Rauw deeg vind ik niet te eten, het enige wat wel lekker is in die richting is cakebeslagquote:Op zondag 20 april 2014 12:41 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik weet het, maar ik blijf er bang voor. Ik eet dan ook geen rauw deeg etc. Misschien komt het omdat ik als 6 jarige een keer een boterham ei heb gemaakt. Gewoon een rauw ei op een boterham. Was niet lekker, just sayin. Ik heb ook een keer een boterham filet american in de magnetron gedaan, toen ik hoorde dat het rauw gehakt was. Van de bruine drap die daar uit kwam heb ik nog steeds nachtmerries.
Ik eet wel zelfgemaakte mayonaise. Eigeel vind ik niet eng.quote:Op zondag 20 april 2014 12:43 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Rauw deeg vind ik niet te eten, het enige wat wel lekker is in die richting is cakebeslag
Rauwe eieren en al. Net als mayonaise trouwens, zit ook gewoon rauw ei in (al zullen de eieren uit de mayonaise in de supermarkt echt wel gepateuriseerd zijn hoor). Dus ik denk dat je ook nooit zelf mayo zult maken
Voordeel is dat wij eigen kippen hebben, dus hier zijn de eieren altijd supervers. Maar ook voorheen at ik gewoon cakebeslag hoor.
Ohquote:Op zondag 20 april 2014 12:45 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik eet wel zelfgemaakte mayonaise. Eigeel vind ik niet eng.
Ze zien er superleuk uit. Ik ga ze ook maken. Vicky meng jij eerst alle eiwitten en suiker verdeel je de stijve eiwitmassa daarna en voeg jede kleuren toe of voeg je gelijk de kleurstof toe? Ik zat te denken om kleurstof en een klein beetje aroma (citroen, vanille en amandelaroma) te gebruiken. Zou dat lekker zijn, iemand toevallig ervaring?quote:Op zaterdag 19 april 2014 18:51 schreef Vicky het volgende:
[..]
Ik gebruik deze altijd..
http://www.onzefransekeuk(...)-stap-voor-stap.html
Van de week gemaakt voor het afscheid van een van de juffen bij mijn dochter
[ afbeelding ][ afbeelding ]
interessant! Hoeveel olie, mosterd en azijn?quote:Op zondag 20 april 2014 12:47 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Oh
Ik maak mayo gewoon met 1 heel ei, 1 dooier, peper, zout, olie, azijn, mosterd en een beetje honing. In een hoge maatbeker, staafmixer er in, aanzetten, langzaam omhoog halen en binnen 20 seconden heb je mayonaise.
Soms siert gemak de mens
Bij grote supermarkteieren 1 ei, bij kleintjes 1 ei + 1 dooierquote:Op zondag 20 april 2014 14:01 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
interessant! Hoeveel olie, mosterd en azijn?
Thnx! Ik heb alleen geen suiker thermometer. Kan een vlees thermometer ook?quote:Op zondag 20 april 2014 12:35 schreef Myraela het volgende:
[..]
Klopt inderdaad.
Ik heb een poosje terug mini citroen meringue taartjes gemaakt: http://www.mimes.nl/mini-citroen-meringue-taartjes/
Daarvoor heb ik als basis dit recept gebruikt: http://uitpaulineskeuken.nl/2013/07/citroen-meringue-taart.html
Alleen dan dus met Italiaans schuim afgemaakt, omdat ik een beetje angstig ben voor rauw ei.
Die bodem en lemoncurd zijn echt heerlijk. Iets meer werk, maar het resultaat is het echt waard. Van de restjes bodem heb ik gewoon koekjes gebakken, echt erg lekker.
Zou ik niet doen, het moet héél precies.quote:Op zondag 20 april 2014 14:11 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Thnx! Ik heb alleen geen suiker thermometer. Kan een vlees thermometer ook?
Dankjewel. Ik heb nu 2 porties gemaakt en in de oven: eerste met groene kleurstof en amandelaroma, tweede met gepureerde frambozen en vanillearoma. Ik had tussendoor ook nog 2x met citroenaroma en gele kleurstof gemengd, maar die werd niet stijf. Dus we doen het maar met 2 soorten. Straks foto's van het resultaat.quote:Op zondag 20 april 2014 14:00 schreef Ramonia het volgende:
@Tinuviel Je voegt kleur/smaakstof pas toe nadat je eiwitten stijfgeslagen zijn Ik voeg er soms wel eens vanillearoma aan toe, smaakt prima!
Je kan ook een druppel van je suikersiroop in een glas met koud water doen. Als de druppel helemaal heel blijft een een mooi bolletje vormt in het water is de suikersiroop goed.quote:Op zondag 20 april 2014 14:11 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Thnx! Ik heb alleen geen suiker thermometer. Kan een vlees thermometer ook?
Ze moeten toch op 250 graden?quote:Op zondag 20 april 2014 14:13 schreef AnneX het volgende:
De hoeveelheden gehalveerd van de portugese custard taartjes.
En bladerdeeg van tante Fanny gebruikt.
Dat moet dan wel 20 min op 220 graden.
Plus 5 minuten een tree hoger en grillen.
Recept http://www.saborintenso.com/f23/pasteis-nata-5349/
Resultaat:
[ link | afbeelding ]
Ja, en al twee warm geproefd.
Nu aan de meringues, kan ik mooi de nieuwe spuitzak gebruiken
briljant!quote:Op zondag 20 april 2014 14:05 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Bij grote supermarkteieren 1 ei, bij kleintjes 1 ei + 1 dooier
In een hoge maatbeker. Azijn erbij tot je op 100ml zit
Snufje peper, wat zout, schepje honing, theelepel mosterd
300ml olie (arachide, zonnebloem, raap, druivenpit, niet virgine olijf) Mais of koolzaad zou ik niet doen, zit te veel eigen smaak aan.
! alles op kamertemperatuur !
In die volgorde er in
Staafmixer op de bodem
Aanzetten
Langzaam omhoog trekken
Klaar!
Ws. met zelfgemaakt bladerdeeg.quote:Op zondag 20 april 2014 17:41 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ze moeten toch op 250 graden?
Maar mooi gelukt zie ik, lekker?
ik klop eerst de eiwitten stijf, dan gaat de suiker erdoor en als laatste de kleurstofquote:Op zondag 20 april 2014 13:23 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Ze zien er superleuk uit. Ik ga ze ook maken. Vicky meng jij eerst alle eiwitten en suiker verdeel je de stijve eiwitmassa daarna en voeg jede kleuren toe of voeg je gelijk de kleurstof toe? Ik zat te denken om kleurstof en een klein beetje aroma (citroen, vanille en amandelaroma) te gebruiken. Zou dat lekker zijn, iemand toevallig ervaring?
2x de achterkant van een theelepeltje. Geen idee hoeveel dat isquote:Op zondag 20 april 2014 17:31 schreef Tinuviel het volgende:
Vicky hoeveel kleurstof gebruik jij? De jouwe zijn een stuk feller dan mijn merengues.
Citroen merengue is een lastige taart. De koekbodem moet perfect zijn, zuurte/zoet balans moet perfect zijn anders is het vies en het schuim vereist best wat ervaring.quote:Op zaterdag 19 april 2014 23:47 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Omdat ik een relatieve beginner ben en dit soort dingen niet weet. Daarom wilde ik vandaag ook deze taart maken voordat ik volgende week volledig in de vlekken schiet omdat ie mislukt is.
Ik heb een paar keer getrakteerd op Cupcakes gevuld met banketbakkersroom en Red Velvet cupcakes en nog wat andere dingetjes en ze denken meteen dat je een Bakgodin bent. NOT!
Dus ik voel enige druk om met een lekkere taart aan te komen.
Dat Italiaanse schuim klinkt goed tho...dat houdt ook wat beter denk ik? Ik moet het zondag maken en maandag uitdelen.
Dit is het recept trouwens:
http://yummyinmytummy.nl/(...)page-2/#comment-6723
je gaart het ei door de hete suikersiroop. Bovendien killed al die suiker alle bacteriën die erin zitten ook nog welquote:Op zondag 20 april 2014 12:41 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ik weet het, maar ik blijf er bang voor. Ik eet dan ook geen rauw deeg etc. Misschien komt het omdat ik als 6 jarige een keer een boterham ei heb gemaakt. Gewoon een rauw ei op een boterham. Was niet lekker, just sayin. Ik heb ook een keer een boterham filet american in de magnetron gedaan, toen ik hoorde dat het rauw gehakt was. Van de bruine drap die daar uit kwam heb ik nog steeds nachtmerries.
Ja Nigella is wel een favorietje van mequote:Op zondag 20 april 2014 21:17 schreef Molo het volgende:
[..]
Citroen merengue is een lastige taart. De koekbodem moet perfect zijn, zuurte/zoet balans moet perfect zijn anders is het vies en het schuim vereist best wat ervaring.
Onderschat niet hoe heerlijk een technisch wat minder moeilijke taart is zoals een appeltaart, chocolade/straciatella cake of brownies ofzo. Zelfgemaakt met goede ingrediënten komt in mijn ervaring áltijd op omdat het gewoon zo lekker is
Ik heb trouwens van die website die jij noemt weleens hele vieze recepten voorbij zien komen. Makkelijkste om mee te beginnen zijn de Engelse recepten van bijv. Mary Berry, Jamie Oliver of Nigella Lawson, of in het algemeen de recepten van bbcgoodfood.com
Die zijn meermaals getest en beproefd lekker. Vaak technisch ook makkelijker en goed verkrijgbare ingrediënten.
Ik ben in ieder geval niet goed in bakken, ik doe het ook niet zo gek vaak, maar pak dan vaak recepten uit een van bovengenoemde bronnen en dat gaat eigenlijk altijd prima.
Ja, daarom eet ik dat wel. Maar heel veel mensen maken het dus zonder de suikersiroop, gewoon met suiker en branden het dan af. Dan blijft het gewoon rauw. Dat vind ik eng. En is ook niet lekker overigens.quote:Op zondag 20 april 2014 21:19 schreef Molo het volgende:
[..]
je gaart het ei door de hete suikersiroop. Bovendien killed al die suiker alle bacteriën die erin zitten ook nog wel
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |