abonnement Unibet Coolblue
pi_142118534
quote:
1s.gif Op woensdag 9 juli 2014 23:01 schreef minilot het volgende:

[..]

Misschien.. Foodgawker?! *O*
http://foodgawker.com/?s=dulce+de+leche
That,s the one, dank je erg veel :)
  donderdag 10 juli 2014 @ 00:14:32 #177
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_142119809
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juli 2014 23:01 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dito! Die kunnen namelijk gewoon zo terug de kast in. Zijn nog langer houdbaar dan wat er al op het blik stond. Altijd dulce de leche in huis.

Echt briljant om snel bananenijs mee te maken. Blik dulce de leche, bevroren bananen, blender, klaar! Misschien wat drank erbij, kokosmelk, maar het hoeft niet.
Hmmm, das wel een slim idee ^O^
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 10 juli 2014 @ 00:15:06 #178
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_142119838
quote:
1s.gif Op woensdag 9 juli 2014 22:57 schreef minilot het volgende:
Ik heb geen magnetron. :) Ik maak dulce de leche inderdaad gewoon door (ongeopende) blikken gecondenseerde melk drie uur te koken in een grote pan vol water. Meestal maak ik meteen een paar blikken tegelijk, zoveel er in de pan passen. Gaat altijd perfect zo!

[..]

Niet zo knorrig, met het linken naar het recept bedoelde ik niet meteen per se dat ik afwijzend tegenover een nieuw huisgenootje sta! :) :7
Ik heb mijn koffers alvast ingepakt O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_142128240
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juli 2014 23:01 schreef RobinOok het volgende:

Dito! Die kunnen namelijk gewoon zo terug de kast in. Zijn nog langer houdbaar dan wat er al op het blik stond. Altijd dulce de leche in huis.

Echt briljant om snel bananenijs mee te maken. Blik dulce de leche, bevroren bananen, blender, klaar! Misschien wat drank erbij, kokosmelk, maar het hoeft niet.
Wat een goed idee! Ik maak regelmatig bananenijs, eventueel met wat pindakaas of chocolade, maar dit is ook een lekker alternatief :9
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_142129570


Chocolade brownie wafels van Kitchen meets Girl. Wafels smaken goed, maar het deeg is niet fijn.



Parmezaanse kaas wafels van Kayotic Kitchen. Erg lekker en hartig :9~.
pi_142130386
Noa! Wat ziet dat er beide super uit! :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_142131291
quote:
0s.gif Op donderdag 10 juli 2014 09:36 schreef n0a het volgende:
[ afbeelding ]

Chocolade brownie wafels van Kitchen meets Girl. Wafels smaken goed, maar het deeg is niet fijn.

[ afbeelding ]

Parmezaanse kaas wafels van Kayotic Kitchen. Erg lekker en hartig :9~.
Ooh, heerlijk! Ik ben jaloers ;)
pi_142147101
Crappy telefoonfoto buikspek:
Sterkheidsbaas van alles.
  donderdag 10 juli 2014 @ 19:40:54 #185
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_142147535
quote:
2s.gif Op donderdag 10 juli 2014 19:26 schreef Lonaa het volgende:
Crappy telefoonfoto buikspek:
[ afbeelding ]
Nermnermnerm!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_142177073
Heel erg simpel, maar om één of andere reden nooit aan gedacht om eens zelf te maken. Nu dus wel. Foe yong hai, recept komt van kayotic kitchen.

  vrijdag 11 juli 2014 @ 20:38:44 #187
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_142182946
quote:
2s.gif Op donderdag 10 juli 2014 19:26 schreef Lonaa het volgende:
Crappy telefoonfoto buikspek:
[ afbeelding ]
:9~ receptje O-) ?
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  vrijdag 11 juli 2014 @ 20:57:54 #188
217702 Lonaa
Honger!
pi_142183600
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 juli 2014 20:38 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

:9~ receptje O-) ?
Uhm. Buikspek kopen, eventueel ontdooien. In ruitpatroon het zwoerd insnijden. Zwoerd insmeren met zout, 5 spice op de rest, de hele nacht in de koelkast. Buikspek afdrogen, oven aanzetten, eerst op de kop in de oven (dus zwoerd naar beneden) een uurtje op 220 graden ofzo. En daarna omdraaien en dan nog 2 uurtjes. Wel halverwege wat lager zetten.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_142184879
Brownies :9~ :9~ Dit is echt al een aantal jaar mijn favoriete recept en nu heb ik het eindelijk gefotografeerd.

pi_142184993
Die zien er echt perfect uit. :9
pi_142185588
quote:
14s.gif Op vrijdag 11 juli 2014 21:31 schreef Myraela het volgende:
Die zien er echt perfect uit. :9
Dat waren ze ook. Zķ ontzettend makkelijk en ze lukken iedere keer! Echt een aanrader
  vrijdag 11 juli 2014 @ 22:06:37 #192
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_142186430
quote:
14s.gif Op vrijdag 11 juli 2014 17:34 schreef Myraela het volgende:
Heel erg simpel, maar om één of andere reden nooit aan gedacht om eens zelf te maken. Nu dus wel. Foe yong hai, recept komt van kayotic kitchen.

[ link | afbeelding ]
Ziet er lekker uit! Die ga ik ook eens proberen! :D
pi_142199109
quote:
2s.gif Op vrijdag 11 juli 2014 20:57 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Uhm. Buikspek kopen, eventueel ontdooien. In ruitpatroon het zwoerd insnijden. Zwoerd insmeren met zout, 5 spice op de rest, de hele nacht in de koelkast. Buikspek afdrogen, oven aanzetten, eerst op de kop in de oven (dus zwoerd naar beneden) een uurtje op 220 graden ofzo. En daarna omdraaien en dan nog 2 uurtjes. Wel halverwege wat lager zetten.
Ik doe de marinade juist aan de vlees kant en nadat de zwoerd glazig wordt doe ik er grof zout op.
pi_142199354
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 09:25 schreef n0a het volgende:

[..]

Ik doe de marinade juist aan de vlees kant en nadat de zwoerd glazig wordt doe ik er grof zout op.
Ik doe ook m'n 5 spice aan de vleeskant. ;)
Sterkheidsbaas van alles.
pi_142202351
quote:
2s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 09:51 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ik doe ook m'n 5 spice aan de vleeskant. ;)
Ah verkeerd gelezen :). Heb je het ook wel eens gestoofd? Ook zo lekker.
pi_142203119
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 12:39 schreef n0a het volgende:

[..]

Ah verkeerd gelezen :). Heb je het ook wel eens gestoofd? Ook zo lekker.
Nee, nog nooit! Hoe doe je dat?
Sterkheidsbaas van alles.
pi_142205859
quote:
2s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 13:14 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Nee, nog nooit! Hoe doe je dat?
Ik doe het zo > recept. Je moet wel van een beetje zacht vet houden. Maar makkelijk om te maken en ik vind het erg lekker.
  zaterdag 12 juli 2014 @ 20:05:51 #198
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_142215284
Tiger Salad

Hier moet ik vaak aan denken als mensen miepen over "teveel of te overheersende" koriander in een gerecht: tijger salade. De koriander is een beetje als de sla. Ik at dit voor het eerst 13 jaar terug in China, in een hip/modern restaurant. Ik wist toen niet eens de koriander te benoemen, ik wist alleen dat ik het briljaaaaant lekker vond. Fris en pittig en licht en kruidig. Perfect op warme zomerdagen. Je krijgt meestal maar een gebaksbordje vol, dat je dus nog dient te delen met je tafelgenoten ook, maar als je het zelf maakt kunt het uiteraard groter maken.

Sommige / steeds meer Chinese restaurantjes in Nederland hebben het ook de kaart. Ik at het bij Bij Bao in Rotterdam. Restaurantje in de pannenkoekstraat, dat dicht ging maar naar ik hoorde een doorstart maakte.

Klikken voor het recept, maar ik kan verklappen, het is: koriander, komkommer, lente-ui, chilipeper (!) en een simpele dressing obv rijstazijn.
  zondag 13 juli 2014 @ 16:37:23 #199
221912 minilot
Nancy boy
pi_142244979
Aaaaah, wat een heerlijk topic is dit toch! O+ Puike brownies, hartige wafels, buikspek is altijd goed en ik hou niet van foe yong hai, maar zo zelfgemaakt krijg ik er toch wel trek van!

quote:
0s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 20:05 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Tiger Salad

Hier moet ik vaak aan denken als mensen miepen over "teveel of te overheersende" koriander in een gerecht: tijger salade. De koriander is een beetje als de sla.
Oeee! Ik miep doorgaans dat ik vind dat ergens wel wat meer koriander in mag, dus ik ga dit zeker maken. Koriander: _O_
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 13 juli 2014 @ 16:42:32 #200
221912 minilot
Nancy boy
pi_142245131
Ik kook vandaag de keuken van de nieuwe wereldkampioen voetbal! *)

Begonnen met iets voor bij de koffie, te weten een Baumkuchen:



Superleuk om te maken maar wel een flink werk! Elk laagje wordt bovenop de volgende gebakken, zoals bij spekkoek, en de donkere lijntjes (die maken dat de taart eruit ziet als de jaarringen van een boom, vandaar de naam) krijg je door het amandel-bischuitdeeg telkens heel donkerbruin te bakken onder een loeihete grill.
Niet alleen leuk om te zien, maar ik heb net een flink stuk op en het is nog hartstikke lekker ook!

Ik gebruikte dit recept:
http://globaltableadventure.com/2011/04/28/recipe-german-tree-cake-baumtorte/
(+ in het beslag nog een extra theelepel amandelextract en een flinke snuf zout)
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')