h.jpg

5FJemFq.jpg

Alles over het open scheermes.

platinumrazor1.jpg

SPOILER
Alles over het open scheermes

Staalsoort

Een hedendaags open scheermes kan van diverse materialen worden gemaakt. Zachte staalsoorten hebben het voordeel dat ze makkelijk scherp te houden zijn en zich makkelijker plooien. Harde staalsoorten (zoals RVS) blijven langer scherp maar zijn moeilijker scherp te houden. Roest op het scheermes betekent, als het te diep is ingevreten, het einde van het scheermes als gebruiksvoorwerp.

Koolstofstaal: Het meest gebruikte staal voor open scheermessen.
Zilverstaal: Een gereedschapsstaallegering die tot 64 gr Rockwell kan worden gehard en tot een hoge glans kan worden gepolijst. Het bevat geen zilver: UK specification BS-1407, koolstof 0.95–1.25, mangaan 0.25–0.45, chroom 0.35–0.45, silicium 0.40 max.
Roestvast staal: Een zeer hard staal dat nauwelijks roest. Blijft langer scherp maar is moeilijker scherp te krijgen.
Damaststaal: Een uit laagjes met verschillende eigenschappen opgebouwd, zeer kostbaar staal met typisch patroon dat de eigenschappen van een heel hard en heel zacht tracht te combineren.
Maten

De breedte van een scheermes wordt weergegeven in achtsten van een inch. De gangbaarste messen zijn 5/8" breed wat overeenkomt met 1,8 centimeter. Hoe langer of zwaarder de baard hoe breder het scheermes mag zijn. Zachtere of lichtere baarden kunnen met een smaller mes geschoren worden. Welk mes men gebruikt is echter grotendeels een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Slijping

Messen worden op de fabriek tussen 2 ronddraaiende slijpstenen geslepen, waardoor het holle flanken krijgt. Dit noemt men een full hollow ground. De snede wordt dan op een zeer fijne steen, bv. een Japanse watersteen of een Belgische coticulesteen, met een korrelgrootte van 6000 ŕ 12000 geslepen, en vervolgens op een spanriem met slijppasta gepolijst. Ten slotte wordt het mes voor iedere scheerbeurt op een strijkriem met aan een zijde canvas en aan de andere kant juchtleer gericht en gepolijst, waarna het zo scherp is dat men er een haar zonder druk mee kan doorsnijden. Het goed scherpen van een scheermes is een kunst die men pas na oefening kan leren en waarbij ervaring tot voordeel strekt. Eenmaal scherp hoeft een scheermes bijna nooit meer op een steen te worden geslepen; de strijkriem en bij iets ernstiger botheid de spanriem met pasta zijn afdoende.

Punttypes

Punttypes- en dus de scheermessen kan men onderverdelen in 4 types:
Recht: Rechthoekig mes met een scherpe punt.
Franse punt (of oblique): Rechthoekig mes met een licht afgeronde punt.
Barbersnotch: Met een kleine inkeping op de punt.
Ronde punt: Rechthoekig mes met ronde punt.

shop2027500.images.openscheermes%20functies.jpg

Het onderhouden van het open scheermes

Dagelijks onderhoud

Na een rustpauze van 24 tot 48 uur heeft het metaal van de snede zich weer grotendeels hersteld van de vervormingen opgelopen bij het doorsnijden van de baardharen. Voor het scheren richt u uw mes op de canvas zijde van een scheerriem om alle metaaldeeltjes weer in de goede richting te zetten. Dit gaat als volgt: Hang uw scheerriem aan een stevige haak, haal de onderzijde van de riem naar u toe en houd zoveel spanning op de riem dat hij nog iets doorbuigt, verwijder met uw hand de losse stofdeeltjes aan de canvaszijde en plaats het mes vlak op de onderzijde van de scheerriem met de rug van het mes naar boven. Nu gaat u rustig zonder druk op het mes uit te oefen naar boven waarna u het mes boven aangekomen rustig over de rug omdraait en weer naar beneden beweegt.

Laat aan de uiteinden van de riem altijd wat canvas en leder ongebruikt zodat u het mes zeker niet beschadigd aan de uiteinden van de riem, herhaal dit ongeveer 15 keer. Vervolgens draait u de scheerriem met de lederzijde naar u toe en herhalen we dezelfde handelingen, maar dan op het leder om het mes een beetje bij te slijpen en te polijsten, herhaal dit tussen de 20 á 25 keer.

shop2027500.images.scheerriem%20onderhoud.jpg

Scherpen

Wanneer het mes bot aanvoelt, is het nodig een spanriem te gebruiken. Deze spanriem kent twee zijden: een gekleurde rode of groene zijde en een bruine zijde. De gekleurde zijde wrijft u in met een slijppasta, dit hoeft niet iedere keer, zolang het mes een slijpend geluid op de riem maakt zit er voldoende pasta op. Laat de pasta even indrogen wanneer u hem opgezet heeft, en vervolgens beweegt u het mes op dezelfde wijze als op de scheerriem ongeveer 10 keer over de spanriem. Daarna 10 keer op het canvas en 20 keer op het leder van de scheerriem.

Is de snede van uw mes werkelijk beschadigd, dan gebruikt u een slijpsteen om de snijvlakken te herstellen. Hiervoor gebruikt u de Belgische Blauwe Wetsteen (korrelgrootte 4000) of liever nog de Coticule, deze Coticule is een natuurlijke slijpsteen met een gele kleur en een zeer fijne korrelgrootte (8000). U kunt meer over deze bijzondere slijpsteen lezen onder de rubriek “onze merken”, Ardennes Coticule. Voordat u de steen gebruikt besprenkeld u hem met water vermengt met een druppel afwasmiddel, daarna neemt u een klein stukje coticule en wrijft hiermee over de gele zijde van de steen tot er een melkwit papje op de steen ontstaat. Dit papje bevat vele miljoenen slijpdeeltjes.

Nu legt u uw scheermes volledig vlak op de slijpsteen met de smalle kant van de schouder van het mes tussen duim en wijsvinger en een vinger van de andere hand legt u op de bovenzijde van het lemmet enkel voor de begeleiding van het mes. Oefen zeker geen druk uit! Nu beweegt u het mes heen en weer over de steen en beschrijft u als het ware een letter “X” waardoor u de gehele snede van het mes raakt, maar anders dan bij de scheerriem volgt de rug van het mes nu de snede.

Draai het mes altijd over de rug, wanneer u het mes per abuis over de snede draait is het weer bot. Een scheermes wat terug scherp gemaakt moet worden heeft genoeg aan zo’n 10 bewegingen over de slijpsteen. Een mes wat beschadigd is vergt meer bewegingen. Vergeet dan niet uw slijpsteen en snede tussendoor braamvrij te maken, anders zou u uw scheermes enkel maar beschadigen. Na het slijpen op de steen maakt u lemmet droog met een doekje zonder de snede te raken, vervolgens maakt u met uw mes weer een slijpbeweging over de natte slijpsteen. Wanneer het water nu op het lemmet komt en er niet onderdoor gaat weet u dat uw mes volledig vlak is, maak u mes nu weer droog en herhaal dit ook aan de andere zijde van het mes. Nu de snede weer hersteld is en u met uw mes een keer voorzichtig door een dun nat papiertje gesneden hebt om de eventuele braam te verwijderen, kunt u de scherpte van uw mes testen. Dit gaat als volgt: maak uw duimnagel vochtig in uw mond, beweeg de snede langzaam naar uw natte duimnagel. Op een gegeven moment lijkt het alsof het mes door de nagel aangetrokken wordt, het mes bijt als het ware in je nagel.

Nu nemen we de spanriem en maken we zo’n 15 bewegingen, vervolgens het canvas van de scheerriem zo’n 10 bewegingen, waarna we de snede polijsten op de lederen kant ongeveer 20 keer. Uw mes zou nu weer in een optimale staat moeten zijn, maar ook hier geldt: oefening baart kunst. Voor meer informatie willen wij u graag wijzen op onze workshop “open scheermes”.
5FJemFq.jpg




Voor goede scheertips verwijzen wij je naar het Youtube kanaal van mantic59 of geofatboy.



5FJemFq.jpg

DYs1HLx.png

5FJemFq.jpg
Welke mesjes kan ik gebruiken in mijn DE scheermes?

Er zijn veel soorten mesjes. een aantal veel voorkomende mesjes zijn:
shop2027500.images.astraextrainfo.jpg
SPOILER
Scheerkarakter:

Scherp, Agressief

Omschrijving:

Zeer scherpe mesjes met een zeer lange levensduur, geďmporteerd uit Rusland. Afzonderlijk in paraffinepapier verpakt in een doosje van 5 stuks. Nadat Gillette het Tsjechische Astra kocht werd de productie van deze mesjes verplaatst naar Rusland. Astra Superior Platinums zijn agressiever dan de meeste blades, maar als je geen gevoelige huid hebt zou de scherpte je wel eens kunnen bevallen.
shop2027500.images.derbyextrainfo.jpg
SPOILER
Scheerkarakter:

Comfortabel, vergevingsgezind

Omschrijving:

Deze mesjes zijn erg vergevingsgezind en daardoor ook erg geschikt voor de beginnende Safety Razor gebruiker. Derby Extra blades zijn afzonderlijk in paraffinepapier verpakt in een doosje van 5 stuks en worden geďmporteerd uit Turkije. Derby Extra Double Edge Razor Blades worden vervaardigd in Turkije. De mesjes zijn gemaakt van Zweeds roestvrij staal. Ze hebben een hoog koolstofgehalte en worden langdurig met platina gecoat onder strikte kwaliteitsnormen.
shop2027500.images.featherextrainfo.jpg
SPOILER
Scheerkarakter:

Extreem scherp, Agressief

Omschrijving:

Feather mesjes zijn gemaakt met dezelfde apparatuur en voldoen aan dezelfde hoge kwaliteitsnormen als een chirurgisch mesje en worden geďmporteerd uit Japan. Afzonderlijk in paraffinepapier verpakt in een doosje van 10 stuks. Bij de Feather Safetyrazor Co. telt alleen de beste state-of-the-art technologie bij elke stap van het productieproces. De scherpte is ongeëvenaard. Zeer geschikt voor een grove baardgroei. Het mes kan voor de beginnende scheerder of mensen met een gevoelige huid agressief overkomen. Het gebruik van deze blades vereist dan ook dat je weet hoe je de huid moet voorbereiden en hoe je met scheerzeep of -crčme een beschermende laag schuim kunt creëren. Gemiddeld goed voor zon 8 tot 12 comfortabele scheerbehandelingen.
5FJemFq.jpg

Scheerzeep, scheercrčme, olie?
Er zijn enorm veel soorten zeep.
Een aantal merken die veel terugkomen op diverse fora's zijn:

shop2027500.images.taylorofoldbondstreetheaderlabel.jpg
SPOILER
Taylor of Old Bond Street is opgericht 1 september 1854 door Jeremia Taylor, de overgrootvader van de huidige directeur. Jeremia Taylor opende zijn Hair Treatment Salon in het hart van Londen's West End in Bond Street. Hij had al snel een reputatie in de Britse samenleving voor zijn plantenextract voor haar en hoofdhuid behandeling.

De traditie wordt voortgezet van generatie op generatie en sinds 1930 gevestigd in de Jermyn Street. Vandaag de dag, met meer dan 150 jaar ervaring in het ontwikkelen van hoge kwaliteit haar, huid en scheerproducten.

Taylor heeft een groot aanbod van scheerzepen, scheerkwasten, scheerapparaten en scheeraccessoires, manicure sets, deodorants, talk, zepen, oliën, sponzen, haarborstels, kammen, scheerspiegels, het eigen merk Eau de Toilette, eau de Cologne en exclusieve geschenkboxen.

De geuren:
GiM7e1A.png
Hv4unHK.png
qTQBUkU.png
Proraso-mens-shaving-products.jpg

Vergulde%20hand.JPG

Zo zijn er nog legio's soorten zeep.
Leuk om te lezen, is het blog van Greg.
http://shavesoaps.wordpress.com/

5FJemFq.jpg

Lather tip van Snowballed
SPOILER
Het verschilt hoe stug je kwast is, hoeveel zeep hij meeneemt uit het bakje... op den duur weet je precies welke slag je moet maken om precies genoeg te nemen.. (soms kun je best wat meer water toevoegen dan dat er in je kwast zit...)

Met een stick doe ik vaak ook heel even in een heel klein laagje heet water deppen, en dan met de stick over de kwast bewegen... (niet andersom)
En dan klop ik die ook verder op in de kom...

Je kunt hem ook direct op je wang wrijven en de schuim op je gezicht maken, maar dat is niets voor mij...
5FJemFq.jpg

En voor honderdduizend tips en trucs:
http://badgerandblade.com/vb/forum.php

5FJemFq.jpg

8156316712_49307ed0e2_z.jpg

Voor het aanschaffen van materiaal online, verwijzen wij je naar de volgende webshops:

http://www.scheersalon.nl/

http://www.manandshaving.nl/

http://www.barbieredifigaro.nl/
(5% korting met kortingscode: FOK!)
Bij het afrekenen.

http://webshop.total-shave.nl/

Topicmascotte:

zzz%20demon.jpg

5FJemFq.jpg

Deel van de op tekst/info komt van:
www.scheeradviezen.nl
www.scheersalon.nl
OP door Sosuacafe

5FJemFq.jpg
MajorShaverdinsdag 20 mei 2014 @ 15:42
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 15:10 schreef Diqiu-Long het volgende:

[..]

Mooi setje om mee te starten :) Vooral die Edwin Jagger Barley :) In begint toen ik eerste keer over krabbers en met name de bijhorende mesjes hoorde dacht ik echt dat moet wel gevaarlijk zijn om je met dat soort mesjes te scheren ;)
Helaas, je hebt het fout :9~, het is niet de Barley :D

Wie o wie weet het wel O-)

ibmdrl.jpg

Nu ik gisteren voor het eerst met een DE razor heb geschoren heb ik wel het gevoel dat mijn haren/stoppels donkerder zijn (zwarter). Hebben jullie dat ook ervaren na de eerste keer scheren.?
Diqiu-Longdinsdag 20 mei 2014 @ 15:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 15:42 schreef MajorShaver het volgende:

[..]

Helaas, je hebt het fout :9~, het is niet de Barley :D

Wie o wie weet het wel O-)

[ afbeelding ]

Nu ik gisteren voor het eerst met een DE razor heb geschoren heb ik wel het gevoel dat mijn haren/stoppels donkerder zijn (zwarter). Hebben jullie dat ook ervaren na de eerste keer scheren.?
Het is dan de DE3D14bl welke ook wel de 3D Laser Diamond genoemd word :) Een nieuwe Edwin Jagger krabber uit de 2014 lijn :)

Dat is zo'n model dat voor extra grip dient te zorgen, en ik denk dat je een uitstekend keuze hebt gemaakt. Persoonlijk bevalt mij de ''Extra grip'' uitvoering van de DE87 ook erg goed, maar die is dan met rubber bekleed.
MajorShaverdinsdag 20 mei 2014 @ 15:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 15:47 schreef Diqiu-Long het volgende:

[..]

Het is dan de DE3D14bl welke ook wel de 3D Laser Diamond genoemd word :) Een nieuwe Edwin Jagger krabber uit de 2014 lijn :)

Dat is zo'n model dat voor extra grip dient te zorgen, en ik denk dat je een uitstekend keuze hebt gemaakt. Persoonlijk bevalt mij de ''Extra grip'' uitvoering van de DE87 ook erg goed, maar die is dan met rubber bekleed.
Woehoe Topper *O*

Nu nog ff antwoorden op mijn vraag over de haren die blijkbaar donkerder/sneller terug komen. :s)

EDIT: Antwoorden is natuurlijk niet verplicht haha..
Diqiu-Longdinsdag 20 mei 2014 @ 15:59
quote:
14s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 15:49 schreef MajorShaver het volgende:

[..]

Woehoe Topper *O*

Nu nog ff antwoorden op mijn vraag over de haren die blijkbaar donkerder/sneller terug komen. :s)

EDIT: Antwoorden is natuurlijk niet verplicht haha..
Op die laatste heb ik helaas geen antwoord. Maar bij mijzelf is het scheerresultaat in hals iets minder glad dan op mijn wangen bijvoorbeeld, dus het lijkt dan alsof de haren in de hals sneller groeien, maar dat is niet zo.

Waarom ze donkerdere zouden zijn weet ik ook niet, mijn baardhaar is in iedere geval rood / oranje :X
Twiitchdinsdag 20 mei 2014 @ 16:13
De Aqua Velva Ice Blue is binnen.
Hij ruikt heerlijk ouderwets maar toch fris, jammer dat hij hier niet meer te krijgen is.
7 Euro inclusief verzenden op ebay.

AV_ice_blue.jpg
Diqiu-Longdinsdag 20 mei 2014 @ 16:18
Dit is de eBay advertentie he?

Hoe inhoud heeft deze? Op eBay zie ik 3.5oz en dat zou zo'n 100ML volgens Google zijn. Ik heb zelf de Spaanse Aqua Velva en mijn oordeel kwa geur is vergelijkbaar, ouderwets maar toch fris inderdaad, oubollig zou ik het in iedere geval niet noemen :)

Enige jammere aan die Amerikaanse uitvoeringen vind ik dat ze het in plastic flesje verkopen, waar de Europese varianten gewoon nog in een glazen flesje komen. Dus je hebt van die Amerikanen die kopen de Spaanse variant puur vanwege het flesje en vullen die later bij met Amerikaanse Aqua Velva.
Twiitchdinsdag 20 mei 2014 @ 16:26
Ach, het flesje maakt me niet zoveel uit. Laat toch altijd alles uit m'n klauwen vallen dus tja.
Diqiu-Longdinsdag 20 mei 2014 @ 16:32
Scheerwinkel.nl lijkt zijn naam blijkbaar veranderd te hebben naar Flanderhijn Scheerartikelen? Maar de website heet nog gewoon scheerwinkel.nl lekker verwarrend allemaal eerlijk gezegd. Ik denk dat ik het maar hou bij Scheerwinkel.nl wanneer ik naar die winkel refereer.
Bramitodinsdag 20 mei 2014 @ 20:16
quote:
6s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 13:51 schreef MajorShaver het volgende:
Scheer zelf al jaren met een Gilette Fusion Power en las iets op een forum over goedkope alternatieven.
Er werd toen gepraat over een Safety Razor, ik dacht huh wat is dat.?

Natuurlijk meteen gaan zoeken op Google Afbeeldingen en dacht meteen, dat zijn chique apparaten.!! :)

Ik scheer al een maand met botte mesjes en heb het kopen van een 4/8/12pack zo lang mogelijk uitgesteld vanwege de hoge prijs. Toen dacht ik, geen nieuwe cartridges, maar een Safety Razor.

Na een weekendje te hebben geneusd op het internet, gisteren maar wat spulletjes opgehaald..

[ afbeelding ]

Hier mijn handelingen/ritueel :
• Bij thuiskomst natuurlijk meteen gaan douchen, gezicht goed schoongemaakt.
• Spulletjes uitgepakt en binnen handbereik van de wasbak uitgestald.
• Oej ik mis een kommetje, snel naar beneden, waterbak van de kat leeggemaakt en meegenomen. >:)
• De omega nat gemaakt. (tijdens het douchen al in heet water met shampoo gelegd)
• Een kwakje palmolive van ongeveer ten grote van een eikel met de vinger in de kwast gestreken.
• In de kom makkelijk kunnen opkloppen tot een heerlijk dikke schuimlaag.
• Met ronde bewegingen het gezicht lekker bedekt met schuim/zeep/creme.
• 1e Begonnen met verticale beweging, 2e Horizontale beweging, 3e Alleen de gemiste plekjes.
• Gezicht schoongemaakt met lauw water wat toch best een brandend gevoel gaf
• Dolce & Gabanna The One erop gespoten :)

Ik vind tijdens het scheren van de kaaklijn en de kin, het lastig om dan de juiste hoek te behouden, iemand tips.?

En ja, 2 rode bloederige puntjes na het scheren ;)
Heb je je al met Elios geschoren? Die zijn nog botter dan Derbys. Als het daar niet mee gaat, dan ligt het daar aan.
MajorShaverdinsdag 20 mei 2014 @ 21:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 20:16 schreef Bramito het volgende:

[..]

Heb je je al met Elios geschoren? Die zijn nog botter dan Derbys. Als het daar niet mee gaat, dan ligt het daar aan.
Ik heb met de elios geschoren ja. Zou ik dan beter de Derbys proberen.? Ik had gekozen voor de Astra's maar die waren niet op voorraad, toen kreeg ik de Elios erbij ter vervanging..
Diqiu-Longdinsdag 20 mei 2014 @ 21:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 21:32 schreef MajorShaver het volgende:

[..]

Ik heb met de elios geschoren ja. Zou ik dan beter de Derbys proberen.? Ik had gekozen voor de Astra's maar die waren niet op voorraad, toen kreeg ik de Elios erbij ter vervanging..
Astra SP mesjes staan juist erg goed bekend, dus het is jammer dat je die niet gekregen hebt ;) En ik heb geen ervaring met de Elios mesjes. Ik weet eigenlijk ook niet of je blij moet zijn dat webwinkel even ter vervanging een totaal ander merk mesjes erbij doet i.p.v de Astra SP.
znarchdinsdag 20 mei 2014 @ 21:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 21:32 schreef MajorShaver het volgende:

[..]

Ik heb met de elios geschoren ja. Zou ik dan beter de Derbys proberen.? Ik had gekozen voor de Astra's maar die waren niet op voorraad, toen kreeg ik de Elios erbij ter vervanging..
Beter haal je een doosje mesjes bij de hema. 9 van de 10 mensen vind die fijner dan derby.
MajorShaverdinsdag 20 mei 2014 @ 21:42
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 21:39 schreef Diqiu-Long het volgende:

[..]

Astra SP mesjes staan juist erg goed bekend, dus het is jammer dat je die niet gekregen hebt ;) En ik heb geen ervaring met de Elios mesjes. Ik weet eigenlijk ook niet of je blij moet zijn dat webwinkel even ter vervanging een totaal ander merk mesjes erbij doet i.p.v de Astra SP.
Was bij BDF, heb het zelf opgehaald :) Maar kon alsnog een mail sturen als ik die Astra's persé wilde hebben. Misschien toch maar even doen dan :)
Bramitodinsdag 20 mei 2014 @ 21:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 21:32 schreef MajorShaver het volgende:

[..]

Ik heb met de elios geschoren ja. Zou ik dan beter de Derbys proberen.? Ik had gekozen voor de Astra's maar die waren niet op voorraad, toen kreeg ik de Elios erbij ter vervanging..
als het voor jou werkt is het prima. Ik vind ze veel te bot, derbys ook trouwens...
Cliffydinsdag 20 mei 2014 @ 21:49
Ik heb prima resultaat met Derby, kan er alleen maar 2 keer mee doen, daarna is het drama :D
Diqiu-Longdinsdag 20 mei 2014 @ 22:16
Derby's worden trouwens door Edwin Jagger zelf met de krabbers meegeleverd ;) Ik heb thuis namelijk ook nog twee pakjes Derby's liggen die zaten bij de Edwin Jagger krabbers.

Ik heb ze zelf trouwens ook altijd acceptabel gevonden, want ik heb me prima kunnen scheren met Derby's, maar ik vind Astra SP's wel beter.
EricBdFdinsdag 20 mei 2014 @ 22:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 21:42 schreef MajorShaver het volgende:

[..]

Was bij BDF, heb het zelf opgehaald :) Maar kon alsnog een mail sturen als ik die Astra's persé wilde hebben. Misschien toch maar even doen dan :)
Maar natuurlijk, dat kan altijd, als we dat aangeven. De ervaringen met de Elios mesjes zijn in het algemeen uitstekend, zeker niet minder dan met de mesjes van Astra. Het is nu eenmaal nogal variabel wat natscheerders op enig moment fijne mesjes vinden. Astra's zijn tijden niet populair geweest en nu weer wel. De Polsilver Iridiums en de Voskhods zijn actueel ook erg in trek. Het verschilt natuurlijk ook sterk met het verschil in krabber die gebruikt wordt. Een algemeen advies is en blijft dus lastig.
IPA35dinsdag 20 mei 2014 @ 22:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 22:33 schreef EricBdF het volgende:

[..]

Maar natuurlijk, dat kan altijd, als we dat aangeven. De ervaringen met de Elios mesjes zijn in het algemeen uitstekend, zeker niet minder dan met de mesjes van Astra. Het is nu eenmaal nogal variabel wat natscheerders op enig moment fijne mesjes vinden. Astra's zijn tijden niet populair geweest en nu weer wel. De Polsilver Iridiums en de Voskhods zijn actueel ook erg in trek. Het verschilt natuurlijk ook sterk met het verschil in krabber die gebruikt wordt. Een algemeen advies is en blijft dus lastig.
Is Voshkod nu uit productie dan?
THEFXRdinsdag 20 mei 2014 @ 22:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 22:34 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Is Voshkod nu uit productie dan?
nee
EricBdFdinsdag 20 mei 2014 @ 22:42
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 22:34 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Is Voshkod nu uit productie dan?
Nee hoor, volgens mij niet. We hebben een tijd terug een partij aangekocht die al naar de VS was geëxporteerd. De importeur voor de VS zou ermee gestopt zijn. Sindsdien zijn ze voor sommigen hčt mesje waar ze niet meer zonder willen.
IPA35dinsdag 20 mei 2014 @ 22:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 22:42 schreef EricBdF het volgende:

[..]

Nee hoor, volgens mij niet. We hebben een tijd terug een partij aangekocht die al naar de VS was geëxporteerd. De importeur voor de VS zou ermee gestopt zijn. Sindsdien zijn ze voor sommigen hčt mesje waar ze niet meer zonder willen.
Ik heb een vraagje voor jullie. Krijgen jullie nog de nieuwe harde zepen van TFS? Volgens hun eigen website zouden die moeten bestaan in de intenso reeks.
EricBdFdinsdag 20 mei 2014 @ 22:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 22:43 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Ik heb een vraagje voor jullie. Krijgen jullie nog de nieuwe harde zepen van TFS? Volgens hun eigen website zouden die moeten bestaan in de intenso reeks.
Hoi IPA35,

Ik wil dat graag beantwoorden, maar het kan vermoedelijk als reclame gezien worden, maar dan verwijs ik graag naar shaving society waar ik daar dan wel meer uit de doeken zal doen.

Actueel is het inderdaad zo, dat ook van de huidige linea intenso harde zepen beschikbaar zullen komen. Omdat die per definitie langer moeten drogen en ze deels nog geproduceerd moeten worden, zal het nog wel even duren (ca. een maand denk ik) voordat we die op voorraad hebben.
#ANONIEMdinsdag 20 mei 2014 @ 22:50
Ik vind idd de Voskhods absoluut 1 van mn favorieten naast de Feathers, Personna's, Astra's en Polsilvers (gelukkig weer wat van!)

De Eliosjes zijn idd prima, niets mis mee. Goedkope mesjes, scheren prima.
Sannr_dinsdag 20 mei 2014 @ 23:37
Scheren jullie vooral op gevoel, of op zicht om de juiste hoek te bepalen? En wat voor spiegel gebruiken jullie?
THEFXRdinsdag 20 mei 2014 @ 23:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 23:37 schreef Sannr_ het volgende:
Scheren jullie vooral op gevoel, of op zicht om de juiste hoek te bepalen? En wat voor spiegel gebruiken jullie?
op zicht voor de juiste hoek en ik gebruik mijn badkamer spiegel.
#ANONIEMwoensdag 21 mei 2014 @ 00:24
Vooral op gevoel. Spiegel gebruik je eigenlijk puur om te "mikken" zal maar zeggen :P

Gewoon simpele badkamerspiegel. Gewoon zorgen voor voldoende licht :P That will do :P
Diqiu-Longwoensdag 21 mei 2014 @ 07:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 mei 2014 22:42 schreef EricBdF het volgende:

[..]

Nee hoor, volgens mij niet. We hebben een tijd terug een partij aangekocht die al naar de VS was geëxporteerd. De importeur voor de VS zou ermee gestopt zijn. Sindsdien zijn ze voor sommigen hčt mesje waar ze niet meer zonder willen.
Het verhaal hier achter is dat de exporteur in Rusland ofzo zelf de mesjes ging verkopen tegen lage prijzen, en toen ontstonden ook nog allemaal samenkoop acties, en op dat moment verkochten de ''vendors'' bijna geen Voskhods meer.

Dus de laatste partijen van hun zijn aan dumpprijzen verkocht. Overigens krijg je de Voskhod DE mesjes op eBay voor zo'n ¤ 13,12 inclusief verzendkosten, dus dat is wel een behoorlijke scherpe prijs :)

Op mijn weblog heb ik er overigens ook eens over geschreven, en het zijn inderdaad erg goede mesjes.
MarcelRwoensdag 21 mei 2014 @ 09:14
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 07:02 schreef Diqiu-Long het volgende:

[..]

Het verhaal hier achter is dat de exporteur in Rusland ofzo zelf de mesjes ging verkopen tegen lage prijzen, en toen ontstonden ook nog allemaal samenkoop acties, en op dat moment verkochten de ''vendors'' bijna geen Voskhods meer.

Dus de laatste partijen van hun zijn aan dumpprijzen verkocht. Overigens krijg je de Voskhod DE mesjes op eBay voor zo'n ¤ 13,12 inclusief verzendkosten, dus dat is wel een behoorlijke scherpe prijs :)

Op mijn weblog heb ik er overigens ook eens over geschreven, en het zijn inderdaad erg goede mesjes.
Het was de Amerikaanse distributeur die ineens rechtstreeks aan "consumenten" (lees: forums) ging verkopen en zo de retailers buiten spel zette. De retailers zijn toen gestopt met de verkoop van deze mesjes.
#ANONIEMwoensdag 21 mei 2014 @ 12:17
jz3tnDLl.jpg
Ki2bRVzl.jpg
UR4h02ql.jpg


Zo! Hele fijne woensdag morgen dames en heren!

Zoals jullie weten is het vandaag weer tijd voor een shave en dit keer weer iets vrij bijzonders op de testbank.
Namelijk de nieuwe Limited Edition zeep van TFS!
TFS DiVino!

Setup:
Pearl OC TTO SBF12 met Polsilver Super Iridium (vers)
Semogue SOC 2 Band Finest Badger
TFS LE DiVino scheerzeep
Pinaud Clubman Aftershave Lotion
En in het haar vandaag:
Layrite Super Hold

Ik zag deze zeep op de Facebook van BdF verschijnen en zag meteen, dit kon ik niet laten liggen! De luxe die het uitstraalde....ik wilde dit gewoon proberen! :D Ik had begrepen dat er maar heel beperkte oplage van was, dus ben er meteen bovenop gesprongen toen het kon!

(Disclaimer: mijn eigen foto van de verpakking met het glas, doet het gewoon geen goed, dus ik heb van de TFS Facebook even deze productfoto erbij gedaan. Dus de credits voor de productfoto zijn allemaal voor TFS! )

Het uitpakken van de doos deze ochtend was al impressive :D
Grote ronde koker met daarin een vrij zwaar, goed gevuld wijnglas met een flinke lading zeep erin en daarop het label.

De verpakking, het straalt allemaal een heel verfijnd gevoel van luxe uit.
Mooie klassieke opdruk op de koker en dan de prachtpresentatie in dat glas! Ik ben helemaal verkocht!

Zodra je het label van de bovenkant van het glas afhaalt ruik je het al licht. En wat de naam van de zeep ook al doet vermoeden natuurlijk, ruikt het heel licht naar een zoete witte wijn. Iets wat je totaal niet verwacht bij een scheerzeep, maar TFS heeft ons scheerders al vaker doen verrassen met geuren die je niet 1-2-3 in een zeep zou verwachten.

Ik heb voordat ik er mee ben gaan scheren een aantal testlathers mee gaan maken. Waarom zul je denken?
Om te kijken of de geur nog wat verder los komt. Vaak is het zo dat als een zeep eenmaal nat geweest is ,de geur veel beter naar boven komt.
En ook dat is bij deze zeep absoluut het geval.
Zoals ik al zei, direct out of the box ruik je het licht, maar zodra de zeep eenmaal nat geweest is, komt de geur al veel beter los. Als je dan boven het glas hangt ruik je vrij duidelijk de wijngeur.

Met het laden van de kwast is het glas echt ideaal. Van grote tot kleine kwasten, het past er allemaal met gemak in. Glas is echt een flinke joekel :D Paar rondjes draaien is al voldoende om de zachte zeep in de kwast te krijgen. Enige nadeel van het glas, is dat het in je badkamer na het loaden best in de weg kan staan. Maar goed, ik heb ruimte op mijn plankje, dus nergens last van :P

Paar drupjes water in mijn scheerkom en kloppen maar. Ik had maar een klein beetje zeep nodig om al mijn hele kom vol te krijgen met schuim. Het schuim is flink dik, romig en ruikt vooral heerlijk.

Zelfs opgeklopt is de wijn ondertoon nog best goed aanwezig
Eenmaal op het gezicht neemt de zoete geur van de zeep het een beetje over.

De zeep is, net als andere TFS varianten, lekker slick en bied een goede bescherming tijdens het scheren.
Wat me ook opvalt is dat deze zeep, tijdens het scheren mijn huid erg kalm houd. Wat ik ook ervaar met Speick o.a.
Zeer fijn gevoel!

Scheren ging uitstekend, de zeep heeft netjes de 3 passes doorstaan zonder droger te worden. Bleef goed zijn vocht goed vasthouden De Pearl OC TTO is samen met de Polsilver weer een prima combo geweest vandaag!

Alles in 3 passes keurig BBS kunnen scheren zonder enig probleem.

Nu komt het moeilijke gedeelte...welke aftershave past het beste bij een wijngeur van de zeep om het een beetje te matchen?

Ik dacht aan de Pinaud Clubman Aftershave Lotion die ik een poosje terug gekocht had. Redelijk neutraal, licht zoet geurtje en een prima verzorging voor de huid. Dus daar heb ik de boel maar mee afgerond. Prima keus al zeg ik het zelf :)

Vandaag ook wat meer geluk gehad met mn haar. Mn probeersel met de Vette Smeck liep uit op ellende. Dus vandaag maar weer wat vertrouwds gepakt, de Layrite Super Hold.
Kan ook wel merken dat dit product me beter ligt, haar zit ook meteen een stuk beter. Kan niet wachten tot ik van mn Suavecito af ben (die bevalt me niet) en de Reuzel binnen komt en mogelijk binnenkort ook een Daimon Barber binnen komt :D

Anyway, allemaal een hele fijne dag toegewenst!
Diqiu-Longwoensdag 21 mei 2014 @ 14:30
Dus als ik het goed begrijp heeft TFS de scheerzeep in een wijnglas gedaan? En daar een wijngeurtje bij toegevoegd? Is er naast het wijnglas nog iets anders aan deze scheerzeep dan anders TFS scheerzepen?

Want dat jij enthousiast bent over dit product dat begrijp ik wel, maar als lezer van jou SOTD heb ik een beetje het idee dat je wel erg hoog in de lucht springt ;) En eigenlijk kun je het beste ''ons'' weghalen, want niet iedereen is fan van TFS.

quote:
Iets wat je totaal niet verwacht bij een scheerzeep
Waarom zou je zoiets niet verwachten bij een scheerzeep? In de gehele cosmetica branche zie je dat eigenlijk terug, kijk maar eens voor de grap naar Axe, die hebben een geur die ruikt naar chocolade ;)

Maar als je dan puur naar scheerzepen kijkt zijn er ook meer dan genoeg aparte geuren, zoals naar Cola, Tabak?, Amandel, Lavendel, Aloë Vera etc en dan ben ik eerlijk gezegd niet echt een kenner. Maar ik sta hier niet versteld van, dit is gewoon een stukje marketing ;) Want je bent zelf het bewijs dat mensen toch wel al die nieuwe geurtjes kopen, dus zo kan een merk lekker de boel uitmelken door andere geurtjes uit te brengen.

Oh PS voordat je in de verdediging schiet, mij interesseert het bar weinig of TFS in een fabriek gefabriceerd word of echt nog met de hand gemaakt word of niet, maar uitmelken dat doen grote merken in iedere geval ook, maar ik weet zeker dat jij het als TFS fan niet zo zult zien ;)

Ik kocht vorige week namelijk ook een Limited Edition :P Maar dan niet scheergerelateerd maar een douchegel, en dat hele limited edition is natuurlijk vooral bedoeld om de consument het gevoel te geven dat ze het moeten kopen, want ja het is maar een beperkte oplage.

En nog iets anders, doe wat aan je schrijfstijl ;) Het is leuk dat je overal je ervaringen over je scheerbeurt van de dag wilt vertellen, maar ik heb echt serieus moeite om die lappen tekst te lezen. En ik heb het ook paar keer door genomen zodat ik geen vragen ging stellen die al in de lap tekst verstopt waren ( Dus wellicht iets korter? Of in stukjes indelen? Is mijn advies dan ).

[ Bericht 1% gewijzigd door Diqiu-Long op 21-05-2014 14:46:54 ]
THEFXRwoensdag 21 mei 2014 @ 14:36
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 14:30 schreef Diqiu-Long het volgende:

En nog iets anders, doe wat aan je schrijfstijl ;) Het is leuk dat je overal je ervaringen over je scheerbeurt van de dag wilt vertellen, maar ik heb echt serieus moeite om die lappen tekst te lezen, en heb het ook paar keer door genomen zodat ik geen vragen ging stellen die al in de lap tekst verstopt waren ( Dus wellicht iets korter? Of in stukjes indelen? Is mijn advies dan ).
Dat is mijn advies voor jou ook D-Long
#ANONIEMwoensdag 21 mei 2014 @ 15:11
Kijk D-L, ik typ ze ook niet voor jou.

Als je het niet interesseert, dan scroll je verder en lees je het niet.

Nogmaals, ik schrijf wat IK leuk vind, op de manier die IK leuk vind.
Vind een ander dat ook leuk, mooi meegenomen. Vind een ander het niets, pech dan.
hafez1234woensdag 21 mei 2014 @ 15:55
Scheerzeep in een wijnglas is echt smakeloos. Daarnaast vind ik het verbazend dat mensen veel waarde hechten aan de geur van scheerzeep of scheercrčme de geur blijft toch niet hangen.
znarchwoensdag 21 mei 2014 @ 15:58
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 15:55 schreef hafez1234 het volgende:
Scheerzeep in een wijnglas is echt smakeloos. Daarnaast vind ik het verbazend dat mensen veel waarde hechten aan de geur van scheerzeep of scheercrčme de geur blijft toch niet hangen.
;(
Scorpiewoensdag 21 mei 2014 @ 16:03
Vandaag komt alles binnen als het goed is. Dit weekend eens rustig ervoor gaan staan, voor mijn eerste scheerbeurt.
Xa1ptwoensdag 21 mei 2014 @ 16:06
quote:
6s.gif Op woensdag 21 mei 2014 16:03 schreef Scorpie het volgende:
Vandaag komt alles binnen als het goed is. Dit weekend eens rustig ervoor gaan staan, voor mijn eerste scheerbeurt.
Good luck bijstandstrekkert. Hou de EHBO-doos maar bij de hand, pics van de aftermath zijn altijd welkom.

Maar srs, ik had de eerste keer geloof ik geen enkele snee. Je snijdt jezelf vooral open als je haast hebt en je aandacht er maar half bij hebt.
#ANONIEMwoensdag 21 mei 2014 @ 16:19
Goed de tijd ervoor nemen is idd belangrijk. Lekker op het gemakje! :D
Diqiu-Longwoensdag 21 mei 2014 @ 16:54
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 15:55 schreef hafez1234 het volgende:
Scheerzeep in een wijnglas is echt smakeloos. Daarnaast vind ik het verbazend dat mensen veel waarde hechten aan de geur van scheerzeep of scheercrčme de geur blijft toch niet hangen.
Ik vind het ook raar dat ze de scheerzeep in een wijnglas stoppen, als ze het wijnglas cadeau hadden gedaan in zin van de scheerzeep ruikt naar wijn had ik het nog begrepen.

Dat sommige waarde hechten aan de geur vind ik nog niet zo vreemd, maar wel dat sommige blijkbaar er keer op keer in de marketing van zo'n scheerzeep producent trappen, want volgende week is er natuurlijk een scheerzeep die naar beer ruikt :P

En dan staan er direct heel wat mannen met een koopverslaving in de rij om die scheerzeep van twee tientjes te kopen dat in een bierglas komt :+
n0irwoensdag 21 mei 2014 @ 17:28
Wil je even ergens anders azijn gaan piesen? Ik vind het namelijk leuk om te lezen met welke aparte producten mensen hun scheerritueel verrijken.
Ik kan goed begrijpen hoe een naar-wijn-ruikende scheerzeep die bovendien mooi en origineel verpakt is iets kan toevoegen aan de beleving van het klassiek scheren.
Als je dat niet kan begrijpen heb je pech en is dat geen reden om neerbuigend te doen.
Twiitchwoensdag 21 mei 2014 @ 17:29
Stop met bitchen in dit topic of ik ga klikken bij Mylene.
Diqiu-Longwoensdag 21 mei 2014 @ 17:38
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 17:28 schreef n0ir het volgende:
Wil je even ergens anders azijn gaan piesen? Ik vind het namelijk leuk om te lezen met welke aparte producten mensen hun scheerritueel verrijken.
Ik kan goed begrijpen hoe een naar-wijn-ruikende scheerzeep die bovendien mooi en origineel verpakt is iets kan toevoegen aan de beleving van het klassiek scheren.
Als je dat niet kan begrijpen heb je pech en is dat geen reden om neerbuigend te doen.
In Nederland hebben we recht op een mening, en als Ubershave het nodig vind om zijn SOTD hier te dumpen, dan mag ik natuurlijk ook wel mijn mening geven ;)

Als Ubershave dat niet bevalt heeft ie pech en moet ie maar niet zijn SOTD hier dumpen, want hij kan ook minder positieve reacties verwachten, we delen ja niet allemaal zijn liefde voor TFS of voor scheerzepen in wijnglazen.

Ik vind het dus ook geen bitchen, maar dat word er wel door bepaalde personen van gemaakt omdat ze alleen ''lovely'' reacties willen lezen. En ik persoonlijk onderbouw mijn mening ook nog redelijk, maar er moet niet verwacht worden dat ik mensen naar de mond ga praten, want dan is de discussie ook niet meer leuk.
Twiitchwoensdag 21 mei 2014 @ 17:54
Jullie hebben een persoonlijke vete met elkaar. Zoveel is me wel duidelijk. Zeker overgewaaid van het Shaving Society forum.

Beetje vreemd om daar hier maar mee door te gaan.
MarcelRwoensdag 21 mei 2014 @ 17:58
Anderen de maat nemen terwijl je:
-zelf serieus hulp kunt gebruiken bij het opstellen van je eigen posts/reviews.
-klakkeloos de marketeers van Edwin Jagger op hun wenken bedient.

Wordt het niet eens tijd de hand in eigen boezem te steken?
Diqiu-Longwoensdag 21 mei 2014 @ 18:10
Nouja ik heb hem wat tips gegeven, en mijn mening over zijn nieuwe aanwinst of waarom zou hij anders een SOTD schrijven? Lijkt me niet dat zoiets bedoeld is voor uitsluitend lovende reacties.

En ja ik heb inderdaad twee gratis krabbers van Edwin Jagger gekregen :) Maar ik reageer er verder niet op, want ik zie al waar dat naar toe gaat ;) En ik speel jullie spelletje niet meer mee in iedere geval.

Maja jullie zijn net kleine kinderen soms, die zeggen ook wat je zegt ben jezelf ;).
znarchwoensdag 21 mei 2014 @ 18:13
quote:
7s.gif Op woensdag 21 mei 2014 17:54 schreef Twiitch het volgende:
Jullie hebben een persoonlijke vete met elkaar. Zoveel is me wel duidelijk. Zeker overgewaaid van het Shaving Society forum.

Beetje vreemd om daar hier maar mee door te gaan.
Nee hoor, bepaalde posts irriteren mij ook en ik heb met niemand een persoonlijke vete.
Scorpiewoensdag 21 mei 2014 @ 18:15
quote:
14s.gif Op woensdag 21 mei 2014 16:06 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Good luck bijstandstrekkert. Hou de EHBO-doos maar bij de hand, pics van de aftermath zijn altijd welkom.

Maar srs, ik had de eerste keer geloof ik geen enkele snee. Je snijdt jezelf vooral open als je haast hebt en je aandacht er maar half bij hebt.
:D thanks, komt vast wel goed !
#ANONIEMwoensdag 21 mei 2014 @ 18:21
-edit: doe maar niet

quote:
1s.gif Op woensdag 21 mei 2014 18:15 schreef Scorpie het volgende:

[..]

:D thanks, komt vast wel goed !
Ik ben zeer benieuwd! :D

[ Bericht 36% gewijzigd door Mylene op 21-05-2014 18:44:12 ]
Xa1ptwoensdag 21 mei 2014 @ 18:30
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 14:30 schreef Diqiu-Long het volgende:
En nog iets anders, doe wat aan je schrijfstijl ;) Het is leuk dat je overal je ervaringen over je scheerbeurt van de dag wilt vertellen, maar ik heb echt serieus moeite om die lappen tekst te lezen.
Dan lees je het niet.

quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 15:55 schreef hafez1234 het volgende:
Scheerzeep in een wijnglas is echt smakeloos. Daarnaast vind ik het verbazend dat mensen veel waarde hechten aan de geur van scheerzeep of scheercrčme de geur blijft toch niet hangen.
Dafuq did I just read... Het gaat toch om het ritueel? De geur blijft niet hangen nee, maar ik vind het wel zo relaxt om een zeep te hebben die čn goed schuimt čn goed ruikt.
Mylenewoensdag 21 mei 2014 @ 18:43
En dan zeggen ze dat wijven moeilijk kunnen doen. Ik ben het gezeik, de vele topicreports, nu echt wel zat. Het is nu klaar.
Diqiu-Longwoensdag 21 mei 2014 @ 18:47
quote:
14s.gif Op woensdag 21 mei 2014 18:30 schreef Xa1pt het volgende:
Dafuq did I just read... Het gaat toch om het ritueel? De geur blijft niet hangen nee, maar ik vind het wel zo relaxt om een zeep te hebben die čn goed schuimt čn goed ruikt.
Niet voor iedereen gaat het om het ritueel ;) Het kan zijn dat het hafez1234 meer om de werking gaat dan de geur. Ik ben persoonlijk ook zo'n persoon en geef daarom ook geen ¤ 20 voor een stuk scheerzeep uit bijvoorbeeld.

Wel is de geur bepalend voor de aankoop, maar al zouden producenten mij stalen van hun dure scheerzeep kopen, dan nog zal ik het niet kopen en ook wanneer het inderdaad heerlijk zou ruiken.

Ik heb zelf namelijk gewoon niet zoveel geld over voor een scheerzeep, aftershave etc en zou bijvoorbeeld niet meer dan ¤ 2,50 voor een scheerzeep uitgeven. En ik ga al helemaal niet premium prijzen voor budget scheerproducten betalen ;) Die koop ik wel mooi op vakantie :)
Xa1ptwoensdag 21 mei 2014 @ 18:53
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 18:47 schreef Diqiu-Long het volgende:

[..]

Niet voor iedereen gaat het om het ritueel ;) Het kan zijn dat het hafez1234 meer om de werking gaat dan de geur. Ik ben persoonlijk ook zo'n persoon en geef daarom ook geen ¤ 20 voor een stuk scheerzeep uit bijvoorbeeld.
Ieder z'n ding. Maar om dan te zeggen dat het verbazingwekkend is dat andere mensen wčl waarde hechten aan een geurtje... Het is een hobby of hoe je het ook wil noemen. Geen wedstrijd.
ToTwoensdag 21 mei 2014 @ 18:58
Die Alpa aftershave bevalt uitermate goed! ^O^ Ik vind hem zelf echt lekker ruiken, en een buurvrouw was er echt helemaal hoteldebotel van! _O-
Sannr_woensdag 21 mei 2014 @ 19:02
Heb mijn Parker 99R binnengekregen met de Shark mesjes en meteen geprobeerd. Wel gewoon met De Vergulde Hand scheerschuim uit een spuitbus want de zeep, kom en scheerkwast zijn nog onderweg.

Moet zeggen, erg enthousiast en geen enkele keer de Aluin nodig gehad ;) Morgenochtend twee passes proberen. Moet wel duidelijk de tijd nemen, maar het is erg leuk. De Parker voelt mooi stevig en zwaar aan, mesje zit perfect strak er in. Juiste hoek vinden is nog even testen, dacht dat ik het vooral op zicht en gevoel zou moeten doen, maar kom er nu achter dat je ook veel kan horen aan het geluid wat betreft de juiste hoek.

M'n Nivea aftershave balsem is ook bijna op, suggesties wat voor bijzonders ik eens moet proberen?
Diqiu-Longwoensdag 21 mei 2014 @ 19:06
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 19:02 schreef Sannr_ het volgende:
M'n Nivea aftershave balsem is ook bijna op, suggesties wat voor bijzonders ik eens moet proberen?
Heb je de voorkeur voor budget producten net als de Nivea? Dan zou je de Cien Men Aftershave Balsem van de Lidl wellicht kunnen uitproberen.

Maar ik zou zeker ook de Nivea aanbiedingen in de gaten houden, want als je het goed spul vind loont het zich wel om daar twee of vier flesjes van in te slaan tegen 50% korting ;)

Als je in de buurt van Duitsland gewoond had dan had ik je nog wel wat meer aftershave balsems kunnen aanraden, zoals Nivea Men Cool Kick Aftershave Balsem, naast het hydrateren en ondersteunen van herstel van de huid heeft deze aftershave balsem ook nog een koelend werking dankzij de menthol.
Sannr_woensdag 21 mei 2014 @ 19:16
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 19:06 schreef Diqiu-Long het volgende:

[..]

Heb je de voorkeur voor budget producten net als de Nivea? Dan zou je de Cien Men Aftershave Balsem van de Lidl wellicht kunnen uitproberen.

Maar ik zou zeker ook de Nivea aanbiedingen in de gaten houden, want als je het goed spul vind loont het zich wel om daar twee of vier flesjes van in te slaan tegen 50% korting ;)

Als je in de buurt van Duitsland gewoond had dan had ik je nog wel wat meer aftershave balsems kunnen aanraden, zoals Nivea Men Cool Kick Aftershave Balsem, naast het hydrateren en ondersteunen van herstel van de huid heeft deze aftershave balsem ook nog een koelend werking dankzij de menthol.
Wil van alles wat proberen eigenlijk, zal de Lidl variant eens proberen. Duitsland is wat ver voor mij, maar hou die cool kick in de gaten mocht ik ooit in de buurt zijn. Ben binnenkort wel in Japan, zal ook eens kijken wat men daar gebruikt :)

Nog tips voor de luxe varianten?
#ANONIEMwoensdag 21 mei 2014 @ 19:20
Balsems?

BAUME.BE is een hele goede, maar ontzettend dure ASB.
Wat betaalbaarder (en wat ik persoonlijk erg fijn spul vind) de TFS/BdF ASBs, de Proraso ASBs.
Ook de Pinaud Clubman aftershaves zijn erg prettig (Osage Rub is helemaal een menthol kick!)

Eeuhm, wat is nog meer wel fijn spul.....de Floid aftershaves, Tabac aftershave is ook fijn (als je van de geur houd)
Diqiu-Longwoensdag 21 mei 2014 @ 19:29
Speick kan ik in iedere geval ook aanraden, een van de weinig merken die mij echt weten te overtuigen om er iets meer voor te betalen dan zeg maar Nivea. Floid ruikt inderdaad best wel lekker, maar ik heb het nog niet uitgeprobeerd.

Van Floid is ook een aftershave balsem, maar het zijn volgens mij toch meer de aftershave lotions waar Floid om bekend staat ;) Kwa geur vond ik de Crabtree & Evelyn West Indian Lime Aftershave Balsem wel erg lekker ruiken, maar kwa werking vind ik Nivea gewoon beter.
Cliffywoensdag 21 mei 2014 @ 20:05
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 19:20 schreef Ubershave het volgende:
BAUME.BE is een hele goede, maar ontzettend dure ASB.

Sample daarvan was zo fijn O+

Maar idd, 30 euro voor 100ml is wel een beetje idioot :D
THEFXRwoensdag 21 mei 2014 @ 20:05
-edit: kappen

[ Bericht 49% gewijzigd door Mylene op 21-05-2014 20:25:20 ]
#ANONIEMwoensdag 21 mei 2014 @ 20:13
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 20:05 schreef Cliffy het volgende:

[..]

Sample daarvan was zo fijn O+

Maar idd, 30 euro voor 100ml is wel een beetje idioot :D
Het is duur, maar voor wie het kan waarderen (en wil betalen) een absolute aanrader. Ik ben aan mijn 2e fles al bezig. Maar het is is zuinig in gebruik en ontzettend fijn voor je huid.

De scheercreme is ook goed spul! Maar hier ligt de geur weer niet iedereen van. De preshave daar zou ik testers van toegestuurd krijgen, dus die gaat eerdaags op de pijnbank :D
Diqiu-Longwoensdag 21 mei 2014 @ 20:20
Is Baume.be royaal met stalen? Ik bedoel in de zin van kun je zo'n staal voor meerdere scheerbeurten gebruiken? Maar goed een pluspunt van Baume.be vind ik juist dat je makkelijk een gratis staal kunt bestellen.
#ANONIEMwoensdag 21 mei 2014 @ 20:23
Het is niet de bedoeling dat je het gratis sample idee gaat zitten misbruiken, laat ik dat alvast voorop stellen.

En ja, zo'n sample kan je gerust een aantal keer mee doen.
Diqiu-Longwoensdag 21 mei 2014 @ 20:27
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 20:23 schreef Ubershave het volgende:
Het is niet de bedoeling dat je het gratis sample idee gaat zitten misbruiken, laat ik dat alvast voorop stellen.
Ik heb aan een staal meer dan genoeg, die gebruik ik dan puur om te reviewen en ik ben de laatste die zoiets zou misbruiken ;)

quote:
En ja, zo'n sample kan je gerust een aantal keer mee doen.
Ah bedankt voor je antwoord :) Dat is meestal wel wat handiger als je het twee keer kunt gebruiken i.p.v een keer, dan kun je toch een beter beeld krijgen van zo'n product.

Ik heb mijn aanvraag gister in iedere geval in gediend, dus ik ben benieuwd :)
Cliffywoensdag 21 mei 2014 @ 20:43
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 20:13 schreef Ubershave het volgende:

[..]

Het is duur, maar voor wie het kan waarderen (en wil betalen) een absolute aanrader. Ik ben aan mijn 2e fles al bezig. Maar het is is zuinig in gebruik en ontzettend fijn voor je huid.

De scheercreme is ook goed spul! Maar hier ligt de geur weer niet iedereen van. De preshave daar zou ik testers van toegestuurd krijgen, dus die gaat eerdaags op de pijnbank :D
Dat is zeker waar, je hebt absoluut niet veel nodig, met die sample heb ik volgens mij 4 keer gedaan :)

Ik heb voorlopig nog flink wat aftershave op voorraad maar Baume staat zeker op het verlanglijstje :D
Sannr_woensdag 21 mei 2014 @ 20:48
Waar haal ik die sample vandaan? Zie 'm niet op de website?
Cliffywoensdag 21 mei 2014 @ 20:50
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 20:48 schreef Sannr_ het volgende:
Waar haal ik die sample vandaan? Zie 'm niet op de website?
http://baume.be/monster
Sannr_woensdag 21 mei 2014 @ 20:53
quote:
Thanx, ben benieuwd! Moet wel heel goed zijn als ik jullie zo hoor :D
THEFXRwoensdag 21 mei 2014 @ 20:54
-edit: LIF / LIF feedback topic

[ Bericht 75% gewijzigd door Mylene op 21-05-2014 21:08:22 ]
IPA35woensdag 21 mei 2014 @ 21:43
quote:
2s.gif Op woensdag 21 mei 2014 18:58 schreef ToT het volgende:
Die Alpa aftershave bevalt uitermate goed! ^O^ Ik vind hem zelf echt lekker ruiken, en een buurvrouw was er echt helemaal hoteldebotel van! _O-
Welke?
ToTwoensdag 21 mei 2014 @ 22:00
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 21:43 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Welke?
Alpa 378.
De geur blijft ook echt lang hangen! :Y
IPA35woensdag 21 mei 2014 @ 22:01
quote:
2s.gif Op woensdag 21 mei 2014 22:00 schreef ToT het volgende:

[..]

Alpa 378.
De geur blijft ook echt lang hangen! :Y
De geur komt niet overeen met de Alpha scheercrčme toch?
ToTwoensdag 21 mei 2014 @ 22:06
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 22:01 schreef IPA35 het volgende:

[..]

De geur komt niet overeen met de Alpha scheercrčme toch?
Geen idee, die heb ik nog niet geprobeerd. Ik ben hartstikke nieuw met klassiek scheren. :@
Tot nu toe altijd merk X scheerschuim uit een spuitbus genomen met merk Y wegwerpmesjes.

Ik heb me tot nu toe 3x geschoren met een safety-razor, maar omdat ik nu in een enorm vervuild huis aan het klussen ben wil ik geen wondjes hebben die kunnen infecteren, dus scheer ik me nu weer even met die wegwerprotzooi.

Ik merk meteen dat die dingen enorm goedkoop aanvoelen en stroef over de huid glijden vergeleken met een safety razor, maar je kunt daarentegen wel 5, 6, 7, 8x hard over de zelfde plek heen raggen zonder dat het enige irritatie oplevert. Toch voelt het eindresultaat lang niet zo glad aan als met een safety razor.
IPA35woensdag 21 mei 2014 @ 22:22
Ach, je zult echt geen ontstekingen krijgen hoor. Ik leg het mes na een keertje afspoelen ook gewoon in de kast en doe zo'n 4 keer met een mesje.
ToTwoensdag 21 mei 2014 @ 22:30
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 22:22 schreef IPA35 het volgende:
Ach, je zult echt geen ontstekingen krijgen hoor. Ik leg het mes na een keertje afspoelen ook gewoon in de kast en doe zo'n 4 keer met een mesje.
Nee ik bedoel dat ik geen open wondjes op mijn gezicht en hals wil hebben als ik in dat smerige huis aan het klussen ben. :)
De vorige bewoner heeft 30 jaar lang gerookt daar, en alles is echt te smerig voor woorden. 4 lagen behang die ik er af aan het krabben ben, en alles is bruin van de nicotine en stinkt ongelooflijk muf.

Ik heb in het verleden al eens ontstekingen op de hals gehad toen ik na het scheren vuiligheid er op kreeg.

[ Bericht 5% gewijzigd door ToT op 21-05-2014 22:35:56 ]
Diqiu-Longwoensdag 21 mei 2014 @ 22:40
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 22:01 schreef IPA35 het volgende:

[..]

De geur komt niet overeen met de Alpha scheercrčme toch?
De enige scheercreme die Alpa heeft is de Alpa Windsor Scheercreme en van wat ik gelezen had kwam die ook niet overeen met de Alpa Windsor Aftershave Lotion, ook goedkoop spul trouwens nog iets goedkoper dan Alpa 378 maar ik vond het een beetje te oubollig ruiken.

Ik vind de Alpa 378 Aftershave Lotion zelf ook wel goed en lekker ruiken, en vind niet dat het mijn huid uitdroogt gelukkig maar echt hydraterend zoals een aftershave balsem is het natuurlijk niet.

Het is trouwens helemaal niet makkelijk om aan deze aftershave lotion te komen, buiten dan bij Pomade-shop.eu voor ¤ 4,95 + ¤ 13 verzendkosten naar Nederland, en in Tsjeschie zelf kost dit spul maar ¤ 0,75 per flesje en ik had er al 10 mee terug genomen maar achteraf denk ik dat ik best nog wel wat meer had kunnen mee nemen, ik was het toch wel kwijt gekomen.
IPA35woensdag 21 mei 2014 @ 22:41
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 22:40 schreef Diqiu-Long het volgende:

[..]

De enige scheercreme die Alpa heeft is de Alpa Windsor Scheercreme en van wat ik gelezen had kwam die ook niet overeen met de Alpa Windsor Aftershave Lotion, ook goedkoop spul trouwens nog iets goedkoper dan Alpa 378 maar ik vond het een beetje te oubollig ruiken.

Ik vind de Alpa 378 Aftershave Lotion zelf ook wel goed en lekker ruiken, en vind niet dat het mijn huid uitdroogt gelukkig maar echt hydraterend zoals een aftershave balsem is het natuurlijk niet.

Het is trouwens helemaal niet makkelijk om aan deze aftershave lotion te komen, buiten dan bij Pomade-shop.eu voor ¤ 4,95 + ¤ 13 verzendkosten naar Nederland, en in Tsjeschie zelf kost dit spul maar ¤ 0,75 per flesje en ik had er al 10 mee terug genomen maar achteraf denk ik dat ik best nog wel wat meer had kunnen mee nemen, ik was het toch wel kwijt gekomen.
Hier is ie in ieder geval uitverkocht en dat is naar mijn weten het enige Nederlandse adres...
http://webshop.total-shave.nl/Alpa-378-aftershave-splash
Treehut362woensdag 21 mei 2014 @ 22:50
Ik ben er bang van die dingen van de griezelfilms.
Diqiu-Longwoensdag 21 mei 2014 @ 22:55
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 22:41 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Hier is ie in ieder geval uitverkocht en dat is naar mijn weten het enige Nederlandse adres...
http://webshop.total-shave.nl/Alpa-378-aftershave-splash
Die had ik ook al gevonden, maja inderdaad uitverkocht en het lijkt er ook niet op dat ze het opnieuw gaan verkopen. Ik denk dat het met deze aftershaves meer is van dat webwinkels het niet makkelijk kunnen verkopen, want het word in principe niet buiten Tsjechië verkocht.

En de Pomade-shop.eu ligt natuurlijk weer wat dichter bij Tsjechië, dus dat maakt het waarschijnlijk al makkelijkere voor deze webwinkel. Maja dit zijn ook echt van die producten die je niet even online koopt want buiten die ene Duitse webwinkel verkoopt geen andere het.

En eerlijk gezegd maakt dat laatste die Alpa 378 juist speciaal :) En voor mij een echt scheer souvenir :)

[ Bericht 6% gewijzigd door Diqiu-Long op 21-05-2014 23:08:18 ]
znarchwoensdag 21 mei 2014 @ 23:20
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 22:50 schreef Treehut362 het volgende:
Ik ben er bang van die dingen van de griezelfilms.
Wat? :?
MarcelRwoensdag 21 mei 2014 @ 23:34
Een straight razor wellicht?
hafez1234woensdag 21 mei 2014 @ 23:41
Die BAUME aftershave balsem is naar mening niet beter dan Nivea aftershave balsem. Snap ook niet waarom ze zo'n hoge prijs ervoor vragen. Waarschijnlijk marketing.
Scorpiedonderdag 22 mei 2014 @ 00:03
Zo, vandaag voor het eerst geprobeerd, 2 sneetjes dus het valt mee. Weet ook al wat ik fout deed, heb de scheerschuim niet genoeg 'opgeklopt' waardoor de huid nog te droog was. Al met al wel tevreden :D moet alleen wel werken aan mijn techniek _O-
THEFXRdonderdag 22 mei 2014 @ 00:10
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 23:41 schreef hafez1234 het volgende:
Die BAUME aftershave balsem is naar mening niet beter dan Nivea aftershave balsem. Snap ook niet waarom ze zo'n hoge prijs ervoor vragen. Waarschijnlijk marketing.
ooh, wanneer heb je het geprobeerd dan?
THEFXRdonderdag 22 mei 2014 @ 00:11
quote:
7s.gif Op donderdag 22 mei 2014 00:03 schreef Scorpie het volgende:
Zo, vandaag voor het eerst geprobeerd, 2 sneetjes dus het valt mee. Weet ook al wat ik fout deed, heb de scheerschuim niet genoeg 'opgeklopt' waardoor de huid nog te droog was. Al met al wel tevreden :D moet alleen wel werken aan mijn techniek _O-
geen druk en korte halen ;)
Snowballeddonderdag 22 mei 2014 @ 00:12
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 23:41 schreef hafez1234 het volgende:
Die BAUME aftershave balsem is naar mening niet beter dan Nivea aftershave balsem. Snap ook niet waarom ze zo'n hoge prijs ervoor vragen. Waarschijnlijk marketing.
Daar ga ik ook achter komen want ik heb zojuist ook ff mn gegevens ingevuld.. ;) tot nu toe vind ik arko aftershave cream het het beste.. ben wel benieuwd..
THEFXRdonderdag 22 mei 2014 @ 00:18
quote:
14s.gif Op donderdag 22 mei 2014 00:12 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Daar ga ik ook achter komen want ik heb zojuist ook ff mn gegevens ingevuld.. ;) tot nu toe vind ik arko aftershave cream het het beste.. ben wel benieuwd..
waar haal je die ?
Snowballeddonderdag 22 mei 2014 @ 00:25
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 00:18 schreef THEFXR het volgende:

[..]

waar haal je die ?
Ebay (hoe meer, hoe goedkoper de verzendkosten) of een Turkse winkel (vaak ook wel op een markt te vinden..

Ik bedoel de tube (cream)
yGYWXz6.jpg
er is ook balm (flesje)
vNVyVPH.jpg
znarchdonderdag 22 mei 2014 @ 00:27
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 23:41 schreef hafez1234 het volgende:
Die BAUME aftershave balsem is naar mening niet beter dan Nivea aftershave balsem. Snap ook niet waarom ze zo'n hoge prijs ervoor vragen. Waarschijnlijk marketing.
Wat dacht je van 1 man die dat allemaal in zijn eentje is gaan doen van de grond af ipv een multinational? Domme drol.

Ben je een kloon van die andere hier ofzo?

Moeten we je ook uitleggen waarom een Audemars Piguet duurder is dan een Casio?

[ Bericht 4% gewijzigd door znarch op 22-05-2014 00:32:53 ]
Xa1ptdonderdag 22 mei 2014 @ 00:49
quote:
7s.gif Op donderdag 22 mei 2014 00:03 schreef Scorpie het volgende:
Zo, vandaag voor het eerst geprobeerd, 2 sneetjes dus het valt mee. Weet ook al wat ik fout deed, heb de scheerschuim niet genoeg 'opgeklopt' waardoor de huid nog te droog was. Al met al wel tevreden :D moet alleen wel werken aan mijn techniek _O-
Wat je eventueel nog kan doen is eerst nog je scheerschuim opmaken en daarna gewoon eens een uurtje op kloppen en kijken hoever je komt.
znarchdonderdag 22 mei 2014 @ 00:51
quote:
14s.gif Op donderdag 22 mei 2014 00:49 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Wat je eventueel nog kan doen is eerst nog je scheerschuim opmaken en daarna gewoon eens een uurtje op kloppen en kijken hoever je komt.
Of iets meer water en paar druppels glycerine. Doe ik ook wel eens als ik traag bezig ben.
MarcelRdonderdag 22 mei 2014 @ 06:50
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 00:18 schreef THEFXR het volgende:

[..]

waar haal je die ?
Arko C is ook erg goed als je last van razorburn hebt, of wat voor irritatie dan ook. Het is een vette, dikke creme.
Voor een habbekrats te koop bij doorgaans dezelfde verkopers als hierboven genoemd.
Diqiu-Longdonderdag 22 mei 2014 @ 07:09
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 23:41 schreef hafez1234 het volgende:
Die BAUME aftershave balsem is naar mening niet beter dan Nivea aftershave balsem. Snap ook niet waarom ze zo'n hoge prijs ervoor vragen. Waarschijnlijk marketing.
Waarschijnlijke dure Belgische arbeiders ;) Of het nog echt met hand gemaakt word weet ik niet en vind ik maar weinig relevant, het gaat namelijk om het eindproduct en dat kan net zo goed in een fabriek geproduceerd worden.

Je betaald natuurlijk ook voor het merk lijkt me ;) Het is namelijk nogal een exclusief merk zover ik weet, maar de man achter BAUME.be geeft wel heel wat meer openheid dan andere merken bijvoorbeeld, zijn blog is dan ook best wel interessant om te lezen.

quote:
Ik heb mijn opmerkingen doorgegeven en men werkt nu aan een nieuwe versie
Dus volgens mij besteed hij het productie proces inderdaad al uit, want anders hoef je geen opmerkingen door te geven.

Maar goed in Duitsland, Nederland en Belgie heb je zat bedrijven die goedkoop maar goed kunnen produceren, de Palmolive word ook in Belgie geproduceerd en dat vind ik een goede scheercreme, en het met hand blijven produceren lijkt ook erg onlogisch eigenlijk.
MarcelRdonderdag 22 mei 2014 @ 07:51
Een conglomeraat als Palmolive-Colgate vergelijken met een eenmansbedrijf, hmmm.
Baume.be maakt zeker prijzige spullen maar om qua prijs ook maar in de buurt te komen van massaproductie als van Palmolive is natuurlijk onmogelijk. Nog afgezien van de werking van de producten.
Dat jij niet geeft om dergelijke producten is iedereen hier al duizend maal duidelijk geworden, anderen zijn er wel in geďnteresseerd.
Mijn mening over de ASB: ik heb zelf een flesje ASB van Baume.be, prima spul wat ik af en toe gebruik. Als dat op is koop ik echter geen nieuwe meer, mij is het de hoge prijs niet waard.
hafez1234donderdag 22 mei 2014 @ 08:48
quote:
1s.gif Op donderdag 22 mei 2014 00:27 schreef znarch het volgende:

[..]

Wat dacht je van 1 man die dat allemaal in zijn eentje is gaan doen van de grond af ipv een multinational? Domme drol.

Ben je een kloon van die andere hier ofzo?

Moeten we je ook uitleggen waarom een Audemars Piguet duurder is dan een Casio?
Dat boeit mij als consument niet. Ik wil een goed product voor een lage prijs. Baume aftershave is duur,maar naar mijn mening niet van beter kwaliteit dan Niveau aftershave. Ik snap je vergelijking ook niet met een dure horloge en een goedkope. Daar is duidelijk wel een verschil in kwaliteit en daar betaal je voor.
#ANONIEMdonderdag 22 mei 2014 @ 09:03
Dat verschil ik kwaliteit heb je ook met BAUME en Nivea. Waar BAUME zich veel meer bezig houd met een product te maken met natuurlijke ingredienten, die de huid zo min mogelijk kunnen irriteren, doet Nivea dit niet.
Er zit veel tijd en research in BAUME en ja, dat geld moet ook terugverdiend worden. Die man heeft bakken met geld uitgegeven om BAUME zo huidvriendelijk mogelijk te houden. Met goed succes overigens.

Nivea heeft dat allemaal een stuk minder, omdat ze door de massa aantallen aan verkoop die kosten veel beter kunnen spreiden. Dus prijs per product zal idd lager liggen.

Het bedrijf achter Nivea is een miljardenbedrijf. BAUME.BE is een eenmanszaak. Zit ook nogal een giga verschil tussen. Je kan als eenmanszaak geen producten maken die concurreren met een Nivea prijs. Productiekosten liggen velen malen hoger voor een klein bedrijf dan een grote.
Diqiu-Longdonderdag 22 mei 2014 @ 09:25
Nivea maakt in iedere geval hele goede aftershave balsems ;) Ondanks dat het massaproductie is :p En die irriteren bij mij in iedere geval niet :)

Maar toch ben ik benieuwd naar de Baume.be asb.
SosuaCafedonderdag 22 mei 2014 @ 11:01
Maar even een SotD:

Gillette Superspeed '62
Feather
Tobs Coconut
Proraso asb blue
Vichy

Liep als een zonnetje. Erg makkelijk schuim kloppen met die tobs.


q44NPcF.jpg
Mes mag wel weer eens een sopje zo te zien .
#ANONIEMdonderdag 22 mei 2014 @ 11:12
De ToOBS Coconut is hier ook al een eeuwigheid niet meer gebruikt :D

Nice :D
znarchdonderdag 22 mei 2014 @ 12:31
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 09:25 schreef Diqiu-Long het volgende:
Nivea maakt in iedere geval hele goede aftershave balsems ;) Ondanks dat het massaproductie is :p En die irriteren bij mij in iedere geval niet :)

Maar toch ben ik benieuwd naar de Baume.be asb.
Baume werkt bv veel beter bij wat irritatie na het scheren dan nivea. Is echt heel goed tegen razor burn. Maar dat moet je zelf maar proberen.
MarcelRdonderdag 22 mei 2014 @ 12:32
Over Coconut gesproken: ik heb mijn Geo F Trumper Coconut gedegadeerd tot douchezeep.
Hij rook niet echt overtuigend naar kokos en qua lather vond ik het ook niet je van het. Maar goed dat ik de zeep voor een prikkie heb kunnen overnemen, anders was het wel een erg dure douchezeep geworden :D
Doorverkopen was ook niet een optie, daar ik de zeep eerder met geweld in een houten kom had geperst.
Diqiu-Longdonderdag 22 mei 2014 @ 12:39
Dat is wel doodzonde van die scheerzeep om hem te degraderen tot douchezeep.

Maja ik heb wel eend gelezen dat mensen dat met Arko Scheerstaaf deden. Bij mij ligt DVH en Arko in en hoekje.
THEFXRdonderdag 22 mei 2014 @ 12:47
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 08:48 schreef hafez1234 het volgende:

[..]

Dat boeit mij als consument niet. Ik wil een goed product voor een lage prijs. Baume aftershave is duur,maar naar mijn mening niet van beter kwaliteit dan Niveau aftershave. Ik snap je vergelijking ook niet met een dure horloge en een goedkope. Daar is duidelijk wel een verschil in kwaliteit en daar betaal je voor.
Ik zie het toch anders, er zit verschil tussen duur en veel geld, als je het woord duur gebruikt, terwijl je "veel geld" bedoelt, dan begrijpen mensen je niet.

Nivea aftershave balsem kost in NL 7,50 in DE markt kost het 4,25, dan is het dus in NL duur omdat je precies hetzelfde product in Duitsland goedkoper kan krijgen.
In jouw geval spreek je niet over dezelfde produkten en ingredienten.
MarcelRdonderdag 22 mei 2014 @ 12:58
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 12:39 schreef Diqiu-Long het volgende:
Dat is wel doodzonde van die scheerzeep om hem te degraderen tot douchezeep.

Maja ik heb wel eend gelezen dat mensen dat met Arko Scheerstaaf deden. Bij mij ligt DVH en Arko in en hoekje.
Helemaal mee eens, maar als verkopen eigenlijk niet kan en hij voor mij niet voldoet als scheerzeep, dan zit er weinig anders op ben ik bang. Ja, weggooien, maar dat is geen valide optie.
Als douchezeep doet hij het trouwens uitstekend! Misschien dat ik het gebruik ervan beperk tot "pre shave zeep".
hafez1234donderdag 22 mei 2014 @ 14:03
Mijn setup nu:

TKcm1ho.jpg?1?2172

Alles uit China en scheer me heel erg goed. Elke keer super glad. Je zou denken dat ik geen baardgroei heb nadat ik me geschoren heb hiermee. Daarnaast gebruik ik Astra mesjes en Balea of Palmolive scheercrčme. Als aftershave gebruik ik Nivea. Gelukkig heb ik geen dure producten nodig om me goed te kunnen scheren.
Diqiu-Longdonderdag 22 mei 2014 @ 14:10
Dat kommetje is geloof ik wel aan de kleine kant he? Kun je daar wel goed scheercreme of scheerzeep in opkloppen?

Die Virginasheng scheerkwasten bieden in iedere geval veel waar voor geld :) En een Rimei krabber is inderdaad ook niet verkeerd.

Maar ik verkiest mijn Edwin Jagger krabbers wel boven mijn Chinese Gillette Tech, ik vind het wel fijn dat de Edwin Jagger net iets agressiever is.

Maar scheren kan ik even goed met beide in principe :)
hafez1234donderdag 22 mei 2014 @ 14:18
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 14:10 schreef Diqiu-Long het volgende:
Dat kommetje is geloof ik wel aan de kleine kant he? Kun je daar wel goed scheercreme of scheerzeep in opkloppen?

Die Virginasheng scheerkwasten bieden in iedere geval veel waar voor geld :) En een Rimei krabber is inderdaad ook niet verkeerd.

Maar ik verkiest mijn Edwin Jagger krabbers wel boven mijn Chinese Gillette Tech, ik vind het wel fijn dat de Edwin Jagger net iets agressiever is.

Maar scheren kan ik even goed met beide in principe :)
Het kommetje is best klein inderdaad, maar het lukt me wel om er scheercrčme in op te kloppen. Die Virginasheng kwast is inderdaad een kwaliteit product. Bedankt voor de tip. Ik had eerst een Chinese Gillete Tech, maar ik vind de Rimei fijner omdat die zwaarder is.
znarchdonderdag 22 mei 2014 @ 14:27
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 14:03 schreef hafez1234 het volgende:
Gelukkig heb ik geen dure producten nodig om me goed te kunnen scheren.
Wees er trots op vent :'( ;( :{
THEFXRdonderdag 22 mei 2014 @ 15:39
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 14:03 schreef hafez1234 het volgende:
Mijn setup nu:

[ afbeelding ]

Alles uit China en scheer me heel erg goed. Elke keer super glad. Je zou denken dat ik geen baardgroei heb nadat ik me geschoren heb hiermee. Daarnaast gebruik ik Astra mesjes en Balea of Palmolive scheercrčme. Als aftershave gebruik ik Nivea. Gelukkig heb ik geen dure producten nodig om me goed te kunnen scheren.
wat zijn dit nu weer voor offtopic opmerkingen?
Diqiu-Longdonderdag 22 mei 2014 @ 16:55
Iemand die nog Feather mesjes in bulk wilt kopen? Ik kwam net via Facebook een eBay advertentie tegen van 100 Feather mesjes voor ¤ 19.69 omgerekend ongeveer.
SosuaCafedonderdag 22 mei 2014 @ 17:18
Ach, ieder z'n ding. Het is bij mij nooit de insteek geweest om "goedkoop" te scheren. Wel om het een prettige ervaring te maken. Dat ik niet meer die mach 11 cartridges á 10 euro st. Is mooi meegenomen.

Dat probeer ik met zoveel mogelijk dingen, die eigenlijk "vervelend" zijn.
Diqiu-Longdonderdag 22 mei 2014 @ 18:09
De reden om over te stappen op DE scheren was voor mij in iedere geval kosten besparing en omdat ik ook wel wou scheren met een fijn gevoel. Want ik schoor voorheen met een Philips scheerapparaat zodat ik niet die dure Fusion mesjes hoefde te gebruiken.

Want toen ik nog cartridges gebruikte vond ik de Gillette Fusion wel het beste werken, en die goedkope cartridges waren toch minder iedere keer. Met DE scheren koop je zo'n 100 mesjes voor zo'n ¤ 8 a ¤ 10 en daar doe je vervolgens langer dan twee jaar mee.

En dan nog een scheerkwast van een paar euro of ¤ 12 ofzo, en een tube scheercreme van ¤ 0,85 en een Chinese Gillette Tech van ¤ 2,40 en je bent klaar om te beginnen met klassiek scheren. Maar mensen die iedere week wat nieuws kopen begrijp ik ook niet, en naar mijn mening heet zoiets een goed gevoel kopen *.

*Mensen gaan natuurlijk winkelen omdat ze daarbij een goed gevoel krijgen, daarom zijn sommige mensen ook gewoon shop verslaafd of zoals op B&B zouden zeggen ''acquisition disorder'' en ik krijg natuurlijk ook een goed gevoel wanneer ik iets nieuws koop ;) Maar het heeft geen effect op mijn financieel plaatje.
Scorpiedonderdag 22 mei 2014 @ 18:20
quote:
14s.gif Op donderdag 22 mei 2014 00:49 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Wat je eventueel nog kan doen is eerst nog je scheerschuim opmaken en daarna gewoon eens een uurtje op kloppen en kijken hoever je komt.
Gaan we eens doen :)
Sannr_donderdag 22 mei 2014 @ 22:00
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 19:06 schreef Diqiu-Long het volgende:

[..]

Heb je de voorkeur voor budget producten net als de Nivea? Dan zou je de Cien Men Aftershave Balsem van de Lidl wellicht kunnen uitproberen.

Maar ik zou zeker ook de Nivea aanbiedingen in de gaten houden, want als je het goed spul vind loont het zich wel om daar twee of vier flesjes van in te slaan tegen 50% korting ;)

Als je in de buurt van Duitsland gewoond had dan had ik je nog wel wat meer aftershave balsems kunnen aanraden, zoals Nivea Men Cool Kick Aftershave Balsem, naast het hydrateren en ondersteunen van herstel van de huid heeft deze aftershave balsem ook nog een koelend werking dankzij de menthol.
Heb de Cien Men Aftershave Balsem gehaald, lekker geurtje! Mooi flesje met een lelijk etiket er op :p
Diqiu-Longdonderdag 22 mei 2014 @ 22:07
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 22:00 schreef Sannr_ het volgende:

[..]

Heb de Cien Men Aftershave Balsem gehaald, lekker geurtje! Mooi flesje met een lelijk etiket er op :p
Voor een huismerk vind de verpakking en het etiket juist wel simpel uit zien, en op zich niet slecht uit zien eigenlijk.
THEFXRdonderdag 22 mei 2014 @ 22:11
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 18:09 schreef Diqiu-Long het volgende:
De reden om over te stappen op DE scheren was voor mij in iedere geval kosten besparing en omdat ik ook wel wou scheren met een fijn gevoel. Want ik schoor voorheen met een Philips scheerapparaat zodat ik niet die dure Fusion mesjes hoefde te gebruiken.

Want toen ik nog cartridges gebruikte vond ik de Gillette Fusion wel het beste werken, en die goedkope cartridges waren toch minder iedere keer. Met DE scheren koop je zo'n 100 mesjes voor zo'n ¤ 8 a ¤ 10 en daar doe je vervolgens langer dan twee jaar mee.

En dan nog een scheerkwast van een paar euro of ¤ 12 ofzo, en een tube scheercreme van ¤ 0,85 en een Chinese Gillette Tech van ¤ 2,40 en je bent klaar om te beginnen met klassiek scheren. Maar mensen die iedere week wat nieuws kopen begrijp ik ook niet, en naar mijn mening heet zoiets een goed gevoel kopen *.

*Mensen gaan natuurlijk winkelen omdat ze daarbij een goed gevoel krijgen, daarom zijn sommige mensen ook gewoon shop verslaafd of zoals op B&B zouden zeggen ''acquisition disorder'' en ik krijg natuurlijk ook een goed gevoel wanneer ik iets nieuws koop ;) Maar het heeft geen effect op mijn financieel plaatje.
Je koopt elke maand op vakantie en als er korting is bij DM markt, allemaal dingen die je niet nodig hebt, dus het lijkt mij dat jij in die categorie valt of val jij in een speciale categorie?
Diqiu-Longdonderdag 22 mei 2014 @ 22:17
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 22:11 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Je koopt elke maand op vakantie en als er korting is bij DM markt, allemaal dingen die je niet nodig hebt, dus het lijkt mij dat jij in die categorie valt of val jij in een speciale categorie?
Ik val in een speciale categorie :P Want de producten die ik lokaal koop, daar betaal ik een fractie voor in vergelijking wat andere ervoor betalen, en je kunt het zien als een soort souvenir en dat is echt een andere gevoel dan vanuit je luie stoel bij een webwinkel geďmporteerde producten bestellen.

Maar ik ga echt niet iedere maand op vakantie :P En de DM Drogisterij heeft bijna nooit een korting actie ;) Maja stel jezelf de vraag, als jij naar Spanje zou bijvoorbeeld ga denk je dan ook niet dat het een must is om die lokale producten te kopen? Je komt er ja immers niet vaak, en misschien maar een keer.

Of ga jij dan die producten tegen dubbele prijzen online bestellen? Lijkt me niet he ;) Maar mijn reis naar Istanboel is nu in iedere geval geboekt 8-) Dus dan neem ik inderdaad Turkse Scheerproducten mee terug :P Maar ik ga eerst nog een weekendje naar Luxemburg 8-) voor ik naar Istanboel in december ga.

[ Bericht 7% gewijzigd door Diqiu-Long op 22-05-2014 22:26:31 ]
THEFXRdonderdag 22 mei 2014 @ 22:27
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 22:17 schreef Diqiu-Long het volgende:

[..]

Ik val in een speciale categorie :P Want de producten die ik lokaal koop, daar betaal ik een fractie voor in vergelijking wat andere ervoor betalen, en je kunt het zien als een soort souvenir en dat is echt een andere gevoel dan vanuit je luie stoel bij een webwinkel geďmporteerde producten bestellen.

Maar ik ga echt niet iedere maand op vakantie :P En de DM Drogisterij heeft bijna nooit een korting actie ;) Maja stel jezelf de vraag, als jij naar Spanje zou bijvoorbeeld ga denk je dan ook niet dat het een must is om die lokale producten te kopen? Je komt er ja immers niet vaak, en misschien maar een keer.

Of ga jij dan die producten tegen dubbele prijzen online bestellen? Lijkt me niet he ;)
Als ik iets wil bestel ik het idd online en logisch dat daar verzendkosten bijkomen, al zijn sommige dingen niet handig om online te bestellen, vanwege de geur of de gewichtsverdeling van een krabber.
Diqiu-Longvrijdag 23 mei 2014 @ 10:21
Ik hoor in dit topic geregeld mensen enthousiast spreken over Turkse scheerproducten, zoals Arko en Derby.

Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd wat er allemaal aan te raden valt? Ik weet dat de Arko Scheerstaaf goed werkt, maar ik ben niet zo fan van de geur en daarom denk ik dat ik die maar links zal laten liggen.

De Derby Scheercremes lijken me dan wel weer interessant, want wat ik zo lees zijn dat goede scheercremes al zou je niet veel voelen van de menthol in de Derby menthol scheercreme.

En bij Arko zouden naast goede scheercremes goede aftershave creams zijn en die vind ik eerlijk zeg wel interessant.

Ik ga in iedere geval pas 4 December naar Turkije en dan voor vier dagen. Wat ik begrepen heb kan het daar in December nog 20 graden zijn :) .
IPA35vrijdag 23 mei 2014 @ 10:37
Arko Moist
Twiitchvrijdag 23 mei 2014 @ 12:33
Er zit lekker spul bij.
Maar ook een aantal ASB die naar goedkope schoonmaakmiddelen ruiken
Het kost echter geen drol, zelfs in Nederland niet, en das mooi.
Diqiu-Longvrijdag 23 mei 2014 @ 12:47
quote:
7s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 12:33 schreef Twiitch het volgende:
Er zit lekker spul bij.
Maar ook een aantal ASB die naar goedkope schoonmaakmiddelen ruiken
Het kost echter geen drol, zelfs in Nederland niet, en das mooi.
Dat is inderdaad mooi :) Dus wie weet kost zo'n tube Derby menthol scheercreme in Turkije minder dan ¤ 1.

Dus ik laat me wat dat betreft sowieso maar verrassen en zie wel wat ik uiteindelijk lokaal vind.

Die scheerstaven schijnen allemaal trouwens niet zo geweldig te ruiken las ik op B&B.
IPA35vrijdag 23 mei 2014 @ 13:21
Naar mijn weten in Arko beter aangeschreven dan Derby.
Diqiu-Longvrijdag 23 mei 2014 @ 15:58
Het aanbod uit Turkse scheerproducten is trouwens wel heel groot, zelfs groter dan het aanbod in Duitsland geloof ik.

Want Arko en Derby zijn hier wel zo'n beetje de bekende merken die goed verkrijgbaar zijn. Maar als je op Bestshave kijkt zie je nog heel veel meer Turkse merken en zo'n beetje iedere merk heeft vier verschillende scheercrčmes. Er zou zelfs een Turkse Old Spice Scheercrčme zijn zie ik net op Bestshave ;)

Groot aanbod heeft Bestshave overigens, en ook nog goedkoop.

[ Bericht 16% gewijzigd door Diqiu-Long op 23-05-2014 16:08:37 ]
hafez1234vrijdag 23 mei 2014 @ 19:45
Vanmorgen weer met mijn Rimei krabber geschoren. Wat een pracht ding is dat zeg. De krabber is goed afgewerkt en voelt stevig aan. Daarnaast is die ook heel erg mooi. Als ik ermee scheer dan heb ik het gevoel alsof de krabber zelf autonoom beweegt, voelt een beetje magisch aan.

Hier een link van de site waar ik de krabber gekocht had, mocht iemand de krabber ook willen kopen.
http://www.dx.com/p/rimei(...)-razor-silver-116281
Diqiu-Longvrijdag 23 mei 2014 @ 21:02
Ik had het niet verwacht, maar de Edwin Jagger DE87RC14bl is helaas blijkbaar kras gevoelig en ik begin ook wel een beetje te twijfelen of het handvat echt bekleed is met rubber, want die onderlaag ziet niet als rubber uit.

full.jpg

Dus dan vraag ik me af of die ''rubber'' laag eerdere een soort verflaag is met een rubber feeling ofzo? Want ik denk niet dat echt rubber zo zou krassen als op de foto te zien is.

Ik heb even online gezocht, en dat bestaat inderdaad een soort rubber verf ofzo, dat gebruiken ze bij auto's ook wel eens dus zoiets zal het wel zijn een dun laagje rubber dat ze erop spuiten?

[ Bericht 3% gewijzigd door Diqiu-Long op 23-05-2014 21:11:15 ]
THEFXRvrijdag 23 mei 2014 @ 22:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 21:02 schreef Diqiu-Long het volgende:
Ik had het niet verwacht, maar de Edwin Jagger DE87RC14bl is helaas blijkbaar kras gevoelig en ik begin ook wel een beetje te twijfelen of het handvat echt bekleed is met rubber, want die onderlaag ziet niet als rubber uit.

[ afbeelding ]

Dus dan vraag ik me af of die ''rubber'' laag eerdere een soort verflaag is met een rubber feeling ofzo? Want ik denk niet dat echt rubber zo zou krassen als op de foto te zien is.

Ik heb even online gezocht, en dat bestaat inderdaad een soort rubber verf ofzo, dat gebruiken ze bij auto's ook wel eens dus zoiets zal het wel zijn een dun laagje rubber dat ze erop spuiten?
das wel een cheap ass gemaakt, zeg
Diqiu-Longvrijdag 23 mei 2014 @ 22:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 22:10 schreef THEFXR het volgende:

[..]

das wel een cheap ass gemaakt, zeg
Ik heb het doorgeven aan Edwin Jagger, misschien kunnen ze het verhelpen in toekomstige batches?

Maar als ik voor de krabber betaald had dan zou ik nu inderdaad serieus een klote gevoel hebben vanwege dat krasje. Maar ik heb mijn blog artikel ook maar even bij gewerkt, ik vind toch dat mensen dit mogen weten.
hafez1234vrijdag 23 mei 2014 @ 22:26
Toont weer eens aan dat die dure producten kwalitatief niet veel verschillen met mijn Rimei krabber die ik voor 3,15 euro heb gekocht. Het is algemeen bekend dat sommige producten beter verkocht worden als ze wat duurder zijn ook al zijn ze kwalitatief niet beter. Velen denken dat duurder automatische beter kwaliteit betekent.
Diqiu-Longvrijdag 23 mei 2014 @ 22:35
Nou die verschillen kwalitatief wel degelijke ;) Maar je hebt gelijk dat de Rimei krabber heel veel waar voor geld bied en van goede kwaliteit is, vooral voor dat geld.

Je kunt een Rimei krabber en Edwin Jagger krabber eigenlijk ook niet een op een vergelijken, de ene is een budget krabber en de andere een luxe krabber, dus natuurlijk is die duurdere maar ze zijn wel erg goed.

En van de drie Edwin Jagger krabbers die ik heb is de DE87RC14bl de enige die blijkbaar krasgevoelig is, want die andere twee hebben niet zo rubber verflaagje.
znarchvrijdag 23 mei 2014 @ 22:40
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 22:26 schreef hafez1234 het volgende:
Toont weer eens aan dat die dure producten kwalitatief niet veel verschillen met mijn Rimei krabber die ik voor 3,15 euro heb gekocht. Het is algemeen bekend dat sommige producten beter verkocht worden als ze wat duurder zijn ook al zijn ze kwalitatief niet beter. Velen denken dat duurder automatische beter kwaliteit betekent.
Idioot _O- _O- _O- _O-
THEFXRvrijdag 23 mei 2014 @ 22:43
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 22:26 schreef hafez1234 het volgende:
Toont weer eens aan dat die dure producten kwalitatief niet veel verschillen met mijn Rimei krabber die ik voor 3,15 euro heb gekocht. Het is algemeen bekend dat sommige producten beter verkocht worden als ze wat duurder zijn ook al zijn ze kwalitatief niet beter. Velen denken dat duurder automatische beter kwaliteit betekent.
na 10x posten weten we wel dat jij een goedkope Rimei krabber hebt, werk je voor dat bedrijf ofzo?
THEFXRvrijdag 23 mei 2014 @ 23:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 10:21 schreef Diqiu-Long het volgende:
Ik hoor in dit topic geregeld mensen enthousiast spreken over Turkse scheerproducten, zoals Arko en Derby.

Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd wat er allemaal aan te raden valt? Ik weet dat de Arko Scheerstaaf goed werkt, maar ik ben niet zo fan van de geur en daarom denk ik dat ik die maar links zal laten liggen.

De Derby Scheercremes lijken me dan wel weer interessant, want wat ik zo lees zijn dat goede scheercremes al zou je niet veel voelen van de menthol in de Derby menthol scheercreme.

En bij Arko zouden naast goede scheercremes goede aftershave creams zijn en die vind ik eerlijk zeg wel interessant.

Ik ga in iedere geval pas 4 December naar Turkije en dan voor vier dagen. Wat ik begrepen heb kan het daar in December nog 20 graden zijn :) .
ik geloof dat jij erg moet oppassen op het internet, als ik het zo lees!
hafez1234vrijdag 23 mei 2014 @ 23:21
Ik vind sommigen in dit topic heel erg hypocriet. Als er reacties zijn over dure scheerproducten dan is bijna iedereen lovend, maar wanneer er reacties zijn over goedkope scheerproducten is bijna iedereen afkeurend.
Cliffyvrijdag 23 mei 2014 @ 23:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 23:21 schreef hafez1234 het volgende:
Ik vind sommigen in dit topic heel erg hypocriet. Als er reacties zijn over dure scheerproducten dan is bijna iedereen lovend, maar wanneer er reacties zijn over goedkope scheerproducten is bijna iedereen afkeurend.
Je prijst dan ook een Rimei aan alsof het een Ferrari is terwijl het gewoon een Fiat blijft ;)
THEFXRvrijdag 23 mei 2014 @ 23:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 23:21 schreef hafez1234 het volgende:
Ik vind sommigen in dit topic heel erg hypocriet. Als er reacties zijn over dure scheerproducten dan is bijna iedereen lovend, maar wanneer er reacties zijn over goedkope scheerproducten is bijna iedereen afkeurend.
ik vind jou bijna een spammer voor Rimei, het is goedkoop, maar na 1 jaar is het een bonk roest. btw met welke mesjes scheer jij je?
hafez1234vrijdag 23 mei 2014 @ 23:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 23:25 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik vind jou bijna een spammer voor Rimei, het is goedkoop, maar na 1 jaar is het een bonk roest. btw met welke mesjes scheer jij je?
Volgens de verkoper is het roestvrij staal. En ik heb Astra mesjes.
znarchvrijdag 23 mei 2014 @ 23:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 23:21 schreef hafez1234 het volgende:
Ik vind sommigen in dit topic heel erg hypocriet. Als er reacties zijn over dure scheerproducten dan is bijna iedereen lovend, maar wanneer er reacties zijn over goedkope scheerproducten is bijna iedereen afkeurend.
Nee. De domheid van jouw post is iets om afkeurend over te doen.

Je domheid kent werkelijk geen grenzen.

- Baume zal wel zo duur zijn door marketing. Nivea asb is net zo goed ;(

- Jouw 3 euro krabbel is net zo goed als eentje van 10x die prijs ;(


- je prijst je 3 euro krabbers aan alsof ze top of the shelf zijn.

- je doet constant alsof het beter is je zo goedkoop mogelijk te scheren.

Eigenlijk ben je de moeite niet eens op te reageren.
THEFXRvrijdag 23 mei 2014 @ 23:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 23:26 schreef hafez1234 het volgende:

[..]

Volgens de verkoper is het roestvrij staal. En ik heb Astra mesjes.
lol, 3 euro en dan is het RVS, het is geverfd afval blik
RVS kost wel wat meer, hoor
hafez1234vrijdag 23 mei 2014 @ 23:54
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 23:27 schreef znarch het volgende:

[..]

Nee. De domheid van jouw post is iets om afkeurend over te doen.

Je domheid kent werkelijk geen grenzen.

- Baume zal wel zo duur zijn door marketing. Nivea asb is net zo goed ;(

- Jouw 3 euro krabbel is net zo goed als eentje van 10x die prijs ;(

- je prijst je 3 euro krabbers aan alsof ze top of the shelf zijn.

- je doet constant alsof het beter is je zo goedkoop mogelijk te scheren.

Eigenlijk ben je de moeite niet eens op te reageren.
Mijn doel is niet om zo goedkoop mogelijk te scheren, maar om zo goed mogelijk te scheren. Ik scheer nu heel erg goed en comfortabel met mijn Rimei krabber. Dus ik zie geen reden om producten te gebruiken die meer kosten. Waarschijnlijk zal ik daarmee geen beter scheerresultaat krijgen.

Ik kan me ook niet voorstellen dat een eenmanszaak een beter product kan produceren dan Nivea. Nivea kan veel meer geld uitgeven aan research en development om uiteindelijk een goed product te produceren. Ik heb ook beide producten geprobeerd en vond de Baume aftershave niet beter.
Diqiu-Longzaterdag 24 mei 2014 @ 00:00
Barbiere di Figaro produceert in iedere geval nada nopes als je refereert naar die eenmanszaak ;) Want dat word gewoon in Italië geproduceerd, en ik kan me voorstellen dat ze dat op redelijke grote schaal produceren.

Mensen moeten in iedere geval maar mooi zelf weten wat ze kopen en er zijn altijd mensen die het duurdere product kopen omdat zij dat het geld blijkbaar waard vinden. Uiteraard zijn er ook mensen die gewoon van mening zijn dat een goedkoop product nooit zo goed kan zijn als een duur product, zoals in China erg gebruikelijk is ;).

Ik ben gewoon zo'n persoon die heeft het geld er niet voor over heeft, maar zo'n producent van zo'n dure scheerzeep mag mij altijd een gratis staal sturen om te testen.
THEFXRzaterdag 24 mei 2014 @ 00:15
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 23:54 schreef hafez1234 het volgende:

[..]

Mijn doel is niet om zo goedkoop mogelijk te scheren, maar om zo goed mogelijk te scheren. Ik scheer nu heel erg goed en comfortabel met mijn Rimei krabber. Dus ik zie geen reden om producten te gebruiken die meer kosten. Waarschijnlijk zal ik daarmee geen beter scheerresultaat krijgen.

Ik kan me ook niet voorstellen dat een eenmanszaak een beter product kan produceren dan Nivea. Nivea kan veel meer geld uitgeven aan research en development om uiteindelijk een goed product te produceren. Ik heb ook beide producten geprobeerd en vond de Baume aftershave niet beter.
wat vond je er dan niet beter aan?
Snowballedzaterdag 24 mei 2014 @ 10:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 23:23 schreef Cliffy het volgende:

[..]

Je prijst dan ook een Rimei aan alsof het een Ferrari is terwijl het gewoon een Fiat blijft ;)
Met een Fiat rijd je een stuk beter op de openbare weg dan met een Ferrari... Ferrari's zijn leuk om naar te kijken, maar kom je een drempeltje tegen dan ben je de pineut..

Oftewel ik scheer me net zo graag met mn Nanjie als mn Slim, en heb prima resultaten met niet al te dure producten, en ik vraag me af of er producten zijn die ook 3 keer zo goed werken.. ze zijn immers ook 3 keer zo duur.. daarom ben ik wel benieuwd naar baume bijv.

Heb een paar keer van die preshave oil geprobeerd en ik kan het verschil met gewone ppo niet echt merken (buiten het geurtje om)
Diqiu-Longzaterdag 24 mei 2014 @ 10:41
quote:
14s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 10:24 schreef Snowballed het volgende:

[..]
Oftewel ik scheer me net zo graag met mn Nanjie als mn Slim, en heb prima resultaten met niet al te dure producten, en ik vraag me af of er producten zijn die ook 3 keer zo goed werken.. ze zijn immers ook 3 keer zo duur.. daarom ben ik wel benieuwd naar baume bijv.
Natuurlijk zijn er geen producten die drie zo goed werken, in vergelijking met budget scheerproducten welke al hoog aangeschreven staan. Volgens mij draait het allemaal om een geurtje, maar je hebt zat goed ruikend budget scheerproducten als wel.

En het grappige in deze hele scene is, verdubbel de prijs van een budget scheerproduct en plots kopen de kapitalisten het ook ;) En het spul werkt goed en daarom is het natuurlijk het geld waard, maar ze realiseren niet dat ze veel te veel betaald hebben.

In die zin ontstaat dan bijvoorbeeld een hype zoals rondom Floid, en eerlijk gezegd ben ik de kapitalisten dankbaar voor want daardoor weet ik tenminste dat het goed spul is.
#ANONIEMzaterdag 24 mei 2014 @ 10:54
Dus je gaat nu iedereen die hier in NL zn spullen bij een webshop koopt kapitalisten noemen :')
Diqiu-Longzaterdag 24 mei 2014 @ 10:57
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 10:54 schreef Ubershave het volgende:
Dus je gaat nu iedereen die hier in NL zn spullen bij een webshop koopt kapitalisten noemen :')
Zoek de betekenis van kapitalist eens op ;) Maar eigenlijk had ik over een andere land :P
#ANONIEMzaterdag 24 mei 2014 @ 11:02
Ik denk dat je dan het idee achter kapitalisme niet begrijpt. Zo'n beetje de gehele wereld economie draait op het idee van kapitalisme. Of je dus je shit koopt in Uruzgan of hier in NL of in USA, dat maakt allemaal geen drol uit.
THEFXRzaterdag 24 mei 2014 @ 11:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 10:41 schreef Diqiu-Long het volgende:

[..]

Natuurlijk zijn er geen producten die drie zo goed werken, in vergelijking met budget scheerproducten welke al hoog aangeschreven staan. Volgens mij draait het allemaal om een geurtje, maar je hebt zat goed ruikend budget scheerproducten als wel.

En het grappige in deze hele scene is, [b]verdubbel de prijs van een budget scheerproduct en plots kopen de kapitalisten het ook[/b] ;) En het spul werkt goed en daarom is het natuurlijk het geld waard, maar ze realiseren niet dat ze veel te veel betaald hebben.

In die zin ontstaat dan bijvoorbeeld een hype zoals rondom Floid, en eerlijk gezegd ben ik de kapitalisten dankbaar voor want daardoor weet ik tenminste dat het goed spul is.
ik zie elke keer dit soort zinnen terugkomen, het heeft niks meer met scheren te maken, schijnbaar een trauma ofzo, contineu mensen voor de schenen schoppen, het levert jou iig geen redenment of winst op, denk gewoon 3x na voordat je op de invoerknop drukt, want toch staat er meestal veel info in jouw posts en die wordt wel gewaardeerd.
Diqiu-Longzaterdag 24 mei 2014 @ 11:12
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 11:02 schreef Ubershave het volgende:
Ik denk dat je dan het idee achter kapitalisme niet begrijpt. Zo'n beetje de gehele wereld economie draait op het idee van kapitalisme. Of je dus je shit koopt in Uruzgan of hier in NL of in USA, dat maakt allemaal geen drol uit.
Ik zie het kapitalisme vooral vanuit China en ook Amerika, en mensen hebben dan vaak het idee als een product goedkoop is kan het ja niet goed zijn. Chinezen die kopen daarom ook vaak bijvoorbeeld een iPhone, terwijl Nederlanders misschien eerdere een goedkopere toestel nemen.

En ik ben er serieus van overtuigd dat bepaalde mensen alleen die budget producten kopen wanneer een webwinkel er ¤ 25 voor vraagt bijvoorbeeld, want als het ¤ 10 zou kosten zullen veel mensen vast denken die 400ml aftershave kan nooit wat zijn, zal vast kwantiteit zijn.

Dat bedoel ik ermee, al heeft kapitalisme negatieve connotatie gekregen tegenwoordig. Maar ik bedoelde niet Nederland in iedere geval, want in Nederland valt het kapitalisme wel redelijk mee, ik had meer over B&B ;)

quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 11:05 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik zie elke keer dit soort zinnen terugkomen, het heeft niks meer met scheren te maken, schijnbaar een trauma ofzo, contineu mensen voor de schenen schoppen, het levert jou iig geen redenment of winst op, denk gewoon 3x na voordat je op de invoerknop drukt, want toch staat er meestal veel info in jouw posts en die wordt wel gewaardeerd.
Wellicht is kapitalisme het verkeerde woord, want niet iedereen die veel geld spendeert zou volgens de betekenis van dit woord een kapitalist zijn.

Ik doelde ermee op dat consumenten in zekere zin naar de prijs kijken, ik heb ook al eens in Duitsland een aftershave balsem van ¤ 1 laten liggen omdat ik aan de hand van prijs dacht dat zal wel niks zijn.

Maar bedankt voor je waardering :)

[ Bericht 12% gewijzigd door Diqiu-Long op 24-05-2014 11:35:32 ]
Cliffyzaterdag 24 mei 2014 @ 12:02
Het ging hier toch over scheren?
#ANONIEMzaterdag 24 mei 2014 @ 12:07
Ik heb goed nieuws ! De Captain's Choice Cat 'O Nine Tails is verzonden vanaf Maggards! :D Hopen dat alles weer net zo goed verloopt als vorige keer!
Diqiu-Longzaterdag 24 mei 2014 @ 12:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 12:02 schreef Cliffy het volgende:
Het ging hier toch over scheren?
Nouja als het alleen over scheren ging dan zou het verdere ook niet relevant zijn om je aankopen te laten zien.

Dus het gaat ook over het kopen van scheerproducten ;) En dat is weer iets psychologisch, maja daar heeft Fok! inderdaad een andere subforum voor. Maar laten we inderdaad gewoon maar weer gezellig over scheren discussiëren, want iedereen heeft zijn eigen voorkeuren wat betreft producten.

quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 12:07 schreef Ubershave het volgende:
Ik heb goed nieuws ! De Captain's Choice Cat 'O Nine Tails is verzonden vanaf Maggards! :D Hopen dat alles weer net zo goed verloopt als vorige keer!
Moet je geen kosten aan de doaune betalen? Of is zo'n bestelling nog onder de ¤ 22? Dat laatste heeft mij altijd een beetje tegen gehouden om een Whippeddog Silvertip Scheerkwast te kopen. ¤ 25 kost zo'n 24mm silvertip, en ¤ 18,24 komt erbij aan extra kosten als de Post het eruit pikt.

[ Bericht 18% gewijzigd door Diqiu-Long op 24-05-2014 12:15:17 ]
#ANONIEMzaterdag 24 mei 2014 @ 12:16
Met een fles aftershave en een pakje mesjes kom je makkelijk onder de ¤22,- alleen shipping is bijna net zoveel, maar goed...dat weet je met USA.
Diqiu-Longzaterdag 24 mei 2014 @ 12:18
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 12:16 schreef Ubershave het volgende:
Met een fles aftershave en een pakje mesjes kom je makkelijk onder de ¤22,- alleen shipping is bijna net zoveel, maar goed...dat weet je met USA.
Die verzendkosten tellen ze officieel mee, dus dan zit je alsnog boven de ¤ 22 of niet? Maar inderdaad verzendkosten vanuit USA zijn hoog, die Chinezen of Turken verzenden een stuk goedkoper in vergelijking.
#ANONIEMzaterdag 24 mei 2014 @ 12:19
Nee die verzendkosten tellen ze niet mee. Weet niet waar je die kolder nou weer vandaan haalt....
ScubaDushizaterdag 24 mei 2014 @ 12:27
Verzendkosten tellen inderdaad niet mee. Dat is onzin!

Kijk hier. Handig: http://www.invoercalculator.nl/
Diqiu-Longzaterdag 24 mei 2014 @ 12:34
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 12:19 schreef Ubershave het volgende:
Nee die verzendkosten tellen ze niet mee. Weet niet waar je die kolder nou weer vandaan haalt....
Van deze website waar je de invoerkosten kunt berekenen.

Als ik er een $ 10 aan verzendkosten bij invult zegt die website dat de bijkomende kosten hogere zijn. Maja dan ben je wel mooi de l*l als zo'n bedrijf gratis verzend, want dan telt het natuurlijk wel mee.

Maar het is goed om te weten dat die verzendkosten niet mee tellen, dan zit zo'n Whippeddog Silvertip op ¤ 22 en net op randje dus.

[ Bericht 11% gewijzigd door Diqiu-Long op 24-05-2014 12:39:32 ]
#ANONIEMzaterdag 24 mei 2014 @ 12:39
En lees nou eens een keer met je hersens erbij aan.
Ik weet dat begrijpend lezen heel moeilijk is voor je.

Voorbeeld 1: de waarde van de ontvangen goederen is niet meer dan ¤ 22

U koopt buiten de Europese Unie (EU) een aantal games voor ¤ 21,-
Omschrijving Bedrag
Prijs van de games ¤ 21,-
Verzendkosten (bijvoorbeeld ¤ 15,-) ¤ 15,-
Verzekeringskosten (bijvoorbeeld ¤ 10,-) ¤ 10,-
Invoerrechten:
U betaalt geen invoerrechten omdat de waarde onder de ¤150,- blijft ¤ 0
BTW:
U betaalt geen BTW omdat de waarde minder is dan ¤22 ¤ 0
Totaal (prijs + kosten + belastingen) ¤ 46

U betaalt geen invoerrechten en omzetbelasting voor de games. Soms moet u wel inklarings- of afhandelingskosten betalen aan het postbedrijf. Dit verschilt per aanbieder. PostNL (die onder andere in Nederland de bezorging afhandelt van pakketten die via het Amerikaanse postbedrijf USPS verzonden zijn) rekent geen inklaringskosten voor pakketjes met een waarde onder de ¤22,-
Diqiu-Longzaterdag 24 mei 2014 @ 12:43
Ja dat heb ik inderdaad ook gelezen, maar de berekening van die website waren de kosten wel degelijk hoger wanneer ik er $ 10 fictieve verzendkosten erbij deed in het vakje verzendkosten ;)

Persoonlijk blijf ik liever safe onder die ¤ 22. Want ik heb volgens mij al een keer ook over de waarde van de verzendkosten doaune kosten moeten betalen, omdat die Amerikaan het totaalbedrag als waarde invulde.
IrishBastardzaterdag 24 mei 2014 @ 14:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 22:35 schreef Diqiu-Long het volgende:
Je kunt een Rimei krabber en Edwin Jagger krabber eigenlijk ook niet een op een vergelijken, de ene is een budget krabber en de andere een luxe krabber, dus natuurlijk is die duurdere maar ze zijn wel erg goed.
Omschrijf dan maar eens waar het hem dan in zit, dat luxe.

Ik vind het inderdaad namelijk ook hypocriet, want er wordt hier in mijn ogen veel te veel waarde aan prijs gehangen. Een hoge prijs plaatst je hier kennelijk in het luxe segment, zonder sterke argumenten.

Ja, de staalkwaliteit van die Rimei is lager. Maar mag dat het prijsverschil tussen de Rimei en de Edwin Jagger verklaren?
De Baume is kennelijk iets beter dan de Nivea, maar kunnen mensen dan ook uitleggen waarin dan precies?

Perceptie en 'gevoel' doen ontzettend veel met de meningen die hier langskomen. 'Luxe' producten worden hier ook zo beoordeeld, terwijl prijs/kwaliteit veel minder waarde lijkt mee te brengen.

Als ik namelijk naar de kwaliteit van mijn Muhle kijk zie ik dat die prima is, en ik geloof dat hij zeker mijn leven mee zou moeten kunnen gaan. Verantwoord dat de prijs? Nee, want het tienvoudige van die Rimei zit hem niet in ontwikkeling en materiaal, maar vooral in naam en reputatie, als je het mij vraagt.

Dat ik dat er voor over heb, prima, maar loop dan niet iets goedkopers per definitie af te kraken om de prijs, of omdat het niet in het 'luxe' segment valt...
IrishBastardzaterdag 24 mei 2014 @ 14:25
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 23:27 schreef znarch het volgende:

[..]

Nee. De domheid van jouw post is iets om afkeurend over te doen.

Je domheid kent werkelijk geen grenzen.

- Baume zal wel zo duur zijn door marketing. Nivea asb is net zo goed ;(

- Jouw 3 euro krabbel is net zo goed als eentje van 10x die prijs ;(


- je prijst je 3 euro krabbers aan alsof ze top of the shelf zijn.

- je doet constant alsof het beter is je zo goedkoop mogelijk te scheren.

Eigenlijk ben je de moeite niet eens op te reageren.
De prijs/kwaliteit verhouding wordt door hem benadrukt, dat kan ik prima begrijpen. Als je doel gehaald wordt, waarom dan niet blij zijn met het feit dat je dat voor een factor 10 hebt kunnen halen?

Hij heeft de Baume getest, en voor hem doet het kennelijk niets meer. Dat daar schaalvoordeel en marketihng achter zit is een heel legitieme aanname. Beter dan iemand als dom bestempelen terwijl hij best sterke punten heeft. Ik vind die Baume ook belachelijk duur, ongeacht de werking en de achtergrond. Als je het mij vraagt is dat hele handgemaakte blabla verhaal namelijk inderdaad marketing. En kennelijk werkt het.
IrishBastardzaterdag 24 mei 2014 @ 14:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 00:15 schreef THEFXR het volgende:

[..]

wat vond je er dan niet beter aan?
Laten we die vraag eens omdraaien: wat vond jij er wél beter aan? En is het dan terecht dat hij een factor 7-10 duurder is?
THEFXRzaterdag 24 mei 2014 @ 14:30
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 14:26 schreef IrishBastard het volgende:

[..]

Laten we die vraag eens omdraaien: wat vond jij er wél beter aan? En is het dan terecht dat hij een factor 7-10 duurder is?
ik heb mijn sample nog niet binnen, vandaar mijn vraag om motivatie.
IrishBastardzaterdag 24 mei 2014 @ 14:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 11:05 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik zie elke keer dit soort zinnen terugkomen, het heeft niks meer met scheren te maken, schijnbaar een trauma ofzo, contineu mensen voor de schenen schoppen, het levert jou iig geen redenment of winst op, denk gewoon 3x na voordat je op de invoerknop drukt, want toch staat er meestal veel info in jouw posts en die wordt wel gewaardeerd.
Je wilt volgens mij niet inzien dat je zelf exact hetzelfde doet? Je loopt continu te schelden op mensen omdat ze 'te dom zijn om te zien dat duurder beter is'.

Iedereen zit er hier anders in, en ik ben inderdaad juist benieuwd naar de prijs/kwaliteit verhoudingen. Dus laat vooral die reviews komen zonder elkaar iedere keer de grond in te trappen :N
THEFXRzaterdag 24 mei 2014 @ 14:34
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 14:32 schreef IrishBastard het volgende:

[..]

Je wilt volgens mij niet inzien dat je zelf exact hetzelfde doet? Je loopt continu te schelden op mensen omdat ze 'te dom zijn om te zien dat duurder beter is'.

Iedereen zit er hier anders in, en ik ben inderdaad juist benieuwd naar de prijs/kwaliteit verhoudingen. Dus laat vooral die reviews komen zonder elkaar iedere keer de grond in te trappen :N
nee, dat doe ik niet, ik leg iets uit, verder moet je mij geen woorden in de mond leggen.
IrishBastardzaterdag 24 mei 2014 @ 14:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 mei 2014 23:28 schreef THEFXR het volgende:

[..]

lol, 3 euro en dan is het RVS, het is geverfd afval blik
RVS kost wel wat meer, hoor
Dit is een voorbeeld, je posts daarboven geven ook nogal een 'waardeoordeel' in de toon.

Overigens haalde ik jou en znarch even door elkaar mbt de domheid, dat is inderdaad niet correct ;)
THEFXRzaterdag 24 mei 2014 @ 14:40
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 14:39 schreef IrishBastard het volgende:

[..]

Dit is een voorbeeld, je posts daarboven geven ook nogal een 'waardeoordeel' in de toon.

Overigens haalde ik jou en znarch even door elkaar mbt de domheid, dat is inderdaad niet correct ;)
ik heb die rimei ook gehad, inmiddels weggegooid.
Diqiu-Longzaterdag 24 mei 2014 @ 14:45
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 14:21 schreef IrishBastard het volgende:

[..]

Omschrijf dan maar eens waar het hem dan in zit, dat luxe.
Het zit hem toch vooral in de afwerking van de krabber zeg maar, die is meer verchroomd ( Lees: luxere ) en de krabber is zwaardere. Maar goed Edwin Jagger is heeft dan best nog een goede prijs-kwaliteitsverhouding, al zijn die ook zo'n ¤ 5 a ¤ 7 duurdere geworden in twee jaar tijd want ik kocht mijn DE89L voor zo'n ¤ 22.

Muhle en Merkur zijn geloof ik weer een stukje duurdere, maar die Edwin Jagger, Muhle, Merkur etc worden ook in west Europa geproduceerd en dat is gewoon ook duurdere. Maar de Rimei bied gewoon een veel hogere prijs-kwaliteitsverhouding dan de bovenstaande merken, maar hij is ook lichter, minder luxe, en de afwerking is naar mijn mening toch net iets minder.

Al toont de Chinese Gillette Tech dan weer dat je voor ¤ 2,40 ook een krabber kunt kopen die een net wat betere afwerking heeft dan die Rimei, en de Rimei is een imitatie van die Gillette Tech ;) Dat plastic handvat van die Chinese Gillette Tech oogt misschien goedkoop, maar bied een betere grip dan de Rimei, Edwin Jagger etc en hij heeft een goede balans.

quote:
Ja, de staalkwaliteit van die Rimei is lager. Maar mag dat het prijsverschil tussen de Rimei en de Edwin Jagger verklaren?
Nee dat zal het prijsverschil niet verklaren, maar wel de dure westerse arbeid en webwinkels die waarschijnlijk ook nog wel een ¤ 5 aan winst nemen.

Mij zou het trouwens niets verbazen dat Barbiere di Figaro veel minder op een Edwin Jagger verdiend dan de Pearl krabbers die in India zijn gemaakt, die kosten namelijk bijna even veel als die Edwin Jagger maar in India is productie ook spotgoedkoop, maar naar mijn mening ogen ze ook minder luxe dan de Edwin Jaggers afgaande van de foto's die ik gezien heb.

quote:
De Baume is kennelijk iets beter dan de Nivea, maar kunnen mensen dan ook uitleggen waarin dan precies?
Ik wacht nog op mijn staal, dus tot dan kan ik geen echt oordeel geven. Maar als het al beter is, dan weet ik nu al dat het niet de genoemde ¤ 30 goed praat.

quote:
Perceptie en 'gevoel' doen ontzettend veel met de meningen die hier langskomen. 'Luxe' producten worden hier ook zo beoordeeld, terwijl prijs/kwaliteit veel minder waarde lijkt mee te brengen.
Ik geloof dat de meeste hier inderdaad niet op prijs-kwaliteitsverhouding oordelen, ik zelf doe dat op mijn weblog wel en heb al heel wat ''luxe'' scheerproducten een lage prijs-kwaliteitsverhouding geven, omdat ze gewoon niet of niet veel betere werken dan de goedkope producten die ik getest heb.

quote:
Als ik namelijk naar de kwaliteit van mijn Muhle kijk zie ik dat die prima is, en ik geloof dat hij zeker mijn leven mee zou moeten kunnen gaan. Verantwoord dat de prijs? Nee, want het tienvoudige van die Rimei zit hem niet in ontwikkeling en materiaal, maar vooral in naam en reputatie, als je het mij vraagt.
Voor de naam betaal je in zekere zin altijd, en in het geval van scheerzepen dient iedere producent ongeacht groot of klein aan strenge wetten te voldoen.

quote:
Dat ik dat er voor over heb, prima, maar loop dan niet iets goedkopers per definitie af te kraken om de prijs, of omdat het niet in het 'luxe' segment valt...
Ik denk dat meningen gewoon zo erg verschillen, en dat het waarschijnlijk niet eens bedoeld is als afkraken ;) Ik doe het zelf namelijk ook wel eens zonder er erg in te hebben, maar iedereen heeft gewoon zijn voorkeur en na deze hele discussie in dit topic komt dat nog meer naar voren.
IrishBastardzaterdag 24 mei 2014 @ 14:46
Zit mobiel, dus onderstaand is een reactie op het weggooien van de Rimei.

Dat kan, geen probleem ook met die prijs.

Hoe schoor hij toen hij niet geroest was? Je zou namelijk ook dat ding iedere keer kunnen drogen, wat de levensduur vast fors verlengd. En ja, dat is meer moeite, maar dan ben je wel een paar jaar klaar voor 4 euro _O-
IrishBastardzaterdag 24 mei 2014 @ 14:49
Hoe zeker is het trouwens dat die Jaggers en Muhles in West-Europa gemaakt worden? Ik geloof namelijk best dat ze ook gewoon aan de andere kant van de wereld gemaakt worden.

Afwerking en kwaliteitscontrole kosten natuurlijk ook geld, dus dat is best legitiem :)
Diqiu-Longzaterdag 24 mei 2014 @ 14:55
Roesten doet die Rimei krabber in iedere geval niet, en ook niet de Chinese Gillette Tech. Maar goed er zijn bepaalde landen waar je scheerhardware goedkoop kunt krijgen, en je hebt bepaalde landen waar scheersoftware goedkoop kunt krijgen.

Nederland is in principe geen van beide want krabbers worden niet lokaal meer verkocht en cosmetica is in algemeenheid duur in Nederland :P Maar in China heb je een behoorlijk aanbod aan goedkope krabbers en een aantal daarvan zijn wel goed, zoals Rimei, Chinese Gillette Tech, Weishi 9306 en die laatste oogt op zich redelijk luxe.

Edwin Jaggers worden in iedere geval in Sheffield Engeland gemaakt, dus die worden echt niet in India of China gemaakt. En de landen waar je scheersoftware pas echt goedkoop kunt krijgen zijn Duitsland, Spanje, Tsjechië, Turkije etc, in China vind je niet eens klassieke scheersoftware :P
znarchzaterdag 24 mei 2014 @ 14:59
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 14:25 schreef IrishBastard het volgende:

[..]

De prijs/kwaliteit verhouding wordt door hem benadrukt, dat kan ik prima begrijpen. Als je doel gehaald wordt, waarom dan niet blij zijn met het feit dat je dat voor een factor 10 hebt kunnen halen?

Hij heeft de Baume getest, en voor hem doet het kennelijk niets meer. Dat daar schaalvoordeel en marketihng achter zit is een heel legitieme aanname.

- Als je het het merk baume zou kennen niet nee. Dan weet je dondersgoed dat dat een heel klein bedrijf is waarbij er veel meer tijd in gaat zitten dan bij een Nivea. Dat weet hij dondersgoed. Hij is gewoon aan het trollen. Ook zou je kunnen weten dat Baume niet bijzonder veel aan marketing doet. Of jij moet 2x per dag een baume advertentie tegenkomen op TV. Ill stand corrected.


Beter dan iemand als dom bestempelen terwijl hij best sterke punten heeft. Ik vind die Baume ook belachelijk duur, ongeacht de werking en de achtergrond.


- Zijn punten zijn niet sterk.

Ja Baume is duur. En ik zeg niet dat het iets goedkoper zou kunnen. Maar hetgeen hij&het beweret te doen doet het uitstekend. En ja dat doet hij veel beter dan Nivea. Ik heb behalve de troll hier op het forum nog niemand gezien die daadwerkelijk vond dat Nivea net zo goed werkte als Baume.


Als je het mij vraagt is dat hele handgemaakte blabla verhaal namelijk inderdaad marketing. En kennelijk werkt het.


Waar kom jij zijn marketing/reclame tegen dan?

Ik beweer overigens niet dat het letterlijk handgemaakt is. Het is nu eenmaal *ervan uitgaande dat hij niet liegt* een erg klein bedrijf waarbij die man daar erg veel tijd in steekt. Logisch dus dat het duurder is dan supermarkt spullen.

Rechtvaardigt dat de prijs? Dat moet je zelf weten. Ik vind het erg duur terwijl ik weinig last heb van irritatie of razorburn dus is het niet voor mij.


+ Je gaat hier een troll als Hafez zitten verdedigen. Lees zijn bagger aan posts terug en je snapt waarom dit zinloos is. Die gast weet zelf donders goed hoe de vork in de steel zit maar houd zit gewoon dom en voelt zich nogal cool omdat hij met zijn Rimei scheert.
hafez1234zaterdag 24 mei 2014 @ 15:09
Ik zie scheren als een soort van primaire behoefte. Ik doe het omdat het moet. En ik wil dat goed en comfortabel doen. Daarvoor heb ik geen dure producten nodig. Daarentegen zijn er mensen die scheren als een soort van luxe zien. Het is algemeen bekend dat mensen meer betalen voor luxe producten. Zij kopen hierdoor duurdere scheerproducten. Dit verklaart waarom er onenigheid is.
IrishBastardzaterdag 24 mei 2014 @ 15:11
De hele website en branding van Baume is briljant. Het bedienen van een niche markt als dit (klassiek scheren) en de positionering die gekozen wordt door Baume sluiten erg goed aan.

Geen TV reclames gebruiken betekent niet dat hij niet goed market: iets niet vertellen kan een grotere uitwerking hebben dan het wel doen. De gigantische (passieve) nadruk die ligt op het eenmans verhaal en de voorgespiegelde kwaliteit past prima bij de hoge prijs.

Je bent zelf een sprekend voorbeeld van hoe zulke marketing werkt: je neemt het klakkeloos over. Het verhaal dat ze brengen zorgt er voor dat jij kennelijk een behoorlijk vertrouwen hebt in het product, en dat er een hoge gunfactor in zit. Leuk hoe zoiets kan gaan :Y

Daarnaast: er zijn legio mensen die zweren bij de Nivea, dat zegt dus dat als het voor jou niet werkt, het niet in zijn geheel niet werkt. Andersom geldt dat voor Baume natuurlijk net zo goed.
Snowballedzaterdag 24 mei 2014 @ 15:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 14:40 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik heb die rimei ook gehad, inmiddels weggegooid.
Waarom.. beviel ie niet..?
znarchzaterdag 24 mei 2014 @ 15:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 15:11 schreef IrishBastard het volgende:
Geen TV reclames gebruiken betekent niet dat hij niet goed market: iets niet vertellen kan een grotere uitwerking hebben dan het wel doen. De gigantische (passieve) nadruk die ligt op het eenmans verhaal en de voorgespiegelde kwaliteit past prima bij de hoge prijs.

Je bent zelf een sprekend voorbeeld van hoe zulke marketing werkt: je neemt het klakkeloos over. Het verhaal dat ze brengen zorgt er voor dat jij kennelijk een behoorlijk vertrouwen hebt in het product, en dat er een hoge gunfactor in zit. Leuk hoe zoiets kan gaan :Y

2 zaken.

1 Je minst het punt compleet. Het ging erover dat hafez beweerde dat marketing een oorzaak zou zijn van de prijs van Baume. Dat is onzin. Hij heeft een blog, en inderdaad een niche markt (waar ik niet onder val want ik heb niet zon gevoelige huid). Maar het is niet zo dat zijn marketingmodel een reden zou zijn voor de prijs. Dat zou juist voor Nivea gelden, als ze niet zon enorm schaalvoordeel zouden hebben.

2 Ik neem het niet klakkeloos over. Ik zeg *ervan uitgaande dat hij niet liegt*. Je kunt altijd wel ervan uitgaan dat iemand nivea ASB koopt en dat in een ander potje stopt en doorverkoopt. Ik zie echter geen aanleiding om hiervan uit te gaan.

Ik heb geen vertrouwen in zijn product door zijn blog, of zijn kleinschaligheid. Ik heb het geprobeerd, en wat hij beweert klopt. Het werkt. Neemt niet weg dat het geen product voor mij is.

Ik ben totaal zijn doelgroep niet.

hafez blijft echter een troll. Die enkel zijn goedkoope scheermanier aanprijst. Ook al zou een duurdere asb beter werken zou hij dit nog niet toegeven.
Diqiu-Longzaterdag 24 mei 2014 @ 15:45
Het is ook belangrijk of die duurdere asb dan ook de hoge prijs rechtvaardigt in het geval dat het inderdaad beter zou zijn ( Al is dat wel zeer persoonlijk ).

full.jpg

Ik heb hier een lijstje van de Duitse Okotest, al deze asb's scoren zeer goed en de meeste kosten ¤ 2,50.

En de Sebamed kost dan ongeveer ¤ 7, wellicht wel beter voor mensen met een zeer gevoelige huid, maar niet beter of slechter dan Nivea bijvoorbeeld.

Maar ik ben ook niet volledig eens met Hafez, maar ik begrijp hem wel, hij brengt het misschien alleen niet zo handig.

[ Bericht 1% gewijzigd door Diqiu-Long op 24-05-2014 15:50:56 ]
hafez1234zaterdag 24 mei 2014 @ 15:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 15:33 schreef znarch het volgende:

[..]

2 zaken.

1 Je minst het punt compleet. Het ging erover dat hafez beweerde dat marketing een oorzaak zou zijn van de prijs van Baume. Dat is onzin. Hij heeft een blog, en inderdaad een niche markt (waar ik niet onder val want ik heb niet zon gevoelige huid). Maar het is niet zo dat zijn marketingmodel een reden zou zijn voor de prijs. Dat zou juist voor Nivea gelden, als ze niet zon enorm schaalvoordeel zouden hebben.

2 Ik neem het niet klakkeloos over. Ik zeg *ervan uitgaande dat hij niet liegt*. Je kunt altijd wel ervan uitgaan dat iemand nivea ASB koopt en dat in een ander potje stopt en doorverkoopt. Ik zie echter geen aanleiding om hiervan uit te gaan.

Ik heb geen vertrouwen in zijn product door zijn blog, of zijn kleinschaligheid. Ik heb het geprobeerd, en wat hij beweert klopt. Het werkt. Neemt niet weg dat het geen product voor mij is.

Ik ben totaal zijn doelgroep niet.

hafez blijft echter een troll. Die enkel zijn goedkoope scheermanier aanprijst. Ook al zou een duurdere asb beter werken zou hij dit nog niet toegeven.
De enige troll in dit topic ben jij. Jij noemt mij dom en een troll omdat ik een andere mening heb. Daarnaast kom jij niet met argumenten voor je standpunten. Ik heb je posts gelezen, maar nergens zie ik waarom volgens jou duurdere scheerproducten beter zijn. Volgens jou zijn scheerproducten ,die duurder zijn, automatisch beter.
THEFXRzaterdag 24 mei 2014 @ 15:54
quote:
14s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 15:25 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Waarom.. beviel ie niet..?
verroest
Diqiu-Longzaterdag 24 mei 2014 @ 15:57
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 15:54 schreef THEFXR het volgende:

[..]

verroest
En daar heb je toevallig geen foto van he ;)
znarchzaterdag 24 mei 2014 @ 15:57
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 15:54 schreef hafez1234 het volgende:

[..]

De enige troll in dit topic ben jij. Jij noemt mij dom en een troll omdat ik een andere mening heb. Daarnaast kom jij niet met argumenten voor je standpunten. Ik heb je posts gelezen, maar nergens zie ik waarom volgens jou duurdere scheerproducten beter zijn. Volgens jou zijn scheerproducten ,die duurder zijn, automatisch beter.
Ik zeg nergens dat duurder automatisch beter is. Vaak is het echter wel zo, er is nu eenmaal nogal verschil tussen een zeep van 1 euro en een van 20.

Vergulde hand en Nivea producten zijn gezien de prijs niet slecht. Maar een duurdere zeep bv presteert echt wel beter. Prettigere geur, beter lather, droogt minder uit. Slicker. Noem het maar op.

Waarom een baume beter is dan een nivea? Omdat het beter werkt tegen irritatie/scheerbrand dan een Nivea sensitive of wat dan ook. En dat lees ik van iedereen die het probeert, al zul jij dat niet toe durven geven.

Rechtvaardigd voor mij de prijs niet, en zal het ook niet kopen. Want voor mij is het niet nodig. Maar het werkt wel. En het verschil is goed merkbaar.
THEFXRzaterdag 24 mei 2014 @ 15:58
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 15:57 schreef Diqiu-Long het volgende:

[..]

En daar heb je toevallig geen foto van he ;)
nee, zoals ik al zei, weggegooid, dat is wat Hafez dus ook gaat doen over een paar maanden.
Diqiu-Longzaterdag 24 mei 2014 @ 16:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 15:57 schreef znarch het volgende:

[..]

Ik zeg nergens dat duurder automatisch beter is. Vaak is het echter wel zo, er is nu eenmaal nogal verschil tussen een zeep van 1 euro en een van 20.

Vergulde hand en Nivea producten zijn gezien de prijs niet slecht. Maar een duurdere zeep bv presteert echt wel beter. Prettigere geur, beter lather, droogt minder uit. Slicker. Noem het maar op.

Waarom een baume beter is dan een nivea? Omdat het beter werkt dan tegen irritatie/scheerbrand dan een Nivea sensitive of wat dan ook. En dat lees ik van iedereen die het probeert, al zul jij dat niet toe durven geven.

Rechtvaardigd voor mij de prijs niet, en zal het ook niet kopen. Maar het werkt wel.
Een duurdere zeep presenteert echt niet automatisch / vaak beter dan een goedkope scheerzeep of scheercreme zoals bijvoorbeeld Palmolive.

De geur kan ik nog wel begrijpen, maar voor de rest zijn er genoeg goedkope scheerzepen die minstens zo goed als dure scheerzepen werken.

Waarom denk je anders dat Proraso zo populair is? En De Vergulde Hand word aanbeden door gekke Amerikanen, want ik ben het met je eens dat De Vergulde Hand nou niet echt een van die betere budget scheerzepen is.

Als we trouwens niet alleen naar scheerzepen kijken, maar ook aftershaves dan zien we dat Floid hartstikke populair is en dat is gewoon een budget product, al betaal je er in Nederland wel het dubbele voor.

Ik heb in iedere geval plenty of goedkope scheercremes en scheerzepen die het heel goed doen, waaronder de Wilkinson Sword Scheerstaaf, Ingram Scheercreme, Monsavon Scheerzeep met zijn heerlijke lavendel geur.
znarchzaterdag 24 mei 2014 @ 16:12
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 16:08 schreef Diqiu-Long het volgende:

[..]

Een duurdere zeep presenteert echt niet automatisch beter dan een goedkope scheerzeep of scheercreme zoals bijvoorbeeld Palmolive.

De geur kan ik nog wel begrijpen, maar voor de rest zijn er genoeg goedkope scheerzepen die minstens zo goed als dure scheerzepen werken.

Waarom denk je anders dat Proraso zo populair is? En De Vergulde Hand word aanbeden door gekke Amerikanen, want ik ben het met je eens dat De Vergulde Hand nou niet echt een van die betere budget scheerzepen is.

Als we trouwens niet alleen naar scheerzepen kijken, maar ook aftershaves dan zien we dat Floid hartstikke populair is en dat is gewoon een budget product, al betaal je er in Nederland wel het dubbele voor.

Ik heb in iedere geval plenty of goedkope scheercremes en scheerzepen die heel goed doen, waaronder de Wilkinson Sword Scheerstaaf, Ingram Scheercreme, Monsavon Scheerzeep met zijn heerlijke lavendel geur.
Ik zeg niet automatisch maar vaak wel. VGH is niet bijzonder goed. Palmolive werkt prima maar is qua geur niet echt aan te raden. Ook vind ik de lather nog altijd van mindere kwaliteit dan van andere zepen.

En waarom proraso populair is? Ik gok de geur *ikzelf vind menthol ook prettig*. Samen met de prijs en het feit dat het heel makkenlijk op de kloppen is.

Al zal dat ook wel een trend zijn. Momenteel vind iedereen proraso en floid erg tof. Wie weet wat dat over een jaar is.
THEFXRzaterdag 24 mei 2014 @ 16:15
Hier een mening van een expert over een goedkope krabber.

znarchzaterdag 24 mei 2014 @ 16:19
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 16:15 schreef THEFXR het volgende:
Hier een mening van een expert over een goedkope krabber.

Ik heb trouwens zelf ook een erg goedkope krabber. En het scheert prima. Je merkt alleen aan alles dat het niet veel heeft mogen kosten.
Diqiu-Longzaterdag 24 mei 2014 @ 16:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 16:12 schreef znarch het volgende:

[..]

Ik zeg niet automatisch maar vaak wel. VGH is niet bijzonder goed. Palmolive werkt prima maar is qua geur niet echt aan te raden. Ook vind ik de lather nog altijd van mindere kwaliteit dan van andere zepen.

En waarom proraso populair is? Ik gok de geur *ikzelf vind menthol ook prettig*. Samen met de prijs en het feit dat het heel makkenlijk op de kloppen is.

Al zal dat ook wel een trend zijn. Momenteel vind iedereen proraso en floid erg tof. Wie weet wat dat over een jaar is.
Ik vind Palmolive in iedere geval ook niet de beste budget scheercreme die er is, maar wel als naar de Nederlandse markt kijkt, dus vandaar het voorbeeld. En Proraso vind ik persoonlijk gewoon overgewaardeerd, want zo koud is dat ook weer niet en Ingram Scheercrčme is een stuk ouder kouder en bevat naast menthol wolvet ( Dat laat huid zacht achter ofzo ).

Zullen inderdaad ook wel trends zijn inderdaad, maja ik zou geen ¤ 25 uitgeven voor een fles aftershave die lokaal ¤ 10 kost dat zou voor mij op een of andere manier voelen als een premium prijs voor budget spul betalen, terwijl je ook wat luxere spul voor dat geld zou kunnen kopen.

quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 16:19 schreef znarch het volgende:

[..]

Ik heb trouwens zelf ook een erg goedkope krabber. En het scheert prima. Je merkt alleen aan alles dat het niet veel heeft mogen kosten.
Daar ben ik het in principe wel mee eens, ik heb ja ook laatste een Wilkinson Sword Classic krabber gekocht, die is ja ook voor een groot deel van plastic.

quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 16:15 schreef THEFXR het volgende:
Hier een mening van een expert over een goedkope krabber.

Goede video's maakt die man altijd, ik skip alleen het gedeelte waar ie gaat scheren, want kijken naar hoe andere mannen zich scheren vind ik maar raar inderdaad.

Maja ik geloof niet dat hij zich zelf expert zou noemen, ik zou dat zelf ook niet doen ondanks dat ik veel kennis ondertussen heb over dit hele thema. Zo'n soort Gillette heb ik overigens nog niet uitgeprobeerd wellicht interessant om te kijken wat die kosten.

[ Bericht 13% gewijzigd door Diqiu-Long op 24-05-2014 16:27:04 ]
Snowballedzaterdag 24 mei 2014 @ 16:39
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 15:54 schreef THEFXR het volgende:

[..]

verroest
Door het chroom heen..?
THEFXRzaterdag 24 mei 2014 @ 16:50
quote:
14s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 16:39 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Door het chroom heen..?
welk chroom? :P
Diqiu-Longzaterdag 24 mei 2014 @ 16:51
Gesproken over de Rimei via eBay heb je er een voor ¤ 1,44 ;) Nogal een prijs verschil tegenover DX.
Snowballedzaterdag 24 mei 2014 @ 16:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 16:20 schreef Diqiu-Long het volgende:

Zo'n soort Gillette heb ik overigens nog niet uitgeprobeerd wellicht interessant om te kijken wat die kosten.
Dat zijn dezelfde als oa Wilkinson, Gillette goal, Cloud, Rimei, Flying eagle.. etc..
Ze hebben allemaal dezelfde zwart plastic krabber die op 1 kant open klapt....
Snowballedzaterdag 24 mei 2014 @ 16:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 16:50 schreef THEFXR het volgende:

[..]

welk chroom? :P
Welke roest? :P
THEFXRzaterdag 24 mei 2014 @ 16:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 16:51 schreef Diqiu-Long het volgende:
Gesproken over de Rimei via eBay heb je er een voor ¤ 1,44 ;) Nogal een prijs verschil tegenover DX.
Duivel dat je bent, heb ik hem besteld voor de heb >:)
Snowballedzaterdag 24 mei 2014 @ 16:55
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 16:51 schreef Diqiu-Long het volgende:
Gesproken over de Rimei via eBay heb je er een voor ¤ 1,44 ;) Nogal een prijs verschil tegenover DX.
Op Taobao kost ie iets van 0,14 dollarcent.. 8-)
THEFXRzaterdag 24 mei 2014 @ 16:56
quote:
14s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 16:55 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Op Taobao kost ie iets van 0,14 dollarcent.. 8-)
ja, per 5000
Diqiu-Longzaterdag 24 mei 2014 @ 16:57
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 16:54 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Duivel dat je bent, heb ik hem besteld voor de heb >:)
Misschien bestel ik er ook wel eentje, dan heb ik weer een nieuw review projectje erbij want ik had al een Rimei, maar ik was te lui om hem te reviewen en heb hem toen verkocht.
quote:
14s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 16:55 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Op Taobao kost ie iets van 0,14 dollarcent.. 8-)
Ja weet ik, maar dat is wholesale ofzo want ik wou er toen eentje via Mistertao kopen.
Snowballedzaterdag 24 mei 2014 @ 17:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 16:57 schreef Diqiu-Long het volgende:

Ja weet ik, maar dat is wholesale ofzo want ik wou er toen eentje via Mistertao kopen.
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 16:56 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ja, per 5000
Rara waarom ik nog een paar honderd mesjes in de kast heb liggen... :X
Nee hij is via Taobao duurder door de verzendkosten, en Ebay is een stuk handiger..
THEFXRzaterdag 24 mei 2014 @ 17:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 16:20 schreef Diqiu-Long het volgende:

Maja ik geloof niet dat hij zich zelf expert zou noemen, ik zou dat zelf ook niet doen ondanks dat ik veel kennis ondertussen heb over dit hele thema. Zo'n soort Gillette heb ik overigens nog niet uitgeprobeerd wellicht interessant om te kijken wat die kosten.
Deze heb ik een tijdje geleden gekocht.

http://www.ebay.nl/itm/Gi(...)&hash=item27de89c175
Diqiu-Longzaterdag 24 mei 2014 @ 17:02
$(KGrHqZHJFMFGw-VvzdiBRzP-DwmFQ~~60_12.JPG

Hier nog een leuke ketting :P
THEFXRzaterdag 24 mei 2014 @ 17:03
quote:
14s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 17:00 schreef Snowballed het volgende:

[..]

[..]

Rara waarom ik nog een paar honderd mesjes in de kast heb liggen... :X
Nee hij is via Taobao duurder door de verzendkosten, en Ebay is een stuk handiger..
iedereen heeft toch honderden mesje in de kast liggen?
Diqiu-Longzaterdag 24 mei 2014 @ 17:17
Okay ik heb de Gillette Rubie Click gevonden, maar hij kost wel ¤ 3,15 tegenover de Cloud welke ¤ 1,45 kost.
Snowballedzaterdag 24 mei 2014 @ 17:18
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 17:03 schreef THEFXR het volgende:

[..]

iedereen heeft toch honderden mesje in de kast liggen?
Ja maar niet die ie niet gaat gebruiken omdat ze niet bevallen geloof ik...
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 17:00 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Deze heb ik een tijdje geleden gekocht.

http://www.ebay.nl/itm/Gi(...)&hash=item27de89c175
Grappig ik wist niet dat ie er ook in lange versie was...
7 O'Clock Super Platinum (Left) and Super Click (right)
Q5vbX8K.jpg
Volgens mij laat echt iedereen zn naam op dat ding zetten.. _O-
Pz8OUJR.jpg
THEFXRzaterdag 24 mei 2014 @ 17:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 17:17 schreef Diqiu-Long het volgende:
Okay ik heb de Gillette Rubie Click gevonden, maar hij kost wel ¤ 3,15 tegenover de Cloud welke ¤ 1,45 kost.
Die cloud lijkt mij een 8 hoekig handvat te hebben en die rubie een ronde
Snowballedzaterdag 24 mei 2014 @ 17:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 17:28 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Die cloud lijkt mij een 8 hoekig handvat te hebben en die rubie een ronde
Ze zijn idd niet allemaal gelijk.. maar volgens mij heeft Gillette ook nog meer soorten..
(dit is volgens mij een 3 piece)
11zoqTt.jpg
THEFXRzaterdag 24 mei 2014 @ 17:42
quote:
14s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 17:41 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Ze zijn idd niet allemaal gelijk.. maar volgens mij heeft Gillette ook nog meer soorten..

[ afbeelding ]
Die heb ik ook, was mijn eerste krabber maar is zo mild, dat het eigelijk geen DE mag heten, zit gewoon geen gap in.
Snowballedzaterdag 24 mei 2014 @ 17:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 17:42 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Die heb ik ook, was mijn eerste krabber maar is zo mild, dat het eigelijk geen DE mag heten, zit gewoon geen gap in.
Dat plastic spul is niet mijn ding.. maar misschien is dit iets voor je..
http://www.buyincoins.com/item/18289.html#.U4C--iisjuw
Nanjie
Is te vergelijken met een adjustable op standje 8 of 9
Hij is van alu, dus erg licht en superdun, maar hij scheert prima..
Diqiu-Longzaterdag 24 mei 2014 @ 17:53
quote:
14s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 17:18 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Ja maar niet die ie niet gaat gebruiken omdat ze niet bevallen geloof ik...

[..]

Grappig ik wist niet dat ie er ook in lange versie was...
7 O'Clock Super Platinum (Left) and Super Click (right)
[ afbeelding ]
Volgens mij laat echt iedereen zn naam op dat ding zetten.. _O-
[ afbeelding ]
Ik vind ze kwa prijs eigenlijk helemaal niet aantrekkelijk als je een Chinese Gillette Tech voor ¤ 2,40 kunt krijgen.

Maar de Cloud vind ik dan nog het mooiste, want Chinese karakters zijn altijd cool :+ Heb jij die Najie al uitgeprobeerd? Ik lees er wisselende ervaringen over eerlijk gezegd, maar de prijs is echt laag.

quote:
14s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 17:41 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Ze zijn idd niet allemaal gelijk.. maar volgens mij heeft Gillette ook nog meer soorten..
(dit is volgens mij een 3 piece)
[ afbeelding ]
Deze heb ik ook in mijn la liggen, ook bedoel voor een review projectje waar ik nog aan beginnen moet.
Snowballedzaterdag 24 mei 2014 @ 18:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 17:53 schreef Diqiu-Long het volgende:

[..]

Ik vind ze kwa prijs eigenlijk helemaal niet aantrekkelijk als je een Chinese Gillette Tech voor ¤ 2,40 kunt krijgen.

Maar de Cloud vind ik dan nog het mooiste, want Chinese karakters zijn altijd cool :+ Heb jij die Najie al uitgeprobeerd? Ik lees er wisselende ervaringen over eerlijk gezegd, maar de prijs is echt laag.
Ja ik heb de Nanjie al vrij lang.. de Weishi 9306 ook trouwens.. maar die is zo mild dat ik moest duwen of zo vaak scheren dat ik daar juist van irritatie kreeg..

Toen ik mijn Gillette slims kreeg ging er een wereld voor me open...

Maar over die Weishi, Nanjie, en slim heb ik al wel eens eerder gepost en wat foto's van ze naast elkaar gemaakt..

Die Nanjie is een prima ding, zolang je bedenkt dat ze van alufolie zijn... dus ik kan me goed voorstellen dat ze snel verbuigen tijdens het transport of productie.. en ik denk dat je hem niet moet laten vallen..

De Weishi 9306 is wel beter gebouwd, maar is veel te mild om iets mee te kunnen, dan ga je drukken enz omdat ie alles laat staan..
Maar ik kan me er blind mee scheren..
Snowballedzaterdag 24 mei 2014 @ 18:01
Ah.. hier dus:

LIF / Klassiek scheren VI
Diqiu-Longzaterdag 24 mei 2014 @ 18:05
quote:
14s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 18:01 schreef Snowballed het volgende:
Ah.. hier dus:

LIF / Klassiek scheren VI
Dus lekker wegblijven van die Nanjie als ik het zo lees.
Snowballedzaterdag 24 mei 2014 @ 18:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 18:05 schreef Diqiu-Long het volgende:

[..]

Dus lekker wegblijven van die Nanjie als ik het zo lees.
Och die post was een jaar geleden zie ik, en hij doet t nog prima.. ik scheer me er regelmatig mee..
Maar net wat ik daar ook zeg, hij is handig voor op reis, en geen punt als je hem vergeet..

(hij was gratis omdat ik nog shopcreditpoints had)
SosuaCafezaterdag 24 mei 2014 @ 18:15
M1wXrcl.png

Brrr. Sommige mensen die nog steeds denken dat atg zaligmakend is. |:(

Gelukkig nog nooit gehad zoiets.
THEFXRzaterdag 24 mei 2014 @ 18:15
quote:
14s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 17:49 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Dat plastic spul is niet mijn ding.. maar misschien is dit iets voor je..
http://www.buyincoins.com/item/18289.html#.U4C--iisjuw
Nanjie
Is te vergelijken met een adjustable op standje 8 of 9
Hij is van alu, dus erg licht en superdun, maar hij scheert prima..
lol, die heb ik ook al in de kast liggen, om een maat aan het DE scheren te helpen, haha
ScubaDushizaterdag 24 mei 2014 @ 18:16
Iemand met deze nieuwe razor bekend?
Diqiu-Longzaterdag 24 mei 2014 @ 18:36
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 18:15 schreef SosuaCafe het volgende:
[ afbeelding ]

Brrr. Sommige mensen die nog steeds denken dat atg zaligmakend is. |:(

Gelukkig nog nooit gehad zoiets.
Dat ziet inderdaad niet zo heel goed uit, ik zelf doe er ook niet aan en vind eigenlijk dat een wtg en een xtg pass voldoende zijn.

quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 18:16 schreef ScubaDushi het volgende:
Iemand met deze nieuwe razor bekend?
Lijkt wel een beetje op een Pearl ofzo.
znarchzaterdag 24 mei 2014 @ 18:52
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 18:15 schreef SosuaCafe het volgende:
[ afbeelding ]

Brrr. Sommige mensen die nog steeds denken dat atg zaligmakend is. |:(

Gelukkig nog nooit gehad zoiets.
Dan doe je toch iets grof fout :o
Twiitchzaterdag 24 mei 2014 @ 18:58
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 18:15 schreef SosuaCafe het volgende:
[ afbeelding ]

Brrr. Sommige mensen die nog steeds denken dat atg zaligmakend is. |:(

Gelukkig nog nooit gehad zoiets.
Wauw, dat is een bloedbad, geen aluin nodig om te zien waar die fout is gegaan :P

Ik ben helemaal gestopt met ATG, werkt gewoon niet voor me.
IPA35zaterdag 24 mei 2014 @ 19:01
Je moet ATG dan ook in "bullfrog" modus doen. Daarna doe ik een tweede keer met de hals strak.
Diqiu-Longzaterdag 24 mei 2014 @ 19:27
Even afgezien van het feit dat zo'n Cloud krabber van plastic is, lijkt me het dat je er waarschijnlijk wel prima mee kunt scheren? * Diqiu-Long Moet die ene video nog even kijken.

Voor ¤ 1,45 is dit ja in principe wel een interessant product, maar luxe ziet het niet uit of je moet chinese karakters als luxe zien, ik bedoel een Edwin Jagger heeft dat niet :+
Twiitchzaterdag 24 mei 2014 @ 19:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 19:01 schreef IPA35 het volgende:
Je moet ATG dan ook in "bullfrog" modus doen. Daarna doe ik een tweede keer met de hals strak.
Ik heb alle mogelijke methodes geprobeerd. M'n huid trekt het gewoon niet.

Mis je niet de feedback met zo'n lichte krabber?
Diqiu-Longzaterdag 24 mei 2014 @ 19:53
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 19:50 schreef Twiitch het volgende:

[..]
Mis je niet de feedback met zo'n lichte krabber?
Misschien? Ik zelf zou het niet weten, ik heb al heel wat lichte krabbers gebruikt en met die kon ik alle prima scheren.

Maar dit is dan toch net weer een iets andere krabber, wel modern overigens :P Want plastic is helemaal van deze tijd :+
hafez1234zaterdag 24 mei 2014 @ 20:34
Hier een review van de Rimei krabber door dan1979geboren.

Diqiu-Longzaterdag 24 mei 2014 @ 21:08
Ik vind het altijd grappig wanneer ik een andere Nederlander Engels hoor praten, je hoort dan direct dit is een Nederlander.

Die scheervideo's vind ik persoonlijk niet zo fijn om te kijken, eerst een half uur kijken hoe een andere man zich scheert tot je eindelijk zijn conclusie hoort over het betreffende product.

Ik kijk liever naar iets anders dan scheerende mannen :P

Maar ik heb ook een Rimei krabber via eBay gekocht, en nu zit ik nog te twijfelen of ik de Cloud ook bestel. Voor ¤ 1,45 is die minder aantrekkelijk dan de Rimei van roestvrijstaal.

Sommige gebruiken overigens de kop van een Chinese Gillette Tech en het handvat van de Rimei omdat het dan wat mooiere uitziet.
THEFXRzaterdag 24 mei 2014 @ 21:15
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 21:08 schreef Diqiu-Long het volgende:
Ik vind het altijd grappig wanneer ik een andere Nederlander Engels hoor praten, je hoort dan direct dit is een Nederlander.

Die scheervideo's vind ik persoonlijk niet zo fijn om te kijken, eerst een half uur kijken hoe een andere man zich scheert tot je eindelijk zijn conclusie hoort over het betreffende product.

Ik kijk liever naar iets anders dan scheerende mannen :P

Maar ik heb ook een Rimei krabber via eBay gekocht, en nu zit ik nog te twijfelen of ik de Cloud ook bestel. Voor ¤ 1,45 is die minder aantrekkelijk dan de Rimei van roestvrijstaal.

Sommige gebruiken overigens de kop van een Chinese Gillette Tech en het handvat van de Rimei omdat het dan wat mooiere uitziet.
niet mooier maar voor het gewicht
IrishBastardzaterdag 24 mei 2014 @ 21:25
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 21:08 schreef Diqiu-Long het volgende:

Ik kijk liever naar iets anders dan scheerende mannen :P
Je kijkt liever naar mannen die elkaar Rimeien? _O-
THEFXRzaterdag 24 mei 2014 @ 21:27
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 21:25 schreef IrishBastard het volgende:

[..]

Je kijkt liever naar mannen die elkaar Rimeien? _O-
:D
Diqiu-Longzaterdag 24 mei 2014 @ 21:39
quote:
10s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 21:25 schreef IrishBastard het volgende:

[..]

Je kijkt liever naar mannen die elkaar Rimeien? _O-
Nee ik kijk liever naar kpop. Die scheervideo's zijn leuk bedoeld, maar in algemeenheid kijk ik ze niet, alleen instructie video's van mantic59 enzo vind ik goed.

Simply K-Pop - Ep106C07 BESTie - Thank U Very Muc…:
IrishBastardzaterdag 24 mei 2014 @ 21:44
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 21:39 schreef Diqiu-Long het volgende:

[..]

Nee ik kijk liever naar kpop. Die scheervideo's zijn leuk bedoeld, maar in algemeenheid kijk ik ze niet, alleen instructie video's van mantic59 enzo vind ik goed.

Simply K-Pop - Ep106C07 BESTie - Thank U Very Muc…:
Hij was niet serieus bedoeld hč :D _O-
IPA35zaterdag 24 mei 2014 @ 21:50
quote:
7s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 19:50 schreef Twiitch het volgende:

[..]

Ik heb alle mogelijke methodes geprobeerd. M'n huid trekt het gewoon niet.

Mis je niet de feedback met zo'n lichte krabber?
Ik heb een R106 van Mühle.
SosuaCafezaterdag 24 mei 2014 @ 23:00
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 21:39 schreef Diqiu-Long het volgende:

[..]

Nee ik kijk liever naar kpop. Die scheervideo's zijn leuk bedoeld, maar in algemeenheid kijk ik ze niet, alleen instructie video's van mantic59 enzo vind ik goed.

Simply K-Pop - Ep106C07 BESTie - Thank U Very Muc…:
nu heb ik aids in mn oren. ;(

Even wat nazorg.

Diqiu-Longzondag 25 mei 2014 @ 11:24
Het is weer zondag dus tijd voor een scheerbeurt * Normaal niet, maar mijn vriendin zit een weekje in Hong Kong :(

full.jpg

Een heel verhaal schrijven ga ik niet doen :+ Maar ik wil gerust even de scheerproducten benoemen die ik vandaag gebruik.

• Edwin Jagger DE87RC14bl
• Astra SP Mesje
• Virginiasheng Finest Dashaar Scheerkwast
• Wilkinson Sword Scheerstaaf
• Balea Men Sensitive Waschcreme
• Alpa 378 Aftershave Lotion

Oh en die Alpa 378 Aftershave Lotion was echt spotgoedkoop, ik heb daar ¤ 0,75 voor betaald en het is gewoon goed spul :)
Treehut362zondag 25 mei 2014 @ 11:43
1191k4l.jpg
Twiitchzondag 25 mei 2014 @ 11:46
quote:
0s.gif Op zondag 25 mei 2014 11:43 schreef Treehut362 het volgende:
[ afbeelding ]
Dat is bij lange na niet BBS, betere setup is nodig.
Diqiu-Longzondag 25 mei 2014 @ 12:31
De reden dat ik de Wilkinson Sword Scheerstaaf gebruikte i.p.v de Ingram Scheercreme is omdat ik het idee heb dat die laatste juist het koelend effect van de Alpa 378 Aftershave Lotion onderdrukt.

Want de Ingram Scheercrčme voelt ook heel koud aan, en je gezicht is dan als ware verdoofd maar het voelt wel fijn met het warmere weer.

Als je daarna dus zo'n menthol aftershave gebruikt zoals de Alpa 378 Aftershave Lotion dan voel je heel wat minder van dat koelend effect dan wanneer je scheerzeep / scheercreme zonder menthol gebruikt had.

Maja wel heerlijk spul die Alpa 378 Aftershave Lotion en ik voel het nauwelijks prikken, maar dat prikken is meer afhankelijk van hun je scheerbeurt was, als het erg prikt was de scheerbeurt duidelijk minder.
IPA35zondag 25 mei 2014 @ 12:39
Waar haal jij die Ingram? Internet?
Diqiu-Longzondag 25 mei 2014 @ 12:46
quote:
0s.gif Op zondag 25 mei 2014 12:39 schreef IPA35 het volgende:
Waar haal jij die Ingram? Internet?
Ik heb de mijne gekocht in hartje Londen bij de Superdrug drogisterij voor 1,80 pond en toen in je weet wel in zo'n plastic zakje mee terug genomen in mijn rugzak.

Maar goed als je geen zin heb in stedentrip naar Londen ( Ik kan dat echt aanraden, schitterend stad :) ) dan kun je het bij Manandshaving.nl bestellen voor ¤ 5,10 exclusief verzendkosten, ik persoonlijk vind dit spul kouder aanvoelen dan Proraso ;) Dus het is zijn geld wel waard, ook al betaal je praktische het dubbele buiten Engeland.
IPA35zondag 25 mei 2014 @ 13:37
Oh nou vooruit dan, SOTD:

-Mühle R106 met Astra SS (3e keer of zo)
-Mühle Silvertip (M) kwast
-Arko Moist
-Mengsel van Arko creme en Insignia Red* splash

Aluin vergeten...

*In vond een of ander 50ml flesje in de kast uit een of ander goedkope giftset van de Action, hij ruikt best aardig.
Drinkyzondag 25 mei 2014 @ 13:47
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 mei 2014 18:15 schreef SosuaCafe het volgende:
[ afbeelding ]

Brrr. Sommige mensen die nog steeds denken dat atg zaligmakend is. |:(

Gelukkig nog nooit gehad zoiets.
Lol, wel eens gehad, met feathers en gewenning van minder scherpe mesjes. Leuke dag voor het aluinblok :')
IPA35zondag 25 mei 2014 @ 13:57
Is zo'n blauwe Astra nu scherp of is het meer een middenmoter?
#ANONIEMzondag 25 mei 2014 @ 14:01
redelijke middenmmoot. Roest wat sneller van de groene Astraatjes, dat is 1 ding wat zeker is
Diqiu-Longzondag 25 mei 2014 @ 14:05
Enige mesje wat bij mij ooit geroest heeft is de Voskhod geweest en voor de rest geen enkele mesje en ik heb er al heel wat gebruikt.

Scherpte van die mesjes is trouwens hartstikke subjectief ;) Ik vraag me ook soms af wie unaniem besloten heeft dat Feather de scherpste mesjes zouden zijn :+

Op de Terwinseler straatmarkt stond overigens ook zo'n kraampje met zepen en ook scheerzepen, en dat was een soort scheerstaaf en 11 euro moest dat kosten. Ik op doosje kijken staat daar made in s.a.r. ik vraag die man welk land is dat? Bleek dat Syrië te zijn.

Want eerst zij ie nog dat het een Franse scheerzeep was :+ Naja deze webwinkel heet Marseille Seifen en ik kan in principe gewoon afhalen mocht ik wat kopen want ze zijn in dezelfde stad gevestigd waar ik woon.

quote:
0s.gif Op zondag 25 mei 2014 14:09 schreef IPA35 het volgende:
Wat zit een beetje tussen de Astra en Feathers in qua scherpte (en prijs bij voorkeur ook)?
Astra SP kost zo'n ¤ 8 a ¤ 10 per 100 stuks inclusief verzendkosten via eBay, en Feathers kosten ¤ 20 a ¤ 22 per 100 stuks via eBay inclusief verzendkosten. Dus ja nogal een prijs verschil he ;)

[ Bericht 23% gewijzigd door Diqiu-Long op 25-05-2014 14:14:02 ]
IPA35zondag 25 mei 2014 @ 14:09
Wat zit een beetje tussen de Astra en Feathers in qua scherpte (en prijs bij voorkeur ook)?
Twiitchzondag 25 mei 2014 @ 14:25
quote:
0s.gif Op zondag 25 mei 2014 14:09 schreef IPA35 het volgende:
Wat zit een beetje tussen de Astra en Feathers in qua scherpte (en prijs bij voorkeur ook)?
Heel subjectief.
Voor mij de Voskhod en de Polsilver (alhoewel die laatste wel erg duur zijn).
Diqiu-Longzondag 25 mei 2014 @ 14:29
quote:
7s.gif Op zondag 25 mei 2014 14:25 schreef Twiitch het volgende:

[..]

Heel subjectief.
Voor mij de Voskhod en de Polsilver (alhoewel die laatste wel erg duur zijn).
De Perma-Sharp Super zit er ook tussen geloof ik, maja soms denk ik wel dat het allemaal een placebo-effect is. Want heel veel mesjes komen gewoon uit dezelfde fabriek en mij zal het niet verbazen dat veel mesjes van P&G gewoon hetzelfde zijn maar dan een ander merkje.

Ik merk namelijk meestal heel weinig verschil tussen de vele mesjes en een groot deel daarvan komen gewoon van P&G, en de Gillette mesjes doen het meestal wel goed juist.
#ANONIEMzondag 25 mei 2014 @ 14:39
Er zit zoveel nog tussen, Personna, Voskhod, Polsilver, Rapira's, Gilette Bleue Extra, De yellow, black en green gillettes, Lords, en ga zo maar door
Diqiu-Longzondag 25 mei 2014 @ 14:45
Je moet voor de grap eens een lijstje maken hoeveel van die merken wel niet in handen zijn van P&G, dus links of rechtsom bediend P&G ons nog steeds ;) En ze kopen gewoon alles op :+

Die Chinezen kopen ook alles op in de wereld, drogisterijen zoals Kruidvat en Rossmann is gewoon deel eigendom van een steenrijke Chinees, en Ingram Scheercrčme is blijkbaar ook in handen van een Chinees bedrijf, de Li & Fung Limited.
ScubaDushizondag 25 mei 2014 @ 14:56
SOTD:

EJ DE89L
Personna Super Blue
Palmolive scheercreme classic
Semogue (de SOC Pure Badger Cherrywood)
Shaveworks The Cool Fix
ASB Proraso Prot AV

Door het gebruik van de Shaveworks The Cool Fix (Aiiiiii....... ) was Aluin niet nodig. Na het opdrogen hiervan ASB Proraso Prot AV gebruikt. Deze ASB gaat me steeds beter bevallen. Niet cool maar geeft het gezicht wel "rust".
Bramitozondag 25 mei 2014 @ 17:22
SOTD gewoon omdat het kan.

MWF
Simpson Commodore x3
Edwin Jagger De89
Super Iridium
Floďd Vigoroso

Wtg, xtg, atg
Geen wondjes zoals gewoonlijk.
Bbs zoals gewoonlijk.

Never change a winning team
znarchzondag 25 mei 2014 @ 17:36
Sotd dag?

Wacker Chevalier 6/8
Proraso preshave
Proraso groen als zeep
Synthetische blue beard kwast
Proraso aftershave
Aluin

Was lekker met dit warme weer en mijn verkoudheid.
Diqiu-Longzondag 25 mei 2014 @ 17:41
Daar gaat je neus lekker van open staan van al die menthol he :) Had ik begin van de week ook een verkoudheid, ik ben toen ook voor een volledige menthol setup gegaan.
znarchzondag 25 mei 2014 @ 17:56
quote:
0s.gif Op zondag 25 mei 2014 17:41 schreef Diqiu-Long het volgende:
Daar gaat je neus lekker van open staan van al die menthol he :) Had ik begin van de week ook een verkoudheid, ik ben toen ook voor een volledige menthol setup gegaan.
Als je teveel van die preshave insmeert staan de tranen in je ogen :D
MarcelRzondag 25 mei 2014 @ 20:53
Dan zou je Osage Rub eens moeten gebruiken, daarmee vergeleken is die preshave niks. Wel heerlijk spul.
znarchzondag 25 mei 2014 @ 21:15
quote:
0s.gif Op zondag 25 mei 2014 20:53 schreef MarcelR het volgende:
Dan zou je Osage Rub eens moeten gebruiken, daarmee vergeleken is die preshave niks. Wel heerlijk spul.
Ook menthol en eucalyptus? Daar houd ik wel van namelijk :)

edit:

Actieve bestanddelen

Alcohol, menthol en eucalyptus.

Ja dus! Die gaat op mijn to buy lijst. Thanks!
IrishBastardzondag 25 mei 2014 @ 21:49
Mijn SOTD:

Muhle R106 met Astra SP
Pitralon Preshave
Balea Sensitive scheercreme
Kaufland Sensitive After Shave balsem

Ben verre van overtuigd van deze scheercreme, de Palmolive Sensitive is veel fijner wat dat betreft. Deze glijdt gewoon veel minder goed. De asb is dan wel echt fijn, die zorgt er samen met het klassiek scheren voor dat ik vrijwel geen uitslag of irritatie heb ^O^
Diqiu-Longzondag 25 mei 2014 @ 22:06
De Balea Men Sensitive scheercreme behoort tot mijn minst favoriete scheercreme, maar als kwastloze scheercreme is ie wel goed vind ik.

Maar die geur bevalt me ook niet, en het opkloppen met een scheerkwast heeft me bij deze scheercreme altijd problemen opgeleverd. Ik ben het ook met je eens dat de Palmolive Scheercreme fijner werkt en ook fijner ruikt vind ik.

Bevalt de K-Classic Sensitive Aftershave Balsem je? Ik heb zelf voor de Fresh gekozen omdat deze sheabutter bevat, en dat vond ik wel interessant, maar ik heb hem nog niet uitgeprobeerd.
Cliffyzondag 25 mei 2014 @ 22:53
Aangezien iedereen z'n shave van de dag post dan ook maar de mijne :o

Ferrarimei + Derby
Badger brush uit China
Proraso wit
Nivea asb

;)
Diqiu-Longzondag 25 mei 2014 @ 23:04
Maar wel een foto maken he :P Daar draait het bij een SVDD ( Scheerbeurt van de dag ) eigenlijk om even een fotootje maken en daarna op internet laten zien, en als je zoals mij veelal hetzelfde gebruikt kun je die foto hergebruiken :+

Echt een heel verhaal schrijven lijkt eigenlijk niemand te doen, maar je hebt wel heel wat mensen die nemen echt schitterende SVDD foto's, kijk maar eens hier op dit Engels forum. En ze willen zelfs een kalender ofzo maken, maar ik ben door inactiviteit niet geheel op de hoogte ervan.
Captain_koekzondag 25 mei 2014 @ 23:16
Ik heb toen ik begon uit gemakszucht een kwastje van dvh gekocht. Wel dierlijk (meuren, de eerste paar x) maar erg korte haren en hij blijft ook na veel vuldig gebruik gewoon puntig..

Even kijken naar een echte kwast in het instap niveau
znarchzondag 25 mei 2014 @ 23:37
quote:
13s.gif Op zondag 25 mei 2014 23:16 schreef Captain_koek het volgende:
Ik heb toen ik begon uit gemakszucht een kwastje van dvh gekocht. Wel dierlijk (meuren, de eerste paar x) maar erg korte haren en hij blijft ook na veel vuldig gebruik gewoon puntig..

Even kijken naar een echte kwast in het instap niveau
Die Wilkinson kwasten van de Da of de instap kwasten van de trekpleister zijn (imo) al veel beter. (ken overigens alleen die van Da zelf uit ervaring.
rumiiimaandag 26 mei 2014 @ 05:02
Ik meen gelezen te hebben dat een van jullie niet tevreden was over de bouwkwaliteit van z'n 89 krabber.

Zijn er geen producenten waarvan je bij voorbaat al weet dat hun producten levenslang mee kunnen en zullen gaan?

Hoe zit het met Merkur op dit gebied?

Dank
MarcelRmaandag 26 mei 2014 @ 06:43
quote:
1s.gif Op maandag 26 mei 2014 05:02 schreef rumiii het volgende:
Ik meen gelezen te hebben dat een van jullie niet tevreden was over de bouwkwaliteit van z'n 89 krabber.

Zijn er geen producenten waarvan je bij voorbaat al weet dat hun producten levenslang mee kunnen en zullen gaan?

Hoe zit het met Merkur op dit gebied?

Dank
Ik zou voor geen van de "grote 3" merken (Merkur, Edwin Jagger en Muhle) m'n hand in het vuur durven te steken als het om lange termijn betrouwbaarheid gaat. Alle drie gebruiken ze Zamak voor de kop van hun krabber, een bros en corrosiegevoelig materiaal. Zodra er beschadigingen zijn in de beschermende chroomlaag die dit Zamak blootleggen, en dat hoeft maar een heel klein stukje te zijn, kan de hele kop in relatief korte tijd naar zijn grootje zijn doordat het Zamak door corrosie zo ongeveerd uit elkaar valt. Ik heb een hele Merkur krabber waarbij dit het geval is.
Doe mij maar een ouderwetse kwabber van messing met een nikkel afwerking. De laatste jaren heb je ook alternatieven uitgevoerd in RVS, die zullen ongetwijfeld ook erg lang meegaan maar de prijs is niet mis.
Diqiu-Longmaandag 26 mei 2014 @ 06:51
Tegenwoordig word niks meer gemaakt dat bedoeld is om een eeuwigheid mee te gaan, dus ook niet moderne krabbers zoals Edwin Jagger al gaat de mijne al meer dan twee jaar mee :) Want we leven in een consumptie maatschappij, maar toch moet ik zeggen dat de meeste krabbers wel heel lang mee gaan.
MarcelRmaandag 26 mei 2014 @ 07:48
Mwa, 2 jaar is wel heel kort om een uitspraak over duurzaamheid te doen. Mijn pa heeft me 3 jaar geleden zijn Gillette Flare tip Rocket gegeven. Die krabber heeft hij ongeveer 50 jaar lang 5 tot 6 keer per week gebruikt. En nog steeds is hij bruikbaar. Het is zeker niet moeders mooiste meer, maar dat is natuurlijk wel even andere koek.
En nee, zo wordt er tegenwoordig niet geproduceerd. Helaas. Gelukkig heb ik nog vintage krabbers voor 40 mensenlevens ;)
Scorpiemaandag 26 mei 2014 @ 09:08
2e keer geschoren 0 sneetjes, het kan dus wel :P
Moet alleen nog even leren goed schuim te kloppen, maar dat krijgen we vast wel onder de knie.
Bevalt me tot nu toe prima, zo scheren.
Diqiu-Longmaandag 26 mei 2014 @ 10:25
quote:
1s.gif Op maandag 26 mei 2014 07:48 schreef MarcelR het volgende:
Mwa, 2 jaar is wel heel kort om een uitspraak over duurzaamheid te doen. Mijn pa heeft me 3 jaar geleden zijn Gillette Flare tip Rocket gegeven. Die krabber heeft hij ongeveer 50 jaar lang 5 tot 6 keer per week gebruikt. En nog steeds is hij bruikbaar. Het is zeker niet moeders mooiste meer, maar dat is natuurlijk wel even andere koek.
En nee, zo wordt er tegenwoordig niet geproduceerd. Helaas. Gelukkig heb ik nog vintage krabbers voor 40 mensenlevens ;)
Ik ben het daar op zich volledig eens met je, maar in deze tijd is twee jaar redelijk lang al denk ik? Maar ik ben er van overtuigd dat zo'n Edwin Jagger ook nog wel minimaal vijf jaar mee gaat.

Maar goed wanneer ik mensen iets zie schrijven over hun krabber, scheerkwast etc dan zijn dat allemaal moment opnames en je hoort bijna niemand na twee jaar dan een update geven over de bouwkwaliteit.

Ik heb zelfs het idee dat vele in dit wereldje zo'n krabber maar weinig gebruiken i.v.m. hun aankoop verslaving voor krabbers bijvoorbeeld.

Ik zelf heb pas na meer dan twee jaar echt een review geschreven over mijn Edwin Jagger DE89L en daarom kon ik de bouwkwaliteit beter beoordelen, want een paar weken gebruik zegt nog niks over de bouwkwaliteit op lange termijn.
Thoricalmaandag 26 mei 2014 @ 15:25
Een Fatip krabbertje is nog van echt messing en kost nog minder dan een EJ.
Mar je moet je wel met een open kam willen scheren.
Diqiu-Longmaandag 26 mei 2014 @ 16:24
Over welke Fatip heb je het dan? Ik zie bij Barbiere di Figaro maar liefste vier Fatip's ;) En de fatip met de meeste reviews kost een euro minder dan Edwin Jagger, en niet elke Edwin Jagger krabber kost ¤ 29. Het oogt wilt trouwens ook wat en als ik me zo die Fatip's bekijk vind ik ze kwa design minder mooi dan Edwin Jagger.

[ Bericht 12% gewijzigd door Diqiu-Long op 26-05-2014 16:30:00 ]
THEFXRmaandag 26 mei 2014 @ 16:35
quote:
0s.gif Op maandag 26 mei 2014 16:24 schreef Diqiu-Long het volgende:
Over welke Fatip heb je het dan? Ik zie bij Barbiere di Figaro maar liefste vier Fatip's ;) En de fatip met de meeste reviews kost een euro minder dan Edwin Jagger, en niet elke Edwin Jagger krabber kost ¤ 29. Het oogt wilt trouwens ook wat en als ik me zo die Fatip's bekijk vind ik ze kwa design minder mooi dan Edwin Jagger.
Had je je EJ goedkoop kunnnen krijgen met korting?
Diqiu-Longmaandag 26 mei 2014 @ 16:39
quote:
0s.gif Op maandag 26 mei 2014 16:35 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Had je je EJ goedkoop kunnnen krijgen met korting?
Ik heb voor mijn Edwin Jagger DE89L ¤ 22,61 betaald bij Shaveandmore, maar dat was in December 2011 en Edwin Jagger krabbers zijn nu duidelijk iets duurdere geworden. Maar ik heb inderdaad twee nieuwe Edwin Jagger modellen gratis gekregen van Edwin Jagger, maar dat was bedoeld om ze te reviewen op mijn weblog.
THEFXRmaandag 26 mei 2014 @ 16:43
quote:
0s.gif Op maandag 26 mei 2014 16:39 schreef Diqiu-Long het volgende:

[..]

Ik heb voor mijn Edwin Jagger DE89L ¤ 22,61 betaald bij Shaveandmore, maar dat was in December 2011 en Edwin Jagger krabbers zijn nu duidelijk iets duurdere geworden. Maar ik heb inderdaad twee nieuwe Edwin Jagger modellen gratis gekregen van Edwin Jagger, maar dat was bedoeld om ze te reviewen op mijn weblog.
hier een scheerder die niet happy is met de greep van de EJ

op 11 min
znarchmaandag 26 mei 2014 @ 16:44
quote:
0s.gif Op maandag 26 mei 2014 06:51 schreef Diqiu-Long het volgende:
Tegenwoordig word niks meer gemaakt dat bedoeld is om een eeuwigheid mee te gaan, dus ook niet moderne krabbers zoals Edwin Jagger al gaat de mijne al meer dan twee jaar mee :) Want we leven in een consumptie maatschappij, maar toch moet ik zeggen dat de meeste krabbers wel heel lang mee gaan.
Mwah. Een volledig rvs krabber of een open mes gaat toch echt je leven mee hoor als je voorzichtig doet.
THEFXRmaandag 26 mei 2014 @ 16:45
quote:
0s.gif Op maandag 26 mei 2014 15:25 schreef Thorical het volgende:
Een Fatip krabbertje is nog van echt messing en kost nog minder dan een EJ.
Mar je moet je wel met een open kam willen scheren.
Dat zijn toch agressieve krabbers?
Diqiu-Longmaandag 26 mei 2014 @ 16:59
quote:
1s.gif Op maandag 26 mei 2014 16:44 schreef znarch het volgende:

[..]

Mwah. Een volledig rvs krabber of een open mes gaat toch echt je leven mee hoor als je voorzichtig doet.
Een Edwin Jagger krabber ook heb ik het idee. Maar goed die claims zijn altijd leuk, maar wie zal over vijf jaar komen vertellen dat ie nog steeds dezelfde krabber gebruikt? Die mensen zijn waarschijnlijk veelal niet actief op deze forums of lurken alleen.

Dus zelfs als ze een leven lang mee gaan dan koopt zo'n persoon hoogst waarschijnlijk toch weer een nieuwe krabber, en krabbers die weinig gebruikt worden gaan gegarandeerd een leven lang mee :+ , dat is zelfde met mensen die bijvoorbeeld een fiets kopen en deze nauwelijks gebruiken.

quote:
0s.gif Op maandag 26 mei 2014 16:43 schreef THEFXR het volgende:

[..]

hier een scheerder die niet happy is met de greep van de EJ

op 11 min
Ik heb ook wel wat kritiek op de handvatten van Edwin Jagger ;) Lees mijn laatste twee reviews maar eens, de ene is glad en de andere krasgevoelig.
#ANONIEMmaandag 26 mei 2014 @ 17:48
Er zijn idd genoeg open messen (straight razors) die wel meer als 100 jaar oud zijn en nog steeds bruikbaar.

De RVS krabbers kan je ook wel zeker van zijn dat ze een leven lang mee gaan als je ze netjes behandeld.

Ga er vanuit dat de meeste kwalitatieve krabbers ook wel een paar decennia meegaan.
Genoeg vintage Gilette spul o,a wat al tientallen jaren in omloop is tenslotte.
IPA35maandag 26 mei 2014 @ 17:55
Ik heb een flesje Pinaud Clubman Virgin Island Bay Rum besteld.

Nu lees ik een review op Amazon:

quote:
Hey Amazon,

If you're looking for an aftershave that will really soothe your skin and repair all of those microcuts that you can receive during shaving then Pinaud - Clubman Virgin Island Bay Rum...

ISN'T. YOUR. AFTERSHAVE.

Virgin Island Bay Rum is the after shave of MEN. You want an aftershave that will calmly sit your skin down and tell it the mean man with the razor is gone and won't hurt it anymore? THEN GET OFF THIS PAGE; because Virgin Island Bay Rum ISN'T THAT GOOD WITH WORDS. Virgin Island Bay Rum will punch your skin in the face, throw it to the ground, make it do 50 push-ups and tell it to stop being such a wuss because that's what MANLY aftershaves do.

Virgin Island Bay Rum will WAKE YOU UP because applying it to your face afterwards will STING. How much does it sting? It stings like a swarm of angry African Killer Bees with stingers coated in FIRE and ACID. But you LIKE IT; because you're a man and if your aftershave doesn't burn like the fires of the underworld then your aftershave ISN'T DOING ITS JOB.

Virgin Island Bay Rum also smells GREAT. How great? You'll smell so good that women will flock your way like ESTROGEN FILLED HOMING MISSILES. It's spicy, it's refreshing, it's exotic, it's INEXPLICABLY MASCULINE.

What are you doing still hovering over that "Add to Cart" button!? Just buy the product because you're a MAN and men don't think we DO. PINAUD CLUBMAN VIRGIN ISLAND BAY RUM. MANLY.
_O-
Diqiu-Longmaandag 26 mei 2014 @ 17:59
Whahaha geweldig die review, maar ik snap nu niet of het iemand is die totaal niet te spreken is over die aftershave of gewoon de fanboys van deze aftershave belachelijk probeert te maken?
IPA35maandag 26 mei 2014 @ 18:01
Waarschijnlijk gewoon een fanboy zelf.
hafez1234maandag 26 mei 2014 @ 18:01
Tot 8 juni kun je bij Kruidvat twee flesjes Nivea aftershave kopen voor 10 euro.

[ Bericht 0% gewijzigd door hafez1234 op 26-05-2014 18:15:32 ]
Diqiu-Longmaandag 26 mei 2014 @ 18:06
quote:
0s.gif Op maandag 26 mei 2014 18:01 schreef hafez1234 het volgende:
Tot 8 juni kun je bij Kruidvat twee flesjes Niveau aftershave kopen voor 10 euro.
Is Niveau een nieuw merk? Of maakt dat de autocorrectie ervan op je smartphone? Overigens zo'n scherpe deal is dat ook niet, want je moet er ook twee kunnen kopen voor ongeveer ¤ 8 wanneer het 1 + 1 gratis is.
#ANONIEMmaandag 26 mei 2014 @ 18:07
Whahaha :D Dat is wel nice, die review _O_
znarchmaandag 26 mei 2014 @ 18:22
quote:
0s.gif Op maandag 26 mei 2014 18:06 schreef Diqiu-Long het volgende:

[..]

Is Niveau een nieuw merk? Of maakt dat de autocorrectie ervan op je smartphone? Overigens zo'n scherpe deal is dat ook niet, want je moet er ook twee kunnen kopen voor ongeveer ¤ 8 wanneer het 1 + 1 gratis is.
AH heeft ook jokers die alleen op Nivea producten werken. Weet alleen niet meer hoeveel korting dat precies geeft. Volgens mij ongeveer 50.
Diqiu-Longmaandag 26 mei 2014 @ 18:31
quote:
0s.gif Op maandag 26 mei 2014 18:22 schreef znarch het volgende:

[..]

AH heeft ook jokers die alleen op Nivea producten werken. Weet alleen niet meer hoeveel korting dat precies geeft. Volgens mij ongeveer 50.
De laatste keer met zo'n EK/WK gedoe had de AH zelfs 60% korting op Nivea ASB en toen heb ik vier van die flesjes gekocht voor ¤ 3 per stuk.
Twiitchmaandag 26 mei 2014 @ 18:32
Ik vind DVH ASB 10x beter, helaas is die niet zo vaak in de aanbieding.
Diqiu-Longmaandag 26 mei 2014 @ 18:39
Ik hou de aanbiedingen van Nederlandse drogisterijen en supermarkten helemaal niet meer in de gaten, want zelfs met 50% korting ben ik nog goedkoper uit in Duitsland.

Maar goed ik zou wel interessant vinden om bijvoorbeeld eens De Vergulde Hand Aftershave Balsem uit te proberen, maar daar wil ik echt niet de volle mep voor betalen. Tabac is trouwens ook 25% afgeprijst deze week bij de Kruidvat ;)
Snowballedmaandag 26 mei 2014 @ 18:49
quote:
1s.gif Op maandag 26 mei 2014 16:44 schreef znarch het volgende:

[..]

Mwah. Een volledig rvs krabber of een open mes gaat toch echt je leven mee hoor als je voorzichtig doet.
Ik ben nog nooit een rvs krabber tegengekomen.. heb je een voorbeeldje welke er zijn?
Captain_koekmaandag 26 mei 2014 @ 18:53
quote:
14s.gif Op maandag 26 mei 2014 18:49 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Ik ben nog nooit een rvs krabber tegengekomen.. heb je een voorbeeldje welke er zijn?
Feather as-d2 bijvoorbeld
Diqiu-Longmaandag 26 mei 2014 @ 18:54
full.png

De Vergulde Hand is deze week ook in de aanbieding bij de Kruidvat, dus eigenlijk zou in moeten slaan en dan verkopen aan buitenlanders.
Snowballedmaandag 26 mei 2014 @ 18:54
quote:
1s.gif Op maandag 26 mei 2014 18:53 schreef Captain_koek het volgende:

[..]

Feather as-d2 bijvoorbeld
Ohja.. is ook zo... die is nog niet zo oud geloof ik...
#ANONIEMmaandag 26 mei 2014 @ 19:00
Weber, Tradere, Above The Tie, Feather, Ikon, allemaal RVS krabbers.

[ Bericht 36% gewijzigd door #ANONIEM op 26-05-2014 19:02:38 ]
Snowballedmaandag 26 mei 2014 @ 19:12
quote:
0s.gif Op maandag 26 mei 2014 19:00 schreef Ubershave het volgende:

Weber, Tradere, Above The Tie, Feather, Ikon, allemaal RVS krabbers.
Ach ja.. nu je het zo zegt ken ik ze ook wel idd... maar door die prijzen heb ik er nooit aandacht aan geschonken..
Thoricalmaandag 26 mei 2014 @ 19:50
quote:
0s.gif Op maandag 26 mei 2014 16:24 schreef Diqiu-Long het volgende:
Over welke Fatip heb je het dan? Ik zie bij Barbiere di Figaro maar liefste vier Fatip's ;) En de fatip met de meeste reviews kost een euro minder dan Edwin Jagger, en niet elke Edwin Jagger krabber kost ¤ 29. Het oogt wilt trouwens ook wat en als ik me zo die Fatip's bekijk vind ik ze kwa design minder mooi dan Edwin Jagger.
Ik heb voor mijn Fatip Picolo ¤ 20,-- betaald en daar lag ie op de mat.
En ik heb eigenlijk nooit naar krabbers gekeken in termen als mooi. Ze moeten voor mij esthetisch verantwoord zijn vorm en functie moeten overeen stemmen. En je kan een Fatip zo fotograferen dat ie er erg agressief uitziet. Maar dat valt in de praktijk ontzettend mee hij is wel heel effectief.
Thoricalmaandag 26 mei 2014 @ 19:55
quote:
0s.gif Op maandag 26 mei 2014 18:54 schreef Diqiu-Long het volgende:
[ afbeelding ]

De Vergulde Hand is deze week ook in de aanbieding bij de Kruidvat, dus eigenlijk zou in moeten slaan en dan verkopen aan buitenlanders.
Mijn aluin blok is op en mijn stick ook bijna dat komt dus goed uit.
Diqiu-Longmaandag 26 mei 2014 @ 19:57
quote:
0s.gif Op maandag 26 mei 2014 19:50 schreef Thorical het volgende:

[..]

Ik heb voor mijn Fatip Picolo ¤ 20,-- betaald en daar lag ie op de mat.
En ik heb eigenlijk nooit naar krabbers gekeken in termen als mooi. Ze moeten voor mij esthetisch verantwoord zijn vorm en functie moeten overeen stemmen. En je kan een Fatip zo fotograferen dat ie er erg agressief uitziet. Maar dat valt in de praktijk ontzettend mee hij is wel heel effectief.
Is dit er ook een?
Thoricalmaandag 26 mei 2014 @ 20:22
quote:
0s.gif Op maandag 26 mei 2014 19:57 schreef Diqiu-Long het volgende:

[..]

Is dit er ook een?
Het lijkt er wel op maar waarom ze de naam Fatip dan niet gebruiken?
Diqiu-Longmaandag 26 mei 2014 @ 21:16
quote:
0s.gif Op maandag 26 mei 2014 20:22 schreef Thorical het volgende:

[..]

Het lijkt er wel op maar waarom ze de naam Fatip dan niet gebruiken?
Dat weet ik ook niet, maar dat is in iedere geval de webwinkel van Roedter, en was het niet zo dat ook de Fatips maken? Al weet ik het niet zeker, want ik hou me er niet zoveel mee bezig.

Die vergulde versie ziet op zich wel leuk uit, maar er staat wel bij zeer agressief.

[ Bericht 6% gewijzigd door Diqiu-Long op 26-05-2014 21:25:38 ]
ScubaDushimaandag 26 mei 2014 @ 21:43
Ook goedkoop (met name in aftershaves):
Diqiu-Longmaandag 26 mei 2014 @ 21:50
Ja dat is inderdaad niet duur ¤ 3,59 voor De Vergulde Hand Aftershave Balsem maja dan moet je wel heel wat bestellen wilt het zich lonen.

Want als je twee van die Vergulde Hand ASB's koopt ben je met verzendkosten alsnog ¤ 12 kwijt. Maar voor mensen die Gillette Fusion cartridges gebruiken zijn dit soort webwinkels wel fijn, er zit namelijk echt zo'n formule achter van bij ons betaald u heel wat minder dan bij de drogisterij.

[ Bericht 27% gewijzigd door Diqiu-Long op 26-05-2014 21:56:13 ]
ScubaDushimaandag 26 mei 2014 @ 22:07
Het loont als je wat meer besteld. Ook de Men Expert van L'Oreal zijn belachelijk laag in prijs.
Diqiu-Longmaandag 26 mei 2014 @ 22:10
Maja is dat dan ook goed spul? Maar ik kan me in iedere geval niet echt veroorloven om aftershave balsems te bestellen want ik heb er nog meer dan zeven op voorraad.

En een trip naar Turkije heb ik ook al gepland, dus dan zal ik wel wat Arko aftershave kopen.
ScubaDushimaandag 26 mei 2014 @ 22:14
Die shop bestaat eigenlijk uit 3 webshops, Ook de parfums zijn laag in prijs.

Nou ja, het klassieke scheren zorgt bij mij in ieder geval voor RAD – Razor Acquisition Disorder (Aankoop verslaving van scheerproducten) ;-)
Diqiu-Longmaandag 26 mei 2014 @ 22:15
Ja bij mij zorgt het in zekere zin ook voor aan aankoopverslaving, alleen ik probeer dat te bedwingen door alleen nog op vakantie te kopen, en sommige landen hebben gewoon geen klassieke scheerproducten.