abonnement Unibet Coolblue
pi_135964919
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2014 15:47 schreef yvonne het volgende:

[..]

Als ik Bamba en indaha een gevoel heb gegeven, waarom komen ze dan zelf niet even naar me toe?
Omdat het niet om mijn gevoel gaat hier want ik zit er verder niet mee wat jij van me denkt, maar om een actie die door een iets andere aanpak helemaal niet zo uit de hand had hoeven lopen en ik nu echt geen zin meer heb om nog moeite te doen om de sfeer goed te houden in deze sc.
Leer van gisteren, droom van morgen, leef vandaag
  Admin zondag 26 januari 2014 @ 15:53:57 #202
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_135964929
En over mensen een gevoel geven, nu heb ik het gevoel dat ík degeen ben geweest die dit een ENG kliekje heb genoemd, en dan wil ik dat graag even lezen war ik dat gezegd heb.
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
pi_135965014
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2014 15:51 schreef yvonne het volgende:

[..]

Ik maak op geen enkele wijze jou of je post belachelijk. Even rustig lezen wat er staat. In boosheid iets lezen is nooit wijs.
En ik kan het weten :+

( oh dear, daarmee bedoel ik dat ik door schade en schande wijzer ben geworden)
Ik snap inmiddels dat je dat idd zo niet bedoeld hebt. Sorry daarvoor dan :Y
And so the lion fell in love with the lamb
pi_135965115
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2014 15:45 schreef Bamba het volgende:
:@ Dank je wel :*
Je hoeft mij niet te bedanken hoor! :*
pi_135965117
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2014 15:53 schreef yvonne het volgende:
En over mensen een gevoel geven, nu heb ik het gevoel dat ík degeen ben geweest die dit een ENG kliekje heb genoemd, en dan wil ik dat graag even lezen war ik dat gezegd heb.
Het gaat, denk ik, meer om het feit dat senesta er ineens keihard in leek te komen, over waar het helemaal heenging met de SC, en wat er van was geworden (iets van die strekking). Zoiets lijkt dan op zo'n moment misschien van hogerhand kon komen ofzo, aangezien Senesta al langere tijd in de SC kwam en er soms wel raardere dingen tegen elkaar werden geroepen en er dan niks aan het handje was, Hopen mitsen en maren ja, klopt. Ik blijf het verder een ongelukkige timing vinden, en het begon OP DAT MOMENT met een post van Oognip die toch gewoon echt niet geedit had hoeven worden? Dan worden er van beiden kanten allerlei ouwe koeien bijgesleept, en gaat inderdaad iemand als Toek helemaal uit z'n paasei, wat ook nergens op slaat. Die wilde gewoon graag een ban krijgen had ik het idee.
  Eurovisie Songfestival Queen zondag 26 januari 2014 @ 15:59:42 #206
163650 Greys
pi_135965146
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2014 15:47 schreef yvonne het volgende:

[..]

Als ik Bamba en indaha een gevoel heb gegeven, waarom komen ze dan zelf niet even naar me toe?
Dat was toch wel duidelijk aan de commentaren daarna in FB, voordat hij dicht ging?
Daar kwam voor het grootste deel 'onze' boosheid vandaan, van die grote kam waarmee zelfs Bamba en indaha met al hun zachte liefheid op de grote rotkliek hoop gegooid werden.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  zondag 26 januari 2014 @ 15:59:46 #207
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_135965148
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2014 15:52 schreef ferrari_rood het volgende:
Sara kun je vertellen wat je hebt. Add? Autisme? Dan kunnen mensen die het willen zich wat inlezen.
eindelijk iemand die het durft vragen ;)

ik heb NLD (Non Verbal Learning Disorder)

van Wikipedia:

Een niet-verbale leerstoornis (soms ook NLD naar de Engelse benaming non-verbal learning disorder) is een neuropsychologische aandoening, een leerstoornis die in de jaren 70 voor het eerst werd beschreven door de Canadees Byron Rourke.

NLD is een neuropsychologische diagnose, waarbij het specifieke profiel van vaardigheden en tekorten door middel van neuropsychologisch onderzoek wordt vastgesteld. In het voortraject van het neuropsychologisch onderzoek is het van belang inzicht te hebben in de didactische ontwikkeling, naast een beeld van de structuur van de intelligentie en persoonlijkheidsontwikkeling.

Voor veel psychiaters is deze neuropsychologische diagnose niet zinvol, omdat deze als werkmodel niet is opgenomen in de officiële handboeken. De diagnose kan in plaats daarvan een specifieke leerstoornis zijn, een combinatie van leerstoornissen of in geval van zwaardere sociale problemen autisme, atypisch autisme of het syndroom van Asperger.

De stoornis levert vooral problemen op in de non-verbale communicatie, en ook op verschillende andere gebieden. Leerproblemen doen zich voornamelijk voor op non-verbaal gebied (functies van de rechterhersenhelft).
De oorzaak is soms mogelijk gelegen in beschadiging of disfuncties van de witte stof in de rechterhersenhelft.

Probleemgebieden

Non-verbale communicatie
Mensen met NLD begrijpen niet-verbale informatie -als ze die al oppakken- vaak verkeerd. Op andere momenten begrijpen zij die goed, maar weten zij niet juist te reageren, waardoor contacten leggen en onderhouden bemoeilijkt wordt. Oogcontact maken is voor sommige mensen met NLD erg moeilijk. Ze voelen zich niet op hun gemak, of ze vergeten het gewoon. Ook aangeraakt worden kan voor sommigen problemen geven. Emoties van anderen herkennen en die van zichzelf uiten levert vaak vele problemen op. Doordat ze hun eigen emoties niet goed kunnen uiten kan het zijn dat er fikse verwarring voorkomt.

Verbale communicatie

Mensen met NLD hebben vaak de neiging om in "cocktail-speech" te vervallen, dat wil zeggen, heel veel en heel snel praten. Dit doen zij vooral wanneer ze geen overzicht meer hebben, ze proberen dan grip te krijgen door te praten. Ook praten zij vaak monotoon en merken ze ook bij anderen nuances niet op in het taalgebruik. Mensen met NLD zijn sterk in verbale communicatie, zij moeten het dan ook vooral hebben van verbale informatie. Als er te veel prikkels binnenkomen (zoals visuele) kan dat leiden tot verwarring. De boodschap komt dan niet goed door, en hierdoor ontstaan er vaak misverstanden. Sommige mensen met NLD nemen nauwelijks visuele informatie waar.

Rekenen en ruimtelijk inzicht

Rekenen en wiskunde kunnen erg lastig zijn voor mensen met NLD, en vaak hebben ze problemen met ruimtelijk inzicht. Voorbeelden waar moeilijkheden kunnen optreden zijn:
het herkennen van gezichten
het houden van een goed overzicht in een drukke omgeving
de weg vinden
bij wiskunde: het verwarren van X-as en de Y-as
topografie: naam en locatie van gebieden onthouden
kaartlezen, of een route weten te onthouden. Bij mensen met NLD moet je dan ook herhaald de weg wijzen en herkenningspunten geven.
de snelheid van een auto inschatten bij het oversteken

Motoriek

Motorisch gezien zijn mensen met NLD zwak. Dit kan zich uiten in: laat lopen, soms houterig lopen of rennen. Ze hebben soms ook moeite om hun evenwicht te houden en niet tegen dingen aan te lopen (doordat ze bijvoorbeeld een afstand verkeerd inschatten). Ook de fijne motoriek ontwikkelt zich afwijkend. Voorbeelden hiervan zijn: vooral in het begin moeite hebben met schrijven, een hekel hebben aan tekenen en veters niet kunnen strikken. NLD'ers komen bij andere mensen dan ook vaak over als 'onhandig' en/of 'houterig'.

Faalangst

Mensen met NLD zijn, meer dan anderen, faalangstig. Ze kunnen vaak hun situatie niet overzien, hebben het idee dat ze te veel tegelijk moeten doen, en weten dan niet meer waar te beginnen. Daardoor kunnen ze stagneren, en doen vervolgens niets meer. Soms ook proberen ze alles tegelijk te doen en maken niets af. Dit leidt soms tot frustratie of zelfs tot agressief gedrag. Dit wordt ook bevorderd doordat ze overzicht missen; ze ervaren de wereld om zich heen als een chaos, de handelingen die ze moeten verrichten ook en zo ontstaat heel snel een verlammend gevoel van onmacht. Onhandigheid bij het uitvoeren van taken roept veel kritiek op van leraren en op de werkvloer. Zo wordt de faalangst nog flink versterkt.

Behandeling

Soms worden antidepressiva voorgeschreven, maar een effect daarvan is niet wetenschappelijk bewezen. Veel personen met NLD kampen ook met een chronische vermoeidheid door de constante chaos die ze rondom zich ervaren. Medicatie zoals Ritalin of Concerta kan sommigen helpen om meer grip te krijgen op de wereld.[2] Indien die medicatie aanslaat, heeft dit ook een positieve psychologische weerslag op de NLD-er. De persoon in kwestie ervaart dat er wel mogelijkheden zijn en de vicieuze cirkel van faalangst wordt doorbroken.

Benadering

NLD is niet te genezen. Veel hangt af van de wijze waarop de patiënt wordt benaderd. Hierbij kan worden gedacht aan:
Het geven van verbale (en dus uitsluitend verbale) instructies bij alles wat aangeleerd moet worden.
Het zo veel mogelijk zoeken van positieve interactie.
Het hebben van aandacht voor wat de persoon doet in plaats van voor uitsluitend wat hij/zij zegt, met name om te voorkomen dat de patiënt overschat en overvraagd wordt
Het bieden van structuur in dagelijkse dingen
Het voorbereiden op nieuwe dingen en situaties.
Het creëren van een rustige omgeving
Herhaald zeggen wat wel of niet mag. Het kost relatief veel tijd voordat de patiënt zich aan regels houdt. Realiseer je tegelijk dat een kind met NLD zich niet met opzet niet aan de regels houdt; het wordt overspoeld door een onduidelijke wirwar van (ook praktische!) informatie. Steeds boos worden versterkt het gevoel van falen. Aanmoedigen en het kind op zijn gemak stellen moet gecombineerd worden met steeds weer in stapjes duidelijk aangeven wat je verwacht - het kind overziet en begrijpt dit vaak niet.

Voorkomen van symbolisch taalgebruik, zoals geef mij je hand. NLD'ers kunnen dit letterlijk opvatten.
Aanbieden van erg gestructureerde cursussen met genoeg plaats tussen elk stuk en duidelijke nummering, titels en ondertitels.
Oppassen voor sarcasme. Patiënten nemen dit vaak serieus.

Dagelijks leven

Het dagelijks leven kan voor veel mensen met NLD milde tot zware problemen opleveren. De trein nemen, de juiste bus nemen, jezelf redden in een nieuwe omgeving, het zijn allemaal erg stresserende ervaringen voor een NLD'er. Sommigen leren zelf goed omgaan met hun beperkingen, anderen hebben hiervoor hulp nodig. (Bijvoorbeeld bepaalde technieken aanleren.)

NLD en Asperger

Er bestaan sterke overeenkomsten tussen de symptomen van NLD en het syndroom van Asperger. Een aantal onderzoekers meent dat ze in wezen hetzelfde verschijnsel betreffen, maar dan van verschillende kanten bekeken (gedragskundig en neuropsychologisch). Byron Rourke, een van de belangrijkste onderzoekers van NLD, stelt dat vrijwel alle Aspergers aan de criteria voor NLD voldoen, een onderzoek van de Yale-universiteit komt tot tachtig procent. Ook later onderzoek bevestigde de sterke overeenkomsten in neuropsychologische profielen.
Rourke vond overigens geen NLD-profielen bij autisten (onderzocht werden autisten met een normale intelligentie) en concludeerde dat autisme en Asperger geen deel uitmaken van hetzelfde spectrum.

Kritische opmerking

De kenmerken van niet-verbale leerstoornissen worden in de literatuur vaak toegeschreven aan andere stoornissen zoals de sociaal-emotionele leerstoornis en rechterhemisfeerdeficit (Peter Vermeulen in 'Beter vroeg dan laat en beter laat dan nooit') of de visuo-spatiële leerstoornis (Herbert Roeyers, prof. UGent) of visuo-spatiële dyscalculie. NLD zal niet worden opgenomen in de DSM-V-code, omdat de DSM V psychiatrische diagnoses betreft. NLD is een neuro(psycho-)logische term. Uit het onderzoek van Yale bleek echter ook dat mensen die de diagnose NLD kregen, niet onder de criteria van Asperger vielen (terwijl 80% van mensen met een diagnose Asperger wel aan de criteria van NLD voldeden).

[ Bericht 0% gewijzigd door Pinnenmutske op 26-01-2014 16:40:18 ]
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
  Admin zondag 26 januari 2014 @ 16:00:08 #208
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_135965166
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2014 15:53 schreef indaha het volgende:

[..]

Omdat het niet om mijn gevoel gaat hier want ik zit er verder niet mee wat jij van me denkt, maar om een actie die door een iets andere aanpak helemaal niet zo uit de hand had hoeven lopen en ik nu echt geen zin meer heb om nog moeite te doen om de sfeer goed te houden in deze sc.
Dat is niet geheel wat hier staat:
F&F / [SC] 2404 De blauwe schoentjes
Voor alle duidelijkheid: ik denk niets van niemand, wl moet er gewoon even duidelijkheid komen.

Douchen en werken :W
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
  zondag 26 januari 2014 @ 16:01:20 #209
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_135965263
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2014 16:00 schreef yvonne het volgende:

[..]

Dat is niet geheel wat hier staat:
F&F / [SC] 2404 De blauwe schoentjes
Voor alle duidelijkheid: ik denk niets van niemand, wl moet er gewoon even duidelijkheid komen.

Douchen en werken :W
werkze!!! wat ben ik toch jaloers op de werkende mens.
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_135965325
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2014 15:59 schreef sararaats het volgende:

[..]

eindelijk iemand die het durft vragen ;)

ik heb NLD (Non Verbal Learning Disorder)

van Wikipedia:

Een niet-verbale leerstoornis (soms ook NLD naar de Engelse benaming non-verbal learning disorder) is een neuropsychologische aandoening, een leerstoornis die in de jaren 70 voor het eerst werd beschreven door de Canadees Byron Rourke.

NLD is een neuropsychologische diagnose, waarbij het specifieke profiel van vaardigheden en tekorten door middel van neuropsychologisch onderzoek wordt vastgesteld. In het voortraject van het neuropsychologisch onderzoek is het van belang inzicht te hebben in de didactische ontwikkeling, naast een beeld van de structuur van de intelligentie en persoonlijkheidsontwikkeling.

Voor veel psychiaters is deze neuropsychologische diagnose niet zinvol, omdat deze als werkmodel niet is opgenomen in de officiële handboeken. De diagnose kan in plaats daarvan een specifieke leerstoornis zijn, een combinatie van leerstoornissen of in geval van zwaardere sociale problemen autisme, atypisch autisme of het syndroom van Asperger.

De stoornis levert vooral problemen op in de non-verbale communicatie, en ook op verschillende andere gebieden. Leerproblemen doen zich voornamelijk voor op non-verbaal gebied (functies van de rechterhersenhelft).
De oorzaak is soms mogelijk gelegen in beschadiging of disfuncties van de witte stof in de rechterhersenhelft.

Probleemgebieden

Non-verbale communicatie
Mensen met NLD begrijpen niet-verbale informatie -als ze die al oppakken- vaak verkeerd. Op andere momenten begrijpen zij die goed, maar weten zij niet juist te reageren, waardoor contacten leggen en onderhouden bemoeilijkt wordt. Oogcontact maken is voor sommige mensen met NLD erg moeilijk. Ze voelen zich niet op hun gemak, of ze vergeten het gewoon. Ook aangeraakt worden kan voor sommigen problemen geven. Emoties van anderen herkennen en die van zichzelf uiten levert vaak vele problemen op. Doordat ze hun eigen emoties niet goed kunnen uiten kan het zijn dat er fikse verwarring voorkomt.

Verbale communicatie

Mensen met NLD hebben vaak de neiging om in "cocktail-speech" te vervallen, dat wil zeggen, heel veel en heel snel praten. Dit doen zij vooral wanneer ze geen overzicht meer hebben, ze proberen dan grip te krijgen door te praten. Ook praten zij vaak monotoon en merken ze ook bij anderen nuances niet op in het taalgebruik. Mensen met NLD zijn sterk in verbale communicatie, zij moeten het dan ook vooral hebben van verbale informatie. Als er te veel prikkels binnenkomen (zoals visuele) kan dat leiden tot verwarring. De boodschap komt dan niet goed door, en hierdoor ontstaan er vaak misverstanden. Sommige mensen met NLD nemen nauwelijks visuele informatie waar.

Rekenen en ruimtelijk inzicht

Rekenen en wiskunde kunnen erg lastig zijn voor mensen met NLD, en vaak hebben ze problemen met ruimtelijk inzicht. Voorbeelden waar moeilijkheden kunnen optreden zijn:
het herkennen van gezichten
het houden van een goed overzicht in een drukke omgeving
de weg vinden
bij wiskunde: het verwarren van X-as en de Y-as
topografie: naam en locatie van gebieden onthouden
kaartlezen, of een route weten te onthouden. Bij mensen met NLD moet je dan ook herhaald de weg wijzen en herkenningspunten geven.
de snelheid van een auto inschatten bij het oversteken

Motoriek

Motorisch gezien zijn mensen met NLD zwak. Dit kan zich uiten in: laat lopen, soms houterig lopen of rennen. Ze hebben soms ook moeite om hun evenwicht te houden en niet tegen dingen aan te lopen (doordat ze bijvoorbeeld een afstand verkeerd inschatten). Ook de fijne motoriek ontwikkelt zich afwijkend. Voorbeelden hiervan zijn: vooral in het begin moeite hebben met schrijven, een hekel hebben aan tekenen en veters niet kunnen strikken. NLD'ers komen bij andere mensen dan ook vaak over als 'onhandig' en/of 'houterig'.

Faalangst

Mensen met NLD zijn, meer dan anderen, faalangstig. Ze kunnen vaak hun situatie niet overzien, hebben het idee dat ze te veel tegelijk moeten doen, en weten dan niet meer waar te beginnen. Daardoor kunnen ze stagneren, en doen vervolgens niets meer. Soms ook proberen ze alles tegelijk te doen en maken niets af. Dit leidt soms tot frustratie of zelfs tot agressief gedrag. Dit wordt ook bevorderd doordat ze overzicht missen; ze ervaren de wereld om zich heen als een chaos, de handelingen die ze moeten verrichten ook en zo ontstaat heel snel een verlammend gevoel van onmacht. Onhandigheid bij het uitvoeren van taken roept veel kritiek op van leraren en op de werkvloer. Zo wordt de faalangst nog flink versterkt.

Behandeling

Soms worden antidepressiva voorgeschreven, maar een effect daarvan is niet wetenschappelijk bewezen. Veel personen met NLD kampen ook met een chronische vermoeidheid door de constante chaos die ze rondom zich ervaren. Medicatie zoals Ritalin of Concerta kan sommigen helpen om meer grip te krijgen op de wereld.[2] Indien die medicatie aanslaat, heeft dit ook een positieve psychologische weerslag op de NLD-er. De persoon in kwestie ervaart dat er wel mogelijkheden zijn en de vicieuze cirkel van faalangst wordt doorbroken.

Benadering

NLD is niet te genezen. Veel hangt af van de wijze waarop de patiënt wordt benaderd. Hierbij kan worden gedacht aan:
Het geven van verbale (en dus uitsluitend verbale) instructies bij alles wat aangeleerd moet worden.
Het zo veel mogelijk zoeken van positieve interactie.
Het hebben van aandacht voor wat de persoon doet in plaats van voor uitsluitend wat hij/zij zegt, met name om te voorkomen dat de patiënt overschat en overvraagd wordt
Het bieden van structuur in dagelijkse dingen
Het voorbereiden op nieuwe dingen en situaties.
Het creëren van een rustige omgeving
Herhaald zeggen wat wel of niet mag. Het kost relatief veel tijd voordat de patiënt zich aan regels houdt. Realiseer je tegelijk dat een kind met NLD zich niet met opzet niet aan de regels houdt; het wordt overspoeld door een onduidelijke wirwar van (ook praktische!) informatie. Steeds boos worden versterkt het gevoel van falen. Aanmoedigen en het kind op zijn gemak stellen moet gecombineerd worden met steeds weer in stapjes duidelijk aangeven wat je verwacht - het kind overziet en begrijpt dit vaak niet.

Voorkomen van symbolisch taalgebruik, zoals geef mij je hand. NLD'ers kunnen dit letterlijk opvatten.
Aanbieden van erg gestructureerde cursussen met genoeg plaats tussen elk stuk en duidelijke nummering, titels en ondertitels.
Oppassen voor sarcasme. Patiënten nemen dit vaak serieus.

Dagelijks leven

Het dagelijks leven kan voor veel mensen met NLD milde tot zware problemen opleveren. De trein nemen, de juiste bus nemen, jezelf redden in een nieuwe omgeving, het zijn allemaal erg stresserende ervaringen voor een NLD'er. Sommigen leren zelf goed omgaan met hun beperkingen, anderen hebben hiervoor hulp nodig. (Bijvoorbeeld bepaalde technieken aanleren.)
NLD en Asperger

Er bestaan sterke overeenkomsten tussen de symptomen van NLD en het syndroom van Asperger. Een aantal onderzoekers meent dat ze in wezen hetzelfde verschijnsel betreffen, maar dan van verschillende kanten bekeken (gedragskundig en neuropsychologisch). Byron Rourke, een van de belangrijkste onderzoekers van NLD, stelt dat vrijwel alle Aspergers aan de criteria voor NLD voldoen, een onderzoek van de Yale-universiteit komt tot tachtig procent. Ook later onderzoek bevestigde de sterke overeenkomsten in neuropsychologische profielen.
Rourke vond overigens geen NLD-profielen bij autisten (onderzocht werden autisten met een normale intelligentie) en concludeerde dat autisme en Asperger geen deel uitmaken van hetzelfde spectrum.

Kritische opmerking

De kenmerken van niet-verbale leerstoornissen worden in de literatuur vaak toegeschreven aan andere stoornissen zoals de sociaal-emotionele leerstoornis en rechterhemisfeerdeficit (Peter Vermeulen in 'Beter vroeg dan laat en beter laat dan nooit') of de visuo-spatiële leerstoornis (Herbert Roeyers, prof. UGent) of visuo-spatiële dyscalculie. NLD zal niet worden opgenomen in de DSM-V-code, omdat de DSM V psychiatrische diagnoses betreft. NLD is een neuro(psycho-)logische term. Uit het onderzoek van Yale bleek echter ook dat mensen die de diagnose NLD kregen, niet onder de criteria van Asperger vielen (terwijl 80% van mensen met een diagnose Asperger wel aan de criteria van NLD voldeden).
Ik dacht al zoiets maar kwam even niet nld. Te lang niet gewerkt gok ik.
  zondag 26 januari 2014 @ 16:03:22 #211
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_135965387
quote:
1s.gif Op zondag 26 januari 2014 16:02 schreef ferrari_rood het volgende:

[..]

Ik dacht al zoiets maar kwam even niet nld. Te lang niet gewerkt gok ik.
ik heb de diagnose pas in 2009 gekregen na een hele reeks testen.
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
  zondag 26 januari 2014 @ 16:03:23 #212
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_135965388
Van wat ik nu lees kreeg Oognip een edit door die opmerking en een verleden met opmerkingen naar Sara toe, en een ban voor een crewbash, terwijl de F&F-ers dachten dat het verleden klaar was en zagen het dus als een overtrokken reactie op één post en snapten er geen kut van.
Daar komt eng kliekje bovenop wat niet gezegd is/niet zo bedoeld is en door andere misvattingen en miscommunicatie of gebrek aan communicatie is deze mot nu ontstaan?
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  Admin zondag 26 januari 2014 @ 16:06:45 #213
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_135965543
quote:
2s.gif Op zondag 26 januari 2014 15:58 schreef Loveless85 het volgende:

[..]

Het gaat, denk ik, meer om het feit dat senesta er ineens keihard in leek te komen, over waar het helemaal heenging met de SC, en wat er van was geworden (iets van die strekking). Zoiets lijkt dan op zo'n moment misschien van hogerhand kon komen ofzo, aangezien Senesta al langere tijd in de SC kwam en er soms wel raardere dingen tegen elkaar werden geroepen en er dan niks aan het handje was, Hopen mitsen en maren ja, klopt. Ik blijf het verder een ongelukkige timing vinden, en het begon OP DAT MOMENT met een post van Oognip die toch gewoon echt niet geedit had hoeven worden? Dan worden er van beiden kanten allerlei ouwe koeien bijgesleept, en gaat inderdaad iemand als Toek helemaal uit z'n paasei, wat ook nergens op slaat. Die wilde gewoon graag een ban krijgen had ik het idee.
Zo blijven we wijzen natuurlijk, voor mij komt het door de antwoorden van oognip op de edit en het uitlokken van bans van Toek.
Wat écht heel belangrijk is in deze kwestie zijn de "ofzo's en iets van die strekking" Dat is niet lullig bedoeld, maar er zijn een hoop dingen een eigen leven gaan leiden en die moeten gewoon rechtgezet worden.
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
  Eurovisie Songfestival Queen zondag 26 januari 2014 @ 16:08:13 #214
163650 Greys
pi_135965627
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2014 15:53 schreef yvonne het volgende:
En over mensen een gevoel geven, nu heb ik het gevoel dat ík degeen ben geweest die dit een ENG kliekje heb genoemd, en dan wil ik dat graag even lezen war ik dat gezegd heb.
Senesta begon met 'ons' een rotgevoel geven een paar dagen geleden door een aantal 'wat gebeurt hier toch allemaal in de SC????' en het KlusKonijn die daar bovenop postte 'Jongens jongens nou zeg, wel lief zijn tegen elkaar' terwijl er op dat moment echt geen hól meer aan de hand was. We zijn geen kleuters, hadden Nip zelf ook al aangesproken, alles was weer kusjekroel, Sara was niet verdrietig op dat moment etc. En dan ineens komen op dat moment mods uit alle hoeken en gaten die je normaal nooit ziet.

En toen jij in F&F FB daarna (onder andere) reageerde op Bamba met een (in mijn ogen) ongelovige beetje uitlacherige toon door dat 'echt??? :D' werd dat gevoel versterkt.
Ook jouw 'Als ik elders lees dat Sara verdrietig is...' ging niet over onze SC, maar in de context van de op dat moment lopende discussie leek dat wel degelijk zo te zijn.

Het zou best tof zijn om juist een keer te horen dat het best gaaf is dat Sara zich hier juist zo thuisvoelde al die tijd dat ze hier post, waar dat bijna nergens zo was.
En dat het best tof was dat als iemand (in dit geval was het Nip) een rottige opmerking doet, dat er een flink deel van die SC users over Nip heen valt. Dan voelt het dés te kutter als daarna diezelfde SC wordt weggezet als 'de pesters'.

We zijn écht niet heilig, maar ik denk dat heel veel mensen zich hier erg onbegrepen voelden en verkeerd weggezet. De posts van de mensen die dat op normale toon duidelijk probeerden te maken daarna in FB werden genegeerd of in elk geval gewoon niet beantwoord. En daar werd ik dan weer pisnijdig om. Ik vond de betutteling echt enorm doorslaan. Een beetje dat wat hier net al werd gezegd, 'als je de Indaha's en Bamba's zelfs al op hun achterste benen hebt'... dan moet er echt wel iets gebeurd zijn en er echt iets mis gegaan zijn. Vast ook echt van 'onze' kant, maar in dit geval (vind ik) ook van de crewkant.

[ Bericht 3% gewijzigd door Greys op 26-01-2014 16:14:07 ]
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_135965889
quote:
0s.gif Op woensdag 22 januari 2014 15:12 schreef yvonne het volgende:

[..]

Ja, en dan gaat het zo weer 6 topics lang over wie zich wel en niet stoort.. Feit is dat het constant zo gaat. En of een van jullie er zich aan stoort is me in feite worst. Ík stoor me eraan, iedereen buiten deze slowchat stoort zich eraan en eens houdt het op.
Hiermee wordt de SC toch wel redelijk over één kam geschoren, dit in reactie op Rewimo, die ook geen vlieg kwaad doet, en waar iedereen zich eigenlijk verbaast over het feit dat die reactie gemod werd.

quote:
0s.gif Op woensdag 22 januari 2014 15:21 schreef yvonne het volgende:

[..]

HET IS JOUW SCHULD NIET Het is goddomme geen enkele keer jouw schuld, ik vind het schandalig dat je zover gedreven wordt door mensen die heel goed weten wat ze doen. Jij hoeft geen excuses aan te bieden.
Dit zou je toch ook best wel op kunnen vatten alsof ze moedwillig door FFSC getrolled wordt of in een positie wordt gedreven waarna ze dan perse excuses aan moet gaan bieden voor iets waar ze niks mee te maken heeft.

Uit FF FB:

quote:
0s.gif Op woensdag 22 januari 2014 16:10 schreef senesta het volgende:

[..]

Tombo kom op alsjeblieft zeg. Dat kunnen mensen ook best zelf bedenken. En Sara wil niet dat mensen boos op haar zijn en dat weten de meeste ook best. Ik vind het echt verbazingwekkend.

De SC blijft voorlopig gewoon even dicht.
Er was totaal geen probleem TOT DE EDIT. Ook zag Sara werkelijk geen probleem zoals ze daarna vele, vele malen heeft gezegd. Dus ja, het wordt zo wel een beetje kip-ei verhaal. Wat dan wel erg makkelijk uitgelegd wordt als 'boehoe Sara zielig, Sara vindt het wel erg maar Sara weet dat zelf niet'. Kan het ook niet zijn dat deze keer er echt niks aan de hand was?

Nogmaals over de TR/klacht die Sara zou hebben gemaakt, waar Yvonne over repte (kan de post van yv ff niet vinden):
quote:
0s.gif Op woensdag 22 januari 2014 16:32 schreef sararaats het volgende:

[..]

ik weet niet waarom yvonne dat zei, ik weet echt niet waarover ze het had.
Dus ja, ook met het gebrek aan Senesta komt het nu gewoon heel erg over alsof er vooraf al afgesproken was keihard op te treden tegen Oognip of tegen mensen die Sara in de zeik nemen. Vooral ook door ineens Senesta die die aanwezig is en begint te bleren dat t allemaal zo klote is in de SC tegenwoordig. An sich nog niks mis mee, je kan best met elkaar afspreken dat je bij het volgende vooral op gaat treden, maar is Senesta dan op dat moment niet IETS teveel gaan zoeken naar een voorval?

Ook wordt Sara heel erg in bescherming genomen, terwijl andere mensen met een gebruiksaanwijzing op dit forum (de Braddies van deze wereld, en zo lopen er nog een paar) regelmatig voor gek worden gezet, niet in de laatste plaats door crew, en dan is het allemaal grappig en lachen joh, want hij opent zelf ook weleens een kuttopic. En dat is die mensen dan blijkbaar weer wél kwalijk te nemen, terwijl het bij Sara niet kan dat als ze roept dat ze zonder bh rondloopt een ander daar op reageert.

Anyhow, ze wordt nu overdreven uit de wind gehouden, en dat helpt iemand zelden in een groepsproces, of het nu terecht of onterecht was, zij is nu in ieder geval zeker weten het slachtoffer, gezien de hele Facebook groep en meet.
pi_135965935
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2014 16:00 schreef yvonne het volgende:

[..]

Dat is niet geheel wat hier staat:
F&F / [SC] 2404 De blauwe schoentjes
Voor alle duidelijkheid: ik denk niets van niemand, wl moet er gewoon even duidelijkheid komen.

Douchen en werken :W
Ik vond het onterecht wat je zei maar niet belangrijk genoeg om me druk over te maken of een pm over te sturen omdat jij in mijn leven geen rol speelt .
En Greys neemt het gewoon voor me op omdat, nou ja zo is ze nu eenmaal O+
Leer van gisteren, droom van morgen, leef vandaag
pi_135965944
quote:
7s.gif Op zondag 26 januari 2014 16:06 schreef yvonne het volgende:

[..]

Zo blijven we wijzen natuurlijk, voor mij komt het door de antwoorden van oognip op de edit en het uitlokken van bans van Toek.
Wat écht heel belangrijk is in deze kwestie zijn de "ofzo's en iets van die strekking" Dat is niet lullig bedoeld, maar er zijn een hoop dingen een eigen leven gaan leiden en die moeten gewoon rechtgezet worden.
Eens, maar noem dan ook man en paard waarom er zo hard ingegrepen moet worden, want het is ook echt gewoon gelul dat er ineens twee mods 'toevallig' komen mopperen over hoe het er aan toe gaat in de SC op een moment dat er dus eigenlijk weinig boeiends te beleven was.
  zondag 26 januari 2014 @ 16:21:28 #218
233895 Murmeli
buiten spelen
pi_135966281
Greysje, heb je mijn 2e reactie op jou nog gezien (of was het de derde ;) )
Hij was een beetje tussen de posts verdwenen omdat ik liep te klooien met quoten etc.
Niet dat je er perse op moet reageren, maar dan weet je in ieder geval dat ik je niet genegeerd heb ;)
Spelende vrouw, wat heeft u nu geleerd?
  Eurovisie Songfestival Queen zondag 26 januari 2014 @ 16:26:58 #219
163650 Greys
pi_135966571
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2014 15:43 schreef Queller het volgende:

[..]

Ik denk dat het 'écht' niet bedoeld is om Bamba's oprechtheid in twijfel te trekken (wie kan in godsvredesnaam Bamba's oprechtheid in twijfel trekken; dan spoor je niet), maar meer bedoeld is als 'geloof je serieus dat dat zou kunnen in de SC'??
Ja, dat geloof ik serieus. Want er waren en zijn zat mensen die het prima voor hebben met Sara en die anderen terecht wijzen als ze onaardig doen.

quote:
Ik deel die twijfel wel een beetje. Geloof niet dat dát nou zo goed zou aflopen.
Dat liep ook prima af toen Nip iets zei :) Toen vielen er een aantal over, wezen haar 'terecht', Nip antwoordde daarop, en twee bladzijdes later was alles weer normaal en postte Sara vrolijk dat ze frieten had gegeten...

quote:
Maar ik weet wel 100% zeker dat Bamba naar haar eigen post zou terugkijken als Sara een keer aangeeft dat ze erdoor gekwetst is. En ik weet ook zeker dat Bamba zich dan zal uitputten in uitleg en verontschuldiging. Want Bamba is niet van de steken onder water en het kwetsen. Bamba is één groot poldermodel.
Noem jij Bamba nu dik? :o
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  Eurovisie Songfestival Queen zondag 26 januari 2014 @ 16:27:50 #220
163650 Greys
pi_135966616
En als Sara op 1 blz vier posts zet over snotkorsten, zeggen we daar ook wat van.
Ik vind het ook terecht, als men daar iets van zegt.
En dat kan ze hebben.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  zondag 26 januari 2014 @ 16:28:43 #221
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_135966669
ik wou toch nog zeggen dat ik me beter voel na al die "boel"

voor mij was het een samenloop van omstandigheden. ik wijs hier even op de ingreep van de dinsdag die nu gaat komen waarvoor ik toch een beetje schrik heb (nazorg enz)
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
  zondag 26 januari 2014 @ 16:28:49 #222
233895 Murmeli
buiten spelen
pi_135966674
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2014 16:27 schreef Greys het volgende:
En als Sara op 1 blz vier posts zet over snotkorsten, zeggen we daar ook wat van.
Ik vind het ook terecht, als men daar iets van zegt.
En dat kan ze hebben.
ieuwks!
Spelende vrouw, wat heeft u nu geleerd?
  zondag 26 januari 2014 @ 16:30:01 #223
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_135966726
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2014 16:27 schreef Greys het volgende:
En als Sara op 1 blz vier posts zet over snotkorsten, zeggen we daar ook wat van.
Ik vind het ook terecht, als men daar iets van zegt.
En dat kan ze hebben.
je mag me dan gerust eens goed op m'n plaats zetten hoor als dat nog eens gebeurt.
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_135966762
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2014 16:28 schreef Murmeli het volgende:

[..]

ieuwks!
Maar zo gaat het dus echt hé _O- En ik denk dat iemand als Sara er meer mee is geholpen als iemand dan een keer zegt 'goh, dat soort dingen kan je beter niet in het openbaar roepen' dan wanneer men gaat denken dat ze onwijs speciaal is en je dus van zoiets niks mag zeggen
  Eurovisie Songfestival Queen zondag 26 januari 2014 @ 16:31:58 #225
163650 Greys
pi_135966814
quote:
1s.gif Op zondag 26 januari 2014 15:35 schreef Murmeli het volgende:

[..]

Dat je je dat aantrekt, begrijp ik.
enge kliek is idd niet fijn om te horen. maar een kliek is het gewoon, en sommigen vinden dat eng. Laat ze, je hoeft het met allemaal met elkaar eens te zijn toch?

Dit is overigens niets tegen jou persoonlijk vanuit mij, ; h hoop dat je dat weet.

Maar als er ergens over de F&F SC gesproken wordt, krijgt het 'kliek' NOOIT een positieve toon hoor, altijd negatief. En dat vind ik persoonlijk heel erg onterecht.

Tuurlijk, noem het een kliek, dat is het punt echt niet.
Maar het is ook iets dat me eigenlijk al jaren dwars zit, dat er altijd nogal denigrerend over de F&F kliek gesproken wordt, terwijl er TIJDENS die jaren zó veel mensen bij zijn gekomen en zijn blijven plakken en vervolgens ook rustig naar een Shabu komen voor het eerst etc.

Tuurlijk is het soms even een paar dagen werk om ergens 'tussen' te komen, maar dat is in het dagelijks leven ook. Als ik ergens op een schoolplein ga staan tussen moeders die daar al tijden hun kinderen ophalen, nodigen ze me ook niet direct uit voor een bakkie.

Het is moeilijk uit te leggen, maar er zijn zoveel voorbeelden geweest waar de F&F SC een kliek werd genoemd dat NIET positief bedoeld was, dat me dat inmiddels echt heel erg dwars zit, omdat dat negatieve gevoel dat er bij werd gegeven altijd op basis van onwetendheid werd geplaatst.
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')