FOK!forum / Klussen, Wonen en Huishouden / Jaren '30 woning opnieuw opbouwen: van huis naar thuis! Deel 3
Gieliovdmaandag 24 februari 2014 @ 21:59
quote:
En we zijn nog lang niet klaaaaaar...

Deel 2 alweer, toch angstaanjagend hoe snel de tijd vliegt! Ooit was het december 2011 en kocht ik de bouwval. Het is alweer bijna december.....
Zo begon het vorige deel in december 2013. En nu is het alweer bijna maart 2014. 2014, het jaar waarin de tent bewoonbaar wordt!

Van de regen in de drup, van de drup naar de droogte. Van een stofput steeds dichter naar een gestuukte woning. Want de laatste puntjes worden nu afgewerkt... Bijna tijd om een stukadoor te zoeken en al de voorbereidingen tot zijn "epische climax" te laten komen.

We gaan rustig door...
JantinaGrmaandag 24 februari 2014 @ 22:12
Deel 3!! *O* Uiteraard blijf ik volgen.
Ben heel erg benieuwd wat het resultaat is na stucen. Gaat het trouwens om de gehele begane grond + eerste verdieping? Wat is de inrichting op de derde verdieping eigenlijk?

Vind het nog steeds lastig een beeld te vormen van jouw "flat". |:(
pahlawanmaandag 24 februari 2014 @ 23:02
Ik lurk mee
Gieliovdmaandag 24 februari 2014 @ 23:17
Haha, iedereen is weer welkom! Lurkers, volgers, reageerders, vragenstellers en commentatoren.

Het stuukwerk is de woonkamer, alle muren en het plafond. Dan nog het trappenhuisje naar het souterrain... De hal, incl. plafond. Dan de trap op, ook... muur en wanden.

Eenmaal boven sta je op de overloop. De muren moeten ook daar. De slaapkamers (1 groot en 1 kleiner) moeten ook de muren gedaan. De wanden smeer ik af en plafond wordt gesausd. Wanden krijgen ook glasvlies, lekker makkelijk.

Badkamer twijfel ik of ik het plafond even laat meesmeren, ligt aan de meerprijs. Anders vul ik de naadjes en gaatjes en laat ik de naden die netjes lopen in 't zicht om daarna te rollen.

Zolder heb ik stuukwerk laten zitten, dat ziet er nog "redelijk" uit en één stuk achter de ketel heb ik zelf gestuukt voor ik de ketel ophing.

Plattegronden heb ik niet echt nee... hoe lossen we dat op.

Aan de straat heb je de hal en woonkamer met open keuken. Achter de schuifpui heb ik dan een balkon met een vaste trap, want 2 meter lager is de tuin (23,5 meter lang, ~5 breed). Huis is iets van 9 meter diep en loopt van 4,5 naar 5 meter breed.

Vaste trap in huis brengt ja naar het souterrain, zelfde oppervlak. Plafondbalken op 1,83 (woonkamer 2.80, ik ben 1,87). Daar zit het gasten toilet en een keuken. Ook de wasruimte. Momenteel heb ik daar zithoek, eethoek, slaaphoek, kastruimte etc. M'n appartement in huis.

Ga je in de hal de vaste trap op (nieuw!) dan dus de overloop... en je kijkt tegen de achterdeur aan, naar 't 2e balkon. Ruime overloop, dan de slaapkamers aan één kant. Badkamer aan de straatkant (2 en een beetje x 2 en een beetje). Bovenverdieping is een meter korter i.v.m. balkon.

Weer een vaste trap naar zolder.... heb je al Popeye benen?! Ruimte zolder, moet hem eens opmeten... maar iets van netto 5x5 ofzo en wat knieschot. Dakkapel van 4 meter erop.. stahoogte tegen de 2 meter.

Dat was hem wel :P Vanavond stond ik nog in de tuin na het fietsen en keer naar boven... ik had echt zo'n momentje van "Ja, daar ga je in je eentje wonen onderdaad :')".

Time for some changes in life :)
MrBanaan1maandag 24 februari 2014 @ 23:18
Ik lurk ook eens mee, geweldig om te zien wat een metamorfoses er hier langskomen.
Surveillance-Fietsdinsdag 25 februari 2014 @ 07:42
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2014 23:17 schreef Gieliovd het volgende:

Plattegronden heb ik niet echt nee... hoe lossen we dat op.

Naar de gemeente gaan en de originele bouwtekeningen opvragen. Als er ooit iets met vergunning verbouwd is, zijn die tekeningen ook nog te vinden. Dan teken je de nieuwe maten in en zet je alle muurtjes op de juiste plek en zet je het over in AutoCAD. *O*

Zo heb ik het gedaan. Al waren de originele bouwtekeningen van mijn huis uit 1926 niet te vinden. Die zijn met dank aan onze Duitse vrienden verbrand in 1940 :'( :'(
JantinaGrdinsdag 25 februari 2014 @ 08:07
Duidelijk omschreven. Fijne lange tuin trouwens! Wat ga je uiteindelijk doen met soutterain en zolder, of nog geen idee van? Ik vraag maar door he. Ik jaag je niet op hoor. ;)

Bouwtekeningen van je woning zijn wel wat waard. Zoals Fiets zegt, gemeente heeft vaak wel wat liggen als er in het verleden iets verbouwd is. Maar wellicht heb je daar al geinformeerd?
Gieliovddinsdag 25 februari 2014 @ 19:44
Souterrain komen de motoren, die nu al 2 jaar buiten staan te verrotten. Tevens ga ik de werkbank uitbreiden en komt daar een kolomboor, misschien klein draai/freesbankje, PC, al m'n gereedschap aan borden etc... lekker hobbyen daar. Tevens blijft dus het toilet daar en misschien maak ik er ooit een badkamertje.

Mocht ik knel komen qua geld, ga ik het verhuren ;)

Zolder wordt thuiskantoor. Groot hoekbureau erin, er komt een slaapbank, tv'tje, opslagruimte. Gewoon een relaxte werkplek (ik kan veel thuiswerken als ik wil).

Ik heb één slaapkamer extra, dus wie weet hoe de wereld er over een jaar of wat uitziet. Zolder is een hele grote slaapkamer als het zou moeten.

Bouwtekeningen zitten me verder wel goed. Geen tijd om dat uit te zoeken. Ging mij er meer om dat ik een plaatje online kon zetten.

Dit weekend de laatste hand gelegd aan de meterkast ombouw zoals gezegd... zover ik moest komen voor de stukadoor voorbereidingen.
IMG-20140222-WA0000_zpso5q1wr86.jpg

Het bestaat uit een achterwand van 12mm multiplex wat ik achter de leidingen heb aangebracht. Daar tegenaan heb ik 18mm multiplex gemaakt. Allemaal met de resterende stukken van boven (toilet ombouw, plafond afwerking.

Het lastige was weer zoals altijd dat het minimaal moet worden, de hal is niet zo breed. Er komt nog een koof, radiator komt direct naast de gasmeter, het moet deels demontabel zijn (tja, je gasmeter zou maar stuk gaan), ruimte bieden voor router, evt. NAS, WCD's, kabelversterker en zo nog ff door. Dus ik was weer lekker aan het knutselen.

De gasleiding zit weer verankerd, het is van binnen ook meteen redelijk netjes en het grote voordeel is dat je er zo even wat tegenaan schroeft. Hout = fijn.

Ben gestopt, want het aftimmeren doe ik straks in één keer.

En nu speelt project gasleiding... wordt vervolgd.

[ Bericht 12% gewijzigd door Gieliovd op 25-02-2014 20:29:27 ]
Knutsel-Smurfwoensdag 26 februari 2014 @ 17:09
Lurk al een tijdje mee, lijkt een beetje op het project wat ik nu zelf begonnen ben.
(soort van: we kopen een fundering, wat muren en een gaar dak en daar proberen we iets van te maken).
Ook alles als een echte "klus-autist" alleen willen doen omdat je dan weet hoe het gebeurd.

Je pakt t wel netjes aan!
Ben alleen benieuwd hoe je de afronding straks doet, hopelijk ga je niet (zoals de helft van klussend nederland) dan afraffelen omdat je resultaat wil zien.
Troeldonderdag 27 februari 2014 @ 07:22
Ik ben heel erg benieuwd hoe het zal zijn als het allemaal gestuct is. Volgens mij valt er dan een hele last weg ofzo :)
Gieliovddonderdag 27 februari 2014 @ 17:39
quote:
0s.gif Op woensdag 26 februari 2014 17:09 schreef Knutsel-Smurf het volgende:
Ben alleen benieuwd hoe je de afronding straks doet, hopelijk ga je niet (zoals de helft van klussend nederland) dan afraffelen omdat je resultaat wil zien.
Ik ben net zo benieuwd... ik heb geen idee hoe het straks gaat lopen.

Ik zit wel een beetje in de modus van "stukadoor erin, daarna ff een schilder scoren op werkspot",,, dus dan neig je wel snel naar korte klappen. En dat ga je zien.

Kan best zijn dat ik de huidige werkwijze voortzet... alles tot in de details uitwerken en dan de simpele shit wat veel werk is uitbesteden.

Want je hebt gelijk: ik ga zo wel voor resultaat. Het moet over een paar maanden af zijn.
Surveillance-Fietsdonderdag 27 februari 2014 @ 20:57
Ik durf het zelf niet aan met Werkspot.... Heb meer vertrouwen in vaklieden die in het weekend voor het echte geld werken. Het is lastig om klussen uit handen te geven aan iemand waarvan ik niet weet hoe hij werkt. :') Zou het eeuwig zonde vinden als iemand voor vies veel geld smerig werk levert. Bij mijn stucadoor voor de badkamer zat het goed. Die maakt alles waterpas en strak. _O_ Maar die ken ik dan ook via m'n werk...
Knutsel-Smurfvrijdag 28 februari 2014 @ 14:49
quote:
0s.gif Op donderdag 27 februari 2014 17:39 schreef Gieliovd het volgende:

[..]

Ik ben net zo benieuwd... ik heb geen idee hoe het straks gaat lopen.

Ik zit wel een beetje in de modus van "stukadoor erin, daarna ff een schilder scoren op werkspot",,, dus dan neig je wel snel naar korte klappen. En dat ga je zien.

Kan best zijn dat ik de huidige werkwijze voortzet... alles tot in de details uitwerken en dan de simpele shit wat veel werk is uitbesteden.

Want je hebt gelijk: ik ga zo wel voor resultaat. Het moet over een paar maanden af zijn.
Liever nog een tijdje in een "half-afbouw" wonen dan jaren spijt dat je ergens niet net dat halve dagje extra voor gepakt hebt. Hier stuitert Knutsel-Smurfin ook al dat ze toch wel zsm wil verhuizen, maar die mag nog wel een half jaartje wachten.

Ik heb altijd gemerkt dat je vaklieden scoort op feestjes / sociale gelegenheden (al is dat een beetje no-go voor de echte "fokker"). Laat her en der eens vallen dat je een goede schilder zoekt. Opeens kent iedereen wel iemand. Voordeel is dat je iemands werk dan vaak kunt controleren adhv resultaten uit het verleden.

Maar tot zover mijn raad en steuntje in de rug :P Ik lurk weer lekker verder

[ Bericht 0% gewijzigd door Knutsel-Smurf op 28-02-2014 14:50:28 (typotje) ]
Gieliovdvrijdag 28 februari 2014 @ 21:23
Zit wat in. Lichaam werkt niet echt mee alleen ;)

Gelukkig heeft deze Fokker nog wel een leven, dus ook wel sociale gelegenheden. Genoeg mensen die roepen "ja ik ken nog wel een stukadoor, schilder"... en dan komt erna "maar het is niet de goedkoopste..." en dat betekent als je doorvraagt gewoon erg duur. Dat kan ik niet doen.

Het komt goed. Ik heb er morgen weer helemaal zin in. Rag dat gas erin (BAM!) en tief dan het muurtje bij het voorraam omver (wéééér die boorhamer te beitelen...).

Morgen weer aan de slag!

Lurkse en laat nog eens wat horen ;)
Gieliovdzaterdag 1 maart 2014 @ 15:24
TS ging aan de slag, gasleidingen trekken onder de toekomstige keukenplint, naar de verdieping eronder door een koof. T stuk, knietje, puntstuk, muurplaat....

En toen sloot TS de hoofdleiding aan boven het plafond in de hal.

En toen was het BAM!!!!! Het dak eraf!


En toen werd TS wakker op de ochtend voor de ga-het-gas-aansluiten dag :9
Surveillance-Fietszaterdag 1 maart 2014 @ 15:32
Je kan prima wat gas laten blazen. Doen de vrienden van Stedin ook als ze de meter vervangen. :9
Gieliovdzaterdag 1 maart 2014 @ 18:21
Ik laat geregeld wat gas blazen, maar vandaag niet!

Ondanks mijn nachtmerries over lek geboorde gasleidingen boven 't gips plafond en koppelingen die ik niet in elkaar zou krijgen, zit het gehele gasleiding systeem nu in elkaar!

Ik had een tijdelijke muurplaat boven het plafond in de hal gemaakt, zodat de nieuwe leiding voor de ketel op zolder aangesloten kon worden. Daar liep 15mm koper naartoe in de meeste bizarre bochten. Ik heb dat vervangen voor 20mm alupex met mantel.

De leiding in het plafond lag er allang, maar was niet aangesloten. De muur moest nog ingefreesd worden, de keuken voorzien van een nieuwe wand. Etc. etc.

Vandaag was dan toch het moment:

IMG-20140301-WA0003_zpsck8opdbb.jpg

Het gas in de keuken aangelegd, met knietje, T stuk om naar het souterrain ook alvast een leiding beschikbaar te hebben en nog een muurplaat binnen de maat van het carrousel kastje wat er nog komt. Dat bouw ik t.z.t. wel af met een kraan, of een stuk slang naar boven met een tweede muurplaat. Dat zien we nog wel.

In het souterrain was het een klein drama, dus uiteindelijk maar de koof gesloopt om de leiding erdoor te wurmen tussen de muurplaat, T stukken en spaghetti 12mm koper.

IMG-20140301-WA0000_zpsv4n4xe4x.jpg

Uiteindelijk daar alles in elkaar geperst en nog even gecontroleerd of mijn koppelingen leverancier nog open was mocht het mis gaan. Toen de hal aangepakt. Alle kranen open en de leiding doorgeknipt.

Leidingen gekalibreerd en de koppeling ertussen gekregen met veel moeite. Had namelijk de leiding al vastgezet verderop in het plafond. Foutje.

IMG-20140301-WA0008_zpsh3j1i13e.jpg

Met zenuwen de kraan weer open en na een minuut was het met een doffe tik allemaal weer op druk (b-klep). De meter bleef gelijk en de koppelingen na het nalopen met lek-opspoor-spray ook goedgekeurd! Druk erop, plafond weer dicht. Volgende klus!

IMG_20140301_165707_zpsdox7klvn.jpg

Op de foto ook mooi de meterkast zichtbaar met interessante vormen.

In de hal begonnen met de binnenkant van het plafond van het overstekende deel boven de voordeur buiten te isoleren en te voorzien van een "deksel".

Morgen wil ik het muurtje bij het voorraan gaan vellen. Kijken of ik die 3000 lange radiator in m'n eentje aan de kant krijg :')
IMG_20140301_165730_zpschunc0e2.jpg

[ Bericht 27% gewijzigd door Gieliovd op 01-03-2014 18:50:23 ]
Surveillance-Fietszaterdag 1 maart 2014 @ 21:58
Blijft een genot om je vakmanschap te zien. Tis allemaal zo mooi. :9 leiding die perfect de hoek volgen. Omnomnom. :9 vond het jammer dat ik maar twee alupex koppelingen had om te persen. :')
Gieliovdzaterdag 1 maart 2014 @ 22:19
:@ thanks Fiets, ik doe m'n best om netjes + goed + snel + duurzaam + efficiënt met materiaal te werken...

Het snel schiet er soms bij in 8)7

Maar doet me goed dat mensen er van genieten kunnen :) Als ik volk over de vloer krijg dan hebben ze er meestal geen oog voor en die hebben zoiets van "waarom duurt het allemaal zo lang??? Buisje, pijpie, draadje... plankie."
Knutsel-Smurfzondag 2 maart 2014 @ 21:46
Wellicht ben ik dan ook een idioot maar juist de bouwmomenten waarin je nu zit vind ik het mooiste om te zien. Hoe pakt iemand dit aan? Hoe werkt iemand dat erin?

Tipje voor je radiator: maak een helling van 2 of 3 balkjes. Kan je de onderkant "naar voren laten glijden" en leg je hem op ze rug op de balken. En schuif je hem zo verder aan de kant tot je hulp krijgt om die lel naar buiten te bonjouren. (Ik heb hier lopen vloeken op een 280x50 in me uppie, wilde bijna de oudijzerboer dat ding voor niets geven als ik mocht toekijken hoe hij hem zou vermorzelen met de kraan).

Keep up the hard work!!
Knutsel-Smurfzondag 2 maart 2014 @ 21:47
2 hondjes eronder kan btw ook. (Plankje met 4zwenkwielen)
Gieliovdzondag 2 maart 2014 @ 22:08
Gelukkig zijn er meer inventieve zielen op aarde! Daar wordt ik altijd blij van.
IMG-20140302-WA0002_zpsztex6bm8.jpg
Wat ik heb gedaan, is de radiator optillen en op hardboard plaatjes gezet. Dat is spiegelglad aan de bovenkant. Mooi ingepakte radiator gleed erover als boter.

Aan de andere kant opgetild en hem een kwartslag gedraaid, 50 cm van de muur geschoven en klaar. Kon ik aan het werk.

Hondjes heb ik niet, heb nog op de site van Praxis gekeken maar was te beroerd 2 keer ¤9,99 uit te geven.. "gebruik ik toch nooit meer"... Je kent het wel.

Al met al ligt het muurtje in de voortuin.

Stap voor stap:
IMG_20140302_121312_zpsjtdxevzw.jpg

Voor de oplettende kijkers, ik ben iemand die leeft volgens Murphy's Law dus ik heb de radiator maar even voorzien van een "flikker om beveiliging" met een kar en een paar wigjes.

IMG_20140302_125103_zpszbl77kzu.jpg

Eerst maar eens lekker de stofzuiger onder de rand door gehaald na het verwijderen van de planken onder 't muurtje... om een bus pur erin leeg te spuiten. Eerst de grote gaten maar volgestopt met glaswol.

Grappig, aan de linkerkant stond de spouwmuur gewoon los van de linkermuur. Dus daar tochtte het lekker. Purrrrrr.

IMG_20140302_142434_zpsaq8zb5yg.jpg

Helaas kom ik in dit huis altijd weer wat nieuws tegen als ik wat sloop of open trek...
IMG_20140302_142448_zpsgu0qlsvo.jpg

En om 14:00 waren de Duracelletjes schoonleeg.... :')

Al met al toch wel weer wat gedaan.
- Gasleidingen gelegd
- Gas definitief aangesloten
- Half plafond definitief geïsoleerd en gesloten
- Muurtje gesloopt
- Muurtje verwijderd
- Kieren afgepurd
- Opgeruimd
- Beneden keuken weer ingeruimd en afgetimmerd
- De was :+

[ Bericht 4% gewijzigd door Gieliovd op 02-03-2014 22:19:56 ]
BEmaandag 3 maart 2014 @ 07:52
Ik wandelde gisterenavond nog langs en het is al zo'n ander gezicht nu al dat spul uit het midden van de woonkamer is. :Y

Ik heb nog steeds echt diep respect voor je doorzettingsvermogen.
Gieliovdmaandag 3 maart 2014 @ 19:14
We naderen het moment dat er grote veranderingen gaan plaatsvinden.... :D

Ik zou vanavond troep gaan ruimen met hulp, maar m'n hoofd werkt niet mee ;(
JantinaGrmaandag 3 maart 2014 @ 20:35
Lekker bezig weer!
Knutsel-Smurfmaandag 3 maart 2014 @ 20:55
Purschuim!!!!


(Blijft briljant).
Gieliovdmaandag 3 maart 2014 @ 21:36
Bwahaha, wat een clowns. Pur is mooi man :)

Net eerst maar eens 2 oude deuren en de oude trap op MP gezet. Kijken of iemand ze wil ophalen. Zo niet, enkeltje grofvuil. De trap misschien in de tuin als plantenstandaard.
ueberduitserdinsdag 4 maart 2014 @ 08:18
quote:
12s.gif Op maandag 3 maart 2014 19:14 schreef Gieliovd het volgende:
We naderen het moment dat er grote veranderingen gaan plaatsvinden.... :D
Ik ben benieuwd! :P
Je hebt het tempo er nog aardig in zitten kerel, voorjaar in de kop? ;)
^O^ ^O^ ^O^
Gieliovddinsdag 4 maart 2014 @ 20:44
Haha, ach het nadert een climax dus dat jeukt wel.

'T moet af binnenkort want ik ben dat stressen zat en m'n lichaam wil ook niet langer. Dus het is OF stoppen, of alles uitbesteden of nog ff doorknallen.

Druk door de week, kan niet door. Anders ging ik 's avonds nog wel ff wat doen. Carrièretijger + (zoals iemand anders zei) klus-autist + sociaal leven :')
Troeldinsdag 4 maart 2014 @ 22:28
niks mis met autisten O+
Vonkenboerwoensdag 5 maart 2014 @ 21:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 maart 2014 20:44 schreef Gieliovd het volgende:
Haha, ach het nadert een climax dus dat jeukt wel.

'T moet af binnenkort want ik ben dat stressen zat en m'n lichaam wil ook niet langer. Dus het is OF stoppen, of alles uitbesteden of nog ff doorknallen.

Druk door de week, kan niet door. Anders ging ik 's avonds nog wel ff wat doen. Carrièretijger + (zoals iemand anders zei) klus-autist + sociaal leven :')
Het is bijna net als seks; je werkt er heel lang naar toe .. :9
Gieliovdwoensdag 5 maart 2014 @ 21:54
Respect als je, zelfs met die tantra technieken, het 2,5 jaar volhoudt met je meiske om ernaartoe te werken _O-

Straks wordt het huis wel pure porno, dat dan weer wel.

Als ik nu rondloop met m'n zaklamp dan denk ik wel aaaah nice bijna klaar *O* 8)7
Vonkenboerwoensdag 5 maart 2014 @ 22:14
quote:
0s.gif Op woensdag 5 maart 2014 21:54 schreef Gieliovd het volgende:
Respect als je, zelfs met die tantra technieken, het 2,5 jaar volhoudt met je meiske om ernaartoe te werken _O-
_O-

quote:
Straks wordt het huis wel pure porno, dat dan weer wel.

Als ik nu rondloop met m'n zaklamp dan denk ik wel aaaah nice bijna klaar *O* 8)7
U gaat in ieder geval de goede kant op ! :9
MrSubtlezaterdag 8 maart 2014 @ 19:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 maart 2014 20:44 schreef Gieliovd het volgende:
Haha, ach het nadert een climax dus dat jeukt wel.

'T moet af binnenkort want ik ben dat stressen zat en m'n lichaam wil ook niet langer. Dus het is OF stoppen, of alles uitbesteden of nog ff doorknallen.

Druk door de week, kan niet door. Anders ging ik 's avonds nog wel ff wat doen. Carrièretijger + (zoals iemand anders zei) klus-autist + sociaal leven :')
Zo extreem herkenbaar :').
(Ik doe er nog een hobby-piloot-opleidinkje naast in de avonduren en delen van de weekenden, want anders heb ik niet genoeg te doen :'))

Maar het ziet er super uit, je ziet het gewoon vooruit springen. Kan niet wachten tot bij jou ook de stukadoor komt toveren.

Wel altijd leuk om te zien waar anderen tegenaan lopen, veel herkenbare shit en ook wel weer goed voor de inspiratie van hoe je dingen kunt oplossen :D
Gieliovdzaterdag 8 maart 2014 @ 20:23
Aah, nog een herkenningspunt. Vliegbrevet staat hoog op de "ToDo" lijst.

Springen, tja.. soms wel, soms niet. Ik kan ook niet wachten!

Het muurtje is weg, de muur erachter is kaal... de scheuren uitgekrabt en schoongezogen.

De oude trap is deze morgen verkocht en opgehaald, RUIMTE _O_

En dan ben ik op zolder als een malle gaan opruimen, dus daar is alles weer spik en span. Stofzuiger erdoor. Morgen de eerste lading spullen halen in de noordkop. Tevens komend weekend zo veel mogelijk verplaatsen van de slaap- en woonkamerverdieping naar zolder. Want ja, er ligt zo veel zooi (hout, gipsplaat, zakken puin, zakken hout, trespa, leidingen, stoelen, dozen, emmers, platen, zakken, kratten, tegels etc. etc. etc. etc.) dat de stukadoor zijn kont niet kan keren.

Ik krijg als het goed is een dag een beetje hulp van 2 vrienden, dus dat scheelt een hoop.

Ik denk dat m'n volgende woning een gelijkvloers appartement wordt. Man, man, man. Sta je in het souterrain, moet je weer naar zolder. Trap, kamer, trap, overloop, trap :Z

De lijst bevat:
- Schoorsteen voorzien van deksels
- Lat op schuifpui stijl monteren waartegen gestuukt moet worden
- Scheuren vullen
- Vloer-muur verbinding purren
- Glijstang douche ophangen. zodat de laatste gipsplaat in de overloop erop kan.

Als dat klaar is...

Alle ruimtes waar gestuukt moet worden leeg maken. Dat wordt een hel van een klus.

Als er dan gestuukt is/wordt dan ga ik in tussentijd:
- CV leidingen souterrain aanleggen
- CV leidingen in souterrain aansluiten aan woonkamer
- CV circuit op zolder pers-klaar maken
- Plafond op zolder laatste deel isoleren bij rookgasdoorvoer

En als het dan droog is.....

:? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :?
JantinaGrzaterdag 8 maart 2014 @ 22:05
Klinkt als een plan!

Dusss... de stukadoor is gepland?? Of heb je al iemand op het oog die op kort termijn kan starten?

En als het droog is... komt het leukere werk (vind ik dan): afwerken!
Vonkenboerzondag 9 maart 2014 @ 10:57
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 maart 2014 20:23 schreef Gieliovd het volgende:

[...]

Als er dan gestuukt is/wordt dan ga ik in tussentijd:
- CV leidingen souterrain aanleggen
- CV leidingen in souterrain aansluiten aan woonkamer
- CV circuit op zolder pers-klaar maken
- Plafond op zolder laatste deel isoleren bij rookgasdoorvoer

En als het dan droog is.....

:? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :?
- Behangen
- Schilderen
- Plinten monteren
- Omlijsting om de kozijnen monteren
- Schuren van al het houtwerk
- Schilderen
- Schuren van al het houtwerk
- Aflakken
- Heel iets lichtjes opschuren van al het houtwerk
- Aflakken
- Definitieve vloerbedekking aanbrengen
- Wonen

Dus je hoeft niet bang te zijn dat je je verveeld ;) *O*
Gieliovdmaandag 10 maart 2014 @ 18:17
Ha! Vervelen Vonk, nééé dat is het bezwaar niet ;)

Meer volgorde :) Hoe ga ik het aanpakken....

Ik denk eerst maar alles (boven en beneden) aftimmeren, schuren en dan de schilder laten komen.

Denk dat ik er eerst maar eens nieuwe stucloper op smijt als de stukadoor is geweest haha. Dat kijkt een stuk rustiger denk ik.

Helaas hele week weer geen tijd.... Fukkeduk.
pahlawanzondag 23 maart 2014 @ 17:34
Heb je vorderingen gemaakt?
Gieliovdzondag 23 maart 2014 @ 17:39
Goed! Alweer een kleine 2 weken geleden sinds de laatste update. Kwam er steeds niet aan toe, of gewoon geen zin... Drukke weken achter de rug. Sinds het nieuwe jaar eigenlijk al f*cking druk op 't werk ook... prettig! 8)7

Maar er is zeker weer wat gebeurd!!!

De afgelopen weken staan in het kader van het afwerken van de puntjes op mijn lijstje getiteld "Klussen voor de stukadoor erin kan".

2 weken geleden kreeg ik op zaterdag bezoek van twee goede vrienden. Het weekend ervoor kwam ik zondag nacht thuis met een flinke autolading vol dozen met spullen die al 2,5 jaar in opslag stonden. Die stonden een week in de woonkamer, dus moesten naar zolder! Kort erna kwam lading 2. Tja... een mens verzamelt wat :')

Back to business!
Vorige zaterdag:
- Trap verkocht en is opgehaald (RUIMTE)
- Shitload materiaal verzaagd en versneden en in puinzakken gestopt
- Shitload materiaal, dozen, materieel naar zolder gebracht uit woonkamer
- Slaapkamers leeg gehaald, naar zolder. Stofzuiger erdoor
- Opgeruimd en geordend
- ???

Zondag kan ik me niet meer herinneren :X

Deze zaterdag:
- Vrijdagavond Peugeot Partner vol geladen met puinzakken en plaatmateriaal. Dat was echt veel!! Tot het nokkie vol met spaanplaat, schrootjes, puin, 300 kilo gipsplaat restjes...
- Zaterdagmorgen na een thermoskan koffie leeg te trekken, om 08:55 als 7e in de rij aangesloten bij de stort; ze deden erg relaxed en hele busje leeg kunnen trekken *O* Hele woonkamer opeens weer ruim *O*
- In de morgen maar eens begonnen met de douche af te maken, dan kon de wand dicht op de overloop. De reden dat ik de wand nog open had spreekt voor zich:
IMG-20140322-WA0011_zpszw4ztmpw.jpg

Aan de andere kant, in de badkamer, had ik alweer sinds een maand of 6 een oude douchekop met een stuk schakeldraad aan 't plafond hangen (aan de muurplaat van de regendouche). Werd tijd dit op te lappen... :P
IMG_20140322_112050_zpsmfwkmbgt.jpg
Nice!
IMG_20140322_122630_zps74ngod3j.jpg

Isolatie erin en dicht gejast. Uiteraard Praxis heen en weer voor één plaat 8)7
IMG-20140322-WA0017_zpsafqu81p9.jpg

De glazen deuren liepen voor geen meter. Lekte, rechter deur bewoog in z'n profielen... werd er niet happy van -O- Dus maar eens opnieuw afgesteld. Loopt een stuk beter nu. Oja, en het lekt vrijwel niet meer.

- Nieuwe klus, badkamer klaar. Miscellaneous opruim klussen gedaan en zoeken naar materiaal. Leuk als je mensen krijgt en alles naar zolder moet voor de stuukmaardoor. Kan je dus niks meer vinden :N
- Nieuwe klus begonnen. Teringzooi geruimd in de woonkamer en de lange muur aangepakt. De aansluiting met de vloer zat nog vol met oude resten stuukwerk, en het regende al 2 jaar zand als ik boven aan het werk was (vloer-muur aansluiting). Ik zeg PUR POWERRRR
IMG_20140323_155708_zpsbcfni2hd.jpg
IMG_20140323_155730_zpscppefykb.jpg

En toen was het na uren stofzuigen en kloten alweer zondag!
- Eerst maar begonnen met een lat op de schuifpui te monteren. De laatste 10 cm van de achtergevel is gemetseld en is een beetje grillig van vorm. Lat er tegen, kan de stukadoor er mooi IN stuken. Gelijk afgewerkt met een lat 44, stucwerk valt er 10 mm in straks als het aan mij ligt.
IMG_20140323_155718_zpsabhhheoe.jpg

- Boven weer een bende gemaakt en de laatste stucresten weggebikt, gelijk aan beneden de vloer aansluiting schoongemaakt en volgepurd.
IMG_20140323_155421_zpsezmtknni.jpg
IMG_20140323_155456_zps0xqggosz.jpg

Alles is heerlijk ruim boven!!!

Tussendoor nog een muur glad gemaakt waar nog wat stucrestjes zaten, stofzuigen, ruimen, diverse gaten gepurd en zo vliegen de dagen voorbij.

En ja, toen was het zondag en is dit de status:
IMG_20140323_155824_zpssowtvgbl.jpg

Het komt erop neer dat ik het PUR gebeuren weer moet afsteken en snijden, opruimen, gereedschap naar zolder en dan kan de stukadoor erin?????

:o :o :o :o

Had ik al gezegd dat de ruimte echt epic is??? GROOT _O_

[ Bericht 49% gewijzigd door Gieliovd op 23-03-2014 18:13:55 ]
MrSubtlezondag 23 maart 2014 @ 17:58
quote:
0s.gif Op zondag 23 maart 2014 17:39 schreef Gieliovd het volgende:
[ afbeelding ]
:')
Surveillance-Fietszondag 23 maart 2014 @ 20:38
Voorstrijken laat je door de stukmaareeneinddoor doen?

Best bijzonder om delen van het huis te zien die nog niet eerder voorbij zijn gekomen hier! :D :D
fastonzondag 23 maart 2014 @ 21:58
Je schiet lekker op ;)
Gieliovdzondag 23 maart 2014 @ 22:58
quote:
10s.gif Op zondag 23 maart 2014 20:38 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
Voorstrijken laat je door de stukmaareeneinddoor doen?

Best bijzonder om delen van het huis te zien die nog niet eerder voorbij zijn gekomen hier! :D :D
Voorstrijken schijnen die stukadoors nogal verdeelde meningen over te hebben, dus ik dacht ik laat hen dat wel doen. Maar nu je het zegt is dat eigenlijk onzin. Dat metselwerk moet sowieso voorgestreken worden, dus dan kan ik dat net zo goed zelf doen. Scheelt weer een dag arbeid en droogtijd.

Hmm maar eens over nadenken en kijken welke prut ik nodig heb.

Verder, welke delen zijn nieuw dan?
Knutsel-Smurfzondag 23 maart 2014 @ 23:07
Betocontact, al heeft elke stucer zijn eigen idee/mening/mengsel hierover.

Mijn stucer heeft een mix van roze/geel/zand/engelenspuug.
Staat er dan ook op dat die mix gebruikt word en levert zelf aan.
Scheelt me een euro per m2 als ik het zelf opsmeer. Uiteraard kreeg ik weer commentaar dat het TE netjes was, HD namelijk elk deukje/gaatje nagelopen met een kwastje.
Gieliovdzondag 23 maart 2014 @ 23:21
Ja maar het punt is dus weer voor mij als perfectionist...

Je hebt Betocontact, je hebt Forbo universeel primer, stucprimer, voorstrijk dit, dat zus zo links rechts....

Wat is nou het juiste product?

Ik wil best een jerrycan halen, paar uurtjes rollen en mijn hele huis roze toveren. Maar dan moet het wel EN geld schelen EN het juiste zijn.

Vooral dat engelenspuug van je :P
Surveillance-Fietsmaandag 24 maart 2014 @ 06:06
quote:
0s.gif Op zondag 23 maart 2014 22:58 schreef Gieliovd het volgende:

[..]

Voorstrijken schijnen die stukadoors nogal verdeelde meningen over te hebben, dus ik dacht ik laat hen dat wel doen. Maar nu je het zegt is dat eigenlijk onzin. Dat metselwerk moet sowieso voorgestreken worden, dus dan kan ik dat net zo goed zelf doen. Scheelt weer een dag arbeid en droogtijd.

Hmm maar eens over nadenken en kijken welke prut ik nodig heb.

Verder, welke delen zijn nieuw dan?
Knauf voorstrijk, gele prut. 15 euro ex per 5 liter bij onze klus-turk. Je kan ook aan je stucadoor vragen wat hij wil. Het is wel klote werk, voorstrijken van baksteen / metselwerk. :') spettert zo.

[ Bericht 10% gewijzigd door Surveillance-Fiets op 24-03-2014 06:43:01 ]
Surveillance-Fietsmaandag 24 maart 2014 @ 06:40
Nou ja, ik zie nu hele ruimtes. :D ipv gedeeltes
JantinaGrmaandag 24 maart 2014 @ 11:15
Inderdaad leuk om eens wat meer foto's van andere delen / ruimtes te zien.

Gaat lekker zo te zien. Volgens mij ziet het er na het stucen al bijna af uit!
Je kijk er heel erg naar uit, he? :)
boertiemaandag 24 maart 2014 @ 18:23
quote:
1s.gif Op maandag 24 maart 2014 06:06 schreef Surveillance-Fiets het volgende:

[..]

Knauf voorstrijk, gele prut. 15 euro ex per 5 liter bij onze klus-turk. Je kan ook aan je stucadoor vragen wat hij wil. Het is wel klote werk, voorstrijken van baksteen / metselwerk. :') spettert zo.
Idd stukadoor vragen of het scheelt wanneer je zelf voorstrijkt.

Voorstrijken stelt geen zak voor, ook niet met ruwe muren. Ik denk dat het hele huis voorstrijken nog geen uurtje werk is. :s)
koffielepelmaandag 24 maart 2014 @ 18:32
Ff rollertje met meuk, inderdaad een uurtje werk.

Ben je nou nog niet klaar :P

c_/
boertiemaandag 24 maart 2014 @ 18:40
quote:
0s.gif Op maandag 24 maart 2014 18:32 schreef koffielepel het volgende:
Ff rollertje met meuk, inderdaad een uurtje werk.

Ben je nou nog niet klaar :P

c_/
Nix rollertje. Hiermee ben je zo klaar. *)
B358281.jpg
koffielepelmaandag 24 maart 2014 @ 18:47
Ik heb mevrouw Koffielepel het huis doorgestuurt. Je mag je weer melden als alles een kleurtje heeft :P

c_/
Gieliovdmaandag 24 maart 2014 @ 19:01
Nog niet klaar nee ;) Duurt nog wel ff.

Aftimmeren, afwerken... schuren, lakken, latexen en al die meuk. Keuken... Vloeren, vensterbanken, CV, schakelmateriaal....

En de vloer op de begane wordt ook nog een verhaal apart.

Punt is.... ik doe geen fuck doordeweeks. Elke dag 6 uur uit bed en 1800-1900 weer thuis.

Carrière maken zeiden ze op de beroepsopleiding. Vergeten te melden dat er meer is in het leven zoals verbouwen, relaties, sociaal leven... Fok!

En dan is het zaterdag en kom ik zo uit bed }:| oO< :O :{ en na een thermoskan c_/ koffie :? :{ en als we dan op dreef zijn ~O> 8)7 om eind van het weekend weer :Z }:| te zijn.
koffielepelmaandag 24 maart 2014 @ 19:19
Ik begrijp het hoor vriend, ik ben ook al ruim 3 jaar bezig en het gaat hier om nog wel even duren.

De meeste mensen hebben geen idee hoeveel werk het is en wat het mentaal en fysiek van je vraagt.

Ik zou het iig niet snel nog een keer zo doen :)

c_/
Gieliovdmaandag 24 maart 2014 @ 20:37
Nog een keer :')

In lijn met de NSS dan maar dit:
4931292801_ObamaHellNo_answer_2_xlarge_answer_2_xlarge.jpeg

Grappig trouwens in het verlengde van wat je schrijft. Vrienden van me hebben eind vorig jaar getekend voor hun nieuwbouw. Sinds vorige week ligt de dekvloer erin, dak erop, metselwerk klaar, trappen erin, ramen erin, deur... Vrijwel alles.

In een paar maanden. Komen wij aan 8)7
Knutsel-Smurfmaandag 24 maart 2014 @ 22:51
Herkenbaar, zeker voor ons klus autisten..
Alles zelf willen doen, en het MOET perfect, hoelang dat ook duurt.

Ben al 8 maanden bezig (huis uit 62, slopen tot casco, en weer opbouwen).
Maar als je dan na een weekend hard werken even op je kist gaat zitten met een biertje en je werk ziet, pricesless..

En ja ik zou het wss zo weer doen, maar eerst een jaar (of half jaar, maand, weekje ;) ) rust als het af is straks.
koffielepelmaandag 24 maart 2014 @ 23:04
quote:
0s.gif Op maandag 24 maart 2014 22:51 schreef Knutsel-Smurf het volgende:
Herkenbaar, zeker voor ons klus autisten..
Alles zelf willen doen, en het MOET perfect, hoelang dat ook duurt.

Ben al 8 maanden bezig (huis uit 62, slopen tot casco, en weer opbouwen).
Maar als je dan na een weekend hard werken even op je kist gaat zitten met een biertje en je werk ziet, pricesless..

En ja ik zou het wss zo weer doen, maar eerst een jaar (of half jaar, maand, weekje ;) ) rust als het af is straks.
8 maanden :D 8 maanden?!???

Kom maar terug als je in jaren kan tellen.

Ik weet nog goed toen ik op 8 maanden zat, toen kon ik de wereld nog aan en als ik het me goed herinner had ik al mijn haar nog...

8 maanden,... :N

:P

c_/
Knutsel-Smurfdinsdag 25 maart 2014 @ 10:44
Bedankt voor deze opbeurende woorden :(
Gieliovddinsdag 25 maart 2014 @ 18:01
G8dver de g8dver stond een A3 vol tekst hier, gooi ik dat tabblad dicht.

Anyway... iets over 130 m² voorstrijken in een uur wat niet kan etc.

Zal van de week een emmer of wat halen.

Help mij even:

SPS project voorstrijk, 20 kilo emmer ¤38 ex....
quote:
Economische, wit dekkende grondlaag met fijne kwartskorrels op basis van acrylaatdispersie, voor alle sierpleisters. Met name geschikt voor projecttoepassingen.

Economische, wit dekkende grondlaag met fijne kwartskorrels voor alle sierpleisters, op basis van acrylaatdispersie. Breed inzetbaar, uitermate geschikt voor projecttoepassingen. Zorgt voor een goede hechting van de afwerklaag en vermindert de zuigende werking van de ondergrond. Weer- en alkalibestendig. Voor binnen en buiten.

Zorgt voor goede hechting van de afwerklaag
Economisch in gebruik
Vermindert de zuigkracht van de ondergrond
Dringt goed in de ondergrond
Heft kleurverschillen op
Is ademend, alkali- en weerbestendig
Knauf Stuc-primer, 15 kilo, ¤37 ex....
quote:
Stuc-Primer is binnen toepasbaar. Voor het gronderen van sterk of onregelmatig zuigende ondergronden.
Met Knauf Stuc-Primer worden sterk of onregelmatig zuigende steenachtige ondergronden binnenshuis voorbehandeld. Het niet voorbehandelen
van de ondergrond kan leiden tot verbranding van
de pleister, dit zal een slechte hechting van de
pleister en kwaliteitsverlies tot gevolg hebben.
Knauf Stuc-Primer vermindert de zuiging van de
ondergrond en de aan te brengen gipspleister.
Welke....

quote:
0s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 10:44 schreef Knutsel-Smurf het volgende:
Bedankt voor deze opbeurende woorden :(
Het is niet kwaad bedoeld, ben ik van overtuigd ;) We dollen graag een beetje :)

[ Bericht 11% gewijzigd door Gieliovd op 25-03-2014 18:07:48 ]
boertiedinsdag 25 maart 2014 @ 18:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 18:01 schreef Gieliovd het volgende:
G8dver de g8dver stond een A3 vol tekst hier, gooi ik dat tabblad dicht.

Anyway... iets over 130 m² voorstrijken in een uur wat niet kan etc.

Zal van de week een emmer of wat halen.

Help mij even:

SPS project voorstrijk, 20 kilo emmer ¤38 ex....

[..]

Knauf Stuc-primer, 15 kilo, ¤37 ex....

[..]

Welke....

[..]

Het is niet kwaad bedoeld, ben ik van overtuigd ;) We dollen graag een beetje :)
Ik zou toch je stukadoor vragen welke te gebruiken. Ze willen anders nog wel eens moeilijk doen met eventuele garantiegevalletjes. ;)
Surveillance-Fietsdinsdag 25 maart 2014 @ 18:39
Ik zou knauf nemen. Omdat knauf. :D en inderdaad. 130 m2 in een uurtje. :')_!
Gieliovddinsdag 25 maart 2014 @ 18:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 18:13 schreef boertie het volgende:

[..]

Ik zou toch je stukadoor vragen welke te gebruiken. Ze willen anders nog wel eens moeilijk doen met eventuele garantiegevalletjes. ;)
Als die stuukmaardoor Knauf als excuus gebruikt geen garantie te leveren, dan wijs ik hem meteen de deur.

Misschien maar beter ook gewoon gerenommeerd merk te pakken.

Ik trek de stoute schoenen nog maar eens een paar uurtjes aan. FF troep naar zolder sjouwen maar.
Atmozdinsdag 25 maart 2014 @ 18:51
Ziet er zeer goed uit Gieliovd!!
Leuk, weer een topic om te volgen :)

Heerlijk al dat geklus en gehobby hier *O* _O_

Enne, dat met die douche... dat is zo herkenbaar.. is het BIJNA af... toch nog even 6 of zelfs (in mijn geval) 12 maanden laten "slingeren" 8)7

Maar 't is mooi geworden zeg! Echt sjiek allemaal.
Gieliovddinsdag 25 maart 2014 @ 18:54
Thanks, ach de douche deed het. Moest altijd wel lachen om mijn regendouche :P

Straks komt mijn 300 ronde echte regendouche nog tegen het plafond, als het gestuct en/of gesausd is.
51f7pZHABJL._SL1000_.jpg
jpajsdinsdag 25 maart 2014 @ 19:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 18:13 schreef boertie het volgende:
Ik zou toch je stukadoor vragen welke te gebruiken. Ze willen anders nog wel eens moeilijk doen met eventuele garantiegevalletjes. ;)
Zal nooit vergeten het gezicht van de stucadoor die voor het eerst een nieuw goedje gebruikte. Eén of ander vaag merk. Een uur nadat alle wanden in de spachtelputz zaten kwam er een groene waas door. Na anderhalf uur waren alle muren pimpel groen. Die gast heeft werkelijk slecht geslapen die nacht. De volgende morgen aren alle muren wit bijgetrokken. :D
Ai_KaRaMBadinsdag 25 maart 2014 @ 20:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 18:01 schreef Gieliovd het volgende:
Help mij even:

SPS pro voorstrijk, 20 kilo emmer ¤38 ex....

[..]

Knauf Stuc-primer, 15 kilo, ¤37 ex....

[..]

Welke....
Knauf stucprimer moet je geloof ik 1 op 3 verdunnen met water; dat zou mogal kunnen schelen in het oppervlak dat je per kilo doet...
Surveillance-Fietsdinsdag 25 maart 2014 @ 20:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 20:48 schreef Ai_KaRaMBa het volgende:

[..]

Knauf stucprimer moet je geloof ik 1 op 3 verdunnen met water; dat zou mogal kunnen schelen in het oppervlak dat je per kilo doet...
kán je verdunnen. Ik dacht maximaal 1 op 1. Maar 1 op 3 kan natuurlijk ook... zal iets minder werken.
Gieliovddinsdag 25 maart 2014 @ 20:51
Klopt, 1:1 tot 1:3 verdunnen volgens Knauf, maximaal 60m² per emmer van 15 kilo bij 1:3 verdund. 2 emmertjes mee dus. Ze geven aan 100 gram per m².

Heb nog wat Forbo 099 staan, smeer ik dat ook wel ergens weg. Mooi roze is niet lelijk.

Volgens mij moest je die andere prut ook verdunnen. Maar goed, ik kies de Knauf wel. Nou nog ff een gaatje vinden om 't te halen in Schiedam.
Surveillance-Fietsdinsdag 25 maart 2014 @ 21:05
Maar je hebt dus 130 vierkante meter aan metselwerk? ben je wel een middagje aan kwijt, voorstrijken. En doe een wegwerp overall aan. :')
Gieliovddinsdag 25 maart 2014 @ 21:50
Oorspronkelijke berekening van 103 geloof ik. Is een wandje bij gekomen van zo'n 3.

Dan nog nieuwe gipswand van zo'n 12 en nog een van 6. Tikt lekker aan.

Wegwerp overall is wel een idee... ik zie mezelf alweer onder de troep. Waar ik die weer vandaan moet halen is een tweede. Anders maar 'n gewone in de was ;)

Is best een groot huis hoor. Hoge plafonds en de "lange muur" is toch tegen de 9 meter. Dus ja :)

Breaking-Bad-Heisenberg.jpg
koffielepeldinsdag 25 maart 2014 @ 22:09
Volgens mij koop je voor een paar euro van die schilder-wegwerp-overalls bij de gamma.

En anders naakt, dat zou ik doen :P

c_/
Knutsel-Smurfdinsdag 25 maart 2014 @ 23:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 18:39 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
Ik zou knauf nemen. Omdat knauf. :D en inderdaad. 130 m2 in een uurtje. :')_!
Een uur?!?!?
Ik fix dat in 5 minuten.

Ingrediënten:
-2 potten voorstrijk
-Stevig stuk vuurwerk (bij voorkeur Poolse import, moet toch een beetje in de "beunhazen-stuc-sfeer" blijven).
-aansteker

En dat alles INCLUSIEF garantie


(Namelijk dat het een immense grafbende wordt).
Surveillance-Fietswoensdag 26 maart 2014 @ 07:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 maart 2014 21:50 schreef Gieliovd het volgende:
Oorspronkelijke berekening van 103 geloof ik. Is een wandje bij gekomen van zo'n 3.

Dan nog nieuwe gipswand van zo'n 12 en nog een van 6. Tikt lekker aan.

Wegwerp overall is wel een idee... ik zie mezelf alweer onder de troep. Waar ik die weer vandaan moet halen is een tweede. Anders maar 'n gewone in de was ;)

Is best een groot huis hoor. Hoge plafonds en de "lange muur" is toch tegen de 9 meter. Dus ja :)

[ afbeelding ]
Het is namelijk zonde van je goede werkkleding. Net als egaline over je benen werpen als je met je mixer iets te scheef in de kuip staat te porren. :')
Gieliovdwoensdag 26 maart 2014 @ 20:09
Goede werkkleding... de kleding die ik al 2 jaar draag is ontstaan uit versleten spijkerbroeken en bij allemaal hangt m'n kont eruit en m'n rechter knie scheurt steeds verder open.

Spettertje meer of minder ;)

Oja: ze staan er hoor:
IMG-20140326-WA0005_zpssu4rsxhn.jpg

Als het ff kan vrijdag, anders zaterdag poetsen.
ueberduitserwoensdag 26 maart 2014 @ 23:09
Die twee lachen je toe of niet? ;)
Gieliovdwoensdag 26 maart 2014 @ 23:33
quote:
1s.gif Op woensdag 26 maart 2014 23:09 schreef ueberduitser het volgende:
Die twee lachen je uit of niet? ;)
Fixed

:P
Knutsel-Smurfdonderdag 27 maart 2014 @ 17:29
Na komend weekend verwachten we nu wel foto's van Gielovd met een roze kapsel >:)
Gieliovddonderdag 27 maart 2014 @ 17:33
stucprimer.jpg

Iesse geel.

En mijn kop ga je hier niet zien, dan komt er geen hond meer op dit topic :+
Surveillance-Fietsdonderdag 27 maart 2014 @ 18:23
Mooi geel is niet roze...
Vonkenboerdonderdag 27 maart 2014 @ 18:36
quote:
0s.gif Op donderdag 27 maart 2014 17:33 schreef Gieliovd het volgende:
[ afbeelding ]

Iesse geel.

En mijn kop ga je hier niet zien, dan komt er geen hond meer op dit topic :+
Dat van ons was roze; dan zie je er ook niet meer uit :P
En wij moesten het plafond voorstrijken !

Wanneer komt de stukadoor ?
bluemoon23donderdag 27 maart 2014 @ 18:48
quote:
0s.gif Op woensdag 26 maart 2014 20:09 schreef Gieliovd het volgende:
Goede werkkleding... de kleding die ik al 2 jaar draag is ontstaan uit versleten spijkerbroeken en bij allemaal hangt m'n kont eruit en m'n rechter knie scheurt steeds verder open.
Een overall heb ik nooit aan bij het klussen.
Ik zweer bij van die werkbroeken waar je van die losse kniebeschermers in kunt doen, ongemerkt steun je vaker op je knieen dan je denkt.
Atmozdonderdag 27 maart 2014 @ 18:51
Ziet er
quote:
0s.gif Op donderdag 27 maart 2014 17:33 schreef Gieliovd het volgende:
[ afbeelding ]

Iesse geel.

En mijn kop ga je hier niet zien, dan komt er geen hond meer op dit topic :+
lol :D
Maareh... dat gele he... dat heb ik nu ook bij mij op de pas geplaatste muurtjes...
Is dát nu de voorstrijk? Ik meende dat dat juist ontiegelijk roze was :?
Of is de ene voor muur, en de andere voor plafond(platen?)

Ik vond het al vreemd uitzien, en het lijkt net alsof het alleen maar geler wordt :X

En verder: keep up the good work! :7
Gieliovddonderdag 27 maart 2014 @ 19:41
@ Vonk: ik heb ook Forbo 099 dispersieprimer staan. Dat is roze. Tevens heb ik blauwe voorstrijk voor tegellijm staan. Ook leuk.

De stukadoor - die moet ik nog vinden. Van mij mag hij maandag beginnen.

Sta nu op marktplaats met klus, maar krijg allemaal Ahmeds en "klussenbedrijven" die reageren. Ik wil kwaliteit en geen gelul... voor een nette prijs. Iemand die snelle knaken wil verdienen hoeft bij mij niet te komen.

Ik haat het zo om dingen uit te besteden als je niet weet waar je aan toe bent.

@ bluemoon: die zijn erg prettig ja. Had ik ook moeten kopen. Ik kan niet op m'n knieën zitten zonder goede kussentjes dus die draag ik het hele huis door. Heb hele slechte gewrichten helaas.

@ Atmoz: thanks.

Je hebt erg veel soorten materiaal. Die gele is wss Knauf Stuc-primer. Die roze kan goed Forbo 099 zijn. Zo heb je nog veel meer soorten. Je hebt diepgrond, stabilisator, primer, voorstrijk, hechtprimer etc. etc. Spul voor op beton is anders dan op baksteen. Beton daar hecht stukwerk weer slecht op en baksteen zuigt direct al 't vocht eruit waardoor het verbrandt en niet goed uithardt. Dan flikkert het van de muur.

In dat spul voor op beton zit dan vaak weer kwartszand... voor de hechting.

Ik heb één stuk muur waar het oude stucwerk nog op zit. Dat is geen kalk maar zandcement rommel. Dat wil ik dus met mijn Forbo 099 prutje. Forbo zegt: Het versterken van de toplaag van enigszins afzandende wanden en vloeren.

Dat is dus mijn doel. Smeer 't er lekker op, dan bindt het de korrels en zandt het minder af.

Die kleur: zou best kunnen dat het door UV enzo geler wordt.

Ga morgen aan de slag, ben benieuwd :9 Eerst ff die PUR wegsnijden overal, blokkwast kopen (voor 't kaderen bij plafond) en kijken of ik ergens een stok voor die roller kan vinden. En dan ~O>

Exacte wetenschap die smeersels _O-
Atmozdonderdag 27 maart 2014 @ 19:46
quote:
0s.gif Op donderdag 27 maart 2014 19:41 schreef Gieliovd het volgende:
@ Vonk: ik heb ook Forbo 099 dispersieprimer staan. Dat is roze. Tevens heb ik blauwe voorstrijk voor tegellijm staan. Ook leuk.

De stukadoor - die moet ik nog vinden. Van mij mag hij maandag beginnen.

Sta nu op marktplaats met klus, maar krijg allemaal Ahmeds en "klussenbedrijven" die reageren. Ik wil kwaliteit en geen gelul... voor een nette prijs. Iemand die snelle knaken wil verdienen hoeft bij mij niet te komen.

Ik haat het zo om dingen uit te besteden als je niet weet waar je aan toe bent.

@ bluemoon: die zijn erg prettig ja. Had ik ook moeten kopen. Ik kan niet op m'n knieën zitten zonder goede kussentjes dus die draag ik het hele huis door. Heb hele slechte gewrichten helaas.

@ Atmoz: thanks.

Je hebt erg veel soorten materiaal. Die gele is wss Knauf Stuc-primer. Die roze kan goed Forbo 099 zijn. Zo heb je nog veel meer soorten. Je hebt diepgrond, stabilisator, primer, voorstrijk, hechtprimer etc. etc. Spul voor op beton is anders dan op baksteen. Beton daar hecht stukwerk weer slecht op en baksteen zuigt direct al 't vocht eruit waardoor het verbrandt en niet goed uithardt. Dan flikkert het van de muur.

In dat spul voor op beton zit dan vaak weer kwartszand... voor de hechting.

Ik heb één stuk muur waar het oude stucwerk nog op zit. Dat is geen kalk maar zandcement rommel. Dat wil ik dus met mijn Forbo 099 prutje. Forbo zegt: Het versterken van de toplaag van enigszins afzandende wanden en vloeren.

Dat is dus mijn doel. Smeer 't er lekker op, dan bindt het de korrels en zandt het minder af.

Die kleur: zou best kunnen dat het door UV enzo geler wordt.

Ga morgen aan de slag, ben benieuwd :9 Eerst ff die PUR wegsnijden overal, blokkwast kopen (voor 't kaderen bij plafond) en kijken of ik ergens een stok voor die roller kan vinden. En dan ~O>

Exacte wetenschap die smeersels _O-
Wow, dat is me inderdaad nogal speciaals spul allemaal zeg...
Ik heb daar nooit echt bij stilgestaan, maar het kan dus zomaar foutgaan als je 't verkeerde goedje uitkiest voor een bepaalde klus. Je moet het maar weten allemaal!!

Hier op de gang (ik zie het nu toevallig staan) heeft ook nog niemand een emmertje Knauf Betokontakt achter gelaten... Daar loopt allemaal rood/bruin spul uit. Lijkt wel of dat ding lekt ofzo. Waar is dat voor? Want die kleur kom ik nergens tegen hier in huis :?

En dat verhaal met die klussenbedrijven/snel geld verdieners komt me bekend voor ja. Ik heb d'r zelf nu ook mee te maken, maar ben gelukkig via Werkspot.nl toch een goeie tegen gekomen... Alleen waarschijnlijk niet bij jou uit de buurt (ik zit hier in 't zuiden des lands)
Gieliovddonderdag 27 maart 2014 @ 19:49
Doet eens niet zo onnodig citeren }:|

:+

Betocontact is voor niet-zuigende ondergronden, glad... daarmee maak je het hechtend voor je pleister. Als je op glad beton het verkeerde goedje smeert dan pleurt je sierpleister er zo weer af :')

@ klussentoko's: ik heb slechte ervaringen met dingen uitbesteden.
Atmozdonderdag 27 maart 2014 @ 20:18
quote:
0s.gif Op donderdag 27 maart 2014 19:49 schreef Gieliovd het volgende:
Doet eens niet zo onnodig citeren }:|

Oh, is dat niet gangbaar hier? (ben ik volgens mij echt de hele tijd aan het doen, ook in m'n eigen topic)
Gewoon zoals jij doet met dat "@" is de "standaard"?

Hmzz, wat heb je dan voor negatieve ervaringen? Is eens iets niet goed gegaan?
Gieliovddonderdag 27 maart 2014 @ 20:29
- Dakdekkers - 7 keer lek, tot ik een ander in de arm nam... Zou ¤¤ terugkomen, maar kreeg in de plaats doodsbedreigingen ^O^

- Tegels - heel veel zelf moeten dirigeren en laten corrigeren.

- Idee om badkamer geheel uit te besteden ivm tijd --> gruwelijk dure aanbiedingen.

- Glaszetters - snel en goed werk --> wel vloer schade.

- Schuifpui - prachtige pui --> wel lekkage, roosters verkeerde kleur, transportschad

- Schilderwerk buiten --> nooit afgemaakt, zeer slechte hechting, slordig, dingen vergeten, bellen.

Dusz.... uitbesteden }:|
Surveillance-Fietsdonderdag 27 maart 2014 @ 23:01
Hoe heb je die mensen 'gevonden'? marktplaats?
Gieliovddonderdag 27 maart 2014 @ 23:07
Marktplaats, Werkspot, Kluswebsite...

Je doet je best referenties te controleren... ik kom hier niet vandaan dus heb geen netwerk of kennissen.. dus ja. Je moet wat.

Tja, je moet wat. Idem met de stukadoor... ik vraag om me heen, ik kijk op 't net. Tijd zal 't leren.

Een stukadoor uit de buurt is ook geen garantie voor goed werk. Een lokale tegelzetter wilde ook de badkamer met rotband stuken in plaats van met stucmortel voor natte ruimten.
Surveillance-Fietsdonderdag 27 maart 2014 @ 23:19
Rotband in de badkamer. Lolololo.

Ik kan vragen of mijn stucmaardoor ook voor zichzelf bijklust... Hij is 100% betrouwbaar, net als zijn werk.
Gieliovdvrijdag 28 maart 2014 @ 20:09
Vanmorgen vol enthousiasme begonnen, al gauw kwam ik tot de conclusie dat mijn plan om direct te beginnen met voorstrijken niet ging lukken.

Alles stond in de weg en boven de voordeur moest ik nog een oplossing vinden voor een opstaand stukje muur. Dus deksel gemaakt, stellage eronder, isoleren...

Vervolgens om 13:0o begonnen met voorstrijken. Werd helemaal niks, dus ben eerst een verfrooster gaan halen zodat niet de halve emmer over de vloer ging. Blokkwast erbij... de laatste.

Om 19:00 weer gestopt dus een uur of 5 gekliederd.
IMG_20140328_170408_zpsx7eg6ksa.jpg
IMG_20140328_170355_zpstkauweke.jpg

Welkom in mijn gele huis ;) Het ziet er raarrrrrr uit!

Morgen het laatste deel afmaken waar ik de fut niet meer voor had. Rot stuk boven de trap enzo.

Woonkamer is zo goed als klaar, hal, grote slaapkamer, kleine voor 3/4.... overloop voor de helft.

Heb ook wat reactie op m'n advertentie maar dat schiet nog niet echt op. De prijzen lopen nu al uiteen van ¤1000 tot ¤4500 voor het totaal 8)7

[ Bericht 0% gewijzigd door Gieliovd op 28-03-2014 20:17:02 ]
Surveillance-Fietsvrijdag 28 maart 2014 @ 20:19
Die prijzen. :') echt. Wat.
Gieliovdvrijdag 28 maart 2014 @ 20:29
Echt he... Jammer vind ik dat.

Doe nou gewoon eens eerlijk. Je mag een leuke boterham verdienen voor goed werk... maar ja.
boertievrijdag 28 maart 2014 @ 20:49
Ik snap alleen niet waarom iedereen met een kwast gaat lopen kloten om de voorstrijk erop te krijgen. Een drukspuit werkt vele malen makkelijker en sneller. Je moet het niet gaan vergelijken met verf. :?
Gieliovdvrijdag 28 maart 2014 @ 20:57
Ik gebruik een brede vachtroller, de blokkwast waar ik aangrenzende vlakken niet moet raken.

Spuit is leuk, kost me weer een paar tientjes en kan ik alleen beneden gebruiken gezien ik boven de rest niet laat stuken en die gele meuk niet op m'n ramen en platen hoef te hebben ;)
bluemoon23vrijdag 28 maart 2014 @ 21:21
quote:
0s.gif Op donderdag 27 maart 2014 19:41 schreef Gieliovd het volgende:
@ bluemoon: die zijn erg prettig ja. Had ik ook moeten kopen. Ik kan niet op m'n knieën zitten zonder goede kussentjes dus die draag ik het hele huis door. Heb hele slechte gewrichten helaas.
Ik haal ze voor het klussen wel eens bij Wildkamp weg, ik weet niet of er eentje bij je in de buurt zit ?
Af en toe hebben ze een zooi in de aanbiedingsbak liggen, de "normale" maten zijn al snel weg natuurlijk, maar een riem doet wonderen ;)
Hier ¤15 per stuk.
http://www.wildkamp.nl/Ne(...)ZuvUO8/1?PageSize=10
quote:
0s.gif Op donderdag 27 maart 2014 20:29 schreef Gieliovd het volgende:
- Idee om badkamer geheel uit te besteden ivm tijd --> gruwelijk dure aanbiedingen.
Dat heeft een collega van mij ook gedaan, hij wilde het niet zelf doen ivm: kost veel tijd, dochters en vrouw gaan dan zeuren etc. (en hij is ook gewoon 2 weken vrij als hij niet offshore is, net als ik)
Kosten ¤15000 8)7 , en dat was in een gewoon rijtjeshuis, ex huurwoning, verder geen dure materialen gebruikt ofzo
Gieliovdzaterdag 29 maart 2014 @ 08:36
Precies... Ik verkoos alsnog om het zelf te doen en dus een klap geld bespaard.

@Wildkamp: zal eens ff kijken straks. Ik ben door m'n broeken heen thuis haha. De pijpen rollen er allemaal vanaf.

Ik ga weer aan de slag.
koffielepelzaterdag 29 maart 2014 @ 09:04
Protip: koop een werkbroek :Y

Zie het als een stuk gereedschap, je krijgt er geen spijt van.

Ik gebruik kniestukken die in mijn werkbroek passen, sindsdien geen last meer van m'n knieën :)
Met name die kniestukken waren zo'n "had ik dit maar eerder gedaan" aankoop.

c_/
Gieliovdzaterdag 29 maart 2014 @ 20:01
Op m'n werk, toen ik geregeld nog meeliep in de fabriek met de monteurs, droeg ik die broeken ook altijd met kussens erin. Heerlijk was dat ja. Moet ik toch maar eens gaan zoeken. Beetje dom dat ik al 2,5 jaar loop te kloten.

Zoals gezegd stond het weekend in het kader van voorstrijken!

Vrijdag was ik vrij gezien ik mezelf aan het vergeten ben en veel te druk ben op 't werk. Ik zat alweer dik boven de 40 uur in 4 dagen. Maar ja, die schrijven en een dag vrij nemen, dat mag niet.

Vanmorgen doorgegaan met m'n karwei en om een uur of 3 was ik helemaal klaar met alle kamers inclusief nastrijken van de plafond - wand aansluiting.

Ik begon dus met kaal metselwerk:
IMG_20140323_155708_zps3c06nmni.jpg

En na een uur of 8 staat het huis er zo bij, om maar te beginnen met dezelfde muur:
IMG_20140328_170355_zpsfhh2hoxg.jpg
IMG_20140328_170342_zpsgn0fgdjp.jpg
IMG_20140329_142020_zpsd7x0ahno.jpg

Zoals je ziet heb ik ook de witte gipsplaten in de Stuc-primer gezet ook al zou het eigenlijk in de Putzprimer moeten. Nou, na enig onderzoek is het enige verschil dat er kwartszand in verwerkt zit. Verder is het ook een kunststofdispersie.

Gieliovd maakt dus gewoon zijn eigen Putsprimer.
IMG_20140329_142046_zpsckmgr64u.jpg

Wat een rotklus met alle schuine hoeken, kleine dingetjes en het feit dat ik niet alles onder de plak wilde krijgen.

KLAARIE! Stukadoor komt u maar.

Leuk trouwens voor de mensen die volgen.... Ik had gelezen dat ik zo'n 60 m² kon doen met één emmer, als ik deze 1:3 zou verdunnen. Dus ik heb 2 emmers meegenomen, ¤90 verder.

Ik ben begonnen met 1:2,5 verdunnen... later 1:2.... Ik heb er iets van dik 120-130m² mee volgesmeerd en sommige delen best dik. En er zit nog één vijfde deel in de emmer. In de eerste emmer :')

Anyway....

Ik ben maar gaan stofzuigen. Alles netjes "stofvrij" en zo ruim mogelijk. Moest die bouwzuiger met stoffilter (papieren cartridge) 4 keer uitkloppen omdat hij niks meer deed. K*tsysteem is dat.

ZONDAG VRIJ *O*
Gieliovdzaterdag 29 maart 2014 @ 20:09
Ik zit steeds meer op het spoor om spachtelputz aan te laten brengen in de woonkamer. Stuk sterker dan sausklaar pleister... en nog mooi ook.

Dus op de planning staat:

- Uitmeten exacte oppervlak van:
Te rapen
Te pleisteren
Plafond
Te spachtelputzen

Ik hoop dat morgenvroeg nog ff te doen voor ik weg ga. Dan kan ik wat beter onderhandelen met de stukadoors.

Overigens wel een beter beeld gekregen. Het metselwerk moet eerst "geraapt" worden, dus grof stucwerk. Als je spachtelputz wilt, kan dat daar blijkbaar meteen over. Alternatief is relatief dun pleisteren voor glad werk. Ik dacht dat ze direct pleister zouden opzetten maar het is eigenlijk logisch.

Op zolder heb ik ook éérst geraapt en toen fix&finish.

[ Bericht 1% gewijzigd door Gieliovd op 29-03-2014 20:14:49 ]
JantinaGrzondag 30 maart 2014 @ 12:09
Er zit behoorlijk schot in! Lekker hoor.
Vonkenboerzondag 30 maart 2014 @ 12:15
Je gaat in ieder geval hard de goede kant op Michiel ! ^O^

Vergeet niet te genieten van het mooie weer !
Vonkenboerzondag 6 april 2014 @ 20:47
Is hier inmiddels de stucmaardoor al gearriveerd ? -O-
Gieliovdzondag 6 april 2014 @ 21:24
Nog geen stuukmaardoor geweest!

Heb er 3 op bezoek gehad, advertentie staat open... is nog wachten op de offerte van de derde bezoeker. Ik wil dinsdag proberen de knoop door te hakken en een afspraak te maken.

Prijzen vallen me tegen maar realiseer me dat het geen nieuwbouw pand is waar ze even dunpleisteren en klaar.

Helaas heeft zich weer een naar gevoel ontwikkeld over vakmannen die meer verkopers zijn dan "niet lullen maar poetsen" en als ze dan ook nog vrolijk je harde werk staan af te kraken...

Anyway!

In tussentijd niet stilgezeten natuurlijk. Vorige zondag niks gedaan (mooi weer, genieten zoals Vonk adviseerde haha) en doordeweek eens een uurtje of wat.

Om het stuccen beter mogelijk te maken moest ik nog wat blokjes hout dieper afzagen, zodat ze niet vlak onder 't opppervlak komen te liggen van het stucwerk en dus gaan werken. Dat soort kleine details.

Al die kleine klusjes kosten stiekem toch weer veel tijd. En perfectionist als ik ben zie ik steeds weer wat.

- Ik heb de badkamer afgeplakt om het plafond mee te laten stuccen
- Gaatjes gepurd
- Trap gepurd
- Stofzuigen
- Stucloper gelegd
- Begonnen met laatste isolatie en gipsplaat op zolder (ketel)
- Opruimen
- Lijstje gemaakt
-.....

Zo zie ja maar. Hopelijk deze week alles geregeld voor die stukadoor. Dan kan die erin te smeren en dan kan ik daarna weer beginnen met aftimmeren. Ook weer een spannende, maar wel weer leuke fase!
Surveillance-Fietszondag 6 april 2014 @ 23:26
Wat. Kritiek op je werk? Huh.
Bruinoogjemaandag 7 april 2014 @ 11:26
Wat een gave topics! Wat heb je hard gewerkt, een heel dikke pluim voor jou ;) ^O^
Gieliovdmaandag 7 april 2014 @ 23:28
Thanks!! We gaan doorrrrrr....
Gieliovddinsdag 8 april 2014 @ 21:05
Goed nieuws onder de horizon. Ik heb zojuist een tweede gesprek gehad met een stukadoor uit de buurt en afgesproken dat hij de klus kan komen doen.

- Sausklaar maken slaapkamers, hal, overloop.
- Woonkamer spachtelputz korrel 1,2
- Woonkamer plafond gepleisterd
- Woonkamer plafond in de spuitlatex + hal ook
- Plafond badkamer gepleisterd en in spuitlatex

Wordt een enorme sprong voorwaarts!!

Zelf ga ik nog achter plafondlijsten aan, welke ik ook zelf ga monteren gezien het anders te duur wordt.
pahlawandinsdag 8 april 2014 @ 21:10
Top wanneer komt de stukadoor?
Gieliovddinsdag 8 april 2014 @ 21:22
Hij kon volgende week beginnen zei hij, moeten nog ff afstemmen wanneer precies.

Hartstikke meui!

Doorlooptijd zal wel een paar weken duren, hij moet heel dik rapen in de woonkamer.

Iemand een bouwdroger te leen of huur voor weinug?
knoblaucha6dinsdag 8 april 2014 @ 21:34
Bouwdroger heb ik niet voor je, wel een "wat ga je hard" als hart onder de riem.
En de stucadoor O+ , die maakt ineens een heus huis van wat jij ooit voor ogen had toen je begon in een bouwval ^O^
En dan ineens in je hoofd zie je de bank of die kast al staan, op weg naar de laatste loodjes, dat geeft een boost energie. :Y
Gieliovddinsdag 8 april 2014 @ 21:38
Thanks!!

Happy-Smiley-Twitter-Banner-Background-copy.jpg
Knutsel-Smurfdinsdag 8 april 2014 @ 23:38
Ik ben absoluut geen fan van bouwdrogers. Laat het gewoon lekker natuurlijk drogen. Dan duurt t maar wat langer. Bouwdrogers zijn fijn bij lekkages maar verder krijg je er meer ellende mee als plezier van.
Gieliovdwoensdag 9 april 2014 @ 06:45
Ik ben redelijk bang dat m'n souterrain, waar ik woon en al mijn spullen staan...... Zo vochtig wordt dat ik m'n tv moet uitwringen. Straks staat daar overal schimmel op.

Ik heb al lang strijd met vocht daar beneden... Maar goed je hebt gelijk. Hopen op goed weer, en ramen boven open. Alle roosters open.
Surveillance-Fietswoensdag 9 april 2014 @ 06:47
Werd mij ook afgeraden. Moet je enkel gebruiken om de temp boven de 5 graden te houden. Zet je raam op een flinke kier en het droogt snel genoeg. :Y
Gieliovdwoensdag 9 april 2014 @ 06:49
Dan gaan we dat maar doen.

Is je ketel al gemaakt? Vrijdag wel douchen he!
Surveillance-Fietswoensdag 9 april 2014 @ 06:53
quote:
0s.gif Op woensdag 9 april 2014 06:49 schreef Gieliovd het volgende:
Dan gaan we dat maar doen.

Is je ketel al gemaakt? Vrijdag wel douchen he!
vrijdag gipsplaatje en fix and finish! Dan plafond en gisplaten afwerken met verf... Bad plaatsen, ander sanitair en in bad met koud water....
Gieliovdwoensdag 9 april 2014 @ 06:56
:')

Maak die ketel nou. Anders komt RenRen nooit bij je intrekken. Of.... ;)
jpajswoensdag 9 april 2014 @ 07:40
quote:
0s.gif Op woensdag 9 april 2014 06:56 schreef Gieliovd het volgende:
:')

Maak die ketel nou. Anders komt RenRen nooit bij je intrekken. Of.... ;)
Gewoon een keteltje warmen op de stoof. Als die warm is in het bad gooien. Dat herhalen tot het bad vol is. Vergeet niet de hele badkamer vol te zetten met waxinelichtjes en die aan te steken.

337%20candle%20bathroom_full.jpeg
Knutsel-Smurfwoensdag 9 april 2014 @ 15:06
quote:
0s.gif Op woensdag 9 april 2014 06:45 schreef Gieliovd het volgende:
Ik ben redelijk bang dat m'n souterrain, waar ik woon en al mijn spullen staan...... Zo vochtig wordt dat ik m'n tv moet uitwringen. Straks staat daar overal schimmel op.

Ik heb al lang strijd met vocht daar beneden... Maar goed je hebt gelijk. Hopen op goed weer, en ramen boven open. Alle roosters open.
Anders een bouwdroger in het souterrain, niet om je stucwerk te drogen maar puur om die ruimte op de juiste luchtvochtigheid te houden. Eventueel een luchtvochtigheidsmeter (is vast een mooier woord voor maar daar kan ik even niet op komen) erbij. indien te hoog eventjes aan om het weer naar een respectabel niveau te krijgen. Deur naar je souterrain zoveel mogelijk dicht houden.

Laat die hut maar lekker natuurlijk drogen.
Gieliovdwoensdag 9 april 2014 @ 18:58
quote:
0s.gif Op woensdag 9 april 2014 15:06 schreef Knutsel-Smurf het volgende:

Deur naar je souterrain zoveel mogelijk dicht houden.
Deur? :P

Heb gekeken... bouwdroger huren, toch al gauw 2 weken nodig, kost me ¤100!! Man, dat is m'n halve verbouwing budget.

Niemand die er een te leen heeft? O-)

[ Bericht 44% gewijzigd door Gieliovd op 09-04-2014 19:56:06 ]
Knutsel-Smurfdonderdag 10 april 2014 @ 11:24
Grote bergen oude kranten verzamelen :+
Ontrekt ook vocht uit je ruimte, en dan worden ze zwaarder en kun je zelfs je verbouwingsbudget ermee aanvullen als je het inleverd als oud papier _O-
Gieliovddonderdag 10 april 2014 @ 21:03
Zojuist was de stukadoor nog een keer op bezoek om wat details door te spreken.

Maandag om 07:00 gaat hij met z'n maat beginnen!

Ik moet van 't weekend nog aan de bak.

- Plafond naden voorstrijken en tapen
- Badkamer plafond voorstrijken
- Ruimtes helemaal leegmaken
- Koof riolering in de hal maken
- Verdikkingen in de muur aanpakken i.v.m. dikte laag bij kozijn aansluiting (k*t! weer stof!!)
- Afplakken badkamer zodat m'n antraciet voegen mooi blijven enzo... terror.
- Draden van de bnel wegwerken
- Pur hier en daar nog weg
- ETCCCCCCCCCCCCCC

Genoeg te doen dus. En dan nog sociale plannen ook ;)
Knutsel-Smurfdonderdag 10 april 2014 @ 22:19
Naden zelf tapen? Zelf alles lijmen / afplakken? Dan mag hij wel verdomd goedkoop zijn!!
Gieliovddonderdag 10 april 2014 @ 22:22
Ik doe dingen om de prijs te drukken... maar verdomd goedkoop, nee. Wel dusdanig betaalbaarder dan directe collega's met een ook goed verhaal, dat ik denk "we gokken 't erop".

Ach smurf... we zien wel.
Knutsel-Smurfvrijdag 11 april 2014 @ 12:31
Precies, en als het straks netjes strak is en de rekening is al een tijdje betaald maakt het ook niet meer zo veel uit ;)

Merk zelf dat ik het "shoppen" soms ook beu wordt. Gisteren bezig geweest voor een HE180B met wat aanpassingen om een draagmuur op te vangen, na 2 bedrijven (scheelde amper iets) ook gelijk de eerste terug gebeld, wellicht dat zoeken 50 tot 100 euro bespaard, maar had er geen zin meer in.
koffielepelvrijdag 11 april 2014 @ 12:43
Elk tientje is er één hoor. Die luxe kan ik me echt niet permiteren :)

c_/
Gieliovdvrijdag 11 april 2014 @ 17:06
Op een bepaald moment ben je het zat. Kijk, producten zoeken zit ik minder mee, op m'n gemak achter de PC beetje zoeken in de loze uurtjes.

Diensten - al dat volk, gevoeligheden, verhaaltjes, gezeik.

Nee.

Tientjes op zo'n klus doet me weinig, maar in 't algemeen wel.
Vonkenboerzaterdag 12 april 2014 @ 09:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 april 2014 17:06 schreef Gieliovd het volgende:
Op een bepaald moment ben je het zat. Kijk, producten zoeken zit ik minder mee, op m'n gemak achter de PC beetje zoeken in de loze uurtjes.

Diensten - al dat volk, gevoeligheden, verhaaltjes, gezeik.

Nee.

Tientjes op zo'n klus doet me weinig, maar in 't algemeen wel.
Hehe, ik begrijp dat het iemand uit de buurt is geworden ? :)
Ik hoop dat je er betere ervaringen mee hebt dan al het andere volk wat je over de vloer hebt gehad.

Zal best goed komen ! Al vind ik wel dat je een hoop zelf moet doen. -O-
Gieliovdzaterdag 12 april 2014 @ 14:29
Das ook mijn eigen keuze om de prijs te drukken.

Gaas zit, koof voor riool in de hal ff gauw gemaakt. Morgen worden 2 deuren gehaald dus scheelt weer ruimte.

Morgen nog heel lijstje te doen maar ga nu socialisen.

Wordt aan poten morgen ~O>
Vonkenboerzondag 13 april 2014 @ 11:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 april 2014 14:29 schreef Gieliovd het volgende:
Das ook mijn eigen keuze om de prijs te drukken.

Gaas zit, koof voor riool in de hal ff gauw gemaakt. Morgen worden 2 deuren gehaald dus scheelt weer ruimte.

Morgen nog heel lijstje te doen maar ga nu socialisen.

Wordt aan poten morgen ~O>
Even met de zweep erover ~O> !
En dan kan morgen de stucmaardoor beginnen ! *O*
Gieliovdzondag 13 april 2014 @ 12:11
Jihaaaa en of. Heb al met slijptol lopen spelen dus de hobbels zijn eruit.

Deuren worden als het goed is zo gehaald. Zal je met zien, marktplaats, komen ze niet opdagen :')

Voorstrijken badkamer plafond is al klaar. Overal gaasband ook, foto's volgen.

Kraan op een houten constructie los van de muur gezet, zodat ze die er niet af breken en ik een fontein krijg.

Kuur-hout-muur overgang hout er tussenuit gehaald i.v.m. Scheuren...

Beldraad weggewerkt zodat er tegenaan gesmeerd kan worden.

Ff broodje en dan zo eens kijken wat er op t lijstje staat. Voornamelijk stofzuigen, ruimte maken, afplakken badkamer enzo denk ik.... Heb ik de middag misschien vrij???

Wellicht nog tijd de motorfiets weer in elkaar te zetten.... (8>
MrSubtlezondag 13 april 2014 @ 20:21
Zijn er eigenlijk ook ergens foto's van de buitenkant te bewonderen? :)
Gieliovdzondag 13 april 2014 @ 20:30
Hmmmmmm weinig denk ik!

Moet ik maar eens gaan nemen dan...

Ah, wat gevonden:

Voor zie je het voorraan en daarboven nog 3 dubbele ramen op rij. Daarboven de overhangende goot en de kap.
IMG_20130725_172048_zpsa7378f6a.jpg

Achter zie je op straatniveau (van voren dus) de nieuwe pui. Daaronder nog souterrain... daarboven nog een balkon met deur en dubbele ramen... daarboven nog de kap met supergrote dakkapel.

Ik zeg aan de achterkant altijd maar m'n flatgebouw.

IMG_0374_zps536a6dae.jpg

Die linker dakkapel dus, met die teringbende in de tuin :')
IMAG0073_zpse8cda212.jpg
Surveillance-Fietszondag 13 april 2014 @ 20:44
Je magazijn dus. _O_

Een ekte klusser heeft altijd 'nog wel wat liggen'.
Gieliovdzondag 13 april 2014 @ 20:57
Ik heb zoveel liggen, daar bouw je zo nog een huis van. De schuur achterin de tuin (4x2) puilt bijna uit.

Moet die plaatjes MDF ff te koop zetten, vergeet het steeds.

Heb geloof ik 91 plaatjes van 120x80 staat en nog eens 80 van 92x80.... Rekenfoutje :')
Knutsel-Smurfmaandag 14 april 2014 @ 19:06
En hoe is het gegaan op de eerste stuc-dag?
Gieliovdmaandag 14 april 2014 @ 21:32
GOED!

De eerste 2 grote wanden in de slaapkamers staan erin, aardig glad geworden al met MP75 de eerste raaplaag. Straks nog dunpleisteren overal.

Dan nog een wandje op de overloop, schoorsteen in de slaapkamer 2/3 gedaan... hier en daar een hoekprofiel.

Schrok van de bende, ook al heeft hij wel netjes gewerkt. Je loopt het toch heen en weer. Had niet alles afgedekt, dus vanavond stucloper wezen halen en de rest ook afgedekt.

Morgen gaat de grote wand in de woonkamer eraan geloven. 8 bij 2,76 is een heel oppervlak! Dat wordt beulen met z'n maat.

Er zitten al 8 balen op van volgens mij 25 kilo (dus 200 kilo) en 18 liter water per baal (dus 144 liter).

Foto's volgen... :)
IMG_20140414_174459_zpsetgl0ykx.jpg
IMG_20140414_174254_zpsaoizuqgr.jpg
IMG_20140414_174332_zpsv4e2wxyo.jpg

En dat was dus....
IMG_20140323_155456_zps0xqggosz.jpg

[ Bericht 23% gewijzigd door Gieliovd op 14-04-2014 21:58:47 ]
Vonkenboermaandag 14 april 2014 @ 22:02
Ziet er goed uit Gieliovd !

Vergeet niet genoeg te ventileren; om het vocht weer uit huis te kunnen krijgen ! :)
Des te eerdere droogt het stuc werk !
Gieliovdmaandag 14 april 2014 @ 22:05
Klopt, alle roosters staan open, ramen op kiertje, Itho box op 2...

Overdag is alles dicht met stuken. Als ik thuis ben gaat alles wagenwijd open.

O, ik ben nooit thuis :z

Heb deze 4 al op 'n rijtje staan in de woonkamer, vol gas.
hittekanon.jpg
Knutsel-Smurfmaandag 14 april 2014 @ 22:29
Heb je nou serieus hitte kanonnen erin gegooid??

Werkt jou gips-smeer-meneer trouwens nog met een handmixer?? Ik krijg spontaan medelijden met die kerel!
Mannetje hier had een mooie pomp installatie bij.
Gieliovdmaandag 14 april 2014 @ 23:01
We hebben het erover gehad.. Hij werkt liever zo maar soms pakt hij de pomp.

Wat mij betreft gek als een deur. Ik zou de muur vol knallen met de spuit en lekker afrijen.
Knutsel-Smurfmaandag 14 april 2014 @ 23:07
Voor een klein kamertje of snap ik het wel, dan is een kuip sneller.

Maar een plafond (trapje op, trapje af, x1000) of die lel van een muur beneden bij je mag ik voor zijn rug hopen dat hij de pomp aanslingert.

Of hij heeft thuis een prachtige vrouw die tevens masseuse is en zoekt een reden voor een intieme massage :+ dat kan ook natuurlijk...
Gieliovdmaandag 14 april 2014 @ 23:14
Amen sister.
MrSubtledinsdag 15 april 2014 @ 07:51
Super vet!
Surveillance-Fietsdinsdag 15 april 2014 @ 07:53
Super strak! ^O^
usernaamvergetendinsdag 15 april 2014 @ 08:09
Ziet er stak uit, super!
ueberduitserdinsdag 15 april 2014 @ 12:53
Dat ziet er al even anders uit! ^O^
BEdinsdag 15 april 2014 @ 14:41
Wauw, goed zeg! :Y
Gieliovddinsdag 15 april 2014 @ 18:14
Bedankt mensen!!! Gaaf, iedereen enthousiast mee :)

Kom thuis, voordeur open, bijna over m'n nek!

Adem vloeibare lucht in daar zo vochtig! BAM deur en raam tegenover elkaar open. Bluuugh eruit met dat vocht.

Hard gewerkt!!! Foto's volgen...
bleibleidinsdag 15 april 2014 @ 18:22
Ah! Dit zijn de leukste momenten van verbouwen. Als je in één keer zo een sprong vooruit maakt richting "af"! Ziet er goed uit :Y .
Gieliovddinsdag 15 april 2014 @ 19:12
Belofte maakt schuld:
IMG_20140415_170007_zpsqyn49zdc.jpg
IMG_20140415_170039_zpsmk8ux1xq.jpg

Daar moet nog heel wat gebeuren!! Zal wel te dik zijn geweest om in één keer op te zetten.

Plafond ziet er stukken beter uit!!!

IMG_20140415_165924_zpsiurwt3tl.jpg
IMG_20140415_165930_zps8cmqcxzw.jpg
bleibleidinsdag 15 april 2014 @ 19:19
Waarom smeert ie er eigenlijk zo dik tegenaan?
Dadelijk zitten je inbouwdozen een dikke cm diep :? .
Vonkenboerdinsdag 15 april 2014 @ 19:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 april 2014 19:19 schreef bleiblei het volgende:
Waarom smeert ie er eigenlijk zo dik tegenaan?
Dadelijk zitten je inbouwdozen een dikke cm diep :? .
De muur kan natuurlijk zo ontzettend ongelijk zijn; of uit het lood staan :)
Gieliovddinsdag 15 april 2014 @ 19:54
Welkom in de jaren 30, vrije hand metselwerk.

De muur is dusdanig scheef, krom, getordeerd en vooral buikt hij uit aan de onderkant met knijterharde zwarte bakstenen.... dat het wel moet.

Die inbouwdozen komen misschien wel >2 cm diep te liggen. Ik heb al een principe afspraak met Attema gemaakt voor afname van 10.000 opdikringen :P Paar M3x120 boutjes erin en gaan met die banaan.
4wooddinsdag 15 april 2014 @ 20:43
:W Gaaf man! eindelijk 'schone' wanden en plafonds. Lekkor bezig geweest de afgelopen tijd. Hoe laat je de muren opleveren? behang of saus klaar?
bleibleidinsdag 15 april 2014 @ 20:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 april 2014 19:54 schreef Gieliovd het volgende:
Welkom in de jaren 30, vrije hand metselwerk.

De muur is dusdanig scheef, krom, getordeerd en vooral buikt hij uit aan de onderkant met knijterharde zwarte bakstenen.... dat het wel moet.

Die inbouwdozen komen misschien wel >2 cm diep te liggen. Ik heb al een principe afspraak met Attema gemaakt voor afname van 10.000 opdikringen :P Paar M3x120 boutjes erin en gaan met die banaan.
Je woont in een jaren 30 huis, dan moet je geen rechte muren ambieren :P .
Surveillance-Fietsdinsdag 15 april 2014 @ 20:51
Lekker smeren! Omnomnom.
Vonkenboerdinsdag 15 april 2014 @ 21:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 april 2014 19:54 schreef Gieliovd het volgende:
Welkom in de jaren 30, vrije hand metselwerk.

De muur is dusdanig scheef, krom, getordeerd en vooral buikt hij uit aan de onderkant met knijterharde zwarte bakstenen.... dat het wel moet.

Die inbouwdozen komen misschien wel >2 cm diep te liggen. Ik heb al een principe afspraak met Attema gemaakt voor afname van 10.000 opdikringen :P Paar M3x120 boutjes erin en gaan met die banaan.
God, wat komt mij dat akelig bekend voor _O-
Gieliovddinsdag 15 april 2014 @ 21:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 april 2014 20:43 schreef 4wood het volgende:
:W Gaaf man! eindelijk 'schone' wanden en plafonds. Lekkor bezig geweest de afgelopen tijd. Hoe laat je de muren opleveren? behang of saus klaar?
Boven alles sausklaar, de hal ook...

Beneden wordt spachtelputz 1,2 in een witte tint. Plafonds en kooflijsten worden latex gespoten.

quote:
12s.gif Op dinsdag 15 april 2014 20:44 schreef bleiblei het volgende:

[..]

Je woont in een jaren 30 huis, dan moet je geen rechte muren ambieren :P .
:{w

;)
Knutsel-Smurfdinsdag 15 april 2014 @ 22:51
Hij gaat lekker!!!
fastonwoensdag 16 april 2014 @ 17:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 april 2014 19:54 schreef Gieliovd het volgende:
Welkom in de jaren 30, vrije hand metselwerk.

De muur is dusdanig scheef, krom, getordeerd en vooral buikt hij uit aan de onderkant met knijterharde zwarte bakstenen.... dat het wel moet.

Die inbouwdozen komen misschien wel >2 cm diep te liggen. Ik heb al een principe afspraak met Attema gemaakt voor afname van 10.000 opdikringen :P Paar M3x120 boutjes erin en gaan met die banaan.
Je hebt in ieder geval genoeg ruimte in de inbouwdozen :) U120 Dozen klinkt een stuk beter dan een lullig U50 doosje.
Gieliovdwoensdag 16 april 2014 @ 18:19
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 17:40 schreef faston het volgende:

[..]

Je hebt in ieder geval genoeg ruimte in de inbouwdozen :) U120 Dozen klinkt een stuk beter dan een lullig U50 doosje.
Daar houd ik van, denken in mogelijkheden en niet in problemen ;) Zie hier de dikte tot op heden, komt nog dunpleister overheen.
IMG_20140416_174111_zpsti6uoqyz.jpg

Verder weer een heleboel gedaan!! Ben erg enthousiast, wordt echt mooi. Zie foto's!
IMG_20140416_173927_zpsrjvfdeu3.jpg
IMG_20140416_173937_zpsncjqjefy.jpg
IMG_20140416_173950_zpsc9trzmby.jpg
IMG_20140416_174050_zpsmo7ddzaj.jpg
IMG_20140416_174016_zpsb07eyaqx.jpg
IMG_20140416_174123_zpsj3td1bjq.jpg
IMG_20140416_174209_zpsdwfjbkqs.jpg
Surveillance-Fietswoensdag 16 april 2014 @ 18:23
Niceeeeeeeeeeeeeee
Surveillance-Fietswoensdag 16 april 2014 @ 18:24
Straks ga je nog denken dat het einde in zicht is.... Moet niet gekker worden.
Gieliovdwoensdag 16 april 2014 @ 18:24
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 18:24 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
Straks ga je nog denken dat het einde in zicht is.... Moet niet gekker worden.
:')

Pure porno dit.
Vonkenboerwoensdag 16 april 2014 @ 19:28
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 18:24 schreef Gieliovd het volgende:

[..]

:')

Pure porno dit.
Waarom stuct hij de inbouwdozen niet gewoon weg ? Die tekenen zich later vaak weer af :) zodat je ze eenvoudig voorzichtig kunt uit tikken

Als je schakelmateriaal wat naast elkaar gemonteerd wordt eenvoudiger en strakker wilt kunnen afmonteren dan is het wel handig dat de stukjes tussen twee inbouwdozen ook gestuct zijn ;)
Anders trekt het bij het monteren altijd scheef; en krijg je ze niet mooi strak sluitend op de muur.

En ik spreek uit eigen ervaring :s)
Gieliovdwoensdag 16 april 2014 @ 19:35
Goed punt Vonk, ach hij doet het zo... Mocht ik daar tegenaan lopen dan smeer ik het zelf nog wel vol nadat ik de vulringen gemonteerd heb. Ik hoop er eigenlijk op dat ik het daarmee kan oplossen.

Ik heb liever niet dat ze het dicht laten hoor!! Er zit 3 cm gips op, dus ik zie mezelf al staan met m'n beitel haha.

Komt wel goed.. voor alles is een oplossing :)
BEwoensdag 16 april 2014 @ 19:48
Mooi! _O_
Vonkenboerwoensdag 16 april 2014 @ 19:51
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 19:35 schreef Gieliovd het volgende:
Goed punt Vonk, ach hij doet het zo... Mocht ik daar tegenaan lopen dan smeer ik het zelf nog wel vol nadat ik de vulringen gemonteerd heb. Ik hoop er eigenlijk op dat ik het daarmee kan oplossen.

Ik heb liever niet dat ze het dicht laten hoor!! Er zit 3 cm gips op, dus ik zie mezelf al staan met m'n beitel haha.

Komt wel goed.. voor alles is een oplossing :)
Heb je geen inbouwdozen met detectie deksels ?
Gieliovdwoensdag 16 april 2014 @ 19:57
quote:
17s.gif Op woensdag 16 april 2014 19:48 schreef Brighteyes het volgende:
Mooi! _O_
:) Wordt wel wat he!!
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 19:51 schreef Vonkenboer het volgende:

[..]

Heb je geen inbouwdozen met detectie deksels ?
Ik was al blij dat ik deksels kon vinden op zolder, laat staan luxe deksels :)
fh101woensdag 16 april 2014 @ 20:20
Super!
Gieliovdwoensdag 16 april 2014 @ 20:53
Ben even met de waterpas bezig geweest...

De muur is niet waterpas gemaakt. Ik meet zo een verloop van 4 cm over de lengte van de waterpas (1.80) van 20 cm boven vloer naar omhoog.. Hij is wel spiegelglad. Het valt vooral op omdat het nieuwe kozijn van de pui en de afwerklat ervan wel waterpas zijn...

Op de muur van de hal steekt de muur er op plekjes doorheen, de voegen die uitsteken. Er komt nog dunpleister overheen.

Ben ik nou zo lastig?

[ Bericht 6% gewijzigd door Gieliovd op 16-04-2014 21:15:53 ]
jaspervewoensdag 16 april 2014 @ 21:09
Bedoel je dat de muur een soort van naar voren helt?

4 cm op 1,80 m lijkt me erg veel. Genoeg om op te vallen met het blote oog?
Gieliovdwoensdag 16 april 2014 @ 21:16
Hij helt naar achteren. Ik zie het vanaf de andere kant van de kamer wel neigen ja!
jaspervewoensdag 16 april 2014 @ 21:21
Zou dat toch even ter sprake brengen denk ik. Wellicht dat hij er een verklaring voor heeft.

Neem niet aan dat het zo scheef was dat hij het in 2 keer moet doen waarbij er nu nog een laag overheen moet?
Gieliovdwoensdag 16 april 2014 @ 21:26
Nee, dit is de tweede laag. Gisteren stond hij er ruig ingekamd bij voor de tweede laag. Hij is al helemaal spiegelglad gemaakt voor de dunpleister.

Zal hem morgen bellen. We hebben samen nog gestaan bij de muur waar hij tegen me zei "Kijk, hier moet wel deze dikte op om het waterpas te krijgen, dus wat wordt werken".
Surveillance-Fietswoensdag 16 april 2014 @ 21:55
Kromme waterpas... Gewoon nog een keer smeren.
Gieliovddonderdag 17 april 2014 @ 10:33
Conclusie, om het loodrecht te krijgen moet er 3 kuub gips op en dat is niet haalbaar.
Surveillance-Fietsdonderdag 17 april 2014 @ 10:55
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 10:33 schreef Gieliovd het volgende:
Conclusie, om het loodrecht te krijgen moet er 3 kuub gips op en dat is niet haalbaar.
hoeveel centimeter zit er al op dan... MP75 kan prima tot 40 mm of zo. :o
jaspervedonderdag 17 april 2014 @ 11:36
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 10:33 schreef Gieliovd het volgende:
Conclusie, om het loodrecht te krijgen moet er 3 kuub gips op en dat is niet haalbaar.
Helde de muur dan zo erg naar achteren dat hij het na 2 lagen nog niet loodrecht had?
Knutsel-Smurfdonderdag 17 april 2014 @ 12:57
Op de foto's te zien heeft hij het onderaan (foto van de wcd's) behoorlijk dik erop staan.
Dan wordt hij uiteraard bovenaan NOG dikker.
Als hij onder nu gewoon wat spaarzamer was geweest had het kunnen lukken om hem in het lood te krijgen. Eventueel als het echt te gek word een cm afwijking. Maar dit is wel erg schuin.

Gewoon verkeerd begonnen lijkt me.
(of er moet onderaan een goede reden zijn geweest om bij die 4 wcd's zo dik te gaan).
pahlawanvrijdag 18 april 2014 @ 19:12
hoe staat het er nu voor?
JantinaGrvrijdag 18 april 2014 @ 19:28
Wauw, ziet er al goed uit zeg!
Gieliovdvrijdag 18 april 2014 @ 20:57
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 12:57 schreef Knutsel-Smurf het volgende:
Gewoon verkeerd begonnen lijkt me.
(of er moet onderaan een goede reden zijn geweest om bij die 4 wcd's zo dik te gaan).
De muur beneden steekt een heel stuk meer uit dan erboven, de keiharde laag van 40 cm steekt dus uit... en dan moest er blijkbaar dik op.

Erboven is het dus minder dik, of even dik maar dan dus minder veel naar voren stekend zeg maar.

Ik moet er maar mee leven, hij is verder erg strak!
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 april 2014 19:12 schreef pahlawan het volgende:
hoe staat het er nu voor?
Hoe staat het ervoor! Alle plafonds, wanden, muren zijn voorzien van de raaplaag welke al behoorlijk glad gepleisterd is na 1 keer messen. Het meerendeel van het werk ziet er heel strak uit, hier en daar wat spul waar ik niet happy mee ben dus oppakken weer.

Plafond droogt al lekker weg, is een dun laagje. De rest begint nog niet eens wit uit te slaan zo dik is het.

Al met al een flinke t*ringzooi in huis. Stukadoors zijn niet de meest nette werkers.

Het ziet er echt fantastisch uit. Het is een grote echoput geworden in huis en het ziet er héél licht uit. Lekker ruimtelijk zo dat lichte spul.

Zal morgen wat foto's schieten.
Knutsel-Smurfvrijdag 18 april 2014 @ 21:55
Ach, aan de andere kant...
Een jaren 30 hut hoort niet helemaal recht en strak te zijn.
Dat is de charme van het huis dat het een beetje scheef is ;)

Heb zelf ooit een maatje zijn huis verbouwd, na 2 middagen de laser en waterpas terug in de auto gegooid. Alles wat je precies waterpas hing leek schots en scheef. Lekker "op t oog" verder gewerkt en dat zag er een stuk "normaler" uit :+
usernaamvergetenzaterdag 19 april 2014 @ 11:51
Het wordt wel knap zo. Bestelling van Attema al binnen? :P
Gieliovdzaterdag 19 april 2014 @ 18:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 april 2014 11:51 schreef usernaamvergeten het volgende:
Het wordt wel knap zo. Bestelling van Attema al binnen? :P
Ja!
mystery-big-box.jpg
Troelzaterdag 19 april 2014 @ 20:59
Leveren ze daar ook al schoenen :D
Gieliovdzaterdag 19 april 2014 @ 21:12
En opeens plinten, een vloer! Woah gaat snel!

Nou, nee. Grapjûûh....

Vandaag niks gedaan, niet thuis geweest behalve een paar drop offs, dus geen foto's ook.

Misschien morgen weer wat doen, maar als het mooi weer is dan misschien maar ff wat anders. Moet eigenlijk wel goed ventileren, maar ja is niet anders.

Iemand nog een bouwdroger te leen?
Gieliovddinsdag 22 april 2014 @ 22:16
De stukadoor is vandaag bezig geweest met afpleisteren en komt over een paar weken weer terug als het droog is.

Kom ik net boven om te douchen, is hij een hele muur vergeten :P
Atmozdinsdag 22 april 2014 @ 22:19
Lol, das wel een beetje tja.... hoe zeg je dat? Dom? :)
Gieliovddinsdag 22 april 2014 @ 22:21
Is nou niet zo dat het niet opvalt, knalgeel stuk muur op de overloop haha.

En nou niet met discussies komen "o zat dat ook in de aangenomen klus dan".

Hij heeft het overwegend allemaal erg netjes gedaan! Van de week tijd zoeken en een inspectieronde doen... mierenneuker als ik ben.
Knutsel-Smurfwoensdag 23 april 2014 @ 10:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 april 2014 22:21 schreef Gieliovd het volgende:
Is nou niet zo dat het niet opvalt, knalgeel stuk muur op de overloop haha.

En nou niet met discussies komen "o zat dat ook in de aangenomen klus dan".

Hij heeft het overwegend allemaal erg netjes gedaan! Van de week tijd zoeken en een inspectieronde doen... mierenneuker als ik ben.
Niet gelijk van het negatieve uitgaan ;) Kost je teveel energie.

Maar wederom een briljante actie dus :|W
Gieliovdwoensdag 23 april 2014 @ 13:40
Altijd blijven lachen :)
pahlawanvrijdag 25 april 2014 @ 21:28
Waar blijven de fotos
Vonkenboervrijdag 25 april 2014 @ 22:13
quote:
0s.gif Op woensdag 23 april 2014 13:40 schreef Gieliovd het volgende:
Altijd blijven lachen :)
Even diep ademhalen !
En gewoon weer doorgaan ! ^O^
Gieliovdvrijdag 25 april 2014 @ 23:15
Foto's moet ik nog maken. Was/ben beetje van m'n ding doordat de "moeilijkere plekken" oftewel de niet-pleur-wat-op-en-strijk-glad-muren, nogal hobbelig, onvlak, aflopend, weglopend enzo zijn...

Er is een muur vergeten bovendien. Hoeknaald komt los met een scheur, plafond-muur aansluiting scheurt, muur-vloer aansluiting vertoont veel gaten waar plakplintjes komen...

Dus ja.. weer geladen discussies, erg onprettig. Ik wil dat iets gewoon goed lukt.... :(

Maar goed, hij is correct met me in gesprek gegaan en komende week wordt er reparatie gedaan.

On the bright side:
Het trekt al lekker wit weg, het ziet er op veel plekken wel erg mooi uit.

Even lachen:
Ik krijg de voordeur bijna niet meer open of dicht. Het was altijd al kiele-kiele met vochtig weer maar nu is het wel heel erg. Moet met gestrekte arm en 80 kilo de deur open forceren :P

Als je ook binnen stapt dan is het echt erg vochtig. Maar goed, advies is gewoon geenn bouwdroger. Dus ja, duurt ff langer gezien ik alleen ventileer als ik thuis ben en het licht is (muggen).... dus dat is 10 minuten per week :')

Klussen!
Ik kan weinig doen... zolder staat ragvol, souterrain ook wegens ongepland inboedel verhuizing... ik moet beginnen met aftimmeren. En dat kan pas na het stuccen.

Als ik tijd heb kan ik aan de CV leidingen in het soutterain wat doen, maar het is er ZO VOL dat dat ook een drama wordt.
JantinaGrzondag 27 april 2014 @ 12:19
Oehh.... da's balen. Maar komt allemaal goed zo te horen, ze komen komende week langs.
Wat is de verwachting qua droogtijd?

Krijg je ontwenningsverschijnselen nu je even niet kunt klussen? ;)
Heb ik ook last van hoor. Voelt alsof ik mijn weekenden niet nuttig meer besteed :')
blomkezondag 27 april 2014 @ 13:24
quote:
0s.gif Op zondag 27 april 2014 12:19 schreef JantinaGr het volgende:
Oehh.... da's balen. Maar komt allemaal goed zo te horen, ze komen komende week langs.
Wat is de verwachting qua droogtijd?

Krijg je ontwenningsverschijnselen nu je even niet kunt klussen? ;)
Heb ik ook last van hoor. Voelt alsof ik mijn weekenden niet nuttig meer besteed :')
Ga je toch gewoon de tuin doen? Ik ben ook tussen de buien door een tuinhuisje + terras aan het opknappen.
Gieliovdzondag 27 april 2014 @ 15:02
Prognose droogtijd is 3-4 weken. Er zit nogal veel op op sommige plaatsen!

Maar ik moet zeggen het trekt op veel plekken al verrassend goed wit weg. Je ziet duidelijke bruinige banen waar het nog erg nat is. Zal zo ff foto's maken ik ben toch bezig.

Gisteren inderdaad in de tuin bezig geweest eind van de middag. Lekker in hempie met de snoeischaar, takkenschaar en bomenzaag. Ik kon de tuin niet meer door komen met de fiets, dus kappen met die bende.

Nu schoonmaken, gips overal af bikken, stofzuigen en komende week de puntjes op de i laten zetten.

Dan is het paar weken wachten, plafonds sausen, spachtelputz en eindelijk weer m'n ding doen.

Ik twijfel nog erg of ik kroonlijsten wil maken. Denk het maar wel, staat wel sjiek. Tevens lost het het probleem op met scheurende plafond-muur aansluiting.
JantinaGrzondag 27 april 2014 @ 15:02
quote:
0s.gif Op zondag 27 april 2014 13:24 schreef blomke het volgende:

[..]

Ga je toch gewoon de tuin doen? Ik ben ook tussen de buien door een tuinhuisje + terras aan het opknappen.
Daar zijn wij al klaar mee voor de komende tijd, de boel is deze maand weer gesnoeid, nieuwe plantjes geshopt en de vijver is weer zomerklaar. Dus helaas voor ons ;-)
JantinaGrzondag 27 april 2014 @ 15:03
quote:
0s.gif Op zondag 27 april 2014 15:02 schreef Gieliovd het volgende:

Ik twijfel nog erg of ik kroonlijsten wil maken. Denk het maar wel, staat wel sjiek. Tevens lost het het probleem op met scheurende plafond-muur aansluiting.
Mooi. :Y
knoblaucha6zondag 27 april 2014 @ 17:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 april 2014 23:15 schreef Gieliovd het volgende:
Foto's moet ik nog maken. Was/ben beetje van m'n ding doordat de "moeilijkere plekken" oftewel de niet-pleur-wat-op-en-strijk-glad-muren, nogal hobbelig, onvlak, aflopend, weglopend enzo zijn...

Er is een muur vergeten bovendien. Hoeknaald komt los met een scheur, plafond-muur aansluiting scheurt, muur-vloer aansluiting vertoont veel gaten waar plakplintjes komen...

Dus ja.. weer geladen discussies, erg onprettig. Ik wil dat iets gewoon goed lukt.... :(

Maar goed, hij is correct met me in gesprek gegaan en komende week wordt er reparatie gedaan.

On the bright side:
Het trekt al lekker wit weg, het ziet er op veel plekken wel erg mooi uit.

Even lachen:
Ik krijg de voordeur bijna niet meer open of dicht. Het was altijd al kiele-kiele met vochtig weer maar nu is het wel heel erg. Moet met gestrekte arm en 80 kilo de deur open forceren :P

Als je ook binnen stapt dan is het echt erg vochtig. Maar goed, advies is gewoon geenn bouwdroger. Dus ja, duurt ff langer gezien ik alleen ventileer als ik thuis ben en het licht is (muggen).... dus dat is 10 minuten per week :')

Klussen!
Ik kan weinig doen... zolder staat ragvol, souterrain ook wegens ongepland inboedel verhuizing... ik moet beginnen met aftimmeren. En dat kan pas na het stuccen.

Als ik tijd heb kan ik aan de CV leidingen in het soutterain wat doen, maar het is er ZO VOL dat dat ook een drama wordt.
Och ziel toch -O-
Maar echt, het komt altijd goed. je bent ook gewoon doodmoe en batterijen voor je hoofd bestaan niet dus na al dat zelf klussen zit je wel eens op je grens en als je dan een vakman erbij haalt en dat even niet zo lekker gaat is dat extra ***
Je bent gewoon het even zát, en dat mag lijkt mij ook. Heb wat vertrouwen, nog even een poos doordouwen en je trekt die deur dicht als je thuiskomt en loopt zo je eigen strakgladde huis in, trekt een fles wijn open, ploft op de bank, kijkt voldaan rond en denkt "heb ik me daar ooit zo druk om gemaakt , 't is toch perfect ". En echt dat moment komt hoor, écht zeker weten :*
Gieliovdzondag 27 april 2014 @ 18:41
:@
knoblaucha6zondag 27 april 2014 @ 19:00
quote:
0s.gif Op zondag 27 april 2014 18:41 schreef Gieliovd het volgende:
:@
Uh uh, deze moet je voor ogen houden hoor: ^O^ en *O*
blomkezondag 27 april 2014 @ 19:45
quote:
0s.gif Op zondag 27 april 2014 15:02 schreef JantinaGr het volgende:

[..]

Daar zijn wij al klaar mee voor de komende tijd, de boel is deze maand weer gesnoeid, nieuwe plantjes geshopt en de vijver is weer zomerklaar. Dus helaas voor ons ;-)
Heb nog wel een tuinpaadje dat aangelegd moet worden, borderrand (van die betonpaaltjesplaten) verplaatsen (12 meter lengte!) en één zijwand van tuinhuis moet gesponsd, geschuurd en gebeitst worden. Dus kom maar op!!!
Surveillance-Fietszondag 27 april 2014 @ 20:29
Mijn stukadoort zei dat je hoeken altijd in moet snijden. Om scheuren te voorkomen. :')
jaspervezondag 27 april 2014 @ 20:31
@Gieliovd: Jammer om te horen dat er wat problemen zijn met het stucwerk. Zal vast wel naar behoren worden opgelost als hij terug is geweest.

Troost je met de gedachte dat het altijd erger kan....

Ik hoef maar naar mijn stucwerk te kijken en het valt er al af....om te janken...:(

20140427_200402.jpg
Knutsel-Smurfzondag 27 april 2014 @ 22:44
Always look on the bright Side lalalalalala (denk je een zeer beroerd zingende smurf in en je hebt het beeld kloppend ;) )

Even over t ventileren:
Heb je nergens de mogelijkheid om een raam op een kier te zetten?
Eventueel met een hoekijzer deze met schroeven vastzetten tegen inbraak?

Nergens geen afvoerkanaal?
Afzuigkapkanaal?
Hang hier een badkamerventilator etc in, help toch een beetje mee.

Hier in huis zit in de slaapkamer een 80mm doorvoer voor de airco, hier met wat karton een verloop voor gemaakt en daar een cheap ass badkamerventilator in gezet. Hier best goed mee, tevens ventilatoren op de badkamer en wc aangezet met deuren open. Ververs je toch al snel 250/300m3 in het uur mee. En alle beetje helpen anders blijft het wellicht TE nat en krijg je schimmel.
Gieliovdzondag 27 april 2014 @ 23:11
Hoeken zijn ingesneden zoals het hoort, maar toch. Meh.

Jasper. Dat is eeeeeecht k#t zeg! Hoe kan dat... Geen voorstrijk, gips verbrand.

Smurf, hier staat boven alles open. 2 ramen op dranger, 4 roosters, zolder op de haak, woonkamer 3 grote roosters, badkamer ventilator op 2 dus op zich al 300 m3/uur. Gaat wel redelijk. Lekker de zon erin deze week?

Positief denken deze week, ik ga lijsten bestellen ook.

Zal m'n best doen morgen foto's te plaatsen. Ik heb ze al gemaakt.

Zet gelijk foto van de lijst erbij die ik wil bestellen.
jaspervezondag 27 april 2014 @ 23:16
quote:
0s.gif Op zondag 27 april 2014 23:11 schreef Gieliovd het volgende:
Jasper. Dat is eeeeeecht k#t zeg! Hoe kan dat... Geen voorstrijk, gips verbrand.
Geen idee. Was zo toen ik het kocht. Ik denk geen voorstrijk, aangezien ik daar totaal geen tekenen van zie (verkleuring of aanzetten).

Ik wist dat het erg was, maar ben er vandaag pas achter gekomen hoe erg. Je hebt niet eens plamuur mes nodig. Zodra er een puntje los zit trek je de rest er aan een stuk af ;( ;( ;(

Kan me nog herinneren dat ik een week na het gekocht te hebben een gaatje wou boren om iets op te hangen waarna er direct een heel stuk van de muur kwam zetten.

Toen nog als verborgen gebrek proberen te verhalen, maar was vrij kansloos.
koffielepelzondag 27 april 2014 @ 23:19
Ik herken die klus moeheid wel. Het lijkt dan wel alsof elke tegenslag 5x harder aankomt.

Een echte remedie heb ik nog niet gevonden behalve steeds gewoon doorgaan. Dan kunnen mensen blijven zeggen wat je allemaal gedaan hebt en hoe ver je al bent gekomen maar aan het einde van de dag sta je er toch weer alleen voor met je hamer en schroevendraaier.

Keep on trucking 8-)

c_/
Knutsel-Smurfmaandag 28 april 2014 @ 15:57
Verstand op 0 en doorknallen, ik mag volgens mij niets zeggen met de 10 maanden dat ik pas bezig ben. Maar soms is de koek even op.
Probeer soms ook even lekker te ontspannen. Die ene dag ontspanning betekend dat je een dag verliest maar je wint zoveel energie.

(Enige nadeel was hier wel dat die dag ontspannen een baalmoment werd, mijn manier van ontspannen met 140pk op 2 wielen waardeerde de CJIB wat minder :( )
Gieliovdmaandag 28 april 2014 @ 17:57
Morgen komt de stukadoor weer zijn ding doen. Ben benieuwd!

Ach, verder... weet je ik ben een enorme doorzetter en je krijgt mij echt niet onder het matje. Maar op een gegeven moment is het iets mentaal, of iets fysiek... dat merk ik nu. Dan is het gewoon op. Ik wil wel door, ik ga wel door.. maar de productiviteit is ver te zoeken.

Straks als de stukadoor weg is en ik weer door kan komt het vast weer goed. Misschien ga ik maar eerst de woonkamer doen zodat ik ruimte heb. Het plafond en de wanden zijn dan klaar.

Vloer doen, aftimmeren, schuren, schakelmateriaal erop... keuken bestellen en monteren. Dan kan de bank, TV meubel, TV, stoelen, lampen en al dat spul erin en dan wordt het een heel andere situatie denk ik.

Of toch eerst de slaapkamer en daar rustig slapen... overloop, andere slaapkamer... deur in de badkamer en daar het badmeubel ophangen zodat er iets klaar is...

Of.. :')
Vonkenboermaandag 28 april 2014 @ 18:50
quote:
0s.gif Op maandag 28 april 2014 17:57 schreef Gieliovd het volgende:
Morgen komt de stukadoor weer zijn ding doen. Ben benieuwd!

Ach, verder... weet je ik ben een enorme doorzetter en je krijgt mij echt niet onder het matje. Maar op een gegeven moment is het iets mentaal, of iets fysiek... dat merk ik nu. Dan is het gewoon op. Ik wil wel door, ik ga wel door.. maar de productiviteit is ver te zoeken.

Straks als de stukadoor weg is en ik weer door kan komt het vast weer goed. Misschien ga ik maar eerst de woonkamer doen zodat ik ruimte heb. Het plafond en de wanden zijn dan klaar.

Vloer doen, aftimmeren, schuren, schakelmateriaal erop... keuken bestellen en monteren. Dan kan de bank, TV meubel, TV, stoelen, lampen en al dat spul erin en dan wordt het een heel andere situatie denk ik.

Of toch eerst de slaapkamer en daar rustig slapen... overloop, andere slaapkamer... deur in de badkamer en daar het badmeubel ophangen zodat er iets klaar is...

Of.. :')
Ik zou zeggen concentreer je op de woonkamer en de keuken; als je die klaar hebt kun je voor het grootste deel verhuizen uit het souterrain. Zo zou ik het i.i.g. doen !

Ik weet niet of je al een keuken besteld en uitgezocht heb ? Anders zou je je daar op kunnen concentreren :)
Gieliovdmaandag 28 april 2014 @ 20:13
Goed, zoals beloofd wat foto's! Gistermiddag ff gemaakt voor ik de deur uit ging... Tevens wat beelden van de plafondlijsten / kooflijsten / kroonlijsten (ja welke is het) die ik zometeen ga bestellen.

Begin daar wel mee, gezien uploaden van m'n telefoon nog ff duurt.

Die grote plaatje:
SPOILER
2767-stuckleisten-cb523-box.jpg
coving-cb523_full.gif

Dat moet hem worden. Mooi lijstje, niet te groot en niet te druk. Gaat wel mooi staan bij het toch wel redelijk hoge plafond van 2.76 en lange muren van 8, 4, 5 en 5 meter en later nog een koof van 3.

Ze zijn van XPS medium density schuim, niet niet het lichte en slappe EPS maar iets zwaarder, harder en duurzamer. Wel lekker licht, dus beetje kit erachter en gaan met die banaan.

Staan ook al in de primer, dus de stukadoor kan ze mooi mee smeren/spuiten in de kleur.

Ze worden VOOR het spachtelputzen aangebracht, dus dit kan er vervolgens koud tegenaan gesmeerd worden voor de perfecte afwerking.

Waar komt het dan te zitten?
IMG_20140427_151423_zps3lnkmxlr.jpg
IMG_20140427_151434_zpsiponyjjx.jpg
IMG_20140427_151410_zpsowsgrhz6.jpg

Daar dus! Moeilijk op de foto te krijgen..

Nog wat resultaat foto's:
De grote slaapkamer, moet je voorstellen hoe die foto's vertekenen. Ziet er klein uit!
IMG_20140427_151134_zpsgnkvx5nv.jpg

De overloop, naar beneden naar de hal genomen en andersom:
IMG_20140427_151201_zps7xts44ql.jpg
IMG_20140427_151209_zpsjgrjlerv.jpg
IMG_20140427_151401_zpskkijiyyp.jpg

De Badezimmer plafond:
IMG_20140427_151237_zpsyzwiapqj.jpg

Kleine slaapkamer:
IMG_20140427_151245_zpsu6vplgzf.jpg

De hal met last-minute koof:
IMG_20140427_151353_zpsccoetaif.jpg

De binnenkant van het trappenhuisje naar het souterrain:
IMG_20140427_152152_zpspn90iwkl.jpg

Heb ik eindelijk de dikte om de radiatoren op te gaan hangen straks!!! Dus die ook eens gaan bestellen als het stucwerk klaar is...
IMG_20140427_152113_zps5gavwwxp.jpg

Dat was het weer jongens en meisjes.

Plan:
- Reparaties en laatste muur stukadoren (morgen)
- Drogen (1-2 weken nog?)
- Plafondlijsten kitten
- Plafond sausen (woonkamer met lijsten en badkamer plafond)
- Muren woonkamer spachtelputs (kleur gebroken wit, korrel 1.2)

En dan beging het feest.. dan ruk ik na 2,5 jaar de stucloper uit de woonkamer van de vloer en leg ik nieuwe neer en begint het afwerken....
knoblaucha6dinsdag 29 april 2014 @ 18:00
Toen je net begon met slopen was het lastig voor te stellen maar: JE HEBT AL BIJNA EEN HEUS ECHT HUIS *O*
w/
JantinaGrdinsdag 29 april 2014 @ 20:27
Woooeeehooeee!
Gieliovddinsdag 29 april 2014 @ 20:50
Reparaties worden uitgevoerd... vandaag een hele dag reparaties door de beste man uitgevoerd.
IMG-20140429-WA0002_zpsjav5jy64.jpg

Morgen komt hij weer voor de laatste zaken. Dan moet morgen alles OK zijn en wordt het drogen geblazen.

Plafondlijsten en kit komen eraan donderdag... het trekt al lekker wit weg.

Ja, het wordt een huis. Als die stress van dit uitbesteed werk wegvalt dan ben ik een blij man met hoe het ervoor staat. Ik zie m'n hoekbank er al staan hoor!
Surveillance-Fietsdinsdag 29 april 2014 @ 22:17
erg strak allemaal. _O_ ziet er mooi uit :Y
Knutsel-Smurfwoensdag 30 april 2014 @ 11:11
Dat gaat de goede kant op!
Gieliovdwoensdag 30 april 2014 @ 18:20
Die kwaliteit van de foto's.... Wtf :')

Hij is weer weg, spullen ook. Straks ff rondje lopen.

Plafondlijsten komen ook net binnen! Met schade uiteraard. Helemaal gratis erbij geleverd!
fh101woensdag 30 april 2014 @ 18:53
Nu gaat het hard ineens zeg! Lekker hoor, je zit er al bijna in! ;)
pahlawanzondag 4 mei 2014 @ 17:34
Dit weekend nog wat kunnen doen? Of sta je in de relax stand?
Gieliovdzondag 4 mei 2014 @ 20:32
Geen relax modus! Binnen niks kunnen doen, stucwerk moet drogen. Buiten dat, ik kon hulp krijgen (betaald weliswaar) voor in de tuin, dus we hebben de schutting gezet aan de linkerkant. Die panelen stonden al 2 jaar onder een boom groen en krom te worden, dus hop!

Na een paar bomen te hebben geveld alsook wat struiken en ellende... een oud hek weggehaald..

IMG-20140503-WA0004_zpsudnvcm9h.jpg
IMG-20140503-WA0000_zpssb3u5y4e.jpg
IMG_20140504_165829_zpszif1ppr7.jpg

Uiteraard waren de palen welke in het schuurtje lagen door de zomerse hitte daarbinnen ook kromgetrokken. Tevens had ik 2 jaar geleden (:')) een rekenfout gemaakt dus een paal tekort. Kom je bij die tent, hebben ze dat model niet meer. Gelukkig nog een op de stapel gevonden... korte weliswaar.

Dus 2 dagen lekker buiten bezig geweest met rommelen.
- Bomen en struiken gerooid
- Schutting gezet
- Een grote kuil in het straatwerk eruit gehaald (ophogen)
- Netjes aangeveegd en opgeruimd

^O^ Tijd voor de eerste BBQ binnenkort!

Deze week de strijd weer aan met de stukadoor, want het plafond is gescheurd.
IMG_20140501_193643_zpsoez9ff0e.jpg

En ja, de woorden "technisch probleem", "jij hebt zelf het plafond gezet en getaped", "het zit zeker in de buurt van die hoeknaald die scheurde, technisch probleem in het plafond!"..... zijn reeds gevallen via de mail.

Technisch gesproken heb ik al teruggemaild: Minimale laagdikte Knauf MP75 is 10 mm en er zit maar 2-3 mm op de platen, dus dan zijn de naden sowieso al zwak.
Erasmozondag 4 mei 2014 @ 20:37
Zou je die motorfiets niet eens snoeien? Er groeit allemaal groen uit!
Gieliovdzondag 4 mei 2014 @ 20:40
Das zo'n groene met lage bijtelling :9

Morgen groene bak, maar die zit al 2 weken vol van de vorige snoei actie :')
Surveillance-Fietszondag 4 mei 2014 @ 20:59
2-3 mm..... en dan geeft hij de tape de schuld. :')
Gieliovdzondag 4 mei 2014 @ 22:28
Aannemers - als je de schuld kunt afschuiven, dan moet je dat doen!

Gieliovd - als het niet mijn schuld is, kan jij je winst wel vergeten, en als je gaat lopen k*tten je omzet ook.

Ik ben zó klaar met aannemers.
Vonkenboermaandag 5 mei 2014 @ 20:26
quote:
0s.gif Op zondag 4 mei 2014 22:28 schreef Gieliovd het volgende:
Aannemers - als je de schuld kunt afschuiven, dan moet je dat doen!

Gieliovd - als het niet mijn schuld is, kan jij je winst wel vergeten, en als je gaat lopen k*tten je omzet ook.

Ik ben zó klaar met aannemers.
Dus deze stucadoor is minder coulant dan van te voren gedacht ? -O-
Gieliovdmaandag 5 mei 2014 @ 22:01
De maat van de stukadoor aan de lijn vandaag "ik doe al 23 jaar plafonds op deze manier" slaande op de laagdikte. "Het moet in het plafond zitten, werking". "Laten we de scheur uitkrabben en opnieuw dichtzetten. Als het moet smeren we er desnoods nog een cm tegenaan."

De stukadoor weer aan de lijn. "Zoals m'n maat al zei, het moet aan je plafond liggen".

Morgen repareren. Bedacht me net dat het dan een oppervlakkige reparatie wordt en de scheur ook onder het gaas zal zitten.

Er is al gezegd "als we er nog een CM tegenaan smeren, dan verhoog je het gewicht en krijg je nog sneller scheuren, alle gevolgen zijn dan voor jouw rekening".

Nou die zal ik morgen even bespreken. Zij kiezen voor Knauf MP75 en dan moet je dat ook juist gebruiken, zal mooi worden. Juist gebruik van materiaal en dan risico op de klant schuiven.
Surveillance-Fietsmaandag 5 mei 2014 @ 22:54
Zou juist goed zijn, nog een cm. Meer massa. Zeker met vloeren van hout... Vraag die lui maar eens hoe het kan dat plafonds van riet 100 jaar zonder scheuren perfect gaaf zijn en hun gaan zeiken over dit.
usernaamvergetendinsdag 6 mei 2014 @ 11:46
rbedrn.png

Minimaal een centimeter dus. Ze mogen dus weer gaan smeren, voordat er nog meer scheuren ontstaan. :)

Wel balen Gieliovd, dat het zo moeizaam gaat met die aannemers die hun werk niet doen.
mark_dabombwoensdag 7 mei 2014 @ 10:21
Klote zeg, stucadoors zijn een volk apart. Wij hadden ze ook, weinig vertrouwen in maar uiteindelijk zit het er nu in de woonkamer goed tegen aan. We krijgen er veel complimenten over.

In kleine ruimte is het schijnbaar moeilijk om het snaarstrak te krijgen.

En een waterpas hebben ze ook nooit van gehoord...(weet je wat dat aan extra gips kost!)...

maak niet de fout die wij hebben gemaakt onder de keukenkastjes, nog ietwat nat en dan toch gaan texen....krijg je nooit meer goed :) Geduld en kurkdroog!
ueberduitserwoensdag 7 mei 2014 @ 11:17
quote:
0s.gif Op maandag 28 april 2014 20:13 schreef Gieliovd het volgende:

[ afbeelding ]

Dat moet hem worden. Mooi lijstje, niet te groot en niet te druk. Gaat wel mooi staan bij het toch wel redelijk hoge plafond van 2.76 en lange muren van 8, 4, 5 en 5 meter en later nog een koof van 3.

Ze zijn van XPS medium density schuim, niet niet het lichte en slappe EPS maar iets zwaarder, harder en duurzamer. Wel lekker licht, dus beetje kit erachter en gaan met die banaan.
Mag ik weten waar je die vandaan hebt en wat je betaald hebt per m1.? Mag via de pm hoor.
Ik heb namelijk enige tijd geleden de CB521 via Ebay.de uitgezocht, proefstukje besteld en dat wordt hem(in de badkamer moet een lijst langs het plafond).
438-eckleiste-zierprofil-cb521.jpg
mighty_mytewoensdag 7 mei 2014 @ 11:58
Ellende met die stukadoor zeg.
Ik had vorig jaar een paar langs laten komen voor een offerte.
De man waarmee ik het minst goed kon praten werd het. Zijn expertise was het repareren van stukwerk van prutsers.

Was te zien. Zo glad en recht dat ik dacht dat het nep was. Normale prijs verder.
Nummer op aanvraag.
Dr..Evilwoensdag 7 mei 2014 @ 22:40
Ik heb ook goede ervaringen met een stukadoor, een Rus die ook heel weinig sprak maar wel in een week 300m2 stucwerk afleverde. Kwam er na 3 dagen pas achter dat hij gewoon Nederlands sprak toen hij vroeg of hij op zaterdag en zondag ook kon komen. Werkelijk alles helemaal strak afgeleverd. In een slaapkamer was een enorme holle muur, maar zou een kastenwand tegenaan komen. Na eerste laag zat er verschil van paar centimeters in wat ik geen enkel probleem vond. Toen ik even later terugkwam had hij er toch nog maar 2 zakken tegenaan gesmeerd omdat hij het zelf niet aan kon zien.
Gieliovdwoensdag 7 mei 2014 @ 22:49
Thanks mensen. Ik ga er vanuit dat het allemaal in orde komt.

De scheur is uitgehaald en opnieuw gevuld, nagepleisterd. Nu drogen.

Komend weekend ga ik de plafondlijsten maar eens monteren, dan kan hij de plafonds erna gaan spuiten... vervolgens de wanden doen en dan heb ik het rijk weer alleen!

@ UD: ik heb de lijsten uiteindelijk bestand bij http://www.decorlijst.nl/ omdat ze een actie hadden met gratis transport. De lijsten uitgezocht op een andere site, volgens mij op de site van Orac decor zelf (de fabrikant). Deze lijsten zijn ¤2,64 per strekkende meter. Sjieke lijst ook die CB521!

@Mark: bedankt, je hebt inderdaad gelijk. Punt is alleen voor mij... wanneer is het nou droog? Het is overal zo'n beetje spierwit geworden, alleen op één plek is het nog wat donker (dikke laag). Ik heb elke dag enkele uren alles open en dan tocht goed door.
crvwoensdag 7 mei 2014 @ 23:09
^O^ wow wat een klusproject. respect hoor

ik zit ook best nog met wat uitdagingen, maar benijd je niet, weet niet of ik zo'n restauratie aan zou kunnen
jeffrey83woensdag 7 mei 2014 @ 23:40
Mooi project hoor!
Bij mijn weten is het stuc werk droog (genoeg) als alles helemaal wit is...
usernaamvergetendonderdag 8 mei 2014 @ 10:10
Hier is het ook niet waterpas hoor. Wel strak overigens. De delen die de vorige bewoners hebben laten stukken, zijn echt om te huilen. Grof, vooral niet strak en vooral in de hoeken kan je zien dat het een stel beunen waren.
crvdonderdag 8 mei 2014 @ 10:50
quote:
0s.gif Op woensdag 7 mei 2014 22:49 schreef Gieliovd het volgende:
Thanks mensen. Ik ga er vanuit dat het allemaal in orde komt.

De scheur is uitgehaald en opnieuw gevuld, nagepleisterd. Nu drogen.

Komend weekend ga ik de plafondlijsten maar eens monteren, dan kan hij de plafonds erna gaan spuiten... vervolgens de wanden doen en dan heb ik het rijk weer alleen!

@ UD: ik heb de lijsten uiteindelijk bestand bij http://www.decorlijst.nl/ omdat ze een actie hadden met gratis transport. De lijsten uitgezocht op een andere site, volgens mij op de site van Orac decor zelf (de fabrikant). Deze lijsten zijn ¤2,64 per strekkende meter. Sjieke lijst ook die CB521!

@Mark: bedankt, je hebt inderdaad gelijk. Punt is alleen voor mij... wanneer is het nou droog? Het is overal zo'n beetje spierwit geworden, alleen op één plek is het nog wat donker (dikke laag). Ik heb elke dag enkele uren alles open en dan tocht goed door.
hoe dik is die laag, want naarmate die dikker wordt, wordt de droogtijd veel langer
Gieliovddonderdag 8 mei 2014 @ 18:15
quote:
2s.gif Op donderdag 8 mei 2014 10:50 schreef crv het volgende:

[..]

hoe dik is die laag, want naarmate die dikker wordt, wordt de droogtijd veel langer
Uiteraard ;) Tja.. Op sommige plekken wel 4-5 cm? Andere 2... andere weer 1.. en 0,5 en en en. Tja, roep eens wat. Gemiddeld 2,5? Dus 25 mm, 25 dagen drogen.

Wanneer is het erop gesmeerd eigenlijk :')

Verder is het hier ook niet waterpas, dat was een illusie die ik had. Het is strak en recht. Maar loodrecht, nee. Dat moet je niet willen in zo'n huis. Inderdaad, dan moest er misschien wel 400 kilo extra op de grote muur.
crvdonderdag 8 mei 2014 @ 21:02
quote:
0s.gif Op donderdag 8 mei 2014 18:15 schreef Gieliovd het volgende:

[..]

Uiteraard ;) Tja.. Op sommige plekken wel 4-5 cm? Andere 2... andere weer 1.. en 0,5 en en en. Tja, roep eens wat. Gemiddeld 2,5? Dus 25 mm, 25 dagen drogen.

Wanneer is het erop gesmeerd eigenlijk :')

Verder is het hier ook niet waterpas, dat was een illusie die ik had. Het is strak en recht. Maar loodrecht, nee. Dat moet je niet willen in zo'n huis. Inderdaad, dan moest er misschien wel 400 kilo extra op de grote muur.
_O- tja das ook wel de charme van een oud huis vind ik

Maar 4-5 cm heeft best ff nodig.
Knutsel-Smurfdonderdag 8 mei 2014 @ 22:33
http://www.suntekstore.co(...)tester_detector.html

Gewoon zo'n dingetje in China bestellen.
Kun je het meten, al verwacht ik dat t spul wel droog is op het moment dat hij binnenkomt :+
Gieliovddonderdag 8 mei 2014 @ 23:34
Ik heb laatst een paar draadloze telefoonladers besteld, stond 35 dagen levertijd bij... kostte ook niks, zowel de producten als de gratis levering.. en binnen een week was het er! Verrassend.

Moet ook ff 80 spotjes gaan bestellen ooit :')
usernaamvergetenvrijdag 9 mei 2014 @ 13:39
Ik zag deze op Ebay voorbijkomen, misschien ga ik er een paar bestellen om te kijken of het wat is. Voor het geld hoef ik het niet te laten :)
SPOILER
Misschien ook wat voor jou?
Knutsel-Smurfwoensdag 14 mei 2014 @ 16:48
Ey doe is doorklussen !!! ~O> Wij willen foto's :Y)
Gieliovdwoensdag 14 mei 2014 @ 18:02
Plafond }:|
Vonkenboerwoensdag 14 mei 2014 @ 18:35
quote:
0s.gif Op woensdag 14 mei 2014 18:02 schreef Gieliovd het volgende:
Plafond }:|
Owjeeh !

Nog steeds gedoe ? :{
Gieliovdwoensdag 14 mei 2014 @ 19:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 mei 2014 13:39 schreef usernaamvergeten het volgende:
Ik zag deze op Ebay voorbijkomen, misschien ga ik er een paar bestellen om te kijken of het wat is. Voor het geld hoef ik het niet te laten :)
SPOILER
Misschien ook wat voor jou?
Thanks! Ik wil inderdaad een stuk of 100 van die LED dingen uit China laten komen (leg er gewoon 20 op voorraad ofzo) en in huis hangen.

Dezelfde worden in NL voor ¤25/stuk verkocht.

Ik heb alleen voor het grootste deel draaibare nodig. Zal straks ff kijken.

Zit zelf op aliexpress.com te kijken en daar heb je ook 1000000 aanbieders met dit spul. Zit even met importheffing in de maag.

Als ik er 100 laat komen, en ze pakken bij de grens je pakkie... dan ben je de sjaak. Maar ja, 10 keer 10 als "gift" zal bij mij wel weer resulteren in 10 verschillende tinten licht enzo.

quote:
0s.gif Op woensdag 14 mei 2014 16:48 schreef Knutsel-Smurf het volgende:
Ey doe is doorklussen !!! ~O> Wij willen foto's :Y)
Ja sorry... ik wil ook door.

Maar inderdaad. Plafond scheurde... discussie.. Dikker zou alleen maar meer ellende veroorzaken.

Oppervlakkig uitgekrabt en gevuld... ging 1,5 week goed. Ik wilde dit weekend de lijsten gaan plakken, tja... de scheur is er weer.

K*T!!!! Ik wil DOOR :'(
usernaamvergetenwoensdag 14 mei 2014 @ 21:17
quote:
0s.gif Op woensdag 14 mei 2014 19:39 schreef Gieliovd het volgende:
Thanks! Ik wil inderdaad een stuk of 100 van die LED dingen uit China laten komen (leg er gewoon 20 op voorraad ofzo) en in huis hangen.

Dezelfde worden in NL voor ¤25/stuk verkocht.

Ik heb alleen voor het grootste deel draaibare nodig. Zal straks ff kijken.

Zit zelf op aliexpress.com te kijken en daar heb je ook 1000000 aanbieders met dit spul. Zit even met importheffing in de maag.

Als ik er 100 laat komen, en ze pakken bij de grens je pakkie... dan ben je de sjaak. Maar ja, 10 keer 10 als "gift" zal bij mij wel weer resulteren in 10 verschillende tinten licht enzo.
Even gekeken op "jouw" site, staan inderdaad ook wel mooie tussen, deze bijvoorbeeld:
SPOILER
Ik zal even een foto voor je maken zodra ik de mijne binnen heb, dan kan je even kijken of je het wat vind.

Douane is inderdaad een risico, of je moet het netjes aangeven, dan betaal je volgensmij 20% importheffing (zou je nog even moeten nakijken). Anders krijg je een boete als je word gepakt. Als je het aangeeft betaal je volgensmij alsnog significant minder.

Balen van het stucwerk man, al was het natuurlijk wel te verwachten met zo'n dunne laag MP75. Ik zou er toch op aandringen dat ze minimaal 10 mm smeren, anders blijf je gedoe houden.

Succes, dit blijft een van mijn favoriete projecten hier ^O^
Vonkenboerwoensdag 14 mei 2014 @ 21:28
Ik zou nooit geen vierkante spotjes nemen; dat is hoe dan ook altijd een geouwehoer om dat mooi in één lijn te kunnen krijgen, je hoeft met het boren van de gaten van de spotjes maar 2 of 3 mm "uit" de lijn te hebben geboord en je blijft het altijd zien.

Het zit nooit mooi geheel in één lijn, ook als spotjes maar heel iets gedraaid worden tijdens de montage dan zie je dat vrijwel direct als je van beneden tegen aan kijkt.

En geloof mij maar; je krijgt het nooit 100% goed :)
Knutsel-Smurfwoensdag 14 mei 2014 @ 23:25
Ondanks dat ik een die-hard China-meuk liefhebber ben is er 1 ding dat ik niet meer in China bestel en dat is verlichting voor in huis. 1 van de weinige dingen waar kosten wel degelijk verschil maken. Die goedkope China lampjes zijn vaak ongesorteerde leds, en dan heb je van 100 spots uit dezelfde serie toch tig verschillende kleuren.

Liever een China houdertje met een Philips of Osram lampje.

Maar kut van het plafond!! Hopelijk komt er een goede oplossing duim met je mee!!
Gieliovddonderdag 15 mei 2014 @ 22:09
Vierkante spots vind ik best mooi maar inderdaad, ik ga me kapot ergeren aan één mm afwijking, dus dan neem ik ronde. Mooi alu, daar ben ik wel van.

Ik ben het met jullie eens het is een gok. Ik wil die gok echter wel nemen voor de overloop, slaapkamers en de badkamer. Bestel er gewoon te veel, beetje husselen en kleuren uitzoeken. Je koopt verdorie zo'n compleet ding al vanaf ¤2,- per stuk, daar kan je niet voor tobben. Ik kan dat soort experimentjes wel waarderen.

Ik de woonkamer komt het wat kritischer. Dimbaar sowieso, dat is een eis. Daar fiets ik wellicht die 10 spots wel erin van Philips ofzo met een mooi armatuurtje... draaibaar etc.

Ik stond vanmiddag weer op de trap.. geen scheur te bekennen. Raarrrrr!

Morgen vrij, ga ik weer aan de slag. Misschien toch die lijsten maar plakken dit weekend... Knauf gesproken en zij geven aan dat deze laagdikte prima kan op 't plafond. Als het scheurt komt het door de constructie zeggen zij...

Tja, het is en blijft een houten vloer. Dat beweegt... Misschien dus zo laten en een scheur overbruggend flexibel verfsysteem laten spuiten.

Stukadoor reageert alleen niet nadat ik heb gereageerd op zijn verzoek de zooi na te meten omdat hij meer meters gemeten had... en ook niet na melding van terugkomst scheur. Dus dan maar bellen.
jaspervedonderdag 15 mei 2014 @ 22:16
quote:
0s.gif Op donderdag 15 mei 2014 22:09 schreef Gieliovd het volgende:
Stukadoor reageert alleen niet nadat ik heb gereageerd op zijn verzoek de zooi na te meten omdat hij meer meters gemeten had... en ook niet na melding van terugkomst scheur. Dus dan maar bellen.
Jammer dat het af en toe zo moeizaam moet gaan he..

Zou je deze man nog een keer laten komen met de kennis die je nu hebt? Heeft ie op zich wel netjes werk geleverd?

Die scheuren zal hij dan ook vrij weinig aan kunnen veranderen. De vraag is of grotere dikte het dan tegen zou hebben gehouden.
JantinaGrzondag 18 mei 2014 @ 22:00
Balen van het plafond en sowieso een beetje de gang van zaken met je stukadoor.
Inmiddels al wat kortgesloten met hem?
Gieliovdzondag 18 mei 2014 @ 22:08
Nee, hij heeft pas net vandaag gemaild.

Heb hem voorgesteld een scheuroverbruggend verfsysteem te gaan spuiten op het plafond, dat haarscheurtjes kan hebben. Het blijft toch werken ben ik bang. Houten vloeren uit de jaren 30.

Ik ben op de bovenverdieping bezig de naden tussen de gipsplaten te vullen. Deels had ik de eerste, tweede en soms derde arbeidsslag er al op zitten maar nu overal dicht. Van de week het overtollige wegschuren en dan is dat ook glad.

Twijfel of ik er nog wel glasvlies op hoef te doen.

Ben bang dat ik kleine glooiing in dat vulmiddel toch ga zien. Wat is jullie ervaring met gipsplaten vullen en daarna sausen?
afvoegen.jpg

Verder heb ik m'n schakelmateriaal geïnventariseerd, 120 colli à ¤800 bij sandervunderink.nl welke volgens mij de goedkoopste is.

Ik heb wat gaatjes gevuld, beetje gips lopen schuren..
Dakgoot schoongemaakt.
BBQ 8-) ^O^
Stofzuigen en al die troep... en de tijd vliegt!

Als ik begin deze week een afspraak heb met de stukadoor ga ik eindelijk die lijsten plakken.
Vonkenboerzondag 18 mei 2014 @ 22:11
En als vonkenboer zijnde vraag ik mij dan af wat voor schakelmateriaal je nu uiteindelijk neemt :? :P
Knutsel-Smurfzondag 18 mei 2014 @ 22:14
Niet alleen jij vonk ;)
Atmozzondag 18 mei 2014 @ 22:18
Hé wat bedoel je nu met ¤ 2,- p/stuk? De spotjes of de lampjes? Heb je daar wat meer info over?

En zoals iemand hierboven al aangaf: waar blijven die piccca's?? ;)

Verder: succes met alles!!
Gieliovdzondag 18 mei 2014 @ 22:40
Jung AS 500 Alpine wit, tenzij iemand anders een fantastisch idee heeft... ik sta er nog voor open!

Elektro-Komplettset-Einfamilienhaus-mit-Zaehlerschrank-ESK-EFH-SET_b_17.JPG

Enne... foto's, er is geen donder veranderd ;) En die gipsplaten vullen daar zie je geen verschil in op de foto.

Maar goed, ik ga m'n best doen :)

@ Atmoz: op die Chinese sites koop je complete inbouwspots (armatuur, LED module, driver etc.) vanaf 2-3-4 Euro. Weliswaar geen vervangbare lamp en discutabele lichtintensiteit, kleur etc... maar voor sommige plekken best de gok waard vind ik ;)
Knutsel-Smurfzondag 18 mei 2014 @ 22:46
Vind gira st55 net wat strakker,
Ga zelf voor de E22 met vlakke inbouw (alleen die krengen zijn schreeuwend duur, daarom e22 beneden, st55 boven).
matrikszondag 18 mei 2014 @ 22:48
@Gieliovd ik heb destijds besteld bij voltus.de nog net weer wat goedkoper als Sandervunderink, tenminste een paar jaar terug
Gieliovdzondag 18 mei 2014 @ 22:50
ST55 ziet er ook strak uit, lijkt érg veel op de AS 500 of ben ik nu gek?

¤3,91 versus ¤2,95 voor een enkel WCD (gebruik ik als ijkpunt).

Thanks voor de tip matriks, meteen ff kijken :)

Update: ¤3,11 voor de enkele WCD.

Zal mijn ijkpunt eens controleren op wat andere elementen om te kijken wat ie doet. Zal tevens de Gira eens bekijken.
#ANONIEMzondag 18 mei 2014 @ 22:54
Welke kleur ga je de gipsplaten verven? Op mijn kamer bij mijn ouders had mijn vader ook zelf een wandje gemaakt met gipsplaten en opgevuld met vulmiddel. Na 3 lagen zag je nog steeds kleurverschil. De voegen bleven lichter van kleur. Dat was wel appeltjes groen, misschien is dat met wit wel minder.
Gieliovdzondag 18 mei 2014 @ 22:58
Hihi geen appeltjes bij mij hoor ;) Hier gewoon RAL 9010 wit.

Misschien achter 't bed in een contrast kleur, maar dat is toch gestuct.

Wel iets om even rekening mee te houden! Dank :)
Ai_KaRaMBamaandag 19 mei 2014 @ 10:53
quote:
0s.gif Op zondag 18 mei 2014 22:08 schreef Gieliovd het volgende:
Twijfel of ik er nog wel glasvlies op hoef te doen.

Ben bang dat ik kleine glooiing in dat vulmiddel toch ga zien. Wat is jullie ervaring met gipsplaten vullen en daarna sausen?
[ afbeelding ]
Ik heb diverse pogingen gedaan, waaronder:
- gewone gipsplaten met ronde kanten afvullen, schuren en glasvliezen&sausen
- AK platen meerdere keren afvullen, schuren & sausen

Daarna in een ander topic het volgende filmpje tegengekomen:

En dat geprobeerd: AK platen meerdere keren afvullen, schuren, daarna het gele plafond (in dit geval) een filmpje Fix&Finish gegeven & geschuurd en daarna gesaust

En dat laatste geeft wel vereweg het strakste resultaat... (maar is een hoop werk :()

Zowel bij het vullen van alleen de overgangen, als bij het glasvliezen, blijf ik de overgangen zien...

Edit: hoe strak je het wil hebben is ook afhankelijk van je verlichting: strijklicht is een bitch!
Surveillance-Fietsmaandag 19 mei 2014 @ 10:55
bij twee verschillende materialen zal je het inderdaad altijd zien. Niet als je dus glasvlies of gelijk 'Skin' aan laat brengen.
Ai_KaRaMBamaandag 19 mei 2014 @ 10:58
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 10:55 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
bij twee verschillende materialen zal je het inderdaad altijd zien. Niet als je dus glasvlies of gelijk 'Skin' aan laat brengen.
Nou, mijn ervaring is dat als het niet super super strak is, je dat ook gewoon door je glasvlies heenziet...

Glasvlies werkt trouwens wel goed scheur overbruggend, dus als je nog een oplossing voor je plafond zoekt... dat werkt prima *)
Surveillance-Fietsmaandag 19 mei 2014 @ 11:02
hobbels en bobbels wel ja. :Y kleurverschil dan niet meer.
dnacidmaandag 19 mei 2014 @ 11:08
quote:
0s.gif Op zondag 18 mei 2014 22:48 schreef matriks het volgende:
@Gieliovd ik heb destijds besteld bij voltus.de nog net weer wat goedkoper als Sandervunderink, tenminste een paar jaar terug
Ik heb hier onlangs ook schakelmateriaal besteld voor mn gehele huis. Scheelde behoorlijk met de nl prijzen. Levering en communicatie ook goed bevallen.
Vonkenboermaandag 19 mei 2014 @ 19:24
quote:
0s.gif Op zondag 18 mei 2014 22:58 schreef Gieliovd het volgende:
Hihi geen appeltjes bij mij hoor ;) Hier gewoon RAL 9010 wit.

Misschien achter 't bed in een contrast kleur, maar dat is toch gestuct.

Wel iets om even rekening mee te houden! Dank :)
Gira en Jung komt beide bijna uit dezelfde fabriek; dat is ook het enige schakelmateriaal wat 9 van de 10 keer 1 op 1 uitwisselbaar is met elkaar.

Ik vind ze i.i.g. niet mooi; veelste grof en groot :)

Maar als je iets mooi modern, relatief vlak schakelmateriaal zoekt heb je dan al eens naar Berker Q1 serie gekeken ? http://www.berker.com/nl/nederland/producten/designs/q1/ :)
Knutsel-Smurfmaandag 19 mei 2014 @ 19:26
St55 heb ik vergeleken tot ik een ons woog, maar elke keer was de hornbach toch de goedkoopste.
E22 is op bestelling. Gewoon goedkoopste site zoeken, daar een winkelmandje maken, uitprinten en de HB haalt er 10% af.

(Tevens met alle Grohe kranen uit de badkamer zo gedaan).
Vesaliusmaandag 19 mei 2014 @ 19:27
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 19:26 schreef Knutsel-Smurf het volgende:
St55 heb ik vergeleken tot ik een ons woog, maar elke keer was de hornbach toch de goedkoopste.
E22 is op bestelling. Gewoon goedkoopste site zoeken, daar een winkelmandje maken, uitprinten en de HB haalt er 10% af.

(Tevens met alle Grohe kranen uit de badkamer zo gedaan).
Werkt dat ook met buitenlandse sites?
Knutsel-Smurfmaandag 19 mei 2014 @ 19:30
Alleen NL, maar Duitsland scheelde voor mij in geen geval meer dan 10%
Knutsel-Smurfmaandag 19 mei 2014 @ 19:31
St 55 wcd + ra zit trouwens op 3,53 (indien per 10st).
Gieliovdmaandag 19 mei 2014 @ 21:39
O, was me nooit opgevallen dat ze groot en dus lomp zijn.

Die serie ziet er ook wel mooi uit, iets ronder. Ook strakke naden etc.

Moet ze even zien in het "echie" eigenlijk... waar ga ik dat nou weer doen.
JantinaGrmaandag 19 mei 2014 @ 21:51
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 10:53 schreef Ai_KaRaMBa het volgende:

[..]

En dat geprobeerd: AK platen meerdere keren afvullen, schuren, daarna het gele plafond (in dit geval) een filmpje Fix&Finish gegeven & geschuurd en daarna gesaust

Zo willen wij het gaan doen. Maar dan ook met stroken wapeningsband over de naden. Het zal veel werk zijn, maar m'n vriend, in dit geval, heeft het er voor over.
Gieliovdmaandag 19 mei 2014 @ 21:55
Hier is het, na 3 arbeidsslagen, met de lineaal glad. Ik voel ook vrijwel geen oneffenheid.

Van de week nog één keer naschuren op de meest verse naden.

Tja, hoe kom je erachter? Pas als de eerste laag latex erop zit?

Dat filmpje is trouwens wel super. Alles in een dunne film van fix&finish jassen met een roller en een spacmes...
Knutsel-Smurfdinsdag 20 mei 2014 @ 00:52
Filmpje?

Als je de st55 RL wil aanschouwen kan dat vaak in de betere bouwmarkt/elektrospeciaalzaak. Of pics op verzoek.
PrBernharddinsdag 20 mei 2014 @ 19:00
Ik lurk al vanaf het begin mee maar heb nu eindelijk een account gemaakt. Respect voor wat je verzet hebt en het resultaat is er ook naar! :Y *) _O_
Vonkenboerdinsdag 20 mei 2014 @ 20:09
quote:
0s.gif Op maandag 19 mei 2014 21:39 schreef Gieliovd het volgende:
O, was me nooit opgevallen dat ze groot en dus lomp zijn.

Die serie ziet er ook wel mooi uit, iets ronder. Ook strakke naden etc.

Moet ze even zien in het "echie" eigenlijk... waar ga ik dat nou weer doen.
Op dit filmpje zijn ze wel erg verkleurd door het omgevingslicht; maar het design is wel goed te zien.

Gieliovdwoensdag 21 mei 2014 @ 20:45
Thanks Vonk, ziet er ook netjes en compact uit. Maar eens kijken...

Verder enige informatie ingewonnen over flexible scheuroverbruggende verfsystemen. Specifiek Brander Flex Coat en Top Coat als afwerking.

Iemans hier ervaring mee?

Er wordt gesproken over eventuele sinaasappelhuis en eventueel opstuiken bij een werkende krimpscheur.

Wordt dit glad in jullie ervaring?

Alternatief is natuurlijk een flexibele latex te spuiten... maar dat kan allicht minder hebben dan dit "systeem".
Candaasjedonderdag 22 mei 2014 @ 00:24
Wij hebben de Berker S1 serie qua schakelmateriaal, heeft wel ergens iets weg van die Jung serie (even zo vanaf het plaatje bekeken).
berker%20ass.jpg

Verder heb ik te weinig (geen) verstand van zaken om je vragen te beantwoorden, maar wat gaat het er al goed uitzien! ^O^
usernaamvergetendonderdag 22 mei 2014 @ 08:34
Ik zou voor Gira ST55 of E2 gaan.
En mocht je het echt strak willen hebben kan je ook kiezen voor de Jung LS 990 / LS-design serie.
pahlawandinsdag 27 mei 2014 @ 19:18
Hoe staat het er voor?
Gieliovddinsdag 27 mei 2014 @ 20:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 mei 2014 19:18 schreef pahlawan het volgende:
Hoe staat het er voor?
Dat vraagt half Fok! zich natuurlijk af, dus ik zal jullie uit de twijfel helpen! Is natuurlijk een aanslag op je leven, die onwetendheid.

Also.. ten eerste heb ik sinds donderdagmiddag in bed gelegen als dood vogeltje.

Ten tweede loopt het gedoe met de stukadoor nog altijd. De scheur is gevuld, was zo terug. Gisteren kwam hij de scheur eindelijk vullen. Ik moest ongepland voor noodgevalletje even weg, dus hij stond hier alleen. Stukadoor gefrustreerd, kon geen scheur ontdekken.

Na veel gestechel nog een keer nagepleisterd met dunpleister en weer gegaan.

Ik heb vandaag de plek vlak geschuurd en kan géén scheur ontdekken. Ik zal hem dus aangeven dat hij er inderdaad nu niet te ontdekken is. Tijd om z.s.m. die sierlijsten op te plakken en te gaan spuiten.

Ik wil toch flexibele latex in plaats van de normale Brander Brava Matt. Stuk minder zwaar dan de oplossing met meerdere lagen flexibel en afwerking, maar méér dan normale latex. Weer in gesprek dus.

Verder dus niks meer gedaan gezien énorm druk op 't werk en ziek. Ik ben nu een weekje vrij, dus had veel gepland. Maar ja, dan ben je ziek.

Zal me morgen weer beter melden, gaat een stuk beter vandaag. Nog wel slap als een vaatdoek maar je moet wat. Kijken of ik morgen met die lijsten aan de slag kan. Zal eerst m'n verstekbak wel moeten reviseren... of ik koop zo'n houten ding, we zien wel.

- Lijsten plakken
- Plafonds spuiten in flexibele latex wit mat
- Woonkamer muren spachtezputz
- Slaapkamers en overloop wanden weer glad schuren op naden na 3e vulling arbeidsslag

Als dat klaar is:
- Woonkamer kozijnen aftimmeren
- Stucloper woonkamer eruit rukken
- Episode "The floor" begint...

Edit: nu dat ik dit tik, bedenk ik opeens: als ik die gordijnkoof wil bij de achterpui, moet er een sierlijst tegenaan. Hoe dan ook moet ik dat aftimmeren voordat de lijsten erop kunnen. SH#T!! :(
JantinaGrwoensdag 28 mei 2014 @ 19:40
Doe rustig aan joh, je moet wel goed uitzieken.
Wel naar dat je er achter bent gekomen dat je die koof nog moet aftimmeren.

Hm, misschien heb ik het verkeerd begrepen, maar ga je nu alle muren laten spuiten? Dus zelf hoef je geen roller vast te houden?
Gieliovdwoensdag 28 mei 2014 @ 22:21
Vandaag de gordijnkoof in elkaar geschroefd klaar voor montage. Ik krijg het niet zonder schade voor elkaar in m'n eentje, dus die ligt daar nu.

Ik laat de muren niet spuiten. De woonkamer laat ik spachtelputzen, dat is dus een mooie en vooral sterke sierpleister welke met een spaan wordt aangebracht. Het plafond laat ik spuiten.

Er is nog 200 vierkante meter sauswerk boven en in de hallen te doen, geen zorgen :)

Vandaag was de energie érg snel op. Morgen weer door met de lijsten. Ik ben benieuwd hoe ik dat verstek in die sierlijsten gezaagd krijg..
Gieliovddonderdag 29 mei 2014 @ 18:46
Plaatjes!

Voor de schuifpui, wat toch 4 meter glas is, wil ik graag vitrage maken, of inbetweens. Nog ff kijken. Tevens zat er nog een ruimte tussen de pui en het plafond... Dus, ik aan de klus.

IMG_20140529_113730_zpsbclajrgf.jpg

Het eerste deel zat er al, lekker werken in je eentje met die zware troep van 244 lang. Hier zie je ook de strip welke vakkundig de ruimte tussen pui en plafond afdekt. Goed gevonden, dacht ik zelf. Geen hond die het ziet straks netjes in de lak achter de koof.

IMG_20140529_105325_zpsvpmzkzj5.jpg

Al met al geslaagd. Straks lekker laagje lak erover, beetje schuren.
IMG_20140529_122010_zpsqtagd7vj.jpg

Waarom stel op sprong deze koof? Nou, heel simpel eigenlijk. Er komen rondom sierlijsten, dus ook tegen de koof aan.

Dus dat was het idee van deze week. Die lijsten afmonteren. Dus verstekbak van zolder, beetje oefenen en een gevoel krijgen bij die XPS schuim lijsten.

Het plafond rondom afgetekend, op de muren 6 cm en op het plafond 4 cm. Dan heb ik een mooie geleider om de lijsten te plakken straks. Tussen de lijntjes en dan komt het goed. Ofzo. Uiteraard weer even een mooi hulpstukje gemaakt om niet te hoeven kloten en overal dezelfde maat.
IMG_20140529_184058_zps85mctraw.jpg

Na de eerste verstekhoek te hebben geoefend met een beschadigde lijst, tot de conclusie gekomen dat de zaag te grof getand was. Dus na veel gekloot de zaag eruit. Nieuwe zaag gepakt, schoongemaakt en erin gaan zetten. FF opspannen nieuwe blad:
IMG_20140529_171221_zps7bmesbo1.jpg

Grrrrrr :% }:| :X -O- geen verstekzaag meer. MAAR! Laat me niet zomaar uit het veld slaan...

IMG_20140529_171246_zpsyvuubbum.jpg

Dat was het wel weer. De nieuwe zaag erin, morgenvroeg de lijsten plakken als het aan mij ligt. Ben nog altijd herstellende dus niet te gek.
Vinz0rdonderdag 29 mei 2014 @ 19:12
Superbeun oplossing maar als t maar werkt, i like.

Hoop voor je dat je morgen eens n dag zonder tegenslagen maar alleen maar met resultaat heb :)
Knutsel-Smurfvrijdag 30 mei 2014 @ 17:15
Ziet er steviger uit dan het oorspronkelijke ding ;)
Maar wederom goed bezig!
Gieliovdvrijdag 30 mei 2014 @ 17:31
quote:
0s.gif Op donderdag 29 mei 2014 19:12 schreef Vinz0r het volgende:
Superbeun oplossing maar als t maar werkt, i like.

Hoop voor je dat je morgen eens n dag zonder tegenslagen maar alleen maar met resultaat heb :)
Whaha, ik ben serieus nog op pad geweest voor een vervangend onderdeel. Niks te krijgen, dus dan maar maken! Werkt als een tiet.

De plafondlijsten zijn gemonteerd! Sjiek de friemel man. Vanavond foto's.

IMG_20140530_155007_zpsk0hixrha.jpg

En op de nieuwe koof in detail, incl. mooie buitenhoek.

IMG_20140530_154900_zps5g1cthvg.jpg

[ Bericht 30% gewijzigd door Gieliovd op 30-05-2014 17:50:24 ]
jaspervevrijdag 30 mei 2014 @ 18:07
Ziet er top uit!!
JantinaGrvrijdag 30 mei 2014 @ 18:30
Wauw, mooi hoor!!!
boertievrijdag 30 mei 2014 @ 18:38
Het wordt wel wat. En ik maar denken dat ik met 6 maanden lang 5 avonden en elke zaterdag lang bezig ben geweest. ;)
Vonkenboervrijdag 30 mei 2014 @ 18:47
Dat gaat er prima uitzien ! _O_ *O*
Atmozvrijdag 30 mei 2014 @ 19:36
Goed bezig ^O^
En mooie oplossing voor je zaag :7

Succes verder!